Perimarea Executarii Silite – Anularea Executarii Silite Prin Invocarea Perimarii

Perimarea executarii silite ca instituie de drept, va ajuta sa scapati de grija executarii silite si sa va recuperati integral toti bani pe care creditorul dvs. bancar, recuperatorul de creante, IFN-ul sau orice altcineva care va executa, vi i-a poprit in mod ilegal.

Atentie, prin perimare executare silita , intelegem de fapt desfiintarea dosarului de executare si ca atare chiar si un imobil daca l-ati pierdut la licitatie publica, il puteti recupera invocand aceasta exceptie a perimarii executarii silite.

Multi dintre cei care sunt executati silit nu stiu ca sunt cel putin 20 de proceduri prin care pot scapa de o executare silita.

Perimarea executarii silite este una dintre ele si este o modalitate pe care avocatul dvs. specializat in executari silite, o poate identifica si va poate scapa de orice forma de execuatre silita.

Jurisprudenta perimare execuatre silita ncpc abreviat – noul cod de procedura civila, este una destul de rara iar noi la Cuculis si Asociatii am fost primii din Romania care am obtinut anulari de executari silite in baza invocarii noii procedurii de perimare a executarilor silite.

Sa incepem – Sunteti in executare silita? Aveti la dispozitie contactul rapid al avocatului specializat in perimarea executarii silite sau completati formularul de mai jos:

Sau direct pe Whatzapp!

Cum am anulat un dosar de executare silita de 145000 de euro din 2018 invocand perimarea in 2023 ?

Povestea debitorului Stanciu Marcela incepe in 2018 cand impotriva lui si a familiei sale, executorul Ochian Doru Catalin si Neneci Alexandru, au pus la vremea respectiva in executare silita un contract de credit de la Raiffeisen Bank.

Impotriva lor au inceput sa curga actele de executare silita si sa le fie scoase la vanzare casele cu somatii imobiliare si poprii pe conturi care au curs ani de zile.

Povestea frumoasa pentru debitori incepe in 2023 cand dupa ce au facut o vizita la sediul societatii de avocati Cuculis si Asociatii alaturi de colegii mei am descoperit faptul ca executarea lor silita era PERIMATA!

Perimarea executarii silit pe noul cod este greu de obtinut dar si cand ai toate conditiile indeplinite practic scapi de intreg dosarul de executare silita si iti recuperezi si toti banii pe care i-ai platit.

Dupa cum vedeti din documentul emis in 2018, debitorii erau somati sa plateasca suma de 145.697 euro prin intermediul unei somatii imobiliare ce anunta vanzarea casei lor la licitatie publica.

perimarea executarii silite

Jurisprudenta perimare executare silita noul cod de procedura civila

Dupa ce au primit acte de executare silita debitorii au fost in imposbilitatea de a se apara atat din punct de vedere legal dar si financiar. Dupa ce au curs o perioada mai lunga de timp efectele executarii silite si-au luat curajul necesar si s-au judecat cu banca Raiffeisen Bank si au castigat!!

04.05.2023 Ora estimata: 13:00
Complet: C 27 Civil
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii invocată de intimată ca neîntemeiată.

Admite contestaţia la executare formulată de contestatorii STANCIU MARCELA-MIHAELA şi GOIA ALEXANDRA CRISTINA în contradictoriu cu intimata RAIFFEISEN BANK SA.

Dispune desfiinţarea tuturor actelor de executare ca urmare a perimării executării silite în dosarul de executare nr. 154/2018 al SCPEJ OCHIAN DORU-CĂTĂLIN ŞI NENECI ALEXANDRU.

Respinge cererea de suspendare a executării silite ca rămasă fără obiect.

Obligă intimata la plata către contestatori a sumei de 1111,46 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Dispune restituirea către contestatori în condiţiile art. 45 alin 1 lit. f) din OUG 80/2013 a contravalorii taxei judiciare de timbru în cuantum de 1000 lei achitată, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Prezenta hotărâre va fi comunicată din oficiu şi de îndată şi executorului judecătoresc după rămânerea definitivă.
Document: Hotarâre  4526/2023  04.05.2023

Perimarea executării silite

Art. 697 din codul de procedura civila arata care este termenul de perimare:

(1)În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perimă de drept.

atentie la sintagma “care i-a fost solicitat in scris”, deci pasivitatea creditorului.

Asta inseamna sa verifici tot dosarul de executare silita si de aceasta este important ca atunci cand exista un dosar de execuatre silita, avocatul sa il verifice integral si nu doar partial cu privire la actele pe care alege executorul sa le comunice debitorului.

exceptia perimare executare silita termen invocare

De observat este si faptul ca invocarea exceptiei de perimare NU are un termen efectiv. Invocarea exceptiei de perimare se poate face oricand de asemenea instanta de judecata a si respins exceptia tardivitatii si am castigat dosarul!

Ce inseamna perimarea executarii silite

Perimarea executarii silite este reglementata de catre codul de procedura civila.

Atentie insa fiindca perimarea executarii silite vechiul cod cu perimarea executarii silite ncpc ( noul cod de procedura civila), desi au aceeasi denumire, au reglementari diferite, dupa cum vom arata.

Perimarea unei executari silite inseamna ca acel dosar sa-si piarda efectul si tot ce s-a executat silit in baza lui sa devina ilegal.

Astfel, intelegem din efectele pe care le produce o perimare a dosarului de executare ca aceasta inseamna ca debitorul nu mai poate fi executat silit in baza acelui dosar perimat.

 Perimarea executarii silite astfel , inseamna o modalitate de anulare a executarii silite .

Poate ca cel mai important efect al perimarii asa cum am aratat si mai sus este acela ca daca un dosar ca cel din exemplul de mai sus a fost pornit in 2018 si s-a perimat in 2023, executarea silita este si prescrisa!

Cum pot invoca perimarea executarii silite? Exceptia Perimarii

Perimarea executarii silite se poate invoca in doua moduri :

  • Exceptia perimarii executarii silite ;
  • Invocarea perimarii executarii silite prin actiune.

Astfel, vom detalia mai jos in doua puncte diferite, ce inseamna perimarea pe vechiul cod si pe noul cod si cum poate si trebuie sa fie invocata perimarea prin exceptie sau pe cale de actiune.

Perimarea functioneaza si in cazul dosarelor deschide inainte de februarie 2013 dar si dupa, conteaza sa fie invocata corespunzator.

Cititi si :

Cum Invoc Perimarea Daca Dosarul De Executare Este Format Inainte de 2013 Si Dupa 2013

Cum Invoc Perimarea si efectele perimarii executarii silite – Sentinta comuna de Admitere a Perimarii si a Presciptiei dreptului de a cere executarea silita.

Una dintre metodele cele mai eficiente de lupta impotriva unei executari silite, mai ales atunci cand aceasta este pornita de multa vreme, este perimarea.

Cum Invoc Perimarea

Ceea ce nu stiu foarte multi debitori, este ca au la indemana posibilitatea invocarii perimarii executarii silite, daca din vina sa, creditorul, a lasat sa treaca un termen mai lung de timp fara ca sa se ocupe de urmarirea dosarului de executare silita.

Titlul articolului face trimitere atat catre codul de procedura civila vechi dar si nou fiindca exista diferente in invocarea perimarii.

Sanctiunea perimarii, respectiv efectele perimarii executarii silite in esenta, duc la desfiintarea intregii proceduri executionale si astfel debitorul ce s-a folosit de invocarea perimarii si instanta i-a admis solicitarea, poate sa faca jonctiunea cu termenul anulat prin invocarea perimarii si sa obtina intr-un final si prescriptia dreptului de a cere executarea silita.

Anularea executarii silite prin invocarea perimarii – Cum pot invoca perimarea ?

Perimarea executarii silite Iccj – Pasivitatea creditorului il ajuta pe debitor sa scape de executarea silita!

Perimarea in esenta se poate invoca atat pe calea  de exceptie cat si prin actiune separata.

De asemenea, in contradictie cu presriptia, perimarea opereaza chiar si de drept.

Asta inseamna ca executorul judecatoresc ARE OBLIGATIA sa constate perimarea daca ea a intervenit.

Avand in vedere ca specificul pe care il are prezentul articol este acela de lamurire a perimarii din punctul de vedere al executarii silite, se va invoca pe calea contestatiei la executare,  exceptia perimarii executarii silite.

Este clara situatia perimarii, debitorii trebuie sa-si apere drepturile prin contestatia la executare invocand perimarea.

Spre exemplu Kruk Romania a pierdut multe procese pe temeiul perimarii, ceea ce da o practica foarte buna oricarui debitor ar vrea sa invoce acest incident procedural.

Atunci cand vine vorba de perimare, trebuie sa distingem ce lege se va aplica dosarelor de executare silita, in functie de momentul la care aceste dosare au luat fiinta, aplicabila fiind legea de la acel moment.

Perimarea executarii silite vechiul cod Cum se aplica perimarea, pentru dosarele de executare silita pornite inainte de februarie 2013?

Dosar de execuare perimat – In cadrul codului de procedura civila vechi, respectiv aplicabil pentru dosarele de executare silita inregistrate inainte de luna februarie 2012, fiecare debitor poate invoca si se poate ajuta de exceptia perimarii, daca se afla in ipoteza aratata de catre articlul 389 codul de procedura vechi.

Astfel, in alin. 1 art 389  se arata ca daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.

Ce concluzie trebuie trasa din acest articol? 

Creditorul, are obligatia esentiala ca din 6 in 6 luni de zile, daca se afla pe legea veche, sa faca cereri de staruinta in executarea silita, asta daca executorul judecatoresc nu a mai emis niciun fel de somatie, poprire, sau urmarire mobiliara sau imobiliara.

Exemplu concret: Daca dosarul de executare silita a fost deschis in luna ianuarie 2012 iar in aceeasi luna executorul judecatoresc a emis somatiile de o zi si poprirea contului, iar timp de 6 luni de zile nu a efectuat niciun alt act si nici creditorul nu a depus regulat din 6 in 6 luni, cerere de staruinta, atunci avem un caz concrect de perimare a executarii silite.

Cum putem folosi perimarea, pentru a prescrie executarea silita?

Acelasi cod de procedura civila vechi, arata la art. 405 alin. 3 Prescriptia nu este intrerupta daca cererea de executare af ost respinsa, anulata, sau daca s-a perimat[..]. astfel, daca impreuna cu termenul in care s-a scurs de la inceperea executarii si pana la perimarea ei s-au scurs 3 ani de zile atunci si datoria este prescrisa, termenul putand sa faca jonctiunea cu durata in care debitorul nu si-a achitat obligatia inainte de inceperea executarii silite.

Perimarea executarii silite NCPC (noul cod de procedura civila) Cum se aplica perimarea, pentru dosarele de executare silita pornite dupa  februarie 2013?

Daca dosarul de executare silita este deschis dupa februarie 2013 atunci vor fi aplicabile dispozitiile art. 697 Cod Procedura Civila care arata ca ” In cazul in care creditorul , din culpa sa, a lasat sa treaca 6 luni fara sa indeplineasca un act sau demers necesar executarii silite, ce i-a fost solicitat in scris , de catre executorul judecatoresc, executarea se perima de drept”.

Cum Invoc Perimarea? Intodeauna prin mijlocirea unui profesionist, pentru a avea cele mai bune sanse de reusita!

Diferenta in aplicarea acestui articol in raport de vechea reglementare, este aceea ca leguitorul, pentru protejarea, nenecesara dupa parerea noastra, a creditorului a adaugat sintagma “ce i-a fost solicitat in scris , de catre executorul judecatoresc”, astfel perimarea va curge la 6 luni de zile dupa ce executorul a facut o solicitare iar creditorul nu a raspus, perimandu-se executarea astfel, de drept.

In ceea ce priveste prescriptia, un dosar de execuare perimat , este NUL iar aceasta perimare opereaza in aceeasi maniera ca in legea veche, o data perimata executarea, debitorul se va putea folosi de acel termen, la calcului prescriptiei.

Aspect aplicabil in ambele forme ale legi!

Astfel, modul cum invoc perimarea va stabili de fapt si rezultantul dosarului .

In cazul in care, pe tot parcursul executarii silite, a trecut acest termen de 6 luni de zile, indiferent ca la inceputul executarii sau la mijloc ori spre sfarsit, sanctiunea este aceeasi, de perimare, fiind imbatabila din punct de vedere procedural.

Apeleaza la un avocat specializat in perimare executare silita – Exemple de perimare a executarii silite.

Ce poate sa faca un avocat care se ocupa de perimarea executarii silite? Sa va anuleze executarile silite ilegale.

Administratorului Garant Bancar al Firmei anuleaza integral executarea silita pornita de catre Banca Transilvania prin perimare si scapa de plata a peste 120000 de lei ( echivalent 25000 euro ).

Perimarea executarii silite este reprezinta atat pe vechea legislatie ( poate mai cu seama ) dar si pe actuala, o metoda clara prin care debitorul care constata ca nu s-au mai facut acte de executare silita din oficiu sau cerute, in dosarul de executare silita, poate sa obtina anularea retroactiva a intregii proceduri de executare silita.

Specificul acestui dosar castigat impotriva Bancii Transilvania, unde am invocat perimarea dosarului de executare silita, se refera la faptul ca in cadrul acestei executari, debitorul obligatiei principale a fost societatea comerciala iar ulterior prin avalizarea unui bilet la ordin, chiar administratorul.

Care este termenul in care pot sa invoc perimarea executarii silite?

Invocarea perimarii executarii silite NU tine cont de termen, de altfel partea adversa, asa cum veti putea observa, a incercat sa se prevaleze de exceptia de tardivitate, exceptie ce a fost respinsa.

Prima concluzie – PERIMAREA EXECUTARII SILITE POATE FI INVOCA ORICAND IN DECURSUL EXECUTARII SILITE si NU ESTE TINUTA DE TERMENUL DE 15 ZILE PROCEDURALE.

Nu de putine ori un credit bancar este luat de la banca pe societate comerciala, fie ca linie de credit, fie ca imprumut pentru investiile ce trebuiesc facute in societate sau chiar si pentru a putea plati anumite dari catre stat, ramase restant si care nu suporta amanare.

De fiecare data cand se solicita un imprumut pe numele persoanei juridice, institutiile bancare ii solicita si administratorului, in principal reprezentantului legal al societati in cauza, sa fie garant al firmei debitoare fiindca in caz ca executarea silita porneste impotriva firmei, sa se poata indrepta si impotriva administratorului, executandu-l silit pe acesta pentru bunurile sale personale.

Desigur, criticabila aceasta practica, ea este o realitate si este necesar sa stiti ca atunci cand sunteti garant al firmei, a societatii pe care o conduceti, daca incepe executarea silita impotriva societatii si ulterior sau concomitent si impotriva dvs. in calitate de administrator, puteti cotesta executarea silita pornita de catre Banca, IFN sau recuperatorul de creante, impotriva societatii dar si a administratorului, bazandu-va pe mai multe parghii pe care le aveti la indemana.

Perimarea Executarii Silite

Efectele perimarii executarii silite

Dosarul de mai jos, ce a dus la anularea integrala a dosarului de executare silita prin invocarea perimarii, l-a scutit pe administratorul societatii falimentare de a mai plati suma fabuloasa avalizata prin biletul la ordin.

Practic, un prim efect al perimarii executarii silite este anularea executarii.

Procese castigate pe perimarea executarii silite

În septembrie 2007, societatea la care clienta noastră era administrator (EMVECO IMPEX SRL) a încheiat un Contract de credit facilitate de revolving, acesta fiind garantat printr-un bilet la ordin emis de societate și avalizat de dna Vesfrid.

La data de 11.05.2012, BANCPOST a inițiat procedura execuțională împotriva garantei avaliste pentru recuperarea unei creanțe de 102.721,79 lei.

Din anul 2012 până la actele efectuate la data de 16 martie 2020, executorul nu a mai întocmit niciun alt act de executare*.

Cum recentele acte de executare au fost întocmite în cursul stării de urgență declarate pe teritoriul țării prin Decret, termenul nu a început să curgă decât de la momentul ridicării acestei stări.

Mai mult de atat, erau suspendate orice acte procedurale prin decretul presedintelui.

Astfel, cu respectarea termenului legal, la data de 20 mai am învestit instanța de executare cu o contestație în vederea constatării de către aceasta a intervenirii de drept a perimării întregii executări, existând un termen mai mare de 6 luni între două acte de executare.

Perimarea executarii silite – Dosarul perimat continuat de catre Banca Transilvania pentru suma de peste 102.00 lei –

ATENTIE – EXECUTARE SILITA INCEPUTA IMPOTRIVA ADMINISTRATORULUI FIRMEI de catre Banca Transilvania era facuta in baza biletului la ordin.

Cand vine vorba despre bilete la ordin, termenul de contestatie este de 7 zile si nu de 17 zile.

Fiind vorba de un bilet la ordin supus dispozițiilor Legii nr. 58/1934, cererea formulată a fost o veritabilă opoziție la executare, transmisă în termen de 5 zile.

De altfel,în virtutea Legii nr. 76/2012*, prin modificările aduse art. 62, a fost unificată opoziţia la executare cu contestaţia la executare*, sens în care:

Art. 62 in termen de 5 zile de la comunicarea somatiunii, debitorul poate face contestatie la executare.


Contestatia se va introduce la instanta de executare, *care o va judeca potrivit Codului de procedura civila*, de urgenta si cu precadere, inaintea oricarei alte pricini.


Hotararea pronuntata asupra contestatiei va putea fi atacata numai cu apel in termen de 15 zile de la pronuntare.

Modificarea survenită indică expressis verbis că instanța de executarea urmează a soluționa contestația la executare prin raportare la dispozițiile Codului de Procedură Civilă.*

                A fost nevoie de o singură înfățișare pentru ca instanța să pronunțe o soluție de admitere la doar o lună și jumătate distanță de momentul transmiterii contestației la executare.

Si societatile comerciale sunt executare silit alaturi de administatorii garanti pentru creditele firmelor lor.

Perimarea executarii silite
06.07.2020
Ora estimata: 09:00
Complet: C 26 civil 2020
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge exceptia tardivitătii formulării contestatiei la executare, invocată prin întâmpinare, ca neîntemeiată.
Admite contestatia.

Constată perimată executarea silită ce face obiectul dosarului de executare nr. 1765/DCA/2012 al SCPEJ COSOREANU SI ASOCIATII.

Anularea executarii silite prin perimare este un mecanism prin care pasivitatea creditorului este pedepsita.

Face aplicarea dispoziţiilor art. 45 alin. 1() lit. f) şi alin. 2 din O.U.G. nr. 80/2013 şi dispune restituirea către contestator, la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe, a sumei de 1000 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru aferentă contesta?iei la executare.

Practic, perimarea executarii silite a operat cu privire la vechile dispozitii legale, adica codul de procedura civila de pana la februarie 2013 cand perimarea era definita ca pasivitatea creditorului de a face acte de executare silita vreme de 6 luni de zile.

Cum imi dau seama ca in dosarul de executare a intervenit perimarea?

Acest lucru poate fi cateodata chiar evident, atunci cand dupa ce incepe executarea silita NU mai primim acte de executare.

Practic, executorul UITA , creditorul la fel, sa mai faca demersuri pentru a va executa silit si atunci aceasta pasivitate comuna este sanctionata de catre lege.

Mai jos aveti o alta hotarare castigata de cate SCA Cuculis&AAsociatii ce vizeaza atat perimarea dar si prescriptia!!

sentinta perimare prescriptie
Cum Invoc Perimarea

Apeleaza la un avocat specializat in perimare executare silita

Avocatul specializat in perimarea executarii silite are de facut o munca pentru dvs. care vizeaza fiecare fila din dosarul de executare silita.

Am mentionat deja mai sus ca pentru a opera perimarea executarii silite, este necesara trecerea unui interval de timp iar avocatul specializat in perimarea executarii trebuie sa gaseasca acest interval de timp

Vizualizati si –

Anualarea unui dosar de executare silita prin invocarea perimarii reprezinta de fapt un subterfugiu pe care il are debitorul la indemana atunci cand creditorul sta in pasivitate.

Oricat de greu este de crezut, la 7 ani de zile de la modificarea codului de procedura civila, inca se mai afla dosare de executare silita unde poate fi invocata perimarea asa cum aparea ea in vechiul cod.

Practic, pe noul cod dupa 2013, perimarea executarii silite a inceput sa devina extrem de greoaie, fiindca legea cerea ca pasivitatea sa provina totalmente de la creditor, in sensul ca executorul ii solicita aducerea unui act sau perfectarea unor operatiuni IN SCRIS, iar creditoul sa NU se conformeze.

In vechea reglementare, simpul fapt ca vreme de 6 luni nu se facea niciun act de executare silita, califica atat pe debitor dar si pe executoru judecatoresc, ca de drept, sa constate intervenita perimarea executarii silite.

Deosebit in acest caz este faptul ca executarea silita perimata a fost efectuata in baza unui bilet la ordin iar acesta pus in executare silita pentru zeci de mii de euro a fost contestat la 7 ani dupa inceperea executarii silite si a ajuns sa fie admisa contestatia la executare silita si debitorul, fost administrator in cadrul firmei, sa scape de creanta aceasta ce o garantase pentru societatea sa.

Perimarea Executarii Silite

Daca sunteti executat silit de catre o banca, ifn sau chiar si recuperator de creante, intr-un dosar de executare silita ce este pornit inainte de februarie 2013, perimarea executarii silite reprezinta un factor si parghie principala prin care puteti alaturi de contestatia la executare, sa anulati dosarul executional.

Ramane si in acest caz, ca prima forta de reactie, contestatie la executarea silita inceputa impotriva dvs. si mai ales atunci cand sunteti executat silit de multa vreme fie dosarul poate fi perimat fie poate fi prescris, asa cum am mai aratat ca prescriptia curge si in timpul executarii silite.

Av. Dr. Cuculis Adrian

Daca sunteti in pozitia de a fi executat silit pentru datoriile societatii, aflati-va drepturile. Completati formulatul de mai sus-

105 comments to “Perimarea Executarii Silite – Anularea Executarii Silite Prin Invocarea Perimarii”
  1. Daca executorul in decursul celor sase luni a transmis notificari legate de executare dar la o adresa mai veche ,
    ,noi ne-am facut schimbarea de sediu la ORC si ANAF .
    se considera perimare?

    • Se mai aplica acesta lege și in acest caz? Dat in judecată in 2012 , executor Cristian Mihai, care in 2018 a predat dosarul înapoi la Kruk cu motivația de insolvabilitate, adică a încetat executarea fiindcă nu aveam bunuri urmăribile, art.371 lit B din noul cod de preocedura civilă .In 2019 am fost data in judecată din nou de către Kruk dar dosarul a fost predat unui alt executor, Lupulescu dar acelas dosar,

  2. buna ziua, daca cererea de executare s-a facut de catre creditor in data de 07.05.2015 si tot atiunci s0a si incuvintat executarea silita, iar comunicarea s-a facut catre debitot prima data la un al si ceva dintanta, pe 19. 05.2016, este executarea perimata?

  3. buna ziua, daca cererea de executare s-a facut de catre creditor in data de 07.05.2015 si tot atiunci s0a si incuvintat executarea silita, iar comunicarea s-a facut catre debitot prima data la un al si ceva dintanta, pe 19. 05.2016, este executarea perimata?

  4. Buna ziua. Am primit si eu o executare silita (poprire) in decembrie 2015. In lege spune ca se perima executarea daca nu s-a facut nici un demers de catre creditor la orice solicitare a executorului in scris intermen de 6 luni. Intrebarea e : de unde stiu eu, ca debitor, cand ii trimite executorul creditorului solicitari in scris? Ca sa stiu ca au trecut cele 6 luni. Multumesc

    • Cu aceeasi problema ma confrunt si eu.Firma angajatoare nu a mai retinut sumele poprite .Cei de la Eos ksi spunandu-ca mai am de platit 7000 de lei.Dosarul pentru poprire a fost facut facut in 2014 si nu au mai fost trimise acte privind poprirea firmei angajatoare de la inceput.

  5. Perimarea executarii silite poate fi invocata oricand, nu imediat ce a aparut? Daca debitorul a aflat ca a intervenit perimarea executarii silite abia dupa comunicarea publicatiei de vanzare, dar perioada in care ea a aparut este in urma cu doi ani sa zicem, se poate contesta ? Nu e tardiv?

    • Perimarea poate fi invocata oricand, fiind trebuie sa priviti lucrurile in felul urmator, ea oricum se manifesta dupa 6 luni de nelucru, deci ar fi hazardat sa spunem ca perimarea ar fi tardiva dupa 6 luni daca ea atunci opereaza oricum. Cu stima, av Cuculis 0722298011

      • Aceeasi situatie o am si eu:comunicare de la executor dec.2012,alta comunicare aug 2013,alta dec2017,alta iian 2019.Si surpriza ..!!!!in recurs a castigat eos pe tardivitate..eu am castigat in prima instanta la judecatorie.au invocat tardivitatea contestatiei si au castigat..!!!o solutie impotriva legilor in vigoare..

  6. Am uitat sa precizez ca este vorba despre o executare silita inceputa sub imperiul vechiului cod de pr.civ. Multumesc!

  7. Cum poate debitorul sa faca dovada ca executorul a trimis sau nu o cerere catre creditor? executorul este un “prestator de servicii” pentru creditor este plati de creditor si apara interesele acestuia, nicidecum pe cele ale debitorului. Cum poate debitorul sa se apere in situatia in care timp de peste 6 luni in care a avut venituri nu a fost executat in niciun fel, invoca perimarea insa trebuie sa faca dovada ca executorul a trimis o cerere catre creditor? executorul nu va face niciodata adrese/cereri catre creditor. astfel, intrebarea care o pun de fapt este aceasta: care este motivul introducerii noutatii “ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc”? oare executorul judecatoresc nu este responsabil, la fel de mult ca si creditorul, de faptul ca a lasat sa treaca mai mult de 6 luni atat pentru a infaptui un act de executare cat si pentru a solicita creditorului sa infaptuiasca un act sau demers necesar executarii silite? Si, de fapt, care sunt aceste acte sau demersuri pe care executorul l-ar putea cere de la creditor si pe care creditorul le poate infaptui in cadrul executarii silite? Oare, toate aceste demersuri si acte necesare executarii, nu sunt infaptuite de creditor la momentul formularii cererii de executare? ce ar trebui sa mai ceara in plus executorul? Si, cred eu, in cazul in care debitorul ar face o actiune de constatare a perimarii, executorul va fi subiectiv si va putea sa evite sa depuna vreo eventuala cerere a sa catre creditor. De ce? pentru ca el nu este sanctionat.

  8. Buna ziua.
    Am un dosar de executare finalizat prin 2013, poprirea s-a facut prin banca.PV de incheiere spune ca se retine suma , iar dobanzile si taxele datorate catre BEJ se transmit ulterior.
    S-a luat legatura cu BEJ si a zis ca o sa comunice ( luna martie 2016).A sosit o instiintare de poprire pentru suma calculata de BEJ, taxe , etc in NOV. 2016.
    Se poate vorbi de perimarea executarii pentru aceasta suma?
    Putem face contestatie la aceasta executare?
    BEJ nu a comunicat din 2013 nimic catre debitor si executarea s-a facut la timpul respectiv.
    Multumesc!

  9. Buna ziua,
    am primit o scrisoare de executare de la executorul Sotaie Marian din Pitesti pe data de 12-09-2016 ,am fost la Dl. executor ,aveam 4 rate de 236,23/luna restante pe data de 15-09-2016. Am primit plicul dupa data achitari la zi . Am fost invitat la biroul executoresc ,si mi sa spus sa nu mai platesc,nici o rata ca voi fi executat.Eu am platit si pe oct si noembrie . Din sept. eram la zi ,acum a intrat in contul meu cu toate ca am un credit la BCR am fost executat . Ce pot sa mai fac? mai am de plata 20 de rate plus 5 ani si 4 luni la BCR 565 LEI/LUNA +EXECUTAREA PENSIA NU AJUNGE ORICE AS FACE?VA ROG UN RASPUNS! MULTUMESC!sss

  10. Buna ziua, eu ma confrunt cu o situatie in care nu stiu cum sa procedez. Am doua credite preluate de o firma de recuperare de la doua banci diferite. Pentru unul dintre credite s-a infiintat poprire pe salariu in 16 iunie 2016 si din 15 iulie a inceput sa mi se opreasca 1/3 din salariu care se vireaza executorului. Azi vorbind cu cei de la firma de recuperare am aflat ca banii retinuti din salariu au fost virati in contul creditului pe care nu au hotarare de executare silita, iar in dosarul de credit unde este infiintata poprirea sunt zero lei. Ce pot sa fac? Din moment ce ei au o infiintare a popririi si nu le intra bani in acel cont, pot sa solicit in instanta perimarea executarii dupa 6 luni, adica in 17 Dec.2016 ?Sau ce as putea sa fac?

  11. Buna ziua! Mama mea a avut un dosar de executare silită pt un credit în valoare de aprox 12.000 eu in 2014 pt care a facut si contestație la executare, dar dacă nu a avut bani pt taxe cererea a fost respinsă. a primit o singura adresa de la executor prin care o anunta ca are poprire pe salariu dar nu a lucrat decat o singura luna. De atunci nimeni nu a mai contactat-o……dar nici ea nu a înregistrat venituri in aceasta perioada. In acest caz putem vorbi de o perimare a executării silite? Multumesc!

  12. Buna ziua,
    Va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu o executare silita.
    – in aprilie 2008 am luat un credit cu buletinul de la Celetem.Am platit ratele o perioada de timp(perioada care nu o pot specifica cu precizie), apoi din motive personale nu am mai putut plati ratele.
    – creanta a fost cesionata catre EOS KSI ROMANIA SRL, urmand sicanarile lor ani buni.
    – in mai 2015 am primit somatie de executare silita la care nu am facut contestatie. In urma aceste somatii nu s-a intamplat absolut nimic(nici un act de executare) pana in data de 06.02.2017 cand am primit o instiintare privind masura popririi pe salariu.
    Mentionez ca:
    – nu stiu data exacta a cesionarii( cert este ca din 2010 am tot fost sunata de catre EOS, poate chiar mai devreme 2009)
    – in anul 2015 cand am primit somatia nu realizam venituri.
    Intrebarea mea este daca mai pot face contestatie la executare sa invoc prescriptia executarii silite sau pot invoca perimarea excutarii silite.
    Va multumesc anticipat !

  13. Buna ziua. Intrebarea mea este: si daca executorul nu face in scris creditorului nimic inseamna ca nu intervine perimarea ?
    E stiut faptul ca unii executori sunt de partea bancii.
    Cum vom mai castiga daca , creditorul spune ca nu a primit nimic scris in acest sens ? Ne bazam doar pe cele 6 luni ?
    E un pic ciudata legea . Multumesc

  14. De ce nu se raspunde la intrebarea legata de”cum stim noi debitorii cand si daca executorul cere in scris creditorului sa intreprinda un demers privind executarea silita” ???

  15. Buna ziua,
    In septembrie 2013,mi-a fost facuta poprire pe salariu.(Mi-a fost anulata contestatia pentru ca nu am putut plati taxa de cautiune).
    Din ian.2014 am pierdut serviciul,iar in anul 2016,mi-a fost poprit contul bancar inactiv.Se poate vorbi de perimare?
    Multumesc!

  16. Buna ziua . Am un credit bancar neplatit de la inceputul lui 2012 . La inceputul lui 2014 am primit hotarare judecatoreasca de executare silita . Nu s-a platit nici un leu . De la inceputul lui 2016 nu s-a mai primit nici un fel de instiintare . Se poate cere perimare sau prescriere ? Va multumesc

  17. Buna ziua.Am o executare silita la un executor judecatoresc,impotriva unei persoane care a uitat sa mai inapoieze un imprumut.La baza executarii silite sta o sentinta def./exec./irevocabile din 16.02.2015,dosarul de executare a fost facut in luna sept.2015,pe tot parcursul 2016,debitoarea a fost notificata de executor,ca este in intirziere,ca datorita faptului ca si-a vindut un bun propriu ,sa indisponibilizat o alta proprietate detinuta in cota-parte de 1/2-cu o sora a sa,deoarece se dezbate suuccesiune,acum va fii din nou pusa in intirziere si asa suma cu tot cu taxele executorului este deja 15600 ron(12600 suma datorata conf.sentintei+taxele executor ).Intrebarea mea este -se poate executa cota-partea de 1/2 din casa detinuta,chiar daca nu este terminata aceea succesiune intre surori?Si daca pina acum am facut toate aceste demersuri si am indisponibilizat aceea proprietate la Oficiul de cadastru,este vreo problema de perimare,deoarece legal eu am incercat totul pentru a executa debitoarea.

  18. Sa inteleg ca daca executorul nu solicita creditorului intreprinderea unui act de executare silita din 6 in 6 luni atunci nu este obligat s-o faca?Sau cum se interpreteaza? Multumec anticipat.

  19. Avem situatia in care am cerut perimarea si a fost respinsa pe exceptia de tardivitate conform art. 401 alin. 1 C.pr.civ.
    Situatia era ca executoarul nu a mai facut nci un act timp de 3 ani si apoi a trimis o somatie. Noi am constatat ca aceasta somatie vine dupa o pauza de 3 ani, abia mai tarziu . Totusi inteleg ca perimarea intervine “de drept”, cum o constatam atunci? Si acum a trecut mai mult de un an de la ultima somatie, de ce nu o putem cere fara a astepta un act de noua somatie sau executare de la creditor, dupa care abia sa facem contestatia la executare? Mi se pare complet aiurea, caci, in asa fel, desi perimarea a intervenit de drept, daca ei nu fac nici-un act de executare multi ani, nu avem nici o posibilitate si stam cu executarea pe rol, ani in sir fara a o putea contesta pentru perimare caci nu stii de la ce termen se calculeaza tardivitatea? Va multumesc daca puteti sa-mi raspundeti cum se poate cere perimarea/contestatia la executare, singur observ ca nu s-a mai facut nici-un act, fara a mai astepta un nou act de la creditor.

  20. Daca in ian 2017 omv Petrom a solicit executarea prin executarea judec, iar acesta a înaintat titlu executoriu către mine fără a avea o hot a instanței pentru încuviințarea executării , iar eu semnat un angajament desi observ acum că termenul de 3 ani trecuse, mai pot face ceva?

  21. In cazul in care am fost executat prin poprire pe salariu in 2014 luna august, firma angajatore a platit 1/3 pana in decembrie 2016,dupa care nu sau mai retinut sume din drepturi salariale, nu am mai primit notificari,somatii.

  22. Buna ziua
    In luna ianuarie 2009 m-am “trezit” cu somatie executare silita pentru pensie alimentara neachitata. Am contestat in instanta executarea, am platit o cautiune de 440 lei, am depus toate inscrisurile la dosar, intr-un final, in noiembrie 2009 cererea fiind admisa in parte. Tot in cauza respectiva, a fist intocmita plangere penala siam fost cercetat pentru abandon de familie ( acelasi obiect cu executarea, neplata pensiei alimentare ) insa in 2010, rezolutia procurorului a fost incetarea urmaririi penale. In anul 2012 am facut o cerere de perimare si restituirea recipisei respectiv a cautiunii in valoare de 440 lei, cerere respinsa pe motiv ca nu este pronuntata o solutie definitiva. Acum, dupa 8 ani in care nimeni nu a facut nimic in dosarul respectiv, pot cere din nou anularea executarii si restituirea cautiunii ?

  23. Bună ziua!Am avut un proces ,cu fostul meu soț în 2015 pe care l-am pierdut.Fostul meu sot a apelat la un executor judecătoresc pentru restituirea sumei de 2 000 lei.Dat fiind că fostul meu sot a prezentat executorului adresa mea veche(unde locuieste el) si nu adresa avocatei mele ,indicata in dosar,eu nu am primit nici o înştiintare si nu am ştiut nimic.Am aflat intâmplator dupa vreun an si am făcut imediat contestatie.Desi aveam dreptate contestatia a fost respinsa ca fiind tardiv introdusa.
    Data inregistrarii executarii silite este 12.05 2016,iar data ultimii modificari 24.12.2016.E vorba de perimare?

  24. Buna ziua

    In data de 20.05.2016 am primit notificarea de executare silita, pronuntata de Jud sec 3 in data de 06.06.2016.
    In 02.09.2016 am primit o notificare precum s-a pus poprire pe auto personal care fizic nu mai este la mine, a fost vanduta fara acte si de atunci nimic…nici o scrisoare , nici o notificare.
    Ieri, pe 30.08.2017 primesc o noua scrisoare de la BEJ precum sa ma prezint in 5 zile sa achit suma de…datorata catre banca x.
    Nu a intervenit perimarea in cazul de fata? Tinand cont ca ultima notificare de la BEJ a fost pe 02.09.2016
    Multumesc anticipat!

  25. Buna seara. Am intrat pe portalul judecatoriei Galati. Am in dosar depus la data de 23. 02. 2012. Are ca object incuviintare silita. La data de 09. 03. 2012 la tip solutie scrie: admits cererea. La solutia pe scurt scrie: admits cererea. De la data de 09. 03. 2012 nu spare nici o modificare la dosar pana la data de 21. 01. 2017. Ce sa intamplat cu acest dosar? Multumesc.

  26. Buna ziua!Taxa de timbru aferenta actiunii in constatarea perimarii este cf. art.10 sau art. 27 din O.U.G.80/2013?Instanetle taxeaza diferit.Având in vedere că pe calea acțiunii in constatarea perimării nu se au in vedere sumele de bani presupus datorate cum este cazul contestației la executare ci neindeplinirea unei obligații de a face de catre creditor, consider că acțiunea nu trebuie tratată ca o contestație la executare.La aceeași concluzie duce și raționamentul potrivit căruia, in cazul solicitării constatării perimării pe cale de excepție, in cadrul contestației al executare, taxa de timbru nu se raortează la suma contestată, această taxă de timbru este aferentă intregii contestații la executare deoarece perimarea in esență, se poate invoca atât pe cale de excepție cât și prin acțiune separata, legiuitorul ingăduind ambele variante.
    Am dreptate?
    Va multumesc anticipat.

  27. Buna ziua . Am un credit bancar neplatit de la inceputul lui 2015 . În luna august 2016 am primit hotarare judecatoreasca de executare silita . Nu s-a platit nici un leu și nici nu s-a mai primit nici un fel de instiintare . Se poate cere perimare sau prescriere ? Mentionez ca nu am venituri si nici bunuri ce pot fi executate silit. Va multumesc

    • Buna ziua . Am un credit bancar neplatit de la inceputul lui 2015 . La inceputul lui 2016 am primit hotarare judecatoreasca de executare silita . Nu s-a platit nici un leu . De la inceputul lui 2016 nu s-a mai primit nici un fel de instiintare . Se poate cere perimare sau prescriere ? Va multumesc

  28. Buna ziua,
    Dacă în data de 15.11.2016 s-a dat sentința de executare silită,iar noi am primit decizia de executare silită în data de 27.10.2017 se perima executarea?
    Se poate ca in acest timp sa fi depus alte documente care înlătură perimarea? Care pot fi acestea?
    Va rog mult sa imi răspundeți.Am pornit contestarea la executare.
    Multumesc mult.

  29. Buna ziua !

    Am urmatoarea situatie :
    – am avut o executare silita cu poprire pe salariu la angajator in anul 2014 S-a oprit din salariu pana in octombrie 2015 cand am plecat de la acel loc de munca. M-am reangajat in iunie 2016 si mi-a venit o noua poprire abia acum in ianuarie 2018 , in conditiile in care creditorul stia de noul meu loc de munca din oct 2016 ( cu dovezi ) .
    Intrebare : in acest caz POT INVOCA PERIMAREA executarii silite si unde o cer ? La instanta care a incuvintat executarea ? Si care ar fi termenul in care o pot cere ; o pot cere oricand ?

    MULTUMESC

  30. Executarea silita a rama sin nelucrare 5 ani.Acum in 2018 , Secapital a vandut creanta catre Investcapital Malta. Noul creditor trebuie sa ceara in instanta o noua executare silita sau merge pe incuviintarea luata de Secapital *in 2013 ?
    Daca DA, atunci pot face contestatie la executare pt.prescriere creanta.
    Daca NU…atunci pot cere PERIMAREA ? Cum verific daca in cei 5 ani de nelucrare executorul a facut adrese catre creditor ? ( poate sa le faca retroactiv )
    Multumesc.

  31. Buna ziua. Am un dosar de executare silita din martie 2014. Mi-a fost pusa proprire pe cont pana in august 2015 cand am plecat din tara si nu am mai avut sume primite in contul respectiv, si nu mi s-a mai făcut nici o retinere prin urmare. M-am intors in tara in martie 2017 si mi-am deschis un nou cont bancar. În martie 2018 am primit iarasi proprire pe noul cont în baza dosarului din 2014 de la executorul judecatoresc. Nu am nici o proprietate pe numele meu si singura proprire s-a facut pe contul deschis pe numele meu. Pot invoca perimarea în aceaste conditii?

  32. Buna ziua! As dori să stiu daca se mai poate face ceva în cazul în care nu am depus contestație la executarea unui credit la care ultima plata era veche de patru ani, deci se prescrise se dreptul de a mai cere executarea silită, totuși EOS a facut-o, deja am poprire de un an, mai există vreo cale să invocat prescrierea termenului? Cu multă stima…

  33. D-le avocat nevoia de a vorbi ,ma determina sa va scriu despre un caz care priveste o familie cu 4 copii minori aflatain strainate si care vrea sa traiasca normal, nu sa fie victimele unui creditor abuziv. Nu este cazul mei personal, de aceea doar va prezint faptele.
    Art.702 CPC.

    Cazuri de încetare a executării

    1. s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii;

    Conform dosarului inaintat de BEJ Elisei Beniamin Instantei judecatoresti, incuviintarea executarii silite are ca baza fundamentala contractul de ipoteca autentificat sub nr. 547/29.02.2008 la BNP R.Razusi.
    Debitorului i s-a executat integral executarea silita ipotecara.
    Deoarece ipoteca a fost supraevaluata, creditorul a recurs la falsificarea semnaturii unui creat in fals codebitor, codebitor a carei executare silita a fost anulata, conform deciziei tribunalului Iasi nr.384/2014.
    Precizare, valoarea reala a ipotecii s-a vazut la data vanzari prin licitatie publica a acesteia.

    2. nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri;

    Debitorul nu a avut bunuri mobile urmaribile in Romania. Singurul bun mobil din țară a fost contul existent la BCR ,cont deschis pentru rambursarea creditului luat la BCR, credit stins prin plata integrala . Conform chitantelor de rambursare credit ,debitorul si-a platit la BCR doar ratele crediturlui ,ci nu poprirea instituita de BEJ E.Beniamin.
    Debitorul nu a avut niciodata alte bunurii imobile in țară in afara ipotecii executate silit.

    3. creditorul a renunţat la executare;

    Ultima cerere de reluare a executarii a fost facuta de creditor in data de 28.06.2013, cerere comunicata si debitorului. Deoarece din 28.12.2013 nu s-a mai revenit cu alta cerere de relaure a executarii silite, care s-a fie comunicata legal si debitorului, intervine perimarea executarii silite.
    Invocarea falsa, a lipsei adresei de comunisdcare nu este posibila deoarece adresa la care s-a comuniscat cerereadin 28.06.2013 ramane aceiasi si dupa 6 luni de la comunicarea cererii anterioare.

    In ceea ce priveste prescrierea creditului , acesta decurge de la data rămanerii definitiva a Decizie Tribunalului Iasi, Decizia nr. 384/2014.
    In 2017 a intervenit prescrierea, deoarece nu exista nici o dovada ca debitorul ar fi depus bani la vreo banca in contul popririi.
    Sume cuprinde intre 0,12 lei si pănă la 1 leu considerate de BCR in contul popririi sunt evidentiate pe chirtantele de plata a ratelor BCR in contul ratei lunare si ele sunt facute contrar vointei debitorului creditului rambursat la BCR.

    Astept parerea d-tra. Alin 2 din art.702 CPC se aplica aici?

  34. buna ziua
    am urmatoarea speta; AM avut un contract de credit bancar incheat in anul 2007 cu BCR, AM platit ratele lunare pina am plecat din tara, m-am intors in tara in anul 2015 si m-am angajat in luna august 2015 dupa 2 luni am primit de la angajator instiintare de proprire pe salar fara sa fiu anuntat. am aflat ca in anul 2010 banca a vandut creditul catre kruk si secapital in baza unui contract de cesiuni creante. am atacat cu contestatie la executare dar de fiecare data mi-a fost respinsa de instana pe motiv de prescriptie a termenului prevazut la contestaie. ce pot sa mai fac? Pina in prezent mi-a fost retinuta suna de 38.000 ron, iar temeiul pe care executorul si-a intemeiat cererea de incuviintare a executarii silite a art 666 ncpc a fost declarat neconstitutional . u toate acestea am formulat cereri peste cererei la instanta fara izbinda am invocat prescriptia si perimarea privind titlul executoriu si cererea formulata de catre firmele de recuperatori din anul 2015 adresata executorulu raporat la termenul cind a luat fiinta dreptul de a obtine executarea in speta contractul de cesiune creante incheiat in anul 2010 VA ROG DACA SE POATE FACE CEVA, DORESC SA VA ANGAJEZ, DOAR CA NU STIU DACA AVETI COLEGI IN TERITORIU LA TIMISOARA. MULTUMESC

  35. Buna ziua, d-le avocat! Va rog sa ma ajutati cu o recomandare in ceea ce priveste invocarea perimarii avand in vedere urmatoarea situatie, conform copie dosar solicitata BEJ:
    – dosar executare silita (contract leasing) din mai 2011, urmat de adrese catre Casa Jud. Pensii si Primarie
    – martie 2013 – creditorul solicita BEJ trimiterea de adrese catre ITM; CAS; DITL
    – iulie 2014 – creditorul solicita BEJ continuarea executarii silite
    – noiembrie 2014 – BEJ trimite adrese catre Dir. Finante Publice si Dir. Gen. Venituri Cheltuieli
    – decembrie 2014 – prima adresa INFIINTARE POPRIRE CREANTA catre mai multe institutii bancare
    – sumele incasate ca urmare a acestor popriri sunt de cativa zeci de lei: ian 2015; ian 2016; mai 2016; iulie 2016; dec. 2017.
    Pana azi, 6 iunie 2018 nu figureaza in copia primita a dosarului vreo alta adresa trimisa catre institutii sau vreo alta corespondenta intre creditor si BEJ.
    Mentionez ca in urma cu 3 saptamani, in cadrul unei discutii telefonice cu BEJ, mi s-a comunicat ca va fi trimisa o adresa de poprire catre angajator, insa la data primirii copiei dosarului nu figureaza vreo adresa catre ITM sau angajator (contractul de munca a inceput in 2017; in perioada 2008-2017 neexistand in evidentele ITM).

    Astept cu deosebit interes parerea d-voastra.

    Cu stima!

  36. Buna ziua. In 2007 am facut un crefit de nevoi personale la BP. Am platit pana in 2012 si a fost si reesalonat. Cred ca la finalul lui 2012 am fost dat la executor si mi sa pus poprire pe conturi. La câteva luni primeam câte o simpatie si se mai adaugă ceva dobânzi penalizatoare. La final de 2015 am fost înștiințat că creditul a fost cesionat de la ex judecătoresc către kruk. De atunci nu am mai primit absolut nici o înștiințare.
    Ce este de facut?

  37. Bună ziua!
    Am facut un credit ipotecar în 2007la BRD.În 2012 banca a cerut prin executor incuviintare executare silita.S au organizat licitații pentru executare ipoteca de mai multe ori, nereusindu se vinde imobilul.Menționez ca nu am făcut nici o contestație în acest timp.
    În 2017 BRD cesioneaza creanta la KRUK.
    Nu am fost înștiințat.
    In 2018 KRUK fără a avea incuviintare de executare silita solicita aceluiași executor care organizase ani de a rândul licitații la solicitarea BRD,
    deci vinde la licitație imobilul.
    Am făcut contestație in termen legal de 15 zile de la comunicarea procesului verbal de adjudecare împotriva KRUK pentru executare fara titlu executoriu.
    LA prima instanță mi s a respins contestatia ca neîntemeiată împotriva KRUK și ca tardiv introdusa la incuviintarea din 2012 a BRD.
    Va rog sa mi spuneți,este normal sa mă execute pe baza incuviintarii obținute de executori pentru BRD?
    Executorul întocmește un dosar și l folosește la infinit indiferent ca BRD a cesionat creditul la KRUK .Ce motive sa mai aduc în apel?

  38. Buna ziua,
    Daca incuviintarea executarii silite a fost emisa de catre Judecatorie in noiembrie 2017 iar somatia a fost emisa si transmisa de executorul judecatoresc abia in iunie 2018 (la peste 6 luni) poate fi invocata perimarea, si daca da, unde trebuie depusa contestatia, la executor sau Judecatorie?

  39. Buna ziua, am o intrebare: sunt in proces prin care am cerut perimarea. Executorul a venit dintr-o data cu 9 somatii (la datae din 6 in 6 luni) pe 4 ani inapoi, care nu le-am primit niciodata, ei sustinand ca le-au pus pe usa. Exista mai multe elemente de fals intelectual, ele facandu-se pro-cauza, dupa ce am depus cererea perimarii. Am facut plangere penala, iar judecatorul ce judeca dosarul de perimare, a dispus intreruperea dosarului pana la solutionarea plangerii penale. Intrebarea este, intrerupe aceasta dispozitie si termenii de prescriere si, mai ales, cei de perimare ulterioara, adica mai este executorul obligat sa faca acte de executare/somatii si in acest timp de intrerupere de judecata a dosarului de perimare? Multumesc

    • Dle av.Cuculis cum trebuia sa procedeze dl Traian Stanescu ??? Trebuia sa ceara mai intai copii xerox dupa dosarul de executare si apoi sa introduca actiunea de perimare ? Executorii refuza accesul la dosar ( in lipsa unui proces pe rol ) si orice solicitare de copiere a dosarului i -ar pune in garda.

  40. Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Am un dosar de executare silita din 2013 ,ptr atragerea raspunderii solidare a administratorului (motiv -nedeclararea insolventei ) , poprire pe conturile bancare . In ultimii 4 ani nu am primit nimic de la ANAF in legatura cu aceasta datorie . Pot solicita perimarea ? Multumesc .

  41. Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am un dosar de executare silita ,initiat de ANAF -atragerea raspunderii solidare a administratorului (motiv – nesolicitarea insolventei ) ,din 2012 . In septembrie 2012 s-a pus poprire pe conturi si in 2015 au venit acasa si au facut un proces verbal de pus sechestru pe masina,masina care este la mine in continuare . De atunci nu am mai primit nimic de la ANAF . Pot solicita perimarea ? Sau exista vre-o posibilitate de a scapa de aceasta executare silita ?

  42. Buna seara, pot invoca perimarea intr-un dosar de executare din anul 2012 (V.C.P.C.), dosar care a fost retras in 2018 de catre KRUK in baza art. 371, indice 5 lit. c, in vederea intelegerii amiabile cu mine. In 2019 fiind depusa o alta cere de executare la alt executor. Am depusa deja contestatie iar cei de la KRUK in intampinare mint ca au retras dosarul in baza lit. b. fara sa anexeze nici o dovada.
    Speta si pentru altii care au alt dosar pe acelasi contract de credit. Depinde de litera cu care s-a incheiat dosarul.

  43. Bună seara d-le avocat am un dosar de executare silita din 2009 cu executare începută se poate considera perimat?menționez ca firma a fost și ea la rândul ei inchisa de către registrul.În aceste condiții administratorul mai poate fi tras la răspundere? Cu stima marius din Timișoara.Adică executorul a cerut perimare? Ce demersuri trebuie sa mai fac pt ca nu inteleg diferența legilor intre ani.

  44. Buna seara

    Acum o săptămână am aflat că există un dosar de executare din 2011 când executorul era angajat la bancă și unul din 20.08.2012 când același executor figura la un birou al executorilor judecatorești.
    Executorul mi-a dat ridicarea popririi pentru dosarul din 2012 dar banca refuza să-mi dea ridicarea popririi pentru dosarul din 2011.
    Ambele dosare se refera la aceiași sumă.
    Cei de la bancă au spus sa astept pana verifica ei.

    Sa ma adresez instantei pentru perimare sau sa astept decizia bancii ?

    cu stima,

  45. Buna ziua.
    Am un dosar de executare din 21.01.2016 pentru un accident auto. Timp de 3 ani nu am mai primit nici un alt document pana astazi cand am primit un plic de la executor cu cateva documente. Executorul nu trebuia sa constate din oficiu perimea executarii silite? Ce trebuie sa fac in acest caz? Doresc sa ma reprezentati in instanta .
    Va multumesc.

  46. Buna ziua domnule avocat,

    Speta mea este urmataorea: Am fost admistratorul unei firme care in timpul crizei, in 2010 a intrat in procedura de faliment, faliment care s-a pronuntati in februarie 2015. In 2016 s-a inceput executarea mea lsilita pentru ca am fost garant fidejusor. De atunci si pina acum nu am mai primit absolut nimic de la BEJ. Tot atunci, in 2016, firma la care lucram a primit instiintare ca trebuie sa vireze conform legii 33% din venituri in contul BEJ. In martie 2019 am ajuns somer si asa am fost timp de trei luni pina am gasit ceva de lucru (deh, virsta). Din iunie 2019 sint din nou angajat. Firma noua nu a mai primit nimic relativ la poprirea salariului. Repet, niciodata din 2016 nu am primit nici o referire la executarea silita, nici eu acasa, nici firmele la care lucrez.
    Este posibil sa se fi perimat executarea silita ?

    • Buna ziua. Perimata NU, insa este prescrisa.Era prescrisa si la 2016 cand a inceput impotriva dvs. era esential sa ne fi contactat atunci si pana acum era deja rezolvata absolut toata treaba aceasta. Oricum, pe calea contestatiei la executare un avocat contestatie executare silita va poate ajuta si acum, nu cred ca este prea tarziu. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

  47. Buna ziua, am o intrebare in 2010 am luat un credit de la CETELEM unde am platit cateva luni ramanad fara servici nu sa mai platit, in 2019, octombrie ma trezesc cu o executare din 2012 ca si cum nu am platit nimic. Se poate vorbi acum de perimare?

  48. Buna ziua, am o intrebare in 2010 am luat un credit de la CETELEM unde am platit cateva luni ramanad fara servici nu sa mai platit, in 2019, octombrie ma trezesc cu o executare din 2012 ca si cum nu am platit nimic. Se poate vorbi acum de perimare?Va multumesc.

  49. Buna seara! Executorul a vandut casa, nu am stiut personal de licitatie. Banca Transilvania,dupa 13 ani de credit si aproximativ 9 ani de plata, cu intarzieri si acte de executare de multi ani , doreste inapoierea unei sume mai mari decat creditul luat ( aproximativ 8-9 ani ratele au fost platite). Executorul a vandut imobilul fara nici o evaluare. Va rog, daca se poate, un sfat sau ce putem face in continuare. Multumesc!

  50. Buna ziua! Va rog sa imi spuneti ce pot face pentru ca executorul judecatoresc numit de Judecatoria Sinaia pentru vinderea la licitatie a unei case care face obiectul partajului intre 3 mostenitori, nu a facut nimic de 2 ani. Casa mostenita nu era intabulata. Intrebata de executor daca platesc tot eu, cum am platiti si impozitele neachitate din 2003 si am platit si taxa de timbu pentru procesul de partaj initiat, am precizat ca nu pot sa platesc decat partea mea de cheltuieli de intabulare, ca o fac oricand, dar nu pot plati pentru toti. Am rugat executorul sa anagajeze o firma de cadastru si cand va vinde casa la licitarie, sa isi traga acele cheltuieli, ca si onorariul. Din pacate nu s-a mai facut nimic si au trecut 2 ani si jumatate de cand Judecatoria l-a desemnat sa vanda casa la licitatie. Ce pot face? Casa e locuita de unul din mostenitori care insa nu plateste sulta si care a promis, cu ani in urma, ca o intabuleaza, promisiune reiterata executorului dar…nerealizata. Nici macar impozitul nu era platiti si am platit eu cu amenda de rigoare ca sa pot sa deschid partajul judiciar. Cui sa ma adresez? Executorul vad ca nu face nimic pe motiv ca nu exista cadastru, dar nici nu ia masuri ca el sa fie facut! Procesul sta pe loc de aproape 3 ani! Va multumesc anticipat pentru sfaturi! Cu stima!

  51. Buna ziua! Am fost executat silit in care a fost scos imobilul la vânzare în 2018 astăzi aflu din nou că sunt executat și sa pus preoprire pe conturi dar fără că eu sa fiu notificat în privința unui debit restant,ce pot face eu bunuri nu mai am ce pot fii executate

  52. Pot cere prescriptia sau perimare, daca instanta a anulat actele de executare intre 12.12.2016 si 15.07. 2020 ?

  53. Va deranjez din nou. Am primit pe e maill dar e in limba engleza. Daca puteti sa transmiteti din nou. S ar putea sa fi umblat la setari, nu am stiut.

  54. Buna dimineața. Am fost executat silit, am făcut acțiune pe prescripție și perimare. Am pierdut , pentru ca nu era prescris iar pentru perimare, am pierdut din cauza ca executorul nu a făcut nicio solicitare creditorului.
    Mai pot face apel pe perimare?
    Multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.