Poprire Ilegala – Indemnizatii Blocate Si Copii Lipsiti De Tratament Medicamentos – Romania Reala A Bancilor Si A Executorilor – Avocat Cuculis

O sa dam explicatia popririi pentru ca intr-un final sa vedeti cum opereaza abuzurile bancilor si ale executorilor!
Ce inseamna poprirea unui cont si ce sume de bani pot fi poprite?

Art. 780  din codul de procedura civila ne arata ce inseamna obiectul popririi!

(1) Sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deţinute în numele său de o a treia persoană sau pe care aceasta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente. De asemenea, în condiţiile art. 732 alin. (1), pot fi poprite şi bunurile mobile corporale ale debitorului deţinute de un terţ în numele său.

(2) În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât şi încasările viitoare, cu respectarea limitelor prevăzute la art. 728, dacă este cazul.

(3) Poprirea se poate înfiinţa şi asupra sumelor sau bunurilor mobile incorporale pe care creditorul le datorează debitorului, dacă ambele creanţe sunt certe şi lichide.

(4) Se va putea popri şi creanţa cu termen ori sub condiţie. În acest caz, poprirea nu va putea fi executată decât după ajungerea la termen ori de la data îndeplinirii condiţiei.

images (3)

ATENTIE! Acelasi cod de procedura civila ne arata ce sume pot fi poprite dar si ce sume nu pot fi poprite!

(5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire:

a) sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;

In aceasta prima situatie intra – Norma de hrana a politistilor si militarilor sau jandarmilor, pensia de handicap, ajutorul de stat si alte asemenea, alocatiile copiilor.

b) sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanţări primite de la instituţii sau organizaţii naţionale şi internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;

c) sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi.

In aceasta situatie firmele sa-si poata plati angajatii!

Atunci când asupra aceluiaşi cont sunt înfiinţate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăţi aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înfiinţării primei popriri.

Ce abuzuri exista?

Speta de mai jos, ne-a fost trimisa de catre un debitor executat silit in mod abuziv!

Problema Juridica:

Buna ziua.In anul 2014am primit pe adresa de domiciliu o instiintare de plata,pe numele fostului sot,astfel m-am trezit ca din luna aprilie pina in luna august nu a stiut ca mi-a fost blocata indemnizatia de handicap al fetitei pe motiv ca stau la aceeasi adresa.Fostul sot nu mi-a platit pensie alimentara la trei copii,este angajat cu salar bun,isi permite sa ma jigneasca pe strada,sa vina peste noi in casa. In luna aprilie sunt doi ani de cind sunt banii blocati si nu am ajuns la o intelegere sa opreasca banii,sa se deblocheze indemizatia si apoi sa dau pe cine e vinovat in judecata.Mentionez ca fetita sufera pentru ca nu pot sa asigur alimentatia speciala,tratamentele,consultatiile si analizele necesare.Fetita are epilepsie,multiple alergii,intoleranta la lactoza si gluten.

Prin urmare, executorii judecatoresti alaturi de banca care a pus poprirea respectiva, fara sa tina evidenta unor sume deja poprite, a incalcat nu doar dreptul procesual civil indisolubil in cadrul executarii silite, de adresele de poprire, dar si un drept fundamental, la viata!

avocat Cuculis Adrian

3 comments to “Poprire Ilegala – Indemnizatii Blocate Si Copii Lipsiti De Tratament Medicamentos – Romania Reala A Bancilor Si A Executorilor – Avocat Cuculis”
  1. Intrebarea mea este: Poate fi tras la raspundere un judecator care a dat aceasta hotarare, si chiar si executorul? Ei sunt imuni vhiar daca incalca legile? Multumesc

  2. (5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire:
    c) sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi.

    Dupa aceste trei luni cum se mai platesc salariile angajatilor?

    Va multumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.