Datorie Prescrisa In Timpul Executarii Silite

Datorie Prescrisa In Timpul Executarii Silite – Premiera in lupta cu recuperatorii de creante, in speta Prosperocapital SARL.

Desi discutam despre un dosarul deschis in 2012, a fost folosita de catre noi aceeasi strategie, invocarea prescriptiei executarii silite, in cadrul executarii silite.

3 Ani Si 3 Zile – Datorie prescrisa in timpul executarii silite de catre debitor.

Recuperatorul de creante pierde dosarul de contestatie la executarea silita ce ii anuleaza integral un dosar de executare silita din 2012

Datorie Prescrisa
Prescriptia in timpul executarii

Prosperocapital Sarl pierde o suma fabuloasa de 76.0000 de lei asta dupa ce a demarat dupa 8 ani de zile o executare silita in cadrul unui dosar de executare silita deschis in 2012.

De fapt premiera este data de catre faptul ca am reusit intr-un dosar din 2012, sa invocam cu succes prescriptia executarii silite.

Este de netagaduit ca am schimbat practica judiciara in materie de executare silita si am reusit imposibilul prin aducerea unei solutii care sa faca practica pozitiva pentru cei ce se lupta cu recuperatorii de creante, in speta Prosperocapital si altii dar si cu bancile si IFN-urile.

Desi avem deja practica solida pe anularea tuturor executarilor silite in care am invocat prescriptia executarii silite in cadrul executarii silite, aceasta solutie este cu totul si cu totul deosebita fiindca prescriptia a fost invocata in cadrul unui dosar din 2012, unde de regula se solicita perimarea si nu prescriptia, despre care se credea ca NU AR FUNCTIONA in cadrul unui dosar de executare silita deja deschis.

AM SCHIMBAT PARADIGMA – Am reuist imposibilul, intr-un dosar de executare silita din 2012, sa anulam integral dosarul cu toate actele lui de executare silita de 8 ani de zile.

16.07.2020
Ora estimata: 9:00
Complet: Complet nr.11
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executare, invocată de intimată.

Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul A E N, în contradictoriu cu intimata PROSPEROCAPITAL SARL.

Anulează executarea silită ce face obiectul dosarului execuţional nr. 787/V/2012 al S.C.P.E.J C şi C, precum şi toate actele de executare efectuate, inclusiv Adresa de înfiinţare a popririi din data de 13.05.2020.
Document: Hotarâre  1006/2020  16.07.2020

Tehnic, asta inseamna ca fiecare act de executare silita pe care Prosperocapital SARL l-a cerut executorului judecatoresc in dosaru de executare silita deschis in 2012, a fost anulat cu ajutoru prescriptiei invocate conform reglementarii vechi din vechiul cod de procedura civila.

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita*) Articolul 405[ Doctrine] (1) Dreptul de a cere executarea silita se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.

 1. Inceperea executarii silite nu blocheaza definitiv curgerea termenului de prescriptie si nici nu intrerupe termenul de prescriptie pe tot parcursul desfasurarii executarii silite, daca executorul nu face alte acte de executare silita.

Datorie Prescrisa

#DosarelePrindViata – Povestea unui alt debitor executat silit in mod marsav de catre recuperatorul de creante Prosperocapital SARL. Prescriptia executarii silite pornite chiar in timpul desfasurarii dosarului de executare silita.

Situatia debitorului din dosarul 787/V/2012 comporta o serie de particularitati, in sensul ca, singurul act de executare silita comunicat debitorului este cel din data de 27.09.2012 la inceputul executarii silite.

Din acel moment, a fost emis un proces verbal in data de 04.08.2014 cu privire la cheltuielile de executare silita emis in cadrul dosarului de executare din 2012 ia undeva in anul 2017 a fost emisa si SOMATIA. de POPRIRE.

Debitorul nu a stiut atunci in 2012 sa se prezinte la noi , desi era o datorie prescrisa, pentru a invoca inca de pe atunci prescriptia insa a apelat la SCA CUCULIS&ASOCIATII (contact )in data de 13.05.2020 cand a primit o alta adresa de poprire respectiv de actualizarea a debitului, a contestat executarea silita a Prosperocapital SARL invocand prescriptia in timpul executarii silite.

Explicatii Av.Drd. Cuculis Adrian

Concluzionam ca datorie prescrisa din data de 10.05.2017 si 13.05.2020 NU A FOST EMIS NICIUN ACT DE EXECUTARE SILITA si astfel avem o perioada de 3 ani si 3 zile de pasivitat a creditorului Prosperocapital SARL.

Ceea ce trebuie spus este si faptul ca debitorul desi avea un conturi bancare deschise, ele nu erau poprite, deci actiunea de pasivitate a ceditorului Prosperocapital A FOST TOTALA!!

Prescriptia (datorie prescrisa) transforma practic datoria in fum, ramane doar notiunea de datorie insa fara a putea fi pusa in executare silita, asta daca debitorul stie sa-si apere bunurile si sa foloseasca arma contestatiei la executare silita impotriva unei executari silite prescrise.

Astfel, in conditiile in care sunteti in procedura de executare silita fie ca este pornita ea de catre un recuperator de creante sau orice alta institutie, insa in linii generale in baza unui contract de imprumut, trebuie sa stiti ca unul dintre motivele de contestatie la executare ce pot duce la paralizarea executarii silite, este invocarea prescriptiei datoriei.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Aveti o problema cu executarea silita? Nu uitati, singurul dvs. ajutor poate fi contestatie la executare.Folositi contactul de ma jos.

Intrebati LIVE PE WHATZAPP! Click mail Jos.

55 comments to “Datorie Prescrisa In Timpul Executarii Silite”
 1. am un credit ipotecar in franci elvetieni, contractat in anul 2008.
  in anul 2017 am trimis o notificare bancii ca in baza legii nr. 77/2016,unde am cerut
  o intalnire sa incercam sa renegociem contractul pe baza impreviziunii.
  totodata in aceasta notificare s-a cerut incetarea incasarii ratelor ,precum si orice procedura judiciara s-au extrajudiciara
  demarata de creditor s-au de alte persoane care se subroga in drepturile acestuia s-au ce ar putea fi indreptata
  impotriva subsenatului in calitate de consumator s-au a bunurilor detinute.
  din acel moment banca nu a mai incasat ratele si a trecut ca termen de plata in sistemul lor
  anul in care se termina ultima rata a creditului.
  banca nu cred ca a citit ceea ce am trimis catre ei ci doar Legea nr. 77/2016,
  care se refera si la darea in plata, asa ca m-au dat in judecata ca nu corespund pentru darea in plata.
  instanta a hotarat in urma procesului ca nefondata si datorita solicitarii pe care eu am prezentat-o
  deoarece nu vroiam darea in plata ci doar o intalnire de renegociere.
  am venit si in intampinare cu documentele care atesta ca nu vroiam sa fac darea in plata,am platit si taxa de timbru,
  am facut si apel si recurs si….
  procesul s-a terimnat cu:
  Ora estimata: 09:00
  Complet: S5 Complet 5 R
  Tip solutie: Nefondat
  Solutia pe scurt: Respinge recursul ca nefondat. Respinge ca neîntemeiată cererea recurenţilor având ca obiect plata cheltuielilor de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28.03.2019
  Document: Hotarâre 295/2019 28.03.2019.
  acest lucru scrie pe portalul instantelor de judecata.
  de atunci nu am primit nici o instintare nici de la instanta de judecata nici de la banca.
  ratele nu le mai ia banca din 2017 cu toate ca am bani in cont.
  se poate ca dupa 3 ani sa se prescrie creditul?

   • Am avut un credit la Unicredit si ultima rata platita a fost in luna decembrie 2013, datoria a fost preluata de Kredit Inkaso dar nici pana in ziua de azi nu am fost executat silit. Imi trimit fel de fel de plicuri acasa, imi dau tel.dar nu m-au executat. In cazul in care ma vor executa silit pentru aceasta datorie, pot face contestatie, ce sanse am sa castig un eventual proces ? Multumesc.

    • Buna ziua!
     Am fost executat silit de un executor judecatoresc , avand poprire pe pensia de 1125 lei la care mai am o rata.
     Am mai primit 520 lei/ luna in ultimile luni., insuficienti pt.hrana si medicamente.
     Drept pentru care va solicit ajutorul
     Multumesc!

   • Bună ziua. Și eu am o problemă cu franci elvețieni. Am luat in 2008 un împrumut din Bancpost. În 2014 nu am mai putut plăti acea rată mare și am fost dată la executor. Atunci am făcut un angajament cu executorul să plătesc in continuare. Atunci m-i s-a poprit bani din contul fetei mele in care eram imputernicita. În 2017 am dat in judecată la dvs Asoc. CUCULIS , am plătit avocat cu toate că eram plină de datorii si in ziua de azi nu am nici un rezultat. Eu plătesc in continuare rata din angajament. Mentionez că am plătit până acum tot împrumutul si jumatate și tot mai am de plătit. La dvs in București am fost de vreo 3 ori si m_i s-a spus tot timpul să aștept, să aștept. Nici nu stiu dacă a fost vre-un proces cu cazul meu sau nu. Mentionez că sunt văduva și m-am luptat enorm să plătesc ca să nu-mi ia casa. Vă rog dati-mi dvs un rezultat dacă se poate

  • Daca Banca Unicredit Sucursala Dacia din Cta mi-a vandut creanta la Recuperatori in 2014 si Recuperatorii Coface,Kruk nu mau Executat Silit pana in 2019 cand ma Executat Silit Recuperatorul EOS,desi eu eram in proces cu Banca Unicredit in Instanta pe Clauze Abuzive in 2017,am facut Contestatie la Executare Silita in 2020 intrucat am fost ambarcat la bordul navei si nu am putut face in termen de 15 zile desi sa desfiintat acest termen de 15 zile,Executorul mi-a oprit din pensie 420 lei pana cand sa achitat suma de 15400 lei Contestatia la Executare Silita sa suspendat atata vreme cat eram in proces cu Banca Unicredit,dar Executorul a continuat retinerea din pensie pana la achitarea si incheierea Executarii Silite.cum putem reactiona impotriva Recuperatorului EOS pri dosarul de Contestatie la Executare care sa suspendat fiind in proces cu banca.Mentionez ca pe 9 dec.am termen in procesul pe Clauze Abuzive unde coldgii dv.au gasit 5 Clauze si Jhdecatoarea a dispus Bancii Unicredit sa scoata la iveala chitantele pe care eu le-am achitat si a numit o Experta Contabila ca sa vina pe 9 dec.cu calculele terminate la acest termen.Am pe Av.Mihaela Tudor de la dv.care a venit la fiecare termen.
   Cu stima Popeye Marinaru Florea Bodoloaca.

  • am 15 executari silite ,5 in care inprumutantii de la CAR au decedat,iar eu am fost unul din giranti (am fost girant la acelasi CAR ,cu acceptul lor).am executare silita de la ANAF de aprox 7000000 lei pe documente inexistente ,nereale ,e posibil asa ceva ???!!

 2. Am un credit cesionat la Kruk din 2013. Am plătit rețele până în decembrie 2019. Anul acesta nu am mai plătit. Ultimul mesaj este din 3 iulie 2020. Probabil urmează executarea. Vă rog spuneti-mi ce sa fac?

 3. Bună ziua am o proprire pe salariu din 2017 de la kruk banca pireus pe care o plătisem mai mult de jumătate din suma datorata acum plătesc suma încă de doua ori mi se pare cămătărie mă puteți ajuta va multumesc

 4. Am cîteva credite pe persoane fizice luate în 2007. Și avem probleme cu Executorul. Tot ne execută.

  • Buna ziua,Se mai poate face prescriptia datoriei daca s-a inceput deja executarea silita?Tin sa mentionez ca nu s-a mai platzt rata la banca cu cel putin 3 ani inainte de inceperea executarii silier.Multumesc.

 5. Am primit astazi 07.08.2020 pe adresa intreprinderii unde lucrez, de la Biroul Executorului Judecatoresc Matei Sebastian, EXECUTAREA SILITA prin infiintarea unei popriri de 1/3 din venitul lunar pentru un contract de credit din 14.08.2017. Se poate face ceva? Sau macar sa se modifice suma lunara de plata?

 6. Buna ziua ,ma numesc Claudia ,am si eu o intrebate,mai bine zis o problema,am doua fete ,nu am fost casatorita cu acte,eu si tatal lor suntem despartiti de mult timp,fata cea mare a fost la mine timp de doi ani,tin sa mentionez ca eu sunt stabilita in spania,fata cea mare a fost la mine,si sa intors in tara ca ii era dor de sora ei,insa situatia i sa ingreunat ,tatal ei a batuto,si o maltrateaza mai mereu veebal,psicologic fata e la pamant,nu prea mai mananca ,plange mereu si mia zis ca vrea la mine ,am vorbit cu tatal ei sa ii dea procura mamei mele ca sa mio aduca aici in spania,si nu vrea zice ca orgoliu lui e mai inportat ,fara a se gandi la binele emotional al copilului,eu nu pot ajunge in romania acum ,si peste trei saptamani,cum fac sa iau fats la mine ,dat fiind ca el nu vrea ,si fata vrea sa plece inclus a zis in repetate randuri ca o sa se omoare dacs tatal ei nu o lasa sa plece la mine va rog ajutatima

 7. As dori ajutor in legătura cu niște contracte încheiate cu IFN uri .
  Intr un email e mai ușor de explicat roblema mea .

  • Bună ziua am un credit din 2008 la BRD,încă nu am fost abordată de recuperatori …Spuneți-mi va rog datoria mea este prescrisa?

 8. DOMNULE AVOCAT AM SI EU O PROBLEMA CU UN CREDIT CARE AM PRIMIT ACASA EXECUTARE SILITA SA JUDECAT PROCESUL IN LIPSA MEA ACUMA URMEAZA SA MA EXECUTE CE ESTE DE FACUT EXECUTORU VREA SAMI OPREASCA PENSIA VA ROG DATIM UN RASPUNS VAM TRIMIS ACTELE PE ADRESA DE EMAIL ASTEPT UN RASPUNS VA MULTUMESC

 9. Buna ziua,

  in anul 2008 am luat un credit in franci elvetieni de la Bancpost. Am platit creditul pana in 2010 cand am plecat din tara si de atunci nici macar un leu/franc nu am mai platit. Inca mai primesc plicuri de la un domn executor judecatoresc. Din cate am inteles dupa 3 ani se prescrie aceasta datorie. Cum se poate proceda?

  Va multumesc
  Octavian Popescu

 10. Bună ziua. Sunt președintele unei asociații de proprietari datornic la RADET o suma de peste 300.000 lei. Menționez ca ultimul dosar în instanta a fost judecat în 2014 cu sentința definitiva. În 2015 aprilie s a reziliat contractul între asociație și RADET deoarece din 2011 nu a mai furnizat nimic asociației. În perioada 2003-2008 am avut un administrator care nu a plătit facturi și când ne-am trezit noi ce se întâmplă el a dispărut cu bani și toate documentele de gestiune. Nu întru în detalii dar acum doi ani s-a terminat procesul cu el și la o delapidare de 310.000 lei cu expertiza a scăpat cu 3 ani cu suspendare… Dar cel mai important e ca din primăvară lui 2008 nu a mai fost de găsit. La dosar sunt înscrisuri cum ca l au cautat în toată lumea cu Interpolul. Am făcut aceasta paranteza ca să va dați seama de ce nu am reușit sa plătim la RADET. Abia am reușit sa acoperim celelalte datorii de la furnizori. Din 2014 din partea RADET nu am mai avut nici o adresa de nici un fel. Probabil au încercat să execute în 2015 asociația dar nu au avut ce sa ne ia pentru ca noi abia avem aer. În decembrie anul trecut ne-am trezit cu facturi pentru restante și penalizări cu suma scrisă mai sus. Întrebarea mea este dacă au legal acest drept după atâta timp și mai ales ca peste 6 ani nu au dat nici un semn între 2014 și 2020. Mulțumesc frumos anticipat pentru răspuns. Dacă puteți ajutați-ne ca nu știu ce sa fac.

 11. Bună seara am un contract cu un ifn încheiat în 2018 31 iulie am poprire pusa de doua luni. Spuneți-mi va rog datoria mea este prescrisa?

 12. Buna ziua,
  Locuiesc la bloc si detin in chirie 1,5 mp de teren din curtea blocului. Recent, Administratia Fondului Imobiliar m-a dat in judecata pentru plata chiriei si a majorarilor la zi ,pentru ultimii 19 ani ! (X.2002- XII 2021). Mentionez ca in toata aceasta perioada nu am primit nici o instiintare de plata, ci doar o somatie in 23 dec 2021 si apoi actiune in judecata in ian 2022. Suma nu este mare si as fi platit-o daca mi se solicita .
  Se poate invoca exceptia de prescriptie a datoriei mai vechi de 1 an de zile ? Va multumesc anticipat,

 13. Bună ziua am primit o executare silită din anul 2007 de la o persoana fizică care sunt pașii care trebuie urmați sunt din jud AG. Multumesc anticipat

 14. Am și eu o întrebare ,am luat un credit in anul 2006,am platit ratele până în anul 2014 ,dar nu am mai putut plăti iar în anul 2017 am fost dat în judecată și mi sa pus poprire pe pensie ,in 2021 mi au cesionat dosarul la Kruk unde m.am trezit cu o suma fabuloasa ,de 7780 de lei ,am sunat la ei și mi.au spus că dosarul fiind cesionat ei au zis că atât a fost în bancă .Deci mai am de plata suma sus menționată încă mult timp de acum in colo ,ce mă sfătuiți să fac ,dacă mai este ceva de făcut,mulțumesc pentru intelegere

 15. Bună ziua! Soțul meu a cumpărat niște produse de la Altex in 2005 și a plătit ratele până în 2010, aproape triplu. Tot în 2010 a fost înștiințat ca mai are de plătit 2.600 lei, sumă pe care a refuzat să o mai plătească. Au urmat scrisori, înștiințări, dar in 2011 soțul a decedat. Am primit în continuare , pe numele soțului scrisori cu amenințări ca va fi executat silit. Le-am trimis răspuns că soțul a decedat și cu o copie a certificatului de deces. Mi-au spus că eu trebuie sa plătesc, fiind moștenitoare. Din 2011 n-am mai primit nici o notificare, decât telefoane pana prin anul 2015. Acum am primit o scrisoare pe numele soțului prin curier, dar nefiind acasă m-au înștiințat printr-un aviz că am de ridicat acea scrisoare. Nu m-am dus să o ridic, pentru că îmi dau seama că e tot de la recuperatori. Spuneți-mi, vă rog cum aș putea proceda? Dacă nu o ridic mă va executa silit pe mine, în necunostinta de cauza, fara să iau act de ceea ce contine acea scrisoare, suma nu s-a prescris după atâția ani? Vă rog din suflet să-mi răspundeți la aceste întrebări! Mulțumesc!

 16. Vreau sa fiu contactat de către biroul dumneavoastră în doua cazuri separate. 1. Cauza recuperatori creanțe și 2.contract locuință serviciu. Va mulțumesc.

 17. Bună seara,
  Am un teren in loc.Ploiesti Jud.Prahova pe care platesc chirie la stat,aferent casei naționalizate, pe care am cumparat-o im anul 1996 conform Legii112/1995 și am înțeles ca la Legea nr.18/1991rep. modificata si completata prin Legea 87/2020 si Legea 237/2020 am depus dosarul si completat in data de13.12.2021 cu cerere,certificat fiscal,prin care atesta ca figurez cu casa de locuit la rolul fiscal,extras carte funciara actual eliberat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliară Prahova, contract vanzare cumpărare copie legalizată in vederea punerii in posesie a acestui teren.Rugămintea mea este să-mi spuneți dacă se poate face ceva în această privința.
  Cu stima,
  Tatiana Hentea

 18. Bună ziua, am un dosar de executare silită pe rol, titlul fiind o Decizie de partaj din 2015, prima poprire pe contul bancar fiind instituită în 2015 şi virată suma de 19 lei în contul executorului eu neavând alte venituri ori bunuri; în anul 2020 s-a înființat a doua poprire pe un alt cont bancar din care au fost virați 40 lei ex.jud.; în 2023 acum o săptămână am primit ultima Somație una imobiliară pt.o cotă indiviză dintr-o cameră dobândită recent prin moştenire. Pot cere anularea şi încetarea executării silite invocând prescrierea dreptului la executarea silită însăşi sau intervenirea prescripției ex.silite în cadrul acesteia? Menționez şi că la câteva luni după prima poprire din 2015 pt.inactivitate, banca mi-a închis contul bancar dar şi că nicio Somație nu are nr.de înregistrare. Dacă n-am contestat în 2020 după a 2-a poprire, am şanse acum să invoc prescripția dreptului la ex.silită? Mai are fostul soț, el fiind creditorul dreptul la executarea silită? Vă rog din suflet să mă ajutați să înțeleg dacă trebuie invocat dreptul la executare ca fiind prescris sau intervenirea prescripției exec.silite? Mulțumesc

     

 19. Am oprire pe salariu de executor și de la firma și după card mi-a luat 13 milioane și eu iau 18mil nu vrea să-mi deblocheze cardul ce pot sa fac va rog să mă ajutați mulțumesc

 20. Buna seara a.dr. Cuculis ám sí eu o proprire pe salariu sí mama are marti 12.09.2023 a 3a licitarie prescrisa din masa succesiune unde suntem doi proprietari sí acum pe mibe mi a scos din proprietate executorul Darstar Catalin din Brasov. Noi suntem din jud.Covasna. Cu mult respect astept ajutorul.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.