Ce se intampla cu creditele in franci elvetieni si ce parere au de fapt cei care asista la fenomen – av. Cuculis Adrian la dimineata de stiri Realitatea TV.

Ce parere au de fapt cei din exterior atunci cand privesc in interiorul dezastrului facut de cresterea francului elvetian. Praful in ochi cu inghetarea cursului anuntata de Volksbank S.A oare mai tine pentru cei imprumutati sau nu se va mai multumi nimeni cu “pomana” pe care o fac bancile comerciale de incasare a francului pentru “ajutorul populatiei” la o cotatie de 3.8 lei/franc elvetian in conditiile in care acum cel mult o saptamana se discuta despre plata francului la cel mult 2.2 lei prin litigiile ce priveau denominarea creditelor.

Interventie avocat Cuculis Adrian la Realitatea TV- astazi 19.01.2015

Discutia se aprinde mai mult incepand cu minutul 7:00.

Trageti dumneavoastra concluziile dupa ce vedeti cum sunt vazuti de fapt cei in aceasta situatie deosebita, mai grav fiind ca nici cei imprumutati in euro nu ii sustin asa cum ar fi fost normal, aruncandu-le cuvinte grele.

 

 

4 comments to “Ce se intampla cu creditele in franci elvetieni si ce parere au de fapt cei care asista la fenomen – av. Cuculis Adrian la dimineata de stiri Realitatea TV.”
  1. D-le avocat, Adrian Cuculis, Rabonul (unde m-a transferat Volksbankul in iulie,desi achitasem 10% din valoarea creditului care imi ramasesem de achitat -1600 CHFplus ratele-3 la nr.care le datoram( 920 franci),in urma taierii celor 25% din salariu–si in mai am incheiat cu banca un angajament lunar sa dau cate 180,in schimb eu le-am dat cifra rotunda de 200franci,totusi,ei m-au trecut la Rabon). Am incercat sa gasesc un email sa-i intreb,daca exista aceeasi “portita”oferita de Volksbank pe acea perioada de 3 luni-20 ian.-17 aprilie de a plati cu valoarea francului din 31.12.2014=3,8035….insa nu da nici un indiciu,de a-i contacta. de aceea ,m-am adresat dv.
    Cu consideratie.

    • Buna ziua, Volksbank a incercat sa scape de toate creditele cu probleme asa cum vrea sa scape si de al dvs. Trebuie sa ii actionati in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  2. Buna seara,
    Sunt unul dintre cei care au incheiat contracte de credit in CHF, in anul 2008 cu PIRAEUS BANK ROMANIA S.A.
    Dat fiind faptul ca la data incheierii contracteleor aveam un contract de credit ipotecar in euro-35000euro- de la BCR, ni s-a impus sa incheiem 2 contracte, unul ipotecar si unul de nevoi personale cu garantie imobiliara, care insumate s-au ridicat la suma de 141000 CHF. Din acea banca a transferat catre BCR datoria ramasa- a schimbat la cursul de cumparare CHF din contul nostru, a cumaparat la cursul de vanzare euro si a transferat in contul de la BCR.
    Diferenta din suma CHF ne-a fost transformata in lei la cursul de cumparare al bancii, deci nu am operat nici macar un franc.
    La acea data aveam in derulare o mica afacere de transport,efectuam colectarea laptelui materie prima in judet, dar din pacate in iulie 2o13 am fos ”eliminati” din circuit, nu am am mai primit rute pentru colectare-transport. Fiind un gen de transport spacializat nu am gasit alti beneficiari, si tot personalul inclusiv eu si sotia mea care eram angajati in cadrul firmei am intrat in somaj si in luna octombrie 2013 am introdus cererea de intrarea in insolventa a firmei.
    Negasind alt loc de munca, am ramas in somaj pana in luna mai 2014 cand mi s-a aprobat cererea de pensie anticipata iar din luna august 2014, am primit pensia pentru limita de varsta, iar sotia desi a incheiat un contrac de munca incepand cu 15 martie, nu a mai benficiat de ajutor de somaj dar nici nu a primit nici un fel de remuneratie-salar- pana la data de 30.10.2014 cand a demisionat si s-a angajat in alta parte. In perioada martie-septembrie 2014, a mai beneficiat doar de 30% din ajutorul de somaj .
    Aceasta fiind situatia de fapte, din micile economii si din vanzarea unor bijuterii, am mai putut plati ratele pana in ianuarie 2014, cand, efectiv nu am mai avut resurse.
    In luna februarie 2014,am cerut bancii o restructurare a ceditului in functie de veniturile care le aveam dar din pacate raspunsul primit a fost negativ.
    Am incercat insistent sa vindem casa pe care o avem ipotecata, dar nu am reusit.
    La inceputul lunii octombrie ne-am pomenit cu excutrul judecatoresc la usa.
    In conditiile stesante de la acel moment am acceptat ajutorul pentru demararea actiunilor in instanta, dar efctiv la acest moment am unele semne de intrebare privind modul cum s-a actionat, in sensul ca prima data mi s-a comunicat ca actiunea a fost depusa la judecatoria sector doi, acolo am si gasit-o inregistrata dar nu a aparut pe sit nici un termen si cu toate acestea in data de 05 dec. mi s-a comunicat ca s-a stabilit taxa de timbru si ca data fiind situatia financiara in care ma gaseam cu famila, avocata a depus cerere de ajutor social judiciar, doar ca la data cand a fost la primul termen i s-a comunicat ca s-au schimbat formularele si a depus un altul dar mai trebuie sa dau eu si sotia cate o declaratie pe proprie raspundere si sa atasez acte justificative privind cheltuielile, facturi etc…Eu am trimis acele documente pe adresa J2, dar in data de 09.01.15, dupa termenul la care s-a discutat in cmera de consiliu cererea de ajutor social am afalt ca de fapt cauza este judecata la J1…?…Acum astept comunicarea respingerii cererii pentru a cere reexaminarea dar am mari semne de inrebare asupra modului cum se lupta pentru cauza mea, primind o propunere ca sa faca o noua actiune de contestarea executarii silite adresata judecatoriei Tg.Mures. Acum ce facem, ne plimbam de la o instanta la alta in timp ce executorul a ajuns in faza primului termen de licitatie in data de 22.01.15 si nu am putut face nici contestatie la modul cum s-a facut evaluarea spunandu-mi la acel moment ca totul trebuie sa contestam in cadrul actiunii aflate pe rol la instanta, dar executorul isi vede me treba si merge inainte cu executarea silita, fiin din pericolul de a ramane pe drumuri. Ce ma sfatuiti sa facem in continuare? Cu stima Vasile T.

    • Admite in parte cererea
      Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale prevăzute la art.6.3 din contractul de credit nr.10000000000013174/28.03.2007, modifică în parte această clauză şi stabilizează cursul de schimb CHF/LEU pentru calculul fiecărei rate succesive datorate de reclamant la cursul CHF/LEU valabil la data încheierii contractului nr.10000000000013174/28.03.2007, începând cu data scadenţei primei rate şi până la finalizarea raporturilor contractuale dintre părţi. Respinge ca neîntemeiate capetele de cerere privind denominarea în moneda naţională a plăţilor şi constatarea caracterului abuziv al clauzei privind comisionul de administrare consemnate în art.1.3 lit. c din contractul de credit. Obligă pârâta la plătească reclamantului 1500 lei cheltuieli de judecată. Cu apel.
      Document: Hotarâre 40/2015 16.01.2015
      Asta este soutia data de instanta care trebuei sa va ghideze alaturi de faptul ca puteti cere denominarea in cadrul contestatiei la executare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.