Kruk Si InvestCapital Executa Silit Ilegal-Contestatie Executare Prescriptie

Cum ne aparam daca suntem executati silit de Kruk Si InvestCapital pentru un credit prescris?

Kruk Si InvestCapital Executa ilegal creante precrise – Un alt dosar de executare silita pornit ilegal, este anulat de catre SCA Cuculis&ASOCIATII pentru un debitor ce primise acte de executare silita pentru un credit prescris.

Vedeti mai jos noidosare castigate impotriva recuperatorului de creante INVESTCAPITAL si cum alte familii si-au gasit dreptaeta in instanta anuland executarile silite ilegale pornite impotriva lor.

Sunteti executat silit? Completat formularul de contact avocat de mai jos:

Datele introduse in formularul de mai sus vor fi folosite de catre SCPA CUCULIS&ASOCIATII in scopul contactarii dvs. pentru a rezolva problema popririi si pentru a putea contesta execuatrea silita prin poprire.

Termenii si conditiile de folosire a platformei indrumari-juridice.eu gasiti aici.

Update 2022 – Avocat Contestatie Executare Silita impotriva InvestCapital Kruk- Executat silit de BEJ Lupulescu Catalin Gigel dosar ILEGAL

#DosarelePrindViata – Familia DINU in lupta cu recupratorii de creante de la INVESTCAPITALAvocat contestatie la executare InvestCapital – Anul 2022 cu siguranta a inceput foarte bine pentru debitorii executati silit de catre firmele de recuperare creante in speta Investcapital si in speta Kruk care actioneaza din spate.

Am reusit anularea unui nou dosar de executare silita unde Investcapital cumparase creanta de la banca si a pus-o in executare silita.

Practic ceea ce incerc sa spun de mai bine de 12 ani de zile de cand SCA Cuculis&Asociatii este prima si singura societate de avocati specializata in materia contestatilor la executare din Romania, este ca orice act de executare silita pe care il primiti poate fi supus verificarii instantei de judecata si puteti avea ocazia sa scapati de debite colosale fie constatandu-se ca este vorba despre o executare silita ILEGALA fie ca executorul a facut greseli incompatibile cu actele de executare.

Avem clienti care vin dupa ce castiga dosarele si spun ” NU AM CREZUT NICIODATA CA AS PUTEA CASTIGA” si asta ne-a determinat ca niciodata sa nu spunem ca NU se poate ci sa incercam sa gasim solutii ca prin avocatii nostri specializati in contestatie la executare Investcapital si alti recuperatori sa reusim sa anulam executarile silite si sa le salvam multe dintre casele romanilor care aproape ca au fost scosi din casele lor de catre recuperatorii de creante si executori.

Vedeti mai jos solutia prin care am anulat o noua executare silita pornita de BEJ Lupulescu Catalin Gigel si observati cum instanta a anulat in integralitate TOT dosarul de executare silita pe motiv ca este ilegala executarea silita indreptata impotriva debitorului:

18.02.2022
Ora estimata: 13:00
Complet: C 21 Civil
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestatia la executare.

Anulează executarea silită ce face obiectul dosarului execuţional nr. 990/2021 al BEJ Lupulescu Catalin Gigel şi Încheierea pronunţată în data de 17.08.2021 de către Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti în dosarul 16001/301/2021.
Document: Hotarâre  1346/2022  18.02.2022

Avocat contestatie la executare InvestCapital

Invocarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita, impotriva recuperatorilor de creante Kruk Si InvestCapital pentru un dosar cesionat de la Banca catre acestia,le-a permis debitorilor sa anuleze toata executarea silita.

Kruk Si InvestCapital Executa Silit
Executare Anulata Definitiv

Prescripa invocata in termenul de 17 zile ii garanteaza debitorului ca scapa de datoria pentru care este executat silit de catre firma de recuperare.

Ce inseamna ca o datorie sa fie prescrisa?

Va puteti da seama singuri cand o datorie este prescrisa daca au trecut mai mult de 3 ani de zile de la ultima plata facuta de catre dvs. cu privire la acel debit.

Daca lucrurile stau asa, puteti formula o contestatie la executarea silita pornita ilegal si sa scapati definitiv de datorie si de executarea silita.

Daca recuperatorul vrea sa va vanda si casa pentru un credit pus in executare silita in mod ilega, atunci puteti suspenda executarea silita pana cand va judecati cu Kruk Sau investcapita.

Kruk Si Investcapital pierd procesul ceu debitorul urmarit si executat silit, dupa ace acesta a invocat prescriptia datoriei si a formulat contestatia la executare.

Dosarul 10648/1748/2018

Kruk si Investcapital Executare Silita Prescrisa
16.05.2019 Ora estimata: 09:00
Complet: C15
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia la executare.

Dispune anularea tuturor actelor de executare efectuate în dosarul de executare silită nr. 325/2018 al BEJ Negreanu Marius Adrian.

Obligă intimata Investcapital Ltd. la plata către contestatori a sumei de 28 lei cu titlu de cheltuieli de judecată – 1 din costul fotocopierii dosarului execuţional.

Dispune comunicarea hotărârii către BEJ Negreanu Marius Adrian, după ce aceasta rămâne definitivă.
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 16.05.2019. 
Document: Hotarâre  2189/2019  16.05.2019

Ce am de facut daca am primit o executare silita de Kruk Si Investcapital si vreau sa o contest fiindca executarea este prescrisa?

In primul rand este foarte important sa contactam un avocat specializat pe drept

Kruk Si InvestCapital Executa Silit
Investcapital Malta

bancar, si mai ales cu o experienta profunda in executare silita, imediat ce primim primele acte de executare sau de indata ce aflam de existenta popririi instituita asupra sumelor de bani din conturile bancare.

Un avocat care contesta executarea silita pornita de KRUK va poate scapa de o poprire ilegala si astfel pe viitor nu veti mai plati alte sume de bani catre KRUK daca veti formula o contestatie la executarea silita impotriva KRUK si se va dispune de catre insanta, anularea executarii silite.

In cazul in care au trecut 3 ani de zile sau mai mult de la ultima plata voluntara efectuata, putem invoca prescriptia dreptului de a cere executarea silita, pe calea contestatiei la executare.

Vedeti aici ce inseamna o plata voluntara:

Avand in vedere ca termenul de contestatie la executare este unul extrem de scurt, respectiv de 15 zile (la calcul termenului de contestatie nu se socotesc insa prima si ultima zi) este necesar sa actionam rapid.

Trebuie sa stim ca prescriptia nu opereaza din oficiu, deci atata vreme cat ea nu va fi invocata pe calea contestatiei la executare in termenul de decadere de 15 zile, orice demersuri pe prescriptie sunt anulate si nu mai pot fi invocate decat alte neregularitati ale executarii silite.

Cu alte cuvinte, daca nu invocam prescriptia in 15 zile de la momentul primirii primelor acte de executare sau de cand aflam de existenta popririi, suntem buni de plata, chiar daca dreptul creditorului de a cere executarea silita este prescris.

Deci, pentru a fi opozabila creditorului, prescriptia trebuie constatata de catre instanta de judecata, printr-o hotarare definitiva.

Kruk Si InvestCapital Executa silit multe creante in mod ilegal!

Pentru a putea intelege cat mai usor acest mecanism al executarii silite este necesar sa cunoastem, in linii mari, inceputul procedurii executionale.

Astfel, de indata ce primeste cererea de executare din partea creditorului, executorul judecatoresc va dispune prin incheiere, inregistrarea acesteia si deschiderea dosarului de executare.

Ulterior, in maxim 3 zile de la inregistrarea cererii, executorul va solicita incuviintarea executarii silite de catre instanta de executare.

Prin urmare, in prezent, cererea de incuviintare a executarii silite se poate face doar de catre instanta de judecata si nu de catre executor!

Instanta trebuie sa solutioneze cererea de incuviintare a executarii silite in termen de maximum 7 zile de la inregistrarea acesteia la instanta, prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor.

Incheierea se comunica din oficiu, imediat, executorului judecatoresc, precum si creditorului.

Instanta poate sa dispuna si in sensul respingerii executarii silite, insa doar in anumite cazuri, prevazute expres de Noul Cod de Procedura Civila.

In conditiile in care cererea de executare a fost incuviintata de catre instanta (in majoritatea cazurilor se intampla acest lucru), ajungem la partea la care, primim din partea executorului primele acte de executare, constand in:

copie de pe incheierea de incuviintare a executarii silite, copie de pe titlul executoriu in baza caruia s-a pronuntat incuviintarea executarii silite si in anumite cazuri, o somatie.

In acest caz, este important sa stim ca termenul de contestatie la executare de 15 zile incepe sa curga de la momentul la care am primit instiintarea privind infiintarea popririi sau cel mai tarziu, de la data efectuarii primei retineri din veniturile periodice (salarii) de catre tertul poprit (angajatorul).

Pentru ca instanta sa poata judeca contestatia la executare prin care sa se constate ca Kruk Si InvestCapital Executa va executa silit ilegal, este necesar sa achitam o taxa de timbru, ce nu poate depasi suma de 1000 lei, stabilita in functie de cuantumul debitului pentru care suntem executati.

In unele situatii, putem afla de existenta executarii inainte de comunicarea acestor acte de executare, atunci cand banca ne anunta de existenta popririi instituite asupra contului/conturilor pe care il/le detinem.

Este bine sa stim ca, in cazul in care vom castiga definitiv in instanta contestatia la executare, taxa de timbru ne va fi restituita in temeiul OUG nr. 80/2013, iar cheltuielile privind onorariul de avocat pot fi recuperate de la partea adversa, care cade in pretentii.

Pana la solutionarea contestatiei la executare, la solicitarea partii interesate si numai pentru motive temeinice, instanta poate dispune suspendarea executarii silite, care se poate solicita odata cu contestatia la executare sau prin cerere separata.

Ce face debitorul pentru a suspenda executarea silita?

Pentru ca instanta sa poata analiza solicitarea de suspendare a executarii silite este necesara achitarea prealabila a unei cautiuni, calculata la valoarea obiectului contestatiei, conform dispozitiilor legale.

De asemenea, in cazul in care, pana la solutionarea definitiva a contestatiei la executare, ni se retin sume importante prin poprire, putem solicita intoarcerea executarii silite printr-o cerere separata, in termen de maxim de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii prin care ni se admite contestatia la executare.

Cititi si:

Este important sa stim ca se poate invoca prescriptia dreptului de a cere executarea silita la 3 ani de la ultima plata voluntara pe care o efectuam catre creditor si nu de la momentul declararii scadentei anticipate a creditului.

In dosarele unde Kruk Si InvestCapital Executa silit ilegal debitorii, apelati doar la un avocat pentru contestatie la executare impotriva KRUK.

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita nu poate curge de la momentul declararii scadentei anticipate a creditului, caci acest moment este subiectiv, dependent de o manifestare de vointa exclusiva a creditorului, manifestare care poate fi intarziata o perioada lunga de timp, conducand astfel la o imprescriptibilitate a dreptului de a cere executarea silita, aspect ce nu se poate admite, fiind in contra interpretarii art. 706 din Noul Cod de Procedura Civila.

Astfel, potrivit art. 706 alin. 1 din Noul Cod de Procedura Civila, dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel, iar potrivit alin. 2, termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita.

Prin urmare, momentul de la care incepe sa curga prescriptia executarii silite este momentul la care neexecutarea obligatiilor debitorului a devenit cunoscuta creditorului.

Avand in vedere ca majoritatea entitatilor bancare cu care debitorii incheie contractele de credit cesioneaza ulterior creantele neperformante catre recuperatori de creanta este important sa stim faptul ca interventia unui contract de cesiune de creante nu este de natura sa suspende sau sa intrerupa termenul de prescriptie, atata vreme cat niciun act de executare nu a fost inceput.

PONT JURIDIC – Notificarea de cesiune de creanta NU intrerupe prescriptia dreptului de cere executarea silita.

De asemenea, un alt aspect foarte important de mentionat este ca orice plata voluntara pe care o efectuam catre creditor, inainte de inceperea executarii silite sau in cursul acesteia, indiferent de cuantumul sau (1 leu sau 1000 lei), intrerupe cursul prescriptiei, dupa intrerupere incepand sa curga un nou termen de prescriptie.

Acelasi efect il are si recunoasterea de catre debitor, in orice mod, a datoriei, astfel chiar daca Kruk Si InvestCapital Executa silit ilegal creanta, daca verti recunoaste datoria, procesul este ca pierdut.

PONT- NU semnati niciun act pana cand nu va consultati cu un avocat specializat in executari silite.

Prin urmare, la momentul la care aflam despre existenta executarii silite trebuie sa contactam un avocat specializat pe litigii impotriva bancilor, pentru a fi siguri ca primim sfaturile juridice potrivite pentru face fata cu succes acestor situatii.

Pentru cei care sunt executati silit si trebuie sa deschida o actiune de contestatie la executare, puteti completa formularul de mai jos si un avocat specializat in executare silita urmeaza sa va contacteze.

24 comments to “Kruk Si InvestCapital Executa Silit Ilegal-Contestatie Executare Prescriptie”
 1. Buna ziua

  În anul 2005 am girat pe cineva pentru un credit la invest capital ltd (prin kruk romania) si pe data de 24.05.2019 am gasit somatie privind executarea silită.
  Va rog sa mi spuneti ce as putea face in acest caz?
  Multumesc

 2. am girat pe firma unor ,,prieteni,,cu toate imobilele fam mele dupa ce au decedat ,corect, bou am fost , dar de ce in mapa de contract la banca BCR DANUBIUS BRAILA ,a aparut un alt contract , fara sa stiu ce semnez si fara sa mi spuna …un contract de FIDEJUSIUNE habar nu am avut , dar era semnatura mea , fara sa stiu ce insemna asta , adica aveam de platit toate datoriile firmei , baieti destepti , adica 14 mld vechi , am fost executat silit de ex. jud. ADINA MARIA PLACINTA din 2013 la 1/3 din salariu , sunt bugetar , iau 1100 bani net , dupa poprire , KRUK e o firma de hoti , voi plati toata viata unor hoti ?sotia mea plateste si ea aceleeasi fime jumatate din salariu facand credit de consum cu buletinul ca sa mi scoata casele de la girat , dar a fost si ea inselata ,ea este tot bugetara si ia net 1100, dupa poprire , poprie facuta tot de ex. ADINA MARIA PLACINTA , credit de consum a facut pe suma de 10.000 de euro si apoi ptr. 25.000 de lei , care tot din 2013 are poprire de jum. de salariu ….iar daca am cerut desfasurator de plati , suma in loc sa mi scada cum e normal , CRESTE . chiar nu stiu ce sa mai fac …FIRMA KRUK ESTE O FIRMA DE HOTI …mai rau ca si camatarii…stiu ca de geaba m am pans …dar vreau sa vad cat de buni sunteti … noi suntem din Galati iar cel care ne a jecmanit este in Bucuresti bine mersi , are o firma si acum de mat. reciclabile , deseuri , si se numeste IORGA DORULET , este din Braila , poate intrati pe fir , am facut plangere la parchet de atunci , decizia a fost de inselaciune de BIC., dar la Braila sigur a fost pe teren un tablagiu care voia sa scape de caz …apropo ,evaluatorul care a evaluat casele a fost manjit ca sa poata ridica creditul mai mare …daca imi rezolvati cazul eu va dau jumatate din daunele care le cer de la KRUK …MARI HOTI , SI NIMENI NU SPUNE NIMIC

 3. Am de plătit 1200 lei ,am fost dat in judecată de kruk pt Telekom ultima factura plătită este din 2017.As dori sa pot face ceva sa nu mă execute silit,am termen 30 de zile.

 4. Buna seara! As vrea sa va intreb daca este normal ca sumele consemnate de executor din poprire sa fie calculate la cursul de schimb din ziua platii? Creanta detinuta de recuperator este in euro, cesionata de banca. Multumesc

 5. Buna ziua , am primit acasă un ordin de executare silita de către Kruk, cei de la Orange in cer 1700 de lei pentru un abonament făcut în 2018 , ce as putea face ?

 6. Bună ziua! Am primit o notificare de cesiune din partea KRUK pentru un credit din 25 octombrie 2007 în valoare de 8000 lei din care am plătit mai mult de jumătate. Acum am primit pentru prima dată această notificare de la Kruk pentru suma de 8900 lei. Mă tem că o să mă execute silit . Vă rog să mă ajutați și să îmi spuneți ce pot face . Vă rog mult un răspuns. Mulțumesc frumos!

 7. Am acesta poprire cu executare silita din luna septembrie și vreau sa știu dacă nu ii târziu sa mai reduc ceva din cheltuieri

 8. Buna ziua ! Am primit de cateva zile o notificare de cesiune de la Kruk sii InvestCapital pentru un descoperit de cont de la Banc Post din anul 2009. Ma tem ca urmeaza o executare silita. Intrebarea mea este daca pot sa fac ceva inainte de executare ,ca sa preintampin sau doar dupa ? Ma gandesc ca dreptul de a cere executarea silita este prescris de mult timp.Am fost notificat la adresa mea de resedinta din sectorul 4 dar domicilul meu este in Campina, jud.Prahova. Carei instante va trebui sa ma adresez daca este cazul?Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.

 9. Bună ziua!
  Dacă mi s-a admis contestația la executare și anulează executarea silită pe baza inopozabilitatea contractului de cesiune de creanță, mai pot fi executată pentru aceiași datorie?
  Vă mulțumesc anticipat!

 10. Datorită informațiilor dvs, pentru care vă mulțumesc, am câștigat cu Investcapital LTD: ”Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Anulează încheierea de încuviinţare a executării silite din 09.07.2021 şi actele de executare efectuate în dosarul de executare nr. 1389/MI/2021, instrumentat de BEJ Ionescu Marian-Daniel.. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată azi, 10.12.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
  Document: Hotarâre 12177/2021 10.12.2021”. Rămasă definitivă prin neapelare, am formulat cerere privind întoarcerea executarii silite pe cale separată și am câștigat: Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de reclamantul Preda Silviu Marian în contradictoriu cu pârâta Investcapital Ltd. Dispune întoarcerea executării în sensul obligării pârâtei la plata către reclamant a sumei de 10.371 de lei, actualizată cu rata inflaţiei de la data plăţii efective. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Admite în parte solicitarea reclamantului de acordare a cheltuielilor de judecată. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 300 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în taxă judiciară de timbru, calculată prin raportare la capătul de cerere admis. Obligă pârâta la plata sumei de 269,77 de lei cu titlu de cheltuieli fotocopiere dosar de executare în contul BEJ „Ionescu Marian-Daniel”. Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţarea s-a făcut prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 04.11.2022.
  Document: Hotarâre 9308/2022 04.11.2022”
  Însă m-am blocat, nu știu ce să fac mai departe?

 11. In 2007 am achizitionat niste produse prin EFG, in rate. Am platit ani de zile sume inzecit fata de suma care reprezenta costul produselor. In 2016 (dupa 9 ani de platit) inca mai aveam de plata suma (Atentie!) de 6395 lei, desi valoarea initiala a imprumutului fusese de 2700 lei. Tot in 2016 , mi s-a pus poprire pe venituri pentru aceasta suma de 6395 lei. S-a achitat toata suma prin popriri. In 2018 am fost anuntata ca datorez celor de la Kruk 430 de lei, reprezentand cheltuieli de corespondenta (timbre, plicuri etc) si ca am primit instiintare ca ma executa silit pt aceasta suma. Am facut contestatie si instanta a dispus incetarea executarii silite. In 2022 am primit din nou instiintare de la Kruk ca le datorez 430 de lei. Iar ieri am primit mesaj de la banca unde incasez salariul ca s-a dispus o poprire in valoare de 740 de lei din contul meu. Mentionez ca toate aceste demersuri de “vanatoare” au fost intreprinse de catre diferite firme cu care nu am avut tangenta niciodata: executor judecatoresc Bati Dan Cristian, Prosperocapital SRL, executor judecatoresc Dobre Valentin, InvestCapital ltd, Kruk, executor judecatoresc Ochian Doru si Neneci Alexandru. Ce pot sa fac in aceasta situatie?

 12. Daca un recuperator -Propsero Capital- a incercat sa ma execute pentru o suma datorata bancii ,si dupa contestatie la executare ramasa definitiva ,un alt recuperator -Investcapital poate sa ceara executarea pentru aceeasi suma ,pentru acelasi contract ??

 13. Buna seara, am primit o notificare de la KRUK pentru un credit din 2013 in valoare de 13,981.85RON. Ce trebui sa fac? Va multumesc!!!!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.