AJUTOR JURIDIC

Acte necesare recuperarii taxei de poluare evitarii taxei de poluare


Romania trasa la raspundere pentru TAXA DE POLUARE !

Mult discuta taxa de poluare, care a starnit atatea discutii in Romania, a fost pusa la zid de Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene: “Taxa de poluare introdusa de Romania, impusa masinilor la prima lor inregistrare in Romania, contravine legislatiei Uniunii Europene. Respectiva lege are efectul de a descuraja importul si punerea in circulatie a masinilor second-hand cumparate in alte state membre”.

Punctul de vedere al Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene, cu sediul la Luxemburg, a fost emis la cererea Tribunalului Sibiu, care judeca un proces in care un roman a dat in judecata statul intrucat a considerat ca taxa de poluare este ilegala. Magistratii sibieni au vrut sa afle de la CEJ daca taxa contravine sau nu legislatiei europene, relateaza Mediafax.

In raspunsul remis Tribunalului Sibiu referitor la taxa de poluare, CEJ afirma ca legislatia europeana interzice statelor membre sa ia masuri de taxare in exces a unor produse provenind din alte state, in favoarea celor de provenienta autohtona.

“Curtea apreciaza ca legislatia romaneasca in aceasta materie are ca efect faptul ca masinile second-hand importate, cu o vechime considerabila, sunt taxate cu pana la 30 la suta din valoarea lor – chiar daca este aplicata o reducere insemnata la taxa ca urmare a scaderii valorii acestora – in timp ce masinile similare oferite pe piata auto second-hand interna nu sunt supuse acestei taxe de poluare.

In atare conditii, legislatia are ca efect descurajarea importului si inscrierii in circulatie in Romania a masinilor second-hand cumparate in alte state membre”, afirma CEJ.

:::Taxa de poluare abuziva Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene, numita si Curtea Europeana de Justitie, isi are sediul la Luxemburg si este organul juridic al Comunitatilor Europene. In sistemul politic al UE, CEJ are rolul puterii juridice; denumirea corecta a CEJ ar fi trebuit sa fie insa Curtile de Justitie ale Comunitatilor Europene, fiindca intre timp au aparut trei instante diferite. Curtea Europeana de Justitie nu trebuie confundata cu Curtea Europeana pentru Drepturile Omului cu sediul la Strasbourg, care este o institutie a Consiliului Europei, si nici cu Curtea Internationala de Justitie, care este o instanta internationala, principalul organ jurisdictional al Organizatiei Natiunilor Unite cu sediul la Haga.

Sursa: https://www.agenda.ro

BIROU DE AVOCATURA BUCURESTI

Întreabă avocatul gratuit!

Ai raspunsul gratuit in maxim 2 ore! – Cuculis si Asociatii

Social Media

Cere ajutor juridic acum! Contactează-ne!

Call Now Button