Secapital Infrant In Instanta-Contestatie La Executare Silita Admisa Si Executarea Silita Anulata-Avocat Cuculis

Executare Silita A Recuperatorilor De Creante SECAPITAL Anulata- Avocat Cuculis

Avocat Cuculis – executarea silita a creantelor ce nu au fost dezbatute in instata, dupa ce au fost cesionate catre creditori NEBANCARI este ILEGALA- Contestati executarea silita!

Secapital Infrant In Instanta

Secapital infrant in instanta dupa ce debitorul a formulat contestatie la executare silita pornita impotriva lui de catre recuperatorul Secapital SARL.

Dosar: 7786/4/2017

Nu va lasati abuzat de catre recuperatorul SECAPITAL SARL

Secapital Infrant In Instanta

Şedinţe

03.10.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: C27 – civil şi executări (DESFIINŢAT)
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite în parte cerere de chemare în judecată astfel cum a fost precizată formulată de contestatorul Cristea Alexe Adrian în contradictoriu cu intimata Secapital SARL.

Anulează executarea silită ce formează obiectul dosarului de executare nr. 4147/2016 al BEJ Trancă Bogdan Ovidiu.

Respinge ca neîntemeiată cererea contestatorului privind constatarea caracterului abuziv al clauzelor prevăzute de art. 3.2, 3.3, 3.4, 3.1 din contractul de credit nr. 0806100295 din 13.06.2008 şi pe cale de consecinţă respinge cerere privind restituirea sumelor achitate în baza acestora şi a dobânzii legale.

Admite în parte cererea privind întoarcerea executării silite – Secapital Infrant In Instanta obligat sa restituie toate sumele de bani pe care le-a incasat in mod ilegal de la debitor!

Admite în parte cererea contestatorului de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecată şi pe cale de consecinţă obligă intimata la plata către contestator a sumei de 107 lei reprezentând cheltuieli fotocopiere dosar de executare, la plata sumei de 500 de lei reprezentând onorariu avocat, la plata sumei de 50 de lei reprezentând taxă judiciară de timbru privind capătul de cerere privind întoarcerea executării silite.

Respinge, ca neîntemeiată, în rest cererea de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecată.

Obligă contestatorul la plată către BEJA TRANCĂ BOGDAN OVIDIU a sumei de 97,35 de lei reprezentând cheltuieli de fotocopiere dosar de executare nr. 4147/2017.

În baza art. 720 alin. 4 C.pr.civ. prezenta hotărâre se va comunica la data rămânerii definitive către BEJA TRANCĂ BOGDAN OVIDIU.

Puteti citi si despre:

Kruk Romania Executa Silit

SECAPITAL reprezentat in instantele din Romania prin Kruk Romania in mod ILEGALA si impotriva deciziei 9/2016 si 19/2019!

Contractele cesionate catre recuperatorul de creante SECAPITAL SARL nu mai sunt titluri executorii si nu pot fi puse in executare decat in mod ILEGAL. Secapital Infrant In Instanta

Conform OUG 99/2006 privind institutiile de credit și adecvarea capitalului, contractele de credit, inclusiv contractele de garanție reală sau personală încheiate de o instituție de credit constituie titluri executorii.

Legea recunoaște contractelor de credit încheiate cu instițutiile bancare aptitudinea de a fi titluri executorii, fără a fi necesară îndeplinirea vreunei alte formalități.

Scopul legiuitorului a fost acela de a menține stabilitatea sistemului financiar-bancar și de a asigura executarea cu celeritate a obligațiilor asumate prin contractele de credit, în considerarea obiectului principal de activitate al instituțiilor bancare: creditarea.

Astfel, contractele de credit își păstrează caracterul de titluri executorii atâta vreme cât parte în contract este o instituție bancară.

Prin operațiunea cesiunii de creanță, contractul își pierde calitatea de titlu executoriu.

Cesionarul este un terț față de contractul inițial, nu un succesor în drepturile cedentului, întrucât legea a avut în vedere doar calitatea de instituție bancară a contractantului. OUG 99/2006 interzice în mod expres entităților juridice care nu sunt instituții de credit să desfășoare activitati cu specific bancar: SRL-ul recuperator de credite nu are dreptul de a percepe dobânzi/penalități/comisioane bancare și nu mai este supus normelor si controalelor BNR.

Secapital Infrant In Instanta pentru punerea in executare silita ilegala a unor contracte de credit cumparate pe nimic de la banci.

În virtutea art. 1568, cesiunea de creanță transferă și accesoriile sale; totuși, atributul executorialității este un aspect de ordin procesual, iar nu substanțial. În același sens s-a pronunțat și Judecătoria Sectorului 2 prin Sentința civilă nr. 5287/2016, rămasă definitivă.

Or, potrivit Codului de Procedură Civilă, executarea silită se poate efectua numai în temeiul unui titlu executoriu, respectiv hotărâri ale instanțelor de judecată, alte hotărâri sau înscrisuri care, potrivit legii, pot fi puse în executare.

Pe cale de consecință, cesionarul SECAPITAL SARL nu poate executa silit creanța cedată, urmând ca, în condiții de legalitate, acesta să își poate îndestula creanța în cadrul unei proceduri de drept comun ulterior obținerii unui titlu executoriu într-un litigiu finalizat cu pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive care să constate existența unei creanțe certe, lichide și exigibile a recuperatorului de creanțe față de debitor.

Având în vedere cele sus-menționate, apreciez că executarea silită este lovită de nulitate absolută, potrivit dispozițiilor Noului Cod de Procedură Civilă și solicit instanței admiterea contestației la executare și anularea executării începute.

Secapital Infrant In Instanta – SECAPITAL SARL NU ARE DREPTUL SA PUNA DOBANZI LA EXECUTAREA SILITA MOTIV PENTRU CARE instanta le-a anulat executarea silita.

Sunteti executat silit de SECAPITAL Sarl? Folositi contestatia la executare pentru a anula executarea silita atunci cand ea este pornita ilegal impotriva dvs.

Contestatia la executare va poate scapa de debitul urmarit in mod ilegal.

Atentie! Recuperatorul de creanta SECAPITAL Sarl POATE sa va scoata la vanzare pe calea unei somatii imobiliare, inclusiv imobilul cu care NU ATI GARANTAT!!

Av.Drd. Cuculis Adrian

Puteti completa si formularul de mai jos pentru a trimite direct solicitarea de verificare a actelor de executare daca sunt legal intocmite sau nu, catre un avocat specializat in executare silita.

8 comments to “Secapital Infrant In Instanta-Contestatie La Executare Silita Admisa Si Executarea Silita Anulata-Avocat Cuculis”
  1. Nu sunt anuntat cu executarea silită de firmele de recuperatori sau SUNTEM anunțați la domiciliu de catre tribunal iei am primit o simpla notificare de la debit collection datoria mea fiind din 2009 nu stiu daca sunt anuntat cu privire la executarea silită va multumesc dle avocat

  2. Dacă sunt executat silit dela tribunal ce pot primi somatice sau notificare am primit notificare dela recuperator debit collection mihai cesionat creditul dat nu ie specificat ca ma sau in judecata datoria este din 2009 la inceput sa ocupat un executor judecătoresc de datoria mea ii platisem 500 ron iar acum recuperatori am vorbit cu cineva un operator dela firma recuperatoare mia spus că ie o doamnă care se ocupa de dosarul meu dat am sunați si nu răspunde la tel la fel si ca executorii judecătoresc răspunde soția sa asa miss spus de catre purtătoarea de la firma debit sa iau legatura cu cei 2 dar degeaba ce pot face

  3. Buna ziua. Am si eu o problema, luat un credit online de la Telecredit din 2015, am avut scadenta de plata in august 2015 dar nu am reusit sa platesc la timp iar dupa 15 zile de la scadenta creditul meu a fost cesionat unei firme de colectari Top FACTORING. Nu am mai vrut sa platesc acest credit pentru ca mi s-a parut anormal sa ce sa intamplat . In contract scrie ca se pot adresa firmelor de recuperare pentru recuperearea datoriei dar nu scrie dupa cat timp.Dupa un timp am solicitat de la Telecredit contractul pe mail si am constatat ca contractul este postdatat. Semnatura electronica Are ca data anul 2017. Sunt executata silit contractul depus la dosar este si el postdatat dar are alta data la semnatura electronica. iar certificatul digital depus la dosar este din anul 2016, nu are nici o legatura cu anul 2015 cand am facut eu creditul. Ce pot face in acest caz?
    Multumesc

  4. Buna ziua, am trimis si eu documentele pe email la adresa de email avocat@indrumari-juridice.eu.
    Vreau sa rezolv problema cu creditul acesta luat din anul 2009 de la BCR. Specific ca in anul 2013 mi-am schmbat adresa din buletin din caza bolii pe care o are mama mea (schizofrenie paranoida, o bolala care modifica viata, deciziile si viitorul atat al bolnavului si cat al familiei, fiind nevoie de ingrijire si supraveghere permanenta al acestuia). Am fost de buna credinta si am platit atat cat am putut, dar vad ca niciodata nu voi ajunge sa sting creditul in conditiile in care acest credit, desi eu platesc, el creste mereu. Nu vad alta solutie decat sa rezolv problema definitiv in instanta, asta inainte sa o iau si eu razna.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.