Legea Darii In Plata Trimisa La Curtea Constitutionala – Judecatoria Sectorului 6 A Admis Sesizarea De Constitutionalitate – Ce Au De Facut Inmprumutatii?

Bucurestiul Da Startul Negativ Pe Legea Darii In Plata – Daca Saptamana Trecuta Judecatoria Buzau A Respins Exceptia  Invocata, Ieri Judecatoria Sectorului 6 a Trimis Legea La CCR – Avocat Cuculis

curtea-constitutionala-judecatori-avocat

Solutia pe scurt mai jos –

Judecatoria Sectorului 6

244 c.pr.civ
Solutia pe scurt: În temeiul art. 29, alin. 4 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, sesizează Curtea Constituţională cu privire la excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de contestatoare. Suspendă judecata, în temeiul art. 413, alin. 1, pct. 1 din Codul de procedură civilă, deoarece dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi, până la pronunţarea şi motivarea deciziei Curţii Constituţionale. Cu recurs pe toată durata suspendării. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14 iunie 2016.
Document: Încheiere – Suspendare    14.06.2016

http://portal.just.ro/303/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30300000000269965&id_inst=303

Pentru cei ce se gandesc la ce este mai rau si pentru bancile care se bucura de decizie, trebuie sa stie ca legea nu ar avea motive sa fie declarata neconstitutionala, mai mult de atat,  ne aducem aminte ordonanta 50/2010 care a retroactivat si nu a mai declarat-o CCR ca fiind cu probleme. Este inca un pas mic iar pe urma, Romania va scapa de camatarii legali.

Update:

Pai daca Judecatoria Buzau a respins exceptia de neconstitutionalitate (de sesizare cu controlul de constitutionalitate) a legii darii in plata, iar banca are posibilitatea in 48 de ore sa atace incheierea cu recurs iar in cazul Judecatoriei sectorului 5, unde a fost ADMISA sesizarea de a trimite legea catre CCR, incheiere ce nu este supusa unei cai de atac specifice, nu cumva LEGEA CURTII CONSTITUTIONALE art. 29 alin. 4 este NECONSTITUTIONALA ?

Promit ca vin cu motivarea pentru aceasta exceptie pentru a fi invocata de catre toti cei care au contestatii pe rol!

Soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial

Art.29. – (1) Curtea Constituţională decide asupra excepţiilor ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial privind neconstituţionalitatea unei legi sau ordonanţe ori a unei dispoziţii dintr-o lege sau dintr-o ordonanţă în vigoare, care are legătură cu soluţionarea cauzei în orice fază a litigiului şi oricare ar fi obiectul acestuia.
(2) Excepţia poate fi ridicată la cererea uneia dintre părţi sau, din oficiu, de către instanţa de judecată ori de arbitraj comercial. De asemenea, excepţia poate fi ridicată de procuror în faţa instanţei de judecată, în cauzele la care participă.
(3) Nu pot face obiectul excepţiei prevederile constatate ca fiind neconstituţionale printr-o decizie anterioară a Curţii Constituţionale.
(4) Sesizarea Curţii Constituţionale se dispune de către instanţa în faţa căreia s-a ridicat excepţia de neconstituţionalitate, printr-o încheiere care va cuprinde punctele de vedere ale părţilor, opinia instanţei asupra excepţiei, şi va fi însoţită de dovezile depuse de părţi. Dacă excepţia a fost ridicată din oficiu, încheierea trebuie motivată, cuprinzând şi susţinerile părţilor, precum şi dovezile necesare. Odată cu încheierea de sesizare, instanţa de judecată va trimite Curţii Constituţionale şi numele părţilor din proces cuprinzând datele necesare pentru îndeplinirea procedurii de citare a acestora.
(5) Dacă excepţia este inadmisibilă, fiind contrară prevederilor alin.(1), (2) sau (3), instanţa respinge printr-o încheiere motivată cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Încheierea poate fi atacată numai cu recurs la instanţa imediat superioară, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Recursul se judecă în termen de 3 zile.

 

avocat Cuculis

 

http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/ghidul-video-dare-in-plata-avocat-contestatie-darea-in-plata-ce-poti-sa-faci-daca-te-refuza-banca-contestatii-dare-in-plata/

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.