Primirea Actelor De Executare La Un Domiciliu Expirat-Domiciliul Debitorului Executat Silit-Ce Fac Daca Nu Primesc Actele De Executare?

Cati nu sunt cei care “primesc” acte de executare fara sa stie si apoi se trezesc cu poprire pe conturi si cu casa scoasa la vanzare?

Este legala comunicarea unor acte de executare la un domiciliu la care debitorul nu mai locuieste?

In mod vadit NU si se poate anula executarea silita prin prisma acestui detaliu care la prima vedere pare o chestiune de procedura insa face diferenta intre a fi executat ilegal si a-ti pierde casa sau a putea sa te aperi pe calea contestatiei la executare?

Executorul judecatoresc trebuie sa faca toate demersurile pentru a afla adevaratul domiciliu al debitorului fara de care, incuviintarea executarii silite este nula.

Potrivit art. 87 C. civ. „Domiciliul persoanei fizice, în vederea exercitării drepturilor și libertăților sale civile, este acolo unde aceasta declară că îți are locuința principală”.

Astfel se nasc mai multe ipoteze. Spre exemplu, executorul NU are dreptul sa citeze si sa comunice actele de executare acolo unde apare locuinta debitorului intr-un contract de credit sau un contract de imprumut sau orice alt tiltu executoriu, ci el trebuie sa faca demersuri suplimentare in vederea identificarii efective a domiciliul acestuia, asa cum arata de altfel dispozitiile legale si anume –

Potrivit art. 651 alin. (1) C. proc. civ. „Instanța de executare este judecătoria în a cărei circumscripție se află, la data sesizării organului de executare, domiciliul sau, după caz, sediul debitorului, în afara cazurilor în care legea dispune altfel.

Dacă domiciliul sau, după caz, sediul debitorului nu se află în țară, este competentă judecătoria în a cărei circumscripție se află, la data sesizării organului de executare, domiciliul sau, după caz, sediul creditorului, iar dacă acesta nu se află în țară, judecătoria în a cărei circumscripție se află sediul biroului executorului judecătoresc învestit de creditor.”

Astfel, se naste intrebarea urmatoare. Ce se intampla daca am primit actele de executare la un imobil la care nu mai am domiciliul ?

ATENTIE – Daca debitorul a notificat Banca, Ifn-ul,Recuperatorul de Creante sau o alta persoana fizica sau juridica la care are o datorie, ca si-a modificat domiciliul si doreste sa primeasca orice tip de corespondenta la aceasta noua adresa, daca nu se procedeaza in sensul comunicarii actelor la adresa indicata de catre debitor se considera ca executarea silita a inceput ILEGAL si poate fi anulata in integralitate pentru o vadita lipsa de procedura.

In ajutorul debitorilor executati silit in mod ilegal vine si ICCJ care stabileste cu noţiunea de domiciliu în ceea ce priveste stabilirea competenţei de soluţionare a încuviinţării executării silite.

De mentionat este faptul ca daca creditorul apeleaza la un executor care solicita incuviintarea executarii silite de la o alta instanta decat aceea unde are debitorul principal domiciliul efectiv, atunci tot dosarul executional este susceptibil de a fi nul absolut insa pentru asta, debitorul trebuie sa formuleze o contestatie la executare si sa indice aceste aspecte, asa cum vom arata in exemplul de dosar de contestatie la executare castigat pe acest aspect.

https://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/avocat-drepturile-omului-cedo-cum-ne-adresam-cedo-pentru-incalcarea-drepturilor-avocat-cuculis/

Ce a stabilit jurisprundetial ICCJ? Atentie, decizia alaturi de toate explicatiile de mai sus pot fi folosite in cadrul contestatiei la executare ca elemente ce duc catre constatarea nulitatii absolute a executarii silite-

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în ceea ce priveşte competența de soluționare a unei cereri de încuviințare a executării silite, noţiunea de domiciliu care interesează regulile procedurii civile în general nu corespunde elementelor care interesează evidența populației, ci se identifică cu noțiunea de domiciliu de fapt, întrucât scopul normelor este acela al asigurării cunoașterii procesului și a actelor de procedură îndeplinite în cursul acestuia.

În speţă, deşi potrivit cărţii de identitate, debitoarea avea domiciliul legal  în Craiova, aceasta avea domiciliul efectiv în București, la adresa din sector 2, întrucât are serviciu stabil în municipiul București, unde profesează ca învățător, astfel că instanţa competentă să soluţionze cererea e încuviinţare a executării silite a obligaţiei stabilite prin ordonanţă preşedinţială privind stabilre provizoriu domiciliu minoră este Judecătoria sectorului 2. (Decizia nr. 562 din data de 21 februarie 2018 pronunţată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. având ca obiect încuviințare executărea silite).

Exista dosare castigate pe aceste motive? Pot fi anulate executarile silite daca suntem intr-o asemenea situatie? Domiciliul Debitorului Executat Silit trebuie sa fie cel efectiv.

Practica naste posibilitatea invocarii unor situatii trecute cu care s-au confruntat debitorii fapt pentru care intodeauna este important ca orice demers pe care il faceti in materie de executare silita sa fie facut alaturi de un avocat specializat in executari silite tocmai pentru ca practica nascuta sa nu fie una NEGATIVA pentru debitori ci una care sa poata fi folosita de alti debitori ce sunt in situatii identice.

Astfel prezentam mai jos un dosar de executare silita ANULAT INTEGRAL si chiar alaturi de incheierea de incuviintare a executarii silite ce a fost data in mod ilegal pentru lipsa comunicarii de acte de executare la Domiciliul Debitorului Executat Silit.

Dosar de contestatie la executare deschis si castigat, impotriva recuperatorului de creanta ERB NEW EUROPE FUNDING II BV S.R.L. si a Bancii Transilvania care cesionase acest contract de credit-

Dosarul Numarul – 35308/299/2018

25.04.2019(link catre portal)
Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud.ALECU D.R.
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt:

Admite în parte acţiunea formulata in contradictoriu cu intimatele PROSPEROCAPITAL SARL si ERB NEW EUROPE FUNDING II BV SRL.

Anulează toate actele de executare silită din cadrul dosarului execuţional nr.1773/2018 instrumentat de SCPEJ OCHIAN DORU-CĂTĂLIN ŞI NENECI ALEXANDRU.

Anulează Încheierea de încuviinţare a executării silite pronuntate de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr.12363/4/2018.

Constată că art. 4.3 teza I din Contractul de credit nr. CL/28/02/2008 încheiat între contestator si BANCPOST SA, referitor la modificarea dobanzii, constituie clauza abuzivă.

Dispune înlăturarea clauzei abuzive menţionate mai sus, cu menţinerea celorlalte dispoziţii din contract.

Dispune restituirea către contestator a taxei de timbru in cuantum de 1000 lei. Obliga intimata PROSPEROCAPITAL SARL la plata către contestator a cheltuielilor de judecata in cuantum 3000 lei cu titlu de onorariu de avocat (proportional cu admiterea in parte a contestatiei), precum si catre BEJ a sumei de 166,60 lei reprezentând cheltuieli fotocopiere dosar de executare.

Verificati dosarul pe portal aici.

Executarea silita este una dintre cele mai intruzive proceduri desfasurate pe parte civila impotriva unui debitor. Duce la intrarea in spatiul privat , evacuarea acestuia, poprirea pe conturi si urmarirea chiar si a altor persoane de la care debitorul ar avea de incasat sume de bani.

Aflati de la aplicatia noastra ce foloseste inteligenta artificiala, care sunt sansele sa castigati un proces.

Prin urmare, legea a comservat acest drept al tuturor debitorilor de a se adresa instantei de judecata chiar si cu o cerere de VERIFICARE efectiva a executarii silite nu neaparat cu identifcarea de la bun inceput a unor motive punctuale. In conditiile incare insasi incuviintarea executarii silite este data fara a fi pusa in contradictoriu parerea partilor, atunci orice debitor are posibilitatea pentru legalitatea executarii silite, sa se adreseze instantei de judecata.

Puteti programa o consultanta juridica aici.

Sunteti intr-o procedura de executare silita sau ati primit acte de executare, poprire sau somatie mobiliara/imobiliara?

Verificati legalitatea executarii prin completarea formularului de mai jos.

32 comments to “Primirea Actelor De Executare La Un Domiciliu Expirat-Domiciliul Debitorului Executat Silit-Ce Fac Daca Nu Primesc Actele De Executare?”
 1. Buna seara, ma numesc jicu Iuliana, am o datorie la o Banca care nu Mai exista Rbs Bank care a fost cesionata iar datoria a fost preluata de firma DDM INVEST, tin sa mentionez k am aceasta datorie de cand nu eram casatorita pe numele Nastrut Iuliana.
  Am dat vreo un an si 7 luni Bani pentru CA lucram, in prezent nu lucrez de ,6 luni pentru CA m-am mutat in alt oras si am vr sa ma reprofilez. Problema e CA vr sa stiu daca faptul CA mi-am schimbat numele si domiciliul pe adresa socrului …pot primi sesizari din partea executorului pe adresa socrului?

 2. Daca eu sunt deja in executare am dat deja 1 an si 7 luni Bani din Suma de 5272 euro , in trecut cand am primit executarea silita pe nepusa masa cu aceasta Suma de 5272 euro nu eram de acord cu Suma pentru k in trecut cand am lucrat am platit 6 ani am vrut chiar sa le trimit chitantele dar nu aveam acea suma de 1000 lei sa o platesc in 5 zile CA sa depun contestatie nu lucram …..treb sa Mai platesc dar sincer nu iar Suma de la capat…..va intreb se Mai poate face ceva acum cand sunt in executare?

  • Daca am o executare la un credit de acum 13 ani , la care am acte doveditoare ca am achitat creditul integral , prin refinantare ce pot sa fac ?

  • Am primit sms de la banca de instituire poprire pe cont,am luat legatura cu BEJ solicitand actele de instiintare pe email,intrucat nu sunt in tara la care mi s a spus ca au fost trimise la o adresa unde nu locuiesc,imobil pe care l am vandut de 2 ani. Creante preluate de FINOPRO de la care am primit sms,creante cesionate de la INTEGRAL COLLECTION,preluate de la CREDIUS IFN

 3. Buna ziua ,azi 23.07 .19 , am primit o notificare de la banca cu poprirea pe contul personal .Mentionez ca am luat doua credit de in 2006 in judetul SATU MARE ,iar din 2010 locuiesc la Brasov . Mentionez ca in toata aceasta perioada nu am primit nici o instintare din partea bancii sau a firmei de recuperare . Doresc sa fac contestatie la executarea silita si tinand cont ca au trcut mai mult de 9 ani de cand mi-am schimbat domiciliul timp in care la domiciliul meu nu am primit nici o notificare , datoria se poate prescrie ? Va multumesc anticipat

 4. Buna ziua.Am primit oprire pe cont,de la Anaf,motivînd ca am fost administrator la firma respectiva si ca trebuie sa plătesc sumă de 33000 de romi.Firma este radiată din anul 2011.Pot sa invoc prescripție?

 5. Buna ziua,as vrea sa fac un apel in cazul unei contestații a unei executări,unde eu am fost giranta.
  Am avut proprire pe salariu,s a recuperat debitul,s a încheiat executarea iar cei de la CAR au făcut contestație.
  Acestia in timpul executării ,nu au mai cerut executorului actualizare debit..
  Doar dupa ce a încheiat executarea au contestat.
  Ce parere aveti este legal?
  Menționez ca datele de domiciliu,buletin a debitoarei care a luat imprumiltul nu mai corespund,aceasta nemailocuind in acest judet,s a casatorit,etc

 6. Bună ziua. Anul trecut am facut un credita Banca Transilvania, tatăl meu fiind cidebitor și între timp a decedat. La semnarea contractului am folosit buletinul care încă este valabil dar cu adresa de domiciliu a fostei soții. Între timp eu am plecat din tara sa îmi fac un trai mai bun, iar acum banca îmi trimite mailuri cum ca ma va acuza de frauda privind fals și uz de fals. Repet buletinul este în regula, în baza lui mi-am făcut și pașaport. Exista acest risc sa fiu acuzat de frauda? Vreau sa achit acest credit sa scap de ei. Dar ei ma tot amenință cu chestia aceasta. Va rog doar un răspuns. Va mulțumesc din suflet.

 7. Bună ziua. Anul trecut eu și cu tatăl meu am făcut împreună un credit la Banca Transilvania. Am început sa am câteva întârzieri la credit, iar cei de la BT au început sa ma amenințe ca în momentul în care eu am făcut creditul, numai locuiam la adresa din buletin ca au făcut verificări și ca doresc sa înceapă ancheta de frauda împotriva mea, pe motiv ca nu le-am spus unde locuiesc. Dar când am făcut creditul ca și adresa de corespondenta am trecut adresa tatălui meu care locuia la adresa din buletin. Doresc sa precizez ca adresa din buletin este la fosta soție, iar când am făcut creditul nu schimbasem adresa de domiciliu. Întrebarea nea: în afara de executare silita, care sper sa nu se ajungă la ea, deoarece doresc sa îl achit, dar dacă sa zicem ca ar fi ceva, se pot lega de adresa și sa ma urmărească penal pentru caadresa din buletin nu corespundea cu realitatea? Va rog sa nu ocoliți acest mesaj. Va mulțumesc din suflet.

  • Sa stiti ca nu ocolim niciun mesaj si raspundem la fiecare solicitare de 10 ani de zile. In primul rand nu este vorba despre o fapta penala, va sugerez sa sunati la 0722298011 sa faceti o programare si sunt sigur ca identificam imprena solutia coerenta.Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 8. Buna ziua

  Daca am castigat in instanta anularea excutarii silite, pe baza de prescriptie fiind un credit foarte vechi, exista pronuntarea judecatorilui si pe portal just dar nu a venit inca comunicarea, bej poate continua executarea? Precizez ca pt 1500 lei am sechestru pe masina si mai nou executare pe casa. Am dus cert grefa care atesta ca pronuntarea exista insa comunicarea de la judecatorie intarzie sa apara. Ceea ce face bej mi se pare abuz…. multumesc

 9. Buna ziua.Am si eu o intrebare ,in anul 2007 am facut un abonament cosmote pe 2 ani prin care mi sa dat si un telefon.Am platit un an si ceva si spoi nu am mai platit.Intre timp m-am casatorit si am plecat din oras si de la domiciliu parintilor.Acum in 2019 dupa multi ani in care la vechea adresa nu a venit nicio notificare,a venit un plic pe adresa parintilor ca trebuie sa platesc 1800 de lei daca nu voi fi executata silit.Este corect ce fac dupa atatia ani in care nu au trimis nici un plic ,iar acum trimit la adresa la care eu numai locuiesc de 7 ani,schimbandu-mi si numele dupa soț.Ce pot face?

 10. Buna am castigat licitatia la o casa executata silit in urma cu o luna ,vechiul proprietar louieste acolo
  actele nu le am terminat de facut avem certificat de adjudecatar
  daca se intampla doamne fereste un incediu
  cine ma despagubeste?
  cand pot sa l evacuez si cum pe vechiul proprietarva multumesc anticipat

 11. Buna seara. Firma mea este instiintata de catre un birou executor judecatoresc ca unul din angajatii mei are o datorie la banca pentru un credit luat in 2007. Mi se adreseaza cu: Dispunem executarea silita prin infiintarea unei popriri pe veniturile pe care societatea dvs in calitate de tert poprit le datoreaza debitorului. Am vorbit cu angajatul, nu stie absolut nimic, nici nu stia ca acel credit mai este urmarit pentru cu nu l-a contactat nimeni, nu a primit niciun titlu executoriu la care se face referire in actul trimis catre firma mea. Eu am primit doar o scrisoare in care sunt instiintata ca trebuie sa achit lor ce are angajatul datorie si au mai atasat doar Incuviintarea de executare de la Judecatorie. In aceasta incuviintare se face referire la Titlul executoriu la care angajatul spune ca nu a primit asa ceva, nu are niciun document. Nici macar conturile lui bancare NU sunt poprite. Ce sa facem?

  • Buna ziua. Am achizitionat un apartament in iulie 2023 iar conform extrasului CF era liber de sarcini. De atunci si pana acum am primit in posta plicuri pt unul dintre vechii proprietari (al 3lea in urma noastra cronologic), inclusiv de la un Birou Executor Judecatoresc pt o societate al carei sediu il stabilise aici vechiul proprietar (nu le-am deschis, avem datele generale pe plic).
   Exista vreo posibilitate de a nu mai primi noi astfel de instiintari? Sau suntem supusi vreunui risc noi ca si proprietari?
   Va multumesc!

 12. BUNA ZIUA!
  Cu o sapt.in urma mi s-a infiintat poprire pe conturi (persoana fizica) .La domiciliu nu am primit vreo instiintare in acest sens,doar pe email respectiv telefon.Din ziua cu pricina tot incerc sa contactez executorul judecatoresc si nu raspunde nimeni la numerele de telefon afisate pe site.Nu cunosc detalii referitoare la respectiva poprire si doresc lamuriri.Ce pot face in acest sens?(precizez ca am trimis si un email la care astept raspuns)
  Multumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.