Dobanda Adaugata De Banca Dupa Inceperea Executarii Silite Este Ilegala

Dupa Inceperea Executarii Silite nici banca si nici alt recuperator de creante sau IFN NU mai au voie sa perceapa dobanda penalizatoare.

Dupa Inceperea Executarii Silite Dobanda Raiffeisen A Fost Adaugata Ilegal – Aflati cum va puteti apara de abuzurile executorilor judecatoresti dar si de cererile de executare silita formulate pentru sume de bani ce nu sunt legal percepute!

SFAT JURIDIC: Executarea silita poate fi contestata si dupa termenul de 15 zile de la primirea actelor de executare,precum in cazul prezentat mai jos.

Desi dosarul de executare silita este pornit in 2017, am cotestat executarea silita in 2018 iar in 2019 a fost anulata adresa de poprire emisa de catre executor.

Raiffeisen Bank pierde un dosar de contestatie la executare, pe motivul adaugarii dobanzilor penalizatoare DUPA inceperea executarii silite.

Dupa Inceperea Executarii Silite Dobanda Raiffeisen A Fost Adaugata Ilegal
Raiffeisen Bank Cesiune Ilegala Contracte RI Eastern European Finance BV

Poprirea bancii Raiffeisen Bank este anulata de catre instanta de judecata dupa invocarea OUG 52/2016 si a faptului ca banca nu mai are voie sa perceapa dobanzi si penalitati.

Executarea silita nu este ceva de neinvins mai ales atunci cand este ilegala asa cum au fost si sunt mii de executari silite pornite impotriva imprumutatilor.

Ce a decis instanta dupa ce noi cei de la SCA Cuculis&Asociatii am invocat existenta abuzurilor prin calea contestatiei la executare?

Asa cum deja cunoasteti practica de anulare a executarilor silite ilegale, singura dispozitie legala ce prevede contestarea unei executari silite este contestatia la executare silita.

Verificati intodeauna actele de executare, este posibil ca executarea silita sa fie prescrisa.

Dupa Inceperea Executarii Silite Raiffeisen Bank a tot continuat sa adauge dobanzi , ceea ce este ilegal!

Cei executati silit sunt supusi la abuzuri atat de catre banci cat si de catre recuperatorii de creante.

Dosar: 20682/281/2018

21.05.2019 Ora estimata: 08:30
Complet: CIV12 AP
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare.

Anulează adresa de infiintare a popririi din data de 30.08.2018 intocmita în dosarul de executare nr. 3249/2017 înregistrat pe rolul S.C.P.E.J. Trifina, Tanase si Galea.

Obliga intimata sa achite contestatoarei cheltuieli de judecată în cuantum de 900 lei reprezentand contravaloare onorariu avocat. Respinge in rest cererea de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecata, ca neintemeiata.

Dispune restituirea taxei de timbru in parte, respectiv suma de 500 lei la ramanerea definitiva prezentei hotarari.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  1064/2019  21.05.2019

Puteti citi si despre:

Ce am solicitat instantei de judecata pentru anularea adresei de poprire a Raiffeisen Bank ?

  • anularea adresei de infiintare a popririi din data de 30.08.2018, precum si a actelor de executare in legatura cu aceasta infiintare a popririi in cadrul dosarului de executare nr. 3249/2017 al SCPEJ Trifina, Tanase si Galea din Mun. Ploiesti – 100067, Str. Ion Maiorescu, nt. 6, bl. 33T2, sc. B, parter, ap. 25-26, Judetul Prahova, CIF RO 14124971, tel: 0244594344; 0728302342, fax. 0244594344.
  • obligarea creditoarei la plata cheltuielilor de judecata efectuate, constand in onorariu avocat, taxa de timbru, fotocopii dosa executare, onorariu expert (daca este cazul)

Daca sunt executat silit cum pot invoca faptul ca banca nu are dreptul sa adauge dobanzi si penalitati?

  • Perceperea de catre creditor, contrar dispozitiilor art. 55 alin. 3 din OUG nr. 52/2016, a dobanzilor sau a dobanzilor penalizatoare in cursul executarii silite;
  • Lipsa scadentei anticipate.

Pe parcursul procedurii de executare silită se interzice perceperea dobânzilor şi a dobânzilor penalizatoare.

Cel de-al doile motiv al anularii executarii silite a fost lipsa notificarii de scadenta anticipata fapt ce a dus la lipsa de exigibilitate a creditului.

Aceasta percepere continua a dobanzilor si a dobanzilor penalizatoare de catre creditoare este rezultatul lipsei unei notificari de declarare a scadentei anticipate a creditului.

Avand in vedere acest aspect, apreciem ca executarea silita este lovita de nulitate, nefiind declarata scadenta anticipata a contractului de credit la data formularii cererii de executare silita catre SCPEJ Trifina, Tanase si Galea.

Potrivit dispozitiilor art. 5 alin. 4 din OUG 52/2016, creditorul poate declara creditul scadent anticipat după înregistrarea unui număr de 90 de zile consecutive restanţă de către consumator.

Avand in vedere aceste aspecte, instanta a dispus astfel anularea intregii executari silite.

Daca sunteti intr-o procedura de executare silita si doriti verificarea actelor de executare, puteti completa formularul de mai jos.

3 comments to “Dobanda Adaugata De Banca Dupa Inceperea Executarii Silite Este Ilegala”
  1. Buna seara, daca contractul de credit a fost cedat unui judecator judecatoresc bancar si s-a inceput virarea sumelor in contul executorului e legal ca banca sa perceapa in continuare dobanzi asupra acelui contract de credit, astfel ca, dupa 6 ani sa ramana aproapre aceeasi suma de rambursat.Multumesc anticipat

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.