Certificatul energetic sau Certificatul Verde – Biroul de avocatura Cuculis va ajuta sa obtineti certificatul energetic al imobilului

Nicio locuinta nu va putea fi vanduta sau inchiriata fara certificatul energetic – anunta biroul de avocatura Cuculis

Certificatul Energetic (Certificatul de Performanta Energetica) este un document tehnic cu caracter informativ, care atesta performanta energetica a cladirii prin compararea acesteia cu cladirea de referinta stabilita prin metodologie ,  precum si incadrarea cladirii intr-o clasa de performanta energetica. (definitia din Metodologia MC-001/2006)

Certificatul energetic este o cerinta a Uniunii Europene ce trebuia pusa in practica din 2007, de la aderare. Incepand cu acest an,  certificatul a devenit obligatoriu la vanzarea sau inchirierea unui imobil in Romania.

Certificatul de Performanta Energetica se poate obtine de la Auditorii Energetici Atestati de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Majoritatea cladirilor din Romania, spre exemplu blocurile de locuinte vechi, se incadreaza in clasa energetic a C sau D. Trebuie mentionat ca aceste clase energetice sunt de la G (foarte slab) pana la A (clasa energetica superioara ), dupa modelul aparatelor electrocasnice.

Cum decurge o autorizare?

Demersurile sunt relative simple. Cu un vraf de acte, proprietarul se prezinta la avocat spre exemplu si il mandateaza impreuna cu un agent  autorizat care va intocmi un Certificat de Performanta Energetica si va dispune si un set de masuri necesare pentru a imbunatatii calitatea energetica  a cladirii.

Cat dureaza si cat costa un certificat energetic?

O asemenea certificare dureaza maxim o saptamana de la depunerea completa a dosarului.

Pasii pentru obtinerea unui certificat energetic

“Primul pas pe care trebuie sa il faca un proprietar este sa adune actele (lista o gasiti mai jos), dupa care trebuie sa contacteze fie avocatul fie firma specializata.

In urma certificarii, firmele va pot oferi si o parte de audit cu recomandari pentru optimizarea performantelor energetice actuale.

 

Ce acte sunt necesare?

-Plan situatie – cu incadrarea cladirii in functie de punctele cardinale si vecinatati

-Planurile – subsol, parter, nivele curente

-Sectiuni- longitudinale, transversale

-Detalii constructive: pereti, terasa, pod, pardoseala peste sol, subsol, etc

-Fisa tehnica Termopane

-Tip de incalzire – detalii despre instalatia de incalzire

Blocurile construite inainte de 1989 se incadreaza in clasele energetice D si C. “Daca blocul este anvelopat integral cu polistiren de grosime 10-15 cm, sunt puse geamuri termopan, este orientat catre Sud iar apartamentul este situat pe mijloc (nu are decat un perete afara), poate sa ajunga si la Clasa Energetica A”, ne-a declarat domnul Dan Sumalan.

Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii va poate ajuta sa obtineri certificatele verzi, energetice cu un MINIM de efort.

 

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumarijuridice.wordpress.com
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept

 

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.