Pasivitatea Creditorului Anuleaza Executarea Silita Prin Prescriptie

Pasivitatea creditorului anuleaza executarea silita iar noi va vom devoala mai jos cum va aparati si in 2020-2021 impotriva executarilor silite.

Pasivitatea Creditorului Anuleaza ExecutareaDecizie definitiva prin care am anulat somatia imobiliara in baza careia, recuperatorul Investcapital LTD ii vindea in mod ilegal imobilul debitorului.!

Pasivitatea Creditorului Anuleaza Executarea – Vedeti mai jos explicatiile despre cum sa formulati apararile in cadrul contestatiilor la executare silita si sentinte castigate impotriva bancilor.

Prescriptia executarii silite in timpul executarii silite. Aflati cum puteti scapa de executorii judecatoresti!

Va aflati intr-o procedura de executare silita si URGENT trebuie sa verificati cat de legala este executarea silita?

Mesaj rapid pe Whatzapp! la avocatul specializat in contestatii la execuatre silita –

Ca vorbim de anul 2020 ca intram in anul 2021, prescrierea datoriilor va fi o metoda de combatere a executarilor silite abuzive.

Sa privim catre executarea silita cu liniste, da, ea poate fi anulata, puteti invoca prescriptia executarii silite, prescrierea datoriilor care va face ca orice urma de credit sa dispara.

Prescrierea unei datorii in timpul executarii silite este posibila si este necesar sa formulati o contestatie la execuare.

De ce este important sa contestati o executare silita atunci cand executarea silita prin care treceti este prescrisa ?

In primul rand suntem singurii din ROMANIA si primii, specializati in precedura de contestatie a executarii silite si ca atare :

 • avem 45000 de dosare gestionate pe tot teritoriul Romaniei;
 • mii de hotarari judecatoresti definitive de anulare a executarilor silite;
 • mii de hotarari cu practica pe prescrierea datoriilor bancare;
 • 50 de avocati pregatiti in materia contestatiilor la executare si prescrierii de datorii bancare.

Ce inseamna prescrierea unei datorii la banca dupa ce a inceput deja executarea silita?

Presupune ca in timpul executarii silite, dupa momentul de la care a inceput executarea silita impotriva dvs. sa fi trecut 3 ani, iar daca au trecut 3 ani cu toate ca disutam despre un dosar de executare silita deschis , execuatarea este prescrisa.

ATENTIE – Si contractele de ipoteca se prescriu, datoriile bancare garanate prin contracte de ipoteca, se prescriu si ele.

Aflati totul despre cum ajung creditele dvs. la recuperatorii de creante si ce puteti face.

Chiar daca la prima vedere, cand ne gandim la pasivitatea unui creditor, fie el Banca, Ifn sau recuperator de creante ori alta instituie privata sau persoana fizica, tindem sa ne gandim la faptul ca ar fi vorba despre o perimare si nu despre prescriptia executarii silite.

Va vom arata mai jos ca orice executare silita inceputa impotriva dvs. se poate prescrie chiar daca este deschis un dosar de executare silita, in anumite conditii.

In realitate, SCA Cuculis&Asociatii, au gasit, prin interpretarea codului de procedura civila intr-un mod in care nu s-a facut pana acum, o modalitate prin care desi executarea este in desfasurare, sa puteti invoca prescriptia executarii silite, in timpul executarii silite.

Vizualizati si :

Prescriptia executarii silite in timpul executarii silite, este de fapt o redare fidela a textului de lege de le art. 709 cod procedura civila.

Legea spune asa, ca executarea silita se intrerupe, dupa cum urmeaza:

Articolul 709 Întreruperea prescripţiei

(1) Cursul prescripţiei se întrerupe:

1. pe data îndeplinirii de către debitor, înainte de începerea executării silite sau în cursul acesteia, a unui act voluntar de executare a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu ori a recunoaşterii, în orice alt mod, a datoriei;

2. pe data depunerii cererii de executare, însoţită de titlul executoriu, chiar dacă a fost adresată unui organ de executare necompetent;

3. pe data depunerii cererii de intervenţie în cadrul urmăririi silite pornite de alţi creditori;

4. pe data îndeplinirii în cursul executării silite a unui act de executare;

5. pe data depunerii cererii de reluare a executării;

6. în alte cazuri prevăzute de lege.

Important este sa verificati punctul 4, care arata fara echivoc faptul ca ” pe data îndeplinirii în cursul executării silite a unui act de executare“, executarea silita si termenul aferent prescriptiei , se intrerupe.

Astfel, pentru a intelege mai bine, vom da un exemplu:

Inceperea executarii silite a avut loc la 01.01.2017, astfel primul act de executare a fost o somatie imobiliara si o poprire pe cont.

Daca vreme de 3 ani de zile, adica pana la 01.01.2020 nu s-au mai facut alte acte de executare silita, EXECUTAREA ESTE PRESCRISA desi dosarul de executare silita nu este inchis ci el continua sa produca efecte.

Intervenirea prescriptiei  dreptului creditorul de a solicita executarea silita in timpul dosarului de executare este un beneficiu pe care il pot invoca debitorii pentru a-si salva casele de la executare silita si pentru a se apara impotriva abuzurilor bancare, ale ifn-urilor sau ale altor recuperatori de creante.

Cititi si :

Mai jos veti regasi o solutie in acest sens, ramasa definitiva prin respingerea apelului creditorului, astfel , Pasivitatea Creditorului Anuleaza Executarea silita imobliara si debitorul scapa de executarea silita indreptata impotriva imobilului sau.

Aveti dovezi clare cu privire la prescrierea datoriilor?

Da, hotararea de mai jos afiseaza de fapt anularea executarii silite imobiliare.

Adica debitorul scapa de executarea silita pe casa si poate rasufla linistit.

Pasivitatea Creditorului Anuleaza Executarea

Solutia a ramas definitiva in apel!

13.12.2019Ora estimata: 12:00
Complet: Apel 12 – Legea 207
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitiva.Pronunţată azi, 13.12.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea instanţei.
Document: Hotarâre  4085/2019  13.12.2019

Ce am de facut daca vreau sa invoc prescrierea datoriei bancare in instanta? Cum solicit prescrierea datoriei?

In masura in care impotriva dumneavostra, in calitate de debitori, a fost demarata o executare silita pe care nu ati contestat-o in termenul legal de 15 zile de la comunicarea primelor acte de executare, trebuie sa cunoasteti ca daca intre datele de  emitere a actelor de executare  au trecut mai mult de 3 ani de zile,  in momentul in care va este comunicat un nou act de executare il puteti contestat in termenul prevazut de lege, contestatia vizand motivul intervenirii prescriptiei dreptului creditorului de a solicita executarea silita in timpul dosarului de executare.

Concret, cu titlu de exemplu, daca executarea silita a fost inceputa in anul 2016, v-au fost communicate actele de executare,  pe care  nu le-ati contestat in 15 zile, ulterior nu au mai fost emise alte acte de executare, iar in anul 2019 executorul judecatoresc a procedat la emiterea si transmiterea unui nou act de executare, impotriva acestui act de executare puteti si trebuie sa formulati contestatie la executare, in care, conform prevederilor art. 706 NCPC, coroborat cu art 709, aln. 1 NCPC.

Vizualizati si explicatiile despre Prescriptia Executarii silite in timpul executarii silite:

Astfel, in raport de dispozitiile art. 706, coroborat cu art. 709, alin. 1 NCPC a operat intervenirea prescriptiei dreptului de a solicita executarea silita, ca urmare a implinirii termenului de 3 ani de la emiterea primului  act de executare (2016), acesta nefiind in cauza urmat de vreun alt de executare silita pana in prezent (2019).

Potrivit art. 706 NCPC  “(1) Dreptul de a obține executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripție este de 10 ani. (2) Termenul de prescripție începe să curgă de la data când se naște dreptul de a obține executarea silită. În cazul hotărârilor judecătorești și arbitrale, termenul de prescripție începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.”.

In ceea ce priveste clauzele de intrerupere a termenului de prescriptie, art. 709 NCPC prevede “1) Cursul prescriptiei se intrerupe:
(…) 4. pe data indeplinirii in cursul executarii silite a unui act de executare;
(2) Dupa intrerupere, incepe sa curga un nou termen de prescriptie”.

Pasivitatea Creditorului Anuleaza Executarea silita ilegala! Pastrati-va drepturile neatinse, contestati executarea silita ilegala!

Decizia instantei!

Avand in vedere dispozitiile mai sus mentionate, pentru a putea beneficia de prescrierea unei datorii trebuie sa aveti in vedere si intreruperea termenului nu a operat prin actele de executare emise in 2016, in consecinta, de la acest moment a inceput sa curga un nou termen  de prescriptie de 3 ani de zile, care s-a implinit  in anul 2019, nefiind emis un nou alt act de executare pana in prezent, Așadar, orice  acte de executare silită sunt lovite de nulitate întrucât au fost  realizate ulterior împlinirii termenului de prescripție de 3 ani, calculat de la momentul actelor anterioare de executare, intrucat aceastea ar fi emise in baza  unui titlu  care si-a pierdut puterea executorie.

De precizat este faptul ca pe legea vechea, adica anterior Codului de Procedura Civila in 2013, prescriptia dreptului creditorului de a solicita executarea silita se putea invoca de catre instanta din oficiu, astfel ca daca executarea dateaza anterior anului 2013 se impune cu atata mai mult contestatia la executare, prescriptia urmand a fi analizata de catre instanta si in masura in care nu face obiectul motivelor invocate.

Av.Drd. Cuculis Adrian

8 comments to “Pasivitatea Creditorului Anuleaza Executarea Silita Prin Prescriptie”
   • Bună ziua, mă numesc Stancana Adrian și am de la executorul Beciu Stelian o poprire pe salariu de la un credit care nu l-am mai putut plăți luat de la Bankpost din anul 2013. Acest executor lucrează pentru Prosperocapital. Pe data de 08.04.2022 am primit un proces verbal de executare silită pe 3 mașini care le dețin din prostia mea pe numele meu, una nefiind funcțională un logan 2004, a doua un logan 2007 care face naveta soția la muncă și fica la facultate, iar cu a treia skoda fabia muncesc în timpul liber uber bolt pentru a ne putea întreține, utilități, școala copilului . Aș putea cumva să scap de executarea silită că dacă rămân cel puțin fără skoda ,iar 50% DIN salariu este poprire ajung muritor de foame iar utilitățile și celelalte cheltuieli nu o să mai am cu ce le achita. Vă mulțumesc anticipat.

 1. cazul meu este unicat
  in 14-11-2013 se deschide dosar executare ,creditor solicitand exec.sil.imobiliara
  1n 16-01-2016 primesc o somatie mobiliara,o contest si instanta,respinge contestatia
  in 13-04-2017 primesc o somatie imobiliara, am contestat-o in data de 20 si contestatia a fost respinsa ca tardiv introdusa.
  in data de 18-09-2018 (intre timp ma angazasem) la serviciu ,mie si la banci mi executorul judecatoresc trimite adresa de infiintare a popririi,pe fond mi se respinge si aceasta cerere considerata nefondata si exc.luc.judecat
  Acum sunt in Apel pe legea 207.
  Precizez faptul ca executorul judecatoresc,precizeaza ca este imputernicit de creditoare in 2013 si autorizat de instanta de executare in mai 2014
  Este un caz,care eu il consider,ca intra sub incidenta codului penal,si pentru faptul,ca titlurile executorii,au o creanta de 17000 mii lei,iar executorul,precizeaza ca suma creantelor este de 24000 mii lei,deci mi se fura in mod calificat atat de executor cat si instanta de fond. Astept instanta de Apel din 21-01 2020.
  Un asemenea caz nu ati avut, Sotul meu ma reprezinta fiind licentiat in drept

 2. Dacă am avut o înțelegere verbală cu eos ksi și am plătit lunar 200 lei către ei și acum mi-a dat dosarul la un executor mai pot face ceva? Mulțumesc frumos

 3. Bună ziua, sunt executată silit din 2015 pt o decizie de partaj, în 2015 am avut prima poprire pe cont din care mi-au luat 19 lei apoi timp de aproape 5 ani n-am realizat venituri şi n-am avut bunuri; în 2020 am avut a 2-a poprire de unde mi-au luat 40 lei. Acum câteva zile am primit somație imobiliară pe o cotă indiviză dintr-o cameră moştenită recent. E prescrisă datoria, pot cere constatarea intervenirii prescripției dreptului la executare silită sau a prescripției executării silite? Am şanse să cer acum prin contestație anularea executării dacă n-am contestat în 2020 după a 2-a poprire? Vă mulțumesc.

 4. BUna ziua !Am fost informat de catre brd vineri 16.06.2023 ca am o poprire pe cont in urma unei executari A administratiei finantelor publice sector 4. in valoare de 260.531 ron..Nu stiu de unde apare aceasta suma si ce ma sfatuiti sa fac ?

  • Atunci cand sumele pe care le pun in executare silita recuperatorii de creante NU sunt cele reale, trebuie sa formulati o contestatie la executarea silita si apoi sa cereti si o expertiza. Cu bine.av. dr. Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.