Avocat Credit Bancar Avocat Credite CHF – Avocat Cuculis Franci Elvetieni

Nu mai acceptati ofertele bancilo

SANSA DVS.DEFINITIVA ESTE NUMAI INSTANTA

Dovada

Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamantul T. L. O. în contradictoriu cu pârâta Raiffeisen Bank S.A. Constată în contractul de credit nr. RM41944343730/21.01.2008 caracterul abuziv al clauzelor prevăzute la art. 4.3, 5.2, 14.4 teza a doua şi 6.3. Constată nulitatea absolută a clauzelor menţionate mai sus. Obligă pârâta la calcularea retroactivă, începând cu data de 21.02.2009, a dobânzii, după formula de calcul indice Libor la 6 luni + marja fixă de 1,04 %. Obligă pârâta să restituie reclamantului sumele achitate în plus şi care nu respectă formula de calcul a dobânzii arătată mai sus, începând cu data de 21.09.2012, sume la care se adaugă dobânda legală aferentă. Obligă pârâta să restituie reclamantului comisionul de administrare încasat de la acesta, începând cu data de 21.09.2012, sumă la care se adaugă dobânda legală aferentă. Respinge în rest acţiunea. Obligă pârâta la 3.720 lei cheltuieli de judecată către reclamantă. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Timişoara. Pronunţată în şedinţa publică din 13.01.2016.

Inscrie-te la cel mai mare proces colectiv impotriva bancilor in 2016
Completeaza formularul ACUM

Avocat Dare In Plata.Banca,executare silita,clauze abuzive

Doresc sa scrieti un articol in legatura cu comisionul lunar de 0.1% din soldul creditului adaugat illegal de catre BRD in contractele de credit Prima Casa. Conform regulilor Prima Casa niciun alt comision nu ar fi trebuit sa fie inclus in contractul de credit in afara de cel catre FNCGIMM. Stiu ca a existat un client care a intentat un proces si care desi a castigat la fond a prierdut la recurs, probabil a ajuns la o intelegere cu banca pentru a nu exista un precedent.

Eu am facut reclamatie la ANPC si mi-au confirmat ca acest comision este abuziv si au amendat BRD-ul.

Acum exista pe rol un proces prin care BRD contesta aceasta amenda, link mai jos:

http://www.jurisprudenta.com/dosare-procese/2015/121116q299q2015-299/

Se pare ca este o problema cunoscuta insa putini au facut ceva.

Multumesc!

ACEST CLIENT A APELAT LA NOI SI A REZOLVAT PROBLEMA!

Mai sunt in baza de date a Biroului de Credit ca dator, daca am facut un imprumut acum 8 ani si nu l-am mai platit?

„Am facut un imprumut acum 8 ani de zile si nu l-am mai platit, mai sunt in baza de date ca dator?”

Biroul de Credit pastreaza datele cu intarzierile la credite timp de 4 ani de la ultima raportare a bancii sau IFN-ului la care ati obtinut creditul sau de la data achitarii creditului, deci nu de la data obtinerii acestuia.

Conform Biroului de Credit, “stocarea datelor în sistem şi afişarea lor în Raportul de Credit se face pe o perioadă de 4 ani de la data achitării ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizări transmise de către participant.”

Banca nu va raporteaza la Biroul de Credit o singura data, in momentul cand ati intarziat peste 30 de zile cu plata ratei, ci regulat, in fiecare luna, privind situatia creditului si a restantelor.

Asadar, daca banca v-a raportat la Biroul de Credit datoria, in fiecare an, chiar daca nu ati mai platit, este posibil sa mai figurati inca in baza de date, chiar daca ati obtinut creditul in 2008, adica in urma cu 8 ani.

Instanţa Supremă a stabilit nivelul dobânzii pe care clientul trebuie să o plătească pentru un credit în euro, luat în 2007

justitie

După mai bine de patru ani de procese cu cea mai mare bancă din România, un român a obţinut în instanţă reducerea dobânzii pe care o achită.

„E un credit contractat în 2007, dobânda contractuală era fixată la 1,5% plus dobânda de referinţă variabilă a băncii, iar ulterior a crescut. La momentul la care s-a pronunţat Curtea Supremă, plătea undeva la 10,4%,” spune Alexandru Şeuleanu, avocat.

Instanţa Supremă a declarat dobânda de referință variabilă a BCR drept clauză abuzivă, aşa că aceasta trebuie eliminată din contract. Noua dobândă pe care bărbatul o va plăti pentru creditul luat se va calcula în funcţie de cotația monetară interbancară Euribor la o lună, care are o valoare negativă în prezent, de minus 0,25%. Lângă Euribor se adaugă marja iniţială din contract, de 1,5%.

„Este de zece ori mai mică dobânda decât era înainte de acest litigiu. Absolut toate sumele reprezentând comision de administrare, diferenţa între dobânda de 10,4% şi noua dobândă, urmează să fie restituită către client,” mai spune Alexandru Şeuleanu.

Potrivit estimărilor avocatului, ar fi vorba despre sume cuprinse între 15 şi 20 de mii de euro

PROCESE CONTRA RAIFFEISEN

Raiffeisen Bank are o problema cu creditele in CHF: instantele de judecata constata ca dobanzile sunt abuzive si impun reducerea acestora la 1% sau chiar mai putin. Clientii Raiffeisen Bank cu credite in franci elvetieni obtinute inainte de criza, in perioada 2007-2008, cu dobanda fixa in primul an, iar incepand din al doilea an revizuibila, in functie de politica bancii, castiga procesele impotriva bancii, care este obligata de instantele de judecata sa aplice o dobanda de doar 1% sau chiar mai mica. Motivul este acela ca banca austriaca a practicat o dobanda apreciata de judecatori ca fiind abuziva, intrucat a fost majorata, dupa primul an, adica exact dupa izbucnirea crizei de la finalul lui 2008, dupa bunul plac, si nu in functie de indicatori transparenti ai pietei, cum impune legea

PROCESE CONTRA BCR

PROCESE CONTRA BCR

BCR a pierdut la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) procesul colectiv privind clauzele abuzive din contractele de credit initiat de cateva sute de clienti reprezentati de avocatul Gheorghe Piperea. Judecatorii au decis ca dobanda de referinta variabila (DRV) a BCR este abuziva, intrucat permite bancii sa o modifice unilateral, astfel ca a dispus modificarea acesteia. “Constată caracterul abuziv al clauzei privind dobânda de referinţă variabilă. Constată nulitatea absolută parţială a clauzei privind dobânda, în partea privind dobânda de referinţă variabilă, precum şi orice altă clauză care permite B.C.R. S.A. modificarea unilaterală a cuantumului dobânzii. Obligă pe pârâta B.C.R. S.A. să modifice contractele încheiate cu reclamanţii ca urmare a constatării nulităţii absolute parţiale a clauzei privind dobânda, precum şi să emită noi grafice de rambursare în urma acestei modificări”, se arata in decizia de astazi a instantei. “Constată caracterul abuziv şi nulitatea absolută a clauzei 8.4 din Condiţiile generale

Ne gasiti si pe facebook Avocat Banca

1 Vote

Sunteti sunat de firmele de recuperari creante? Vreti sa dati in judecata banca ?Te ajutam

Posted by Formular inscriere proces colectiv banci on 9 Februarie 2016