Cumpararea Terenurilor Agricole De Catre Straini Va Fi Blocata – Legea 312 din 2005 Posibil Modificata – Avocat Cuculis

Cumpararea Terenurilor Agricole De Catre Straini Va Fi Blocata

Dupa multa vreme se pare ca apare o veste legislativa cu adevarat nationala. Pamantul agricol urmeaza sa nu mai fie vandut la straini iar asta se intampla la 10 ani dupa ce Romania a semnat dupa pararea mea conditii rusionase de intrare in U.E.
 
Astfel, LEGE nr.312 din 10 noiembrie 2005 preaderare la U.E stabilea niste conditii in care noi, puteam sa ne vindem tara fara discernamant, fermecati de euro sau dolarii adusi din afara si de fetele ce inspirau incredere ale lui -john sau altii.
 
Dupa cum stiti sunt un promotor al agriculturii in Romania si pentru Romania.
Lucrarea doctorala de care ma ocup se refera la contractul de arendare si toate problemele ce deriva din el.
Se pare ca pentru prima data dupa gafa legii 312/2005 ce ne-a fost impinsa pe gat in jos de catre mirajul EUROPEAN, apare o legislativa prin care doar coproprietarii, rudele de gradul 1, arendaşii, statul român, precum şi proprietarii de terenuri agricole vecini au dreptul de a cumpăra pământul arabil scos la vânzare.
Dacă niciunul dintre aceştia nu vrea să cumpere, atunci următorii în drept de a deveni proprietari sunt localnicii, ori cei din satele vecine. Evident la final daca nimeni in tara ta nu mai doreste terenul strabun, atunci il poti vinde.
 
Constitutional? In mod cert da, asa cum exista preemtiune a statului si functioneaza de sute de ani, asa va fi si aici.
 
Atentat la -buna functionare a UE- sigur ca vor avea o problema cu asta asa cum a fost si cu legea alimentelor din magazine, sa fie peste 50% romanesti si evident ca unchiul Juncker ne-a batut la usa cu infrigement-ul si am uitat si de legea asta.
 
Ca e bine ca e rau asta ramane de vazut insa sunt sigur ca ati inteles ce am vrut sa comunic. Dvs. ce ziceti?

Art. 2. – În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarea semnificaţie:

a) stat membru – orice stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European;b) stat terţ – orice alt stat decât statele membre;c) rezident – străinul care are drept de rezidenţă pe teritoriul României sau, după caz, persoana juridică străină care are cel puţin un sediu secundar pe teritoriul României, în condiţiile legii;d) fermier care desfăşoară activităţi independente – orice persoană fizică care desfăşoară activitate agricolă sau silvică, în vederea realizării de produse agricole vegetale ori animale, precum şi de depozitare şi prelucrare a produselor obţinute din activitatea proprie sau care desfăşoară o activitate în vederea realizării de produse lemnoase şi nelemnoase ale fondului forestier, aşa cum sunt definite de legea în vigoare.

 

http://observator.tv/economic/pamantul-bun-de-cultivat-va-mai-putea-fi-vandut-doar-rudelor-si-vecinilor-229583.html

 

av.drd. Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.