Darea In Plata Modificata-Impreviziunea Rescrisa-Debitorii Pot Face Noi Notificari De Dare In Plata

Se vor putea redepune notificarile de dare in plata daca legea se modifica

Legea 77/2016 Darea In Plata Urmeaza Sa Fie Modificata-Impreviziunea Descrisa De Catre Leguitor – Instanta Nu Va Mai Aprecia Impreviziunea Ci Doar O Va Constanta Conform Legii

Important de precizat este ca dupa decizia 623/2016 a CCR impreviziunea a trebuit sa fie dovedita.

Problematic nu a fost ca a intervenit aceasta obligatie de dovedire a impreviziunii ci faptul ca instantele de judecate au fost si sunt  lasate sa decida subiectiv ce inseamna risc SUPRA si IMPREVIZIUNE.

Daca tot am discutat despre decizia 623/2016 aceasta a adus un mare beneficiu pentru cei ce se judecata cu bancile avand in vedere ca toti debitorii cu ajutorul deciziei 623/2016 isi pot adapta contractele.

 Darea In Plata Modificata – Ce modificari vor aparea ?

inceperea executarii silite ce poate fi asimilata cazului de impreviziune avand in vedere ca exista raport direct intre neplata ratelor si inceperea executarii silite;

dacă preţul de vânzare al imobilului s-a devalorizat cu 50% faţă de momentul achiziţionării;

dacă diferenţele de curs valutar sunt mai mari de 20% faţă de momentul contractării creditului;

Includerea majorării gradului de indatorare în rândul condiţiilor de declarare a prezumţiei de impreviziune aduce sub incidenţa legii dării în plată şi pe cei care sunt afectaţi de creşterea Robor.

Darea In Plata Modificata – Vor putea sa faca debitorii o noua notificare de dare in plata daca au facut deja o notificare de dare in plata si a fost respinsa  pe motivul nedovedirii impreviziunii?

Raspunsul rezida chiar din corpul legii si din faptul ca prin modificarea textului legii , evident ca 90% dintre cei ale caror cereri au fost respinse se vor incadra dintr-o data in conditiile impreviziunii.

Astfel, cei care au pierdut pe motivul nedovedirii impreviziunii vor putea depune o noua notificare de dare in plata daca legea se va modifica.

De asemenea si in acest moment se poate redepune notificarea de dare in plata in conditiile in care pot fi aduse alte motive de pentru a da in plata sau situatia de facto a debitorilor s-a schimat, astfal la intrebarea daca pot face notificarea de dare in plata de doua ori, raspunsul este clar da.

NU vor putea fi invocate exceptii de putere de lucru judecat in cazul celor ce vor reface notificarea de dare in plata avand in vedere noua structura a textului legislativ.

Important este sa verificati intodeauna actele cu privire la dosarul de dare in plata, doar cu ajutorul unui avocat specializat in dare in plata.

Av.Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Aveti un litigiu pe dare in plata si aveti nevoie de consultanta specializata, click Aici!

 

Executat Silit De Recuperatorul Invest Capital LTD- Investcapital LTD-Poprire Banca-Executare Silita

Val De Executari Silite Anulate De Catre Instantele De Judecata Pentru Punerea In Executare Ilegala A Contractelor De Credit De Catre Recuperatorul Invest Capital LTD

Executat Silit De Recuperatorul Invest Capital LTD? Atentie – Toate executarile silite pot fi supuse verificarii instantei de judecata. Daca exista nereguli, executarea silita este ANULATA!

Scapati astfel de executarea silita pornita impotriva dvs.

Art. 625 Cod Procedura Civila – (1) Executarea silită se face cu respectarea dispozițiilor legii, a drepturilor părților și ale altor persoane interesate.
(2) Este interzisă efectuarea de acte de executare de către alte persoane sau organe decât cele prevăzute la art. 623.

Astfel, atata vreme cat TOATE actele de executare silita sunt SUPUSE controlului instantei de judecata, este normal ca ORICE debitor care primeste acte de executare silita sa formuleze astfel contestatie la executare, fiindca nu are de unde sa stie daca actele intocmite de catre creditor prin executor, sunt legale sau nu.

Luam astfel exemplul de mai jos, prin care observam ca executarea silita a fost desfiintata considerandu-se astfel ca a fost inceputa ilegal o executare silita iar debitorul era Executat Silit De Recuperatorul Invest Capital LTD in mod ilega. – Vedeti decizia DEFINITIVA prin renuntare la calea de atac-

Executat Silit De Recuperatorul Invest Capital LTD

                               Executat Silit De Recuperatorul Invest Capital LTD

31.10.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: Complet 2 Amânări de pronunţare
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite execepţia lipsei calităţii procesuale pasive a intimatei SC SECAPITAL S.A.R.L prin Kruk România SRL (cu date).

Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul IORDĂNESCU DECEBAL (cu date) în contradictoriu cu intimata INVESTCAPITAL LTD(cu date).

Anulează executarea silită începută în dosarul de executare nr. 1323/2017 E al Biroului Executorilor Judecătoresti ENE MAGDALENA şi, implicit, toate actele de executare efectuate în acest dosar.

Obligă intimata la plata sumei de 71 lei reprezentând cheltuieli de fotocopiere dosar de executare. Respinge cererea de restituire cheltuieli de executare constând în taxă judiciară de timbru în cuantum de 1000 lei, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Feteşti, judeţul Ialomiţa. Pronunţată prin punerea solu?iei la dispozi?ia păr?ilor prin mijlocirea grefei instan?ei, astăzi, 31.10.2018.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  86/2018  31.10.2018

 

Tragem concluzia ca atata vreme cat exista chiar si o mica urma de indioala cu privire la legalitatea executarii silite, debitorul ce a primit acele acte de executare, nu ar trebui sa mai astepte si astfel sa deschida o contestatie la executare unde sa-i solicite instantei, verificare legalitatii actelor de executare silita.

Desigur, actiunea trebuie sa fie intemeiata atat in fapt cat si in drept, ceea ce necesita mai ales in cadrul contestatiilor la executare, asistenta unui avocat specializat in litigii referitoare la executarea silita.

Observa, ca instantele de judecata in dosarele cu recuperatorii de creanta si in cazul nostru cu Invest Capital LTD, in alte dosare au dispus inghetarea cursului valutar in contradictoriu cu acest recuperator, contract ce fusese “cumparat”de la Piraeus Bank si pus in executare iarasi in mod ilegal.

Ce elemente ar trebui sa-si ridice suspiciunea unui debitor care primeste o executare silita? Daca ar fi Executat Silit De Recuperatorul Invest Capital LTD , la ce ar trebui sa fie atent?

Debitorii sa fie atenti si la termenele de 6 luni de perimare . Astfel mai multe dosare au fost castigate definitiv prin invocarea perimarii.

De asemenea daca observa ca existe discrepante intre debitul initial si debitul solicitat de catre executorul judecatoresc ori daca recuperatorul de creante pare sa fi inceput o executare silita ilegala prin prisma clauzelor contractuale ce pot fi contestate.

Se poate constata spre exemplu si inexistenta debitului in conditiile in care el fusese deja inchis prin executare silita sau alte metode iar recuperatorul incepe o noua executare silita, fapt ce va duce la anularea celei de-a doua executari silite si evident castigarea procesului.

Nu uitati nici de faptul ca daca au trecut mai bine de 3 ani de la neplata creditului, el este prescris, asa cum de exemplu este cazul de mai jos, castigat si acesta definitiv.

19.10.2018
Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari pronuntare pt. jud.POPA I.
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia inadmisibilităţii, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea. Constată intervenită prescripţia dreptului de a solicita executarea silită cu privire la ratele anterioare datei de 15.05.2015.
Document: Hotarâre  6289/2018  19.10.2018

 

Chiar si pe dare in plata Investcapital a pierdut atunci cand debitorii au deschis un asemenea litigiu, constatandu-se de esenta ca notificarea acestora era perfect valabila.

Un alt exemplu de dosar castigat DEFINITIV pe contestatia la executare este si cel impotriva SECAPITAL un alt “faimos” recuperator de creante-

12.10.2017
Ora estimata: 12:30
Complet: CN7
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte excepţia netimbrării invocată de intimata SECAPITAL SaRL. Anulează capătul de cerere privitor la constatarea prescripţiei formulat de contestatorul BĂNCILĂ ADRIAN PETRIŞOR în contradictoriu cu intimata SECAPITAL SaRL ca fiind netimbrat. Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul BĂNCILĂ ADRIAN PETRIŞOR în contradictoriu cu intimata SECAPITAL S.a.R.L.. Anulează toate actele de executare efectuate în dosarul de executare nr. 88/2017 al BEJ MARIUS ADRIAN NEGREANU. Obligă intimata la plata către contestator a sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli de judecată – onorariu de avocat. În temeiul art. 45 alin. 1 lit. e) din OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată constând în taxă judiciară de timbru ca fiind inadmisibilă. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Giurgiu. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12.10.2017.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    12.10.2017

Iar apelul Secapital respins definitiv –

29.10.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: CAG1
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: În baza art.480 alin.1 C.pr.civ Respinge ca nefondat apelul principal declarat de apelanta intimată Investcapital Malta ,

Asttfel se concretizeaza un numar RECORD de executari silite ILEGALE incepute impotriva debitorilor, insa important este ca cei ce primesc o executare silita sa fie pusi in garda si sa stie ca au dreptul sa se APERE impotriva abuzurilor.

Executat Silit De Recuperatorul Invest Capital LTD ? Nu uitati, ca puteti sa ramaneti neatins de executarea silita daca actionati din timp si corect.

Sunteti in situatia de a fi executat silit sau sunteti deja in procedura de executare silita? Stabiliti o consultanta cu un avocat specializat in executari silite – Aici!

Puteti completa si formularul de mai jos pentru a trimite direct o solicitare unui avocat specializat in executare silita!

Contestare Amenzi GDPR-Controale ANSPDCP Pentru Verificarea Implementarii GDPR-Sanctiuni Si Cum Contestam Amenzile

Ce trebuie știut în cazul controalelor ANSPDCP privind aplicarea GDPR?

Contestare Amenzi GDPR – Impactul pe care GDPR l-a avut asupra întregii activitati comerciale nu mai este o surpriză pentru nimeni.

Cele mai importante reguli instituite sunt cunoscute la nivel general, aproape orice persoană cunoscând care sunt drepturile și obligațiile pe care le are prin prisma noului Regulament.

Contestare Amenzi GDPR

                                     Contestare Amenzi GDPR

 

După o scurtă perioadă de acomodare, părând că nu mai pot interveni evenimente deosebite sau surprize legislative, traversăm deja etapa a doua a efectelor generate de GDPR.

Cuvinte precum controale, sancțiuni, amenzi, investigații, care păreau a avea, cel putin până de curând, un sens pur teoretic, mai ales în România, capătă un caracter practic din ce în ce mai pronunțat și destul de tăios pentru operatorii de date cu caracter personal.

Având în vedere că avem deja din luna iunie și un cadru procedural de aplicare a GDPR, oferit de Legea 129 din 15 iunie 2018, este important să trecem în revista cele mai utile informații pe care operatorii de date și nu numai, trebuie să le cunoască.

 

 1. CADRUL LEGISLATIV

 

LEGEA nr. 129 din 15 iunie 2018 a abrogat Legea nr. 677/2001, care constituia până atunci principalul act normativ național referitor la protecția datelor.

Important: Legea 129 din 15 iunie 2018 nu derogă sub niciun aspect de la GDPR, ci ofertă numai reguli de procedură și norme de aplicare. Astfel, în această lege vom găsi toate informațiile cu privire la: activitatea de control a organelor ANSPDCP, modul si criteriile de aplicare a sancțiunilor, contestarea și plata amenzilor, drepturile si obligațiile procesuale ale părților etc.

 1. CONTROALE
 • Investigaţiile sunt efectuate de Autoritatea naţională de supraveghere prin personalul de control;
 • Personalul de control are dreptul să efectueze și investigaţii neanunțate, să ceară şi să obţină de la operator orice informaţii şi documente, să ridice copii de pe acestea, să aibă acces la oricare dintre incintele operatorului, precum şi să aibă acces şi să verifice orice echipament, mijloc sau suport de stocare a datelor;
 • Dacă veți refuza accesul personalului de control la informațiile necesare investigației, ANSPDCP le va putea accesa numai dacă va obține autorizarea judiciară de la președintele Curţii de Apel Bucureşti sau de la un judecător delegat de acesta și numai dacă va comunica autorizarea entităţii controlate înainte de începerea investigaţiei.
 • Investigațiile nu pot începe înainte de ora 8:00 și nu pot continua după ora 18:00 decât cu acordul persoanei la care se efectuează sau a reprezentantului;

Important: Încheierea de autorizare de mai sus se poate contesta numai în cel mult 72 de ore de la comunicare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și nu va suspenda efectuarea investigației

 

 1. SANCȚIUNI
 • Sancţiunile contravenţionale principale pe care le aplică Autoritatea naţională de supraveghere, sunt mustrarea şi amenda, în condițiile stabilite de GDPR;
 • Dacă Autoritatea națională de supraveghere apreciază că urmează să se încalce legislația aplicabilă, atunci aceasta poate să emita si o avertizare în condițiile GDPR;
 • Sancțiunile menționate pot fi aplicate și impreuna cu alte masuri prevăzute de GDPR;

IMPORTANT: Sancțiunile se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârșirii încălcarii Regulamentului și termenul de prescripție se întrerupe prin efectuarea oricărui act de procedură, fără să se poată depăși 4 ani de la data săvârșirii faptei. Astfel, nu veți mai putea fi sancționați dupa scurgerea termenelor precizate.

 

 1. CONTESTAREA SANCȚIUNILOR –  Contestare Amenzi GDPR

In primul rand aveti nevoie de un avocat consultant GDPR care sa va ajute si asiste pe tot parcursul procesului de contestare a amenzilor sanctionatoare in baza directivei GDPR.

 • Împotriva procesului-verbal de constatare/sancţionare şi/sau a deciziei de aplicare a măsurilor corective, se poate introduce contestaţie la instanța competentă în termen de 15 zile de la înmânare, respectiv de la comunicare iar hotărârea prin care s-a soluţionat contestaţia poate fi atacată numai cu apel.
 • Dacă nu veți formula contestație in termen de 15 zile de la data înmânării, respectiv comunicării, actul de sancționare va constitui titlu executoriu fără vreo altă formalitate.

Important: Introducerea contestaţiei va suspenda plata amenzii, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive.

 

 1. PLATA AMENZILOR

Termenul de plată a amenzii este de 15 zile de la data înmânării, respectiv de la data comunicării.

Important: În cazul în care nu veți achita amenda în acest termen se va putea trece la executarea silită.

 Nu uitati sa verificati si Ghidul GDPR.

 

Aveti firma pregatita pentru controlul GDPR? Stabiliti o consultanta cu un avocat specializat in GDPR – AICI.

RBS Royal Bank Unicredit Consumer Financing Ifn Clauze Abuzive Constatate In Apel

Clauze Contractuale Constatate Ca Abuzive-Comision Acordare-Comision Gestionare Si Mod De Calcul Al Dobanzii Eliminate Din Contractele RBS Fosta ABN Amro Si Unicredit Consumer Financing IFN

RBS Royal Bank Unicredit Consumer Financing obligate la restituirea sumelor de bani incasate prin inserarea unor clauze de natura abuziva.

Dupa ce fondul cauzei a fost respins de catre instanta de judecata, in apel instanta a constatat ca o serie dintre clauzele contractuale si anume, cele ce definesc PRETUL CONTRACTULUI au valenta abuziva.

Eliminarea clauzelor abuzive – permite de fapt o curatare a costurilor ilegale din contractul de credit.

Nu de putine ori clauze abuzive din cadrul contractelor au fost invocate in cauze precum contestatiile la executare si instantele de judecata au anulat executarea silita A RBS Bank in mai multe randuri. 

Astfel, avand in vedere legea 193/2000 instanta de judecata in apel, a constatat ca pe de-o parte banca a fost de rea credinta la semnarea contractului, nu a negociat contractul si prin clauzele considerate abuzive a produs un dezechilibru intre prestatiile partilor.

 

RBS Royal Bank Unicredit Consumer Financing

                                        RBS Royal Bank Unicredit Consumer Financing

 

Solutia Instantei de Judecata din APEL

23.10.2018
Ora estimata: 09:30
Complet: C4-APEL
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul principal şi apelul incident.

Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Unicredit Bank S.A. Respinge acţiunea în contradictoriu cu pârâta Unicredit Bank SA, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă.

Constată caracterul abuziv şi declară nulitatea absolută a clauzelor privind comisionul de acordare şi comisionul de gestionare precum şi clauza privind dobânda strict cu privire la sintagma dobânda este variabilă în funcţie de politica băncii.

Dispune restituirea de către pârâtele RBS Royal Bank of Scotland şi SC Unicredit Consumer Financing IFN S.A. a sumelor percepute cu titlu de comision de acordare şi comision de gestionare.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Obligă apelanţii reclamanţi la plata către apelanta-pârâtă Unicredit Bank SA a sumei de 1000 lei onorariu avocat. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată azi 23.10.2018 în şedinţă publică.
Document: Hotarâre  4495/2018  23.10.2018

(1) Orice contract incheiat intre comercianti si consumatori pentru vanzarea de bunuri sau prestarea de servicii va cuprinde clauze contractuale clare, fara echivoc, pentru intelegerea carora nu sunt necesare cunostinte de specialitate.

(2) in caz de dubiu asupra interpretarii unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate in favoarea consumatorului.

(3) Se interzice comerciantilor stipularea de clauze abuzive in contractele incheiate cu consumatorii.

Contestarea clauzelor abuzive se refera de fapt la o intoarcere la normalitatea contractuala.

Nu inseamna ca daca un dosar a fost respins pe temeiul clauzelor abuzive in FOND, aceeasi solutie se va mentine si pe apel, de aceea este IMPORTANT ca toti cei care au contracte cu bancile sa verifice aceste contracte pentru existenta clauzelor de natura abuziva in cadrul lor iar daca este cazul mai ales ca posibilitatea chiar si a recursului pe clauze abuzive este posibila, sa mearga pana in ultima etapa procesuala pentru a-si rebalansa costurile contractuale.

Astfel, RBS Royal Bank Unicredit Consumer Financing obligata sa elimine –

a) comisionul de acordare ;

b) comisionul de gestionare ;

c) precum şi clauza privind dobânda.

 

Aveti probleme cu contractul de credit? Puteti sa solicitati o consultanta la un avocat specializat in litigii bancare – AICI!

 

Puteti de asemenea sa completati formularul de mai jos pentru a contacta direct un avocat specializat in litigii bancare.

Viza Investitor Statele Unite Ale Americii-Viza De Tip E-Procedura Cu Ambasada Chestionar

Obtinerea vizei de investitor pentru SUA-Pentru a ajunge la visul american, investitorii au de dat multe explicatii.

Mai jos, vedeti pasii pentru obtinerea unei vize americane de investitor de tip E pentru SUA.

Viza Investitor Statele Unite

                                              Viza Investitor Statele Unite

Procedura pentru obtinerea  unei vize de investitor de tip Treaty Investor – E-1 E-2, E-3 E-3D E-3R – pentru un viitor investitor in SUA sau pentru un angajat al unei companii deja existenta in SUA sau pentru sotia investitotului existent si are o dificultate de la medie spre mare.

Oricine poate incerca sa obtina singur(a) pentru el(a) insusi aceasta viza, insa sansele de a o obtine scad deoarece procedura difera pentru fiecare stat SUA in parte si pentru fiecare speta la randul ei, asadar, nu exista o explicatie scrisa pentru toate cele 50 state componente si variantele pentru fiecare.

Asistenta Societatii de Avocatura SCPA Cuculis & Asociatii pentru obtinerea unei vize de investitor este utila in special datorita timpului si rabdarii.

Timpul este foarte pretios in zilele noastre iar cel necesar pentru a aduna documentele, de a le pune intr-o ordine anume, pentru a completa formularele on-line si cele completate olograf, etc. va vor ocupa chiar si cateva saptamani pentru o prima aplicatie pentru vizele de tip E-2 in special.

Daca aveti acest timp, puteti incerca. Dar in situatia in care veti primi un refuz in prima faza, veti cauta in cele din urma asistenta specializata pentru ca sansele sa creasca odata cu acesta.

In concluzie, cuvintele cheie sunt timpul si rabdarea.

Important este sa depuneti actele corespunzatoare inca de la punctul de inceput. Urmeaza sa treceti printr-o procedura de tip “chestionar” ce urmeaza sa fie dezbatuta cu avocatul dvs. tocmai pentru a da raspunsurile potrivite.

De asemenea, investitorul este persoana care urmeaza sa aduca un aport la economia americana si evident ca este de interes obtinerea unei asemenea vize, inclusiv pentru statul in care veti face investitia.

Sunteti interesati de procedura pentru a aplica pentru o viza de investitor TIP E, puteti stabili o consultanta cu un avocat specializat AICI.

 

 

Contestatie Achizitie Publica Castigata-Decizie CNSC Anulata-Consiliul National Solutionare Al Contestatiilor

Achizitie Publica Castigata Pentru Clientul Delta Termo Construct 1999 Srl

O Achizitie Publica De Peste 3.000.000 Lei Castigata De Societatea Participant Reprezentata De SCA Cuculis&Asociatii Prin Respingerea Contestatiei Depuse De Catre Un Alt Participant La CNSC

Contestatie Achizitie Publica pentru toate deciziile CNSC emise ilegal – Ca in multe dintre procedurile de achiziții, cu toate că operatorul economic cu cea mai bună ofertă s-a conformat tuturor solicitărilor de clarificări și a fost declarat câștigător CNSC, în calea de atac administrativ-jurisdicțională, a hotărât să admită contestația și să oblige Autoritatea la o nouă analiză a documentației acestuia.

Cum se contesta o asemenea decizie a CNSC de modificare a rezultatelor de fapt valabile? vedei mai jos

Contestatie Achizitie Publica Castigata

                                Contestatie Achizitie Publica Castigata

 

Nu de puține ori, o astfel de soluție conduce la
eliminarea ofertantei câștigătoare, iar Autoritatea decide imediat, fără o analiză suplimentară efectivă, declararea următorului operator economic câștigător, în raport de punctajul obținut în analiza ofertelor.

Prin anularea Deciziei nr. 2507/18.09.2018, calea procedura fiind aceea de  Contestatie Achizitie Publica ,  pronunțate de către Consiliul
Național de Soluționare a Contestațiilor (denumit în continuare „CNSC”) am solicitat respingerea contestației în tot ca neîntemeiată și menținerea raportului procedurii cu nr. de înregistrare 28.663/23.08.2018, urmând să constate instanta că oferta subscrisei este conformă și acceptabilă, îndeplinește toate condițiile din caietul de sarcini, în conformitate cu Legea 98/2016 privind achiziţiile publice, modificată și este câștigătoarea anunțului de participare, în mod legal.

Decizia CNSC a fost una cât se poate de părtinitoare, întrucât nu se motivează nicicum. Soluția dată privește doar problema depunerii fișelor tehnice, iar Consiliul nu a mai analizat și problema diferențelor de costuri, care oricum ar fi fost cu mult sub pragul de 1%, fiind modificări minore ale ofertei, acceptabile.

Solutia Instantei –  Definitiva

31.10.2018
Ora estimata: 08:00
Complet: C4
Tip solutie: Recurs (alte soluţii)
Solutia pe scurt: Admite plângerea, modifică decizia CNSC în sensul că respinge contestaţia şi admite cererea de intervenţie. Definitivă.
Document: Hotarâre  2260/2018  31.10.2018

Față de principiul proporționalității, subscrisa s-a conformat întocmai
cerințelor din documentația de atribuire, precum și tuturor solicitărilor de
clarificări pe care Autoritatea a înțeles să le formuleze subscrisei.

Uneori membrii completului de soluționare a contestației fac aprecieri
formale, nesusținute juridic, menționând crearea unui avantaj unui operator
economic în detrimentul celorlalte ofertante, fără a motiva aceste rețineri. În astfel de situații, specialiștii trebuie să se aibă în vedere dacă au fost sau nu respectate principiile ce guvernează procedurile de achiziții publice, impuse prin Directivele europene și prin jurisprudența CJUE.

Societatea DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 SRL, reprezentată convențional de S.C.P.A. Cuculis & Asociatii, prin avocat partener Penciu Mădălin-Adrian, a reușit să obțină semnarea contractului cadru, având tăria de a contestat Decizia CNSC în fața Curții de Apel, cu toate presiunile primite din partea comunității locale ce dorea atribuirea cât mai rapidă a contractului.

Istoricul societății este unul exemplar, cu enorm de multe proceduri de achiziții publice perfect respectate.

Trebuie înțeles că, deși Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor
reprezintă o procedură juridică importantă, calea de atac împotriva soluțiilor
nefavorabile, asimilată recursului (din procedura civilă), este plângerea împotriva Deciziei. Totodată, reținem că instanța de judecată, reprezentată de Curțile de Apel naționale, dacă va admite plângerea, va reține soluționarea contestației pentru toate motivele invocate în fața CNSC, aceasta fiind o cale devolutivă de atac.

Așadar, soluționarea nefavorabilă, de către CNSC, a unei contestații împotriva
activităților sau hotărârilor autorităților contractante este atacabilă și nu de puține ori soluțiile pot fi schimbate, întrucât Deciziile CNSC nu cuprind motivări efective în drept și uneori nici în fapt.

Av.Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Va confruntati cu o problema pe achizitii publice? Autoritate contractanta sau parte interesata? Programati o consultanta cu un avocat specializat in achizitii publice, AICI

 

Contestarea Actului De Adjudecare Imobiliara In Afara Contestatiei La Executare-Actul De Adjudecare Contract Vanzare Cumparare

Actul De Adjudecare Din Cadrul Dosarului De Executare Poate Fi Contestat Pe Calea Dreptului Comun Pentru Nulitate Absoluta

Executare silita. Nulitatea actului de adjudecare, ca urmare a relei-credinte a adjudecatarului.

Contestarea Actului De Adjudecare Nu Are Termen De Depunere daca se invoca nulitati absolute– pret derizoriu, acte ilicite in dobandirea proprietatii sau lipsa calitatii de reprezentant in adjudecarea imobilului ori alte aspecte ce pot conduce la nulitatea absoluta a actului respectiv de adjudecare.

Inalta Curte De Casatie Si Justitie a stabilit ca actul de adjudecare este un veritabil contract de vanzare cumparare, opinie cu care si noi SCA Cuculis&Asociatii suntem de acord.

Astfel, in conditiile in care un contract de vanzare cumparare poate fi atacat ORICAND invocandu-se nulitatea absoluta a acestuia, in aceleasi conditii si prin recurenta, stabilindu-se de esenta ca discutam despre actul de adjudecare ca fiind un veritabil contract de vanzare cumparare, rezida doua aspecte –

a) Actul de adjudecare nu trebuie sa fie asimilat in mod direct “ultimului act de executare” iar acest lucru inseamna ca nu este necesara formularea unei contestatii la executare in termenul de 15 zile;

b)Actul de adjudecare, poate fi contestat pe “cale separata”de drept comun si nu in cadrul contestatiei la executare putand fi invocate intr-o actiune de anulare act / constatare nulitate absoluta, toate elementele ce ar putea duce in mod rezonabil la anularea unui contract de vanzare cumparare.

Avand in vedere ca leguitorul vorbeste despre un sigur tip de vanzare atunci cand o clasifica din punct de vedere juridic, apreciem ca in cadrul procedurii de executare silita, asistam astfel la o vanzare efectiva insa una fortata, ea nefiind distincta fata de orice alta vanzare, fiind de asemenea necesare indeplinirea tuturor formalitatilor si conditiilor din cadrul unei vanzari elementare mai putin conditia consimtamantului care este redus la dorinta creditorului de a VINDE fortat.

Si ca tot vorbim despre preturi si vanzari imobiliare fictive verificati mai jos-

Contestarea Actului De Adjudecare si cum poate ataca un debitor executat silit, actul de adjudecare pe consideratii ce tin de natura acestuia respectiv natura de contract de vanzare cumpararea?

Prin Decizia nr. 2710, din 20 aprilie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a retinut caactul de adjudecare, intocmit de catre executorul judecatoresc in procedura urmaririi silite imobiliare, este un act autentic prin care se confirma efectuarea unei vanzari-cumparari fortate.

Daca, la data intocmirii actului de adjudecare, era notata in cartea funciara si in curs de judecata o actiune civila avand ca obiect constatarea nulitatii absolute a doua contracte de vanzare-cumparare succesive privind imobilul litigios, adjudecatarul nu se situeaza in pozitia de subdobanditor de buna-credinta, chiar daca debitorul avea inscris dreptul de proprietate in cartea funciara, operatiune care are efecte de opozabilitate a dreptului respectiv fata de terti.

Decizia de mai sus, merita a fi citita integral fiindca ICCJ pronunta o hotarare de dezlegare a unor chestiuni extrem de importante in sensul ca –

Contestarea Actului De Adjudecare se poate face si daca intampinati una din urmatoarele situatii si fara a va limita la ele – 

A) Daca debitorul urmarit silit a deschis un dosar de exemplu de contestatie la executare si il noteaza si in cartea funciara si se plange cu privire chiar la titlul ce este pus in executare, in ipoteza in care actul de executare silita ar fi emis si actiunea de contestatie la executare ar fi si ea admisa, astfel acest aspect ar duce la anularea integrala a executarii si implicit la actul de adjudecare, fapt pentru care daca exista un litigiu pe rol cu privire la actul ce a tins catre emiterea titlul de proprietate adica a actului de adjudecare,  este evident ca acesta ar avea pana la o hotarare definitiva, o tenta de nulitate absoluta.

b) Un debitor executat silit se poate prevala de acest aspect si poate contesta de este un act de adjudecare in conditiile in care pretul pentru care a fost achizitionat imobilului prin vanzare fortata a fost unul derizoriu.

Condiţii ale preţului pentru Contestarea Actului De Adjudecare

(1) Preţul constă într-o sumă de bani.

(2) Acesta trebuie să fie serios şi determinat sau cel puţin determinabil.

Stim ca de cele mai multe ori pretul vanzarilor la licitatie publica este unul cu mult sub piata ceea ce ar putea intra in categoria de pret derizoriu.

c)Actul de adjudecare poate fi contestat si pentru o incorecta sau incompleta emitere subt aspectul formei si fondului– continutul obligatoriul al unui contract de vanzare cumparare cum ar fi pretul, partile calitatea lor etc.

d) De asemenea daca un recuperator de creante cumpara la licitatie publica prin intermediul altui recuperator de creanta, a se vedea decizia 19/2018 a iccj si decizia 9/2016 tot a ICCJ, este clar ca prin LIPSA calitatii lui de reprezentant nu ar fi putut perfecta de esenta actele de vanzare cumparare fortata si astfel intregul act de adjudecare ar fi NUL ABSOLUT.

 

ATENTIE – A nu se confunda PROCESUL VERBAL DE LICITATIE care poate fi contestat in termen de o luna de zile, cu actul de ajudecare care nu are reglementat un termen de contestatie, tocmai pentru ca el poate fi contestat si pe calea dreptului comun in termen nelimitat daca sunt invocate nulitati absolute si in 3 ani de la emitere pentru nulitati relative.

Contestarea Actului De Adjudecare este un drept la care nu trebuie sa renuntati fiindca din pricina acestui ultim act emis de catre executor, va pierdeti dreptul de proprietate si imobilul dvs. este vandut catre recuperatorii de creante, alte firme interesate de specula imobiliara, banca, ifn-uri sau camatari cu acte in regula.

Fiti cu un pas inaintea celor care vor sa va execute silit ilegal si aflati totul despre cum va puteti proteja impotriva executarilor silite.

Av.Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Puteti stabili o consultanta cu un avocat specializat in litigii bancare si executari silite – AICI

De asemenea puteti trimite direct o solicitare catre un avocat specializat in executari silite prin completarea formularului de mai jos-

 

Poprire Executorie-Infiintarea Popririi Si Contestatia La Executare-Salariu Poprit-Cont Banca Blocat Poprit

Poprire – Termenul Juridic Care Provoaca Temere Oricui Are Un Venit, Salariu Sau Pensie Ori Un Cont In Banca-Poprirele Anaf Si Popririle Bancare

Prin Poprire Executorie se intelge de fapt demersul pe care il face creditorul, bancar, fiscal, personal juridic sau persoana fizica in scopul direct de-asi recupera o suma de bani intr-un mod legal sau mai putin legal.

Scopul prezentei descrieri este a a va putea stabili dvs. daca poprirea instituita este legala sau este necesar sa mergeti la un avocat specializat in executare silita pentru a putea formula contestatia impotriva popririi.

> Ce este poprirea?

Poprirea este modalitatea prin care conturile unei persoane fizice sau juridice sunt indisponibilizate printr-o adresa denumita, “adresa de infiintare poprire”  si astfel banii aflati in acel cont sunt transferati total sau partial din conturile debitorului, in conturile executorului judecatoresc care a emis adresa de poprire.

 

> Există vreo diferență între poprire pe salariu, poprire pe cont și

executare silită? Cum și când se ia măsura popririi pe salariu?

Da, exista o diferenta si de nume dar si de esenta. Poprirea pe salariu spre exemplu, poate sa opereze pentru un maximul de 1/2 din valoarea salariului, adica chiar daca ai datorii, nu poti sa fii lasat fara nicio sursa de venit.

Poprirea pe cont in schimb, poate sa opereze pana la 1/1 adica integral, in conditiile in care nu se face dovada ca de fapt banii din cont provin din venituri periodice sau sunt destinati unei prestatii speciale(cum ar fi spre exemplu indemnizatie de crestere copil ce nu poate fi poprita).

Executarea silita este procedura generala, poprirea face parte din procedura de executare silita si este o modalitate a executarii silite.

 

> Cine stabilește valoarea sumei poprite?

Cinic vorbind, debitorul. De ce? Fiindca in functie de cate executari are, se vor popri fie 1/3 din salariu fie 1/2 , salariu (sau pensie).

Evident ca SUMA in sine este stabilita de catre creditor in baza titlului executoriu(spre exemplu contract bancar, imprumut, etc).

Stabilirea sumelor se poate face raportandu-ne la titlul executoriu care are cumprinse in el modalitatile de indexare a sumelor(dobanzi) sau hotarari judecatoresti care pot stabili asemenea modalitati.

 

> Care este procentul din salariu pe care poate fi pusă o Poprire Executorie ?

 

Asa cum am precizat – 1/3 sau 1/2.

 

Care sunt pașii pe care instituțiile trebuie să le facă, pentru poprire(ANAF in speta)?

Inainte e orice dosar de executare silita conform normelor de procedura fiscala, intervine decizia de impunere sau din 2018, declaratia unica, care ne transforma in persoane care se auto executa silit.

Daca in termenul indicat in decizia de impunere NU se platesc sumele indicate acolo, sau daca nu se ataca in instanta decizia, la finalul perioadei de 60 de zile , ne putem trezi cu o frumoasa poprire pe cont adica o Poprire Executorie

 

Ne anunță, cineva, ce datorii avem și că urmează să fie făcută poprirea  sau ne trezim cu banii luați din cont? Putem sa suspendam executarea silita si sa se ridice poprirea?

 

Teoretic, dar nu si practic de foarte multe ori, asa cum am indicat si mai sus, ar trebui sa primim o decizie de impunere, insa atunci cand deja se trece la executare silita, nu mai primim nimic, ci doar un frumos mesaj de la banca prin care ne anunta ca avem conturile blocate iar in 2-3 zile apare la domiciliu si adresa de poprire. Se numeste element surpriza fiindca spune leguitorul, altfel , debitorii si-ar instraina bunurile.

Este legal ca banii să ne fie luați din cont, fără să fim înștiințați despre o poprire? Ce trebuie să facem noi în momentul în care constatăm că banii ne-au fost luați din cont?

 

Legal este fiindca reamintesc elementul de surprindere al executarii silite prin poprire. Astfel, daca asistam neputinciosi la executarea silita a conturilor noastre, trebuie sa cunoastem ca nu toate executarile sunt legale. Legalitatea o dau actele si procedura prin care anaf isi recupereaza banii de la contribuabili. De fapt “constatam” ca nu mai avem banii in cont, fie prin sms al institutiei bancare, fie prin incunostiintarea adusa de catre angajator ca de luna asta luam mai putin cu pana la 1/2 din salariu sai prin interogarea cardului. In termenul de 15 zile de la acest moment, se poate formula contestatie la executare, la instanta de judecata.

Ce facem dacă ne-a fost blocat contul si suntem executati silit prin poprire? Căutăm explicații la bancă, la ANAF?… Ce facem cu o Poprire Executorie care ne blocheaza toate sumele de bani din cont?

Banca, in relatia cu debitorul, are calitatea de TERT POPRIT, adica banca in baza unui contract are obligatia sa ne elibereze sumele din cont iar prin elementul popritor, transformandu-se in tert poprit, are obligatia sa inainteze sumele de fapt catre ANAF(sau alt creditor).Astfel, la banca, putem cauta explicatii precum – Cine ne-a pus poprire si pentru ce suma dar putem primi de acolo si adresa de poprire pe care o putem contesta in instanta.

ATENTIE- Banca este OBLIGATA sa va puna la dispozitie o asemenea adresa. Poprire Executorie

Se face poprire pe un singur cont sau pe toate conturile pe care le avem?

Anul trecut acest aspect a fost transat in defavoarea debitorilor, astfel adresa de poprire va opera pe TOATE conturile si inclusiv la angajator.

Când putem vorbi despre un abuz pentru o Poprire Executorie in cazul creantelor ANAF?

 

Prea multi cazuri pentru a cataloga abuzul savarsit ca intrand in sfera exceptiilor. De fapt abuzul este  o normalitate – datorii prescrise puse in executare – datorii inexistente puse in executare – datorii cu mai multe cifre decat ar fi fost normal recuperate ilegal de la debitori – somatii incomplete emise catre debitori – lipsa deciziilor de impunere(pentru datoriile ANAF) si poprirea conturilor contribuabililor peste noapte fara sa stie ca au o decizie de impunere si poprirea mai multor conturi, retragerea din mai multe conturi a sumelor de bani si refuzul restituirii excedentului.

 

 De multe ori, nu păstrăm chitanțele pe perioade foarte lungi de timp,

 așadar, nu putem dovedi că am plătit o taxă. Ce facem în această

situație?  Cât timp trebuie să păstrăm o chitanță?

 

Termenul de prescriptie, acela ne salveza chiar daca nu avem chitanta. Astfel, recomand ca orice chitanta emisa de catre anaf ce stinge o datorie, sa fie tinuta 6 ani de zile pentru creantele bugetare.

Av.Drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

Puteti solicita o programare cu un avocat specializat in executari silite AICI

Daca treceti printr-o execuare silita, puteti verifica legalitatea actelor de executare si implicit de infiintare a propriri prin completarea formularului de mai jos

Grup De 34 De Consumatori Elimina Clauzele Abuzive Ale Piraeus Bank-Dobanda Si Variatia Marjei Ilegale-Contracte Credit Piraeus Abuzive

Piraeus Bank Proces Colectiv Castigat In Apel De Catre Consumatorii Ce Au Solicitat Verificarea Clauzelor De Dobanda Variabila Si Fluctuatie A Marjei Bancii

Contracte Credit Piraeus Abuzive  , asta a stabilit in apel instanta iar Piraeus Bank pierde astfel componente ale costului contractului, desi apararile bancilor au fost referitoare la “imposibilitatea” intervenirii instantei in aceasta sfera.

CJUE a stabilit in nenumarate randuri ca atata vreme cat acei consumatori nu au inteles intinderea efectiva(economica) a clauzelor pe care le-au avut stipulate in cadrul contractelor de credit, instanta nationala nu doar ca POATE INTERVENI IN COSTUL CONTRACTULUI dar este obligata sa verifice chiar si din OFICIU aspecte ce pot forma caracterul abuziv al unor clauze de acest gen.

Este evident iar evidentul rezida din practica judiciara ca Piraeus Bank a avut inserate clauze abuzive in cadrul contractelor, fapt pentru care si alte instante de judecata au si inghetat cursul valutar al Piraeus Bank la 2.6 lei/franc.

Contracte Credit Piraeus Abuzive

                                              Contracte Credit Piraeus Abuzive

 

Solutia Instantei in apel referitoare la contractele de credit analizate.

Dosar : 19556/300/2017

11.10.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C1-APEL
Tip solutie: Alte soluţii
Solutia pe scurt: Anulează apelurile principale formulate de apelanţii-reclamanţi Heroiu Maria, Călin Nicoleta şi Călin Stelian Laurenţiu, Popescu (fostă Ioniţă) Ana Maria, Soaita Gabriel, Pană Ioana şi Pană Jan, Simion Mihai şi Simion Manuela Daniela, Niţă Cezar Aurelian, Vîlceanu Aurel pentru lipsa dovezii calităţii de reprezentant a semnatarului cererii de apel. Respinge apelul principal formulat de apelanţii-reclamanţi Somănescu Ion şi Ion Mihaela ca neîntemeiat. Respinge apelul incident ca inadmisibil.

Admite apelul principal formulat de apelanţii-reclamanţi Siscu Elena şi Siscu George, Stefan Constanta şi Stefan Marian, Drăgan Mihai Octavian, Drăgan Carmen Mihaela şi Drăgan Maria, Opaţchi Daniela, Neacşu Ion, Dochiliţă Corneliu Dumitru Dorin şi Dochiliţă Marin, Tărău Lenuţa Mariana şi Tărău Claudiu Nicuşor, Şerban Marian Cătălin şi Şerban Cosmina, Măzăreanu Nicolae Fabian şi Măzăreanu Adriana, Lascu Simona Gabriela şi Lascu Bogdan Ionuţ. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte acţiunea formulată de reclamanţii Siscu Elena şi Siscu George, Stefan Constanta şi Stefan Marian, Drăgan Mihai Octavian, Drăgan Carmen Mihaela şi Drăgan Maria, Opaţchi Daniela, Neacşu Ion, Dochiliţă Corneliu Dumitru Dorin şi Dochiliţă Marin, Tărău Lenuţa Mariana şi Tărău Claudiu Nicuşor, Şerban Marian Cătălin şi Şerban Cosmina, Măzăreanu Nicolae Fabian şi Măzăreanu Adriana, Lascu Simona Gabriela şi Lascu Bogdan Ionuţ.

Constată caracterul abuziv al prevederilor contractuale privind variaţia marjei inclusă în dobânda variabilă, conform deciziei Băncii, stipulate la: 1. art.5.1 şi art.5.4 din contractul de credit nr.14010000000027568/17.04.2008; 2. art.3.2 din contractul de împrumut pentru nevoi personale nr.421702J1000335972/06.11.2007; 3. art.5.1 şi art.5.4 din contractul de credit nr.42140000000014534/27.06.2007; 4. art.3.2 din contractul de împrumut pentru nevoi personale nr.42300000000457513/18.03.2008; 5. art.5.1 şi art.5.4 din contractul de credit nr.42190000000026435/20.03.2008; 6. art.5.1 şi art.5.4 din contractul de credit nr.42080271480030717/02.06.2008; 7. art.5.1 şi art.5.4 din contractul de credit nr.12000000000022577/22.11.2007; 8. art.5.1 şi art.5.4 din contractul de credit nr.100R000000023000/29.11.2007; 9. art.3.2 din contractul de împrumut pentru nevoi personale nr. 29000000000289227/29.08.2007.

Constată caracterul abuziv al prevederilor contractuale privind variaţia dobânzii în funcţie de evoluţia pieţei financiar bancare şi/sau a costului finantării gestionării creditului stipulate la art.3.2 din contractul de împrumut pentru refinanţarea unui credit de consum nr.42100000000579699/07.07.2008.

Menţine dispoziţiile sentinţei apelate privind respingerea celorlalte pretenţii. Ia act că apelanţii-reclamanţi solicită cheltuieli de judecată pe cale separată. Obligă pe fiecare dintre apelanţii-reclamanţi Somănescu Ion şi Ion Mihaela să plătească intimatei – pârâte câte 911 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu de avocat). Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11.10.2018.
Document: Hotarâre  4327/2018  11.10.2018

Solutia este de interes fiindca a fost aplicata pe un numar mare de consumatori ce s-au plans in mod colectiv instantei de judecata in vederea eliminarii clauzelor de natura abuziva din contractele lor.

De observat este ca instantele de judecata au anulat executari silite ale Piraeus avand in vedere existenta acestor clauze ce au fost incadrate cu ajutorul legii 193/2000 in sfera clauzelor de natura abuziva.

Contractele Piraeus Bank au avut inserate clauze ce tin de costul creditului ce au fost eliminate in integralitate din contractele Bancii.

Acelasi tip de Contracte Credit Piraeus Abuzive au fost folosite pe toata perioada de creditare trecuta astfel discutam de zeci de mii de debitori cu acelasi tip de contract de credit PLIn de clauze abuzive.

Avem aici in vedere ca desi a fost contestat in prezentul litigiu si costul referitor la comisioanele bancare, instanta de judecata nu a admis cererea pe partea de comisioane desi in mod straniu o alta instanta avand in vedere aceleasi comisioane si tip de contracte a eliminat clauze referitoare la comisioanele Piraeus Bank din cadrul a 14 contracte de credit.

 

Solicitati o programare in vederea discutarii cazului dvs. cu un avocat specializat in litigii bancare – Aici.

 

De asemenea puteti folosi formularul de mai jos in vederea adresarii de solicitari directe.

Val De Litigii Cu Bancile Castigate Definitiv Si Pe Fond Pe Clauze Abuzive-Otp Bank, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Transilvania Clauze Abuzive Comisioane, Dobanzi Anulate -Avocat Cuculis

Premiera-Curtea Constitutionala Sesizata Cu Privire La Decizia 52-2018 A ICCJ – Recursul Pe Dosarele Cu Clauze Abuzive Si Dare In Plata

Curtea De Apel Bucuresti Sesizeaza In Recurs Curtea Constitutionala Cu Privire La Exceptia De Neconstitutionalitate A Deciziei 52/2018 A ICCJ

Recurs Pe Dosarele Cu Clauze Abuzive La Un Pas De Verificarea Neconstitutionalitatii deciziei ICCJ 52/2018

Exceptia de neconstitutionalitate este regasita si aici, aceasta  putand fi descarcata si in format word pentru a putea fi invocata in TOATE DOSARELE DIN RECURS.

Este aproape vadit faptul ca ICCJ are o practica “proprie” , asta ca sa nu spunem ca a comis un abuz in dosarul de aici prin care a respins ca INADMISIBILA  exceptia invocata  identic in alt dosar insa pe rolul ICCJ.

Cumva “normala” reactia ICCJ fiindca ar fi culmea ca ei sa spuna tot despre ei ca au dat o decizie RIL , neconstitutionala.

Dosarul in care s-a invocat exceptia este al debitorului Parvu Laurentiu, ce in dosarul contra Bancii Romanesti a depus exceptia amintita mai sus in fata de RECURS.

Exemplu de judecatori demni de a sta pe scaunele Justitiei, fiindca acestia nu au respins recursul ca inadmisibil ci au sesizat CCR si au si suspendat cauza TOCMAI pentru ca situatia sa fie CLARA.

Vedeti decizia Curtii De Apel Bucuresti mai jos –

Recurs Pe Dosarele Cu Clauze Abuzive

                              Recurs Pe Dosarele Cu Clauze Abuzive

 

Ora estimata: 09:00
Complet: S6 Completul 9R
Tip solutie: Suspendat
Solutia pe scurt: Admite cererea de sesizare a Curţii Constituiţionale. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate invocată de recurenti. Susupendă judecata recursului în temeiul art. 520 alin. 4 C.pr.civ. Cu recurs pe durata suspendării. Pronunţată în şedinţă publică azi, 24.10.2018. 
Document: Încheiere – Suspendare    24.10.2018

Astfel, desi CCR a stabilit de prima data ca dosarele pe clauze si dare in plata sau in general cele sub pragul de 1000000 lei sunt susceptibile de recurs, ICCJ prin decizia ce acum a ajuns pe masa judecatorilor Constitutionali va analiza daca ceea ce a decis ICCJ peste CCR este sau nu valabil constitutional.

Pot sa formulez Recurs Pe Dosarele Cu Clauze Abuzive? Ce au de facut cei care sunt in recurs sau de altfel care au vor sa formuleze calea de atac a recursului ?

Desi acest lucru l-am mai indicat, este esential ca toti cei care formuleaza recurs sau sunt deja in recurs, sa invoce exceptia de neconstitutionalitate a deciziei 52/2018 a ICCJ.

Este usor de adus in discutie instantei, puteti lua intrega motivare a exceptiei de mai sus.

Av.Drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Solicitati o consultanta cu un avocat specializat in litigii bancare, aici.

 

Rabon Credit Solutions Dare In Plata-Instanta Respinge Contestatia Recuperatorului-Stare De Impreviziune Dovedita

Starea De Impreviziune Dovedita In Dosarul De Contestatie La Notificarea De Dare In Plata Formulata De Catre Rabon Credit Solutions

Dosarul Rabon Credit Solutions Dare In Plata Respins De Catre Instanta Dupa Dovedirea Impreviziunii

Situatia de fapt conteaza 90% in dosarele de dare in plata.Concluzia pe care o poti trage dupa 2 ani si jumatate de la intrarea in vigoare a legii darii in plata si de aplicare a ei aproape pe tot teritoriul tarii.

Impreviziunea – O sa observati ca sunt doi debitori introdusi in cauza respectiv familia Neag. Din nefericire, pe parcursul procesului, domnul Neag a decedat fapt ce a dus catre o noua cauza ce a sustinut printr-un fapt tragic, ideea de impreviziune.

Situatia sotilor a fost dramatica de la bun inceput, cand a demarat executarea silita si implicit contestatia la executare care se desfasoara.

Dupa notificarea de dare in plata, Rabon Credit Solutions a comis alaturi de executor fapte ilicite refuzand sa suspende executarea silita desi exista o notificare de dare in plata depusa, astfel prin neindeplinirea obligatiilor ce derivau din legea 77/2016 totul a condus catre vanzarea imobilului si evacuarea debitorilor.

De obervat, ca astfel identificam elementele imprevizionare extreme – Inceperea executarii , ulterior decesul uneia dintre parti si in cele din urma evacuarea debitorilor care in mod clar si definitiv erau sub o stare financiara mai mult decat precara.

Instanta a astfel a RESPINS contestatia bancii.

Rabon Credit Solutions Dare In Plata

Rabon Credit Solutions Dare In Plata

 

08.06.2018
Ora estimata: 8:30
Complet: C2
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge actiunea formulata de reclamanta Rabon Credit Solutions Romania S.R.L. în contradictoriu cu pârâţii Neag Radu şi Neag Maria. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Judecatoria Hunedoara. Pronunţată în şedinţa publică din data de 08.06.2018.
Document: Hotarâre  809/2018  08.06.2018

Dupa ce hotararea va ramane definitiva, debitorii vor avea posibilitatea sa actioneze in instanta pentru punerea in situatia anterioara atat banca dar si adjudecatarul de rea credinta, al imobilului pentru a se restabili situatia anterioara.

Efectele nerespectarii legislatiei in vigoare vor fi imputate in mod direct recuperatorului de creante RABON CREDIT SOLUTIONS si astfel vor fi cerute inclusiv daune pentru evacuarea ilegala.

Puteti solicita o analiza a cazului dvs. inclusiv pe baza inteligentei artificiale  pentru a afla sansele procesului.

De asemenea puteti programare o consultanta cu un avocat specializat in litigii bancare – AICI.

Av.Drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

Contract Firma Constructii-Obligatii In Caz De Neexecutare A Lucrarii-Raspundere Constructor-Daune Si Recuperare Avans

Ce Facem Daca Constructorul Nu Finalizeaza Lucrarea Contractata Si Ne Lasa Cu Santierul Neterminat?

Cum Poate Beneficiarul Sa-si Recupereze Banii Platiti Ca Avans Constructorului Dar Si Sa-l Oblige La Plata De Daune Pentru Neterminarea Constructiei?

Tepele imobiliare combinate cu mana de lucru care te lasa “balta” contribuie de fapt la conturarea a ceea ce se numeste – Raspunderea Civila Contractula- o raspundere distincta fata de aceea delictuala prin faptul ca ea deriva din “Contractul de construire”

Ati semnat un Contract cu Firma de  Constructii? Foarte bine, daca constructorul nu isi respecta obligatiile, atunci puteti sa-l trageti la raspundere.

Contract Firma Constructii

Contract Firma Constructii

 

Contract cu Firma de  Constructii ?

Ce trebuie sa fac sa ma asigur ca il pot trage la raspundere pe constructorul contractat daca nu-si respecta obligatiile?

In primul rand redactati un contract de construire, cu societatea ce urmeaza sa va presteze serviciile sau cu PFA-ul / PERSOANA FIZICA in asa fel incat el sa contina toate elementele de “Securitate juridca” pe care vi le poate oferi legea civila in materia aceasta.

De preferat ar fi ca acel contract de construire fie sa fie redactat de catre un avocat fie macar sa isi puna viza de legalitate asupra lui.

Ce ar trebui sa contina contractul?

In principal termene foarte clare iar in cazul in care constructorul depaseste aceste termene, penalitati reglementate de catre legea in vigoare si anume  OG 13/2011 – Dobânda legală remuneratorie şi penalizatoare pentru obligaţii băneşti.

Pont Juridic pentru a evita tepele! – De asemenea, constructorul ar trebui sa prezinte la semnarea contractului o polita de asigurare prin care, daca  din orice motiv se ajunge la o imposibilitate a acestuia de a finaliza lucrarea, TOT RISCUL sa fie preluat de catre firma de asigurare si astfel beneficiarul sa nu fie pagubit.

In contractul pe care il veti semna trebuie sa indicati foarte clar si faptul ca in caz de nefinalizare la termen aveti posibilitatea sa solicitati inclusiv daune, sa sa includeti o clauza denumita “penala”, prin care va puteti dezdauna in cazul in care ramaneti in mijlocul iernii cu casa neterminata fiindca v-a parasit echipa de constructii.

Contract Firma Constructii nedus la bun sfarsit? Ce faceti daca societatea ce s-a obligat sa va termine lucrarea intra in insolventa ?

Ei bine, aici lucrurile se schimba si s-ar putea sa asteptati mult si bine dupa insolventa insa daca veti asculta de pontul juridic, atunci veti sta linistit, altfel va trebui sa va inscrieti fie la masa credala daca aveti de recuperat sume de bani de la constructor fie daca societatea nu va mai putea plati datoria, sa formulati o cerere de raspundere a administratorului societatii, insa acest lucru este bine sa-l discutati DOAR cu un avocat specializat in comercial si insolvente.

Atentie- Dezvoltatorul poate fi tras si la raspundere penala (inclusiv persoana juridica ) -Astfel daca se concretizeaza cumularea conditiilor de atragere a raspunderii penale, se poate discuta in esenta despre infractiunea de inselaciune si evidet atunci ar fi ideal sa apelati la un avocat specializat in drept penal.

Este bine sa fiti informati iar in conditiile in care ajungeti la neintelegeri cu constructorul si chiar si cu echipa care va renoveaza un imobil, este important sa faceti un contract de prestari servicii pentru ca doar in baza lui, le puteti atrage raspunderea civila contractuala.

RETINETI- Nu platiti fara sa aveti un contract semnat cu dezvoltatorul sau cu constructorul imobiliar/echipa de renovare.

De asemenea este important sa cunoasteti ca aveti dreptul atat la plata de despagubiri dar si de restituire a avansului in cazul in care se dovedeste ca acel constructor nu finalizeaza lucrarea pentru care a fost contractat.

Sfatul de drept oferit de Av.Drd. Cuculis A.

 

Solicitati o programare pentru a discuta cu un avocat specializat in problema dvs.? Click Aici.

Executat Silit De Next Capital Investments Limited-Executare Silita Anulata-Clauza Dobanda Bancara Ilegala

Procedura De Executare Silita Inceputa Impotriva Debitorului De  Next Capital Investments Limited Anulata In Integralitate De Catre Instanta

Next Capital Investments Limited pierde dosarul de contestatie la executare prin care incerca sa execute silit in mod ilegal un debitor in baza unui contract de credit “cumparat” de la BCR si mai apoi cesionat la Eos International BETEILIGUNGS-VERWALTUNGSGESELLSCHAFT MBH ce a ajuns in final la Next Capital Investments Limited.

Observam de esenta ca instanta de judecata nu doar ca a anulat executarea silita dar a si dispus plata cheltuielilor de judecata.

Solutia instantei a fost bazata practic pe anularea unei clauze contractuale din cadrul contractului ( titlu executoriu) semnat initial cu BCR  (Bcr Executa Ilegal ) iar prin eliminarea clauzei de dobanda, instanta a considerat ca de esenta, executarea silita este ILEGAL inceputa si astfel a dispus anularea integrala a executarii silite.

Astfel, Next Capital Investments Limited fiind de esenta ultimul recuperator care a cumparat creanta de la EOS , a pus in executare silita titlul executoriu insa prin greseli succesive si abuzuri, instanta de verificare a executarii a constatat ca procedura in sine de executare silita, este ILEGALA.1

 

Next Capital Investments Limited

                                   Next Capital Investments Limited

 

Solutia instantei –

Ora estimata: 09:00
Complet: C7 – civil şi executări
Tip solutie: Admite in parte cererea

Admite în parte cererea de chemare în judecată. Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale cuprinse la pct. 5 din Contractul de credit nr. 548/10.06.2005 privind dobânda de referintă variabilă afişată la sediile BCR.

Anulează executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 213/2018 al B.E.J. Lupulescu Catalin Gigel. Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată pentru rest.

În temeiul art. 45 alin. 1 lit. f din O.U.G. nr. 80/2013, dispune restituirea către contestator a taxei judiciare de timbru în cuantum de 1.000 lei achitate conform chitanţei nr. 179178/2018 0170512 din 09.03.2018 emise de Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4, la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

Obligă intimata Banca Comercială Română SA să plătească contestatorului cheltuieli de judecată în cuantum de 1.0000 lei, cu titlu de onorariu avocat.

Obligă intimatele Next Capital Investments Limited şi Eos International Beteiligungs-Verwaltungsgesellschaft MBH să plătească contestatorului cheltuieli de judecată în cuantum de 3.000 lei, cu titlu de onorariu avocat.

Obligă contestatorul să plătească intimatei Banca Comercială Română SA cheltuieli de judecată în cuantum de 3.000 lei cu titlu de onorariu avocat.
Document: Hotarâre  12720/2018  11.10.2018

 

Intodeauna verificati leaglitatea unei executari silite prin contestatia la executare silita atunci cand primiti acte de executare silita de la  Next Capital Investments Limited sau de la alt recuperator de creante!

Astfel in urma contestatiei la executare  executorul judecatoresc   Lupulescu Catalin Gigel cel care a instrumentat dosarul de executare silita, este obligat sa se conformeze solutiei date de catre instanta de judecata si chiar daca discutam de o solutie pe fond, ii este INTERZIS sa mai faca alte acte de execuatre fiindca decizia pe fond este EXECUTORIE.

Solicitati o consultanta cu un avocat specializat in litigii bancare – AICI.

 

Puteti completa formularul de mai jos pentru a trimite problema dvs. juridica direct catre un avocat specializat.

Recuperare Creante Comerciale-Ordonanta De Plata Metoda Recuperare Creante Debitori

Recuperarea Debitelor Restante-Ordonanta De Plata – Metoda Rapida De Recuperare A Debitelor Restante

Recuperare Creante Comerciale  in 3 pasi simpli – Ordonanta de plata – puteti recupera banii de la partenerii comerciali care nu respecta plata facturilor si serviciilor.

Cui se adreseaza procedura de ordonanta de plata?

Daca aveti o datorie pe care trebuie sa o recuperati ce deriva spre exemplu dintr-un contract de prestari servicii pentru care s-a emis si factura, atunci procedura ordonantei de plata se aplica exact pentru situatia dvs.

Astfel, procedura se aplică creanţelor certe, lichide şi exigibile constând în obligaţii de plată a unor sume de bani care rezultă dintr-un contract civil, inclusiv din cele încheiate între un profesionist şi o autoritate contractantă, constatat printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însuşit de părţi prin semnătură ori în alt mod admis de lege.

Important de retinut este ca procedura se aplica inclusiv in cazul autoritatilor contractante.

Ce trebuie sa faca creditorul inainte de a apela la instanta de judecata pentru Recuperarea de Creante Comerciale?

In primul rand Creditorul care vrea sa porneasca aceasta procedura, rebuie sa comunice prin EXECUTOR o somatie de plata –

Creditorul îi va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecătoresc sau prin scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire, o somaţie, prin care îi va pune în vedere să plătească suma datorată în termen de 15 zile de la primirea acesteia.

Dupa expirarea termenului de 15 zile, daca debitorul nu plateste, creditorul poate introduce cererea privind ordonanţa de plată la instanţa competentă pentru judecarea fondului cauzei în primă instanţă.

Ce date trebuie sa cuprinda cererea de chemare in judecata/ordonanta de plata?

Cererea privind ordonanţa de plată va cuprinde:

a) numele şi prenumele, precum şi domiciliul sau, după caz, denumirea şi sediul creditorului;

b) numele şi prenumele, codul numeric personal, dacă este cunoscut, şi domiciliul debitorului persoană fizică, iar în cazul debitorului persoană juridică, denumirea şi sediul, precum şi, după caz, dacă sunt cunoscute, codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului ori de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar;

c) suma ce reprezintă obiectul creanţei, temeiul de fapt şi de drept al obligaţiei de plată, perioada la care se referă acestea, termenul la care trebuia făcută plata şi orice element necesar pentru determinarea datoriei;

d) suma ce reprezintă dobânzile aferente sau alte despăgubiri ce se cuvin creditorului, potrivit legii;

e) semnătura creditorului.

PONT JURIDIC- Nu uitati – la cererea de chemare in judecata se anexează înscrisurile ce atestă cuantumul sumei datorate şi orice alte înscrisuri doveditoare ale acesteia.

Dovada comunicării somaţiei prevăzute la art. 1.015 alin. (1) se va ataşa cererii sub sancţiunea respingerii acesteia ca inadmisibilă.

Intarzierea in plata debitelor restante, poate duce la obligarea paratului la plata de daune interese!!

Creditorul poate pretinde daune-interese suplimentare pentru toate cheltuielile făcute pentru recuperarea sumelor ca urmare a neexecutării la timp a obligaţiilor de către debitor.

Creanta poate fi contestata de catre debitor, astfel incat trebuie sa

Contestarea creanţei (1) Dacă debitorul contestă creanţa, instanţa verifică dacă contestaţia este întemeiată, în baza înscrisurilor aflate la dosar şi a explicaţiilor şi lămuririlor părţilor.

În cazul în care apărarea debitorului este întemeiată, instanţa va respinge cererea creditorului prin încheiere.

De aceea este important sa aveti apararile facute de catre un avocat specializat in Recuperare Creante Comerciale altfel ordonanta de plata va poate fi respinsa.

(2) Dacă apărările de fond formulate de debitor presupun administrarea altor probe decât cele prevăzute la alin. (1), iar acestea ar fi admisibile, potrivit legii, în procedura de drept comun, instanţa va respinge cererea creditorului privind ordonanţa de plată prin încheiere.

(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) şi (2), creditorul poate introduce cerere de chemare în judecată potrivit dreptului comun.

Articolul 1.022 Emiterea ordonanţei

(1) În cazul în care instanţa, ca urmare a verificării cererii pe baza înscrisurilor depuse, precum şi a declaraţiilor părţilor, constată că pretenţiile creditorului sunt întemeiate, va emite o ordonanţă de plată, în care se precizează suma şi termenul de plată.

(2) Dacă instanţa, examinând probele cauzei, constată că numai o parte dintre pretenţiile creditorului sunt întemeiate, va emite ordonanţa de plată numai pentru această parte, stabilind şi termenul de plată.

În acest caz, creditorul poate formula cerere de chemare în judecată potrivit dreptului comun pentru a obţine obligarea debitorului la plata restului datoriei. (3) Termenul de plată prevăzut la alin. (1) şi (2) nu va fi mai mic de 10 zile şi nici nu va depăşi 30 de zile de la data comunicării ordonanţei. Judecătorul nu va putea stabili alt termen de plată, decât dacă părţile se înţeleg în acest sens.

Astfel, afam de la leguitor, ca avem posibilitatea ca intr-un termen de maxim pana la 30 de zile sa recuperam creantele clare si certe ce deriva din contracte.

Atentie,intodeauna redactati contractele de colaborare numai cu un avocat de comercial , specializat in Recuperare Creante Comerciale

Solicitati o consultanta cu un avocat specializat in drept comercial? Click Aici.

 

Executat Silit Serraghis Loan Management Ltd-Debitorul Anuleaza Executarea Silita-Poprire

Recuperatorul Serraghis Loan Management Ltd Executa Silit Debitorul In Mod Ilegal

Executat Silit Serraghis Loan Management Ltd si supriza prin care debitorul ramane cu banii in buzunar anuland executarea silita abuziva.

Astfel prin anularea in integralitate a executarii silite incepute, instanta de judecata stabileste si intoarcerea executarii silite respectiv, restituirea integrala a tuturor sumelor incasate prin procedura executionala a popriri.

Instanta anuleaza executarea silita pornita ilegal de catre Serraghis Loan Management Ltd considerand actele de executare ca fiind efectuate ilegal.

Daca verificati de esenta site-ul ANPC o sa observati ca sub o falsa aparenta de legalitate, prin prisma OUG 52/2016, recuperatorul de creante savarseste abuzuri cu privire la creantele pe care le pune in execcutare.

De multe ori actele de executare silita ale recuperatorilor au fost anulate de catre instantele de judecata.

Important este sa nu va pierdeti dreptul de a formula contestatia la executare-

PONT JURIDIC – Nu lasati ca peste actele de executare sa treaca peste 15 zile, este critic sa va prezentati la avocat cu ele in acest interval pentru a avea cele mai mari sanse de anulare a executarii silite in mod integral, ca in cazul de fata.

Executarea silita prin poprire sau prin alte forme mai agresive cum ar fi imobiliara, poate fi anulata.

 

Executat Silit Serraghis Loan Management Ltd

                          Executat Silit Serraghis Loan Management Ltd

 

Solutia instantei de judecata

Ora estimata: 8:30
Complet: Complet 21
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare.

Anulează actele de executare silită efectuate în dosarul execuţional nr. 3623/2018 al BEJA Cătălin Vişan şi Manuel Andrei Dorcioman.

Admite cererea de întoarcere a executării şi obligă intimata să plătească contestatoarei sumele reţinute prin poprire în dosarul execuţional nr. 3623/2018 al BEJA Cătălin Vişan şi Manuel Andrei Dorcioman.

Obligă intimata să plătească contestatoarei suma de 3160, 65 lei cu titlu de cheltuieli de judecată formată din suma de 3000 lei reprezentând onorariu avocaţial, redus şi suma de 160, 65 lei reprezentând costul fotocopierii dosarului execuţional.

Dispune restituirea către contestatoare, la rămânerea definitivă a hotărârii, a taxei judiciare de timbru în cuantum de 1300 lei, achitată prin chitanţa nr. 48869/01.10.2018.

Nu uitati ca atunci cand sunteti executat silit Serraghis loan Management sau in principal de orice tip de recuperator de creante, aveti dreptul sa formulati contestatie la executare pentru a verifica legalitatea actelor ce va impovareaza, va blocheaza conturile si fara instanta de judecata abuzul nu inceteaza.

Programati o consultanta cu un avocat specializat in executare silita – AICI.

 

De asemenea puteti completa si formularul de mai jos iar solicitarea dvs. va ajunge la un avocat specializat in executare silita!

 

Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale – Avocat Cuculis

 

Stingere Datorie Banca Prin Transmiterea Dreptului De Proprietate-Dare In Plata-Credit Europe Ipotecar Ifn Dare In Plata

Credit Europe Ipotecar Ifn Obligata Sa PREIA Imobilul Debitorului Dupa Ce Pierde Definitiv Contestatia La Notificarea De Dare In Plata Dar Si Procesul Pe Remiterea De Datorie Si Transfer De Proprietate

Stingere Datorie Banca Prin Transmiterea Dreptului De Proprietate – Aceasta procedura se poate deschide dupa momentul de la care contestatia la notificarea de dare in plata, ramane definitiva si instanta constata de fapt ca sunt indeplinite toate conditiile inclusiv, impreviziunea. 

Notificarea de dare in plata este procedura prin care debitorul instiinteaza banca sau ifn-ul despre intentia de a stinge debitul si de a trece in patrimoniul bancii, de esenta, imobilul adus cu titlu de garantie, vedeti ghidul de dare in plata.

Se nasc multe intrebari cand vine vorba despre notificarea de dare in plata  , inclusiv daca pot sa fac o notificare de dare in plata de doua ori sau Ce Fac Daca S-a Admis Contestatia Bancii? fiindca procedura darii in plata este intr-un punct in care accentul este pus pe impreviziunea contractuala.

Darea in plata inseamna de fapt sansa de a o lua de la zero, de a putea sterge datoriile si de a inchide o pagina urata din istoria personala a unui debitor care a incercat sa faca “banking” corect cu o banca insa aceasta a abuzat de puterea dominanta.

Stergere De Datorie Notificare Dare In Plata-Credit Europe Bank NV Si Darea In Plata-Notificare Mentinuta De Catre Instanta De Fond

Nu uitati, atunci cand depuneti notificarea de dare in plata, executorul este obligat sa suspende orice executare silita pornita.

Daca acesta refuza sa dea curs notificarii de dare in plata si sa suspende executarea silita, puteti formula contestatie la executare.

 

Stingere Datorie Banca Prin Transmiterea Dreptului De ProprietateStingere Datorie Banca Prin Transmiterea Dreptului De Proprietate

Solutia instantei dupa ce notificarea de dare in plata a ramas definitiva iar notificarea de dare in plata a fost mentinuta de catre instanta de judecata impotriva Credit Europe Ipotecar Ifn .

Ora estimata: 08:30
Complet: Camânări/incidente 1
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a C. E. I. IFN SA, ca neintemeiata.

Admite cererea formulată de reclamantul in contradictoriu cu parata.

Constată stingerea obligaţiilor născute din contractul de facilitate de credit şi de garanţie nr.104270/19.02.2008 încheiat de reclamantul cu Credit Europe Ipotecar Ifn .

Dispune transmiterea către pârâtă a dreptului de proprietate asupra imobilului situat în ****, având număr cadastral ***, înscris în Cartea Funciară nr.*** ( nr. CF vechi ****).

Solutia indica clar ca nu doar stergerea a operat dar si transferul de proprietate.

ATENTIE- Pont juridic – In cazul in care ati ramas cu notificarea de dare in plata definitiva, adica i s-a respins definitiv bancii posibilitatea de a o contesta, in dosarul de transfer de proprietate sau de stingere a datoriei reziduale, NU TREBUIE SA MAI FACETI DOVADA IMPREVIZIUNII.

Legea da posibilitatea bancii sau ifn-ului Credit Europe Ipotecar Ifn si nu numai, sa conteste neindeplinirea acestor conditii DOAR in procedura de contestatie la notificare de dare in plata.

 

Sunteti intr-un litigiu de dare in plata sau o problema juridica legata de banca? Programati imediat o consultanta cu un avocat specializat in litigii bancare.

Puteti sa completati si formularul de mai jos pentru ca informatiile sa ajunga direct la un avocat specializat in dare in plata.

Raiffeisen Bank Cesiune Ilegala De Contracte Catre RI Eastern European Finance BV (RIEEF)Recuperare Dobanzi Contractuale

Raiffeisen Bank Cesiuni Ilegale De Contracte  Catre RI Eastern European Finance BV-Dobanzi Externalizate In Mod Ilegal – Recuperati-va dobanzile platite in afara tarii.

Raiffeisen Bank Cesiune Ilegala Contracte RI Eastern European Finance BV – Dobanzile Externalizate De Catre Raiffeisen Bank Pot Fi Cerute Spre Restituire Exact Ca In Cazul Bancpost Si Efg New Europe Funding II BV Si Erb New Europe Funding II BV .

Cand ne referim la cazul Raiffeisen Bank si cesiunea ilegala de credite observam ca si in cazul Bancpost, ANPC a sancţionat banca pentru creditele cesionate ilegal în Olanda, dobanzile externalizate ce in mod normal in urma unui proces in instanta, banca ar urma sa le  restituie toate dobanzile platite de catre debitorii ce au platit in afara tarii catre firmele de recuperare ilegale, sume care ar depăşi 300 de milioane de euro.

Bancpost, controlată de EFG Eurobank, a cesionat credite către EFG New Europe Funding II B.V. (ulterior ERB New Europe Funding II B.V.), deţinută, la rândul ei, de o societate cu răspundere limitată – EFG New Europe Holding B.V. (redenumită ERB New Europe Holding B.V.), care face parte din EFG Eurobank Ergasias.

Cesionarea creditelor aflate în portofoliul EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe Funding II B.V.) către Eurobank Ergasias S.A. Grecia a fost considerata ca fiind ILEGALA!

O alta banca ce pana acum nu a iesit in evidenta cu cesiunile de creanta ILEGALE  este deconspirata-Raiffeisen Bank Cesiune Ilegala Contracte RI Eastern European Finance

Raiffeisen Bank se pare ca a cesionat credite/portofolii impresionante catre   Eastern European Finance BV, controlata de esenta de catre Raiffeisen International Betailigungs AG.

Raiffeisen Bank Cesiune Ilegala Contracte RI Eastern European Finance BV – Lucru similar ca in cazul celor de la Bancpost

Entitatile (in special din Olanda) locurile unde au fost externlizate dobanzile de catre majoritatea institutiilor bancare cu probleme (Otp BANK, BANCPOST, CREDIT EUROPE BANK si Raiffeisen Bank), sunt considerate paradisuri fiscale de catre acest entitati fapt pentru care au gasit acest mecanism prin care sa insele de fapt, vigilenta autoritatilor din Romania.

Acest lucru a insemnat in cele din urma, ca prin ilegala percepere a dobanzilor de catre entitati ce nu aveau acest drept, debitorii, acum in urma raspunsurilor primite de la entitatile din Olanda, pot solicita restituirea dobanzilor platite dupa momentul cesiunii lor catre  Raiffeisen International Betailigungs AG.

De asemenea instantele de judecata au inghetat cursul EURO la contractele Raiffeisen Bank la un nivel de 3,72 Lei, ceea ce inseamna ca au constatat ca acele clauze contractuale reprezentau clauze ABUZIVE.

Sa nu uitam cate abuzuri au fost savarsite de catre Raiffeisen Bank prin punerea in executare silita abuziva a contractelor de credit ce ulterior au fost anulate de catre instantele de judecata.

Raiffeisen Bank a comis abuzuri si cand a venit vorba de creditele Prima Casa, astfel incat instantele de judecata au anulat executarile silite pornite pe Prima Casa.

Ce au de facut clientii Raiffeisen care au fost cesionati catre  Raiffeisen International Betailigungs AG implicit RI Eastern European Finance BV?

Raiffeisen Bank Cesiune Ilegala Contracte RI Eastern European Finance BV

Creditele aflate in desfasurare cesionate catre alte institutii decat banci sau ifn-uri nu sunt purtatoare de dobanzi bancare contractuale!

Creditul dvs. a fost cesionat catre recuperatorii de creante?

Puteti anula toate dobanzile platite catre aceste institutii avand in vedere ca nu puteau sa va perceapa dobanzi contractuale fiindca institutia catre care au fost cesionate creditele era un veritabil SRL Olandez, fara sa aiba aceasta posibilitate.

Este ilegala cesiunea de credite catre firme din afara tarii care nu sunt banci sau ifn-uri?

Este ILEGALA INCASAREA DOBANZII ,astfel, trebuie inteleasa diferenta clara intre cesiunea de creanta si cesiunea de credite.

Daca cesiunea se face cu privire la suma si nu la credit iar ea este cedata catre o firma din afara tarii ce nu este decat un simplu SRL si catre o banca, atunci asa cum am explicat DOBANZILE SUNT INTERZISE.

Condiţiile cesiunii de contract Art.1315 NCC permite cesiunea drepturilor şi obligaţiilor deţinute de una dintre părţi (cedent) către un terţ faţă de momentul formării contractului (cesionar), terţul devenind astfel parte în contract şi urmând a avea o relaţie contractuală cu co-contractantul iniţial (contractantul cedat).

Condiţiile de bază ale cesiunii contractului sunt ca (1) prestaţiile să nu fi fost încă integral executate şi (2) contractantul cedat să consimtă la cesiunea contractului.

Cesiunea de creanta, a sumei de bani efective art 1556 Cod Civil  (1) Cesiunea de creanţă este convenţia prin care creditorul cedent transmite cesionarului o creanţă împotriva unui terţ.

 

Stabiliti o programare cu un avocat specializat in litigii bancare Aici!

Completati formularul de mai jos daca ati avut creditul externalizat sau vandut catre alta institutie de recuperare creante!

Vedeti mai jos cazul Bancpost de cesiune ilegala de credite.

Bancpost Obligata Sa Restituie Dobanda Contractuala Pentru Creditele Externalizate Catre EFG New Europe Funding II B.V – Dobanda Platita In Olanda Este Ilegala Chiar Daca A Fost Cesionata De Catre Ergasias Bank-Avocat Cuculis

De asemenea puteti vedea mai jos si cum au fost externalizata dobanda si in alte cazuri altele decat Raiffeisen Bank Cesiune Ilegala Contracte RI Eastern European Finance BV

Formular Plangere Penala Credite Exportate Pentru Care S-au Incasat Dobanzi Bancare Ilegale De Catre Recuperatorii De Creante – Avocat

Decizii Impunere Abuzive Anaf Cass-Cas-Impozit Pe Venit Sunt Neconstitutionale-Contestatie Decizie Impunere 2012-2013-2014-2015-2016-2017

Emiterea Deciziilor De Impunere Ale Anaf Este Abuziva Si Neconstitutionala

Decizii Impunere Abuzive – Anaf Emite ABUZIV Mii De Decizii De Impunere Pentru Anii 2013-2017 Pentru Plata Cass-Cas Si Impozitul Pe Venit

Decizii Impunere Abuzive Anaf – Anaf Incalca Principii Fundamentale Ale Fiscalitatii Ce Pot Conduce Catre Anularea Decizii De Impunere

Abuzul De Drept Savarsit De Catre Anaf Prin Emiterea Deciziilor De Impunere Poate Fi Contestat In Instanta

Deciziile De Impunere Ale Anaf Incalca Constitutia si prin contestarea lor se poate invoca si neconstitutionalitatea prevederilor fiscale.

 

Decizii Impunere Abuzive Anaf

Aflati cum puteti sa contestati deciziile de impunere ale ANAF pentru stabilirea si plata  Cass-Cas-Impozitului Pe Venit

Vom incepe cu prezentarea faptului ca deciziile sunt a) abuzive, mai apoi ilegale si intr-un final neconstitutionale!

a) ANAF a incalcat principiile fiscalitatii si a emis Decizii Impunere Abuzive Anaf –

Decizii Impunere Abuzive Anaf –

Ce norme incalca ANAF prin emiterea acestor decizii de impunere la o distanta de 5 ani de la momentul nasterii dreptului statului de a emite deciziile?

Codul de procedura fiscala ne vorbeste despre principiul legalitatii si principiul bunei credinte, ambele regasite in insasi codul de procedura fiscala , articolul 4 si 12.

Ce spune principiul legalitatii ?

ART. 4 Principiul legalității

(1) Creanțele fiscale și obligațiile corespunzătoare ale contribuabilului/plătitorului sunt cele prevăzute de lege.

(2) Procedura de administrare a creanțelor fiscale se desfășoară în conformitate cu dispozițiile legii.

Organul fiscal are obligația de a asigura respectarea dispozițiilor legale privind realizarea drepturilor și obligațiilor contribuabilului/plătitorului sau ale altor persoane implicate în procedură.

In conditiile date, consideram ca realizarea drepturilor contribuabililor nu a fost realizata in raport de obligatiile pe care ANAF le-a avut.

Dreptul efectiv al ANAF pentru emiterea deciziilor de impunere, spre exemplu pentru anul 2012, s-a nascut la momentul lui 2013 cand acel contribibuabil si-a depus pana la 31 martie 2013 decizia DEFINITIVA de impunere, ori daca observam dispozitiile de la art. 95 Cod Procedura Fiscala

 • “(2) Organul fiscal emite decizie de impunere ori de câte ori acesta stabilește sau modifică baza de impozitare ca urmare a unei verificări documentare, a unei inspecții fiscale ori a unei verificări a situației fiscale personale, efectuate în condițiile legii.

Astfel, codul de procedura civila NU stabileste un termen ci lasa la limita unui termen rezonabil, emiterea deciziilor de impunere!

Astfel, principiul legalitatii este calcat in picioare ca prim principiu al fiscalitatii de catre ANAF prin emiterea acestor decizii la o distanta de 5 ani.

Nu te lasa vaduvit si verifica ce poti face cu un avocat specializat in drept fiscal.

Anaf incalca principiul bunei credinte –

ART. 12 Buna-credință

(1) Relațiile dintre contribuabil/plătitor și organul fiscal trebuie să fie fundamentate pe bună-credință.

(2) Contribuabilul/Plătitorul trebuie să își îndeplinească obligațiile și să își exercite drepturile potrivit scopului în vederea căruia au fost recunoscute de lege și să declare corect datele și informațiile privitoare la obligațiile fiscale datorate.

(3) Organul fiscal trebuie să respecte drepturile contribuabilului/plătitorului în fiecare procedură de administrare a creanțelor fiscale aflată în derulare.

(4) Buna-credință a contribuabililor se prezumă până când organul fiscal dovedește contrariul.

Nu putem discuta de buna credinta in conditiile date, 5 ani de acumulare de datorii puse in sarcina debitorilor peste noapte.

Lipsa bunei credinte duce la incalcarea celui de-al doilea principiul de fiscalitate.

 

Anaf a incalcat principiul predictibilitatii fiscale  stabilit de catre ICCJ-

(Decizia nr. 75 din 16 ianuarie 2015 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că principiul predictibilităţii fiscale este principiul care se referă la certitudinea impunerii şi presupune elaborarea de norme juridice clare, care să nu conducă la interpretări arbitrare, iar termenele, modalitatea şi sumele de plată să fie precis stabilite. 

Simplu de vazut ca de esenta acest principiu prin care contribuabilul ar trebui sa-si cunoasca termenele dar si sa aibe o predictibilitate efectiva asupra intinderii obligatiilor a fost din nou, calcat in picioare de catre ANAF.

Anaf a incalcat principiul proportionalitatii fiscale stabilit prin practica extinsa in toata Uniunea Europeana- Decizii Impunere Abuzive Anaf

O speţă de referinţă prin profunzimea şi amplitudinea analizei este cea care a făcut obiectul cauzei C 286/94 Garage Molenheide BVBA v. Belgian State.

Reclamantul Garage Molenheide BVBA solicita instanţei să constate că măsura impusă de legislaţia belgiană prin care se permitea autorităţilor fiscale să refuze rambursarea unui sold negativ de TVA sau preluarea în deconturile ulterioare, în condiţiile în care respectiva persoană impozabilă figura cu debite fiscale contestate sau aflate în procedură contencioasă (această sumă fiind reţinută de autorităţi ca măsură asigurătorie), încalcă principiul proporţionalităţii.

Astfel, acelasi lucru este aplicabil si in spetele din Romania.

Prin faptul ca Anaf nu are un termen de emitere a deciziilor ci este tinut doar de catre termenul de prescriptie, pe care apropo, si-l dubleaza prin practica de a emite deciziile la un interval de 5 ani de zile, infrange astfel principiul proportionalitatii . Decizii Impunere Abuzive Anaf

Mai pe scurt, chiar daca legea iti permite sa emiti deciziile fara termen, asta nu inseamna ca nu trebuie sa tii cont cel putin de termenele maximale prevazute de catre codul de procedura fiscala, 60 de zile ca in cazul platii datoriilor ce deriva din deciziile de impunere.

Intr-un final, Anaf reuseste sa incalce si acest principiu al proportionalitatii fapt ce duce si el catre o invalidare / anulare a deciziei de impunere emise abuziv.

Principiul proporţionalităţii înseamnă că orice măsură luată de o autoritate publică care afectează drepturile indivizilor trebuie să fie corespunzătoare atingerii unui scop legitim, necesară în vederea atingerii acelui scop şi în acelaşi timp cea mai rezonabilă.

Din păcate, legislaţia românească oferă nenumărate exemple de măsuri administrativ-fiscale care încalcă principiul proporţionalităţii. Multe dintre ele nu vor fi eliminate decât în urma unor bătălii îndelungi în instanţele naţionale şi europene (a se vedea cazul tranzacţiilor imobiliare), altele vor rezista şi li se vor adăuga altele noi.

b) Anaf a savarsit un ABUZ DE DREPT

Emiterea de Decizii Impunere Abuzive Anaf nu se opreste aici, ci din contra se agraveaza –

Anaf a facut un veritabil ABUZ DE DREPT prin care a dus catre emiterea deciziilor la un interval de 5 ani de zile de la nasterea dreptului ANAF de a face asta si implicit profitand de lipsa oricarui termen de emitere reglementat fiscal in codul de procedura civila a ignorat orice termen rezonabil de rezolvare a problemelor referitoare la deciziile de impunere.

Ce inseamna abuzul de drept? 

În esenţă, exercitarea unui drept va fi considerată abuzivă atunci când dreptul nu este utilizat în vederea realizării finalităţii sale, ci cu intenţia de a vătăma o altă persoană sau contrar bunei-credinţe.

Deja am stabilit in randurile de mai sus ca ANAF a actionat in contra bunei credinte.

Astfel, abuzul de drept este de natura sa infranga principiul legalitatii emiterii acelor decizii de impunere si motivand de esenta PREJUDICIUL adus contribuabilului prin aplicarea abuzului de drept de catre organele fiscale, instanta poate sa dispuna pe nulitate relativa, anularea deciziilor de impunere.

ATENTIE – Toate deciziile emise de catre ANAF sunt posibil nule absolut (neconstitutionale)  pentru lipsa semnaturii.

Desigur ca aceasta chestiune va ridica multi ochi din pamat si va ridica de asemenea multe semne de intrebare. Adica cum? este posibil ca TOATE deciziile emise de catre Anaf sa fie nule ?

Raspunsul este DA, fiindca noi SCA Cuculis&Asociatii am reusit sa sesizam CCR cu privire la art. 46 din codul de procedura fiscala – COD PROCEDURĂ FISCALĂ art.46 alin.6, LEGEA nr.207/2015 art.46 alin.6 , prin care am invocat exceptia de neconstitutionalitate asupra faptului ca deciziile NU SUNT SEMNATE.

Dosarul inregistrat pe rolul Curtii Constitutionale este 2754D/2017 reclamant Vasilovici Iulian.

Consecinta ar fi una devastatoare fiindca ANAF prin abuzurile si ilegalitatile savarsite, emitand deciziile de impunere la 5 ani de zile de la nasterea dreptului de a face acest lucru, daca CCR se va propunta favorabil sau:

 • daca instantele vor anula deciziile pe considerentele de mai sus, atunci SUMELE VOR FI PRESCRISE si ANAF nu va mai putea sa le recupereze niciodata, asta inseamna ca debitorii SCAPA DE ORICE OBLIGATIE FISCALA. Decizii Impunere Abuzive Anaf

c) Deciziile de impunere emise de catre ANAF sunt NECONSTITUTIONALE!

Ultimul punct pe care l-am promis se refera la faptul ca  deciziile  Anaf au o profunda tenta NECONSTITUTIONALA!

De ce si cum se pot ataca acele Decizii Impunere Abuzive Anaf emise pentru 2012-2017 ?

Textul de lege NU PREVEDE un termen PREVIZIBIL si CLAR pentru emiterea deciziilor de impunere – De asemenea textul de lege incalca principiul egalitatii in fata legii si termenul rezonabil al unui act administrativ

Destule exemple prin care am anulat deciziile ANAF-

ART. 95 Decizia de impunere

(1) Decizia de impunere se emite de organul fiscal competent.

(2) Organul fiscal emite decizie de impunere ori de câte ori acesta stabilește sau modifică baza de impozitare ca urmare a unei verificări documentare, a unei inspecții fiscale ori a unei verificări a situației fiscale personale, efectuate în condițiile legii.

(3) Decizia de impunere se emite, dacă este necesar, și în cazul în care nu s-a emis decizie referitoare la baza de impozitare potrivit art. 99.

(4) Declarația de impunere întocmită potrivit art. 102 alin. (2) este asimilată cu o decizie de impunere, sub rezerva unei verificări ulterioare, și produce efectele juridice ale înștiințării de plată de la data depunerii acesteia.

(5) în situația în care legea nu prevede obligația de calculare a impozitului, declarația de impunere este asimilată unei decizii referitoare la baza de impozitare.

(6) Decizia de impunere și decizia referitoare la obligațiile de plată accesorii constituie și înștiințări de plată, de la data comunicării acestora, în condițiile în care se stabilesc sume de plată.

Dupa ce ati lecturat textul de legel in integralitatea lui si anume art. 95 ce reglementeaza DECIZIA DE IMPUNERE, observati ca leguitorul in economia textului, NU  a prevazut niciun fel de termen in care ANAF ar fi trebuit sa emita aceste decizii.

De asemenea, observam ca atunci cand vine vorba despre OBLIGATIILE contribuabilului, acesta este OBLIGAT sa plateasca in 60 de zile, darile catre stat conform deciziei de impunere.

Concluzionam ca legea trebuie sa fie egala pentru toti, trebuie sa fie previzibila, clara si rezonabila, ori in contextul actual toate cele 4 principii FUNDAMENTALE sunt incalcate- Decizii Impunere Abuzive Anaf si cum le contestam.

Contribuabilul este obligat sa se conformeze obligatiilor intr-un termen dat pe cand ANAF nu are niciun fel de termen de executare.

Sunt incalcate pe rand principii fundamentale insa cel mai important

art. 16 Constitutia Romaniei – Egalitate in fata legii .

Ce au de facut contribuabilii , cum se apara de abuzurile ANAF cei care primesc decizii de acest fel?

Sa le conteste daca se simt nedreptatiti sa invoce TOATE elementele de ilegalitate si de natura abuziva pe care le-am prezentat si poate ca prim aspect, sa invoce exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor referitoare la TERMENUL in care ANAF ar fi putut sa emita aceste decizii referitoare la art. 95 din codul de procedura fiscala in integralitatea lui.

Un ultim aspect –

Nu este corecta abordarea de trimitere a unor decizii vechi de 5 ani fiindca de asemenea prin lasarea LA LIBER a termenului de emitere a deciziilor, implicit se ELUDEAZA termenul de prescriptie de 5 ani reglementat de catre codul de procedura civila, fapt NEPERMIS in legislatia civila.

Puteti stabili o programare cu un avocat specializat in drept fiscal si executare silita fiscala – AICI.

Ati primit o decizie de impunere pentru 2012 – 2017? Completati formularul de mai jos!

 

Dare In Plata OTP Bank-Notificare Dare In Plata Otp Bank Mentinuta De Instanta

Dare In Plata OTP Bank – Impreviziunea Constatata De Catre Instanta Care Respinge Contestatia La Notficarea De Dare In Plata

Dare In Plata OTP Bank – Darea in plata-instrument de reechilibrare contractuala sau de stergere a poverii acumulate prin cresterea de curs, scaderea veniturilor si devalorizarea imobilului contractat.

Probabil, deja dupa 2 ani de zile de aplicare constanta a legii 77-2016 a darii in plata, cu mii de sentinte pronuntate deja elementul de “prima mana” adus in discutie conform deciziei 623/2016 a Curtii Constitutionale il reprezinta de fapt IMPREVIZIUNEA.

Pentru notificare de Dare In Plata OTP Bank am invocat din start elementul imprevizionar.

Darea in plata evident si fara echivoc se aplica si celor executati silit.

De asemenea darea in plata poate fi folosita si ca mijloc de suspendare a popririlor si astfel in raport de decizia ICCJ referitoare la executarea silita si la ridicarea efectelor popririlor executorii executorii sunt obligati astfel sa ridice orice urmarire pe salariu/pensie sau venit in general periodic.

De ce a castigat debitorul dosarul de dare in plata iar dosarul meu a s-a pierdut pe elementul impreviziunii?

Intrebarea este suparatoare si debitorii au simtit diferente de aplicare a legii 77/2016 dar si de aplicare a deciziei 623/2016 a CCR din mai multe motive – incompleta reprezentare in fata instantei a motivelor DE FACTO pentru care debitorii au intrat in executare silita si imposiblitate de plata, nedepunerea suficientelor dovezi cu privire la situatia  SUPRA indatoratoare dar si elemente ce tin de forma notificarii si altele.

Impreviziunea in cazul pe care-l veti vedea mai jos a fost dovedita prin

a) Acte medicale;

b)Demararea executarii silite;

c)Raport de evaluare imobil 2007 / raport de evaluare imobil 2017;

d)Grafic fluctuatie valuta;

e)Scurt istoric scris PERSONAL de catre imprumutat fiindca el este cel mai in masura sa-si cunoasca propria situatia.

Haideti sa vedem solutia de mai jos-

Dare In Plata OTP Bank

                                           Dare In Plata OTP Bank

 

Atentie, daca banca nu a contestat notificarea de dare in plata si ulterior ati deschis un proces pe art. 8 din legea 77/2016 prin care solicitati de esenta transferul imobilului in proprietatea bancii si radierea datoriei NU veti mai avea de ce sa faceti dovada impreviziunii si indeplinirii celorlalte conditii din legea 77/2016.

In momentul de fata sunt peste 6000 de cereri identificabile pe meteria darii in plata inregistrare pe rolul instantelor de judecata din Romania.

Litigiile pe darea in plata trebuiesc gestionate mai riguros decat un dosar pe clauze spre exemplu, fiindca CCR prin mutilarea adusa legii 77/2016 a ingreunat procedura in asa fel incat orice element oricat de banal pare, poate sa faca diferenta intre respingerea contestatiei bancii sau admiterea ei.

Cautati un avocat specializat in litigii bancare si dare in plata? Click aici!

Formular Inscriere Pentru Darea In Plata – Scapa De Datoriile De La Banca – Avocat

Achizitii Publice CNSC-Contestarea Licitatiilor Si Procedura De Atribuire Si Achizitie

Achzitiile Publice Si Procedurile De Solutionare In Fata CNSC

Achizitii Publice CNSC – Soluții la problemele operatorilor economici întalnite in procedurile de achiziție publică

In principal discutam despre un domeniu vast al achizitiilor publice, de aceea este foarte important ca partenerul juridic pe care il alegeti sa fie specializat in asemenea litigii si sa aiba o experienta clara.

– Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice;
– Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale;
– Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrari si concesiunile de servicii;
– Legea nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii, precum si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor;

Există foarte multe situații în care operatorii economici, mai ales cei nou intrați pe piata, nu dispun de toate resursele necesare pentru a participa la o anumită procedură de achiziție publica.

Cand vine vorba despre Achizitii Publice CNSC din fericire, Legea nr. 98/2016 vine în ajutorul operatorilor economici și pune la dispoziția acestora o serie de instumente care să le vină în ajutor.

O soluție foarte eficientă pentru a putea participa la o anumită procedură de achizitie publică și, de ce nu, pentru a și castiga contractul, este oferită de art. 182 din legea mai sus aminitită care prevede că Operatorul economic are dreptul, dacă este cazul și în legătură cu un anumit contract de achiziție publică/acord-cadru, să invoce susținerea unui/unor terț/terți în ceea ce privește îndeplinirea criteriilor referitoare la situația economică și financiară și/sau a criteriilor privind capacitatea tehnică și profesională, indiferent de natura relațiilor juridice existente intre operatorul economic si terțul/terții respectiv/respectivi.”

Așadar, operatorul economic are șansa de a deveni câștigător, daca face dovada îndeplinirii cerințelor din documentația de atribuire, fie cu propriile resurse, fie apelând la terțe persoane fizice sau juridice.

Să presupunem ca un operator economic nou intrat pe piața are toate resursele necesare pentru a putea participa la o anumită procedură de achiziție publica si, având in vedere raportul calitate-preț al serviciilor/produselor oferite are șanse reale de a câștiga contractul de achiziție publică.

Însa, in documentația de atribuire se prevede faptul că operatorul economic trebuie să facă dovada existenței unui nivel corespunzător de experiență, prin raportare la contractele executate în trecut.

În acest caz, operatorul economic se află in situația în care are toate resursele necesare pentru a câștiga contractul de achiziție publică, însa, fiind nou intrat pe piață, nu are experiența anterioară necesară pentru a putea formula o ofertă care sa îndeplinească toate condițiile din documentația de atribuire.

În aceasta situație, operatorul economic poate demonstra cerința cu privire la experiența anterioara prin invocarea susținerii acordate de unul sau mai mulți terți.

Cu alte cuvinte, experiența anterioara a terțului/terților susținători este suficienta, chiar dacă experiența operatorului economic este zero, pentru a depune o ofertă care sa îndeplinească toate condițiile din documentația de atribuire, inclusiv condiția cu privire la experiența anterioară.

Foarte important pentru Achizitii Publice CNSC de reținut este faptul că, terțul/terții susținători nu trebuie să se încadreze în vreunul dintre motivele de excludere prevăzute la art. 164, 165 si 167 din Legea nr. 98/2016.

În acest caz, potrivit art. 183 alin. (2), autoritatea contractantă solicită, o singură dată, ca operatorul economic să înlocuiască terțul/terții susținători.

Sunteti persoana juridica si intentionati sa participati la o licitatie publica sau ati participat si vreti sa contestati rezultatul ori alta societate a contestat rezultatul? Programati o consultanta cu un avocat specializat in achizitii publice AICI!

 

Av.Drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

Tel:031.412.48.88

Consultanta licitatii publice! Avocat licitatii publice!

 

Despagubiri Anrp-Cnci Pot Fi Solicitate In Instanta Pana In Noiembrie 2018-Obligarea Anrp Retrocedare Imobile

Obligarea Anrp Si CNCI La Emiterea Titlului De Despagubire Termen Maximal Noiembrie 2018

Despagubiri Anrp-Cnci Atentie –

Cei care au depus dosarele de despagubire CNCI si pana in luna mai 2018 nu au primit tiltu de despagubire din partea ANRP, pot solicita instantei obligarea ANRP la la emiterea deciziei de despagubiri ANRP pana cel tarziu in luna noiembrie 2018.

Sunt mii de pagubiti ai regimului comunist care si-au obtinut drepturile prin intermediul instantei de judecata obligand astfel CNCI la emiterea de decizii de compensare.

Despre cum se recupereaza despagubiriele de la ANRP  am scris si cu alte ocazii si mai ales ce are de facut un avocat specializat in dosare ANRP pentru a va obtine despagubirile cuvenite.

Despagubirile CNCI pot fi obtinute in instanta.

Desi s-a discutat foarte mult despre ce si cum se poate rezolva problema referitoare la despagubiri ANRP-CNCI de ani de zile sau mai bine zis de 18 ani de zile statul Roman nu a fost capabil sa ii despagubeasca pe toti cei care au fost vicitmele financiare si nu doar a sistemului comunist.

Situatia retrocedării imobilelor preluate de către stat în mod abuziv în perioada regimului comunist se repune pe tapetul actual al problemeor juridice.

Tot ce tinea de despagubiri ANRP  – CNCI si de emiterea titlurilor de despagubiri ANRP ar fi trebuit sa fie emise pana  la data de 20.05.2018 moment la care a expirat termenul acordat de Legea nr. 165/2013 Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor  pentru soluționarea cererilor privind despăgubirile cuvenite persoanelor îndreptățite.

Pentru o mai usoara urmarire a textului ne vom referi la CNCI sau la autoritatea care are obligatia sa emita titlurile, generic, ANRP.

Ce trebuie sa cunoasca o persoana indreptatita la despagubiri ANRP-Cnci cu privire la procedura? Cine o aplica? Unde trebuie sa se adreseze si de ce este important sa nu piarda termenul din noiembrie 2018 dar si ce poate face daca il va pierde?

Astfel formularea unei acțiuni în instanță este o modalitate clara de a obține o soluție într-un termen mult mai scurt asupra cererii privind despăgubirile la care este indreptatita o anumita persoana, în funcție de data înregistrării dosarului administrativ la ANRP.

O parte foarte importanta este faptul ca acțiunea formulată pentru nesoluționarea dosarului de despăgubiri în termenul de 60 de luni este scutită de taxa judiciară de timbru.

Ce termene trebuie sa avem in vedere cu privire la scurgerea termenului de 60 de luni referitor la legea 165/2013 ?

 1. dacă dosarul de despăgubiri a fost înregistrat înainte de data de 20.05.2013, termenul de 60 de luni începe să curgă de data intrării în vigoare a Legii nr. 165/2013.
 2. daca dosarul a fost înregistrat la Secretariatul Comisiei ulterior datei de 20.05.2013, termenul de 60 de luni va curge de la data înregistrării.

Cat timp mai am la dispozitie pentru a actiona in instanta si pentru a obtine despagubiri ANRP-CNCI ? Ce trebuie sa faca un avocat specializat in retrocedari?

Daca dosarele privind despăgubirile ANRP  înregistrate înainte de data de 20.05.2013, nu au fost soluționate până la data de 20.05.2018, persoanele îndreptățite se pot adresa, în termen de 6 luni, respectiv până la data de 20.11.2018, tribunalului BUCURESTI- 
ATENTIE- DOSARELE SE DESCHID DOAR IN BUCURESTI la TRIBUNAL!!
De asemenea este necesar ca doar un avocat specializat in litigii ANRP sa va sustina cauza fiindca dosarele au o tipicitate anume.
De asemenea trebuie sa fiti atenti si sa faceti distinctia intre chemarea in judecata a ANRP pentru emiterea deciziei de despagubire si CONTESTAREA deciziilor emise de catre ANRP in mod ilegal sau respingerea cererii de despagubire ce poate fi contestata la randul ei in instanta.
Aveti de recuperat despagubiri de la ANRP prin CNCI ? Puteti stabili o programare cu un avocat specializat in litigii ANRP AICI!
COMPLETATI FORMULARUL SI CASTIGATI-VA DREPTURILE LA DESPAGUBIRILE ANRP

Av.Drd. Cuculis A.
avocat@indrumari-juridice.eu
Tel: 031.412.48.88
.

Inghetare Curs CHF La Maxim 2,6 Lei-Piraeus Bank Si Recuperatorul Investcapital Malta Pierd Definitiv-Procese Banci

Decizie Definitiva Bomba – In Cazul Piraeus Bank Si Recuperatorul Investcapital Malta

Inghetare Curs CHF – Curs CHF Inghetat – Ce au castigat debitorii contractului cu Piraeus?

 • Toate clauzele abuzive au fost eliminate din contract – Comision acodare de 1700 Chf, Clauza de dobanda Anulata dar si de cosolidaritate din contract si Curs CHF Inghetat.

Inghetare Curs CHF  – Precedentul va deschide calea si altor debitori si astfel alte instante vor prelua sintagma, inghetarea cursului valutar cu consecinta ca valoarea sa nu fie mai mare de x lei/franc precum in cazul dosarului castigat de catre noi.

Inghetare Curs CHF La Un Maxim De 2,6 Lei – Banca Piraeus Bank Si Recuperatorul De Creante  Investcapital Malta Obligati Sa Primeasca Valoarea Ratelor CHF si Implicit Intregul Credit La O Valoare De Maxim 2,6 Lei / Chf

Decizia este istorica fiindca nu doar ca blocheaza cursul valutar dar aduce un echilibru prestatiilor, nu este nici in contradictie cu principiul nominalismului, cel care a afectat soarta mai multor dosare.

Instanta decide astfel ca pentru un Curs CHF Inghetat este “rezonabila” varianta prin care il lasa sa fluctueze pana la un maxim de 2,6 Lei/CHF.

Desi s-a vehiculat o minuta a curtilor de apel, instante de casatie de altfel, prin care principiul nominalismului ar fi trebuit sa fie primordial la verificarea noi opinam la fel ca si instanta ce a decis DEFINTIIV INGHETAREA DE CURS CHF, ca primordiala este verificarea clauzelor contractuale prin prisma legii 193/2000 a clauzelor de tip ABUZIVE.

Romania Tv vorbeste despre inghetarea cursului  valutar la CHF.

Inghetare Curs CHF – Curs CHF Inghetat la aproape toate bancile cu creditare in CHF –

Alte exemple prin care s-a inghetat cursul valutar sau s-a dispus readaptarea contractului se refera la toate bancile care au vandut in mod insidios valuta CHF in Romania si astfel i-au distrus financiar pe imprumutati-

Sunt sute de decizii de inghetare a cursului valutar, de asemenea tot SCA Cuculis&Asociatii au reusit inghetarea cursului in premiera impotriva bancii Raiffeisen.

De asemenea si banca Transilvania alaturi de recuperatorul Rabon au fost pusi la zid de alte decizii alte instantelor prin care am reusit succesiv inghetarea cursului valutar.

Un alt exemplu de inghetare a cursului valutar se refera la obligarea Bancpost sa inghete cursul valutar, o alta decizie primita de la instante in urma unor dosare initiate de catre SCA Cuculis-

Nici Banca Romaneasca nu a stat departe de inghetarea cursului valutar fiindca instanta intr-un alt dosar instrumentat tot de catre noi a dispus inghetarea cursului valutar.

De asemenea OTP Bank a pierdut zeci de inghetari de curs valutar

Decizia de mai jos este istorica si astfel imprumutatul va plati de fapt creditul la JUMATATE din valoarea lui.

Creditarea in CHF A FOST ILEGALA, din nefericire daca autoritatile nu vor sa faca lumina in cauza CHF sau inghetarii cursului valutar al  EURO singura varianta ramane evident instanta de judecata si rezolvarea situatiilor in dosare individuale. Inghetare Curs CHF posibila in instanta.

La fel este si cazul pentru inghetarea cursului valutar la euro fiindca si acesta a avut o crestere agresiva.

Sa vedem solutia instantei – 

Inghetare Curs CHF

Inghetare Curs CHF

01.10.2018
Ora estimata: 08:30
Complet: CA CIV II
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate apelurile declarate de Piraeus Bank România SA şi Investcapital Malta. Admite apelul formulat de Nanu Petronela Mirela şi Nanu Sorin, schimbă în parte sentinţa nr. 4731/14.06.2017 a Judecătoriei Galaţi şi, în rejudecare: –constată caracterul abuziv al clauzei contractuale de la art. 3.2 privitoare la variabilitatea ratei dobânzii în funcţie de evoluţia pieţei financiar-bancare şi/sau a costului finanţării gestionării creditului;

constată caracterul abuziv al clauzei contractuale de la art. 12.1, liniuţele a 6-a, a 7-a şi a 8-a privitoare la cazurile de neîndeplinire de către împrumutat/împrumutatul solidar a contractului;

-constată caracterul abuziv al clauzelor contractuale referitoare la rambursarea ratelor lunare în valută CHF, pe care le anulează;

-dispune ca împrumutul să fie restituit de reclamanţi în RON la cursul BNR a CHF din ziua plăTii, curs care să nu depăSească 20% din valoarea cursului de schimb din data de 18.08.2008, adică să nu depăSească valoarea de 2,6244 RON/CHF;

Menţine restul dispoziţiilor sentinţei atacate, care nu contravin prezentei decizii. Obligă în solidar intimatele Piraeus Bank România SA şi Investcapital Malta să plătească apelanţilor Nanu Petronela Mirela şi Nanu Sorin cheltuieli de judecată din apel în sumă de 1.780 lei (onorariu avocat). Definitivă. Pronunţarea hotărârii s-a făcut la data de 01.10.2018 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre    01.10.2018

 

Instanta de judecata nu doar ca restituie in patrimoniul imprumutatilor TOATE sumele de bani pe care acestia le-au platit catre Piraeus Bank dar si Investcapital Malta, dar dispune si inghetarea cursului valutar.

S-a pus in discutie teoria nominalismului monetar insa iarasi trebuie sa avem in vedere faptul ca nu toate instantele din tara gandesc la fel, desi curtile de apel au aceasta viziune.

Sa nu uitam ca majoritatea litigiilor pleaca la fond in judecatorie si mai apoi ajung in apel in Tribunal prin urmare practica in casatie este lipsita de relevanta in acest segment.

Inghetarea cursului valutar nu este un “moft” este o necesitate, este un mod normal de viata financiara si miscare pe care deja au facut-o de multa vreme alte state fost sovietice.

Daca la noi nu s-a putut legislativ vorbind, atunci in instanta , dreptatea trebuie sa primeze.

Creditele in euro sau in chf pot fi supuse controlului instantei in vederea inghetarii cursului valutar.

Aveti astfel dreptul de a bloca acel curs valutar ce a facut rata dubla sau tripla.

Banii pe care bancile i-au incasat sunt ilegali daca se constata ca respectiva clauza de risc valutar este una abuziva.

 

Doriti o programare la un avocat specializat in litigii bancare si pe inghetarea cursului valutar euro sau chf? Click aici.

Pentru a va face cunoscuta problema unui avocat specializat in litigii cu banca puteti completa si formularul de mai jos.

 

 

Executat Silit De Secapital Si Raiffeisen-Anulare Somatie Imobiliara In Contestatia La Executare

Secapital Si Raiffeisen Pierd O Contestatie La Executare Silita Pe Care Debitoru A Formulat-o Impotriva Executarii Silite Imobiliare

O noua executare silita importanta anulata. Instanta le ia de sub nas recuperatorilor de la Secapital SaRL imobilul pe care voiau sa-l execute silit.

Executat Silit De Secapital adica de recuperatorul de creanta ce este reprezentat in Romania de catre Kruk Romania SRL un alt recuperator ilegal.

Atentie- mii de debitori raman si cad prada recuperatorilor de creante, bancilor, ifn-urilor sau oricaror alti creditori tocmai ca nu stiu sa isi faca apararea si pierd termenele de contestatie la executare!

Executat Silit De Secapital

Executat Silit De Secapital

 

Ora estimata: 09:00
Complet: C 2
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contesta?ia la executare formulată de contestatoarea Boancă Loredana-Florentina în contradictoriu cu intima?ii Secapital Sarl si Raiffeisen Bank S.A.

Anulează somatia imobiliară emisă în data de 01.08.2017 în dosarul de executare nr. 56/2016 aflat pe rolul BEJ Cojocaru Bogdan Mihai. Obligă intimatul Secapital Sarl la plata către BEJ Cojocaru Bogdan Mihai a sumei de 273,70 lei reprezentând contravaloarea fotocopierii dosarului de executare. Respinge cererea de suspendare formulată de contestatoare ca rămasă fără obiect. Dispune restituirea taxei judiciare de timbru în cuantum de 1050 lei către contestatoare, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicarea hotărârii. Cererea de apel se depune la Judecătoria Alexandria. Pronun?ată în ?edin?ă publică, astăzi, 17.09.2018.
Document: Hotarâre  1646/2018  17.09.2018

executat de secapital

executat de secapital

Astfel daca debitorii nu ar fi formulat contestatie la executare casa lor ar fi fost vanduta in mod ILEGAL de catre recuperatorul de creante Secapital.

Art. 834 cod procedura civila – 

Declanşarea procedurii de vânzare

(1) Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea încheierii de încuviinţare a executării debitorul nu plăteşte datoria, executorul judecătoresc va începe procedura de vânzare.

(2) În cazul în care obiectul executării silite îl formează mai multe bunuri imobile distincte ale debitorului, procedura de vânzare prin licitaţie publică se va îndeplini pentru fiecare bun în parte.

Astfel, observati ca doar 15 zile aveti la dispozitie de la data de la care primiti SOMATIA IMOBILIARA prin care sunteti  Executat Silit De Secapital (in cazul nostru), astfel incat timpul este scurt si daca nu va protejati drepturile puteti ajunge sa va pierdeti casa, desi executare silita este ilegala.

Prin anularea executarii silite, asa cum a procedat instanta in cazul acesta, s-a constatat de fapt ca actele emise si care ar fi putut produce efecte, de catre executorul judecatoresc, au fost efectuate ilegal.

Ce aveti de facut daca primiti o somatie pe care scrie SOMATIE IMOBILIARA DE 15 ZILE si sunteti Executat Silit De Secapital sau alt recuperator?

ATENTIE – Formulati imediat contestatia la executare ! – Dupa primirea somatiei imobiliare, urmatorul pas este ca imobilul sa va fie EVALUAT si apoi VANDUT la licitatie publica dupa ce se emite publicatia de vanzare.

De asemenea TOATE rapoartele de evaluare efectuate in cadrul executarilor silite de catre membri ANEVAR SUNT ILEGALE si le puteti contesta si anula integral executarea silita.

Nu pierdeti de fapt termenul prin care puteti sa scapati de orice neregularitate in cadrul unui dosar executional si de altfel sa supuneti analizei instantei de judecata dosarul de executare silita.

Tocmai, ca acest recuperator de creante  Secapital SaRL  este ilegal, puteti sa anulati executarile silite.

Nu uitati nici de decizia 19/2018 si nici de decizia 9/2016, toate invocate corespunzator de catre un avocat specializat in executari silite si sustinute in instanta, pot duce la anularea executarii silite imobiliare.

Secapital reprezentat prin Kruk In Romania, pierde procesele cu debitorii ce actioneaza in judecata.

Diferenta dintre un debitor informat si un debitor neputincios o face de fapt contestatia la executare. Ramaneti cu banii in buzunar si nu lasati firmele de recuperare sa va execute ilegal.

Aveti o problema ce tine de demararea unei executari silite impotriva dvs?

 

Stabiliti o programare cu un avocat specializat in executare silita – aici.

 

 

Premiera Eurobank Ergasias SA Clauze Abuzive-Obligata Sa Restituie Comisioanele Si Dobanda Incasata De Bancpost Executat Silit

Eurobank Ergasias SA Clauze Abuzive Depistate In Contractul Semnat Cu Bancpost Si Cesionat Eurobank Ergasias SA

Eurobank Ergasias SA infranta in instanta –

Instanta obliga Eurobank Ergasias SA sa restituie debitorilor sumele incasate ILEGAL de catre Bancpost dupa ce le declara abuzive.

Practic solutia vizeaza restituirea sumelor de bani prin obligarea celor 3 parate, daca nu o vor respecta vor fi executate silit pentru recuperarea debitelor ce provin din declararea acestor clauze contractuale ca fiind abuzive.

Mana justitiei ajunge si in GRECIA la  Eurobank Ergasias unde instanta stabileste ca si banca din Grecia ce a preluat portofolii intregi din Romania, sa raspunda pentru plata dobanzilor contractuale dar si pentru inserarea unor comisioane pe care instanta le-a declarat abuzive.

Dobanda Contractuala a Bancpost declarata abuziva la fel si comisionul de administrare.

Eurobank Ergasias obligata sa restituie sumele ce deriva din clauzele de dobanda si comision de administrare alaturi de dobanda legala.

De asemenea Euroank Ergasias Sa prin preluarea de active de la Bancpost(cesiunile de creanta) a incalcat legea .

De asemenea toate creditele externalizate catre alte tari inclusiv cesiunile ce au survenit catre Eurobnak Ergasias sunt puse sub semnul intrebarii si exista decizia de reintoarcere a TUTUROR dobanzilor pe care le-ati platit catre aceste paradisuri fiscale astfel Bancpost obligata alaturi de celelalte entitati sa restituie dobanzile platite.

Observati mai jos decizia data de catre Tribunalul Bucuresti, intr-un litigiu in care erau prezenti atat BANCPOST dar si Europe New Funding II BV dar si Eurobank Ergasias.

In aceeasi situatie sunt si cei care de fapt sunt executati silit de catre Bancpost sau Erb New Funding II BV, pot invoca aceleasi aspecte de neregularitate si/sau incepere ilegala a executarii silite.

Instanta dispune astfel ” Dispune obligarea pârâtei Eurobank Ergasias S.A. la restituirea către reclamanţi a sumelor percepute în baza clauzele de la art. 4.1 în ceea ce priveşte posibilitatea pârâtelor de a modifica unilateral dobânda în funcţie de costul surselor de finanţare şi evoluţia dobânzii la creditele ipotecare de pe piaţa bancară din România şi art. 4.11 lit. b privind comisionul de administrare, clauze din Contractul de credit ipotecar nr. HL 15330/04.10.2007, la care se va aplica dobânda legală de la data plăţii şi până la data plăţii efective, sume percepute în baza clauzelor menţionate începând cu data de 27.03.2018″

Eurobank Ergasias SA Clauze Abuzive

                                         Eurobank Ergasias SA Clauze Abuzive

 

Instanta de judecata a pronuntat sentinta prin care  Eurobank Ergasias SA Clauze Abuzive este obigata sa inapoieze sumele de bani pe numele si pe seama Bancpost S.a fiindca este evident ca acesti bani au fost incasati initial de catre banca Bancpost, mai apoi de ilegalul vehicul comercial Europe New Funding II BV si mai apoi de banca “mama” Eurobank Ergasias Sa.

 

Sunte deja peste 500 de litigii deschise pe rolul instantelor de judecata, aproape 70% gestionate de catre noi prin care Eurobank Ergasias este chema in judecata pe tema cesiunilor ilegale despre care puteti citi mai jos dar si in cadrul contestatiilor la executare si pe tema clauzelor abuzive ca in prezentul litigiu.

De asemenea impotriva recuperatorilor de creante ilegali cum ar fi ERB NEW FUNDING II BV au fost obtinute in cadrul contestatiilor INGHETARI DE CURS VALUTAR!

Bancpost Obligata Sa Restituie Dobanda Contractuala Pentru Creditele Externalizate Catre EFG New Europe Funding II B.V – Dobanda Platita In Olanda Este Ilegala Chiar Daca A Fost Cesionata De Catre Ergasias Bank-Avocat Cuculis

 

Daca sunteti in situatia in care creditul dvs. a fost cesionat catre un recuperator de creanta sau catre o entitate din afara tarii ori s-a inceput executare silita impotriva dvs. aveti posibilitatea sa verificati legalitatea acestor aspecte –

Puteti stabili o intrevedere cu un avocat specializat in litigii bancare aici.

De asemenea se poate completa formularul de mai jos.

 

Executat Silit De Eos Credit Funding Dac-Executare Silita Poprire Si Imobiliara Anulata-Avocati Executare Silita

Ce Trebuie Sa Stie Un Debitor Daca Este Executat Silit De Eos Credit Funding Dac

Executat Silit De Eos Credit Funding Dac ? Executarea silita se poatea anula!

Nou dosar de executare silita pornit de catre recuperatorul  Eos Credit Funding Dac anulat in intregime de catre instanta de judecata.

Dosarul de credit a fost cesionat catre recuperatorul de creanta si apoi a fost pus in executare silita, in mod ilegal.

Debitoru s-a trezit Executat Silit De Eos Credit Funding Dac peste noapte si astfel a formulat o contestatie la executare pentru a putea bloca executare silita.

Astfel instanta a constatat ca fiind ilegal inceputa executarea silita si a dispus anularea intregii executari impotriva debitorului.

Aflati totul despre executarea silita si mai ales despre contestatia la executare si faptul ca aceasta este singurul mijloc procedural de anulare a oricarei executari silite pornite ilegal.

Vedeti astfel mai jos solutia instantei de judecata si nu uitati sa nu pierdeti termenul de formulare a contestatiei la executare pentru a verifica legalitatea executarii silite incepute.

Doar un avocat specializat in executari silite va poate spune daca o executare silita poate fi contestata si care sunt efectiv motivele pe care le puteti invoca.

Atentie la ghidul executatului silit 2018, aflati toate modalitatile de contestare a executarii silite. 

Atentie – Recuperatorii de creanta POT FI INVINSI!

 

Executat Silit De Eos Credit Funding Dac

                                         Executat Silit De Eos Credit Funding Dac

 

Mai grav este ca zeci de mii de debitori nu isi cunosc drepturile si astfel ajung sa cada prada recuperatorilor de creante.

Sute de mii de executari silite ilegale pornite si terminate de catre recuperatori dar si de catre banci si astfel se ajunge le abuzuri prin care oameni isi pierd casele si pentru 10000 de lei .

Vedeti mai jos spre exemplu cum Romania si in 2018 sta in pasivitate sta in intuneric si oamenii sunt aruncati din casele lor cu dreptatea in mana, dreptate pe care nu cunosc ca o au.

Nu treceti in baricada victimelor abuzurilor ci luptati pentru dreptatea pe care o aveti si verificati fiecare act de executare silita pe care il primiti in asa fel incat sa vi se faca dreptate printr-o hotarare judecatoreasca.

Dupa cum vedeti si mai sus, executarea silita este anulata pe motivul ILEGALITATII, adica sunteti ilegal executat silit.

Av.Drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

28.08.2018
Ora estimata: 08:30
Complet: C 14 Civil
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestatia la executare. Anuleaza executarea silita si actele de executare intocmite in dosarul de executare nr. 86E/2018 instrumentat de BEJ Constantin, Niculae si Asociatii. Respinge capătul de cerere având ca obiect întoarcerea executării ca neîntemeiat. Respinge cererea de suspendare ca rămasă fără obiect. Admite în parte cererea de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecată ?i obliga intimata sa plateasca suma de 795, 20 de lei, reprezentând cheltuieli de fotocopiere dosar executare ?i onorariu avocat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea, care se va depune la Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti. Pronunţată astăzi, 28.08.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  9472/2018  28.08.2018

 

Puteti stabili o consultanta cu un avocat specializat in executari silite – AICI.

 

Sunteti in situatia in care sunteti executat silit?

Completati formularul de mai jos.

 

 

Deschiderea Procedurii Insolventei La Cererea Debitorului-Procedura De Lucru In Instanta

Insolventa – Legea 85/2014-Cum Poate Sa-si Deschida Insolventa Debitorul-  La Cererea Debitorului Insolvent Instanta Poate Sa-l Declare Insolvabil-Beneficii Dar Si Riscuri

Deschiderea Procedurii Insolventei – Procedura insolventei, o lege necesara intr-o tara plina de schimbari economice si fiscale, unde partenerii de afaceri incep sa fie tot mai indoielnici dar si climatul conferit de catre stat este total nesigur.

Intrebari precum, ce fac pentru ca nu pot sa platesc factura x, fiindca partenerul y nu si-a achitat obligatiile, sunt auzite des si din pacate din ce in ce mai multe firme ajung sa intre in imposibilitate de plata.

Cel putin pentru moment partea buna este ca atunci cand un debitor isi deschide singur procedura, isi poate alege administratorul de procedura, insa cu schimbarile legislative acest lucru o sa devina imposibil.

Care sunt astfel conditiile in care un debitor, aflat in stare de insolventa, sa-si poata deschide procedura de reorganizare singur? Deschiderea Procedurii Insolventei, solutii.

In primul rand, sa stabilim, ceea ce inseamna insolventa si starea de insolvent –

29. insolvenţa este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile, astfel:

a) insolvenţa debitorului se prezumă atunci când acesta, după 60 de zile de la scadenţă, nu a plătit datoria sa faţă de creditor; prezumţia este relativă;

b) insolvenţa este iminentă atunci când se dovedeşte că debitorul nu va putea plăti la scadenţă datoriile exigibile angajate, cu fondurile băneşti disponibile la data scadenţei;

Deschiderea Procedurii Insolventei se poate cere astfel doar daca exista starea de insolventa asa cum este ea indicata mai sus dar atentie – datoria trebuie sa aiba un anumit cuantum –

valoarea-prag reprezintă cuantumul minim al creanţei, pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă. Valoarea-prag este de 40.000 lei atât pentru creditori, cât şi pentru debitor, […], iar pentru salariaţi este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat.

Daca cele 2 conditii de sus sunt indeplinite, adica daca datoria dvs. este de 40000 de lei dar si starea insolventa este de cel putin 60 de zile, atunci se poate formula o cerere la Tribunalul din circumscriptia caruia isi are sediul societatea insolventa si se poate solicita deschiderea procedurii insolventei .

Mai jos am discutat despre modificarile care se pot dovedi a fi nocive pentru mediul de afaceri si despre o efectiva nationalizare a firmelor prin modifcarea legii insolventei.

ATENTIE- Pe langa faptul ca actiunea de deschidere a insolventei trebuie redactata de catre un avocat specializat in insolventa persoanelor juridice asta pentru a evita orice neregularitate a cererii de deschidere a procedurii, vor fi necesare o serie de acte pentru a putea obtine o sentinta favorabila

(1) Cererea debitorului trebuie să fie însoţită de următoarele acte:

a) ultima situaţie financiară anuală, certificată de către administrator şi cenzor/auditor, balanţa de verificare pentru luna precedentă datei înregistrării cererii de deschidere a procedurii;

b) lista completă a tuturor bunurilor debitorului, incluzând toate conturile şi băncile prin care debitorul îşi rulează fondurile; pentru bunurile grevate se vor menţiona datele din registrele de publicitate;

c) lista numelor şi a adreselor creditorilor, oricum ar fi creanţele acestora: certe sau sub condiţie, lichide ori nelichide, scadente sau nescadente, necontestate ori contestate, arătându-se suma, cauza şi drepturile de preferinţă;

d) lista cuprinzând plăţile şi transferurile patrimoniale efectuate de debitor în cele 6 luni anterioare înregistrării cererii introductive;

e) contul de profit şi pierdere pe anul anterior depunerii cererii;

f) lista membrilor grupului de interes economic sau, după caz, a asociaţilor cu răspundere nelimitată, pentru societăţile în nume colectiv şi cele în comandită;

g) o declaraţie prin care debitorul îşi arată intenţia de intrare în procedură simplificată sau de reorganizare, conform unui plan, prin restructurarea activităţii ori prin lichidarea, în tot sau în parte, a averii, în vederea stingerii datoriilor sale;

h) o descriere sumară a modalităţilor pe care le are în vedere pentru reorganizarea activităţii;

i) o declaraţie pe propria răspundere, autentificată la notar ori certificată de un avocat, sau un certificat de la registrul societăţilor agricole ori, după caz, oficiul registrului comerţului sau alte registre în a cărui rază teritorială se află sediul profesional/sediul social, din care să rezulte dacă a mai fost supus procedurii de reorganizare judiciară prevăzute de prezenta lege într-un interval de 5 ani anterior formulării cererii introductive;

j) o declaraţie pe propria răspundere, autentificată de notar ori certificată de avocat, din care să rezulte că el sau administratorii, directorii şi/sau acţionarii/asociaţii/asociaţii comanditari care deţin controlul debitorului nu au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate contra patrimoniului, de corupţie şi de serviciu, de fals, precum şi pentru infracţiunile prevăzute de Legea nr. 22/1969, cu modificările ulterioare, Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 656/2002, republicată, cu modificările ulterioare, Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 241/2005, cu modificările ulterioare, şi infracţiunile prevăzute de prezenta lege în ultimii 5 ani anterior deschiderii procedurii;

k) un certificat de admitere la tranzacţionare pe o piaţă reglementată a valorilor mobiliare sau a altor instrumente financiare emise;

l) o declaraţie prin care debitorul arată dacă este membru al unui grup de societăţi, cu precizarea acestora;

m) dovada codului unic de înregistrare;

n) dovada notificării organului fiscal competent.

Impreuna cu cererea de chemare in judecata dupa notificarea organului administrativ dar si dupa ce au fost stranse actele de la a la n indicate aici, avocatul specializat in insolvente trebuie sa va depuna cererea la Tribunalul de unde firma dvs. are sediul.

Pot exista beneficii serioase dar si anumite inconveniente atunci cand se opteaza pentru deschiderea procedurii insolventei.

Deschiderea procedurii insolventei in sine va aduce beneficii precum stoparea oricaror executari silite dar si blocarea anumitor penalitati , de asemenea prin promovarea si acceptarea fie de comun acord fie impusa de catre instanta, a unui plan de reorganizare, debitorul insolvent se poate redrasa.

In prezenta trebuie sa avem in vedere ca sunt zeci de mii de cereri de deschidere a procedurii regasite pe portalul instantelor, ceea ce arata un mare interes al debitorilor catre aceasta procedura.

De asemenea deschiderea procedurii insolventei il stigmatizeaza pe debitor, de exeplu acesta nu va mai putea sa ia parte la anumite licitatii publice si de asemenea nu va mai putea sa-si declare starea de insolventa intr-un interval de 5 ani si poate cel mai important de spus este ca planul de reorganizare nu poate depasi 3 ani de zile.

Av.Drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Aveti o problema de drept comercial sau referitoare la insolventa? Programati aici o intalnire cu un avocat specializat.

 

Puteti completa formularul de mai jos-

 

Ati Fost Cesionat La Recuperatorii De Creante Sau Externalizat?Obtineti Daune Morale Si Materiale-Incalcare Secret Bancar

Cei Cesionati La Recuperatorii De Creante Trebuie Sa Obtina Daune Materiale Si Morale Pentru Ca Atat Banca Dar Si Recuperatorii Au Incalcat Secretul Bancar

Daca ati  Cesionat La Recuperatorii De Creante vedeti mai jos ce prevederi au fost incalcate de catre banci dar si recuperatori pentru a le putea cere plata daunelor materiale dar si morale.

Cu totii stim ca pana in 2016 recuperatorii de creanta NU ERAU REGLEMENTATI legal.

Cesionat La Recuperatorii De Creante

Cesionat La Recuperatorii De Creante

 

Astfel au profitat pe de-o parte BANCILE care au fost primele care au incalcat legea si care trebuiesc trase la raspundere dar si recuperatorii de creanta.

Debitorii, imprumutatii la banci au semnat contractele de credit cu banca, nu cu recuperatorul si nici cu alte entitati situate in paradisuri fiscale.

Cesionat la recuperatorii de creante? actionati actum si revendicati-va drepturile.

Astfel daca ati fost cesionat la recuperatorii de creante, trebuie sa stiti ca vi s-au incalcat drepturile referitoare la datele personale, dar poate cel mai important a fost incalcat secretul bancar.

Haideti sa vedem de fapt ce a fost incalcat prin semnarea acelor contracte de cesiune catre recuperatorii de creante si de ce este ilegal daca ati Fost Cesionat La Recuperatorii De Creante-

Extras din lege [….].

Oug 99/2006 (fosta lege 58/1998) legea ce reglementeaza – institutiile de credit si adecvarea capitalului .

Art. 111. – (1) Instituţia de credit este obligată să păstreze confidenţialitatea asupra tuturor faptelor, datelor şi informaţiilor referitoare la activitatea desfăşurată, precum şi asupra oricărui fapt, dată sau informaţie, aflate la dispoziţia sa, care privesc persoana, proprietatea, activitatea, afacerea, relaţiile personale sau de afaceri ale clienţilor ori informaţii referitoare la conturile clienţilor – solduri, rulaje, operaţiuni derulate -, la serviciile prestate sau la contractele încheiate cu clienţii.

As vrea sa cititi nu bine, ci foarte bine acest text de lege, fiindca este exact ceea ce a incalcat FIECARE BANCA IN PARTE atunci cand v-au cesionat catre recuperatorii de creante.

Continuam cu alin. urmator unde aflam ca – 

(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) nu au dreptul de a folosi sau de a dezvălui nici în timpul activităţii şi nici după încetarea acesteia, fapte sau date care, dacă ar deveni publice, ar dăuna intereselor ori prestigiului unei instituţii de credit sau ale unui client al acesteia.

(3) Prevederile alin. (1) şi (2) se aplică şi persoanelor care obţin informaţii de natura celor arătate, din rapoarte ori alte documente ale instituţiei de credit.

(2) Informaţii de natura secretului bancar pot fi furnizate, în măsura în care acestea sunt justificate de scopul pentru care sunt cerute ori furnizate, în următoarele situaţii:
a) la solicitarea titularului de cont sau a moştenitorilor acestuia, inclusiv a reprezentanţilor
legali şi/sau statutari, ori cu acordul expres al acestora;

b) în cazurile în care instituţia de credit justifică un interes legitim; – interesul legitim in mod clar nu poate fi o cesiune catre un recuperator de creanta, care din punct de vedere legal NU EXISTA!

Mai sunt si alte conditii, insa, nu se incadreaza la niciunul dintre elementele indicate in contractele de cesiune.

Art. 117. – (1) Instituţiile de credit pot derula tranzacţii cu clienţii doar pe baze contractuale, acţionând într-o manieră prudentă şi cu respectarea legislaţiei specifice în domeniul protecţiei consumatorului.

(2) Documentele contractuale trebuie să fie redactate astfel încât să permită clienţilor înţelegerea tuturor termenilor şi condiţiilor contractuale, în special a prestaţiilor la care aceştia se  obligă potrivit contractului încheiat.

Instituţiile de credit nu pot pretinde clientului dobânzi, penalităţi, comisioane, ori alte costuri şi speze bancare, dacă plata acestora nu este stipulată în contract.

Banca a incalcat secretul bancar, secret bancar ce era regasit in legi organice si prin care s-a ajuns la o fapta civila delictuala.

Art. 1349 Codul Civil Răspunderea delictuală

(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.

Plecand de la acest text de lege, o sa insiruim o serie larga de abuzuri la care au fost supusi toti cei care au intrat in executare silita din “mainile” recuperatorilor.

 

Cei care au fost cedati recuperatorilor de creante au suferit pe de-o parte daune de natura materiala dar si daune de natura morala – Astfel prin cesiune recupeartorii de creanta Kruk , Prosperocapital, Intrum Debt Justitia, B2 Kapital si altii au comis abuzuri – 

a) Au amenintat debitorii si i-au sunat in mod repetat de pana la 10 ori pe zi;

b)Au adaugat dobanzi contractuale desi nu ar fi avut acest drept fiindca nu erau nici reglementati si mai mult de atat nu erau nici banci sau ifn-uri pentru a avea dreptul de a adauga dobanda(o forma de camatarie mascata);

c)Prin cesiunea de creanta BANCILE au fost principalele vinovate pentru incalcarea sau mai bine zis calcarea in picioare a secretului bacar, secret bancar ce a condus la intrarea in posesia unor entitati ILEGALE a datelor personale, informatiilor cu privire la veniturile imprumutatilor locurile lor de munca, datelor de contact si in general tot ce tine de viata privata;

d) In urma cesiunilor ilegale cu incalcarea secretului bancar, a fost posibila inceperea executarilor silite ilegale extrem de multe dintre ele prescrise si fara putere executorie;

e)Dupa ce un contract de credit este cesionat catre recuperatorul de creante, acesta nu mai poate sa imbrace forma executorialitatii, astfel incat prin abuz recupeatorii de creante au fortat legislatia si in loc sa ii cheme in judecata pe debitori au pus direct in executare, contractele bancare, fara drept;

f)Bancile au vandut creante catre persoane fizice!!!

g) Dupa ce recuperatorii de creante au cumparat de la banci creantele “neperformante”, au vandut si ei mai departe creantele catre persoane fizice;

h) Oug 50/2010 vorbeste in mod insidios despre cesiunea /  cesionat la recuperatorii de creante, necalificandu-l in persoana altei banci sau entitati ce ar putea sa aiba o asemenea calitate, insa prin excludere, legea bancara de la acel moment spunea clar ce atribute trebuie sa aiba o persoana juridica pentru a putea efectua operatiuni bancare.

i) Desi a intrat in vigoare OUG 52/2016 lege ce permite cesiunea, pe langa faptul ca legea cu privire la textul cesiunii poate fi atacata pe motivul neconstitutionalitatii, sa nu uitam ca vreme de 10 ani, aceste cesiuni s-au tot facut si consecintele de mai sus au afectat sute de mii de debitori.

Toate cele indicate mai sus reprezinta abuzuri.  Daca ati fost cesionat la recuperatorii de creante puteti sa opuneti inclusiv in cadrul contestatiei la executare o asemenea chestiune.

Avand in vedere ca incalcarea secretului bancar, duce de fapt catre o incalcare a celorlalte drepturi ale imprumutatilor, consideram ca fiecare, in functie de situatia particulara, poate obtine, despagubire morala dar si materiala in urma acestor cesiuni profund ilegale.

Strategie?

Ca tot am discutat si scris despre plangeri, aici conturez urmatoarele actiuni efective –

a) Plangere la Anspdcp ;

b) Plangere la BNR;

c)Plangere la parchet pentru acest export de date personale(da este infractiune);

d)Chemare in judecata pe protectia consumatorului pentru a nu se achita taxe de timbru si solicitarea de daune suplimentare;

Aici, am mai scris despre GDPR ce a intrat in vigoare in mai 2018, perfect aplicabil pentru cei cesionati.

Av.Drd. Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Doriti o programare cu un avocat specializat in domeniul bancar, click aici.

 

Ati avut contractul cesionat catre un recuperator de creanta? Obtineti daune morale si materiale, completati formularul de mai jos.

Debitor Executat Silit-Incuviintarea Executarii Silite Si Cum Putem Sa Obtinem Respingerea Ei

Ati Aflat De Pe Portalul Instantelor Ca Urmeaza Incuviintarea Executarii Silite Impotriva Dvs?

Trebuie sa stiti ca aveti drepturi si cateodata anumite proceduri judiciare va pot scapa de la incuviintarea executarii silite si astfel de la executarea silita efectiva.

Cati nu se trezesc executati silit peste noapte si evident ca nu sunt chemati in instanta atunci cand se incuviinteaza execuatrea silita.
Acest lucru este din cauza textului de lege care spune ca procedura este fara citarea partilor, adica un fel de lipsa de aparare.
 
Haideti sa nu mai stam sa ne uitam cu se incuviinteaza executarea silita abuziva si ilegala si sa ne opunem din timp.
 

Prin invocarea motivelor de mai jos puteti obtine ca si in alte cazuri respingerea cererii de incuviintare a executarii silite.

Vom indica si cu titlu de exemplu mai jos cum se poate si ce inseamna de fapt o aparare in procedura ce este necontencioasa dar esentiala atunci cand se urmareste Incuviintarea Executarii Silite impotriva dvs.

De asemenea important este sa stiti ca orice incheiere data de catre instanta de judecata prin care este lasat “liber” executorul sa va execute silit, poate fi contestata pe calea contestatiei la executare.

Important este sa fiti pregatiti atunci cand primiti o executare silita si sa stiti exact ce demersuri judiciare aveti de facut pentru a va apara banii, proprietatea dar si pe ceilalti codebitori din contract.

Desi este greu de crezut, insa puteti verifica aici, sunt peste 7.000.000 de incuviintari de executare silita asta inseamna ca aproape jumatate din populatia Romaniei a trecut printr-o asemenea procedura.

Important este sa stiti ca recuperatorii de creanta dar si bancile si ifn-urile pot fi infrante in instanta iar dvs. nu trebuie sa pierdeti sansa de a va apara atunci cand se solicita Incuviintarea Executarii Silite .

Mai jos, aveti doua exemple clare prin care instanta de judecata ii face praf pe recuperatorii de creante atunci cand solicita incuviintarae executarii silite iar mai apoi vom indica procedura pe care trebuie sa o urmati atunci cand sunteti trimis catre instanta spre a fi incuviintata executarea silita.

 

Incuviintarea Executarii Silite

Incuviintarea Executarii Silite Respinsa

 

De asemenea cititi mai jos si motivele retinute de catre instanta de incuviintare a executarii silite prin care a respins cererea de incuviintare –

Anulati Executarea Silita A Recuperatorilor-Judecatoria Sectorului 3 Ii Face Praf Pe Recuperatorii De La Intrum Debt Finance-Respinge Incuviintarea De Executare Limita Card

Ce trebuie sa fac atunci cand s-a cerut Incuviintarea Executarii Silite impotriva mea ?

Chiar daca nu exista un document procedural denumit pentru a-l depune in cadrul procedurii de incuviintare a executarii silite, este suficient cat sa-l denumiti PRECIZARE sau chiar si INTAMPINARE si sa-i responsabilizati pe cei ce va trimit direct in faliment prin semnarea acelor incuviintari de executare fara sa verifice cele 7 elemente principale in baza carora se poate incuviinta executarea si nu uitati de singurul mijloc de aparare intr-o asemenea situatie, contestatia la executare.

In primul rand trebuie sa stiti ca incuviintarea executarii silite este procedura unica prin care executorul judecatoresc va poate bloca ulterior conturile sau va poate pune poprire la angajator ori alti terti popriti.

Este reglementata de art. 666 cod procedura civila, articol ce a fost initial declarat partial neconstitutional si ulterior modificat.

Art. 666. Incuviintarea executarii silite 

(2) Cererea de incuviintare a executarii silite se solutioneaza in termen de maximum 7 zile de la inregistrarea acesteia la instanta, prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor.

Acest text de lege, cu fara citarea partilor, arata de fapt foarte clar ca nu exista o procedura contradictorie intre creditorul ce a cerut incuviintarea executarii impotriva debitorului dar si acesta din urma.

Spre exemplu o incuviintare a executarii silite poate fi nula daca nu respecta dispozitiile de mai jos –

(3) Incheierea va cuprinde, in afara mentiunilor prevazute la art. 233 alin. (1), aratarea titlului executoriu pe baza caruia se va face executarea, suma, atunci cand aceasta este determinata sau determinabila, cu toate accesoriile pentru care s-a incuviintat urmarirea, cand s-a incuviintat urmarirea silita a bunurilor debitorului si modalitatea concreta de executare silita, atunci cand s-a solicitat expres aceasta.

(5) Instanta poate respinge cererea de incuviintare a executarii silite numai daca:

1. cererea de executare silita este de competenta altui organ de executare decat cel sesizat;

2. hotararea sau, dupa caz, inscrisul nu constituie, potrivit legii, titlu executoriu;

3. inscrisul, altul decat o hotarare judecatoreasca, nu intruneste toate conditiile de forma cerute de lege sau alte cerinte in cazurile anume prevazute de lege;

4. creanta nu este certa, lichida si exigibila;

5. debitorul se bucura de imunitate de executare;

6. titlul cuprinde dispozitii care nu se pot aduce la indeplinire prin executare silita;

7. exista alte impedimente prevazute de lege.

Acest ultim punct 7 de fapt, il califica pe debitor sa-si faca apararile necesare pentru a putea obtine o respingere a incuviintarii executarii silite ceea ce este extrem de important intr-o procedura de executare silita –

Primul pas, desi repetam, procedura de incuviintare este lipsita de contradictorialitate, debitorul ce a aflat de pe portalul instantelor de judecata, ce il puteti acesa aici,  poate sa formuleze o Intampinare, sau corect spunandu-i o informare catre instanta de judecata prin care ii poate aduce la cunostiinta urmatoarele aspecte ce pot duce la respingerea incuviintarii –

a) Daca va executa un recuperator de creanta , sau banca/Ifn –

 • Nu ati fost instiintat cu privire la cesiunea de creanta de la banca sau ifn catre recuperatorul de creante, fapt ce va duce la respingerea incuviintarii executarii silite;
 • Daca nu  fost declarata scadenta anticipata ilegal atunci toata executare silita este nula;
 • Indicati-i judecatorului faptul ca in mainile unui recuperator de creante de tip SRL sau mai rau pentru cei externalizati , contractul de credit nu mai este titlu executoriu;
 • Solicitati ca la dosarul de incuviintare a executarii silite sa se afle atat contractul de credit pe care l-ati semnat cu banca initial dar si contractul de cesiune intre banca si recuperator;
 • Daca discutam despre un contract de credit cu ipoteca, indicati-i judecatorului ca nu se poate incuviinta  executarea silita daca nu este modificata in cartea funciara denumirea creditorului;
 • De asemenea indicati-i judecatorului ca recuperatorul si banca la cesiune, au incalcat secretul bancar si practic informatiile din contract nu pot intra in patrimoniul unei entitati in afara de aceea bancara;
 • Verificati suma pentru care se incearca executarea si indicati-i judecatorului ca in raport de OUG 52/2016 recuperatorul NU poate sa mai adauge dobanzi;
 • Indicati faptul ca suma nu este certa lichida si exigibila mai ales daca banuiti ca aveti clauze abuzive ce le puteti elimina din contractul de credit;
 • Indicati judecatorului faptul ca acel credit ce este pus in executare este prescris sau exista orice alt impediment la incuviintarea executarii silite’

 

Invocand elemente de neregularitate, desi judecatorul nu conduce o procedura in contradictoriu, poate sa foloseasca acele elemente pe care i le aduceti la cunostinta si astfel poate dispune respingerea incuviintarii executarii silite.

Sunt situatii conform punctului 7, ce pot fi verificate din oficiu de catre instanta.

Astfel, chiar daca incuviintarea executarii silite este data si judecatorul trece peste apararile dvs. puteti sa atacati incheierea de incuviintare a executarii silite, alaturi de toate actele de executare, prin cadrul contestatiei la executare.

Incheierea de incuviintare poate fi supusa controlului instantei de judecata.

 

Solicitati aici o intrevedere cu un specialist in executare silita. Avocat Specializat In Executare Silita.

 

Sunteti intr-o procedura de executare silita? Nu pierdeti dreptul a formula contestatie la executare-Completati formularul de mai jos-

 

 

 

 

Recuperatorul Efg New Europe Funding II B.V Si Bancpost Cesiuni Ilegale Si Clauze Abuzive

Definitiva Impotriva Recuperatorul Efg New Europe Funding II B.V Si Banca Bancpost

Dobanda Bancara, Comisionul De Acordare Si Comisionul De Administare Eliminate Din Contract

Restituire Totala si curatare de clauze abuzive a contractului bancar printr-o hotarare definitiva iar Recuperatorul Efg New Europe Funding II B.V obligat la plata sumelor ce deriva din clauzele abuzive introduse in contract de Bancpost si cesionate catre recuperatorii de creanta ILEGALI.

Bancpost a fost obligata recent sa restituie toate dobanzile externalizate catre entitati de tipul celei prezentate mai sus adica Recuperatorul Efg New Europe Funding II B.V .

Recuperatorul Efg New Europe Funding II B.V

                             Recuperatorul Efg New Europe Funding II B.V

 

Foarte multe dosare colective au fost castigate impotriva Bancpost si Efg New Europe Funding II BV

Daca pe fondul cauzei a fost admisa ca abuziva doar dobanda contractuala, in apel in complet de divergenta si prin majoritate, au fost anulate atat clauza comisionului de acordare dar si clauza comisionului de administrare.

MOLDOVEANU LUCIA cu dom. ales SCA Cuculis&Asociatii Apelant Reclamant
SC BANCPOST SA Apelant Pârât
MOLDOVEANU FLORENTIN cu dom. ales  SCA Cuculis&Asociatii Apelant Reclamant
EFG NEW EUROPE FUNDING II B.V. Intimat Pârât

 

Şedinţe

12.09.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C12-APEL
Tip solutie: Schimbat în parte

Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat de apelanta-pârâtă Bancpost S.A. împotriva sentinţei civile nr. 3162/ 09.03.2016 pronunţate de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. 37598/ 300/ 2015, în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi Moldoveanu Lucia şi Moldoveanu Florentin şi intimata-pârâtă EFG New Europe Funding II B.V., ca nefondat.

În complet de divergenţă, cu majoritate: Admite apelul declarat de apelanţii-reclamanţi Moldoveanu Lucia şi Moldoveanu Florentin împotriva sentinţei civile nr. 3162/ 09.03.2016 pronunţate de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în dosarul nr. 37598/ 300/ 2015, în contradictoriu cu intimata-pârâtă Bancpost S.A. şi intimata-pârâtă EFG New Europe Funding II B.V.

Schimbă în parte a sentinţa civilă apelată, în sensul că:

Constată caracter abuziv şi nulitatea absolută a clauzelor prevăzute la art. 4.10 lit. a) şi b) din contractul de credit nr. HL16784/ 24.10.2007, în ceea ce priveşte comisionul de acordare şi comisionul de administrare.

Obligă pârâtele să restituie reclamanţilor sumele achitate cu titlu de comision de acordare şi de comision de administrare în temeiul clauzelor constatate ca abuzive. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Cu opinia separată a doamnei judecător Anca-Laura Vîlceanu, în sensul respingerii apelului declarat de apelanţii-reclamanţi Moldoveanu Lucia şi Moldoveanu Florentin, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 12 septembrie 2018.
Document: Hotarâre  3665/2018  12.09.2018

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000369085&id_inst=3

Dosarul de fond  unde s-a admis initial actiunea in parte prin care s-a eliminat clauza prin care era stipulata modalitatea de calcul pentru dobanda contractuala.

Şedinţe

09.03.2016
Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Oancea
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea.

Constată caracterul abuziv al art. 4.5 din contract şi dispune înlăturarea acestei clauze din contract. Respinge cererea în rest ca neîntemeiată. Respinge cererea de obligare a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată.

Cu drept de a formula apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cale de atac care se va depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei instanţei conform art. 396 alin. 2 Cod proc. civ.
Document: Hotarâre  3162/2016  09.03.2016

Clauzele abuzive pot fi eliminate din cadrul contractelor.

Avem mii de cauze prin care instantele de judecata efectiv au expulzat din cadrul conventiilor de credit, clauzele de natura abuziva cum ar fi modul de calcul al dobanzilor dar si comisioanele abuzive de tip comision acordare sau comision de administrare sau dobanda penalizatoare ce poate sa va creasca valoarea de plata a creditului mai ales pentru cei aflati in executare silita foarte mult.

Pentru cei ce sunt in procedura de executare silita trebuie sa stie de esenta ca existenta clauzelor de natura abuziva in cadrul titlurilor executorii si anume in contractele de credit ii poate ajuta prin invocarea caracterului abuziv la anularea intregii executari silite.

Nu va pierdeti sansa juridica de a va recupera toti banii pe care i-ati platit catre entitatile de recuperare a creantelor din afara tarii, ele sunt ilegale si toti banii pe care i-ati platit cu titlu de dobanda catre ei trebuiesc restituiti catre dvs.

In cazul Bancpost exista deja decizie. Mai multe puteti citi mai jos –

Formular Plangere Penala Credite Exportate Pentru Care S-au Incasat Dobanzi Bancare Ilegale De Catre Recuperatorii De Creante – Avocat

 

Daca aveti un contract de credit ce poate sa contina clauze abuzive, il puteti verifica iar daca sunteti in executare silita puteti sa o anulati daca ea este ilegala si mai ales daca este pornita de catre un recuperator de creante-

Stabiliti o programare la SCA Cuculis&Asociatii aici.

 

Executat Silit Prin Poprire Pe Conturi? Cum Puteti Suspenda Si Apoi Anula Poprirea

Debitor Executat Silit Prin Poprire Pe Conturi

Aflati Ce Drepturi Aveti Atunci Cand Banca Sau Recuperatorul De Creante Pune Poprire Pe Conturi Sau La Angajator.

Nu putini sunt cei care sunt executati silit prin poprire pe conturi sau chiar la angajator si de cele mai multe ori prin ambele forme iar atunci executarea silita este ilegala.

Puteti anula definitiv executarea prin poprire.

Chiar si unele sume de bani trimise prin transfer rapid pot fi poprite insa doar in anumite conditii.

In primul rand atunci cand discutam despre popririle puse de catre recuperatorii de creante si daca sunteti Executat Silit Prin Poprire,  cei care au primit prin cesiune contractele bancare sau mai bine zis creantele ce deriva din contractele bancare , poprirea este ilegala fiindca atata vreme cat recuperatorul nu a obtinut o hotarare judecatoreasca separata impotriva dvs. in mainile lui, CONTRACTUL DE CREDIT nu este EXECUTORIU.

Trebuie sa stiti ca daca sunteti  Executat Silit Prin Poprire Pe Conturi incepand cu 2018 puteti obtine suspendarea executarii silite prin poprire si astfel , chiar daca sunteti in executare, prin suspendarea executarii silite, creditorul dvs nu va mai putea sa va incaseze sumele de bani din salariu sau alte venituri.

Chiar daca sunteti  executat silit prin poprire sau prin alta forma de executare silita, cum ar fi imobiliara (vanzarea casei sau apartamentului in procedura executionala), ori prin executarea mobiliara (pe autoturisme spre exemplu), puteti formula contestatie la executare si puteti solicita instantei de judeata sa verifice legalitatea actelor de executare.

In cat timp puteti formula o contestatie la executare daca sunteti executat silit prin poprire si  vi s-a pus poprire pe conturi?

Atentie – termenul de contestatie la executare curge dupa cum indica articolul de mai jos –

Cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi.

Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;

Atentie, intodeauna formulati contestatia la executare silita prin avocati specializati in executare silita, codul de procedura civila indica faptul ca intodeauna –

(1) Contestaţiile se fac cu respectarea cerinţelor de formă prevăzute pentru cererile de chemare în judecată.

Nu uitati faptul ca executarile silite pornite de catre firmele de executare silita pot fi ilegale si astfel anulate in instanta.

Ce pot sa invoc in cadrul contestatiei la executare daca sunt executat silit prin poprire pentru a anula poprirea ?

Executarea silita prin poprire poate fi anulata folosnd o serie larga de elemente –

a) Au trecut mai multi ani de la momentul ultimei plati catre banca ifn sau creditor in general?

Atunci nu mai aveti obligatia sa platiti si puteti invoca prescriptia dreptului prin contestatia la executare.

b)Aveti o poprire trimisa pe cont de catre executorul judecatoresc care este vadit mai mare decat suma pe care stiati ca o aveti de plata.

Iarasi , acest lucru poate fi un element abuziv al executarii silite sau chiar ilegal, prin care puteti sa anulati executarea silita.

c)Daca poprirea emisa catre banca sau angajator nu contine toate elementele de identificare ale debitorului sau daca la adresa de poprire nu sunt anexate toate actele prevazute sub sanctiunea nulitatii absolute (titlu executoriu).

d) Daca stiti ca dvs ati avut creditul la banca si primiti adresa de poprire vine din partea unui recuperator, puteti ataca executarea silita pentru necitarea efectiva a dvs. cu privire la aceasta cesiune.

e)Sunt multe elemente ce pot fi contestate si fiecare act de executare are o particularitate aparte, de aceea trebuie sa verificam fiecare act in parte!

Ce se intampla dupa ce se admite contestatia la executare ?

Legea arta clar ca – dacă admite contestaţia la executare, instanţa, ţinând seama de obiectul acesteia, după caz, va îndrepta ori anula actul de executare contestat, va dispune anularea ori încetarea executării înseşi, va anula ori lămuri titlul executoriu.

Av.drd. Cuculis

Nu pierdeti sansa de a contesta executarea silita si obtineti-va drepturile in instanta.

Puteti stabili o programare la sediul nostru aici.

De asemenea se poate completa formularul de mai jos pentru a contesta executarea silita –