In Cat Timp Scap De O Datorie La Banca Daca Nu Platesc-Prescriptie

Totul despre prescriptia datoriei fata de o instituie bancara sau fata de un recuperator de creante.

Datorie La Banca ?

Afla cum poti scapa de ea in mod legal –

In cat timp se prescrie un credit daca debitorul nu-l plateste, ce se intampla cu ipoteca si ce inseamna cesiunea catre un recuperator de creante?

Aflati cum puteti scapa legal de o datorie la banca, Ifn, recuperator de creante!

Cu exemple concrete de dosare castigate impotriva recuperatorilor.

Investcapital MALTA LTD pierde un alt dosar in care debitorul a formulat contestatie la executare pentru a se constata prescrisa datoria.

Puteti sa ne puneti la dispozitie o solutie a instantei de judecata prin care se constata prescriptia unui credit?

Astfel in dosarul pe care-l vedeti mai sus, Investcapital MALTA LTD, executa in Romania, un debitor pentru un credit PRESCRIS!!!

Asta inseamna de fapt un abuz al executorului, abuz al recuperatorului, practic un debitor abuzat care s-a salvat pe calea contestatiei la executare.

Cum scapi de executare daca te cauta banca sau recuperatorul de creante?

Nu ne punem aceasta intrebare intr-un mod insidios ci intrebarea vine in contextul legal si mai degraba ca un ajutor pentru orice persoana urmarita si executata silit ilegal.

Trebuie sa recunoastem faptul ca atata recuperatorii de creante de genul celor de la Kruk Romania, Investcapital Malta, Eos Ksi, Get Back Recovery , Prosperocapital, dar si altii fiindca daca as sta sa ii indic pe toti ar inseamna sa umplu o pagina intreaga, au actiont si inca actioneaza ilegal in Romania.

Unul dintre aspecte l-am tratat in in articolul scris despre lipsa autorizatiilor de functionare emise din tarile lor de origine.

Un alt aspect este ilegala percepere a dobanzilor.

Sa nu uitam nici despre faptul ca reprezinta persoane juridice desi le este interzis.

Mi-am propus prin articolul de fata, sa aduc si sa readuc in discutie prescriptia unor datorii si anume, calea legala de a anula o datorie la banca, la ifn sau recuperatorul de creante.

Prescriptia opereaza doar la cerere.

Asa ca daca sunteti in executare silita trebuie sa formulati o contestatie si sa invocati prescriptia.

Cand incepe executarea silita daca nu platesc creditul bancar?

Datorie La Banca

Daca rata la creditul dvs. nu este platit fata de banca mai mult de 90 de zile, banca are posibilitatea fie sa –

a) Cesioneze creditul catre o societate de recuperare a creantelor alaturi de ipoteca, daca este un credit ipotecar si veti primi somatie de executare silita din partea acestora;

b)Sa declare scadent anticipat creditul si ulterior sa-l puna chiar banca in executare silita;

Pont juridic pentru anularea executarii-

– indiferent de la cine primiti actele de executare silita, (somatie imobiliara,poprire,sechestru pe bunuri), trebuie sa stiti ca fara ca Banca sa declare creditul scadent anticipat si sa va NOTIFICE cu acest lucru, executarea silita este nula si o puteti contesta si anula.

Astfel, avocatul Cuculis Adrian, prezinta mai jos care sunt termeni in care se poate dispune radierea, prescrierea sau diminuarea unei datorii fata de un recuperator de creante, banca sau chiar si ifn ori persoana fizica sau juridca.

“Pentru a vedea cum se anuleaza o executare silita, este important sa gasiti actele puncte slabe din actele de executare silita.

Multi dintre dvs. probabil ca ajung sa fie executati silit pentru o datorie la banca ce este deja prescrisa insa nu stiu ca o pot anula fara sa plateasca nimic din acel debit.

Daca ati avut o datorie la banca spre exemplu cel mai sigur ea a fost cesionata asa cum am aratata mai sus catre Kruk Romania, Investcapital Malta, Eos Ksi, Get Back Recovery , Prosperocapital, sau altii.

Cand se considera datoria ca prescrisa?

Daca din momentul de la care se naste obligatia de restituire si pana la momentul inceperii executarii silite au trecut mai multe de 3 ani.

Codul de procedura civila si mai ales art. 706 din cod, unde se arata de fapt care este termenul de prescriptie, este edificator.

Alin. 1 – Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.

Alin. 2 – Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita.

PONT JURIDIC – Daca stiti ca aveti o datorie neplatita de mai mult de 3 ani de zile fie ca este la banca sau recuperator, firma de telefonie mobila sau persoana juridica sau fizica :

NU semnati angajamente de plata pana cand nu va consultati cu un avocat specializat in executare si nu platiti nici macar un leu!

Dar ce se intampla daca am o ipoteca, se prescrie si ea tot in 3 ani?

Constatarea prescriptiei ipotecare in conditiil in care executarea silita a inceput in acelsi timp cu punerea in executare a creditului se face tot in termenul de 3 ani de zile.

Priviti ipoteca ca pe un accesoriu si astfel daca principalul este prescris, atunci si ipoteca urmeaza aceeasi cale .

O datorie la banca nu este pe viata!!

Daca respectati cateva elemente, este aproape o certitudine ca pasivitatea creditorului bancar sau recuperatorului de creante, poate fi paralizata in instanta lipsind de fapt de executorialitate orice contract de credit sau titlu excutoriu.

Nu luati decizii de unul singur, aveti o singura sansa sa contestati executarea silita. O datorie la banca poate fi anulata.

Banca poate executa casa chiar dacă creditul nu e garantat cu ipotecă

Nu va lasati pacalit de faptul ca nu aveti ipoteca pe casa!!!

Datorie la banca si modalitatea de anulare a ei.

In cazul în care o persoană fizică are un credit de nevoi personale negarantat cu ipotecă, banca poate cere executarea silită a imobilului.

Daca acel cedit pe care il aveti are o valoare foarte mică, în comparație cu valoarea casei sau apartamentului si totusi banca tot va scoate casa la vanzare, folositi procedura restrangerii executarii silite.

Invocarea prescriptiei pentru o datorie la banca poate fi facuta imediat cum a inceput executarea silita impotriva dvs.

Pe calea contestației la executare se poate invoca si faptul că acea creanță care este solicitată de executorul judecătoresc nu mai are un cuantum cert, pentru că până la momentul începerii executării silite au fost achitate rate.

Datornicii care au ajuns să se înceapă o formă de executare silită asupra lor trebuie să știe că admiterea unei contestații la executare stopează efectiv executarea silită si practic chiar daca hotararea este data doar pe fond, ea este executorie. “

Av.Drd. Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

Puteti programa o consultanta juridica cu un avocat specializat in executare silita, aici.

Pentru cei care se afla in procedura de executare si vor sa urgenteze verificarea actelor, pot completa formularul de mai jos iar solicitarea ajuge direct la avocat.

183 comments to “In Cat Timp Scap De O Datorie La Banca Daca Nu Platesc-Prescriptie”
 1. Buna ziua,
  Am 2 imprumuturi la banci si unul la un IFN, si un card avantaj de la Credit Europe Bank, sunt toate luate in 2008 si neplatite din 2009. Exista sansa sa fie prescrise?
  Din 2009 nu mai locuiesc in tara.

   • Buna ziua , am un credit neplatit (mai exact o parte din el neplatit) care este in executare la un executor ,mai pot face ceva…si un leasing unde am fost fidesujor care nu au fost ale mele dar este numele meu …am vreo sansa sa scap de ele ? Multumesc

    • Buna ziua
     Am un credit din 2008 de nevoi personale
     Si din 2009 nu am mai plătit de 3 ani am achiziționat o mașină si m-am trezit ca am sechestru pe masina cum pot sa procedez?va multumesc

     • Buna ziua,amnun credit de nevoi personale fscut ib 2019,am platit doar primele 2 rate ,si su t executat silif,credeti ca putem rezolva ceva in acest sens?

       • Avem o notificare, la un credit prescris, în urma cu 15 ani. aproximativ, care este primul pas? Pt rezolvarea situației. Multumim

        • De o perioada mre de timp circa 2 ani banca i-mi trimite notificare ca soldul este de -68.40 acum primesc notificare pe telefon ca s-a instituit o proprire de 2771 lei pe conturile deschise la ei .Ce pot face în acest caz? Multumesc

      • Buna ziua am un credit din 2008 iar din 2009 nu am mai platit și venit nimic după primul an de somații însă acum casa este pe numele meu poate reapărea creditul era de nevoi personale și rămasese de plata în jur de 6000 lei

     • BUNĂ ZIUA. MA NUMESC MIHAI CRISTINA. ÎN ANUL 2008 AM LUAT UN CREDIT DE LA BANC POST. NU AM MAI PUTUT PLĂTIT. ÎN ANUL 2011 MI SA FACUT POPRIRE PE SALARIU. PT 20000 DE MII DE LEI AM PLĂTIT 45000 DE LEI, ANUL TRECUT PE ACELAȘI NR DE DOSAR, PT ACEEAȘI DATORIE MIA VENIT SA PLĂTESC 54000 DE LEI… LA DOMNUL EXECUTOR IORDACHE ION DIN PITESTI. VA ROG FRUMOS SA MA AJUTAȚI SAU SA ÎMI DAȚI UN SFAT, NUMAI ȘTIU CE SA FAC.

    • Am doua credite din 2006 care nu am mai plătit, și un card de credit la ING ,Datoriile sau prescris?ce pot face sa le șterg

    • Buna ziua,am datorie de 2964 lei la Provident,mi sa comunicat că dacă nu voi achita banii într-o săptămână,se va transmite dosarul firmelor de recuperare,împrumutul este din 2019. Doream sa va întreb dacă pot să vorbesc cu firma de recuperări silite să fac o eșalonare a platii.

   • Buna ziua, am platit din 2008 împrumutul, tocmai acest an ,mi s a pus oprire pe salariu, prin card blocat . Ce mai pot face ? De ce tocmai din 2008 abia acum dar eu mai plătisem din ce știu eu cît am mai dat și ce suma mai trebuia sa dau acum cînd mi au blocat cardul datorie

    • Buna ziua am un credit din 5-6-2018 la alfa si unul la bcr tot 2018 mi sa pus proprire pe salariu la bcr din luna mai iar la alfa de luna aceasta as vrea sa stiu ma pot face ceva sa scap macar de una din ele?!

    • Bună ziua am luat un credit BT IN ANUL 2006 ,acum în anul 2022 mi au blocat cardul și cel personal și cel de firma …..este legal

     • Buna ziua. Domnule avocat,in 2008 am facut un credit la Volksbank pentru care am platit rate timp de 1 an,dupa care nu am mai putut plati.Banca a cesionat creditul catre Rabon Credit care m-au executat silit in anul2016.Astazi 11/07/22 am primit notificare precum ca Rabon Credit cesioneaza garantiile creditului catre Serrachis Loan Management LTD.Domnule avocat,va rog sa-mi spuneti ce am de facut pentru a scapa de aceste probleme ?.Multumesc anticipat !

     • Buna ziua,am datorie de 2964 lei la Provident,mi sa comunicat că dacă nu voi achita banii într-o săptămână,se va transmite dosarul firmelor de recuperare,împrumutul este din 2019. Doream sa va întreb dacă pot să vorbesc cu firma de recuperări silite să fac o eșalonare a platii.

    • Am credite credite din 2008 ,sunt executată din 2010 și tot plătesc jumătate din salariu
     Ce pot să fac??
     În acest moment chiar nu mai pot plăti, la ce scumpiri sunt la alimente,facturi chiar nu mai pot ,menționez nu am credite cu valori mari ,mari au devenit după executare ,ex soțul meu credit luat de la Pireus 9000 lei are de returnat 69000 lei

    • Am avut un credit la Euroline în 2004.Am luat un tv. și un aragaz pe care le-am achitat. Mi-au trimis un card cu suma de 500lei în bani de acum. Am plătit cardul ala cu peste 8000lei iar ultima plata am pus 1100leiva mi-au zis ca închid cardul. Dar nu sa întâmplat asta. Mi-a venit poprire pe salariu în data de 20.09.2022. De menționat ca o firma de recuperare din Slatina s-a ocupat de aceste recuperări. Firma Gantoi. Ce e de făcut? .

      • Buna.concubinul meu are un credit neplatit de prin 2010 2012 inca dinainte sa ne cunoastem.ne e frica sa facem cununia civila ca nu cumva sa ne caute recuperatorii la usa.deoarece adresa pe care o are acum pe buletin nu mai locuieste acolo si buletinul expira in curand.exista posibilitatea sa fie prescris creditul?e undeva la 10000 euro.nu mai lucreaza in tara din 2015.si ne gandim ca daca el isi va face buletinul nou pe adresa mea din Romania o sa ne caute recuperatorii la usa

       • Bună ziua am și eu o întrebare.Daca va rog sa îmi răspundeți. Mulțumesc. Am fost restat la o bancă, am fost dat și la recuperatori,pana la urma mi-am plătit datoria. Anul trecut în luna a 10. Dar încă nu mau șters din baza de date. Am încercat sa fac un împrumut dar meau zis ca numa după 5 ani sau 7 pot sa mai scot. Se poate face ceva sa ma șteargă din baza de date de la ANF. Sa pot sa scote un credit.Mulltumesc frumos. Aștept un rasp

         • buna ziua Dle Avocat…in 2008 am avut un credit la TBI care din motive intemeiate nu am mai putut plati.s-a impus poprire pe salariu catre unitatea unde am lucrat in urma executarii silite prin executor.in momentul stingerii datoriei unitatea m-a informat dar executorul nu mi-a trimis notificare oficiala.m-am trezit acum cu telefon de la EOS KSI ca ar mai fi un rest de 460 ron .firma de recuperatori ma trimite pe mine la executor sa i cer hartia de stingere datorie si nu mi spune ce reprezinta acest rest de bani!creditul a fost stins in 2010.ce pot face sa nu mai fiu sunata de EOS ? multumesc frumos!

          • Am un credit personal din 2009 si acum în 08-07-2024 am primit o somație pt plata cu amenințare ca mă executa cu casa sau bunuri .vreu să mă ajute domnul avocat să-mi spună dacă nu să prescris va mulțumesc dacă vreți să mă ajutati

      • Buna ziua.am avut un credit luat in 2008 neachitat,iar acum am fost sunata de la Firma Kruk.ce se poate face in situatia asta ?

     • Am primit o poprire de la un executor judecătoresc pentru o sumă infernală la un credit in franci elvețieni din 2008 plătit ceva Am avut probleme la plata deoarece se știe cât a crescut franci elvețieni. Am făcut contestație și să respins. Ce se mai poate face??

     • Bună ziua, azi am primit o hotărâre prin care mi se pune poprire pe contul de salariu pentru un credit luat în 2008. Se poate invoca prescripția? Cum trebuie să fac acest lucru? Mulțumesc

     • Buna ziua, am o executare silita la un iFN, si mai am 2 credite restante tot la IFN-uri, nu sunt imense, dar sunt destul de costisitoare pentru mine, cam ce tarife percepeti pentru a ma ajuta?

     • Buna ziua
      As dori daca imi permiteti sa va povestesc cazul meu si daca e posibil un raspuns de la dimneavoastra!
      Acum cred ca sunt undeva la 12 ani am facut un imprumut in banca suma find undeva la 4800-5000 lei
      numi amintesc exact suma,la raiffensen banc ,Lugoj(Timisoara)si plus dobanda lor ajungeam sa dau Dublu inapoi Pana in 10000lei ,am achitat unele rate Pana la 4000-4500lei dar am intarziat cu plata cat sa platesc si dobanda ,am primit in decurs de cativa ani instiintare de la ei dar nu am avut posibilitatea de ale plati si dobanda lol,iar acum cum spuneam sunt aproape 12ani de la imprumut am primit o scrisoare de la nu stiu ce firma de recuperatori ca vor merge acasa la parintii mei ,care ei locuiesc in jud Iasi pt recuperare nu stiu ce,,,, eu nici nu locuiesc acolo macar,
      Multumesc
      O consiliere de la dumneavoastra m ar ajuta enorm ce este de facut din cate am inteles dupa 3ani de la imprumut se prescrie si se anuleaza acea datorie.
      Multumesc anticipat.
      Laura

       • Buna ziua….Sotul meu a facut un credit in 2007,inainte cu o luna sa ne casatorim.S-au platit doar 3 luni rata,apoi banca a dat dosarul unei firme de recuperari.In 2010,fiind presati cu poprire pe salariu,am inceput sa platim rate de 200 euro.Asta a fost ptr.cateva luni.De atunci am mai primit somatii,dar rar.Luna aceasta am primit o decizie de executare.Noi nu detinem nimic.Am locuit in chirie (momentan suntem plecati din tara) si sotul are buletinul facut pe adresa tatalui sau.Pe decizia respectiva scrie ca executarea poate fi facut si asupra unei persoane terta.Asta inseamna ca socrul meu poate pierde bunuri mobile/imobile din cauza asta?….Datoria asta nu e prescrisa?…cum am putea face contestatie la executare,in cazul in care datoria e prescrisa ?….Problema e ca nu mai avem contractul de credit facut cu banca si nici o alta somatie decat pe cea de luna aceasta….multumesc pentru eventualul raspuns

        • Buna ziua, pare a fi un lucru bun ca nu aveti somatii insa este important sa veniti la noi sa cautam acele acte si sa deschidem o actiune de prescriere a tuturor datoriilor. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

     • Bună ziua , doua credite la patria bank din 2017 , am plătit 3 rate la fiecare , dar nu am mai avut posibilitatea sa plătesc, astăzi a venit de la banca și ma cautat să-mi propună sa plătesc 4300 de lei și executorul sa scap de datorie , oare ce pot face ? Nu am primit nicio hârtie în acești ani , doar poprire dar nu au apucat să-mi tragă niciun leu. Nu am semnat nicio hârtie cu ei că plătesc ceva. Vă mulțumesc!

     • Am avut un credit de nevoi personale din 2003 prin Brd Finance,acum în august 2022 m-am trezit cu niște hârtii de la un birou de executori judecătorești, cu sechestru pe mașină și cu o instiintare de suspendare a executarii silite pe un imobil și un teren. Ce înseamnă și ce pot face.Mentionez că la vremea aceea am plătit o parte din datorie.Multumesc anticipat.

       • Buna am un crezut de nevoi personale din care mai am 28 luni dar nu mai am posibilitatea sa o platesc. Sotia mea este girant dar de 3 luni nu mai putem plati dar nu locuim in Romania. Nu avem nimica pe nume in Romania doar niste credite din care neam luat casa in strainatate. Ne putem trezi cu ceva rele peste noapte?

    • Buna ziua,am un credit din 2008 si din 2010 nu am mai platit nimic pana anul acesta,cand m-am angajat si mi-a pus proprire pe salariu din luna august pana in aprilie anul acesta.Ce sanse am sa scap de executarea silita si sa imi stearga datoria de la anaf?

   • Bună dimineața. Va rog sa ma lămuriți în legătură cu o problema,pe care nu stiu cum sa o rezolv.Pe scurt am primit o despagubire de la Alianz,,in urma unui accident rutier care a dus la decesul tatalui meu.Am pierdut procesul sicacum Alianz cere banii inapoi într-un termen foarte scurt,o suma mare.Va dau un exemplu: mama are obpensie de 900 lei,iar ei vor ca ea sa restituie suma de 35000,care a primit- o decla ei ,in trei ani,cea ce înseamnă 970 lei pe luna timp de trei ani.Deci rata mai mare decat pensia ei,iar eu nu lucrez nicaieri si nici nu am vreun bun pe numele meu .Ce se poate face ? Va multumesc pentru intelegere si va rog daca se poate să-mi dati un sfat.Povestea e mai lunga si cu mai multe aspecte,dar eu am prezentat doar putin din ea.

   • Buna ziua , am imprumutat in 2017 o suma de 30000£ in uk din care am platit timpe de 1 an și jumătate și am intrat in imposibilitate de plata fapt care am revenit in tara , cum pot afla dacă voi fi executat silit sau ce probleme au apărut .
    Precizez ca in ro nu a ajuns nici o Înștiințare de la banca din uk,
    Multumesc.

   • Am credite neplătite din 2008 Acum un. birou de recuperare din Timișoara face presiune să plătesc în fiecare lună o anumită sumă de bani .Țin să menționez că nu am nimic pe numele meu casa ,mașină etc .Se face presiune cu telefoane zilnice asupra mamei mele

   • Bună seara , va rog frumos sa îmi răspundeți la o întrebare : am făcut un împrumut în 2007 pe care nu l-am mai putut plăti , săptămână trecută am primit o hârtie de executare silita . As vrea sa știu cum as putea sa procedez , nu mai locuiesc în România . Daca se poate as vrea sa vorbesc cu cineva care se ocupa de asemenea cazuri . Nu cunosc legile și am nevoie de îndrumare contra cost bineînțeles . Va mulțumesc anticipat pentru răspuns .
    Cu stima Marcu Mariana

   • Buna seara.am un credit la bank post din 2008 .ne platit.cu o luna an urma am deschis un cont raiffeisen bank unde mi-a fost facuta poprire imediat si retrasa suma de 900 ron.nu am un contract de munca nu dispun pt moment de bani.sunt singura cu un copil de 2 ani .tot odata am o locuinta prin contract de antretinere cuparintii mei.mama este decedata tatal meu este an viata.considerati ca se poate face executare pe imobil????nu am nimik intabulat pe numele meu.va rog sa ma ajutati sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac.multumesc anticipat.

   • Bună ziua, soțul meu a avut un card la Bcr si un împrumut la Cetelem acum mulți ani, la amândouă există dosar de executare silită, precizez că nu are bunuri imobile și nici salariu( lucram în străinătate) ,cum am putea prescrie sau măcar plăti ceea ce am luat, le am dat e-mail cerându-le să scadă din suma banii pe care deja îi plătise stația ani, nu, ei au dublat aproape suma☹️

   • Va salut cu respect. Numele meu este Vasile Marian. Am o problema la care va rog să-mi dați un răspuns. Am primit pe data de 19. 05. 2022 un mesaj de la banca unde îmi primesc salariul, precum ca as avea o poprire pe conturi în valoare de 2340 RON. Neștiind despre ce e treaba am fost la banca și m-am interesat despre ce e vorba. Mi-au putut da doar numele recuperatorului de creanțe bej mireag Magdalena. Am aflat numărul de telefon al firmei de recuperare, am sunat și mi-au comunicat ca în anul 2005 am avut un card la Raiffeisen și de acolo e poprirea. Sincer nici nu-mi amintesc dacă am avut și cum sa întâmplat. Au trecut 17 ani. Nu am primit niciodată înștiințare ca as avea ceva de plata. Ce pot face în acest caz. Va mulțumesc cu respect.

   • Am inceput sa fiu executată silit de o firma de recrutare ptr un card IFN carea fost emis în 2008si ptr care am platit parte din el 90%si nu am primit nimic nici o hotărâre jud nimic doar înștiințare de poprire

   • Buna ziua
    Am primit o notificare de plata adică o somație de executare silită pentru un credit din anul 2004 !
    Țin sa Menționez ca in tot acest timp eu nu am primit nici o notificare nici numi aduc aminte despre ce credit este vorba recuperatori sant cei de la Kruk !
    Întrebarea mea este sant aproape 20 de ani datoria in sine nu sa prescris ?
    Eu nu locuiesc in România
    doar ca in urma cu 4 ani am achiziționat un apartament și acum a găsit o vecina un plic prin care ma notifica ca in timp de 15 zile voi fi executat silit cu imobilul pentru suma de 2000lei este posibil așa ceva ?

   • Am o executare de 4.700 lei .Am avut un incident la un rest. KFS DIN TIMISOATA în urma căruia trebuie sa fac un RMN acesta costa 3.300 Am primit banii în cont iar banca a reținut toți banii. Sunt pensionar Am 1460 pensie de unde sa plătesc. Va rog sa ma ajutați dacă se poate.Cu stima și mulțumiri.

   • Am avut o rata la banca din 2008 și nu am plătit în totalitate iar acum mi-a venit niște acte cu un proces verbal de sechestru auto, e posibil să-mi ia mașina, sunt 16 ani de atunci, mulțumesc!

  • Am odatorie la banca azi mía venit executare silita cu somatie pt un credit din 2008 care am platit 3xani si dupa acera nu am mai putut plati

  • Bună ziua, avem o notificare la un credit prescris în urma cu 15 ani, aproximativ, care este procedura? pt rezolvarea situației, cu ajutorul dvs și care sint costurile? As vrea sa luați în evidenta situația pt rezolvare. Detalii va rog pe e mail sau telefon, dupa disponibilitatea dvs. Multumesc

  • Bună seara mă puteți ajuta am o problema cu Kruc am o oprire pe salariu de 1000 de roni la o sumă de 40000000 vă mulțumesc.

  • Buna seara dl aș dori să vă antreb dacă am luat credit de la banca Raiffeisen din anul 2016,am platit cam doi ani apoi nu am mai putut face plata iar din 2020luna februarie ne-au pus preoprire pe salariu iar soțul meu pe indemnizația de handicap.Acum plătesc la kruk ce pot face să scap de ei și dacă ne costă ceva?!

  • Am o executare de 4.700 lei .Am avut un incident la un rest. KFS DIN TIMISOATA în urma căruia trebuie sa fac un RMN acesta costa 3.300 Am primit banii în cont iar banca a reținut toți banii. Sunt pensionar Am 1460 pensie de unde sa plătesc. Va rog sa ma ajutați dacă se poate.Cu stima și mulțumiri.

  • Am un împrumut din 2010 am plătit 1an și mia venit e seculare pe imobil suma e de 6000€ Ce pot face? Multumesc anticipat

  • Am făcut un împrumut acum 15 ani la Ing de 1000 de lei și am fost executat silit .Mi.a pus poprire pe cont și le datorez 1996 de lei

 2. Bună seara, am o poprire pe pensie atât eu ,cât și soțul. Împrumut din 2008.Soțul are poprire din 2015 iar eu ca și coimprumutat din 2018.Întrebare. Dacă va trimit documentele care este onorariul pentru a le vizualiza?.

 3. Buna seara.
  Numele meu este Galusca Marius Iulian si sunt din București. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un credit de nevoi personale de 4000 euro luat in 2007,am platit atunci la banca 1 an de zile ratele,dupa care a trebuit sa plec din tara,si nu am mai avut posibilitatea sa platesc.
  Banca m-a dat pe mana celor de la Kruk Romania,dar eu nelucrand,nu aveam ce sa le dau! Dupa un an m-am intors in tara,m-am angajat in Mapn si abia dupa 7 ani m-au gasit alti recuperatori,Mazilu&Asociatii parca le zice,si mi-au pus oprire pe salariu de la banca,am inteles asta,dar eu platesc de 2 ani cate 800-900 ron pe luna,si inca mai am de plata vre-o 18000 ron. Este posibil asa ceva? Cu tot cu dobanzi,mi-se pare foarte absurd! Daca ma puteti ajuta,va las si nr meu de telefon aici,sa ne auzim pt mai multe detalii! 072153s8 Iulian

 4. Buna ziua.Fiul meu are o datorie la pireus bank din 2011..a platit pina in 2012…apoi a plecat din tara.Va rog sa-mi spuneti daca cumva revine in tara mai poate iesii inapoi ??lucreaza in strainatate si degeaba a tot platit ca dobanda era din ce in ce mai mare

  • Buna ziua. Am fost executat silit din 2015 decembrie iar in prezent, actele de executare nu mai pot produce efecte. Ce actiune puteti face ca sa stopati efectele actelor de executare pt viitor? Contestatia la executare nu este eficienta pt ca se face executare impotriva unor acte de executare care și-au produs deja efectele. As dori sa promovez cu dvs actiunea. Va multumesc frumos. Astept raspunsul dvs.

  • Am odatorie la banca azi mía venit executare silita cu somatie pt un credit din 2008 care am platit 3xani si dupa acera nu am mai putut plati

 5. Buna ziua.Am un credit la Provident neplatit din mai 2015.A-si putea afla daca datoria s-a prescris deoarece am primit acasa Execitarea silita deabia anul asta.Multumesc.

 6. Buna ziua , am un credit vechi de 11ani . nu am mai avut notificari din parteab bancii Pireus iar acum am primit de la Kruk . ce trebuie sa fac ?

 7. Buna am un aprimut la banca BRD de 2000 roni loat an 2008 si nu l-am plătit mi-a venit acasă de la biroul executorului ca a fost solicitată executarea silită pe conturile mele bancare eu nu am bani an conturi se poate sa a-mi pună sechestru pe proprietate mai exact pe casa dacă nu am bani sa plătesc din 2008 și pana acum trebuie sa plătesc 4900 de roni

 8. Buna ziua. Am un credit de nevoi personale fără ipoteca pe care nu am mai putut sa il plătesc pt ca am intrat in perioada de crestere copil iar viramentul banilor sa facut dupa 4 luni de zile si am ramas efectiv in urma cu toate si evident nu mi-am mai permis sa il plătesc.din mai 2019.ce pot face? Multumesc

  • Buna ziua .am un imprumut la provident din 2016 și am poprire dar executorul evita sa imi zică suma care este de plata..oare sa prescris??

 9. Buna ziua,
  Am un card Avantaj de la Europe Bank cu o datorie pe care n-am mai platit-o din 2012. N-am primit de la banca nicio notificare sau executare silita pana in prezent. Pot invoca prescriptia in acest caz? Multumesc.

   • Buna ziua. Am fost executat silit din 2015 decembrie iar in prezent, actele de executare nu mai pot produce efecte. Ce actiune puteti face ca sa stopati efectele actelor de executare pt viitor? Contestatia la executare nu este eficienta pt ca se face executare impotriva unor acte de executare care și-au produs deja efectele. As dori sa promovez cu dvs actiunea. Va multumesc frumos. Astept raspunsul dvs.

 10. Buna ziua, sotia are o executare silita pentru un credit din 2013 de la BT. In anul 2016 am solicitat sa achitam toata suma restanta de 12000lei conform debitului restant comunicat de Aequitas la deta de 11.01.2016. Dupa achitarea acestui debit ni se comunica ca banca nu este de acord cu aceasta suma si ni se mai comunica o suma suplimentara pe care nu am dorit sa o achitam. In data de 28.10.2018 fara o alta notificare din partea bancii ca nu an achitat suma restanta solicitata ne trezim cu adresa de infiintarea popririi pentru suma restanta de 19.283,22lei reprezentand suma restanta si cheltuieli de judecata. De atunci primeste in continuare mailuri si scrisori de la EOS KSI de aceasta data sa platim suma restanta de 13371.03 lei iar daca platim acum putem obtine si un discount. Ce putem face in aceasta situatie?

  • Bună ziua !
   Aproximativ prin 2006 (la vârsta de 18ani) am făcut un credit ne nevoi personale la Cetelem de 2000euro, după câteva luni am plecat din tara. În ultimii ani am fost căutat de eos ksi care ma informează ca au început executarea silita, eu neavând nimic în proprietate. Acum un an am vrut sa fac intr un fel ca sa scap de datorie și sa o plătesc dar mi au cerut o suma uriașă cu care nu am fost deacord
   Sunt din Constanța. Ma puteți ajuta sau trebuie sa apelez la cineva din Constanța?
   Credeți că am vre o șansă?

 11. buna ziua,am avut un credit la alfa Bank in anul 2005, nu am mai platit din 2009 de cand am plecat din tara,mentionez ca din 2009 locuiesc in afara tarii,acum in mai 2020 parintii mei au primit o scrisoare cu executare silita,eu nu am bunuri pe numele meu in tara,exista pericolul sa ceara bani parintilor mei,ei sunt pensionari ,71 ani ,respectiv 66 ani. Multumesc.

 12. Today
  Buna ziua! Va contactez in legatura cu un imprumut de nevoi personale facut in 2009 la BRD, suma de 13000 ron si am putut achita in rate lunare doar cateva rate , dupa care am ramas fara loc de munca si nu am mai putut plati nimic . In anul 2011 am plecat din Romania iar in luna ianuarie 2014 am primit instiintare avand in vedere cererea de executare silita formulata de creditoarea Secapital S.aR.L, prin mandatar KRUK ROMANIA.
  De atunci nu am mai primit nimic de la ei , tin sa mentionez ca nu am nici un bun mobil sau imobiliar pe numele meu . Momentan nu locuiesc in Romania din anul 2011 . Multumesc frumos si va rog sa ma lamuriti daca acest imprumut se poate prescrie sau o sa am probleme pe viitor in caz ca o sa revin in Romania si o sa am bunuri pe numele meu . Multumesc

  • Buna ziua stimate domn. Aici vad doua probleme. Clauzele abuzive din contractul semnat cu banca si secundar, contestatarea executarii silite pornite impotriva dvs. de catre Secapital si KRUK. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 13. Bună seara am un credit la Cetelem din 2016 am platit pana in 2018 dar am rămas fără loc de munca si nu am reusit sa il platesc.Am primit înștiințare ca am fost dată în judecată. Acum lucrez si mi-a pus proprire pe salar. Ce pot face să îl pot prescrie

 14. Buna ziua, am doua credite unul la OTP Bank si unul la Libra Bank. Din 2011 nu am mai avut posibilitatea sa le platesc. Sint plecata din tara de 8 ani si in timpul asta sumele restante au crescut de 10 ori, respectiv 9900 lei si 110000 lei de la 1000 de lei si 15960 lei linie de credit. As putea cere prescrierea lor? Prima banca a lansat executarea creantei inainte sa plec din tara. Nu am bunuri de executat. Va multumesc.

 15. Am avut un credit de nevoi personale luat in 2005 de 6000 lei si am achitat cam 5000 lei pana in 2007 dupa care am rămas fără servici.Pana acum nu ma căutat nimeni.Am primit de la KRUG înștiințare ca mai am de platit 1300lei si daca plătesc pana la data de 31.12.2020 am o reducere de 50%.Nu s-a prescris creditul pana acum.Va multumesc.

 16. Buna ziua! problema mea este cu un apartament ipotecat in 1998 catre o societate care acum nu mai exista.Intrebarea este :pot actiona in tribunal contestarea prescriptiei si scoaterea ipotecii din cartea funciara? Multumesc frumos!

 17. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine ,am facut un imprumut in anul 2008 la BRD,am platit ratele un an de zile pana cand am ramas fara loc de munca, cand m-am reangajat in anul 2014 am primit executare silita de la executor la care mi s-a pus poprire pe salar pana in anul 2017,din anul 2017 nu am mai platit si nu am mai primit nici i instiintare de la executor. Mai pot face contestatie pt.prescriptie? Mentionez ca nu mi s-a mai oprit din salar de 3ani si jumatate.
  Multumesc frumos! O zi buna va doresc!

 18. Buna ziua ,in 2015 am facut un credit la banca apoi am plecat din tara iar pana in ziua de azi nu am platit nimic ,au luat cazul meu o firma de recuperatori apoi am fost dat in judecata iar acum cateva zile am fost sunat de rude sa imi spuna ca banca sau recuperatorii vin sa confiste bunurile ce se afla pe numele meu,mentionex ca eu nu am nimic pe numele meu si locuiesc in Anglia de 5 ani ,iar la adresa din buletin locuiesc doar parinti ,doresc sa stiu daca pot sa confiste casa care e pe numele parintilor,va multumesc frumos

 19. Bună ziua,
  In 2009 eu și soțul am contractat un credit de nevoi personale la BRD pe o perioada de 10 ani, în valoare de 6100 lei. Am achitat ratele pana prin 2012 când nu am mai putut. După o perioada am vrut sa achit și banca mi-a spus ca nu mai pot. Mi-au tot venit notificări de la Kredit Incaso de atunci, dar nu era nimic de la executor judecătoresc sau ceva de genul. Zilele acestea am primit executare silita de la BEJ, pentru suma de 10133 lei, a venit și la firma proprire pe salariu. Ce sa fac în acest sens? Sa achit acea suma sau e posibil sa fie prescrisa? Mulțumesc!

 20. Buna ziua,

  in 2007 am luat doua credite, unul in lei, unul in euro pe care nu am mai reusit sa le platesc dupa criza financiara. La ora actuala am doua popriri pe salariu care imi par ca nu se mai sfarsesc. Una pe Biroul Executorului Judecatoresc Costoaie Marcel iar cealalta Societatea Civica profesionalaTrifina, Tanase si Galea. Intrebarea mea este ” oare se pot anula prin invocarea perimarii?

 21. Bună ziua. În 2013 am ajuns în executare ptr un credit ipotecar. Am deschis un proces cu legea darii în plata în 2016 pe care l-am pierdut în 2018 decizia fiind definitiva și irevocabila. Pe perioada pana la deschiderea procesului am avut poprire pe salar, aceasta fiind suspendata pe perioada procesului. Din 2018 de când am pierdut procesul nu s-a mai reluat poprirea și nici nu mai știu nimic de dosarul meu. Creditul meu a fost la Banc post după care a fost din câte am înțeles cesionat de 3 ori către firme din Olanda și Grecia. În acest moment eu nu știu în ce situație ma aflu sau la ce banca am eu creditul. Cum pot afla și ce anume pot face eu? Exista vreo șansă ca datoria sa se prescrie? Mulțumesc

 22. Buna ziua
  As dori și eu sa m-a ajutați cu un împrumut care l-am făcut in 2006 in valoare de 130 milioane am plătit pana in 2013 când am încercat sa comunic cu cei de la banca situația mea financiară dar nu am reușit sa m-a înțeleg cu ei spunându-mi ca trebuie sa fac plata eu spunându-le ca nu îmi permit de atunci nu am mai făcut nici o plata
  In anul 2016 au vândut creditul la recuperatori iar in 2018 am fost data in judecată
  Daca puteți va rog frumos sa m-a ajutați cu acest credit o întrebare ar fi dacă se poate prescrie

 23. Bună ziua… Sunt persoana cu handicap iar tatăl meu este executat silit decatre o firma pentru o datorie cu plasma TV… Ce trebuie sa fac sa sscapam de aceasta executare și popriri pe cont… Numărul meu este 0765428815

 24. Bună ziua , va rog să mă ajutați cu un sfat și dacă îmi puteți spune cât costa consultația . In 2007 am făcut un credit la bancă ( BCR ) de 10000 de euro , s-au plătit câteva luni ( împrumutul nu era pt mine ) au venit notificări de executare silită . In 2009 eu am plecat din țară și nu s-a mai platit nimic de atunci . Eu nu mai am nici o proprietate ,săptămână trecută am primit iar notificare , as vrea sa vă întreb dacă poate fi afectat tatăl meu ( nici el nu are proprietăți și nu m-a girat ) . Ce ar trebui sa fac sunt foarte speriata pt că nu am acești bani ( știu că prostia se plătește ) dar va rog sa îmi dați un sfat . Mulțumesc frumos pentru răspuns !
  Cu stima Marcu Mariana

 25. Am fost contactata de Kruk pentru a plati datoria restanta la un credit in calitate de girant (2004 ). Mi s-a cerut sa solutionam problema pe cale amiabila ( cu un discaunt de la 3900 la 3600) altfel voi fi executata silit urmand sa platesc mai mult. Nu au fost capabili in convorbirea telefonica sa-mi demonstreze ca cea care a contractat creditul a fost contactata pentru plata restantelor. Am primit si un mail la care pot solicita dovezi, documente etc.
  Nu am primit nici o notificare de plata in toti acesti ani. Se poate invoca prescriptia? Ce ma sfatuiti.

 26. Buna ziua.Sotul meu a facut in 2007,inainte sa ne casatorim,un credit la BCR.Dupa 3 rate de neplata consecutiv,dosarul a ajuns la Eos Ksi Romania.Primind mereu somatii de la ei,in 2008/2009 am platit cateva rate in valoare de 200 euro (4-5 rate),atat am putut.In 2011 i s-a pus poprire pe salariu si am mai platit o perioada rate in valoare de 200 lei (1 an cred).Luna aceasta am primit o decizie de executare silita.Este oare creditul asta,si in cazul nostru, prescris? Pana anul trecut noi nu detineam nimic,insa acum am trecuta pe nume casa parintilor mei,o amarata de casa veche la tara.Fiind casatoriti si dreptul are drepturi acolo.Mi-e teama ca raman ai mei fara casa.V-am scris si un mail

 27. Buna ziua,

  Am 2-3 credite de nevoie personale facute inainte de 2010. Pe parcusul timpului am primit scrisori de somatie, de la diferite firme de recuperare. Ma intreb daca exista vreo solutie in a le sterge.
  Ca si paranteza amenzi primite ca si sofer, in aceeasi perioada, au termen de valabilitate sau exista vre’o data de baze in care sunt regasit?

  Multumesc mult.

  Cu stima,
  Marian.

  • Buna ziua, am primit mesajul dvs.de natura juridica si o sa va rog sa ne sunati la 0722298011 . Putem discuta ulterior si pe whatzap sau sa facem o programare la sediile noastre. Cu bine, av. drd. Cuculis.

 28. Buna ziua
  Am avut un card de credit de la Piraeus Bank in 2006 care a fost clonat , o alta poveste, si pentru care nu am mai platit ratele din 2006 , iar astazi 15 .03.2022 am primit instiintarea de la un executor de poprire si executare la cerea celor din Malta.
  Daca e prescrisa ce pasi ar trebui urmati???

  Va multumesc

  cu stima

  Marcel Motos

 29. Buna ziua. In masura in care timpul va permite si ma puteți ajuta cu câteva informații, as dori sa va inaintez spre analiza următoarea problema.
  In anul 2018, in octombrie eu si soțul meu (logodnicul meu la momentul respectiv) ne aflam la munca legală in Marea Britanie. El a completat telefonic o simulare de credit printr-o aplicație la o banca de acolo, fără a merge efectiv la banca și a semna vreun document si in scurta vreme i s-a virat in cont suma de 25.000 lire (era un credit de nevoi personale, pentru care i se stabilise o rata lunara de 470 lire timp de 5 ani). Timp de 2 ani, din octombrie 2018 pana in octombrie 2020 am plătit lunar, fără întârzieri, însă anul 2020 ne-a adus in punctul de a ne intoarce in Romania din cauza pandemiei, eu îmi pierdusem locul de munca iar cu salariul lui nu reușeam sa acoperim rata, chiria și alte cheltuieli lunare. Din octombrie 2020 nu s-a mai efectuat nicio plata, soțul a mai primit pe email de la banca mail-uri in care era rugat sa contacteze banca la un anumit nr de telefon, dar el niciodată nu a facut-o. Nu știm dacă in lipsa noastră s-au primit plicuri la adresa la care am locuit in Marea Britanie sau dacă a inceput vreo procedura acolo. In Romania, in afara acelor mail-uri in care era rugat sa contacteze banca la un anumit nr de telefon, nu am primit nimic.
  Luand in considerare aceste informații, faptul ca Marea Britanie a iesit din Uniunea Europeană și ca suma de bani rămasă restanta este infim de mica ptr salariile din Uk…ce se poate întâmpla cu noi in Romania? Exista tratate internaționale? Se respecta termenul de prescripție de 3 ani? Putem fi contactați de o firma de recuperare din România chiar și după expirarea acestor 3 ani și pus poprire pe bunuri? Se considera acele mail-uri notificari oficiale?
  Va mulțumesc anticipat pentru răspunsurile dvs.

 30. Bună seara. Am și eu o întrebare. În anul 2008 am făcut un credit numai cu buletinu la garanți bank și am plătit o parte din sumă și apoi nu am mai plătit. Pe data de 4 – 07-2022 mia venit la locul de munca poprire pe salariu. Ce este de făcut? Problema este ca eu am acum un credit de la Raiffeisen și sunt cu ratele la zi dar dacă depun banii pe card pentru rata la Raiffeisen îmi retrag banii recuperatorii. Vă rog din sufle să-mi spuneți ce este de făcut și cât ar costa onorariul la dumneavoastră. Mulțumesc

 31. Buna ziua . Am avut un cont cu card in anul 2015 care sa expirat dar nu am inchis contul era fara datorii.acum mia venit de plata 2000 de ron.ce pot face?

 32. Buna ziua am o problema cu un împrumut luat din anul 2006 achitat ceva înapoi timp de un an 2007 după care am plecat din țara și nu am mai plătit . Acum după aproape 29 de ani am primit o scrisoare din partea unei firme de recuperări Kruk mi se cere înapoi o suma infernala . Ce pot face ?

 33. Buna seara,
  am facut un credit de nevoi personale la Unicredit in 2010 si am platit pana in 2014. in 2016 am primit executare silita.In 2020 primesc incetarea executari .
  In 2021 luna iulie primesc incetarea executari de la alt executor.
  pe data de 20.09.2021 primesc alt a executare cu alt nr de dosar.
  acum in data de 07.09.2022 primesc sechestru pe firma si cu amenintare de a-mi vinde partile sociale pt ca nu am active .
  intrebarea mea este daca in acest caz pot sa scap de executare?

  Multumesc frumos,

 34. Bună ziua!
  Am girat un prieten la BRD în 2004; nu am primit nici o înștiințare că nu a plătit creditul iar acum am primit de la Kruk că trebuie să plătesc 6745 lei fără cheltuieli de executare.
  Vă rog frumos să-mi spuneți ce să fac. Mulțumesc!

 35. Buna ziua in 2016 am luat linie de creditare pe firma am platit un an dobanda dupa care nu am mai putut plati . Acum imi tot vin notificari de la un executor judecatoresc cu executare silita , cand pe persoana fizica cand pe societate . ce pot face . Multumesc

 36. Bună seara, am achiziționat doua auto în leasing în Germania în 2019.in 2021 am încetat sa le plătesc întrucât au refuzat sa mi mai asigure mașinile și mi au luat talonul. De 2 ani sunt in România iar în urma cu o luna m au contactat cei de la O firma de recuperări credit din Suedia. Una din auto a rămas intr o parcare în Germania pt ca nu mai puteam sa o aduc în tara fără talon și asigudare, alta este în tara dar nu o pot folosi.va rog sa ma contactați 0747 265 596

 37. Buna ziua, am un credit luat impreuna cu sotul in Noiembrie 2007.
  Am platit o perioada dupa care nu am m-ai putut platii.
  Am fost plecati din tara si cand am revenit si m-am angajat au inceput dn nou executarea silita.Anul trecut la sf de Mai 2023 am ramas fara locul de munca unde am lucrat timp de 6 ani si am avut porprie si prin urmare nu am m-ai plati.Azi 27.05.2024m-ia dat mesaj sotul ca a venot din nou hartie de la executor prin care ma instiintau ca mi se pune porprire la nou loc de munca unde lucrez din August 2023.
  Ce asi putea face sa nu mai platesc?Este posibil sa fie prescrisa datoria? Mentionez ca de la 45000 cat fusese creditul s-a ajuns aprox 100000 din care acum ar ma fii 81000

 38. Bună ziua! Când soțul meu a decedat mai avea de achitat către Uni Credit aproximativ 80000 de Ron. Împrumutul a fost o refinanțare iar pe contract eu ca soție nu apar nici ca girant nici ca coplatitor,nu apar pe nicăieri. După decesul survenit în 21 iulie 2020 vreme cam de 1an am tot primit lunar notificări de plata din partea unei firme de recuperare. Notificările veneau pe numele soțului apoi au încetat. Doresc sa îmi spuneți dacă eu sunt în pericol sa ma execute cumva banca. Va mulțumesc pentru răspuns!!!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.