Proces Colectiv-Obligarea Autoritatilor Sa Ia Masuri Dar Si Sa Le Aplice Impotriva Aerului Poluat Din Bucuresti-

Trebuiesc luate masuri impotriva aerului poluat.Cum?

Aflati mai jos de ce autoritatile sunt vinovate pentru proasta calitate a aerului din Bucuresti (si nu doar) si ce puteti sa faceti pentru a obliga statul la schimbarea standardului de viata din aceasta perspectiva.

Obligarea statului Roman la imbunatatirea calitatii aerului prin masuri efective presupune de prima ma ca procesul sa fie unul colectiv si va viza chemarea in judecata atat a Ministerului Mediului dar si a tuturor autoritatilor locale si centrale pentru a adopta efectiv masuri de imbunatatire a aerului.

Zecile de mii de cancere pulmonare sunt o manifestare a efectelor poluarii excesive.

Harta aerului o vedeti mai jos- in Bucuresti este FOARTE RAU!

Din nefericire din 2007 si pana in 2017, Romania nu a fost capabila sa introduca o taxa de poluare efectiva si legala cu privire la noxele auto. Asta pentru ca vreme de 10 ani de zile a incasat sume de bani in mod nelegal dela soferii auto iar dupa 10 ani de plati la bugetele fondului de mediu, statul Roman este obligat sa restituie toate sumele de bani pe taxa de poluare, inmatriculare, timbru de mediu.

Mediul din nefericire, a ramas tot o neprioritate pentru Romania insa datele statistice sunt nu ingrijoratoare ci alarmante.

Sistemul Naţional de Evaluare şi Gestionare Integrată a Calităţii Aerului (SNEGICA)

Acest sistem national ar trebui sa asigure, atat prin concursul organelor centrale dar si locale, indepinirea strategiei nationale de mediu.

Legea 104/2011 care este promotorul a tot ceea ce inseamna protectia aerului inconjurator, este o expresie a legislatiei europene la care si Romania a aderat. Astfel directiva 2008/50/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 21 mai 2008 privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa.

Extras din Directiva 50/2008 a CE –


Pentru a proteja sănătatea umană și mediul ca întreg, este deosebit de important să fie combătute la sursă emisiile de poluanți și să fie identificate și puse în aplicare cele mai eficiente măsuri de reducere a emisiilor pe plan local, național și comunitar.

În consecință, emisiile de poluanți atmosferici nocivi ar trebui evitate, combătute sau reduse și ar trebui stabilite obiective corespunzătoare pentru calitatea aerului înconjurător, luându-se în considerare standardele, ghidurile și programele Organizației Mondiale a Sănătății.

Autoritatile au obligatia de a se ingriji de sanatatea cetatenilor- statisticile arata jalnic –

Statul incalca constitutia – Dreptul al un mediu sanatos este pe hartie!

Dreptul la mediu sănătosARTICOLUL 35
(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.(3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.

Efectele poluării

23.000 de români mor anual din cauza bolilor provocate de poluare – cancer pulmonar, boală cardiacă ischemică, accident vascular cerebral, infecții respiratorii inferioare sau boală pulmonară obstructivă cronică, iar poluarea aerului omoară de 10 ori mai mulţi români decât accidentele rutiere, arată raportul “Clasamentul eficienței împotriva poluării. Focus pe cele mai mari 10 orașe din România”, realizat de Observatorul Român de Sănătate. Bucureștiul este cea mai aglomerată capitală europeană și pe locul 5 în rândul capitalelor cu cel mai aglomerat trafic din lume, arată raportul ORS.

Demersul colectiv de a determina autoritatile centrale dar si locale de a lua masuri cu privire la scaderea nivelului poluarii din Capitala Romaniei – Bucuresti este unul cu puternic impact civic in primul rand.

Romania a avut 10 ani sa adopte masuri efective de imbunatatire a calitatii aerului, astfel nu am reusit in tot acest timp sa facem progrese SEMNIFICATIVE mai ales ca in 2020 este termenul MAXIMAL pe care il avem pentru a atinge tinta cu privire la limitele poluarii urmabe.

Calitatea aerului – zero – In Bucuresti se pare ca avem aerul mai poluat cu praf cu 400% mai mult decat limita normala indicata de catre lege. Printre altele, ordinul 536 din 1997 al Ministerului Sanatatii referitor la mediul de viata al populatiei dar si legea imbaxita 104/2011, au toate reglementarile necesare pentru ca populatia sa RESPIRE normal.

Cu toate ca avem notat in Constitutia tarii faptul ca avem dreptul la un mediu sanatos (art.35), statiile de masurare arata ca murim incet (dar nu chiar foarte incet) si sigur!

Vom organiza in perioada urmatoare, un proces tip Class Action – colectiv, cu cei din Bucuresti care vor sa se alature demersului si vom cere tuturor institutiilor regasite in legea 104/2011 atat centrale cat si locale, sub sanctiunea de daune cominatorii pe ziua de intarziere, sa ia masurile necesare, ca in Capitala sa se poata respira!

Stațiile Ministerului Mediului sunt cele care măsoară poluarea aerului în București.

Astfel daca se analizeaza acesti indicatori, ei arată aproape zilnic depășiri pentru poluarea cu praf (PM10 și PM2,5) unde valorile maxim admise sunt depășite și de 2-3 ori.

PM(10) – particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM(10), SR EN 12341, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 10 мm;

PM(2,5) – particule în suspensie care trec printr-un orificiu de selectare a dimensiunii, astfel cum este definit de metoda de referinţă pentru prelevarea şi măsurarea PM(2,5); SR EN 14907, cu un randament de separare de 50% pentru un diametru aerodinamic de 2,5 мm;

De ce nu s-a vorbit mai mult pana acum? pentru ca in ultimii ani nu s-a știut cu exactitate cât de poluat este aerul, deoarece rețeaua de monitorizare a Ministerului Mediului nu funcționa.

Masuri Impotriva Aerului Poluat
Masuri Impotriva Aerului Poluat

Tinta conform legii pentru anul 2020?

*Font 9*┌───────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐│                                │Anul când trebuie atinsă││  Ţinta de reducere a expunerii în raport cu IME în 2010   │  ţinta de reducere  ││                                │    a expunerii   │├───────────────────────────────┬───────────────────────────────┼────────────────────────┤│Concentraţia iniţială în мg/mc │ Ţinta de reducere în procente │2020          │├───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤            ││< 8,5 = 8,5          │0%               │            │├───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤            ││= 8,5 - < 13          │10%              │            │├───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤            ││= 13 - < 18          │15%              │            │├───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤            ││= 18 - < 22          │20%              │            │├───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤            ││≥ 22              │Toate măsurile necesare pentru │            ││                │atingerea ţintei de 18 мg/mc  │            │

Ce demersuri au fost facute de catre autoritati sunt aratate intr-un articol de presa scris de catre Hotnews.ro raportat la datele oficiale primite-

Perioada 2010-2016 -Masuri Impotriva Aerului Poluat

În 2010, Consiliul General al Municipiului București a aprobat Programul Integrat de Gestionare a Calității Aerului care prevedea că instituțiile din București trebuia să aplice 43 de măsuri pentru reducerea poluării: 

Printre acestea se numără:

 • creșterea suprafeței de spațiu verde până la 26 mp/cap de locuitor până la sfârșitul anului 2013;
 • interzicerea staționarii vehiculelor individuale pe prima bandă de circulație a străzilor principale și dedicarea acestor benzi transportului în comun și cicliștilor;
 • amenajarea de piste pentru biciclete și încurajarea transportului alternativ;
 • salubrizarea stradală prin mijloace de aspirare și spălare cu jet puternic de ape pe sub autovehicule în zonele unde prima bandă e ocupată de autovehicule staționate;
 • modernizarea transportului public/ transport public integrat/ mijloace de transport cu expunere scăzută la blocaje în trafic – metrou tramvai/ implementarea sistemului inteligent de management al traficului;
 • vehiculele mai mari de 5 tone pot circulă în centrul orașului doar cu taxa;
 • realizarea oricărei construcții noi pe suprafețe mai mari de 1.000 mp va fi condiționată de amenajarea și întreținerea corespunzătoare a unui spațiu verde cu suprafață de cel puțin 30% din suprafață totală a parcelei aferentă proiectului;
 • replantarea aliniamentelor stradale de arbori acolo unde este cazul;
 • amenajarea de parcări subterane/supraterane pentru folosirea multifuncțională a spațiului;
 • creșterea tarifelor la parcare în zona centrală în special pentru traficul de tranzit;
 • asigurarea unei lățimi minime a trotuarelor, care să nu fie afectată de mașinile parcate, astfel încât circulația pietonilor și bicicliștilor să se desfășoare în siguranță;

Cate din cele indicate in planul de management al aeruli sunt gata? Ei bine pentru ce nu este gata, puteti sa-i chemati in judecata si sa-i obligati sa va respecte dreptul la viata!

Daune cominatorii daca nu respecta legea si nu iau masuri de mediu efective? Da, se vor putea cere pe ziua de intarziere.

Ce sunt daunele cominatorii?

Daune cominatorii, denumire generică dată sumelor de bani pe care debitorul unei obligaţii de a face sau de a nu face este obligat prin hotărâre judecătorească a le plăti creditorului său, pentru fiecare zi de întârziere, până la data executării în natură a prestaţiei pe care o datorează.

Ca natură juridică, d.c. nu constituie un mijloc de reparare a unui prejudiciu, ele nu sunt despăgubiri, ci se analizează ca fiind un mijloc de constrângere a statului la executarea în natură a obligaţiei sale.

De aceea, acordarea lor nu este dependentă de existenţa unui prejudiciu. încasarea lor de către creditor nu se face cu titlu definitiv, ci numai cu titlu provizoriu, acesta fiind obligat să le restituie debitorului de îndată ce dreptul său de creanţă a fost onorat, întrucât, în caz contrar, ar realiza o îmbogăţire fără justă cauză.

Totuşi, în cazul în care prin întârzierea de către stat a executării prestaţiei sale, cei ce vor chema in judecata au suferit un prejudiciu, acesta este îndreptăţit să reţină din valoarea daunelor cominatorii supuse restituirii suma echivalentă valoric respectivului prejudiciu.

Vreti sa va inscrieti in procesul colectiv pentru obligarea autoritatilor la luarea unor masuri de mediu ? Completati formularul de mai jos-

Executare Silita Anulata Executor Necompetent-Recuperatorii Investcapital Si Secapital Ilegali-Neverificarea Domiciliului Debitorului

Ati primit acte de executare la un domiciliu vechi? Executarea Este Nula si puteti anula intrega executare silita. Ce fac daca vreau sa anulez datoria ce deriva din executarea silita pornita de catre un Executor Necompetent ?

Executorul judecatoresc are obligatia sa trimita actele de executare acolo unde este domiciliat debitorul si nu acolo unde era trecut domiciliul la momentul semnarii contractului de credit sau a oricarei alte obligatii.

Vedeti mai jos somatia de o zi de plata a sumei de 8367 euro plus cheltuielile de executare de 4900 de lei, emise de catre executor insa fara a fi competent conform NOULUI domiciliu al debitorului.

De asemenea, din 2019 ,procedura de contestatie la executare a fost modifica.

Executor Necompetent

Recuperatorii de creante ilegali, pun in executare silita contracte de credit cumparate pe nimic si de catre un Executor Necompetent .

Ce spune legea cu privire la instanta de executare si de ce executarea a fost ilegala si inceputa de catre un Executor Necompetent ?

Art.651 Codul de procedura civila – Instanţa de executare

(1) Instanţa de executare este judecătoria în a cărei circumscripţie se află, la data sesizării organului de executare, domiciliul sau, după caz, sediul debitorului, în afara cazurilor în care legea dispune altfel.

Dacă domiciliul sau, după caz, sediul debitorului nu se află în ţară, este competentă judecătoria în a cărei circumscripţie se află, la data sesizării organului de executare, domiciliul sau, după caz, sediul creditorului, iar dacă acesta nu se află în ţară, judecătoria în a cărei circumscripţie se află sediul biroului executorului judecătoresc învestit de creditor.

(2) Schimbarea domiciliului sau sediului debitorului ori, după caz, al creditorului după începerea executării silite nu atrage schimbarea competenţei instanţei de executare.

(3) Instanţa de executare soluţionează cererile de încuviinţare a executării silite, contestaţiile la executare, precum şi orice alte incidente apărute în cursul executării silite, cu excepţia celor date de lege în competenţa altor instanţe sau organe.

Dacă prin lege nu se dispune altfel, instanţa de executare se pronunţă prin încheiere executorie, care poate fi atacată numai cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare. – din acest text de lege de fapt rezida si valoarea executorie inca de pe FOND a anularii executarii silite.

Cum s-a aparat debitorul impotriva actelor efectuate de catre un executor necompetent si cum se pot invoca aceste neregularitati, alaturi de alte aspecte ce tin de nulitatea executarilor silite, in scopul de a anula actele de executare atunci cand le primiti ?

Debitorul a indicat faptul ca  din anul 2008 nu a mai avut domiciliul în Câmpulung.
În dovedirea acestei susţineri, a fost atasat buletinul actual, cu menţiunea că am mai avut un buletin pe care exista menţiunea domiciliului în Bucureşti, însă acesta din urmă a fost pierdut. 

               Astfel, în tot cursul executării silite, deci inclusiv în etapa înregistrării cererii de executare silită, executorul judecătoresc este obligat să aibă un rol activ (art. 627, alin. 1)), stăruind prin toate mijloacele admise de lege pentru realizarea integrală şi cu celeritate a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu.

În calitatea sa de agent al statului, executorul are la îndemână o serie de instrumente, printre care şi posibilitatea efectuării interogării bazelor de date ale Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor pentru a afla datele corecte ale debitorului, respectiv domiciliul şi codul numeric personal, puse la dispoziţie de către creditor.      

Faptul că executorul Pisculungeanu a omis să facă aceste cercetări şi a remis actele de executare la o adresă ce reprezintă vechiul domiciliu il putea exclude de la exercitarea dreptului sau legal la contestaţie la executare.

Debitorul a solicitat repunerea in termen pentru a putea formula contestatia la executare –

Datorită unor cunoştinţe cu care debitorul tinea legatura i-a fost remis plicul conţinând actele de executare.

Ca atare, declanşarea procedurii execuţionale s-a făcut cu nesocotirea flagrantă a prevederilor art. 652, alin. (1), lit. b) NCPC, întrucât debitorul , la acest moment, locuia în altă unitate administrativ-teritorială.

Or, domnul executor are competenţă doar în circumscripţia Curţii de Apel Piteşti, iar nu a Curţii de Apel Bucureşti, şi era de datoria acestuia să verifice dacă este competent să înregistreze cererea INVESTCAPITAL LTD.

Sancţiunea care intervine pentru nerespectarea dispoziţiilor acestui articol, potrivit alin. (4), este nulitatea necondiţionată a actelor de procedură efectuate.         

Art. 651 NCPC arată care este instanţa de executare pe care executorul urmează a o învesti cu cererea de încuviinţare a executării silite.

În concret, faţă de domiciliul actual al subsemnatului, instanţa de executare este Judecătoria Sectorului 6, iar nu Judecătoria Câmpulung. În plus, în cuprinsul încheierii de şedinţă se face vorbire despre suma de 10.000 de lei contractată, cu toate că debitorul a luat un credit în valoare de 10.000 de euro.        

Astfel observam alte si alte erori cuprinse in toate actele de executare.

Mai jos avem solutia instantei de judecata avand in vedere motivele indicate mai sus, cu privire la executorul necompetent, ce tind catre anularea in integralitate a executarii silite.

13.02.2019
Ora estimata: 08:30
Complet: 14-CIVIL
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul Arsene Octavian Ştefan în contradictoriu cu intimata Investcapital LTD.

Anulează executarea silită în dosarul nr. 1684/2018 al BEJ Pisculungeanu Vlad Adrian. Dispune restabilirea situaţiei anterioare executării silite anulate, ce a făcut obiectul dosarul de executare nr. 1684/2018 al BEJ Pisculungeanu Vlad Adrian , şi obligă intimata Investcapital LTD la restituirea către contestator a sumei de 4420,09 lei executate silit. Dispune restituirea către contestator a taxei judiciare de timbru în sumă de 1000 de lei la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Hotărârea se va comunica din oficiu la data rămânerii definitive către organul de executare conform art. 720 alin. 4 C.pr.civ.

Document: Hotarâre  984/2019  13.02.2019

http://portal.just.ro/303/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30300000000331139&id_inst=303 -solutia in extenso.

Nu uitati ca sunt cel putin 52 de motive ce pot fi invocate in vederea anularii unei executari silite. Astfel, consideram ca orice executare silita trebuie contestata in conditiile in care exista orice tip de suspiciune cu privire la debitorul executat sau legalitatea executarii silite.

Verificati legalitatea actelor de executare silita – completati formularul de mai jos.

Dosar De Clauze Abuzive Castigat Impotriva First Bank In Timp Ce Imprumutatul Este Executat Silit In Pararel

Situatie ilegala la Banca First Bank. Desi instantele de judecata au constatat ca o serie larga de clauze din contractul de credit pus in executare au caracter abuziv, in pararel recuperatorul de creante fara autorizatie , il executa pe debitor in cadrul unui dosar de executare silita.

First Bank clauze abuzive anulate – Dobanda Contractuala, Dobanda Penalizatoare, Comision Acordare si Modificare Unilaterala Marja In continuare imprumutatul este executat silit ilegal desi contractul de credit este anulat partial. Obtineti anularea clauzelor abuzive din contract, anulati executarea silita.

Asta dovedeste de fapt o veritabila situatie de ilegala incepere a executarii silite si reiterez faptul ca toate contractele de la toate bancile din Romania incheiate in perioada respectiva (sunt milioane de contracte la numar), sunt lovite de nulitate absoluta partiala si executarile silite incepute impotriva debitorilor in baza lor, sunt ilegale.

Observati-i mai jos, pe cei doi recuperatori pe la care a trecut creditul debitorului ce a castigat anularea partiala a contractului de credit cat si faptul ca acestia in Romania sunt reprezentati de alti recuperatori de creanta si acest aspect este tot unul ILEGAL toate in timp ce imprumutatul este executat silit . Decizia 19/2018 ICCJ.

SECAPITAL S.A.R.L. PRIN REPREZENTANT KRUK ROMANIA S.R.L.Pârât
INVESTCAPITAL LTD PRIN REPREZENTANT KRUK ROMANIA S.R.L.Pârât

Legea 310 din 2018 modifica regimul contestatiei la executare, fapt pentru care incepand cu 2019, asa cum am si scris in mai multe randuri, contestatia la executare trebuit DEFALCATA –

 • Contestatie la actele de executare;
 • Actiune separata de anulare a clauzelor contractuale ilegale – dobanda, dobanda penalizatoare, comisioane, speze bancare, reechilibrare grafic, externalizare credit,inghetare curs valutar.

Solutia instantei cu privire la clauze FIRST BANK considerate ca avand caracter abuziv –

12.02.2019Ora estimata: 09:00
Complet: C2 Civil – AM
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge exceptia prescriptiei dreptului de a cere anularea sau modificarea unor clauze considerate a fi abuzive.

Admite în parte acţiunea .

Constată caracterul abuziv şi nulitatea absolută a următoarelor clauze, prevăzute în contractul de credit de consum nr. 310102G0160461726/20.03.2008 dupa cum urmeaza:

clauza privind dobanda variabila prevazuta de art. 3.2 din contract potrivit careia : “ dobanda se poate modifica in functie de variatia indicelui de referinta si/sau a marjei, aceasta din urma variind conform deciziei bancii;… banca poate modifica dobanda in consecinta, in orice moment, conform deciziei sale.”

clauza prevazuta la art. 3.3 din contract in totalitate, cu exceptia frazei : „ noua rata a dobanzii va fi comunicata imprumutatului prin scrisoare impreuna cu noul Grafic de rambursare.

clauza prevazuta de art. 3.4 din contract, in totalitate, privind majorarea marjei din componenta dobanzii;

clauza prevazuta de art. 4 din contract privind comisionul de acordare credit;

clauza prevazuta de art. 8.6 din contract potrivit careia: “ banca are dreptul sa revizuiasca nivelul penalitatilor in functie de politica sa de creditare; noile nivele ale penalitatilor vor deveni opozabile si aplicabile imprumutatului…” Dispune înlăturarea clauzelor sau părţilor de clauze constatate abuzive din contractul de credit de consum nr. nr. 310102G0160461726/20.03.2008.

Dispune restituirea de către pârâte a sumelor achitate de către reclamanti in plus, ca urmare a inlaturarii acestor clauze, sume la care se adauga dobanda legala aferenta sumelor achitate in plus, calculata de la data platii si pana la achitarea efectiva a debitului. Respinge acţiunea în rest, ca neîntemeiată.
Obligă paratele la plata cheltuielilor de judecata catre reclamanti, proportional cu capetele de cerere admise, respectiv la plata sumei de 2400 lei, reprezentand onorariu avocat. 
Document: Hotarâre  116/2019  12.02.2019

Dupa castigarea definitiva a dosarului acestuia, prin procedura de contestatie la executare, vom folosi hotararea in vederea anularii executarii silite incepute in mod ilegal in baza unui titlu executoriu, contract de credit, NUL.

Noutati in materia litigiilor bancare – Reechilibrarea Graficului de Rambursare

Existenta in cadrul unui contract de credit a unor clauze de natura abuziva sau potential ilegale va poate ajuta in lupta pe care o puteti deschide impotriva unei executari silite.

Desi anumite clauze contractuale sunt LEGALE adica se regasesc in texte de lege / acte normative, ele sunt abuzive, asta insemnand in cele din urma ca pot fi declarate ca fiind ilegale.

Aveti un contract incheiat cu o banca sau ifn? Verificati daca aveti clauze abuzive si cum le puteti elimina. Completati formularul de mai jos.

Ipoteca Imobiliara Prescrisa In 3 Ani Prin Contestatie La Executare-Recuperator Eos Credit Funding Bl Dac

Executare silita anulata si ipoteca imobiliara prescrisa integral pentru suma de 66000 Euro. Debitorul ramane cu banii si il obliga pe recuperator sa ii restituie toate sumele de bani oprite prin poprire deja.

In fapt situatia debitorilor – Observand somatia de plata de 66115 euro, creditorul ilegal, recuperator de creante, solicita punerea in executare a titlului de creanta, contract de credit. Debitorii, formuleaza contestatia la executare silita si obtin anularea intregii proceduri executionale – Ipoteca prescrisa la nivelul de prescriptie de 3 ani!

Ultima plata voluntara efectuata de catre debitori cu privire la debitul ce provine din contractul de credit mentionat, a fost efectuata in anul 2013. Ulterior, nu s-au mai facut nici plati voluntare, nici alte acte de recunoastere a datoriei.

2018, recuperatorul de creante, incepe executarea silita a debitorilor!

Mai mult decat atat, dupa cum se va putea observa din inscrisurile anexate prezentei cereri, creditorul, a incercat de mai multe ori sa puna in executare creanta desi nu erau indeplinite conditiile legale, astfel ajungandu-se ca debitorul sa prescrie initial contractul de credit, iar recuperatorul a insistat in demersul sau de a pune in executare, la fel de ilegal, contractul de ipoteca.

In prealabil, vom sublinia cateva aspecte esentiale solutionarii cauzei. Astfel:

 • Dreptul de ipoteca este un drept accesoriu care nu poate avea in niciun caz un caracter de sine statator, ci poate exista numai in legatura cu un drept principal de care nu poate fi desprins.
 •  Contractul de ipotecă, privit ut singuli, nu constată o creanţă certă.
 • Asa cum se poate observa din contractele de credit si de ipoteca anexate prezentei cereri, ipoteca a fost constituita pentru a garanta creanta determinata de 85.000 Euro, reprezentand suma imprumutata. Conform art. 1776 din Vechiul Cod civil ipoteca conventionala nu poate fi valabila decat atunci cand suma pentru care ipoteca este constituita va fi determinata prin act. Or, in cazul de fata, singura suma determinata este cea care reprezinta capitalul imprumutat, respectiv 85.000 Euro.
 • Contractul de ipoteca specifica expres care este echivalentul in lei, la momentul incheierii contractului, a sumei imprumutate stabilindu-se, pentru calcul, un curs de 1 euro = 3.19 lei. Prin urmare, asa cum reiese expres si din dispozitiile contractului de ipoteca 271.150 lei.

Solutia instantei de judecata – ANULEAZA EXECUTAREA SILITA

Solutia pronuntata de catre instanta Judecatoriei pe fond!

07.02.2019Ora estimata: 12:30
Complet: Completul C17COM9 civil
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia netimbrării cererii, invocată de intimata EOS CREDIT FUNDING BL DAC, ca fiind neîntemeiată. Respinge excepţia tarvităţii formulării contestaţiei ca fiind neîntemeiată. Respinge cererea de suspendare a executării silite ca fiind inadmisibilă.

Admite contestaţia împotriva executării silite înseşi formulată de contestatorii Tămoanu Cecilia Letiţia, Tămoanu Ion şi Tămoanu Antonela Alice.

Constată intervenită prescripţia dreptului intimatei de a obţine executarea silită a creanţei garantată prin contractul de ipotecă 2167/23.07.2007 autentificat la data de 14.08.2007 la BNP Neamţu Ecaterina şi, în consecinţă, dispune anularea tuturor actelor şi formelor de executare efectuate în dosarul de executare silită 581/2018 aflat pe rolul BEJ Creţu Ciprian Corneliu şi întoarcerea executării silite.

Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 07 februarie 2019. 
Document: Hotarâre  731/2019  07.02.2019

Eos Credit Funding Bl Dac pierde contestatia la executare silita.Ipoteca Imobiliara Prescrisa in termenul de 3 ani, avand in vedere principiul de accesorialitate al ipotecii fata de contractul de credit.


Ipoteca Imobiliara Prescrisa. Ce s-a solicitat prin cererea de chemare in judecata ?

 1. Constatrea prescriptiei dreptului de a obtine executarea silita cu consecinta anularii intregii executari silite si intoarcerea executarii silite.

In subsidiar, in cazul in care instanta nu considera ca in prezenta speta a intervenit prescriptia dreptului de a obtine executarea silita:

 1. Anularea incheierii de incuviintare a executarii silite a Judecatoriei Focsani din data de 12.07.2018 pronuntata in dosarul nr. 9441/231/2018, a celorlalte acte de executare comunicate si pe cale de consecinta anularea intregii executari silite intrucat cerera de executare silita nu a fost formulata de catre creditor ci printr-o persoana interpusa care nu avea calitatea de a solicita executare silita si intoarcerea executarii silite.
 2. Anularea incheierii de incuviintare a executarii silite a Judecatoriei Focsani din data de 12.07.2018 pronuntata in dosarul nr. 9441/231/2018, a celorlalte acte de executare comunicate si pe cale de consecinta anularea intregii executari silite intrucat nu s-a facut dovada calitatii de creditoare si nu s-a comunicat cesiunea contractului de credit si a contractului de ipoteca, aceasta nefiind opozabila debitorilor si intoarcerea executarii silite.
 3. Anularea incheierii de incuviintare a executarii silite a Judecatoriei Focsani din data de 12.07.2018 pronuntata in dosarul nr. 9441/231/2018, a celorlalte acte de executare comunicate si pe cale de consecinta anularea intregii executari silite intrucat creanta nu este exigibila si intoarcerea executarii silite.

Anularea incheierii de incuviintare a executarii silite a Judecatoriei Focsani din data de 12.07.2018 pronuntata in dosarul nr. 9441/231/2018, a celorlalte acte de executare comunicate si pe cale de consecinta anularea intregii executari silite intrucat creanta nu este certa si intoarcerea executarii silite.

Ipoteca Imobiliara Prescrisa si debitor care scapa fara sa mai plateasca sumele puse in executare silita ILEGALA! Debitorul scapa de plata celor 66000 de euro.

Aveti intodeauna in vedere contestarea executarii silite in termen pentru a avea sansele cele mai mari de anulare a executarii silite.

Sunteti in executare silita? Verificati legalitatea actelor de executare prin completarea formularului de mai jos.

Obtinerea Deciziei De Despagubiri Anrp In Instanta Dupa Noiembrie 2018- 6 Luni Termen Posibil Neconstitutional Legea 165/2013

Cum putem obtine despagubirile ANRP dupa expirarea termenului de 6 luni reglementat de legea 165.2013?

Legea a prorogat termenul de solutionare, la data intrarii ei in vigoare 17 mai 2013 , conform articolului de mai jos –

Articolul 34 (1) Dosarele înregistrate la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor vor fi soluţionate în termen de 60 de luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, cu excepţia dosarelor de fond funciar, care vor fi soluţionate în termen de 36 de luni.*)

Astfel, termenul MAXIMAL de emitere a deciziilor era de 60 de luni adica mai 2018 iar dupa acest termen conform articolului de lege, mai exista un termen de MAXIM 6 luni in care cei care nu primisera deja deciziile, se puteau adresa direct instantei de juedcata in vederea obtinerii de despagubiri/decizii.

Articolul 35 L. 165/2013

(1) Deciziile emise cu respectarea prevederilor art. 33 şi 34 pot fi atacate de persoana care se consideră îndreptăţită la secţia civilă a tribunalului în a cărui circumscripţie se află sediul entităţii, în termen de 30 de zile de la data comunicării.

(1^1) Litigiile privind modalitatea de aplicare a prevederilor prezentei legi sunt de competenţa secţiilor civile ale tribunalelor, indiferent de calitatea titularului acţiunii. La data de 02-08-2018

Articolul 35 din Capitolul IV a fost completat de Articolul III din LEGEA nr. 212 din 25 iulie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 658 din 30 iulie 2018

(2) În cazul în care entitatea învestită de lege nu emite decizia în termenele prevăzute la art. 33 şi 34, persoana care se consideră îndreptăţită se poate adresa instanţei judecătoreşti prevăzute la alin. (1) în termen de 6 luni de la expirarea termenelor prevăzute de lege pentru soluţionarea cererilor.

Astfel, se ridica intrebarea legitima, daca cei care si-au depus in 2001 dosarele IN TERMEN , isi pierd dreptul definitiv de de a deschide actiuni in instanta pentru a le fi emise deciziile de despagubire sau daca statul Roman nu cumva face un abuz extrem, prevalandu-se de acest termen depasit si renunta definitiv la emiterea deciziilor de despagubire?

Raspunsul il dam mai jos cu ce texte de lege sunt incalcate si ce trebuie sa faca un petitionar care vrea sa obtina decizia de despagubire din partea ANRP.

Obtinerea Deciziei De Despagubiri Anrp – Cum ramane cu cei care au avut dosarele depuse si asteaptau deciziile ANRP si crezandu-i pe cei din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, au PIERDUT termenul din noiembrie 2018 nesolicitand in instanta emiterea titlurilor de despagubire ?

Se ridica problema constitutionalitatii sau a neconstutionalitatii termenului de 6 luni de zile “ alin. (1) în termen de 6 luni de la expirarea termenelor prevăzute de lege pentru soluţionarea cererilor.

ATENTIE – Termenul de 6 luni zile, incalca dreptul la mostenire, conferit de catre Constitutia Romaniei dar si dreptul la proprietatea privata.

 Dreptul la moştenireARTICOLUL 46
Dreptul la moştenire este garantat.


Dreptul de proprietate privată
ARTICOLUL 44
(1) Dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate. Conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege.(2) Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin lege organică, precum şi prin moştenire legală.(3) Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire.(4) Sunt interzise naţionalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprietate publică a unor bunuri pe baza apartenenţei sociale, etnice, religioase, politice sau de altă natură discriminatorie a titularilor.(5) Pentru lucrări de interes general, autoritatea publică poate folosi subsolul oricărei proprietăţi imobiliare, cu obligaţia de a despăgubi proprietarul pentru daunele aduse solului, plantaţiilor sau construcţiilor, precum şi pentru alte daune imputabile autorităţii.(6) Despăgubirile prevăzute în alineatele (3) şi (5) se stabilesc de comun acord cu proprietarul sau, în caz de divergenţă, prin justiţie.(7) Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.(8) Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă.(9) Bunurile destinate, folosite sau rezultate din infracţiuni ori contravenţii pot fi confiscate numai în condiţiile legii.

Astfel, se pune problema ca in ipoteza in care cei ce aveau dreptul de a obtine din partea ANRP, o decizie fie de despagubire fie de respingere(pe care puteau sa o conteste ulterior in instanta), ANRP conform legii, ar putea sa nu mai emita NICIODATA acele decizii de despagubire si pe cale de consecinta cei care au dreptul legal la despagubiri, sa nu-si mai poata obtine aceste drepturi.

Textul de lege cu 6 luni de zile si anume –
(2) În cazul în care entitatea învestită de lege nu emite decizia în termenele prevăzute la art. 33 şi 34, persoana care se consideră îndreptăţită se poate adresa instanţei judecătoreşti prevăzute la alin. (1) în termen de 6 luni de la expirarea termenelor prevăzute de lege pentru soluţionarea cererilor – incalca consitutia!!

Astfel, consideram ca mostenitorii celor care au avut dreptul la aceste despagubiri, nu pot fi prejudiciati de un termen de 6 luni de zile pentru a le fi date despagubirile de pe urma defunctilor autori iar daca vor depasi acest termen de 6 luni, nu-si vor mai putea obtine drepturile.

Suntem de parere ca atata vreme cat succesorii si-au manifestat optiunea succesora, nu vor mai putea sa fie tinuti de alte termene in asa fel incat sa intre in posesia mostenirii de la defunctii lor parinti sau bunici.

Prin urmare si sub acest prin aspect, termenul de 6 luni de zile, timp in care cei interesati ar fi putut sa deschida o actiune, este un termen neconstitutional.

Secundar, prin prisma articolului 44 din Constitutia tarii, consideram ca nu pot fi prejudiciati in drepturile lor printr-un termen de decadere de 6 luni de zile, cei care nu au actionat in instanta statul Roman prin ANRP, avand in vedere obligatia ANRP de emitere a tuturor titlurilor de despagubire pana la Mai 2018.

Consideram si aici si prin prisma dreptului de proprietate privata, ca sunt incalcate dispozitiile Constitutionale.

Cum se poate deschide litigiul si cum se invoca aceste aspecte, pentru a obtine decizia de despagubire?

Teoretic, daca ati deschide acum un litigiu prin care sa solicitati emiterea deciziei de despagubire, ANRP ar invoca decaderea data de termenul de 6 luni de zile de mai sus.

In cadrul actiunii pe care o inaintati in instanta, pe langa capatul de cerere pe care-l faceti cu privire la obligarea ANRP la emiterea deciziei de despagubire, se va invoca si exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor mai sus mentionate cu trimitere catre cele doua texte constituionale amintite.

Primita cererea de catre instanta, daca v-a sesiza CCR va putea inclusiv sa dispunsa suspendarea procesului pana cand CCR se va pronunta cu privire la legalitatea acelui text de lege.

In opinia mea, consider ca textul este neconstitutional si ca atare cei care chema in judecata ANRP, vor invoca neconstitutionalitatea legii cu privire la termenul de 6 luni, vor reusi sa anuleze si efectele acestui termen fiindca el nu poate fi constitutional, avandu-se in vedere cele indicate.

Sunteti in situatia in care nu ati reusit sa solicitati in instanta, emiterea deciziei ANRP pana in noiembrie 2018? Completati formularul de mai jos!

Av.Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Avocat : Stabilire Program Vizitare Minor – Obligatiile Parintilor Divortati

Stabilirea Programului de vizitare al minorului in instanta- Ce au in vedere instantele atunci cand pronunta o hotarare de stabilire a domiciliului minorului?

Vedeti mai jos, decizia obtinuta cu privire la stabilirea programului de vizitare dar si ce indicatii sunt trecute in sentinta de stabilire a programului de vizitare a minorului.

Au dreptul ambii parinti la relatii personale cu minorul?

In primul rand trebuie sa stiti ca parintii nu pot fi despartiti de copii lor minori decat in conditi extraordinare si anume, atunci cand sunt decazuti din drepturile parintesti.

De asemenea acesta procedura de decadere din drepturi poate fi deschisa doar de catre asistenta sociala /protectia copilului, la solicitarea unuia dintre parinti sau a oricarei persoane interesate sau din oficiu.

Parintii ,conform legii dar si conform documentului international – Carta drepturilor copilului , nu pot fi despartiti de copii lor.

Conform documentului de mai sus, exista cateva drepturi GENERALE ale minorilo –

Art. 1 Copilul nu poate fi separat de parintii sai sau de unul dintre ei, împotriva vointei acestora, cu exceptia cazurilor expres si limitativ prevazute de lege, sub rezerva revizuirii judiciare si numai daca acest lucru este impus de interesul superior al copilului.

Art. 2 Copilul are dreptul la respectarea personalitatii si individualitatii sale si nu poate fi supus pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare sau degradante.

Art. 3 Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice si a vietii sale intime, private si familiale.

Art. 4 Copilul are dreptul la odihna si vacanta.

Art. 5 Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva oricaror forme de violenta, abuz, rele tratamente sau neglijenta, exploatare.

Art. 6 Copilul are dreptul sa depuna singur plângeri referitoare la încalcarea drepturilor sale fundamentale .

Astfel, plecand de la aceste drepturi, puteti observa mai jos, solutia pronuntata de catre instanta de judecata, intr-un dosar ce are ca obiect stabilirea de relatii intre parinti si minori!

RUSEN LIVIU Reclamant la SCA Cuculis&Asociatii
IORGA VALENTINA CRISTINAPârâtPRIMĂRIA
SECTOR 3 BUCUREŞTI
Autoritate tutelară

Şedinţe

25.01.2019Ora estimata: 08:30
Complet: C 5 Familiei
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite in parte actiunea precizata .
Stabileste un program de relatii personale tata- fiu , astfel : – In timpul anului scolar- programul de baza : ? In saptamanile pare ale anului , de sambata orele 9.00 pana duminica orele 18.00 ( cu luarea si aducerea minorului la domiciliul mamei ) , inclusiv in perioada 8-9 februarie 2019 ( exceptie ) . – In timpul vacantelor scolare : ? De iarna : in anii impari o saptamana ( Craciunul cu tatal ) si in anii pari o saptamana ( REvelionul cu tatal ) .
Saptamana are 7 zile, incepe in prima zi orele 10.00 si se termina in a saptea zi , orele 19.00. ? DE primavara : 4 zile , astfel incat in anii pari minorul sa petreaca Pastele cu tatal, incepand cu sambata inainte de Paste , orele 10.00. ? De vara : 2 saptamani , impartite in 2 perioade a cate o saptamana , ce urmeaza a fi stabilite prin acord de catre parti, la propunerea reclamantului-tata inaintata mamei in scris, prin sms sau posta electronica , pana la data de 1 mai, pentru anul in curs. ?

Celelalte vacante minorul le va petrece cu parintele rezident-mama.

Stabileste in sarcina ambelor parti obligatia de comunicare in scris in interesul minorului astfel : cu o zi inainte de program , pana la orele 12.00 , tatal va comunica mamei daca se va prezenta sau nu , locatiile si activitatile pe care urmeaza sa le desfasoare minorul ( cu accent pe activitatile specifice varstei cu rol educativ: muzee, expozitii, librarii, spectacole pentru copii, etc ) ; mama va comunica in aceleasi conditii daca sunt motive obiective care impiedica desfasurarea vizitei.

Timpul de vizita neefectuat se va reprograma , la initiativa tatalui, comunicata in scris mamei , tinand cont si de programul zilnic de activitati al minorului , in aceeasi luna calendaristica sau in luna imediat urmatoare .

Pune in vedere mamei-parate sa pregateasca minorul ( vestimentar, emotional ) pentru vizitele la tata , astfel incat acestea sa consolideze relatia tata-fiu.
Minorul va fi preluat de la domiciliul mamei, din fata imobilului in care locuieste ( la intrarea in scara ), daca este posibil in prezenta sotului actual al mamei sau a altei persoane , pentru a evita discutiile contradictorii si tensionate dintre parti . REspinge cererea de amendare a reclamantului, in baza art. 187 alin. 1 lit. a) C. proc. Civ., ca neintemeiata .

Executorie.

Codul civil reglementeaza dreptul parintilor de a avea relatii personale in urma divortului.

Articolul 401 Cod Civil –

Drepturile părintelui separat de copil

(1) În cazurile prevăzute la art. 400, părintele sau, după caz, părinţii separaţi de copilul lor au dreptul de a avea legături personale cu acesta.

(2) În caz de neînţelegere între părinţi, instanţa de tutelă decide cu privire la modalităţile de exercitare a acestui drept.

Ascultarea copilului este obligatorie, art. 264 fiind aplicabil.

Observati decizia instantei de mai sus care prin obligatiile ce i le pune in sarcina parintelui, protejeaza de fapt copilul de aliniere parentala.

De multe ori din pricina neintlegerii dintre parinti , copii sunt cei care sufera . Spre exemplu atunci cand un parinte refuza sa ii dea acordul scris pentru parasirea tarii in vacante, celuilalt parinte sau sa ii dea acordul pentru obtinerea pasaportului minorului, instanta pe calea ordonantei presedintiale poate suplini acordul celuilalt parinte.

Observam cum instanta are in vedere intodeauna, principiul interesului superior al minorului.

De asemenea, instantele de judecata in cazul unui dosar ce are ca obiect stabilirea de relatii personale cu minorul in sensul stabilirii domiciliului acestuia se vor ghida dupa urmatorul tabel de stabilire program vizitare minor.

Stabilire program vizitare minor – Astfel, intodeauna trebuie sa aveti in vedere ceea ce este mai bine pentru copil si evident ca in functie de ceea ce ii puteti oferi sau poate de ceea ce nu-i poate oferi celalat parinte, puteti sa castigati dreptul de a domicilia cu minorul.

Solicitati o programare in vederea analizarii situatiei dvs. din sfera dreptului familiei – aici.

Av.Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

031.412.48.88

Anularea Licitatiei Publice A Procesului Verbal De Licitatie Si A Executarii Silite-Repunerea In Situatia Anterioara Vanzarii Imobilului

Debitorul Evacuat Revine In Imobilul Din Care A Fost Dat Afara In Urma Cu 2 Ani – Rabon Credit Solutions recuperator de creanta national, pierde dosarul prin care ii vanduse imobilul debitorului si pe care il evacuase deja din casa in baza unui credit cumparat de la banca.

Imobilul vandut cu 50% din valoarea lui – suspiciune clara de frauda a licitatiei publice!

Povestea debitorului: In urma creditului contractat, ca multi altii, nu si-a mai putut plati ratele care deveneau din ce in ce mai impovaratoare.

Astfel, banca a cesionat creditul ce a ajuns intr-un final la Rabon Credit Solutions Romania Srl ce la randul ei a fost reprezentata de catre SC ASSET Portfolio Servicing Romania Srl, de fapt un alt recuprator ce il reprezenta pe primul recuperator.

 • In Romania recuperatorii nu negociaza – desi au incercat sa rezolve cumva situatia inainte de ajunge in 2014 in executare silita, acest lucru a fost imposibil. Faptul ca nu au deschis si rau au facut inca din 2014 o contestatie la execuatre, a fost pentru ca recuperatorii le-au promis ca pot “rezolva” situatia.
 • Atentie – Daca sunteti in termenul de contestatie, mergeti la instanta si folositi-va dreptul de a contesta executarea silita(vedeti procedura). De cele mai multe ori veti reusi sa anulati actele de executare care fie sunt intocmite gresit fie contractele bancii au clauze abuzive!
 • Intodeauna verificati-va actele de executare cu ajutorul unui avocat specializat in executare silita.

In 2017 atunci cand imobilul a fost adjudecat la licitatie publica la pretul de 50%, pret pe care il consideram oricum derizoriu si asa cum a aratat si procedura ar fi putut si anulat pe cale separata si actul de adjudecare pe calea constatarii nulitatii lui pentru pret derizoriu, debitorul a fost nevoit sa plece din tara si sa munceasca departe de fosta casa pentru a-si putea sustine traiul de zi cu zi!

La 2 ani dupa evacuarea din imobil sau mai bine spus dupa ce adjudecatarul s-a bucurat de “peretii care plang”, instanta de judecata a dispus anularea executarii silite si repunerea in situatia anterioara acelui proces verbal de licitatie prin care debitorii au fost evacuati.

Hotararea este EXECUTORIE!

Anularea Licitatiei Publice dispusa de catre instanta si cum arata procesul verbal de licitatie anulat de catre instanta de judecata?

Procesul verbal prin care i s-a vandut imobilul debitorului cu 50% din valoarea de piata!

Solutia instantei cu privire la contestatia la executare formulata de catre debitori impotriva vanzarii imobilului la 50% din pretul de evaluare a dovedit mari carente si acte facute ilegal impotriva debitorilor.

Executorul judecatoresc se califica pentru a fi chemat sa raspunda pentru abuz in serviciu.

Adjudecatarul ar putea sa fie evacuat de catre debitor! Anularea Licitatiei Publice ii da acest drept!

Instanta repune partile in situatia anterioara, adica se anuleaza de fapt licitatia publica dar si cel care a adjudecat imobilul acum il pierde prin decizia instantei.

04.02.2019Ora estimata: 8:30
Complet: C10
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia netimbrării contestaţiei la executare, invocată de intimatul Rabon Credit Solutions România SRL. Admite în parte excepţia tardivităţii invocată de intimatul Rabon Credit Solutions România SRL şi în consecinţă respinge contestaţia la executare ca tardiv formulată faţă de actele de executare începând cu somaţia din 10.04.2014 şi până la emiterea procesului verbal de licitaţie imobiliară nr.5/05.12.2017, exclusiv acest proces verbal. Respinge excepţia tardivităţii invocată de intimatul Rabon Credit Solutions România SRL cu privire la actele de executare începând cu procesul verbal de licitaţie imobiliară nr.5/05.12.2017 şi cele subsecvente. Admite contestaţia la executare formulata de contestatoarea Neag Maria cu domiciliul în Hunedoara, cu domiciliul procesual ales la C.A Cuculis şi Asociaţii în contradictoriu cu intimaţii Rabon Credit Solutions România SRL cu sediul procesual ales în Bucureşti, şi Crişan Raluca Maria si in consecinţă:
Anulează actele de executare silită începând cu procesul verbal de licitaţie imobiliară nr.5/05.12.2017 şi a actelor subsecvente, emise în dosarul execuţional nr. nr.39/2014 al BEJ Gligor-Lungan Ştefan.
Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară încheierii procesului verbal de licitaţie imobiliară nr.5/05.12.2017. În temeiul art. 45 alin.1 lit.f, raportat la art.45 alin.2 din OUG. nr.80/2013, dispune restituirea taxei judiciare de timbru în sumă de în sumă de 1050 lei, achitată cu chitanţa nr.46003055/06.02.2018, la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe.

Documentul de mai jos atesta de fapt intabularea dreptului de proprietate pe numele celui ce a adjudecat la licitatie publica in 2017 imobilul scos la vanzare.

Puteti stabili o programare aici.

Modalitatea de restabilire a situatiei anterioare este aceea de repunere in posesie si proprietate pe vechiul proprietar ce fusese evacuat – Anularea Licitatiei Publice

Articolul 724 codul de procedura civila

Anularea Licitatiei Publice Modalitatea de restabilire

(1) În cazul în care instanţa judecătorească a desfiinţat titlul executoriu sau însăşi executarea silită, la cererea celui interesat, va dispune, prin aceeaşi hotărâre, şi asupra restabilirii situaţiei anterioare executării.

În cazul în care bunul supus executării silite este un bun imobil, instanţa va dispune asupra efectuării operaţiunilor de carte funciară necesare, fără însă a se aduce atingere drepturilor definitiv dobândite de terţii de bună-credinţă, potrivit regulilor de carte funciară.

(2) Dacă instanţa care a desfiinţat hotărârea executată a dispus rejudecarea în fond a procesului şi nu a luat măsura restabilirii situaţiei anterioare executării, această măsură se va putea dispune de instanţa care rejudecă fondul.

(3) Dacă nu s-a dispus restabilirea situaţiei anterioare executării în condiţiile alin. (1) şi (2), cel îndreptăţit o va putea cere, pe cale separată, instanţei de executare. Judecata se va face de urgenţă şi cu precădere, hotărârea fiind supusă numai apelului.

Anularea licitatiei publice arata cat se poate de clar ca executarile silite nu sunt nici macar pe departe perfecte si mai mult de atat cei care au fost executati silit si nu au intreprins niciun demers in instanta, ar fi putut sa fie executati silit in mod ilegal.

Sunteti in executare silita? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legalitatea actelor de executare.

Formular Reechilibrarea Graficului De Rambursare A Creditului-Metoda De Scadere A Soldului-Clauza Rambursare Abuziva-Scapa De Credit

Romanii FURATI cu DOBANDA VARIABILA si GRAFICUL DE RAMBURSARE-Aflati cum si ce aveti de facut!

Reechilibrarea graficului de rambursare inseamna ca dobanda sa fie in procent rezonabil si nu 90% dobanda si 10% principal – Modificarea Imputarii Platilor In Graficul De Rambursare poate sa reduca soldul creditului si cu 40%.

Romanii au fost atrasi in aceasta capcana numita , contract de credit, pe care l-au semnat si fara sa stie cum arata de fapt PLANUL de rambursare, s-au aruncat intr-un vortex de pana la 30-40 de ani, durata de maturitate a contractului de credit.

Bancile au profitat si au aruncat tot riscul contractul in bratele imprumutatului , incepand de la riscul valutar pana la riscul contractual.

Bancile au lucrat impotriva clientilor si acest lucru este de netagaduit. Vedeti cum ati fost furati, fara macar sa stiti!

Atentie – formularul de adaptare a graficului de rambursare se aplica oricarui tip de credit fie ca este in Euro, Chf sau Lei.

Absolut toate contractele de credit semnate in 2006,2007,2008 si chiar si cele semnate in anii urmatori au aceasta problema – aceeasi metoda de rambursare – plata ratelor descrescatoare-

Este legal ca banca sa perceapa rate descrescatoare? Care este limita unde se poate vorbi de clauza de rambursare ca avand caracter abuziv?
Cum se calculează rambursarea creditului în rate descrescătoare?

Ratele descrescatoare nu sunt ilegale, insa in conditiile in care raportul dintre principal si dobanda este TOTAL disproportionat, atunci ele se pot incadra in notiunea de clauze abuzive.

Dam un exemplu prin care se arata cum ar trebui sa arate o rata descrescatoare NORMALA

În această situație, principalul se împarte în tranșe egale, rata lunară urmand a fi alcătuită dintr-o asemenea tranșă de principal și costurile aplicate banilor care au rămas de restituit băncii.

Chiar dacă la început suma de plata este cu aproximativ 20% mai mare decât în situația ratelor egale, după cum se poate observa în graficul exprimat în fotografia de mai jos, cu cât înaintează în perioada de rambusare a creditului, clientul va achita o rată lunară tot mai mică. În același timp, este de menționat că datoria către bancă se diminuează constant cu aceeași valoare.

Asa arata un exemplu de normalitate in contracte – dobanda sa fie mai mare cu 20% nu cu 80%.

Limita dintre legal si abuziv o face de fapt modul in care este redactat graficul de rambursare.

Cum imi dau seama daca dobanda este calculata in mod abuziv in graficul de rambursare si ce pot face pentru a reechilibra acest grafic?

Exemplul concret de dobanda disproportionata il puteti observa din graficul de rambursare pe care l-am dat cu titlu general si nu particular, avand in vedere ca oricum toate contractele sunt identice.

Observati de fapt ca dobanda platita lunar este de 561 lei iar principalul este de doar 110 lei si comisionul de administrare de 93 de lei cu plata primei de asigurare 26 lei.

Reechilibrarea Graficului De Rambursare

Reechilibrarea graficului de rambursare

Practic daca luam exemplul de mai sus unde se arata ca rata de dobanda ar trebui sa fie cu 20% mai mare decat principalul, asta inseamna ca prin aplicarea procentului de 20% la sumele indicate mai sus, ne dam seama ca de fapt in realitate dobanda este cu 400% mai mare decat principalul!!!!!

Daca va veti verifica SINGURI contractele, fara nicio analiza de specialitate, veti vedea ca TOATE CONTRACTELE destinate “consumatorilor medii” au aceste grafice de rambursare DEBALASANTE si abuzive.

Legea clauzelor abuziveLegea 193/2000.

Articolul 4 (1) O clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor.

(2) O clauză contractuală va fi considerată ca nefiind negociată direct cu consumatorul dacă aceasta a fost stabilită fără a da posibilitate consumatorului să influenţeze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau condiţiile generale de vânzare practicate de profesionişti*) pe piaţa produsului sau serviciului respectiv.

Prin urmare, prin reechilibrarea graficului de rambursare, daca verificam clauza de rambursare prin prisma contractului de credit si a graficului de rambursare, vom constata urmatoarele aspecte –

a) Clauza NU a fost negociata –

Astfel, amititi-va cand ati primit graficele de rambursare? Nu cumva dupa semnarea contractului? Astfel, modul in care FLUCTUA dobanda si principalul ar fi putut sa fie negociat daca nici macar nu le-ai primit inainte de semnare ci la mult timp DUPA semnare?

b) Creeaza clauza de rambursare un dezechilibru?

Da, clauza creeaza un dezechilibru fiindca teoretic daca la 10 ani de zile de la semnarea contractului si de plata a creditului ati vrea sa rambursati anticipat suma imprumutata, ati avea aproape exact aceeasi suma de restituit ca in urma cu 10 ani!!!!! Pe cand daca graficul ar fi rebalansat/reechilibrat, atunci principalul ar trebui sa fie cu cel putin 35% mai mic decat la data semnarii contractului!

c) Este o clauza inserata cu rea credinta in contract?

DA, pentru ca nici macar nu va puteti da seama din contract cum fluctueaza si cat aveti de platit inca de la inceput. Simularea creditarii NU era o prioritate si nu s-a facut pentru niciun imprumutat din contractele vechi si practica inca mai dainuie si in prezent!!!

Concluzia – Clauza contractuala de rambursare in coroborare cu graficul de rambursare fac corp comun al unor clauze de natura abuziva, ce il fac pe debitor sa plateasca 1/3 din contract sau chiar si mai mult, si daca dupa 10 ani de zile de plata a creditului doreste sa inapoieze integral creditul, va avea de platit tot atat ca in urma cu 10 ani.

Situatia celor executati silit este si mai grea fiindca isi pierd si imobilele devalorizate si raman si cu plata unor sume de bani colosale.

De asemenea printr-un simplu calcul bancile au avut in vedere urmatoarea schema insidioasa

Bancile cunosteau venirea crizei, dadeau credite pe 30-40 de ani ceea ce in rare cazuri aceste credite erau duse la bun sfarsit din punctul de vedere al platilor.

Daca bancile isi incasau cam in medie de 01-12 ani toti banii pe care i-au imprumutat urmatorii 20-30 de ani isi incasau DOAR DOBANZI UMFLATE.

Daca nu reuseau sa plateasca, debitorii erau vanduti prin cesiune catre recuperatorii de creante care mai actionau si ilegal.

De fapt ceea ce a facut banca a fost sa NU IMPARTA RISCUL CONTRACTUL CU DEBITORUL.

Riscul contractual insemna ca aproape parti egale sa fie transate si din principal si din dobanda si nu principalul sa fie de 400% de ori mai MIC decat dobanda platita.

Teoretic, prin practica aceasta, bancile si-au asigurat incasarea intregului capital in primii 10 ani de la semnarea contractului, adica la 1/3 – 1/4 din perioada contractuala, lasand de fapt TOT riscul contractului in seama debitorului.

Reechilibrarea Graficului De Rambursare se face prin invocarea caracterului abuziv a clauzei de rambursare, combinata cu anexa la contractul de credit, adica graficul de rambursare.

Explicatii Av. Drd. Cuculis Adrian

Reechilibrarea graficului de rambursare inseamna de fapt ca daca ati vrea sa inchideti creditul AZI, soldul ar trebui sa fie considerabil mai mic cu pana la 30% mai mic si nu sa aveti aceeasi suma de plata pe care o aveati acum 10 ani!!!

Verificati graficul de rambursare si clauza de rambursare din contractul dvs. prin completarea formularului de mai jos.
Reechilibrarea graficului de rambursare in instanta.

Contestatie Somatie ISC Pentru Plata Taxelor-Inspectoratul De Stat In Constructii Cere Ilegal Taxele De 0,7% Si 0,1% Din Valoarea Constructiilor

Somatie ISC Pentru Plata Taxelor fara fundament legal – Astfel ISC face ordine prin “curtea proprie” si vrea sa incaseze banii de la cei ce pretins nu ar fi platit taxele cu privire la constructiile ridicate.

Desi oamenii au platit aceste taxe se pare ca in abrambureala de la ISC si in urma unor controale facute in locuri numai de ei stiute, au tras concluzia ca sunt contribuabili si nu putini la numar, care nu si-ar fi respectat obligatia de plata a acestor taxe ce deriva din legea 10/1995 priviind calitatea in constructii.

Ati primit o Somatie ISC Pentru Plata Taxelor ? Tragem concluzia ca ISC a iesit la vanatoare.

Pe langa faptul ca sunt somate persoane care si-au platit aceste taxe, ISC solicita plata unor sume nejustificate avand in vedere ca din 2014 taxa de 0,7% s-a transformat de fapt in taxa de 0.5% si astfel –

Forma din 2014 –  legea 10/1995 forma 2014
Somatie ISC Pentru Plata Taxelor emisa pentru o autorizatie emisa in 2011.

Investitorii sau proprietarii vor vira lunar către Inspectoratul de Stat în Construcţii – I.S.C. din subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei o sumă echivalenta cu o cota de 0,70% din cheltuielile pentru executarea construcţiilor şi a lucrărilor prevăzute la art. 2 şi pentru care se emit, în condiţiile legii, autorizaţii de construire, cu excepţia proprietarilor, persoane fizice, care executa lucrări de consolidare şi reparaţii la locuinţele din proprietate. Calculul şi virarea sumelor respective se fac eşalonat, concomitent cu plata prestaţiilor.

Forma din 2014 identica si la 2019 cu privire la cota de 0,1% din autorizatia de construire – legea 50/1991 a autorizarii constructiilor –

Articolul 30 (1) Cheltuielile pentru controlul statului în amenajarea teritoriului, urbanism şi autorizarea executării lucrărilor de construcţii se suporta de către investitori, în valoare echivalenta cu o cota de 0,1% din valoarea lucrărilor autorizate, cu excepţia celor prevăzute la art. 3 lit. b) şi a lăcaşurilor de cult.

Mai jos o sa facem o analiza, cum si de ce Inspecotratul de Stat In Constructii solicita in mod ilegal plata unei cote ed 0,7% pe care o mentine din 2011 si pana in 2019 cand solicita plata acestor sume de bani dar si cum se pot apara cei care primesc asemenea notificari de plata.

Precum in cazul ANAF la fel si la ISC

Ce fac daca primesc o notificare de plata din partea ISC cu privire la taxele de 0,7% si 0,1% ? Cum ma pot apara? Somatie ISC Pentru Plata Taxelor cum contest?

Atentie – Invocati prescriptia fiscala! 

Art. 110 cod procedura fiscala – (1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.

(2) Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.

Observam mai sus, in notificarea emisa de catre ISC ca autorizatia de construire este emisa in 2011.

Astfel, termenul de prescriptie a inceput sa curga din 2012 si s-a implinit in 2017 iar notificarea a fost facuta in 2018 si ulterior cererea de chemare in judecata in 2019, cu mult peste termenul legal de a putea recupera creanta.

Ati platit si totusi sunteti dat in judecata?

Este situatia cetateanului de mai sus, insa ceea ce nu au prevazut cei de la ISC este ca acesta avea si dovada platii si acum dupa ce a fost chemat in judecata va face aceasta dovada si ii va obliga si la plata cheltuielilor de judecata.

Ce fac cei care nu au platit?

Verificati din ce an vi se imputa banii la plata, conform autorizatiei de construire. Observam astfel ca exista o discrepanta in penalitatile solicitate de catre acestia, astfel din 2014 legea a fost modificata si taxa solicitata de catre ISC prin legea 10/1995 a disciplinei in constructii, s-a modificat de la 0,7% la 0,5%.

In tot cazul, masurile impuse sunt disproportionate si chiar ilegale, in conditiile in care fie sunt sumele prescrise, fie platite fie calculate gresit.

Puteti solicita o intrevedere cu un avocat specializat in aceasta situatie juridica, aici.

Daca va confruntati cu alt tip de problema juridica, completati formularul de mai jos –

Pagube Provocate De Copacii Cazuti Pe Masini Sau Chiar Pe Imobile-Raspunderea Primariei Si Plata Despagubirii

MAȘINI AVARIATE DIN CAUZA COPACILOR DOBORÂȚI DE GHEAȚĂ. CUM NE RECUPERĂM DAUNELE?

Copacii doborâți de gheață au distrus sute de masini. Cum ar trebui săprocedăm, dacă ne aflăm într-o astfel de situație?

Sunt mai multe situatii – cei care au CASCO vor deschide dosar de dauna si astfel asiguratorul propriu se va ocupa de rezolvarea problemei. O alta situatie intalnita se refera la cei mai multi, care au doar asigurare RCA si astfel acestia nu-si pot recupera paguba la fel de simplu. Sa nu uitam nici de cei fara asigurare totusi care si ei au dreptul la despagubiri. In primul rand pentru a putea demara orice procedura de recuperare,. trebuie sa ne asiguram in primul rand ca avem dreptul la despagubire dar in acelasi timp si de la cine cerem despagubirea si poate cel mai important cum dovedim dauna.

Cum ne putem recupera banii plătiți pentru reparația mașinii ?

Banii se recupereaza de la cel ce se face vinovat de producerea pagubelor asupra autoturismului nostru.Astfel, in conditiile in care dorim recuperarea pagubelor, va trebui in primul rand sa ne asiguram ca detinem deovezi si putem face legatura de cauzalitate intre cauza si efect, sau pe scurt, intre copacul de pe masina noastra si cel ce se face vinovat. Dosarul trebuie sa contina pe de-o parte poze, eventual sa atasam daca avem si un clip video, foarte important procesul verbal din partea politiei prin care se constata incidentul si cel mai important, devizul din partea unui service autorizat pentru a ne putea justifica cererea de plata a daunei.

Cui ne adresăm pentru Pagube Provocate De Copacii cazuti?

Situatiile sunt impartite-Daca discutam despre un arbore ce a cazut peste autoturismul nostru sau de ce nu chiar peste o parte a imobilului nostru si el se afla pe proprietatea publica, atunci cu certitudine se va face vinovata primaria indiferent daca a existat cerere catre ADP de toaletare sau chiar de taiere totala a copacului. Daca discutam despre un arbore ce a provocat daune prin caderea sa din proprietatea privata, luam exemplul imprejurimile blocului si terenul aferent asociatiei de proprietari, atunci daca asociatia face dovada ca a anuntat autoritatile cu privire la toaletarea sau taierea copacului, tot primaria va fi de vina pentru daune, in schimb daca asociatia de proprietari nu va face dovada notificarii primariei atunci asociatia de proprietari va trebui sa despagubeasca dauna. Daca discutam despre masinile parcate pe domeniul public dar atentie, in loc nepermis atunci culpa este impartita si practic situatia se va transa in instanta.

Pagube Provocate De Copacii ? În astfel de cazuri, avem nevoie de dovezi?

Da, dovezile sunt esentiale pentru a putea motiva cererea de despagubire si mai ales ca pot exista situatii in care arborii au fost degajati de pe masinile avariate de catre ADP si evident ca ADP nu s-a obosit sa faca poze cu daunele si copacul de pe masina,. As adauga si posibilitatea cooptarii unui martor in cazul in care exista.

Cât de complicat este să ne recuperăm banii de la Primărie?

Indiferent ca vorbim de primarie sa de o persoana privata/asociatie deproprietari, opinez ca procedura este aceeasi si toate incep prin notificarea vinvoatului, asta dupa ce il identificam. Daca in vreme de 30 de zile nu se primeste niciun raspuns, suntem mai mult decat indreptatiti sa mergem direct in instanta si sa solicitam atat plata de daune materiale dar si morale si evident si lipsa de folosinta a masinii.

Există cazuri în care Primăria ne poate refuza cererea de despăgubire, pentru Pagube Provocate De Copacii cazuti

Da, atunci cand am parcat in mod ilegal si am incalcat codul rutier, desiculpa ar fi cumva impartita sau atunci cand arobrele nu face parte din fondul public sau daca face parte din fondul privat s-a petrecut un caz de forta majora.

În cât timp ar trebui să primim un răspuns și ce facem dăcă nu-l primim?

Pagube Provocate De Copacii cazuti? ,prima data identificam vinovatul. ? – 30 de zile-instanta si sa nu uitam ca aici pot fi cerute inclusiv daune morale.

Av. Drd. Cuculis A

avocat@indrumari-juridice.eu

Sunteti intr-o asemenea situatie? Puteti trimite situatia dvs. juridica spre analiza unui avocat specializat in obtinerea de daune – aici.

Kredyt Inkaso Executare Silita Pornita Ilegal Anulata In Instanta

Executat silit de Kredyt Inkaso Portfolio Investments Rp S.A, debitorul a formulat contestatie la executare si a reusit anularea intregii forme de executare silita.

In incheierea data de catre executor se observa clar ca s-a cerut incuviintarea executarii silite in toate formele.

Suma ceruta spre executare – 43802 lei ce proveneau din cesiunea contractului de credit catre recuperatorul de creanta. Spun cesiune de credit fiindca recuperatorul de creante a adaugat de fapt si dobanzi penalizatoare la creanta initiala.

Verificati aici ce sanse aveti sa castigati un proces impotriva recuperatorilor de creante cu ajutorul inteligentei artificiale.

Dosarul preluat de catre noul infiintat recuperator de creanta din 2013 a fost pus in executare silita in fapt in baza unei creante prescrise.

Din punctul nostru de vedere, recuperatorul de creanta si banca, prin cesiune, au incalcat inclusiv secretul bancar fiindca prin cesiunea acelui contract de credit, toate datele personale ale debitorilor au ajuns la un recuperator de creante ce nu are dreptul sa gestioneze asemenea date.

Vedeti solutia instantei care anuleaza inca o executare silita pornita ilegal de catre Kredyt Inkaso.

Kredyt Inkaso executare silita anulata de catre judecatorie si punerea in situatia anterioara prin intoarcerea executarii silite si obligarea recuperatorul Kredyt Inkaso sa restituie toate sumele incasate prin executare in mod ilegal.

23.01.2019Ora estimata: 09:00
Complet: C4-civil amanare
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia netimbrării invocată de către intimata KCREDYT INKASO INVESTMENTS RO S.A., ca neîntemeiată. Admite în parte contestaţia la executare formulată de părţile contestatoare SM şi SVD, cu domiciliile procesuale alese la S.C.A ”Cuculis şi Asociaţii” , în contradictoriu cu intimata KREDYT INKASO INVESTMENTS RO S.A., cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Învingătorilor nr. 24, et. 6, sector 3. Constată prescris dreptul intimatei de a obţine executarea silită. Dispune anularea a tuturor actelor de executare silită efectuate în dosarul de executare nr. 1504/2018 al Biroului Executorului Judecătoresc Costoaie Marcel. Dispune întoarcerea executării silite cu privire la sumele reţinute, în sensul că obligă intimata la restituirea sumelor încasate. În temeiul art. 45 alin. (1) lit. f) din O.U.G. nr. 80/2013, dispune restituirea către contestatori a taxei judiciare de timbru în cuantum de 1.000 lei la rămânerea definitivă a hotărârii. 

In urma verificarii in registrul ANPC al recuperatorilor de creante observam ca este inregistrat in acest registru conform oug 52/2016 insa acest lucru nu justifica perceperea de dobanzi.

ATENTIE – incepand cu 2019 procedura de contestare a executarii silite s-a modificat fapt pentru care daca primiti acte de la executorul judecatoresc, verificati numarul dosarului de executare silita si momentul la care s-a depus dosarul de executare silita si astfel puteti efectiv verifica ce procedura de contestatie la executare trebuie sa folositi.

Extrem de multe creante prescrise ajung sa fie puse ILEGAL in executare silita. Chiar de curand, Patria Bank a vandut catre KRUK S.A un portofoliu de creante de 2450000 lei care posibil majoritatea sunt PRESCRISE si pot fi anulate integral.

Despre cat de legale sunt executarile silite pornite pentru creante prescrise am tot scris, insa este important ca in termen util sa formulati contestatia la executare. De asemenea doar un avocat specializat in executare silita va poate spune care este procedura corecta de a contesta o creanta prescrisa sau de a contesta in general o executare silita pe alte motive – Kredyt Inkaso Executare Silita anulata integral prin invocarea exceptiei prescriptiei.

Sunteti executat silit de catre Kredyt Inkaso sau alt recuperator de creanta? Completati formularul de mai jos pentru verificarea legalitatii actelor de executare.

Definitiva Credit Europe Bank NV- Banca Pierde Pe Dare In Plata- Boala Caz De Impreviziune -Stergere Datorie

Credit Europe Bank NV si contractul de 168000 de CHF pe care debitorul desi putea sa-l plateasca, faptul ca 70% dintre venituri mergeau catre rata a fost suficient incat judecatorii sa considere valabila notificarea de dare in plata.

Este boala caz de impreviziune? DA!

Faptul ca starea de sanatate a devenit brusc precara si incerta, contractul a devenit INCERT si el iar instanta a apreciat ca se impune mentinerea notificarii de dare in plata si a considerat ca aplicabila impreviziunea asupra acestei situatii.

Stramutarea dreptului de proprietate catre Credit Europe Bank se va face doar dupa ce debitorul va deshide si procedura secundara reglementata de legea 77/2016 prin care sa oblige banca sa ia plata imobilul.

Este definitiva hotararea fiindca la finalul anului 2018 prin efectul legii 310/2018 au fost aduse o serie de modificari la codul de procedura civila printre care si amputarea recursului in cazul dosarelor pe dare in plata.

(2) Nu sunt supuse recursului hotărârile pronunțate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a)-j3), în cele privind navigația civilă și activitatea în porturi, conflictele de muncă și de asigurări sociale, în materie de expropriere, în cererile pronunțate în materia protecției consumatorilor, a asigurărilor, precum și în cele ce decurg din aplicarea Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. De asemenea nu sunt supuse recursului hotărârile date de instanțele de apel în cazurile în care legea prevede că hotărârile de primă instanță sunt supuse numai apelului.

Caz de boala impreviziune – asa a motivat instanta de judecata aplicarea impreviziunii

Ce a retinut instanta de judecata cu privire la impreviziune si de ce starea de boala trebuie interpretata ca avand efect imprevizibil si supra-adaugat ce ar trebui sa justifice aplicarea impreviziunii.

De esenta retine instanta, ca debitorul a incheiat un contract pe durata de 30 de ani incepand cu anul 2007. Astfel debitorul a facut dovada negocierii CHIAR prin cererea de are in plata si anume a propus bancii o varianta de reechilibrare a situatiei si anume cedarea bunului imobil.

Instanta a retinut ca solutia oferita de catre banca de reducere a ratei cu 80 chf este o solutie temporara si care nu ii permite de fapt debitorului care sufera de o boala cronica ce presupune cheltuieli iminente si imbunatatirea conditiilor de viata sa desfasoare pe mai departe in conditii NORMALE atat plata creditului dar si plata oricaror alte sume de bani pentru a mentine creditul la zi.

Solutia instantei in apel-

22.01.2019Ora estimata: 09:00
Complet: C8-APEL
Tip solutie: Alte soluţii
Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelanta Credit Europe Bank NV, ca nefondat. Obligă apelanta Credit Europe Bank NV la plata către intimat a sumei de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Admite apelul formulat de Credit Europe Ipotecar IFN S.A.. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că admite contestaţia formulată de Credit Europe Ipotecar IFN S.A.. Constată că notificarea înregistrată sub nr. 1128/24.07.2017 adresată Credit Europe Ipotecar IFN S.A., nu îndeplineşte condiţia prevăzută de Legea nr. 77/2016 de a fi adresată unui creditor, în privinţa Credit Europe Ipotecar IFN S.A.. Obligă intimatul la plata către contestatoarea Credit Europe Ipotecar IFN S.A. a sumei de 20 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile apelate.[….]

De ce instanta a admis apelul CREDIT EUROPE IPOTECAR IFN?

Asta pentru ca acel credit fusese cesionat si din solutia data pe fond de respingere a contestatiei la dare in plata s-a retinut calitatea procesuala a ambelor entitati, ceea ce nu era legal, insa in apel, cu privire la CREDIT EUROPE BANK NV s-au mentinut dispozitiile din sentinta apelata.

Chestiunea impreviziunii este strict legata de faptul supra-adaugat, de ipoteza pe care nu o puteai cunoaste si de tot ceea ce inseamna asa cum spune si teoria impreviziunii , de imposibilitatea de a prevedea anumite aspecte.

Consider ca orice boala cronica ar trebui sa primeasca din start conotatia unei situatii imprevizibile.

De aceea si modificarea la legea darii in plata o sa poata sa aduca normalitatea cu privire la incadrarea unor situatii la fapte impreviziune.

Av. Drd. Cuclis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

Puteti solicita asistenta specializata din partea unui avocat aici.

Pentru alte probleme de natura juridica puteti completa formularul de mai jos in vederea repartizarii catre un avocat specializat in problema dvs.juridica –

Executare Silita B2 Kapital Portofolio Management Si Raiffeisen Bank-Cesiune Si Executare Silita Inceputa Ilegal-Poprire Si Somatie Imobiliara

Executare Imobiliara si prin poprire inceputa ilegal de catre Raiffeisen Bank, dupa ce creditul fusese deja cesionat catre recuperatorul de creante B2 Kapital Portofolio Management

Instanta anuleaza o executare silita in valoare de 325000 CHF pentru vadita lipsa a calitatii de creditor a Raiffeisen Bank.

Contestatia la executare a fost singura masura prin care debitorul a putut sa faca dovada ilegalei cesiuni si evident sa solicite si anularea dosarului de executare silita.

Inainte de a incepe executarea silita, creditul fusese cesionat catre o firma de recuperari creante si anume B2 KAPITAL Portofolio MANAGEMENT, iar apoi banca, desi nu mai facea parte din categoria creditorilor, a inceput executarea silita.

solutieAdmite cererea

solutieSumarAdmite contestaţia la executare formulată de contestatori Stoica Viorica si Stoica Gheorghe în contradictoriu cu intimaţi Raiffeisen Bank SA şi B2Kapital Portofolio Management SRL
Anulează toate actele de executare efectuate în dosarul de executare nr. 465/2017 al BEJ Aldea Diana Elena .
Respinge exceptia lipsei calitatii procesual pasive a intimatei Raiffeisen Bank SA, invocata de aceasta prin intampinare. Respinge ca nefondata cererea de intoarcere a executarii silite. Dispune restituirea taxei judiciare de timbru în cuantum de 1000 lei către contestatori, la rămânerea definitivă a prezentei hotarari. Obligă intimaţii la plata către contestatori a sumei de 7000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat astfel cum a fost redus potrivit art. 451al. 2 Cprocciv. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare, cale de atac ce se va depune la Judecatoria Bacau. Pronunţată in şedinţa publica, azi, 22.01.2019.

Suma pentru care se incepuse executarea silita era colosala – 325000 chf, ce derivau dintr-un credit in franci elvetieni incheiat in 2007.

Opinam ca si secretul bancar a fost incalcat prin cesiunea de creanta ilegala.

Sunteti in prag de executare silita sau ati primit acte de executare silita? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legalitatea actelor de executare.

Executare silita b2 kapital anulata prin invocarea ilegalei cesiuni de creanta. Intodeauna verificati actele de executare doar cu avocati specializati in executare silita.

Puteti stabili de asemenea o intrevedere cu noi aici.

Demisie Administrator SRL – Cum Poate Sa Demisioneze Un Administator Al Unui SRL-Procedura Registru Comertului Excludere Administrator

Exista doua ipoteze prin in care un administrator al unei societati cu raspundere limitata este pus sa renunte la aceasta functie –

 • in conditiile in care se hotaraste acest aspect in hotararea generala a asociatiilor;
 • in conditiile in care administratorul societatii vrea sa demisioneze;

Opinez ca legea societatilor comerciale 31/1990 se completeaza in mod corespunzator cu ceea ce inseamna contractul de mandat si astfel, discutam despre mandatul dat unui administrator al unei socieati comerciale fie el cu titlu gratuit fie remunerat.

 • Procedura de excludere a unui administrator in cazul hotararii acestor aspecte de catre hotararea generala a asociatilor -Excludere Administrator SRL fara calitate de asociat-

In acest prin caz dat adica, excluderea unui administrator fara calitatea de asociat, procedura in sine este vadit reglementata de catre legea 31/1990.

Articolul 194 legea 31/1990

(1) Adunarea generală a asociaţilor are următoarele obligaţii principale: ———- Partea introductivă a alin. (1) al art. 194 a fost modificată de pct. 137 al art. I din LEGE nr. 441 din 27 noiembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 955 din 28 noiembrie 2006.

a) să aprobe situaţia financiară anuală şi să stabilească repartizarea profitului net;

b) să desemneze administratorii şi cenzorii, să îi revoce/demită şi să le dea descărcare de activitate, precum şi să decidă contractarea auditului financiar, atunci când acesta nu are caracter obligatoriu, potrivit legii; ———- Lit. b) a alin. (1) al art. 194 a fost modificată de pct. 43 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 82 din 28 iunie 2007, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 446 din 29 iunie 2007.

c) să decidă urmărirea administratorilor şi cenzorilor pentru daunele pricinuite societăţii, desemnând şi persoana însărcinată să o exercite;

 • Procedura de excludere a unui administrator in cazul hotararii acestor aspecte de catre hotararea generala a asociatilor -Excludere Administrator SRL ce are calitatea de asociat-

S-a retinut in practica, faptul ca daca un asociat ar avea si calitatea de administrator, acesta nu ar trebui sa voteze pro causa pentru excluderea sa, deci asta ar insemna ca s-ar retine o mai utila abtinere de la orice procedura de vot, desi, acest lucru nu-i este interzis.

Vedeti si exceptiile de neconstitutionalitate cu privire la atacarea deciziilor in instanta cu privire la consiliul director.

Solicitati analiza cazului dvs. cu programul de inteligenta artificiala si verificati sansele de castig intr-un posibil litigiu comercial.

Spunem ca ar trebui sa se abtina fiindca actele facute pro causa sunt susceptibile de anulare.

 • Procedura de demisie a unui administrator (act unilateral) in situatia in care prin AGA, asociatii sunt de acord.
 • Administratorul va formula in scris cererea de demisie pe care o inregistrati la societate – Atentie trebuie sa fie cu cca 30 zile de le inregistrare pana la data efectiva la care doriti demisia din functie , acest aspect este util pentru a nu prejudicia activitatea societatii )
  Se convoaca AGA extraordinara;
  In cadrul sedintei AGA, se ia act de demisia administratorului si evident se va numi unul nou.
  Dupa numire nou administrator, se face un aditional cu noile modificari, aditional care se depune si inregistreaza in registrul comertului.
Demisie Administrator SRL
Avocat Cuculis A.
 • Procedura de demisie a unui administrator (act unilateral) in situatia in care prin AGA, asociatii nu sunt de acord sau nu se prezinta la AGA;

Aceasta situatie este de fapt cea mai incalcita si va fi necesar ca administratorul societatii sa urmeze procedura de mai jos-

In primul rand va depune demisia sa , iar documentul unilateral trebuie sa aiba atat stampila de primire/nr. inregistrare la societate sau in cazul in care nu se poate acest lucru se va face procedura de notificare prin avocat ;

Secundar, va dispune in calitate de administrator convocarae AGA in vederea discutarii de catre asociati a cererii de demisie a administratorului societatii.

Tertiar – daca in cadrul acestei adunari generale fie asociatii nu se prezinta fie nu voteaza, atunci pe baza procesului verbal, administratorul demisionarva depune mentiuni in Registrul Comertului si astfel de la aceasta data el desi nu va fi radiat din evidentele registrului, totusi va aparea cu titlul de administrator demisionar incepand cu data respectiva, astfel incat nu ii vor putea fi imputate fapte de dupa aceasta data.

Important este ca orice procedura sa fie facuta de catre un avocat specializat in drept comercial. 

Este posibil ca procedura in sine sa necesite si interventia instantei de judecata in conditiile in care administratorul demisionar doreste efectiva radiere din registrul comertului.

Probleme de drept comercial? Completati formularul de mai jos.

Definitiva Garanti Bank Si Credit Europe Bank Dare In Plata-Recurs Dare In Plata Castigat Si Actiune CEB Perimata

Astfel, la inceput de an, Garanti Bank pierde definitiv dosarul pe dare in plata iar debitorul reuseste sa-si stearga datorie reziduala de 23000 euro. Solutia obtinuta este definitiva in recursul la darea in plata. Recurs dare in plata.

Debitorii scapa de datorii si reusesc sa dea in plata, atat prin procesele castigate definitiv in urma judecarii lor dar si prin procesele pe care bancile din propriile culpe le pierd.

Procese pierdute de catre Credit Europe Bank prin netimbrare si prin perimarea dosarelor. A trecut atat de multa vreme de la momentul deschiderii acestor actiuni si de plimbare pe la Curtea Constitutionala, incat bancile au uitat ca au contestat notificarile de dare in plata.

Tragem concluzia ca referitor la timbraj, chestiunea nu este inca lamurita si va indrumam sa invocati exceptiile de netrimbrare in toate contestatiile pentru ca banca sa fie obligata la plata taxei de timbru la valoare.

21.01.2019Ora estimata: 11:00
Complet: C2R
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Dec.civ.nr. 23/R-Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta creditoare Garanti Bank Saîn contradictoriu cu intimaţii debitori Spătaru Lili şi Spătaru Aurica împotriva Deciziei civile nr. 320/2017A din 16.11.2017 pronunţată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 9362/196/2016. Definitivă. Pronunţată astăzi 21.01.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei. (AMM) 
Document: Hotarâre  23/2019  21.01.2019
 1. Constatarea stingerii datoriei noastre  fata de paratul mai sus indicat ca efect al notificarii emise in data de xxxx cu numarul 102367 emisa in baza legii 77/2016, datorie ce deriva din contractul de credit bancar xxxx/xx.xx.xxxx garantat  cu ipoteca, valorificata in procedura de executare silita din dosarul xx/xx aflat pe rolul BEJA xxxx

Dare in plata deschisa de debitor, contestatie formulata de catre creditor, apoi liniste. BANCILE au uitat ca si-au dat in judecata clientii si au lasat dosarele in nelucrare sau au renuntat sa le mai timbreze.

De asemenea, multe dintre banci au cesionat contractele de credit in mod ilegal sau altele au transferat creantele bancare spre recuperatori de creanta din afara Romaniei fapt ce face ca acele creante sa fie executate ilegal.

In ceea ce priveste Credit Europe Bank (vedeti si alte decizii definitive) si dosarele pe care le-a pierdut, unul dintre ele a fost pierdut fiindca dosarul CREDIT Europe Bank a fost perimat iar unul nu a fost timbrat. Astfel debitorii raman cu notificarile de dare in plata valabile considerandu-se de fapt indeplinita inclusiv conditia impreviziunii.

S.C. CREDIT EUROPE BANK ROMÂNIA S.A
ReclamantMITU RAMONAPârâtMITU ION ALINPârât

Şedinţe

13.12.2018Ora estimata: 08:30
Complet: 20-C
Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia insuficientei timbrări. Anulează cererea de chemare în judecată ca insuficient timbrată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.12.2018. 

Cel de-al doile dosar pe care aceeasi banca il pierde, este cu privire la constatarea perimarii acestuia, astfel –

 Art. 416 cod procedura civila-

Cererile supuse perimării

(1) Orice cerere de chemare în judecată, contestaţie, apel, recurs, revizuire şi orice altă cerere de reformare sau de retractare se perima de drept, chiar împotriva incapabililor, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părţii, timp de 6 luni.

Verificati aici care sunt sansele de castig in cazul unui litigiu pe rolul instantei de judecata.

NUCĂ ALEXANDRINA Debitor
CREDIT EUROPE BANK (ROMANIA ) S.A.Creditor

Şedinţe

14.12.2018Ora estimata: 08:30
Complet: 13-C
Tip solutie: Constată perimată cererea
Solutia pe scurt: Constată perimată cauza. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de recurs se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14.12.2018. 
Document: Hotarâre  8383/2018  14.12.2018

Av.Drd. Cuculis

Problema juridica ce necesita consultanta? Completati formularul de mai jos.

Poprire Bcr Anulata Si Ipoteca Prescrisa-Bcr S.A Pierde O Contestatie La Executare Si Instanta Anuleaza Datoria De 33000 Euro

Debitorul infrange banca BCR S.A – 147400 lei anuleaza instanta si implicit toate actele de executare din adresa de poprire Bcr dispunand astfel incetarea executarii silite ca urmare a lipsei executorialitatii contractului de credit bancar .

Atentie- 2019 a venit cu modificari cu privire la modul de contestare a executarilor silite, astfel incat daca primiti acte de executare procedura de contestare este diferita. Astfel verificati cum puteti formula o contestatie la executare incepand cu 2019.

Debitorul anuleaza executarea silita a BCR S.A si intersant juridic este si faptul ca discutam despre unul dintre putinele credite pe care le mai vedem in portofoliul bancii BCR in conditiile in care toate creditele presupus “neperformante” ajung direct la recuperatorii de creante ilegali si fara autorizatii.

De asemenea, executarea silita a inceput prin metoda popririi dispusa de catre executorul Ilie Maria Magdalena insa observam

Lesne de observat este si faptul ca banca BCR are Ipoteca Prescrisa si asta adauga o noua hotarare in favoarea prescriptiei ipotecii si nu la termenul de 10 ani asa cum gresit s-a retinut ci la termenul de 3 ani, de esenta protejandu-se o creanta si nu un drept real.

De mentionat, ca in cadrul procesului desfasurat in fata instantei de judecata, BCR S.A a sustinut in permanenta ca acest debit nu a fost prescris si ca executarea este legala, invocand faptul ca prin declararea scadentei anticipate in anul 2017, termeul de prescriptie ar fi operat in 2020.

Fals sau corect?

In mod sigur FALS pentru ca trebuie analizat fiecare contract de credit bancar si se observa lesne ca NEINDEPLINIREA ORICAREI obligatii din contract, atrage scadenta lui anticipata, sau mai bine zis, posibilitatea de a scadenta anticipat.

Verificati si alte moduri prin care veti putea obtine de la instanta o solutie favorabila de respingere a incuviintarii executarii silite, atunci cand un recuperator de creanta sau o banca solicita incuviintarea executarii silite a dvs.

Verificati sansele unui proces cu ajutorul inteligentei artificiale – AICI.

Debitorii trebuie sa stie ca singurul remediu pe care il au impotriva executarilor silite este contestatia la executare. 

Actul de executare mai sus are stipulat in mod clar ca executarea silita se va face atat in baza contractului de credit cat si a contractului de ipoteca, astfel existand o relatie INDISOLUBILA intre cele doua, fapt pentru care principiul conform caruia p

18.01.2019
Ora estimata: 09:00
Complet: C2
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatorii Oancea Gheorghe, Oancea Floriana, Mircea Nicola, în contradictoriu cu intimata BCR S.A. Constată prescrisă executarea silită care face obiectul dosarului de executare nr. 474/E/2018 al BEJ Ilie Maria Magdalena.
Anulează toate actele de executare efectuate în dosarul nr. 474/E/2018 al BEJ Ilie Maria Magdalena.
În baza art. 717 alin 2 C.p.civ obligă contestatorii la plata către BEJ Ilie Maria Magdalena a sumei de 84 lei reprezentând contravaloare copii dosar de executare. Obligă intimata la plata către contestatori a sumei de 84 lei cu titlul de cheltuieli de judecată, constând în cost fotocopiere dosar de executare. Ia act de renunţarea contestatorilor la capătul de cerere privind întoarcerea executării. Cu drept de a formula apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 18 ianuarie 2019.
Document: Hotarâre  36/2019  18.01.2019

Prin urmare, adresa de poprire BCR a fost emisa ilegal, cu incalcarea uneia dintre conditiile esentiale si anume executorialitatea contractului.Poprire Bcr anulata de catre instanta.

Solicitati o programare pentru consultanta juridica – aici.

Sunteti in executare silita? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legaliatea executarii silite.

Banca Transilvania Obligata Sa Restituie 13000 Chf In Urma Pierderii Procesului Pe Clauze Abuzive-Comision Penalizare Si Administrare Plus Dobanda Contractuala

La mai bine de 10 ani de zile de la semnarea contractelor de credit, clauzele abuzive sunt la fel de prezente in viata consumatorilor la fel ca atunci cand au semnat aceste contracte.

Astfel, poate numele Volksbank nu mai reprezinta nimic pentru nimeni, insa au ramas sechelele unor traume traite pentru lipsa de implicare a statului dar si pentru lipsa de reglementare lasata prea multi ani.

Practica instantelor de judecata a inceput sa fie una extrem de favorabila pe partea de eliminare a dobanzilor penalizatoare din cadrul contractelor de credit si nici aici instanta nu a facut exceptie. De asemenea nici comisionul de administrare nu mai reprezinta o necunoscuta pentru debitori, care solicita intoarcerea lui plus doabanda legala a Bancii Transilvania practic sumele incasate in baza acestor clauze avand acum drum drept spre buzunarele imprumutatilor fie in cadrul proceselor individuale fie in cadrul proceselor colective deschise contra Bancii Transilvania.

Debitorul trebuie sa primeasca de la banca Transilvania suma de 13000 CHF, toti incasati in baza unor clauze declarate de catre instanta ca fiind abuzive la care se adauga dobanda legala.

Vedeti solutia mai jos-

19.12.2018Ora estimata: 8:00
Complet: D12
Tip solutie: Fond
Solutia pe scurt: Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei B. T. SA, excepţie invocată de pârâtă.

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii V. I. şi V. T. în contradictoriu cu pârâta B. T. SA.

Constată caracterul abuziv şi, în consecinţă, nulitatea absolută a clauzelor prevăzute de art. 3 lit. d, art. 5 lit. a referitor la comisionul de risc şi art. 4 lit. a referitor la comisionul de penalizare din Contractul de credit bancar nr. 0144320 – Condiţii Speciale, încheiat la data de 12.03.2018 cu V. R. SA.

Obligă pârâta B. T. SA să restituie reclamanţilor sumele încasate de aceasta până la data cesiunii de creanţă din 25.07.2014, respectiv: dobânda contractuală încasată peste limita de 3,99% p.a. prevăzută de art. 3 lit a din contract, în echivalent în lei conform cursului de schimb RON/CHF de la data plăţii, suma de 125 CHF, în echivalent în lei conform cursului de schimb RON/CHF de la data plăţii, precum şi suma de 12636,15 CHF reprezentând comision de risc/administrare, în echivalent în lei conform cursului de schimb RON/CHF de la data plăţii, toate sumele cu aplicarea dobânzii legale, pentru perioada în care contractul de credit a fost guvernat de OG nr. 9/2000, respectiv dobânda legală penalizatoare, pentru perioada în care contractul a fost guvernat de OG nr. 13/2011, începând cu momentul efectuării plăţii şi până la momentul restituirii integrale.

Respinge, ca neîntemeiate, cererea reclamanţilor de constatare a caracterului abuziv al clauzelor prevăzute de art. 4 lit. a din Condiţiile Speciale şi art. 4.1 din Condiţiile Generale ale Contractului de credit bancar nr. 0144320/12.03.2008, precum şi cererea de stabilizare a cursului de schimb CHF/RON. Fără cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 zile de la comunicare la Curtea de Apel Cluj. Apelul şi motivele de apel se depun la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.12.2018. 
Document: Hotarâre  2178/2018  19.12.2018

Av.Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Contestatie Executare Factura Utilitati Publice Titlu Executoriu-Apa Canal-Anulare Executare Furnizor

Factura la apa este gresita si nu vreti sa o platiti? Nicio problema, desi furnizorii de servicii de utilitati publice pot pune in executare silita facturile emise, si debitorii au la indemana calea contestatiei la executare.

Decizia instantei: Debitorul executat pentru 6500 de lei iar in realitate suma datorată efectiv de către contestator era de – 154 lei.

Debitorul a contestat factura de apa contorizata in mod gresit si in baza unor incurcaturi facute de catre operatorul de servicii publice de apa si canal Ilfov, in sensul ca acesta i-a tarifat in mod gresit consumul de apa a obtinut si anularea executarii silite, pornite in baza facturilor de apa si canal.

Astfel, din nefericire pentru debitori, serviciile de utilități publice adică apa, canalizarea, căldura și gunoiul trebuiesc achitate în 15 zile de la emiterea facturilor, asa cum legea a fost modifica inca din 2016.

Cu privire la speta de mai jos, instanta a dispus anularea executarii silite cu privire la gresita emitere a facturilor de apa si canal si contorizarea consumului care evident s-a facut in mod gresit din moment ce si factura (titlu executoriu din pacate) s-a emis in acelasi mod , adica gresit.


In baza caror acte normative facturile de utilitati sunt titluri executorii? Cum pot contesta debitorii executarile silite pornite pentru facturile de utilitati gresite?

Cum scapa astfel cei care primesc facturi gresite si nu vor sa la plateasca? Contesta executarea silita prin noua metoda de contestatie la executare din 2019.

Vedeti solutia instantei de judecata cu privire la o executare silita inceputa de catre serviciul Ilfov de apa si canal prin care instanta a anulat executarea silita inceputa in baza facturii.

De asemenea in trecut au mai fost invocate exceptii ale neconstitutionalitate cu privire la titlul executoriu al facturilor la utilizati, insa CCR a respins solicitarile.

10.01.2019Ora estimata: 09:00
Complet: C15
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia la executare. Anulează în parte toate actele de executare efectuate în dosarul de executare nr. 43/R/2018 al BEJA Maghiar Bogdan şi Rosu Ioana-Ruxandra, cu privire la suma de 6.524,97 lei.

Menţine actele de executare silită cu privire la suma de 154,06 lei şi dispune recalcularea tuturor cheltuielilor de executare silită în funcţie de suma datorată efectiv de către contestator – 154,06 lei.

Respinge ca neîntemeiată cererea contestatorului de anulare a actelor de executare cu privire la suma de 154,06 lei. În temeiul art. 717 alin. 2 Cpc obligă contestatoarea la plata către BEJA Maghiar Bogdan şi Rosu Ioana-Ruxandra a sumei de 55,93 lei cu titlu de cost fotocopiere dosar de executare. În baza art. 453 Cpc obligă intimata la plata către contestatoare a sumei de 2555,93 lei cu titlu de cheltuieli de judecată – 2500 lei onorariu apărător şi 55,93 lei cost fotocopiere dosar de executare. Dispune restituirea sumei de 400 lei către contestator cu titlu de parte din taxa judiciară de timbru achitată. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Cornetu. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.01.2019. 
Document: Hotarâre  26/2019  10.01.2019

La articolul 42, după alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (61), cu următorul cuprins:

„(61) Factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu.”

Executorul judecătoresc va pune mai întâi poprire pe conturile bancare, iar dacă persoana nu are conturi, îi vor fi executate bunurile, asta arata legea care ii poate arunca in strada pe debitori.

La articolul 42, alineatul (9) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(9) Factura pentru serviciile furnizate/prestate se emite cel mai târziu până la data de 15 a lunii  următoare celei în care prestaţia a fost efectuată. Utilizatorii serviciilor de utilităţi publice, persoane fizice sau juridice, sunt obligaţi să achite facturile reprezentând contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în termenul de scadenţă de 15 zile de la data emiterii facturilor; data emiterii se înscrie pe factură. Termenul de scadenţă privind plata facturii se ia în calcul începând cu data emiterii facturii.”

Noua lege, Legea nr. 225/2016, mai prevede că auoritățile locale trebuie să supravegheze îndeplinirea obligațiilor de către operatorii de utilități, inclusiv prețurile practicate de aceștia.

La articolul 43, alineatul (1), partea introductivă şi litera d) ale alineatului (2) şi alineatele (4) – (8) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„(5) Preţurile şi tarifele pentru plata serviciilor de utilităţi publice se propun de operatori şi se stabilesc, se ajustează sau se modifică prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale ori, după caz, ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară cu scop serviciile de utilităţi publice, în condiţiile legilor speciale, cu respectarea metodologiilor elaborate de autoritatea de reglementare competentă.”

Pentru cei care locuiesc la bloc, vor fi executate silit asociațiile de locatari, care vor cere apoi în instanță recuperarea datoriilor de la proprietari.

Serviciile de utilități publice, adică apa, canalizarea, căldura și gunoiul vor trebui achitate în 15 zile de la emiterea facturilor, față de 30 de zile, cum era stipulat până acum. În următoarea lună, la facturile neachitate se vor aduna penalități, iar după 45 de zile, proprietarii pot fi executați silit.

Intampinati o problema juridica? Stabiliti o consultanta aici.

Executare Anulata-Executat Silit De Kruk-Perimare Executare Silita -Executare Ilegala Investcapital Malta LTD

Executat Silit De Kruk , in calitate de reprezentant in Romania a recuperatorului strain si fara autorizatie de functionare in statul de origine si anume Investcapital MALTA LTD, debitorul a formulat contestatia la executare pentru un dosar executional din 2012 invocandu-se in mod principal perimarea executarii silite.

Debitorul scapa de plata sumei de 42000 de lei, executarea silita atinge cote ilegale iar instanta anuleaza toate actele intocmite din 2012 si pana la zi.

Debitorul executat silit de Kruk scapa de plata datoriei in integralitatea ei, datorie ce crestea zilnic prin prisma dobanzilor ilegale.

Atentie– din 2019 procedura de contestatie la executare a fost modificata.

Poveste Kruk este una aparent simpla. Cumpara credite pe nimic , cesionate la 2% din valoarea lor de catre banci catre aceste vehicule financiare si apoi recuperatorul de creante infloreste- Avocat Cuculis

Credit la Banca? – Boala Grea, moarte sigura- ajungi pe mana recuperatorilor si de aici te mai scapa doar instanta de judecata.

Multe dintre executarile silite pe care le primesc debitorii sunt ilegale, insa pasivitatea debitorilor prieste recuperatorilor de creante- amintesc de peste 8 ani de zile, faptul ca imediat cum se primesc actele de executare, daca se intentioneaza contestatea executarii silite, atunci trebuie actionat rapid.

Executat Silit De Kruk si situatia dosarului castigat irevocabil- Ce a invocat debitorul si cum puteti obtine anularea unui dosar de executare silita deschis acum 7 ani de zile?

Dosar 1833/202/2018 avand ca obiect contestatie la executare – constatare permimare.

S-a solicitat constatarea perimarii executarii silite unui dosar de executare inceput inca din anul 2012. Actiunea a fost formulata in termen de 15 zile de cand debitoarea a ridicat intreg dosarul executional fiind momentul la care se putea identifica toate perioadele in cadrul carora executorul judecatoresc a lasat dosarul in nelucrare.

Astfel s-a invocat  art. 389 alin. 1 C. pr. civ. unde se precizeaza ca: ”Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.”

In fond, executat silit de kruk , actiunea a fost respinsa pe motiv ca ar fi incidente dispozitiile artart. 390 alin a VCPC conform carora” dispozițiile art. 387 și 389 nu se aplică în cazurile când legea încuviințează executarea fără somație.

În această situație putem găsi executarea silită prin poprire reglementată de art.  454 VCPC.” ; legea nedistingand daca s-a inceput executarea fara somatie si apoi s-a emis somatia imobiliara sau daca a inceput direct cu somatia imobiliara. Totodata instanta de fond a mai retinut ca masura popririi instituita de catre executor asupra conturilor debitoarei ar fi intrerupt termenul de perimare.

Cu toate acestea instanta de recurs, analizand dosarul executional a constatat existenta publicatiei de vanzare ce nu ar fi putut sa fie emisa in lipsa unei somatii imobiliare si in concluzie deliberand a dispus:


Executat Silit De Kruk
Executat Silit De Kruk
10.01.2019Ora estimata: 12:30
Complet: Complet C40
Tip solutie: Admitere recurs
Solutia pe scurt: Admite recursul formulat de recurenta – contestatoare Oprea Elena împotriva Încheierii pronunţate în data de 21.06.2018 de Judecătoria Călăraşi în contradictoriu cu intimata – intimată Investcapital LTD, modifică în tot sentinţa recurată şi rejudecând:

Admite în parte contestaţia la executare formulată de contestatoarea Oprea Elena în contradictoriu cu intimata Investcapital LTD. Admite excepţia perimării executării silite invocată de contestatoare şi pe cale de consecinţă:

Constată perimată executarea silită în dosarul de executare silită nr.58/2012 înregistrat pe rolul BEJA Mihalcea şi Şerban începând cu data de 22.02.2012.

Anulează actele de executare efectuate în dosarul de executare silită nr.58/2012 înregistrat pe rolul BEJA Mihalcea şi Şerban începând cu data de 22.02.2012. Obligă intimata Investcapital LTD la plata către contestatoarea Oprea Elena a sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată de la fond constând în onorariu avocat. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10.01.2019. 
Document: Hotarâre  1/2019  10.01.2019

https://www.agerpres.ro/ots/2018/09/11/lupta-debitorilor-cu-firmele-de-recuperari-creante–638492

Astfel, debitorul executat silit de kruk cu mana lunga a recuperatorului INVESTCAPITAL MALTA LTD a scapat de plata sumelor ce derivau din contractul de credit semnat initial cu CEC BANK ce ulterior a cesionat creanta recuperatorilor de creante.

Avocatul specializat in executare silita urmeaza sa analizeze actele emise de catre executor si daca ele sunt sau nu legale.

Verificati mai jos cum puteti anula o executare silita si la ce trebuie sa fiti atenti pentru a putea contesta actele de executare.

Surpriza cea mai mare? toti banii platiti de catre debitor vreme de 7 ani de zile se vor restitui !!

Executat Silit De Kruk
Executat Silit De Kruk

Sunteti in procedura de executare silita? Verificati legalitatea actelor emise de catre executor si anulati executarea silita. Executat Silit De Kruk ? Completati formularul de mai jos.

Cum Se Contesta O Amenda CNA-Consiliul National Audiovizual -Contraventie

Modalitățile legale de atacare a unei amenzi aplicate televiziunilor de către CNA

          Dreptul la liberă exprimare este un drept fundamental, acesta cunoscând o bogată reglementare legislativă atât la nivel național în cadrul Constituției, cât și la nivel european.

Contesta O Amenda CNA
Contesta O Amenda CNA

          Drept urmare, informarea corespunzătoare a opiniei publice este o obligație fundamentală a jurnaliștilor, fiind corelativă dreptului la informare al cetățenilor, ce au și dreptul de a solicita ca informațiile transmise să fie în concordanță cu realitatea și opiniile să fie unele oneste, fără să se exercite presiuni din partea autorităților publice sau a particularilor.

          Legea fundamentală prevede în mod expres dreptul cetățenilor de a fi informați cu privire la aspectele de interes public.

          Conform Legii nr. 544/2001, prin informațiile de interes public se înțeleg datele ce țin de modalitatea de funcționare a unei autorității sau a unei instituții publice, indiferent de modalitatea de transmitere a informației.

          Noțiunea de interes public nu are o reglementare limitativă, putând cuprinde, în funcție de situația socio-politică și interesul general al societății, și informații cu privire la un reprezentant al unui partid politic care nu-și îndeplinește obligațiile conform legii, la un eveniment major, prcum și aspecte care țin de importante modificări legislative.

          Totuși, dreptul la informare exercitat de către jurnaliști nu este un drept absolut, cunoscând o îngrădire în situația în care se încearcă un abuz sau o informare necorespunzătoare a publicului.

          Conform art. 88 din Legea nr. 504/2002 privind audovizualul, CNA este autoritatea responsabilă cu supravegherea respectării, controlului îndeplinirii obligațiilor și sancționarea posturilor de televiziune și nu numai, în situația în care a avut loc o încălcare a dispozițiilor legale în materia audiovizualului.

          Exercitarea activității de control se poate face din oficiu, la cererea unei autorități publice, în urma plângerilor emise de către persoanele fizice sau juridice afectate în mod direct, sau ca urmare a plângerilor depuse de către organizațiile neguvernamentale.

          În urma unei analize concrete, se pot aplica următoarele sancțiuni, în funcție de gravitatea acuzației: somația publică de intrare în legalitate, ameda care poate ajunge până la 200.000 RON, retragerea licenței de funcționare

          Sancțiunea care se aplică cel mai des este aceea a amenzii, anual fiind aplicate de către CNA zeci de amenzi posturilor de televiziune și de radio.

          Deciziile de sacționare se pot ataca de către persoanele interesate în termen de 15 zile de la comunicare la secția de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Curții de Apel, cu mențiunea că termenul de 15 zile nu suspendă de drept sancțiunile aplicate.

          Hotărârile Curții de Apel se pot ataca cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, urmând ca hotărârea acesteia să fie irevocabilă și definitivă.

          Actele emise și neatacate în termenul legal menționat supra, constituie de drept titlu executoriu.


Av. Drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

Kruk Romania Executa Silit Ilegal-Recuperatorul Pierde Ipoteca-Investcapital LTD Ipoteca Prescrisa Si Pierdere Executorialitate Contract Ipoteca-Termen Prescriere Ipoteca Imobiliara

Analiza Juridica – Am Un Credit Bancar Garantat Cu Ipoteca-Cum Scap De EXECUTAREA SILITA Si Cum Prescriu Ipoteca Imobiliara?

Dosare Castigate Definitiv Cu Titlu De Exemplu! Kruk Romania Executa Silit Ilegal Prin Mana Lunga A Investcapital LTD Care Sunt Ilegali! – Avocat Cuculis A.

Vedeti solutia data la inceput de 2019 de catre instanta de judecata. Debitorul scapa de palta sumei de 45000 de euro.

Ipoteca Imobiliara si modalitatea de prescriere a ei, au facut obiectul mai multor dispute pe marginea posibilitatii de a prescrie sau nu in termenul de 3 ani a unui drept ce la prima vedere se doreste a fi un drept REAL.

Este pana la urma ipoteca un drept real? Intram in sfera drepturilor reale totale cand vine vorba de ipoteca? Poate fi invocat termenul de 10 ani in cazul inceperii executarii silite inclusiv in cazul ipotecii? Vedeti mai jos-

Kruk Romania Executa Silit Ilegal cu ajutorul INVESTCAPITAL LTD- Instanta dispune anularea intregii executari silite si constata –
că titlurile executorii reprezentate de contractul de credit nr. 4/ 24.01.2008, contractul de garantie reală mobiliară pe sume de bani, cont curent nr.21/24.01.2008 şi contractul de ipotecă nr. 13/22.01.2008 autentificat de către BNP Ceuca Ioan sub nr.12/22.01.2008 şi-au pierdut puterea executorie.

De asemenea observam si faptul ca prin aspectul ca INVESTCAPITAL LTD este un recuperator strain care pune in executare silita in Romania creante sub forma unei firme de investitii, acesta nu are autorizare din tara de origine si iarasi executarea lor este ilegala. Recuperatorii de creante din strainatate executa ilegal in 2019.

Dosar 2643/265/2018 avand ca obiect contestatie la executare formulata in 15 zile de cand au primit primele acte de executare.

Titlul executoriu era compus din contractul de credit cat si contractul de ipoteca imobiliara.

Avand in vedere ca debitorii nu au mai efectuat nicio plata cu mai bine de 3 ani in urma, la momentul primirii actelor am putut solicita instantei de judecata in baza art. 706 CPc constatarea dreptului creditorului de a mai recurge la executarea silita ca fiind prescris cu consecinta anularii tuturor actelor de executare emise.

Prin intampinare intimata s-a aparat invocand imposibilitatea incidentei institutiei prescriptiei avand in vedere ca debitul imprumutat a fost garantat cu un contract de ipoteca, termenul de prescritie in acest caz fiind considerat de 10 ani. 

Cu toate acestea prin raspunsul la intampinare s-au facut precizari intemeiate pe art. 2503 C civ. unde se prevede că, “o dată cu prescripţia dreptului la acţiune privind un drept principal, se stinge şi dreptul la acţiune privind drepturile accesorii, afară de cazul în care legea prevede altfel”. 

Astfel, urmarim solutia instantei de judecata prin care anuleaza caracterul executoriu al contractului de ipoteca si ulterior facem analiza celor invocate.

Este suspus termenului de 10 ani contractul de ipoteca ce rezida din contractele bancare atunci cand ele sunt puse in executare silita?

Kruk Romania Executa Silit Ilegal Prin Intermediul Investcapital LTD daca solicita executarea silita dupa termenul de 3 ani de zile, desi are ipoteca instituita?

Termenul de 10 ani nu poate fi aplicat pentru contractul de ipoteca atunci cand vine vorba despre prescriptia dreptului de a cere executarea silita!

Pentru a putea considera ca termenul de 10 ani de zile se pune in discutie cu privire directa la contractul de ipoteca, trebuie sa privim spre contractul de ipoteca si sa observam daca el in sinea-i se refera la un drept real sau la un drept ce tinde catre un drept de creanta.

Astfel, opinam, asa cum am facut-o si in fata instantei de judecata, ca prin contractul de ipoteca nu se naste de FACTO un drept real principal ci un drept real accesoriu sau poate chiar unul de creanta supus termenului de incepere al executarii silite de 3 ani de zile.

Prin urmare, drepturile reale pot fi cele referitoare la o vanzare cumparare sau altele care rezida in acest sens. Oricum, prin protejarea unui drept de creanta si instituirea unui drept real accesoriu, este evident ca primul drept o data ce se PRESCRIE atat procedural dar si material la 3 ani de zile, ipoteca imobiliara nu poate continua de sine statatoare si astfel va urma soarta principalului.

Exista opinii care arata ca termenul de prescriptie pentru ipoteca ar fi de 10 ani. Nu putem sa fim de acord cu aceste explicatii fiindca asta ar insemna o eludare a termenului de 3 ani prin care orice creanta se poate prescrie cu privire la creditorii personali.

Ipotetic dar si aceasta aparare am folosit-o-n litigiul deschis, daca banca ar considera ca mai are un drept cu privire la contractul de ipoteca ar putea in cel mai bun caz pentru banca, sa deschida o actiune pe drept comun, sa obtina un titlu executoriu si ulterior sa inceapa executarea silita in baza acelei hotarari judecatoresti.

Astfel, ipoteca protejeaza de esenta un drept de creanta si un drept accesoriu, ce nu poate exista fara dreptul principal.

Acest principiu este consacrat si de catre ICCJ.

Doctrina clasica recunoaste in mod traditional caracterul de drept real accesoriu al ipotecii, dublat de natura acesteia de garantie. Astfel, de esenta ipotecii in regimul codului civil anterior este tocmai aceasta accesorialitate a dreptului de ipoteca, care nu poate fi disociat de regimul dreptului personal de creanta caruia ii este atasat. Filozofia vechiului cod civil este in sensul ca dreptul de creanta existenta in patrimoniul creditorului este cel care impune regimul juridic al intregului raport de drept, inclusiv in ce priveste garantiile.

Principiul accesorium sequitar principale a cunoscut in regimul codului civil anterior un numar restrans de exceptii, situatia executarii in temeiul dreptului de ipoteca nefiind una dintre acestea. In conceptia codului, dreptul real real accesoriu de ipoteca nu putea supravietui in nici un caz dreptului principal de creanta, interpretare care se impune si in prezenta cauza. Ar fi de neconceput ca executarea sa fie prescrisa in ceea ce priveste contractul de imprumut, dar sa nu fie prescrisa in ce priveste clauza de garantie ipotecara atasata acestuia. Faptul ca noul cod civil introduce prin art. 2504 alin. 1 o noua viziune nu este de natura sa conduca la o noua concluzie. Pe de o parte, acest text legal este o exceptie conceputa in termeni foarte restrictivi in ceea ce proveste aplicarea, iar pe de alta parte, el nu poate fi aplicat prin analogie.

Prima solutie in acest sens a fost dezbatuta intr-un articol pe care noi l-am intitulat, drumul lung spre casa, unde am discutat tocmai despre aceasta eludare pe care bancile o faceau si o fac in continuare, de a pune in executare COMUNA atat contractul de credit dar si cel de ipoteca, tocmai in scopul de a se prevala in mod ilegal de un termen ce nu poate fi folosit decat prin omisiunea judecatorilor, respectiv termenul de 10 ani de prescriptie.

Av.DRD. Cuculis A.

Sunteti executat silit? Verificati legalitatea executarii silite incepute. Completati formularul de mai jos.

Recuperatorii De Creante Ilegali In 2019-Asimilati Firmelor De Investitii Nu Au Autorizare Din Tara De Origine-Investcapital LTD Executa Ilegal-Contestatia La Executare Va Scapa De Recuperatori

Noua Bomba in 2019 impotriva recuperatorilor de creante -Recuperatorii de creante executa silit si in mod ilegal in Romania chiar daca sunt autorizati de catre ANPC.

Anulati Executarea Silita A Recuperatorilor De Creante Si In 2019-Executarile Lor Sunt Nule Absolut-Vedeti de ce?

Urgent, ANPC ar trebui sa retraga dreptul acelor recuperatori de creanta ce actioneaza din afara tarii de a cumpara si desfasura activitate in Romania. Mai pe scurt, ANPC ar trebui sa retraga autorizatia de functionare in Romania pana cand nu se prezinta o autorizatie din partea statului membru.

2019 va fi un an de pomina pentru recuperatorii de creanta si doar debitorii isi pot apara drepturile prin contestatia la executare silita.

Bomba in materia executarilor silite, statea de fapt chiar la dispozitia imprumutatilor si se refera la faptul ca firmele de recuperari creante din afara tarii, care “gestioneaza” creantele cumparate pe nimic in Romania, chiar daca sunt autorizate de catre ANPC conform OUG 52/2016, ele aveau-

 • OBLIGATIA de a fi autorizate PREALABIL in tara de ORIGINE conform directivei europene DIRECTIVA 2014/65/UE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI.
 • Recuperatorii de creante care actioneaza in Romania din afara tarii desfasoara activitate de investitii cu titlu profesional conform directivei mai sus numite si astfel au obligatia de a fi AUTORIZATI nu doar in Romania ci si in tara de origine, lucru ce nu s-a intamplat.
 • Recuperatorii din afara tarii ce actioneaza in Romania, NU au autorizatie din statul membru fapt pentru care activitatea lor este ilegala in Romania si rezulta ca toate executarile lor sunt ILEGALE si pot fi ANULATE.

Unde se arata si in ce document, ca firmele de recuperare creante din afara Romaniei, trebuie in mod absolut sa prezine o autorizatie suplimentara fata de autorizatia data de catre ANPC?

Avem raspunsul atat in legislatia interna dar cel mai important in normele de drept european ce sunt prioritare dreptului national –

Definitia firmei de investiti – in legislatia din Romania dar si in Regulamentul European si Directiva Europeana –

Oug 99/2006
6. firmă de investiții – orice persoană juridică a cărei activitate o constituie prestarea unuia sau a mai multor servicii de investiții financiare către terți și/sau desfășurarea uneia sau mai multor activități de investiții pe baze profesionale;

Directiva DIRECTIVA 2014/65/UE

Articolul 4

(1)   În sensul prezentei directive, se aplică următoarele definiții:

1.„firmă de investiții” înseamnă orice persoană juridică a cărei ocupație sau activitate obișnuită constă în furnizarea unuia sau mai multor servicii de investiții în beneficiul unor terțe părți și/sau în exercitarea uneia sau mai multor activități de investiții cu titlu profesional;

REGULAMENTUL NR. 575/2013

Acum tragem concluzia ca de esenta, exercitarea uneia sau mai multor activități de investiții cu titlu profesional este exact ceea ce recuperatorii de creante fac, cumpara creanta pe nimic, investesc in ea in punerea in executare si fac PROFIT, astfel in mod direct, este necesar ca ei sa fie AUTORIZATI in tara de ORIGINE si nu doar in Romania.

Articolul 5 Cerința de autorizare

(1)   Fiecare stat membru impune ca furnizarea de servicii de investiții și/sau exercitarea activităților de investiții ca ocupație sau activitate obișnuită cu titlu profesional să facă obiectul unei autorizări prealabile în conformitate cu prezentul capitol. O astfel de autorizație este acordată de autoritatea competentă a statului membru de origine desemnată în conformitate cu articolul 67.

ATENTIE-CHIAR DACA RECUPERATORII DE CREANTE din afara tarii sunt autorizati de catre ANPC, ei functioneaza in mod ILEGAL

De ce spunem ca discutam despre o firma de INVESTITII si de ce ar trebui sa fie recuperatorii incadrati in aceasta clasa?

In insasi actele constitutive ale recuperatorilor de creante din afara tarii apar activitatile de Prin cumpararea de active neperformante ale bancilor Investcapital LTD dar si toti ceilalti recuperatori de creante, se pozitioneaza prin insasi activitatea lor in dispozitiile referitoare la FIRMELE DE INVESTITII FINANCIARE.

CUM? Se cumpara creanta de la banca as cum am indicat inca din 2014, pe o suma derizorie, se fac investitii in punerea ei in executare si se face profit maximal.

Astfel, prin schema aceasta, chiar daca recuperatorul de creanta din afara tarii nu este declarat in mod expres ca societate de investiti, prin propria sa activitate el desfasoara o astfel de activitate iar conform legii dar si regulamentului si directivei europene mentionate, are nevoie de AUTORIZARE DIN STATUL DE ORIGINE.

In lipsa acestei autorizari, in Romania nu poate desfasura o astfel de activitate.

Cum se anuleaza executarea silita pornita de catre un asemenea recuperatode creante precum Investcapital LTD sau altii?

Plecam inca de la baza activitatii.

Recuperatorul cumpra blocul de creante fara AUTORIZATIE, astfel insasi tranazctia pe care a facut-o cu banca este ILEGALA pentru ca nu avea dreptul sa faca aceasta INVESTITIE.

Pe cale de consecinta nici punerea in executare nu putea sa aiba loc avand in vedere IMPOSIBILITATEA recuperatorului de creante de a cumpara efectiv creanta si pe cale de consecinta executarea silita este nula.

Pe langa acesta noua aparare pe care o vor putea folosi toti debitorii in procesele pe care le au cu recuperatorii de creante, nu uitati de invocarea deciziei 9/2016 a ICCJ, a deciziei 19/2018 a ICCJ de faptul ca recuperatorii nu va pot obliga la Dobanzi conform oug 52/2016 si nu in ultimul rand ca in raport de normele GDPR nici nu au voie sa va foloseasca datele personale ceea ce ii fac ilegali din start.

De asemenea, pentru verificare, accesati si lista recuperatorilor autorizati de catre ANPC in Romania, insa doar cei cu sediul in Romania au primit legal autorizatie, ceilalti din afara tarii sunt ilegali.

Vedeti mai jos primele pronuntari din 2019 cu privire la ANULAREA EXECUTARILOR SILITE PORNITE DE CATRE RECUPERATORII DE CREANTE!

Vedeti mai jos care sunt noile modalitati de contestatie la executare  in 2019 impotriva executarilor pornite de catre recuperatorii de creante.

In primul rand incepem cu PRIMA solutie din 2019 referitoare la un recuperator de creante care a fost infrant in instanta pentru ca incepuse o executare silita in mod ilegal. Astfel, debitorul apeland la un avocat specializat in executari silite a anulat integral executarea silita a INVESTCAPITAL LTD MALTA.

Este vorba despre INVESTCAPITAL LTD care in mod abstract are sediul si este reprezentat ,impotriva DECIZIEI 9/2016 si 19/2018 a ICCJ, la KRUK ROMANIA S.R.L si astfel o sa vedem de ce este ILEGAL iar aceste firme de recuperari creante, executa ILEGAL.

Vedeti mai jos solutia instantei prin care toata executarea silita a INVESTCAPITAL LTD Malta este anulata iar clauzele abuzive din fostul contract cu BCR S.A sunt constatate ca abuzive iar executarea silita este intoarsa.

Recuperatorii De Creante
Recuperatorii De Creante

Aveti o executare silita inceputa ori ati primit acte de executare de la un recuperator de creante fie creanta dvs. a fost cesionata? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legalitatea executarii.

Observati mai jos lista de recuperatori “autorizati” pe langa ANPC in conditiile in care se arata foarte clar ca ei sunt inregistrati sub forma de tip “SRL” in afara tarii si actioneaza in Romania prin intermediul altor recuperatori de creante inregistrati in Romania.

DENUMIRE ENTITATE
CARE DESFĂŞOARĂ ACTIVITATEA DE RECUPERARE CREANŢE

 
1AGIO Wierzytelnosci  Plus Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamkniety reprezentată de SC KI DEBTSERVICE SRL
2SC ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMANIA SRL
3SC ASSET RECOVERY DEBTS SRL
4SC AVESTIS INTERNATIONAL SRL
5SC B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL
6SC CEE COLLECT ROMANIA SRL
7SC COFACE ROMANIA CREDIT MANAGEMENT SERVICES SRL
8SC COLECTARE RECUPERARE CREANTE CRC SRL
9SC CREDITEXPRESS FINANCIAL SERVICES SRL
10SC CYCLE EUROPEAN SRL
11SC DEBT COLLECTION AGENCY SRL
12SC ENB PROPERTY SOLUTIONS SRL
13EOS CREDIT FUNDING DAC
14EOS CREDIT FUNDING BL DAC
15SC EOS NEXT SERVICES SRL
16SC EOS KSI ROMANIA SRL
17SC FIRE CREDIT SRL
18SC GETBACK RECOVERY SRL
19GLASRO HOLDINGS LIMITED reprezentată de SC INTRUM ROMANIA SA ( fostă SC TOP FACTORING SA)
20SC IMPROVEMENT CREDIT COLLECTION SRL
21SC INTEGRAL COLLECTION SRL
22INTRUM DEBT FINANCE AG ( fostă INTRUM JUSTITIA DEBT FINANCE AG)  reprezentată de SC INTRUM ROMANIA SA ( fostă SC TOP FACTORING SA)
23 
INVESTCAPITAL  LTD (denumită anterior INVESTCAPITAL MALTA LTD) reprezentată de SC KRUK ROMANIA SRL
24SC KIRIARCHOS NET SRL
25SC KI DEBTSERVICE SRL
26SC KREDYT INKASO INVESTMENTS RO SA
27KREDYT INKASO PORTFOLIO INVESTMENTS (LUXEMBOURG) SA reprezentată de SC KREDYT INKASO INVESTMENTS RO SA
28SC KRUK ROMANIA SRL
29KRUK S.A. reprezentată de SC KRUK ROMANIA SRL
30SC MBA FINANCE MANAGEMENT SRL
31SC MELLON ROMANIA SA
32SC MILLENNIUM ASSISTANCE SRL
33SC OTP FACTORING SRL
34OTP FAKTORING ZRT reprezentată de SC OTP FACTORING SRL
35PROSPEROCAPITAL SaRL  reprezentată de SC KRUK ROMANIA SRL
36SC RECOVERY SOLUTIONS SRL
37SC RE COLLECTION SRL
38SECAPITAL SaRL  reprezentată de SC KRUK ROMANIA SRL
39SC SUPORT COLECT SRL
40SVEA EKONOMI CYPRUS reprezentată de SC CREDITEXPRESS FINANCIAL SERVICES SRL
41SC INTRUM ROMANIA SA ( fostă SC TOP FACTORING SA)
42SC TRANSILVANIA RECUPERARI CREANTE SRL
43ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT (LUXEMBOURG) SA reprezentată de SC DEBT COLLECTION AGENCY SRL
44SC VM ASSET MANAGEMENT SRL
45NEXT CAPITAL SOLUTIONS LIMITED
46NEXT CAPITAL INVESTMENTS LIMITED
47EOS INVESTMENT RO Gmb H
48EOS International Beteiligungs-VerwaltunggsgesesellschaftmbH
49EOS FINANCE GmbH
50CREDIT  PLUS  (GULF)  LTD  reprezentată de  SC  COLECTARE  RECUPERARE CREANTE CRC SRL
51SC NOVUS  ASSET  MANAGEMENT  SRL
52SC SERRAGHIS ASSET MANAGEMENT SA
53SC  OPTIMA  ASSET  MANAGEMENT  SA
54SC  DONAU FAKTORING SRL
55FRANKFURTER  INKASSO Gesellschaft  mbH  reprezentată de EOS KSI ROMÂNIA SRL
56APS  DELTA  SA reprezentată de APS CONSUMER FINANCE IFN S.A
57SC CAMPEADOR INVEST SRL
58SC  RESOLUTE  LAR  ROMÂNIA  SA
59SC  KONA  CAPITAL MANAGEMENT  SA
60B2REAL ESTATE MANAGEMENT SRL
61CREDITHELP ORG SRL
62APS  Fund  Alpha  uzavreny investicni fond  a.s.   reprezentată de APS CONSUMER FINANCE IFN S.A.
63APS  Beta  a.s.   reprezentată de APS CONSUMER FINANCE IFN S.A.
64                                                         APS REO ROSEMARY S.A.
65APS  Recovery  a.s  ( fostă APS Holding a.s )  reprezentată  de   APS   CONSUMER FINANCE IFN S.A.
66Societa Per La Gestione Di Attivita – SGA  S.p.A   reprezentată  de  SC FIRE CREDIT SRL
67Agency  for  Control  of  Outstandings  Debts  SRL
 
68DDM DEBT ROMANIA  SRL

TBI Bank Dare In Plata-Debitorul Castiga Dosarul In Apel-Dare In Plata Castigata Impotriva TBI Bank

TBI Bank Dare Plata – Dosar castigat impotriva bancii TBI Bank in apel, dupa ce pe fondul cauzei instanta a respins solicitarea debitorului de a da in plata.

Incepem sirul lung al anului 2019 cu pronuntari PRO consumator si dosare prin care aducem vestile cele mai “vesti” din domeniul protectiei consumatorilor, litigiilor cu bancile din Romania si recuperatorii de creante si cesiunile ilegale.

Nu uitati ca incepand din 2019, procedura de executare silita s-a schimbat radical si contestatiile la executare silita in 2019 se vor formula intr-o alta maniera.

De asemenea, anumite litgii, precum cele pe dare in plata, NU vor mai putea fi promovate cu RECURS.

Incepem anul 2019 cu o pronuntare pe dare in plata, impotriva TBI BANK, prin care spunem ca in mod defnitiv, am reusit sa consolidam notificarea de dare in plata si sa dispunem stergerea datoriei debitorilor.

TBI Bank Dare Plata
TBI Bank Dare Plata

TBI Bank functioneaza in Romania si cu o societatea de leasing TBI LEASING in formatul de institutie financiara nebancara. Astfel, IFN-urile,bancile, recuperatorii, aceste mari 3 categorii de entitati ce au inglobat Romania in datorii, se bat acum sa scape de efectul legii darii in plata, care este de esenta unul liberatoriu pentru debitorul impovarat.

Astfel, TBI Bank si notificarea de dare in plata, epopeea unui proces inceput in 2017, finalizat in decembrie 2018 in apel prin respingerea contestatiei.

De asemenea opinez ca decizia pronuntata de catre Tribunal este definitiva, insa nu m-am exprimat in acest mod, fiindca instanta a calificat decizia ca avand calea de atac a recursului.

De ce spunem ca nu ar mai fi aplicabil recursul?

49. La articolul 483, alineatele (2)-(4) se modifică şi vor avea următorul cuprins: (2) Nu sunt supuse recursului hotărârile pronunţate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a)-j^3), în cele privind navigaţia civilă şi activitatea în porturi, conflictele de muncă şi de asigurări sociale, în materie de expropriere, în cererile pronunţate în materia protecţiei consumatorilor, a asigurărilor, precum şi în cele ce decurg din aplicarea Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. De asemenea nu sunt supuse recursului hotărârile date de instanţele de apel în cazurile în care legea prevede că hotărârile de primă instanţă sunt supuse numai apelului. (3) Recursul urmăreşte să supună instanţei competente examinarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. (4) Recursul se soluţionează de către instanţa ierarhic superioară celei care a pronunţat hotărârea atacată.

TBI Bank dare in plata castigata in apel de catre debitor, dupa ce a notificat banca cu intentia de a da in platam chiar si asa cu legea darii in plata nemodificata in sensul dovedirii impreviziunii intr-un mod mult mai rapid.

Av.Drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

Aveti nevoie de consultanta cu un avocat specializat in litigii bancare si dare in plata? Click aici sau completati formularul de mai jos.


Ordinul De Protectie Provizoriu Si Procedura De Obtinere A Ordinului De Protectie Definitiv

Ordinul de protectie provizoriu: O modalitate de combatere eficientă a violenței în familie.

România este una dintre țările membre ale Uniunii Europene ce se află în fruntea clasamentului în ceea ce privește violența în familie, numai în anul 2017 fiind raportate organelor abilitate peste 20.531 de fapte de loviri și alte violențe, majoritatea victimelor fiind de sex feminin (75%).

Vedeti aici si ce prevede ordinul de protectie european.

Conform statisticilor, majoritatea faptelor de agresiune s-au petrecut la domiciliu, numai în anul 2016 fiind înregistrate 18.531 de cazuri de loviri și alte violențe în familie, acestea reprezentând doar cazurile cu care au fost sesizate organele de poliție.

Avocatul specializat in ordinul de protectie va poate ajuta cu obtinerea unui ordin de protectie definitiv avand in vedere ca ordinul de protectie provizoriu este emis doar pentru o perioada de 5 zile.

Din cauza acestor probleme, în anul 2017 și-au pierdut viața 46 de femei, 26 de bărbați și 12 copii, principalii agresori fiind actualii parteneri sau rude apropiate.1

Pentru a se stopa astfel de fapte, în data de 21 iulie 2018, a intrat în vigoare Legea nr. 174/2018 prin care a fost modificată și completată Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, în cadrul căreia a fost introdus ordinal de protecție provizorie. Acest ordin se poate emite de cătrei polițist, în situația în care viața, integritatea fizică, ori psihică a unei persoane, este pusă în pericol de către un membru de familie.

Potrivit noilor modificări legislative, polițiștii vor deține asupra lor un formular de evaluare a riscurilor pe baza căruia pot să aplice un ordin de protecție sau nu, urmând ca, în situația în care consideră cu nu este necesară aplicarea ordinului, să-i pună la dispoziția victimei posibilitatea de a sezisa instanta care poate emite un ordin obișnuit.

Pentru a stopa actele de violență, a fost reglementat în mod expres dreptul polițistului de a pătrunde in locuință, chiar și fără acordul proprietarului sau al reprezentantului societății, astfel, fiind protejat cu prioritate dreptul la viață și integritate fizică și psihică al victimei.

Ordinul De Protectie Provizoriu – Astfel, polițistul are posibilitatea, în urma evaluării riscului, să ia imediat una dintre următoarele măsuri cu privire la agresor: evacuarea temporară a agresorului din locuința comună, chiar dacă acesta este proprietarul, reintegrarea victimei și a copiilor în locuința comună, păstrarea unei distanțe față de victimă, purtarea unui dispozitiv de supraveghere, obligarea la predarea armelor pe care le deține.

Polițistul care a emis ordinal, are obligația de a sesiza  parchetul de pe lângă judecătoria competentă în a cărei rază teritorială a fost emis, în termen de 24 de ore de la data emiterii, procurorul având obligația ca pe baza documentelor înaintete, să determine într-un termen de până la 48 de ore dacă este necesară menținerea ordinului sau nu.

 În cazul în care constată că nu mai este necesară menținerea măsurilor de protecție dispuse, procurorul poate dispune motivat încetarea măsurilor de protecție, cu menționarea momentului de la care acestea încetează. Procurorul comunică acest lucru de îndată unității de poliție care a înaintat ordinul de protecție provizoriu, care ia măsuri pentru informarea imediată a persoanelor ce făceau obiectul acestuia.

În ipoteza confirmării ordinului provizoriu, procurorul îl înaintează împreună cu toate documentele ce au stat la baza acestuia, judecătoriei competente în a cărei rază a fost emis, însoțit cu o cerere de solicitarea a acordării unui ordin obișnuit de protecție.

Ordinul provizoriu se poate dispune pentru o perioadă de 5 zile, urmând ca acesta să se prelungească până la data emiterii ordinului obișnuit, în situația în care există o astfel de solicitare. 

Politia Romana are noi atributii-Ordinul de protectie provizoriu .

Acest ordin provizoriu, se poate ataca în instant în termen de 48 de ore de la comunicare.

Aceste măsuri se puteau lua înainte doar de către instantă, care avea obligația de a se pronunța asupra ordinului într-un interval de până la 72 de ore, context în care se poate remarca faptul că, actualele modificări au fost menite pentru a ajuta la stoparea violenței în familie, care presupunea un procedeu mult mai complicat înainte.

ATENTIE- Dupa obtinerea ordinului de protectie provizoriu, victima trebuie sa se aderseze instantei de judecata pentru a obtine un ordin de protectie definitiv pana la 6 luni de zile, acesta putand fi dat doar de catre instanta de judecata.

Ordinul De Protectie Provizoriu un nou apanaj legislativ – Nu uitati, ca indiferent daca este sau nu proprietar, cel impotriva caruia se indreapta ordinul de protectie, poate fi evacuat din propria locuinta.

Solicitati consultanta juridica specializata AICI.

Aveti o alta problema juridica? Completati formularul de mai jos si adresati-va direct unui avocat specializat in problema dvs.

Poprire Executare Ferratum Romania Ifn-Dobanda Penalizatoare Declarata Abuziva Si Executarea Silita Anulata

Ferratum Romania Ifn si clauzele abuzive – Infiintarea de poprire prin executare silita inceputa de catre Ferratum Romania Ifn, anulata de catre instanta – Ifn-ul Ferratum a folosit si foloseste in continuare in cadrul contractelor de imprumut, clauze ce au fost declarate ca avand valenta abuziva.

Dobanda penalizatoare din cadrul titlului executoriu, a fost considerata de catre instanta ca nefiind conforma. Valenta abuziva a unei clauze indica de fapt si o imoralitate a acesteia.

Pont juridic – sa nu faceti confuzia intre ceea ce inseamna o clauza ilegala si o clauza abuziva.

Astfel, desi Ifn-ul Ferratum Romania avea tehnic posibilitatea sa insereze in cadrul conventiei o dobanda, in raport de persoana imprumutatului dar si de indeplinirea celor 3 conditii din legea 193/2000, asta nu insemna ca clauza de dobanda penalizatoare nu putea fi considerata de catre instanta ca avand caracter abuziv.

Caracterul abuziv este dat de faptul ca referitor la clauza de dobanda contractuala, aceasta nu a fost negociata, a produs vadit un dezechilibru contractual si da, putem spune ca a fost inserata cu rea credinta in contract.

Dobanda penalizatoare de 0.45% pe ziua de intarziere– O dobanda colosala si prohibitiva, menita sa il duca la ruina pe debitor si sa imbogateasca nejustificat un creditor care oricum primea pentru banii pusi la dispozitie, o dobanda contractuala. Deci inserarea unei dobanzi penalizatoare, nu face nimici altceva decat sa sporeasca sarcina financiara a debitorului fara sa existe o contraprestatie a IFN-ului sau macar un prejudiciu.

Opinam ca dobanda contractuala penalizatoare, alaturi de dobanda contractuala, ambele puse in acelasi contract, cea dintai ar putea sa aiba chiar si valenta ilegala si nu doar abuziva..

Nu uitati- RIL- XI al ICCJ – Clauza penala prin care se stabileste obligatia restituirii la scadenta a sumei imprumutate sub sanctiunea penalitatilor de intarziere, pe langa dobanda contractuala convenita sau pe langa dobanda legala, contravine prevederilor legii. 

Solutia instantei a fost de evacuare a dobanzii penalizatoare din contract, de 0,45% si de anularea a executarii silite prin prisma contestatiei la executare(Atentie din 2019 procedura de contestatie la executare s-a modificat) si la titlu pe care debitorul a formulat-o.

De observat si regularitatea faptului ca implicit onorariul de executor a fost cenzurat.

17.12.2018Ora estimata: 08:30
Complet: C 10 Civil
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Respinge exceptia tardivitătii contestatiei la executare, ca neîntemeiată.
Admite în parte contestatia la executare. Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale de la art. 1.5 din contractul de credit nr.AXLX911 din data de 21.06.2016 cu privire la perceperea unei dobânzi penalizatoare în cuantum de 0,43 % pe zi calculată conform conditiilor prevăzute în contract.
Constată nulitatea absolută a clauzei declarată ca fiind abuzivă si dispune eliminarea acestei clauze din contract.

Anulează în parte executarea si toate actele de executare silită din dosarul de executare nr. 1676/2018 BEJA Dorina Gont, Lucian Gont si Marian Panait, numai în ceea ce priveste suma reprezentând dobânda penalizatoare în cuantum de 0,43 % pe zi şi dispune recalcularea onorariului executorului judecătoresc raportat la suma rămasă de executat.

Simularea sanselor castigarii unui proces in instanta cu ajutorul inteligentei artificiale.

Ce inseamna de fapt o dobanda de 0.45%/ ziua de intarziere si se poate ruina un debitor pentru o asemenea dobanda? Ferratum Romania Ifn incaseaza dobanzi abuzive!

La un simplu calcul observam ca dobanda de 0,45%, raportata la un an calendaristic, rezulta de esenta ca imprumutatul va avea de platit cu 150% mai mult intr-un an decat la momentul la care a ridicat imprumutul efectiv.

Articolul continua mai jos

Pentru simplificarea lucrurilor, daca imprumutatul retrage o suma de 10000 de lei si nu reuseste sa-i restituie , va avea de platit pana la finalul primului an contractual, suma de 25000 de lei.

Contestatia la executare impotriva Ferratum Romania Ifn daca sunteti deja in executare silita sau actiunea de drept comun prin care sa evacuati orice tip de clauza neconforma/abuziva din cadrul contractelor se poate face cu succes insa doar respectand tipicitatea actiunilor in sine si doar de catre un avocat specializat in litigii bancare.

Este abuziva dobanda penalizatoare avand in vedere cuantumul imoral pe care aceasta se bazeaza. De exemplu, acelasi IFN Ferratum imprumuta cu dobanzi de 2068% fapt ce evident intra deja in sfera ilicitului si abuzului de drept.

Av.Drd. Cuculis A.

0314124888 – avocat@indrumari-juridice.eu

Sunteti executat silit sau urmariti sa verificati legalitatea contractului pe care l-ati semnat? Click aici pentru a stabili o consultanta juridica.Bugetarii Nu Vor Mai Fi Platiti Pentru Munca Suplimentara Pana In 2021-OUG a “Lacomiei” Posibil Neconstitutionala

Bugetarii Nu Vor Mai Fi Platiti Pentru Munca Suplimentara Pana In 2021 – Ordonanta ce proroga termenul pentru plata orelor suplimentare in 2021, este cu un puternic iz neconstitutional.

Ordonanta de Urgenta denumita si eufemistic ordonanta pentru taxa pe lacomia bancilor, nu a adus doar modificari in sectorul bancar si financiar, dar a si prorogat anumite termen ce tin de munca suplimentara in sectorul bugetar, si astfel, ordonanta de urgenta 90 din 06 decembrie 2017 care implementa ca pentru anul 2018 NU se vor mai plati orele suplimentare, a fost prelungita pana in 2021 prin ordonanta de urgenta supranumita si ordonanta data pentru implementarea taxei pe lacomia bancilor.

Pe langa lupta nesfarsita cu sistemul bankstersk din Romania, au trecut aproape neobservate nici modificari ce au iz de neconstitutional.

Ma refer aici la faptul ca pana in 2021, sistemul bugetar este lipsit de orice fel de posibilitate de a fi platit pentru orele suplimentare pe care le presteaza iar pana in 2019 doar o parte din sistemul bugetar are aceasta facilitate.

Nu as fi sesizat acest lucru daca era vorba despre o lege trecuta prin Parlament si daca nu in 2017 s-ar fi instituit fix aceeasi masura de neplata pentru orele suplimentare si tot prin OUG.

Mai pe scurt, bugetarii(cu anumite exceptii) nu vor mai primi bani pentru orele suplimentare ci vor primi libere(lucru total in contradictie cu legea actuala si anume 153-din 2017.

Haideti sa vedem textul de lege si sa identificam posibilele prevederi neconstitutionale din textul de lege ce oprima de fapt plata orelor suplimentare din sectorul bugetar.

Astfel, ordonanta pentru implementarea taxei pe lacaomia bancilor sau textual privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, prevede printre altele si urmatorul text –

Art. 35 – (1) Prin derogare de la prevederile art. 21 alin (2)-(6) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 2019 – 2021, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora.

Vedeti textul integral al ordonantei si inclusiv modificarile aduse pe marginea taxarii bancilor, aici.

Ca orice lege cu o regula si zece exceptii, vom avea urmatoarele exceptii-

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în anul 2019, pentru activitatea desfășurată de personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, se acordă drepturile prevăzute de legislația aferente lunii iunie 2017. Baza de calcul pentru acordarea acestor drepturi o reprezintă solda de funcție/salariul de funcție/salariul de bază cuvenit(ă).

Adica acele categorii profesionale de mai sus, vor primi pentru 2019 sporurile necesare, insa PLAFONATE la luna iunie 2017.

Ce spune legea cadru 153/2017 cu privire la munca suplimentara ? Vor mai putea fi Platiti Pentru Munca Suplimentara bugetarii?

Sporul pentru munca suplimentară(1) Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, precum și munca prestată în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal și în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.

(2) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut la alin. (1), munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi plătită în luna următoare cu un spor de 75% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate.

(3) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut la alin. (1), munca suplimentară prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, va fi plătită în luna următoare cu un spor de 100% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate.

(4) Plata muncii în condițiile alin. (2) și (3) se poate face numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de șeful ierarhic în scris, fără a se depăși 360 de ore anual. În cazul prestării de ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual, este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, după caz, al reprezentanților salariaților, potrivit legii.

(5) La locurile de muncă la care durata normală a timpului de lucru a fost redusă, potrivit legii, sub 8 ore pe zi, depășirea programului de lucru astfel aprobat se poate face numai temporar, fiind obligatorie compensarea cu timp liber corespunzător.(6) Prevederile prezentului articol nu se aplică persoanelor salarizate prin plata cu ora, prin cumul de funcții în cadrul aceleiași instituții sau autorități publice ori persoanelor angajate cu timp parțial.

Cine va putea sesiza CCR cu privire la faptul ca nu vor putea fi Platiti Pentru Munca Suplimentara?

In principal toate categoriile de bugetari, fiindca daca analizam textul de lege, chiar si cei care vor primi acesti bani pentru orele suplimentare in 2019, nu le vor mai primi in 2020 si 2021, astfel oricare parte afectata de o asemenea masura, va putea sa solicite in primul rand angajatorului plata de sume compensatorii pentru orele de munca iar ulterior cand refuzul va fi motivat pe ordonanta de urgenta, orice bugetar va putea sa se adreseze instantei de judecata cu solicitarea de plata a sumelor suplimentare si ulterior ar putea sa invoce exceptia de neconstitutionalitate a textului de lege.

Ce ar trebui sa invoce bugetarii care vor sa isi primeasca drepturile salariale suplimentare pentru orele de munca aferente?

Opinam ca OUG prezinta URGENTA si nu doar o singura data CCR a declarat ca neconstitutionale, anumite masuri cu impact pe sistemul bugetar si in principal pe buna starea lui care pe mai departe teoretic ar trebui sa se rasfranga asupra serviciilor pe care noi le primim de la stat si a spus ca nu poti alege sinedie un sistem tip OUG pentru a bloca efectul legii care da acest drept de plata a orelor suplimentare.Unde mai punem ca exista si discriminarea intre categoriile de bugetari, cei care primesc si cei care nu primesc bani pentru orele suplimentare dar si ultimul fapt, ca daca un OUG tinde catre un efect permanent, legea initiala este lipsita de efecte printr-un mecanism ce ar trebui sa rezolve o anumita situatie in mod temporar.

Opinez ca la CCR ordonanta lacomiei nu va trece examenul cu Constitutia in fata cel putin pe partea de prorogare pana in 2021 a blocarii sumelor compensatorii pentru orele suplimentare.

De asemeneam predictibilitatea legislativa este un criteriu absolut intr-o societate democrata ori daca venim si modificam periodic si fara o proiectie clara in timp, legislatii functionale, riscam sa avem parte de un sistem legislativ condus nu catre Parlament ci de catre Guvern desi este prerogativa esentiala intr-un stat democrat, ca Parlamentul sa legifereze iar Guvernul doar pe cale de exceptie si URGENTA.

Codul muncii calcat in picioare- vedeti prevederile generale – Platiti Pentru Munca Suplimentara? nu dupa ordonanta de urgenta.

Potrivit Codului muncii, activitatea suplimentară este cea făcută peste durata normală a timpului de muncă săptămânal și trebuie răsplătită în consecință. Astfel că, durata maximă a timpului de lucru este 48 de ore pe săptămână, iar asta include orele suplimentare.

În mod excepțional, se poate lucra și peste aceste 48 de ore, cu condiția ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referință de patru luni calendaristice, să nu depășească 48 de ore pe săptămână. Pentru că există locuri de muncă unde e necesar să se lucreze peste norma de opt ore pe zi, însă trebuie respectată durata maximă legală.

„Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepția cazului de forță majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecințelor unui accident”, este prevăzut în Codul muncii

Desigur CCR va putea fi sesizat de catre orice bugetar nemultumit de efectul ordonantei de urgenta si probabil ca vor fi multe categorii bugetare care vor fi interesate de asta iar Platiti Pentru Munca Suplimentara sa isi poata alege singuri plata sau zilele libere.

Av.Drd. Cuculis

Aveti nevoie de consultanta juridica specializata pe problema dvs. particulara? Click aici.

Cum Formulam Contestatiile La Executare In 2019-Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite Judecatoresti-Codul De Procedura Civila Modificat Legea 310-2018

S-a schimbat procedura de contestare a executarilor silite iar din 2019 se va urma o noua procedura prin care cei care sunt urmariti de catre banci, ifn-uri sau recuperatori de creante isi vor putea face dreptate in fata instantei de judecata si vor putea solicita anularea executarilor silite prin contestatia la executare.

Ce noutati apar pe acest segment si ce trebuie sa stie un debitor urmarit silit de catre o banca, un ifn un recuperator de creante sau chiar daca a imprumutat bani de la camatari? Ce Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite sunt aplicabile din 2019?

Modificarile constau in faptul ca toti cei enumerati mai sus, vizati de executarea silita fie ea imobiliara sau mobiliara, sau cei cu probleme la restituirea ratelor ori care au ajuns deja pe “mana” recuperatorilor, vor trebui incepand cu 2019 sa isi modifice strategia prin care vor contesta executarea silita.

Astfel, pentru a intelge mai bine, vom cita vechiul text de lege si noul text de lege modificat de legea 310/2018.

 • Vechiul text de lege – art. 713 alin.2 cod procedura civila –

2) În cazul în care executarea silită se face în temeiul unui alt titlu executoriu decât o hotărâre judecătorească, se pot invoca în contestaţia la executare şi motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins în titlul executoriu, numai dacă legea nu prevede în legătură cu acel titlu executoriu o cale procesuală specifică pentru desfiinţarea lui.

 • Noul text modificat – art. 713 alin. 2 cod procedura civila –

(2) În cazul în care executarea silită se face în temeiul unui alt titlu executoriu decât o hotărâre judecătorească, se pot invoca în contestaţia la executare şi motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins în titlul executoriu, numai dacă legea nu prevede în legătură cu acel titlu executoriu o cale procesuală pentru desfiinţarea lui, inclusiv o acţiune de drept comun.

Observam diferata, in sensul ca textul modificat face trimitere in cazul in care executarea silita este pornita in baza altui titlu executoriu decat o hotarare judecatoreasca, respectiv in baza unui contract de credit, cu banca ifn sau cesionat la recuperator ori contract imprumut la notar cu un camatar, la faptul ca debitorul sa poate sa invoce  motive de fapt sau de drept doar daca pentru anularea acelui titlu executoriu nu exista o cale procesuala specifica sau o actiune de drept comun.

Astfel, cei care vor dori sa invoce caracterul abuziv al unor clauze din contractul de credit, sau sa solicite instantei de judecata sa anuleze dobanda contractuala abuziva, ori dobanda penalizatoare, sau orice alta clauza de natura sa debalanseze contractul titlu executoriu vor trebui sa urmeze procedura de mai jos

Cum contest executarea silita incepand cu 2019?

 1. Primesc actele de executare silita de la executor dupa ce Banca,ifn-ul,recuperatorul de creante sau camatarul mi-a deschis dosar de executare silita, ce fac?


  In termen de 17 zile iau legatura cu un avocat specializat in executari silite si formulez ceea ce se numeste generic o contestatie la executare.

 2. Cum contest executarea silita si metode de aparare impotriva executarilor silite pentru 2019?


  Avand in vedere modificarile operate, debitorul contestator , trebuie sa formuleze o contestatie la executarea cu privire la ACTELE de executarea – somatie, instiintare de incepere a executarii silite, proces verbal de cheltuieli de executare,incuviintarea de executare silita data de catre instanta,proces verbal sechestru etc.

  Primul pas – debitorul formuleaza contestatia la executare unde poate invoca neregularitati cu privirei la actele de executare STRICT si anume-
  – nementionarea sumei executate si / sau modalitatile de executarea, ilegala mentionate;
  -lipsa de reprezentant in cazul punerii in executare cu privire la recuperatorii de creante;
  -necertitudinea sumei;
  -incompleta intocmire a actelor de executare etc.

  Cel ce-al doile pas-  
  Debitorul va trebui sa deschida  o actiune suplimentara fata de contestatia la executare prin care sa invoce toate aspectele de nulitate absoluta cu privire la tiltu executoru si anume contractul de credit sau de imprumut persoana fizica, cum ar fi invocarea clauzelor abuzive, inghetare curs , reechilibrare grafic rambursare, etc.


  Cel ce-al treilea pas-
  Dupa ce a deschis contestatia la executare dublata de actiunea pe drept comun prin care solicita anularea partiala a clauzelor contractuale, debitorul trebuie sa solicite instantei de judecata , suspendarea executarii silite si ulterior si suspendarea dosarului de contestatie la executare silita pana cand dosarul deschis pe dreptul comun de anulare a tuturor clauzelor abuzive ingehtare curs sau chiar reechilibrare contractuala, ramane definitiv iar ulterior acestui moment, se va putea duce cu hotararea din dosarul pe drept comun si -o va putea folosi in vederea anularii executarii silite avand inv edere LIPSA CERTITUDINII TITLULUI EXECUTORIU.

  Concluzia – debitorii vor fi nevoiti sa deschida doua actiuni prin care sa dovedeasca de fapt abuzurile la care au fost supusi prin inserarea unor clauze ce fac imposibila desfasurarea in conditii normale a unui contract de credit sau de imprumut si una prin care sa conteste de fapt executarea silita pe baza necertitudinii creantei puse in executare silita.Inclusiv retractul litigios va putea fi pus in discutie pe marginea motivelor de anulare a executarilor silite.Pentru ce executari silite se va aplica noua procedura de contestatie la executare dar si acele noi metode de aparare impotriva executarilor silite?

Atentie – Executarile silite incepute dupa data de 21.12.2018 vor fi supuse noii proceduri de contestatie la executare.

Av.Drd. Cuculis A. – Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite 2019

Ati primit acte de executare silita sau sunteti deja in procedura de executare silita? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legalitatea actelor de executare silita primite si gasiti Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite.

Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat La 3 Lei In Apel-Reechilibrarea Platilor Ratelor Contractuale-Grafic Rambursare Adaptat

Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat
Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat

Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat In Instanta  – Tribunalul Bucuresti Dispune Adaptarea Contractului Din 2008 In Sensul Reechilibrarii Graficului De Rambursare Prin Care Obliga Banca La Incasarea Valorii Chf La Un Prag De 3.0 Lei/Chf Franc Elvetian

Observam prin modul de calcul al instantei de judecata, ca s-a urmarit e fapt o justa incasare a ratelor contractuale fara sa produca prin solutie un dezechilibru contractual. Reechilibrarea ratelor contractului se poate face prin contestarea clauzelor contractuale referitoare la rambursare si clauzele ce fac trimitere catre graficul de rambursare.

Desi pe fondul cauzei instanta de judecata a respins solicitarea de reechilibrare rate contractuale Chf, in apel, instanta Tribunalului Bucuresti a admis solicitarea si a dispus ca imprumutatul sa plateasca ratele la un curs de 3.0 lei/CHF pana la finalul contractului, adica inca o perioada de 20 de ani, lucru ce-ai va permite acestia sa-si plateasca ratele la o valoare echitabila.

Ce presupune Adaptarea unui contract de credit bancar?

Apelant – STANCIU EMILIAN LA CA CUCULIS & ASOCIAŢII
Apelant  – BANCA ROMANEASCA SA
Apelant – STANCIU GEORGIANA LA CA CUCULIS & ASOCIAŢII

Şedinţe

14.12.2018Ora estimata: 09:00
Complet: C3-APEL
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul reclamantilor. Admite apelul paratei. Schimba in parte sentinta atacata. Admite primul capat de cerere.

Stabileste ca toate sumele datorate de apelantii-reclamanti in baza contractului de credit nr. B0021978 din 7.08.2008, ulterior datei pronuntarii prezentei hotarari, să se calculeze la o valoare CHF egală cu jumătate din diferenţa dintre cursul CHF afisat de BNR de la platii şi valoarea CHF afisată de BNR de la momentul contractării, la care se va adăuga valoarea CHF de la momentul contractării
Cu recurs in termen de 30 de zile de la comunicare. Pronuntata azi, 14.12.2018. 
Document: Hotarâre  5794/2018  14.12.2018

Debitorul a scapat de plata ratelor la un curs de 4,1 lei / franc elvetian si nici nu va mai putea plati mai mult decat media contractului, prin formula de reechilibare, adaptare contractuala.  Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat.

Debitorul va plati incepand cu 19.12.2018 rata la o valoarea de 3 lei / CHF si chiar daca banca face recurs , acesta nu suspenda hotararea din apel care are caracter executoriu.

Art. 484 cod procedura civila Suspendarea executării

(1) Recursul suspendă de drept executarea hotărârii în cauzele privitoare la strămutarea de hotare, desfiinţarea de construcţii, plantaţii sau a oricăror lucrări având o aşezare fixă, precum şi în cazurile anume prevăzute de lege.

Prin excludere, hotararea data in dosar nu este supusa suspenadrii de drept. Banca va putea sa suspende hotararea doar daca va   depune direct la instanţa de recurs,o cerere de suspendare alăturându-se o copie certificată de pe cererea de recurs şi dovada depunerii cauţiunii prevăzute la art. 718 din codul de procedura civila.

https://indrumari-juridice.eu/simulare-sanse-castig-proces-inteligenta-artificiala.html

Situatia debitorului ce a solicitat inghetatarea cursului valutar al CHF  a pierdut, apoi a deschis un nou dosar pe reechilibrarea contractului. Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat La 3 Lei in urma redeschiderii dosarului de atacare a clauzei de rambursare din contractul de credit.

Initial debitorul a solicitat asa cum am si indicat, inghetarea cursului valutar prin constatarea ca abuziva a clauzei de rambursare.

Desi initial respinsa actiunea, a trecut mai departe la cel de-al doilea apanaj pe care il are orice imprumutat in moneda straina, franc CHF sau euro, respectiv reechilibrarea cursului valutar in baza deciziei 623/2016 a CCR.

Decizia din apel a fost de reechilibrare grafic rambursare cu banca Romaneasca Curs CHF Adaptat la un cuantum de 3 lei per franc elvetian.

Prin urmare chiar daca v-ati judecat pe temeiul inghetarii cursului valutar, puteti deschide un proces separat prin care sa solicitati adaptarea cursului si modificarea graficului de rambursare.

Pentru inscrierea in litigiile ce vizeaza inghetarea cursului valutar dar si in subsidiar adaptarea cursului valutar, puteti completa formularul de mai jos.

Executare Ilegala Intrum Debt Finance Ag Anulata-Cum Anulez Poprirea Si Executarea Ilegala A Intrum Debt Finance Ag

Executare Ilegala Intrum Debt Finance Ag Anulata De Catre Instanta De Judecata – Creditorul initial a fost banca  BCR  S.A ce a cesionat creanta catre Intrum Debt Finance AG avand in vedere libera si ilegala perpetuare a cesiunilor de creante atat in tara cat si in afara tarii catre recuperatori de creante pusi sub semnul intrebarii cand vine vorba de legalitatea actiunilor desfasurate.

Executarea a pornit pentru suma de 31.710 lei  prin incheierea de incuviintare a Judecatoriei Sector 6. Astfel sub pretextul legitimitatii incuviintarii executarii silite date de catre o instanta, s-au infiintat popriri pe conturile bancare dar si pe sumele de bani provenite din salarii.

Ce a facut debitorul cand a primit aceasta executare ilegala Intrum Debt Finance Ag si ce pasi trebuiesc urmati cand primim o executare silita si vrem sa o contestam? 

Plecand de la cazul de mai sus, pentru debitor am formulat contestatie la executare in termenul legal de 15 zile si am invocat pe langa clauzele abuzive si constatarea prescriptiei dreptului creditorului la urmarirea  silita. Apararile creditoarei puse in discutie prin intampinare au fost ca termenul de prescriptie se calculeaza de la data cesiunii de creanta insa am combatut acest aspect cu prevederile art 706 alin 2 teza I care prevede faptul ca “

Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită.” 

Astfel consideram ca termenul a inceput sa curga dupa exprirarea perioadei prevazute in contract in care debitorul putea sa efectueze plata ratei devenite scadente in luna respectiva

Vedeti mai jos solutia instantei pe scurt- 

14.12.2018
Ora estimata: 08:30
Complet: 12-C
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Anulează executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 414/2018 al BEJA Executoris

Actul de executare de incepere al executarii silite.

Executare Ilegala Intrum Debt Finance Ag
Executare Ilegala Intrum Debt Finance Ag

Totodata in cadrul contractului de credit este mentionat ca in situatia in care imprumutatul nu plateste  ratele sucesive la scadentele prevazute in graficul de rambursare intocmit la momentul acordarii creditului sau la momentul refinantarii creditului, creditul este declarat exigibil anticipat, fara a fi necesara indeplinirea unei alte formalitati. Imprumutatul fiind lipsit de posibilitatea de a rambursa creditul in rate conform graficului de rambursare.

Nu va bazati actiunea de contestatie la executare pe o singura aparare, verificati impreuna cu un avocat specializat in executare silita, toate aspectele ce pot duce la anularea executarii silite , plecand de la primul act si anume cererea de executare silita si terminand cu somatia emisa de catre executor.

Atacati in cadrul contestatiei atat titlul executoriu(atentie, sa nu fie vorba despre o hotarare judeactoreasca) dar si alte aspecte ce tin efectiv de legalitatea executarii silite cum ar fi calitatea de reprezentant, legitimitatea recuperatorului de creanta conform OUG 52/2016, daca instanta a precizat in incheierea de incuviintare a executarii silite modalitatea efectiva de executarea silita(altfel acest lucru este o cauza de nulitate absoluta), daca suma este certa, lichida si exigibila si fara a ne limita la cele mentionate mai sus, inclusiv nulitatile relative pot duce la ANULAREA intregii proceduri de executare silita.

Pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a putea contesta eficient o executare silita inceputa impotriva dvs.

PONT JURIDIC – Executarea silita inceputa impotriva dvs. poate fi contestata in urmatorii pasi  – 

 1. Cand incepe executarea silita?

  Aunci cand avem de restituit o suma de bani imprumutata de la banca, ifn, persoana fizica sau camatar si refuzam sa mai acceptam conditiile extrem de impovaratoare impuse prin contract sau mai pe scurt, daca nu sunt onorate obligatiile contractuale(desi ele pot fi abuzive).

 2. Cum incepe executarea silita?

  Primim la adresa de domiciliu un plic de la executorul judecatoresc prin care suntem instiintati de executarea silita pornita impotriva noastra, alaturat fiind atasat si titlul executoriu in baza caruia suntem executati.

 3. In cat timp pot contesta executarea silita?

  Executarea silita impotriva actelor de executarea efective se poate formula in 17 zile de la primirea acelot acte sau de la momentul de la care s-a infiintat poprirea sau executatul a luat la cunostinta despre executare.Dea semenea se poate formula contestatie si in termen de 3 ani de la inceperea executarii silite, DOAR daca contestam titlul executoriu, adica contractul de credit in principal.

 4. Cum pot contesta executarea silita?

  Cel mai sigur este sa colaborati doar cu un avocat specializat in executarare silita pentru a putea verifica si depista toate neregulile din cadrul dosarului executional si pentru a-l putea prinde pe creditor cu privire la abuzurile saravarsite.

 5. Unde pot contesta executarea silita?

  De regula la judecatoria de unde are debitorul domiciliul.

 6. Cum pot afla ce sanse am sa castig contestatia la executare?

  Astfel cu ajutorul inteligentei artificiale puteti afla ce sanse aveti atunci cand demarati un proces de contesatatie la executare – aflati aici mai multe.

 7. Ce executari pot fi contestate?

  Conform codului de procedura civila, avand inv edere ca executarea silita este desfasurata sub controlul instantei de judecata, tragem concluzia ca ORICE executare silita poate fi contestata – Art. 712 
  Obiectul contestaţiei
  (1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare. De asemenea, se poate face contestaţie la executare şi în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condiţiile legii.


Sunteti pusi fata in fata cu o executare silita? Solicitati o consultanta de specialitate.

Punerea Sub Interdictie Si Numirea Tutorelui-Procedura Instanta-Avocat Drept Familiei

Punerea Sub Interdictie Si Numirea Tutorelui- Ce inseamna de fapt tutore si administrarea bunurilor altei persoane?

Vom pleca de la un caz practic si vom detalia punerea sub interdictie si cum se poate muta administrarea bunurilor unei persoane, catre o alta persoana apta.

“Tatal meu sufera de o forma severa a bolii Alzhaimer, diagnosticat de
catre medic specialist psihiatru si medic specialist psiholog . Este
internat la un centru , camin deoarece nici nu se mai misca din pat,
aproape ca nici nu mai maninca. scorul MMMS al pshihologului este 7
din 30 , deci forma severa.nu stiu daca ma recunoaste, de vorbit nu
mai vorbeste , singurul lucru pe care il face este sa manince si asta
cu ajutorul celor care il ingrijesc.
Doresc sa stiu cum sa fac sa devin tutorele tatalui meu , deoarece nu
mai pot plati diverse ( la ANAF spre ex: ) pentru el nimic. Mi s+a
spus ca numai daca devin tutorele lui , voi putea sa platesc.
Din pacate, starea lui este foarte grava, dar pare stationara. Nu mai
poate sa vorbeasca, nu stiu daca ma mai recunoaste, nu se mai misca,
.Nu stiu unde sa ma adresez pentru instituirea titlului de tutore, pe
raza sectorului unde este caminul unde este el acum sau cel de
somiciliu, cat ar dura acest proces si cum sa demarez aceasta
acţiune.

Vă multumesc “

Punerea Sub Interdictie a interzisului judecatoresc Si Numirea Tutorelui –

In primul rand trebuie sa stiti ca doar instanta de judecata poate sa dispuna punerea sub interdictie a persoanei care are o asemenea boala si Alzhimer este considerata in stadii avansate o boala ce diminueaza pana al eradicare, constiinta si capacitatea.

În drept, în baza art. 164 Noul C.civ., punerea sub interdicție constituie o măsură de ocrotire care poate fi dispusă de instanța judecătorească dacă persoana fizică este lipsită de discernământ, cauza lipsei de discernământ este alienația ori debilitatea mintală iar lipsa de discernământ nu îi permite persoanei respective să se îngrijească de interesele sale.

Având în vedere situația de fapt reținută mai sus, se constată întrunirea cerințelor legale pentru punerea sub interdicție insa doar daca in caauza este facut un referat de expertiza in acest sens.

Conform art. 170 N.C.civ., instanța trebuie sa dispuna si  numirea  în calitate de tutore pentru ocrotirea intimatului pus sub interdicție o persoana apropiata din familie.

Punerea Sub Interdictie Procedura. 

CAPITOLUL III
Ocrotirea interzisului judecătoresc

Art. 164 cod civil

Condiţii

(1) Persoana care nu are discernământul necesar pentru a se îngriji de interesele sale, din cauza alienaţiei ori debilităţii mintale, va fi pusă sub interdicţie judecătorească.

(2) Pot fi puşi sub interdicţie judecătorească şi minorii cu capacitate de exerciţiu restrânsă.

Ei bine, acest lucru inseamna ca vom defalca punerea sub interdictie asupra minorului dar si asupra majorului.

CAPITOLUL III
Ocrotirea interzisului judecătoresc

Art. 170

Numirea tutorelui

Prin hotărârea de punere sub interdicţie, instanţa de tutelă numeşte, de îndată, un tutore pentru ocrotirea celui pus sub interdicţie judecătorească. Dispoziţiile art. 114-120 se aplică în mod corespunzător.

Astfel, pentru administrarea bunurilor persoanei care nu mai are discernamant, este necesara punerea acestuia sub interdictie, de fapt anuarea drepturilor lui de dispozitie si apoi numirea unei persoane care sa ii vada interesul persoanei puse sub interdictie in vederea gestionarii bunurilor acestuia.

Aveti o problema similara? Click aici pentru o consultanta specializata cu un avocat.

Daca problema dvs. este din alt domeniu juridic va rugam sa completati formularul de mai jos.


Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-civil/art-182-procedura-de-instituire-curatela