Cum Suspend Executarea Silita Fara Sa Platesc Cautiunea?

Cum suspend executarea silita fara sa platesc o cautiune? O persoana executata silita are dreptul sa suspende procedura de executare silita, fie ca este executata prin poprire fie imobiliar sau prin alte metode si in unele cazuri explicate mai jos chiar si fara plata unei cautiunii pentru aceasta procedura.

Ceea ce trebuie sa aiba in vedere debitorul executat silit este ca procedura de executare silita poate fi combatuta si daca este cazul suspendata, doar in instanta de judecata si in unele cazuri chiar si fara plata unei cautiunii.

Cum Suspend Executarea Silita ? Suspendarea obligatorie a executarii silite.

( NU este necesara plata unei cautiuni )

Impotriva unei executari silite demarate, debitorul se poate opune, prin formularea unei contestatii Citeste mai mult

Daune Morale Pentru Prejudiciu De Imagine

Solicitarea daunelor morale în ipoteza prejudiciului de imagine.

Cine, cum si in ce limita pot fi cerute daunele morale pentru prejudiciu de imagine?

În raport cu art. 252 NCC, „orice persoană fizică are dreptul la ocrotirea valorilor intrinseci fiinţei umane, cum sunt viaţa, sănătatea, integritatea fizică şi psihică, demnitatea, intimitatea vieţii private, libertatea de conştiinţă, creaţia ştiinţifică, artistică, literară sau tehnică.

Totodată, art. 72 NCC menționează că „orice persoană are dreptul la respectarea demnității sale, fiind interzisă orice atingere adusă onoarei și reputației sale.”

Prejudiciu De Imagine

Dreptul la liberă exprimare pe care autorul defăimării l-ar putea invoca trebuie exercitat în acord cu următoarele principii:

1.      Respectarea legii și a moralei [art. 14, alin. (1) NCC];

2.      Respectarea limitelor externe și interne ale … Citeste mai mult

Condamnat Cu Interdictia De A Nu Parasi Tara – Cum Poate Fi Anulata?

Interdictia De A Nu Parasi Tara – Masura coercitiva pe care o poate lua instanta de judecata penala in cazul condamnarii.

Este masura aceasta de maniera sa limiteze dreptul la miscare sau este o masura echitabila si in ce conditii poate fi ridicata masura?

Daca ati fost condamnat la pedeapsa inchisorii, fiind dispusa suspendarea executarii acesteia pe durata unui termen de supraveghere, instanta stabilind in sarcina dumneavoastra si interdictia de a parasi teritoriul tarii fara acordul instantei, aflati ca puteti solicita instantei de judecata sa dispuna incetarea acestei obligatii.

Astfel, potrivit dispozitiilor art. 95 alin. (2) din Noul Cod Penal, “instanţa dispune încetarea executării unora dintre obligaţiile pe care le-a impus, când apreciază că menţinerea acestora nu mai este Citeste mai mult

Cum Se Obtine Cetatenia Romana-Avocat Cetatenie Romana

Obtinerea cetateniei romane de catre cetatenii straini – Avocat Cetatenie Romana

Cetatenia romana reprezinta apartenenta unei persone la statul roman.

Cum se poate insa dobandi aceasta cetatenie si care sunt pasii, vom discuta mai pe larg in cele ce urmeaza.

Avocat Cetatenie Romana

Cetatenia romana este reglementata prin Legea 21/1991 si se poate dobandi prin patru modalitati, dupa cum urmeaza:

  1. Prin nastere– copiii nascuti atat pe teritoriul Romaniei cat si in afara teritoriului Romaniei din ambii parinti cetateni romani, sau chiar daca numai unul dintre parinti este cetatean roman;
  2. Prin infiere– cetatenia romana se dobandeste de catre copilul cetatean strain sau fara cetatenie prin infiere, cu conditia ca infietorii sa fie cetateni romani, iar copilul infiat sa nu fi implinit varsta
Citeste mai mult

Anularea Actelor De Executare Silita Ale Executorului Judecatoresc

Anularea actelor de executare silita intocmite si comunicate de catre executorul “B.E.J. Petroaica Florin Adrian, avand in vedere ilegale poprire a conturilor debitoarei la cererea recuperatorului de creante Investcapital MALTA si care in mod straniu inca reprezentati in 2020 de catre KRUK Romania, in contra deciziilor date de catre ICCJ cu privire la imposibilitatea existentei unui mandat dat unei persoane juridice, pentru o alta persoana juridica.

Debitorul formuleaza contestatia la executarea silita primita si anuleaza efectele popririi.

Practic, pe buna dreptate se intreaba debitorii atunci cand primesc acte de executare silita ca cel de jos, daca este legala sau nu emiterea adreselor de poprire, a somatiilor de plata si a altor acte specifice conform legii, impotriva lor, in conditiile … Citeste mai mult

Succesiunea deschisa la instanta, o varianta mai buna decat succesiunea deschisa la notar. Opinii. Totul despre succesiune.

SUCCESIUNEA-Avocat partaj si impartire mostenire.

Succesiunea deschisa la instanta
Succesiunea deschisa la instanta

Aflati totul despre procedura succesiunii.

Cum se impart bunurile in cadrul mostenirii.

Indiferent care ar fi compunerea masei succesorale ( un teren, un apartament, un autoturism, etc ) deschiderea unei succesiuni poate fi facuta prin adresarea unei cereri la un notariat public sau la instanta de judecata.

Deschiderea succesiunii (mostenirii) prin
adresarea unei cereri de chemare in judecata
la instanta de judecata
.

Nu se intampla de putine ori care partile ramase in urma defunctului sa NU se inteleaga.

Fie ca au dreptate cu privire la cotele pe care le reclama fie ca aprecieaza ca unul dintre posibilii succesibili nu ar avea niciun drept.

Situatiile de viata si mai ales cele … Citeste mai mult

Camerele Video Din Holul Blocului Nu Incalca Legislatia GDPR

Aveti camere video cu inregistrare in scara blocului? Vedeti daca este legal si cand?

Camerele Video Din Holul Blocului – Intr-o prima faza trebuie sa stiti ca de data recenta, CJUE s-a pronuntat cu privire la legalitatea existentei unui sistem de supraveghere in interiorul scarilor de bloc si a precizat ca ele nu sunt ilegale CJUE opinand in cauza C 708/18 ca un sistem de protectie este superior interesului legitim al persoanelor si a stabilit ca :

Articolul 6 alineatul (1) litera (e) și articolul 7 litera (f) din Directiva 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 24 octombrie 1995 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor … Citeste mai mult

Neindeplinirea Obligatiilor De Catre Dezvoltatorul Imobiliar De A Racorda Imobilul Vandut La Utilitati

Neindeplinirea obligatiilor de catre dezvoltatorul imobiliar sau existenta viciilor de construire a unui imobil, da dreptul cumparatorului, sa ceara rezolutiunea contractului si restituirea banilor plus investitiilor facute.

Judecatoria Sectorului 5 s-a pronuntat intrun dosar gestionat de SCA Cuculis&Asociatii si a dispus rezolutiunea antecontractului de vanzare cumparare , a obligat dezvoltatorul imobiliar sa restituie dublul avansului dar si sa plateasca toate imbunatatirile aduse de catre promitenta cumparatoare in acel imobil.

Motivul? – Dezvoltatorul imobiliar, desi isi luase obligatia prin antecontract sa racordeze imobilul la utilitati, a amanat acest lucru, detarminand-o pe cumparatoare sa mobileze si utileze apartamentul in care de fapt nu avea cum sa locuiasca fara aceste utilitati.

Astfel, mai jos va prezentam cateva dintre argumentele folosite pentru rezolutiunea antecontractului:… Citeste mai mult

Dobanda Penalizatoare Adaugata Dupa Inceperea Executarii Silite De Banca

Bomba- Banca penalizata prin anularea executarii silite pentru dobanda penalizatoare, adaugata dupa inceperea executarii silite.

Raiffeisen Mi-a Pus Poprire pe cont si a si adaugat dobanda ilegala Dobanda Adaugata In Executare – Debitorul anuleaza executarea silita inceputa de catre banca in mod direct si nemijlocit de catre recuperatorii de creante.

Caz destul de atipic pentru banca si mai ales pentru Raiffeisen Bank ce a pastrat creanta pe care a pus-o in executare silita desi suma era prescrisa.

Regula la banci este ca atunci cand o creanta devine exigibila la mai mult de 90 de zile, sa declare conform oug 52/2016, scadenta anticipata si astfel sa trimita “creanta” catre recuperatorii de creante.

In acest caz, avem o aplicare vadita a … Citeste mai mult

Noi Perspective Pentru Inghetarea Cursului Valutar Chf

Update 2020 – Premisele inghetarii cursului valutar prin prisma decizie 731/2019 a CCR publicata in 2020.

Deja nu mai discutam despre inghetarea cursului CHF ci discutia se face cu privire la toate contractele in moneda straina, care daca asupra lor se constata ca o pretinsa clauza de risc valutar are valenta abuziva, atunci pe care le consecinta si cursul valutar trebuie inghetat (stabilizat), de la momentul semnarii contractului, fie el in CHF , Euro sau Dolari.

De ce spunem acest lucru si ce s-a schimbat in anul 2020 alaturi de decizia 731/2019 ?

Plecam de la motivele principale pentru care actiunile de inghetare a cursului valutar (stabilizare a cursului), au fost respinse de catre instantele de judecata.

PRINCIPIUL NOMINALISMULUI VALUTAR.… Citeste mai mult

Dare In Plata Prosperocapital – Credit Nevoie Personale Si Ipoteca

Dare In Plata Prosperocapitalcreditul cesionat catre recuperatorul de creanta si notificarea de dare in plata depusa de catre debitori pentru a stinge creanta reziduala.

Ceea ce este special la aceasta dare in plata se refera la faptul ca acest credit a fost de esenta de nevoie personale si nu unul imobiliar.

Practic, instanta a luat act de faptul ca in cazul acesta este indeplinita conditia impreviziunii si a respins contestatia depusa de catre Prosperocapital SARL la notificarea debitorilor de dare in plata.

Debitorul a reusit sa indeplineasca cu succes toate conditiile, inclusiv impreviziunea.

Dare In Plata

(1) Pentru stingerea creanţei izvorând dintr-un contract de credit şi a accesoriilor sale prin dare în plată trebuie îndeplinite, în mod … Citeste mai mult

Poprirea Pe Contul Bancar

Poprirea pe contul bancar este o formalitate ce tine de executarea silita a unei creante.

Este o procedura intruziva si care va blocheaza accesul la conturile bancare si chiar la propriul salariu atunci cand angajatorul dvs. este transformat intrun tert poprit.

Popriea impusa de catre executorul judecatoresc sau cel fiscal in cadrul executarii fiscale, nu este o masura definitiva ci una temporara si cu anumite limite ce daca nu sunt respectate, transforma executarea silita intr-o procedura ILEGALA.

Ilegalitatea executarii silite prin poprire poate sa fie data de mai multe elemente ce pot fi identificate doar daca un avocat specializat in executare silita va verifica cu atentie actele primite de la executor.

Unele dintre motivele pentru care poprirea poate fi … Citeste mai mult

Contestatie Decizie Puncte Anrp – Avocat Contestatii Anrp

Contestatie decizie puncte Anrp.

Un alt caz incredibil prin care Autoritatea Pentru Restituirea Proprietatilor sau mai bine spus. CNCI in acronim, subevalueaza cu de peste 10 ori suma pe care o are de achitat prin decizia de valitare si compensare, unor mostenitori.

Practic, in ceea ce vedeti mai jos, in urma formularii acestei contestatii decizie punct Anrp, de la 377.500 de puncte, in echivalent 1 punct anrp egal cu 1 Leu, am ajuns in urma pronuntarii hotararii la 2.709.151 puncte ceea ce echivaleaza cu de peste 8 ori suma pe care au indicat-o in decizia de compensare, cei de la ANRP.

Problematica celor ce asteapta aceste decizii trebuia transata inca din 2019 luna Mai, insa in continuare exista inca zeci … Citeste mai mult

Etilotestul Drager Si Aparatul Drager DrugTest Posibil Neconforme

Cat de sigure sunt aparatele etilotest Drager si Drager DrugTest si daca ele pot fi contestate.

Cati dintre cei care sunteti conducatori auto nu ati auzit de etilotestul Drager si de data ceva mai recenta de testul pentru verificarea consumului de droguri Drager DrugTest.

Dispozitivele nemtilor, posibil sa fi trimis in inchisoare persoane nevinovate si daca lucrurile stau asa, se vor deschide procese de milioane de euro impotriva statului Roman.

Vom lua doua exemple si anume, consumul de alcool citit gresit si consumul de droguri citit eronat de catre aceste aparate care par sa “scartaie” serios sub testul realitatii.

Etioltestul Drager – 2020 , un sofer este depistat ca ar fi consumat alcool iar etilotestul indica 0.07 miligrame pe litru … Citeste mai mult

Suspendarea Vanzarii Imobilului Firmei In Procedura Insolventei

Suspendarea vanzarii imobilului firmei insolvente sau cum poate fi blocat administratorul judiciar sa nu vanda un imobil al firmei insolvente ?

Se stie din practica faptul ca procedura insolventei, este de “neoprit”.

Ne-am propus sa spulberam mitul asta si sa aratam ca si in materia insolventei, foarte asemenatoare cu procedura executarii silite a unei persoane fizice sau juridice, actele facute de catre administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar, pot fi blocate pana cand instantele se pronunta asupra legalitatii actelor fie ele de lichidare fie de executare silita.

Suspendarea Vanzarii Imobilului Firmei
Insolventa – procedura de vanzare a bunurilor firmei.

Contestaţie împotriva măsurilor administratorului/lichidatorului judiciar impotriva publicatiei de vanzare a imobilului sit.in B-dul Basarabia nr.177 sect.3 (SYSCOM WATER TECHNOLOGY SRL) + cerere susp.exec.a masurilor contestate.

In … Citeste mai mult

Suspendarea Efectelor Procesului Verbal De Sechestru Asigurator

Sechestru asigurator si modalitatea de restrangere a executarii silite prin suspendarea efectelor acestuia.

In alti termeni, ce face debitorul cand creditorul si executorul judecatoresc au pornit executarea impotriva debitorului in toate formele?

Ce inseamna “prea mult” cand vine vorba de executarea silita si cum poti sa-l fortezi pe executor sa isi ia “mainile” de pe bunurile tale.

O noua decizie obtinuta de catre SCA Cuculis&Asociatii prin care am reusit ca dintro executare silita ce se desfasura in toate formele si anume, poprire si executare mobiliara prin sechestrarea a doua autoturisme, sa obtinem cu ajutorul instantei suspendarea efectelor procesului verbal de sechestru asigurator si sa ridicam executarea silita indreptata asupra a doua autoturisme ale debitorului.

Cui se aplica si cine beneficieaza

Citeste mai mult

Stingerea Obligatiilor Prin Darea In Plata – Stergerea Datoriei Reziduale

Stingerea obligatiilor contractuale, obligatii ce pot deriva din semnarea unui contract cu Banca, cu Ifn-urile , Car-urile sau chiar cele cesionate catre un recuperator de creanta, se poate face doar daca debitorul sustine conditia impreviziunii in fata instantei.

Nu am scris chiar din prima zi despre decizia 731/2019 a CCR care invalideaza orice posibilitate de a “fixa” impreviziunea in textul de lege, asta fiindca am vrut sa o leg de o pronuntare survenita pe 2020 si sa fie in contextul darii in plata.


Mai jos va prezint un caz de stergere a datoriei reziduale, pentru un credit de peste 100000 de chf, asta dupa ce imobilul a fost vandut in cadrul procedurii de executare silita si … Citeste mai mult

Cum Contest Executarea Silita In 2020-Contestatie La Actele De Executare

Cum Contest Executarea Silita ? Ghid al executatuli silit 2020. Ca orice inceput de an, este bine sa ne pregatim pentru cele mai neasteptate evenimente si executarea silita are capacitatea sa fie destul de neasteptata.

SCA Cuculis&Asociatii au conceput un scurt ghid pentru cei care trec prin procedura de executare silita si care sunt pasii pe care trebui sa-i urmati atunci cand executorul va “bate” la usa sau chiar va bate la usa.

Executarea Silita A Debitorilor si procedura de contestare a executarii silite atunci cand primiti o somatie de executare silita, o poprire pe salariu sau pe contul bancar, atunci cand aveti imobilul scos la vanzare prin publicatia de vanzare sau cand vi s-a instituit un sechestru pe bunurile Citeste mai mult

Sechestrul Asigurator Penal Nu Suspenda Lichidarea Bunului In Insolventa

Au existat foarte multe dezbateri pe marginea faptului ca sechestrul asigurator penal ar fi de natura sa blocheze procedura de insolventa deschisa impotriva unei societati comerciale.

Atat de multe dezbateri s-au iscat incat desi lucrurile pareau CLARE, judecatorii din civil si anume cei sindici , erau speriati de dosarele penale incat nici nu stiau cum sa rezolve sechestrele asiguratoare impuse fie in vederea confiscarii fie in vederea garantarii.

ICCJ a luat acest cartof fierbinte pe care judecatorii il tot aruncau din stanga-n dreapta si a clarificat ” Ce se intampla cu bunurile unei societati care se afla in insolventa, daca asupra lor exista un sechestru asigurator penal ?”

Practic prin decizia nr.1  în dosarul nr.1676/1/2019 Iccj a stabilit fara echivoc … Citeste mai mult

Expertul Evaluator In Procedura De Executare Silita

Expertul Evaluator din cadrul dosarului de executarea silita trebuie sa fit numit conform legii, altfel executrea silita efectuata in baza unor acte emise de catre un expert numit ilegal sau fara competenta, este nula!

O noua anulare de executare silita obtinuta de catre SCA Cuculis&Asociatii in mod definitiv. Pronuntarea este de data foarte recenta, in prima parte a lunii ianuarie 2020 prin care am reusit in mod definitiv sa anulam incheierea de numire a expertului in cadrul procedurii de executare silita.

Am devoalat inca de acum 2 ani de zile ca evaluarile facute in cadrul procedurilor de executare silita facute de catre membrii ANEVAR sau persoane care NU au calitatea de expert tehnic MJ, sunt nule!

Cititi si:

Incredibil … Citeste mai mult

Constructiile Fara Autorizatie De Construire Vor Putea Fi Intabulate

Ati construit o casa fara autorizatie de construire? De acum o puteti intabula si in cartea funciara.

Lege noua in 2020 cu privire la constructiile si edificiile ce nu au avut la baza autorizatie de construire vine si schimba ceea ce stiam despre modul de intabulare a constructiilor.

Practic,prin legea 7/2020 se modifca legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Ce spune noul text de lege asta dupa ce ICCJ a schilodit modul de accesiune imobiliara?

14. La articolul 37, alineatul (6) se modifică şi va avea următorul cuprins:

(6) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza unui certificat de atestare, care să confirme că … Citeste mai mult

Executat Silit De Credit Europe Bank – Contestatie La Executare 2020

Executat Silit De Credit Europe Bank, debitorul anuleaza executarea silita. Anul 2020 si prima anulare de executare silita impotriva unei banci chiar din PRIMA zi lucratoare.

Aducem o veste extrem de buna pentru debitorul executat silit de credit Europe Bank care s-a luptat cu banca si a obtinut o anulare de executare silita deloc de neglijat pentru debitor, in valoare de 12000 de EURO, pe care instanta i-a evacuat din sarcina debitorului executat silit.

La primire este Banca Credit Europe Bank S.A care in mod surprinzator NU si-a cesionat creanta catre un recuperator de creanta ci a actionat in nume propriu pentru a pune in executare silita un contract de credit incheiat in 2006 in Euro.

In data de … Citeste mai mult

Procedura De Contestatie La Executarea Silita Peste Termenul De 15 Zile

Instantele din Romania confirma in premiera decizia CJUE prin care contestatiile la executare silita se pot face si peste termenul de 15 zile cand vine vorba despre o executare silita pornita de catre banca, ifn sau recuperatorul de creante.

Ordonanta pronuntata de CJUE in cauza C-75/19, cu privire la posibilitatea invocarii clauzelor abuzive in cadrul contestatiei la executare peste termenul de 15 zile in care se poate formula contestatia la executare, va permite redeschiderea tuturor dosarelor incheiate pe tema tardivitatii!

Prima pronuntare din anul 2020 care arata ca paradigma executarilor silite se va schimba radical incepand cu acest an prin prisma cauzei C75/19 care permite oricarui debitor executat silit de catre o banca, un ifn sau un recuperator de creante, Citeste mai mult

Anularea Contractului De Vanzare Cumparare Cu Clauza De Intretinere

Clauza De Intretinere in contractul de vanzare cumparare- Ati incheiat un contract de intretinere prin care ati transmis dreptul de nuda proprietate asupra unui bun imobil, dobanditorii bunului, respectiv debitorii obligatiei de intretinere neindeplinindu-si obligatiile asumate prin contract?

Nu putine sunt persoanele in varsta care au semnat contracte de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si care au fost efectiv tepuite de catre cei ce au vrut sa puna mana pe apartamentele sau casele lor.

Pentru acest motiv, este important sa stiti ca daca cel care se obliga sa dea intretinerea unei persoane in schimbul imobilului persoanei intretinute si nu respecta aceasta obligatie, acel contract se poate rezolutiona si persoana care nu a primit intretinerea, sa-si recupereze casa sau apartamentul … Citeste mai mult

Executarea Silita Impotriva Mostenitorilor

Executarea silita impotriva mostenitorilor ocupa un rol important in cadrul procedurii de executare silita insa este important ca cei care vor citi materialul nostru sa stie in mod clar mostenitorii pot fi executati silit doar in anumite conditii si nu oricum.

Inainte, rebuie explicata procedura de executare impotriva debitorilor.

EXECUTARE IMPOTRIVA DEBITORILOR

Debitorul decedat la data depunerii cererii de executare silita. Situatia cand numai unul din debitorii solidari este decedat la data depunerii cererii de executare silita.

Potrivit art. 687 alin.1 cod procedura civila., daca debitorul moare inainte de sesizarea executorului judecatoresc, nicio executare silita nu poate fi pornita, iar daca moare dupa ce aceasta a fost pornita, ea nu poate fi continuata cat timp mostenirea nu a fost acceptata … Citeste mai mult

Ifn-urile Pot Solicita Anaf Date Despre Cei Care Vor Sa Faca Un Imprumut

Noi reguli pentru protecția datelor cu caracter personal introduse în protocolul de colaborare dintre ANAF și IFN

A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 3194/2019 pentru modificarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3.731/2016 privind aprobarea modelului-cadru al protocolului de colaborare în vederea schimbului de informații între Agenția Națională de Administrare Fiscală și instituțiile financiare nebancare.

Aceste modificări vizează în special protecția datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice. În acest Ordin se prevede faptul că prelucrarea datelor cu caracter personal care constituie obiectul protocolului de colaborare dintre ANAF și instituțiile financiare se realizează în acord cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 (GDPR).

Așadar, Anexa nr. 1 din Protocolul de colaborare a suferit mai multe modificări:

– S-a … Citeste mai mult

Compensarea Obligatiilor De Intretinere Datorate De Parinti Copiilor Minori

Compensarea Obligatiilor De IntretinereCompensarea pe cale judiciară a obligațiilor de întreținere datorate de părinți copiilor minori

Obligația de întreținere constă în prestația care se datorează de către soț celuilalt soț, de către o persoană ascendenților și descendenților acestora, fraților și surorilor, precum și altor persoane prevăzute de lege. Aceasta subzistă și în cazul în care este incidentă adopția, precum și în cazul foștilor soți.

În cazul în care a intervenit divorțul soților, independent de faptul că autoritatea părintească se exercită în comun de către ambii părinți sau doar de către unul dintre părinți, părintele la care minorul nu locuiește va trebui să contribuie la cele necesare traiului minorului și, după caz, la cheltuielile pentru educare, învățătură și pregătire … Citeste mai mult

Pensia Militara Calculata Gresit-Contestatie Decizie Pensie Militara

Pensia militara de stat si sporul acordat pentru contributia la Fondul pentru pensia suplimentara.

Avand in vedere ca nu a fost calculata legal pensia ce i se cuvenea, in urma contestatiei depusa la casa de pensii, a primit raspunsul acestora prin care ii era refuzat dreptul legal la pensie.

Astfel, a fost depus in instanta dosarul de contestatie la decizia de pensionare iar in urma judecarii lui, s-a constatat emiterea ilegala a deciziei de pensionare.

Potrivit dispozitiilor art.5 alin.2 si art.28-30 din Legea 223/2015, pensia militara de stat reprezinta o pensie speciala, de serviciu, al carei cuantum nu se determina in baza principiului contributivitatii si nu se plateste din bugetul de pensii publice.

Cuantumul unei astfel de pensii se Citeste mai mult

Pasivitatea Creditorului Anuleaza Executarea Silita Prin Prescriptie

Pasivitatea creditorului anuleaza executarea silita iar noi va vom devoala mai jos cum va aparati si in 2020 impotriva executarilor silite.

Decizie definitiva prin care am anulat somatia imobiliara in baza careia, recuperatorul Investcapital LTD ii vindea in mod ilegal imobilul debitorului.!

Vedeti mai jos explicatiile despre cum sa formulati apararile in cadrul contestatiilor la executare silita si sentinte castigate impotriva bancilor.

Aflati totul despre cum ajung creditele dvs. la recuperatorii de creante si ce puteti face.

Chiar daca la prima vedere, cand ne gandim la pasivitatea unui creditor, fie el Banca, Ifn sau recuperator de creante ori alta instituie privata sau persoana fizica, tindem sa ne gandim la faptul ca ar fi vorba despre o perimare si nu despre … Citeste mai mult

Nerespectarea Contractului Da Dreptul La Neplata Pretului

Ce Fac Daca Am Semnat Un Contract Si Nu a Fost Respectat De Catre Cealalta Parte Dar Totusi Mi Se Cere Sa Platesc?

Nerespectarea contractului nu da dreptul la solicitarea platii – Ati semnat un contract si nu vi s-au prestat serviciile sau nu vi s-au livrat bunurile si totusi vi se cere plata lor?

Atunci trebuie sa stiti ca nu aveti obligatia de plata insa trebuie sa faceti cateva demersuri.

In primul rand atunci cand vi se solicita plata pentru un serviciu neprestat, desi la mijloc exista un contract, este bine sa stiti ca nu trebuie sa stati in pasivitate ci din contra, partea care se afla in culpa, trebuie notificata corespunzator si pusa in intarziere.

Nerespectarea contractului
Semnare contract

Exceptia

Citeste mai mult