Executare Silita Contestata Si Anulata Dupa Adjudecarea Imobilului-Prescriptie Ipotecara Si Blocarea Evacuarii

Mafia Imobiliara Oprita In Instanta Prin Anularea Executarii Silite-

Executare Silita anulata prin contestatie la executare dupa ce la mai bine de 3 ani de pasivitate, imobilul a fost scos la vanzare.

Instanta de judecata constata prescriptia contractului de ipoteca-debitorii scapa de datorie!

ATENTIE- hotararea Instantei chiar si de fond este EXECUTORIE si astfel executarea silita este oprita!

Solutia instantei vine si anuleaza un dosar de executare vechi din 2012 dupa ce se constata ca de fapt din 2015 si pana in 2017 nu s-au mai facut acte de executare silita iar ulterior in mod surprinzator, in cateva saptamani executorul revine, emite publicatii de vanare si chiar vinde imobilul ce facuse obiectul dosarului de executare silita.

Vedeti mai jos actul de adjudecare al imobilului prin care este transferat fortat, dreptul de proprietate catre un nou proprietar-Astfel adjudecarea imobilului este ilegala prin prisma pasivitatii creditorului.

Situatia de fapt arata clar un interes vadit in vanzarea bunului imobil al debitorului, astfel desi dosarul era inceput din 2012 la data de 08.06.2017 a fost instituita masura popririi, in baza titlul executoriu reprezentat de contractul de credit Flexi IMM nr. 5/19.04.2006 si contract de ipoteca nr. 17/19.04.2006, pana la concurenta sumei de 83.185,82.

Scurt istoric al dosarului executional-

Prin incheierea nr. 1381/13.06.2012 a fost incuviintat dosarul de executare nr. 107/2012/M, astfel a fost formulata contestatia la executarea silita, precum si cererea de suspendare a executarii pana la solutionare, cea din urma fiind admisa.

Debitorii nu au venit de la inceput la noi pentru a verifica dosarul de executare silita ci au formulat la acel moment contestatie la executare ce ulterior a fost respinsa in dosarul 4748/236/2013 prin sentinta civila nr. 541/2014 pronuntata de Judecatoria Giurgiu, iar dupa apel aceasta a ramas definitiva la data de 10.06.2015 si comunicata in luna septembrie a anului 2015.

De la acel moment si pana la data de 08.06.2017 nu s-a efectuat niciun act de executare silita, moment la care debitorii au apelat la noi

Dacă intimata chiar daca ar fi formulat cereri de stăruință în executare, așa cum incearca sa dovedeasca prin dovezile de comunicare catre executor, atunci respectivele cereri ar fi trebuit să fie urmate fie de acte de executare interuptive ale termenului de perimare, fie de o contestației a creditoarei împotriva refuzului tacit al executorului de a se conforma cererii de continuare a executării silite, lucru care nu s-a confirmat.

Asa cum ati observat mai sus, imobilul a fost vandut prin actul de adjudecare si cei ce au cumparat imobilul au solicitat evacuarea din imobil confom actului de mai jos insa Adjudecarea Imobilului in sine era ILEGALA!!

Cu 30 de minute inainte de evacuare , AM SUSPENDAT DOSARUL DE EVACUARE!!

Aici am intervenit noi SCA Cuculis&Asociatii prin contestatia la executare formulata ulterior redeschiderii procedurii de executare silita, am suspendat executarea silita si ulterior a fost contestata procedura prin prisma perimarii si a altor elemente de nulitate a executarii.

Desi fusese deja vandut imobilul, dosarul de executare silita a fost anulat de catre instanta de judecata, ce precizeaza negru pe alb ca inclusiv contractul de IPOTECA ESTE PRESCRIS.

De aici rezida ratiunea pentru care in detrimentul celor care sustin ideea prescrierii contractului de ipoteca in 10 ani, noi indicam faptul ca acesta avand valoarea unui accesoriu, el se prescrie ca posibilitate de punere in executare, in 3 ani, precum creanta principala.

Vedeti solutia instantei mai jos-

Click pentru redirectionare catre portalul instantelor – 05.04.2019
Ora estimata: 12:30
Complet: CN32
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia la executare formulată de CIBI VIRGIL PETRIŞOR şi CIBI GABRIEL PARYSS în contradictoriu cu RAIFEISSEN BANK SA.
Constată perimată executarea silită ce face obiectul dosarului de executare nr. 107/2012/M pe rolul BEJ Rodica Floriana Al-Mutairi.

Anulează actele de executare efectuate după data de 10.06.2016. Constată prescris dreptul creditoaei de a executa silit Contractul de credit FLEXI IMM nr. 5/19.04.2006 şi Contractul de ipotecă nr. 17/19.04.2006 autentificat de BNP Ujeniuc Marilena şi Ujeniuc Mădălina Anca.

Obligă intimata la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 1.000 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru. Calea de atac este recursul în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Judecătoria Giurgiu. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 05.04.2018.
Document: Hotarâre  1456/2019  05.04.2019

Pronuntarea online poate fi vazuta si aici daca nu se incarca pe portal.

Prin urmare, perimarea este reglementata de catre articolul 697 din Codul de Procedura Civila – (1) În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perimă de drept.

Constatarea perimării. Efecte (1) Perimarea se constată de către instanţa de executare, la cererea executorului judecătoresc sau a părţii interesate, prin încheiere dată cu citarea în termen scurt a părţilor. (2) Perimarea executării atrage desfiinţarea tuturor actelor de executare, cu excepţia celor care au dus la realizarea, în parte, a creanţei cuprinse în titlul executoriu şi a accesoriilor.

Ce se intampla cu Adjudecarea Imobilului ?

Negru pe alb judecatorul face mentiunea asupra faptului ca inclusiv contractul de ipoteca este prescris dar mai mult de atat anuleaza integral executarea silita si implicit actul de adjudecare emis in cauza.

Astfel, toata procedura executionala este intoarsa la momentul zero, actul de executare este anulat, debitorul isi poate recupera TOATE SUMELE OPRITE PRIN POPRIRE si astfel scapa de orice executare silita posibila.

Av.Drd. Cuculis A.

Verificati legalitatea actelor de executare silita prin formularea contestatiei la executare. Completati formularul de mai jos.

6 comments to “Executare Silita Contestata Si Anulata Dupa Adjudecarea Imobilului-Prescriptie Ipotecara Si Blocarea Evacuarii”
  1. Buna ziua , am contract de credit la OTP Bank in franci , a fost externalizat, pot sa deschid proces pentru recuperarea dobanziii pe perioada cat a fost cesionat ?

  2. Am fost evacuat din casa pentru 6 luni ce pot sa fac mama mea este proprietara dar eu că fiu nu am nici un drept pe cine pot sa trag la răspundere.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.