Sechestru Mobiliar Pe Autoturisme-Sechestru Asupra Bunurilor Debitorului Art. 732 – Avocat Cuculis

Sechestul Asigurator – Cum contestam un sechestru pus pe mobile, autoturisme, camione, etc? Avocat Cuculis

Problema Juridica: Buna ziua! Ni s-a pus sechestru pe 2 masini bunuri personale comune ca soti pentru un Bilet la ordin semnat in fals de o firma ,biletul a fost dat in alb ,produsele livrate au fost in suma de 8500 ron seminte ,ierbicide care nu au fost conforme calitativ si le-am dat retur diferenta  pana la suma  de 11739 lei ,firma care ne-a livrat produsele a completat B O cu suma de 11739 lei si cu cheltuieli de executar ni s-a proprit suma de 13556 pe care am contestat-o .Am primit  3 adrese sa platim pe numele fiecaruia suma de 782,83 taxa timbru judiciar si cautiune de 1177 lei ,atat pe numele fiecaruia cat si pe numele firmei .Trebuie sa platim o singura data pe numele unei persoane sau fiecare sot si firma sa platim de 3 ori suma de taxa timbru judiciar,avem plangere la Parchet pentru inscrisuri in fals a B.O .,NU AVEM BANI SA PLATIM ACESTE SUME SI NU INTELEGEM NICI CAT TREBUIE PLATIT,VA RUGAM SA NE AJUTATI CU RASPUNSUL;

Raspuns av. drd. Cuculis Adrian

Art. 732

Sechestrarea bunurilor aflate în mâinile terţilor

(1) Sechestrul se va putea aplica şi asupra bunurilor aparţinând debitorului, dar deţinute de un terţ, afară numai dacă acesta din urmă nu recunoaşte că bunurile aparţin debitorului urmărit. Dacă terţul recunoaşte că bunurile aparţin debitorului, este obligat să declare dacă le deţine în temeiul vreunui titlu şi să înmâneze executorului o copie certificată a acestuia, dacă este cazul.

(2) Dacă terţul deţinător nu recunoaşte că bunurile aparţin debitorului, dar creditorul pretinde şi face dovada că bunurile respective sunt ale acestuia, instanţa de executare va putea, prin încheiere definitivă, dată cu citarea în termen scurt a părţilor, să îl autorizeze pe executor să continue aplicarea sechestrului.

(3) Terţul deţinător care are un drept de folosinţă asupra bunului sechestrat poate să ceară instanţei de executare să fie autorizat să folosească în continuare bunul, dacă pentru acesta există o asigurare facultativă contra daunelor ori urmează să fie contractată, în termenul fixat de instanţă, după caz. În toate cazurile, acordul creditorului urmăritor în acest sens suplineşte autorizaţia instanţei de executare.

Obligatoriu este sa faceti o contestatie la executare! Contestatia in sine va verifica cel putin legalitatea sumelor percepute si solicitate de catre creditor.

av. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu