Avocat Drept Comercial

Avocat Litigii Comerciale – Esti Angrenat Intr-un Proces Comercial? Afla Totul Despre Ceea Ce Ai De Facut

Litigiile comerciale sunt de regula iscate intre societati comerciale sau intre profesionisti ori intre profesionisti si institutiile statului si cele mai intalnite sunt cele referitoare la executarile silite ale Anafului.

Ne-am propus prin material de fata sa ii ajutam pe antreprenori sa inteleaga mai bine cu ce se ocupa aria de expertiza a unui Avocat de Drept Comercial si cum va poate ajuta in rezolvarea unor procese de pe rolul instantelor de judecata ce par de nerezolvat.

Orice afacere are nevoie de o indrumare juridica! Oricat de neinsemnata poate parea o situatie juridica, ea poate degenera intr-o situatie cu efecte financiare negative pentru compania pe care o reprezentati!

Tribunalele au sectii comerciale unde se judeca spre exemplu insolventele , adica atunci cand societatea nu se mai descurca cu plata datoriilor si este nevoie de interventia instantei de judecata pentru a intocmi un plan de rambursare a datoriilor sau din contra de lichidare.

In acele litigii comerciale care se judeca anumite contracte , este nevoie de o analiza tip “cap limpede” in asa fel incat dvs. si afacerea dvs. sa prospere cu ajutorul unui avocat de drept comercial.

Sa incepem!

Aveti un litigiu comercial, insolventa, recuperare sume de bani de la partenerii de afaceri sau contracte comerciale unde nu sunt respectate clauzele? Completati formularul de mai jos:

Avocat litigii comerciale bucuresti

Asa cum explicam si mai sus, aria unui avocat comercial Bucuresti este extinsa iar dvs. trebuie sa stiti ca intr-un litigiu comercial este important ca un avocat specializat in drept comercial si contracte, sa va asiste.

Cu ce va pot ajuta avoatii de drept comercial?

In principal , aria de drept comercial este extinsa si vom aborda aici cateva dintre problemele cu care se poate confrunta un antreprenor care este bombardat de institutiile statului , de neseriozitatea partenerilor de afaceri dar si de proprii sai clienti.

Astfel, un avocat specializat in drept comercial va poate ajuta cu :

  • rambursarile de TVA de la stat atunci cand banii raman blocati desi dvs. aveti dreptul sa ii primiti;
  • deschiderea de societati comerciale;
  • recuperarea in instanta a banilor ( datoriilor partenerilor de afaceri ) in baza facturilor emise si neplatite;
  • deschiderea procedurilor de insolventa;
  • chemarea in judecata a institutiilor statului atunci cand abuzeaza de pozitia dominanta pe care o au;
  • contestarea deciziilor de impunere de la Anaf, tot un avocat litigii comerciale bucuresti va poate ajuta;
  • chemarea in judecata a partenerilor de afaceri care nu isi respecta contractele comerciale dar si alte activitati asemanatoare.

Avocati Drept Comercial – Rambursarile de TVA sunt facute greu? Ai procedura de urgenta de deblocare a banilor tai!

In principal trebuie sa aveti in vedere ca datoriile pe care le au alte societati catre dvs. pot fi recuperate intr-un termen foarte scurt prin proceduri precum “ordonantele de plata”. Fara aceste instrumente juridice societatea poate intra in faliment, pentru lipsa de disponibil sau “Cash flow”, sume ce sunt folosite intre timp de catre partenerii de afaceri, in loc sa fie in conturile firmei dvs.

Cititi si :

In situatiile de urgenta, aveti nevoie de un raspuns, urgent! Raspunsuri avocatiale de drept Comercial in maxim 2 ore de la solicitare!

Pentru situatiile juridice comerciale, recuperari creante parteneri de afaceri, fuziuni, rambursari tva, contestatii de plata ale ANAF, importuri intracomunitare sau extracomunitare dar si litgii ce deriva din contractele comerciale, know how -ul societar si secretul legat de activitatea comerciala, completati formularul de contact de mai sus!

Ai probleme cu partenerii de afaceri?Situatii Comerciale Urgente? Raspunsul Online In 2 ore De La Avocatul Specializat In Dreptul Societar Sau Dreptul Comercial Al Afacerilor – Avocat Consultanta Si Reprezentare Societati Comerciale Litigii Comerciale – Avocat Cuculis

Avocat drept comercial
Dreptul Comercial reprezintă normele juridice care sunt aplicabile raporturilor izvorâte din săvârsirea faptelor de comert, precum si raporturilor juridice la care participa persoanele care au calitatea de comerciant.
Dreptul Comercial reglementează raporturile ce se stabilesc în activitatea comercială internă, realizata de catre comercianti si cuprinde normele juridice ce reglementeaza activitatea comerciala, adica producerea si circulatia marfurilor, executarea de lucrari si prestarea de servicii; ansamblu de norme juridice de drept privat care sunt aplicabile raporturilor juridice izvorate din savarsirea actelor juridice, faptelor si operatiunilor, considerate de lege fapte de comert, precum si raporturilor juridice la care participa persoanele care au calitatea de comerciant.

Dreptul Comercial se afla in deplina interdependenta. Din acest motiv, la inceputul unei afaceri dar si in timpul dezvoltarii acesteia este nevoie de sprijinul unui avocat drept comercial.
Un avocat drept comercial va ofera spijinul necesar in redactarea actelor pentru firma, in luarea celor mai bune decizii dar si in evaluarea riscurilor afacerii dumneavoastra.

Avocat drept comercial bucuresti


Drept comercial si ce cuprinde aria de lucru :
• Constituire de societati comerciale, PFA, intreprinderi familiale
• modificari de acte constitutive
• consultanta juridica
• Contracte comerciale – negocieri, redactări, completări, modificări, încetări, inserări clauze în orice fel de contracte comerciale
• litigii comerciale – asistenţă sau reprezentare în faza de negociere preprocesuala şi în faţa instanţelor judecătoreşti
• recuperari creante
• proprietate intelectuala – exploatare şi protecţie, înregistrare mărci

Activitatile economice pot fi desfasurate in toate domeniile, meseriile, ocupatiile sau profesiile pe care legea nu le interzice in mod expres pentru libera initiativa.

Prevederile se aplica pentru activitatile prevazute de Codul CAEN – clasificarea activitatilor din economia nationala, a caror desfasurare nu este reglementata exclusiv potrivit unei legi speciale.


Cererea de inregistrare si de autorizare a functionarii se depune la registrul comertului de pe langa tribunalul din judetul in care solicitantul isi stabileste sediul profesional si va fi insotita de documentatia speciala.

Tribunalul este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.

Ca instanta de apel, judeca apelurile declarate impotriva hotararilor pronuntate de judecatorii in prima instanta iar ca instanta de recurs, judeca recursurile declarate impotriva hotararilor pronuntate de judecatorii care nu sunt supuse apelului.


Inregistrarea in registrul comertului a persoanei fizice autorizate, a intreprinderii individuale si a celei familiale se va face in baza rezolutiei motivate a directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal.


Pana la implinirea termenului persoanele in cauza vor opta pentru desfasurarea activitatii in una dintre formele prevazute de lege .

Ca şi în cazul denumirii, Registrul Comerţului eliberează la cerere o dovadă de rezervare a emblemei, cu durată de valabilitate de 3 luni, cu posibilitatea prelungirii.


Dreptul de folosinţă exclusivă asupra emblemei se dobândeşte prin înregistrarea ei la Registrul Comerţului, care poate fi ulterioară înmatriculării societăţii, şi încetează la radierea menţiunii referitoare la emblemă sau la radierea societăţii comerciale din registrul comerţului.

Transmiterea dreptului de folosinţă exclusivă asupra emblemei se poate face, în principiu, separat de fondul de comerţ.

Dacă însă emblema coincide cu firma, se va urma regimul juridic al transmiterii firmei.

Av. Dr. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
15 comments to “Avocat Drept Comercial”
  1. Buna ziua. As dori sa va intreb daca poate fi admis un recurs formulat de o Intreprindere Individuala intr-un proces in care actiunea principala (in urma cu 5 ani) a fost formulata de o Asociatie Familiala. Mentionezca Asociatia Familiala era inregistrata la ORC cu un C.U.I SI Nr. in registrul comertului DIFERITE de cele cu care este inregistrata Intreprinderea Familiala.
    Ce trebuie sa invoc instantei in acesta situatie ?
    Cu multumiri anticipate pentru timpul si interesul acordat, Toader Carmen.

  2. Buna Ziua

    Suntem o societate comerciala care are ca si obiect principal distributia produselor alimentare si nealimentare

    Am o nelamurire vis a vis de o clauza contractuala introdusa in politica comerciala intrre societatea pe care o rerprezint si un partener

    Ni s-a solicitat sa emitem o scrisoare de garantie bancara (sgb) in valoare de 150000 ron lucru pe care l-am si facut fata de partenerul nostru urmind sa primim 2% din valoarea SGB

    in noua politica comerciala partenerul nostru evoca faptul ca vom primi cele 2 procente dar in cazul este acoperita toata expunerea partenerului in caz contrar se acorda proportional

    Acest calcul proportional nu se regaseste expres in contract raminind la latitudinea producatorului

    in mod normal toata expunerea pe care o avem noi la acest producator depaseste suma de 150000 de ron (stocuri plus documente de plata inca nedecontate de banca dar emise de catre noi catre partener) aproximativ 400000 ron

    societatea mea considera ca ar fi indreptatita sa primeasca 2% din valoarea SGB suma care este clar acoperita prin SGB suma care ar trebuii sa fie in cuantum de 3000 ron lunar

    Va rog sa-mi spuneti daca exista o metoda de calcul acceptata de instanta in general sau este o clauza abuziva de calcul al partenerului nostru si ce asi putea face in acest caz??

    multumesc anticipat

    • Buna ziua stimate domn, tinand cont de faptul ca practicile comerciale intre societati sunt lasate la latitudinea, ingradirea sau din contra libertatea lor, leguitorul nu poate sa faca altceva decat sa constate daca una dintre aceste clauze contravine bunei morale, practicilor comerciale uzuale si legilor anticoncureta. In acest sens, ceea ce aratati dvs. aici s-ar putea preta pe neechitabilitatea contractuala, insa trebuie revizuit contractul pentru a putea trage o asemenea concluzie. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  3. Am cumparat o masina second hand de la o firma din ploiesti. I am platit prin banca , mi a dat factura dar nu mi a dat, nici dupa o saptamana actele necesare inmatricularii(factura in original cu care a achizitionat masina, cartea de identitate a masinii in original, certificatul fiscal, si factura in original cu care firma de la care au cumparat masina la randul ei a cumparat o de la firma care a fost primul prporietar). Mi a dat doar niste copii xerox si o hartie prin care se obliga sa mi dea actele necesare. Ce as putea face in situatia asta? Care sunt drepturile mele?

  4. Stimate Domnule Avocat ,
    Am o companie de intermediere si comisionare a vanzarilor de produse petroliere . In aceasta calitate am de ridicat un comision de 1 $ per mt de la o companie rusa , subsidiara a Rosneft si in situatia mea mai sunt alti trei comisionari . In momentul de fata suntem in cautarea unei firme de avocatura care sa colecyeze comisioanele pentru noi , ca si PAYMASTER , sa le imparta comisionarilor , sa se ocupe de achitarea tuturor taxelor legale pentru incasarea legala , fara probleme a sumelor cuvenite ( 2 comisionari sunt romani si doi din Cehia ) si sa va opriti un comision de comun acord stabilit pentru plata serviciilor dvs .

  5. Buna ziua,

    Am rugamintea sa-mi comunicati, va rog frumos, daca pot utiliza urmatoarele coduri CAEN pentru comercializarea anumitor tipuri de echipamente, dupa cum urmeaza:
    1. Utilizarea codului CAEN 4690 – Comert cu ridicata nespecializat pentru comercializarea de sisteme de incalzire/instalatii de incalzire?
    2. Utilizarea codului CAEN 4618 – Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu caracter specific n.c.a. pentru comercializarea instalatiilor de panouri fotovoltaice?

    Multumesc anticipat!

    Cu stima,
    Elena

  6. Buna ziua domnule Avocat,
    Am urmatoarea situatie:am primit o somatie de plata de la Primaria Sibiu,pt impozit auto neachitat pe ultimii 5 ani+ accesorii si cheltuieli executate.Masina este inmatriculata din 2009 in Brasov,avand buletinul pe Bv si resedinta acolo.Din 2014 am schimbat buletinul pe Sibiu,in urma casatoriei.Plata impozitului s-a facut din 2009 pana in 2019 la primaria Brasov.Am chitantele si le am aratat si celor din Sibiu.
    Dosarul este transferat in 2019.
    Ce pot sa fac ca sa le demonstrez ca ei au gresit si nu eu.
    Multumesc

  7. Neplata impozit auto din 2013, penalitati mai mari decat suma restanta
    Nu se prescrie dupa 5 ani?

    Astept raspuns
    Mulțumesc!

  8. -SRL cu doi asociați cu părți sociale 70/30%.
    -Firma a fost creditată exclusiv cu banii propri a asociatului majoritar in vederea achiziționării unui apartament cf unui contract creditare fără dobândă.
    – Apartamentul a fost achiziționat in scop de închiriere in scopul realizarii de venituri pentru firmă.
    Având in vedere condițiile actuale de piața imobiliară, asociatul majoritar (subsemnatul) dorește sa vândă acest apartament dar asociatul minoritar se opune deși întreaga sumă a fost pusă la dispoziția firmei exclusiv de către asociatul majoritar, in mod legal, cu reflectarea in contabilitatea firmei.
    Quorum și adoptarea hotărârilor AGA conf legii societăților.
    Cum se poate ieși din acest impas ?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.