Cum Ajunge Creditul La Recuperatorii De Creante-Contestatie Impotriva Executarii Silite A Kruk

Contestatie impotriva executarii silite a Kruk Romania si a recuperatorul de creante Investcapital LTD care sunt infranti in instanta de catre debitorii executati silit.

Suma pentru care incepusera executarea silita este colosala- peste 130000 de CHF pusi in executare silita in mod vadit ilegal.

Exista viata dupa executarea silita, daca de la inceput tratati problema asa cum se cuvine si formulati contestatia la executare bazandu-va pe o practica judecatoreasca si cunoastere a legislatiei atat interne dar mai ales europene.

Executarea silita si mai ales combaterea ei prin contestatia la executare silita, a cunoscut in ultimii 10 ani de zile o expansiune deosebita. Nu este suficient sa stii sa denumesti actiunea pe care o depui la instanta, contestatie la executare ci trebuiesc aduse motive temeinice prin care sa puteti combate si anula o posibila executare silita ilegala.

Contestatie la executare se face in termenul de 15 zile.
 • Executarea silita nu este sfarsitul ci din contrac, inceputul, de abia atunci va puteti apara, cand apar actele de executare silita si aveti dreptul de a depune o contestatie.

Multi se intreaba, ce legatura este intre OTP BANK, banca de unde au imprumutat debitorii sumele de bani, Kruk si Investcapital LTD care nici macar nu are sediul in Romania?

Stiati ca daca societatile straine de recuperare a creantelor nu sunt autorizate la ele in tara de origine, functioneaza ILEGAL in Romania?

Av.Drd. Cuculis Adrian

Traseul datelor personale si neputinta de a bloca acest transfer catre recuperatorii de creante. Sau nu?

Desi la prima vedere , pare ca atat Investcapital LTD si KRUK , sunt la “putere”, dupa pronuntarea hotararii judecatoresti prin care am reusit alaturi de echipa SCA Cuculis&Asociatii sa anulam toate actele de execuatre silita, raportul de putere s-a schimbat, am anulat peste 130000 de CHF.

Cum ajung de fapt creditele la recuperatorii de creante?

Operatiunea se numeste cesiune de creante.

Mai jos, aveti un document prin care OTP BANK creditorul initial , il anunta de fapt pe debitor, alaturi de noul creditor , ca aceasta creanta a fost vandut la recuperatorii de creante. Acelasi credit mai trecuse si pe la Ultimo Portofolio Investement (Luxembourg) S.A .

Modul in care este redactata notificarea, te face sa crezi ca inclusiv CONTRACTUL DE CREDIT a fost cesionat, lucru care ar fi fost vadit ilegal.

Contestatie Impotriva Executarii Silite

Contestatie impotriva executarii silite si ce este interzis cand vine vorba de cesiunea de credite?

Conform Codului  Civil,  prescripția începe să curgă  de la data când titlularul dreptului la actiune a cunoscut sau trebuia sa cunoasca  nasterea lui. De asemenea, conform Decretului nr. 167/ 1958, art. 6 ,,Dreptul de a cere executarea silită în temeiul oricărui titlu executor se prescrie prin împlinirea unui termen de 3 ani”. Art. 7 din același decret prevede faptul că ,,Prescripția începe să curgă de la data cînd se naște dreptul la acțiune sau dreptul de a cere executarea silită.”

Potrivit art. 15 din Contractul de credit ce reprezinta titlu executoriu, nerespectarii de catre imprumutat a oricarei obligatii de plata, banca are dreptul de a incepe executarea silita.

Consideram ca acesta este momentul la care se naste dreptul de a cere executarea silita astfel cum prevede articolul.

 Astfel, având in vedere ca  ultima plata efectuata a avut loc in 2010, dreptul bancii de a solicita executarea silita s-a nascut in anul 2010.

Articolul 60 din OUG 52/2016 vine si face niste precizati esentiale :

Se interzic: a) cesionarea contractului de credit şi a accesoriilor, precum şi a creanţei către o entitate care nu are sediul social, o sucursală sau un reprezentant în România; – de observat ca INVESTCAPITAL LTD se afla in MALTA iar KRUK ROMANIA este un mandatar ilegal daca ne uitam la deciziile ICCJ prin care o persoana juridica NU poate sa fie reprezentata de o alta persoana juridica.

b) perceperea de comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare, cu excepţia dobânzilor penalizatoare legale, de către entităţile de recuperare creanţe; – observati mai sus ca notificarea cuprinde DOBANZI, ceea ce este iarasi ilegal in lumina acestor prevederi.

c) perceperea de costuri aferente activităţii de recuperare de către entităţile de recuperare creanţe, cu excepţia costurilor aferente procedurilor de executare silită;

d) derularea activităţilor de recuperare creanţe în perioada celor 30 de zile calendaristice prevăzute la art. 59 alin. (5) lit. b) şi până când este transmis consumatorului răspunsul la contestaţie;

Pont juridic: Stiati ca daca sunteti executati silit de catre un recuperator de creante, banca sau IFN, puteti formula contestatia la executare si dupa termenul de 15 zile?

Av.Drd. Cuculis Adrian

Adresa de poprire primita de catre debitori, atunci cand a inceput executarea silita.

e) utilizarea de tehnici care să hărţuiască sau să abuzeze orice persoană în legătură cu recuperarea creanţelor;

f) utilizarea, în cadrul procesului de recuperare creanţe, de ameninţări sau alte tehnici agresive, cu scopul de a vătăma fizic ori psihic consumatorul ori rude ale acestuia ori de a-i afecta reputaţia; – telefoane de 10 ori pe zi si alte asemenea activitati.

g) contactarea consumatorului, în cadrul procesului de recuperare creanţe, la locul de muncă al acestuia;

h) contactarea, în legătură cu recuperarea creanţelor, a oricărei alte persoane diferite de consumator, succesorii legali, avocatul sau împuternicitul acestuia, creditorul, avocatul sau împuternicitul creditorului;

i) afişarea la uşa apartamentului/blocului a notificărilor/ somaţiilor/adreselor în legătură cu recuperarea creanţelor, cu excepţia actelor de procedură afişate la solicitarea executorului judecătoresc ori a instanţei de judecată;

j) comunicarea entităţii care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe cu consumatorul în intervalul orar 20.00- 09.00.

Dupa ce a fost cesionat contractul de credit, desi acest lucru este VADIT ILEGAL, a inceput executarea silita de catre recuperatorul de creante Investcapital LTD cu reprezentant KRUK.

In urma contestatiei la executare silita, am reusit anularea debitului de peste 130000 de CHF si avand in vedere ca sentinta este executorie.

Vizualizati si :

Vedeti mai jos dosarul admis in integralitate de catre instanta – contestatie impotriva executarii silite.

Dosarul de la Judecatoria Ramnicul Valcea : 9861/288/2019

Respinge excepţia netimbrării contestaţiei, invocată prin întâmpinare de către intimata Ultimo Portofolio Investement (Luxembourg) S.A.

Respinge excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant a contestatorilor, invocată prin întâmpinare de către intimata Ultimo Portofolio Investement (Luxembourg) S.A. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii privind capătul de cerere referitor la prescripţia extinctivă invocată prin întâmpinare de către intimata Ultimo Portofolio Investement (Luxembourg) S.A.

Admite contestaţia la executare formulată de contestatorii DUMAN –SENDRESCU LAURA – CRISTINA şi DUMAN –SENDRESCU FLORENTIN, în contradictoriu cu intimata INVEST CAPITAL LTD..

Dispune anularea actelor şi formelor de executare emise de B..E.J Petroaica Florin Adrian în dosarul de executare silită nr.1203/2019. În baza art.451 Cod pr. civ.; Obligă intimata Invest Capital LTD la plata către contestatori a sumei de 4000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Astfel, atunci cand treceti printr-o executare silita, cautati intodeauna sa discutati doar cu un avocat specializat in asemenea cauze. Puteti stabili o programare, aici.

Av.Drd. Cuculis Adrian

13 comments to “Cum Ajunge Creditul La Recuperatorii De Creante-Contestatie Impotriva Executarii Silite A Kruk”
 1. buna ziua . si eu sunt executat de kruk.si sunt curios daca se poate ceva in sensul asta.am cerut parerea unui avocat care mi-a zis ca e foarte complicat deoarece nu are sediul in Romania(kruk)

 2. Sunt executat de kruk si imi operate 700 de ron pe luna la servici la un credit banca din 2011 am architect 3serturi din suma de 17000 si may executat cu suma de 12700 e prima luna cind mai.u oprit bank la servici executors silimon valentin adi iasi va rog sa majutati

   • În ianuarie 2022,mi s-au blocat conturile,băncile prezentindu-mi,o adresă de poprire de la un executor,adresa pe care o vedem pt prima data.Precizez că nu mă știam dator nimănui și nu eram edificat,neprimind nici o adresă,decit niste telefoane cu ani în urmă de la KRUK,cu care nu am avut nici o relație contractuală,nu știam de ei,nu știam cu ce se ocupa motiv pt care am ignorat discuțiile..Am făcut contestație la termen legal,am platit taxa de timbru,mi-am luat un avocat,Am avut două înfățișări procesul s-a amînat.Pina cînd se poate amina,cît poate sa dureze?Creditul e contractat în 2008,s-a platit o parte,a fost cesionat in 2012,încuviințat pt executare în 2016,a fost suspendat executorul,dosarul a fost preluat de un altul,toate acestea fără să știu,iar în 11.01.2022 a apărut poprirea conturilor,pt o creanță de 4 ori mai mare decit debitul restant.Va mulțumesc anticipat.

  • Bună ziua . Am avut o banca Alior bank din Varșovia în anul 2021 am plătit tot ce mia rămas de plata dar numai găsesc chitanța. Am telefonat la Aliorul bank ca să mi se confirme dacă apare plata și nu apare . Ce sa întâmplat cu banii ? Din 2022 Aprilie mi se trage din salariu iar sa plătesc eu am salariu de Asistent personal fiind angajata lângă copilul meu nevăzător.

 3. Buna .trebuie sa fac o succesiune de pe bunicul me acum de curand a decedar si tatal meu acesta avand datorii la banci neachiate la timp inca din tipmul vieti.pot scapa fara sa achit datoria tatalui meu daca nu a avut succesiunea facut el ne avand nimic pe numele lui.va multumesc

  • Dosarul dvs a intrat in atentia specialistilor in analiza. Evitati inceperea executarii silite! Telefon: 0372443536 APS ROMANIA. Banca ING a reziliat contractul de credit, am avut restanță dar am achitat-o și nu mai vor să revenim la rate lunare. Ce pot face ?

 4. Bună ziua sunt executată de kruk cu suma de 800 ron pe lună eu fiind in concediu de creștere a copilului virez banii in contul executorului se mai poate face ceva?un avocat a zis că nu

 5. Buna ziua! Tatăl meu a avut un card de 3 salarii in 2008,a rămas fără serviciu și nu a mai achitat timp de 10 ani tot primind de la kruk notificări. Anul acesta a primit telefoane și notificări dacă nu achită îl execută silit el a vorbit cu cei de la kruk la telefon și au stabilit lunar să achite suma de 500 lei,se mai poate face ceva in cazul in care au trecut atâția ani? Luna aceasta nu a achitat deoarece ea fost mai greu.Ce ii pot face tatălui meu daca nu achită având în vedere că e greu de achitat și de la suma de 9000 lei au băgat dobânzi și are în jur de 15000 lei de plata! A achitat în jur de aproape un an suma de 500 lei lunar

 6. Buna seara,am un dosar de executare nr.1171/2018, și doresc o programare in Timișoara,la un avocat de-al dumneavoastră,avand in vedere că executarea s-a făcut în mod abuziv,creditorii fiind INVEST CAPITAL MALTA LTD,prin mandatar KRUK . Mulțumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.