In Cat Timp Scap De O Datorie La Banca Daca Nu Platesc-Prescriptie

Totul despre prescriptia datoriei fata de o instituie bancara sau fata de un recuperator de creante.

Datorie La Banca ?

Afla cum poti scapa de ea in mod legal –

In cat timp se prescrie un credit daca debitorul nu-l plateste, ce se intampla cu ipoteca si ce inseamna cesiunea catre un recuperator de creante?

Aflati cum puteti scapa legal de o datorie la banca, Ifn, recuperator de creante!

Cu exemple concrete de dosare castigate impotriva recuperatorilor.

Investcapital MALTA LTD pierde un alt dosar in care debitorul a formulat contestatie la executare pentru a se constata prescrisa datoria.

Puteti sa ne puneti la dispozitie o solutie a instantei de judecata prin care se constata prescriptia unui credit?

Astfel in dosarul pe care-l vedeti mai sus, Investcapital MALTA LTD, executa in Romania, un debitor pentru un credit PRESCRIS!!!

Asta inseamna de fapt un abuz al executorului, abuz al recuperatorului, practic un debitor abuzat care s-a salvat pe calea contestatiei la executare.

Cum scapi de executare daca te cauta banca sau recuperatorul de creante?

Nu ne punem aceasta intrebare intr-un mod insidios ci intrebarea vine in contextul legal si mai degraba ca un ajutor pentru orice persoana urmarita si executata silit ilegal.

Trebuie sa recunoastem faptul ca atata recuperatorii de creante de genul celor de la Kruk Romania, Investcapital Malta, Eos Ksi, Get Back Recovery , Prosperocapital, dar si altii fiindca daca as sta sa ii indic pe toti ar inseamna sa umplu o pagina intreaga, au actiont si inca actioneaza ilegal in Romania.

Unul dintre aspecte l-am tratat in in articolul scris despre lipsa autorizatiilor de functionare emise din tarile lor de origine.

Un alt aspect este ilegala percepere a dobanzilor.

Sa nu uitam nici despre faptul ca reprezinta persoane juridice desi le este interzis.

Mi-am propus prin articolul de fata, sa aduc si sa readuc in discutie prescriptia unor datorii si anume, calea legala de a anula o datorie la banca, la ifn sau recuperatorul de creante.

Prescriptia opereaza doar la cerere.

Asa ca daca sunteti in executare silita trebuie sa formulati o contestatie si sa invocati prescriptia.

Cand incepe executarea silita daca nu platesc creditul bancar?

Datorie La Banca

Daca rata la creditul dvs. nu este platit fata de banca mai mult de 90 de zile, banca are posibilitatea fie sa –

a) Cesioneze creditul catre o societate de recuperare a creantelor alaturi de ipoteca, daca este un credit ipotecar si veti primi somatie de executare silita din partea acestora;

b)Sa declare scadent anticipat creditul si ulterior sa-l puna chiar banca in executare silita;

Pont juridic pentru anularea executarii-

– indiferent de la cine primiti actele de executare silita, (somatie imobiliara,poprire,sechestru pe bunuri), trebuie sa stiti ca fara ca Banca sa declare creditul scadent anticipat si sa va NOTIFICE cu acest lucru, executarea silita este nula si o puteti contesta si anula.

Astfel, avocatul Cuculis Adrian, prezinta mai jos care sunt termeni in care se poate dispune radierea, prescrierea sau diminuarea unei datorii fata de un recuperator de creante, banca sau chiar si ifn ori persoana fizica sau juridca.

“Pentru a vedea cum se anuleaza o executare silita, este important sa gasiti actele puncte slabe din actele de executare silita.

Multi dintre dvs. probabil ca ajung sa fie executati silit pentru o datorie la banca ce este deja prescrisa insa nu stiu ca o pot anula fara sa plateasca nimic din acel debit.

Daca ati avut o datorie la banca spre exemplu cel mai sigur ea a fost cesionata asa cum am aratata mai sus catre Kruk Romania, Investcapital Malta, Eos Ksi, Get Back Recovery , Prosperocapital, sau altii.

Cand se considera datoria ca prescrisa?

Daca din momentul de la care se naste obligatia de restituire si pana la momentul inceperii executarii silite au trecut mai multe de 3 ani.

Codul de procedura civila si mai ales art. 706 din cod, unde se arata de fapt care este termenul de prescriptie, este edificator.

Alin. 1 – Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.

Alin. 2 – Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita.

PONT JURIDIC – Daca stiti ca aveti o datorie neplatita de mai mult de 3 ani de zile fie ca este la banca sau recuperator, firma de telefonie mobila sau persoana juridica sau fizica :

NU semnati angajamente de plata pana cand nu va consultati cu un avocat specializat in executare si nu platiti nici macar un leu!

Dar ce se intampla daca am o ipoteca, se prescrie si ea tot in 3 ani?

Constatarea prescriptiei ipotecare in conditiil in care executarea silita a inceput in acelsi timp cu punerea in executare a creditului se face tot in termenul de 3 ani de zile.

Priviti ipoteca ca pe un accesoriu si astfel daca principalul este prescris, atunci si ipoteca urmeaza aceeasi cale .

O datorie la banca nu este pe viata!!

Daca respectati cateva elemente, este aproape o certitudine ca pasivitatea creditorului bancar sau recuperatorului de creante, poate fi paralizata in instanta lipsind de fapt de executorialitate orice contract de credit sau titlu excutoriu.

Nu luati decizii de unul singur, aveti o singura sansa sa contestati executarea silita. O datorie la banca poate fi anulata.

Banca poate executa casa chiar dacă creditul nu e garantat cu ipotecă

Nu va lasati pacalit de faptul ca nu aveti ipoteca pe casa!!!

Datorie la banca si modalitatea de anulare a ei.

In cazul în care o persoană fizică are un credit de nevoi personale negarantat cu ipotecă, banca poate cere executarea silită a imobilului.

Daca acel cedit pe care il aveti are o valoare foarte mică, în comparație cu valoarea casei sau apartamentului si totusi banca tot va scoate casa la vanzare, folositi procedura restrangerii executarii silite.

Invocarea prescriptiei pentru o datorie la banca poate fi facuta imediat cum a inceput executarea silita impotriva dvs.

Pe calea contestației la executare se poate invoca si faptul că acea creanță care este solicitată de executorul judecătoresc nu mai are un cuantum cert, pentru că până la momentul începerii executării silite au fost achitate rate.

Datornicii care au ajuns să se înceapă o formă de executare silită asupra lor trebuie să știe că admiterea unei contestații la executare stopează efectiv executarea silită si practic chiar daca hotararea este data doar pe fond, ea este executorie. “

Av.Drd. Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

Puteti programa o consultanta juridica cu un avocat specializat in executare silita, aici.

Pentru cei care se afla in procedura de executare si vor sa urgenteze verificarea actelor, pot completa formularul de mai jos iar solicitarea ajuge direct la avocat.

14 comments to “In Cat Timp Scap De O Datorie La Banca Daca Nu Platesc-Prescriptie”
 1. Buna ziua,
  Am 2 imprumuturi la banci si unul la un IFN, si un card avantaj de la Credit Europe Bank, sunt toate luate in 2008 si neplatite din 2009. Exista sansa sa fie prescrise?
  Din 2009 nu mai locuiesc in tara.

   • Buna ziua , am un credit neplatit (mai exact o parte din el neplatit) care este in executare la un executor ,mai pot face ceva…si un leasing unde am fost fidesujor care nu au fost ale mele dar este numele meu …am vreo sansa sa scap de ele ? Multumesc

 2. Bună seara, am o poprire pe pensie atât eu ,cât și soțul. Împrumut din 2008.Soțul are poprire din 2015 iar eu ca și coimprumutat din 2018.Întrebare. Dacă va trimit documentele care este onorariul pentru a le vizualiza?.

 3. Buna seara.
  Numele meu este Galusca Marius Iulian si sunt din București. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un credit de nevoi personale de 4000 euro luat in 2007,am platit atunci la banca 1 an de zile ratele,dupa care a trebuit sa plec din tara,si nu am mai avut posibilitatea sa platesc.
  Banca m-a dat pe mana celor de la Kruk Romania,dar eu nelucrand,nu aveam ce sa le dau! Dupa un an m-am intors in tara,m-am angajat in Mapn si abia dupa 7 ani m-au gasit alti recuperatori,Mazilu&Asociatii parca le zice,si mi-au pus oprire pe salariu de la banca,am inteles asta,dar eu platesc de 2 ani cate 800-900 ron pe luna,si inca mai am de plata vre-o 18000 ron. Este posibil asa ceva? Cu tot cu dobanzi,mi-se pare foarte absurd! Daca ma puteti ajuta,va las si nr meu de telefon aici,sa ne auzim pt mai multe detalii! 072153s8 Iulian

 4. Pingback: Cum Incepe Executarea Silita Daca Nu Achit Datoria La Banca Si Cum Pot Sa Suspend O Executare Silita Pornita De Catre Banca. Mijloace de Anulare, Suspendare si Temporizare A Executarii Silite - Avocat Cuculis - Ghid

 5. Buna ziua.Fiul meu are o datorie la pireus bank din 2011..a platit pina in 2012…apoi a plecat din tara.Va rog sa-mi spuneti daca cumva revine in tara mai poate iesii inapoi ??lucreaza in strainatate si degeaba a tot platit ca dobanda era din ce in ce mai mare

 6. Pingback: Hartuit De Recuperatori?Decizie CJUE-Recuperatorii De Creante-Ilegalitati

 7. Buna ziua.Am un credit la Provident neplatit din mai 2015.A-si putea afla daca datoria s-a prescris deoarece am primit acasa Execitarea silita deabia anul asta.Multumesc.

 8. Pingback: Cum Scapam De O Poprire Pusa De InvestCapital Malta Pe Contul Bancar

 9. Pingback: Sunteti Executat Silit De Mult Timp? Vedeti Cum Puteti Anula Executarea

 10. Buna ziua , am un credit vechi de 11ani . nu am mai avut notificari din parteab bancii Pireus iar acum am primit de la Kruk . ce trebuie sa fac ?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.