Executari Silite Abuzive Si Rolul Avocatul InAnul Centenarului – 2018 Interviu Avocat Cuculis

1. CE SANSE AU ROMANII SA LUPTE CU CLAUZELE ABUZIVE ALE BANCILOR ?

Lupta cu bancile a inceput undeva in anul 2010 si ne uitam acum, 8 ani de zile mai tarziu si nu ne este frica sa mai dam banca in judecata. In primul rand pentru ca instantele de judecata au inceput sa incline puternic balanta spre cetateni, spre eliminarea abuzurilor din cadrul contractelor de credit si spre dreptate pana la urma.
Pe urma, daca privim in tot contextul acesta al abuzurilor, avem executari silite pe banda rulanta anulate, avem poate milioane de euro/cfh/lei restituti catre debitorii ce au plati ani de zile sume de bani ce au provenit din comisioane si dobanzi abuzive si in cele din urma, mii de oameni ce au scapat de povara bancara in instanta.

2. CARE ESTE DIFERENTA INTRE BANCA SI IFN?

Aici jonglam cu cuvintele si romanii le pun pe acelasi palier. Total gresit. Banca este o institutie financiara bancara cu posibilitatea spre exemplu de a deschide conturi si de a plasa dobanzi la ele, de asemenea are niste dobanzi mult mai mici fiindca imprumuta sute de mii de debitori, pe cand IFN-ul este solutia rapida pentru obtinerea unui imprumut la costuri catastrfale mai pe scurt.

3. CAT TIMP AVEM LA DISPOZITIE SA RECLAMAM UN ABUZ. CE TREBUIE SA FACEM.

Daca privim spre contextul clauzelor abuzive, ele se pot denunta oricand pe tot parcursul vietii si nu doar cel contractual. Daca discutam despre o executare silita pornita impotriva noastra atunci trebuie sa fugim urgent la avocat in termenul de 17 zile adica 15+2(prima si ultima nu se iau in calcul).

4. POVESTITI/NE UN CAZ DE SUCCES IN LUPTA CU CLAUZELE ABUZIVE!

Cazuri de succes sunt multe, foarte multe, nu am exagerat cu nimic cand am spus ca MII de oameni chiar au scapat de scalvia bancara.
Imi amintesc, de data recenta, un dosar pornit undeva in 2013 de executare silita. Le-am spus atunci executorilor ” incetati urgent executarea silita fiindca este ilegala, lasati-l pe om in pace”, nu au percutat la vremea respecinta, s-au ales si cu plangere penala si acum in 2018 dupa ce casa omului fusese vanduta in 2013 si evacuat, dupa 5 ani de lupta i-am recuperat si casa si banii si vom porni o actiune de rasunet pe daune morale de 100000 de euro pentru 5 ani de chin.

5. EXECUTAREA SILITA. CE SANSE MAI SUNT CAND SE AJUNGE LA ACEST CAPITOL?

Aici intram noi in scena. In gluma intre noi ne spunem lichidatorii, daca ii mai stiti pe cei ce s-au implicat in 1986 la strangerea resturilor reactorului de la Cernobil.
Este un dezastru, de asta ii spunem Cernobilul executarilor silite. Multe mutatii, cazuri socante, anormale si culmea, ca tabloul sa fie complet, toate se incearca sa fie tinute sub tacere.
Cand intram intr-un dosar de executare silita ai doua variante, ori rezolvi si decontaminezi zona si omul scapa ori pierzi si atunci totul s-a naruit, nu exista varianta de mijloc, de asta este periculos si te lupti pe niste teritorii periculoase.
Ganditi-va ca in fiecare zi, intra la mine in birou , oameni care iti spun direct, ajuta-ma sa nu fiu data afara din casa pentru ca voi dormi in gara de nord sau pe banca in parc, sunt situatii tragice sunt situatii la limita iar toata incarcatura asta care este atat de greu de dus, cade pe umerii mei si cei ai echipei mele.
Nu ai voie sa pierzi aici fiindca daca pierzi este echivalent cu sentinta pe viata data clientului care are atata incredere in tine.
Pierzi si te dezamagesti singur si treaba asta este periculoasa pentru toti, fiindca in instanta, in lupta care pe care de acolo, trebuie sa ai gandirea limpede.

6. CUM TREBUIE CITIT UN CONTRACT. DE UNDE NE IMPRUMUTAM. CE TREBUIE SA STIM CAND SEMNAM?

Un contract nu trebuie citit niciodata singur, el trebuie pus in context trebuie conturat intregul tablou si intodeauna alaturi de un profesionist care sa-ti spuna ce ai de facut.

7. CAT ESTE DE IMPORTANT SA NE ADRESAM UNUI AVOCAT?

Pe pielea lor, romanii au invatat din nefericire, ca fiecare are domeniul lui si specializarea trebuie sa ia locul “lasa ca merge si asa”, concept indoctrinat in gandirea din Romania.
Avocatul are rol esential, am observat in instanta spre exemplu ca au inceput sa dispara ei care veneau singuri si salile sunt pline de avocati care isi sustin clientii, deci asistam la semne masive de normalitate.

CU MULȚUMIRI/BEST REGARDS/MIT FREUNDLICHEN GRUESSEN,
Av. Drd. Cuculis Adrian – Societatea Civila Profesionala De Avocati – “Cuculis&Asociatii”

Specialist in Executare Silita, Drepturile Omului Si Procedura Judiciara
Catedra de drept Civil Academia De Politie – Al. Ioan Cuza
Reorganizari Judiciare Si Falimente.

Tel: 031.412.48.80
Mobil:0722.298.011