Executare silita / Executarea silita – Procedura de recuperare a datoriilor – Cuculis si Asociatii va spun totul despre executarea silita imobiliara, procedura de contestare

ATENTIE – Biroul de avocatura Cuculis va invata cum sa contestati executarea silita!

Avocatul, specializat in asemenea probleme,  a declarat ca anul 2011 a fost un an in care foarte multe imobile au fost executate silit din cauza lipsei disponibilitatilor banesti din banci.

 


Daca debitorul unei obligaţii de plată nu isi   achită  această obligaţie, iar garanţia plăţii este constituirea unui drept de ipotecă în favoarea creditorului asupra unui bun imobil al debitorului, atunci creditorul poate apela la executarea silită imobiliară valorificând ipoteca prin intermediul unui executor judecătoresc sau executor bancar, după caz.


Etapa premergătoare vânzării la licitaţie începe cu cererea facuta de creditor. Odată cu această cerere, executorul judecătoresc sau dupa caz el banar , se va deplasa la locul unde este situat imobilul urmărit în vederea identificării acestuia, încheind un proces – verbal de situaţie, cu detalierea in amanunt a imobilului. Procesul verbal de situatie este un element esential in efectuarea exeutarii silite.  Ulterior , se va inticmi o somaţie ce  va fi comunicată debitorului cu menţiunea că s-a luat măsura înscrierii în cartea funciară, a acesteia. Acest lucru inseamna ca imobilul ce are grevata o somatie de plata nu mai poate fi instrainat.  Potrivit codului de procedura civila la art 500 , dacă în termen de 15 zile de la data primirii somaţiei debitorul nu plăteşte datoria, începe procedura de vânzare. Executorul judecătoresc împreună cu părţile – solicitând părerea unui expert – vor stabili preţul de vânzare al imobilului la valoarea de circulaţie.Expertul indicat poarta denumierea de “evaluator”. Executorul va comunica titularilor celorlalte drepturi asupra imobilului despre existenţa executării şi îi citează la termenele fixate pentru vânzarea imobilului.

În termen de 5 zile de la fixarea preţului,in urma consultarii eveluatorului, executorul judecătoresc întocmeşte şi afişează procesul – verbal de punere în vânzare a imobilului, termenul neputând fi mai scurt de 30 de zile dar nici mai lung de 60 de zile de la afişare. Acest act procedural poarta denumirea de publicatie de vanzare, prin care practic se scoate la vanzarea efectiva imobilul.

Participarea la licitaţie în vederea cumpărării imobilului este condiţionată de depunerea unei cauţiuni la Trezoreria Statului, la C.E.C. sau la orice instituţie bancară, la dispoziţia executorului judecătoresc până la termenul stabilit pentru vânzare, reprezentând 10 % din preţul de începere a licitaţiei pentru termenul respectiv.Despre cautiune se va face mentiune si in publicatia de vanzare a imobilului . Respectiva  dovada  de consemnare a cautiunii se va atasa ofertei de cumpărare.In cazul existenţei unui singur participant la licitatie, acesta va avea posibilitatea să cumpere imobilul doar la preţul de strigare.

Vânzarea se va organiza în loc public, executorul oferind spre vânzare imobilul, prin trei anunţuri succesive, pornind de la preţul oferit, care este mai mare decât cel la care s-a făcut evaluarea imobilului, sau în lipsa unei asemenea oferte, chiar la preţul stabilit

Dacă după aceste anunţuri nu s-a oferit preţul la care imobilul a fost evaluat, datorită faptul că imobilul este grevat de un drept de uz, uzufruct, abitaţie sau servitute întabulate ulterior înscrierii vreunei ipoteci, executorul va reîncepe licitaţia liber de aceste drepturi la preţul menţionat în publicaţia de vânzare. Dacă nu se oferă nici acest preţ, executorul va amâna licitaţia pentru un alt termen, care nu poate fi mai târziu de 60 de zile.

La acest termen,mentionat mai sus ce nu poate depasi 60 de zile ,  licitaţia va începe de la 75 % din preţul la care imobilul a fost evaluat, asta inseamna o scadere de 25% ,  iar dacă nu se obţine nici acest preţ, atunci se va vinde la cel mai mare preţ oferit. Executorul va întocmi un proces – verbal despre desfăşurarea şi rezultatul fiecărei licitaţii, iar in caz de adjudecare va face referire la persoana acestuia.. Acesta trebuie să depună preţul la o unitate bancară, în termen de cel mult 30 de zile, în caz contrar imobilul se va scoate din nou la licitaţie în contul adjudecatarului.

La cererea adjudecatarului, executorul judecătoresc cu acordul creditorului, poate solicita plata în rate a preţului. Potrivit codului de procedura civila care arata la  art. 513,ca ,  acesta va fi obligat să plătească cheltuielile prilejuite de noua licitaţie şi eventualele diferenţe de preţ. Adjudecatarul va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, în acest caz va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Dacă la noul termen de licitaţie imobilul nu a fost vândut fostul adjudecatar este obligat să plătească toate cheltuielile ocazionate de urmărirea imobilului.

Executorul judecătoresc, pe baza procesului – verbal de licitaţie, întocmeşte actul de adjudecatare, după expirarea termenului de 15 zile de la data când s-a a luat cunoştinţă de actul de executare şi după plata integrală a preţului de către adjudecatar. Prin actul de adjudecare se transmite dreptul supus la licitaţie de la debitor la adjudecatar. Acest act are valoare de titlu de proprietate şi în baza lui se poate cere înscrierea în cartea funciară a noului proprietar. Imobilul intră în proprietatea adjudecatarului liber de orice sarcini sau ipoteci.

Art. 514 Cod procedură civilă, arata ca la cererea celorlalţi participanţi, executorul judecătoresc va dispune restituirea cauţiunilor depuse de aceştia.

Dacă debitorul refuză să părăsească sau să predea imobilul supus licitaţiei, respectiv nu îşi îndeplineşte obligaţiile în termen de 5 zile de la primirea somaţiei, acesta va îndepărtat prin executare silită, executorul judecătoresc somând pe debitor să părăsească de îndată imobilul, iar în caz de împotrivire, va elibera imobilul cu ajutorul forţei publice, asa cum reiese din titlul executoriu.

Orice persoană interesată poate obţine informaţii complete, sau după caz aplicate unui caz, concret despre procedura de executare silită imobiliară de la un avocat, executor judecătoresc sau executor bancar precum şi de la orice persoană specialistă sau cu atribuţii în domeniul executării silite.

Av. Cuculis din cadrul Biroului de avocatura Cuculis si Asociatii face precizarea foarte clara ca “orice act de executare poate fi contestat, in cazul in care exista temei legal in cadrul contestatiei la executare”  in acest sens putandu-se cere in fata judecatorului anularea tuturor formelor de executare inclusiv  a sentintei de investire cu formula executorie. Avocatul a sustinut de altfel ca singura solutie pentru contestarea actelor de executare silita este contestatia la executare, atragand atentia ca aceasta nu suspenda executarea in sinea ei, ci pentru acest lucru la cererea debitorului si in urma platii unei cautiuni stabilite de instanta de judecata se poate suspenda provizoriu executarea silita.

Av. Cuculis – Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumarijuridice.wordpress.com
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal , Drept Comercial si Civil. Biroul de avocatura CUCULIS.

Executarea silita – Modalitati de contestare

478 comments to “Executare silita / Executarea silita – Procedura de recuperare a datoriilor – Cuculis si Asociatii va spun totul despre executarea silita imobiliara, procedura de contestare”
  1. Pretul la a doua licitatie scade cu 25%, dar daca vanzatorul (creditorul) nu este multumit cu cel mai mare pret obtinut in cadrul licitatiei, poate alege sa nu vanda, corect?

    • Buna ziua. Va raspunde avocatul referitor la problema dvs. Intradevar corespunzatorul codului de procedura civila pretul cade cu 25% insa desigur la cererea dvs. se poate vinde fie la pretul cel mai mare fie se poate sista licitatia si reprograma. Cu stima, av.Cuculis

      Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
      Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

      http://www.indrumari-juridice.eu
      http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
      http://indrumarijuridice.forumest.ro
      Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

      • Buna ziua. M-am inscris la o licitatie publica vanzare imobil, chiar in ultima zi. In ziua in care trebuia sa aibe loc licitatia(astazi) primesc telefon ca se suspenda deoarece au primit de la judecatorie sentinta civila nr 866/2015, prpnuntata in dosar nr 14594/233/2013 se va emite adresa catre OCPI pentru elibetarea unui extras fe carte funciara…. .Fata de cele mentionate…procedura se suspenda…. .Foarte greu mi s-a eliberat PV de suspendare a licitatiei, foarte nervoase. Vroiau sa-mi inapoieze ordinul de retragere a garantiei imediat fara nici o dovada. In aceasta situatie cum sa procedez? Cum pot sa fiu la curent cand se reia procedura? Pot face on secret?

      • Buna ziua. Am o executare silita de la o firma de recuperare pentru un imprumut BRD. De un an platesc prin poprire salariu. In proces sunt citat doar eu. Ma someaza ca imi vind casa dar, si sotia e proprietar. Ei pot deschide peoces ca sa fac partaj cu sotia si sa scoata casa la licitatie. Cir dureaza un asfel de proces? Mai au dreptul daca de un an platesc deja la ei pein poprire salariu? Puteti sa imi dati un sfat? Multumesc.

  2. Buna ziua..care este pretul de incepere al licitatiei unui imobil?(cel stabilit de evaluator) p[entru ca in situatia mea pretul primei licitatii a fost stabilit cu 25% sub valoarea pretului de circulatie (sau de piata) al imobilului spunandumi-se ca e pretul de vanzare fortata.
    Va multumesc

    • Buna seara! Daca mi s-a vandut apartamentul la licitatie pentru un credit luat de firma, noi fiind giranti, firma intrase in faliment, BCR nu s-a inscris la masa credala, a cesionat creanta la Suport Colect, avestia indreptandu-se impotriva girantilor, mai putem sa facem ceva acum? Licitatia a avut loc in 2013. Acum am citit ca ar fi ilegal ce au facut. Putem sa ii dam in judecata? Sa ne recuperam bunul?

  3. buna ziua . sunt adjudecatarul unui imobil executat silit de catre a.f.p. problema este ca in afara de suma datorata statului (credit prima casa) debitorul a acumulat datorii f mari la intretinere iar asociatia nu a inscris nici un privilegiu in cadrul executarii si nu a facut nici un fel de demersuri sa-si recupereze datoriile de la fostul proprietar. As dori sa-mi spuneti daca asociatia ma poate obliga pe mine sa platesc aceste datorii si daca mai poate face actiune in instanta impotriva fostului proprietar pt. plata sumelor restante . Va multumesc anticipat . Cu stima V. Nicolae

    • Buna ziua.
      1. Cu siguranta administratia va poate obliga sa platiti datoriile restante.
      2. Deasemenea puteti sa faceti o actiune in instanta impotriva fostului proprietar pentru aratarea titularului dreptului.
      Cu stima Cristian Deca – 0722298011

      • Buna ziua,

        Sunt cenzor intr-o asociatie de proprietari, iar presedintele acesteia a acumulat datorii la intretinere de 9.000 lei, iar acum am aflat ca apartamentul acestuia a fost executat silit de Biroul Executorului Judecatoresc Bati Dan Cristian. Noul proprietar prin Actul de adjudecare spune ca nu plateste datoria fostului proprietar. Cum procedam pentru recuperarea datoriei, pentru ca nici nu am fost anuntati de aceasta executare silita.

        Cu multumiri,

  4. Buna ziua,
    Care este procedura de recuperare a unei datorii, mai precis o sulta data prin sentinta civila definitiva, avand in vedere urmatoarele conditii:
    – Persoana care datoreaza sulta, nu locuieste pe teritoriul romaniei dar a fost casatorita cu un cetatean roman, in timpul mariajului contractand impreuna cu acesta un credit imobiliar.
    – Persoana care datoreaza sulta, are ipoteca de grad 1 pe imobilul aflat sub creditare.
    – In urma hotararii judecatoresti, persoana care datoreaza sulta a ramas in cartea funciara a imobilului precum si principalul debitor catre banca creditoare.
    – Persoana care datoreaza sulta, nu are nici un venit si nici conturi bancare si nici nu figureaza ca restant la autoritati sau banca.

    Cu stima,
    Neerfeld
    [ google translate ]

    • Buna ziua, va raspunde av. Cuculis. Procedura din pacate pe cat de simpla pe atat de nesatisfacatoare pentru nevoile dvs. de creditor. In ce sens. In urma partajului s-a stabilit in favoarea dvs. o sulta si probabil si plata in solidar a datoriei contractate prin credit imobiliar pentru achizitionarea imobilului. In mod normal daca dvs. vreti sa executati aceasta sentinta civila, veti fi pusa in asteptare dat fiind rangul I de ipoteca ce il garanteaza ca prefrentiar pe creditorul “banca”. Puteti incepe o executare silita, banca isi recupereaza creditul restant iar daca in urma acestei operatiuni ramane o diferenta de suma vi se va retribui dvs. In caz contrar cel mai posibil daca nu gasim nici conturi deschise, nici imobile nici terti de poprit, executarea silita inceteaza pentru lipsa disponibiulului iar hotararea judecatoreasca evident nu-si va produce efectele. Cu stima, av Cuculis 0722298011

      • Buna ziua, domnule avocat Cuculis.
        Multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.
        Permiteti-mi sa fac unele precizari. Si anume:
        1) “In urma partajului s-a stabilit in favoarea dvs. o sulta(…)”
        – Persoana care datoreaza sulta a devenit debitor catre cetateanul roman, acesta din urma devenind creditor.
        Astfel, sulta nu a fost stabilita in favoarea debitorului.
        Asadar, in urma hotararii judecatoresti, debitorul se afla in situatia in care are doi creditori: banca si cetateanul roman cu care a fost casatorita.
        Banca are ipoteca de grad 1 pe imobilul aflat sub creditare, iar debitorul este obligat prin hotarare judecatoreasca la plata in solidar a datoriei contractate prin credit imobiliar pentru achizitionarea imobilului.
        Debitorul nu locuieste in romania, nu are venituri, nici conturi bancare si nici nu figureaza ca restant la autoritati sau banca.
        2) “In mod normal daca dvs. vreti sa executati aceasta sentinta civila(…)
        – In urma hotararii judecatoresti, executarea silita este initiata de catre creditor, in speta cetateanul roman.

        Avand in vedere precizarile de mai sus + descrierea din postul anterior, va rog sa-mi raspundeti la intrebarile urmatoare:
        – Cum poate fi executata silit o persoana care a devenit debitor in urma unei hotarari judecatoresti (platitor al unei sulte), in conditiile descrise mai sus !?
        – In conditiile in care debitorul este bun platnic ( nu figureaza ca restant la autoritati sau banca), banca poate fi obligata/constransa sa execute imobilul pentru a plati sulta (intreaga suma sau parte) datorata de catre debitor unui tert creditor ?

        Cu stima,
        Neerfeld
        [ google translate ]

        • Raspunsul se afla chiar in ceea ce v-am precizat in celalalt post. Daca eu am o creanta ce incumba dintr-o hotarare judecatoreasca in mod clar voi exdcuta hotararea respectiva, voi trece peste rangul 1 de ipoteca, cu rezerva ca prima data banca isi va lua banii din sumele nedeclarate scadente inca, apoi daca va mai ramane o diferenta o vom incasa noi. Prin urmare procedura este urmatoarea – Cerere executare silita, trimitere somatie la C.F pentru o oarecare indisponibilizare si pentru a capata rang in randul creditorilor apoi vanzare la licitatie publica sau invoiala de comun acord.Evident discutia poate comporta diverse tonuri, in sensul ca, daca dibitorul a instrainat orice bun mobil imobil in perioada imediata puteti merge pe calea actiunii pauliene pt reintregirea patrimoniului acestuia. av. Cuculis 0722298011

  5. Buna ziua, in urma procesului de partaj sotul a ramas in imobil, eu urmand sa primesc o sulta cam la 10% din valoarea imobilului. Imobilul este neintabulat.Pot deschide executare silita pe imobil? Va intreb aceasta pentru ca fostul sot imi spune ca nu ii voi putea executa decat bunurile mobile .

    • Cu siguranta puteti sa il executati pe bunul imobil. Procedura este urmatoarea. se vor perfecta pe cheltuiala dvs. actele de intabulare , care evident se vor recupera de la debitor, apoi se va scoate casa la licitatie publica in mod uzual. Pentru a putea intabula imobilul trebuie sa va permita acesta sa faceti acest lucru, in caz contrar veti avea nevoie de autorizatie judecatoreasca in acest sens. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • Buna ziua cu se face ca la aceste banci am luat o suma de exemplu eu am luat 70 de milioane si apoi fabrica la care am lucrat a dat faliment.si automat am ramas cu ratele in urma apoi ma trezesc dupa 5 6 ani executat imi face poprire pe salar la firma care am lucrat si de la 70 de milioane la ora actuala le datorez undeva la 4000 de euro.asta ce se mai numeste domne se fura cu legea pe fata.sau asta nui furt.nu stiu daca ma intelegeti la felu care mam exprimat.

  6. buna ziua
    in anul 2007 am incheiat un contract de credit pentru suma de 42.000 E,depunand ca garantie imobiliara o locuinta (casa) a carei valoare a fost estimata atunci la peste 100.000 E. Banii efectiv nu au fost luati de mine ci de proprietara casei respective (am o declaratie a dansei, la notar in acest sens). Din 2010 aceasta nu si-a mai platit ratele motiv pentru care acum 3 zile s-a trecut la executarea silita conform art 411 CPC,pentru suma de 55.702 E Problema este ca de;i exista o garantie imobiliara, executorii (conform discutiilor noastre) incearca sa execute propriile mele bunuri . Ce ar trebui sa fac. Am facut o contestatie la executare si am aratat ca nu posed bunuri imobile iar salariul meu si pensia sotului nu pot fi obiectul unei executari intrucat noi avem rate iar art 409 din CPC nu permite depasirea a 1/2 din aceste sume.
    Nu am locuinta proprie intrucat aceasta a fost donata , acum 2 ani , fiului meu.
    Nu stiu daca am procedat bine . Va rog sa ma ajutati transmitand si pentru mine un raspuns
    Va multumesc anticipat

    • Stimata doamna, problema pe care dvs. o semnalati se poate rezolva cu siguranta insa desi a-ti intordus aceasta contestatie la executare, totusi
      ea trebuie probata si sustinuta. In ipoteza in care debitoarea are un bun imobil adica garantia cu siguranta executorul a procedat gresit prin
      executarea silita a dvs. si puteti sa ii anulati toate actele de executare. Dat fiind faptul ca noi avem un program extrem de complex pentru blocarea demersurilor bancilor si chiar mai mult pentru a va ajuta efectiv pe dvs. colaborand cu toate bancile din Romania in etapa de executare pentru ca dvs. in urma finalizarii executarii silite sa iesiti pe cat de bine posibil. Daca nu veti actiona din pacate executorii isi vor face treaba mai mult sau mau putin legal si veti sfarsi executarea silita si fara casa si cu datorii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  7. am un credit de nevoi personale fara garantie imobiliara am executare silita si scoaterea la vanzare a imobilului la licitatie am poprire pe salariu de la executori este posibil sa mi se scoata la vanzare eu platind catre executori luna de luna creditul este acordat in 2007 pe operioada de 10 ani la cec

  8. Daca in urma celei de-a doua licitatii imobilul nu s-a vindut, care este procentul minim pentru licitatie daca si daca rata si dobinda inceteaza cind incepe executerea silita.

    • Nu poate sa scada mai putin de -25% dupa prima licitatie. Dobanda si rata se calculeaza pana la recuperarea efectiva!

  9. Buna ziua,

    Imi puteti spune ce capcane poate ascunde un imobil executat silit de o banca? Datele problemei:
    – Sot si sotie divortati, au incheiat in timpul casatoriei un credit ipotecar pentru acel imobil.
    – Nu stiu ce a rezultat in urma partajului, dar stiu ca sotia a incercat sa vanda imobilul (deci il locuia si avea drept asupra lui) dupa divort dar inainte de somatie si executare.
    – Ipoteca si creditul la banca au ramas in continuare pe numele ambilor fosti soti.
    – Imobilul este grevat doar de ipoteca cu interdictia de instrainare (rezultata din executare) si somatia.

    Daca as castiga licitatia, ce probleme pot aparea? Sa vina unul din soti mai tarziu si sa conteste ceva din trecut, procedura de partaj, ipoteca? Imi asum un astfel de risc?

    Multumesc mult,

  10. Buna ziua,

    Sper ca ma puteti ajuta cu informatii despre ce posibile capcane m-ar putea astepta in cazul unui imobil executat silit de catre banca. Datele problemei sunt:

    – Soti divortati ce au contractat un credit ipotecar pentru achizitia imobilului inainte de divort. Numele ambilor apar pe contract de creditare. Nu stiu pe numele cui este imobilul deoarece nu am vazut actul de vanzare-cumparare.
    – Nu stiu rezultatul partajului. Sotia a incercat sa vanda imobilul anul trecut dupa divort (revenise la numele anterior), inca locuind in el si deci avea si drept de proprietate daca il scosese pe piata. Vanzarea nu a reusit si apoi a aparut somatia de plata si executarea silita.
    – Imobilul este grevat doar de ipoteca insotita de interdictia de instrainare (probabil cauzata de executarea silita) si de somatia de plata.

    Imi asum cumva riscuri de a avea conflicte ulterioare licitatiei si punerii in proprietate cu unul din soti? Precum o contestare a partajului, a somatiei si executarii? Nu stiu daca cei doi soti sunt prezenti si accepta cadrul acestei executari sau unul poate fi plecat departe si neinformat.

    Multumesc mult

  11. Buna seara!
    Detin un titlu executoriu,incuviintat de instanta.Cum pot trece la executarea silita a unei case neintabulate? Este posibil sa execut acesta casa?

  12. buna ziua,

    as dori sa stiu daca din momentul primirii procesului verbal incheiat in faza de identificare a imobilului se poate negocia cu executorul plate debitului in mai multe transe. acesta sustine ca trebuie platit intreg debitul in termen de 15 zile lucru pe care nu mi-l permit deoarece am ajuns in aceasta situatie pentru ca am ramas fara venit si am stabilit cu banca o plata mai mica ca si valoare decat rata. daca se poate face acest lucru ce ar trebui sa fac.

    • Stimata doamna, voi raspunde in sensul ca foarte multe persoane intreaba daca se poate face ceva cu executorul. Trebuie sa intelegi faptul ca executorul NU POATE SA FACA NIMIC fara acordul si cererea CREDITORULUI, adica banca. Daca banca este de acord, se poate face orice/ Procesul verbal de identificare a imobilului este primul pas spre vanzare, urmandn licitatia publica si adjudecarea. Va staftuiesc sa ne trimiteti contractul de credit pe care il aveti dat fiind faptul ca multe dintre ele au mari probleme si puteti sa ANULATI TOATA executarea. Cu stima,

      Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
      Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

      http://www.indrumari-juridice.eu
      http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
      http://indrumarijuridice.forumest.ro
      Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

      Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

  13. buna ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra si sunt sigura ca ma veti ajuta…am un credit ipotecar la bancpost si unul de nevoi pesonale la bcr…la banc post sunt la zii cu ratele e normal nu vreau sa pierd casa desi am luat in 2008 in chf si sa dublat moneda am facut super sacrificii in skimb nu am mai putut plati la bcr care e de nevoi personale fara garantii sau ipoteca ..aici am luat 10 mii de euro pe 10 ani am platit pana in prezent dar am ajuns la limita ..intrebarea mea e urmatoarea…daca ma dau in judecata cei de la bcr imi pot vinde casa daca ie ipotecata de banc post…multumesc din suflet…mati ajuta enorm cu raspunsul

  14. buna ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra si sunt sigura ca ma veti ajuta…am un credit ipotecar la bancpost si unul de nevoi pesonale la bcr…la banc post sunt la zii cu ratele e normal nu vreau sa pierd casa desi am luat in 2008 in chf si sa dublat moneda am facut super sacrificii in skimb nu am mai putut plati la bcr care e de nevoi personale fara garantii sau ipoteca ..aici am luat 10 mii de euro pe 10 ani am platit pana in prezent dar am ajuns la limita ..intrebarea mea e urmatoarea…daca ma dau in judecata cei de la bcr imi pot vinde casa daca ie ipotecata de banc post…multumesc din suflet…mati ajuta enorm cu raspunsul
    Răspunde

    Lasă un răspuns

    • Stimata doamna, daca un imobil este ipotecat la o alta banca, in cazul unei executari silite, va poate executa si acel imobil. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  15. Buna Ziua,

    De curand am fost pus in fata faptului de a fi executat silit prin o singura somatie primita la domiciliu, unde locuiesc cu chirie. Am avut termen 5 zile pana la inceperea executarii. In acest caz sunt pus in pozitia de avalist pentru un credit la CEC Bank care acum cativa ani am semnat o hartie de mana la banca ca garantez pt acea pesrsoana. Acea persoana, a plecat din tara si numai stiu nimic desprea aceasta. Intentia mea este sa platesc dar nu pot sa platesc toata suma intreaga si doresc o esalonare. Am angajat un avocat care sa dus la banca dar Directoarea bancii a fost mai mult ofensata ca am banii de avocat si nu sa platesc creditul acela care nici nu am stiu ca acea persoana nu la mai platit. Nu a dorit sa faca nici o intelegere cu avocatul si doreste executarea silita. Mentionez ca singurul lucru care il am pe numele meu este auto. Avocatul ma sfatuit sa asteptam sa faca executorul un pas si dupa acea vedem cu ripostam inapoi.

    Va rog frumos sa ma sfatuiti in cea ce priveste aceasta situatie in care m-am trezit. Mentinoez ca eu in tot acest timp sunt plecat din tara si asta a fost principalul motiv pt care am angajat un avocat sa ma reprezinte. Prima data am incercat sa il sun direct pe executor care nu am primit nimic pentru ca nu avea nici o confirmare ca sunt eu si chiar el mi-a spus ca imi angajez avocat.
    Prietena mea locuieste singura in apartamentul cu chirie unde locuiesc. Acum ma astept ca executorul sa vina la domiciliul meu. Vreau sa intreb cum procedeaza acesti executori in astfel de situatii , intre in apartament si rascolesc toata casa? Au voie sa ia pana si electronicele din casa? Daca nu le deschid usa , pot sparge usa? s.a.m.d.
    As fi recunoscator daca puteti sa imi spuneti macar la ce sa ma astept.

    • Stimate domn, in calitate de garant asta se va intampla referitor la bunurile mobile. In ceea ce priveste bunul mobil masina, el va fi blocat pentru vanzare si confiscat. Pentru ca un exectuor sa va sparga usa, are nevoie de autorizatie intrare incaperi. Va sfatuiesc sa grabiti lucrurile si sa incepeti o contestatie la executare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  16. buna ziua, -in 2007 am refiinantat 2 credite la banca PIREAUS
    CRAIOVA ,din momentul cind am fost afectati la salarii( fiind reduse cu 25%)nu am mai reusit sa-mi achit rata creditului integral,prin fff multe demersuri am reusit 2 restructurari,apoi banca nu a mai fost de acord cu o alta posibilitate de plata si a recurs la executarea silita a imobilului garant ptr. suma solicitata,in momentul de fata ma aflu in aceasta situatie,creditul era de 69700chf,iar acum de 80000chf,mentionez ca timp de 3 ani am platit dobinda la zi ,apoi s-a trecut la rata( dobinda +prnicipal)fiind de800chf pe luna,rata pe care nu am putut sa o platesc integral ci doar 230chf,bani prmiti de baca fara comentarii timp de 2ani,apoi am primit somatia de executare silita,ma repet, in momentul de fata imobilul se afla in executare, prima infatisare este pe data 3decembrie2012,mentionez ca am depus in termenul stipulat in somatie,2 cereri catre banca,solicitind plata unei rate de 500chf pe luna(-raspuns banca:.NU STAM DUPA VOI 14 ANI SA NE MAI PLATITI….ASA CA TRECEM LA EXECUTARE.),va rog sa ma sfatuiti ce sa mai fac,sunt disperata ,in acest timp am golit casa de lucruri spuneti-mi daca intimpin vreo problema,si daca exita posibilitatea de a mentine pretul cel mare de la prima evaluare sau sista licitatia in cazul in care nu sunt de acord cu minus 25 %,si cit se mai poate opri din salariul sotului(ptr. ca numai el lucreaza)si in acelasi timp am dubii fffff mari despre acesti executori tineri care au multe reclamatii,scuzati-mi exprimarea sunt disperata,cu stima si respect PAULA SARBU.

    • Stimata doamna, noi suntem specializati in executare silita. Faptul ca dvs. aveti un credit si un contract bancar face sa va putem ajuta cu siguranta mai ales ca el este semnat acum mai multi ani. O sa va rog sa ne comunicati contractul de credit pentru a depista CLAUZELE ABUZIVE si prin acestea putem sa va suspendam executarea si mai apoi sa desfiintam executarea. Cu stima, av Cuculis 0722298011

      • Buna ziua!
        Dupa procesul verbal de licitatie in care mi s-a vandut un imobil la un pret derizoriu am depus datoria plus cheltuielile de executare si am contestat actul de adjudecare.
        Credeti ca am vreo sansa sa imi recuperez imobilul?
        Va multumesc si va urez o zi buna.

  17. buna ziua
    as dori sa stiu daca mai pot locui in casa pana ce sa vinde ,daca incepe executarea silita,.
    la executare silita pot sa mi se ia si bunurile din casa?
    am citit undeva ca ar fi posibil ca 20 % din valoarea vanzarii casei executate silit ,revine proprietarului in cazul in care el nu are alte surse de venit sau unde sa locuiasca ??
    as dorii sa stiu niste tarife in eventualitatea unei colaborari in judetul satu mare.
    va multumesc

    • Stimata doamna, daca sunteti in situatia unei executari silite eu va sugerez sa va ganditi mai bine sa incepeti demersurile in legatura cu o contestatie la executare. In cazul in care dvs. va aflati in situatia aceasta datorita unui contract de credit semnat cu o banca sau alta institutie financiara sunt singur ca puteti opri executarea dat fiind faptul ca majoritatea contractelor au mari probleme. In tot cazul dvs. puteti sa ramaneti in casa pana cand vi se vinde imobilul la licitatie publica.

      Birou de av. Cuculis 0722298011

  18. Buna ziua, as dori sa aflu o informatie de la dumneavoastra iar problema sta in felul urmator:

    Detin un imobil in cota de 1/2 cu tatal meu ( adica 2 proprietari, dar in cartea funciara este trecuta si mama mea, sotia tatalui meu, avand si ea cota parte, iar imobilul este girat catre o banca pentru suma de 44.000 franci elvetieni din 2008 si ipoteca de rang 1 ), iar astazi am primit o notare a somatiei de plata in cartea funciara a imobilului de la o societate de recuperari EOS KSI in suma de 5.000 ron, incuvintata de un executor judecatoresc, eu stiind de acest credit si somatia de la executor.

    Intrebarea mea este ce vor face mai departe executorul judecatoresc si cei de la societatea de recuperari dupa ce s-au inscris in cartea funciara a imobilului, avand in vedere ca suntem 3 coproprietari si ipoteca de rang 1 contra sumei de 44.000 franci elvetieni. Va multumesc si astept un raspuns.

    • Stimate domn nu vreau sa va descurajez insa se poate face iesirea din indiviziune si evident se poate executa IPOTECA DE RANG 1 fara probleme, adica pierdeti casa. Cu stim, av Cuculis 0722298011

  19. buna seara !va rog sa -mi spuneti daca un executor jud. poate organiza licitatie vanzare imobil neipotecat,aflat in litigiu,(am facut contestatie la executare,acum sunt la cerere de revizuire a pronuntarii instantei ,am proces pe 6 feb2013,am plangere penala admisa de curtea de apel Cta impotriva ex. jud.pentru inceperea urmaririi penala trimisa la parchetul de pe langa curtea de apel CTA,urmand sa fie audiata aceasta executor).in concluzie tine licitatia ,ii aduc la cunostiinta ,atat ex. jud cat si celor doi licitatori ,ca imobilul este inca in litigiu ,ca ex. jud. este cercetata penal ,si totusi incepe licitatia ,si vinde cu pret f.f.mic,dar innainte cu o saptamana trimite subsemnatei si infiintare de poprire pe salariu.Aceasta poprire o cer in instanta din anul 2010 si de atunci ne tot judecam.Ce se mai poate face?Am facut plangeri peste tot pentru abuz in serviciu impotriva ex jud.DEasemenea ex.jud nu perima de drept creantele,pentru ca intervine art.389 alin.1 care zice ca a trecut 6 luni si nu a executat in niciun fel dosarul de executare.Am incheiat contrcte de consum cu SC CETELEM SA ,contract de credit nevoi personale nr.42050887949001din 07/09/2007si contract nevoi personale nr.42050887949002 din 12/08/2008 fara garantie imobiliara,am incheiat si asigurare prin care creditorul este imputernicit sa execute asigurarea mai intai ,dar nu au facut-o.Am ajuns in imposibilitate de plata pentru ca in perioada 2009-2010 am fost in somaj tehnic 90 zile dar nu au vrut sa ia in considerare.Sc CETELEM au refuzat orice cale amiabila si au mandatat SC eos-ksi ROMANIA sa execute silit imobilul subsemnatei,fara a incerca recuperarea mai intai prin alte mijloace.Creditele au fost luate pe 10 ani si expirau in 2017.Mai am vreo speranta ,ca eu casa nu le-o dau mai bine ii dau foc si eu impreuna cu ea.Va multumesc

    • Stimate domn, problema dvs. e poate observa ca este una disperata insa lucrurile se pot rezolva cu siguranta. Imediat cum am vazut CETELEM mi-am dat seama ca discutati despre un contract cu clauze abuzive. In cadrul contestatiei la executare puteti cere lamurirea intinderii titlului si lamurirea titlului executoriu, asta inseamna o recalculare a tuturor sumelor. La prime vedere daca dvs. spueneti ca pe numele executorului a inceput U.P puteti face adresa de recuzare si adresa la camera executorilor pentru suspendarea temporara a activitatii de executare in ceea ce priveste dosarul dvs. daca aceasta urmarire penala il priveste in dosarul dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  20. Am omis sa va spun ca sunt divortata din 2005, am 3 copii,in urma partajului mi s-a stabilit sulta pt. fostul sot,sulta pe care unul din copii ia dat-o partial fostului sot sub semnatura privata cu un martor,act prin care fostul sot se obliga sa-i dea copilului jumatate din imobil ,daca este valabil acest act sub semnatura privata incheiat intre copil(major) si fostul sot (suma nu este mentionata ca fiind sulta).Contractul casei este pe numele meu si al fostului sot ,la primarie figuram amandoi ca propietari,deci poate sa vanda ex.jud.fara acordul sotului,ptr. ca nu a fost anuntat ca imobilul a fost pus in vanzare,creditul l-am facut dupa divort.Ex.jud.sustine ca sulta s-a prescris si nu e nevoie de acordul fostului sot.eu am vrut sa fac cadastru la casa si nu am putut fara semnatura lui si atunci cum se explica ,ca nu stiu ce sa mai cred.Va multumesc pentru ajutor!

  21. Buna ziua.
    In anul 2012 am cumparat un apartament. Vanzatorul a declarat ca nu este ipotecat si nici in extrasul cf nu aparea vreo ipoteca.
    Cu toate astea am primit o somatie de executare silita de la Banca Romaneasca, pentru un imprumut luat in 2007 si garantat de un fost proprietar.
    Ce ma sfatuiti sa fac? Eu am cumparat cu buna credinta si acum pot fi executat.
    Sfatuiti-ma, va rog ce sa fac!

    • Contestatia la executare este singura actiune pe care dvs. o puteti promova pentru a va apara drepturile . Va sugerez sa apelati la un specialist in executare silita pentru a nu ramare fara imobil. Av. Cuculis 0722298011

    • Aveti obligatia sa platiti pretul, in caz contrar puteti plati despagubiri. Daca se admite contestatia la adjudecare, se restituie bunul debitorului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  22. ma numesc stefania ,mama mea are o problema ,in anu 2000 a murit bunicu meu iar in 2006 bunica mea ea lasand un testament pt mama mea si unchiu meu .in anul 2007 mama mea a plecat din tara unchiu meu a cerut iesirea din indiviziune in anul 2008 in 2009 intanta la trecut unic propietar dar la obligat si la plata unei sulte de 85067 atat mamei mele cat si verisoarei mele aceasi suma (fata unui frate mort al mamei ).el a renuntat la iesirea din indiviziune pe un teren de 20000 mp si pe alte imobile in afara bucurestiului.acea sulta sa prescris ele nu au stiut absolut nimic din ceea ce sa intamplat eu am locuit cu el in casa si sora mea si nu am stiut pana ieri .ea nu a venit deloc in tara dupa plecare iar verisoare mea e stabilita acolo inca din 99 , se mai poate face ceva cu privire la aceea sulta ?..va multumesc si sfatuitima va rog

    • La prima vedere se pare ca puteti, insa este foarte importanta toata succesiunea evenimentelor inclusiv hotararae judecatoreasca, a-ti participat sau nu la proces? suntem inca in termenul unei revizuiri, sau executari. Sunt multe de vazut si avem nevoie de hotararea judecatoreasca. Insa la prima vedere repet, puteti face acest demers.av. Cuculis 0722298011

  23. Buna ziua,
    daca apartamentul meu a fost vandut la licitatie… mai pot face ceva ca sa locuiesc acolo inca 3 luni pana imi e gata apartamentul in care vreau sa ma mut si care se construieste acum?

    • Stimate domn. Din momentul in care dvs. a-ti primit somatia de distribuire a pretului imobilului puteti ramane in imobil pana primiti instiintare de evacuare, insa puteti fi obligat la plata despagubirilor. In mod normal nu e intampla niciodata sa fiti evacuat “imediat” , puteti sa mai ramanei in apartament perioada pe care dvs. a-ti aratat-o acolo, insa sa stiti ca daca executarea s-a desfasurat in mod ilegal puteti sa faceti contestatie la executare la actul de adjudecare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  24. am luat un credit pe o firma….Y….acum functionez cu o alta firma….X….banca poate executa firma X…pentru creditul de pe firma Y….mentionez ca sant asociat si administrator in ambele firme…cu respect Maricel astept raspuns….

  25. buna seara, am si eu o intrebare, am castigat o licitatie si dupa castigarea ei executorul mi-a adus la cunostinta ca trebuie sa platesc 2 % la administratia financiara ca nu vede cum ar plati debitorul in situatia in care e desi e datoria lui, este normal? banca mi l-a vandut mie, ei sunt proprietarii nu vad de ce sa platesc eu comisionul de 2%, asa se procedeaza? sau vor sa ma faca pe mine ca nu cunosc sa platesc….va multumesc!

    • Nu va lasati pacalit. Impozitul de 2% trebuie suportat de catre cel ce a primit banii, cel ce i-a incasat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  26. Buna ziua,
    Eu impreuna cu sotia avem calitatea de giranti in cadrul unui credit ipotecar garantat cu imobilul debitorului.
    Debitorul tocmai a depasit 90 de zile intarziere la plata creditului si, in caz de executare a garantiei nu se va acoperi valoarea datoriei pe fondul devalorizarii proprietatii respective.
    Ca girant pot evita executarea imobilului proprietate personala (mentionez ca locuinta noastra nu este trecuta ca garantie in contractul de credit), daca il donez fiului meu in varsta de 16 ani inaintea inceperii demersurilor de urmarire si executare a debitorului si a girantilor?

    • Buna ziua stimate domn. Girantul garanteaza doar cu bunul trecut in contract si nu cu o universalitate de bunuri , prin urmare asupra dvs. executarea siliat este restransa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  27. Buna ziua!
    In anul 2006, impreuna cu sotul meu, am incheiat cu BCR un contract cu garantie imobiliara ( un apartament proprietatea soacrei mele). Din luna sept 2009 nu am mai putut plati ratele (eu sunt bugetara). Am purtat discutii cu banca si nu au gasit nicio solutie pt a ne ajuta. In luna aprilie 2012, intamplator intrand pe portalul instantelor am descoperit incuviintarea execuarii silite a soacrei mele. Soacra mea a decedat in anul 2010. Nu s-a dezbatut succesiunea mostenirii dupa soacra mea. Sunt 3 descendenti, sotul meu si 2 surori. Am contestat incuviintarea executarii tocmai pe acest motiv dar hotararea in prima instanta a fost de respingere. Acum suntem in recurs la Tribunal.Executorul a demarat toate celelalte proceduri de executare(licitatie, vanzare, adjudecare) pe care le-am contestat. Suntem in faza de judecata. Adjudecatara a inscris in cartea funciara proprietatea apartamentului, incheiere pe care am contestat-o la instanta. Saptamana trecuta cele 2 surori ale sotului meu au depus la instanta 2 actiuni, una de revizuire a hotaririi de incuviintare executare silita a soacrei mele si una de contestatie la executare. Adjudecatara face presiuni asupra executorului sa introduca actiune de evacuare (in apartament nu locuieste nimeni de la decesul soacrei), iar executorul face presiuni asupra mea sa eliberez apartamentul.
    Eu sunt convinsa ca toate actele de executare sunt lovite de nulitate si nu stiu ce sa mai fac in situatia actuala.
    Va rog sa-mi spuneti in baza caror acte poate solicita executorul evacuarea, daca este posibil in conditiile in care incheierea OCPI este atacata in instanta si este in curs de judecata si daca este corect sa solicite evecuarea atat timp cat in apartament nu locuieste nimeni. Va multumesc!
    Am auzit de notorietatea dvs in ce priveste actiunile impotriva bancilor si as dori sa va trimit contractul incheiat cu BCR si toate celelalte documente daca sunteti de acord (scanate pe mail). Multumesc!

    • Stimata doamna. Biroul nostru se ocupa cu precadere de aceste litigii cu bancile comerciale. In mod obligatoriu dvs. trebuie sa formulati o contestatie la executare daca exista suspiciunea ca actele de executare au fost intocmite cu nerespectarea legii. Ce va pot spune este ca puteti avea 100% castig in ceea ce priveste contestatia la executare, din simplul motiv ca dvs. aveti un contract cu BCR incheiat in perioada inc are acestea au fost decretate ca fiind abuzive. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  28. buna ziua. ma putet ajuta cu o informatie cu privire la doua credite imobiliare, unul luat prin programul prima casa cu ipoteca la ministerul finantelor iar al doilea luat la o banca diferita de cel cu prima casa. la cel de-al doilea am ajuns la executare silita iar valoarea garantiei nu acopera ipoteca. ma poate executa la apartamentul care este ipotecat prin prima casa. va multumesc anticipat

    • Dupa cum probabil ati vazut exista posibilitatea desfiintarii executarii silite dat fiind faptul ca in contractele de credit exista in aproape toate cazurile, clauze abuzive ascunse ce pot si duc la desfiintarea executarii si in unele cazuri extreme si la desfiintarea titlului executoriu. Prin urmare, nu lasati timpul sa treaca, mai ales ca noul cod de procedura civila prevede termene mult mai scurte pentru contestarea actelor de executare si daca aceste termene sunt depasite, NU MAI PUTETI CONTESTA ACTELE DE EXECUTARE SI NICI ONORARIUL DE EXECUTOR, care, de cele mai multe ori este, abuziv. Av. Cuculis 0722298011

  29. Buna! Am obtinut prin hotarare judecatoreasca suspendarea provizorie a executarii pana la solutionare in data de 12.07.2013! Totusi azi am primit de la cadastru o hartie prin care eram instiintati ca apartamentul a fost intabulat pe ce care l-au licitat! Executarea nu trebuia suspendata? Ce trebuie facut?

    • Buna ziua. Cred ca ceea ce semnalati dvs. nu este complet. Daca s-a suspendat executarea este clar ca acest lucru s-a dispus inainte de adjudecare, ori daca a fost inainte de adjudecare este evident ca nu ar fi putut sa mai organizeze licitatia. Sunt 2 aspecte, daca suspendarea a operat pe legea veche, dvs. trebuia sa incunostintati executorul, daca s-a defasurat executarea pe legea noua din CPC at. instanta de indata ce suspenda, comunica executorului actul de suspendare, incheierea. Trebuiesc vazute actele in tot cazul , este posibil a fie nula executarea daca lucrurile stau asa cum spuneti dvs. Cu stma, av Cuculis 0722298011

  30. Imi cer scuze, m-am exprimat gresit : suspendarea provizorie s-a dat in data de 12.07.2013, pana la solutionare, prima infatisare fiind in 30.09.2013! Multumesc!

  31. Am obtinut suspendarea provizorie a executarii, dupa licitatie, in urma plati unei garantii! Multumesc anticipat!

    • Atunci suspendarea opereaza doar in ceea ce priveste evacuarea. O sa fiti contactat de un coleg avocat, cu stima, av Cuculis 0722298011

  32. Buna seara, daca imobilul a fost deja adjudecat, se mai poate face contestatie la adjudecare si implicit la executarea silita? Din experienta dv. credeti ca avem sanse sa castigam procesul si sa oblige banca la o re-echilibrare a contractului?, (tinand cont si de Teoria Impreviziunii), ce urmeaza sa se intample? Mentionez ca apartamentul este inchiriat pe 5 ani unor straini, cu contract la Circa Financiara,incepand cu 10.01.2013, este un atuu sau un act de “rea credinta”? Multumesc, O seara buna

    • In functie de momentul executarii silite poate fi un act fie de rea credinta fie un impediment la evacuarea lor. Da, se poate ataca actul de adjudecare, in termen de o luna de la inchiderea licitatiei si eliberarea actului de adjudecare. Da, CU SIGURANTA puteti echilibra contractul si obliga la restituirea anumitor sume. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • Buna ziua, scuzati-mi insistenta, nu imi este clar un lucru: sa presupunem ca instanta decide in favoarea noastra, si anuleaza execut. silita si adjudecarea, se re-echilibreaza contr.. noi ajungem in faza in care putem plati ratele in continuare, (evident diminuate)? sau se reduce suma din re-echilibrare din totalul datorat? Multumesc, O zi buna!

      • Instanta poate doar sa modifice, anumite clauze abuzive si practici abuzive cat si actele nelegale incheiate de executor.Instnta nu poate fi un organ care sa va repuna contractul in derulare atata timp cat el a fost declarat scadent pentru neplata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  33. Buna ziua, as avea o intrebare referitoare la o executare silita, in sensul ca , acum aprox. un an eu impreuna cu sotul meu am incheiat un contract de ipoteca imobiliara in favoarea unei societati, pentru suma de 350.000 lei , am garantat cu un teren a carui evaluare a fost facuta, creditorul in acest timp nu a recuperat nici un leu din partea debitorului si s-a indreptat impotriva noastra pe motivul ca tb sa execute terenul ce a fost constituit garantie, motiv pentru care s-a incuviintat executarea si ni s-au solicitat si dobanzi, plus onorariu executor, intrebarea mea este urmatoarea:
    terenul constituit garantie si-l pot insusi, insa onorariu plus dobanzile mi le pot imputa mie sau se vor indestula din vanzarea terenului ori se intreapta impotriva debitorului?
    mentionez faptul ca obiectul contractului de ipoteca imobilara, este garantarea sumei datorate cu acest teren, nu alte bunuri prezente sau viitoare.

    Multumesc!

    • In calitatea dvs. de garant da, pot fi imputate TOATE datoriile debitorului principal. In orice caz, ar trebuie sa va ganditi cat mai repede sa deschideti o actiune in contestatie la executare. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

  34. buna ziua!!!ma aflu si eu in situatia de a fi wxwcutat silit,am primit somatia si hotararea de la judecatoria costesti,arges si adresa de poprire catre firma unde lucrez in care l-i se specifica sa-mi retina suma de 1/3 din venituri daca am o singura poprire si 1/2 din veniturile nete daca am mai multe popriri!executarea este de la o datorie catre cetelem,contractata in 2009,in contract este trecuta o linie de credit de 900ron,dar apoi in decurs de trei ani mi-au marit linia de credit la 5100ron,anuntandu-ma doar prin sms fara sa cer eu marirea liniei de credit sau sa semnez vreun act! acum am primit executarea pe suma de 7256,75plus cheltuieli de executare de executare de 1149ron,in total suma de 8405 ron!!!

    • Buna ziua stimate domn. Va comunic in primul rand faptul ca avem foarte multe litgii cu cei de la CETELEM, pentru clauzele abuzive din contracte. Intradevar marirea liniei de credit a fost ca o capcana pentru a va prinde sa va imprumutati si mai mult. Cu siguranta acel act aditional poate fi anulat. CU STIMA, AV. CUCULIS 0722298011

  35. Buna ziua, am primit o somatie de plata de la un executor judecatoresc, fiind implicat intr-un litigiu cu o firma unde am lucrat, aceasta pretinzand o suma de bani in instanta. Pot sa fac contestarea acestei somatii fara a plati cautiunea respectiva, si sa invoc faptul ca am venituri mici si eu si sotia, avem 2 copii minori si rate restante la banca?….inca ceva….
    se poate sa-mi scoata casa la vanzare daca este cumparata cu credit imobiliar de la banca, nu este ipotecata, ipoteca fiind facuta pe casa parintilor mei la contractul respectiv? Va multumesc!

    • Cu siguranta puteti cere pe calea ajutorului public judiciar scutirea INTEGRALA de la plata taxei ce se va plati cu titlu de cautiune.De asemenea trebuie sa aveti in vedere faptul ca pot scoate la vanzare indiferent daca bunul este ipotecat la o alta banca.

      Cu stima, av Cuculis 0722298011

  36. Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie; am cumparat un apartament la executare silita de buna intentie(sa locuiesc in el); Proprietarul a eliberat singura imobilul, se astepta sa fie executata si nu a facut contestatii etc. Problema ar fi ca a lasat datorii la asociatie aprox 10 000 ron in urma carora asociatia a obtinut Hot Jud pe numele fostilor proprietari. Ei nu au pus nici un privilegiu imobiliar la OCPI ( nu stiu conditiile , daca puneau recuperau datoriile) drept ca atare l-am luat liber de sarcini ( asa scrie in ACTUL de Adjudecare si in Extrasul de Carte Funciara), dupa 2-3 luni timp au aparut cu vechiul proprietar si cu datorii (nu m-a deranjat), am vazut ca pe liste apaream eu dar cu datoriile vechiului proprietar… m-am certat cu ei , le-am promis ca ii voi da in judecata, au facut un pas inapoi si au cerut de la primarie o recomandare ce si cum sa faca. Au primit raspuns de la primarie : ”Avand in vedere prevederile art 20 alin 1 legea 230/2007 …. recomandam reprezentantilor asociatiei sa solicite in instanta anularea licitatiei sau intoarcere executarii cu efectul restabilirii situatiei anterioare, respectiv obligarea creditorului DOMENIA CREDIT la plata sumelor datorate asociatie. Pana la clarificarea situatiei Asociatia de locatari va inregistra in rubrici separate in listele de plata , respectiv fisa individuala de cont debitele restante inregistrate pentru apartamentul executat”.
    1 Ce sanse au pentru anulare licitatiei ?? motivul ??
    2 Nu doresc ca aceste datorii sa apara pe mine ( asta s-a rezolvat) sau pe apartament (aici vor sa le bage …desi le am explicat ca nu au nici un temei legal si logic – ca nu doar apartamentul a consumat apa, gaz, caldura) Ce pot face??

    Va multumesc !!!

    • Buna ziua. Daca veti consulta legislatia priviind asociatiile si fundatiile in speta asociatiile de properietari o sa constatati cu stupoare ca pentru datoriile legate de imobil cum ar fi cotele la intretinere, ASOCIATIA DETINE PRIVILEGIU CAND VINE VORBA DE INCASAREA ACESTOR DATORII. Din punctul meu de vedere, asociatia cu usurinta poate desfiinta tot ce inseamna executare silita, daca se vor incadra in termenul de contestatie cu obligarea evidenta a fostilor debitori la plata sumelor restante.
      Cu stima, av Cuculis 0722298011

  37. buna ziua,
    in urma cu 5 ani am luat un credit iptocar de la europ credit in chf. in acel moment cum se stia francul avea o alta cotatie, iar salariile acoperau la acel moment creditul plus cheltuielile casei. Salariile au scazut la jumatate si francul a crescut si asa am ajuns in imposibilitate de plata. Am anuntat banca ni s-a reesalonat de 2 ori creditul, mi-am luat al doilea serviciu, am vazut ca nici asa nu putem, am plecat de 2 ani in italia.timp pierdut, fara familie… datorita situatiei care este acum in tara cu salariile si a locurilor de munca sotul a ramas fara serviciu, momentan ma aflu inca in italia, dar din banii pe care ii castig trebui sa platesc intretinerea casei, hrana etc.Fara a mai plati de 90 de zile creditul ipotecar. Sunt constienta ca am pierdut, dar problema este ca cei de la banca m-au sunat, am vorbit si nu vad nicio solutie pentru viitor, deoarece trebui sa aduc creditul la zi, asigurari de viata si pe apartament si asta pentru 6 luni…ca poate ne redresam. Cu tot respectul care redresare? si dupa 6 luni trebui sa platesc peste 600de chf??!cand un salariu este de1000ron! am gresit cand am contractat acest apartament…acum vreau de buna voie sa termin cu acest credit. sa se vanda sa faca ceea ce vor, deoarece eu nu mai am forta! vreau sa stiu ca in momentul in care depasesti cele 90 de zile, la ce perioada trebui sa parasesti casa?cum am spus eu sunt inca in italia iar sotul cu baiatul locuiesc in continoare in acel imobil! este mai usor ca ei sa paraseasca casa sa predea de buna voie cheile la aprtament? sa mai asteptam o perioada?
    eu sunt titularul, sotul cu tatal codebitori, tata pensionar iar noi fara servicii? ce este de facut? la cine pune oprire in momentul cand isi va gasi de munca?
    va rog sa ma ajutati cu un raspuns, deoarece chiar sunt in situatia de a gasi o solutie! va multumesc

    • Buna ziua stimata doamna si in cele din urma imi pare rau pentru situatia dvs. Din pacate situatia dvs. este intradevar una precara insa trebuie sa gasiti puterea de a lupta cu sistemul. Din fericire pentru situatia dvs. credit europe bank a abuzat ca restul bancilor de clientii ei si v-a incasat niste sume de bani cu titlu de comisioane si dobanzi abuzive, sume pe care dvs. puteti sa le cereti inapoi si astfel datoria dvs. catre ei va scadea. Dvs. nu ne-ati oferit informatii complete, fapt pentru care nici noi nu va putem oferi informatii complete cu privire la ce sume puteti recupera. In acest sens va sugeram sa prezentati contractul pentru a analiza oportunitatea unei actiuni in instanta.
      Cu stima, av Cuculis 0722298011
      avocat@indrumari-juridice.eu

  38. buna seara,
    Am de recuperat o creanta de la o persoana care intre timp a divortat. Apartamentul a fost atribuit debitoarei cu obligatia platii unei sulte. In cazul executarii silite si a preluarii apartamentului in care locuieste fostul sot in contul creantei care este mult mai mare decat valoarea acestuia, sunt obligat sa achit eu sulta. Precizez ca debitoarea nu este de gasit.
    Va multumesc.

    • Sub nicio forma nu aveti dvs. aceasta obligatie. In primul rand in cadrul unui proces de divort cu alocare de sulta, aceasta sentinta se transmite in mod obligatoriu din oficiu la OCPI pentru notare, astfel daca dvs porniti executarea atunci primul in rang este sotul care este indreptatit la sulta sa primeasca despagubirea.Cu bine, av Cuculis 0722298011

      • buna seara,
        In cazul in care incep executarea si preiau apartamentul in contul creantei voi fi nevoit sa achit sulta pentru ca este de rang superior?
        Ce se intampla in cazul in care nu dispun de suma respectiva{sulta}, iar apartamentul nu se vinde.
        va multumesc.

  39. Buna ziua dle avocat.

    Ma numesc Felicia, Bucuresti, va rog, daca puteti sa ma ajutati si pe mine, sa ma indrumati cum sa procedez cu EOS KSI ROMANIA.
    Am primit de la ei impreuna cu o firma de executori judecatoresti o hot judecatoreasca pt un card BCR ALTEX, pe care l-am luat in august 2006.
    Am platit in jur de doi ani, apoi a fost din ce in ce mai greu, nu am mai reusit cu plata, ne-au taiat salariile si stimulentele, ore suplimentare, etc) – lucrez ca bugetar, si nu am mai putut sa fac fata platilor, mai avand si alte rate, un leasing la o masina, un copil minor in intretinerea mea, sunt divortata.

    Va trimit contractul de credit, linia de credit a fost de 6800 lei.

    Va trimit contractul de credit pt card.

    Am primit de la Societatea Civila de Executori Judecatoresti -Ionescu, Serbanescu si Peticaru, ca au constituit dosar de executare pentru recuperarea creantei certe, lichide si exigibile in suma de 116.611,21 lei (curs referinta afisat de BNR la data cererii de executare silita, precum si a chelt. ce se vor stabili pana la terminarea executarii, sume ce vor fi actualizate, asa imi spun dansii.

    Apoi mai este un proces-verbal de infiintare a popririi catre locul meu de munca si Hotararea judecatoreasca data de Judecatoria sector 1, care incuviinteaza executarea la solicitarea creditorului EOS KSI ROMANIA SRL impotriva mea.

    Mai spune instanta ca Fara cale de atac. De ce? Judecata s-a facut spune Fara citarea partilor.
    Cei de la EOS practic pretind niste sume exorbitante, sunt obraznici, te sperie, folosesc tot felul de tertipuri urate, suna pe la vecini ca sa te faca de ras, etc.

    Aceasta datorie se poate sa fie prescrisa? De unde pot afla?

    Eu ce pot sa fac acum?

    Pot sa ma apar cumva ca sa nu mi se ia atatia bani?

    Va rog frumos, daca puteti sa imi raspundeti pe adresa mea de mail, nu public, din motive personale. Va rog.

    • Buna ziua stimata doamna, Referitor la problema dvs, va asiguram in primul rand de disponibilitatea noastra iar secundar de faptul ca trebuie sa actionati cat mai repede. Tinand cont de faptul ca executarea silita este o stare extraordinara si nu o chestiune normala, aveti posibilitatea efectiva a contestarii. O sa va rog astfe, sa ne lasati un nr, de telefon la care sa va putem contacta pentru a va da toate detaliile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  40. Buna ziua,
    Am cumparat un apartament la licitatie publica unde am mers la licitatie cu o sora , executorul a spus ca nu e nici o problema si acum vechiul proprietar ne-a dat in judecata ca am fraudat licitatia.Are vreun castig de cauza?
    Mentionez ca am facut si intabulare pe numele meu.

    • Descrieti va rog, aceasta frauda ce reprezinta in acceptiunea debitorului? Cu siguranta o vanzare poate fi desfacuta daca s-a desfasurat in coditii nelegale. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  41. Buna ziua,
    Cu permisiunea d-vstra o sa va detaliez problema mea:
    O persoana casatorita imi datoreaza o suma mare de bani. Imediat ce am obtinut o hotarare jud. def. si irev. sotia -debitoarea- a dat divort si printr-o tranzactie a lasat sotului apartamentul si marea majoritate a bunurilor. Cand a fost somata de executorul jud. aceasta s-a prezentat cu actul de divort. Deoarece era pensionara s-a facut poprire pe pensie pentru cateva luni deoarece a fost depensionata. Deasemeni executorul jud. a valorificat in contul creantei cateva bunuri de valoare nesemnificativa care in urma tranzactiei apartinea debitoarei. Debitoarea a plecat la Bucuresti la copii, in apartament ramanand sotul.
    In urma unei actiuni oblice instanta a anulat tranzactia, dar apartamentul a fost atribuit tot sotului, obligandu-l pe acesta la plata unei sulte catre fosta sotie egala cu jumatate din valoarea apartamentului. Raportul de evaluare a fost redactat in februarie 2013 la o valoare de 1,5 mld lei. In urma recursului Trib. Sv. a modificat sentinta in sensul ca a atribuit apartamentul sotiei(debitoarei) cu obligarea acesteia la plata unei sulte de aceiasi valoare (77.500 lei) catre fostul sot. Pana la redactarea motivarii am notat un litigiu in Registrul Digital de Insc. si Trans. Imob. , apartamentul nefiind intabulat.
    Mentionez ca apartamentul a fost supraevaluat, valoarea de piata nu depaseste 20.000 eur.
    Executorul jud. mi-a spus ca vor fi probleme la executae datorita sultei si faptului ca este locuit de catre fostul sot.
    Vom proceda la executarea silita a apartamentului, care deoarece nu prezinta interes pentru piata(amplasament etc.), va fi luat in contul creantei care este mult mai mare decat valoarea totala a apartamentului. In acest caz:
    -voi fi obligat sa achit sulta care impreuna cu cheltuielile de executare este aprox. valoarea de piata a apartamentului
    – cum voi putea sa-mi recuperez totusi creanta plus restul cheltuielilor, deoarece debitoarea locuieste in Bucuresti la una din ficele sale, si adresa nu o cunosc .
    Mentionez ca eu sunt pensionar, iar in cazul in care voi fi nevoit sa achit sulta pentru preluarea apartamentului nu dispun de suma respectiva.Pot sa o achit in rate.
    Va multumesc.

    • Domnule Stelian, dvs. stiu ca ati primit un raspuns complex in urma unei discutii cu un coleg. O sa va rog sa reveniti pe numarul dansului dau pe fix la 0314124888

      av. Cuculis 0722298011

  42. Buna ziua, Am o problema cu o firma de recuperare, este vorba de o datorie din 2004, neachitata din 2007, In urma cu cateva zile am primit de la o firma de recuperare, somatie. S-a facut blocare de conturi. Datoria este prescrisa. S-a inceput executarea silita, ce trebuie sa fac? Au dreptul de a face acest lucru, desi datoria este prescrisa?

    • Nu stimata doamna. Conform codului de procedura civila executarea silita se poate cere in termen de 3 ani. Invocarea exceptiei prescriptiei in cadrul unei contestatii la executare va scapa de plata acestui debit. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

  43. Buna ziua!

    Reprezint o asociatie de poprietari si avem urmatoarea problema: un proprietar a fost restant la intretinere, apartamentul lui a fost adjudecat de catre o banca, banca nu a platit nici ea intretinerea de un an pe motiv ca vrea sa plateasca doar suma de la data adjudecarii (nu si pe cea a fostului proprietar).Am fost la Cartea Funciara sa punem privilegiul, dar am aflat ca banca nu a intabulat apartamentul (deci figureaza tot pe numele fostului proprietar). Cum pute sa rezolvam aceasta problema si sa recuperam sumele datorate la intretinere atat de fostul proprietar, cat si de banca (ca nou proprietar)?
    Va multumesc frumos!

    • Buna ziua stimata doamna. In primul rand pe fostul proprietar il puteti executa pentru fostele cote la intretinere in limita lor pana la data adjudecarii. Ulterior, pe cheltuiala debitorului banca comerciala, faceti trancriptul cartii funciare pe numele bancii si ii executati silit pe aceastia. Cu stima, av Cuculis 0722298011

      • Va multumesc frumos pentru raspuns.Din pacate, fostul proprietar e cautat de interpol pentru multe alte datorii…deci nu mai avem cum sa dam de el… 🙁 Ma gandeam ca pentru faptul ca nu au facut intabularea in termenul legal, dat fiind faptul ca legea spune ca imobilul ramane liber de sarcini de la data intabularii, am fi putut sa imputam bancii si datoriile anterioare.

  44. Buna ziua,am contractat un credit ipotecar in 2007 la BCR,in 2008 am mai facut un credit la PROCREDIT BANK(fara garantie) pe firma unde eram administrator,in 2010 au inceput problemele rata la bcr aproape s-a dublat si n-am mai putut plati rata la procredit.La sfarsitul lui 2010 procredit a obtinut incunvintarea executarii silite pe numele meu ca administrator la sc X,inscriinduse in cartea funciara alaturi de bcr,bcr fiind rang 1 procredit rang 2(s-au inscris prin somatia nr din data de 2010).Din acel moment n-am mai platit nici ratele la bcr.
    Casa mi-a fost scoasa la licitatie prima data in feb 2011 de procredit apoi au urmat licitatii la fiecare 4 luni aproximativ(4 licitatii)ultima fiind in 2012 diminuata cu 25%,intre timp(2013) am gasit un cumparator pt casa si l-am contactat pe executorul care se ocupa de executare dar mi-a zis ca dosarul nu mai este la el ca au trecut atatea licitatii fara nici un cumparator si ca oricum banca(procredit) nu avea nici un avantaj din aceasta licitatie pt ca toti banii intrau in contul bcr ei fiind de rang 1.
    Intrebarea mea este ce trebuie sa fac?unde sa intreb?este posibil ca dosarul sa nu mai fie la el?pt ca vreau sa ma scap 1 data de ei si de bancile lor sa ia ce au de luat si sa ma lase in pace.
    Va multumesc anticipat!pentru rabdarea de care dati dovada si raspunsurile care ne mai lumineaza si pe noi.

  45. am calitate de comodatar intrun contract de comodat autentificat la notar pentru 6 imobile (vile ln zona de munte), in scop de de desfasura activitati turistice , infiintare societate comerciala .
    Comodatul este pe durata nelimitata, nu a fost inserata posibilitatea denuntarii unilaterale, s-a prevazut ca bunul sa fie restituit la data incetarii contractului, cu acordul partilor.Totodata a dat si o declaratie notariala potrivit careia isi da acordul sa locuiesc intrunul dintre imobile sa-mi intocmesc carte de identitate cu domiciliu stabil ceea ce am facut.
    Dupa ce am reabilitat imobilele si le-am introdus in circuitul turistic, brusc comodantul m-a notificat ca intelege sa denunte contractul fara a invoca vreun motiv.I-am raspuns ca nu este admisibil intrucat nu asa ne-am inteles i-am aratat ca am investit in reabilitare etc., si nu am mai primit vreun raspuns si nici nu am mai putut lua legatura pt. ca nu a mai raspuns nicicum.
    S-a adresat ex. jud. si a obtinut incuviintarea executarii silite ,instanta apreciind ca , comodatul cf. art. 2157 cv este titlu ex. si a admis incuviintarea pentru restituirea imobilelor.
    Executorul din exces de zel m-a amenintat ca intra in casa, ca ma evacueaza etc.
    Am formulat contestatie + susp, si separat susp. provizorie care mi-a fost admisa.Totodata i-am comunicat executorului ca nu are autorizare de intrare in incaperi art. 679 si hot. evacuare pt. aplicarea art. 887 cpc.Urmare acestei adrese a dat inapoi si a solicitat autorizarea intrarii in incaperi insa asupra evacuarii mi-a comunicat ca am interpretat gresit disp art. 887 si el ma va evacua.
    Acum in baza susp. provizorie sunt la adapost pt. o vreme.
    Va rog sa-mi spuneti daca este autorizat sa ma evacueze in aceasta situatie in care titlul nu este o hotarare judecatoresca si nu exista o hotarare a instantei in acest sens respectiv evacuare.
    El practic vrea sa execute evacuarea prin ricoseu dupa parerea mea.Instanta de executare a incuviintat executarea titlului contract de comodat pentru restituire imobil.
    Ce ma sfatuiti pe viitor ?Trebuie hotarare de evacuare ori nu ? Ma poate evacua fara hotarare doar in virtutea obligatiei de restituire imobil care doar daca este dispusa de instanta prin hot. implica si evacuarea ?
    Cu respect,
    Camelia Tudose

    • Nu, dar pot depune incuviintare pentru evacuare. Trebuie sa aveti in vedere posibilitatea asta si sa incercati sa rezolvati pe fondul cauzei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  46. In urma unei hotarari judecatoresti am de primit de la fostul sot sulta ptr.. un imobil partajat.Intrebarea mea este daca el poate vinde imobilul pana la acordarea sultei?In cazul in care nu achita sulta pot scoate imobilul la vanzare fara o alta actiune in instanta?Va multumesc anticipat!

    • Buna ziua stimata doamna. In momentul partajului hotararea este trimisa din oficiu la OCPI. In acest sens in momentul in care doriti sa va recuperati banii, scoatei la licitatie apartamentul repectiv, ori pe cale amiabila in vindeti. Cu bine, av Cuculis 0722298011

  47. Am fost executata silit de un creditor persoana fizica, casa a fost adjudecata, s-a platit pretul, banii au fost viranti in cont otp unde aveam un credit greu de platit in chf.Am vreo solutie ca persoana care a cerut executarea sa conteste in vreun fel executarea , chiar daca eu am parasit imobilul?Exista posibilitatea sa recastig imobilul daca as plati datoria catre persoana fizica?

  48. Revin cu lamuriri.Am avut un credit chf.Am platit ratele in mod regulat pana s-a cerut executarea silta de catre o persoana fizica careia ii datoram bani.S-a adjutecat imobilul de catre o firma (Rhea Project Company S.A.),iar suma obtinuta a fost virata in contul bancii creditoare.Persoana care a demarat executarea nu a primit niciun ban , asa cum prevede legea, tinand cont ca suma nu a ajuns sa acopere nici macar creditul.Intrebarea mea este daca mai pot in vreun fel sa pornesc o actiune de suspendare impotriva executarii sau a bancii (OTP), eu sau persoana fizica .De fapt vreau sa aflu daca se mai poate face ceva ca sa recuperez imobilul.

    • Stimata doamna, discutia este destul de complicata mai ales in situatia prezentata. Nu vreau sa va dau sperante initial, pana nu vedem toate actele, insa in mod normal, daca au existat erori de executare, da se poate desfiinta integral. Cu stima, av CUculis 0722298011

  49. Buna ziua! Am calitatea de adjudecatar a unui imobil executat silit de catre creditor (fost sot al debitoarei), am depus dosarul la finante pt calcularea impozitului(2%),inteleg ca plata celor 2% ar trebui suportati de catre debitoare, pt a-mi putea intabula eu imobilul, din ce am citit mai sus inteleg ca cei 2% trebuie suportati de creditor cel care de fapt a luat banii, specific ca mie cei de la finante mi-au spus ca “legea e facuta aiurea si e normal ca debitoarea sa nu o mai intereseze si nu va plati niciodata 2% ca este interesul meu ca adjudecatar sa-i platesc” Multumesc anticipat!

    • Buna ziua. Obligatia intra in sarcina debitorului nu a dvs. Imobilul il aveti adjudecat lipsit de sarcini. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  50. Buna ziua! Am calitatea de adjudecatar a unui imobil executat silit, plata impozitului de 2% intra in sarcina debitoarei, sau a creditorului care a luat banii?! Intreb pt ca ma vad nevoita sa-i achit eu(terta pers), pt a-mi putea intabula imobilul.

    • Buna ziua. Obligatia intra in sarcina debitorului nu a dvs. Imobilul il aveti adjudecat lipsit de sarcini. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  51. Buna ziua !In anul 2007 am contractat de la BCR un credit ipotecar in val de 30000 Euro. In anul 2012 am intarziat la plata ratelor peste 90 zile iar BCR mi-a ridicat dreptul de a plati in rate si Mi-au cerut suma integrala prin mandatara CEE COLLECT . In aceasta situatie am stabilit cu CEE COLLECT printr-un acord semnat sa platesc timp de un an cate 500 Euro pe luna si la final suma integrala,aceasta varianta fiind ultima solutie admisa de creditoare prin care mai puteam prelungi contractul.Incepand cu luna Iulie 2012 am platit cate 500 Euro timp de 6 luni si m-am oprit in luna Ianuarie 2013 din lipsa banilor . Acum in data de 07.05.2014 dupa mai mult de 1 an de la ultima plata am primit o comunicare insotita de somatie de la executor,PV de situatie ,Incheiere de la judecatorie irevocabila si definitiva cu data de 18.06.2012) ,sa platesc in termen de 15 zile datoria catre creditoare. Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca mai pot face ceva sa-mi salvez apartamentul si eventual sa revin la plata in rate . Mentionez faptul ca in 2011 am facut o plata in avans de 4200 Euro .

  52. Buna ziua.Doresc sa depun la firma dvs. dosarul pentru executare silita recuperare suma FNI.As dori sa stiu daca, in cazul in care se face contestatie la executare, putem fi obligati (in eventualiatatea in care vom primi banii) sa inapoiem sumele primite prin executare.Este vorba bineinteles de Dosarul 24632/3/2006.Multumesc.

    • Buna ziua, in cazul contestatiei la executare nu aveti de ce sa va faceti grija fiindca aspecte de procedura le vom comunica noi. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  53. Buna dimineata.
    In 2009 am contactat un credit de nevoi personale impreuna cu sotia eu titular ea coplatitor creditul a fost fara garantii sau ipoteca in ianuarie 2012 am intrat in iposibilitatea de a mai plati ratele lunare , in 2013 banca m-a dat in judecata si prin intermediul unui executor judecatoresc a obtinut executarea silita mai exact scoaterea la licitatie a apartamentului si poprire pe salariul meu in august 2013 s-a tinut prima licitatie intre timp eu am facut contestatie la executatre si dupa plata unei cautiuni stabilite de judecator am obtinut suspendarea executari silite provizorii pana la solutionarea cauzei in instanta , dupa aceasta suspendare provizorie banca a facut apel la aceasta hotarare a judecatoriei nemultumiti de faptul ca mi-a fost admisa suspendarea provizorie a executari . Apelul a fost respins de tribunal ca nefondat printr-o hotarare definitiva. Intre timp eu am mers la banca pentru a ajunge la o intelegere cu ei pentru esalonarea ratelor si plata lunara a acestora pana la achitatea intregului credit restant , initial dupa o convorbire telefonica a lucratoarei de la banca cu sefi ei aceasta mi-a transmis ca este posibila resalonarea ratelor dar cu conditia sa platesc suma de 10.000 ron si apartamentul pus ipoteca plus adeverinta de la serviciu si eu si sotia sa facem dovada ca putem achita ratele , dupa ce am depus toate documentele la banca pentru a fii analizate am primit raspuns dupa 2 saptamani ca juristul banci nu a fost deacord cu aceasta esalonare si am fost declarat necompatibil cu pretentiile banci , asadar am mers inainte cu judecarea cauzei in instanta . In cazul in care judecatoria va da castig de cauza banci si se va ajunge iar la scoaterea apartamentului la licitatie ce as mai putea face in aceasta situatie . Mentionez faptul ca eu in instanta am cerut ca vreau sa imi platesc raltele in continuare la banca si nu sa imi fie scos apartamentul la licitatie fiind singura noastra locuinta si avand si doi copii minori . Va salut cu respect . Si daca puteti sa imi dati un raspuns la problema asta

    • Buna ziua. Va preconizez de acum solutia si anume cererea dvs. va fi respinsa ca neintemeiata. Prin urmare, dvs. NU puteti face o asemenea solicitare catre banca ci prin prisma unor nulitati absolute, daca se constata ca banca ar fi avut o datorie ce deriva dintr-o clauza abuziva, DOAR asa puteti face o repunere in situatia anterioara. Va sfatuiesc sa reanalizati motivele contestatiei urgent. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  54. Am omis sa va spun creditul e luat de la Garantibank in 2009 si fiind instiintat print-un sms sa ma prezint la banca pt a semna un act aditional la contractul initial pe motiv ca se schimba titulatura banci sa investitori nu mai stiu exact acum . In sms imi era spcificat ca daca nu ma prezit sa semnez acel act se considera oricum ca eu sunt deacord cu acesta . Va multumesc si astept un raspuns .

  55. Buna ziua , domnule avocat Cuculis, am si eu o intrebare, am castigat un imobil la licitatie si fostul proprietar vrea sa faca contestatie , are vreo sansa sa castige? eu am platit integral imobilul iar in data de 27 iunie urmeaza sa mi iasa actul de prorpietar cum ar veni . Va multumesc frumos , tin sa precizez ca am fost contactata de catre fostul prorpietar ca ar vrea sa si recupereze casa platindu mi suma de bani , iar eu am refuzat !

  56. Buna ziua, sunt cetatean iordanian cu rezidenta permanenta in Romania, m-am inscris la o licitatie publica din cadrul ANAF pentru un apartament si un loc de parcare, as vrea sa stiu in cazul in care castig licitatia, o sa pot intabula apartamentul pe numele meu, avand in vedere ca sunt cetatean strain?cei de la ANAF mi-au zis ca pot fara probleme avand actul de adjudecare. imi puteti spune din punct de vedere legal daca se poate. multumesc

  57. BUNA ZIUA AM NEVOIE DE O LAMURIRE.AM LUAT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE DE 3000DE 3 AM PLATIT CREDITUL PANA MA DAT AFARA DE LA MUNCA.ACUM NUL MAI PLATESC NU LUCREZ AM UN BEBE MIC NU MAI LOCUIES IN ROMANIA DAR AM ADERESA DIN BULETIN LA O MATUSA.ACUM IMI SPUNE CA II VIN SCRISORI DE EXECUTARE SILITA LA EA. CU VALORI DE 10 MIL.EU NU AM NIMIC PE NUMELE MEU.DAR CAND AM LUAT CREDITU AM PLATIT O ASIGURARE IN CAZ CA NU MAI POT PLATI CRRDITU LA BRD.MATUSA MEA E SPERIATA CA CA O sa iii ia din casa asa ii ameninta telefonic venim sa luam din casa .ce pot face nu pot munci inca multumesc multtt

    • Reveniti va rugam cu un raspuns scurt si spuneti-ne care a fost data la care ati facut ultima plata? este posibil sa fie prescris, in raport de actiunea in executare silita. av. Cuculis 0722298011

  58. cu respect o intrebare.
    presedinte de asociatie de propietari
    mai pot inscrie privilegiul imobiliar la OCPI la distanta de 5 luni de la adjudecarea imobilului cu restante?
    mentionez ca adjudecatarul nu a intabulat pana in prezent
    daca pot,debitul va reveni fostului propietar sau inscriu privilegiul in sarcina adjudecatarului?
    cu stima,
    Mihai

    • Buna ziua. Conform legii asociatiilor de proprietari acest privilegiu este unul de drept, iar la momentul inceperii executarii silite ar fi trebuit ca executorul sa va notifice si pe dvs. iar in urma vanzarii bunului primii ce urmaru sa primeasca banii ar fi fost cei din asociatie, insa in cazul in care imobilul a fost adjudecat, desi dvs. mergeti si inscrieti acest privilegiu, el este desfiintat de drept de dispozitiile codului de procedura civila ” vanzarea la licitatie se face fara sarcini” prin actul de adjudecare, fapt pentru care nu veti face altceva decat sa incurcati pe viitorul proprietar. O alta chestiune pe care trebuie sa vi-o pun in discutie este aceea ca puteti executa actualul proprietar pentru datoriile trecute iar acesta sa se indrepte impotriva fostului proprietar. Mult succes, avocat Cuculis 0722298011

      • multumesc.
        am inscris astazi privilegiul imobiliar dar mai am o nelamurire
        in momentul in care noul propietar ,respectiv adjudecatarul, va fi instiintat de cadastru ,impotriva cui ar actiona?impotriva noastra ca si asociatie sau impotriva oficiului cadastral?si mai presus de orice in ce mod?
        ar avea sanse sa radieze ipoteca constituita prin privilegiul imobiliar tocmai datorita faptului ca a fost inscris la asa mare distanta de la momentul adjudecarii?
        asociatia NU a fost notificata de catre executor .
        este atacabila vanzarea imobilului?
        cu stima,
        Mihai

        • Articolul 51
          (1)Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.
          (2)Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta. Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitantei ori a altui inscris prin care asociatia confirma plata sumei datorate.
          (3)Operatiunile de publicitate imobiliara privitoare la privilegiul prevazut la alin. (1) si (2) sunt scutite de taxa de timbru.
          Av. Cuculis 0722298011

  59. Buna ziua, Domnule Avocat Cuculis , am si eu o intrebare la dumneavoastra am luat in 2008 un credit de nevoi personale de la GE MONEY am achitat pana in 2011 de atunci nu am mai platit nici o rata din cauza micsorarii salariului si acum 5 zile am primit executare silita !!!Nu am casa ,masina pe numele meu stau in casa parintilor , am o intrebare va rog , acun sunt in somaj am 440 Ron se poate sa fac o amanare daca fac contestatie stiu bineinteles trebuie sa achit creditul dar nu pot pana ma angajez !!! Daca as face contestatie am vreo sansa sa mai aman plata creditului ???Eu am platit 3 ani de zile 220 Ron pe luna rata ,am luat de la banca imprumut 100 Milioane iar pe executare scrie ca am de platit 114 Milioane lei ??? Va multumesc !!!!!!!

    • In cazu dvs. mai ales ca doriti si stingerea creantei este obligaorie aceasta procedura tocmai pentru a putea preintampina orice fel de dificultate prin cresterea penalitatilor. Nu faceti niciun fel de plata, pana nu se rezolva contestatia la executare, se scad sumele si se corecteaza titlul executoriu. Daca porniti o contestatie, orice penalitate se suspenda printr-o suspendare provizorie a executarii silite. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • nu a-ti reusit la nici una din nedumeririle mele sa-mi creionati un sfat util dar va multumesc oricum pentru timpul acordat
      sunt convins ca in alte circumstante toate intrebarile ar fi gasit raspuns
      cu deosebita consideratie,
      mihai

      • Va creionez faptul ca vad ca ati cam dormit acolo la asociatie si acum
        ati ramas cu o gaura la intretinere pe care ar trebui in mod normal,
        presedintele sa o repare fiindca el e singurul vinovat impreuna cu
        comitetul executiv ca nu s-au inscris la licitatia publica.

  60. Buna ziua, Domnule Avocat Cuculis , MAI am si eu o intrebare la dumneavoastra din 27.06 de cand am primit executarea silita prin posta in cate zile pot face contestatia de la data primirii plicului ????? Daca as vorbi cu executorul as avea sansa eu fiind in somaj sa-mi faca o plata mai nica la suma imensa care mi-au trecut-o ca am de platit ???? VA MULTUMESC FRUMOS !!!!!!!

    • Sunteti in termen. Execuarea silita este extrem de complicata si are in jur de 20 de termene care pot fi luate in considere. Vreau sa precizez pentru toti cei interesati, ca executorul NU POATE SA FACA ABSOLUT nimic in cadrul executarii silite fara acordul bancii, el este doar un instrument, fapt pentru care va rog atat pe dvs. cat si pe toti ceilalti sa nu mai semnati angajamente inutile cu executorul fara stampila sau semnatura creditorului datoriei, adica banca, sau orice alta institutie. Un angajament cu executorul nu valoreaza nimic, de fapt executarea poate sa reinceapa oricand si sa va vanda imobilele. Nu contest faptul ca se poate intermedia aceasta oferta a dvs. insa un agajamanet FERM si clar este cel facut cu semnatura creditorului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

      • Am luat un credit ipotecar și nu am platit la timp. Am executare silita. Eu nu am nici un imobil pe numele meu dar am domiciliul la soacra mea. Nu sunt căsătorit cu acte cu fiica dansei. Poate banca sa i ia casa soacrei mele?

        • Buna ziua. In aceste conditii nu se extinde urmarirea silita insa v-as sugera totusi sa aveti in vedere ca pe viitor ar trebui sa va rezolvati aceasta problema care o sa va urmeasca daca nu faceti ceva. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

  61. buna ziua,
    am cumparat de la banca, un apartament executat silit, liber de sarcini, executorul a platit asociatiei de proprietari suma ceruta acum un an. Administratorul spune ca datoria facuta in ultimul an nu a fost platita (ar fi trebuit actualizata suma). Acum administratorul spune ca datoria ramasa este pe imobil, si eu ca nou proprietar trebuie sa le platesc (eventual sa mi le reesaloneze). Trebuie sa-mi angajez avocat? Asociatia stia ca apartamentul va fi scos la licitatie de acum 3 ani. Cat a cerut executorului atata a primit.
    va multumesc

  62. Buna seara,va rog din suflet sa.mi raspundeti la următoarea speta.
    Eu sant debitor al unui imobil care este grevat in ordinea următoare. Ipoteca rang 1,2,3 in favoarea unei bănci,sechestru penal asigurator rămas definitiv pt suma de 350000 RON si somatie de plata pusă de un executor pt Bancpost care de fapt el a si vândut imobilul.
    Somația bancpostului nu era in cazul asta nula fiind înscrisă dupa sechestru?
    Eu in condițiile astea ce as mai putea face?
    Daca imobilul din cauza sechestrului se poate intabula pe numele adjudecatarului?
    Cine încasează banii din vanzare? Si încă o întrebare pt D-voastra cum pot face sa mai stau in casa macar câteva luni?
    Multumesc mult

  63. Buna ziua,
    As vrea sa aflu care este modalitatea prin care eu, executat silit, as putea sa salvez de banca mostenirea pe care mi-o vor lasa parintii mei dupa ce acestia vor deceda,Mentionez ca am un fiu major si as vrea sa stiu care este cea mai sigura solutie pentru a nu pierde in favoarea bancii imobilul, tinand cont ca platesc deja o treime de salariu si eu si sotul meu.Testamentul in favoarea fiului meu ar fi mai sigur decat un contract de vanzare -cumparare sau exista o alta solutie?

    • Buna ziua, renuntare la mostenire in favoarea nepotilor, adica copiilor dvs. dar atentie sa fie facuta cu bagare de seama fiind inseamna pe scurt fraudarea creditorilor si daca asa este, atunci se poate desfiinta contractul. Oricum, lucrurile acestea se discuta in mod particular. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  64. Buna ziua
    tatalui meu in virsta de 79 de ani I-a fost scoasa la licitatie garsoniera in care locuieste pentru ca timp de 6 ani nu a reusit sa vinda o bucata de teren evaluata la 100 000 euro, in conditiile in care piata imobiliara a terenurilor a scazut f. mult. Avocatul pe care il angajase, un avocat de renume, nu a reusit sa-l ajute la momentul potrivit si acum executorul judecatoresc angajat de ceilalti mostenitori a organizat licitatia garsonierei pe data de 5.09 (avocatul tatalui meu fiind .in concediu toata luna august) deci practic nu stim ce putem face ca sa nu-si piarda garsoniera in care sta avind in vedere ca are 79 de ani si traieste doar din pensie.Am contactat ceilalti mostenitori pentru o mediere dar nu sint interesati, doresc sa- l evacueze si sa-i vinda garsoniera pentru a-si completa banii avind in vedere ca valoarea terenului mostenit a scazut si ei nu accepta nici preluarea intregului teren in schimbul lasarii garsonierei tatalui meu.Ce putem face pentru a nu-si pierde garsoniera la 79 de ani??

    • Pentru inceput,asa cum au fost rezolvate si problemele altora, trebuie facuta aceasta opozitie la executare iar in subsidiar gasita modalitatea de inchidere a datoriei fie prin compensare fie vanzare, schimb etc. In cazul tatalui dvs. se poate si trebuie facuta o suspendare provizorie tocmai pentru a nu ramane in strada. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  65. Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate.. Am ramas cu un credit restant la o banca in jur de 9000€ care a fost vandut catre o firma de recuperari.Am primit de la ei prin intermediul unuii birou de executori o somatie de executare silita a imobilului unde locuiesc, ca s-au inscris in cartea funciara a acestuia. Mentionez ca imobilul este cumparat cu credit ipotecar unde sunt la zi cu ratele si
    banca detinand ipoteca de rang 1. Valoarea imobiluluii nu depaseste
    valoarea creditului, noi facand o
    refinantare in 2007 cand francul elvetian
    era in jur de 1,8 lei iar acum s-a dublat
    ca valoare deci si valoarea imprumutului
    s-a dublat. Poate fi scos imobilul la vanzare chiar daca ei nu-si recupereaza nimic si exista posibilitatea ca nici banca care detine ipoteca de rang 1 sa nu-si acopere creditul? Ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa procedez? Mentionez ca am vb cu executorul am dorit sa dau 150€ pe luna dar nu au fost de acord. Azi ma duc iarasi sa vad daca pot face ceva, un angajament de 300€ ,bani pe care am sa incerc sa ii dau apeland si la alte ajutoare. Multumesc mult de tot.

    • Buna ziua stimata doamna, in legatura cu situatia dvs. din pacate urmarirea silita imobiliara, daca se sfarseste prin neacoperirea creditului, platiti mai departe la nesfarsit, de aici si aceasta nedreptate majora a dreptului nostru. Nu putem comenta insa va puteti apara in cadrul unei contestatii la executare, sa suspendati orice penalitate, mai ales ca discutam despre o banca si despre CHF puteti merge chiar si pe denominare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  66. Buna seara, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: dupa un proces de succesiune, cu hotarire definitiva si irevocabila, sora mea , tergiverseaza plata sultei, pe motivul ca nu are bani, si ca ar plati partea ce mi se cuvine in rate pe perioada de mai multi ani. Isi doreste apartamentul ramas in urma decesului mamei noastre, locuieste acolo, desi are locuinta proprietate personala , dar, nu vrea nici sa paraseaca apartamentul nici sa plateasca sulta, hotarata de instanta, in termen decent, dupa un proces de 2 ani.
    Am recurs la procedura executarii silite, dar nelocuind in aceeasi localitate , va rog sa-mi spuneti care ar fi capcanele care mi-ar pricinui pierderi finaciare. Mentionez ca imobilul e intabulat pe mama decedata si e liber de orice obligatii financiare.
    Multumesc pentru timpul acordat si pentru raspuns!

  67. Buna ziua va rog sa mi spuneti daca eu am o firma clu datorii catre furnizori si acestea imi cer executarea silita a imobilului iar din cauza asta sotul vrea sa divortam mai pot sa mi faca executare pe imobil ,eu nu mai sunt in actele casei in urma divortului

  68. Buna ziua, sotul meu a luat un credit in 2007 de nevoi personale in CHF,i-au facut executare silita,nu are serviciu momentan, a avut casa pe numele lui,dar a vandut-o unei verisoare indepartate de-a mea inainte de ai face executare silita. Alte bunuri nu avem, decat cele din locuinta. Locuim in acea casa in continuare impreuna cu copii. Ce optiuni de executare are executorul in conditiile date,imi pot executa bunurile, intrand pe propietatea verisoarei, se pot executa si copii nostri cand vor fi majori (ei vor cumpara casa respectiva la majorat si nu vor face succesiune dupa noi)? Eu am calitatea de imprumutat solidar in urma unui act aditional dar in executare nu scrie decat de sot, imi va deschide alt proces sau cum se va proceda ? VA MULTUMESC PT TIMPUL ACORDAT, CU DEOSEBITA STIMA!

  69. Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sotul meu a luat o suma de bani de la un domn acum un an .Eu am aflat de acest lucru abea peste 9 luni .A fost facut un contract de imprumut la notar ,unde sotul meu se obliga sa restituie datoria pana la o data concreta si intelege sa garanteze cu bunurile mobile si imobile daca nu va da acea suma de bani.Va plati si penalitati de 0,01% pe zi de intarziere.Spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac ca sa-mi pastrez partea mea din apartament ? multumesc anticipat

  70. Buna ziua domnule avocat Cuculis am si eu o mare rugaminte la dumneavoastra daca se poate sa ma indrumati cu niste sfaturi , am scos acum ceva timp un credit de la volksbank cu ipoteca pe apartament in valoare de 30000 CHF .. tin sa mentionez ca pana sa fac acest credit doamna de la banca m-a informat ca pana in acel an nu a crescuse francul deloc eu avand rata lunara de 200 CHF , dupa un timp francul incepuse sa creasca odata cu asta si rata mea pana cand am ajuns de la 2 lei francul la 3.7. Dupa 4 ani in care am fost cu ratele la zi nu ne mai puteam permite sa platim chiar toata rata lunara insa plateam si jumatate din acea rata dupa cateva luni cand banca a vazut ca nu putem plati chiar toata suma la rata am fost si am vorbit cu ei si am cazut la un comun acord sa platim mai putin , bun au fost de acord dupa 1 an in care incercam sa platim cum putem si eu si sotul si baiatul am ramas fara locuri de munca pentru p perioada de timp si nu ne-am mai permis sa platim rata pe ceva luni .. am fost din nou sa discutam la banca sa cadem din nou la un comun acord unde deja cei de acolo nu ne mai bagau in seama si am zis sa sunam la bucuresti la volksbank iar de acolo am fost imformata ca avem si la noi in oras sucursala volksbank si sa mergem sa vorbim acolo , am mers inapoi la ei iar doamna de acolo a inceput sa urle la mine ca de ce am sunat la bucuresti ca i-au sunat si pe ei cei de la bucuresti si ca i-au certat si asa mai departe i-am spus motivul pentru care am sunat si ca aici nu suntem bagati in seama . Dupa toata chestia asta cei de la volksbank nu ne-au informat sub nici-o forma si dupa un timp ne-am trezit cu un plic in care volksbank spune ca ne-a trimis datoria unei firme de recuperare , bun am sunat si la acea firma de multe ori iar intr-un final ne-a raspuns o doamna si ne-a informat ca o sa vorbeasca cu directorul lor si ca ne suna inapoi dupa care nu ne-a mai sunat nimeni . Am incercat din nou sa luam legatura cu cei de la acea firma de recuperare dar nu ne mai raspundea nimeni pana intr-o zi in care s-au saturat de telefoane si ne-a raspuns si ne-ai zis scurt si la obiect ca daca nu platim toata datoria ramanem fara apartament iar dupa un scurt timp a sosit si plicul cu executarea silita si scoaterea la licitatie a apartamentului . Tin sa mentionez ca nu ne-a informat nimeni in legatura cu trimiterea creditului la alta firma fara semnez nimic . Se poate sa imi explicati si mie mai detaliat ce as putea sa fac. Multumesc anticipat. Iar acum pe data de 26.09.2014 a si fost prima licitatie la care noi nu am fost anuntati , trebuie sa sunam noi sau trebuie sa ne sune ei ?

    • Stimata doamna. In primul rand ne manifestam parerea de rau vizavi de situatia prin care treceti dvs. si sa stiti ca sunt zeci de mii de executati silit pentru asemenea situatii, si la fel de multi cei care au scapat tocmai prin greselile facute de catre banci, executori si nu in ultimul rand de redactarea defectuoasa, abuziva si ilegala a contractelor de credit. In primul rand trebui sa aveti in vedere faptul ca nu puteti ramane in impasivitate chiar daca se va vinde imobilul, fiindca, daca nu se va acoperi datoria, aceasta va genera in continuare dobanzi si in 2 ani de zile suma va reveni acolo unde este acum. Trebuie promovata o contestatie la executare in mod obligatoriu pentru a putea ANULA, comisioane dobanzi si alte speze abuzive si astfel sa puteti ajunge in cele din urma la zi si sa scapati de aceasta povara. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  71. buna ziua domnule avocat,va rog sa ma ajutati cu o problema care nu o inteleg.
    In anul 2005 am dobandit prin sentinta definitiva si irevocabila un teren ce-mi apartinea déjà din 1994 in urma unui contract de vanzare -cumparare.
    In 2005 s-a facut un proces de iesire din indiviziune de catre mostenitorii unui teren mai mare in care a fost inclus si terenul meu,deoarece detineam 1,6mp din terenul unui mostenitor
    Instanta m-a obligat la plata unei sulte de 1.300.000.lei vechi.
    In cartea funciara i-mi este trecuta sulta ca drept de ipoteca legala asa cum apare in hotararea judecatoreasca ,adica tot in lei vechi, dar nu este specificat acest lucru..
    A-si dori sa stiu daca sulta s-a prescris ,sau trebuie sa o achit si la ce valoare (lei noi sau lei vechi).
    Va multumesc ,
    Dina M.

  72. daca dupa decesul tatalui imi revine o cota parte din apartamentul parintilor poate o banca sal scoata la licitatie va multumesc.

  73. Buna ziua domnule avocat, am si eu o intrebare la dvs.
    Am luat un credit de nevoi personale de la Raiffaisen pe o perioada de 72 luni, am ramas in urma cu plata …….si am primit prin posta scrisoare de la executoriul judecatoresc cu data de 9.07.2013 ca mi-se va pune poprire pe venit + cheltuiele de judecata +onorariul executoresc . Deja am avut prima poprire ,si va intreb daca se mai poate face ceva in continuare in cazul meu……….eventul contestatie la executare …..mentionez ca data primirii este de 11.03.2014 a instiintarii. Va multumesc! si va rog ajutati-ma .

  74. Buna ziua,

    As dori sa va cer sfatul in legatura cu o posibila achizitie a unui apartament. Acesta a fost adjudecat de catre actualul proprietar in urma unei licitatii/proceduri de executare silita. Debitorul a dat in judecata banca, procesul pe rol fiind inscris in c.f. La primul termen, banca a avut castig de cauza, decizia nefiind definitiva intrucat debitorul a facut recurs.
    In acest context, doresc sa achizitionez de la actualul proprietar acest apartament. Datorita inscrierii acestei sarcini (recursul) in c.f., tranzactia de vanzare-cumparare nu poate fi definitivata iar propunerea proprietarului este semnarea unei promisiuni de vz-cump pana la finalizarea procesului si a hotararii definitive.
    Intrebarea este: care sunt riscurile la care ma expun? Ce se intampla daca banca pierde procesul?
    Multumesc frumos!

  75. Buna ziua.In cazul cistigarii unei licitatii ,daca depun intreaga
    suma chiar a doua zi ,
    -in cit timp pot avea actul de proprietate ?
    – in cit timp se poate face evacuarea fostului proprietar ? (potrivit legii).

    va multumesc

  76. Buna ziua.am si eu o problema..am cumparat o garsoniera prin licitatie.mi s-a emis actul de adjudecare…numai ca fostul propietar are ceva datorii la asociatie si caldura electrica…mi sa spus ca este liber de sarcini…c pot face? Va multumesc

  77. Datoriile trebuie platite de fostul propietar ca de el sunt facute?doar ca sefa asoc de prop.. tot trage sa le achit eu..un sfat va rog?

  78. daca o banca vinde 25% cota parte dintr-un apartament si eu licitez o suma mai mare decat pretul de pornire si este admis devin proprietara acelui apartament?

  79. Buna seara domnule avocat Cuculis.am si eu o mare problema.In anul 2008 am cumparat o garsoniera prin credit bancar in valoare de 37000 franci elvetieni.am platit timp de patru ani dupa care nu am reusit sa mai platesc deloc.In februarie 2014 am primit o instiintare de la un executor judecatoresc ca locuinta va fi scoasa la licitatie.In luna iulie am facut contestatie la executare,iar in octombrie am avut prima licitatie dar nu s-a vandut.Prima contestatie a fost respinsa si am facut din nou dar si aceasta a fost respinsa pentru ca eu nu am avut posibilitate sa platesc taxa de timbru si nici cautiunea fiind o suma destul de mare adica 7000 lei.a venit din nou o instiintare ca pe data de 18 noiembrie am a doua licitatie.credeti ca mai am vreo sansa sa merg mai departe cu judecata?se mai poate face ceva sau voi fi evacuat?

  80. buna seara,am adjudecat un imobil si nu am reusit sa il platesc in termenul de 30 de zile,. Daca il platesc dupa acest termen se mai tine o noua licitatie? Pot veni si alti licitatori sa ofere un alt pret mai mare sau in momentul in care il platesc noua licitatie nu o sa mai aiba loc? Astept un raspuns. Va multumesc

    • Buna ziua. M-am inscris la o licitatie publica vanzare imobil, chiar in ultima zi. In ziua in care trebuia sa aibe loc licitatia(astazi) primesc telefon ca se suspenda deoarece au primit de la judecatorie sentinta civila nr 866/2015, prpnuntata in dosar nr 14594/233/2013 se va emite adresa catre OCPI pentru elibetarea unui extras fe carte funciara…. .Fata de cele mentionate…procedura se suspenda…. .Foarte greu mi s-a eliberat PV de suspendare a licitatiei, foarte nervoase. Vroiau sa-mi inapoieze ordinul de retragere a garantiei imediat fara nici o dovada. In aceasta situatie cum sa procedez? Cum pot sa fiu la curent cand se reia procedura? Pot face on secret?

  81. Buna ziua .
    Cu aceasta problema ma confrunt : am o casa luata prin programul prima casa, acum 3 ani. Banca si statul are ipoteca de rang I pe imobil. Printr-o conjunctura nefavirabila am o executare silita pe acest imobil . Spuneti-mi care sunt riscurile mele de a fi executata. Din calcule reiese ca daca imobilul va fi vandut nu se poate acoperi nici valoarea imprumutata la banca, dar sa mai se poate achita ceva si celuilalt creditor. In acest caz ce se -ntampla? Ce trebuie sa fac ? Mentionez ca cu acest creditor am incheiat un protocol prin care deja am inceput sa-l achit, dar nu am reusit sa-l achit integral. Astfel se pune presiune pe mine, si imi scoate la licitatie casa. In momentul in care mai primeste niste bani suspenda executarea, dupa o perioada din nou renunta la suspendare. Si tot asa. va rog sa-mi dati un sfat. Multumesc

  82. Revin, dorind sa fiu mai explicita! Am achitat apartamentul,dupa cele 30 de zile. In 10 zile va avea loc noua licitatie in contul meu. Intrebarea este,eu in ce calitate ma voi prezenta la noua licitatie avand in vedere ca am achitat deja imobilul?in cazul in care se prezinta alti licitatori, pot oferi un pret mai mare decat cel achitat de mine?in cazul in care nu se va prezenta nimeni la licitatie apartamentul va fi adjudecat din nou de mine? Cand voi primi actul de adjudecare?

  83. Buna ziua. Am facut un credit la BCR, in anul 2008, am platit o perioada, apoi am ramas fara venituri si nu am mai putut plati. BCR a vandut creanta unui recuperator, nu stiu exact cand, nu am fost anuntat, m-am trezit cu telefoane de la ei, cu amennintari sa platesc, iar eu am efectuat doua plati. Apoi, nu am mai platit nimic, iar acum m-am trezit cu somatie imobiliara. Vor sa ma execute cu bunul imobil pentru o suma de cel putin 3 ori mai mica decat valoare datoriei, care oricum in 6 ani a crescut de 3-4 ori. Nu stiu ce sa fac, sa le dau banii, pe care nu ii am, iar daca nu fac rost de ei, sa ii las sa scoata casa la licitatie. Am citit de contestatie, de suspendare la executare, dar daca instanta decide in favoarea lor, mai pot sa le dau banii sau nu vor mai accepta nici o intelegere, decat scoaterea la licitatie.

  84. Buna ziua!
    Va rog sa ma ajutati cu niste informatii, daca este posibil.

    Dupa un proces de partaj tergiversat pe timp de 6 ani, mama mea a obtinut imobilul in care locuim, cu obligarea la plata unei sulte catre tatal meu. In urma deciziei primei instante, tatal meu a facut recurs la tribunal, aceeasi sentinta. A facut apoi apel la Curtea de Apel. S-a pastrat sentinta, definitiva si irevocabila. Acum, el vrea sa ne dea afara din casa, mentionand executarea silita. Noi am pus casa in vanzare, dar va dati seama ca in conditiile actuale, nu se va vinde imediat. Mentionez de asemenea, ca urmeaza sa facem trecerea la Cartea Funciara pe numele mamei, intrucat fara sentinta definitiva nu ne era permis acest lucru.
    Intrebarea mea este: dupa cat timp, se scoate bunul imobil la licitatie, de catre executor? Daca se popreste contul de salariu al mamei, exista un termen pana la care sa dam toti banii tatalui meu?
    Va multumesc anticipat.

  85. Buna ziua,

    Am o intrebare la d-voastra, sotul a facut un credit de care nu am stiut si acum a venit o executare silita.El este plecat in afara.Pot inchiria apartamentul pana strang suma necesara creditului, e un credit de 4000 eur.Ma mai pot executa daca apartamentul e inchiriat pentru o perioada de timp?

  86. Buna ziua domnule Av Cuculis, Sunt in faza de contestatie la Execut silită am depus cauțiune dar intre timp la cererea adjudecatarului am fost evacuată. In acest dos expertiza contabila a ieșit in fav mea adică am plătit in plus la dob cca 13500 chf. Pe lângă aceasta pb. Contractul de cesiune între OTP SA si OTP FACTORING ZRT nu ARE nici o ștampila decât semnături , nu are data certa si a fost autentificat la notar + carte funciară la o luna după ce a început ex silită. Are doar o ștampila mică pusă de executorul judecătoresc ” Cfi cu originalul” , deci nici cel orig nu are ștampila dacă copia acestuia arată astfel! Acest contract este valabil ??

  87. Domnule avocat , am adjudecat un imobil la licitatie in contrul creantei . Mai inaintea adjudecarii Asociatia de Propietari a depus la cartea funciara o adresa pentru recuperarea unui debit al fostului propietar cel avea de circa un an . Am preluat imobilul in urma licitatiei si distribuire pret ,,fara sarcini,, m-am deplasat la asociatie unde m-am inscris in fisa imobilului si am dorit sa-l revand imediat , in acest sens mi-a trebuit de la asociatie adeverinta cu ,,debit,, 0 , asociatie refusand spunandu-mi ca nu vor elibera adeverinta ce imi era necesara la notar . In acest sens am achitat debitul integral al fostului propietar , dar le-am cerut acestora sa scrie pe chitanta numele meu totodata sa consemneze ca debitul apartine fostului propietar acumulat in perioada cat era el propietar . Mai pot recupera aceasta suma? Daca da pe cine trebuie sa actinez si care este modalitatea , va multumesc.

  88. Buna ziua dl-le avocat Cuculis,sunt in proces de contestatie la executare silita,nu am avut suma necesara pt a plati cautiunea dar intre timp am facut rost de banii necesari pt cautiune in acest interval executorul judecatoresc lam cererea adjudecatarului am fost evacuata
    In acest dosar expertiza contabila a iesit in favoarea mea platind in plus la dobanda circa 13500 chf
    PE LINGA ACEASTA PROBLEMA CONTRACTUL DE CESIUNE INCHEIAT INTRE OTP SA SI OTP FAKTORING ZRT in care nu se gaseste numele meu si nici creanta transmisa,ci este una in BLOC
    NU are stampila si nici data certa doar niste semnaturi ,si a fost autentificat la notar+carte funciara la o luna dupa ce a inceput executarea silita
    Deci contractul are o stampila o stampila cf cu originalul pusa de de executorul judecatoresc deci nici originalul nu are stampila
    ACEST CONTRACT ESTE VALABIL ??
    VA MULTUMESC!

  89. Buna ziua!!!am un credit de nevoi personale facut in 2010 la reiffeisen bank.Am platit pana in noiembrie 2010!banca mi-a vandut datoria la firma de recuperari ,,Kruk,,!am iinteles ca datoria se prescrie dupa 3 ani ,dar in ce conditii?cand se poate intrerupe prescriptia?va multumesc!!

  90. Buna ziua domnule Av Cuculis, Sunt in faza de contestatie la Execut silită am depus cauțiune dar intre timp la cererea adjudecatarului am fost evacuată. In acest dos expertiza contabila a ieșit in fav mea adică am plătit in plus la dob cca 13500 chf. Pe lângă aceasta pb. Contractul de cesiune între OTP SA si OTP FACTORING ZRT nu ARE nici o ștampila decât semnături , nu are data certa si a fost autentificat la notar + carte funciară la o luna după ce a început ex silită. Are doar o ștampila mică pusă de executorul judecătoresc ” Cfi cu originalul” , deci nici cel orig nu are ștampila dacă copia acestuia arată astfel! Acest contract este valabil ??

  91. Imobil scos la licitatie de Banca Y la suma de 23000 ipoteca este de 60000. mi a fost adjudecat imobilul cu acordul bancii la 22 000.In cartea funciara apare o somatie in valoare de 20000din partea fond monetar. Imobilul adjudecat de mine pot sa l inscriu in cartea funciara fara obligatii..?mai pot sa l pierd?

  92. Buna ziua

    AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din valoare.Am contestat aceasta licitatie insa executorul a trecut la alt imobil NEIPOTECAT.Este legal avand in vedere codul civil art 816 alin 4
    ESte normal ca executorul sa pastreze banii in cont la el din vinzare si eu sa platesc penalitati la credit si acumsa imi vind si acest imobil?

    • Buna ziua. Executorul nu are dreptul sa tina banii nejustificat de mult, insa este o practica prin care genereaza alti bani, in plus. Secundar, conform Cod Civil, da, se poate trece la executarea si celorlalte bunuri din proprietatea dvs. chiar si neipotecate. Discutia despre ipoteca este una care are multe valente totul tinand strict de calitatea dvs. in contract. Cu stima, av. Cuculis 0722298011

  93. Banii au fost tinuti mai bine de un an.Timp in care banca mi-a calculat penalitati si dobanzi.Practic am achitat creditul de doua ori pana acum si am ramas de platit si cu valoarea initiala.Avand in vedere ca am contestat actul de adjudecare de accea am intrebat daca e normal sa treaca la alt imobil tinand cont ca nu s-a finalizat contestatrea vanzarrii primului imobil ipotecat

  94. Va multumesc! sunteti o echipa adevarata!! ar trebui sa aveti birouri si in restul tarii!!! toata stima si respectul pentru o minte sclipitoare!!!! un adjudeactar fericit!!!

  95. buna ziua!!! daca actul de adjudecare a fost anulat!!! eu pot pierde apartamentul si banii …sau banii cu care l-am platit ii primesc inapoi??????????? si de la cine??

  96. buna! dupa adjudecare unui imobil in 2010, in 2014 somatie pentru vechii proprietari ,asupra imobilului meu . ce fac?au vreumn drept? e al me de 4 ani

  97. Buna ziua. Dupa ce am primit actul de adjudecare pentru un apartament pe care l-am cumpărat la o licitație, in termen de câte zile trebuie sa il înscriu in cartea funciară si ce se poate intampla daca nu fac acest lucru ? ( am vrut sa il înscriu, însă cei de la biroul de cadastru si intabulare mi-au spus ca trebuie sa plătesc o taxa suplimentară, iar din cele citite mai sus pe site-ul dumneavoastră înțeleg ca aceasta taxa nu intra in atribuțiile mele ). Va mulțumesc !

  98. Buna seara!! Ma aflu in urmatoare situatie si as vre sa stiu ce pot face: in urma cu un an si jumatate am cumparat un imobil impreuna cu sotul meu, totul a continuat in felul urmator in perioada cand am luat imobilul nu eram casatoriti nu puteam achizitiona dupa casatorie deoarece am mers pe credit prima casa, iar eu aveam deja una si nu m-am incadrat atunci a luat doar el si eu am ajutat cu plata avansului la imobil, acuma am vrea sa facem o hartie notariala prin care sa reiese ca am pus si eu o parte din bani si in caz de vreun necaz sa am si eu parte la acest imobil. Noi ne-am gandi ca dupa ce se inplinesc cei 5 ani sa-l trecem pe amandoi si atunci nu mai avem probleme, dar tinand cont ca vrem sa ne protejam ce putem face.
    Multumesc!!

  99. Buna dimineata! Domnul avocat cu respect, va rog sa imi dati un sfat urgent !
    Sunt adjudecatarul unui imobil, din 15 Septembrie,
    -pe 6 oct am primit actul de adjudecare
    -pe 27 oct am facut intabulareaa
    -pe 28 oct executorul a primit de la judecatorie admiterea  cererii de incuviintare a executarii silite cu Incheiere finala dezinvestire.
    -pe 21 nov era programata punerea in posesie.Greseala a fost ca a scris numai numele debitorului nu si a debitoarei.
    Executorul spune ca a primit un fax de la debitor ca nu este completa cererea de evacuare.  A trebuit sa depună Executorul completare indreptare eroare materiala luni 21 nov a spus ca a depus iar miercuri am descoperit ca nu era inca depusa. (deci a mintit)
    Pe 2 dec a fost aprobata cerea de completare .
    Pe 23 dec a fost depusa din nou cererea completată cu ambele nume ale debitorilor
    Pe 7 Ian a fost respinsă cu forma finala dezinvestire.
    Pot ataca decizia din 7 Ian ?
    Executorul a gresit, a luat banii, si eu sunt cel care sufar.
    Va rog din suflet sa-mi dati un sfat ce pot sa fac sa pot intra macar in Martie in posesie. Sunt din Vaslui , am consultat un avocat, a luat comisionul dar tot ceva concret nu m-a sfatuit decat ca imi propune un alt executor cu care lucrează el bineintes  sa isi ia si el inca odata comisionul.
    Contestatia la executare a debitorilor depusa pe 2 oct inca nu s-a încheiat, s-a amânat de cateva ori.
    -actul de adjudecare poate fi anulat in urma contestatiei daca am intabulare făcută?
    -ce trebuie sa fac sa pot intra in posesie in Martie, unde sa apelez si ce cerere trebuie sa fac?
    -executorul trebuie sa restituie inapoi comisionul daca nu s-a finaliza din vina lui?
    -considerati ca executorul a acționat conform legii?
    -este posibil ca executorul sa pună bete in roate sa se amâne intenționat punerea in posesie?
    -eu am plătit impozitul de 2% la financiar , pot sa ii recuperez ? Deja am cheltuit 13 000 lei in plus pana in prezent, nu mai rezist.
    Va rog din suflet sa-mi dati un sfat ce pot sa fac sa pot intra mai repede in imobil ca aici la noi in Vaslui toti te jupesc fara nici o soluție .
    Va multumesc pentru înțelegere
    Trimis de pe iPad-ul meu

    • Va rog frumos domnul avocat, aștept un răspuns de la dumneavoastră pentru problema mea. Am trimis si un email si nu am primit răspuns.

  100. Buna seara!As dori sa va întreb daca pot scoate la licitație un bun imobil(proprietate privată)ținând cont ca nu se afla sub executare judecătorească!Singurul motiv este ca vreau sa o vând cat mai repede!
    Va rog frumos daca se poate sa imi dați un răspuns!
    Va multumesc!

  101. Buna seara. Parintii prietenului meu au girat un credit luat pe firma cu ap personal. Astazi este executat silit pt 160.000 ron . Saptamana trecuta au depus in contul executorului 110.000 ron si au cerut bancii ca diferenta sa se recupereze din patrimoniul firmei . Azi ap s a vandut la licitatie cu 90.000 ron si executorul a zis ca nu se mai poate face nimic . Se mai poate face ceva chiar si depunerea diferentei de 50.000 pt a nu pierde apartamentul ?

  102. Buna ziua. Suntem interesati sa cumparam un apartament prin vanzare la licitatie si am avea nevoie de cateva informatii. Am inteles din raspunsurile dvs. faptul ca in anii 2010 bancile au schimbat regulile jocului si multe familii s-au gasit in imposibilitate de plata. Am inteles de asemenea ca multe din aceste clauze contractuale/ noi reguli sunt atacabile in justitie fiind abuzive. Doua intrebari pe acest fond:
    1. De ce bancile se grabesc sa scoata la licitatie apartamente cand proprietarii contesta sumele imputate si clauzele contractuale ?
    2. Care banci sunt cele mai problematice si care banci au practicat clauze transparente din experienta dvs.?
    Nu stiu daca este adevarat, dar mi se pare ca bancile se grabesc sa scoata la licitatie casele oamenilor pentru ca vor sa isi recupereze banii, transferand in acelasi timp problema intre cumparatori si cei care isi pierd casele. Noi dorim sa cumparam un apartament la un pret bun dar nu vrem sa participam la o alta injustitie sociala in tara asta. Multumim !

  103. Buna ziua,

    Incerc sa va prezint succint problema mea:
    – in data de 09.07.2007 am contractat un credit de nevoi personale, cu scadenta la data de 09.02. 2010;
    – in data de 04.09.2007 am facut o refinantare cu scadenta la data de 05.09.2011;
    – ultima plata efectuata a fost la data de 29.10.2008 cand, in urma decesului mamei, nu am mai putut onora platile (mama fiind cea care ma ajuta in directia asta).
    Acum aprox 2 luni am fost contactata de Kruk in vederea stingerii datoriei. Mentionez ca la adresa trecuta in contract nu am mai locuit din 2007 (chirie) si nu cunosc situatia corespondentei.
    Sunt casatorita, nu detin bunuri pe numele meu si momentan, nu lucrez.
    Puteti sa mi spuneti, va rog, care este situatia in care ma aflu si cat de grava este?
    P. S. astazi, m am trezit cu un reprezentant kruk la usa. Este in regula acest fapt?
    Va multumesc.

  104. Buna seara. Am o nelamurire in legatura cu adjudecarea unui imobil licitat. In Actul de adjudecare este trecuta suma datorata de debitor suma care este trecuta si la Cartea funciara..Imobilul a fost licitat la o valoare mai mare decit suma datorata. Ce se intimpla cu diferenta? In contractul de imprumut cu ipoteca notarul trece penalitati de 0,3%pe zi de intirziere dar acestea nu au fost mentionate si inscrise in cartea funciara ca datorie si nu sint mentionate nici in actul de adjudecare..Va multumesc.

  105. Buna ziua ,
    Am adjudecat un apartament la licitatie achitant toata suma .
    As dori sa stiu care este termenul de contestatie si din ce data incepe ( data procesului verbal sau data achitari intergrale a sumei) .
    Multumesc

  106. Buna ziua,

    Va rog frumos sa imi explicati daca un executor judecatoresc poate sa intre in imobilul unde am domiciliul. Mentionez ca am fost executat pentru un credit de nevoi personale, nu am girat, nu am nimic pe numele meu. In luna august mi-a venit notificarea de executarea silita cu mentiunea ca vor fi poprite toate conturile si salariul. Din septembrie sunt in somaj si ieri mi-a venit alta notificare conform careia trebuie in termen de 3 zile sa declar bunurile mobile si imobile pe care le detin. Va rog sa-mi spuneti daca e mai bine sa ma duc la biroul executorului pentru a formula declaratia sau sa astept sa vina ei acasa la parinti. Parintii mei sunt foarte speriati ca le vor lua bunurile lor. Mentionez ca parintii nu au girat cu nimic. Are voie executorul sa intre in proprietatea privata?

  107. Buna ziua,
    M-am decis sa va scriu deoarece nu am gasit nici un raspuns concret la “problema ” mea.
    Ma refer in cazul in care cumpar un apartament in urma unei licitatii publice sau cumpar de la o persoana care-l vinde dupa ce l-a cumparat prin licitatie.
    As vrea sa va intreb cine plateste :
    -datoriile catre asociatia de proprietari
    -datoriile catre utilitati
    -alte datorii…televiziune, telefonie etc

    Toate aceste datorii se mostenesc de catre noul proprietar in cazul in care fostul proprietar, care a generat aceste cheltuieli, nu e de gasit sau nu mai e nimic de luat de la acesta.
    Asociatia de proprietari e obligata sa-mi stearga datoriile fostului prprietar ?….furnizorii de utilitati sunt obligati sa ma rebranseze?
    Va multumesc frumos pentru timpul acordat…….respecte.

  108. Bună seara. Va rog dacă se poate sa mă ajutați cu o opinie asupra problemei cu care mă confrunt.În 2007 am contractat un credit la VB.Datorita situației financiare nu am mai putut susține ratele lunare.S-a ajuns la executarea casei contestată prin intermediul biroului dvs.insa instanță a respins contestatia.La al doilea termen casa a fost vândută, concomitent cu vânzarea de creanțe a VB către Rabon iar suma din executarea casei s-a virat către Rabon.In continuare am rămas cu salariul poprit iar din discuțiile cu cei de la Rabon nu am ajuns încă la o intelegere.In paralel din 2013 am o acțiune pe clauze abuzive prin anpc, câștigată și în a doua instanță pe 6.02.2015,la care aștept hotărârea și o alta acțiune colectiva prin biroul dvs.pt.recuperarea com.de risc. As dori sa știu ce șanse am de a recupera sumele reprez.com de risc și totodată ce posibilitate as avea sa nu mi se mai retina sume din salariu având în vedere ca firma recuperatoare a încasat suma din vânzarea casei

  109. Buna ziua
    Pentru radiere auto ,era necesar obtinerea acceptului Serviciului venituri prin semnarea si stampilarea Fisei fiscale auto.
    Pentru validarea Fisei fiscale de catre serviciul venituri,am fost obligat sa platesc amenzi contraventionale .
    Dupa plata debitului pretins de catre Serviciul venituri am deschis actiune in instanta pentru recuperarea debitului platit.
    Actiunea mi-a fost respinsa pentru neplata in termen de 10 zile a taxei judiciare de timbru.
    Am cerut reexaminare ,dar camera de consiliu mi-a respins cererea de rexxaminare confofrm art.200 alin 2 si 3din NCPC.
    Ce solutii legale sunt pentru recuperare debit platit si impus abuziv.Cu multumirii.

  110. Buna ziua,am si eu o intrebare la care va rog frumos sa-mi raspundeti.Sunt interesat de un apartament scos la licitatie,Acest apartament este la a treia licitatie proprietarii nu locuiesc dar din sursele mele ar fi divortati dar vreau sa stiu daca obtin licitatia,am riscul de a pierde apartamentul?Si acum nu stiu ce fel de datorii ar mai avea pe baza acestui apartament daca are mai multe datorii mi se cuvin mie dupa ce voi fi proprietaru apartamentului?Si as mai dori sa stiu cum functioneaza licitatia si ce trebuie sa-i cer executorului sa-mi scrie pe procesul de adjudecator ca sa fie apartamentu fara nici o datorie chiar sa fiu la zero si cu cheltuielile asociatiei,Va multumesc!

  111. Buna ziua ,
    Am cumparat un apartament prin licitatie publica acum o luna , l-am achitat integral , am depus actele pt cadastru ,dar mi sa spus ca este doar provizoriu si ca abia dupa 30 de zile se va face intabularea definitiva si ca fostul propietar are drepul la contestatie .Ce inseamna acest lucru .? .Ce cale legala mai are fostul propietar de a impiedica mutatrea mea in acel imobil si daca mai este in vigoarea legea in care cumparatorul trebuia sa faca dovada platii impozitului pe suma platita pt acel imobil .
    Ce drepturi mai are fost propietar din moment ce am depus actele pt cadastru fie el si provizoriu ?
    Daca fostul propietar face contestatie cum mai poate schimba cursul procedurii de a intra in posesia imobilului?
    Multumesc !!!

  112. Buna ziua,avem un credit de la BCR,din 2008,in euro,debitorul fiind sotul meu,cu domiciliul stabilit in strainatate (Italia),s a garantat cu imobilul mamei mele,din tara,aceasta avand calitatea de garant ipotecar in contractul de credit.Din cauza situatiei financiare precare (pierderea locului de munca,somaj),ale sotului,nu am putut sa mai platim ratele la zi.Am informat banca in scris,nu am avut din partea lor nici macar un raspuns sau o discutie de reesalonare sau suspendare,cum prevedea contractul.Asa am aflat ca,in contract exista clauze abuzive,ca banca nu isi respecta angajamentele…Am depus actiune pentru clauze abuzive,in martie 2013,proces care se ,,lalaie” inca la judecatoria sector 3 Bucuresti…In iulie 2013,s a dispus executarea silita a imobilului,iar prin acea hotarare mama mea a devenit debitor…Am depus contestatie la executare,si am angajat un avocat ,,renumit”,care nu si a facut treaba cum trebuie,in sensul ca ,noi am cerut ajutorul judiciar pt plata cautiunii,aceasta fiind foarte mare,in jurul a 5500 ron,iar mama mea fiind pensionara,lucru pe care nu le a cerut (acestea fiind aflate ulterior).In paralel cu procesul de contestatie la executare,executorul isi vedea linistit de treaba,a scos imobilui la licitatie,iar dupa trei licitaii maraton,la cea de a treia pe 22 sept.2014,imobilul a fost vandut..La licitatie au participat mai multe persoane,care din motivul ca ,exista acel dosar de clauze abuzive,pe rol,s au retras,nu au mai licitat,a ramas doar unul singur,care a licitat …si cumparat imobilul pe aprox.18000 de euro,evaluarea fiind de aprox,26ooo de euro.S a dat termen mamei mele pana pe 22 martie 2015,sa evacueze imobilul.Intre timp,imobilul cumparat,a fost revandut,la o alta persoana cu suma de aprox.26000 de euro…Cel care a cumparat apartamentul la licitatie,este politist,locuieste in Sibiu,acolo si lucreaza,are o C de identitate in judetul olt, unde este si locatia imobilului (mai precis Slatina ).Intrebarea mea este daca este legal tot ce s a procedat,cu aceasta vanzare-cumparare,iar un alt aspect,la sfarsitul lunii ianuarie,banii din vanzarea imobilului la licitatie,nu ajunsesera in contul bancii la BCR..Noi am fost chemati pt asicurarea imobilului,anuala,asa cum prevedea contractul de credit.S a prezentat procesul verbal,intocmit de executor cu vanzarea,iar cei de la banca se uitau unii la altii si ridicau din umeri…asa am aflat ca la banca nu se stia nimic..Dle avocat,doresc sa stiu,ce cai de atac se mai pot face,daca totul a fost legal.Eu si sotul meu suntem rezidenti in strainatate,urmeaza sa vin in tara pe 20 martie,pt a elibera imobilul,si pt a o muta pe mama mea intr o locuinta inchiriata. Va rog frumos sa imi raspundeti,sa aveti o duminica placuta si multa sanatate !

  113. am cumparat casa cu 10mi eur in 2005.am fac un credit in 2008 la brd de 8000eur in lei pt a achita alt credit in eur.primul an a fo suma stabila,350roni.a venit criza si s-a urcat la 540roni.sotul a ramas fara servici,a dat faliment fabrica,eu m-am inbolnavit si stau si acum la pat,in cirje….am girat cu casa care mi-a evaluat-o la 1,4miliardecind am fac creditul pe buletin era adresa veche si n-am anuntat banca cind am schimbat buletinul pe adresa unde stau ca n-am putut si nici nu m-am gindit sa fie o problema.un inspector al banci a fost la adresa veche din buletin si noul proprietar i-a dat nr meu de tel si adresa casei dar nu m-a anuntat nimeni si nimic.sotul a plecat in cipru dar banii cistigati n-au fost la nivelul nevoilor asa ca am platit luna de luna cit am avut,am vindut cite o gaina,oua,ce am putut si eu sa dau ceva la banca,creditul fiind pe 25ani.in oct anul2014 m-am trezit cu doua pers cumparatori la casa.a fost fiica si s-a interesat la banca si la executor si casa e scoasa la licitatie din iulie2014.datoria data de banca e 42ooo iar suma licitata e 61000.pe 18.11.2014 am primit pe adresa casei,aici unde stau comunicare pt licitatie.de atunci am primit in fiecare luna comunicare pt luna urmatoare.
    va rog,as vrea sa stiu ce pot sa fac….ce se intimpla daca nu se vinde,casa e din chirpici,din1945,pamint putin,e prea scumpa,nu cred sa vrea cineva sa dea atitia bani
    la 57 ani si fara picioare bune unde sa mai mergem,poate n-om trai prea mult,,,mi-e greu saplec in necunoscut,in chirie udeva si cu ce platesc?
    banii la banca trebuie dati dar cum sa fac,alt credit nu pot face,sa reesalonam cumva,sotul are promisiuni din noembrie pt paznic sau arice dar in nimic
    pt pensie anticipata mai trebuie un an la virsta..
    pt mine pt pensie de boala trebuie bani multi iar pe drept tre sa fi jumatate mort
    va rog,dati-mi un sfat parintesc daca se poate si legal
    sa platesc chirie banci,se poate?pina am bani s-o rascumpar.
    asigurarea pt casa e la omniasig,nu se poate sa achite asigurarea si sa platesc la omniasig rate?
    poate exista o portita sa ramin aici si sa platesc cumva rate.cind trece cite o masina prin fata portii imi sta inima,ma gindesc ca-s pt casa mea.
    in speranta ca nu v-am plictisit cu povestile mele va multumesc si multa sanatate.

  114. Buna ziua. La prima licitație de 100% am oferit prețul cerut si s-a adjudecat imobilul dar nu s-a achitat la termenul stabilit, se scoate la o noua licitație tot 100% si nu se prezintă nimeni. Daca la următoarea licitație pe 75% se adjudeca de către o alta persoana, sunt obligat la plata diferenței dintre 75% si 100%?

  115. Buna ziua,

    Ma gandesc sa achizitionez un imobil scos la licitatie prin intermediul unui executor judecatoresc.
    In momentul de fata imobilul nu este locuit (este in constructie si nu este terminat).
    Ma intereseaza ce probleme pot sa apara dupa adjudecarea licitatiei?
    Termenul de 15 zile pentru contestatie curg dupa achitarea integrala a sumei pentru care s-a castigat licitatia, sau din momentul in care a fost desemnat castigatorul licitatiei?

  116. Doresc sa paticip la o licitatie pentru un imobil executat silit si am vazut ca dumneavoastra va pricepeti sa puneti bete in roata executarilor
    Situatia este urmatoarea:
    Doamna X este executata silit de catre un IFN pentru un contract de leasing financiar-autovehicule pentru suma de aproximativ 110.000euro.
    Sentinta (irevocabila) din data de 08.06.2012 de la dosar este:

    Instanta dispune sistarea stării de indiviziune cu privire imobilul situat în ….. prin atribuirea acestuia în favoarea intimatei X (sotia).Obligă intimata X (sotia) să plătească intimatului Y (sotul) suma de 32.500 euro, în echivalent lei la data plăţii, cu titlu de sultă. Dispune continuarea executării silite pornite în dosarul execuţional nr. … al BEJ….

    Y (sotul) a participat la una dintre licitatiile organizate pentru imobil si la adjudecat acum 6 luni, dar nu a achitat diferenta de 90%. Pentru achitarea diferentei am inteles caci creditorul a asteptat 4 luni. Avand in vedere aceasta, imobilul a fost scos din nou la licitatie in contul fostului adjudecatar (Y-sotul).
    In cazul ca intimata Y (sotia) nu a platit sulta intimatului Y (sotul) (nu am verificat la executor)
    ridic intrebarile:
    1. M-ar afecta in caz ca voi fi adjudecatar faptul ca sulta nu a fost platita de intimata X (sotia) intimatului Y (sotul)?
    2. Este posibil ca intimatul Y (sotul) sa se intrepte impotriva mea (adjudecatarul) pentru recuperarea sultei, invocand ca as fi un cumparator de rea credinta (in sensul ca eu stiam de sulta si totusi am adjudecat imobilul)?
    3. Sulta respectiva ar trebui sa apara in C .F. ca si somatie de plata? Daca da, aceasta nu se radiaza in momentul in care voi intabula (imobilul se vinde liber de sarcini conform publicatiei de vanzare)?
    4. I s-ar putea imputa Y (sotului), in cazul unei actiuni judecatoresti impotriva adjudecatarului decatre Y (sotul) pentru recuperarea sultei, reaua credinta pentru ca a participat la licitatie, a adjudecat si nu a platit cei 90%
    5. Avand in vedere ca de la hotararea instantei si pana acum Y (sotul) nu a intreprins nici o actiune pentru a recupera sulta, constituie acesta un motiv pentru care el si-ar pierde acest drept in cazul in care imobilul este vandut la licitatie publica?
    6. La ce alte pericole m-as expune daca as adjudeca imobilul?

    Va multumesc pentru timpul acordat!
    Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra

  117. Buna ziua,In data de 16.12.2014, am primit o executare silita, insa debitul respectiv a fost platit in data de 14.11.2014. Dovada platii a fost trimisa catre creditor imediat efectuarii platii. Am contactat si executorul, o angajata a biroului mi-a specificat ca ” pot merge si la televiziune ca nu o intereseaza”. Acum am contul blocat si banca nu poate debloca decat daca platesc totul. Voi plati, dar cum imi pot recupera banii, avand in vedere faptul ca am platut debitul de doua ori, trebuie sa platesc si executarea, desi plata a fost efectuata inainte de a avea cunostiinta de executare, si am avut si neplaceri cauzate de blocarea contului?Va multumescPoate exista avocati care cunosc speta si ma pot ajuta.

  118. una ziua !! Am si o intrebare . In 2013 am fost castigat printr-o licitatie o garsonera – la executorul judecatoresc. Debitorul a facut contestatie la executarea judecatoreasca prin care solicta uramtoarele- 1.Admiterea contestatiei. 2.Lamurirea intelesului,intinderesa si aplicari titlului executoriu, 3. Desfintari executari silite 4. Intoarcera executari si stabiliri situatiei anterioare. Iar instanta a hotarat – Admite contestaţia astfel cum a fost modificată. Anulează actele de executare. Respinge cererea de lămurire a titlului executoriu. Obligă intimatul Ungureanu Gheorghe la cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile.
    – Ce se intampla cu mine??? E posibil sa pierd garsonera?? Mentionez ca sunt cumparator de buna credinta , am intabulat-o pe numele meu . Numarul dosaruli este 3504/291/2012-Judecatoria Roman

  119. Buna ziua ,
    Am un apartament cumparat in rate cu ipoteca 1/1 ,intre timp printr-un proces SC GENERALI ASIGURARI SA s-a ajuns hotarirea de executare silita a apartamentului .intrebarea mea este poate scoate la licitatie executorul judacatoresc apartamantul ipotecat ?fac precizarea ca OPORTUNITY CREDIT este de rangul i pe cf valoarea creditutului de rambursat este 6500lei si sunt un platitor bun a ratelor
    Va multumesc!
    nr meu de tel este 07447xxx2

  120. Buna seara, am si eu o problema legata de executarea silita. problema este urmatoarea sotia mea a luat un credit de la Banca Transilvania in urma cu aproximativ 4 ani, creditul era o descoperire de card 5 salarii in avans sotia a platit la el aproximativ 2 ani si nu s-a scazut nimic din valoarea creditului si intr-un final nu l-a mai putut plati mentionez creditul era pe numele ei innainte de casatorie. Noi am facut nunta ne-am luat un apartament in urma cu 3 ani prin prima casa si astazi am primit instiintare ca vom fi executati amandoi ca o sa ni se execute apartamentul daca nu achitam suna de 9000 de lei desi creditul a fost unul de 5000 lei si s-a platit la el timp de 2 ani.executare este una definitiva oare ce mai pot face in asemenea conditii in afara de a ma pregati sa ies in strada cu tot cu copilul de 6 luni? Va multumesc anticipat

  121. Buna seara Am si eu o intrebare si va rog sa imi raspunde-ti .Eu am un credit cu ipoteca pe apartament din 2008 in august 2009 nu am mai putut ratele, in 2010 a fost scos la licitatie .intre timp eu am plecat din tara si nu a fost vandut nici pana acum 2015.Intrebarea mea este daca in 5 -6 ani nu sa putut vinde ,au fost 2 sau 3 licitati in fiecare an ce se inimpla dupa atitea ani cine ramine propietar banca sau eu.Am inteles eu sau este gresit la un credit daca nu platesti 3 ani este prescis sau sters nu mai ai datori la creditul respectiv. Va multumesc anticipat

  122. Buna ziua,poate ma poate ajuta cineva cu un sfat ,…am contractat nu imprumul BCR pt nevoi personale in valoare de 5600 roni in 2006 ,am achitat o parte din credit ,apoi am ramas fara serviciu si am ramas in inposibilitatea de plata.Am fost somat sa platesc ,apoi am fost sunat atat eu cat si memrii familiei de firma de recuperari KRUK ,zilele acestea surpriza ,am gasit in usa un Comunicat de incheiere,de la ANCPI,o casa de avocatura ,dintr-un alt judet ,cere si obtine secestru pe apartamentul proprietate personala ,pt o presupusa datorie de 11 200roni plus cheltuieli de executare in favoarea SECAPITAL PRIN KRUK ROMANIA SRL ,dandu-mi termen de reexaminare de 15 zile .
    Va rog un raspuns ,un ajutor cum ar trebui sa procedez?mentionez ca din 2008 sunt divortat de sotie fara a avea partajul facut,Exista vreo cale de atac in istanta in favoarea mea ?sau trebuiesc achitati cei 11200roni presupusa datorie care KRUK?Fiind divortat ,partea sotiei din imobil poate fi pierduta?In cazul in care reusesc sa platesc suma datorata in aceste 15 zile ,cum trebuie procedat pt stingerea litigiului?
    va multumesc

    • Buna ziua. In principal tot ce inseamna contracte incheiate in perioada indicata de catre dvs. sunt susceptibile de a avea inserate clauze abuzive va dau un exemplu castigat de curand –
      Nume Calitate parte
      VRABIE LAURA-ELENA Contestator
      SC SUPORT COLECT SRL Intimat

      Şedinţe
      25.03.2015
      Ora estimata: 9:00
      Complet: C 3 civil
      Tip solutie: Admite cererea
      Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare modificată Menţine actele de executare din dosarul de executare silită nr. 1639/2012 al BEJ Plăcintă Adina Maria, pentru o creanţă totală de 20790,95 euro constituită din capital şi dobândă potrivit contractului de credit încheiat între părţi. Obligă intimata la plata către bugetul de stat a sumei de 204 lei reprezentând ajutor public judiciar acordat contestatoarei sub forma scutirii de la plata taxei de timbru. În baza art.274 VCPC obliga intimata la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli de judecata contestatoarei reprezentând onorariu expert.
      Document: Hotarâre 25.03.2015

      Acest dosar fiind al C.A CUCULIS si Asociatii.

  123. Buna ziua domnule avocat. Va urmares cu mult interes atit postarile de pe facebook cit si aparitiile dvs la posturi tv Suntem ex silit de Credit Europe in urma unui credit ipotecar in franci elvetieni .Au fost pina acum 3 licitatii pe casa momentan casa nu s-a vindut la nici una Instanta ne-a respins suspendarea la ex silita a urmat un proces de contestatie la ex silita care a fost respins si acum pe 27 03 2015 am avut un nou proces prin care din nou s-a cerut contestatia la ex silita . Instanta a dat urmatoarea sentinta; In baza art 411 al 1 pct C.p.c.suspenda judecarea cauzei. Cu drept de recurs .Va rog sa-mi spuneti asta ce inseamna? Exista o speranta? Am indraznit sa va intreb pt ca am vazut cit de mult v-ati implicat si asta inseamna ca dincolo de meseria pe care cu onoare o practicati sunteti si un om deosebit cu o mare noblete sufleteasca.Va multumesc!

    • Buna ziua, da a fost suspendata judecarea cauzei insa poate fi repusa pe rol din cate vad formulati o cerere de repunere pe rol av Cuculis 0722298011

  124. BUNA ZIUA .IN URMA DIVORTULUI AM RAMAS IN APARTAMENT CU COPILUL NOSTRU MINOR DAR TREBUIE SA,I DAU SOTULUI SUMA DE 75.126 RON PE DATA DE 14 APRILIE.AM FOST SA IAU UN CREDIT DIN BANCA DAR MI,AU SPUS CA PANA IN IUNIE NU A,MI POT DA CREDITUL SI NU AM DE UNDE SA,I DAU SOTULUI ACEA SUMA.CE MI,SE POATE INTAMPLA DACA MAI INTARZI CU PLATA?VA MULTUMESC

  125. Va multumesc ! Faptul ca mi-ati raspuns atit de repede imi comfirma parerea ca dvs chiar va implicati f mult in a-i ajuta pe cei cu probleme .Multa sanatate si multe procese cistigate va doresc domnule avocat!

  126. Buna ziua astept rasunsul va rog frumos mai am 13 zile pana la data in care trebuie sa,i restitui sulta sotului va multumesC

  127. Buna ziua, domnule avocat,

    Am incheiat procedura de executare silita cu fostul sot, in luna aprilie 2014, prin plata sultei catre acesta, in BEJ, pentru un imobil proprietate comuna.
    Insa, ulterior am omis sa inregistrez cererile de radiere la ancpi. ( s-au deteriorat foile si nu stiu inca daca BEJ imi va putea da alt exemplar original )
    Drept pt care, fostul sot, apare in continuare ca si coproprietar.
    Si am primit acum in anul 2015 luna martie, o somatie imobiliara, de la un alt birou de executare, pentru un credit bancar brd finance, prin EOS – al fostului sot, pe care acesta, l-a contractat in anul 2007.( creditul era in val. de 1500 lei aprox. si are executare acum pentru suma de 10.000 lei + cheltuieli de executare 2500 lei.)
    Intrebarea este: Ce trebuie sa fac eu in aceasta situatie, sa nu fiu afectata de executarea imobiliara, ca unic proprietar ramas dupa plata sultei catre fostul sot?
    Imobilul nu este intabulat, nu are carte funciara deschisa si nici sulta inca nu este radiata ( desi este platita creditorului, fost sot, in BEJ in anul 2014 luna aprilie. ) Cu mentiunea ca, Somatia imobiliara este primita pe numele fostului sot.
    Va multumesc.

    • Buna ziua. In legatura cu situatia dvs. nu vad decat o singura varianta in care puteti rezolva situatia. Contestatia la executare avand in vedere ca se urmareste bunul dvs. inchis prin plata sultei unde sa indicati aceste aspecte.Desi primita pe numele fostului sot, este vorba de imobilul dvs. executorul l-a depistat pe fostul sot ca fiind coprorietar astfel incat acum va executa si va si vinde casa daca nu va aparati. av. Cuculis 0722298011

      • Buna ziua,

        Va multumesc pentru raspuns.
        Din pacate contestatia la executare este taxata la valoare.. Ceea ce inseamna extrem de multi banuti .. Imposibil pentru mine de acceptat aceasta solutie, in situatia in care am platit deja o sulta. (enorma pentru valorile imobiliare din prezent). Asadar, m-am prezentat la BEJ cu toata documentatia necesara si am primit in schimb documentul in caza caruia urmarirea imobiliara a incetat. In baza acestuia, am radiat si notarea la OCPI.

        Multumesc pentru timpul acordat.
        Cu deosebita stima!

  128. Buna ziua,
    Sunt administratorul unei societati comerciale cu datori aprox 40.000 lei la ANAF,din cate am inteles aceste datorii se pot trece pe persoana fizica,
    Intrebarea este : Se poate executa silit pe persoana fizica un imobil luat prin programul “Prima Casa” daca acesta este pe numele Administratorului?
    Multumesc anticipat

  129. Buna ziua,
    Locuiesc impreuna cu sotul si 2 copii majori intr-o garsoniera unde suntem coproprietari. Am acumulat datorii la intretinere deoarece sotul refuza sa plateasca. In urma cu cateva zile am primit somatie ca vom fi executati silit. Doresc sa divortez de sot deoarece este violent si are probleme cu alcoolul. Daca in urma divortului se face partaj si platesc jumatate din datorie mai pot fi executata? Sau doar sotul pe cota lui? Multumesc!

  130. Buna ziua, am si eu o problema. Fosta sotie a prietenului meu s-a trecut abuziv ( tatal ei lucrind la judecatorie-printr-un act scris de mana- in mai se fac 15 ani) in cartea funciara a apartamentului, si nu vrea sa se scoata nicicum. In contractul de vanzare-cumparare titular este numai prietenul meu, el este proprientarul. Ce se poate face in acest caz ca sa o scoata din cartea funciara? Ne-am gandit sa o dea in judeata ea necontribuid banesc la cumpararea apartamentului. Exista o sansa sa castige procesul prietenul meu? Multumesc frumos. Cu stima

  131. Buna ziua, am urmatoarea speta, Am un litigiu cu CEC-ul. am avalizat doua bilete la ordin doar cu semnatuta, Suneti-mi trebuia scris numele intreg al avalistului? Si este vioe ca pe acelas bilet sa fie mai multe scrisuri si corecturi?

    • Buna ziua, acest caz conform legii BO si Cambiei in general acest CEC nu poate fi pus in executare. Trebie sa va mobilizati spre a face opozitie la executare. Cu stima. av Cuculis 0722298011

  132. Buna ziua! In privinta unui bun executat silit care este procentul minim cu care acesta se poate vinde? Se poate vinde cu mai putin de 50% din valoarea evaluarii? Multumesc!

    • Buna ziua, conform normelor in vigoare la acest moment se poate vinde cu pana la 30% din valoarea de evaluare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  133. Buna ziua,
    Va solicit ajutorul de specialitate in privinta achizitionarii unei case ce a fost publicata pe un site de executari:

    Imobilul apare listat cu “pret de vanzare directa” (fara licitatie) iar telefonic mi s-a spus ca acest imobil si terenul aferent se afla in “proprietatea bancii”.
    Cand am solicitat detalii suplimentare mi-a fost trimisa Fisa imobilului (tabel de miscare parcelara) in care proprietar nu este banca ci o persoana fizica.
    In plus: mi s-au comunicat urmatoarele:
    – se poate organiza o vizionare a imobilului (interior/exterior) fara probleme
    – imobilul este momentan locuit (nu stiu de catre cine) executorul mentionand ca este inchiriat.
    – executorul mi-a mentionat ca, in cazul vanzarii, chiriasul va elibera imobilul
    – in pozele de prezentare imobilul apare cu bunuri mobile (mobilat) si in foarte buna stare.
    – la intrebarea mea -telefonic- daca proprietatea se vinde mobilata, executorul mi-a raspuns “ca exista ceasta posibilitate” dar mi-a dat de banuit ezitarea din vocea sa

    In aceste conditii care ar fi riscurile la care ma pot expune in cazul acestei tranzactii si ce ar fi de facut pentru evitarea lor?
    Care ar fi cea mai indicata abordare si ce anume trebuie avut in vedere?

    Multumesc anticipat.
    Cu stima,
    Andrei

  134. Buna in luna a9a am semnat o intelegere amiabila de plata a unui credit cu un executor de la EOS KSI am inceput se platesc din luna a10a pana in prezent,respactand intelegerea de plata..dar luna aceasta ,m-am trezit cu o proprire pe salar de toata frumusetea…este legal sa se intample asa ? si ce pot sa fac sa mi se ridice proprirea care dupa parerea mea este abuziva,si in conditiile in care eu nu am fost instintat de asa ceva….daca puteti sa raspundeti va rog…. la email vlly_vall@yahoo.com sau tel 0726643830 multumesc

    • Buna ziua stimate domn, in legatura cu problema dvs. urmeaza sa va contacteze un coleg de-al nostru in principal pentru a analiza legalitatea actelor. av Cuculis 0722298011

  135. D-le avocat m-am judecat 3 ani pt un credit ipotecar pe care l-am facut cu fostul sot pt a cumpara o casa.Ne-am despartit acum 7 ani si nu am facut partaj.El a mai platit cateva rate si a plecat in Anglia la munca iar acum 3 ani m-am trezit cu executare silita.Executorii au luat si casa si ma executa lunar desii eu am un copil in crestere si educare iar pe el nu-l gaseste nimeni.Creditul a fost facut la Bank Post dar l-au vandut la o alta banca si in loc de 60.000chf am de platit 120000.Acum s-a terminat procesul iar mie nu-mi ramane decat sa-mi iau viata.Acesti executori ma obliga sa le dau cheltuieli de jud de 500 euro .Eu consider ca e totul un abuz dar nu stiu cum si unde sa apelez.Procesul s-a rerminat acum irevocabil Ce mai pot sa fac?

    • Buna seara, domnule avocat!
      Va rog f. frumos sa ma ajutati cu lamuriri in urmatoarea problema: Am cumparat, la licitatie, in 2013 un apartament scos de BRD . Acum as vrea sa-l vand, insa exista pe rol o contestatie la executare tot din 2013 (debitorul a dat banca in judecata inainte de a participa eu la licitatie, iar cauza observ ca se tot amana, nu stiu motivele pt, ca nu sunt parte in dosar) Intrebarea mea este:
      Daca, ipotetic vorbind, s-ar anula actul de adjudecare, iar eu inainte de asta as vinde apartamentul ce mi s-ar putea intampla? Dar celui care ar cumpara apartamentul de la mine?
      va multumesc anticipat si va doresc tot binele din lume pt. faptul ca ne ajutati enorm cu sfaturile dvs. profesioniste si prompte!

      • Depinde ce se anuleaza, se poate ajunge chiar la obligarea dvs. la punerea in posesie si recuperarea banilor de la banca. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  136. Garantul ipotecar ( nu e debitor ; debitorul e alta persoana) poate sa faca oferta in cadrul licitatiei de executare silita a bunului cu care a garantat? Poate astfel sa redobandeasca bunul, daca castiga licitatia ?

  137. Inca ceva: Daca garantul ipotecar ( cel care a garantat cu un imobil ) este trecut in actele de executare ca debitor, debitor fiind altcineva- beneficiarul creditului, nu este acesta un abuz/ o ilegalitate ?

  138. buna ziua ..in decembrie 2014 socrul meu a decedat.acesta avea un credit de consum la Garanty iar soacra mea era coplatitoare…….in martie 2015 a decedat si ea…am sunat la banca si am anuntat dar au zis ca mostenitorii sunt oblgati sa plateasca si ca daca nu o vom face vom fi dati in judecata si executati silit….mentionez ca sotul meu si fratii lui nu au facut succesiune si nici nu vor face….intrebarea mea este ne pot obliga pe noi sa platim?

  139. Buna ziua,
    am o intrebare cu privire la un dosar de executare pentru o sulta rezultata dintr-un proces de partaj. este posibila executare atata timp cat hotararea nu este definitiva si irevocabila, din moment ce ne aflam inca in proces cu recurs la curtea de apel?
    va multumesc.

  140. Buna ziua,

    Tatal meu a fost executat silit la un credit la care el a fost doar garant (creditul fiind luat de mama mea care a decedat acum 2 ani) si i s-a vandut casa dar a ramas cu o datorie de 4000 euro. I se trage si din pensie,

    Eu sunt in executare pentru 7000 euro cu un imobil (spatiu comercial) apartinand bunicii mele, care a fost dat in garantie pentru creditul meu, imobil care inca nu s-a vandut.

    Eu si tata detinem in coproprietate jumatate/jumatate un apartament in care locuiesc eu si familia mea.
    Pe jumatatea lui s-a inscris o somatie pentru executare.

    Suntem executati de aceeasi executori si reprezentand acelasi creditor.

    Intrebarile mele sunt:
    1. Este corect ca tata sa fie urmarit in continuare desi a fost doar garant?
    2. Executorii pot trece la executarea jumatatii mele de apartament (in cazul creditului meu) inainte sa vanda spatiul comercial dat in garantie in cazul creditului meu?

  141. Buna ziua.
    Am si eu o intrebare.Suntem 5 coproprietari pe un teren.Doresc sa fac iesirea din indiviziune.Unul din coprprietari a decedat iar mostenitorii legali nu vor sa faca succesiunea din urmatorul motiv-unul dintre ei sustine ca tot terenul este al lui si pur si simplu nu vrea sa vina nici la succesiune si nici la iesire din indiviziune.Nu se considera rea vointa.Nimeni nu stie unde se afla,nici numar de telefon,nimic,atat doar ca se afla in Italia si nu vrea sa colaboreze deloc.Ce se poate face in acest caz?De ce trebuie sa fim toti incurcati de o persoana care din rea vointa refuza sa colaboreze,spunand ca el vrea tot terenul,si daca nu atunci ne va incurca tot timpul.

  142. Buna ziua,

    Am adjudecat un imobil scos la licitatie si am realizat intabularea dreptului de proprietate in CF. In extrasul obtinut ulterior nu mai erau notate ipotecile si interdictiile de intrainare, inchiriere etc care s-au radiat in baza actului de adjudecare insa a ramas notata existenta unui litigiu reprezentat de contestatia fostilor proprietari la executarea silita.

    Cum ar trebui sa procedez sau ce pot face pentru a radia aceste notari?

    Multumesc anticipat,
    Alex

  143. Buna ziua,

    Sper ca ma puteti ajuta cu informatii despre ce posibile capcane m-ar putea astepta in cazul unui imobil actualmente cu sarcini. Datele problemei sunt:

    – Sotii divortati ce au contractat un credit ipotecar pentru achizitia imobilului inainte de divort. Numele ambilor apar pe contract de creditare, si ambii sunt proprietarii imobilului.
    – Proprietarii nu au mai platit ratele la banca respectiva, deci urmare, o firma a preluat creanta bancii, iar actualmente Imobilul este trimis spre executare silita, dar….firma respectiva este de acord ca proprietarii sa achite suma datorata (25 000 euro) in baza unui acord.
    – Propritarii nu au acesti bani, urmand ca EU sa le acord un împrumut pana la ridicarea sarcinilor din CF, ulterior aceastia sa vanda imobilul tatalui meu printr-un credit imobiliar. Conform procedurilor banca va trimite acesti banii in contul vanzatorilor.

    Imi asum cumva riscuri de a ramane fara banii ? Care sunt procedurile legale prin care eu as putea sa-i dau acesti bani, totodata sa-i pot recupera legal dupa ce tatal meu intra in posesia apartamentului prin vanzare-cumparare cu credit imobiliar?

    Nu stiu daca cei doi fosti soti sunt ambii de acord cu vanzarea apartamentului, eu discutând doar cu unul dintre acestia.

    Multumesc mult

  144. Vă rog frumos sa mă ajutați deoarece nu știu Cum sa procedez în situația creată.
    Pe scurt am intrat în reorganizare În anul 2011 și am tot sperat sa mă pot redresa dar din păcate am mai plătit din furnizorii creditori la care am avut cecuri date , am tot susținut salariații în continuare și cu plățile la toate utilitățile nu am putut sa rezolv și creditorul bar. Lichidatorul juridic fără sa mi spună fără sa mă anunțe
    A venit cu badigarzii și nu a ținut cont ca aveam produse perisabile și salariații la treaba a pus sigilii peste tot ne_a dat afara arătându ne o hârtie cu semnătura judecătorului sindic si cu o alta stampila care de fapt nu se vede prea bine și scrie peste ea pentru conformitate.
    nu am fost informați de către acesta nici de faptul ca, a avut loc ședința publica unde se ridica dreptul de administrare al meu .A procedat corect acesta ținând cont ca este munca mea de atâția ani și mă înjosit atât de rău venind cu atâția badigarzii azvârlinduma pur și simplu afară neputind să iau nici măcar hainele și mă scos la licitație fără sa mă anunțe și pe mine am văzut pe site vânzarea obiectivelor mele. Va rog dacă puteți sa mă ajutați sa_ mi spuneți ce pot sa mai fac în acest moment. Va mulțumesc anticipat

  145. Bună ziua va deranjez cu o întrebare. Pe 6 mai 2015 va avea loc prima licitație de vânzare a apartamentului meu care este executat în urma neplății unui credit ipotecar la unicredit valoarea creditului fiind de 39970+2300 euro onorariu executor.Prețul de pornire al licitației este de 47000 euro.Eu am apartamentul la vânzare de aproximativ 1 an și acum am găsit un cumpărător la 51000 euro.Intrebarea este îl mai pot vinde pentru a mai recupera ceva din bani?Va rog mă puteți ajuta cu un răspuns?

  146. Buna seara in urma cu o luna am castigat prin licitatie un apartament ,iar cand am fost la asociatie ptr a face cerere de-a ma bransa la apa(deoarece apa era oprita ) m-a refuzat oribil chiar cu insulte spunandu-mi ca cei care au stat au avut datorii am incercat sa-l lamuresc dar nu am avut cu cine sta de vorba mi-a zis ca nu o sa faca asta chiar nu am cu cine sta de vorba .CUM procedez ptr a-mi redobandi drepturili mai usor? Va rog frumos astept un raspuns? Multumesc!

    • Pai e situatia tipica de administrator de Bucuresti sa spun asa. Nu ati fi primul cu problema asta. Ii actionati in judecata fiindca datoria nu este a dvs. av Cuculis 0722298011

  147. Buna Zia domnule avocat am si eu o întrebare .Tatal meu a girat cu propriul imobil in 2008 la BRD pentru un credit făcut de fratele meu .Eu am foarte mari suspiciuni in ceea ce privește întocmirea contractului ipotecar as dori o Consultație in ceea ce privește contractul respectiv având in vedere ca tatăl meu a murit in 2013 si suntem 4 mostenitori .Creditul nu se mai plătește din Ianuarie 2014 si este dat mai departe la firma de recuperări krug .Asi dori sa va trimit contractul prin email va rog sa îmi transmiteți un email prin care putem comunica

  148. Buna ziua. Daca am fost executati de banca si casa vanduta, dar am fost anuntata doar dupa vanzare, sa merg de fata cu proprietarul sa-mi iau din casa doar ce imi da voie el, ce as mai putea face?

  149. daca fac parte alaturi de mama si frate antr o executare silita la care eu nu am luat parte an conflictul lor pe un pamant fiind citat prin singurul motiv ca fac parte din familie si nu suntem ampartiti legal dupa moartea tatalui cat mi se cuvine mie sa platesc din toata suma si daca e corecta decizia luata asupra mea .va multumesc frumos si astept un raspuns .varog sa mi spuneti ce pot face sa ies din aceasta problema

  150. Buna seara,
    Am girat cu apartamentul proprietate o SC la care nu am fost nici asociat nici ad-tor.
    Dupa cativa ani SC nu a mai platit la banca, eu am fost nevoita sa vand apartamentul si sa achit in contul SC
    (dupa ce am platit eu , a mai ramas de plata apptox 30.000euro).Dupa cativa ani, primesc de la un executor somatie pt dublul sumei approx 60.000euro pt ca semnasem contract de fidejusiune.FAc contestatie la executare, arat ca debitul este prescris, ca am achitat, ca Fondul de Garantare nu a platit nimic desi a garantat.SC a intrat in faliment, m-am judecat pe fond, cu avocati, si am pierdut pt ca s-a considerat ca intrarea in insolventa a SC suspenda cursul prescriptiei garantului persoana fizica.Am ramas si fara casa, si datoare intre timp cu 68000 euro.Si tot creste………Totusi, chiar nu mai pot face nimic ?

  151. Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea probema! Nepotul meu a luat 2 credite in 2008: 20000€ nevoi pers si 40000€ nev pers cu garantia imobiluluimeu.In prezent datoria lui la banca este de 59000 in total, fiindca intre timp s-a mai facut o reesalonare.Acum creditele sunt in prag de a se declara scadente, prin urmare ap. Meu va fi executat silit. Intrebarea mea este: in sarcina cui revine onorariul executorului, impozitul pt vanzare si in ce mod se poate radfrange mai departe aceata datorie. Vor exista popriri si pe numele meu(am garantat doar cu imobilul) ,sunt in pericol si alte proprietati ale mele si ale sotului? Va multumesc anticipat pt timpul acordat!

  152. Revin cu o completare: imobilul cu care s-a garantat,in momentul de fata e evaluat la 32000€. Deci o sa ramana de recuperat inca prox 30000€. Multumesc frumos!

  153. Buna ziua,
    Un imobil ipotecat in favoarea unei banci se poate mentiona in teatament?
    Creditul este pana in 2025 cu ratele la zi.
    Multumesc!

  154. Buna ziua,am câștigat o licitație a unui imobil am plătit tot ce trebuia sa se fac executarea dar fostul proprietar a făcut contestație iar in urma mai multor procese i sa dat câștig de cauza!intrebarea mea este:cum îmi recuperez banii înapoi si daca banca este datoare sa mi plătească dobânda la Bani care i am platit?va mulțumesc anticipat

    • Specializat in ajutarea debitorilor in fata abuzurilor, in ultima vreme constat ca cei care se “arunca” sa adjudece imobile la executare silita se trezec si nu de putine ori in randul debitorilor de obligatii si aici va dau un exemplu citez ” Buna ziua,am câștigat o licitație a unui imobil am plătit tot ce trebuia sa se fac executarea dar fostul proprietar a făcut contestație iar in urma mai multor procese i sa dat câștig de cauza!intrebarea mea este:cum îmi recuperez banii înapoi si daca banca este datoare sa mi plătească dobânda la Bani care i am platit?va mulțumesc anticipat” pentru conformitate va dau si link-ul –
      Durerea si suferinta unei familii care a incercat sa traiasca normal si care acum este aruncata in strada prin vanzarea imobilului pe care il numeau “casa” este putin probabil sa fie inteleasa de un “Samsar” de locuinte.
      Nu fac propaganda impotriva executarilor silite legale, dar fac propaganda impotriva executarilor silite abuzive si va indemn pe toti sa nu ramaneti “paralizati de comportamentul abuziv” ci sa va cautati dreptatea in justitie. av. Cuculis Adrian Calin​ 0722298011

      http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/executare-silita-executarea-silita-procedura-de-recuperare-a-datoriilor-cuculis-si-asociatii-va-spun-totul-despre-executarea-silita-imobiliara-procedura-de-contestare/

  155. bunaziua am si eu o intrebare cu toata stima se poate cumpara un ap de la asociatie,un ap cu dat fara a fi propietate cuiva?acel domn presedinte de asociatie poate sa vanda un ap pt asi recupera dat catre asociatie.

  156. buna seara!
    in 2006 am dobandit un teren prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere de la soacra. pe acest teren am inceput constructia unei case care nu este pusa in circuitul financiar. pentru a putea ridica constructia, am contractat doua credite de nevoi personale in 2008. la momentul actual, cumparatorii am divortat, iar vanzatoarea a intentat proces de rezolutiune a contractului de v-c. pentru unul din credite am poprire pe contul de salariu dar eu nu mai lucrez momentan si, ca atare, contul nu este alimentat. in imobil au ramas fostul sot si fosta soacra. este posibil sa fie executat silit terenul si imobilul ridicat de catre banca sau de catre executorul judecatoresc? multumesc

    • Buna ziua, in legatura cu soliciarea dvs. executarea silita pornita aveti posibilitatea sa va aparti si pe baza primului litigiu si pe calea contestatiei la executare . Cu stima, av Cuculis 0722298011

  157. Buna ziua.am si eu câteva întrebări va rog.eu sunt divorțata de soț.in urma căsătoriei a rezultat doi copii si avem o casa făcută.dupa divorț am fost obligata sa plec din casa cu copii si stam cu chirie.acum vreau sa fac partajul.intrb mea este daca pana la definitivarea partajului pot cere evacuarea fostului soț din casa pentru a ma muta eu cu copii.nu reușesc sa mai plătesc chiria.ma descurc foarte greu.cat am fost căsătoriți am cumpărat un teren.a facut act de vânzare cumpărare pe teren el si fratele lui.eu ca sotie nu sunt trecuta in acte.el spune ca nu am nici un drept acolo desi am fost căsătoriți 17ani.si terenul este cumpărat de 10ani.pe teren am construit o casa pe care nu are acte de proprietate inca desi a înaintat actele la primărie.pot fc partajul pe imobil desi nu sunt acte pe el decât o declarație pe propria raspundere ca a contruit pe teren a fostului soț la momentul ala.pot cere ajutor judiciar?si cum sa fc asta?

  158. Buna ziua .va mai deranjez cu inca o întrebare. in acte este trecut fostul soț cu fratele lui in cote egale fiecare.ca sa fc partajul am înțeles ca trebuie sa iasă din indiviziune fostul soț.dar nu vrea sa fc asta.si eu cum il pot obliga sa fc asta pentru a merge mai departe cu partajul.sau ce trebuie sa fac?va mulțumesc mult

  159. Buna ziua!
    Intrebarea mea este 😮 casa ipotecata in favoarea unei banci,poate fi executata silit de catre banca respectiva,desi debitorul are datorii si catre Directia Finantelor publice?cu alte cuvinte,nu ar trebui sa aiba prioritate in execuatre intai Fiscul?
    Multumesc,
    Iulian Stanescu,
    0722243xx6

  160. Buna ziua As dori sa stiu cum se procedeaza pentru cei care sant plecati din tara si nu au achitat credite de nevoi personale.

  161. buna ziua,
    am adjudecat un apartament la licitatie cu executare silita,am platit integral,daca debitorul face contestatie sant obligat sa-l restitui?Daca da,in cant timp poate face contestatie si pot cere pagube pe langa suma restituita?Multumesc

  162. Buna ziua,
    Pentru un credit de nevoi personale la bcr neplatit din 2008 se poate face executare silita(poprire pe contul de salariu) abia acum?? Ultima plata fiind acum 6 ani??pot face contestatie la aceasta executare?

  163. Buna ziua
    Un apartament din blocul nostru a primit somatie de plata pentru inceperea executarii silite, si a achitat 60% din datoria castigata in istanta. Pentru restul de 40% executorul a decis, fara sa consulte asociatia, plata esalonata in rate timp de 8 luni
    Am delegatie de la comitetul asociatiei sa contest plata in rate, pentru ca in acest timp se mai acumuleaza datorie. Datoria actuala e dublu fata de cat era cand s-a castigat procesul
    Mentionez ca am aflat pe surse ca restantierul are in proprietate o boxa si e posibil sa nu fi comunicat despre aceasta executorului
    Ce demers ar trebui sa fac, si ce sanse de succes am ?
    Multumesc mult

    • Executorul nu are voie sa esaloneze datoria in 8 rate. Secundar chiar daca a facut-o datoria respectiva cumuleaza oricum datorii. Tertiar, haideti sa aratam putina buna credinta fata de semenii nostrii si pentru datoria de 40% sa ii mai pasuim putin. Este doar un sfat. Toate bune, av Cuculis 0722298011

  164. Buna ziu
    in 2012 am fost executat de asociatia de locatari pentru o perioada restatnta 2011(IUNIE)-2013(IULE; ???))
    S-a procedat la demersurile de executare a imobilului; dar instanta a admis definitiv suspendarea executiei ca fiind nelegala;
    in prezent sunt actionat in judecata de catre aceiasi asociatie pentru neplata datoriilor pentru perioada : februarie 2013 (???) – ianuarie 2015 ; si am observat ca in lunile cand au avut loc procedurile executiei au aparaut la cheltuieli de intretinere acele plati cu executia imobiliara.
    Suma din prima executie a fost achitata integral inclusiv cheltuielile de EXECUTIE stabilita de instanata.( au mai fost platite suplimentar aproximativ 20% din valoarea executiei prin retineri bancare: propiri conturi)
    Este normal :SA SUPORT CHELTUIELI DE EXECUTIE IMOBILIARA CARE AU FOST DECISE PRIN HOTARIARE JUDECATOREASCA CA FIIND NELEGALA
    Va multunesc,.

  165. Buna ziua
    in 2012 am fost executat de asociatia de locatari pentru o perioada restatnta 2011(IUNIE)-2013(IULE; ???))
    S-a procedat la demersurile de executare a imobilului; dar instanta a admis definitiv suspendarea executiei ca fiind nelegala;
    in prezent sunt actionat in judecata de catre aceiasi asociatie pentru neplata datoriilor pentru perioada : februarie 2013 (???) – ianuarie 2015 ; si am observat ca in lunile cand au avut loc procedurile executiei au aparaut la cheltuieli de intretinere acele plati cu executia imobiliara.
    Suma din prima executie a fost achitata integral inclusiv cheltuielile de EXECUTIE stabilita de instanata.( au mai fost platite suplimentar aproximativ 20% din valoarea executiei prin retineri bancare: propiri conturi)
    Este normal :SA SUPORT CHELTUIELI DE EXECUTIE IMOBILIARA CARE AU FOST DECISE PRIN HOTARIARE JUDECATOREASCA CA FIIND NELEGALA
    Va multunesc,.

  166. BUNA ZIUA,am o executare silita a unui teren cu primaria ,mi-au deschis rol fiscal daracum cand safac cadastru la teren mi-au spus ca numai corespunde cu procesul meu de punere in posesie ,aceea shita a fost schimbata,,,si terenul numai corespunde ….ce pot face? multumesc

  167. va rog sa imi spuneti si mie ce pot sa fac .in luna mai am gasit in cutia postala un plic in care era o hotare judecatoresca din sectembrie 2014 si o somatie de la un executare judecatoresc in care imi spune ca voi fi executat silit in 24 de ore pentru suma de 2000 lei si sa platesc 590 cheltuieli de exexutare .tin se sesizez ca nu am primit nici o citatie pentru ca am fost dat in judecata de asociatia de propietari e legal sa dai un om in judecata fara sa fie anutat sa se faca o hotarare judecatoreasca in 2014 si sa o primesti in 2015 cu excutare silita si sa platesc executorul 590 lei si sa nu mi se dea dreptul sa fac contestatie

  168. Buna ziua.Am si eu o problema daca imi puteti da un sfat va rog.Prin 2007 parintii mei au luat un credit ipotecar de la BCR in valoare de 50 mii de euro pe 30 de ani.pe atunci euro era 3.3 am platit timp de 2 ani dupa care nu am mai avut posibilitate.Asa am ajuns la executare silita prin 2009,dupa care am mai platit timp de un an la executor cate 500 E .in 2011 a venit un evaluator si ne a evaluat casa la 60 mii de euro si nu a venit nimeni sa o cumpere.acum doua saptamani a venit un nou evaluator si a evaluat o la 44 mii si se scade 25%.precizez ca nu vrem ca sa pierdem casa.?acum la banca avem datorii de 80 mii pentru ca s au acumulat dobanzi si asa mai departe.Ce ar trebui sa facem?

    • Buna ziua Solutia cea mai facila pentru dvs. ar fi sa nu mai platiti creditul la un cost atat de crescut, mai pe scurt denominarea creditului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  169. Buna ,
    Parintii mei sunt in divort si se pare ca tatal nu este de acord cu suma stabilita ptr casa. Astfel ca azi judecatorul i-a dat un terment pana in octombrie sa se gandeasca daca accepta oferta mamei sau cheama el evaluatorul sa vada care e pretul casei. In final eu stiu ca niciunul nu va avea bani sa ii dea celuilalt daca va castiga. Daca se va scoate la licitatie casa, as putea eu ca fiica sa o cumpar pe numele meu?

  170. Buna ziua,am o speta
    am divortat de sotul meu am facut partaj,iar in urma acestuia trebuia sa imi dea banii cuveniti(sulta),el ramanand cu apartamentul si toate bunurile!banii ia depus azi in contul meu dupa care am fost chemata de un executor care mi-a inmanat o decizie de eliberare a apartamentului in termen de 8 zile,adica m-a executat sotul meu!INTREBARE:care este termenul de eliberare a apartamentului legal si care este procedura care trebuia sa o urmeze sotul meu.Acum sunt obligata sa ii dau executorului 3000 lei pentru aceasta executare,facuta in aceeasi zi in care am primit banii!Va multumesc!care e procedura legala ?

  171. Buna ziua domnule avoacat am si eu o nelamurire am un credit la banca nu am putut sa mai platesc rata momental .banca a spus ca trece la executare silita eu sunt copropietar nu sunt singur suntem in jur de 4 copropietari se poate executa asa ceva multumesc astept un raspuns

  172. Buna ziua,
    in anul 2011 am contractat impreuna cu sotia mea un credit prin Prima Casa, in 2012 am divortat…intre timp am avut mai multe incercari de impacare insa nereusite…acum de curand m am hotarat sa incepem procedura de partaj insa ea nu vrea pe cale amiabila ci vrea numai in instanta; eu banuiesc din comportamentul ei si legaturile pe care le are cu diverse persane din ultima perioada ca vrea sa se scoata la executare imobilul si sa l cumpere cineva din anturajul ei la un pret mult mai mic. spune ti mi va rog ma intereseaza daca acest lucru pe care eu il banuiesc se va realiza ,eu ca si codebitor in ctrde credit voiramane cu diferente de plata labanca?(casa se va vinde cu un pret mult mai mic decat soldul creditului ramas la banca) sau banca impreuna cu fondul de garantare acopera diferenta pt stingerea soldului?
    Am intrebat acest aspect si la banca si nu au stiut sa mi raspunda…
    Astept raspunsul dvs, este ft important pt mine.
    Multumesc anticipat!

    • Casa nu se vinde fiindca are ipoteca, secundar instanta nu poate partaja un credit in sensul obligarii bancii la plata decat din partea unei singure persoane.Daca incepe executarea, fiindca nu se mai plateste creditul, atunci casa se vinde, scoasa la vanzre de banca. av Cuculis 0722298011

  173. …sau daca pot face ceva din pt de vedere juridic ca sa mi apar cumva interesele cand se ajunge la executare in situatia mai sus mentionata.
    multumesc!

  174. Domnule avocat, am o nelamurire, am avut un credit in franci elvetieni cu ipoteca pe apartament, nu l-am mai putut plati integral, mi s-a pus poprire pe salar de catre executorul judecatoresc, dupa care au scos imobilul la vanzare. S-a vandut dupa mai multe licitatii. In momentul de fata trebuie sa parasesc imobilul, in 15 zile, m-am inteles cu proprietarul nou asupra evacuarii. Dar problema se pune ca mi-a venit somatie de evacuare desi el spune ca nu a facut cerere de evacuare impotriva mea. Si sunt obligata sa platesc o suma, executorului(taxe de posta, xerox, deplasare, si cea mai mare pentru executorul judecatoresc). De ce daca noul adjudecatar spune ca el nu a facut aceasta cerere? Daca nu, vin cu jandarmii, politia etc.
    Va rog sa ma lamuriti daca puteti nu am la dispozitie decat 5 zile. Chiar i-a sunat si le-a transmis ca ne-am inteles pe cale amiabila.
    Va rog din suflet sa-mi trimiteti un mail sau un raspuns aici pe forum.
    Va multumesc anticipat!

  175. Buna seara.Am si eu o intrebare.Noi suntem plecati din tara si m-a sunat soacra mea astazi sa-mi spuna ca a primit o scrisoare de la cadastru cu o reevaluare pe apartament de la Ing.Situatia este urmatoarea.Noi avem un credit cu ipoteca rang 1 la Intensa San Paolo in valoare de 26.500 euro si un credit neplatit de nevoi personale fara garantii la Ing.Din pacate pe cel din urma nu l-am mai putut plati din cauza faptului ca sotul meu fiind navigator nu i s-au mai platit salariile pe 11 luni din cauza crizei.Ne-am imprumutat pt a putea plati rata la casa dar a trebuit sa plecam sa muncim afara ca sa ne dam datoriile si sa putem plati in continuare casa.Soacra mea nu a putut sa-mi explice ce este acea scrisoare si eu nu am inteles nimic din ce mi-a citit.E in varsta si nu vede bine.Poate Ing sa-mi scoata casa la vanzare fara acordul bancii la care am ipoteca?Ratele la casa sunt la zi.Doamna de la Intensa ne-a spus ca nu,dar din ce am citit aici inteleg ca se poate.Pentru ca noi nu ajungem in tara decat peste o luna cand avem concediu si chiar nu stiu ce se poate intampla in situatii din astea.Va multumesc anticipat.

    • Buna ziua. Banca pe care o aveti dvs. ca si creditor si anume ING poate sa va scoata la vanzare imobilul ipotecat la o alta banca. Nu cred ca ati primit o reevaluare ci cred ca ati primit o notare in cartea funciara a unei somatii imobiliare pentru vanzarea imobilului. Da, trebuie sa mergeti pe o contestatie la executarea silita. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  176. Va multumesc pentru raspuns.Astazi soacra mea a fost la Intensa si a lasat copiile dupa actele venite de la Ing.Ceea ce nu inteleg este de ce atata rea vointa din partea bancilor.Cand ne-am vazut in imposibilitate de plata am fost si la Intensa si am vorbit despre situatia in care ne gaseam si am gasit intelegere.Am fost lasati sa ne revenim si apoi ne-am achitat tot din urma incet,incet.La Ing in schimb nu ni s-a spus decat,, trebuie sa platiti tot creditu,,l.De trei ori.De parca ar vrea cineva sa intre in incapacitate de plata.Din pacate nu depinde doar de noi.Atata timp cat angajatorul nu te plateste doua voiaje,eu sunt singurul vinovat ca am ajuns in incapacitate de plata.E absurd.Am salvat in agenda numarul dumneavoastra de telefon.Sper din suflet sa nu am nevoie de el.Va multumesc inca odata.

  177. Ora estimata: 09:00
    Complet: Civ C7
    Tip solutie: Alte soluţii
    Solutia pe scurt: Admite, în parte, contestaţia la executare. Anulează executarea silită începută în dosarul de executare 495/2015 al Executorului judecătoresc Gătejescu Anda. Respinge capetele de cerere privind anularea Încheierii nr. 790/ex/31.03.2015 pronunţată de Judecătoria Rm. Vâlcea în dosarul nr. 2893/288/2015 şi obligarea intimatului la cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare ce se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă. Pronunţată în şedinţă publică , astăzi , 25.06.2015 la sediul Judecătoriei Rm. Vâlcea .
    Document: Hotarâre 4496/2015 25.06.2015
    va rog mult spunetim ce trebuie sa mai fac acum.va multumesc pentru sfaturile date pan acum.datorita dumneavoastra am ajuns aici .ajutatima ancontinuare.va multumesc anticipat.

  178. Buna seara.
    Va rog daca se poate dl. avocat sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. In urma vanzarii unui apartament la licitatie s-a obtinut o suma derizorie…licitatia a avut loc pe data de 15 dec 2014 dar domnul executor vireaza banii bancii in luna martie 2015, dupa cresterea cursului chf si bineinteles suma scade considerabil…este legal?Nu trebuiau virati banii la cursul din data licitatiei?Sau poate dumnealui invoca faptul ca a asteptat ca eu sa fac contestatie?Bineinteles eu acum raman cu popririle pe salarii si cu casa luata la un pret de nimic….Mai pot da in judecata banca acum dupa ce au expirat toate termenele de depunere a contestatiilor?Va multumesc.

    • Buna seara.
      Va rog daca se poate dl. avocat sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. In urma vanzarii unui apartament la licitatie s-a obtinut o suma derizorie…licitatia a avut loc pe data de 15 dec 2014 dar domnul executor vireaza banii bancii in luna martie 2015, dupa cresterea cursului chf si bineinteles suma scade considerabil…este legal?Nu trebuiau virati banii la cursul din data licitatiei?Sau poate dumnealui invoca faptul ca a asteptat ca eu sa fac contestatie?Bineinteles eu acum raman cu popririle pe salarii si cu casa luata la un pret de nimic….Mai pot da in judecata banca acum dupa ce au expirat toate termenele de depunere a contestatiilor?Va multumesc.

      • Stimata doamna, acolo este 2 infractiuni ale executorului – abuz in serviciu, foloase necuvenite. Stim cu totii ca in ianuarie, francul a ajuns la 6 lei, astfel incat el este responsabil inclusiv civil fata de dvs. Puteti sa il actionati in instanta. Cu stima, av CUCULIS 0722298011

  179. Buna ziua dnul avocat… Parintii mei se confrunta cu o executare silita..problema e alta.. Am aflat de pe un site pe care se pun imobilele executate faptul ca locuinta noastra va fi executat silit… Iar dupa aproximativ o saptamana am primit de la executor hartia… Precizez faptul ca a fost luat un credit in 2006 din 2009 pana in 2013 nu s au mai achitat ratele fapt pentru care bancpost a cerut insolventa firmei.. In ace an am facut un angajament de plata pe care de altfel banca mi a spus cum sa l fac moment in care am pus lunar o suma de bani intrun cont colector… Acum scoate imobilul la executare… Ce e de facut? Precizez c imobilul a fost publicat pe siteuri inaintea instiintari de catre executor sau banca.. Iar de aproximativ 4 ani eu nu am mai primit nici macar o hartie de la Bancpost

  180. buna ziua! va prezint situatia mea si va rog sa ma consiliati ce ar trebui sa fac:
    procesul de partaj dintre mine si fostul sot s-a definitivat in septembrie 2010, instanta hotarand sa imi atribuie apartamentul si obligandu-ma la plata unei sulte , catre fostul sot.
    in acesti 5 ani noi am locuit impreuna in concubinaj , contribuind impreuna la cresterea copiilor, la intretinerea si modernizarea apartamentului.
    acum fostul sot , a cunoscut alta femeie, asa ca a plecat din casa , spunandu-mi sa vand apartamentul pt a-i plati sulta.
    stiu ca sulta se prescrie in 3 ani. in cazut meu au trecut 5 ani.
    credeti ca ar putea sa ma mai oblige sa ii dau sulta?precizez ca nu am posibilitatea de a-i da sulta. ar putea sa ma execute ? ce ar trebui sa fac ?
    in apartament locuiesc cu mama mea si 2 copii .
    va multumesc anticipat.

  181. Buna ziua!
    Incerc pe scurt sa explic situatia mea: am un credit ipotecar la Garanti Bank si sunt in proces cu ei la Tribunalul Bucuresti,pe clauze abuzive si denominare. Banca a facut executare silita si au scos casa la vanzare. Mai pot face ceva in acest sens.
    Cu toata stima!

  182. Buna ziua,
    Detin un imobil cumparat prin credit in franci elvetieni, care in prezent se afla un proces de executare silita, prima licitatie a avut deja loc, imobilul nu s-a vandut, urmand sa aiba loc cea de-a doua licitatie, la un pret cu 25% mai mic decat cel stabilit initial.Doresc sa va intreb cat poate sa scada pretul apartamentului, cum pot face sa contest executarea si daca aceasta este scutita de plata taxei de timbru sau nu, si daca executarea se poate face direct prin executor judecatoresc, fara sa treaca prin tribunal, pt ca nu am primit nicio sentita de la judecatorie ci doar de la executorul judecatoresc; deasemenea ma interesa daca exista vreo posibilitate ca dupa vanzarea imobilului(acesta fiind in franci, imi ramane de plata in continuare o suma foarte mare), sa contest aceasta suma ce-mi ramane de plata.

  183. Buna ziua, in timpul casatoriei sotul meu a solicitat de la banca un credit de nevoi personale. Noi am divortat in anul 2011 amiabil fara partaj. Avem o masina achizitionata in timpul casatoriei care dupa divort a ramas la mine deoarece eu sunt cea care are permis auto . Deoarece sotul meu a avut o perioada cand nu a mai putut onora ratele catre banca acestia au pus sechestru pe masina si au ridicat-o fara sa ma instiinteze. Ce ma sfatuiti sa fac? Eu sunt o persoana care imi platesc obligatiile la timp si consider ca fata de mine s-a comis un abuz. Va multumesc.

  184. am adjudecat un imobil executat silit la licitatie. am fost singurul licitator si am adjudecat la primul termen si la pretul de pornire al licitatiei. debitorul a facut contestatie la procesul verbal de licitatie si ulterior la cel de adjudecare. pe fond au fost respinse ambele contestati. a facut recurs la ambele .a introdus un proces pe rol prin care solicita anularea contractului de ipotece cu cec bank. judecatorii din slobozia ,jud ialomita au suspendat judecarea apelului pana la solutionarea noului dosar. au trecut aproape 2 ani de la adjudecare nu am intrat in posesie decat partial, iar primaria desi mi-a incheiat contract de concesiune pe care l-am platit la zi nu ma pune in posesia terenului. cu pot sa intru in posesia terenului si a cladirii. debitorul nu a depus cautiune pentru suspendarea procedurii.

  185. Buna ziua.
    Apartamentul in care locuiesc cu sotia s doi copii minori a fost vandut la licitatie in data de 24.09. Ce sanse am sa mai locuiesc in el pana la 01.03. Cum ar trebui actionat in acest sens. Adjudecatarul mi-a propus suma de 500 euro pentru a elibera apartamentul pana in 15.10. Mentionez ca si le cheltuieli avem datorii de aprox 2000 lei. Multumesc.

    • Buna ziua.Conform codului de procedura civila, puteti sa faceti o contestatie la actul de adjudecare pe care sa o notati in cartea funciara, astfel adjudecatarul NU se poate intabula definitiv si astfel el nu devine proprietar absolut. Cu siguranta puteti cere si suspendarea executarii si nu va putea sa va execute prin evacuare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  186. Buna seara. Daca in urma unei executați silite ap in care locuiesc a fost adjudecat iar eu am facut contestatie la executare si termenul de soluționare este in decembrie ,pot fi obligată sa eliberez ap pana la acea data?mentionez ca noul proprietar a fost sa-l inscrie la primărie. Va multumesc

  187. Buna ziua, am participat la o licitatie in data de 3.09. 2015 si fiind singura candidata am devenit adjudecatarul apartamentului. Am inscris procesul verbal in Cartea Funciara, si apoi am depus suma integrala, prevazuta in procesul verbal de licitatie. Acum urmeaza sa primesc actul de adjudecare, pe care din nou sa-l inscriu in Cartea funciara. Intrebarile mele sunt: 1. Referitor la procedura de predare şi comunicare a actului de adjudecare, al.2 – Daca adjudecatarul va cere sa fie numit administrator sechestru al imobilului adjudecat, executorul il va numi si trimite in posesie pe aceasta calitate, prin incheiere, data fara citarea partilor, care nu este supusa niciunei cai de atac. In cazul in care doresc sa fiu numita si administrator sechestru, actul de adjudecare poate fi atacat? 2.Ce masuri trebuie sa iau ca sa evacueze debitorul apartamentul inainte de 1 decembrie, sa nu reuseasca sa se incadreze la perioada de iarna, prevazuta de lege? Multumesc anticipat!

  188. Se poate execută silit parțial(numai restanțele ) la un contract de împrumut la un CAR ifn fărăi ncuviintarea iinstanțeia eexecutării cf art640’1 .De asemeni se poate face executarea sși titularului și girantului pe acelașissumă de bani(2006,00 lei)La hârtiile de executare executorul încuviințeazăexecutarea mea cagirant (fiind sosoțuliîmprumutatei,aatât timp cât aaceastă are venituri lunare.Nu este d.p.d.v. legal un abuz al acestuia

  189. Buna ziua,

    Doresc sa particip la adjudecarea unui apartament executat silit la licitatie. As dori sa stiu, in cazul in care castig acest apartament si platesc integral suma solicitata, ce se va intampla cu banii respectivi in cazul in care debitorul va contesta ulterior actul de adjudecare sau documentele de licitatie sau diverse alte acte implicate. In ce mod imi voi putea recupera banii platiti daca, din motive neimputabile mie, nu voi putea intra in posesia imobilului ?

  190. Domnul Daniel, am trecut si eu prin ce vreti sa treceti dumneavoastră. Povestire promise la inceput nu se potrivesc deloc cu realitatea. Sunt multe dedesupturi pe care nu le spune nimeni si odata intrat in acest joc nu poti sa mai dai inapoi. Nu se merita pentru o mică diferenta de pret sa treci printr-un calvar care nu se mai termina si atatea riscuri care trebuie sa ți le asumi singur .in caz ca adjudeci imobilul trebuie sa stii ca toate datoriile fostilor ți se impun chiar daca nu este legal. Si tragand linie la tot ce ai de plătit dupa, facand un calcul s-ar putea sa fie cu mult in dezavantaj si mai ales surpriza care o gasesti dupa ce intri in posesie .

  191. Bună ziua!

    Va rog să îmi spuneți dacă pentru o datorie de 7000 lei la asociație îmi poate reține din salariu. Nu mai locuiesc în imobilul respectiv de cca trei ani și de un an sunt divorțata legal. Practic acele datorii aparțin fostului soț care locuiește acolo cu un prieten.
    Deși sunt proprietară acea locuință nu mă interesează, eu locuind cu părinții. Fostul soț nu are nici un venit.Pot fi obligată să achit din salariul meu aceste datorii (eu având și credite la bănci), și dacă da, aș putea să mi le recuperez din prețul apartamentului?
    Va mulțumesc!

  192. Buna!
    Am cumparat un imobil in 2014 la licitatie. Fostul proprietar a luat credit pentru firma sa, si a garantat cu imobilul su mentionat. Totul era in regula am primit toate actele, actul de adjudecare si am intabulat imobilul. Am investit in imobil circa 20 000 eur. Dupa un an am aflat ca ANAF a dat in judecata Executorul Judecatoresc si astaz sa publicat hotararea : Se anuleaza licitatia, actul de adjudecare, se sterge observatiile din CF, se interzice distribuirea banilor. Cum poate sa faca ANAF asa ceva? Era termen de 30-zile dupa licitatie, nimen nu a contestat, si acum dupa un an sa anuleze tot? ANAF-ul? 0752946xxx

  193. Buna ziua,
    Am o nelamurire in legatura cu executarea unui teren prin intermediul unui executor judecatoresc.
    Speta ar fi:
    O societate comerciala executa silit o alta societate pentru ne achiatrea sumei unui contract de prestari servicii.Societatii debitoare i se pune sechestru un bun aflat in patrimoniul sau, numit mai departe teren agricol.Ca urmare a licitatiei deschise si a ne prezentarii la nici unul dintre termene a vreunui cumparator, Societatea pagubita preia terenul in contul datoriei. Urmand a emite o factura in vedera compensarii si stingerii datoriei dintre cele doua societati.
    Societatatea care a preluat terenu se inregistreaza in vederea platii Tva-ului si a impozitului pe profit, dar daca peste 2 luni aceasta din urma ar dorii sa vand la randul sau terenul va mai emite factura de vanzare si i se va mai impozita venitul obtinut?? Avand in vedere ca pentru terenul respectiv a achitat deja un impozit? Societatea trebuie sa se supuna dublei impozitari?
    Va multumesc anticipat. 0766464xxx

  194. In hotararea judecatoreasca de partaj se precizeaza ca fostul meu sot sa dea autoturismul pana la data de 19 dec 2015, fetei mele,iar daca aceasta va fi avariata sau stricata sa-i dea 1000 de euro.Daca el vinde autoturismul pana la data de 19 dec 2015 fara ca eu sa stiu,cum se procedeaza in acest caz?
    Multumesc.

  195. buna seara soacra mea are o problema cu o instintare de executare silita din partea KRUK pentru un credit facut de fiul ei in anul 2007 si nu a mai putut plati.Soacra mea este foarte speriata ca pierde locuinta desi fiul ei nu mai locueste acolo din 2005 dar dupa decesul socrului meu ia revenit un sfert din imobil.ce ne sfatuiti sa facem sau daca soacra mea poate lua legatura cu dumneavoastra sa o puteti ajuta.Va multumim cu respect. 0049152122xx209

  196. Buna ziua. Locuiesc in apartamentul proprietatea parintilor. Acestia au girat cu apartamentul 2 credite pentru niste rude. Au primit somatie de executare silita. Vreau sa stiu daca pot ramane fara bunurile din apartament (care imi apartin).
    Va multumesc!

  197. Buna ziua
    Tatal meu a pierdut un proces cu un teren iar in sentinta i se impune sa demoleze niste constructii, unele care ii apartin, iar altele care imi apartin mie. Eu sunt vecin cu tatal meu dar nu am facut parte din acel proces, lui fiindui atribuite ambele adrese. Cand s-a efectuat executarea si demolarea, executorul mi-a demolat si mie niste anexe cu toate ca i-am spus ca eu nu apar in hotararea ce o executa. Dumnealui a spus ca nu conteaza si sprijinit de politisti m-au indepartat si mi-au demolat constructiile.
    Va intreb este normal si legal acest lucru?

  198. Buna ziua,

    Am o amenda in valoare de 1000 lei si nu am platito nici pana acum deoarece nu lucrez nicaieri. Am primit acasa un plic de executare silita din partea primariei de unde ii apartin.
    Intrebarea mea este ca pot fi executat sislit daca nu detin nimic pe numele meu si locuiesc cu parintii?
    Va multumesc pentru atentie!

  199. Am luat un credit punte de la BT in sept 2014 in valoare de 400.000 lei.Urma sa-l returnez cand incasam grantul de la fondurile europene.Nu am facut acest lucru in prima faza deoarece costurile constructiei pensiunii au fost mai mari decat am bugetat.De atunci si pana acum am platit dobanda pe aceasta suma.Pe 13 dec creditul trebuia achitat.Eu astept acum incasarea ultimului grant de la fonduri dar nu acopera creditul.Am discutat sa ma refinanteze dar nu vor sa faca acest lucru.Au ipoteca pe clasdirea pensiunii care este acum terminata si data in folosinta.O cladire de 800mp pe 2 nivele cu 12 camere in satul Vistisoara la poalele muntilor Fagaras o zona superba.Daca nu reusesc sa obtin un credit de refinantare cat de repede pot pierde propietatea? Ce as putea sa fac sa nu pierd imobilul? Eu locuiesc aici impreuna cu familia si am investit absolut tot ce am avut in aceasta afacere.Fondurile europene s-au dovedit a fi o mare pacaleala si am intrat in aceste datorii crezand ca imi voi recupera banii sa le platesc dar nu a fost asa.Sunt la inceput de afacere si este foarte greu sa obtii profituri mari din prima.

  200. Bună dimineață.,
    D.le Cuculis,soacră mea trebuie să plătească fostului ginere,în urma partajului actualei mele sotii cu ex.ul.
    Prin sentință,să stabilit sumă de 12000 lei…are 700 lei pensia,și apartamentul în care locuim și noi este proprietatea ei…poate acesta să ceară direct vânzarea apartamentului pt ași recupera cei 12000 lei,sau în prima fază este obligat să se mulțumească cu poprire pe pensia soacrei????…..există sechestru asigurător pe apartament încă de la începutul procesului,pus de ex.ul….vă mulțumesc!
    Pt conformitate,
    Oros Lucian.
    07493400cca

  201. Buna seara!am o intrebare daca se poate sa ma ma lamuriti…Am cumparat un imobil scos la licitatie publica de la doi fosti soti care nu sau inteles la partaj…am fost singura paryicipanta la licitatie si am cumparato cu pretul de pornire,mentionez ca a fost a doua licitatie…vreau sa stiu daca fosta proprietara poate face contestatie la actul de adjudecare ea nefiind prezenta la nici o licitatie iar el a fost prezent si a semnat si procesul verbal.Va multumesc(am nevoie urgenta de raspuns)

  202. Buna ziua! Intrebarea mea va fi una scurta si la obiect,tinand cont de faptul ca un credit ipotecar al imobilului,trecand prin toate etapele,si ajungand la executare silita,dosarul fiind pe rol la judecatorie,daca dupa a cea de a 3 a licitatie nu a fost vandut,ce se intampla cu dosarul? Revine la banca sau…ce demersuri se fac mai departe?!

  203. Buna ziua,

    Am adjudecat un imobil de la creditori,fara ai cunoaste pe fosti proprietari si fara a sti ca locuieste in imobil ,platind doar recipisa,ce suport in consecinta daca nu mai doresc imobilul si cred ca nu va fi licitata nimeni in privinta acelui imobil.Cum imi pot recupera recipisa?

  204. Am luat credit in 2007 de la BANCPOST in CHF( curs de 1,8 lei la momentul acordarii), am platit 7 ani pana la ramanerea fara venituri, fiind suspendat din functia publica, banca a instrainat creditul la o SOCIETATE OLANDEZA , dupa ce nu am mai putut plati ratele, desi am depus o cerere de restructurare sau amanare la banca, aceasta a instrainat creditul, apoi am fost dat la executor. Am facut contestatie la executare, aceasta este in prezent pe rol, dar ieri mi-a vandut apartamentul. Executorul nu s-a prezentat la instanta unde este judecata contestatia la executare, nici nu a trimis dosarul executional in cauza motivând ca eu trebuie sa-i platesc xeroxarea dosarului pentru al trimite la instanta care i-a cerut acest lucru.( 260 de pagini cu 322 lei) . Apartamentul are si sechestru asigurator pus de Parchetul de pe langa judecatorie, si notat in cartea funciara si un credit de nevoi personale garantat tot cu aceeasi ipoteca. A procedat corect acest executor? Ce pot face pentru a nu pierde casa de pe mine, care s-a vandut ieri? Eu fiind bun platnic pana la data suspendarii din functia publica, printr-un dosar penal fabricat care este pe rol de peste 2 ani. Nu ma mai pot intretine momentan precum si copilul meu minor de 7 ani.
    Cu stima si respect !
    va rog mult…

  205. Buna ziua,
    Tatal meu a facut o paguba in 2009, pentru care a platit firma de asigurari. Cu putin timp dupa incident firma de asigurari l-a dat in judecata. La inceputul anului 2013 el mi-a donat apartamentul, singurul bun in posesia lui. In urma cu 3 saptamani a primit o scrisoare de la executor pentru a revendica banii.
    Intrebarea este daca ei pot sa-mi ia apartementul respectiv?
    Va multumesc anticipat.

  206. Buna seara! Detin impreuna cu sotul meu un apartament cumparat prin Prima Casa. Platim inca rate la banca pt el.
    Deoarece sotul meu are datorii la ANAF ( dintr-un PF), am primit o adresa ca ANAF-ul a facut cerere pt inscrierea in cartea funciara in baza unui proces verbal de sechestru.
    Intrebarea mea est: daca datoria este doar a sotului meu cei de la ANAF pot vinde apartamentul? Daca se vinde apartamentul la licitatie cum se repartizeaza suma si la banca si la ANAF?

  207. Buna ziua domnule avocat! Am o mare dilema tocmai am fost anuntat ca mi s-a vandut imobilul evaluat la 292.000 ron cu pretul derizoriu de 62.000 ron. Ce pot face daca ma puteti ajuta cu un sfat. Eu vreau sa merg sa depun plangere la parchet. Ce ma sfatuiti? Multumesc Anticipat

  208. in cât timp pot face contestatie la ACTUL DE ADJUDECARE?
    Contractul de credit ipotecar poate fi TITLU EXECUTORIU doar cu stamila de la executor,, Conform cu originalul ,, pusa de acesta. Evaluarea imobilului este de 37.200 CHF si el l-a vândut cu 12.150 EURO. Tot cu acest imobil la aceeași BANCPOST a fost garantat si un credit de nevoi personale de 16.000CHF , deci total 53.200 CHF . Executorul la vândut fara sa vina vreodata sa-l vada si nici cine la cumparat nu a venit pana acum,
    licitatia fiind in data de 14.01.2016.
    Ajutați-ma va rog!

    Cu mult respect!
    Multe aprecieri si respecte si de la TV NASUL

      • Buna seara, va rog frumos sa mi spuneti si mie daca sotul a avut acum 5 ani un accident de metrou si in urma caruia a ramas cu cateva sechele(de atunci nu mai munceste a umblat prin spitale),are ciroza hepatica, are lichid la creier si tulburari de comportament.Eu am plecat cu fata mea de acasa, insa nu am divortat si el a instrainat copia de contract s a imprietenit cu un samsar si a reusit sa i faca copii dupa anumite acte si acuma la scos ca este dator si trebuie sa i vanda casa ca sa si recupereze vaz doamne datoriile(ca l ar fi imprumutat cu 24000euro).Sotul este bolnav ,deplorabil arata ca un cersetor si se vede cu ochiul liber ca nu avea cum sa aibe el atatia bani.Ce as putea face sa nu pierd casa.Multumesc mult.

  209. va rog frumos sa ma ajutati si sa-mi respundeti la urmatoarea intrebare : am un proces verbal de licitatie ,o sa achit suma pentru imobilul cumparat ,cand se poate incheia o intelegere amiabila si prin ce documente legale,se poate incheia aceasta intelegere cu un intermediar al proprietarului ,deoarece proprietarul nu este in tara si daca intre timp el incheie cu mine acasta intelegere( pentru ca la aceasta intelegere el primeste o suma de bani pentru lucrurile care se afla in casa ),poate depune si o contestatie ? va multumesc .

  210. Buna ziua domnule avocat! Am o groaza de intrebari carora nu le pot da un raspuns.Pe scurt datorita imprumuturilor de nevoi personale si crizei financiare am fost executata silit in 30 noiembrie 2013. Situatia financiara nu mi-a permis sa fac contestatie la executarea silita motiv pentru care impreuna cu familia(sotul si cele 2 fiice minore la vremea respectiva) ne-am luat lumea in cap si am plecat cu chirie. imobilul evaluat la 180.000 lei abia s-a vandut la 42.000 lei, pret derizoriu dar asta e legea in Romania. Am reusit sa ne angajam si atat eu cat si sotul lucram pe salarii minime pe economie deci avem 1.700 lei/ 3 pers (567 lei ptr.fiecare) din care 700 lei este chiria, aprox.500 lei alte cheltuieli gospodaresti(intretinere, cablu,telefonie) de unde am mai putea oare plati si popririle???? Sincer nu stiu cui sa ma adresez, ne mutam locul de munca odata la 3 luni fiindca angajatorii refuza sa faca plati catre executori si le este teama ca nu cumva acestia sa le faca popriri pe conturi datorita noua. Singura sansa de scapare ar fi sa plecam afara. De ce aceasta lege a executatii silite da doar drepturi executorilor lasand oamenii pe drumurii. Costurile pentru o contestatie sunt mari, nu toti si le permit.De ce ????De ce???

  211. din luna iulie2015,am dat in judecata pe executor si pe banca,noi am mers prin instante si execut.nu a tinut cont ca face ilegalitati si a mers mai departe si in urma licitatiei pe25noiembrie2015,unui imobil,a cumparat un tigan,pe15decembrie a incheiat cu execut.un act de adjudecare,noi am facut contestatie la actul de adjudecare,nici pn in ziua de azi nu avem termen la el.Nu vrem decat sa nu ne pierdem casa,am facut si PLANGERE PENALA SI SE STA PE LOC CU TOATE.NOI SUNTEM AMENINTATI CA PE1MART INTRA PESTE NOI SI NE DA AFARA DIN CASA.PLEC DE ACASA SI NU STAU SA VAD CUM POLITIA DA DIN UMERI SI SE LASA MANIPULATI DE EXECUT.(BEJ BALACI TITI CRAIOVA! AM AJUNS SA NE CONDUCA MAFIOTII MAI BINE MOR DECAT SA RAMANEM PE DRUMURI,DAR AM UN COPIL DE CRESCUT,CU EL CE FAC? AVEM SI PROCES PE2MARTIE PTR CONTESTATIE LA EXECUTARE,LA ORICE

  212. Daca creditorul nu avanseaza cheltuielile cu plata onorariului evaluatorului din motivul ca nu are veituri.
    Ce urmeaza a se intampla ?

  213. Bună ziua,aș dori să vorbesc cu dv. În legătură cu o firma în insolventa,cu o executare a imobilului pus garanție în favoarea băncii,toate astea decurg din 2012,ex.judecătoresc a pus poprire pe salar și reține 600 ron lunar,firmă de insolv. a luat marfă în val de aproximativ 60000 euro,din 2013,până acum nu am primit nimic să mă înștiințeze ce s-a întâmplat cu marfă și nici procedură nu e închisă.Vreau să va întreb dacă are rost să pornesc un proces? Sau ce mă sfătuiți?

  214. Buna ziua.in urma cu 7 zile am depus 10% ptr o licitatie.doresc sa precizez ca licitatia nu s-a tinut in orasul care locuiesc ci la vreo 50 km.si tot in acel oras a trebuit sa merg sa depun banii.ieri cind m-am dus sa particip la licitatie mi s-a spus ca licitatia s-a amanat ptr ca debitorul si banca respectiva au ajuns la un acord.in primul rand nu am fost anuntata ca se suspenda licitatia,iar in al doilea rand mi se pare suspect ca in 7 zile au gasit un acord dar nu au rezolvat problema inainte sa fie scos la licitatie.cum as putea sa vad daca ce mi sa spus de la biroul executorul corespunde cu realitatea.VA MULTUMESC

  215. BUNA ZIUA.ACUM 7 ZILE AM DEPUS BANI PTR A PARTICIPA LA O LICITATIE.LICITATIA NU SE TINEA IN ORASUL IN CARE LOCUIESC CI LA VREO 50 DE KM SI TOT ACOLO A TREBUIT SA DEPUN BANII DEOARECE ACEA BANCA NU ARE SI O SUCURSALA IN ORASUL MEU.IERI CIND M-AM PREZENTAT PTR A PARTICIPA LA LICITATIE MI S-A SPUS CA S-A SUSPENDAT DEOARECE DEBITORUL SI BANCA AU AJUNS LA UN ACORD.AS VREA SA STIU DACA NU AR TREBUI SA FIM ANUNTATI CA SE SUSPENDA LICITATIA SI CUM AS PUTEA SA VAD DACA CE MI S-A SPUS DE CATRE BIROUL EXECUTORULUI COINCIDE CU REALITATEA.MI SE PARE CIUDAT CA S- A AJUNS UN ACORD IN ULTIMELE 7 ZILE EXACT CIND APARTAMENTUL TREBUIA SA FIE SCOS LA LICITATIE.VA MULTUMESC

  216. Buna ziua, am avut apartamentul scos la licitatie de catre BEJ. Intre timp am facut demersuri si am cerut si am obtinut un anganjament de plata, o suma pe luna. Pana acum am achitat aceasta suma luna de luna. Acum am luat decizia sa vand apartamentul. Cum trebuie sa procedez:? Cu cine trebuie sa iau legatura cu banca sau cu BEJ-ul? Va multumesc si astept un mic raspuns.

  217. Buna ziua,

    Am 2 credite de nevoi personale, fara ipoteca, la 2 banci diferite. Nu sunt casatorita, nu detin imobil proprietate personala, nu am masina sau alte bunuri de valoare. In ultimii doi ani am lucrat doar 8 luni part-time si am platit ratele pe jumatate sau integral, incercand sa nu depasesc 90 de zile restanta. Incepand cu luna aprilie 2016 le voi putea plati integral, pentru ca lucrez in strainatate, dar bancile imi trimit somatii ca trebuie sa platesc si restantele din urma. As dori sa ajung la un acord de restructurare a creditului, dar daca nu vor accepta, care sunt riscurile? Ce ar insemna executarea silita in cazul meu? Multumesc!

  218. Buna ziua,
    S-a semnat un antecontract pentru un apartament grevat de o sulta. Vanzarea se doreste sa se faca printr-un credit ipotecar, iar banca a solicitat o decalarie notariala(ca e de acord sa vanda si sa indice suma exacta si contul unde trebuie sa vireze banii) din partea persoanei care beneficiaza de sulta (notata in cartea funciara), iar aceasta persoana nu doreste sa dea declaratia, ci sa il execute (vanda la licitatie apartamentul, desi nu a inceput nici o procedura in acest sens) pe debitor/proprietar. Poate sa il execute pe proprietar (desi acesta a platit deja 40% din sulta, in 2 transe, avansul luat din antecontract plus o parte din venituri proprii, luand in considerare si antecontractul semnat cu termen ferm de 60 de zile)? Poate fi obligata se dea acea declaratie notariala (nu exista intelegere) iar in felul acesta cumparatorul nu pierde avansul, proprietarul vinde iar ea isi incaseaza banii (sulta))? Desi e vina unei terte persoane, cine plateste daune, proprietarul sau cumparatorul? Se aplica aici: Art. 1517?

    Neexecutarea imputabilă creditorului

    O parte nu poate invoca neexecutarea obligaţiilor celeilalte părţi în măsura în care neexecutarea este cauzată de propria sa acţiune sau omisiune. Va multumesc mult!

  219. In cazul in care un teren a fost scos la licitatie si adjudecat de catre o persoana care devine noul proprietar, dar imediat dupa, noul proprietar constata ca primul proprietar care avea terenul pus la banca are de fapt o hotarare judecatoareasca irevocabila prin care se dovedeste ca el este de fapt proprietarul terenului si nu banca, cum se procedeaza?
    Banca e cea care a facut smecherii cu acest teren si ea trebuie sa ii plateasca adjudecatorului suma platita si daune?

  220. BUNA, va rog sa.mi explicati daca e posibil acest lucru. ?.
    Tatal meu a luat un credit de nevoi personale in 2006 fara ipoteca a platit un an ratele dupa care sa oprit…dupa nenumarate amenintari la telefon si prin posta a ajuns o scrisoare unde scrie ca imobilul o sa fie pus la licitatie in data de 9.6.2016…ceea ce vreau sa precizez e ca apartamentul are 2 proprietari Mama si tata care in periodo 2006 nu erau casatoriti s.au casatorit acum 3 ani…e posibil sa fie pus la licitatie .?. Ce trebuie sa facem. ?..
    Va multumesc

  221. Buna ziua.Am achiziționat un apartament la licitatie, nu s-a facut nici o contestație dupa adjudecare,am intrat practic in posesia apartamentului proprietarii plecând de buna voie,dar ma îngrijorează un lucru: in cat timp de la adjudecare pot face contestatie fostii proprietari si daca vor avea castig de cauza ce se va intampla cu banii pe care eu i-am plătit la licitatie pentru apartament?Exista posibilitatea sa fiu si eu la rândul meu data afara din casa?Mentionez ca fostii proprietari au avut un credit ipotecar la o banca.

  222. Buna ziua,
    Multumindu.va anticipat pentru timpul acordat, as vrea sa stiu daca s.a modificat cumva pragul creanţei pentru care poate fi începută executarea silită imobiliară,ultima valoare cunoscuta de mine, fiind 10.000 lei, nivel precizat in NCPC privind executarile silite, din 2013.Mentionez ca este vorba despre un apartament detinut de catre o persoana fizica.

  223. Buna seara. Ma scuzati k va deranjez , am si eu o intrebare la Dv. Cum am terminat partajul cu fostul sot eu am hotarat cu avocatul meu sa ramana el cu locuinta si sa imi dea jumatate din suma ce mi se cuvine. Cum nu am primit nimic am ajuns la executor , dar totul in van . Nici de aceasta data nimic. As dori sa stiu cat dureaza termenul de licitatie pentru ca avocatul meu joaca pe 2 fronturi si nu imi zice nimic . Nu stiu nici daca exista executor . Oricum avocatul zice ca o sa dureze inca un an . chiar este posibil? O alta intrebare este daca el trebuie sa ramana in locuinta pana vine noul proprietar. Va multumesc din suflet.

    • Buna ziua! Nu l-as banui pe colegul meu avocat insa nu se exclude posibiliatea. In mod normal trebuie scoasa la vanzarea proprietatea detinuta in trecut de catre dvs. si fostul sot, pentru plata sultei. Executarea poate dura si 4 ani daca sotul are un avocat bun, care va pune bete in roate! Cu stima, av Cuculis 0722298011

  224. Buna seara,

    Permiteti-mi sa va deranjez cu o intrebare:
    Am cumparat in anul 2012 o casa prin programul prima casa, avand o situatie financiara destul de buna pe vremea aceea.
    In prezent nu prea facem fata cu rata bancara lunara.
    Exista posibilitatea de re-esalonare a unui credit de prima casa? (daca se poate sa se prelungeasca perioada de plata, in felul acesta sa se reduca valoric rata lunara).

    Am cautat peste tot informatii despre reesalonarea creditului prima-casa, insa nu am gasit nicaieri.
    De asemenea, ne-am interesat si la banca, iar acolo ne-au raspuns pe scurt: nu se pot face modificari la un credit prima casa, ne pare rau…

    Va multumesc si va doresc o seara frumoasa!
    Cu deosebit respect!

  225. Buna ziua domnule avoacat am si eu o nelamurire am un credit la banca nu am putut sa mai platesc .banca a spus ca trece la executare silita m primit instintarea nu am imobile sau mobile pe numele meu doar ca adresa din buletin este pe proprietatea parintilor au ei de suferit din aceasta cauza? va multumesc

  226. Buna ziua domnule avoacat am si eu o intrebare am un credit la banca nu am putut sa mai platesc .banca a spus ca trece la executare silita m primit instintarea nu am imobile sau mobile pe numele meu doar ca adresa din buletin este pe proprietatea parintilor au ei de suferit din aceasta cauza? va multumesc

  227. Buna ziua!
    Va apreciez foarte mult pentru timpul si rabdarea d-voastra.Ma aflu intr o mare problema cauzata de un executor pentru un credit de 11000lei ,de nevoi personale facut in anul 2007 ce a fost achitat pana in anul 2009,datorita unor probleme grave de sanatate ale copilului si alte probleme din partea sotului ce au dus la imposibilitatea achitarii.In 2015 am primit instiintare de executare silita de la un executor, la care am mers sa ajung la o intelegere unde am facut o cerere de stopare a dobanzilor si penalizarilor si plata lunara a unei sume de 270.Desi am platit aceasta suma stabilita cu executorul , acum doua zile am primit iar instiintare de poprire de la acelasi executor , desi ma putea contacta la telefon sau pe mail oricand, dar nu a facut-o decat prin alte cheltuieli de executare de 3300.Mentionez ca sunt unic intretinator cu doi copii si simt ca se face un mare abuz asupra copiilor mei prin plata de 18.500 leipana acum pentru acel credit.Am fost la banca , apoi la executor sa i rog sa accepte un angajament de plata , fara sa se faca poprire pe salariu (ceea ce ma duce la imposibilitatea supravietuirii),pana la urma au acceptat sa fac o plata de 320lunar, timp de 11 luni ca , apoi sa se faca revenire la infiintare poprire , presupun ca si alte cheltuieli. Si din 3300 chetuieli de executare daca platesc in doua luni avem o reducere de 50%doar la cheltuielile de executare. Va rog din suflet sa ma sfatuiti daca este bine sa semnez acest angajament si ce as putea sa fac sa scapam de acest abuz.
    Va multumesc!

    • Din pacate nu exista “intelegere cu executorul” ci exista intelegere doar cu creditoul, executorul nu are nicio putere. Va trebui sa faceti o contestatie la executare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  228. Buna ziua,

    va rog sa ma ajutati cu o informatie.
    Am luat un credit in 2007 in valoare de 77000 Euro. In 2012 s-a efectuat executarea silita si apartamentul a fost scos la licitatie si vandut pentru suma de 40000 Euro. Acum cateva zile am aflat ca s-a pus poprire pe cont pentru o suma de 52000 Euro. La momentul cand s-a vandut apartamentul am fost instiintat ca mai am de plata ca. 30000 Euro. Intrebarea mea este, dupa ce a fost efectuata executarea silita, am ramas cu o restant cu suma de 30000 Euro, cum s-a ajuns la poprirea pentru 52000 EUro? Dupa ce procedura de executare silita este finalizata se mai adauga dobanda la suma restanta?

    Va multumesc anticipat.

    • Da, dobanda creste si nu se mai opreste niciodata daca nu contestati executarea silita. Acolo trebuie mers pe contestatie la executare pe incertitudinea titlului si in cele din urma pe anularea intregii executari silite. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  229. buna ziua va rog sa-mi spuneti daca un imobil care nu este intabulat poate fi vandut prin procedura de executare silita si daca un executor judecatoresc are competenta de a intabula un imobil.pentru a fi vandut?
    cand un imobil care apartin a 2 persoane divortate fara partajul facut si una dintre ele este debitoare se poate executa silit acest imobim?

  230. Buna ziua!
    Va rog sa aveti amabilitatea de a ma sfatui in legatura cu problema unei executari silite. Sotul meu a suferit o condamnare, care include si plata unui prejudiciu. A inceput in urma cu patru ani executarea silita, inclusive aspra imobilului unde locuim. Eau a obtinut intre timp, in instant, cota de 1/2. Mentionez ca imobilul este grevat de o ipoteca la banca, din anul 2006. Creditorul a scos la licitatie cota de 1/2 a sotului meu. La primul termen nu s-a prezentat nimeni si urmeaza cel cu 75%. Eu, in calitate de coproprietar pe cote parti, pot participa la licitatie si, daca da, oferta mea trebuie sa fie neaparat de 75% ca pentru creditori sau intervenienti? De asemenea, nu am cunostinta ca executorul judecatoresc sa fi anuntat banca, care este primul creditor. Poate vinde la licitatie fara sa achite banii in contul bancii? Va rog sa-mi dati orice sfat credeti ca m-ar ajuta. Intre timp, am introdus actiune de divort. Poate fi interpretat faptul ca vreau sa-mi protejez bunul, avand in vedere ca eu am si un copil minor adoptat, care nu este si al sotului?
    Va multumesc!

    • In primul rand eu cred ca nu va pot executa pe ambii! Faceti obligatoriu contestatie la executare. De asemenea scoaterea la vanzare a cotei parti sigur este o metoda de recuperare a prejudiciului, insa da, dvs puteti sa mergeti la termenul de licitatie sa sa cumparati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  231. buna ziua domnule avocat am o singura intrebare daca eu achizitionez un apartament la executare silita si acesta are datorie de sa zicem 164 milioane vechi la intretinere cine va plati acesta datorie ca nu stiu va rog sa ma ajutati multumesc sau cum se procedeaza

  232. Buna ziua,
    va rog mult sa imi oferiti ceva sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie:
    Sunt copropietara unui apartament achizitionat in 2010 prin credit prima casa si coplatitoarea creditului impreuna cu mama mea si cu fostul sot. Desi am divortat in 2013, nu am facut partajul.

    Fostul sot a acumulat mai multe datorii, in timpul casatoriei si dupa divort, toate fiind notate in cartea funciara a apartamentului, fara executarea silita a imobilului.
    De asemenea, a fost condamnat si obligat sa plateasca partii vatamate aprox. 4.500 euro.
    In momentul de fata am primit o somatie imobiliara pe numele fostului sot pentru plata celor 4.500 euro plus 7.000 lei cheltuieli de executare, in conditiile in care el executa pedeapsa si nu are cum sau cu ce sa plateasca.
    Singurul bun aflat in proprietate comuna este acest apartament, care are ipoteca de rang I pentru banca si alte datorii inscrise in cartea funciara. Exista vreo posibilitate pentru a evita executarea silita?

  233. Buna ziua, Andreea ma numesc si am cumpărat prin licitație un imobil in data de 26. 07. 2016, in ultima zi de contestatie adică 26. 08. 2016 am fost sunata de fiul proprietarului care ma informat ca vrea sa recupereze de la mine si soț apartamentului tatălui sau de care nu aflase pana in aceea zi ca il pierduse. Este legal sa il vand acestuia? Multumesc

  234. referitor la rasp dvs fostul propietar este o firma care nu s stie de ea eu ce fac cu administratorul administratia ma pot da in judecata pe mn legea ce spune de acest lucru

  235. Buna ziua
    D-le avocat CUCULIS, va rog sa-mi raspundeti si mie la problema mea foarte dificila si care ma macina de 6 ani si jumatate.Am lucrat la C F R,30 ANI,DUPA CARE INAINTE CU UN AN SI JUMATATE de pensionare ,am fost disponibilizata,contrar tuturor legilor,a contractului colectiv de munca si a Leg.53/2003,ramanand cu datorii la banci si anume:
    – vre-o 2100 lei rata la mobila ,din august 2008
    -1980 lei,card acordat de cei care mi-au dat creditul pentru mobila,august 2008
    -2000 lei,card l alta banca,aprilie 2009
    -7350 lei,card din decembrie 2008
    -21000 lei,de la un IFN, din 2008,
    datorii din care am achitat pana in martie,unele pana in iunie 2011,cand am avut ultimul somaj,iar de atunci nu am mai avut posibilitstea sa mai achit.
    Va intreb acum pe dumneavoastra daca am vre-o sansa sa castig la proces, daca actionez in instanta, aceste institutii bancare si IFN-uri,sa ma lase in pace sa nu ma mai hartuiasca si sa ma ameninte ,fiindca au trecut din 2008 pana acum 2016, fix 8 ani de zile .Cat am avut posibilitatea sa platesc am platit si nu stia o banca de cealalta ca mai am si alte datorii. Este posibil sa ma hartuiasca toata viata.Oare nu exista nici-o lege care sa ne dea dreptul la prescrierea datoriei,asa cum se prescrie si pentru orice cetatean dreptul de a-si cere drepturile in instanta dupa un termen de cred ca 6 luni daca sunt bine informata,iar dupa aceasta data nu mai poti cere nimic si ramai cu paguba ??????????
    Multumesc mult si astept raspuns .

  236. Buna ziua.Un apart.2 camere,proprietari in devalmasie cei 2 soti.El are de platit un prejudiciu,pus sechestru pe tot ap.Intrebare:ce trebuie sa faca ea ca sa nu fie scoasa la vanzaret intreaga casa si daca are unprim drept de cumparare a jumatatii scoase la vanzare,pana la data licitatiei.Multumesc,Adrian Ifrim.

  237. Buna ziua! Am si eu o intrebare . in cazul in care detin o propietate evaluata de banca la 109.000€ iar creditul ipotecar s.a micsorat pana la suma de 25.000 de € (mult sub valoare imobilului) , eu aflandu.ma in momentul acesta in incapabilitate de a mai continua plata banca poate sa-mi vanda propietatea la pretul de 25.000€ ( cat ar mai fii acum de plata) si eu sa nu mai raman cu nimic? Care sunt procedurile ? Am vreo portita? De ex in spatele casei imi mai ramane un teren de 1000 de mp care valoreaza 30.000€ (mai mult decat toata datoria) . Multumesc anticipat , am mare nevoie de sfatul dumneavoastra

    • Sper sa va ajute raspunsul. In principal orice suma sub 10.000 de lei nu atrage teoretic si executarea silita imobiliara, deci da, in cazul dvs. veti putea fi executata silit pe imobilul dvs. insa puteti sa va aparati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  238. Buna seara Am cumparat in Italia un apartament in 2008 si dupa 3 ani nu am mai putut plati ratele la banca . ma-u dat in judecata si au scos apartamentul la licitatie. Asi dori sa stiu daca am probleme in Romania cu casa care o am acolo

  239. Buna ziua, am incercat si eu cu ajitorul unui prieten sa cumpar creantele unei firme aflate in lichidare, s-a facut o oferta de cuparate a creantelor si am primit raspuns ca nu se poate cumpara de persoana fizica ci doar de firma…ca ar fi ceva lege noua. Am intrebat diferiti lichidatori care lucreaza in domeniu si nimeni nu a auzit de existenta unei asenea legi. Va rog sa-mi spuneti daca exista asa lege si cum am putea actiona in continuare. Va multumesc mult

  240. buna zsiua am si eu o intrebare .Vreau sa cumpar o casa de la un vecin dar problema ii in felul urmator vecinul acumu cativa ani a avut datorii la primarie si nu a platit si primaria a venit si ia luat jumate din teren acum casa se afla jumate in visteria statului si jumate la vecinu cum asi putea ajunge in sosesia ei ?
    va multumesc

      • Buna ziua. Mama mea a luat un credit negarantat de la BCR in 2007 si a platit vreo cateva luni, dupa care s-a imbolnavit si nu a mai putut lucra, deci nu a mai putut plati. In urma cu cateva zile a primit scrisoare de executare dar care se refera doar la conturile ei, pe care nu le are. Ea are un apartament impreuna cu sotul ei, insa apartamentul nu este intabulat. Un avocat din localitate cu care am luat legatura zicea ca se poate face contestatie la executare deoarece o mare parte din datorie s-ar fi prescris, chiar daca in urma cu vreo 3-4 ani mama a primit o scrisoare de la kruk si eu am sunat si am facut o intelegere de plata cu ei prin telefon. Ce parere aveti, chiar se poate face contestatie si prescrie o parte din suma? Nu as vrea sa pierdem timp si bani prin tribunale daca nu exista sanse, deoarece situatia financiara a mamei este dezastruoasa, pentru ca nu poate lucra si nu are nici un venit. Eu am propus mai bine sa sun executorul sau krukul si sa obtin o intelegere de plata cu ei, deoarece se pare ca pina in prezent acestia nu au descoperit ca exista si acel apartament. Odata incheiata o intelegere de plata cu ei mai poate mama sa vanda apartamentul? Isi doreste mult sa il vanda si sa isi ia o casuta la tara, tocmai din cauza problemelor de sanatate ca nu poate sa urce pana la etajul 4. Multumesc.

  241. Buna seara vreau sa stiu daca datoriile banesti de la banci din romania pot fi executate la banci din afara romaniei

  242. Buna ziua
    As dori sa stiu daca in cazul vanzarii unui apartament (detin 1/2 ) as avea prioritate la cumparare (pe cealalta jumatate sunt 4 mostenitori).
    Cu stima,

  243. Buna ziua.Se poate scoate la licitatie un apartament cumparat prin Programul Prima Casa? Debitorul isi plateste rata la apartament, dar are alt credit neplatit la alta banca care acum a trimis citatie, cum ca o sa se scoata bunul la licitatie? Sa inteleg ca bancile s-au inteles sa scoata bunul la licitatie?Sunt doua banci diferite, se poate pune ipoteca la ipoteca?Multumesc

  244. Buna ziua!Am adjudecat un imobil la o licitatie publica…am fost la ocpi sa intabulez provizoriu imobilul si mi s’a spus ca exista o sulta de 43.000 lei pe care proprietara apart o datoreaza sotului in urma partajului…intrebarea mea este daca pot intabula imobilul in cazul in care nu s’a achitat sulta..sotul doamnei nu a facut nici o contestatie doar ca in hotararea definitiva se specifica,ca in termen de 6 luni sa’i achite sotului 43.000…a trecut un an si nu i’a achitat..dupa ce am adjudecat imobilul am aflat de aceasta problema..care sunt solutiile?cu stima!

  245. In 2011o societate agricola,infiintata in baza legii36/1991,a intrat in faliment,s-au demarat procedurile de executare silita,s- au scos la licitatie bunuri imobile pentru recuperarea creantelor ,s- au vandut doar o parte dar pentru cealalta parte nu se prezinta nimeni interesat sa cumpere bunurile licitate.ce se intampla in acest caz,cat timp mai poate dura situatia,exista un termen de prescriptie?poate fi implicata raspunderea personala a presedintelui societatii agricole,avand in vedere ca intr o
    SA toate deciziile sunt luate de consiliul de administrstie?Multumesc!

  246. In 2011o societate agricola,infiintata in baza legii36/1991,a intrat in faliment,s-au demarat procedurile de executare silita,s- au scos la licitatie bunuri imobile pentru recuperarea creantelor ,s- au vandut doar o parte dar pentru cealalta parte nu se prezinta nimeni interesat sa liciteze bunurile .ce se intampla in acest caz,cat timp mai poate dura situatia,exista un termen de prescriptie?poate fi implicata raspunderea personala a presedintelui societatii agricole,avand in vedere ca intr o
    SA toate deciziile sunt luate de consiliul de administrstie si in procesul verbal de intrare in faliment lichidatorul a consemnat ca si cauza a falimentului conditii meteo nefavorabile si nu culpa persoanei.
    ?Multumesc!

  247. Buna ziua !

    Care este valoarea datoriei la intretinere pentru care se poate scoate casa de catre asociatia de proprietari la licitatie. Sa se aiba in vedere ca se executa deja sentinta pentru prin retinere pe statul de plata 50% ( retinere datorie asociatie +pensie de intretinere in urma divortului )
    Va rog frumos sa imi raspundeti .
    Va multumesc anticipat

    cu stima si respect .

  248. Buna ziua

    Am un apartament cumparat in 2013 prin programul prima casa. Sunt la zi cu ratele la apartament.
    Mai am zi alte rate la cateva crecite de nevoi personale.
    In acest moment nu mai pot plati ratele.la creditele.de nevoi personale.
    Imi poate fi executat silit apartamentul achizitionat prin programul prima casa?

  249. Buna ziua ,ma confrunt cu urmatoarea problema .in urma divortului de fosta sotie ,si in urma partajului,instanta a hotarat ca etajul 1 al unui imobil in care locuiam si asupra caruia eram propietari, sa-mi revina mie, iar eu sa-i platesc fostei soti o sulta de aproximativ 50 000 lei.Neavand acesti bani,etajul 1 al acestui imobil a fost executat silit si scos la vanzare, dar in conditiile in care parterul si mansarda sunt in propietatea tatalui meu, iar curtea este comuna, etajul scos la vanzare nu se vinde. Ce se poate intampla in continuare?.Mentionez ca m-i se retine o treime din salariu in contul biroului judecatoresc unde am fost executat. as vrea sa mai stiu daca la suma datorata fostei sotii se calculeaza si dobanzi in conditiile in care m-i se retine 380 lei lunar din salariu, iar eu ii datorez 50 000 lei. Va multumesc.

  250. buna seara

    sunt creditor intr-un dosar de executare cu o suma de 45000 euro(202500 ron),execut un apartament adjudecat la valuarea de 80000 ron,la care sa mai inscris la masa credala alt creditor cu urmatoarele sume;30000 ron debit, 6500 cheltuieli judecata si executare.as dori sa-mi spune-ti in aceasta situatie care sunt procentele creditorilor sau ce suma ar trebui sa incasez eu
    amultumesc

  251. BUNA ZIUA !
    PRIMARIA DORESTE SCOATEREA LA VANZARE A UNOR CLADIRI ALE UNEI SC CAREIA NU II MAI DA DE URMA PENTRU A-SI RECUPERA DATORIILE ACESTEIA FATA DE BUGETUL LOCAL. FIRMA NU MAI ESTE REPREZENTATA DE NIMENI, IAR TOATE BNURILE ACESTEIA AU FOST EVALUATE DE UN EVALUATOR. CE ACTE LEGISLATIVE STAU LA BAZA INCEPERII SI DESFASURARII PROCEDURII DE LICITATIE ? MULTUMIM !

  252. Buna ziua.
    VA ROG SA MA LAMURITI IN URMATOAREA PROBLEMA i cine este proprietarul unui imobil executat silit de o banca pentru neplata ratelor- banca sau debitorul.. EXECUTATUL SILIT RAMANE PROPRIETARUL IMOBILULUI CHIAR DACA ACESTA NU S-A VANDUT LA LICITTIE, SAU AUTOMAT BANCA DEVINE PROPRIETAR.
    MULTUMESC FOARTE M ULT.

  253. buna seara,

    Va rog sa-mi spuneti daca adjudecatarul poate recupera c/v (platita executorului) unui bun imobil castigat la licitatie organizata ca urmare a unei executari silite de catre banca, in urma anularii actului de adjudecare dupa contestarea licitatiei.

    Multumrsc anticipat!

  254. Buna ziua, am cautat pe portalul instantelor numele meu. Am gasit o incuviintare de executare silita (birou executor plus niste recuperatori, gen prosperocapital). Daca in clipa de fata nu am salariu si nici bunuri importante (gen masina, casa, terenuri) si stau cu chirie, ce anume imi poate executa? Pot intra in casa si sa confiste un televizor sau un frigider de exemplu? Multumesc.

  255. Buna.am un credit la cetelem ce am ramas restanta si azi am primit un proces verbal ca in cel mai scurt timp sa predau masina.tin sa mentionez ca in ianuarie mi sa facut proprirea pe cont.e legal sa imi puna sechestru pe masina din moment ce in ianuarie mi sa retinut o suma de bani .ce ar trebui sa fac in aaemenea situatie?mentionez ca creditul a fost in valoare de 4200 lei si am platit 3 ani fara restante, iar in momentul de fata mai am de achitat inca 5312.va multumesc

  256. Buna ziua,

    Mama mea trebuie sa imi plateasca o pensie de intretinere, o patrime din venitul sau net lunar. Aproape timp de un an s-a adunat insa un debit de aproximativ 7400 lei, ea fiind rau platnica, bani pe care nu am vreo sansa sa ii mai vad daca, asa cum decurg lucrurile la ea la serviciu, va ramane fara loc de munca.

    Problema este ca eu am vrut sa recuperez debitul acesta, dar executorul judecatoresc a spus ca, din moment ce ea plateste deja o jumatate de salariu pe datorii (ea avand deja de platit si la banci), nu-i poate lua mai mult de atat, ca atare acest debit va fi achitat dupa ce termin eu facultatea (cu alte cuvinte, atunci cand se va stinge obligatia mamei mele de a mai plati, hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru pensia de intretinere obligand-o sa plateasca pana termin facultatea, dar nu mai tarziu de varsta de 26 de ani). De asemenea, pana sa-i pun mamei mele sechestru asigurator pe casa pentru rea-credinta, aceasta m-a amenintat in permanenta ca va vinde casa si va pleca in America, fara s-o mai intereseze de datorii.

    In acest caz i-am cerut executorului sa-i scoata casa la vanzare, ca sa-mi recuperez debitul fiindca in viitor nu va mai putea fi posibil, daca ea nu va mai avea serviciu. Executorul insa mi-a spus ca nu-i poate scoate casa la licitatie daca nu exista un debit de minim 10 000 lei. Este adevarat ?

    Va multumesc.

  257. Buna ziua!
    Doresc sa cumpar un apartament scos la licitatie de Banca Transilvania. In cartea funciara scrie ca exista un sechestru asigurator pus de parchet. Executorul, spune ca acest sechestru nu va fi radiat si ca eu, ca adjudecator, trebuie sa dau in judecata parchetul. Exista pericolul de a pierde banii si sa mi se ia apartamentul, desi il iau cu buna credinta? Sau daca trebuie sa dau parchetul in judecata, ma poate bloca mult timp, de ordinul anilor, iar eu in timpul acesta, sa nu pot intra in apartament? Va rog sa imi spuneti care sunt riscurile. Multumesc!

  258. AM FOST CASATORITA 18 ANI CU 2 FETE ,ACUM MAJORE,AM DIVORTAT,FOSTUL SOTSOTUL A SOLICITAT PARTAJUL SI A CERUT AP.,iNSTANTA A HOTARAT SA RAMAN EU IN AP.,AM SPUS CA NU AM BANI PT.SULTA,AM CERUT SA RAMANEM FIECARE CU COTA PARTE SI IMPARTIREA BUNURILOR S-AU SA PRIMEASCA O GARSONIRERA SI UN GARAJ ALE SOREI MELE BOLNAVA DE CANCER CU UN COPIL MINOR,SE MUTASE CU BUNURILE LA MINE.INSTANTA S-A PRONUNTAT DOAR CU PRIVIRE LA AP, NU SI BUNURILE, CA NU POT FI DOVEDITE, EXISTA DOVADA IN DOS.NICI CU PRIVIRE LA OFERTA .IN 17.12.2015 S-A INCEPUT EX.SILITA PT.SULTA SI ABIA IN 24.10.2016 S-A FACUT LICITATIA,LA LICITATIE AU PARTICIPAT UN OFITER DNA CU PROC.JUD.PT FRATELE SAU,UN OFITER IJP BV .UN COMISAR POLITIE CU CI .AL FRATELUI PLECAT IN FRANTA DE 10 ANI,FARA PROCURA JUDICIARA,0 PERSOANA CU AG.IMOBILIARA SI FRETE LA IJP BV.O PERSOANA CERCETATA PENAL PT.FURT DIN MAGAZINE SI PT. ART,246 CP. AM FACUT CONTESTATII PESTE CONTESTATII AM ARATAT SI oRDONANTA 895/ 17 12.2015 DEGEABA,LICITATIA A FOST LA JUMATATE DIN VALOAREA UNUI AP.,PROCESUL-VERBAL SI ANEXA AU FOST INTOCMIT LA CATEVA ORE DUPA. LICITA- TIE,ASA DECLARA TOTII CEI 5 LA PARCHET,PRIM PROC. A DAT NEURMARIRE PT,TOTI,CA PARTICIPAREA LA LICITATIE A UNEI PERSOANE CU BULETINUL FRATELUI NU A INFLUIENTAT LICITATIA.EX.JUD.CARE A FACUT EVACUARE IMPREUNA CU ADJ.NU M-A LASAT SA-MI SCOT BUNURILE PE CASA SCARII,I-AM CAUTAT LA ADRESELE DATE NU AU FOST DE GASIT,PANA AM AFLAT UNE GASESC ADJ.,AM AFLAT CA BUNURILE AU FOST ABANDONATE SI VANDUTE LA LICITATII,BUNURILE AU FOST SUSTRASE DE ADJ. SI EX,JUD, INTOCMITE PROCESE VERBALE FICTIVE.ACUM DORM PRIN GARA SI PE UNDE POT,M-AU SCOS DI AP.DOAR CU HAINELE DE PE MINE SI FARA ACTE SI MEDICAMENTE SI SORA MEA CU COPILUL AU RAMAS FARA BUNURI.. VA ROG SA MA AJUTATI,
    CE MAI POT FACE ?

  259. buna ziua!
    va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta: un contract de concesiune incheiat pentru un teren, prevede ca la incetarea contractului prin ajungere la termen, constructia revine concedentului.
    In cazul in care, contractul este in derulare, iar concesionarul (societate comerciala) intra in faliment si are constructia ipotecata la banca, cum decurg in continuare relatiile contractuale?
    ce se intampla cu constructia, care conform contract revine concedentului, dar in acelasi timp are instituita ipoteca din partea bancii?
    va multumesc!

  260. Buna seara,

    Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi, eventual sa stiu la ce sa ma astept.

    Printr-o sentina civila, in urma unui partaj am fost obligat la plata unei sulte catre M. Sentinta, definitiva data in urma cu 2 ani jumate. M., fiind inculpata intr-un alt dosar, se cere executarea acesteia ( aceasta din urma are domiciliu intr-o tara care nu este membra UE, si nu are nici un bun ). In urma partajului, nu mi-am inscris dreptul de proprietate 1/1 in Cf ( a ramas 1/2 ). Anaful, a introdus o cere de partaj in vederea executari debitoare M. Am depus intampinare, prin care am anuntat ca partajul este deja facut. Intrucat nu am posibilitatea sa achit sulta, banuiesc ca o sa ma execute cu imobilul. In cea ce priveste executarea, bunul a fost evaluat, se va face o noua evaluare ? Daca imobilul nu va fi vandut, pot si executat si cu alte bunuri? Avand in vedere ca nu eu sunt dator statului, iar partajul a fost intrudus de mai bine de 8 ani ( sentinta defintiva data in urma cu 2 ani jumate ) bun pe care eu l-am administrat in tot acest timp. Introducerea cereri de partaj, a intrerupt prescriptia ? Inainte de a cere avizul instantei de judecata in vederea executari, se verifica daca a fost achitata sulta, si daca da, cum?
    Daca incerc sa gasesc un cumparator, inainte sa se ajunga la executare, asfel incat sa pot plati sulta cum ar trebui sa procedez, sau am aceasta posbilitate?

    Multumesc !
    Cu stima,

  261. Buna ziua! In urma decesului bunicii mele a ramas de platit o sulta catre o alta ruda. Bunica mea a avut 2 fete. Executorul sustine ca doar una dintre ele trebuie sa plateasca sulta integral, nu si cealalta. Corect este ca ambele fete sa plateasca (50% si 50%). Una dintre fetele bunicii a achitat deja 50% din valoarea sultei, cealalta nu. Exista vreo lege care specifica faptul ca datoriile unui decedat trebuie achitate doar de unul dintre copii acestuia?
    In ceea ce priveste drepturile succesorale, ambele au aceeasi cota, dar se pare ca nu si in cazul obligatiilor.
    Imi puteti da un raspuns?

  262. Buna ziua , imobilul pe care il detin impreuna cu sotia mea in cote de1/2 este grevat de o ipoteca bancara precum si de un sechestru asigurator ramas definitiv in urma unei hotarari judecatoresti in materie penala.S-a dispus partajul judiciar.In cazul in care , asa cum a cerut partea civila , imobilul mi se atribuie mie cu obligatia platii sultei catre sotie :
    1. va rog sa imi spuneti cum se distribuie sumele obtinute din vanzare?
    2 . sotia poate cumpara partea mea in cadrul ( sau inaintea ) licitatiei ?
    Multumesc

  263. Bună ziua . In 2007 am avut credit la BCR și după un an și jumătate nu am mai platit. In 2013 m a executat silit și din 2014 am poprire pe salariu. Pot sa mai fac contestație acum după atâta timp? Am fost la dv acum 2 ani și ați spus că nu. Eventual să îi dau in judecată pt clauze abuzive că sa mai scadă ceva din suma. Dar am citit pe internet ( nu știu dacă am înțeles bine) că s ar fi dat o lege în 2019 cum , că putem face contestație la executare oricînd. Este adevărat? Pot sa mai fac ceva după atâta timp? Am două executări: de la kruk și eos

    • Buna ziua. Cauza C75.2019 a stabilit ca aceste contestatii la executare silita se pot face si dupa cele 15 zile cand vine vorba despre invocarea clauzelor de natura abuziva din contractele bancare. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

  264. Daca se mai poate face ceva , va rog să îmi dați un email . As dori sa ii dau in judecata pe ambii recuperatori daca am castig de cauza

  265. Bună ziua o ântebare dacă se poate ân urmă cu 5 ani mam judecat anu trecut am rămas definitiv ân acest dosar a trebuit să plătesc prejudiciului dar pe lângă asta mea pus sechestru asiguratoriu pe imobil și la imobil chiar dacă plătesc prejudiciul tot casa mi-o scoate la licitație ce pot face ân acest fel

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.