Metoda noua de suspendare a executarii silite – Invocarea temeiului de drept al oug 52/2016 pentru toate executarile silite pornite dupa data intrarii in vigoare a OUG 52.
Înainte să se ajungă la vanzarea imobiliara silită, poți vinde singur terenul sau casa, ne arata foarte clar OUG 52/2016.
Dacă se ajunge în situația în care urmează să se apeleze la executarea silită de catre creditorul bancar, consumatorul poate cere să-și vândă singur imobilul ipotecat.
Dreptul este valabil pentru o perioadă minimă de șase luni, astfel că se poate apela la executarea silită abia după expirarea acesteia.
„În acest caz, consumatorul este obligat să îl informeze în scris pe creditor despre ofertele de preț primite, indicând, după caz, numele sau denumirea, precum și adresa sau sediul social ale potențialilor cumpărători. Creditorul transmite consumatorului acordul său cu privire la efectuarea vânzării în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la primirea informațiilor (…). Consumatorul și terțul cumpărător vor proceda la semnarea actului de vânzare-cumpărare asupra imobilului într-un termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea acordului de la creditor”, cu precizarea că cumpărătorul trebuie să consemneze prețul la dispoziția băncii în cel mult patru zile lucrătoare de la încheierea actului de vânzare-cumpărare.
Apoi, în cel mult trei zile lucrătoare de la data consemnării prețului, diferența dintre banii luați pe imobil și suma rămasă de rambursat din credit trebuie să ajungă la cetățean. Dacă banii nu ajung pentru acoperirea creditului, banca trebuie să anunțe în scris consumatorul cu privire la cât mai are de plătit.
Atentie cei care se trezesc cu datoriile cesionate! Au DREPTURI!
Dacă datoriile sunt cesionate, trebuie să fie informat debitorul!
un contract de credit sau creanțele rezultate din acesta pot fi cesionate către un alt creditor. Într-o astfel de situație, cetățenii trebuie să fie informați „în termen de 10 zile calendaristice de la încheierea contractului de cesiune, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire”, prevede OUG nr. 52/2016.
Notificarea trebuie să fie scrisă și să includă cel puțin numele și datele de contact ale creditorului și ale entității care va încasa sumele pentru rambursarea creditului după cesiune, numele creditorului original de la care a fost preluată creanța, data la care s-a realizat cesiunea, cuantumul sumei datorate și documentele doveditoare în acest sens și conturile în care se vor face plățile.
Recuperatorii au urmatoarele obligatii subsecvente – Recuperatorii de creanțe au noi obligații în relația cu datornicii, printre care interdicția de a-i contacta între anumite ore ale zilei sau la locul de muncă. Informații pe larg pot fi găsite.
Recuperatorii au dreptul sa puna dobanzi? Practic ei nu sunt o institutie bancara!
Nu, recuperatorii nu au dreptul sa puna niciun fel de dobanda! Ii puteti chema in judecata! Cu stima, av Cuculis 0722298011
Bună ziua,
În cazul în care în timpul executării silite ai vândut imobilul cu acordul băncii și ai transferat banii în contul acesteia, ești beneficiar al legii 77 de dare în plata?
Legea nu face exceptie pe acest aspect, puteti trimite acte si pe avocat@indrumari-juridice.eu Cu stima, av Cuculis 0722298011
Buna ziua ! Cu respect DEOSEBIT ( si nu-I ,,periere,, ) , va rog sa-mi spuneti si mie daca OUG 52/2016, fiind intrata in vigoare la data de 1 oct 2016, a produs efecte si asupra unei incuviintari pentru inceperea executarii silite care a avut termen de judecata la data de 6 oct, dar inregistrarea la instant a cererii executorului a fost anterioara datei intrarii in vigoare . E vorba de aplicarea art 58 alin 5 , care spune EXPLICIT ca , pentru recuperatori, contractile de credit NU sunt titluri executorii , desi aceeasi lege opera si anterior acestei ordonante, dar judecatorii nu tineau cont de ea (asa cum am patit-o si eu , urmand sa va trimit documentele spre analiza , sa vedem ce putem face, incadrandu-se la mai multe ilegalitati ) Va multumesc !
Judecatorii trebuie sa tina cont de ea
CEA MAI BUNA VESTE !!!!!!!!! Va multumesc din suflet !
Va rog sa nu va suparati pe mine pentru insistenta, dar am nevoie de certitudine . Stiu ca legea nu conferea puterea de titlu executoriu contractelor de cesiune de creante, dar nu era prevazut in nicio lege asa de clar ca in OUG 52/2016 . Eu, desi stiu ca cererea pentru incuviintarea executarii nu se solutioneaza in contradictoriu, am depus la dosar, prin avocat, niste ,,note scrise,, , unde am aratat ca nu este certa creanta , ca s-a prescris, ca nu este titlu executoriu decat pentru banca , nu si pentru recuperatori , atasand doua spete (o decizie a judecatoriei Bucuresti,sectorul 2 , obtinuta de dvs, decizia de la Timisoara, gasita tot la dvs) , precum si OUG 52/2016 . Am mai aratat si ca, cererea adresata executorului jud era formulata de o societate, iar incheierea executorului jud era admisa pentru o alta societate, care cedase creanta catre cea care formulase cererea la executor si care si imputernicise avocatul . Cu toate astea, , judecatorul a admis inceperea executarii (fara titlu valabil, fara creanta individualizata si nici macar identificabila, prescrisa si in favoarea unei personae juridice care NU a cerut inceperea executarii !) La toate acestea se adauga si faptul ca am platit dobanzi si penalitati recuperatorului , sume care nu se regasesc nicaieri ! Ma intereseaza sa stiu daca OUG 52/2016 putea fi invocata de catre JUDECATOR in motivarea solutiei la data de 6 octombrie , iar eu sa fiu indreptatita sa-I fac plangere la Inspectia Judiciara pentru incalcarea ordonantei . Era obligat sa se raporteze la ea ? Scuze si multumiri !
Nu vreti dvs. mai bine sa vedem direct actele si atunci avem o certitudine?
Scuze ! As dori sa mai stiu daca formularea plangerii penale collective presupune si chemarea la DNA pentru declaratii personale . Multumesc !
In fata DNA vom raspunde noi pentru dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011
domnule avocatin cazul in care esti la executare silita si cererea de executare silita ti-a fost respinsa de catre instanta, ce sanse mai sunt ptr a a obtine suspendarea executarii silita . vreau sa specific ca sunt printre persoanele care a contractat un credit in moneda aceea blestemata de Chf. As aprecia fff mult daca miati raspunde intrucat sunt intr-o situatie disperata.
Mai degraba dvs. ati merge pe un proces pe inghetare curs. Cu stima, av Cuculis 0722298011
CEA MAI BUNA VESTE !!!!!!!! Va multumesc din suflet !
Buna ziua,
Daca locuinta este vanduta de executor,se stinge datoria ce o datorez bancii si executorului?
Va multumesc!
Nu, in niciun caz, mergeti mai departe pe poprire, trebuie sa verificati actele de executre si sa mergem in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Buna ziua numele meu este Mosescu Eugenia si doresc sa stiu daca puteti sa mi preluați cazul.In anul 2008 am facut un credit ipotecar pe firma am plătit 2 ani iar in 2010 am intrat in insolventa.Lichidatorul căruia o am predat stampila si actele mi au vândut apartamentul unei firme capuse a Bankpost eu nefiind in tara.Ma amenințat sa i dau cheile dar eu nu am vrut sa ies din apartament iar decand sa vândut din 2011 apartamentul nu a fost băgat la executare silită.Am scos un extras de carte funcciara si apare firma capusa.Doresc sa stiu daca am vreo sansa sa mi rascumpar apartamentul. Eu l cumparat cu 135000 aur iar lichidatorul împreună cu banca l au vândut cu 60000 eur .
Buna ziua, am preluat solicitarea dvs. si acum mergem mai departe pe procedura de a va prelua cazul. Cu stima, av Cuculis 0722298011
vanzarea locuintei la licitatie, ma lasa datoare cu diferenta sumei intre pretul de vanzare si suma datorata bancii?
vanzarea locuintei la licitatie, ma lasa datoare cu diferenta sumei intre pretul de vanzare si suma datorata bancii?
Da, insa puteti sa faceti demersuri in sensul anularii acestei datorii. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Nu sunt proprietar stau la părinți i pot fi executat silit nu am nimic pe numele meu mia venit i notificare dela debit collection dar Nae fost anuntat de contestație în notificare sunt anuntat daca vii fi dat in judecata datoria fiind din 2009 executivul ma dat in judecata in 2011 a venit acasa la mica înțelegere mama întîlnit de 3 ori cu iei iar de 2 ani name mai tinut legatura ii dădusem 500 ron.iar acum mia venit notificare debit collection am vb cu iei mi au spus sa vb cu executorii judecătoresc sa vedem ce se poate face dar nu pot vb la tel raspunde soția acum trebuie să iau legatura cu consilierul dela debit collection nu mai inteleg nimic dle Avocat multumesc stima ce ar trebui facut
Buna dimineata,
pentru credit in euro , recuperatorii pot percepe dobinda ?Multumesc.
Nu pot percepe pentru niciun tio de credit, daca a crescut si cu un leu atunci este ilegal!