Prescrierea datoriilor – Prescriptia dreptului de a cere executarea silita – Cum functioneaza si cum putem scapa de plata datoriilor ? Prescriptia Executarii Silite

Prescriptia dreptului de a executa silit un debitor, invocata ca exceptie sau chiar pe cale de actiune, poate fi folosita de catre orice persoana executata silit pentru a se apara impotriva unor executari silite ilegale!

Prescriptia Executarii Silite – Vedeti totul despre prescriptia executarii silite, mai jos! Noi perspective in 2024.

Prescrierea datoriilor, metoda de a bloca si de a anula orice executare silita, chiar si pe cele pornite in baza unor hotarari judecatoresti. Prescriptia executarii silite reprezinta prima bariera impotrova oricaror executari silite ce incep impotriva debitorilor, dupa multa vreme.

Sunteti executat silit de catre recuperatorii de creante, banci sau Ifn-uri? Verificati daca executarea silita este legala, completati formularul:

Prescriptia executarii silite transforma datoria in “ABUR” si nu ii mai permite nici recuperatorului de creante si nici bancii sau Ifn-ului sa va mai execute silit.

Creditele prescrise puse in executare silita de catre recuperatorii de creante, sunt de fapt credite de tip fantoma, fiindca ele isi pierd puterea executorie iar atunci cand executarea silita se prescrie, ea ramane fara efecte coercitive impotriva debitorului, asta doar daca executatul silit, invoca prescriptia executarii silite in cadrul contestatiei la executare.

Pentru a intelege pe deplin ce inseamna prescriptia executarii silite, este necesar sa facem o analiza exhaustiva si sa ii ajutam pe debitorii ce trec prin executari silite prescrise, deci ilegale, sa se apere in fata executarilor silite.

Ce inseamna prescriptia executarii silite?

In principal prescriptia executarii silite stinge valoarea de titlu executoriu a unui contract de credit, sau a altui titlu executoriu.

Prin urmare, atunci cand un credit pe care l-ati avut la banca a ajuns pe mana recuperatorilor de creante sau din contra, este pus in executare silita chiar de catre banca, daca au trecut mai bine de 3 ani de zile de la momentul de la care nu ati mai platit credit, a intervenit prescriptia executarii silite si puteti anula toata executarea silita.

Concluzionand, prescriptia inseamna pentru debitor ca poate scapa INTEGRAL de o datorie si poate anula o executare silita.

Statistic, 30% dintre creantele puse in executare silita sunt prescrise, mai ales cele ce sunt executate silit de catre recuperatorii de creante.

Invocare prescrierii  creditelor acordate de catre banci si cum putem scapa de datorii?

Prescriptia executarii silite pornite de catre recuperatorii de creante. Prescrierea datoriei inseamna ca debitorul nu mai poate fi obligat sa o plateasca. De altfel, inclusiv CEDO protejeaza debitorii de executarile silite prescrise.

In randurile de mai jos, va aratam cum sa va aparati impotriva abuzurilor si in ceea ce priveste presciptia executarii silite.

De asemenea, veti putea gasi si sute de hotarari judecatoresti castigate in mod DEFINITIV de catre SCA CUCULIS&Asociatii prin care am anulat executarile silite ilegale, hotarari ce constituie baza practicii judiciare din Romania si care pot fi folosite si in cazul dvs.

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita – Mod de a scapa de datorii – Desigur, principiul sanatos intr-o economie de piata sanatoasa bazata in primul rand pe respect reciproc intre banca si imprumutat este acela de a ne achita de obligatii. De multe ori aceste obligatii au devenit mult prea impovaratoare prin prisma inserarii in contracte a unor clauze abuzive, iar debitorii au fost in imposibilitatea vadita de a le mai plati.

Au trecut mai mult de 3 ani de zile de la data ulteimei plati ? Datoria s-a prescris si nu mai aveti obligatia de plata.

Ce inseamna prescrierea executarii silite si cum poate fi invocata prescriptia executarii silite de catre un debitor a carui creanta prescrisa a fost pusa in execuatre silita impotriva lui, vedeti mai jos.

Prescriptia Executarii Silite
Prescriptia dreptului de a cere executarea silita

Teoretic  nu ar trebui sa discutam despre “cum putem scapa fara sa mai platim imprumutul”, insa daca facem o analiza a ultimilor 10 ani de zile, in cifre, incasarile / profitul facut de catre banci  pe spatele tragediilor imprumutatilor il putem compara cu P.I.B-ul Romaniei in 2013 care a fost de 139,8 miliarde de euro, daca discutam inclusiv de bancile “mama”.

Cititi si subiecte conexe pentru prescriptia executarii silite :

Cand auzim de termenul prescriptie trebuie sa intelegem ca deja se pune problema ca o creanta sa nu mai poata fi pusa in executare sau daca este pusa in executare vom putea sa invocam presciptia executarii silite si astfel sa ajungem sa anulam intregral executarea silita indreptata impotriva noastra fiindca este ilegala!!

Instrumentul juridic prin care se poate face acest lucru este de esenta, contestatia la executare silita.

Vrem sa spulberam un MIT: Neplata datoriei NU NE TRIMITE LA INCHISOARE.

Acest lucru este folosit de catre recuperatorii de creante in general. Invoca o asemenea chestiune pentru a-i speria pe debitorii ale caror creante sunt prescrie, pentru a le cere plata acestor sume de bani printr-o inselaciune.

ATENTIE – AI PLATIT UN LEU, AI INTRERUPT TERMENUL DE PRESCRIPTIE, ESTE BUN DE PLATA.

NU PLATI PANA NU TE CONSULTI CU UN AVOCAT SPECIALIZAT IN PRESCRIPTIA DATORIILOR.

De data recenta, inceput de an 2020, toate executarile silite care sunt pornite impotriva dvs. de catre o banca sau un ifn si chiar si de catre recuperatorii de creante, pot fi contestate – ATENTIE – ABSOLUT ORICAND in timpul executarii silitem, astfel incat ati scapat definitiv de problema –

CE FAC DACA AM DEPASIT TERMENUL DE 15 ZILE PRIN CARE POT SA CONTEST EXECUTARE SILITA. MAI POT INVOCA PRESCRIPTIA EXECUTARII SILITE ?

Atentie totusi, prescriptia executarii silite si faptul ca solicitati prescrierea datoriilor poate fi facut DOAR in doua moduri si anume:

a) Pentru executarile silite noi care tocmai au inceput, prescierea datoriei poate fi ceruta prin calea contestatiei la executare, in termen maximal de 17 zile si va sfatuiesc ca doar un avocat specializat in executari silite sa va ajuta;

b)Pentru executarile silite vechi, poate fi invocata prescriptia IN INTERIORUL EXECUTARII SILITE daca executorul judecatoresc nu a mai emis acte de executare silita impotriva dvs. insa nu a inchis nici dosarul de executare.

De asemenea, trebuie sa stie toti cei care au pierdut acel termen de 15 zile, ca au alte variante prin care se pot adresa instantei si fie sa solicite repunerea in termenul de contestatie la executare fie contestarea executarii silite pe alt temei.

Cititi si:

SITUATIA CELOR CARE PRIMESC NOTIFICARI DIN PARTEA BANCILOR, IFN-URILOR SAU RECUPERATORILOR sa plateasca datoria desi a intervenit prescriptia dreptului de a cere executarea silita, ce fac acestia?

Aceasta categorie de debitori pot cere prescriptia creditului bancar pe calea unei actiuni care vizeaza constatarea imposibilitatii dreptului material la a demara actiunea de executare silita si asta inseamna ca nu vor mai ajunge sa aiba o poprire executorie sau orice alta forma de executare, indreptata impotriva lor.

Spunem acest lucru fiindca in raport de toate creditarile din Romania in perioada 2006 – 2009 fara exceptie, bancile au folosit practici comerciale  abuzive, dobanzi ilegale, cesiuni ascunse pentru a scapa de vizorul BNR si astfel aceasta situatie combinata cu recesiunea economica a dus la un dezastru pentru imprumutatii bancilor.

De aceea este normal ca atunci cand aveti un credit care intra in prescriptie sa folositi aceasta posibilitate de a contesta executarea silita.

Vizualizati si :

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita pornita de banca, IFN sau recuperator .

Astfel, Art. 705 Cod Procedura Civila termenul de prescripţie este prezentat dupa cum urmeaza –

(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită.

În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive

Cum opereaza aceasta prescriptie ce ii permite debitorului sa scape de datorii?

De fapt prescriptia datoriei opereaza ca o arma folosita de catre imprumutat impotriva creditorului bancar si sanctioneaza pasivitatea acestuia prin lipsirea de putere executorie a unui contract de credit.

De mentionat ca dreptul substantial nu este pierdut, iar creditorul poate sa incepa o executare silita insa ea poate fi usor paralizata prin invocarea in cadrul executarii silite a exceptiei prescriptiei.

Exista o intrebare generala si ea se refera la termenul de prescriptie a datoriei si cum se face calculul acestui termen.

Care este termenul pentru a cere prescriptia dreptului de a cere executarea silita?

Trebuie sa avem in vedere ca termenul general este de 3 ani de zile, mai exact daca banca nu incepe procedura de recuperare a sumelor de bani in termen de 3 ani de zile de la ultima plata efectuata atunci creditul cel cu executare succesiva, este prescris.

Totusi,  sa tinem seama de faptul ca in raport de legislatia bancara daca in contractul de credit nu este stipulat termenul la care banca poate declara scadenta anticipata, atunci el este de 60 de zile de la ultima plata, insemnand ca dreptul  bancii de a cere executarea silita se naste  fie conform contractului fie la 60 de zile de la plata ultimei rate lunare iar in acest caz termenul de prescriptie se va calcula cu adaugarea celor 60 de zile la termenul de 3 ani.

Atentie – termenul de 3 ani de constatare a prescriptiei poate fi modificat prin contract si el poate fi mai mic.

Cum se calculeaza termenul referitor la prescriptia dreptului de a cere executarea silita?

Momentul în care se sfârşeşte termenul de prescripţie se determină potrivit regulilor de calcul al termenelor procedurale prevăzute de art. .101 C. proc. civ.; astfel, termenele pe zile se calculează pe zile libere, neintrând în socoteală nici ziua când a început să curgă, nici ziua când s-a sfârşit termenul; termenele pe ani, luni sau săptămâni se sfârşesc în ziua anului, lunii sau săptămânii corespunzătoare zilei de plecare; termenul care, începând la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfârşeşte într-o lună care nu are o asemenea zi, se va socoti împlinit în ziua cea din urmă a lunii; termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare.

 Atentie la prescriptia dreptului de a cere executarea silita, va poate salva financiar. Prescriptia executarii silite este arma impotriva executarilor silite ilegale.

Tertipuri folosite de banca:  Nu de putine ori in actiunile deschise pe instanta de judecata banca a folosit metode absolut viclene, de prezentare in fata instantei a unor extrase de cont prin care s-a incercat inducerea in eroare cu prezentarea unor asemenea documente prin care se arata ca in activitatea contului curent a existat o tranzactie de 2,5,10 lei comision de administrare,spre exemplu insa in realitate sumele respective nu erau altceva decat bani extrasi fortat de catre Banca din contul debitorului pentru a acoperi un termen de prescriptie si nu erau plati voluntare  asa cum le defineste Codul Civil pentru a putea intrerupe termenul de prescriptie.

Evident ca o asemenea modalitate de “fentare” a prescriptiei nu este decat un tertip insa daca Banca il foloseste, debitorul nu se apara iar instanta nu il observa, actiunea pe prescriptie este destinata esecului.

Prescriptia Executarii Silite – Invocarea prescriptiei dreptului de a cere executare silita:

In dreptul procesual civil prescriptia se poate invoca in doua situatii fie pe calea contestatiei la executare solicitandu-se constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita sau pe calea dreptului comun invocandu-se prescriptia dreptului material la actiune.

Ceea ce este de interes in acest material se refera la invocarea presriptiei in material executarii silite si efectele sale, astfel, daca sunt indeplinite conditiile expuse mai sus, instanta poate dispune anularea intregii executari silite avand in vedere constatarea intervenirii prescriptiei asupra sumelor executate.

Faptul ca in sistemul nostru de drept prescriptia nu poate opera din oficiu ci doar la cerere inseamna ca orice creditor poate incepe o executare silita iar daca debitorul nu este “vigilent” poate plati sume de bani prescrise daca nu formumeaza o actiune de contestatie la executare in termenul legal.

Nu uitati ca recuperatorii de creante precum Kruk Romania, Eos KSI, Investcapital Malta si altii, pun in executare sute de mii de creante prescrise.

Prescriptia executarii silite se aplica doar daca dvs. o invocati in instanta.

Fara sa facem o analiza exhaustiva vedeti mai jos 12 motive pentru a anula o executare silita:

Nu va pierdeti dreptul de a scapa de datorii si formulati contestatie la executare silita.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Disclaimer/Act de renuntare: Continutul articolului dar si a intregului site, reprezinta informare publica si nu poate fi confundata cu forma de publicitate. Prezentul articol reprezinta pozitia SCA Cuculis&Asociatii si este destinat publicului larg cu scop informativ. Informatiile oferite cu titlu de opinii personale pot fi preluate si folosite pe propria raspundere de catre profesionisti, avocati, notari, judecatori, procurori, mediatori, consilieri juridic, practicieni in insoventa etc. si nicio informatie de pe prezentul site, preluata de catre persoanele mai sus mentionate in mod neexhaustiv si folosita ca atare, nu ii poate fi imputata SCA Cuculis&Asociatii.

278 comments to “Prescrierea datoriilor – Prescriptia dreptului de a cere executarea silita – Cum functioneaza si cum putem scapa de plata datoriilor ? Prescriptia Executarii Silite”
 1. Crdit de nevoi personale la cetelem din mai 2008 am platit ratele pana in iunie 2011dw atunci nu am platit rate am gasit dosarul de executare silita pe portal.just din ianuarie 2012dar nu s a executat nimic eu sunt de aproape 4 ani in Italia nu am semnat nimic somatie nu am peimit

  • Buna ziua stimate domn. Asta inseamna intradevar ca nu vorbim despre o prescriptie, insa discutam despre o perimare iar ca efect al perimarii asistam si la implinirea prescriptiei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua necazul ma face sa apelez la bunăvoința dumneavoastra in legătură cu o problemă pe care nimeni din cei incriminati nu vor sa ma lămurească
    La data de20 05 2008 am facut o rata prin care am achiziționat un calculator pentru copii cu plata in rate la care am primit un card Euro Line cu suma de 2000 lei Ratele au fost plătite toate la Banc post
    In luna iunie anul trecut am primit de la executor judecătoresc Vasiliu Constantin din Piatra Neamț o somatie prin care suntem executați silit pentru suma de1349,48 reprezentând credit restant dobânda aferentă si comision bancar restanță suma de 314,69 cheltuieli de executare
    Cererea de executare silită a fost inaintata de ProsperoCapitalprin reprezentant convențional avocat Paula Satana cu sediul procedural ales la Kruk Romania SRL
    Va aduc la cunostinta ca in tot aceasta perioada nu am primit nici o atenționare ca mai avem rate restante si nici nu am facut cumpărături cu cardul
    Am sunat Kruk si m-ai s-a spus că trebuie sa plătesc dar nu s-a specificat pentru ce
    La Bank Post nu am primit detalii deoarece ei numai au încasat pentru ProsperoCapital cu cei din urmă nu am putut lua legatura
    LA executor m-ai s-a spus la fel
    Am lasat lucrurile asa pana acum deoarece nu am mai primit nimic de la executor dar avem un cont la o bancă pentru fonduri APIA care nu pot fi executate silit conform legii dar contul este blocat si cand am întrebat de cine cei de la banca au spus că de biroul executor judecătoresc Vasiliu Constantin
    Va intreb cu respect daca este legal acest mod prin care te trezești cu datorii când tu stii ca ai platit pana la ultimul leu după o perioadă atât de lungă de ani și cum trebuie procedat in continuare pentru a scăpa de acest fapt
    Va multumesc

    • Sunt multe elemente ilegale in materia executarilor silite si de aceea legea spune ca puteti sa faceti o contestatie la executare pentru a verifica legalitatea executarii silite. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

     • Buna ziua.as dori sa va Întreb dacă un executor întocmește un dosar de executare deși datoria este clar prescrisă poate fi tras la răspundere penală pentru tentativa de înșelăciune?

       • Bună ziua dnul avocat tatăl meu are un împrumut la brd mama e garant între timp el a decedat avind asigurare de viață încheiată cu banca miau cerut fisa de spitalizare dosarul din evidenta medicului respectiv acum vor foaia de observație de unde a fost internat si a decedat de acolo miau spus ca nu mi-o poate da ca imi trebuie imputernicire etc iam rugat sa trimită măcar mail băncii din cauza respectivă nu se aprobă dosarul de asigurări de viață cum pot proceda…. Va multumesc

        • Buna ziua!În 2010 am luat un credit nevoie personale pe 10 ani de la Garanti bank.Am platit toate ratele,am avut și unele intarzieri pana în 2015 cand am intrat in concediu crestere copil.In 2017 cand a trebuit sa ma întorc la servici ,firma era in insolventa, datorii f mari la stat.Am ales sa stau acasa cu copilul.Am platit ratele pana în 2019,luna martie.Dupa 3 luni de rate neplatite,am fost executata silit desi am dus acte doveditoare la banca ca nu am niciun venit. Din septembrie si pana în prezent nu am platit niciun leu di datoria de 5000.Se poate face ceva in vazul meu?Va multumesc.

      • Buna ziua!
       In 2006 am făcut un credit la BCR,am plătit o perioada ratele însă după aceea am fost in imposibilitate de plata.Creanta a fost vândută către Kruk care de-a lungul anilor m-a tot somat însă eu nefiind angajat nu au avut cum sa-mi pună poprire pe salariu pana in 2015.In anul 2015 m-am angajat și angajatorul a fost înștiințat de decizia judecătorească punându-mi-e poprire pe salariu.Din anul 2016 și pana in prezent nu am mai fost angajat cu carte de munca.Vroiam sa va întreb ținând cont ca au trecut aproape 4 ani de la ultima reținere din salariu dacă se poate invoca prescripția? Eu din 2015 m-am mutat de la adresa din buletin și nu știu dacă cei de la kruk au mai trimis ceva.Încă ceva in anul 2006 când am făcut creditul eu nu am semnat nimic din care sa reiasă ca sunt de acord ca in cazul in care nu plătesc creditul banca sa-mi vândă datoria către terți.Cu ce drept mi-au folosit cei de la kruk datele cu caracter personal? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!

     • Buna ziua,
      Dacă am semnat un acord (o hârtie de mână) că mă oblig să plătesc cotă parte din împrumutul luat de fosta soție,iar după ce am platit un număr de ani,acum nu mai sunt de acord,drept pentru care m-am dat în judecată…are vreo șansă de câștig dacă au trecut 9 ani? Dacă o să câștige și mă executa silit,in cât timp se prescrie executare silită? ( Nu am nimic deocamdată pe numele meu,doar un job)

     • Bună seara dacă ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns..în 2015 am făcut un credit la un ifn ,în 2016 luna octombrie sa dat o hotărâre judecătorească sa fiu executata silit,ceea ce nu sa întâmplat eu fiind angajata ,,anul acesta în 2022 mai exact pe data de 9 noiembrie sa trimis o înștiințare cu o poprire la fostul meu loc de munca..vreau sa știu dacă se mai poate aplica aceasta poprire în condițiile care pana acum eu nu am primit nimic nici acasă și nici la locul de munca.Multumesc

    • Buna ziua,
     Am facut un credit in anul 2003 . Dupa cateva luni nu am mai putut plati. Va rog , imi spuneti daca s-a prescris. Am primit un plic cu executare silita. Ce trebuie sa fac ?
     Va multumesc
     Tel

   • Buna ziua in 2014 am luat un credit de 9000 lei iar in 2015 am ramas fara loc de munca neputand plati rata banca ma dat la firma de recuperari intrum romania care ma sunat acum ca am o datorie la ei intrbarea mea este mai e valabil creditul daca nu am platit din 2015

     • Buna ziua am un credit din 2008 nu am plătit nici o rată întrucât nu am beneficiat de bani fac parte din cei păgubiți înșelați cu credit nevoi personale unde sau lasat cu arestările celor vinovați este vorba de o bancă din corabia județul olt mentionez ca dupa 13 ani timp an care nu am primit nici o amenințare am fost executat prin sechestru unui autoturism așa dori sa mi spuneti va rog dacă creditul este prescris și ce pot face va multumesc

       • Buna ziua, am făcut un credit la banca sub forma de mașina în septembrie 2015 in Germania și am platit fiind ultima plata in august 2018 ,iar de atunci nu mi-a mai venit nimic nici o instiințare, și îmi vine la sora mea o instiințare de plata, cum că banca a trecut pe o firma de recuperări.Se poate prescrie, având în vedere că a trecut de 3ani.

      • Bună ziua. Am un credit luat în franci elvețieni în 2012. Am plătit 2 ani rata după care nu am mai plătit. Am fost executat și mi sa reținut din salar la ultimul loc de muncă Am schimbat serviciul și 5 ani nu am avut poprire pana acum. Ce se poate face

     • Buna seara ,

      Am avut un card in 2006 cu o suma mica , nu am mai platit dupa 10 ani m am gasit pe portal just cu 3 procese cu respins cererea de ex silita insa in 2021 m am gasit pe portal cu proces de admitere cerere ex silita si mi au blocat contul .Oare se rezolva cu contesatie ? Multumesc

     • Bună ziua. Credit ipotecar din 2008 moneda Euro. Am oprit plata ratelor în 2017 după care am solicitat proces de dare în plată. Am pierdut 2 Procese în 2020 . Și acum primim amenințare de executare nea pus condiție sa plătim 28 000 Euro plus executor. Dacă nu plătim pana pe 18 luna asta începe procesul de executare silita. Ne este imposibil sa plătim suma asta. Cum putem proceda sa scăpăm de executare?

     • Bună ziua. Va rog sa îmi explicați și mie dacă creditul este prescris. În anul 2007 am luat un credit pe 10 ani. Am achitat aproximativ 5 ani de zile,însă am rămas fără loc de munca. În 2015 s-a deschis Dosar de executare silita. Eu am mai achitat în 2015 și 2016 rate, apoi nu am mai achitat ca nu am avut posibilitatea. Acum am primit notificare ca sunt executat silit și deja s-a emis acte către primărie ca nu pot instraina sau vinde autoturismul pe care îl am ca proprietate.

   • Buna ziua.Am si eu o intrebare va rog.Fiul neu prin hotararea judecatoreasca din 2010 a fost pus la plata sumei de 13000euro.Aceasta suma se poate prescrie in termen de 10 ani ? Va multumesc anticipat.

     • Buna ziua
      Ma numesc Chivu Cristian si as dori un sfat va rog.
      In 2010 am facut un imprumut la privident pt care nu mai detin chitantele de plata iar astazi ,22.04.2020,am primit un plic de la executor cu poprire pe bunuri,mentionez ca pana la aceasta data nu am primit absolut nici un fel de instiintare.Va rog daca se poate as dori un sfat cu privire la legalitatea acestei executari,multumesc

       • Buna ziua! Am avut un contract încheiat cu orange România și nu am mai plătit. In anul 2018 s a încuviințat executarea silită împotriva mea. După cât timp se prescrie datoria? Adică dacă nu au ce sa îmi execute in acest moment, exista posibilitatea sa ma execute peste câțiva ani?

     • Bună ziua . In anul 2005 am contractat un credit de la BCR Buzău , cu Poliță de asigurare pentru accidente , deces… sumă ce mi a fost reținută la acordarea creditului 1700 asigurare ). Am plătit până la finele anului 2008 cănd , nu am mai avut disponibilități materiAle pentru a plăti . Din anul 2009 și până in prezent sunt pe teritoriul altui stat . Zilele trecute s au primit la domiciliul din buletin , hârtii de executare silită din partea KRUK Bucuresti prin executor judecătoresc ….Menționez ca plicul a fost găsit in cutia poștală , nu a semnat nimeni pentru el . Pot depune contestație la executarea silită ? Este legală ? Hârtiile au fost redactate in 20.08.2020 , dar acasă s au primit in urmă cu 5 zile .

      • Buna ziua. Esential este sa aveti in vedere ca discutam despre un termen de 15 zile si nu de 5 zile si secundar este important sa faceti demersuri spre contestarea acestei creante. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

     • Buna ziua,sotul meu a divortat in Italia de fosta sotie in 2008 iar divortul s-a incheiat in 2019,find un divort foarte greu doamna l-a tot plimbat prin tribunale ptr copil care a fost crescut in Romania la mama ei dar ea invocand tot timpul ca se afla in Italia.Noi in 2016 ne-am.mutat domiciliul in Anglia si in 2020 cu ajutorul unui avocat am reusit sa aflam ca divortul este incheiat si sa luam hotararea de divort.Acum.in 2023 venind in Romania ne-am trezit cu o scrisoare de la tribunal ca cererea ptr punerea in aplicare a executarii silite a fost anulata ptr neprezentare in Octombrie 2021.Nici nu stim despre ce este vorba nu stim despre nici o datorie nu am primit niciodata nici o instiintare.Fata are acum 20 ani, va rog frumos sa imi spuneti ce se poate intampla ca suntem foarte surprinsi. Multumesc anticipat ptr raspuns, o zi frumoasa

   • Buna ziua. Am facut un crédit in 2008. Am ramas in urma cu ratele si banca a predat dosarul la o firma de recuperari. Am avut instiintare de executare silita si am platit creditul.Acum dupa 10 ani mi-au trimis fin nou o citatie cu executare silita pe casa. Va rog imi puteti spune ce pot sa fac ?Noi am platit acea suma de bani. Mentionez ca eu nu mai sunt in tara. Multumesc frumos pentru raspuns.

    • Buna ziua!
     In 2008 am făcut un leasing pe 5 ani, in 2010 am dat mașina înapoi firmei de leasing, pentru că nu mai puteam plati ratele. Astăzi, 26.09.2023, am primit telefon de la Kruk, că am de plata aproape 16.000 lei. Mi-au spus că au primit dosarul de la banca in aprilie 2013.
     Va rog să-mi spuneți ce trebuie sa fac.
     Mulțumesc!

   • Bună ziua,
    Am primit zilele acestea o executare silita de la executor judecătoresc, pentru un credit de nevoi personale la BRD contractat în anul 2009. Am plății rata în jur de 4 ani, după care nu am mai putut. Acum în 2021 am primit executare pentru o suma dubla creditului inițial. Va rog sa-mi spuneți ce as putea sa fac în acest sens. Mulțumesc

   • După 9 ani de la constituirea dosarului de executare m-am trezit cu o poprire pe salariu… Ce trebuie sa fac???

     • Buna ziua.
      Astazi am primit un avertisment de plata din partea Creditexpress Financial Services SRL cum ca as avea de achitat suma de 1998,11 lei. Am sunat la nr de telefon de pe factura si mi s-a spus ca ar fii vorba despre un contract de telefonie mobila la Cosmote din anul 2008(eu nu imi aduc aminte sa fii facut vreodata abonament la cosmote). Am vorbit cu o doamna care s-a aratat destul de deranjata de informatiile pe care i le-am cerut si mi-a spus ca daca nu imi convine sa ma duc la politie si sa depun plangere. Din spusele ei ultima plata la acest abonament a fost efectuata in anul 2013, deci au trecut 8 ani de atunci.Doamna respectiva m-a amenintat ca daca nu platesc mi se va pune poprire pe conturi sau voi fii executat silit. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a preveni blocarea conturilor si ce pot face pentru inchiderea “disputei”.
      Va multumesc.
      Va

   • Bună ziua! Am avut un abonament în 2012 la Romtelecom și din 2013 nu l am mai plătit pentru ca nu l am mai folosit, acum am primit un plic de la recuperatori, ceva de la judecătorie… E posibil după 10 ani, nu s a prescris totuși, cum ar trebui sa procedez? Vă mulțumesc

   • Am facut partaj eu.am rămas cu ap și trebue sai dau 18 000 e a trecut 5ani dar nu am găsit persoana și vreau sa vina.ap pot

   • Bună ziua, am o intrebare: creantele din anul 2017 se prescriu în 2023 sau 2024 din motivul suspendării curgerii perioadei de prescriptie din Pandemie? Multumesc

   • Buna ziua , am mai multe popriri pe cont insa de cca 5 ani nu am mai realizat venituri din care sa m-i se retraga vre-un ban , deci in 5 ani de zile nu am platit nimic catre acele popriri . Se poate considera ca acele sume sunt prescrise ?

   • Am fost executată silit de către consiliul local – Primărie prin oprirea pe pensie a uneiei sume de bani întrucât părinții mei care au decedat ( tata acum 30 de ani și mama acum 15 ani) nu au plătit impozitul pe terenul rămas, nedezbatandu-se succesiune, iar eu fiind identificat unul dintre moștenitori. Menționez că notificare și somația au fost făcute pe numele defunctilor, iar oprirea pe pensie a a fost făcută doar mie. Îmi puteți spune dacă au acționat legal și ce pot face în această situație?

   • Buna seara ! Acum 2 ani si ceva am facut un Credit la Ocean Credit și am primit mail de la un reprezentant acelui IFN ca daca nu platesc datoria va merge mai departe si imi va deschide dosar penal! Se poate asa ceva? Intimidare sau risc inchisoare?

   • Buna ziua.Figurez cu o datorie în biroul de credit in valoare 2065 de lei din anul 2020.Pe mine in acești interval nu m a căutat nimeni,nu am primit nicio notificare.Pot invoca prescripția?Multumesc

  • Pot solicita prin instanta prescriptia dreptului material la actiune?
   Am contractat un credit in 2007, s a prescris, executorul judecatoresc mi a dat pv incetare executare silita in acest fel, insa in anul 2017 , dupa aproximativ 3 ani sunt hartuit telefonic si in scris de kruk care spune ca a cumparat creanta. Le am transmis in email documentul de la executor insa ei continua sa mi trimita notificari cu amenintari in instanta si suma dublata. Multumesc

  • Bună ziua, va deranjez și eu cu o întrebare, am făcut un credit în 2016,iar din vara lui 2017 nu am mai plătit, am primit somații la domiciliul părinților pt ca acolo am avut domiciliul în momentul încheierii creditului, eu personal nu am luat la cunoștință de nici o somație nici scrisa nici telefonica, când se prescrie sau dacă îmi mai poate pune poprire pe salariu pt ca pana acum nu mi sa pus. Cu multa stima

  • Bună ziua,
   În urma cu 3 zile am fost apelata spunandu-mi-se ca am o datorie de 50 lei la Digi,din 2016(același apel l-am primit și prin vara) și ca dacă nu plătesc în maxim 5 zile voi fi actionata în instanta unde taxa de deschidere este de o mie doua sute nu știu cât,asa ca mai bine sa merg la un ghiseu Digi sa plătesc de bună voie,sau îmi vor trimite ei un cod în 15 min,cu care sa platesc la un pay Point.Eu nu îmi amintesc de nicio datorie din acel an,când într-adevăr,am avut un contract cu Digi și,dacă ar fi așa,va rog sa ma ajutați cu un sfat.Ce sa fac?Eu stau departe de oraș și nu pot ajunge decât după ce expira termenul de 5 zîle dat de ei.Si oare dacă plătesc,nu vor reveni cu alte telefoane și alte sume?(Când am le-am spus ca numărul lor nu e de la Digi au răspuns ca sunt o firma de recuperare creanțe)As vrea sa va mai întreb dacă din 2016 este posibila prescrierea eventualei datorii.
   Cu mulțumiri,toate cele bune!

  • Mia venit azi o executare de la firma B2Kapital la un contract din data de 15-06-2015 și preluat de executor la data de 31-07-2018 pot face ceva

  • Buna ziua .Din 2018 am încheiat un PFA si am ramas cu o datorie doar la asigurările de sănătate si pensie .Cum pot sa dac sa sterg aceasta datorie? Mulțumesc anticipat.

 2. Buna ziua,

  In anul 2011, luna Martie, am contractat un credit de la X banca, pe care nu am putut sa-l mai achit, astfel incat ultima plata a fost in luna septembrie 2011, ceea ce este confirmat si intr-un raport al biroului de credit pe care l-am solicitat – data primei restante este luna Oct.2011.

  Anul acesta in Feb firma de recuperare creante Y, care a preluat aceasta creanta, a solicitat incuviintarea executarii silite si am fost insiintat intre timp de catre un BEJ de somatia la executare.

  Avand in vedere faptul ca aceasta creanta este prescrisa, ce sanse am in conditiile in care fac contestatie la executare pe motiv de prescriere, ca cerere mea sa fie respinsa, sa nu aiba castig de cauza ?
  Mentionez ca intre timp nu am avut niciun angajament de plata, intelegere sau ceva concret cu firma de recuperare care sa fi intrerupt prescriptia, doar mesajele lor tipice. In plus anul trecut le-am solicutat pe email lamuriri scrise cu privire la creanta ce o invocau, mi-au raspuns, dar nu am avut in final nicio intelegere sau ceva similar.

  Asadar, acestea fiind faptele, ce sanse sunt sa obtin acum anularea executarii silite pe motiv de prescriptie ?
  Ma pot astepta ca cererea de anulare a prescriptiei sa fie respinsa ?, desi termenul de prescriptie s-a implinit in luna Nov.2014, incuviintarea executarii silite a fost data in Feb.2015, iar somatia de la BEJ am primit-o in luna Iunie

  Multumesc,

   • Bună seara dacă ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns..în 2015 am făcut un credit la un ifn ,în 2016 luna octombrie sa dat o hotărâre judecătorească sa fiu executata silit,ceea ce nu sa întâmplat eu fiind angajata ,,anul acesta în 2022 mai exact pe data de 9 noiembrie sa trimis o înștiințare cu o poprire la fostul meu loc de munca..vreau sa știu dacă se mai poate aplica aceasta poprire în condițiile care pana acum eu nu am primit nimic nici acasă și nici la locul de munca.Multumesc

 3. CristinaTM / Nici een sensul een care spui tu nu există o ealivchență eentre antreprenor și freelancer. Freelancerul e un specialist eentr-un anumit domeniu de activitate, care lucrează independent cu mai multe companii, een timp ce sensul pe care a eenceput să eel primească (een continuare susțin că eronat) cuve2ntul ”antreprenor” eenseamnă o persoană care are un business propriu, pe care eel dezvoltă eentr-o anumită direcție. 0 likes

  • Av.Cuculis Adrian
   tel 0722298011
   subiect: prescripția datoriilor
   Bună ziua
   În data de 08.08.2023.am primit o somație de plată din partea KREDYT INKASO în valoare de 17.092 Ron provenind de la dosar de executare 900261017 respectiv de la RALFI INF S.A.cu un termen de 30 de zile pentru achitarea sumei fără a se comunica alte date
   necesare verificării de către mine a conținutului dosarului respectiv.
   Ce mi se pare curios este faptul că se precizează de către KREDYT INKASO o oportunitate unică de plată,cum spun ei,cu o reducere de 15% aplicată debitului restant pentru plata integrală efectuată până la data de 17.09.2023.
   Astfel suma rămasă de plată va fi de 14.528 Ron și economisim suma de 2.563 Ron.
   Pe lângă lipsa altor date din dosar și această variantă mi se pare ciudată.Ori ai de încasat suma integrala ori lași de la tine dacă se va plăti urgent.
   Este și un nr.de tel.0372309995 pentru contact.
   Nr.dosar 900261017
   Nr.ref.7424003
   V-am scris acestea în dorința de a vă face cunoscut cazul meu și eventual de a primi un răspuns.
   În final am o întrebare:unde și cum se face contestație la executare silita?
   Vă mulțumesc
   Cu respect Boldur Gabriel București

 4. Domnule avocat aceeasi problema o ai si parintii mei.au avut firma… In 2013 banc post a cerut insolventa.. S a admis cererea.precizez ca nu am mai platit din 2009 pana in 2013 cand am facut un angajament de plata pe care ei mi l au cerut fara vreo obligatie a bancii… Am achitat lunar o suma de bani iar acum a venit hartie de la executor… Plus de asta imobilul este afisat public pe niste siteuri cu executari dinainte de a primi hartie de la executorul jud… Am aflat dsp executare de pe site… Ce e de facut?

 5. Buna seara, problema mea este un dosar de executare silita pt un card emis in data de 21.04.2008. Ultima tranzactie a avut loc in data de 15.12.2010.Nu am primit nici o somatie,eu nemailocuind la vechea adresa din 2009.M-am trezit cu poprire din salariu si cu retinerea alocatiei copilului.Ce pasi trebuie sa urmez,ma incadrez in termenul de prescriptie de 3 ani? Ce ma sfatuiti? Numai bine!

 6. Buna ziua,

  O intrebare daca se poate.
  Am un credit de nevoi personale luat in 2006, neplatit integral.
  M-am trezit in 2015 cu preoprire pe cont, dina parte unei firme care ar fi preluat creditul. Specific ca in acet timp (9 ani, 7 de la ultima plata a unei rate) n-am primit nici o instintare, telefon, sms, absolut nimic.
  Termenul de executare nu sa prescris?

  Multumesc anticipat.

 7. Buna ziua
  In 2009 am facut o reclamatie catre ANPC vis a vis de dobanda marita abuziv. Pana in martie 2015 nu am stiut ca a existat un proces ANPC -Piraeus . In dosar am fost cateva zeci de persoane. Sentinta definitiva si irevocabila a fost data in ianuarie 2012 si a fost in favoarea clientilor. Conventia ANPC-executor judecatoresc are data din febr 2015. Pe rand am fost actionati in instanta individual cu contestatie la executare . In cazul meu a fost invocata prescriptia dreptului de executare. Am termen de depus intampinare 25 de zile si nu prea stiu ce sa fac:
  – unii spun sa nu depun intampinare ca se va judeca oricum insa daca pierd trebuie sa platesc cheltuieli de judecata,
  -altii zic ca nu-mi este opozabila prescriptia intrucat n-am fost parte directa in dosar si nici macar n-am stiut de acest proces pana in martie 2015
  Am cerut informatii ANPC ului :de ce s-a pornit executarea asa tarziu si n-am primit nici un raspuns
  Am cerut executorului Dobra sa ma puna in legatura cu ceilalti din dosar si am fost refuzata , isi exprima disponibilitatea de a pune la dispozitia instantei documente dar mie nu-mi da nici un indiciu in plus.
  Si timpul curge , curge, curge…..
  Va rog sa ma ajutati cu parerea dvs .
  Multumesc!
  -0762455xxx

  • Buna dimineata, domnule avocat un anumit Bej care spune dansul ca este judecator mia trimis o executare silita si poprire pe salariu de 1/3 eu va intreb acest ticalos se judecator ar putea trai din suma de 1000 Ron ce mai ramane daca mia pus poprire pe salariu? Dupa 4 ani si ceva de cand am luat un credit de la hotii de la BRD si am si patit din datorie acum imi pune poprire pe salariu, am cumva vreo sansa sa scap de executare fiind au trecut aproape 4 ani si am auzit ca dupa 3 ani se prescrie orice datorie acum ce sa fac nu stiu o sa imi dau demisia si o sa lucrez la negru fiindca din salariu nu imi ramane mare lucru si am si un copil minor de intretiunut, cu stima Pop

 8. Buna seara ,

  Urmatorul caz : neplata rate – nu conteaza motivele – se incepe un dosar executional , in noiembrie 2007 , achitam notificarea , executarea continua , creditorul obtine in 2011 , decizie de incuvintare a executarii silite , pentru niste sume exorbitante , depunem contestatie la executare pentru acte procedurale si o alta suma care ne-a fost imputata , abia acum am obtinut castig de cauza la prima instanta – cel mai probabil , urmeaza apelul , din partea intimatei .Ultima plata efectuata a fost la 31.01.2008 , pentru ratele pana la data de 01.07.2007 .
  Intrebare : 1. in conditiile prezentate mai sus , se poate invoca prescriptia si cum functioneaza aceasta in mod concret ? Se poate cere prescriptia pe intreaga suma , adica din 2008 , pana in 2017 ?Contestatia , care s-a udecat pana la acest moment si apelul , intrerup prescriptia datoriilor sau nu
  2. In conditiile , in care pentru suspendarea provizorie , am platit cautiune , in apel , pentru a nu fi continuata executarea mai trebuie platita cautiunea , pe cerere separata sau nu ?

  Multumesc mult ,

  Dana Steflea/Bucuresti

  • Invocarea acestei prescriptii se poate invoca cu siguranta, asta daca dvs. castigati inclusiv pe apel. Evident am avea nevoie de toate documentele din dosar spre a putea emite o parere totala insa la prima citire a informatiilor, puteti merge pe acest considerend. In apel nu trebuie platita cautiunea. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 9. Craciun fericit!
  Va rog daca este posibil un raspuns!
  Nr. unic (nr. format vechi) : 54046/300/2015
  Data inregistrarii 09.09.2015
  Data ultimei modificari: 23.12.2015
  Sectie: Sectie comuna
  Materie: Civil
  Obiect: contestaţie la executare
  Stadiu procesual: Fond

  Părţi
  Nume Calitate parte
  PARASCHIV ECATERINA Contestator
  BANCA COMERCIALĂ ROMANA SA – SUC. OLTENITA Intimat
  KRUK SA PRIN MANDATAR SC KRUK ROMANIA SRL Intimat

  Şedinţe
  22.12.2015
  Ora estimata: 08:30
  Complet: Amanari pronuntare Hotca
  Tip solutie: Admis fond în parte
  Solutia pe scurt: Respinge exceptiile invocate de intimata Secapital S.a.R.L prin SC KRUK ROMANIA SRL. Admite in parte contestatia la executare formulata de contestatoarea PARASCHIV ECATERINA in contradictoriu cu intimate BANCA COMERCIALA ROMANIA SA, Sucursala Oltenita prin SC KRUK ROMANIA SRL (fosta SC KRUK INTERNATIONAL SRL)si in consecinta: Constata prescriptia dreptului de a cere executarea silita pentru creantele scadente pana la 01.02.2012. Constata nulitatea formelor de executare emise in dosarul executional nr. 125/2015e aflat pe rolul BEJ Ene Magdalena pentru creantele scadente pana la 01.02.2012. Mentine formele de executare pentru sumele scadente dupa data de mai sus. Respinge capatul de cerere privind intoarcerea executarii silite. Fara cheltuieli de judecata. Cu drept de apel in 10 de zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica de azi, 22 decembrie 2015.
  Document: Hotarâre 14729/2015 22.12.2015

  09.12.2015
  Ora estimata: 08:30
  Complet: Amanari pronuntare Hotca
  Tip solutie: Amână pronunţarea
  Solutia pe scurt: Amana pronuntarea la data de 22.12.2015. Pronuntata în sedinta publică, azi 09.12.2015
  Document: Încheiere – Amânare ulterioară a pronunţării 09.12.2015
  DE CE ESTE DOAR PARTIAL ,N-AM AVUT INTRERUPTA PERIOADA DE PRESCRIPTIE.
  VA MULTUMESC1

 10. “(…)dreptul bancii de a cere executarea silita se naste fie conform contractului fie la 60 de zile de la plata ULTIMEI RATE LUNARE .”

  DACA RATA ESTE DE 1000 LEI/LUNA , SUNT RESTANT CU 6 LUNI DE ZILE SI FAC O PLATA PARTIALA DE 500 LEI, TERMENUL SE SOCOTESTE DE LA ACEASTA ULTIMA PLATA DE 500 LEI, DE LA ULTIMA RATA LUNARA DE 1000 LEI PLATITA INTEGRAL SAU DE LA ULTIMA PLATA PARTIALA CARE, CUMULATA CU ALTE PLATI PARTALE, FAC O RATA DE 1000 LEI?

 11. Buna ziua! Am luat un credit la provident in 2010. In urma unor probleme (deces parinte, inrautatire stare sanatate copil autist) nu am mai platit deloc.
  Astazi m+am trezit cu poprire pe conturi. Am vreo sansa daca depun contestatie? Care este procedura? Ma puteti ajuta? Multumesc!

 12. Va rog frumos sa ma lamuriti, in privinta prescrierii datoriei. In febroarie 2012 ni s-a vandut locuinta cumparata prin banca prin credit ipotecar si totodata am fost si evacuati in martie 2012. In 2013 in martie am primit poprire pe salariu si eu si sotul (precizez ca sotul este titular de credit, iar eu sunt codebitor). Ne-am dat demisia amandoi, nu au reusit sa obtina nimic, deci n-au recuperat nimic, am facut contestatie la executare, dar am pierdut desi am avut dovezi zdrobitoare impotriva bancii precum ca am fost inselati la semnarea contractului si multe alte dovezi de ilegalitati pe care nu le-a luat nimeni in seama, m-am reprezentat singura fara avocat. Acum as dori sa stiu daca datoria este prescrisa in conditiile in care executarea prin poprire din 2013 s-a perimat, s-a desfiintat, iar ultima data de la care se calculeaza prescrierea este de la ultima realizare, acesta fiind in febroarie 2012. Mentionez ca inca nu am vazut actele, acum merg sa le iau de la serviciu si cred ca sunt de la vreun executor judecatoresc care tot el a si dat incuviintarea executarii silite. Va multumesc anticipat si astept raspuns.

 13. Buna ziua…im legatura cu prescrierea unei datrorii am o intrebare….am avut un credit de nevoi personale la CEC bank in anul 2003…eu imi amintesc ca am achitat acest imprumut , dar acum, in 2016, am primit o instiintare de poprire de la un birou de executori… nu mai am chitantele…ce pot sa fac in acest caz ???? Va rog daca se poate un sfat….Va multumesc.

 14. Buna seara domnule Avocat , in data de 15.04.2016 am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc in urma unui credit de 5700 de euro luat de la Piraeus Bank in anul 2007 din care am achitat doar cateva rate, acest contract a fost concesionat de GetBack Recovery SRL in 24.04.2014,precizez ca casa am cumparat-o intr-un sat langa Jibou(70000 lei ) impreuna cu sotia mea in cota parte 1/1 . in somatie scrie ca trebuie sa platesc 9066 de euro plus 4900 lei onorariul executorului plus 650 lei cheltuieli de executare silita. As dori sa va intreb daca este posibil sa se fi prescris aceasta datorie? sau ce ar trebui sa fac avand in vedere ca nu pot sa achit datoria numai esalonat 600 – 700 de euro lunar? eu sunt acum in germania la munca pt aceasta problema. Am vazut ca se poate face contestatie in termen de 15 zile de la primirea somatiei, ar fi mai bine sa ajung la o intelegere cuu cesionarul? Cat este onorariul dumneavoastra in cazul unei contestatii sau pt ajutorul dvs? Multumesc Anticipat

   • Buna ziua Dl. Avocat.
    Am si eu o problema, as dori o parere din partea dvs. ca specialist.
    Am avut un credit Ipotecar, la Unicredit,(credit in Euro) din cauza neajunsurilor, in 2014 Banca impreuna cu un executor judecatoresc, vroiau sa ma execute, ori plateam suma totala ori ma executau.
    Am vorbit cu ei (banca), sa opreasca executarea, deoarece am gasit client sa vand casa. Au fost de acord, au vb cu executorul, totul ok, am vandut casa, iar ei au spus ca dupa intrarea banilor in cont de la client (cumparator), suma de 7000 Ron parca, se transfera in contul Executorului jud., taxa de executare ca oricum trb. platita. Am spus ok, voi transferati banii, nu eu… Sunt de acord.
    Sa facut plata de catre Banca cumparatorului, respectiv ING, banii fiind directionati dupa cum urmeaza:
    7000 Ron pt. contul Exec. Judecatoresc, intrati in prima z
    Iar diferenta dupa achitarea creditului, catre mine (vanzator), a doua zi.
    Acum ce sa intamplat? Banca (centrala bancii), cum a prins primii banii, respectiv cei 7000 Ron (banii pt executor) ia transformat automat in euro pt achitarea creditului, iar a doua zi cand au intrat banii in contul meu, au retras diferenta de bani.MENTIONEZ CA IMEDIAT CREDITUL A FOST INCHIS DE CENTRALA BANCII DE LA BUCURESTI. Dupa ce mi-au dat diferenta de bani de la ghiseu, dupa 2 zile ma suna banca sa spuna ca trb sa aduc inapoi 10000 Ron, ca ereau banii pt executor, si pt Bostina si Asociatii. Eu nu am adus nimic inapoi, i-am spus directorului bancii, ca nu e treaba mea cu executorul. Banii au fost in cont pt. el, a avut cont, dc nu i-ati transferat automat??Nu eu am retras banii executorului, ci voi ati gresit, ca trebuia sa informati Centrala.
    Pai stii ca nu noi, centrala de la Bucuresti…. Si acum m-am pomenit cu popriri pe conturi de 81000 Ron, de la executor. Am vorbit cu 3 directori de banci si toti au spus, ca e greseala bancii, ei sa dea banii la executor, pt ca erea executorul lor, chemat de ei, ca nu trebuie sa platesc eu prostia lor. Au avut banii in cont pt exec…. La revedere.
    Intrebarea este:Sa prescris datoria catre Executor, din septembrie 2014,daca nici nu a facut demersuri judecatoresti???
    Si in ce baza mi-a pus poprire pe conturi si cum?
    Multumesc pt. Intelegere
    Cu Deosebit RESPECT
    Madalin Bistriceanu.

 15. Buna ziua,am avut un credit din 2006 ultima plata in 2007.creditul a fost cedat către eos ksi .am primit încuviințare executare silita si titlu executoriu de la executor judecătoresc.se poate depune contestație la încuviințarea executarii silite -prescripție termen? Aștept răspunsul dvs.va multumesc

 16. Buna ziua,
  Am primit acasa hartiile de la executorul judecatoresc privind infiintarea popririi (in valoare de 5987 ron) si blocarea contului personal de salariu pentru o datorie din 2004 facuta de sotul meu.
  In prezent, sotul meu se afla in concediu medical, cod diagnostic 096 afandu-se in imposibilitate temporara de munca.
  Nu sunt sigura daca am dreptate si vreo sansa de reusita dar am vrea sa contestam executarea prin invocarea termenului de prescriere avand in vedere ca datoria este din 2004. care este termenul maxim in care sotul meu poate sa conteste executarea silita? Hartia de poprire nu a ajuns la firma pentru poprirea de 1/3.. i s-a blocat direct contul de salariu. Din cate stiu atata timp cat te afli in incapacitate temporara de munca (in cazul sotului meu concediul medical va fi prelungit pana in luna octombrie avand in vedere codul de diagnostic 096) nu ti se poate infiinta poprirea.. dar cum ramane cu contul de salariu din banca blocat datorita hartiei de executare trimisa catre banca?
  Pentru orice informatie primita, va multumim anticipat.

 17. Buna ziua domnule avocat. V-as ruga din suflet sa ma lamuriti si pe mine cu o problema. La inceputul anului 2012 am facut un credit la tbi in valoare de 3000 de lei pe doi ani de zile. Munceam ca si muncitor necalificat la o fabrica. Apoi au aparut problemele. Tata sa operat pe cord deschis si a paralizat la pat,ca o leguma. Mama sa imbolnavit de cancer si nu imi permiteam sa mai platesc ratele avand intarzieri mari. Ca sa pot face bani pentru tratamentele parintilor mei si pentru a plati gazda fratelui meu care era in liceu am plecat de nebun prin strainatati. Mam intors in 2013 in februarie m- am angajat la o fabrica de pantofi si atunci la primul salar in luna marie ziua 13 anul 2013 am fost instiintat de catre banca la care aveam cardul de salariu ca am proprire. Miam bagat lichidarea si am muncit pe unde am putut in tara si in strainatate. Acum tata a decedat mama nu stiu cat va mai fi bine,mam intors in tara vreau sa ma angajez si am proprire pe conturi. Va rog sa imi spuneti daca eu nu am platit nimic din 13.03.2013 cand miau oprit dansii din salar,datoria s-a prescris? Salariul e mic si din minimul pe economie ce o sa il am la incadrare sa imi opreasca o treime nu raman cu bani de mancare. Va rog sa imi spuneti ce sa fac? S-a prescris sau nu tinand cont ca n-am vorbit cu executorul niciodata. Daca sa prescris ce trebuie sa fac? Si de ce acte am nevoie. Multumesc din suflet domnule avocat si va rog sa imi raspundeti. Va rog mult. Zi frumoasa.

  • Pai nu s-a prescris fiindca a inceput executarea silita. Poate putem vorbi de o perimare pe undeva. Oricum in niciun caz nu pot sa va dau un raspuns absolut pana nu vad actele. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 18. buna ziua domnule avocat
  am obtinut un credit pe data de 19/09/2007,prima restanta fiind pe 5/11/2007 iar ultima plata facuta de catre mine la bcr pt acest imprumut a fost in februarie 2008,mentionez ca nu am primit nici o notificare,somatie s-au instiintare cu restantele acestui credit. niciodata.
  pe data de 28/09/2013 creditul a fost vandut catre o firma de recuperatori stiu acest lucru din datele obtinute de la biroul de credit .nu am fost notificata pina pe data de 28/06/2016 am primit la adresa de domiciliu o instiintare executare silita deschisa pe data de 2/06/2016.mentionez ca nu locuiesc la domiciliu respectiv si ca sunt plecata din tara de f multi ani am fost instiintata de catre cineva precum ca am primit un plic fara confirmare de primire.
  credeti ca acest credit sar fi prescris?
  eu momentan nefiind notificata cu confirmare de primire ce pot face?
  credeti ca ar putea sa imi ia partea ce mi se cuvine dintr-o casa de chirpici la tara(,asa cum apare ea in acte la cadastru fara sa fie actualizate consolidarile si alte cladiri construite) cu trei coproprietari dintre care doi sunt decedati?
  Va multumesc
  Cu Respect
  Cristina

 19. Credit nevoi personale contractat in 2008. Declarat exigibil anticipat in acelasi an ca urmare a neplatii ratelor. In 2009 August creditul este cesionat catre Gulf Credit Dubai (cumparator) si pasat catre CRC Recuperari Creante (prestator servicii. In 2012 Septembrie formulata cerere catre Birou Executor Judecatoresc. Pana in 2015 Aprile tot felul de solicitari catre DITL, CASMB, popriri conturi, neincasat absolut nimic. Ultima fila din dosarul de executare este din luna aprilie 2015 si pana in august 2016 nu s-a mai intreprins nici o actiune a executorului sau o cerere de staruinta a creditorului. Vreo sugestie de actiune impotriva executarii?..

 20. Buna ziua! Am facut un credit de nevoi personale impreuna cu sotia coimprumutati in octombrie 2008, am platit pana in ianuarie 2010 dupa care sotia s-a imbolnavit( boala psihica) si a ramas fara servici iar eu fiind bugetar am “beneficiat” de celebra taiere a salariului cu 25%. Acasa am primit prin 2014 de la Serraghis Management Ltd reprezentata de APS Romania srl o somatie in care scria ca datoria a fost cesionata catre ei si sa platesc suma restanta. Bineinteles si apeluri telefonice. Nu am primit nimic de la vreun executor desi eu am fost angajat in tot acest timp si cred ca nu s-au inceput formalitati care sa intrerupa cursul prescriptiei si nici eu nu am facut nici o plata catre ei sau banca. De atunci am acumulat zeci de notificari de la acest SRL. Intrebarea mea este: pot deschide actiune in instanta prin care sa se arate ca a intervenit prescriptia si ei nu au dreptul sa mai imi ceara plata creantei? Sau asta intrerupe cursul prescriptiei? Am primit un sfat sa astept pe ei sa incerce sa ma execute si atunci sa deschid actiune ca am mai multe sanse. Si daca deschid actiune trebuie sa platesc taxa de timbru in functie de suma datorata( aceasta fiind cam mare 24000 euro dupa spusele srl-ului). Multumesc! Cu consideratie!

 21. CREDIT NEVOI PERSONALE CONTRACTAT IN 2008 PE O PERIOADA DE 10 ANI. ULTIMA PLATA SEPT 2010. IN AUGUST 2016 SE INCUVIINTEAZA EXECUTAREA SILITA DE JUDECATORIE, IAR IN 08.09.2016 EXECUTORUL IMI PUNE POPORIRE PE CONTURI. POT APELA LA CONTESTATIE LA EXECUTARE INVOCAND PRESCRIPTIA?

 22. MENTIONEZ FAPTUL CA IN 17.02.2015 CREANTA A FOST CESIONATA CATRE SECAPTIAL SARL -SOCIETATE INMATRICULATA IN LUXEMBOURG, IAR ADRESA PT COMUNICAREA ACTELOR DE PROCEDURA LA KRUK ROMANIA SRL

 23. Buna ziua.
  Va rog sa ma sfatuiti ca am ajuns la capatul puterilor.
  In 2009 am facut un credit de nevoi personale la o banca. Din 2010 nu am mai achitat ratele avand o problema de sanatate. In 2011 s-a emis o sentinta de executare silita dar nu am fost contactat, cautat sau executat, nu am primit nimic, nu am fost instiintat. In 2013, alta cerere din partea unui reprezentant al unei firme de recuperare cunoscuta a fost respinsa de instanta pentru lipsa de interes. Acum in 2016, pe rolul instantei se afla o alta cerere, in curs, a altui executor judecatoresc pentru acelasi dosar de credit, la aceeasi banca. E normal? Ce ar trebui sa fac in aceasta privinta? Daca as vrea sa platesc banii cui sa-i platesc? Executorului 1, 2 sau 3? Poate fi considerata prescrisa sau perimata? Mentionez ca am aflat de aceste dosare cautandu-mi numele pe portalul instantelor. Am si scos copii conform cu originalul dupa primele 2 sentinte, (ambele ramase definitive si irevocabile), a 3-a fiind in curs la instanta.

 24. Buna ziua, mama mea decedata in Luna August 2010 avea un contract de credit de nevoie personable la banca x . Dupa 6 ani contractual de credit a fost preluat de o fir a d recuperare y care m-a somat – dar tot pe numele mamei mele – sa platesc datorie restanta. Mentionez ca pana in prezent nici banca nici mostenitorii Nu am solicitation prin notar o eventuala deschidere a mostenirii. In acest sens executarea silita cum poate opera avand in vedere ca se poate invoca si prescriptia extinctiva- se poate Nu?

   • Buna seara,am luat un credit de nevoi personale de la Banca x in 03.03.2005,am platit citeva rate si nu am mai avut posibiltatea de a plati in continuare.Acum dupa 11 ani am primit de la biroul executorului judecatoresc scrisoare ca ma executa silit cu poprire pe salariu,care e foarte mic si mai am si un CAR de plata.Ce pot sa fac,nu mi sa prescris datoria de atita timp,pot sa fac contestatie la executarea silita si ce sanse am sa castig ?Va rog frumos sa-mi raspundeti si sa ma lamuriti.Cu stima si respect va multumesc anticipat.

 25. Buna ziua, domnule avocat!
  Va rog, daca se poate, sa ma indrumati daca as putea depune in instanta o contestatie la executare impotriva unui birou al executorilor judecatoresti care mi-a trimis documente de infiintare a popririi atat pe conturile bancare existente cat si la locul de munca pentru un credit contractat in anul 2004 si achitat partial pana in anul 2007-2008. Mentionez ca in acesti ani care au curs de atunci, nu au fost efectuate niciun fel de acte in vederea recuperarii sumei restante, nici de catre o firma de recuperare nici de un alt executor.
  Contestatia la executare trebuie formulata astfel incat sa invoc atat prevederile vechiului cod civil, cat si pe cele ale noului cod?
  Se poate constata de catre instanta perimarea cererii si prescriptia dreptului la executare?
  Va multumesc din suflet daca aveti posibilitatea sa imi raspundeti

   • Buna ziua domnule avocat problema mea este un abonament de telefonie mobila din cauza lipsei unui loc de munca si a starii de saanatate nu am putut respecta contractul si am primit de la judecatoria tg mures sectia civil un dosar cu o cerere de valoare redusa mentionez caci datoria este de 2000 ron sunt pensionar gradul 2 de invaliditate pensia minima de 800 lei nu am bunuri mobile si imobile din cauza venitului redus pot doar sa ami asigur cheltuelile pentru medicamente si un nivel minim de trai puteti sa-mi spuneti ce solutii ar fi pentru solutionarea problemeio

 26. Am avut un card de credit Cetelem pentru care am platit pana prin 2010. De atunci nu am mai platit si nici nu am fost contatctat. Zilele trecute am fost sunat de EOS care mi-a cerut sa inchei un acord de plata pentru o suma mult mai mare, in caz contrar urmand sa fiu executat silit. Am cerut sa-mi fie trimisa o intelegere de plata pentru a o studia si am vazut ca aceasta era incheiata doar pentru o suma foarte mica ce urma sa fie achitata in sase rate lunare, suma ce urma sa fie imputata din suma totala, iar la una din clauzele intelegerii spunea ca debitorul renunta la termenul de prescriptie implinit. Adica acest credit este prescris, nu? Mentionez ca nu am semnat intelegerea de plata.

 27. Buna ziua,
  Ma numesc Ezaru Lavinia
  Va contactez pt a va cere ajutorul intr-o situatie de executare imobiliara pt 2 credite ipotecare contractate cu BCR in iulie si august 2008. Creditele au fost platite pana in martie 2012, cand am intrat in incapacitate financiara.
  In 7 sept 2012 am primit notificare de la banca pt restante, printr-un executor judecatoresc, in urma careia pe 26 oct 2012, personal am facut o cerere de renuntare (cu nr de inregistrare) la plata creditelor si implicit la cele 2 imobile ipotecate pt aceste credite.
  Timp de aproape 4 ani, din 7 sept 2012 pana in 23 iunie 2016, nu am mai fost contactata de banca sau de sau de vreun executor si nu am primit nici o notificare despre credite! Dupa 4 ani, pe 23 iunie 2016 a sosit prima notificare pt plata intregului credit de la o firma de executare, la care nu am dat curs…si astazi pe 12 ianuarie 2017 am primit somatie imobiliara cu cerere de executare! Rugamintea si intrebarea mea se refera la faptul ca daca au trecut cei 4 ani in care banca nu a inceput procedura de executare, creditele se pot prescrie, fiind depasiti cei 3 ani permisi?
  Se poate face contestatie la executare in termenul de 15 zile, pentru prescrierea creditelor, ma puteti ajuta?Multumesc foarte mult si astept raspunsul dvs!
  Cu stima, Lavinia

 28. Domnule avocat , va dog sa_mi spuneni.Un credit luat in 2008 din 2011 nu am mai putut platit ,in 2014 s_a pronuntat hotarare de exec. silita ,de atunci nu s_a mai intamplat mimic. In aceasta situatie se prescribe vreodata? Multumim.

 29. Bună ziua. Am o problemă cu o creanță cesionată de banca x la Top Factoring. Nu e mult….E vreo 2500 de lei….. Eu tot nu am reușit să înțeleg cum e cu prescripția asta…….. Deci poate fi întreruptă dacă recuperatorul trimite scrisoare ascasă….Dar….nu are efect total doar trimiterea scrisorii decât dacă mă cheamă în judecată…..Binențeles că de la mine nu vor obține nici un semn de viață între timp…..Puneți-vă Dumneavoastră în locul recuperatorului….Îmi trimiteți o scrisoare…..Mă doare-n cot de ea….De ce nu m-ați chema în judecată? Și după chemarea în judeactă …..începeți să mă executați silit…..Eu nu sunt acasă….Casa nu e pe numele meu ci al mamei…..N-am mașină….n-am nimic….Nu sunt în țară…..Dacă trec 3 ani de aici încolo….se poate prescrie datoria? Sau e pe viață? Altă întrebare: Iau un televizor de vreo 2000 de lei pe numele meu…..E în casa la mama….Au cum să-l ia? Și au dreptul să nu menționeze că am și penalizări de plătit în scrisoare? Sau chiar nu am penalizări de plătit? Vă mulțumesc mult! Cu stimă și respect!

 30. Buna ziua,am o chestiune unnpic mai complicata.Impotriva parintilor mei banca a inceput executarea silita in 2012,pentru un credit declarat scadent in 2010.In urma contestatiei,in 2014 ,executarea si toate sctele aferente executarii au fost declarate nule .Banca ,prin executorul judecatoresc a continuat executarea silita.In 2016 au vandut creanta unui recuperator de creante,acesta continuind executarea in baza acelorasi acte de executare declarate nule definitiv de instanta.Intrebarea mea este ,daca executarea a fost anulata de instanta,termenul de prescriptie curge din 2010? Sau cum?

   • Bună ziua! Am și eu o intrebare către dumneavoastra:am făcut un împrumut la o banca pe 5 ani(rata este de 1500 pe luna), între timp soțul meu a făcut un alt împrumut fără sa mi spună la o alta banca, între timp acesta a făcut o prostie și a fost arestat în Ungaria iar banca la care a făcut împrumutul îmi spune ca îmi va pune oprire pe contul de salariu mie, deși nu am semnat nimic în acest sens. Ce pot face, eu trebuie sa mi plătesc și utilitățile și sa pot cumpăra mâncare. Consider ca este ilegala aceasta hotărâre a băncii.

 31. Buna ziua, in urmaunei hotararri judecatoresti, am primit infiintarea unei propriri in cota de 1/3 din venitul lunar de catre un executor judecatoresc.Mentionez ca am incheiat anul trecut un angajament, pe care l-am onorat doar partial, deoarece in aceasta perioada mi-a decedat fiica de 20 ani.
  Mentionez caȘ
  – incheierea judecatoreasca este din 06,02,2014
  – am un credit imobiliar cu o rata de 600 eur
  – sotul meu s-a pensionat in luna decembrie, pana in prezent neprimind pensia.
  Ce pot sa fac, as dori sa platesc in continuare conform angajamentului agreat.
  In cazul in care executorul nu accepta, pot sa actionez in instanta pentru stoparea popririi?
  Angajatorul nu doreste s efectueze poprirea,
  Multumesc

 32. Buna ,de curând am verificat numele meu pe Google si am constatat ca fifurez cu o executat silita din anul 2013 si ca am deja trimisa executarea la bănci ….unde am avut in trecut cont .acum revin si spun ca eu sunt din 2009 plecat din tara dar la adresa nu am primit nici o citatie….vreau sa stiu daca se mai putea cere executarea silita pt un credit reatant din 2006 tocmai in 2013? Nu era prescris creditul? Din moment ce in termen de 3 ani de la ultima plata nu am fost acctionat in judecata ? Multumesc anticipat….tin sa metionez ca doar din anul 2016 îmi apare acest dosar public ,cand introduci numele meu pe Google.de fapt asa am si aflat de existența unei executării silite de către .

 33. Va salut cu respect ! am avut un card de credit la RBS facut la data de 07.05.2009 in valoare de 7650 lei si in anul 2010 am fost fost disponibilizat prin ordonanta ,,Boc” ca urmare a reorganizarii institutiei, respectiv Politia Comunitara Sector 1. Eu am platit lunar pana in anul 2010 cand am fost disponibilizat si desii am adus documente la sediul RBS in ce priveste faptul ca nu din vina mea sunt pus pe liber si ca beneficiez de asigurare pe care o plateam lunar bancii aceasta nu a tinut cont , lucru confirmat prin raspunsul acesteia pe care il detin in scris. Ulterior , fara ca sa fiu instiintat RBS a ,, strans ” lucrurile si a parasit tara datorita si avalansei de procese colective in care se afla ,si eu am fost ,,livrat” unor recuperatori de creante cu denumiri ciudate (DDM INVEST XX AG , ASSET LEASING IFN S.A SI APS FUND ALPHA)in anul 2013 intr-un contract de cesiune de creanta . Asa am fost pus in dosarul de executare cu nr. 57695/299/2014 investit cu formula executorie in data de 26.11.2014 si ulterior ciudat acesta a primit un alt numar respectiv 75 / 2015.Acum pe 10.02.2017 ma trezesc ca am primit o instiintare de infiintare a popririi de la un BEJ ( Catalin Visan si Manuel andrei Dorcioman ) ca la servici o sa am poprire pentru acest card de credit / dosar. Va rog sa ma sfatuiti ce am de facut in acest sens. Cu stima.

 34. buna ziua.in 2010 am luat un credit de nevoi de aprox 30000 lei de la ING.am platit pana in 2012,apoi nu am mai putut.creditul a fost cesionat catre kruk si apoi catre secapital srl.in septembrie 2016 judecatoria a incuviintat executarea silita prin executor sarkis(care pretinde cheltuieli de executare in valoare de 4000 lei).desi am contestat in instanta executarea silita,din noiembrie 2016 mi se popreste salariul cu 30%,iar acum doua zile am primit somatie de la acelasi executor pt vanzarea imobilului unde locuiesc!mentionez ca apartamentul este achizitionat prin credit ipotecar,eu figurand doar ca si coplatitor,iar ,intre timp am divortat,dar nu am facut partajul…se poate scoate la licitatie in aceste conditii imobilul,care,teoretic,nici nu imi apartine? Multumesc!

 35. Buna seara dl avocat,sunt din Craiova si azi am primit o somatie de la un anume executor,,an anul 2008 am facut un anprumut de n.p. pt fratele meu si nu am mai putut plati nici lor nici Krucului din anul 2011,pana acum 2 ani am primit numai notificari.ce pot sa fac ?va implor raspundeti-mi simt ca mi se distuge familia,va rog,va rog mult,am sanse la prescriptie?

 36. Am uitat dspun anprumutul este luat anpreuna cu sotia iar ia nu a primit nimic din 2008.va implor daca puteti sa-mi raspundeti.

 37. Buna seara,am vazut peste 3 ore de filmulete cu dv si mi-am facut curaj si azi am fost cu sotia la un avocat care m-ia zis ca din anul 2011 s-a prescris si încearca sa castige,,,,acum urmeaza judecata,doamne ajuta,va doresc multa sanatate

 38. Buna ziua! in 2007 am contractat un credit de nevoi personale la bcr pe 10ani, scadent in iunie 2017 iar in 2013 nu am mai putut plati ratele, creditul fiind declarat scadent anticipat si cesionat catre KruK in 2014! din septembrie 2016 figurez pe portaljust.ro cu incuviintarea executarii silite si ma intereseaza cand intervine prescriptia! Va multumesc anticipat!

 39. Buna ziua, in anul 2016 am luat un credit de nevoi personale de 8000 lei de la R.F. si am platit rate pana in 28.09.2008, dupa care nu am mai platit. In 2010 am fost contactat de kruk cu care am facut o intelegere de plata, platind opt rate ultima in noiembrie 2010,iar in 15.12.2012 am primit somatie de la un B.E.J..Am facut un angajament de plata pe care l-am onorat pana la 05.10.2013, dupa care nu am mai achitat nimic. In data de 15.01.2017 sunt executat silit prin proprire pe venitul lunar. Am facut contestatie la executare,iar intrebarea este daca pot invoca prescriptia deoarece au trecut mai mult de trei ani de la ultima mea plata catre acest B.E.J.. Va rog respectuos sa-mi spuneti cum sa procedez.

 40. Buna ziua . Sotul meu a lucrat ca independent in Belgia si m-a declarant pe actele lui. O buna perioada nu a avut de munca ramanand in urma cu plata impozitelor. iar cand a gasit de munca numarul de TVA era inchis. In urma acestei situatii, de doi ani s-a intors in Romana fara sa-si rezolve acolo situatia cu actele. Eu sunt angajata in Romania si mi-a venit la servici o instiintare pentru poprire din salariu pentru creante UE. Ce pot face in aceasta situatie? Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns , eu sunt singura care muncesc si am in intretinere sotul si un copil …Perioada pentru care care se instituie poprirea este 2009- 2014, Iar suma se ridica la 10 000 de euro. Eu nu am lucrat nici o zi in Belgia , doar am fost declarata pe actele sotului pentru a se mai scade la impozit. Este legal sa vina poprirea pe veniturile mele din Romania?

 41. Mulțumesc pentru aceasta magnifica lucrare, atât din punct de vedere clarității conținutului cat și pentru ca acestá e cat se poate de complet. Am avut nevoie sa confirm detalii referitoare la prescripție și cu acest “post” s-a rezolvat. Sunt avocat în exercițiu și cu pregătire în Spania și am pe cineva în familie care avea nevoie de lamuriri legate de prescripție. Va mulțumesc încă o dată. Cu respect Diana

 42. Buna ziua
  In 2008 am facut un credit la TBI…am platit 2 rate apoi, din motive personale, nu am mai putut plati. in 2014 m-am trezit cu poprire pe salariu ( dupa 6 ani )! Am schimbat locurile de munca dar, de fiecare data mi se oprea din salariu !
  Ultima oprire a fost in noiembrie 2016. Au procedat legal, oprindu-mi din salariu dupa 6 ani?

 43. Bună ziua . În anul 2007 am făcut un credit în valoare de 2500 e la Bank Post , în urma situatiei create în anii 2009 /2010 , am ramas fara serviciu si nu am mai reuşit sa platesc ratele , banca a cesionat creditul unei firme de recuperatori , in anul 2015 am achitat acestei firme suma de 2000 e ramânând de achitat diferenta , luna trecută m-am trezit cu o somatie de executare silita din partea unui executor judecatoresc mandatat de firma de recuperări . Se poate face ceva în acest sens ? Cu respect , vă mulţumesc .

 44. Buna ziua am luat un credit in 2008 de la x banca pe care din 2011 nu l am mai putut plati astfel încât m au dat in judecata pt executare silită poprire pe bunuri. Intrebarea mea este după cat timp se prescrie cazul meu dacă nu au nici o modalitate de a recupera datoria nu am venit nu am nimic bun imobiliar pe numele meu

 45. buna ziua, in 2016 o salariata a providentului s-a folosit de datele mele si a scos imprumut pe numele meu, am fost contactata de ei pentri ca nu au fost platire ratele, am explicat ca nu eu am facut acest imprumut si mi s-a spus ca va trebui sa o dau in judecata pe salariata lor dar nu am facut o pt ca am considerata ca e treaba providentului, intre timp ei au dat -o afara pe individa insa tot anul trecut am fost deranjata de provident sa platesc datoria.Mai nou am fost contactata de catre cineva de la kruk, am primit un mesaj de la o doamna Iulia nu stiu cum sa contectez kruk insa nu am facut -o pt ca nu consider necesar sa platesc o datorie care nu e a mea si nu vreau sa platesc avocat pt asa ceva
  Am avut nevoie sa fac un imprumut si nu am putut din cauza biroului de credit, banca mea imi spune ca s inregistrata in Biroul de credit cu risc scazut, posibil ca in curand sa ma trezesc cu o poprire pe salariu
  Am incercat sa scriu la provident sa mi se spuna la cat s-a ajuns, anul trecut mi se comunicase ca eu fost 3000 lei dar intre timp s-a ajuns la 7000 lei, eu nu o pot gasi pe aceasta individa sa o dau in judecata, numai locuiesc nici in Ardeal, m-am intors acasa in Prahova si chiar nu mi permit sa dau pe cineva in judecata acum
  Am incercat sa contactez provident pe email insa nu mi se raspunde, posibil ca daca au vandut la kruk datoria mea, sa numai depinda de ei, nu stiu ce sa fac, ma puteti sfatui, multumesc
  nu vreau sa i sun pt ca vor incepe din nou cu 30 telefoane pe zi ca pana acu, deja s-au potolit, au inceput cei de la kruk acum dar le am spus ca persoana pe care ei o cauta nu e in tara
  o zi buna

  • Bună seara,d-nul avocat.
   Vă scriu în legatură cu o datorie la un IFN (700 lei în 2014 Noiembrie)în acea perioadă decedându-mi tatăl ,apoi am uitat total de datorie.Vă rog să-mi spuneți dacă data scadentă a fost la dara de 03.Decembrie 2014,s-a prescris datoria?
   Acest IFN,mi-a trimis luna trecută de la executorul judecătoresc,să plătesc aprox.1700 lei,în caz contrar ei spun că vor trece la executare silită.Menționez că nu mai locuiesc de 4 ani la adresa unde s-au trimis hârtiile,proprietarul a cercetat mult până să îmi afle nr.de telefon.
   Ce pot face?Vă rog mult să-mi dați un sfat.
   Mulțumesc!

 46. Buna seara
  am facut un credit an 2008 ,iar ieri cand am vrut sa scot salariu am constatat ca am contul blocat pentu preoprire
  ce trebuie sa fac sa pot pune contestati eu ca parte civila

 47. In 2008 am luat un credit de nevoi personale de la pireus bank pe 10 ani.am platit ratele pana in 2011,cand am ramas fara serviciu. In 2013 m-am angajat si dupa 5 luni am avut blocat contul si poprire . Am facut trecerea la plata cash si nu am mai platit nimic.creditul este prescris si ce trebuie sa fac?mentionez ca am schimbat domiciliul din 2011 si nu am primit nici o notificare

 48. in 2008 am luat un credit de nevoi personale in CHF de la pireus,l-am platit pana la inceputul anului 2011.in 2013 m-am angajat si dupa 3-4 luni am avut executare pe cont ,care a fost si blocat. Iau banii cash si la serviciu nu a venit nici o poprire. In aceasta situatie se prescrie vreodata? Multumim.

 49. Buna ziua! Sotul meu a facut o descoperire de card la brd in 2009, a platit cateva rate iar in 2010 ne am despartit si nu a mai platit nimic pana in prezent! In 2012 ne am impacat, astazi am orimit de la executor acte de proprire salariu!!!! Dupa atata timp nu s a prescris?

 50. Buna ziua domnule avocat si felicitari pentru ceea ce faceti pentru noi romanii…va scriu din Italia unde locuiesc de aproape 10 ani.Am o nelamurire in privinta unui credit luat in 2007 de la BRD in valoare de10mii euro…am platit cate 7mil vechi in fiecare luna pana in luna a12/2013 cand am fost in imposibilitatea de a mai onora plata ratelor…BRD_ul a vandut creditul celor de la INKASSO ca apoi acestia sa ma stresseze in toti acesti ani cu telefoane si somatii de plata fiecare dintre ele continand sume din ce in ce mai mari(dobanzi peste dobanzi…etc-)bineinteles ca somatiile veneau pe adresa din romania unde locuiesc parintii mei inclusiv eu pana acum 10 ani.Pe 12 iulie a ajuns pe adresa din romania o hotarare de executare silita fara ca cineva sa fi semnat de primire..(.pur si simplu tatal meu a gasit_o in cutia postala) in care scrie ca sunt executata silit pentru suma de 200 mil vechi ,mentionez ca nu am nimic pe numele meu,doar un amarat de cont la RAIFFESEN BANK in care imi platesc ratele la un credit mai vechi, comt pe care din data de 7 august este pus poprire pentru suma de 4400 euro,suma insemnand restanta de la BRD.Intrebarea mea este:exista posibilitatea de a mai face contestatie la executare?posibil ca,creditul sa fie subscris?ce pot sa fac pentru ca dupa calculele mele plata creditului a fost achitata in cei 7 ani de plata?ramane sa contest executarea silita si sa_i actionez in judecata pentru plata unor dobanzi si sume cu clauze abuzive……?mentionez ca eu merg in romania abia in data de 17 august…nu este tarziu pentru contestatie
  ?Va multumesc anticipat

 51. Bună seara,
  În anul 2005 am făcut un credit la Finnace Bank ( actuala credit Europe Bank), am plătit ceva rate, am rămas fără loc de munca și nu am mai reușit sa achit. Creditul a fost în suma mica, 2300 lei aproximativ., mai aveam de plata cca 1700 lei.
  Nu am primit nici un fel de somatie acasă în totî acești ani pana astăzi, 31.08.2017 când am primit direct sentința judecătorească prin care se admite executarea silita prin poprirea din salariu pana la stingerea creanței care a ajuns la sumă de 5700 lei. Pot invoca prescriptia printr-o contestație în instanță?

  Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
  Cu respect,
  Ana Dincovici

 52. Daca in contractul de credit , clauza de scadenta anticipata nu este clar formulata, nu are un termen de neplata ci spune doar “banca poate declara creditul scadent anticipat”, cum se calculeaza termenul de prescriptie? Creditul este acordat in febr 2013, achitat lunar pana in decembrie 2013, cu doua luni neachitate in aceasta perioada. Cont dat la agentie de colectare debite, plata facuta la somatiile lor in luna mai 2014, deci cu 5 luni intarziere. In august anul acesta este primita instiintare de poprire de la executor pentru un alt creditor decat cel inital (credit cesionat) printr-un avocat. Este prescris creditul? Este legal sa actioneze in instanta un “creditor” despre care nu stii ce calitate are? nu am primit niciun notificare de cesiune asa cum se mentioneaza in contractul de credit.
  Va multumesc!

 53. Buna ziua D-le Avocat

  Am o nelamurie pentru un credit luat in 2008 nu am primit nimic in tot acesti ani si anul trecut adica mai precis in 2016 am primit executare silita pentru acest credit cu o suma dubla .Am o intrebare nu este prescris dupa aproape 9 ani?Si daca da ce trebuie sa fac

 54. Buna ziua spune-ți mi va rog daca am luat un credit in 2006 și am platit până în 2010 după care nu am mai putut să plătesc. Acum am primit proprire pe contul cu alocația copiilor și sechestru pe mașină. În cât timp se prescrie creditul sau nu se poate prescrie. La bancă mi sa spus că au cesionat creditul la o firma Creditt Inkaso Învestmânts și acum executorul mi a trimis altă firmă Agio …. Spune-ți mi daca de poate face ceva

 55. Buna seara. Am 2 executari silite care cred ca sunt de peste 4 ani. As dori sa stiu daca dupa acest timp nefiind executatata mai este pe rol. Cum pot afla?

 56. Bună ziua domnule Av.Cuculis Adrian
  Am primit la serviciu o adresa de infintare a popririi printr-un BEXJ pentru o suma de bani ca rest de plata rezultat dintr-un credit contractat in 2008 la EFG Retail
  credit ce a fost cesionat la Prosperocapital SaRL prin KRUK Romania ,în temeiul unui contract de cesiune de creanta încheiat în data de 16.0.2016.Va rog sa mi spuneți daca exista posibilitata de a ataca în instanta încuviințarea executări silite sau sa invoc prescriptia dreptului executării silite.Va mulțumesc pentru timpul acordat .

 57. Buna ziua! Am doua executari silite pe baza aceluiasi contract cu banca. una a fost respinsa chiar si in apel ( definitiva), iar cealalta a fost admisa Intrebarea este. are dreptul un executor sa ceara doua executari pe baza aceluiasi contract.

 58. Buna seara,

  Va rog imi puteti spune cum se incepe o actiune pentru constatarea prescriptiei unei sulte a.i. sa poata fi stearsa din cartea funciara?

  De asemenea, imi puteti estima costul unei astfel de actiuni.

  Va multumesc,
  C. N.

 59. Buna ziua. Am dosar de executare deschis in baza unui contract de credit prescris, dar pt ca nu am stiut, nu am facut contestatie la vremea respectiva. Toate actele de executare si toate instiintarile se trimit la o adresa la care nu mai locuiesc din 2009. In cadrul acestui dosar de executare mi s-a instituit poprire pe venitul salarial in 2016 si lunar se depune in contul executorului 10 lei. Intrebarea mea este daca mai pot face acum contestatie invocand prescrierea dreptului de a cere executarea silita? La adresa la care locuiesc in prezent nu am primit niciodata niciun act din partea executorului desi cunoaste noua mea adresa, iar despre executarea silita eu am aflat doar cand angajatorul a primit adresa de poprire si m-a anuntat, verbal, in 2016. Credeti ca as avea vreo sansa, sau creditorul invocand faptul ca am introdus actiunea tardiv (as fi putut sa contest un act primit, dar nu e cazul, pt ca la adresa unde locuiesc nu am primit nimic sau as fi putut sa contest cand s-a facut prima retinere din salariu, dar cum nu cunosc legea, nu am stiut ce am de facut), imi “reteaza” orice sansa din start? Va rog mult, astept un raspuns din partea dumneavoastra. Multumesc frumos.

 60. Buna seara. Am facut un imprumut la BCR in 2007 si am reusit sa platesc ratele pana in 2009. Am primit diverse notificari de la Kruk pe care le-am ignorat dar in 2015 au trimis la angajator foaia de proprire/ executare silita.
  Se mai poate face ceva acum, va rog? Multumesc anticipat.

 61. Buna Ziua, in anul 2013 am semnat un contract cu telekom, dupa 3 luni nu am mai achitat nimic, insa saptamana aceasta am primit o somatie de plata de la executor judecatoresc iar in caz contrar voi fi executat silit. Ce ma sfatuiti? Cu respect

 62. Am luat un credit de la raiffeisen in 2008,am platit vreo 3 rate dupa care nu am mai platit pt ca nu sa mai putut.in luna februarie 2018 imi vine o instiintare de la nu stiu ce creditor ca sa platesc jumatate si dupa sa ne intelegem ca daca nu o sa inceapa procedurile de executare silita. Eu pot invoca termenul de prescriptie?multumesc

 63. Buna ziua!Am luat un credit in 2005,apoi am facut refintare in 2017de la Bank Post și am platit până în aprilie 2010 după care nu am mai putut să plătesc. Acum am primit somatie dela un executor judecatoresc din Arad eu locuind in Timisoara ,somandu-ma sa plătesc o sumă de bani creditoarei PROSPEROCSPITAL SARL firma cde care nu am auzit care nu mi-a trimis nicio o notificare in toti acesti ani decand eu am achitat ultima rata! Va rog sa-mi spune-ți daca de poate face ceva…dacă am vreo sansa in instanta trecând la contestație la executare! Contestația se poate face in 15 zile de la data informării mele adică data cand am primit acasa somatie si nu data cand a fost trimisă!?
  Va multumesc!

 64. buna ziua, sunt executata silit de un “presedinte” ales doar in2012 cind s-au facut actele de infiintare a asoc.de proprietari.Toate instantele,considera ca acest proces verbal de constituire +hotarirea data de a capata personalitate juridica a asoc.de prop. ii da dreptul de a angaja si destitui persoane si salarii dupa bunul plac al acestuia. mentionez ca din 2012 si pina in prezent NU EXISTA NICI UN PROCES VERBAL AL VREUNEI ADUNARI GENERALE SI NICI UN FEL DE ALTA ADUNARE A ASOCIATIEI. Ce este de facut ? Ma puteti sfatui ? Va multumesc! vg

 65. Buna ziua,am facut un credit cu buletinul la banca raiffeisen in anul 2009 si Nu am mai achitat nimic din anul 2010 sa prescris imprumutul si daca Nu se poate sa imi puna sechestru pe proprietati daca detin?multumesc

 66. Domnul Anchetator procuror in 2003 ,a bagat un copil de 19 ani ân puscarie fara sa gaseasca o proba concretă. Partea vătămată David marian a facut plîngere la politie ,in comuna stanisesti jud bacau in 2003 ca lau batut 2 indivizi dar erau mascati si nu eau conoscut . Dar banuieste 2 persoane ,tot din sat de unde este Parta vatamată. Cei 2 suspecti este Patriche vasile ,si Vasilache Eugen . Si acesti suspecti au declarat la politie ca habar nu are de ce este chemat la politie . Si tatal lui David marian ,partea vatamata ,a vb cu domnul politist sef de post din 2003 comuna stanisesti jud bacau. Daca e posibel sa mai cheme alti suspectii ,Si domnul politist smecher ,a zis da chemam pina cind gasim un vinovat . Si lau chemat si Pavaluta viorel ,si pe Pavaluta i ion . Si ei la fel au declarat ,ca nu stie nimic despre acest copil care declara ca este batut . Dar acest copil David marian ,ar fi fost batut tot de verisori lui de la niste fete ,lupoaie florin ,si Catauta marian .De la fete sar fi luat acesti copii de 19 aniii totiii aveau aceasta varsta 19 si 20 de ani . Pina la urma domnul Dragos cojocariu cornel . A facut dosar penal lui Pavaluta constantin fara probe si fara martori . Donnul anchetator a facut 4 declaratie de la primi suspe ti ,ca ei ar fi zis ca stie cine la bat pe david ,si ca Pavaluta constantin ar fi comis fapta . De tentativa de omor ,si Pavaluta constantin nu lau pus sa de-a o declaratie ,sau sa scrie vreo declaratie ,nici so semneze nu lau pus . Pavaluta constantin nu a scris nicio declaratie ,si nici nu a semnat vreo declaratie . In numele lui este pusa o declaratie precum recunoaste ca el a lovit partea vatamata David marian cu furca in cap . Dar Pavaluta constantin habar nu are de asa declaratie . Pentru ca el nu a scris asa declaratie. Si lau condamnat la 8 ani cu executare fara probe si fara Martori adevarati . Tot falsificat si probe false puse la dosar . Dosar fantomo eau fcut lui Pavaluta constantin. Cerim sa se faca justitie pentru acest copil ne vinovat . A mai ramas in romania asta ,care sa faca o justitie curata fara coruptie . Speram ca Domnul Dragos cojocariu cornel sa nu mai fie Anchetator ,ca baga oamini in puscarie pe banda rurală. Si face dosare penale la oamenii fara probe sii martori .vrem acest criminal de ANCHETATOR CORNEL sa fie tras la raspundere ,pentru tot raul care ea dacut lui Pavaluta constantin. Ca sufera acel copil ne vinovat . 2019 justite sa se faca .

 67. Buna seara, mama mea (decedata in prezent) a girat o persoana (decedata in prezent) la un CAR. Exista posibilitatatea ca eu in calitate de moștenitor al girantei sa fiu obligat sa plătesc datoriile împrumutatei? Împrumutul a fost luat in anul 2011, Menționez ca nu am primit niciun fel de adresa sau somație in acest sens doar verbal informații de la un reprezentant al car. Știu doar ca sau făcut proceduri de notificare, informare probabil și incercari de executare pe numele împrumutatei dar fără succes. Va mulțumesc anticipat!

 68. zilele trecute m-am trezit cu o suma opita de banca din salar , cind m-am dus sa ma interesez dc mi sa dat numele executorului care a curet popirea , problema mea este ca datoria este prescrisa deja de 5 ani
  am luat legatura cu executorul dar nici pina azi adica la 5 zile nu am primit nimic legat de acesta executare
  Datoria era de 200 de euro si nu am mai achitato in 2011 pentru ca am ramas fara servici , in 2016 cind m-am angajat m-am dus la banca si am vrut sa imi plaesc datoria dar banca mia comunicat ca in dosarele lor nu apar cu nici o datorie , deoarece considerind ca nu mai sunt eligibila acestia au vindut creanta unei firme
  am consultat la data respectiva un avocat iar acesta m ia spus ca doar banca putea sa ma execute in termen legal de 3 ani cum nu a facut o datoria s-a prescris si niici un executor cu scaun la cap nu face o executare nelegala iar acum dupa mai bine de 9 ani de cind am luat creditul si nu l-am achitat m-am trezit cu o executare fara o actiune judecatoreasca plus ca suma ceruta este de mai bine de 2000 si ceva de euro
  Executorul la telefon a aruncat pisica in curtea societatii care ia inaintat dosarul , am luat legatura telefonic si cu acestia care la rindul lor a aruncat pisica in surtea executorului ca suma a fost stabilita de acesta
  asa ca in momentul acesta nu am nici acte legate de executare sa stiu ceva concret si sunt si in impas financiar deoarece mi-am investit tot in renovarea locuintei
  ce pot face ?

 69. AM CASTGAT O CONTESTATIE LA EXECUTARE PE FOND,DAR DUPA APELUL FORMULAT DE O FIRMA DE RECUPERARE CREANTE AM PIERDUT.CARE ESTE TERMENUL DE A DEPUNE CERERE DE REVIZUIRE SI DACA AM SANSE SA CASTIG.VA MULTUMESC.

 70. Bună ziua, am o nelămurire.
  Tatăl meu a făcut un credit în anul 2006 pentru o mașină. A plătit ceva timp, aprox jumătate din sumă până când, în urma unor probleme de sănătate, a rămas fără loc de muncă, drept urmare nu a mai putut achita(2009-2010). A fost, bineînțeles bombardat cu apeluri până când nu au mai dat de el.
  Are o casă și mașina pe numele lui, iar acum dosarul se află la Agio, a doua firmă de recuperări la care a fost trimis. Doar în cazul unei cereri de executare silită trimisă acasă putem face o cerere de anulare? Firma nu are detalii despre el(număr de telefon, adresă) deoarece ne-am mutat. Ce-i de făcut ca să putem anula acest debit restant? Doresc să menționez faptul că a fost extrasă suma de 20.000 de RON de pe cardul mamei mele, acest lucru anulează prescripția deoarece nu este o depunere voluntară, corect?
  Ideea este că vreau să îi sun să închidă situația respectivă fără să trebuiască să achit și doresc să știu cum.

 71. buna ziua.am avut un credit la reiffeissen bank de 3 salarii,cam 40 milioane,pe timpul acela,asta se intampla in anul 2009,mentionez faptul ca NU am platit nici macar o rata din acel imprumut pana in ziua de astazi,din motive obiective.am tot primit hartii de la diverse firme de recuperare,dar fara sa fiu executat silit,pt ca nu am nimic pe numele meu,nici bunuri nici masini,terenuri etc ce se mai poate intampla pe viitor?mentionez faptul ca lucrez si am deja 3 propriri de salariu.va multumesc.

 72. Un titlu de creanta emis in 23.05.2013 poate fi inscris in Titlu Executoriu emis in 19.11.2018 (dupa 5 ani si 6 luni) pe baza caruia sa te execute silit prin blocarea sumelor din contul de pensie?

 73. Buna ziua,

  Am o problema foarte veche legata de un contract de credit (linie de credit in sum ade 100.000 euro) acordat unei societati la care am figurat ca si administrator, incheiat la 10.03.2008 cu scadenta la 12 luni. Pentru acest contract am garantat cu:
  -garantie reala mobiliara asupra soldului creditor al unor conturi;
  -cesiune globala a creantelor avand ca obiect totalitatea drepturilor si intereselor , incasarilor si veniturilor prezente si viitoare ale societatii dar si ale garantului(subsmenata si fostul sot)
  -garantie reala mobiliara cu totalitatea bunurilor mobile ale imprumutatului(societatea) si ale garantilor
  – bilet la ordin emis fara protest de societate si avalizat de mine si fostul sot in valoare de 119.000 euro, cu scadenta la 26.06.2010.

  Cu acesti bani fostul sot impreuna cu asociatul sau trebuiau sa aduca muncitori din strainatate pentru lucrari si sa le cumpere echipamente. Nu a fost asa, mai mult de jumate din acesti bani fiind scosi de asociat din tara, intr-o societate bulgarească, ceilalti fiind folositi de fostul sot in achizitionarea unei masini cu care a avut un accident foarte grav la nici o luna de la achizitionare pentru care nu a avut asigurare CASCO.

  Faptul ca, la acel moment, nu eram implicata deloc in afacerile sotului, eu figurand doar cu semnaturi, acum ma costa enorm, pentru ca am semnat și am fost de acord cu lucruri pe care nu le intelegeam atunci dar care au efecte foarte urate, in plan personal, și in ziua de azi.

  Astfel, la acest moment am conturi poprite si, desi intre timp am inteles foarte bine tot mecanismul pus in miscare de recuperatori, nu ma mai ajuta la nimic. Nu am constientizat o clipa, la momentul anului 2008, foarte tanara fiind si dorind sa-mi ajut sotul la intemeierea unei afaceri, ca ceea ce voi semna reprezinta o asumare uriasa patrimoniala.

  In fine, trecand peste aspecte subiective ale cazului, ma aflu acum intr-o continua cautare de solutii juridice pentru a ma elibera de aceasta povara pentru care port doar vina unei naivitati/prostii pentru care nu-mi gasesc scuze. Ma incurca foarte mult imposibilitatea aplicarii institutiei perimarii in cazul unei executari silite prin poprire, valabila chiar si in vechea reglementare procedurala civila.

  Ca acte de executare am primit doar somatie cambiala la 11.10.2010 și instiintare de infiintare a popririi la 08.02.2011.

  Anul trecut am primit o oferta de la un recuoerator in sensul de a mi se diminua creanta daca achit intr-un anumit termen. Imi pare rau ca nu am facut demersuri sa intru in posesia acelei hartii(a fost trimisa la o veche adresa), pt ca mi-as fi putut da sseama unde se afla acum cesionata, eventual creanta mea si c are este stadiul dosarului de executare.

  In ceea ce priveste societatea emitenta a biletului la ordin , a intrat in insolventa, faliment, a fost lichidata. Mare noroc am avut ca nu mi-a fost atrasa raspunderea in calitate de administrator. Procedura s-a incheita acum cativa ani cand inca nu incepuse practica antrenarii raspunderii, automat, odata cu intrarea in insolventa.

 74. in cazul unei propiri pe salar in care nu se acopera nici macar dobanda, cat timp este propirea ? pana la sfarsitul vieti ?
  Am o propire de salar si din cate vad eu dobanda pe an este de 2000 de franci, nu am bunuri marereale care pot fii executate, sa ma astept ca tot restul vieti sa virez 1/4 din salar
  Multumesc anticipat

 75. Buna ziua, in anul 2016 am divortat. In timpul casatoriei am contactat doua credite pentru nevoi personale, unul pe numele fostei sotii si unul pe numele meu. La divort am hotarat verbal de comun acord ca fiecare sa plateasca in continuare creditul lui. Fosta sotie in luna decembrie a terminat de achitat creditul pe numele ei si acum dupa trei ani si trei luni mi-a transmis ca urmeaza sa ceara in instanta ca eu sa ii achit jumatate din acel credit. Mentionez ca eu si in prezent achit la creditul pe numele meu. Cum pot demonstra ca fiecare a ramas sa achite creditul contractat in nume propriu, in caz contrar daca se poate invoca termenul de prescriptie, va multumesc.

 76. D-nule avocat cu respect vă prezint cazul meu : am primit o notificare de la Banca Transilvania pe 15.02.2020 in care ma notifică ca am de plată suma de 13355 lei din care 4960 principal RESTANT in urma unui card de credit, dobânda restanță 303 lei si penalități 7889 lei, după ATENTIE, 3389 ZILE întărziere. În tot acest timp nu am primit nici o înștiințare pe această linie deși telefoanele pers. si serviciu nu sau schimbat. Menționez că în 2012 am pierdut casa prin executare silita, în urma tăierilor de salarii din 2010, prin Volskbank, care a fost preluată de B.T. Menționez că nu am primit nici o înștiințare în toți acești 9 ani, deși sunt în baza lor de date cu tel. de contact si loc de muncă neschimbat în Buc. Va rog sfătuiți-ma cum să procedez ?!? Mulțumesc anticipat !

  • Buna ziua, acele contracte erau pline de clauze abuzive si sincer sa fiu daca ati fi ajuns sa contestam noi executarea silita cred cu tarie ca am fi rezolvat problema. O sa va rog sa ne sunati la 0722298011 si vedem ce mai putem face.

 77. am platit o suma in doua rate, in anul 2017 si 2018 pentru un teren unde eu am numai 1/10.
  Din ce moment intervine prescriptia, din anul 2017 sau din anul 2018?

 78. Buna ziua! In anul 2006 am luat un credit de la bankpost.si la at credit fiind girant la alt credit luat de fosta sotie .mentionez ca sa dispus executarea bunurilor in instanta in anul 2016 a ramas titlu executoriu..neavand bunuri mobiliare si imobiliare nu sa efectuat executarea ..sa prescris plata datoriei sau inca este valabila..Multumesc!

 79. Buna ziua, am avut un card de debit la BRD, cardul l.am facut cand aveam 16 ani, nu am stiut ca trebuie sa platesc 5 lei pe luna, acum 4 ani am fost sa inchid contul si mi-au spus ca am o datorie pentru procesarea cardului pe care trebuia sa o platesc luna de luna 5 lei , cand am fost sa inchid contu, mi-au spus ca nu se poate daca nu achit suma de atunci era 110lei ( in conditile in care eu nu am folosit cardul de 4 ani ). mentionez ca nu este card de credit sau ceva, e un card de debint, aveam administrarea de cont 5 lei pe luna de care nu stiam, si s-au adunat banii. citatii ceva nu am primita acasa, se poate prescrie sau imi puteti da un sfat o parere ce trebuie sa fac? de card nu m.am folosit dde ani de zile, ba chiar de 2 ani am predat cardul dar nu vor sa inchida contul… multumesc:)

  • precizez ca in sistemul celor de la BRD apare ca acest card nu a mai fost folosit de ani de zile… cu toatea astea sunt obligata sa platesc ceva de care nu m.am folosit

 80. Buna ziua
  Am avut in credit in 2007, am incercat sa platesc ratele in 2009 si de atunci tot pun procese de executare silita( ultimul in 2017) pe un sold de 7000 lei. Sunt plecata din tara din 2005. Ar fi prescris? As putea face cv sa inceteze? Datoriile la contract de telefonie se prescriu si ele? In biroul de credite apar cu ,,date in existente,,- asta inseamna ca s a sters? Multumesc

 81. Buna seara,

  Am primit somatie de executare imobiliara pentru un credit bancar din 2012 (credit bancar +card de credit) in urma cu cateva zile. Cu toate acestea, am mai avut un alt dosar de executare silita pe aceeasi cauza, nu mai retin daca creditul bancar si cardul de credit aveau contracte diferite insa ce tin minte este ca am platit integral suma executata silit in 2016.

  Crezand ca am platit absolut tot, deoarece am intrebat la data respectiva, nu am mai pastrat mail-urile/dovada platii sau le am pe undeva in tara, eu fiind in strainatate in prezent.

  Ce as dori sa va intreb daca aceasta executare imobiliara este valida in contextul de fata , in numele Invest SRL(nu stiu cine sunt si ce legatura au cu credit ul meu de la BCR).

  Nu am proprietati sau bunuri pe numele meu in Romania, si nici rezidenta fiscala.

  Multumesc,
  Ela

  • Chiar adca nu este valida din punctul dvs. de vedere si poate pe fond chiar este o executare silita ilegala, aveti OBLIGATIA sa faceti contestatie la executare silita URGENT, pentru a putea indica aceste neregularitati si ilegalitati. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 82. Buna seara, As putea putea apela la serviciile dvoastra daca sunt in strainatate pentru constestare? Din pacate nu am cum sa ajung in tara in urmatoarele lui. Practic in studentie am avut un credit de nevoi personale(cca 3000Ron) la BCR +un card de credit (700 Ron, in orice caz o suma mica) pentru care am semnat toate actele in aceeasi zi. Am primit instiintare de poprire pe salariu, fapt pentru care mi s-au oprit in jur de 5000Ron si imi amintesc ca m am interesat daca aceasta suma acopera toata datoria, si mi s a confirmat ca da. Se pare ca doar creditul a fost platit si nu si cardul. Multumesc!

  • Buna ziua, da va putem ajuta cu contestatia la executarea silita chiar daca sunteti plecat in afara tarii. Va las si un nr. de telefon la care ne puteti suna 0722298011 . Cu stima, av. drd. Cuculis.

 83. Bună seara, am și eu o întrebare. Am avut un contract de telefonie mobila la Cosmote în 2012, pe o perioada de 2ani și m-am trezit acum cu cei de la Kruk ca am de plata 2200 lei. I-am întrebat de unde suma asta și mi-au trimis niște sume, deși eu le-am cerut sa vad de unde provin sumele, am uitat sa plătesc factura, nu am încheiat contractul când s-au împlinit cei 2 ani. Nimic concret de la ei. Menționez ca timp de 6 ani nu am primit nicio înștiințare ca am restanta. Ce pot face?

  • Datoria in mod vadit este prescrisa. Puteti deschide o actiune pe cale separata de constatare a prescriptiei dreptului material la actiune, bazat pe adresele lor prin care va tot solicita plata unor sume prescrise. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 84. De la kruk am primit o singura înștiințare, atât, de la cealaltă firma de recuperare de la care ei au preluat creanța eu nu am primit nimic.

 85. Buna ziua ,
  domnule avocat am si eu urmatoarea problema , am avut un credit de nevoi personale la banca x , datorita faptului ca am fost disponibilizat in anul 2010 nu am mai putut plati ratele ,ulterior creditul fiind cesionat celor de la kruk .
  din anul 2011 incoace primesc tot felul de amenintari de executari silite de la diversi executori . ultima fiind din luna iulie 2020 in care mi se blocheaza un cont la o banca cooperatista desi nu inteleg cum deoarece acel cont nu exista demult fiind inchis
  mentionez ca din anul 2010 nu am facut nici o plata
  Ce se poate face ? multumesc

  • Buna ziua, chiar daca ati venit mai tarziu sa cautati ajutor specializat pe partea de executare silita, totusi nu este tarziu fiindca se vor putea face contestatii la executarea silita. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 86. Buna ziua!

  Prescrierea se aplica si pentru credit ipotecar, dupa ce a fost executat silit un imobil, vandut la licitatie, apoi s-a incercat sa se rezolve prin legea 77 si in continuare a ramas nerezolvat? In timpul procesului, banca a cesionat creditul unei terte entitati de recuperare creante.

  Mentionez ca nu mai sunt angajat din iunie 2019. E nevoie sa astept 3 ani de la acest termen pentru a invoca prescrierea creditului ipotecar?

  Va multumesc!

  PS: O alta speta ar fi un credit de nevoi personale executat silit, pentru care Kruk imi tot facea poprire din salariu. Din iunie 2019, nu am mai achitat nimic, deoarece nu m-am mai angajat. Pot prescrie si aceasta datorie?

 87. Bună ziua,

  În luna noiembrie 2015 am încheiat un contract de abonament de telefonie mobilă. Pe la începutul anului 2016, din motive personale, am fost în imposibilitatea de a mai achita abonamentul, apoi abonamentul fiind închis. Nu am primit niciodată vreo scrisoare de la vreo firmă de recuperare creanțe datorită faptului că pe atunci CI prin care am încheiat contractul figura la altă adresă. Între timp eu m-am mutat în chirie la altă adresă și multi ani am avut și probleme cu buletinul deoarece expirase. Lucrez și acum cu carte de muncă normă întreagă, dar niciodată nu mi s-a tras din salariu.
  Contractul și datoria restantă a fost vândută către numita firmă KREDYT Inkaso. De la sfârșitul anului 2016 până la începutul anului 2020 am primit zeci de e-mailuri prin care mă înștiința că figurez cu datoria restantă de x lei și oferte de achitare în rate. Și multe amenințări “cu instanțele judecătorești”. Mereu am ignorat aceste mesaje primite prin poșta electronică.
  Luna aceasta ( Octombrie 2020) găsesc în poștă o notificare cu număr de dosar în care scria “ca s-a făcut prezența pentru înmânarea actelor ȘAMD” și mă invita în ziua x, ora y să mă prezint la judecatoria X, camera y pentru înmânarea actelor de procedură . Târziu am găsit notificarea în poștă, expirase și acel termen cu mult. Însă am cautat pe internet după număr de dosar și așa am aflat că firma pe care am menționat-o mai sus a depus o “cerere de valoare redusă” împotriva mea. M-am documentat astăzi, în mare parte, ce reprezintă și acestă cerere de valoare redusă. Însă mi se pare absurd ca după atâția ani să fiu chemat în tribunal cu o datorie care în mod normal s-a prescris de mult. Adevărul că am avut domiciul necunoscut mulți ani, locuit fără forme legale mulți ani, însă acum când am pus în ordine lucrurile, undeva m-au găsit cu adresa. Proprietatea nu este a mea, tot în chirie locuiesc. Însă este normal cum se procedează? Poate să dea instanța câștig de cauză firmei de recuperare dacă au trecut atâția ani? Tot pe internet am citit că și executorul judecătoresc poate respinge să recupereze o datorie trecută de acest termen. Acum, na… Internetul. Nu am cunoștințe juridice.

 88. Buna ziua, stimate domnule avocat. In 2005 tatal vitreg m -a imprumutat cu suma de 3000 roni, prin act notarial.Termenul limita era de 10 ani. Din cauza unor necazuri familiale, nu am reusit sa returnez suma. Tatal vitreg mai are posibilitatea sa ceara recuperarea imprumutului, fie si printr -un urmas, respectiv, sora mea vitrega.Va multumesc!

 89. Buna ziua,

  M-as bucura daca inca ati urmari comentariile si mi-ati raspunde si mie.

  Am facut un credit pe mai multi ani in 2005 (la BRD), din 2008 nu am mai putut plati creditul, iar in 2009 am primit prima somatie de executare silita.

  De atunci am tot primit pana in 2016, insa din 2016 nu am mai primit nimic.

  Mentionez ca imobilul care era urmarit a ajuns intr-o stare avansata de degradare, as face cateva lucrari macar sa-l aduc intr-o stare incat sa nu se degradeze si mai repede. Dar nu stiu daca este o idee buna !?

  Intrebarea ar fi: s-a prescris dreptul de a mai putea fi exectuat silit ?

  Va multumesc !

 90. Buna seara,

  Cu stima apelam la consilierea Dvs :
  Credit bancar 2008 / titlu executoriu 30.10.2014 nu am primit nimic pana in prezent – BEJ adresa incheiere suplimentare cheltuieli 11.06.2021 trimisa la Primarie municipala pt afisare. Locuim in strainatate de 13 ani – contestatie la executare silita sau perimare? Va multumesc anticipat.

 91. Buna ziua. Am facut un credit in 2007 la brd de 30.000l ron. Nu am achitat acest imprumut, dar in 2013,eos a cumparat creantele de la banca side atunci tot imi trimit hartii. Nu leam achitat nimic. Mentionez ca nu au avut ce executa pentru ca nu am nici un bun pe numele meu. Se poate cere prescrierea si anularea datoriei in acest caz?, dupa cum am citit

  2.mi sa prescris anul trecut o datorie la anaf, si astazi 17 august 2021 mia pus poprire pe cont suma de 3370 ronl a unicreditba
  Nk. Nu am bani in cont, deci nu au avut ce opri. Din cate am citit la 11 septembrie 2021 incepe o noua ptrsscriptie. As putea sa ma incadrez in ea si sa scap de aceasta datorie?

  • Buna ziua. Am primit azi un mail de la Viva Credit că figurez cu o restanță la ei din anul 2015 . Am sunat la ei și mi au zis că ei nu au au făcut executări silite pentru datorii și că o fac acum . Le am spus că și dacă aveam este prescrisă datoria dar mi au spus că pot doar face contestație dar ei tot demarează procedurile. Sunt peste 8 ani . Nu mi am schimbat nici Nr de telefon și nici mailul și nu am primit nimic până azi.A zis că sa plătesc în 5 zile o anumită suma! Ce pot face ?Mai pot face ei ceva după atâta timp?

 92. In 25iulie 2011 fiul meu a luat un credit de nevoi personale ,moare in 29.11.2011 nu se mai plateste nici o rata ,primeste o scrisoare de la kruc care -l informeaza ca din data de 26,02,2014 a fost incheiat un contract de cesiune iar in data de 10,09.2015 soseste un plic de la executorul judecatoresc; Incheierea civila nr3048/CC/2015 din data de 24.07.2015.Mentionez ca are 3/8 cota parte din apartamentul pe care -l detin Ce ma sfatuiti sa fac in viitor ?Mentionez ca nu am facut succesiunea, in cazul in care o fac se poate sa se indrepte asupra mea?

 93. Buna ziua,
  In 2015 s-a emis un bilet la ordin semnat de mine in cadrul societatii unde eram asociat,fostul sot conducea deci nu prea aveam de ales la acea vreme si ma mtrezit ca sunt data in judecata pentru o suma neachitata din firma…de atunci nu am primit poprire insa azi am primit pentru cheltuieli de executare,au trecut mai mult de 3 ani …ce e de facut ca nu mai inteleg nimic?Paguba nu am produs eu personal,firma s-a executat…ce sa imi vina pe nume dupa atata timp???macar sa stiu Ce anume am de plata.

 94. Buna ziua! Daca ma puteti ajuta va rog cu o informatie: Am pe cineva in familie care a decedat in 2015, iar asigurarea creditului nu a vrut sa acopere creditul. La momentul decesului am dus certificat de deces si alte documente, iar concluzia asiguratorului creditului a fost ca nu doreste sa plateasca. Drept urmare din 2015 incoace, banca tot trimite cereri de plata cu suma ajungand de la 600 ron in 2015 pana la 2500 acum. Nu s-a facut nici o plata catre banca in toata aceasta perioada. Am inteles ca termenul de prescriptie s-a scurs demult, insa banca tot trimite notificari cu dobanzi adaugate. In aceasta situatie, ce pot face ca datoria sa fie prescrisa de catre banca? Trebuie sa astept sa inceapa executarea silita si sa o constest, sau exista un demers ce il pot face acum ca sa inchei toata povestea inainte sa hotarasca banca sa demareze o executare silita ilegala?

 95. Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati macar cu un sfat: credit de nevoi personale contractat in 2008, achitat rate pana in 2010, plecat 3 ani din tara, timp in care s-au trimis notificari, mai intai de catre banca apoi de catre firma de recuperari creante. In 2014-2015 s-a pus poprire pe venituri pentru o perioada, apoi am schimbat jobul si orasul, prin urmare poprirea a incetat. In 15.03.2019 instanta a pronuntat o sentinta de executare silita, la solicitarea unui birou de executor judecatoresc, la cererea unei alte frme de recuperari creante (s-a tot cesionat datoria in toti acesti ani). In toti acesti 3 ani (care se implinesc maine) nu s-a executat fizic nimic, nu am bunuri si nu au fost identificate venituri proprii, doar asupra unui cont bancar in care nu exista sume de bani sau operatiuni bancare. La ce sa ma mai astept acum? Teoretic, au trecut cei 3 ani de la data sentintei, pot solicita BEJ ridicarea popririi asupra contului? ma pot astepta la alte surprize? Multumesc!!

  • Buna ziua, asa este insa de regula sunt multe abuzuri in zona executarii silite. Daca primiti acte de executare silita va rog sa ne trimiteti pe whatzap la 0722298011 toate actele de executare silita. Cu bine, av. drd. Cuculis

 96. Buna ziua! In anul 2006 am facut un abonament la Orange cu telefon inclus. Dupa 6 luni am fost in imposibilitatea de a plati, fiind plecat din tara.Acea datorie a fost preluata de firma EOS KSI care mi-a trimis diverse plicuri cu instiintari de plata din ce in ce mai mari pana prin anul 2010 dupa care nu am mai primit nimic.Anul acesta in luna Februarie primesc din nou o instiintare cum ca am o datorie de 1700 ron si daca platesc in decurs de 15 zile aceasta se reduce cu 50% (850 ron) . Trebuie sa platesc aceasta datorie dupa 16 ani sau s-a prescris? Va multumesc.

 97. Buna ziua,
  In data de 08.05.2022,facand parte din cele 23000 de persone reclamante privind dereptul la 8% din actiunile OMV PETROM,am castigat definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie dereptul la cumpararea cotei parte din aceste actiuni la valoarea din momentul privatizarii.
  Avand in vedere ca pana la aceasta data nu s-a pus in aplicare aceasta hotarare,va rog sa imi spuneti daca acest drept se prescrie dupa perioada de 3 ani.

  multumesc!

  Cu stima.

 98. Buna ziua! As vrea o lamurire din partea d-stra daca se poate. Am luat in 2008 un credit de 3500 E de la BancPost. Tot in acel an am achitat cam 2000 lei din acel credit. Dupa care nu am mai achitat deloc. Intreprinderea unde lucram nu a oprit ratele pe statul de plata cu toate ca avea citatii de retinere din partea bancii. intre anii 2011 si 2016 nu am lucrat deloc, unitatea intra in stadiul de restructurare si apoi de lichidare. Banc Post a trimis dosarul la Krug Romania. Stiu ca , cel putin, ca in perioada 2012 – 2016 nu am primit si nuam semnat nicio comunicare din partea lor. Pana in 2020 dosarul atrecut prin cel putin 2 executori. Nu s a in tamplat nimic in acesti 5 ani pana in 2016 cand m-am angajat. De atunci a inceput executorul sa trimita la institutie citatii de plata. Avand salariul mic nu am achitat deloc. Acum a inaintat si la Cadastru retinerea imobilului. Imobilul este pe numele meu si al sotiei de care sunt divortat. Va rog sa-mi spuneti, tinand cont ca eu nuam avut la cunostinta vreun act, nu am semnat pe niciun document in acesti 4-5 ani , aceasta suma intra la forma de perimare sau prescriptie. V amultumesc!

  • Buna ziua! As vrea o lamurire din partea d-stra daca se poate. Am luat in 2008 un credit de 3500 E de la BancPost. Tot in acel an am achitat cam 2000 lei din acel credit. Dupa care nu am mai achitat deloc. Intreprinderea unde lucram nu a oprit ratele pe statul de plata cu toate ca avea citatii de retinere din partea bancii. intre anii 2011 si 2016 nu am lucrat deloc, unitatea intra in stadiul de restructurare si apoi de lichidare. Banc Post a trimis dosarul la Krug Romania. Stiu ca , cel putin, ca in perioada 2012 – 2016 nu am primit si nuam semnat nicio comunicare din partea lor. Pana in 2020 dosarul atrecut prin cel putin 2 executori. Nu s a in tamplat nimic in acesti 5 ani pana in 2016 cand m-am angajat. De atunci a inceput executorul sa trimita la institutie citatii de plata. Avand salariul mic nu am achitat deloc. Acum a inaintat si la Cadastru retinerea imobilului. Imobilul este pe numele meu si al sotiei de care sunt divortat. Va rog sa-mi spuneti, tinand cont ca eu nuam avut la cunostinta vreun act, nu am semnat pe niciun document in acesti 4-5 ani , aceasta suma intra la forma de perimare sau prescriptie. V amultumesc!

 99. Bună ziua,în 2007 am făcut un credit ipotecar de 100000euro,garanția a fost 2 imobile,am achitat 10000 și nu am mai avut posibilitatea sa plătesc.in 2010 am aflat ca banca a vindut imobilele,între timp,banca a disparut( marfin) și mam trezit cu executare silita prin 2018,ptr suma de 28000 euro.Nu am primit din partea băncii anunț de licitație și nici document cu suma cu care sau vindut acele imobile.In 2021 iar mau dat la executor și au început să-mi pună tot felu de sechestru.ce ar trebui sa fac

 100. Buna ziua!
  In 2007 sotia a făcut un credit de consum,am plătit o perioada ratele însă după aceea am fost in imposibilitate de plata.Creanta a fost vândută către Kruk .In anul 2013 in urma unei hotarari judecatoresti, s-a pus sub urmarire silita un teren pe care il detineam si s-a facut si poprire din salariu pana in anul 2017, cand am intrat in concediu ingrijire copil. Din anul 2017 s-a incetat poprirea pe salariu, iar de atunci nu am mai primit nici o notificare sau informare timp de 5 ani, adica pana in data de 14.10.2022. Puteti sa ma ajutati cu prescriptia datoriei? Multumesc anticipat.

 101. Buna ziua, as dori sa stiu daca la o poprire aflata in derulare de mai bine de 1 an poti sa primestei de la executor o instintare prin care iti comunica ca suma poprita s-a actualizat si a crescut considerabil fata de suma poprita initial, mentionez ca nu se justifica nicicum actualizarea sumei poprite ci doar mi se comunica ca suma s-a actualizat.
  Multumesc

 102. Bună ziua!
  În anul 2018, Jud. BV a anulat un dosar de executare silită, deschis de un executor din raza Curții de Apel Pitești, acesta nefiind competent teritorial. La momentul respectiv, creditorul meu era PROSPEROCAPITAL SaRL. Acum, după 4 ani de când nu s-a mai efectuat nici un act în legătură cu creditul meu, am primit o notificare de cesiune de la INVESTCAPITAL LTD, prin care sunt anunțată că acesta este noul meu creditor, și că de la data primirii prezentei am obligația de a achita datoria.
  Înrebarea mea este ce ar trebui să fac, așa încât să nu-mi creez singură probleme. Aștept să fiu executată silit de Investcapital, sau ar trebui să acționez mai repede, încât să nu se ajungă aici?
  Vă mulțumesc anticipat!

 103. Am facut un credit acum 20 de ani,respectiv in 2004 ptr nevoi personale .
  Intre timp am divortat iar bunurile cumparate au ramas in casa sotului..
  A ramas sa platesca el rata la banaca ptr ca eu am olecat dor cu copilul.
  Azi ,dupa 20 de ani ,ma trezesc la serviciu cu poprire pe salariu.
  Poprirea fiind pe numele de atunci Visan Florentina.
  Ma puteti ajuta ?Va rog.
  Va multumesc tare mult.

 104. Buna ziua.

  De 2 saptamani am schimbat locul de munca. Aici, m-au obkigat sa imi fac card la BCR pentru a mi se vira banii.

  Cand am primit primul salariu, banca mi-a retras 30% din suma incasata proprie pentru un dosar din 2016 (zic ei).

  Eu de 5 ani de zile nu am mai primit nici o proprire, am avut carduri si conturi la alte banci, am primit salariile la alte 3 comanii si nu am avut nici o retinere.

  Ce pot face?

 105. Buna seara ,
  Am primit de la Anaf o somatie si un titlu executoriu in baza unei sentinte a Tribunalului din 19.02.2019. Nu am primit nimic legat de procesul in care s-a dat sentinta , si nu am fost citata legal. Datoria este legata de lichidarea unei firme si pe langa suma datorata catre Anaf , pe care nu o contest, mai apare o datorie legata de un IFN de 85000 lei in conditiile in care am cumparat de le ei o masina care valora 40.000 lei si care ne-au luat-o ( a fost predata catre firma de leasing ) pentru o datorie de aprox 8000 lei facturi neachiate . . Suma catre IFN de 85000 lei nu este prescrisa ? Somatia si titlul executoriu primit de la Anaf are data de 20.09.2023 si cuprinde doar suma cu datoriile de la Anaf.
  Multumesc anticipat !!!

 106. Bună seara!
  Am niște datorii la Administrația financiară sector 2 din amenzi de circulație.
  Din 2013 și până acum câțiva ani am adunat 6800 lei, tot mi-au trimis înștiințări de executare silită aproape in fiecare an. In 2013 apare o plată făcută de mine pentru o amendă, in 2018 apare prin ordin de plată că am plătit 3.3 lei pentru cheltuielile de executare, iar acum in 2023 am mai primit o amendă pe care am plătit-o. Întrebarea este dacă din 2013 și până acum nu trebuiau să se prescrie aceste amenzi și de ce au plătit în 2018 cheltuielile de executare de 3.3 lei
  Vă mulțumesc anticipat!

  • Buna ziua, Butariu Mariana ma numesc va rog sa-mi spuneti daca ultima plata am efectuat la Orengi a fost in August 2018 ,EU au continuation pina in luna Februarie 2019 sa-mi trimita instiintari, desi eu nu am mai beneficiat de serviciile lor, acu am primit citation Judecatoria Gurahont ,reclamani fiind Investcapital ,termen pe 29 11 2023 ,va rog sa-mi spuneti daca pot cere prescriptia ,va multumesc

 107. M-am trezit pe card de CEC cu -3300 debit pe numele unui executor !!!???2017??!!cont blocat și am și un credit la CEC cu garanție imobiliară care nu pot sa achit că mi iau banii in acea poprire??!!

 108. Am doua,popriri la care plătesc de câțiva ani buni și nu reușesc să mai scap de ele,ptr că tot timpul îmi mai adaugă costuri! Și vreau sa scap cumva de datoriile astea ,nu reușesc să iau legătura cu cei care îmi fac popririle!!!????

 109. Buna ziua,
  m-am trezit cu o comunicare de cesiune creanta de la recuperator Veraltis. in cauza este o factura de o firma de cablu care s-a inchis si cand am fost sa duc echipamentele biroul lor era inchis. Factura este din 05.2020 si comunicarea este din 06.12.2023(plus ca au pus-o in casuta unei vecine). nu este prescrisa datoria?

 110. Ma puteti ajuta cu un raspuns va rog
  Am imprumutat o persoana cu o suma de bani si am actionat-o in judecata , am castigat toate cele 3 instante judecatoria,apelul,recursul
  In 2023 am decurs la executarea silita , doresc sa stiu daca aceasta executare are termen de prescriptie pentru a-mi recupera prejudiciul va multumesc

 111. Buna ziua. Am primit astazi o notificare de cesiune de la axfina romania legata de o datorie pe care chipurile as avea-o catre Vodafone. Am sapat destul de mult in trecut, avand in vedere ca nu am fost vreodata client vodafone, dar am fost ce-i drept client cosmote undeva prin 2008-2009 cand aveam pfa. La acea vreme tin minte ca am solicitat inchiderea abonamentului dar se pare ca a fost derulat in continuare. Pana astazi nu am primit nimic, niciodata legat de vodafone sau cosmote sau orice alta firma. Stiu ca nu este o notificare de executare sau de actionare in judecata dar as dori sa ma asigur de optiuni, sa astept sa mai incerce ei ceva sau sa ma indrept eu, preventiv, catre ei in instanta, sa inceteze cu aberatia asta.

  Va multumesc.

 112. Asta inseamna ca putem insela pe oricine ca vom scapa peste 3 ani…nu inteleg ce rol mai are jutecatoria doar sa pierzi niste ani si bani aiurea ..

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.