Decizia De Pensionare Si Modalitatile De Contestare A Deciziei De Pensionare-Adeverinta De Vechime Neluata In Seama

Ati Ajuns In Pragul Pensionarii Si Cuantumul Pensiei Este Prea Mic? Este Posibil Ca Unele Dintre drepturile dvs. de pensie sa fie incalcate.

Mai jos va spunem totul despre cum se contesta o decizie de pensionare, care sunt motivele pe care trebuie sa le invocati, termenul in care puteti contesta decizia de pensionare si timpul pe care-l aveti de asteptat in instanta pentru a va primi CORECT drepturile de pensie. Contestatie la decizia de pensionare face posibila obtinerea drepturilor dvs.

Eşti nemulţumit de pensie? Cum poţi contesta decizia de pensionare, aflati din cele ce urmeaza sau completeaza formularul rapid de contact: Sa incepem.

Ce este decizia de pensionare?

In principal, decizia de pensionare este actul prin care casa de pensii emitenta si de care apartine pensionarul, stabileste drepturile de pensie ale unei persoane care indeplineste conditiile de pensionare.

Contestarea deciziei de pensionare in instanta reprezinta modul prin care un pensionar nedreptatit poate sa obtina fie o anulare partiala fie chiar totala a deciziei de pensionare contestate in asa fel incat drepturile de pensie sa fie calculate legal.

Inainte de a explica procedura de contestatie a deciziei de pensionare, trebuie sa stiti cateva lucruri de inceput.

Atunci cand casele de pensii emit decizii de pensionare ilegale, cel interesat poate sa depuna in instanta o contestare a deciziei de pensionare.

De asemenea, termenul este important sa nu-l pierdeti si din acest punct ed vedere un avocat contestatie decizie pensie va poate indruma corect si complet pentru a formula o contestatie la decizia de pensionare.

Cum se contesta decizia de pensionare in 2020 – 2021 Procedura Contestare A Deciziei De Pensionare?

Sunt situatii in care adeverintele De Munca Sa Nu Fi Fost Puse La Calculul Dreptului Dvs. Sau Grupa De Munca Sa Fie Incadrata Gresit– Vedeti Cum Puteti Contesta Decizia De Pensionare

Spre exemplu cei carora li se aplica grupele de munca diferite trebuie sa aiba in vedere si urmatoarele reguli atunci cand formuleaza o contestatie la decizia de pensionare pentru grupele de munca:

(1)Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă, beneficiază de o creştere a punctajelor anuale realizate în aceste perioade, după cum urmează:

a)cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă;

b)cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a ll-a de muncă.

Un subiect dificil , pensia si injusta decizie de pensionare cu un cuantum redus al pensiei, mai ales ca atunci cand ajungi la pragul pensionarii iti spui ca lucrurile trebuie sa fie mult mai usoare si nu complicate.

Spre exemplu, multi dintre cei care ies la pensie poate nu stiu ca au dreptul sa conteste decizia de pensionare, daca dupa ce isi fac calculul total al drepturilor salariale, acestea ies  peste ceea ce a stabilit Casa de Pensii prin decizie.

Tehnic, decizia de pensionare, act administrativ unilateral, emis de Casa De Pensii teritoriala, se poate contesta in instanta de judecata, la Tribunal.

In cat timp trebuie sa fac contestatia la decizia de pensionare si unde?

Conform prevederilor art 139 alin 1 din Legea 127/2019 decizia emisa de Casa de Pensii poate fi contestata in termen de 45 zile de la comunicare la instanta judecatoreasca competenta.

Conform alin 3 ,decizia necontestata in termen devine definitva.

S-a modificat Legea 263/2010 si s-a eliminat contestarea deciziei la casa de pensii emitenta ,contestatie care ar fi fost solutionata de Comisia de Contestatii din cadrul CNPP. Art 139 este printre putinele care au intrat in vigoare odata cu Legea 127/2019.

In rest,casele de pensii emite decizii cu grave incalcari de lege si norme in vigoare.

Articolul 153 din legea 263/2020 a pensiilor public arata ca : Tribunalele soluţionează în primă instanţă litigiile privind:

a) modul de calcul şi de depunere a contribuţiei de asigurări sociale, în cazul contractului de asigurare socială;

Contestare A Deciziei De Pensionare
Contestarea deciziei de pensionare

Prin urmare, ce fac daca se constata ca  in decizia de pensionare, Casa de Pensii nu a tinut cont de o adeverinta de lucru, sau de o grupa de munca, mediu toxic sau periculos ori de valorificarea adeverinteicu privire la acordul global?

Impotriva deciziei de pensie se depune, în termen de 45 de zile de la data comunicării

Tribunalul are obligatia înregistrării contestaţiei la registratura generală .

avocat contestatie decizie pensionare

Motivare contestatie decizie pensionare

Astfel, in cadrul contestatiei depuneti toate documentele pe care va bazati pentru recalcularea pensiei si emiterea unei noi decizii.

ATENŢIE! Deciziile de pensie necontestate în termenul de 45 de zile de la comunicare sunt definitive.

Vedeti cum se contesta deciziile de pensionare pentru pensiile militare.

In cat timp trebuie sa raspunda Tribunalul la contestatie?

In principal un procs ce vizeaza decizia de pensionare se poate transa in maximum de 1 an dar poate suferi si un termen mai lung.

Pensionarea anticipata video

Ce fac daca am contestat gresit decizia de pensionare, la o instanta necompetenta ?

Atentie – O Contestare a deciziei la o instanta necompetenta NU atrage nulitatea contestatiei in sine.

Deciziile pot fi atacate la instanţa judecătorească competentă, în termen de 45 de zile de la comunicare. Dacă nu sunt atacate în acest termen, hotărârile sunt definitive

Împotriva hotărârilor tribunalelor se poate face recurs la curtea de apel competentă.

Hotărârile curţilor de apel, precum şi hotărârile tribunalelor, neatacate cu recurs în termen, sunt definitive şi irevocabile.

Astfel, dupa parcurgerea filtrului procedural, veti putea obtine in cele din urma si dupa prezentarea dovezilor, o recalaculare efectiva a pensiei prin decizia instantei de judecata.

O contestare a deciziei de pensionare facuta in termen va poate schimba total soarta dosarului de pensionare si evident impactand de fapt pensia pe care urmeaza sa o incasati.

ATENTIE – O noua contestare a deciziei de pensionare se poate face doar daca se emite o alta decizie.

Model contestatie decizie de pensionare 2019 – 2020 – 2021

Mai jos aveti un model contestatie la decizia de pensionare insa doar un avocat specializat in contestatii la deciziile de pensionare va poate redacta complet aceasta solicitare adresata instantelor.

Revizuirea deciziei de pensionare opereaza doar daca o contestati in instanta si reusiti sa o anulati.

Subsemnatul(a)…………………………………………………………. domiciliat in Bucuresti, str……………………nr……….bloc…………ap…..sector…………, contest decizia de pensie nr…………..din data de………………… in conformitate cu prevederile art.149 din Legea 263/2010.

Mentionez ca am primit decizia in data de …………..(se va anexa copia plicului din care sa rezulte data postei sau daca a fost primita la sediul Casei de pensii sub semnatura, data cand a primit decizia ).

Motivele contestatiei sunt urmatoarele :
……………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………

In sustinerea contestatiei depun urmatoarele documente:
……………………………………………………………………………………………

Data Semnatura

Domnului Presedinte al Tribnalului ……………

Avocat contestatie decizie pensie

Spete contestatie decizie pensie

Urmati link-ul https://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/pensia-militara-calculata-gresit-contestatie-decizie-pensie-militara/ si gasiti hotararea castigata de catre SCA Cuculis&Asociatii prin care am anulat o alta decizie de pensioanre gresita.

Update 2021 – Procese castigate cu Casa De Pensii – Avocat Contestare Decizie De Pensionare

Multe dintre procesele cu casele de pensii sunt deschide fiindca acestea nu recunosc adeverintele de vechime sau incadrarea in anumite grupe, a fostilor salariati care acum vor sa iasa la pensie.

Spre exemplu, dosarul pe care noi SCA Cuculis&Asociatii l-am castigat mai jos cu casa de pensii in 2021 , unul dintre sutele de litgii pe care am ales sa le dam cu titlu de exemplu, viza de fapt recunoasterea unei adeverinte de vechime, emisa de catre Aeroporturi Bucuresti, pe care Casa de Pensii nu o valorificase in favoarea viitorului pensionar si astfel adeverinta acesta nerecunoscuta ii reducea pensia.

Un avocat contestatie decizie de pensionare va poate explica intodeauna daca puteti contesta o decizie de pensionare in conditiile in care a fost emisa gresit si care este procedura.

Vedeti mai jos cum in urma contestatiei la decizia de pensionare a fost admisa contestatia, anulata decizia de pensionare si recunoscuta adeverinta emisa de catre angajator cat si obligarea Casei de Pensii la plata diferentelor de pensie recalculata de la data emiterii deciziei de pensionare.

21.07.2021
Ora estimata: 13:00
Complet: C23
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite in parte actiunea. Anuleaza decizia nr 179737/03.03.2021 emisa de parata. Obliga parata sa emita o decizie prin care sa stabileasca, incepand cu data de 01.03.2021, drepturile de pensie ale reclamantei cu valorificarea si a veniturilor reprezentand prima vacanta, ZS, prime evidentiate in adeverinta nr. 39/02.02.2021 emisa de Aeroporturi Bucuresti.
Obliga parata la plateasca catre reclamanta a diferentelor dintre pensia recalculata conform prezentei hotarari si pensia efectiv incasata, incepand cu data de 01.03.2021 pana la data platii efective. Respinge in rest actiunea, ca neintemeiata. Ia act ca reclamanta a solicitat acordarea cheltuielilor de judecata pe cale separata. Cu apel in 30 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VIII-a. Pronuntata azi, 21.07.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei.
Document: Hotarâre  5568/2021  21.07.2021

Probleme cu casa de Pensii Si Deciziile De Pensionare? Verificati Daca Pensia A Fost Calculata Corect!

Av. drd. Cuculis

123 comments to “Decizia De Pensionare Si Modalitatile De Contestare A Deciziei De Pensionare-Adeverinta De Vechime Neluata In Seama”
 1. Am solicitat in scris, ultima data in dec.2016, recalcularea pensiei definitive din 2010 pentru ca din 2015 m-am angajat legal cumuland pensia si salariul. Decizie in scest sens nu am primit cu toate ca pensia a fost modificata dar asta datorita legilor aparute pentru pensionari in ultimii ani.
  In schimb Casa de Pensii Timisoara mi-a poprit 80 lei din pensie pentru ca s-a gasit o greseala de calcul a pensiei de acum 10 ani. In audienta, directorul m-a lamurit ca nu poate plati cel care a gresit deoarece n-ar mai avea angajati.
  Cum pot afla daca pensia mea e calculata corect si la zi ?
  La cereri si contestatii nu se raspunde de catre Casa de Pensii, Comisia de Contestatii Pensii .
  Unde se invata sa se calculeze pensia?

  • Mi-a fost refuzata o adeverința de grupa a II-a întrucât pe cartea de munca aveam înscrisă funcția Director Filiala. Am adus acte doveditoare ca de fapt desfășuram activitate de Șef Șantier.

   • Bună ziua. Am 75 ani și pe cartea de munca am doar 7 ani 6 luni, nu am nici un venit și nimic pe numele meu nici măcar locuință. Ce trebuie sa fac sa primesc și eu o pensie sau indemnizație ceva. Vă rog ajutați-mă. Vă mulțumesc

  • Bună ziua! Am primit decizia de pensionare după 21anigr speciala ,9ani 11luni gr1,5luni conditii deosebite un total 46ani ,8 luni și 18 zile cotizatie.La stagiu aferent grupe/conditii de muncă specifică (val.incl si in total per necontributive) 15 ani. As vrea sa stiu daca este corect .Multumesc!

 2. Buna ziua,

  Daca decizia de pensionare nu a fost contestata in temenul legal de 30 de zile, aceasta ramanand definitiva, poate fi solicitata in instanta recalcularea pensiei dupa o perioada mai mare de timp (4 ani)?

  • Buna ziua!
   Sunt pensionata partial anticipat din 3 01 2021 si in decizia primita pe 15 martie 2021 lipseste un an din totalul anilor de corizare realizati. Din analiza buletinului de calcul perioada lipsa este din martie 2005 februarie 2006 cand am descoperit ca unitatea unde lucram a gresit CNP ul . De atunci alerg intre unitate care zice ca a depus rectificative si casa de pensii care spune ca dureaza aceasta corectie. Intre timp se scurg cele 45 de zile in care pot contesta modul. Ce pot face?

   • Bună ziua!Am primit la decizia de pensionare la total de 46 ani,8 lunisi18 zile din care 21 conditii speciale, 9ani si 11lu ni gr1 restul conditii normale.La cei 15 ani stagiu aferent grupe apare si perioada necontributive 15ani Doresc să știu dacă este corect. Multumesc!

 3. In decizia de pensionare ,proaspat primita,nu se iau in considerare veniturile brute din 2 perioade:.04.1985/02.1993(cu adeverinta de la fostul angajator)si02.1993/04.2001(deasemenea cu adeverinta de la angajator).Motivul”nu au facut parte din baza de calcul a punctajului mediu anual anterior datei de 01.04.2001″ Considerati ca este corecta neluarea in calcul a celor 2 adeverinte mentionate? In cazul contestarii in instanta se poate estima durata procesului?Cu multumiri,Sorin Zamfir.

 4. Buna ziua,
  conform legii 223/2015,am capatat dreptul de pensie miltara.Am lucrat la M.A.I.intre 1970,martie-1980 mai cu adeverinta in grupa speciala 4 ani.Unitatea de unde am trecut in rezerva a deschis dosar de pensie in termenul legal.Casa de pensii Sectoriala a M.A.I a taraganat dosarul pana in 2019 cand i-am dat in judecata.In urma actiuni , a binevoit sa-mi trimita decie de pensionare , dupa 3 ani de asteptari.Ei considera ca mi se recalculeaza pensia, dar conform legii mie mi s-au Deschis Drepturi de Pensie , avnd minim 10 ani lucrati in M.A.I..
  In decizie au calculat din 65% in loc de 80% cat prevedea legea in 2016.Le pot cere despagubiri pentru intarzierea de 3 ani.Am contestat Decizai, in final dandui in judecata.Astept termen de judecata.Am cerut expert contabil sa calculeze pensia corect.Ce ma sfatuiti sa fac? cu multumiri

 5. Daca adeverinta de la angajator nu a fost completa, la contestatie se poate anexa o noua adeverinta?Se va lua in calcul sau se au in vedere doar documentele depuse initial?Multumesc mult!

 6. Buna ziua !
  Va rog sa ma lamuriti si pe mine
  In Martie am implinit varsta de 60 de ani si am depus dosarul pt a ma pensiona la limita de varsta
  Astazi am primit decizia si imi respinge pensionare
  Acum sa va spun vechimea mea in munca si sa imi spuneti dumneavoastra va rog daca este ok aceasta respingere
  Stagiul total de cotizare
  42 de ani 1luna 13 zile
  -In conditii normale de munca 13 ani 5 luni si 22 zile
  -In grupa 2 de munca
  Legea nr.3/1977
  21 de ani 10 luni 6 zile
  Stagiu aferent grupei
  5 ani si 3 luni
  Perioade asimilate
  1 an si 5 luni
  Asta este vechimea me in munca iar cei de la casa teritoriala de pensii imi spun in motivarea respingerii pensieii in felul urmator, citez
  “Indepliniti conditiile pentru inscrierea la pensie pentru limita de varsta incepand cu data de 07.09.2019, reducere 4 ani si 6 luni datorita perioadei lucrata in grupa a2 de munca ”
  Si eu asta nu inteleg o data imi spun ca am 5 ani si 3 luni stagiu aferent grupei si in motivare 4 ani si 6 luni
  Va multumesc !!!

 7. Buna seara, am depus la casa de pensii Lugoj acte doveditoare cu grupa a ll a de munca dupa 4 luni a venit si raspunul am mai primit 5 ani si 9 luni si am acumulat 39 ani si 18 zileam uitat sa mentionez ca am iesit la pensie anticipata cu o penalizare de 45%in 2015,iar acum dupa recalculaream 39 de ani de munca si penalizare 27% mentionez ca am 60 de ani credeti ca e bine calculat? va multumesc

 8. Buna ziua.
  Am depus contestatie la decizia de pensionare din data de 25.02.2019, la care nu am primit niciun raspuns.
  Cum sa procedez in continuare.

  • Buna ziua după după 32 ani și 11 luni am ieșit la pensie anticipat cu 820.si as vrea sa știu dacă este corect.

 9. Buna ziua.
  Am depus contestatie la decizia de pensionare din data de 25.02.2019, la care nu am primit niciun raspuns.
  Cum sa procedez in continuare?
  Va multumesc

 10. Buna ziua,
  La varsta de 61 de ani si 1 luna, respectiv 24.05.2019, am depus dosarul pentru iesirea la pensie la limita de varsta. In urma primirii deciziei de pensionare, am solicitat C.J.P. Tulcea si buletinul de calcul al pensiei. As dori sa stiu daca este corect ca punctajul mediu anual pentru anul 2019 in care am lucrat 4 luni si 24 de zile sa fie calculat ca suma punctajelor lunare (ianuarie-mai) impartita la 12 luni. Mi se pare corect ca aceasta sa fie impartita la 5 luni, adica perioada cat am lucrat pana la incetarea activitatii in vederea pensionarii.
  Va multumesc!

 11. Buna ziua,
  In septembrie 2019 am primit decizia cu pensia recalculata conform Art.169^2 din Legea 263/2010(avand peste 25 ani de grupa I si speciala) emisa pe 4.09.2019.
  Pentru ca nu sunt edificat asupra punctajului rezultat am depus la casa de pensii o solicitare pentru Buletinul de calcul pe care il voi primi in 30-40 zile depasind astfel termenul de contestatie de 45 de zile.
  Am posibilitatea sa aman termenul de contestatie pana la primirea buletinului de calcul?
  Multumesc anticipat!
  Cu stima

 12. Buna ziua. In data de 05.09.2019 tatal meu a primit decizia de pensionare si nu au fost luate in calcul sporurile pentru lucrul sistematic peste program. In decizie scrie ca aceasta se poate contesta in instanta. Imi puteti conunica care este procedura pentru acest demers? Ce ar trebui sa contina contestatia? La ce tribunal din Bucuresti trebuie depusa contestatia?

 13. Cuantumul pensiei mele, valoarea punctului de pensie si stagiul total de cotizare sunt stabilite diferit prin trei decizii, astfel:
  1-Decizia din 27.10.2016 pensie pt limita de varsta:pensie 909 lei, val.punct pensie- 871,7 lei, stagiu total 33 ani si 10 luni ;
  2-Decizia din 30.05.2019 de recalcularea pensiei, pensie 1139 lei, val.pct pensie 1100 lei, stagiu total 33 ani si 2 luni ;
  3.-Decizia din 30.09.2019 de revizuirea pensiei, pensie 1156 lei, val.pct pensie 1100 lei, stagiu total 34 ani si 7 luni.
  La 17.10.2019 am adresat o cerere C.J.P.pentru restituirea diferentei de 247 lei/luna, drept de pensie neacordat in perioada nov.2016 -oct.2019. Pana astazi, 15.11.2019, nu am primit nici un raspuns.Ce credeti ca mai pot face ?

 14. buna ziua
  ce inseamna 30 de zile ? calendaristice sau lucratoare mai ales ca in decembrie sunt multe sarbatori ….pentru a depune o anulare de decizie pensionare
  multumesc

 15. Bună ziua,

  Tatăl meu a ieșit la pensie anul trecut, la termen.
  Deși a prezentat documentele cerute, din carte de munca nu i s-a luat în considerare 11 ani și 8 luni de grupa pe motiv ca nu era stipulat în cartea de munca de când pana când. În CM scria a lucrat 13 ani în funcția de controlor calitate și a beneficiat toată perioada de grupa a 2 a. Tata a dus o alta adeverință în care se arata de când și pana când, iar acum decizia a venit tot cu un răspuns negativ pe motiv ca funcția de controlor calitate nu beneficiază de grupa.
  Eu nu înțeleg de ce nu se tine cont de un act oficial al statului adică cartea de munca?
  Cum se poate soluționa o astfel de problema?

 16. in decizia de pensionare, anexa cu datele privitoare la activitatea in munca, nu apar 3 luni dupa 2001(date care se regasesc in Revisal)
  rog info :
  —daca contest decizia si calculul este corect(fiind vorba doar de o omitere in tabelul respectiv) suport tot eu toate cheltuielile cu judecata si expertiza ?
  —perioada de 45 de zile ptr contestatie se calculeaza de la data deciziei sau a postei(ştampila de pe plic) si sunt zile calendaristice ?
  multumesc,

 17. Buna ziua. Tatal meu are o decizie de pensionare si a mutat dosarul in alt sector din Bucuresti. I s a dat o noua decizie de pensionare unde i s a scazut pensia aproape de jumatate. Ce trebuie sa faca?

 18. Buna ziua.Sotul meu a depus dosarul de pensie , dar in data de 11.02.2020, a primit Decizia de respingere a pensiei pentru limita de varsta pe modiv ca : Nu a fost valorificata Gr.II de munca pe motiv ca activitatea desfasurata nu se regaseste la punctul 131 din Ordinul 50/1990, asa cum a fost eliberata adeverinta.Nu au tinut cont de modificarile care i s-au adus Ord.50/1990, prin Ordinul 125/1990 si celelalte modificari. Desi meseria din carnetul de munca este incadrat in ordinul 50/2019. Ce putem face ?. Multumim

 19. Buna dimineata d.le avocat! Va scriu in numele varului meu care a primit decizia de pensionare si este nemultumit! Vrea sa faca o contestatie deoarece pe cartea de munca are 28 de ani si in decizie apar doar 17 si cateva luni, numai vorbesc ca a fost electrician pe vapor vreo 15 ani si nu i s-a pus grupa de munca! A depus adeverinte de unde a primit si totusi nimic! Ce este de facut? Multumesc anticipat! O sa va trimit si pe messenger aceasta rugaminte!

 20. Buna ziua, Scriu pt sotul meu care a iesit la pensie si e un pic cam bolnav. A venit decizia de pensie pe data de 06.04.2020 si la motivare am observat ca are scris gresit un nr. de adeverinta care cuprinde prime si prime de vacanta, adeverinta cu care trebuie mers mai departe la tribunal si pentru care vom face contestatie. Cum trebuie sa procedam sa nu depasim cele 45 zile. cum se face contestatia ,cui ne adresam mai exact,…

 21. Buna ziua,din oct 1982-iun 1995 am lucrat ca economist/analist la un grup de santiere si in cartea de munca este inscrisa grupa II, 100% pt toata perioada.In feb 2020 am depus cerere pt pensie la limita de varsta (nascuta in 04.06.1959) dar decizia a venit cu raspunsul ca nu indeplinesc conditiile deoarece functia de economist/analist nu apare in HG 1223/1990. Va rog sa imi spuneti daca exista un model standard de contestatie catre tribunalul unde am domiciliul, catre ce sectie sa o adresez si ce documente trebuie atasate la mail. Pe durata starii de urgenta contestatia si documentele se transmit numai pe e-mail, sau se depune si dosar fizic? Multumesc.

 22. B ziua Sotul meu a avut trei ani pensie de invaliditate gradul doi in decembrie anul trecut am solicitate pensie de drept dar nu suntem multumiti cu recalcularea pensiei trebuie sa facem contestatie in instanta dar nu stiu ce acte trebuie depuse la contestatie si nu as vrea sa gresesc imi puteti transmite ce acte trebuie depuse

 23. Sunt din Resita si pe data de 26.04.2017 m-am pensionat anticipat partial la varsta de 60 de ani.Am facut contestatie catre CNPP care a ajuns pe data de 6.06.2017 la acestia. Au trecut 3 ani in care nu am primit raspuns.Anul acesta la 9.01.2020 la 63 de ani trebuia sa ies la limita de varsta si casa teritoriala de pensii Caras-Severin imi tine dosarul blocat deoarece raspunsul de la CNPP nu a venit. Ce ma sfatuiti sa fac pentru un demers mai rapid? Multumesc anticipat.

 24. Buna ziua! Avand in vedere situatia prezenta starii de urgenta, cum se procedeaza cu contestarea deciziei la tribunal. Daca expira termenul de 45 de zile in aceasta perioada se poate prelungi sau care este procedura? Se depun online? Daca puteti sa imi explicati. Multumesc!

 25. Buna ziua. Am o decizie de pensionare in care se mentioneaza ca nu s-a luat in calcul o adeverinta privind sporuri nepermanente (respectiv acord global). Unde pot depune contestatia ? Locuiesc in sector 1

 26. Buna ziua!

  Va rugam sa ne confirmati daca achitarea lunara a sumei aferente a 25 % din salariul minim pe economie la Casa de Pensii contribuie la calcularea pensiei. In prezent, persoana in cauza achita contributia neavand un loc de munca in speranta ca Legea pensiei in 2021 o va ajuta pentru intocmirea dosarului.

  Multumim frumos!

 27. Buna ziua. Am o decizie de pensionare in care se mentioneaza ca nu s-a luat in calcul o adeverinta privind sporuri nepermanente (respectiv premii). Unde pot depune contestatia ? Locuiesc in Municipiul Timisoara.
  Decizia a fsot emisa in data de 26.03.2020, respectiv in perioada starii de urgenta.
  De cand curg cele 45 de zile in care se poate formula contestatia?
  Exista un formular tip pentru contestatie?
  Multumesc frumos!

  • Buna ziua, nu, nu exista un formulat tip pentru o contestatie la decizia de pensionare, trebuie sa ne sunati la 0722298011 si va redirectionez catre colegii de la biroul teritorial de avocati din Timisoara. Cu stima, av. drd. Cuculis.

 28. Buna ziua,
  Sunt prospat pensionat la limita de varsta .Intrebare:pot contesta decizia de pensionare cu sanse de castig pt faptul ca nu au fost luate in calcul 11 luni de activitate in intervalul 15.05.2000-01.04.2001 deoarece a fost facuta mentiune in cartea de munca ca nu s-a platit CAS in acest interval .Am o adeverinta de la lichidatorul judiciar ca firma la care lucram a intrat in faliment in 2002 iar Directia de munca prin Finatele publice s-au inscris in tablelul definitiv al creditorilor cu sumele de CAS neincasate.Diminuarea pensie datorita acestei situatii este de 123 lei.Multumesc de ajutor!

 29. Buna ziua.

  In luna noiembrie 2019, am trimis la CJP Neamt o cerere de recalculare a pensie de urmas pentru fiul meu (beneficiar al acestui drept din ianuarie 2010), iar in decembrie 2019 am primit un raspuns prin care eram informata ca pensia se va recalcula. La sfarsitul lunii mai/2020, am primit o noua decizie privind recalcularea pensiei de urmas, care a crescut de la 704 ron la 974 ron, dar acest drept reclaculat i se va acorda fiului meu, incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata cererea, respectiv decembrie 2019.
  Intrebarea mea este de ce nu se recalculeaza pensia din momentul in care a fost emisa Legea 221/27.07.2018, in baza careia s-a facut recalcularea? Oare nu este un drept care i se cuvine urmasului mostenitor? Daca nu depuneam acea cerere, copilul ar fi luat in continuare 704 ron in loc de 974 ron (pensia recalculata in urma cererii? Am citit legea si am vazut ca:

  “În ceea ce privește recalcularea pensiilor cuvenite sau aflate în plată la data de 1 august 2018, procedura instituită prin Legea nr.221/2018 prevede că:

  o Recalcularea se realizează DIN OFICIU, nefiind necesară formularea și înregistrarea unor cereri;
  o Recalcularea se va realiza în perioada 01.10.2018 – 30.09.2019;
  o Drepturile recalculate se cuvin și se acordă de la data de 01.10.2018, indiferent de data emiterii/comunicării deciziei de recalculare”.

 30. In octombrie 2019 am iesit in pensie la limita de varsta.
  In adeverinta-tabel eliberata de un angajator, in ultima coloana sunt trecute sume ce reprezinta “Plata muncii peste durata normata de lucru Lei/luna L3/1950, HCM 1546/`52, HCM 191/`63, L10/`72 art.118, L49/92 art. 10 Cf CCM” (munca pe santier), pe toata perioada lucrata (9 ani si 4 luni), sume care nu au fost luate in calcul, conf. buletinului de calcul; adeverinta nu specifica faptul ca am lucrat in acord global.
  Din nestiinta-neglijenta nu am actionat in instanta in termenul de 45 zile.
  Am cerut ulterior (06.03.2020) o alta adeverinta care sa cuprinda: veniturile brute lunare realizate (care ar include inclusiv sporul de accord global) si sumele pentru care s-au retinut contributiile de asigurari sociale, conf. art. 34 pct.5 CM
  Angajatorul refuza spunand ca am primit o adeverinta.
  Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?

 31. Buna ziua,
  Am depus cere de acordare a pensiei pt limita de varsta inaintea implinirii varstei standard de 65 de ani, avand mentiunea in cartea de munca si adeverinta emisa de societatea Rocar SA ca am lucrat ca inginer in aceleasi conditii de munca cu sudorii de la operatiile de sudare in mediu protector de CO2 si Argon si conf art 41 alin 3 din ordinul 50/1990 completat in august 1994, in perioada 25.12.1985-01.01,1989 ma incadrez in conditiile de munca in grupa a II-a.
  Acest lucru mi-ar permite reducerea varstei de pensionare cu 1an si 4 luni.
  Am primit raspuns de la Casa de pensii a sectorului 4 ca aceasta perioada nu poate fi valorificata deoarece functia pe care o aveam nu se incadreaza in prevederile legale referitoare la grupa a II-a de munca.
  Cum pot contesta decizia R404145/01.06.2020 a casei de pensii prin care mi se respinge cererea de pensionare?
  Va rog sa-mi comunicati daca ma puteti ajuta in acest demers.
  Va multumesc.

 32. Buna ziua!
  Sunt proaspat pensionat la limita de varsta.
  Decizia a fost emisa in data de 26.05.2020 (CLP sector 6), iar acasa, am primit-o pe 30.06.2020.
  Am constatat ca nu toate veniturile mi-au fost luate in calcul, asa cum scrie in motivare.
  “Motivare:
  Veniturile reprezentand adaos acord, inscrise in adev. Nr. 7631/27.11.2019, eliberata de S.C. ………………..S.A., acord global, prime, bonificatii, inscrise in adev. Nr. 1718/28.11.2019, eliberata de S.C. ………………….S.A., nu au fost valorificate intrucat nu reprezinta sporuri cu caracter permanent, prezazute in anexa nr.15 din Normele de aplicare a prevederilor L 263/2010, aprobate prin HG257/2011.”

  Se poate contesta decizia de pensionare cu sanse mari de castig pentru faptul ca nu au fost valorificate toate castigurile/sporurile pt. care s-a platit CAS ?

  Va rog sa-mi comunicati daca ma puteti ajuta in acest demers.
  Va multumesc!

 33. Bună ziua,
  În data de 02.06.2020 am depus cerere pentru pensie anticipată parțială la Casa Județeană de Pensii Hunedoara, cu nr. înregistrare 19795.
  În data de 16.07.2020 am primit decizia nr.10250, în care mi se respinge cererea de pensionare, pe motiv, că nu am suficientă vechime în muncă.
  Vârsta standard de pensionare: 62 ani 4 luni
  vârsta la depunerea cererii : 57 ani 7 luni
  Stagiu complet de cotizare: 32 ani 10 luni
  Stagiu cotizare realizat : 31 ani 6 luni 29 zile, după calculele lor.
  Pentru completarea vechimii în muncă, folosindu-mă de posibilitatea dată de legea 186/2016, am făcut contract cu Casa Județeană de Pensii, cu nr.538/20.12.2017, depunând suma de 5206 lei cu chitanța nr. 80479/20.12.2017, corespunzător a 20 luni vechime, adică 1 an și 8 luni.
  deși am depus dovada plății, și coopia contractului, această perioadă plătită cf legii 186/1016 nu mi-a fost luată în calcul.
  Menționez, că am făcut un cont online la Casă, unde văzând, că nu apare nici o urmă a contractului și al pății pentru completarea vechimii, m-am dus personal să mă interesez. După ce m-au plimbat prin toate birourile, nu a avut nimeni competența să-mi dea lămuriri, pur și simplu m-au zburat afară.
  Ce anume trebuie să cer în contestație, să nu primesc același rezultat, avân în vedere că plățile efectuate nu sunt centralizate nici după 3 ani?

   • Buna ziua, mama mea a depus dosarul de pensionare pe 1.06.2020 avand varsta de 61 ani, si un stagiu de cotizare de 19 ani si 4 luni , din care 4 ani si-a platit singura contributia de 540 lei luna ,conform deciziei pensia este in valoare de 489 lei . Ma gandesc ca o sa beneficieze de acea pensie minim garantata care o putea primi cu numai 15 ani cotizati?? Am vrea sa stim daca contestam decizia si prezentam toate actele doveditoare ale platii contributiei exista posibilitatea sa primeasca acei bani inapoi sau sa i se recalculeze …mi se pare nedrept

  • Buna ziua,
   In perioada 01.03.1978-01.08.1989 am lucrat în acord global. Prin instanță am câștigat recalcularea pensiei pentru veniturile realizate din acordul global, conform deciziei 19/2011 a ICCJ.
   Am solicitat recalcularea pensiei pentru aceeași perioada si pentru veniturile realizate din prime, concedii de odihna și asistență tehnică.
   CPJud.D-ta a emis decizie de respingere a recalculării pensiei.
   Intrebare: ce șanse sunt sa obtin recalcularea pensiei la contestația in instanță ?.

   Încă sunt în perioada celor 45 zile de depunere a contestației.

   Va mulțumesc anticipat.
   Georgescu Niculae-Adrian,

 34. Am primit Decizie de recalculare (modificare) a pensiei ca urmare a Deciziei CCR nr. 702/2019 prin care mi s-a luat în considerare indicele de corecție. Valoarea indicelui este 1,09, aferent anului 2016, an în care am fost pensionată pentru limită de vârstă, însă plata drepturilor se face cu data de 10.02.2020. Mă întreb dacă plata nu trebuia făcută începând cu 2016? Precizez că până în 2016 am avut pensie medicală.
  Există un model de contestație pentru tribunal?

 35. Buna ziua .Am primit deciza de pensionare pentru limita de varsta si sunt nemultumita de calculul punctului anual de pensie .Intrebarea mea este daca pot solicita ,,buletinul de calcul ,, de la casa de pensii Harghita care a emis Decizia de pensionare si daca as putea cere recalcularea dosarului de la casa de pensii.Mentionez ca am virsta de 61 ani si 4 luni si o vechime in munca de 41 ani si 7 luni .Punctajul anual este calculat la 1.2534

  • La modificarea gr.de pensie de invaliditate din III în II,în calcul pensiei trebuia luată și perioada lucrată cu fracție de normă?Cele două decizii ,de gr.III și de gr.II sunt identice până la a 5-a zecimală , perioada de 5ani și 4luni nefiind luată în calcul.Cu acești ani ar trebui să am 39ani stagiul total de cotizare. Am vârsta de 59 ani și 6luni

 36. Buna seara. M-am pensionat cu 01.09.2019, anticipat partial. La primirea deciziei am contestat la comisia de la casa de pensii. Nu am primit raspuns.
  Constat ( tardiv, poate)ca termenul de 45 de zile se referea la depunerea contestatiei la instanta competenta.
  Este tardiv sau pot avea o alta solutie. In fond este vb, de nevalorificarea 7 ani de grupa a-II-a.
  Multumesc!

 37. Buna ziua domnule avocat. va rog sa imi spuneti daca pot face o cerere devrecalculare, pe baza faptului ca am cotizat mai mult cativa ani, deoarece in cartea de munca se intrgistra un salariu “de baza”, in timp ce dupa 1990 am lucrat intruna din formele de privatizare la aceeasi societate, independent. Am platit in o redeventa din banii incasati, pentru chirie si alte cheltuieli. Am carte de munca. Am copii xerox dupa OP intocmite in acea perioada. Va multumesc.

  • Sotul meu este pensionat din 29.04.2018 a lucrat si in strainatate a solicitat transferarea dosarului de la COVASNA la MARAMURES unde are acum domiciliul .Pe decizia de la Covasna a avut un punctaj de 1.67 iar de la MM a primit un punctaj de 1.55 explicandu-ne ca au gresit la Covasna cand au calculat punctajul.Avem dreptul de a contesta decizia cand o primim?Mentionez ca a avut grupa1 15 ani iar cand i s-a facut recalcularea a primit banii de la 1.09.2019 si nu de la 01.10.2018 de cand a intrat legea spunandu-ne ca nu am depus cererea de recalculare numai in august 2019 si numai de atunci are dreptul.Astept un raspuns pe adresa de email si sfaturi.Va multumesc anticipat.

 38. Sotul meu este pensionat din 29.04.2018 a lucrat si in strainatate a solicitat transferarea dosarului de la COVASNA la MARAMURES unde are acum domiciliul .Pe decizia de la Covasna a avut un punctaj de 1.67 iar de la MM a primit un punctaj de 1.55 explicandu-ne ca au gresit la Covasna cand au calculat punctajul.Avem dreptul de a contesta decizia cand o primim?Mentionez ca a avut grupa1 15 ani iar cand i s-a facut recalcularea a primit banii de la 1.09.2019 si nu de la 01.10.2018 de cand a intrat legea spunandu-ne ca nu am depus cererea de recalculare numai in august 2019 si numai de atunci are dreptul.Astept un raspuns pe adresa de email si sfaturi.Va multumesc anticipat.

 39. Buna seara,
  Am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, in data de 15.09.2020 (data postei), dar mi s-a facut contract de munca pentru inca un an.
  As vrea sa fac contestatie, dar nu stiu cand? Acum sau peste un an cand voi solicita recalcularea pensiei?
  Va multumesc!

 40. Am depus la Casa teritoriala de pensii Constanta o adevetinta cu salariile brute realizate in perioada 1988-1994, solicitand recalcularea pensiei, in adeverinta mentionandu-se ca pentru sumele inscrise in adeverinta s-a calculat, retinut si virat contributia de asigurari sociale, conform prevederilor legale la acea data. Cererea mi-a fost respinsa motivand faptul ca acele sume nu fac parte din baza de calcul a punctajului mediu anual conform legislatiei in materie anterior datei de 01.04.2001. Daca se spune ca pensia se calculeaza pe baza contributivitatii, acele sume nu sunt contributive?
  Salariul realizat include si orele suplimentare si prime asa cum erau incluse in statele de plata.
  Pot face contestatie sa mi se ia in considerare acele sume contributive?
  Va multumesc.

 41. Am primit decizia de pensie la data de 29 12 2020..urmeaza sa fac contestatie la decizie in termenul de 30 de zile… Intrebare..pina la primirea raspunsului la contestatie ..Voi primi drepturile banesti conform deciziei pina la data primirii raspunsului la contestatie???…Va multumesc

 42. Am primit decizia de pensie la data de 29 12 2020..urmeaza sa fac contestatie la decizie in termenul de 30 de zile… Intrebare..pina la primirea raspunsului la contestatie ..Voi primi drepturile banesti conform deciziei pina la data primirii raspunsului la contestatie???…Va multumesc

 43. La data de 29 12 2020 am primit decizia de pensionare ..urmeaza sa contest in termen de 30 zile Pina la primirea raspunsului la contestatie drepturile banesti conform deciziei le voi primi pina la solutionare???Va multumesc

 44. Am depus cerere pentru anticipata partiala avand peste 60 ani.
  Am depus 2 adeverinte de incadrare in gr 2 din 2 locuri de munca diferite care sa ma ajute la majorarea stagiului de cotizare si reducerea varstei de pensionare.
  Am primit decizie de respingere pe motiv ca intr-o adeverinta temeiul legal de acordare a categoriei a 2- a este incorect.
  Am citit ca astia de la casa de pensii nu au dreptul sa cenzureze aceste adeverinte cat timp cel care a eliberat-o a certificat sub sanctiunea legii penale privind falsul in declaratii ca este adevarata.
  Ce trebuie sa fac?

 45. Buna ziua, tocmai am primit decizia de pensionare anticipata partiala. Nu mi-au luat in calcul din cartea de munca 8 luni si 11 zile pe motiv ca lipseste stampila unitatii. Este chiar perioada primei angajari prin concurs la o unitate care nu mai exista de prin 1997. Semnaturile d-nei de la personal si parafa ei exista.Exista stampila de conformitate a inregistrailor in cartea de munca si semnatura directorului unde d-na de la personal a uitat sa puna o stampila. Perioada in cauza este 11.10.1982-22.06.1983 cand am ramas in ingrijire copil. (mentionat pe carte incetat activitatea pentru ingrijire copil) Apoi apare din data de 08.11.1983-continua activitatea dupa ingrijire copil (la aceeasi intreprindere). Mentionez ca perioada pentru ingrijire copil a fost luata in calcul pe decizie.
  Ce vina am eu ca de la angajare pana la ramanere ingrijire copil a uitat cineva sa puna o stampila.
  Penalizarea este mai mare din aceasta cauza si nu mi se pare corect.
  A doua intrebare, va rog. Locuiesc in zona poluata cu reducerea varstei standard de pensionare cu doi ani,conform legii.
  In decizie penalizarea s-a calculat pana la varsta de pensioanare fara cei doi ani aplicati si mi s-a spus ca nici nu opresc penalizarea la data incadrarii cu cei doi ani de reducere a varstei. Va rog spuneti-mi ce pot face cu aceasta decizie ?
  Va multumesc,

 46. Buna seara!,
  As dori sa stiu daca aș avea sanse de a castiga in instanta daca contest decizia de pensie pentru limita de varsta, decizie in care s-a facut mentiunea ca nu au intrat in calcul sporul de vechime, sporul de noapte, sporul de conditii grele de munca, sporul de conditii deosebite in munca, practic niciun spor.
  Acest lucru a fost justificat prin faptul că nu au fost calculate corect, qcestea fiind calculate la salariul realizat si trebuiau calculate la salariul de incadrare, Adeverinta a fost solicitată de la PROARHIV – SC VILTEHNICA SA, unde au fost duse si arhivate documentele societatii de unde s-au extras luna cu luna veniturile realizate și completate în adeverinta. Cei de la arhiva ne-au spus ca ei nu au cum sa calculeze sporurile acordate conform procentului la salariul de incadrare. Consider ca la o vechime de 18 ani, din care 17 in grupa a doua (mentionata in adeverinta si carnetul de munca) din 1981 până în 1999 să nu acorzi niciun spor mi se pare o nedreptate.Mentionam ca sunt din Iasi și as dori sa stiu cum procedez. Multumesc mult!

 47. Va scriu pentru prietena mea dr. Pop Georgeta care s-a pensionat in baza deciziei nr. 299020 din 25.04.2018 emisa de Casa Judeteana de Pensii MM. In anul 2016,2017,pina in 15.03.2018 a profesat ca profesii liberale iar la data pensionarii nu se vedeau declaratiile unice in baza de calcul a pensiei. A facut contestatie la pensie dar i-a venit aceeasi decizie. In anul 2020 s-au vazut declaratiile unice si am solicitat recalcularea pensiei. Am primit aceeasi nr. de decizie din 14.01.2021 recalculata cu 119 lei in plus. Vechimea in munca este buna acuma dar baza de calcul luata nu intrucit ea a cotizat la sume mult mai mari nu la minim cit este luat in baza de calcul. Are plati de 23880 din 2016 neluate in calcul care ar corespunde la o baza de 90798 neluata in calcul. I-a fost luat in calcul salariul minim si nu sumele ca care a cotizat. Unde se poate adresa si recalcularea pensiei sa se faca cu data de 15.03.2018 intrucit aceasta a fost gresit calculata. Astept o solutie.

 48. buna ziua,am iesit la pensie in noiembrie 2020 cu o pensie de 1199,cu o vechime 30 ani 6 luni 5zile,am lucrat la I.ELECTRONICA PIPERA ,toti muncitorii au lucrat in mediu toxic unii au primit spor de toxicitate altii nu ce pot face,alta rugaminte nu era normal ca pensia sa fie calculata la valoarea banului nu avem nici o vina ca la vremea aceea era contributia 3%;5%..Pot depune contestatie pt recalculare termenul fiind 18 Ianuarie 2021 de depunere a contestatiei..MULTUMESC,O zi placuta

 49. Am iesit la pensie anticipate partiala in aprilie 2019 iar de la 30 dec.2020 la pensie cu limita de varsta avand decizia din 7 dec. 2020. In prima decizie indicele de corectie este 1.15 si a ramas neschimbat. As vrea sa stiu daca este corect pentru ca legea 263 stipuleaza la 170/3 ca acesta se ia in calcul o singura data la inscrierea initiala la pensie fara a se specifica despre ce pensie este vorba. Din ce m-am documentat, in ceea ce priveste acest indice a fost data o decizie a Curtii Constitutionale dar s-a referit numai la pensile de invaliditate. Logic at fi ca aceasta decizie sa cuprinda si trecerea de la un tip pensie la altul. Se mai poate face ceva?

 50. Buna ziua,
  Am iesit la pensie in Iulie 2019 moment in care am primit Decizia de pensionare pentru limita de varsta.Pana atunci am contribuit la Pilonul II de pensii iar dupa pensionare nu am mai contribuit si conform celor de la Pilonul II am fost radiata din sistemul lor informatic.Am reinceput activitatea la acelasi loc de munca si am depus in 2020 Adeverinta de venit pentru perioada lucrata.In Noiembrie 2020 am primit Decizia pentru recalcularea pensiei.Am constata ca punctul de pensie a crescut foarte putin ceea ce m-a determinat sa cer Adeverinta privind stagiul de cotizare,moment in care am sesizat faptul ca pentru perioada 2019-2020 punctul de pensie s-a diminuat cu procentul aferent Pilonului II.Am reclamat acest aspect Casei de Pensii dar din pacate am fost plasata de la un compartiment la altul primind raspunsuri diferite ca in cele din urma sa mi se spuna ca punctul de pensie este calculat corect conform sistemului informatic ”bine pus la punct”.Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac avand in vedere ca s-a depasit termenul pentru contestarea Deciziei in instanta.
  Va multumesc anticipat!

 51. Am ieșit în decembrie 2019 la pensie mai pot acționa în instanță întreprinderea pt sporurile necalculate?

 52. La modificarea gr.de pensie de invaliditate din III în II,în calcul pensiei trebuia luată și perioada lucrată cu fracție de normă?Cele două decizii ,de gr.III și de gr.II sunt identice până la a 5-a zecimală , perioada de 5ani și 4luni nefiind luată în calcul.Cu acești ani ar trebui să am 39ani stagiul total de cotizare. Am vârsta de 59 ani și 6luni

 53. Buna ziua!

  Data comentariu: 09.06.2021
  Prenume: Mariean Ionescu
  Varsta: 63 de ani.

  Respingerea legalitatatii Grupei I de munca de catre Casa de pensii Dambovita (trecuta in Carnetul de munca cu cele 2 adeverinte si procesele verbale aferente emise de angajator).

  1. In carnetul de munca sunt trecute perioadele aferente Grupei I de munca. Dar acestea sunt trecute in Carnetul de munca in anul 2003, iar cele 2 adeverinte si procesele verbale au nr. de inregistrare tot in anul 2003.
  Casa de pensii DB contesa validitatea acestor documente deoarece ele sunt trecute dupa anul 2001 in Carnetul de munca, desi, perioadele aferente Grupei I de munca sunt trecute pe cele 2 adeverinte si procesele verbale incepand din anul 1984 pana in 2001.
  S-a contestat aceasta decizie a Casei de pensii_DB la Tribunalul Dambovita, care la randul sau a contestat inscrierile din Carnetul de munca, cele 2 adeverinte si procesele verbale aferente, tot pentru faptul ca acestea sunt inregistrate dupa anul 2001.
  (http://portal.just.ro/120/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=12000000000112592&id_inst=120).

  2. Care-ar fi etapele de urmat pentru a redobandi drepturile confirmate in Carnetul de munca si documentele aferente?

  3. Cum m-ar putea ajuta un expert pe probleme de munca? Ce documente ar mai fi necesare?

  4. Inscrierile din Carnetul de munca (odata ce angajatorul a considerat ca angajatul merita un drept conform activitatilor desfasurate in zone cu toxicitate) nu fac baza legala conform legislatiei din Romania?

  NOTA!
  a) Decizia de respingere a cererii pentru Grupa I de munca a fost luata de Tribunalul Dambovita in cursul zilei de azi, 08.06.2021.
  b) S.C. ARCTIC S.A nu regaseste sporurile aferente anilor 1984 – 1986.
  b) In paralel cu cererea pentru drepturile legale din Carnetul de munca, in luna februarie 2021 am inaintat si o cerere pentru calcularea Pensiei partial anticipate care a fost aprobata si s-a emis Decizia in luna aprilie 2021, astfel:
  – varsta la data pensionarii: 62 ani si 8 luni;
  – stagiul total de cotizare realizat: 35 ani si 4 luni.

  Ce indrumari ati putea da in acest sens?
  Va multumesc!

 54. Am primit decizia de pensie si nu mi-au trecut grupa pentru 2 ani de munca. In cartea de munca specifica si grupa pentru acea perioada. Intrebare: daca depun contestatie, pana se rezolva in instanta, primesc pensie sau primesc dupa aceea?
  Multumesc!

 55. Buna ziua
  Data comentariu:08.07.2021
  Nume Zamfir Dan
  Varsta 58

  Am primit decizia de respingere a pensionarii. CJP Prahova motiveaza acest lucru prin faptul ca, desi in perioada 01.04.2001-31.12.2005, am primit adeverinta de la societatea comerciala unde am lucrat cu incadrare in conditii deosebite (drept castigat prin actiune judecatoreasca), de fapt societatea in declaratia nominala depusa de angajator figureaza in conditii normale.
  Cum ar trebui sa procedez in continuare?
  Multumesc!

 56. In anul 1983-1986 am lucrat la combinatul de feroaliaje Tulcea, in functia de otelar. Otelarii beneficiam de grupa 1 de munca,dar sa omis sa se inscrie grupa si in carnetu de munca, arhiva a ars,si nu am de unde sa iau adeverinta,cu toate ca stie tot globu ca otelarii aveau gr.1 de munca. M-am adresat instantei de judecata tulcea de anul 2020 in iunie, pina acum am avut 4 aminari, acum avocatul a inaintat dosarul la curtea de apel Constanta. La una din infatisari judecatoru a spus ca nu stie si sa se verifice daca angajatoru a platit cotizatia de grupa. E strigator la cer, pai pe timpul lui Ceausescu era problema asta? Oare casa de pensii Tulcea nu are in arhiva lor incasarile? VA MULTUMESC.

 57. Buna ziua , eu am decizie pentru pensie anticipata din aprilie 2020, dar nu este pusa pe rol pentru ca nu am intrerupt activitatea . Fiind destul de sceptica in calculul acesteia , intrebarea mea este unde as putea apela pentru a fi sigura pe cuantumul pensiei care a reeiesit din calculul celor de la casa de pensii ? Multumesc anticipat !

 58. Pe Decizia mea de pensionare emisa 8 iulie 2021 se stipuleaza faptul ca veniturile reprezentand prime, sume sambata si duminica, sume platite dublu, sume ore suplimentare , sume ore tura – nu au fost valorificate deoarece nu reprezinta sporuri cu caracter permanent.

  Este legal?
  Doar s-a platit contributie de asigurari sociale si pentru aceste sume, nu?

  Multumesc!

 59. Nu mi-a aparut comentariul anterior, desi am confirmat si subscriptia la notifcari.

  Intrebam daca pentru veniturile din orele lucrate sambata si duminica, prime, ore tura – este legal sa nu se valorifice in punctajul de pensie…

  Stiu ca in Anexa 15 exista mentiune in acest sens
  Dar noi am platit contributia pentru asigurari sociale la tot venitul brut, nu?

 60. Buna ziua ,

  Care este solutia pentru contestarea unei decizii de pensionare ,daca este depasit termenul de 45 zile prevazut de lege.
  Principiul imprescriptibilitatii stipulat in lege se extinde si asupra drepturilor suplimentare ce ar rezulta din valorificarea unor adeverinte ce n-au fost luate in calcul de casa de pensii ?

  Va multumesc mult si v-as fi recunoscatoare pentru un raspuns urgent (mi-ar fi util cel tarziu data de 01.09.2021)

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.