Cei executati silit dupa data de 17 Decembrie 2015 Pot Anula Executarile Silite – Executorii Emit Acte Ilegale – Nicio Executare Nu Poate Opera Fara Incuviintarea Executarii – Avocat Cuculis

Atentie pentru cei executati silit dupa data de 17 Decembrie 2015, puteti anula executarea silita!

Cunoastem deja ca CCR in data de 17  Decembrie 2015 a decis  ca dispozitiile referitoare la incuviintarea executarii silite, decizie pe care o puteti citi aici – sunt neconstitutionale, in sensul ca executorul judecatoresc nu isi poate ca incuviinta singur execuarea silita.

Am observat inca din data de 18 Decembrie 2015 ca toti executorii incalca flagrant legea si nu ne intereseaza ca ei nu au alta posibilitate, asta este problema statului.

Executare Silita

De ce sunt ilegale toate executarile silite pornite dupa aceasta data?

In conditiile in care pentru a putea orice fel de executare silita este necesar, su sanctiunea nulitatii executarii silite, incuviintarea executarii silite iar aceasta incuviintare regasita in articoul 666 din codul de procedura civila este declarata neconstitutionala de catre CCR prin decizia din 17 decembrie 2015, atunci aceste prevederi conform legii, sunt suspendate de drept, art. 31 din Legea 47/1992 Art.31. – (1) Decizia prin care se constată neconstituţionalitatea unei legi sau ordonanţe ori a unei dispoziţii dintr-o lege sau dintr-o ordonanţă în vigoare este definitivă şi obligatorie.
(2) În caz de admitere a excepţiei, Curtea se va pronunţa şi asupra constituţionalităţii altor prevederi din actul atacat, de care, în mod necesar şi evident, nu pot fi disociate prevederile menţionate în sesizare.
(3) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pune de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.

Fiind suspendate, asta inseamna in mod direct ca nu pot produce efecte juridice opozabile.

Am stabilit deci, ca din data de 17 Decembrie 2015 aceste dispozitii sunt suspendate.

Vom da citire acum dispozitiilor prin care orice incalcare a procedurii de executare silita este sanctionata cu nulitatea acelui act si implicit nulitatea urmatoarelor acte subsecvente, astfel, art. 704 din codul de procedura civila (Republicat) arata ca ”

Nulitatea executării silite

Nerespectarea dispoziţiilor privitoare la executarea silită însăşi sau la efectuarea oricărui act de executare atrage nulitatea actului nelegal, precum şi a actelor de executare subsecvente, dispoziţiile art. 174 şi următoarele fiind aplicabile în mod corespunzător.

Act de executare silita se refera inclusiv la aceasta incuviintare de executare silita ce este un act ce poate fi supus controlului instantelor.

Prin urmare, atata vreme cat dispozitia incuviintarii executarii este suspendata in raport de art. 666 (667) coroborat cu lege 47/1992 , republicare cod procedura civila, iar fara incuviinarea executarii silite se incalca legea, daca executorul judecatoresc porneste o executare silita, astel tragem concluzia ca toate executarile silite pornite dupa data de 17 Decembrie 2015 si pana la rezolvarea acestei chestiuni legsilative, sunt lovite de nulitate.

De asemenea art. 667 cod procedura civila republicat arata in mod clar ca

Înştiinţarea debitorului se ca face dupa cum urmeaza

(1) Dacă cererea de executare a fost încuviinţată, executorul judecătoresc va comunica debitorului o copie de pe încheierea dată în condiţiile art. 665, împreună cu o copie, certificată de executor pentru conformitate cu originalul, a titlului executoriu şi, dacă legea nu prevede altfel, o somaţie.

(2) Comunicarea titlului executoriu şi a somaţiei, cu excepţia cazurilor în care legea prevede că executarea se face fără somaţie ori fără comunicarea titlului executoriu către debitor, este prevăzută sub sancţiunea nulităţii executării.

Astfel, in mod logico coronologic si juridic somatia se poate emite DOAR dupa obtinerea incuviintarii executarii iar in raport de cele precizate mai sus, acest lucru este imposibil de realizat, iar daca se realizeaza incuviintarea de catre executor, atunci este nula.

Executorii vor emite aceste acte iar pentru cei ce nu le vor contesta ele vor ramane valabile, aveti termen de 15 zile  2 zile pentru contestarea actelor efective si termen de 3 ani de la inceperea executarii silite pentru a contesta orice alt titlu executoriu cum ar fi contractele bancare.

Av. Cuculis Adrian

 

26 comments to “Cei executati silit dupa data de 17 Decembrie 2015 Pot Anula Executarile Silite – Executorii Emit Acte Ilegale – Nicio Executare Nu Poate Opera Fara Incuviintarea Executarii – Avocat Cuculis”
  1. Buna ziua,

    Intrebare : A fost publicata in Monitorul Oficial aceasta hotarare ?
    Eu stiu ca se poate opera doar dupa publicarea la Monitorul Oficial, pana atunci executorii se incuviinteaza la libera lor alegere

    Astept un raspun si daca se poate sa ne aratati si partea in care este publicata ca s-o putem face cunoscuta si celor care nu au posibilitatea de a verifica sursele

    Multumim

  2. BUNA ZIUA ,DNULE AVOCAT ,VA ROG IN LEGATURA CU DOSARUL xx56/2×6/2013 JUDECATORIA MEDGIDIA TRIFU MARIA EXECUTARE SILITA ,CAND SI CUM VA FI CONTESTATA DECIZIA ?
    AM VB. LA TELEFON SI NU VENISE REZOLUTIA DA A TRECUT APROAPE 2 saptamani.
    VA ROG ASTEPT RASPUNS !

  3. Buna ziua

    Nu este clar urmatorul aspect:

    Daca un executor judecatoresc si-a incuviintat singur executarea asupra unui dosar de credit anterior datei de 17.12.2015 dar nu a procedat la executarea propriuzisa decat asupra veniturilor salariale – prin poprire – in momentul in care trece acum – dupa 01 ianuarie 2016 – la – sa spunem – executarea imobiliara (numirea evaluatorului, evaluarea imobilului, scoaterea la licitatie) O POATE FACE IN BAZA INCUVIINTARII PE CARE SI-A DAT-O SINGUR? SAU TREBUIE SA PARCURGA NOUA PROCEDURA? (INCUVIINTAREA ACTELOR DE EXECUTARE PROPRIUZISE DE CATRE O INSTANTA?)
    VA ROG SA-MI RASPUNDETI. eSTE EXTREM DE IMPORTANT SI PENTRU MINE SI PENTRU MULTE CAZURI SIMILARE!!!

    • Regula este urmatoarea, daca la momentul pronuntarii pe dosarul de contesatie la executare, ceea ce inseamna ca trebuie deschis un dosar pentru contestarea executarii, decizia este publicata in M.O este clar ca se va aplica. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  4. Buna ziua,

    Sunt administratorul unei mici afaceri de familie. In urma cu aprox 2 ani, am primit de la unul dintre operatorii de telefonie mobila care si-a schimbat denumirea 2 facturi cu sume f mari.I-am contactat telefonic de nenumarate ori pt a contesta sumele solicitate,am mers chiar la sediul central incercand sa am o discutie cu o persoana desemnata. M-am lovit de refuzul lor,le-am transmis comunicari prin posta cu confirmare de primire, la care nu am primit raspuns din partea d.lor. Anul trecut am fost agasata cu tot felul de apeluri telefonice de catre un recuperator al acestora,care ulterior a renuntat . Anul acesta operatorul de telefonie mobila si-a vandut creantele catre Getback Recovery srl, care ma inebunesc cu telefoanele la fiecare 2-3 zile,anuntandu-ma ca sunt obligata sa le achit sumele solicitate,iar mai nou, mi-au transmis un sms in care ma anunta sa iau legatura cu un numar de telefon unde raspunde un consilier alocat dosarului nostru. Am avut intelegerea si le-am explicat prima oara ca operatorul nu mi-a exemplificat in desfasuratorul facturii care sunt descarcarile de date pe care mi le imputa(descarcari non stop conform desfasuratorului),mai mult decat atat, le-am comunicat ca in primele zile in care ei mentionau ca foloseam telefonul, eu eram intr-o scurta vacanta in Bucovina, locatie in care ei nu aveau nici macar semnal si ca nu mi se pare corect sa mi se solicite niste bani pentru ceva ce nu am folosit. In alta ordine de idei, contractul nostru avea si o limita de abonament in suma de 100 de ron.Desi dupa prima factura in suma de 2800 ron eu nu am mai folosit aparatul, am primit o alta factura in cuantum de 3400 ron. Vazand ca lucrurile iau o turnura ciudata am solicitat portarea numarului in alta retea,lucru care s-a si realizat, nu inainte ca vechiul operator(Cosmote-actualul Telekom),sa-mi solicite suma de 440 ron,pentru nerespectarea termenului contractual (clauza abuziva),pe care eu insa am achitat-o pentru a putea porta numarul in alta retea.Le-am comunicat atat operatorului de telefonie cat si primului recuperator ca e posibil, ca la momentul in care cele doua companii au fuzionat sa fi fost ceva scapari sau nereguli in sistem,nimeni nu m-a luat in seama. Situatia continua,devine stresanta si-mi creeaza un disconfort emotional continuu. As dori sa-mi spuneti ce ar trebui sa mai fac pentru a pune capat acestei situatii care a devenit din ce in ce mai agasanta. Va multumesc anticipat pentru timpul dvs si sfaturi. Zi buna

  5. Buna seara domnule avocat.Am trimis copii dupa acte si contract credit inclusiv executare silita.Am vorbit cu una dintre colegele dumneavoastra si la telefon.Numele meu este Ignat M-Timisoara.Stiti cumva daca au ajuns actele la dumneavoastra sau cat de neagra e situatia?Va multumesc.

  6. Buna ziua.De vreo 10 zile,le-am trimis pe mail,adica prin data de 18 Ianuarie.Daca nu au ajuns le mai trimit odata..Mi-a aparut pe mail ca au fost trimise..Multumesc.

  7. Asta inseamna ca dupa publicarea deciziei CC intervine suspendarea de drept pe o durata de 45 zile in care Parlamentul sau Guvernul pot interveni si reglementa prevederile neconstitutionale. Dupa aceste 45 de zile dispozitiile declarate neconstitutionale isi inceteaza de drept efecte.
    Iar publicarea deciziei nu a avut loc in data de 17 decembrie.
    A fost in curs de redactare pana acum cateva zile.Abia acum figureaza ca fiind trimisa spre M.OF.

  8. Bună ziua.

    Mă mai pot înscrie la dumneavoastră într-un proces contra Banc Post, în legătură cu clauzele abuzive și denominarea CHF? Menționez că am un credit în CHF din anul 2008.

    Mulțumesc.

  9. buna seara domnule avocat,
    daca am executare silita din data de 03.02.2016 aceasta intra ca fiind nula conform deciziei CCR

  10. Buna ziua, am un dosar de executare silită (punere in posesie) din data de 26.01.2016. BEJ Ivan Traian.
    (In temeiul art. 666, declarat neconstitutional de CC in data de 17 dec 2015).
    Dl executor nu a înaintat instanței judecatoresti dosarul de executare in vederea încuviințării executării silite.
    Pot sa fac contestatie la executare invocând acest aspect?
    Multumesc

    Mentionez ca, joi 24.03.2016 voi fi evacuata! Eu am luat cunostinta de dosar doar luni,21.03.2016.

  11. buna ziua
    am doua credite la europe bank care mi-au fost cesionate catre o firma de prin Dubai , Gulf ltd , care m-a bagat intr-o suveica de ma doare capul din 2013 . am platit pana acum si tot mai vor. pot beneficia de decizia ccr .
    multumesc

  12. OK am primit , m_am comformat , urmeaza sa ne judecam si sa consemnam inca o victorie a lui biroului de avocatura Cuculis impotriva recuperatorilor in dosarul Ciobotaru. mi_ati redat sperantele si curajul de a lluptta cu mafia recuperatorilor . multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.