Indrumari Juridice

Soluții

AJUTOR JURIDIC

Gaseste raspunsurile la intrebarile tale


Ce acte am nevoie sa prezint avocatului daca vreau sa anulez o executare silita imobiliara?
Este necesar sa stiti ca vom avea nevoie de toate actele primite de la executorul judecatoresc iar in lipsa actelor primite puteti face o copie de pe dosarul executional in asa fel incat sa puteti face contestatia la executare.

Ce acte am nevoie pentru un proces cu banca pe clauze abuzive?
Contractul de credit, actele aditionale si un grafic de rambursare, noi vom ataca toate clauze ce pot fi considerate abuzive, pentru a va scadea costul contractului sau poate chiar sa eliminam dobanda definitiv.

Ce acte sunt necesare pentru a ingheta cursul valutar pentru un contract de credit?
Contractul dvs. de credit este singurul act necesar, fiindca in fiecare contract de credit incheiat cu banca, exista o clauza denumita clauza de risc valutar, iar noi atacam exact aceasta clauza, pentru ca dvs. sa platiti un curs de 1.8 lei/ franc elvetian sau 2.0 lei / euro.

5. Ce este Medierea?


Medierea reprezintă o modalitate facultativă de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializate în calitate de mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate şi confidenţialitate.
          Medierea are loc, de regulă, la sediul mediatorului. Dacă este cazul, medierea se poate desfăşura şi în alte locuri convenite de mediator şi de părţile aflate în conflict.
Părţile aflate în conflict se prezintă împreună la mediator. În cazul în care se prezintă numai una dintre părţi, mediatorul, la cererea acesteia, va adresa celeilalte părţi invitaţia scrisă, în vederea acceptării medierii şi încheierii contractului de mediere, stabilind un termen de cel mult 15 zile. Invitaţia se transmite prin orice mijloace care asigură confirmarea primirii textului.
Medirea este voluntara.
Acceptarea medierii ca metoda de solutionare pe cale amiabila a conflictului este apanajul exclusiv al partilor. Participarea la mediere este rezultatul vointei lor precum si alegerea momentului cand pot renunta la aceasta procedura. Totusi, instantele recomanda inainte de a intra efectiv in judecarea cazului, ca persoanele aflate in conflict sa recurga la mediere.
Medierea apartine partilor, nu mediatorului.
Solutionarea conflictului intre parti este reprezentata de acordul acestora asupra problematicii generatoare de litigiu. Practic, acordul este al partilor, nefiind impus, elaborat sau cenzurat de mediator.
Procedura medierii permite participantilor in conflict gasirea unei solutii unanim acceptate cu ajutorul mediatorului, vointa de a ajunge la un compromis a partilor fiind primordiala. Diferenta fata de orice solutie impusa (hotarare judecatoreasca, arbitraj) este ca, fiind solutia partilor, satisface nevoile si dorintele acestora si elimina in mare masura  potentialul de conflict viitor intre aceleasi persoane.
Medierea este confidentiala.
Atat mediatorul cat si participantii la mediere sunt obligati sa pastreze confidentialitatea informatiilor de care se uzeaza sau se ia cunostinta in cursul procedurii de mediere, motiv pentru care se semneaza un acord de confidentialitate. Acelasi lucru se intampla si cu documentele intocmite sau ce au fost prezentate de parti in cursul medierii. Obligatia de confidentialitate subzista si dupa terminarea procedurii de mediere, fiind nelimitata in timp.
Medierea este cea mai rapida cale de rezolvare a conflictului.
Medierea permite o importanta economie de timp datorita modului de desfasurare; evitarea prezentei publice a partilor, a expunerii problemei lor in public si a stresului generat de sala de judecata.
Spre deosebire de alte procedee, posibilitatea de rezolvare rapida a conflictului, inaintea oricaror alte metode, este de esenta medierii, durata in timp a acestei proceduri fiind de ordinul a cateva ore sau sedinte.
Medierea reduce costurile de rezolvare a conflictelor.
Fata de procedura judiciara, medierea implica mult mai putine costuri. Rezolvarea litigiului  pe calea medierii evita cheltuieli cu diversele taxe sau onorarii ce sunt percepute in faza de judecata  si chiar in anumite domenii de drept, taxa de timbru se restituie la cererea partii interesate.
Medierea se adreseaza unui spectru larg de conflicte.
Medierea, ca procedura, nu are practic decat putine limite. Astfel, pe langa litigiile ce sunt pe rolul instantei judecatoresti in materie civila, comerciala, de familie, in materie penala (partial), litigii de munca (partial), medierea poate fi aplicata  practic in orice domeniu: asigurari, invatamant, mediu, bancar, medicina, discriminare etc., avand o adresabilitate intinsa si cu posibilitati de aplicare in principiu nelimitate.

6. Ce conditii sunt pentru programul Prima Casa 4?
Prin aprobarea normelor metodologice dam posibilitatea acordarii, in continuare, de garantii in valoare de 1,5 miliarde de euro. Totodata, alti aproximativ 40.000 de beneficiari pot sa intre in cadrul Programului „Prima casa”. Noutatea este ca se dubleaza numarul beneficiarilor prin partajarea garantiei intre stat si banca.
Potrivit actului normativ, in limita plafonului alocat si utilizat, finantatorii eligibili din cadrul programului pot sa transfere portofoliul de credite catre alti finantatori care indeplinesc criteriile de eligibilitate, cu conditia notificarii cesiunii catre beneficiar si fara a afecta drepturile si obligatiile beneficiarilor din contractele in curs de derulare.
De asemenea, o banca neinscrisa initial in program poate sa devina eligibila daca preia portofoliul de garantii acordat de un finantator eligibil in cadrul programului, cu conditia transmiterii catre FNGCIMM si MFP a unui angajament privind respectarea nivelului costurilor totale pe care le vor aplica finantarilor acordate.
Totodata, au fost reintroduse promisiunile de garantare prin care FNGCIMM isi exprima intentia de a garanta finantarea ce va fi acordata beneficiarilor in cazul constructiei de locuinte si care au valabilitate pe toata perioada de valabilitate a constructiei de locuinte, dar nu mai mult de 18 luni. 
In  prezent, sunt functionale ambele componente ale Programului Prima Casa, respectiv componenta de achizitie de locuinte de catre persoane fizice (care are in vedere toate tipurile de locuinte, fara exceptie, inclusiv cele care se construiesc de catre dezvoltatorii imobiliari si urmeaza sa fie achizitionate dupa finalizare de catre persoanele fizice eligibile), respectiv componenta de constructie de locuinte, care are in vedere exclusiv acordarea de garantii de stat pentru creditele contractate de persoanele fizice care construiesc locuinte noi – in baza autorizatiilor de construire eliberate dupa data de 22 februarie 2010.
ATENTIE: Fiecare banca are conditii diferite.


7. Poate raspunde penal o Persoana Juridica?
In „Partea speciala” a noului Cod penal, se prevede ca persoana juridica poate raspunde pentru:
– crime si delicte impotriva vietii persoanei ;
– delicte contra integritatii corporale si sanatatii persoanei;
– crime si delicte privind manipularea genetica ;
– crime si delicte contra libertatii persoanei ;
– delicte contra familiei;
– crime si delicte contra bunelor moravuri;
– delicte contra protectiei muncii;
– delicte contra cultelor si a respectului datorat mortilor;
– crime si delicte contra patrimoniului;
– crime si delicte de terorism ;
– crime si delicte de coruptie;
– crime si delicte contra intereselor publice savarsite de orice persoana;
– crime si delicte privind criminalitatea organizata si asocierea pentru savarsirea de infractiuni;
– delicte contra linistii publice ;
– crime si delicte contra sigurantei pe caile ferate;
– crime si delicte contra sanatatii publice ;
– crime si delicte contra mediului inconjurator;
– crime si delicte privitoare la regimul armelor, munitiilor, materialelor radioactive si a materiilor explozive ;
– crime si delicte privind calitatea constructiilor si barajelor;
– delicte contra patrimoniului cultural national mobil si contra patrimoniului arhivistic national;
– delicte contra vietii economice;
– delicte contra regimului fiscal;
– crime si delicte contra increderii publice;
– crime si delicte contra intereselor financiare ale Comunitatilor Europene.

8. Ce inseamna pentru tine ca cetatean Tratatul de la Lisabona?
Tratatul de la Lisabona definește clar obiectivele și valorile Uniunii Europene referitoare la pace, democraţie, respectarea drepturilor omului, dreptate, egalitate, statul de drept și durabilitate.
Tratatul garantează că Uniunea Europeană:
• va oferi cetăţenilor un spaţiu de libertate, securitate și justiţie fără frontiere interne;
• va activa în direcţia dezvoltării durabile a Europei pe baza unei creșteri economice echilibrate și a stabilităţii preţurilor, a unei economii sociale de piaţă extrem de competitive, vizând ocuparea totală a forţei de muncă și progres social, cu un înalt nivel de protecţie a mediului;
• va combate excluziunea socială și discriminarea și va promova justiţia și protecţia socială;
• va promova coeziunea economică, socială și teritorială, precum și solidaritatea între statele membre;
• își va menţine angajamentul faţă de uniunea economică și monetară având euro ca monedă unică;
• va susţine și promova valorile Uniunii Europene în întreaga lume și va contribui la asigurarea păcii, securităţii, dezvoltării durabile a planetei, solidarităţii și respectului între popoare, comerţului liber și echitabil și eradicării sărăciei;
• va contribui la protejarea drepturilor omului, în special a drepturilor copilului, precumm și la respectarea strictă și dezvoltarea dreptului internaţional, incluzând respectarea principiilor Cartei Naţiunilor Unite.
Tratatul de la Lisabona este conceput pentru a pune la dispoziţia UE instrumentel necesare realizării acestora.

9. Ti s-a ridicat masina abuziv?
“Va recomandam ca atunci cand masina dvs. a fost ridicata verificati in primul rand daca este vre-un indicator de parcare/oprire/stationare interzisa si sub ce sanctiune. In caz contrar puteti cu succes sa va recuperati banii platiti pe amenda cat si pe ridicarea si depozitarea autoturismului dvs., plus daune interese.”

            Abuzurile in Romania trebuie sa inceteze. Cuculis si Asociatii sunt alaturi de dumneavoastra pentru a obtine repararea prejudiciului in cel mai scurt timp.

Nota: Pentru orice detalii avocatii nostrii va stau  la dispozitii.
OFERIM ASISTENTA GRATUITA ONLINE!!!

Cuculis si Asociatii – Parteneri in Drept

Prima initiativa din tara de a raspunde oamenilor cu probleme juridice prin e-mail in mod GRATUIT ! ! !
Scrie-ne problema ta juridica la Avocat@indrumari-juridice.eu
Te grabesti sa afli raspunsuri ? Apeleaza-ne la 0722.298.011


”Te asteptam sa incredintezi problema ta juridica echipei noastre de profesionisti pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat”

Am plecat de la mottoul: “Nimeni nu este mai presus de lege, spune un principiu al echitatii, egalitatii si moralitatii. Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii s-a remarcat prin promptitudinea prin care a raspuns intodeauna nevoilor zilnice ale justitiabililor cu raspunsuri ferme de cel mai inalt grad profesional si cu dedicatie si pasiune, astfel desavarsind arta Dreptului. A face avocatura nu inseamna sa stai la un birou asa cum probabil marea majoritatea ar putea sa descrie munca de avocat. A fi un avocat inseamna sa te pui in situatia clientului sa ii intelegi probleme ca si cum ar fi a ta, sa mergi in fata justitiei si sa pui problema in modul cel mai favorabil si just pentru clientul tau. Inseamna sa analizezi toate compenentele unui dosar si sa-i faci radiografia precum un doctor apoi sa te pronunti si sa-i pui un diagnostic. Cuculis si Asociatii NU admit usurinta in cauzele ce le-au fost si le vor fi incuviintate, tocmai de aceea putem sa spunem ca avem cei mai buni avocati din Romania alaturi de noi, cu peste 30 de ani de experienta in domeniul avocaturii si justitiei Romanesti. Credem in buna aplicare a legii si fiecare dosar il tratam extrem de confidential si serios. Toti avocatii colaboratori sunt membrii ai UNBR, admisi cu rezultate deosebite, dar cu o puternica experienta, specializati in domenii complexe si vaste ale vietii juridice. Ceea ce trebuie retinut este faptul ca echipa noastra pune pe primul plan interesele clientului, interesele financiare ale avocatilor trecand pe planul al doilea, acest lucru evidentiindu-se si prin tarifele minimale practicate de noi.Prioritatea nostra suprema este aceea de a oferi clientilor servicii juridice de cea mai buna calitate profesionala si morala.”

BIROU DE AVOCATURA BUCURESTI

Întreabă avocatul gratuit!

Ai raspunsul gratuit in maxim 2 ore! – Cuculis si Asociatii

Social Media

Cere ajutor juridic acum! Contactează-ne!