Executat Silit De B2 Kapital Portofolio Management-Contestatie La Executare

Executat Silit De B2Kapital Portofolio Management, dupa ce banca Raiffeisen declara in mod ilegal scadenta anticipata a contractului.

Viata de executat silit nu este normalitate si nici nu este o stare prin care un debitor ar trebui sa treaca, decat in situatii exceptionale.

Din nefericire, situatiile exceptionale la noi in tara, sunt conisderate TOATE. Prin urmare, este destul de usor sa te trezesti peste noapte dintr-un imprumutat intr-un executat silit, mai ales ca procedura de executare, asa cum v-am prezentat-o de mai bine de 10 ani, este una care are un element de “surpriza” si nu va anunta nimeni ca urmeaza sa aveti conturile poprire sau casele scoase la vanzare.

Totusi, exista o speranta si in lumea aceasta a executarilor silite si nu putini sunt cei care au beneficiat de o solutie justa si definitiva, de anulare partiala sau chiar totala a executarilor silite incepute si continuate pe numele lor.

Astazi vorbim B2 Kapital Portofolio Management pe care o sa-l regasiti in lista ANPC de recuperatori “autorizati” si spun autorizati fiindca eu spun ca activitatea in sine este una cel putin imorala. Imoral este si sa pui dobanda cand esti recuperator de creante si te joci de-a banca si ca sa inchid subiectul ceea ce este imoral este si nul absolut.

Din nefericire la noi, recuperatorii de creante pe care cu greu poti sa-i numesti legali, fac legea, asta din pricina unei ordonante implementate stramb, OUG 52/2016, prin care ANPC a venit si a “autorizat” recuperarea de creante desi unii dintre recuperatori NU erau autorizati la ei in tara fapt pentru care nu puteau fi autorizati nici in Romania.

Cunoastem deja ca recuperatorii de creanta hartuiesc debitorii prin tot felul de formule si asta este ilegal, insa asa cum aratam si mai jos, daca debitorii sunt vigilenti, pot scapa de executarile silite abuzive.

Puteti citi si :

Care a fost speranta sau asteptarea debitoruluieExecutat Silit De B2 Kapital Portofolio Management atunci cand a inceput sa conteste executarea silita?

Sa primeasca o solutie asa cum a intervenit aceasta de mai jos, prin care s-a dispus impotriva recuperatorului B2Kapital Portofolio Management , anularea tuturor actelor de executare silita, asa cum arata si sentinta prezentata.

Executat Silit De B2Kapital

Puteti vizualiza si :

Complet: C 2 Civil
Tip solutie: Admite in parte cererea

Admite în parte contestaţia la executare formulată de contestatorii STOICA VIORICA şi STOICA GHEORGHE în contradictoriu cu intimata B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL

Anulează actele de executare efectuate în dosarul de executare nr.35/2019 al BEJ Gonţ, Panait şi Asociaţii pentru sumele încasate în temeiul clauzelor contractuale inserate la art.3.3 teza a II a şi art.3.7 teza a II a din contractul de credit nr.RFI30345406426/30.06.2008, constatate ca fiind abuzive prin Sentinţa civilă 7724/07.12.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti- Secţia a VI a Civilă, sentinţă executorie în urma respingerii apelurilor prin Decizia civilă nr.1430/A/03.07.2018 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI a Civilă.

Obligă intimata B2 Kapital Portfolio Management SRL la plata sumei de 3000 lei către contestatoarea Stoica Viorica, cu titlu de onorariu de avocat, onorariu proporţional cu valoarea şi complexitatea cauzei precum şi cu activitatea desfăşurată de avocat.

Somatie poprire Silit De B2Kapital

Specificul acestei actiunii a fost exact acela pe care l-am prefigurat si prezentat la inceputul anului, atunci cand am vorbit despre cum urmeaza sa fie contestate noile executari silite.

Modificarea legislativa ne-a obligat sa deschidem pentru clientii nostri, un dosar pentru contestarea clauzelor contractuale si un dosar pentru contestarea executarii silite.

Dupa cum vedeti, am castigat definitiv dosarul de clauze abuzive impotriva Raiffeisen Bank si ulterior, invocand aceasta decizie, am anulat inclusiv actele si intreaga executarea silita.

Atunci cand un debitor este executat silit de B2Kapital trebuie sa stie ca poate sa se opuna executarii silite, prin contestatia la executare.

Multi dintre debitori intreaba daca nu cumva, este prea tarziu sa mai faca ceva daca au primit actele de executare.

Trebuie sa stiti, ca tocmai atunci cand primiti somatia de poprire sau somatia de executare silita ori o somatie imobiliara de vanzare a casei, acela este momentul la care puteti sa incepei sa va aparati impotriva recuperatorilor de creanta.

In speta pe care o prezentam si am expus-o si mai sus, debitorii au formulat contestatie la executare cu prilejul primirii actelor de executare silita primite de la recuperatorul B2KAPITAL Portofolio Management.

Recuperatorii au actionat ILEGAL, IMORAL si ILICIT, atunci cand au cumparat acest contract de la banca Raiffeisen, care la randul ei a facut aceleasi abuzuri, motivat de faptul ca a cesionat catre B2Kapital un credit ce fusese scadentat anticipat, in mod ILEGAL.

Astfel, impotriva recuperatorului, am invocat aceleasi lucruri ca impotriva bancii, conform oug 50/2010, chiar daca debitorul imprumutat era executat silit De B2Kapital :

Articolul 58 (1) din oug 50/2010 – În cazurile în care contractul de credit însuşi ori numai creanţele rezultate dintr-un contract de credit se cesionează, consumatorul are dreptul să invoce împotriva cesionarului orice mijloc de apărare la care putea recurge împotriva cedentului iniţial, inclusiv dreptul la despăgubire.

Avand in vedere ca inainte de a incepe executarea silita, Raiffeisen Bank a cesionat creditul catre B2Kapital si mai apoi a demarat executarea silita, executarea silita a fost ilegala si a fost anulata in integralitate.

Daca va aflati in procedura de executare silita si exista suspiciuni ca aceasta ar fi ilegala, puteti programa o consultanta juridica in vederea demararii unei proceduri de contestatie la executare si protejarea drepturilor dvs. in faza de executare silita.

Avocat Drd. Cuculis Adrian

23 comments to “Executat Silit De B2 Kapital Portofolio Management-Contestatie La Executare”
 1. Bună ziua am primit. O înștiințare de la B2 KAPITAL… PRECUM , ca am o restanta la PROVIDENT, din 9 01 2012…eu nu am cunoștință despre acesta datorie, în aceeași situație este și fratele meu tot în 2012….. ne amenință că ne executa silit eu având o suma de 750 lei.si fratele de 1000…..ce ne sfătuiți sa facem în privinţa acestei spete… va rog respectos..sa răspundeți la maill

 2. Nu sunt eu cel care trebuie sa plateasca cineva a solicitattelefon an numele meu am dovezi ca nu sunt eu

  • Buna ziua am o problema an data de 16,03 2022 am fost anstintata prin sms ca mi sa pus poprire pe conturi suma 1880 si ceva de catre B2Kapita dar nu stiu de ce as dori un rasp de la dum

    • Pt un credit îmi trebuie.o declarație de radiere din cartea funciara. Am avut credit pentru o garsoniera la BCR și dumneavoastră a-ti preluat dosarul 1339/2017.Va rog frumos am nevoie pt o operație fff.grea.

  • Buna ,daca sunt in alta tara ce pot face? La fel am fost data in judecata de catre aceasta firma cum ca as avea datorii la telekom din 2021,de serviciile lor evident ca nu am beneficiat.si mi s-a pus sechestru la card.

 3. Salutare. Am fost dat în judecata de ei ca și pârât. Nu îmi amintesc să fi făcut vreun împrumut. Ce e de făcut? Vă mulțumesc

 4. Buna ziua
  Sunt intr o continua amenințare de b2kaptital de executare silita , pe baza unui dosar Vodafone ce nu am beneficiat de nici un serviciu .se poate face ceva ?

   • Bună seara, am primit o notificare din partea Veraltis Asset Management cum ca ar fi mandatarul al creditorului B2Kapital care a preluat în temeiul art 1568 de la Telekom o creanță ce deriva din prestarea de servicii aferente unui contract încheiat în data de 19.07.2016 pe care l-am încheiat ulterior în 2018. sunt notificat ca apar cu o creanță de 470 lei și sunt somat sa o plătesc sau se vor adresa instantelor judecătorești. Eu am reziliat contractul cu Telekom deoarece am ales sa utilizez o alta rețea mobila. ce as putea face pentru a ataca aceasta decizie eronata.

   • Buna ziua,am fost data in judecata de cei de la b2 capital in urma unui contract la vodafone facut in urma cu cel putin 5 ani,ce ma indemnati sa fac in acest sens,va multumesc!

 5. Buna ziua am și eu o problema cu firma B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL mă dat în judecată pt a recupera suma de 750 provenind de la un fost contract de televiziune unde am anunțat telefonic că nu mai am nevoie de serviciile lor și mi-a tot venit facturi cineva luni și acuma sunt dat în judecata vreau să menționez că nu mai aveam contract cu firma tv plus că au avut f multe sesizări din partea mea telefonice că nu funcționează internetul și tv

  • Buna ziua!
   Am un frate bolnav handicap .
   Niste țigani i au furat buletinul si si au facut cobtract vidafone.
   Cei de la b2kapiral l au dat in judecată pentru 1500lei
   Contract din 2019
   Ce este de făcut?
   Va mulțumesc anticipat

 6. Buna ziua..
  Am primit o COMUNICARE ADRESA ca parat chemat in instanta…
  Cum ca as datora banii firmei telekom din anul 2018..2019…
  Intradevar am avut un contract prin urmare la care am cerut inchiderea acestuia din motive ca la incepere am avut un tarif iar dupa in fiecare luna factura crestea… Si am cerut reziliera acelui contract…
  Iar acum o sapatamana am primit in inatanta ca datorez dator…. Ce pot sa fac?

 7. Bună ziua apar pe internet că am avut proces cu această firma în 2020 eu ne locuind în România B2Kapital Portofoliu Menegement.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.