Datorie Prescrisa In Timpul Executarii Silite

Datorie Prescrisa In Timpul Executarii Silite – Premiera in lupta cu recuperatorii de creante, in speta Prosperocapital SARL.

Desi discutam despre un dosarul deschis in 2012, a fost folosita de catre noi aceeasi strategie, invocarea prescriptiei executarii silite, in cadrul executarii silite.

3 Ani Si 3 Zile – Datorie prescrisa in timpul executarii silite de catre debitor.

Recuperatorul de creante pierde dosarul de contestatie la executarea silita ce ii anuleaza integral un dosar de executare silita din 2012

Datorie Prescrisa
Prescriptia in timpul executarii

Prosperocapital Sarl pierde o suma fabuloasa de 76.0000 de lei asta dupa ce a demarat dupa 8 ani de zile o executare silita in cadrul unui dosar de executare silita deschis in 2012.

De fapt premiera este data de catre faptul ca am reusit intr-un dosar din 2012, sa invocam cu succes prescriptia executarii silite.

Este de netagaduit ca am schimbat practica judiciara in materie de executare silita si am reusit imposibilul prin aducerea unei solutii care sa faca practica pozitiva pentru cei ce se lupta cu recuperatorii de creante, in speta Prosperocapital si altii dar si cu bancile si IFN-urile.

Desi avem deja practica solida pe anularea tuturor executarilor silite in care am invocat prescriptia executarii silite in cadrul executarii silite, aceasta solutie este cu totul si cu totul deosebita fiindca prescriptia a fost invocata in cadrul unui dosar din 2012, unde de regula se solicita perimarea si nu prescriptia, despre care se credea ca NU AR FUNCTIONA in cadrul unui dosar de executare silita deja deschis.

AM SCHIMBAT PARADIGMA – Am reuist imposibilul, intr-un dosar de executare silita din 2012, sa anulam integral dosarul cu toate actele lui de executare silita de 8 ani de zile.

16.07.2020
Ora estimata: 9:00
Complet: Complet nr.11
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executare, invocată de intimată.

Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul A E N, în contradictoriu cu intimata PROSPEROCAPITAL SARL.

Anulează executarea silită ce face obiectul dosarului execuţional nr. 787/V/2012 al S.C.P.E.J C şi C, precum şi toate actele de executare efectuate, inclusiv Adresa de înfiinţare a popririi din data de 13.05.2020.
Document: Hotarâre  1006/2020  16.07.2020

Tehnic, asta inseamna ca fiecare act de executare silita pe care Prosperocapital SARL l-a cerut executorului judecatoresc in dosaru de executare silita deschis in 2012, a fost anulat cu ajutoru prescriptiei invocate conform reglementarii vechi din vechiul cod de procedura civila.

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita*) Articolul 405[ Doctrine] (1) Dreptul de a cere executarea silita se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.

 1. Inceperea executarii silite nu blocheaza definitiv curgerea termenului de prescriptie si nici nu intrerupe termenul de prescriptie pe tot parcursul desfasurarii executarii silite, daca executorul nu face alte acte de executare silita.

Datorie Prescrisa

#DosarelePrindViata – Povestea unui alt debitor executat silit in mod marsav de catre recuperatorul de creante Prosperocapital SARL. Prescriptia executarii silite pornite chiar in timpul desfasurarii dosarului de executare silita.

Situatia debitorului din dosarul 787/V/2012 comporta o serie de particularitati, in sensul ca, singurul act de executare silita comunicat debitorului este cel din data de 27.09.2012 la inceputul executarii silite.

Din acel moment, a fost emis un proces verbal in data de 04.08.2014 cu privire la cheltuielile de executare silita emis in cadrul dosarului de executare din 2012 ia undeva in anul 2017 a fost emisa si SOMATIA. de POPRIRE.

Debitorul nu a stiut atunci in 2012 sa se prezinte la noi , desi era o datorie prescrisa, pentru a invoca inca de pe atunci prescriptia insa a apelat la SCA CUCULIS&ASOCIATII (contact )in data de 13.05.2020 cand a primit o alta adresa de poprire respectiv de actualizarea a debitului, a contestat executarea silita a Prosperocapital SARL invocand prescriptia in timpul executarii silite.

Explicatii Av.Drd. Cuculis Adrian

Concluzionam ca datorie prescrisa din data de 10.05.2017 si 13.05.2020 NU A FOST EMIS NICIUN ACT DE EXECUTARE SILITA si astfel avem o perioada de 3 ani si 3 zile de pasivitat a creditorului Prosperocapital SARL.

Ceea ce trebuie spus este si faptul ca debitorul desi avea un conturi bancare deschise, ele nu erau poprite, deci actiunea de pasivitate a ceditorului Prosperocapital A FOST TOTALA!!

Prescriptia (datorie prescrisa) transforma practic datoria in fum, ramane doar notiunea de datorie insa fara a putea fi pusa in executare silita, asta daca debitorul stie sa-si apere bunurile si sa foloseasca arma contestatiei la executare silita impotriva unei executari silite prescrise.

Astfel, in conditiile in care sunteti in procedura de executare silita fie ca este pornita ea de catre un recuperator de creante sau orice alta institutie, insa in linii generale in baza unui contract de imprumut, trebuie sa stiti ca unul dintre motivele de contestatie la executare ce pot duce la paralizarea executarii silite, este invocarea prescriptiei datoriei.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Aveti o problema cu executarea silita? Nu uitati, singurul dvs. ajutor poate fi contestatie la executare.Folositi contactul de ma jos.

Intrebati LIVE PE WHATZAPP! Click mail Jos.

18 comments to “Datorie Prescrisa In Timpul Executarii Silite”
 1. am un credit ipotecar in franci elvetieni, contractat in anul 2008.
  in anul 2017 am trimis o notificare bancii ca in baza legii nr. 77/2016,unde am cerut
  o intalnire sa incercam sa renegociem contractul pe baza impreviziunii.
  totodata in aceasta notificare s-a cerut incetarea incasarii ratelor ,precum si orice procedura judiciara s-au extrajudiciara
  demarata de creditor s-au de alte persoane care se subroga in drepturile acestuia s-au ce ar putea fi indreptata
  impotriva subsenatului in calitate de consumator s-au a bunurilor detinute.
  din acel moment banca nu a mai incasat ratele si a trecut ca termen de plata in sistemul lor
  anul in care se termina ultima rata a creditului.
  banca nu cred ca a citit ceea ce am trimis catre ei ci doar Legea nr. 77/2016,
  care se refera si la darea in plata, asa ca m-au dat in judecata ca nu corespund pentru darea in plata.
  instanta a hotarat in urma procesului ca nefondata si datorita solicitarii pe care eu am prezentat-o
  deoarece nu vroiam darea in plata ci doar o intalnire de renegociere.
  am venit si in intampinare cu documentele care atesta ca nu vroiam sa fac darea in plata,am platit si taxa de timbru,
  am facut si apel si recurs si….
  procesul s-a terimnat cu:
  Ora estimata: 09:00
  Complet: S5 Complet 5 R
  Tip solutie: Nefondat
  Solutia pe scurt: Respinge recursul ca nefondat. Respinge ca neîntemeiată cererea recurenţilor având ca obiect plata cheltuielilor de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28.03.2019
  Document: Hotarâre 295/2019 28.03.2019.
  acest lucru scrie pe portalul instantelor de judecata.
  de atunci nu am primit nici o instintare nici de la instanta de judecata nici de la banca.
  ratele nu le mai ia banca din 2017 cu toate ca am bani in cont.
  se poate ca dupa 3 ani sa se prescrie creditul?

   • Am avut un credit la Unicredit si ultima rata platita a fost in luna decembrie 2013, datoria a fost preluata de Kredit Inkaso dar nici pana in ziua de azi nu am fost executat silit. Imi trimit fel de fel de plicuri acasa, imi dau tel.dar nu m-au executat. In cazul in care ma vor executa silit pentru aceasta datorie, pot face contestatie, ce sanse am sa castig un eventual proces ? Multumesc.

   • Bună ziua. Și eu am o problemă cu franci elvețieni. Am luat in 2008 un împrumut din Bancpost. În 2014 nu am mai putut plăti acea rată mare și am fost dată la executor. Atunci am făcut un angajament cu executorul să plătesc in continuare. Atunci m-i s-a poprit bani din contul fetei mele in care eram imputernicita. În 2017 am dat in judecată la dvs Asoc. CUCULIS , am plătit avocat cu toate că eram plină de datorii si in ziua de azi nu am nici un rezultat. Eu plătesc in continuare rata din angajament. Mentionez că am plătit până acum tot împrumutul si jumatate și tot mai am de plătit. La dvs in București am fost de vreo 3 ori si m_i s-a spus tot timpul să aștept, să aștept. Nici nu stiu dacă a fost vre-un proces cu cazul meu sau nu. Mentionez că sunt văduva și m-am luptat enorm să plătesc ca să nu-mi ia casa. Vă rog dati-mi dvs un rezultat dacă se poate

 2. Am un credit cesionat la Kruk din 2013. Am plătit rețele până în decembrie 2019. Anul acesta nu am mai plătit. Ultimul mesaj este din 3 iulie 2020. Probabil urmează executarea. Vă rog spuneti-mi ce sa fac?

 3. Bună ziua am o proprire pe salariu din 2017 de la kruk banca pireus pe care o plătisem mai mult de jumătate din suma datorata acum plătesc suma încă de doua ori mi se pare cămătărie mă puteți ajuta va multumesc

 4. Am cîteva credite pe persoane fizice luate în 2007. Și avem probleme cu Executorul. Tot ne execută.

 5. Am primit astazi 07.08.2020 pe adresa intreprinderii unde lucrez, de la Biroul Executorului Judecatoresc Matei Sebastian, EXECUTAREA SILITA prin infiintarea unei popriri de 1/3 din venitul lunar pentru un contract de credit din 14.08.2017. Se poate face ceva? Sau macar sa se modifice suma lunara de plata?

 6. Buna ziua ,ma numesc Claudia ,am si eu o intrebate,mai bine zis o problema,am doua fete ,nu am fost casatorita cu acte,eu si tatal lor suntem despartiti de mult timp,fata cea mare a fost la mine timp de doi ani,tin sa mentionez ca eu sunt stabilita in spania,fata cea mare a fost la mine,si sa intors in tara ca ii era dor de sora ei,insa situatia i sa ingreunat ,tatal ei a batuto,si o maltrateaza mai mereu veebal,psicologic fata e la pamant,nu prea mai mananca ,plange mereu si mia zis ca vrea la mine ,am vorbit cu tatal ei sa ii dea procura mamei mele ca sa mio aduca aici in spania,si nu vrea zice ca orgoliu lui e mai inportat ,fara a se gandi la binele emotional al copilului,eu nu pot ajunge in romania acum ,si peste trei saptamani,cum fac sa iau fats la mine ,dat fiind ca el nu vrea ,si fata vrea sa plece inclus a zis in repetate randuri ca o sa se omoare dacs tatal ei nu o lasa sa plece la mine va rog ajutatima

 7. As dori ajutor in legătura cu niște contracte încheiate cu IFN uri .
  Intr un email e mai ușor de explicat roblema mea .

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.