Rambursarea Taxelor Platite In Strainatate

Daca ati muncit in strainatate in ultimii 5 ani de zile, puteti beneficia de rambursarea taxelor platite pe teritoriul statelor membre ale uniunii europene si chiar si din cadrul altor state non UE.

Am analizat legislatia statelor si am scris prezentul articol pentru cei 6.000.000 + de romani care lucreaza in afara tarii si am ridicat o serie de intrebari pentru a va ajuta in mod activ sa vedeti cum puteti sa va recuperati banii retinuti cu titlu de taxe in tarile unde ati lucrat.

Rambursarea taxelor platite in strainatate

Cele mai intalnite cazuri de rambursari sunt cele din Marea Britanie, Norvegia,Olanda Germania, Irlanda, Danemarca, Austria dar si Statele Unite Ale Americii – SUA.

Ultima cifra estimativa a numarului de romani plecati din Romania la munca in afara granitelor a fost de peste 6 milioane de cetateni romani. Taxele sunt normale insa la fel de legal este sa solicitati rambursarea lor partiala.

Incepem cu intrabarea principes – Ce reprezinta o rambursare a taxelor platite pe teritoriul unui stat strain?

Rambursarea taxelor reprezinta de esenta procedura de plata a sumelor de bani retinute de catre acel stat cu privire la impozitul pe venit si i se aplica oricarei persoane care a lucrat in strainaate si care de esenta a avut si platit un impozit pe venit.

Acest lucru presupune de esenta ca persoana respectiva sa fi lucrat cu acte legale.

Cand se aplica pentru rambursarea taxelor?

După ce a plecat de la locul de muncă şi a părăsit ţara, angajatul poate sa aplice pentru rambursarea taxelor din statul unde a plătit taxele iar pentru acest lucru trebuiesc completate formulare de returnare a taxelor iar personalul de la serviciul fiscal ( echivalent ANAF Roman) verifică datele personale completate şi calculează suma taxelor pe venit plătită în plus. Dacă s-a dovedit că a avut loc o supraplată, persoana respectivă va primi o rambursare a taxelor.

Care este termenul in care un cetatean roman care a solicitat rambursarea taxelor, le poate primi inapoi?

Procedura este rapida, avand in vedere unitatea UE si mai ales legislatiile armonizate la nivel european, fapt pentru care va putem spune ca termenul aproximativ este de 2 pana la 4 luni de zile, aproximativ.

De ce documente are nevoie cetateanul roman care a lucrat in strainatate pentru a recupera taxele platite in strainatate?

In primul rand trebuie sa va identificati fapt pentru care este nevoie de o copie după paşaport sau cartea de identitate,secundar documentul care atesta venitul dvs. si faptul ca ati platit taxele pentru orice loc de munca pe care l-ati fi avut.

Documentul care atesta plata poate fi orice act de natura care sa ateste acest lucru (ex. în Marea Britanie şi Irlanda – Formularele P-45/P-60, în Olanda – Jaaropgave ) si desigur numele complet al angajatorului cat si numarul de asigurare sociala.

Una dintre intrebarile arzatoare se refera la dreptul de a lucra din nou din punct de vedere legal in strainatate daca se vor rambursa taxele.

Raspunsul este categoric da, rambursarea taxelor nu are nicio interferanta cu viitorul loc de munca pe care l-ati putea obtine in fara tarii.

De asemenea si dreptul dvs. la penise din acel stat este pastrat si nu intra in niciun fel de conflict cu faptul ca rambursati taxele in mod partial.

Taxele sunt deduse din veniturile cetatenilor romani ce lucreaza in aceste tari si ele depind de un cumul de factori, precum, sistemul de impozitare local si in unele cazuri de perioada pe care cetateanul roman a pretecut-o in aceasta tara.

Persoanele care lucrează legal în străinătate, trebuie să plătească inclusiv impozitul pe venit.

Acest lucru este obligatoriu pentru toți salariații.

Persoanele care sunt angajate nu-l plătesc în mod direct, ci o fac prin intermediul angajatorului, care, înainte de a trimite salariul, va deduce din acesta contribuțiile pentru impozitul pe venit și asigurările sociale, care sunt apoi trimise la biroul fiscal local.

Prin raportare la Romania, este vorba de retinerea la sursa si predarea sumelor catre impozitul de stat din acel stat membru.

Ce lege sau regulament da dreptul la o asemenea rambursare de taxe?

Nu discutam aici despre o inginerile judiciara ci mai degraba despre o decontare efectiva a angajatului cu statul catre care a platit niste taxe anticipate.

ATENTIE – Se vorbeste despre recuperarea partiala a impozitului, respectiv a excedentului platit de catre angajator pentru angajat si retinut din salariul acestuia.

Haideti sa luam un exemplu – In Romania platim in baza unei declaratii de venit anticipata, o suma de bani , insa noi ne hotaram sa plecam definitiv din tara.

Este normal ca daca totusi am platit aceasta suma de bani si nu am generat venituri, sumele platite catre stat nu au de ce sa mai stea in contul statului si trebuiesc restituite.

Cam asa functioneaza si sistemul invers.

Angajatorul va retine din salariul angajatului o anumită sumă – un avans privind impozitul pe venit – care apoi îl trimite la bugetul de stat din statul unde lucrati.

În cele mai multe țări, există anumite scutiri plafonul de scutire de impozit, iar în cele mai multe cazuri, va exista un excedent fiscal pentru și se poate aplica pentru o restituire a acestuia.

Pentru a face acest lucru, trebuie să se depună declarațiile corespunzătoare către biroul fiscal local, care, după verificarea corectitudinii datelor, va calcula suma excedentară și va trimite contribuabilului suma de bani datorată – adică returnarea impozitului plătit în plus din străinătate.

Retineti – Chiar dacă ați fost angajat doar pe o perioadă scurtă puteti opta pentru recuperarea acestor taxe.

De esenta , in aceste situații, de cele mai multe ori, impozitul pe salariu datorat în Germania este zero, și prin urmare, aveți dreptul la recuperarea întregului impozit reținut și plătit. Însă, rețineți că atunci când vorbim despre rambursarea taxelor din Germania, o mare importanță o are clasa de impozitare în care sunteți încadrat de către angajatorul german.

De asemenea, pentru recuperarea acestor taxe cu privire la statul german, veti avea nevoie de la angajator de – Lohnsteuerbescheinigung sau Abrechnung.

Recuperare taxe germania – Recuperarea taxelor / impozitului din Germania se poate solicita pe ultimii 4 ani. Recuperarea taxelor din germania comporta o procedura similara cu aceea prin care solicitati recuperarea taxelor si din alte state.

Recuperarea taxelor din olanda Returnarea impozitului din Olanda-

Recuperarea taxelor platite in strainatate in Olanda – Impozitul

Returnarea impozitului din Olanda se poate obtine de aici din Romania cu ajutorul avocatilor specializati in recuperarea taxelor din Olanda. Suma medie recuperata este de 3 252 RON, si poate fi obtinuta chiar daca ai lucrat o perioada scurta de timp.

Daca lucrezi sau ai lucrat in Olanda, poti obtine o returnare a impozitului platit in plus statului olandez. Sumele recuperate pot ajunge la cateva sute de euro, si de aceea merita sa incerci sa faci ceva.

Pentru a solicita o returnare de impozit din Olanda iti trebuie fisa fiscala Jaaropgaaf sau ultimul fluturas de salariu Salaris. In plus, trebuie sa obtii certificatul EU/EWR (format european), prin care sunt confirmate veniturile tale obtinute in Romania.

Pentru a solicita o returnare de impozit din Olanda iti trebuie fisa fiscala Jaaropgaaf sau ultimul fluturas de salariu Salaris. In plus, trebuie sa obtii certificatul EU/EWR(format european), prin care sunt confirmate veniturile obtinute in Romania.

Pentru a va recupera taxele platite in strainatate, atunci cand reveniti in tara, completati formularul de mai jos:

Av. DRD. Cuculis

95 comments to “Rambursarea Taxelor Platite In Strainatate”
  1. Buna ziua! Ma numesc Florea Marilena și am lucrat in Olanda. In 2018 din Mai pana in Octombrie, iar anul acesta din Martie pana in Septembrie. Anulat trecut am avut pe contractul de munca adresa la care locuiam pt care plăteam chirie 400 euro lunar. In acest an contractul de munca a fost făcut pe adresa de domiciliu din România , însă chiria a rămas tot 400euro, și asta din salariu net ca așa a decis firma Inperson.nl ca angajator. Iar contractul de munca a fost in totalitate doar in limba olandeza nu și in romană! Îmi puteți spune, va rog, dacă este legal acest lucru? Va mulțumesc!

  2. Buna seara ! Am lucrat trei ani in UK si as vrea sa stiu daca banii opriti pentru pensie ii pot primi inapoi integral. Multumesc !

  3. Bună seara am lucrat in it. 3 ani cu contract de muncă cum procedez sa recuperez diferența de impozit plătită statului italian. Multumesc

      • Am lucrat în Belgia din 01/10/2017 până în 31/06/2021.
        Aș putea beneficia de această rambursare a taxelor din această țară?

        • Am lucrat în Belgia din 01/10/2017 până în 31/06/2021.
          Aș putea beneficia de această rambursare a taxelor din această țară?

        • Bună seara !
          Fiul meu lucrează din anul 2013 pe vase de croazieră aparținând de o companie maritimă sub steag italian. Compania se numește Costa Crocere.
          Doresc sa știu cum poate recupera o parte din taxele achitate statului italian.

    • Pot recupera taxele plătite statului Italian dacă eu am revenit în România în anul 2018??
      Am busta paga și contractele de munca.

      • Am lucrat în Italia 4 ani cu partiția iva artigian 2006.2007..2008 2009 pot sacer bani pentru contribuțiile ce leam plătit imps inail? VA MULȚUMESC AȘTEPT Răspuns am revenit în România în ianuarie 2010 de finitiv multumesc

  4. buna ziua,
    am lucrat in italia cu “busta paga” din 1/4/2011 /31/12 /2018,
    pot beneficia de calcul si returnarea taxelor platite in plus.?
    cum sa procedez ?
    ce acte trebue sa prezint,
    si unde?

    in tara este cineva care se ocupa de acest demers?

    Cu stima, ana corobuta.
    va multumesc anticipat pentru un eventua raspuns pe emeil lasat mai jos.

      • Bună seara. Am lucrat acum cinci ani în Italia timp de 1an și trei luni cu contact ca ajutor domestic. Am bustapagele. După care am stat șase luni în somaj tehnic. Pot recupera banii de pensie și contributele?

  5. Buna ziua lucrez pe vas de croaziera de 7 ani cu contract in Cipru si taxe platite in Elvetia exista vreo sansa sa mi recuperez taxele? Multumesc

  6. Am lucrat 7 luni cu contract de munca legal in Cehia. Cum imi pot recuoera taxele platite si banii cotizati pentru pensie.

  7. Buna ziua am lucrat in italia 9 ani. 2010 pana in 2019.se mai pot recupera taxele platite in plus. Daca da cum. Mulțumesc anticipat pt raspunsuri

    • Bună ziua! Am lucrat în Franța 2 ani și ceva. Din 2020 pana în martie 2022. Se pot recupera taxele? Mulțumesc

  8. Ei am lucrat 12 ani in Cipru ce trebuie să fac ptr a-mi lua taxele înapoi ținând cont că nu am știut până acum de așa ceva iar în ianuarie vreau să plec înapoi în Cipru Mulțumesc!

  9. As dori sa recuperez taxele și impozitul pe anii 2019 și 2020, ani în care am lucrat în Germania. Cum pot lua legătura cu dumneavoastră pentru începerea procedurii de restituire a acestor bani? Mulțumesc!

  10. Am lucrat în Italia aproximativ 7 ani în construcții am vreo șansă să recuperez ceva Mulțumesc.

  11. Am lucrat în Spania din 2007 pana în 2020.As dori sa întreb dacă se pot recupera taxele.Multumesc

  12. Buna ziua,
    Lucrez in Norvegia intr-un contract de 6 luni si platesc taxe integral.
    Dupa terminarea contractului (mai putin de 6 luni) pot recupera ceva din taxele platite.

    Multumesc,

  13. Buna ziua as vra sa ma interesez daca puteti sa ma ajutati cu recuperarea taxelor di Elvetia. unde as putea contacta mai exact. Multumesc

  14. Buna ziua
    Am lucrat in italia cu acte legal intre 2003 si 2022 si am certificatele C.U.D si toate bustapagele… as putea pe baza acestor documente sa-mi recuperez taxele?
    Va multumesc.

  15. Buna ziua, ma puteti va rog indruma catre cineva care ma poate ajuta sa imi recuperez taxele din Portugalia?

    Va multumesc!

  16. Bună ziua am lucrat și eu în Germania în ani 2019 2020 2021 as dori și eu dacă pot recupera impozitul am fost legal sunt necăsătorit vă mulțumesc

    • Bună ziua mulțumesc mi-ați răspuns ca se poate recupera impozitul dar mai am o întrebare aveți un departament sau un avocat pentru a mă ajuta sai recuperez cu stima și respect

  17. Bună ziua mulțumesc mi-ați răspuns ca se poate recupera impozitul dar mai am o întrebare aveți un departament sau un avocat pentru a mă ajuta sai recuperez cu stima și respect

  18. am lucrat în italia 10si 6 luni legal-detin contract de munca și bustele paga-omi pot recupera pensia integral și taxele percepute?

  19. Cum pot să-mi recuperez banii din 730 de anul trecut împreună cu soția 3200 de euro nu mi-au fost rimborsati nici acum

  20. Bună ziua!
    Lucrez in Belgia din anul 2014.
    Anul viitor o sa mă retrag definitiv acasă. Aș dori să știu dacă pot recupera ceva din taxele plătite.
    In toți acești ani am lucrat cu forme legale,cu contract de muncă.
    Mulțumesc !

  21. Buna ziua!
    Va scriem în legătură cu situația noastră din Belgia.
    Suntem și cetățeni belgieni, avem o proprietate pe numele nostru ( apartament ), avem 3 copiii, soțul a lucrat aici 15 ani jumătate ,eu 5 ani și alți câțiva ani am fost in concediul creștere copiii.
    Am dori sa ne întoarcem în România, renunțând aici la tot și dorind a ne recupera toate taxele pe timpul cât am muncit aici .
    Cum ne puteți sfătui ,ajuta rog ?
    Vă mulțumim anticipat !
    Cu stima , Mihaela și Bogdan Dobrescu .

  22. Am lucrat din 2002 pina în 2019 Spania agricultură se poate recupera taxe și impozite și din ce an se poate face returnare taxe și impozite Aștept răspuns urgent pe nr telefon 0755796203

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.