Dare In Plata Fara Instanta Recuperatorul Sterge Datoria Debitorului

Dare In Plata-Recuperatorul De Creante Investcapital Ltd – Debitorul Scapa De O Datorie De 70000 de Euro

Darea in plata fata de recuperatorul de creante Investcapital , ii scoate din buzunarele acestui recuperator ilegal, 70000 de euro.

Abuzul este atat de mare in conditiile in care debitorul fusese deja executat silit in 2021 cu privire la imobilul pe care il adusese garantie in contractul cu OTP Bank iar in acelasi an, executorul judecatoresc Rus Vid Ioan Catalin,i-a trimis debitorului executarea silita de mai jos prin care il incunostiinta prin adresa de infiintare a propririi ca mai are de achitat inca 70000 de euro.

Vedeti mai jos actul de executare silita in baza caruia ne-am adresat instantei cu cerere de stergere a datoriei reziduale.

Darea in plata Recuperator De Creante Investcapital L.T.D

Art. 8 alin 5 din Legea 50/2020 arata ca

“(5) Dreptul de a cere instanţei să constate stingerea datoriilor izvorâte din contractele de credit aparţine şi consumatorului care a fost supus unei executări silite a imobilului ipotecat, indiferent de titularul creanţei, de stadiul în care se află ori de forma executării silite care se continuă contra debitorului.

Se consideră că există impreviziune în cazul în care debitorul, care formulează notificare de dare în plată, a fost supus unei executări silite a imobilului ipotecat, dar este în continuare executat silit, prin poprire sau alte forme de executare silită, pentru datoria iniţială şi pentru accesoriile acesteia, neacoperite prin executarea silită a imobilului ipotecat. Dispoziţiile art. 4 alin. (13) se aplică în mod corespunzător.”

Astfel, se arata in mod clar ca niciun recuperator de creante si nicio banca NU VA POATE EXECUTA SILIT daca deja ati fost supusi unei proceduri de executaer silita prin care v-ati pierdut imobilul.

De asta am si aratat mai sus cat de mare este abuzul, in conditiile in care legea 50/2020 este din 2020 iar executarea silita este din 2021, in mod clar si vadit, recuperatorul de creante a incercat sa obtina suma de 70000 de euro in mod nelegal.

Daca vreti o comparatie este ca si cum ai pune in executare o creanta prescrisa tu ca si recuperator stiind ca este prescrisa!

Desi fuesese executat silit si casa i-a fos vanduta, debitorul a primit noi acte de executare silita din partea recuperatorului de creante.

Avand in vedere ca nu este normal ca un credit din 2008 in valoare de 81070 CHF sa aiba aceeasi valoare dupa ce i s-a vandut casa omului, invocand impreviziunea pe care o puteti invoca cu totii cei care aveti contracte in CHF chiar si cei cu contracte in EUR sau LEI.

#DosarelePrindViata asa cum am mai spus.

Instanta Dispune Radierea Datoriei De 70000 De Euro Pe Care Recuperatorul Investcapital LTD O Solicita In Mod Ilegal


Complet: C3 civil-
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge exceptia inadmisibilitatii acţiunii invocata de pârâtă.
Admite cererea formulata de recalmanţii GAVRA IOAN – LUCIAN, si GAVRA ANETA – DANIELA, în contradictoriu cu intimata Investcapital LTD.
Constată stingerea obligatiilor asumate prin contractul de creditul numarul C2204/2200/7707/27.02.2008 prin efectul darii in plata al imobilului adus in garantie situat în Oradea str Aleea Forajului nr 1 bl QA1B ap 59 CF 4970 Seleus. Fără cheltuieli de judecata.
Document: Hotarâre  7635/2022  13.12.2022

Aveti o executare silita ori un debit ce rezulta dintr-o executare silita? Completati formularul de mai jos pentru radierea datoriei!

Vedeti mai jos alte povesti de succes cu debitorii care au scapat de datoriile colosale si impuse in mod ilegal, dupa ce au solicitat instantelor sa le stearga datoriile reziduale.

Recuperatorul Sterge Datoria Debitorului. Dare in plata obtinuta in premiera dupa modificarea legii darii in plata 77/2016.

Recuperatorul Sterge Datoria Debitorului – Premiera in zona legislatiei pe dare in plata modificata.

Cu mare fast isi face aparitia si premiera pe darea in plata cu impreviziunea rescrisa in noua lege 77/2016, reloaded in 2020.

Practic, CU MAINILE CURATE, fara instanta, doar notificare si PAC, datoria s-a prefacut un scrum.

De-ar fi asa simplu la toti debitorii.

Avem un start super bun!

Citit tot si trimiteti mai departe

6 ani de executare silita si o notificare de dare in plata rezolva totul. Povestea debitorilor haituiti de banci si recuperatori.

Primul debitor care primeste oficial liberarea de datorie ( stingerea datoriei reziduale) de la un recuperator de creante dupa ce notifica recuperatorul B2 Kapital cu privire la stingerea unei datorii aflate in cadrul unui dosar de executare silita vechi din 2014.

Scapa De Datoria Bancara sau chiar si de un dosar de executare silita prin mijlocul notificarii de dare in plata.

Noile modificari aduse legii darii in plata cu privire la impreviziune fac mult mai usoara sarcina debitorului de a scapa de datorie prin notificarea de dare in plata si de stergere a datoriei reziduale sau chiar a datoriei principale, inainte de a incepe executarea silita.

Cui se aplica darea in plata si care ar fi principali “candidati” care ar trebui sa se gandeasca la o asemenea procedura de dare in plata?

Sunt cateva intrebari la care daca raspundeti afirmativ, sunteti calificat si ar fi bine sa va ganditi la procedura de dare in plata.

Ai contractat un credit de la banca ori ifn pentru a cumpara un imobil?

Piata imobiliara a cazut si pretul imobilulul desi contractat in urma cu ani de zile era mare, acum valaorea s-a diminuat la sub jumatate?

Sunteti in executare silita si vi s-a vandut imobilul dar totusi ati ramas cu o datorie ce deriva din acel dosar de executare?

Atunci, in mod clar, una dintre solutiile pentru a scapa de o datorie impovaratoare fie reziduala fie curenta si exagerata o reprezinta darea in plata pe langa procedura mai intruziva a falimentului personal.

Povestea debitorilor care au scapat de datorie dupa 6 ani de zile de executare silita. Povestea unei corvoade in CHF. Recuperatorul Sterge Datoria Debitorului

Debitoriiin calitate de imprumutati garanti ipotecari, am incheiat cu Raiffeisen Bank,  cu garantie ipotecara, insa, din cauza unor probleme financiare si familiale, a crizei economice  care a condus la diminuarea salariilor, a cresterii cursului valutar a CHF, care a majorat excesiv rata lunara aferenta contractului de credit, au ajuns in imposibilitate de a-si mai indeplini obligatiile contractuale asumate, sens in care impotriva debitorilor, a fost demarata procedura executrarii silite in intr-un dosar de executare al BEJ Nicolescu Gheorghe Alin,  in urma careia, in anul 2017 imobilul adus in garantie de catre subsemnatii a fost vandut la licitatie publica pentru suma de 56600 lei.

Verificati cum puteti folosi darea in plata pentru a scapa de o datorie impovaratoare si poate in anumite cazuri , ilegal impusa:

Executati silit si cu imobilul in care locuiau, locuinta de familie, VANDUT. Recuperatorul Sterge Datoria Debitorului

            Imobilul a fost adjudecat de catre  o persoana fizica  in persoana  , astfel cum reiese din actul de adjudecare emis de catre biroul executorului judecatoresc.

Prin urmare, avand in vedere vanzarea imobilului situat in situat in Slobozia,si faptul ca dispozitiile Legii nr. 77/2016,  actualizata in anul  2020 se aplica si consumatorilor care au fost supusi unei executari silite a imobilului ipotecat, indiferent de titularul creantei, de stadiul in care se afla ori de forma executarii silite care se continua contra debitorilor, au solicitat recuperatorului ce a cumparat creanta sa constatate remiterea de datorie si deci, stingerea creantei, prin vanzarea imobilului si evident intervenirea unei situatii prin care puteau fi date in plata datoriile.

Surprinza, dupa depunerea notificarii de dare in plata prin SCA CUCULIS&ASOCIATII, recuperatorul de creante, B2 KAPITAL, fara sa conteste notificarea de dare in plata a suspendat executarea si apoi a dispus stingerea datoriei reziduale – Recuperatorul Sterge Datoria Debitorului

Recuperatorul Sterge Datoria Debitorului

Cum a fost posibila darea in plata a unei datorii, o stergere a datoriei reziduale , dupa modificarea legii 77/2016 si invocarea motivelor de impreviziune?

Recuperatorul Sterge Datoria Debitorului fiindca intelege clar ca nu ar fi ptut castiga un proces in instanta.

Am aratat ca, in raport de dispozitiile art. 4 din Legea nr. 77/2016 sunt indeplinite conditiile de stingere a datoriei, dupa cum urmeaza:

Conform art. 4. alin. 1 din Legea nr. 77/2016: “Pentru stingerea creantei izvorand dintr-un contract de credit si a accesoriilor sale prin dare in plata trebuie indeplinite, in mod cumulativ, urmatoarele conditii:

a). creditorul si consumatorul fac parte din categoriile prevazute la art. 1 alin. (1), astfel cum acestea sunt definite de legislatia speciala;

Se observa lesne din preambulul Contractului de credit faptul ca imprumutatii detineau calitatea de consumatori, iar imprumutatorul (banca) detine calitatea de furnizor de servicii bancare.

b)  cuantumul sumei împrumutate, la momentul acordarii, nu depasea echivalentul in lei al 250.000 euro, sumă calculata la cursul de schimb publicat de catre Banca Nationala a Romaniei in ziua incheierii contractului de credit;

Suma imprumutata este sub acest plafon, astfel cum rezulta din contractul de credit, astfel ca aceasta conditie prevazuta de lege este indeplinita in cazul de fata. Obiectul acestuia fiind suma de 43766, 05 CHF

c)  creditul a fost contractat de consumator cu scopul de a achizitiona, construi, extinde, moderniza, amenaja, reabilita un imobil cu destinatie de locuinta sau, indiferent de scopul pentru care a fost contractat, este garantat cu cel putin un imobil avand destinatia de locuinta;

Discutam despre un credit acordat unor consumatori – persoane fizice, garantat cu ipoteca imobiliara pe locuinta, imobilul  in discutie reprezentand domiciliul subsemnatilor si de astfel, unica proprietate detinuta.

d)  consumatorul sa nu fi fost condamnat printr-o hotarare definitiva pentru infractiuni in legatura cu creditul pentru care se solicita aplicarea prezentei legi.

Nu a fost cazul,  debitorii nu au fost condamnati printr-o hotarare definitiva in legatura cu creditul, intr-o atare situatie banca ar fi avut calitatea de parte vatamata si ar fi cunoscut existenta unei astfel de condamnari

e). este indeplinita conditia privind impreviziunea.

Creditul in CHF care i-a ingropat financiar, dupa modificarea legii darii in plata, ii ajuta sa scape de datorie. Impreviziunea indeplinita Recuperatorul Sterge Datoria Debitorului.

Conform modificarilor aduse Legii nr. 77/2016, impreviziunea este prezumata in favoarea consumatorului, care formuleaza o notificare in conditiile art. 8 alin. 5.

De asemenea, conform noilor modificari aduse Legii nr. 77/2016, reprezinta impreviziune:

a). pe durata executarii contractului de credit, cursul de schimb valutar, aplicabil in vederea cumpararii monedei creditului, inregistreaza la data transmiterii notificarii de dare in plata o crestere de peste 52.6% fata de data incheierii contractului de credit. In vederea calcularii procentului de 52.6% se va avea in vedere cursul publicat de Banca Nationala a Romaniei la data transmiterii notificarii de dare in plata si cursul de schimb publicat de Banca Nationala a Romaniei la data incheierii contractului de credit.

La data incheierii contractului (01.07.2008), 1 CHF =2.27 lei.

La data transmiterii prezentei notificari de dare in plata, 1 CHF = 4.49 lei, astfel ca se observa faptul ca in speta nu numai ca este indeplinita conditia de crestere a cursului cu peste 52, 6 % , aceasta este cu mult depasita, cursul valutar crescand cu peste 100%.

b). de asemenea, pe durata executarii contractului de credit, obligatia de plata lunara a inregistrat o crestere de peste 50% ca urmare a majorarii ratei de dobanda variabila, mentinerea acestor praguri valorice facundu-se in ultimele 6 luni anterioare transmiterii prezentei notificari.  De asemenea, conform art. 7 alin. 4 din Legea nr. 77/2016, de la data comunicarii notificarii de dare in plata, executarile silite aflate in derulare, inclusiv popririle, se suspenda automat.

c).Conform disp. art. 8 alin. 5 din Legea nr. 77/2016, dreptul de a cere instantei sa constate stingerea datoriilor izvorate din contractele de credit apartine si consumatorului care a fost supus unei executari silite a imobilului ipotecat, indiferent de titularul creantei, de stadiul in care se afla ori de forma executarii silite care se continua contra debitorului.

Se considera ca exista impreviziune in cazul in care debitorul care formuleaza notificare de dare in plata a fost supus unei executari silite a imobilului ipotecat, dar este in continuare executat silit, prin poprire sau alte forme de executare silita, pentru datoria initiala si pentru accesoriile acesteia, neacoperite prin executarea silita a imobilului ipotecat.

Dispozitiile art. 4 alin (1 indice 3) se aplica in mod corespunzator, in sensul in care prezumtiile prevazute la alin. 1 indice 1 din art. 4 au caracter absolut, creditorul avand obligatia (in masura in care formuleaza contestatie impotriva prezentei notificari), sa dovedeasca omisiunea indeplinirii conditiilor de admisibilitate a notificarii de dare in plata, prevazute la alin. 1 lit. a-d.

Se observa ca acesta este cel mai important motiv al impreviziunii, in cauza aflandu-ne in situatia vanzarii la licitatie a imobilului ipotecat cu care s-a garantat creditul, apartamentul fiind adjdudecat in anul 2017, iar impotriva subsemnatilor  se continua executarea silita pentru o datorie reziduala exorbitanta de 214,945, 36 lei, in masura in care am achitat ani intregi ratele lunare, apoi ni s-a poprit prin intermediul executarii silite, iar imobilul ipotecat a fost vandut in favoarea creditoarei.

Recuperatorul Sterge Datoria Debitorului si astfel dupa 6 ani de executari silite neintrerupte, debitorii o pot lua de la zero.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Aveti o urgenta juridica? Direct pe Whatzapp! puteti scrie avocatului!

Daca v-a placut, share mai jos! Ii ajutati si pe altii sa afle vestile!

8 comments to “Dare In Plata Fara Instanta Recuperatorul Sterge Datoria Debitorului”
  1. Bună ziua.am accesat un credit in franci elvețieni in anul 2008 pe cere nu l-am putut achita.Sunt in executare silită cu propriei de foarte multi ani,aproximativ din 2010.intrebarea mea este,cum pot sa beneficiez de darea în plată a apartamentului și terenului ce le-am gajat.Multumesc

  2. Am restante la intretinere de 400 de mil vechi debitul de 80 de mil vechi .va rog indrumatima cum sa fac dupa ce achit debitul de 80 de mil vechi sa imi pot trage apa si gaz separat…va multumesc anticipat

  3. BUNA DIMINEATA AM 2 CONTRACTE LA PROVIDET DIN 2015 LA CARE UNUL MA EXECUTAT SI CEL DE AL DOILEA A VENIT DUPA ACESTA CUM E POSIBIL . ESTE ECVALET ANTRE ELE DE 5 LUNI

  4. Aș dori să știu dacă mă afecteaza pe mine ca părinte cu ceva dacă fiul mai are o datorie de 5000 de lei. Creditul l- a luat el fără a semna eu ceva dar la primărie este la nr. meu de casa.Și facturile vin la mine.Mulțumesc! Am uitat să specific banca.(TBI).

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.