Legea Parteneriatului Civil La Un Pas De Aprobare-Cuplurile De Acelasi Sex Pot Semna Oficiale-Avocat Cuculis

Aici Gasiti Detalii Despre Proiectul De Lege

 Proiectul reglementează şi parteneriatul civil informal ce reprezintă relaţia dintre două persoane majore care NU au încheiat un parteneriat civil în faţa unui organ competent, în cazul în care comuniunea durează de peste 5 ani iar pe toată durata sa au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate a unui parteneriat civil, cu excepţia celei de constatare de către un organ competent.

Parteneriatul civil nu inseamna casatorie ci doar o mai buna individualizare a bunurilor pe care cuplurile de acelasi sex le vor dobani impreuna in timpul relatiei respective.

In momentul de fata in codul civil exista notiunea de conventie civila insa se pare ca leguitorul vrea sa reglementeze si aceasta ramura ce pana acum a avut parte de un vid legislativ.

Pana la intrarea in vigoare, cititi proiectul de lege pentru a cunoaste ce prevederi noi aduce leguitorul cu privire la acest aspect!

“Art. 29

(1) Oricare dintre parteneri se poate adresa judecătoriei de la domiciliul său ori al celuilalt partener în cazul încetării parteneriatului civil din orice cauză, pentru a cere ca aceasta să se pronunțe asupra împărțirii custodiei copiilor rezultați din parteneriat, a bunurilor comune ale partenerilor, precum și asupra oricăror pretenții pe care le are în legătură cu parteneritul civil. Copilul născut în timpul parteneriatului civil îi va avea drept părinți prezumați pe cei doi parteneri, iar drepturile sale vor fi aceleași ca cele ale oricărui alt copil născut dintr-o căsătorie. “

Referitor la bunirile dobandite, acestea vor fi declarate ca fiind proprii cele provenite dinainte de parteneriat, urmând ca cele obținute în timpul acestuia să devină bunuri comune.Practic este un echivalent al casatoriei in ceea ce priveste latura materiala a lucrurilor!

“Art. 49

(1) În parteneriatul civil operează de drept principiul separației de bunuri între parteneri. […]

(3) Efectele separației de bunuri între parteneri, precum și cele ale comunității de bunuri sunt cele prevăzute de Legea nr. 287/2009 privind Codul civil.”

 

avocat@indrumari-juridice.eu

av.drd. Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.