Recuperatorii De Creante Secerati De Decizia ICCJ – Decizie Aplicabila Pentru Zeci De Mii De Romani – Avocat Cuculis

Decizia este aplicabila pentru zeci de mii de romani! Atentie tuturor celor executati silit si care se judeca cu bancile sau firmele de leasing!

Reprezentarea convenţională a persoanei juridice de catre o altă persoană juridică sau de catre avocatii sau consilierii ei juridici, este INTERZISA!

executari recuperatori

În şedinţa din 4 aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie civilă,  prin Decizia nr. 9 în dosarul nr.507/1/2016, a admis sesizarea formulată de Tribunalul Braşov , privind pronunţarea unei hotărâri prealabile şi, în consecinţă, a stabilit că:

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, cererea de chemare în judecată şi reprezentarea convenţională a persoanei juridice în faţa instanţelor de judecată nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă.

Ce efecte produce aceasta decizie?

Toti cei care sunt executati silit, sau se judecata intr-o contestatie la executare in care Banca, Firma de Leasing sau ORICE alt creditor Persoana Juridica este reprezentat de catre UN RECUPERATOR, pot invoca lipsa calitatii de reprezentant conform art.

Art. 82 din codul de procedura civila – 

Lipsa dovezii calităţii de reprezentant

(1) Când instanţa constată lipsa dovezii calităţii de reprezentant a celui care a acţionat în numele părţii, va da un termen scurt pentru acoperirea lipsurilor. Dacă acestea nu se acoperă, cererea va fi anulată.

(2) Excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant înaintea primei instanţe nu poate fi invocată pentru prima oară în calea de atac.

Astfel, daca nu vor face dovada calitatii de reprezentant/ CEEA CE VA FI IMPOSIBIL, cererile lor vor fi anulate la fel si executarile silite!!

Ce pot face cei aflati in situatia aceasta!

Invocati in instanta, sub forma de exceptie si in conditiile de mai sus, adica DOAR pe fondul cauzei, exceptia lipsei calitatii de reprezentant si cereti instantei sa ANULEZE toate actele de procedura facute de catre mandatarul bancii.

ATENTIE! INCLUSIV INCHEIERILE DATE DE CATRE INSTANTA DE JUDECATA PENTRU INUVIINTAREA EXECUTARII SILITE POT FI ANULATE IN CADRUL CONTESTATIEI LA EXECUTARE, PENTRU ACEST MOTIV.

avocat Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

031.412.48.88

 

Aveti pornita o executare silita impotriva dvs.? Completati formularul de mai jos si verificati daca este legala si daca nu cum puteti sa anulati executarea silita?

 

 

244 comments to “Recuperatorii De Creante Secerati De Decizia ICCJ – Decizie Aplicabila Pentru Zeci De Mii De Romani – Avocat Cuculis”
   • Buna ziua.Fiti amabil va rog da a puteti sa imi raspundeti la o intrebare:Am constatat de curand ca am o datorie la Vodafone din 2008,iar dosarul a fost dat catre firma de recuperari Top Factoring.As dori sa stiu daca legea care s-a dat cu privire la executari silite se refera si la Vodafone.ma refer la faptul ca din luna 04-2016 nu se mai poate lua dobanda la datoria actuala.Cu stima. raspuns.Va multumesc

   • Vreau si eu un sfat in legătură cu un proces avut pe rol cu un bej di bucuresti, prices de care nu am stiut nimic,purtat in luna noiembrie 2016, si de care am aflat dabea in luna ianuarie 2017 in urma unei popriri in valoare de 1801.60 de lei care mi s-a facut pe contul pentru alocația copilului si indemnizația primita de la stat, fapt ilegal. Procesul se afla in urma împrumutului de la TELECREDIT IFN SA din data de 11.02.2016 în valoare de 500,ulterior ei reteagand in data de 15.02.2016 suma de 467.20 de lei. As vrea sa stiu cum pot contesta aceasta decizie?

 1. eu am avut o factura emisa de cez electrica pe care nu am platit-o. am fost dat in judecata nu de cez, ci de catre coface, mandatar al cez. procesul s-a terminat si hotararea este definitiva, in ianuarie 2016. mai pot fac3e ceva acum ?

 2. Buna ziua,
  Am facut o contestatie la executare si am primit de la instanta o comunicare in care mi se solicita ca in termen de 10 zile sa depun raspuns la intampinarea trimisa de banca prin reprezentant conventional.
  In acest caz se aplica aceasta decizie?

 3. Va rog sa imi spuneti daca si casele de avocatura sau executorii judecatoresti care reprezinta o banca sau o firma de leasing intra in aceasta categorie.multumesc

 4. Buna ziua,numele meu este Luca si am si eu o executare silita venita de la un executor judecatoresc pt un contract de credit cu CEB scadent.Aceasta hotarare mi-a fost comunicata in scris la data de 28.03.2016 si vine in baza unei hotarari judecatoresti a tribunalalui cluj.Aceasta creanta a fost cedata unei firme de recuperari(Gulf) care a initiat actiunea de executare silita.In acest caz pot contesta executarea in baza hotararii ICCJ 507|1|2016? Si cu aceasta ocazie v-as mai pune o intrebare.Cum pot afla exact cand am facut ultima plata la banca pt ca din cate imi amintesc eu a fost in 2011 si cred ca datoria ar putea fi prescrisa dar nu mai detin chitatntele si nici scrisoarea prin care banca ma notifica ca creditul este declarat exigibil?

 5. O creanta aflata in executare acum (proprire pe salariu) initiate de o firma de recuperari poate fi suspendata?

 6. Dacă în urma licitației la BEJ firma recuperatoare pentru Volksbank a vândut deja apartamentul părinților pe 03.02.2016, se mai poate invoca ceva.
  Va rog aștept o părere.
  Cu stima.

 7. Domnule avocat,
  In situatia in care banca mea a vandut creanta unei alte banci, iar aceasta din urma a declarat scadenta anticipata, si ulterior a vandut creanta unei firme de recuperare, care ma tot ameninta cu executare silita si majoreaza creanta aberant, luna de luna, credeti ca am vreo sansa sa ma lupt cu ei si sa invoc Decizia ICCJ? Cu respect,

 8. Buna ziua ,ce costuri sunt in cazul depunerii unei cereri de suspendare a executarii silite si unde se depune?
  Multumesc
  Teodora

 9. În cazul Asociațiilor de Proprietari care acționează în instanță locatarii rău platnici,cum se aplică această decizie ? Cu stima.

 10. Este valabil si in cazul creantelor de la telefonia mobila? ex: cosmote? Pentru ca de cativa ani ma tot omoara unii de la Top Factoring pentru o creanta de la un abonament pe care nu l-am platit ! Ideea este ca eu le-am platit o parte din suma acum 3 ani , si de atunci nu le-am mai dat nici un ban! ( mai detin si chitantele ) Inca nu am fost dat in judecata.

 11. Buna seara. Haideti sa le explicam pe larg oamenillor ce anume a vrut sa spuna ICCJ.
  1. In primul rand, aceasta decizie loveste direct in societatile de recuperari creante care cumpara creante.
  2. In situatia in care actiunile si apararile sunt redactate de consilieri juridici sau de avocati dar semnate si stampilate de catre reprezentantul legal al persoanei juridice sau de persoana fizica, invocarea acestei exceptii este respinsa din start.

 12. Bun! Dar cum invoc efectiv aceasta exceptie – in calitate de contestator – in cadrul unei contestatii la executare aflata pe rol de cel putin jumatate de an (inca la fond) , tanand cont ca pana acum nu am ridicat aceasta exceptia a lipsei calitatii de reprezentant ( cesionar persoana juridica din Polonia, prin mandatar getbach) ? Nu este prea taziu? Contestatia se judeca dupa noul cod de procedura (executare silita inceputa in anul 2015). Dar pentru contestatiile aflate in faza apelului ?
  Multumesc!

 13. buna seara ,am 3 procese cu firma eos 2 pe fond si unul in recurs ;aceasta dispozitie se poate utiliza la toate cele trei? cand intervine prescrptia :la 3 ani de la ultima plata sau la 3 ani de la declararea scadentei anticipate? am pierdut primul proces pe considerentul ca banca nu a declarat scadent creditul ; de asemenea eos avea la dosar un mandat postal care nu era semnat de mine dar copia era facuta numai pe o fata amandatului i desi afirmau c era trimis de firma eos pe antet era trecuta reiffheissen; in acest caz se poate considera ca fiind un caz de fals si uz de fals? mi-ati daruit o seara extraordinara cu aceasta veste! va doresc numai bine!

 14. Buna ziua,

  Aceasta prevedere se aplica si pentru situatiile in care creanta a fost vanduta catre firmele de recuperare, iar procedurea de recuperare este in curs de cativa ani?

  Multumesc foarte mult!

 15. Buna ziua,
  Soacra mea a avut un credit de nevoie personale la BRD, fara ipoteca. In 2011 a fost preluat de Kruk si de atunci mai achita 200-300lei/luna, in functie de posibilitati. In urma cu putin timp a decedat, sotul meu mostenind un apartament la care a facut imediat succesiunea. In calitate de unic mostenitor, trebuie sa achite suma in continuare?

 16. Buna ziua,

  Aceasta prevedere se aplica si pentru situatiile in care creanta a fost vanduta catre firmele de recuperare, iar aceasta este reprezentata de un executor (care a trimis cererea de poprire)? si ambele procese se judeca pe fond? putem invoca lipsa calitatii de reprezentant conform Art. 82 din codul de procedura civila.
  Multumesc

 17. Buna ziua ,in cazul nostru scrie ca judecatoria deliberand asupra cauzei civile constată că BEJ, M.M a inaintat pentru incuviintarea executarii.silite cererea formulata de creditorul SECAPITAL S.A.R.L. prin imputernicit KruK Romania S.R.L. impotriva noastra iar la sfarsit Judecatoria in numele legii admite cererea de incuviintare a exec.silite inaintata de petentul BEJ M.M si solicitata de creditorul de mai sus. Ne incadram sau nu?
  Va multumesc frumos

  • Buna ziua
   D-le avocat , eu am avut un credit de nevoi personale neacoperit , in sumprin posta un angajament de plata a de 2100 lei .Creanta a fost cumparata de Kruk, am primit prin posta un angajament de plata pe care l-am semnatsi l-am expediat la adresa lor.Am platit vreo doua rate , apoi nu am mai platit .Au telefonat si mi-au spus ca nu mai este valabil contractul si au triis un alt contract.Nu stiu ce trebuie sa fac!

   Va multumesc

 18. DDM INVEST III AG PRIN CEE COLLECT ROMÂNIA SRL au cumparat o creanta de la Unicredit.In anul 2013-aprilie am introdus contestatie la executare si dupa doi ani in iulie 2015 s-a suspendat cauza in baza art. 242 C.p.c.Pana in acest moment nu exista nici o instanta investita cu formula executorie ci doar actele intocmite de un executor judecatoresc numit (ales) de CEE Collect.Ce solutie as putea alege pentru stoparea executarii silite(exista poprire pe salariu)?Va multumesc.

 19. Deci Kruk-ul face apel, am inteles acum! Dar ne incadram sa invocam lipsa calitatii de repezentant in situatia pe care v-am descris-o, este data deja o sentinta.

  • Sunt in aceeasi situatie, am castigat, in parte (desi inca nu stiu ce inseamna asta), sentinta nu este inca definitiva, dar doar pe constatare clauze abuzive.

   Cum m-as putea folosi de aceasta decizie? Va rugam sa ne raspundeti pe intelesul nostru d-le avocat. Multumim!

    • Intre timp cred ca m-am clarificat: aceasta decizie este de ajutor celor care inca au procesul pe fond; cei care au trecut de fond, la apel nu le este de folos. am inteles bine, nu?

     Dar putem sa le intentam alt proces?

      • Ma scuzati dar cred ca nu am prea inteles ce ati vrut sa-mi spuneti…si tot incerc de vreo 2 ore sa-mi dau seama…:)
       Adica, daca ii dam in judecata, nu ne putem folosi de aceasta decizie ca si de o lege? practic sa-i impunem instantei? si va ramane la latitudinea lor daca vor sau nu sa tina cont de ea?

        • ok, am inteles acum, multumesc mult din suflet…deci ma pot folosi si eu de ea…yupii:):):)

         vom fi in apel, impreuna cu dvs. bineinteles, avem un dosar impreuna.

        • Se aplica si pentru cazurile in care executarea este in curs inainte de aprilie 2016?
         Executarea a inceput in septembrie sau octombrie 2015 (poprire salariu) cu executor al firmei de recuperari, fara a avea insa incuviintarea executarii. De-abia in 2016 la inceput de an am fost chemata in judecata la cauza de “incuviintare poprire”.

 20. Buna ziua,
  In conditiile in care am platit suma pe care au cerut-o recuperatorii(fara a ajunge in instanta) mai pot face ceva? Le pot cere banii inapoi in baza acestei decizii ?
  Multumesc !

 21. Deci am inteles ca daca KRUK a cumparat creanta de la banca si eu sunt executat de un executor nu se aplica aceasta decizie.
  Deci secapital a cumparat de la banca. Secapital este reprezentata de KRUK. Kruk a cerut executorului executarea mea. Se aplica sau nu? Daca se aplica ce se intampla cu datoria?

   • Buna ziua. am primit o notificare de la Top Factoring la inceputul luni iunie 2016 ,care ma anuntau ca mi.au trimis notificari din LUNA APRILIE 2016??? si nu am raspuns. ca sunt mandatari pentru nu stiu ce firma ,care a preluat creanta mea de la Vodafon *in anul 2013, toamna . am incheiat colaborarea cu ei brusc deoarece ma purtau cu zaharelul pentru rezilirea contractului, greseala mea a fost ca nu am instiintat in scris.NU IMI ADUC AMINTE sa fii primit o instiintare de preluare a creantei, dar cert este ca nu am primit nici o notificare scrisa , telefonica pana acum .
    Se aplica aceasta decizie in privinta lui Top Factoring .care este mandatara altei firme care a preluat creanta, din cate am citit este tot o firma de recuperare a creantelor??

 22. Buna ziua,
  In mod normal aceasta decizie are efect asupra tutor numai dupa publicarea in monitorul oficial. Aveti idee in cat timp se va publica si cand va produce efect ?

 23. Buna ziua!

  Daca sunt in acest moment executata silit pe salariu, din luna decembrie 2015, in urma INCHEIERII in care scrie ca “la cererea creditorului BANCA TRANSILVANIA, prin consilier juridic Mircea Pop si prin mandatar IMPROVEMENT CREDIT COLLECTION SRL……” mai pot face acum contestatie la executare?
  Multumesc.

 24. Buna ziua,

  In 18.02.2016 am primit de la BEJ cererea de executare silita pentru un credit facut in 2005 pana in 2010 la BRD cu ultima plata efectuata in 11.2009 si vanduta creanta catre EOS. Am mers la avocat si pe rationamentul prescrierii am depus cerere de contestare la executare in data de 02.03.2016. Mentionez ca toate sicanarile din partea EOS (telefoane, deranj la servici, acasa prin vecini, lipire pe usa ca avem daorire la EOS) + cererea de executare din partea BEJ sunt pe numele sotiei ca principal benficiar de credit si eu ca si coplatitor. In 28.03.2016 am primit de la Judecatorie sa venim cu cerere de intampinare (EOS deja o facuse) si mai rau de la BEJ eu in calitate de sot m-am trezit cu adresa de poprire la servici. Normal ca firma a dat raspuns ca instituie poprirea si ca urmare in 05.04.2016 am primit salariu micsorat cu 1/3. In 29.03.2016 in baza cereri de poprire venit am depus cerere de suspendare a executarii mizand pe faptul ca Judecatoria va acorda un termen de solutionare rapid pana a-mi fi luati deja banii din salariu. Din pacate termenul a fost stabilit abia pe 12.04.2016 cu plata cautiunii si a taxelor de timbru. La indrumarea avocatului vom plati catiune doar pentru diferenta ramasa din debit tinand cont deja s-a efectuat prima poprire. Tinad cont de decizia CCJ in ce mod ma ajuta cu situatia mea din acest moment?
  Multumesc pentru sfaturi si ajutor.

 25. Buna ziua, as vrea sa va intreb domnule avocat, noi cei care suntem deja executati silit prin poprire de recuperatori si nu mai avem la indemana contestatia la executare, cum putem sesiza instanta ca acestia nu mai au calitatea de a incasa sume de la debitorii executati? Va multumesc.

 26. Daca un SRL apelezeaza la o societate comerciala specializata in recuperarea creantelor comerciale pecuniare acum, aceasta poate efectua in afara activitatilor specifice de recuperari si introducerea de actiuni in justitie si deschiderea de dosare de executare silita?

 27. O creanta aflata in executare in momentul asta(poprire pe salariu) initiata de un BEJ poate fi suspendata? Multumesc mult!

 28. Am avut un card Cetelem prin anul 2007 in valoare de 6000 ron si pe care nu l-am achitat fapt pentru care o firma de recuperare a preluat creanta si ma terorizeaza cu telefoanele.In luna martie 2016 am primit acasa un plic in care un executor judecatoresc ma instiinteaza ca imi v-a pune poprire pe salariu fapt care s-a si intamplat.
  Ce pot sa fac in cazul acesta?

 29. Am o problema cu Top factoring,mandatar al cosmote romania,ma tot sacaie si ma ameninta cu executarea silita de ceva vreme pentru neplata unui debit restant din 2010.ce pot face in acest sens sau ce sa le spun sa ma lase in pace?multumesc anticipat.cu stima.

 30. Nu inteleg. Judecatorii din instante nu au stiinta de aceasta decizie? De ce dau in continuare solutii in favoarea lor?

  Părţi
  Nume Calitate parte
  GLASRO HOLDINGS LTD PRIN SC TOP FACTORING SRL PRIN BEJ IONESCU MARIAN DANIEL Creditor
  JECHIAN ILIE Debitor
  JECHIAN FLORENTINA GEORGIANA Debitor

  Şedinţe

  05.04.2016
  Ora estimata: 12:30
  Complet: CNS6
  Tip solutie: Admite cererea
  Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de executorul judecătoresc Ionescu Marian-Daniel, la cererea creditorului Glasro Holdings LTD. Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de: Contract de credit nr. RBRO2582575 din data de 08.07.2013 împotriva debitorului Jechian Ilie şi codebitorului Jechian Florentina Georgiana. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiilor cuprinse în titlul executoriu reprezentat de către Contract de credit nr. RBRO2582575 din data de 08.07.2013, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege. Urmărirea se încuviinţează pentru suma de 39.631,63 lei, reprezentând debit, ce va fi actualizat, precum şi pentru cheltuielile de executare silită. Fără cale de atac.
  Document: Încheiere – de executare silită 05.04.2016

 31. Buna ziua am fost executat silit prin poprirea a 1/3 din salariu in anul 2014 pt un credit de nevoi personale fara ipoteca si acum am constatat ca trecusera mai mult de trei de la ultima rata platita, iar executarea s-a facut dupa acest termen de trei ani si la data respectiva nu am facut contestatie la executare. Se mai poate face ceva sa anulez executarea( sa-mi ridice poprirea)? Multumesc.

 32. nu inteleg exact cum adica daca firma de recuperare este reprezentata de o alta pers.juridica?adica daca firma de recuperare apeleaza la un executor ?daca in momentul in care banca a vandut creanta unei firme de recuperare inseamna ca nu mai esti dator bancii ci firmei de recuperare.in acest caz poti anula hotarea de executare silita venita de la un BEJ prin invocarea calitatii de reprezentant?

 33. Cred că ar trebui să lămurim situația reprezentării. Firmele de recuperare cumpără creanțele de la bănci, companii de telefonie, cablu, etc. contra unei sume de bani , subrogându-se în drepturile acestora, devenind noii creditori Ei acționează debitorii în judecată, în nume propriu. Ei nu reprezintă creditorul original deoarece ele,firmele, sunt noul creditor în relația cu debitorul cedat. În concluzie, ei nu pot face dovada reprezentării creditorului original pt.că nu acționează în numele acestuia, ci în nume propriu. Apoi, reprezentarea este asigurată de un avocat sau de juristul societății. Dar, nu înțeleg, dacă recuperatorii au cumpărat o creanță de la o persoană juridică și dau în judecată debitorul, în nume propriu, ei pot fi reprezentați de juristul firmei sau de un avocat?

 34. Buna ziua! Eu am facut contestatie la executare si m-am judecat timp de doi ani cu cei de la kruk , proces pe care l-am pierdut, suna executata a fost 19 mii de ron pe care nou deja am platit-o prin poprire , cand am contactat executurul acesta a luat legatura cu cei de la kruk spunande-ne ca suma executata a crescut la 23mii ron .Va intreb eu maipot beneticia acum de sistatea executarii silite , cum trebuie sa ma adresez pt sistare sau care e urmatorul pas de urmat? Multumesc!

 35. buna ziua va rog frumos sa ma ajutati sint disperata risc sa ajung pe drumuri cu doi copii spuneti-mi ce sa fac ajutati- ma am primit acasa prin posta de la un executor o executare silita pe un credit in franci va rig sa ma ajutati sa imi spuneti ce sa fac
  sint disperata

 36. Ar trebui să așteptăm mai întâi apariția deciziei în Monitorul Oficial pt. a vedea cuprinsul ei, dar , mai înainte, trebuie să lămurim termenul de reprezentare. Firmele de recuperare cumpără creanțele de la bănci, companii de telefonie mobile, cablu, etc, pentru un anumit preț. În felul acesta ei devin noii creditori pt.că a intervenit un contract de cesiune de creanță între creditorul original și firma de recuperare, debitorul cedat devenind debitor al firmelor de recuperare. În această situație, firma de recuperare dă în judecată debitorul în nume propriu, creditorul original fiind strain de această nouă situație juridică, atât timp cât el și-a recuperate creanța. Toate actele de comunicare și opozițiile, etc., pe care le face debitorul sunt adresate firmei de recuperare care s-a subrogate în drepturile creditorului original de la care a cumpărat acele drepturi litigioase. Problema este aici, când recuperatorii introduce cereri de învestire cu formulă executorie a unor contracte, solicită executarea silită ori cer, pe calea ordonanței de plată, obligarea debitorului la plata unor facturi restante la telefonie, cablu, gaze, etc. Ei scriu așa în cerere: Subscrisa SC Secapital SaRL, reprezentată conventional de SC Kruk SA, prin reprezentanți legali…. Aceste reprezentări succesive au devenit problema pt.că recuperarea se face ”la a treia mână”, adică altcineva solitiă recuperarea, prin altcineva care solicită prin altcineva… Deci, această reprezentare, cum o numesc ei, intervine așa cum v-am arătat. Dar nu înseamnă că societățile de recuperare nu vor putea cere recuperarea prin ei înșiși, prin juriștii lor sau avocați aleși, dar nu în calitate de reprezentant al altei firme care, la rândul ei, apelează la o casă de avocatură. Firmele de recuperare acționează în nume propriu, și nu sunt reprezentanții persoanelor juridice de la care au cumpărat creanța ca să aibă în instant calitatea de reprezentant. Reprezentarea intervine între firmele de recuperare. Vechii creditori nu mai au nicio legătură nici cu debitorul pe care l-au cedat, nici cu cererea de chemare în judecată deoarece nu mai au calitate procesuală, sunt străini. Firmele de recuperare nu vor dispărea niciodată, doar se vor reinventa, se vor reorganiza vor face în așa fel încât să aibă tot ce le cere instanța, asta pe viitor, dar acum sunt total descoperiți pt.că instanțele nu au avut o practică unitară în a cere dovada calității de reprezentant. Oricum sumele recuperate de ei ies din țară, ca la marile supermarketuri.

 37. Buna ziua!
  Am si eu o intrebare referitor la o executare silita la un credit din 2005 si mi-a venit acasa o executare de poprire pe salariu.
  se mai poate ceva sa-mi recuperez poprirea din salariu?

 38. Buna seara,
  Va rog domnule avocat daca este posibil sa-mi raspundeti si mie daca ptr cei care ne-au jecmanit aceste firme recuperatoare mai se poate face ceva?
  As putea sa va dau detalii daca imi este permis la mailul urmator,evident daca am vreo sansa,va multumesc!
  Cu stima,Ivan E

 39. Ma judec cu firma recuperatore Kredit Incaso cumpărător al Millenium Bank am prima înfățișare în data de 14.04.2016 ce am de făcut

 40. Buna ziua ,
  firma mea are o datorie la credit europe bank , aceasta a vandut creanta unei firme din Dubai care a imputernicit o firma din Romania , mai précis credit plus (gulf) , aceasta hotarare a ICCJ este valabila si in situatia mea ?
  va multumesc !

 41. buna ziua am si eu cateva credite restante toate au fost preluate de catre recuperatori ! kruk, eos , top factoring as vrea sa stiu ce ar putea face acestia? mentionez ca pana acum platesc doar la 2 din ele fara sa fac acord de plata !!l
  kruk a cumparat creditl meu de la brd de la 8000 ajuns la 14000 platesc la el cate 100 lei
  la top factoring nu am nici o plata pana acum !!
  pot sa ii las sa ma dea in judecata ??dupa cate am citit sar alege cu nimic sau cum ? inca nu sunt in executare silita !! astept un raspuns de la dumneavoastra ! va multumesc

 42. Buna ziua. Am un contract de leasing care a fost reziliat din cauza ca nu am platit 3 rate din motive financiare. Am fost sunat de o firma de recuperari sa restitui masina. Va rog sa-mi spuneti daca se incadreaza in aceasta hotarare iar daca se incadreaza cum trebuie sa prcedez?. Va multumesc frumos.

 43. Daca cea care formuleaza cererea de executare silita este banca cu care am semnat contractul de credit dar care are sediul procesual ales la Improvement Credit … , se poate vorbi si aici despre firma de recuperare? Va multumesc mult.

 44. Buna ziua! Am avut un credit luat in 2004 de la Reiffeisen. Aceasta a declarat creditul scadent anticipat in 2006 pt. ca nu am platit. Banca a vandut creanta catre glaso Holdings in septembrie 2011 iar aceasta, prin Top Factoring, a formulat cerere de executare silita in ianuarie 2015. Numai ca executorul jud. a dispus personal inceperea executarii silite, fara a cere incuviintarea instantei. E posibil asa ceva? Precizez ca acum sunt in faza de apel pe contestatie la executare, pe care l-a formulat Glasro prin Top Factoring. Apelul e semnat si stampilat de un avocat. Mai mentionez ca la judecatorie am castigat eu. Ei nu s-au prezentat si nici nu au depus intampinare.
  Pot sa ma folosesc acum de noua decizie a ICCJ si cu privire la cererea de incepere a exec. silite?

 45. Va prezint sumar situatia poate ma ajutati sa vad unde am gresit de mi-a fost respinsa contestatia la executare.
  Credit la BRD din 12.01.2012, ultima plata in 06.08.2012, cesionat catre Kredyt Inkao Investments in 02.04.2014, in aceeasi zi Kredyt Inkaso cesioneaza catre AGIO Wierzytelności Plus Niestandaryzowany , notificarea cesiunii de creanta si inscrierea in AEGRM este facuta de Kredyt Inkaso si cererea de incepere a executarii silite este facuta de AGIO Wierzytelności Plus Niestandaryzowany in 02.11.2015, in baza titlului executoriu- contractul de credit- , iar somatia mobiliara este trimisa in 15.02.2016, am formulat contestatie in termen legal, dar Instanta a respins contestatia si acum ar trebui facut apel, ce as mai putea invoca la apel atata vreme cat am atasat contestatiei toata corespondenta cu BRD si Kredyt Inkaso care este mandatarul lui AGIO Wierzytelności Plus Niestandaryzowany. Procesul a fost acum 2 zile si astept Hotararea , dar oare D-l Judecator nu stie de Decizia ICCJ din 04.04.2016?

 46. Bună ziua, am luat un credit nebancar de la un ifn și nu am putut sa îl achit și am luat suma de 1500 lei și ei cer 7320 lei cu o dobânda foarte mare și mă amenință cu executare silită, ce pot sa fac?

 47. Buna ziua,

  Daca sunt executat silit de catre Open Finance Wierzytelnocsi Detalicznych Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamkniety Investment – Fund, prin mandatar Getback Recovery, firma care a cumparat creanta mea in anul 2014 prin contract de cesiune de la Bancpost si a continuat executarea silita pe baza dosarului de executare intocmit de Bancpost in anul 2012, am vreo sansa sa fiu beneficiar al acestei legi?

  Multumesc!

 48. buna ziua,

  Domnule avocat

  Imi puteti si mie spune care este relatia dintre Banca Transilvania si Improvement Credit Collection , acestia din urma ma ameninta cu executarea silita la un credit ?
  Din cate am vazut eu pe internet este un puisor tot al bancii .
  In situatia asta se mai poate aplica art. 82 din Codul de Procedura Civila ?
  La nevoie va putem contacta telephonic?

 49. Buna seara, va rog mult sa ma ajutati cu lamurirea a 2 aspecte extrem de urgente : am primit in data de 21.06.2016 incheierea civila privind incuvintarea executarii silite si infiintarea popririi de la executor :
  1. Am termen 5 zile ca sa fac contestatia la executare, iar a 5 zi este sambata, este tarziu daca o depun luni in 27.06.2016?

  2. Cererea de executare silita a fost inaintata executorului :,, de subscrisa Kredit Inkaso prin Avocat …( Cabinet individual avocatura) pot sa invoc in contestatia la executare faptul ca firma de recuperare nu a fost legal reprezentata, conf. art.82.CPC? Va multumesc

 50. Buna ziua, a-m luat un credit in 23.01.208 de 17.591 lei. Dupa 2 luni jumatate DE RESTANTE, bcr a vandut creditul catre KRUK, fara sa ma instiinteze. Ma duc la ghiseu sa platesc ratele restante, si mi se spune ca nu mai pot platii… Foarte sec… Nimeni din banca nu imi spunea ce trebuie sa fac. Iar dupa cateva luni ma suna cei de la cruk cu diverse amenintari cu puscaria, si alte tertipuri de intimidare, sa imi vand tot ce am sa platesc creditul ca altfel fac puscarie, vazand ca suma este aproape dubla decat am imprumutat, am renuntat la numarul de telefon. In 2010 imi vine o placinta de 27.971 lei, din care: 17.591 debit principal, 6.521 lei dobanda bancara restanta, 409 comision bancar restant, 3,448 lei executare silita. Nu se regaseste suma de 3117 lei pe care eu am platit-o banci.
  VA ROG SA-MI SPUNETI DACA SE MAI POATE FACE CEVA SAU TREBUIE SA PLATESC ACEASTA SUMA EXORBITANTA…

 51. Buna ziua.Am primit in luna iunie 2016 o notificare de la TF. mandatar pentru
  Glasro. sa recupereze o suma de 500 lei pentru Vodafon.Mentionez ca am incetat colaborarea cu Vodafon in anul 2013, ultima notificare de la ei a fost ca au inchis numarul si sa platesc factura. nu mai stiu exact cand . cred ca era august-septembrie 2013.NIMIC ALTCEVA PANA ACUM.
  T F spune ca cesiunea s.a facut acum aproximativ 112 zile si ca am fost instiintata tot de ei……si sa platesc ca este ultimul termen.
  in baza contractului cu Vadafon in calculeaza penalitatile…..
  Decizia se aplica si in acest caz?
  Firma cesionara nu are sediu in Romania.
  Daca port acum o corespondenta telefonica cu ei se intrerupe termenul de presciptie, din cate stiu eu termnenul incepe de la scadenta ultimei facturi neachitate? Cum poate sa fie cesionata acum 112 zile?

 52. Buna ziua.Am primit in luna iunie 2016 o notificare de la TF. mandatar pentru
  Glasro. sa recupereze o suma de 500 lei pentru Vodafon.Mentionez ca am incetat colaborarea cu Vodafon in anul 2013, ultima notificare de la ei a fost ca au inchis numarul si sa platesc factura. nu mai stiu exact cand . cred ca era august-septembrie 2013.NIMIC ALTCEVA PANA ACUM.
  T F spune ca cesiunea s.a facut acum aproximativ 112 zile si ca am fost instiintata tot de ei……si sa platesc ca este ultimul termen.
  in baza contractului cu Vadafon in calculeaza penalitatile…..
  Decizia se aplica si in acest caz?
  Firma cesionara nu are sediu in Romania.
  Daca port acum o corespondenta telefonica cu ei se intrerupe termenul de presciptie, din cate stiu eu termnenul incepe de la scadenta ultimei facturi neachitate? Cum poate sa fie cesionata acum 112 zile?

 53. BUNA ZIUA. Scuzati de insistenta ….am vorbit la Vodafon, UN OPERATOR DE NOTA 10 si intradevar au cesionat creanta acum in martie 2016.!!!!!!!ultima factura emisa in 26 februarie 2013, CHIAR EL A SPUS CA A TRECUT 40 DE LUNI.
  SPUN CA AU CESIONAT CATRE TOP FACTORING,eu le/am spus ca nu si sunt doua firme diferite.Dar cert ca nu am primit de la cesionar instiintare de preluare datorie.
  IN mod cert au trecut 3ani/
  ASTEPT TOTUSI UN SFAT. VA MULTUMESC

 54. Buna ziua!
  Avand in vedere ca nu am depus contestatie la executare in termenul de 15 zile, cum mai pot invoca Decizia 9/2016 a ICCJ?
  Pot merge pe o contestatie la titlu si s-o invoc acolo?…ce ar trebui sa cer?

 55. Sectie: Secţia Civilă – Încuviinţare executare silită
  Materie: Civil
  Obiect: încuviinţare executare silită CTR. /2008
  Stadiu procesual: Fond

  Părţi
  Nume Calitate parte
  BEJ DRĂGHIA DAN GABRIEL Petent
  SECAPITAL SARL PRIN MANDATAR KRUKROMANIA SRL Creditor
  M Debitor

  Şedinţe

  Tip solutie: Respinge cererea
  Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active. Respinge cererea ca fiind formulată de o persoană lipsită de calitate procesuală activă. Dată în Camera de Consiliu fără citare. Cu apel în termen de 5 zile pentru creditor de la comunicarea prezentei încheieri. Pronunţată în şedinţă publică, azi…

  Mai poate sa faca ceva kruk?
  cu mult respect,Livia

  merci mult!

   • dupa art 84 cpc,kruk ca mandatar nu mai poate sa faca nimic.va
    poate doar secapital sarl,dar trebuie luate de la capat documentatia.oricum au trecut 5 ani de la ultima plata.
    multumesc.

   • si inca ceva stimate domn!
    nu am foat instintata nici de cesionare, nici de suma pretinsa vreodata.
    mai ales ca cesionarea catre un srl nu mai pastreaza caracterul executoriu.
    cum sa obtina o hot jud de executare fara sa fiu parte in proces?! bataie de joc in tara asta.in colonia asta.
    iar eu am achitat vreo 70% din credit inainte de a instinta banca ca vreau sa achit intregul credit si nu am primit niciun raspuns.
    oricum va voi contacta.merci.

 56. buna seara!
  completez prima intrebare.poate cesionarul secapital la apel sa vina reprezentat doar de un avocat si sa renunte la mandatarul kruk?
  la apel partile nu se schimba.
  din cate stiu prin cesionare nu se pastreaza caracterul de titlu executoriu.de ce in situatia mea nu s-a procedat la darea in judecata ( nu am primit nicio comunicare,nici macar ca acest credit a fost cesionat) si s-a judecat direct in camera de consiliu??
  ultima plata a fost facuta in ianuarie 2012.

 57. buna ziua.daca sunt executata silit,am poprire pe salariu,la un card de credit de aproape 2 ani,de ce am primit azi de la kruk o notificare ca trebuie sa le platesc lor,aceasta datorie.eu nu sunt data in judecata de catre kruk,ci de catre biroul executorului judecatoresc.pentru a depune contestatie la executare,cat ar fi cheltuielile totale.?si daca mi s-ar anula executarea silita acum,pe viitor mai pot fi data in judecata pe aceeiasi datorie?

 58. buna ziua
  am avut un credit la BCR pe care nu l-am mai putut contunua de plata, creantele au fost preluate de EOS KSI ROMANIA care m-au executat silit cu poprire pe salariu prin BIROUL EXECUTORILOR JUDECATORESTI ASOCIATI,, OLTEANU, HAJA SI GHINEA,, , mi sa oprit jumatate din suna pana acum. Va rog pot face ceva pt a anula poprirea pe salariu, va multumesc. daca se poate face ceva cum pot lua legatura cu dvs.

 59. Buna ziua ,
  Am marea rugaminte daca ma puteti indruma putin cu un sfat !
  Sotul meu a facut in 2007 un credit la Pireus Banc in jur de 16000 eur., pe numele lui. , fara garantie imobiliara.
  Am platit cativa ani rata, dupa care au fost ceva probleme si ne-au bagat in executare. Ramasese de dat in jur de 13500 eur si cu cheltuieli de exeutare, avocati bancii se ajungea undeva la 19000 eur.
  Noi aveam o casa in constructie , am primit somatie ca ne executa , ptr ca sotul este cadru activ la jandarmi si nu l-au gasit la Fortele de Munca.
  Am fost la executor , dumnealui i-a pus poprire pe salariu si s-a oprit executarea pe casa.
  Am primit ieri de la Kruk , notificari ca s-a cesionat creditul catre ei , avand de plata 13500 principal si 5000 eur dobanda si 2200 eur penalitati , in conditiile in care platile catre executor s-au facut lunar, cate 500 lei timp de doi ani. Am contactat executorul si ne-a spus ca a primit si dumnealui si ne spune sa facem contestatie.
  Intrebarea este ? Este legal atata timp cat am fost executata , s-a stabilit poprirea , sa se cesioneza datoria ? Cu executorul cum ramane?
  Ne pot executa si pe casa sau ramane doar pe venituri?
  Daca fac contestatie , as avea dreptul sa ridic si somatia de pe casa ?
  Eu nu am fost girant sau codebitor si cred ca din casa imi revine jumatate.

  In conditiile de fata fac contestatie la executare catre Kruk si Banca ?
  Va multumesc anticipat!

 60. Buna ziua d-le avocat,
  Ma aflu in situatia similara majoritatii: credit de nevoi personale luat de la Credit Europe Banc in 2007, platit in buna parte, criza economica, colaps. Vanzare de creanta catre Gulf, executare silita prin BEJ Cojocaru Mihail.
  Problema este ca nu am facut Contestatie la executatre si aceasta a inceput prin popriri.
  Ce ma sfatuiti sa fac d-le avocat?
  Ce pot ataca in instanta Titlul executoriu, ori Hotararea de instanta care a stat la baza Titlului executoriu.
  Mentionez ca, BEJ- ul mi-a trimis si o somatie imobiliara in baza Incheierii judec. din 31.03.2016.

  Cu respect

 61. Buna ziua domnule avocat. Va rog sa imi spuneti daca firma de recuperare Top Factoring, firma de recuperari are sau nu are dreptul sa perceapa dobanzi si penalitati pentru un contract de cesionare creante, nefiind nici banca si nici IFN. Va multumesc anticipat.

 62. buna ziua,
  sunt executat silit prin poprire 1/3 salariu .banca unde am contractat creditul a cesionat unei firme de recuperare, aceasta a cesionat la randu-i la o alta firma de recuperare iar cea din urma a mandatat o alta firma de recuperare ..poprirea o am din 2014 si inca mai am vreo 4 ani de plata pana achit tot..se mai poate face ceva tinand cont ca nu am facut contestatie la executare in termen ?

  • Da, se poate merge in continuare pe contestatie la executare, fiecare act de executare emis este un nou moment cand se poate face contestatie, plus ca daca mergeti pe faptul ca au fost cesionate(nulitate absoluta pe dobanda bancara) plus comisioane bancare initiale aveti 3 ani de zile de la pornirea executarii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 63. multumesc pt raspuns, mai tin sa prcizez ca hot judecatoreasca mentioneaza ca executarea s-a facut in baza titlului executoriu reprezentant de contractul de credit nr..insa din cate am citit acest contract este cu titlul executoriu doar daca banca nu cesioneaza creantele altor firme de recuperare..in acest caz nu si-a pierdut dreptul de titlu executoriu?

  Cele 15 zile in care se poate face contestatia de executare la ce se refera?
  Ce sanse de castig imi puteti da?

  multumesc

   • Buna ziua ,avem doua dosare executionale ,in calitate de fidejusori la doua firme . Suntem executati silit si s apus sechestu asiguratoriu pe casa . Mentionez faptul ca imprumuturile au fost facute la BCR in 2003 si2008 si creanta vanduta apoi in iunie 2016 ,catre TONESCU FINANCE SRL .In cazul nostru executarea este din iulie 2018 .Intrebarea mea este – daca se mai poate face ceva . Conestatie la executare sau la titlu . daca tin cont de timpul trecut ,poate incercam si o prescriptie .

 64. Buna seara, d-le avocat,

  Foarte interesant articolul dumneavoastra!

  Astazi am fost instiintat de catre banca la care am un cont in care primesc salariul ca a fost pusa o poprire de catre un birou de executare silita si momentan am pe cont -4000 lei, urmand sa imi ia cate 1/3 din salariu in fiecare luna pana cand aceasta se va stinge. Am discutat si la banca si cu executorul judecatoresc si cu firma de recuperare, cea din urma recunoscand ca este “mandatar” si “a reprezentat” Credit Europe Bank in instanta. Din cate mi-au spus, au trimis notificari la vechiul domiciliu dar parintii mi-au comunicat ca nu au primit nicio instiintare sau notificare sau chemare in judecata.

  Din cate am inteles de la dumneavoastra si din comentariile de mai sus, as avea o sansa sa contest aceasta poprire care mi-a fost comunicata doar prin SMS de catre banca mea in momentul in care a fost pusa in practica.

  Este vorba de CEB care a mandatat cardul restant la SC COLECTARE RECUPERARE CREANTE CRC SRL, pe care dumneavoastra ati mai mentionat-o in articolul :

  http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/contestarea-si-anularea-executarii-silite-cu-intoarcerea-executarii-a-recuperatorului-credit-plus-gulf-credit-cumparat-de-la-credit-europe-bank-avocat-cuculis/

  Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

 65. Dl avocat,in data de 04/04/2016 ICCJ a dispus anularea executărilor judecătorești,datorită faptului ca recuperatori nu mai au dreptul sa reprezinte bancile ,de exemplu,in instanțele de judecată,scuzați lipsa de experiența in a m-a exprima in termeni juridici.
  Va multumesc

 66. Bună ziua.
  In 2004 am făcut o rată pentru câteva bunuri (electrocasnice și electronice) in valoare de 27 milioane de lei vechi. Am plătit cat timp am lucrat la o firmă ca electrician după care am rămas fără serviciu și nu am mai putut plăti. Ultima notificare de plata (bineînțeles de la recuperări creanțe) a venit în anul 2009 (credit principal 1700 RON + dobânda 647 RON + penalități 1815 RON. Total în jur de 4100 RON). În prezent, având banii necesari pentru a plăti cam 3000 RON , mă întrebam cum ar trebui sa procedez? Este vreo posibilitate să plătesc și puțin, dacă din 2009 nu mia ajuns nici o notificare ce trebuie sa fac?
  Vă mulțumesc anticipat

 67. Sunt somata la plata sumei de 389,28lei, de o firma de recuperari(getBACK) care a cumparat creanta de la Cosmote pe numele meu in val de 124 lei/2013. Este legal?

   • Buna ziua. Tot in aceasta situatie ma aflu si eu cu o suma de 423 ron la telecom,datorie cumparata de getback.Ma ameninta cu inceperea procesului si apoi cu executare silita ,suma ajungand la 1100 lei.Ce sa fac? Mentionez ca dupa zeci de reclamatii ca nu-mi merge internetul,in care nu s-a facut nimic(sunt ultimul de pe linie),am decis sa nu mai platesc. Dupa o luna ei te debranseaza,deci abonamentul era de 124 lei. De unde au scos 423 nu stiu. Cum imi dau seama daca e prescrisa sau ilegala? Va multumesc ! stima si sanatate!

 68. Buna ziua,mai am de achitat 2600E,la Unicredit si ei deja mau vandut de prin 2014 la Koface si aceia mau lasat in pace,iar acum de cand le platesc doar 50 E rata si nu cum era inainte la 130 E,ma tot sacaie firma recuperatoare Kruk,cum ca am de achitat restanta de 378 E din urma,si ma penalizeaza,luna de luna,si am primit un plic cu instiintare de palta a acestei sume de 378 E,din 2007 de cand am facut creditul de 5000 E dar in lei,apoi in 2008 mau chemat si mi-au facut alt contract in euro,si mi-a bagat de prima data pe gat ipoteca,si (a semnat si sotia) cu apartamentul,si o gramada abuzuri.Din iunie am iesit la pensie,si imi intra pe card la ING,Kruk poate sa faca porprire pe pensie la ING ?…Ce trebuie sa fac.Va multumesc anticipa,si cu multa stima Florea Bodoloaca.

 69. buna ziua recent am primit o oferta finainciara de le la Mandatarul Bancii Transilvania, pe nume Credit Imporvement Collection, in care mi se cere sa ii contactez pentru a gasi o solutie amiabila pentru recuperarea unor datorii fata de banca solicitanta.

  As dori sa stiu ce pot sa fac in privinta asta. sau daca exsita vre-o solutie prin care sa nu mi se faca proprire pe venituri, deoarece pe conturile bancare mi s-a facut deja.

  Va multumesc mult?

 70. Am doua imprumuturi pe care nu am mai putut sa le achit-la Banc Post si raiffaisen Banc.La Banc post cred ca mi-au vandut cranta catre Cycle Europen Banc ,ptr ca de le ei primiesc de vreo 3 ani scrisori pana in martie cand sau facut 3 ani de la ultima plata si acum primesc de la kruc ,nu-mi dau seama ce se intapla.Al 2-lea imprumut bana Raiffaizen prin BEJ mau dat in judecata ,fara sa fiu chemata si mi se retine de 2 ani 35%din venituri.Va intreb se mai poate face ceva contra BEJ si ce anume.

 71. buna ziua,impreuna cu fostul sot am luat un imprumut pt o masina,ne-am despartit(pana in acel moment era la zi cu ratele) iar fostul nu a mai achitat ratele,banca a cedat(vandut)debitul(dupa o tona de dobanzi aplicate) unei firme din cipru(serraghis loan management ltd) care la randul ei a imputernicit alta firma(sc asset portfolio servicing romania srl) care binentelecu executorul (carnu eugen) nea actionat in instanta,intrebarea mea este: eu ca si coplatitor nu trebuia sa fiu anuntata inainte de acest lucru? si cat de legala este neanuntarea mea in legatura cu transferul acesta,mentionez ca acum de aproape 2 ani am propire pe salariu. pot face cava in aceasta privinta?

 72. Buna ziua. Am o situatie pe care n-o pot intelege in totalitate, deoarece n-am studii juridice. e vb de un conract de imprumut(2008) care a ajuns la nivelul de executare silita prin executor judecatoresc, adica poprire. poprirea este impusa de aproximativ 1 an si jumatate. anul trecut am fost la bancpost(creditorul) sa intreb daca mai am vreo legatura cu ei. mi s-a explicat ca nu si ca trebuie sa discut cu executorul de acum inainte,. din pacate, nu am cerut si un inscris, la acel moment. pe 16 august, ma trezesc cu notificare de la kruk cum ca BANCPOST a cesionat creantele catre un subsidiar kruk…si acum intrebarile, pt domnul avocat. 1. cum dumnezeu au cesionat un contract despre care mi s-a transmis ca nu mai exista in baza lor de date?!; 2. se pot face cesionari de creante in timpul recuperarii respectivei creante prin poprie(executor judecatoresc)? 3. din momentul in care executorul a primit o decizie judecatoreasca in care se stabileste in clar suma de inapoiat, mai are dreptul banca sa “curga” cu dobanzile aferente contractului sau cu penalitatile? totusi, aia e o decizie definitiva… 4.banca mai are obligatia de a-mi oferi graficele din urma cu dobanzi si penalitati, daca e cesionat creanta? pentru ca vreau sa solicit un desfasurator. mi se pare firesc sa stiu in detaliu ce platesc, nu doar sa vad hartii in care scrie: la data X mai aveti Y de plata. va multumesc anticipat pentru raspuns!

 73. BUNA ZIUA !
  Am contractat la data de 03.11.2006 un imprumt de consum scadent la data de 03.11.2010.
  Am achitat ultima rata la data aproximativa 03.06.2007. Conform art.8 din CONTRACT – Scadenta anticipata: neplata sumelor datorate la termenele stabilite, Banca este indreptatita sa declare scadenta anticipata a creditului, notificand imprumutatului aceasta, in scris, in prealabil.
  Mentionez ca nu am fost notificat, in acest sens.
  La data de 08.09.2016 am primit prin posta INSTIINTARE si SOMATIE DE EXECUTARE, comunicare la data de 07.09.2016 – data postei.
  La aceeasi data,08.09.2016 mi-au fost retrasi din contul curent de salarii 1/2 din suma existenta, in baza popririi infiintate.
  Mentionez, de asemenea, ca INCHEIEREA DE INCUVIINTARE A POPRIRII nu face nicio mentiune cu privire la implinirea vreunui termen de prescriptie.

  Suma debitoare este de 12.849,12 lei, suma compusa din 5.486,09 lei (ramasa la data ultimei plati – 03.06.2006), reprezentand credit restant la data formularii cererii de executare silita de SC CAPITAL SaRL, prin reprezentantul
  KRUK, dobanzi pana la achitarea debitului si 5.506,29 lei, reprezentand dobanda creditului acordat si 329,16 lei, commission bancar restant si 1.527,58 lei, cheltuieli de executare silita.

  VA SOLICIT sa-mi stabiliti, in masura timpului Dvs. disponibil, o intalnire pentru a va prezenta (ori sa va comunic actele de executare) si pentru a incheia un contract de reprezentare la JUDECATORIA PITESTI, in interiorul termenului de 15 zile: 08.09.2016 – 23-26.09.2016.
  Saptamana viitoare sunt disponibil pentru o eventuala intalnire cu Dvs., la BUCURESTI.

  VA SOLICIT sa-mi comunicati data intalnirii atat prin e-mail, cat si prim SMS, pe numarul de mobil indicat !

  VA MULTUMESC !
  TEL.: 0723.524.050

 74. Buna ziua,

  Va rog frumos, ma puteti sfatui cum sa procedez, deoarece ma confrunt cu urmatoarea situatie:

  In octombrie 2012 am incheiat ca PJ, un contract cu Telekom pentru o perioada de 24 luni.

  Cu 30 de zile inainte de a expira contractul, am facut cerere pentru neprelungirea abonamentului dupa scadenta.

  In acest interval de 30 de zile, am fost contactat de mai multe ori de cei de la Telekom, insistand pentru a-mi renegocia contractul in conditii mai bune si pentru a nu-l inceta. Am fost de acord.

  La solicitarea lor, le-am trimis pe e-mail si o contraoferta a celor de la Vodafone.

  Ulterior nu am mai fost contactat, mi-au sistat serviciile fara a fi informat, iar in prezent sunt notificat in scris de cei de la Getback Recovery (pentru prima data) ca nu am achitat ultima factura catre Telekom in valoare de 320 lei, creanta care in prezent este de peste 800 lei, deoarece cei de la Getback au calculat si dobanzi penalizatoare de intarziere.

  In notificare mi se specifica si o data scadenta pana la care trebuie platita suma, urmand ca in cazul in care nu ma conformez, sa inceapa procedura de executare silita.

  Ma putei sfatui cum sa procedez ?

  Va multumesc antipat !!!

  Cu deosebita stima si consideratie,
  George D.

 75. Stimate dle avocat, doresc să vă prezint o situaţie din judetul Iasi, la care vă rog frumos,daca se poate, sa imi formulati un raspuns. Pe scurt, in 2011 am facut un credit de 10.000 euro, echivalent in lei la BCR, iar sotia era coplatitor. In 2013 am divortat, si a inceput partajul care a tinut pana in 2015, fond si apel. Din 2013 nu a mai platit nimeni creditul, iar judecatorul a decis ca rata sa se imparta in doua jumatati egale. Bun, in timpul procesului de partaj, in decembrie 2014, KRUK a preluat debitul si a inceput sa ma sune. Dupa aflarea sentintei, le-am spus ca sunt dispus sa discut despre jumatatea mea de credit, si sa incep sa achit, dar ei au refuzat acest lucru motivand ca nu au fost parte in proces. Saptamana trecuta am aflat ca debitul a ajuns la o firma de executare din Iasi si ei au inceput procesul de poprire, fara sa fiu instiintat si fara sa stiu pentru ce suma. Acum intrebarile:
  1. Este legal sa se intample acest lucru?
  2. Kruk a impus niste dobanzi foarte mari la suma initiala preluata de la BCR, desi pe site-ul d-voastra am citit ca acest lucru este ilegat. Eu acum in discutia cu executorul la ce suma ma raportez? Cea initiala de la BCR sau la cea predata de KRUK?
  3. Fosta sotie, in calitate de coplatitor, poate fi obligata sa isi achite jumatatea?
  Cu respect, Sergiu

 76. Buna ziua!
  Am primit o adresa din partea firmei de recuperare IMPROVEMENT CREDIT COLLECTION SRL,ca sa-mi infinteze poprire ,in cota de 1/3 din salariu .Mentionez ca am avut un card de salariu in urma cu 11 ani ,iar din 2011 am ramas fara loc de munca ,am fost chemata la banca pt a achita acel card ,dar nu au putut sa-mi inchida contul in aceiasi zi si a ramas sa-mi inchida ei contul ziua urmatoare ,deoarece nu eram in localitate.
  Posibil sa ma trezesc dupa 11 ani ca am de plata 5262 lei,iar firma de recuperare sa treaca direct la poprire pe salariu.
  Ce trebuie sa fac ? Va multumesc anticipa!

 77. buna ziua! am avut facturi la romtelecom neachitate . contractul s-a facut in septembrie 2012.Romtelecomul a reziliat contractul in decembrie 2012 din cauza neplatii facturilor., ulterior contractul a fost preluat de SC GETBANCK RECOVERY SRL la 24.11.2014.Acesta firma de recuperare m-a dat in judecata in 10.03.2016.(nu cumva trecuse deja termenul de a ma mai da in judecata ?).Se mai poate face ceva? dosarul s-a finalizat …probabil urmeaza executarea…multumesc

 78. Am facut un imprumut la Provident Financial in anul 2010, pe care nu l-am mai achitat din lipsa de loc de munca.
  Acum am descoperit intimplator pe pagina de internet a Judecatoriei Brasov ca a fost deschis un dosar in data de 23.06.2016de catre Ultimo Portfolio Investment(Luxembourg )SA in calitate de creditor ,prin petent BEJ, prin petent BEJ, prin care s-a cerut executarea silita , iar in data de 01.07.2016 s-a dat rezolutia de admitere executare silita. Document:Incheiere-de executare silita 01.07.2016. Eu nu am primit nicio citatie sa ma prezint in calitate de Debitor.
  Ce pot face pentru a contesta executarea, mai ales ca din 2010 si pana acum consider ca datoria s-a prescris, in acest timp nu am mai facut nicio plata si nici nu am semnat niciun alt contract cu Provident sau Ultimo Portfolio pentru esalonare datorie sau altceva.

 79. Buna seara!
  Am avut un credit la brd, luat in 2008, in valoare de 17000 ron. Din cauze personale, din 2011 nu a mai fost achitat.
  Astazi am primit urmatorul sms de la asset.Deoarece ati ignorat rezolvarea amiabila a situatiei, un reprezentant APS va efectua vizita la domiciliu pentru informare procedura executare silita! APS 0215272750.
  Ce am de facut? Va multumesc anticipat pt raspuns.

 80. Problema dvs. juridica: Va rog sa ma scuza-ti de deranj, in primul. rand.
  Daca dosarul de executare silita este solicitat de catre un avocat al recuperatorului si obtinuta investirea cu formula executorie de catre acesta, iar dupa formularea contestatiei la executare banca si-a numit ca reprezentant o casa de avocatura in nume propriu, mai pot invoca decizia nr.9/2016 a ICCJ pentru executarea silita obtinuta de catre reprezentantul recuperatorului ?
  Va multumesc pentru raspuns.
  Cu stima si mult respect.

 81. Buna ziua
  Am avut un inprumut le BCRdin 2008 in suma de 56000 care a fost cesionat catre Kruk, care la dat spre executare catre un executor executoresc . In anul 2013 executorul m-a instintat ca am de rambursat suma de 95000 ulterior am incheiat o intelegere amiabila de a rambursa cate 500 lunar cu toate ca suma a crescut foarte mult . In Luna octombrie 2016 am primit infintare poprire salariu eu si sotia fiind coplatitoare intrucat eu nemaiavand venit am intirziat 3 luni cu plata celor 500 lei si suma de recuperat a crescut la 120000 !
  Firmele de recuperare au voie sa calculeze dobanzi din momentul in care preia creditul restant de la banca ?
  Pot actiona in judecata firma de recuperare privin calcularea dobinzilor ????

 82. Buna .Am avut un credit la bancpost si au tot crescut ratele..pana nam mai putut plati …apoi mam trezit cu o notificare acasa cum banca a cedat creanfele catre open finance wierzytelności detalicznych .mau sunat si am inceput sa platesc cate 200 ron de 24 luni luna trecita nam platit mau sunat iarasi si am cerut un desfasurator ..miau zis ca nu pot sa mil dea … ce pot face? Multumesc o zi buna

 83. Buna ziua
  Daca Orange a vandut o datorie (aprox 900 ron) catre GetBackRecovery,datorie pe care acesti recuperatori au facut-o aproape tripla ca suma,este legal asa ceva?
  am primit o asa zisa ”propunere de plata” care are stampila de la un executor judecatoresc Ana Vasile Bogdan ,care spune ca va initia:
  procedura legala conform cu procedura civila Cartea a V-a ,art. 622 si urm.Procedura de executare silita va duce la rezilierea obligatiei din titlu,prin oricare din mijloacele prevazute de lege impotriva intregului dvs patrimoniu,urmand sa suportati toate cheltuielile necesare actiunii.
  De asemenea va aducem la cunostinta ca subscrisa este indreptatita sa calculeze dobanzi pana la recuperarea integrala a debitului pt fiecare zi de intarziere.

  sunt toate astea legale?
  multumesc

 84. Buna seara,
  va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un sfat pe aceasta tema:
  am facut o contestatie la executare si am invocat excepţia lipsei calităţii de reprezentant a societăţii intimate KREDYT INKASO …. a Cabinetului Individual de Avocat X. Instanta emite o Incheiere : ,, Instanţa, faţă de excepţia invocată apreciază necesar emiterea unei adrese către
  intimat cu solicitarea de a face dovada calităţii de reprezentant a Cabinetului Individual de
  Avocat X.,,
  Ei au depus o delegatie a cabinetului. Drept urmare la pronuntare instanta a hotarat: respinge ca nefondata exceptia lipsei calitatii de reprezentant a SOCIETATII KREDIT….invocata de contestatoare….
  Ei bine, eu nu am solicitat exceptia fata de Kredit. Inkaso.. ci fata de Cabinetul individual, asa cum s-a exprimat chiar instanta cand le-a solicitat dovada. Am vreo sansa de castig in apel? Va multumesc foarte mult Cu mult respect Cami

  • Buna ziua, cabinetul de avocat are calitatea sa reprezinte persoane fizice si juridice, eu acum nu stiu cum arata actele dvs. de executare silita sau actele de urmarire notificari etc insa o persoana juridica sau fizica poate fi reprezentata doar de catre un profesionist avocat Cu stima, av Cuculis 0722298011

 85. Va multumesc pentru raspuns, dar nu inteleg in ce caz se aplica atunci Decizia nr. 9 a ICCJ ? Imi cer scuze dar este destul de complicat pentru un neprofesionist ca mine sa inteleg. Cu respect si multe multumiri

 86. Dupa ce s-a infiintat proprire pe salariu la angajator,banca mai poate sa retina bani?de exemplu am facut un imprumut pana la salar la o institutie nebancara poate banca sa opreasca suma respectiva?

 87. Va rog fiti amabil si raspundeti-mi la o intrebare. Am avut un card de credit la o banca. Ultima plata catre ei a fost facuta in august 2009 dar nu am acoperit toata suma dupa care nu am mai putut plati. Acum in noiembrie 2016 vin cu executare silita pentru suma ramasa restanta + penalitati + cheltuieli de executare . Intrebarea este daca nu au trecut cam multi ani de ce nu m-au executat silit dupa 90 zile ? De ce au asteptat atat sa se stranga penalitati ?Va multumesc mult.

 88. Am primit un SMS de la Raiffeisen prin care ma anunta ca dosarul meu a fost transferat catre firma de recuperare creante Top Factoring! Ce trebuie sa fac ?

 89. Buna ziua,am si eu o intrebare cu privire la un credit de nevoi personale,am loat in 2007 un credit in valoare de 15000 de franci elvetieni di care am platit 3 iar dupa acea au intervenit niste probleme de sanatate am ramas fara serviciu iar rata sa dublat nemaiputand plati timp de 4 ani, m-am angajat acum 1 an jumate am deschis un cont la raiffeisen bank,preluat de o firma de recuperatori mi sa blocat contul pentru suma de 1 miliard si 5000 de lei,o suma enorma pentru care am fost amenintat ca mi se ia casa,bunurile,sa imi iau doua servici sa pot plati etc.in prezent mi se opreste o treime din salariu,foarte mult pentru mine deoarece mi se opreste pana si din bani de abonament iar eu nu ma pot descurca cu bani ramasi,am incercat sa discut cu reprezentantu de la firma de asigurari sa imi faca o rata de 400 de lei pentru a putea plati acesta refuzand. Ce pot face, e normal sa imi creasca atat de mult suma,sa ma santajeze fara a fi de acord sa imi faca o rata fixa pentru a o putea plati.Ce pot face va rog frumos sa imi lasati un raspuns.

 90. Buna ziua! Am un imprumut la o banca si de ceva vreme nu mai pot achita rata intreaga,raman cu restanta.Ideea e ca desi am acea restanta,platesc in continuare cat pot dar de curand am fost sunata de recuperatori fara sa primesc nicio notificare cum ca am fost transferata la ei.Se poate asa ceva?

 91. Buna ziua,vreau sa va întreb dacă am semnat un acord cu doua firme de recuperatori sa plătesc datoriile,am plătit cam 6 luni,dacă nu mai plătesc poate sa ma execute silit…

 92. Ma numesc Brodacs Gavril in 2008 sotia a luat un imprumut pentru o colega , care a platit o parte din imprumut insa nu in totalitate . Persoana respectiva a plecat din tara noi vazind ca nu am mai fost solicitati am crezut ca a platit datoria .Intimplarea a facut ca noembrie 2016 am luat un inprumut de 3000 roni de la Banca Unicredit .In luna decembrie trebuind a se plati prima rata , si sa vezi surpriza ni sa retinut :in noembrie ;651 roni ,decembrie 798 roni de la firma Aramis s a unde lucreaza . Respectiv banca din restul de plata a mai retinut aproximativ 33%.Dupa ce am fost la banca mi sa spus ca sa retinut sumele atit de la firma cit si de la banca in urma Hotaririi BIROUL EXECUTORULUI JUDECATORESC CIUMARNEAN ROMEO-GABRIEL dosar de executare silita nr . 1333/2016 din data de14.11.2016

 93. Buna ziua, am si eu o intrebare,mama mea a facut o rata la un magazin prin BCR in anul 2010 la care a platit toata rata si la ultima rata am fost la banca si am intrbat-o pe caserita daca mai este ceva de platit si daca trebuie sa inchidem contul si a zis ca contul se inchide automat.dupa un an de zile ne-am trezit cu o factura de la BCR PRECUM AVEM DE ACHITAT O SUMA DE BANI.Am fost la banca si ne-a spus ca cardul nu a fost inchis si trebuie sa platim administrarea cardului.nu am fost de acord sa platim deoarece nu am gresit noi c nimica si am depus o plangere la banca.Astazi ne-a sunat 0 firma de recuperariBEJA Domnite&Asociatii din iasi si ne-au anuntat ca a pus proptire pe pensia mamei fara proces, fara sa ne judecam.va rog frumos spuneti-mi cum sa procedez? Ce am putea face? INCA DETINEM CHITANTELE CU CARE AM ACHITAT RATELE. VA MULTUMESC.

 94. Buna seara! datorită unor probleme de sanatate, am ramas in urma cu o luna cu plata ratelor catre Cetelem.
  ieri am primit urmatorul mesaj “Somatie finala! Dna Naghi, va informam ca astazi vom trimite Hotararea Judecatoreasca Tribunalului Satu Mare pentru recuperarea intregii creante de 20.000 lei din bunurile si drepturile dumnevoastra banesti. Daca doriti sa rezolvati amiabil, achitati astazi minim 996 lei!
  Cetelem Executari Silite.”
  Intrebarea mea ar fi daca, in caz in care prin nici sub o forma nu pot sa achit suma respectiva, pana la data respectiva mentionata, au dreptul de a ma da in judeacata asa cum au mentionat mai sus? Multumesc frumos!

 95. Buna seara. Respectuos va rog sa-mi spuneti daca in urma unui proces de insolventa al unei firrme, ai carei trei fosti asociati si administratori(unul cu 50% si ceilalti cu cate 25%) asociati care au pierdut un proces de insolventa si in care nu au avut posibilitatea sa se apere in fata a doi creditori printre care si o firma de leasing, daca decizia este definitiva se mai poate face ceva impotriva firmei de leasing? Partile sociale ale acestei firme au fost cedate unul alt investitor, care in procesul de insolventa a fost reprezentat din oficiu. Mentionez ca autoturismul care a generat creanta a fost achizitionat( de unul dintre cei trei -cel cu 50%) de la o alta firma care platit contractul de leasing, timp de un an, apoi a fost platit timp de doi ani de catre firma celor trei si recuperata de firma de leasing, fiind ulterior vanduta de aceasta. Se poate solicita celor trei, suma intreaga, suma de catalog si chiar mai mult? Biroul profesional al executorilor judecatoresti de pe langa Curtea de Apel este indreptatit sa solicite executarea silita? Se mai poate face ceva? Va multumesc anticipat pentru raspuns. Aceasta problema e deja pe cale sa provoace neajunsuri medicale, grave celor ce traiesc intr-un cosmar. Ne-ar ajuta un raspuns..Multumim.

 96. Buna ziua
  Va rog sa ma ajutati si pe mine cu informatii:
  in 2016 am facut un credit la Provident de 3500 ron din care am achitat aproximativ jumatate dupa care nu am mai avut posibilitate financiara sa il achit.IFN-UL respectiv a vandut creanta catre TOP FACTORING SRL, care mi-au trimis o informare de externalizare dosar a PROVIDENT catre TOP FACTORING (va informam ca figurati cu un debit restant catre clientul nostru in valoare de 6030 ron) informare venita prin posta fara comfirmare de primire?
  Cum sugerati sa procedez?Astept executarea silita?

 97. Nimic din ce se pune pe acest forum din partea celui care a postat acesta soluție……nu se confirma, tocmai ce am vorbit cu cineva din partea dl Avocat CUCULIS si mi-a comunicat ca firmele care cesionează o datorie de la DIFERITE companii au dreptul de a cere în judecata recuperarea datoriei prin intermediu avocaţilor săi.
  Va rog sa ne informații mai clar situația aceste decizii din partea ICCJ.

 98. Bună ziua.

  Situația mea: un credit pe care nu l-am mai putut plăti a fost vândut de bancă unei firme de recuperări creanțe. Din ce scrisori am primit, am dedus că și respectiva firmă a vândut creanța mea unei alte firme, iar acum mă somează, în calitate de reprezentant al celei de-a doua firme, să plătesc suma (umflată bineînțeles cu comisioane și dobânzi doar de ei știute).
  Am înțeles că o persoană juridică nu poate reprezenta în instanță o altă persoană juridică (dacă nu asta se spune în hotărârea ICCJ de mai sus, rog lămuriri). Însă dacă respectivii recuperatori apelează la un executor și acesta face cerere de încuviințare a executării silite, se schimbă în vreun fel situația? Mai poate fi invocată Hotărârea 9/2016 a ÎCCJ, mai are aplicabilitate?

  Mulțumesc.

 99. buna ziua,am si eu o intrebare ,in urma cu mai multi ani prin 2009am avut un abonament cosmote pe care nu la mai platit in valoare de 400 lei in 2011 suma ajunsese la 2500 lei dupa care in 2016 in luna noiembrie primesc o notificare de la firma topfactori cu suma de 7300 lei.oare datoria nu era prescrisa?cu stima si respect

 100. Buna seara.

  In Ianuarie 2011 sotia mea a contractat un credit de nevoi personale , la care dupa o perioada de aproximativ 2 ani nu au fost achitate din motivele deja cunoscute , lipsa veniturilor , cateva rate.
  Dupa acest lucru sotiei i s-a pus poprire pe salariu , mai mare decat rata lunara si am considerat ca acest lucru este bun deoarece oricum acel credit trebuia platit. Asta pana astazi cand ne trzim acasa cu o instiintare de la Biroul executorului Judecatoresc Naglici Mihai Serban care reprezinta AGIO Wierzytelności Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty., nu stiu cine sunt , dar presupun ca este o societate de recuperat creante si care imi transmite ca in termen de 1 zi trebuie achitata toata suma restanta din momentul in care nu am mai platit ratele plus cheltuieli de judecata . De asemenea scrie in instiintare ca totul s-a facut conform unui contract intre cele doua societati BRD si Societatea de recuprare.
  Este posibil ca BRD sa fi gresit cesionand catre firma de recuperare acest contract de credit , in conditiile inn care banii erau virati lunar catre ei , banuiesc , din salariul sotiei , sau este o magarie prin care se incearca sa se stoarca bani ?
  Oricum va rog sa i-mi spuneti daca se poate ce trebuie facut in acest caz , si vorbesc despre faptul ca daca BRD sau altcineva a gresit , vreau sa plateasca toti cei responsabili.

  Multumesc.
  Cu deosebita stima.
  Gabriel Iacob

 101. BUNA ZIUA! Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare; am avut un card de cumparataruri la o banca ,in 2011 am fost disponibilizata in urma unei reorganizari ,cand am facut cardul aveam salariul destul de mare ca de aia se ingramadeau si bancile pe noi sa facem tot felul de carduri si de credite si noi abia asteptam fara sa ne gandim la consecinte,am ramas fara salariu ,acum dupa 6 ani mi-a trimisTOP FACTORING o notificare prin care sa platesc fantastica suma de 28.038,11 lei.Ce sa fac in acest caz? nu am facut credit ca sa le trg teapa ,am fost bun platnic pana am ramas fara serviciu ,intre timp sotul meu a facut un AVC grav avand grad de handicap tot pe stres pentru ca si el a ramas fara serviciu,Nu avem bani pentru a platii avocat ca sa ne reprezinte si taxe de timbru si onorariu avocat,va rog sa-mi spuneti daca ma pot reprezenta singura la Instanta ,VA MULTUMESC!

 102. buna ziua.am avut si eu un credit auto la brd in 2011.am platit o perioada apoi nu am m.ai putut plati.banca mi.a vandut creditul firmei de recuperare EOS KSI,m.au sunat cei de la recuperare ca mi.au cumparat creditul si ca sunt dator la ei.nu am semnat nici un act cu ei.totul a fost telefonic.le.am achitat cateva luni 200 lei lunar.iar de 10 luni nu am m.ai platit nimic.ieri mi.a venit plic de la biroul executorului judecatoresc ca mi s,a pus oprire pe conturi.este legal??ce as putea face??multumesc.o zi buna va doresc

 103. Buna ziua va rog respectos sa ma ajutati cu o singura intrebare

  Detin o datorie la orange de 1300 roni din anul 2014 si am primit de la istanta comunicare de adresa in care spune ca firma recuoperatoare de bani creditexpres ma-r fi dat in judecate ce fac cu aceste harti ca abar nu am ce sant cu ele sau ce inseamna trebuie sa pletsc datoria in 30 zile sau ce fac am posibiliattea sa platesc in rate acei 1300 roni ?
  va multumesc mult

 104. Buna ziua , am o problema am avut o poprire pe cont care s-a achitat la banca ultima rata fiind 245 de lei am fost la dl executor sa imi dea o foaie precum ca nu mai am nici o datorie si sa imi deblocheze contul acesta a spus ca datoria nu s-a incheiat ca la debitor mai am o suma de 200 si ceva de lei plus alte dobanzi si cheltuieli am rugat sa mi se spuna suma insa nici in ziua de azi desi am fost in data de 23 mai nu mi s-a raspuns . Ce as putea face suma sigur v-a creste si nu mi se pare normal!? Va rog sa ma ajutati! Va multumesc anticipat.

 105. Stimate domnule av. Cuculis,

  Vă rog să ma ajutați cu câteva clarificări pentru situația următoare:

  În urmă cu doi ani, am reziliat un contract cu Telekom, la circa 1.5 ani din cei 2 prevăzuți în contract.
  Toate serviciile furnizate până în acel moment au fost achitate, însă mi-au trimis o factură în valoare de aproape 500 RON cu descrierea „Ajustări”.
  Am aflat ulterior că este vorba de taxa de reziliere anticipată a contractului.
  Le-am transmis că sunt dispus să achit echivalentul reducerii de 2 euro lunar de care am beneficiat, pentru toată perioada contractuală (adică 2 x 24 luni = 48 euro), însă în niciun caz suma de 500 RON pretinsă de ei și denumită pe factură, vag, „Ajustări”.
  Acum sunt „amenințat” cu acționarea în instanță de către o firmă de recuperare de creanțe pentru această sumă.

  Știind că o astfel de condiționare a dreptului la reziliere prin plata unei taxe este ilegală, vă rog să-mi clarificați dacă au sau nu au acest drept – să mă acționeze în judecată (sau execute silit) pentru recuperarea unei taxe pe care legea o descrie drept abuzivă.

  Așa cum am spus mai sus, singura „justă despăgubire” cu care sunt de acord sunt cei 2 euro cu titlu de reducere la abonamentul lunar.

  Procedez corect sau ar trebui să achit respectiva taxă?

  Mulțumesc anticipat!

 106. BUNA SEARA, AM AVUT UN CREDIT LA PROVIDENT FACUT DE UN AGENT DE AL LOR PE NUMELE MEU, FARA STIREA MEA, INTRE TIMP EI S-AU DEBARASAT DE ACEL AGENT, CARE NICI NUMAI E IN TARA INSA SUNT OBLIGATA SA PLATESC RATELE DACA NU DAU AGENTUL IN JUDECATA, IAR EU CHIAR NU MI PERMIT SA PUN AVOCAT PT ASTA
  ACUM MA SUNA CEI DE LA KRUK , PROBABIL CEI DE LA PROVIDENT AU VANDUT CREANTA CELOR DE LA KRUK
  E POSIBIL SA MA TREZESC CU O POPRIRE PE SALARIU, CE MA SFATUITI SA FAC
  Multumesc

 107. daca firma de recuparari creante getback recovery ma da in judecata pt un abonament de telefonie orange si in final se ajunge la executare silita ,se poate pune poprire si pe bunuri?
  sau doar pe conturi bancare si /sau salariu in limita legii?
  Stima

 108. Buna ziua.Este posibil ca firma Kruk sa poata sa imi ia banii din cont de pe cardul de salariu?Va multimesc

 109. Buna ziua. Am invocat, intr-o contestatie la executare, lipsa calitatii de reprezentant, insa prin intampinare, au invocat faptul ca ei sunt de fapt “administratori ai activelor” celeilalte societati, motiv pentru care detin dreptul de a formula cerere de executare in baza art.792 alin.1 Cod civ., coroborat cu art.810 Cod civ. Va rog frumos, o opinie.

 110. Bună ziua..Am poprire pe salariu de aproximativ 3 ani pentru un credit contractat în 2007 in CHF la Piraeus Bank și anul acesta am fost înștiințat că datoria a fost preluată de către kruk . Este legal sa continue poprirea și să adauge dobânzi și penalități in continuare ? Exista posibilitatea sa mai fac contestație la executare ? Mulțumesc anticipat

 111. Buna ziua, in luna aprilie 2017, BCR mi-a vandut un credit ipotecar la EOS. De atunci eu platesc rate catre acestia din urma, fara sa am nici un document cu ei, decat depunerile pe care le fac lunar. Nu am reusit sa discut cu nimeni de la ei. Daca nu mai achit nicio rata catre ei, ma pot executa silit? Va multumesc

 112. Salut.. acu 3 ani cand am iesit din liceu am facut un imprumut la provident de 1000 de lei…nu am reusit sa-l platesc si m-au raportat la biroul de credit fara sa fiu instiințat …acu am primit mesaj ca creditul a fost cesionat catre ultimo portfolio.sa…se poate vorbi de prescriptie?…ce risc?
  Si in cat timp sunt sters din biroul de credit daca achit creditul?

 113. daca am facut un inprumut in 2005 laBRDsi am achitat toate ratele si am inchis si contul de ce mia venit de la recuperatori de platit 3600 roni

 114. buna ziua.sunt executat silit din ianuarie 2017.in aprilie 2018 am introdus contestatie la executare si am invocat deciziile iccj 9 si 19 din 2018.dar am fost instiintat sa platesc 1000 de lei taxa de timbru.credeti ca am sanse si sa fac acest sacrificiu sa platesc ca nu stau prea bine cu banii..multumesc mult

 115. buna seara, am luat o cartela cu abonament pe un an de la orange , dupa un an imi vine de plata ca nu am reziliat contractul,am sunat am reziliat,am platit restul . acum imi vine o firma de recuperare , dupa 4 ani ca am de plata , lunar de vreo 6 luni tot somati ,atentionari . ce trebuie sa fac /

  • Sunteți sigură că ați achitat tot debitul?…cel mai probabil a mai rămas ceva probabil taxa de reziliere înainte de scadență….așadar stabiliți de comun acord cu firma de recuperari suma de plată și apoi să vă de-a adeverință lichidare debit…

 116. Buna ziua
  Mi-a fost infiintata proprire pe salariu de catre SVEA EKONOMI CYPRUS LIMITED prin BEJA a unui asa zis credit pe care l-as avea din 2005.
  Ce pot sa fac ?
  Mentionez ca dosarul de executare are data de 2016.

 117. Buna dimineata! Azi la ora 9 trebui să mă prezint la tribunal complet c25 civil si executați, sunt în proces cu demis, nu stiu cine sunt aceștia dar cred ca reprezinta recuperator de credite. Mentionez ca am un credit vechi de peste 19 ani. Ce trebui sa fac si care sunt drepturile mele?
  Cum mă pot apara? Multumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.