Contestatie La Executare Silita-Anuleaza-Executarea

Prin contestatia la execuatre silita poti scapa de executare si abuzul executorului judecatoresc, daca exista un asemenea abuz indreptat impotriva dvs.

Prin contestatie la executare silita se poate anula intrega executare silita! Contestatia la executare va poate scapa de creditor si de abuzul executorului.

Contestatie La Executare Si metode de aparare.

Contestatie la executare ! Totul despre aceasta procedura reglementata de Codul de Procedura Civila! Ai probleme cu executorii? Afla ce ai de facut de la Cuculis si Asociatii!
Ce trebuie să ştiţi referitor la contestatie la executare ? Vedeti mai jos metode de aparare impotriva abuzurilor executorilor.

Creditorii bancari sau unii recuperatori de creante precum Kruk Romania , InvestCapital ltd, Prosperocapital sarl, Secapital sarl, EOS Ksi Romania, si altii nu sunt stapanii din aceasta tara si orice abuz poate fi sanctionat printr-o contestatie la executare.

Executarea silita este o procedura extrem de intruziva in sfera patrimoniala a debitorului dar si a familiei sale. De asemenea trebuie sa stiti ca atunci cand primiti acte de executare, singurul apanaj pe care il aveti din punct de vedere legislativ, este sa formulati o contestatie la executare.

Se ridica o serie de intrebari si inainte de a explica ce pasi trebuiesc urmati, este important sa spunem ca textul de lege face precizarea clara ca orice executare silita insasi sau orice act de executare silita independent poate fi supus controlului instantei de judecata printr-o contestatie la executare.

Ce fac daca primesc din partea executorului judecatoresc, acte de executare silita prin poprire sau chiar imi scoate casa la licitatie? Pot formula o contestatie la executare?

In primul rand este important dar si urgent sa luati legatura cu un avocat specializat in executari silite.

Termenul în care se poate formula contestaţia la executare este un termen de decadere si este important sa formulati aceasta contestatie in 15 zile de la primirea actelor.

Exita doua tipuri de contestatii la executare si pentru fiecare avem termene diferite – Un termen pentru actele de executare de 15zile(17 zile calendaristice) si un termen de 3 ani de zile daca sunteti executat de catre o banca, IFN, Recuperator de creante-

Puteţi formula contestaţie la executare în termen de 15 zile de la data când :

– aţi luat cunoştinţă de actul de executare pe care-l contestaţi sau de refuzul organului de executare, de a îndeplini un act de executare ;

– dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie, dacă aveţi calitate de debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit.

– de la data primirii somaţiei ori de la data când aţi luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu aţi primit somaţia sau executarea se face fără somaţie.

Dacă aveţi calitatea de terţă persoană ce aţi pretins un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmărit, puteţi formula contestaţie la executare în termen de 15 zile de la efectuarea vânzării ori de la data predării silite a bunului.

Articolul 712 Obiectul contestaţiei la executare.

(1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare.

De asemenea, se poate face contestaţie la executare şi în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condiţiile legii.

(2) Dacă nu s-a utilizat procedura prevăzută la art. 443, se poate face contestaţie şi în cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea titlului executoriu.

(3) De asemenea, după începerea executării silite, cei interesaţi sau vătămaţi pot cere, pe calea contestaţiei la executare, şi anularea încheierii prin care s-a admis cererea de încuviinţare a executării silite, dacă a fost dată fără îndeplinirea condiţiilor legale.

Ce motive am pentru a contesta executarea silita? Ce trebuie sa mentionez atunci cand formulez contestatia la executare?

Daca executarea silita este facuta de catre un recuperator de creante, trebuie sa stiti ca acestia nu mai au dreptul sa adauge dobanzi.

Astfel daca soldul creditul a crescut si a inceput executarea silita, este clar ca puteti sa solicitati instantei sa anuleze executarea pentru lipsa de certitudine a creantei.

Atentie – daca nu vi s-au comunicat actele de executare si ati aflat de executarea silita inceputa impotriva dvs. prin infiintarea popririi, atunci acesta este un altt motiv de anulare a actelor de executare.

Daca recuperatorul este reprezentat de catre o alta persoana juridica, iarasi puteti contesta executarea silita.

Nu uitati ca este foarte important sa verificati in permanenta pe portalul instantelor de judecata, daca exista o incuviintare a executarii silite pe numele dvs. – Cum faceti asta? Intrati aici si cautati-va in campul aferent cu urmatoarele campuri – ” numele dvs urmat de incuviintare executare”.

Aveti probleme cu executorii?

Nu va pierdeti dreptul a a va apara bunurile si viitorul, verificati daca actele de executare intocmite impotriva dvs. sunt legale. Completati formularul de mai jos si scapati de datorie.

18 comments to “Contestatie La Executare Silita-Anuleaza-Executarea”
    • Daca am o executare silita in urma unui partaj, insa in acelasi timp cel care ma executa are sa imi dea bani tot in urma partajului dar termenul de 6 luni nu a trecut pot face suspendare? Concret in urma unui partaj eu am ramas cu un apartament in care tb sa dau sulta. Acest partaj s-a dijuns la un moment dat si ulterior s-a finalizat urmand ca acesta sa imi dea mie sulta la casa respectiva insa nu au trecut cele 6 luni specificate in încheiere. Mentionez ca banii pe care tb sa mi-i dea sunt mai multi decat tb sa dau eu insa procesul initial s-a incheiat inaintea celui dijuns iar pt acesta au trecut cele 6 luni.

  1. Buna ziua, se poate un contract la orengi facut la in 2004 sa fie facut pa numele de casatorie iar la firma de recuperari eos ksi sa apara numele de domnisoara si adresa de domnisoara? Fiind acelasi cod de client dar cu nume si adresa diferite ? Ce sa fac ? Sa platesc sau nu datoria

    • Cum pot contesta executarea am vorbit cu un operator de la kruk să plătesc în rate și zice că nu se poate datoria o am de la Orange din anul 2016 se mai poate prescrie datoria va mulțumesc

  2. Buna ziua, ele avocat. As vrea sa vă consult Intr o problema legata de succesiune. In urma decesului soțului meu eu și fica mea am rămas Intr un apartament ai cărui proprietari suntem eu și soțul decedat. Problema e ca soțul meu mai are o fica din prima căsătorie care acum vrea să deschidă dosar în instanță și să ceară ce i s ar cuveni. Din câte știu ea ar fi trebuit să și exprime acordul pt succesiune in termen de max. 1 an de la moartea tatalui sau, lucru pe care din verificările făcute de mine nu l a facut la nici un
    notar public. Eu vă întreb, ar mai exista și alte posibilitati de a face dovada că și a exprimat acordul pt succesiune in termenul legal? Vă rog mult aștept răspunsul dv, cu stima și mulțumiri.

  3. Va salut,DAN BURLAN,ma numesc,am fost la dvoastra trimis de Alina de la Garanti,BUZAU.Ieri,15.07.2021,am primit in posta o notificare de executare silita pensie de intretinere,conbf sentintei cic.1304/2021,desi eu,din noiembrie 2020,achit lunar in contul deschis pe numele copilului,BURLAN LUCA 11 ANI,la Banca Transivania Buzau,am in aceast sena O.P.,plata fiind on line.CE SA FAC.

  4. B2K kapital susține că am o creanță la Telekom și am fost debitat cu 1040 in contul bancar , la domiciliu neprimind o solicitate sau înștiințare

  5. Bună ziua! Va deranjez cu doua intrebari:
    1. Dețin o casa construita exclusiv de mine, cu proprii mei bani. Terenul pe care este construita casa, este moștenit după moartea părinților mei.
    Casa nu are actul de recepție și nu este înscrisă în cartea funciara. Exista și un act de habitatie viagera pe numele fostului meu sot.
    În urma unui proces de partaj lung, instanta din apel a hotărât sa-i dau tot eu soțului suma de 30.000 de euro plus dobânda penalizatoare.
    Soluția de la fond a fost că eu sa-i dau 7000 de euro și dobânda penalizatoare fiindca s-au prescris niste ani.
    În aceste condiții pot fi executata pe casa fără acte legale?
    Mulțumesc anticipat!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.