Am Facut Un Credit Pentru Altcineva Fara Sa Stiu-Contract Semnat In Fals

CUM NE APĂRĂM ATUNCI CÂND SUNTEM EXECUTAȚI ÎN BAZA UNUI CONTRACT DE CREDIT PE CARE NU L-AM SEMNAT NOI?

Contract Semnat In Fals La Banca Cum scap de executarea silita pornita impotriva mea daca altcineva a luat creditul meu numele meu?

Semnarea contractului de credit in fals si ulterior punerea lui in executare silita in mod ilegal constituie si infractiunea de fals cod penal, dar si fapta civila ce poate fi contestata pe calea unei contestatii la executare silita.

Contract Semnat In Fals

Ca urmare a perioadei anilor 2007 – 2008, în care creditele se ofereau cu ușurință, foarte mulți români au fost luați prin surprindere de executări silite pentru datorii despre care nu cunoșteau nimic.

Acest lucru este posibil în cazul în care o persoană a contractat un credit în numele alteia, dar și în cazul în care instituția bancară cu care s-a încheiat la un moment dat un contract, nu mai este în posesia lui, însă reușește să pună în executare un alt contract nesemnat de împrumutat.

In primul rând, este bine de știut că  orice neregularitate a procedurii de executare siliă poate fi invocată doar prin intermediul unei contestații la executare, care se poate face într-un termen de decădere de 15 zile de la data la care primele acte de executare s-au comunicat la domiciliul celui executat.

Totuși, in cazul în care a fost înființată o poprire, dar nu s-au comunicat acte, termenul începe să curgă de la data popririi.

Executarile Silite
Executarile Silite

Desigur, nulitatea unui contract care nu a fost semnat de către una dintre părti poate fi invocată oricand, însă pentru a obtine totodata si desfiintarea executarii  silite, împreună cu  restituirea sumelor poprite de către executor prin intoarcerea executarii silite, este nevoie sa se respecte termenul de 15 zile.

Modul prin care cei urmariti silit de catre executori pot contesta executarea silita a recuperatorilor sau a bancilor.

De asemenea, dacă această neregularitate se invocă prin intermediul unei contestații la executare, taxa de timbru datorată către stat este de maxim 1000 de lei, în timp ce pentru invocarea pe cale separata, taxa se calculeaza în funcție de valoarea creditului.

În cazul contestației la executare atunci când se invoca inexistența titlului executoriu, adică nulitatea contractului de credit, este necesar să se solicite administrarea probei cu expertiza grafoscopica.

În acest sens, judecătorul va solicita băncii sau executorului judecătoresc contractul de credit în original si va compara semnătura de pe acesta cu semnătura de pe alte contracte semnate în perioada respectivă de către persoana care contestă semnătura.

Cititi si:

De asemenea, este posibil ca judecătorul să ii solicite contestatorului să semneze în fața instanței de judecată, iar înscrisul cu semnăturile va fi  atașat la dosarul cauzei.

Apoi, judecătorul va compara semnătura de pe contractul de credit cu semnaturile de pe alte contracte, precum și cu specimenele de semnătură date în fața judecătorului.

În cazul în care judecătorul nu este sigur dacă semnătura aparține sau nu contestatorului, acesta va încuviința proba cu expertiza grafoscopica.

Expertiza grafoscopica are rolul de a  stabili  dacă un text sau o semnătură au fost realizate de către o persoană anume si este efectuată de către Institutul National de Expertize Criminalistice.

Atentie la executarea silita chiar daca este facuta ilegal, daca nu se contesta, se poate ajunge la vanzarea imobilului dvs. chiar si pentru un credit neipotecar.

Spre exemplu:

În cazul în care se stabileste de către experți că semnătura de de contractul de credit nu aparține persoanei executate, instanța va admite contestația la executare și va constata că nu există un titlu executoriu valabil.

Creditele vandute de catre banci sau de catre IFN-uri ajung la recuperatorii de creante de tip EOS KSI ROMANIA care executa silit debitorul(care de fapt nu este debitor) in mod ilegal avand in vedere ca debitorul NU semnase contractul de credit.

La fel procedeaza si KRUK ROMANIA care executa silit ilegal dar si, Investcapital Malta si altii.

Firmele de recuperare a creantelor NU verifica semnaturile de pe contractele cumparate de la banci pe nimic si le pun in executare silita in mod ilegal.

Ce se intampla dupa ce se constata ca executarea silita este ilegala iar acel Contract Semnat In Fals se anuleaza?

Ca urmare a admiterii contestației la executare, debitorului urmează să i se ridice popririle de pe conturi/salariu/pensie și să i se restituie sumele percepute în cadrul procedurii de executare de către executor.

Desigur, toate cheltuielile efectuate  în cadrul procesului constând în taxe de timbru, onorariu expert, precum si onorariu avocat, se recuperează în cazul în care contestația la executare se admite.

Contract Semnat In Fals la banca= prejudiciul unei persoane ce nu este vinovata.

 Prin urmare, chiar dacă la prima vedere pare anevoios să introducem o contestație la executare, trebuie înțeles că aceasta este singura procedura prin care un debitor se apără de executarea silită, întrucât acesta nu este citat atunci când se încuviințează.

Așadar, procedura  contestației la executare este dreptul debitorului, drept de care trebuie să uzeze prin contactarea unui avocat specializat  în domeniul executării silite și introducerea unei cereri introductive de instanță în termen de 15 zile de la comunicarea primelor acte de executare.

Important este ca debitorii sa-si cunoasca drepturile si mai ales cand sunt executati silit pe total nedrept, sa faca demersuri in instanta si sa anuleze actele de executare silita.

PONT JURIDIC: Nu incercati sa faceti adrese catre executor si sa incercati sa-i explicati ca acel credit este semnat in fals pentru ca va veti pierde timpul pentru a depune contestatia la executare.

Aspectul semnarii in fals poate fi transat prin procedura inscrierii in fals.

Atunci cand avocatul specializat in executare silita va formuleaza contestatia la executare, se va invoca si denuntarea falsului respectiv a contractului de credit ce nu este semnat de catre debitor.

Articolul 304 cod procedura civila :

Denunţarea înscrisului ca fals :

(1) Dacă cel mai târziu la primul termen după prezentarea unui înscris folosit în proces una dintre părţi declară că acesta este fals prin falsificarea scrierii sau semnăturii, ea este obligată să arate motivele pe care se sprijină.

(2) Dacă partea care foloseşte înscrisul nu este prezentă, instanţa va ordona ca aceasta să se prezinte personal pentru a lua cunoştinţă de denunţarea înscrisului ca fals, să depună originalul şi să dea explicaţiile necesare.

(3) Judecătorul poate ordona prezentarea părţilor chiar şi înainte de primul termen de judecată, dacă partea declară, prin întâmpinare, că scrierea sau semnătura sa este falsificată.

Astfel, Banca,Ifn-ul,Recuperatorul de creante sau la orice ar ajunge acel contract de credit, folosindu-se in procedura executarii silite de acest inscris, el poate fi denuntat ca fals si astfel intervine expertiza grafoscopica iar executarea silita poate fi anulata.

Av.Drd. Cuculis Adrian – Specialist in Drept

Av.Drd. Cuculis Adrian – Specialist in Executare Silita, Drepturile Omului Si Procedura Judiciara Catedra de drept Civil Academia De Politie – Al. Ioan Cuza

Sunteti executat silit in mod ilegal ? Verificati legalitatea actelor de executare silita si anulati procedura executionala de poprire, vanzare a imobilului, sechestru.

Completati formularul de mai jos!

3 comments to “Am Facut Un Credit Pentru Altcineva Fara Sa Stiu-Contract Semnat In Fals”
  1. Bună ziua. Tatăl meu are datorii la stat, pentru împrumuturi neachitate. Dacă trece proprietatea lui pe mine (casa + terenul) o să îmi treacă statul datoriile lui pe mine? Mulțumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.