Banca Transilvania Obligata Sa Restituie 13000 Chf In Urma Pierderii Procesului Pe Clauze Abuzive-Comision Penalizare Si Administrare Plus Dobanda Contractuala

La mai bine de 10 ani de zile de la semnarea contractelor de credit, clauzele abuzive sunt la fel de prezente in viata consumatorilor la fel ca atunci cand au semnat aceste contracte.

Astfel, poate numele Volksbank nu mai reprezinta nimic pentru nimeni, insa au ramas sechelele unor traume traite pentru lipsa de implicare a statului dar si pentru lipsa de reglementare lasata prea multi ani.

Practica instantelor de judecata a inceput sa fie una extrem de favorabila pe partea de eliminare a dobanzilor penalizatoare din cadrul contractelor de credit si nici aici instanta nu a facut exceptie. De asemenea nici comisionul de administrare nu mai reprezinta o necunoscuta pentru debitori, care solicita intoarcerea lui plus doabanda legala a Bancii Transilvania practic sumele incasate in baza acestor clauze avand acum drum drept spre buzunarele imprumutatilor fie in cadrul proceselor individuale fie in cadrul proceselor colective deschise contra Bancii Transilvania.

Debitorul trebuie sa primeasca de la banca Transilvania suma de 13000 CHF, toti incasati in baza unor clauze declarate de catre instanta ca fiind abuzive la care se adauga dobanda legala.

Vedeti solutia mai jos-

19.12.2018Ora estimata: 8:00
Complet: D12
Tip solutie: Fond
Solutia pe scurt: Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei B. T. SA, excepţie invocată de pârâtă.

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii V. I. şi V. T. în contradictoriu cu pârâta B. T. SA.

Constată caracterul abuziv şi, în consecinţă, nulitatea absolută a clauzelor prevăzute de art. 3 lit. d, art. 5 lit. a referitor la comisionul de risc şi art. 4 lit. a referitor la comisionul de penalizare din Contractul de credit bancar nr. 0144320 – Condiţii Speciale, încheiat la data de 12.03.2018 cu V. R. SA.

Obligă pârâta B. T. SA să restituie reclamanţilor sumele încasate de aceasta până la data cesiunii de creanţă din 25.07.2014, respectiv: dobânda contractuală încasată peste limita de 3,99% p.a. prevăzută de art. 3 lit a din contract, în echivalent în lei conform cursului de schimb RON/CHF de la data plăţii, suma de 125 CHF, în echivalent în lei conform cursului de schimb RON/CHF de la data plăţii, precum şi suma de 12636,15 CHF reprezentând comision de risc/administrare, în echivalent în lei conform cursului de schimb RON/CHF de la data plăţii, toate sumele cu aplicarea dobânzii legale, pentru perioada în care contractul de credit a fost guvernat de OG nr. 9/2000, respectiv dobânda legală penalizatoare, pentru perioada în care contractul a fost guvernat de OG nr. 13/2011, începând cu momentul efectuării plăţii şi până la momentul restituirii integrale.

Respinge, ca neîntemeiate, cererea reclamanţilor de constatare a caracterului abuziv al clauzelor prevăzute de art. 4 lit. a din Condiţiile Speciale şi art. 4.1 din Condiţiile Generale ale Contractului de credit bancar nr. 0144320/12.03.2008, precum şi cererea de stabilizare a cursului de schimb CHF/RON. Fără cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 zile de la comunicare la Curtea de Apel Cluj. Apelul şi motivele de apel se depun la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.12.2018. 
Document: Hotarâre  2178/2018  19.12.2018
  1. Am nevoie de un avocat puternic an București sector 4 pentru un caz furt talharie

Comision Penalizare

Av.Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

0722298011

Intampinati probleme cu posibile clauze abuzive inserate in contract?Completati formularul de mai jos!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.