Recuperatorii De Creante Ilegali In 2019-Asimilati Firmelor De Investitii Nu Au Autorizare Din Tara De Origine-Investcapital LTD Executa Ilegal-Contestatia La Executare Va Scapa De Recuperatori

Noua Bomba in 2019 impotriva recuperatorilor de creante -Recuperatorii de creante executa silit si in mod ilegal in Romania chiar daca sunt autorizati de catre ANPC.

Anulati Executarea Silita A Recuperatorilor De Creante Si In 2019-Executarile Lor Sunt Nule Absolut-Vedeti de ce?

Urgent, ANPC ar trebui sa retraga dreptul acelor recuperatori de creanta ce actioneaza din afara tarii de a cumpara si desfasura activitate in Romania. Mai pe scurt, ANPC ar trebui sa retraga autorizatia de functionare in Romania pana cand nu se prezinta o autorizatie din partea statului membru.

2019 va fi un an de pomina pentru recuperatorii de creanta si doar debitorii isi pot apara drepturile prin contestatia la executare silita.

Bomba in materia executarilor silite, statea de fapt chiar la dispozitia imprumutatilor si se refera la faptul ca firmele de recuperari creante din afara tarii, care “gestioneaza” creantele cumparate pe nimic in Romania, chiar daca sunt autorizate de catre ANPC conform OUG 52/2016, ele aveau-

 • OBLIGATIA de a fi autorizate PREALABIL in tara de ORIGINE conform directivei europene DIRECTIVA 2014/65/UE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI.
 • Recuperatorii de creante care actioneaza in Romania din afara tarii desfasoara activitate de investitii cu titlu profesional conform directivei mai sus numite si astfel au obligatia de a fi AUTORIZATI nu doar in Romania ci si in tara de origine, lucru ce nu s-a intamplat.
 • Recuperatorii din afara tarii ce actioneaza in Romania, NU au autorizatie din statul membru fapt pentru care activitatea lor este ilegala in Romania si rezulta ca toate executarile lor sunt ILEGALE si pot fi ANULATE.

Unde se arata si in ce document, ca firmele de recuperare creante din afara Romaniei, trebuie in mod absolut sa prezine o autorizatie suplimentara fata de autorizatia data de catre ANPC?

Avem raspunsul atat in legislatia interna dar cel mai important in normele de drept european ce sunt prioritare dreptului national –

Definitia firmei de investiti – in legislatia din Romania dar si in Regulamentul European si Directiva Europeana –

Oug 99/2006
6. firmă de investiții – orice persoană juridică a cărei activitate o constituie prestarea unuia sau a mai multor servicii de investiții financiare către terți și/sau desfășurarea uneia sau mai multor activități de investiții pe baze profesionale;

Directiva DIRECTIVA 2014/65/UE

Articolul 4

(1)   În sensul prezentei directive, se aplică următoarele definiții:

1.„firmă de investiții” înseamnă orice persoană juridică a cărei ocupație sau activitate obișnuită constă în furnizarea unuia sau mai multor servicii de investiții în beneficiul unor terțe părți și/sau în exercitarea uneia sau mai multor activități de investiții cu titlu profesional;

REGULAMENTUL NR. 575/2013

Acum tragem concluzia ca de esenta, exercitarea uneia sau mai multor activități de investiții cu titlu profesional este exact ceea ce recuperatorii de creante fac, cumpara creanta pe nimic, investesc in ea in punerea in executare si fac PROFIT, astfel in mod direct, este necesar ca ei sa fie AUTORIZATI in tara de ORIGINE si nu doar in Romania.

Articolul 5 Cerința de autorizare

(1)   Fiecare stat membru impune ca furnizarea de servicii de investiții și/sau exercitarea activităților de investiții ca ocupație sau activitate obișnuită cu titlu profesional să facă obiectul unei autorizări prealabile în conformitate cu prezentul capitol. O astfel de autorizație este acordată de autoritatea competentă a statului membru de origine desemnată în conformitate cu articolul 67.

ATENTIE-CHIAR DACA RECUPERATORII DE CREANTE din afara tarii sunt autorizati de catre ANPC, ei functioneaza in mod ILEGAL

De ce spunem ca discutam despre o firma de INVESTITII si de ce ar trebui sa fie recuperatorii incadrati in aceasta clasa?

In insasi actele constitutive ale recuperatorilor de creante din afara tarii apar activitatile de Prin cumpararea de active neperformante ale bancilor Investcapital LTD dar si toti ceilalti recuperatori de creante, se pozitioneaza prin insasi activitatea lor in dispozitiile referitoare la FIRMELE DE INVESTITII FINANCIARE.

CUM? Se cumpara creanta de la banca as cum am indicat inca din 2014, pe o suma derizorie, se fac investitii in punerea ei in executare si se face profit maximal.

Astfel, prin schema aceasta, chiar daca recuperatorul de creanta din afara tarii nu este declarat in mod expres ca societate de investiti, prin propria sa activitate el desfasoara o astfel de activitate iar conform legii dar si regulamentului si directivei europene mentionate, are nevoie de AUTORIZARE DIN STATUL DE ORIGINE.

In lipsa acestei autorizari, in Romania nu poate desfasura o astfel de activitate.

Cum se anuleaza executarea silita pornita de catre un asemenea recuperatode creante precum Investcapital LTD sau altii?

Plecam inca de la baza activitatii.

Recuperatorul cumpra blocul de creante fara AUTORIZATIE, astfel insasi tranazctia pe care a facut-o cu banca este ILEGALA pentru ca nu avea dreptul sa faca aceasta INVESTITIE.

Pe cale de consecinta nici punerea in executare nu putea sa aiba loc avand in vedere IMPOSIBILITATEA recuperatorului de creante de a cumpara efectiv creanta si pe cale de consecinta executarea silita este nula.

Pe langa acesta noua aparare pe care o vor putea folosi toti debitorii in procesele pe care le au cu recuperatorii de creante, nu uitati de invocarea deciziei 9/2016 a ICCJ, a deciziei 19/2018 a ICCJ de faptul ca recuperatorii nu va pot obliga la Dobanzi conform oug 52/2016 si nu in ultimul rand ca in raport de normele GDPR nici nu au voie sa va foloseasca datele personale ceea ce ii fac ilegali din start.

De asemenea, pentru verificare, accesati si lista recuperatorilor autorizati de catre ANPC in Romania, insa doar cei cu sediul in Romania au primit legal autorizatie, ceilalti din afara tarii sunt ilegali.

Vedeti mai jos primele pronuntari din 2019 cu privire la ANULAREA EXECUTARILOR SILITE PORNITE DE CATRE RECUPERATORII DE CREANTE!

Vedeti mai jos care sunt noile modalitati de contestatie la executare  in 2019 impotriva executarilor pornite de catre recuperatorii de creante.

In primul rand incepem cu PRIMA solutie din 2019 referitoare la un recuperator de creante care a fost infrant in instanta pentru ca incepuse o executare silita in mod ilegal. Astfel, debitorul apeland la un avocat specializat in executari silite a anulat integral executarea silita a INVESTCAPITAL LTD MALTA.

Este vorba despre INVESTCAPITAL LTD care in mod abstract are sediul si este reprezentat ,impotriva DECIZIEI 9/2016 si 19/2018 a ICCJ, la KRUK ROMANIA S.R.L si astfel o sa vedem de ce este ILEGAL iar aceste firme de recuperari creante, executa ILEGAL.

Vedeti mai jos solutia instantei prin care toata executarea silita a INVESTCAPITAL LTD Malta este anulata iar clauzele abuzive din fostul contract cu BCR S.A sunt constatate ca abuzive iar executarea silita este intoarsa.

Aveti o executare silita inceputa ori ati primit acte de executare de la un recuperator de creante fie creanta dvs. a fost cesionata? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legalitatea executarii.

Observati mai jos lista de recuperatori “autorizati” pe langa ANPC in conditiile in care se arata foarte clar ca ei sunt inregistrati sub forma de tip “SRL” in afara tarii si actioneaza in Romania prin intermediul altor recuperatori de creante inregistrati in Romania.

DENUMIRE ENTITATE
CARE DESFĂŞOARĂ ACTIVITATEA DE RECUPERARE CREANŢE

 
1AGIO Wierzytelnosci  Plus Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamkniety reprezentată de SC KI DEBTSERVICE SRL
2SC ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMANIA SRL
3SC ASSET RECOVERY DEBTS SRL
4SC AVESTIS INTERNATIONAL SRL
5SC B2KAPITAL PORTFOLIO MANAGEMENT SRL
6SC CEE COLLECT ROMANIA SRL
7SC COFACE ROMANIA CREDIT MANAGEMENT SERVICES SRL
8SC COLECTARE RECUPERARE CREANTE CRC SRL
9SC CREDITEXPRESS FINANCIAL SERVICES SRL
10SC CYCLE EUROPEAN SRL
11SC DEBT COLLECTION AGENCY SRL
12SC ENB PROPERTY SOLUTIONS SRL
13EOS CREDIT FUNDING DAC
14EOS CREDIT FUNDING BL DAC
15SC EOS NEXT SERVICES SRL
16SC EOS KSI ROMANIA SRL
17SC FIRE CREDIT SRL
18SC GETBACK RECOVERY SRL
19GLASRO HOLDINGS LIMITED reprezentată de SC INTRUM ROMANIA SA ( fostă SC TOP FACTORING SA)
20SC IMPROVEMENT CREDIT COLLECTION SRL
21SC INTEGRAL COLLECTION SRL
22INTRUM DEBT FINANCE AG ( fostă INTRUM JUSTITIA DEBT FINANCE AG)  reprezentată de SC INTRUM ROMANIA SA ( fostă SC TOP FACTORING SA)
23 
INVESTCAPITAL  LTD (denumită anterior INVESTCAPITAL MALTA LTD) reprezentată de SC KRUK ROMANIA SRL
24SC KIRIARCHOS NET SRL
25SC KI DEBTSERVICE SRL
26SC KREDYT INKASO INVESTMENTS RO SA
27KREDYT INKASO PORTFOLIO INVESTMENTS (LUXEMBOURG) SA reprezentată de SC KREDYT INKASO INVESTMENTS RO SA
28SC KRUK ROMANIA SRL
29KRUK S.A. reprezentată de SC KRUK ROMANIA SRL
30SC MBA FINANCE MANAGEMENT SRL
31SC MELLON ROMANIA SA
32SC MILLENNIUM ASSISTANCE SRL
33SC OTP FACTORING SRL
34OTP FAKTORING ZRT reprezentată de SC OTP FACTORING SRL
35PROSPEROCAPITAL SaRL  reprezentată de SC KRUK ROMANIA SRL
36SC RECOVERY SOLUTIONS SRL
37SC RE COLLECTION SRL
38SECAPITAL SaRL  reprezentată de SC KRUK ROMANIA SRL
39SC SUPORT COLECT SRL
40SVEA EKONOMI CYPRUS reprezentată de SC CREDITEXPRESS FINANCIAL SERVICES SRL
41SC INTRUM ROMANIA SA ( fostă SC TOP FACTORING SA)
42SC TRANSILVANIA RECUPERARI CREANTE SRL
43ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT (LUXEMBOURG) SA reprezentată de SC DEBT COLLECTION AGENCY SRL
44SC VM ASSET MANAGEMENT SRL
45NEXT CAPITAL SOLUTIONS LIMITED
46NEXT CAPITAL INVESTMENTS LIMITED
47EOS INVESTMENT RO Gmb H
48EOS International Beteiligungs-VerwaltunggsgesesellschaftmbH
49EOS FINANCE GmbH
50CREDIT  PLUS  (GULF)  LTD  reprezentată de  SC  COLECTARE  RECUPERARE CREANTE CRC SRL
51SC NOVUS  ASSET  MANAGEMENT  SRL
52SC SERRAGHIS ASSET MANAGEMENT SA
53SC  OPTIMA  ASSET  MANAGEMENT  SA
54SC  DONAU FAKTORING SRL
55FRANKFURTER  INKASSO Gesellschaft  mbH  reprezentată de EOS KSI ROMÂNIA SRL
56APS  DELTA  SA reprezentată de APS CONSUMER FINANCE IFN S.A
57SC CAMPEADOR INVEST SRL
58SC  RESOLUTE  LAR  ROMÂNIA  SA
59SC  KONA  CAPITAL MANAGEMENT  SA
60B2REAL ESTATE MANAGEMENT SRL
61CREDITHELP ORG SRL
62APS  Fund  Alpha  uzavreny investicni fond  a.s.   reprezentată de APS CONSUMER FINANCE IFN S.A.
63APS  Beta  a.s.   reprezentată de APS CONSUMER FINANCE IFN S.A.
64                                                         APS REO ROSEMARY S.A.
65APS  Recovery  a.s  ( fostă APS Holding a.s )  reprezentată  de   APS   CONSUMER FINANCE IFN S.A.
66Societa Per La Gestione Di Attivita – SGA  S.p.A   reprezentată  de  SC FIRE CREDIT SRL
67Agency  for  Control  of  Outstandings  Debts  SRL
 
68DDM DEBT ROMANIA  SRL
47 comments to “Recuperatorii De Creante Ilegali In 2019-Asimilati Firmelor De Investitii Nu Au Autorizare Din Tara De Origine-Investcapital LTD Executa Ilegal-Contestatia La Executare Va Scapa De Recuperatori”
 1. Buna ziua,
  Ma aflu intr-o situatie in care cred ca se pot pune in aplicare aceste aparari. Am discutat cu mai multi colegi de ai dumneavostra si inca astept un telefon din partea celui care i s-a repartizat speta…, pentru a-mi comunica daca imi acceptati sau nu dosarul.

   • Acum cativa ani am accesat un credit de nevoi personale de la Raiffeisen Bank in valoare de 15 000 lei la care s-a adăugat și un card de 3000 de lei. Ne mai.putand face fata ratelor am întârziat, apoi nu am mai reusit sa achit. După câteva luni am primit o scrisoare in care mi se aduce la cunoștință că creditul meu a fost preluat de către Kruk Romania . Am sunat aceasta firma,si am stabilit rate lunare pentru cele doua credite. Am plătit aproape un an de zile după care nu am mai reusit sa plătesc. Acum ,primesc o scrisoare de la o firmă de executare silită ca trebuie sa achit către ei aceasta datorie,ca mi s-a pus poprire pe salariu si ca au cerut băncii blocarea cardului. Mentionez ca de la Raiffeisen nu am primit nimic in scris la vremea respectivă ca au cedat creanta mea către Kruk. Si nici Kruk sau altcineva nu m-a anunțat în scris ca am fost dat în judecată .Doar acum cateva zile am primit hârtia de la executorii judecătoresc.
    Va multumesc si astept un sfat de la dumneavoastra

    • Buna ziua, probabil ca discutati despre incuviintarea executarii silite obtinute de catre KRUK si Secapital, impotriva dvs. Este posibil fiindca aceasta procedura NU este in contradictoriu. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 2. Eu nu pot sa inteleg cum o insitutie a statului acorda o autorizatie pentru o activitate fara sa verifice ca ii lipsea autorizatia din statul in care isi are sediul. Din punctul meu de vedere nu prea s-au facut verificari la ANPC ale respectivei firme.
  Va multumim pentru acest articol, dar din pacate aceste cunostiinte juridice ar fi trebuit sa le aiba si respectivii angajati de la ANPC.
  Toate aceste executari au niste repercursiuni fantastice asupra oamenillor, se distrug vieti si nimeni nu se gandeste la ei.
  Si eu fac recuperari dar asa ceva mi se pare ca intrece orice masura.
  Cu stima,
  CJ Cristina P

 3. Buna dimineata.este vorba si de s.v.coface romania credit management services sau acestia au sediul in tara? Multunesc

 4. Pingback: Kruk Romania Executa Silit Ilegal-Recuperatorul Pierde Ipoteca-Investcapital LTD Ipoteca Prescrisa Si Pierdere Executorialitate Contract Ipoteca-Termen Prescriere Ipoteca Imobiliara - Cuculis si Asociatii

 5. Pingback: Executare Anulata-Executat Silit De Kruk-Perimare Executare Silita -Executare Ilegala Investcapital Malta LTD - Cuculis si Asociatii

 6. VA ROG SA-MI SPUNETI ,DACA OBIQUE LTD , NU ESTE INREGISTRATA LA ANPC, POATE DESFASURA IN MOD LEGAL , ACTIVITATI DE RECUPERARI CREANTE ? AM VERIFICAT LISTA DVS. SI OBIQUE LTD NU FIGUREAZA PE ACEASTA LISTA .VA MULTUMESC MULT !

 7. Pingback: Definitiva Garanti Bank Si Credit Europe Bank Dare In Plata-Recurs Dare In Plata Castigat Si Actiune CEB Perimata - Cuculis si Asociatii

 8. Pingback: Executare Silita B2 Kapital Portofolio Management Si Raiffeisen Bank-Cesiune Si Executare Silita Inceputa Ilegal-Poprire Si Somatie Imobiliara - Cuculis si Asociatii

 9. Bună ziua am și eu o întrebare mă puteți ajuta am întârzieri mari la rate miau trimis dosarul băncile și IFN la recuperatori am primit poprire pe salariu timp de un an jumătate în care îmi opreau jumătate din salariu practic mai rămâneam cu vreo 500 lei in mână și acum după ce nu am mai platit de un an a crescut suma la loc ce sa fac mulțumesc

 10. Pingback: Formular Reechilibrarea Graficului De Rambursare A Creditului-Metoda De Scadere A Soldului-Clauza Rambursare Abuziva-Scapa De Credit - Cuculis si Asociatii

 11. Bună ziua. Dacă am fost executat și scos afara din apartament în decembrie 2015 de SC asset…. Mai pot face ceva?

 12. Pingback: Ipoteca Imobiliara Prescrisa In 3 Ani Prin Contestatie La Executare-Recuperator Eos Credit Funding Bl Dac - Cuculis si Asociatii

 13. Pingback: Credit Vandut La Kruk Sau Kredyt Inkaso Portfolio Ori Alt Recuperator De Creante?Posibilitati De Contestare A Executarii Si Cesiunii De Creante. - Cuculis si Asociatii

 14. Pingback: Ati Garantat Creditul Altcuiva Si Acum Sunteti Executat Silit?Cum Isi Recupereaza Banii Platiti Garantul Ipotecar Sau Codebitorul - Cuculis si Asociatii

 15. Buna ziua, SC KRUK ROMANIA SRL isi desfasoara legal activitatea in Romania? Am o executare silită de la ei, termenul de 15 zile pt contestarea executării a trecut. Vreau sa stiu daca mai e ceva de făcut, în sensul de a scapa de executarea silită.

 16. Astept si eu domnu avocat sa imi luati dosaru va multumesc sunt executat silit de un an de zile am poprire pe salar si acum la banca moi spus ca nu am platit nimic nu stiu la cine merg banii care imi sunt luati in fiecare luna va rog ajutatima va multumesc

 17. Pingback: Executat Silit De Eos Ksi Romania - Cuculis si Asociatii

 18. Buna dimineata,
  In anul 2008 am incheiat un ctr cu o firma de telefonie mobila pecare in 2015 l am reziliat, at am platit o taxa de reziliere cat si factura ce urma a fi emisa, din pacate nu mai gasesc acele cgitante.
  Am primit de la o firma de creante ca am ramas cu un sold la acea firma de telefonie mobila, iar daca sapt aceasta nu achit
  suma respectiva dosarul va ajunge in judecata.
  Va multumesc anticipat pt rasp!

 19. Pingback: In Cat Timp Scap De O Datorie La Banca Daca Nu Platesc-Prescriptie -

 20. Am luat un credit de15000 de la Banca românească am plătit câțiva ani rata pe urmă mi sa pus oprire pe salariu am plătit în ianuarie2018mi sau tras ultima rata iar in septembrie 2018 am primit executarea silită pe15.946 lei dosarul fiind din 2010 si am plătit iar acum plătesc inca o data.Dar cel mai interesant la ei nu ajung bani opriți din salariu

 21. Buna ziua,

  In urma sesizarii ANPC cu nr 11332 din 24.04.2019, plingere facuta firmei de recuperari APS Romania pentru hartuire, am primit din partea acesteia in data de 06.06.2019 o adresa din care reiese ca am un debit in valoare de 4071 euro.

  In 21.06.2019, mi s-a emis o somatie, sa achit in termen de 24h un debit de 4565 Euro. Aceasta somatie cel mai probabil a venit ca efect al sesizarii mele.

  E legal sa faca asta? Ce pot sa fac?

  Cu precizarea suplimentara ca de 7 ani le platesc constant, lunar, suma de 200 E , obligatie asumata verbal, telefonic, la inceput, cind am fost informat de preluarea dosarului de aceasta firma.

  Va multumesc,

  Adrian

 22. AN 1996 AM FACUT UN ANPRUMUT DE NEVOI PERSONALEDE 120.000DE LEI AM PLATIT LUNAR PANA AN 2019 DUPA CARE NU AM MAIVT POSIBILITATI DIN CAUZA SANATATI SI PROBLEMELE FAMILIARE DIN DIN 2019 NU AM MAI LUCRAT DIN CAUZA SANATATI AN 2014 AM ESIT LA PENSIE IAR DIN NOEMBRIE 2015 MI SA PUS OPRIRE DIN PENSIE AM MERS LA CASA DE PENSI SI MI SA SPUS CA AM FOST EGZECUTAT SILIT DE CATRE SC KRUK ROMANIA SRL SI CA AM DE PLATIT SUMA DE 180.000 MILEI ESTE POSIBIL SA IAU ANPRUMUT 120.000 SI PLATESC 180.000 DUPA CE AM PLATIT 3 ANI LA BANCA LUNAR DIN 2006 PANA AN 2009 LA BANCA BCR SUMELE CE LEAM SCRIS ACI SANT AN BANI VECHI CE POT FACE PLATESC TOATA VIATA//

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.