Banca Transilvania Pierde Comisionul De Risc Si Dobanda Excedentara Si Este Obligata Sa Plateasca Dobanda Legala – Avocat Cuculis

Foarte multi au acceptat oferta Volksbank insa au pierdut beneficiile unei hotarari judecatoresti prin care excedentul de dobanda si dobanda legala la comisionul de risc si administrare au fost acordate.

Un tertip folosit de catre Banca Transilvania a fost ” creditarea fortata a conturilor celor imprumutati” prin restituirea prestatiilor referitoare la comisionul de risc, sperand ca litigiile se vor stinge.

Gresit, le transmitem celor de la Banca Transilvania –

Darea in plata Art. 1.492 COD CIVIL
(1) Debitorul nu se poate libera executand o alta prestatie decat cea datorata, chiar daca valoarea prestatiei oferite ar fi egala sau mai mare, decat daca creditorul consimte la aceasta. In acest din urma caz, obligatia se stinge atunci cand noua prestatie este efectuata.
(2) Daca prestatia oferita in schimb consta in transferul proprietatii sau al unui alt drept, debitorul este tinut de garantia contra evictiunii si de garantia contra viciilor lucrului, potrivit regulilor aplicabile in materia vanzarii, cu exceptia cazului in care creditorul prefera sa ceara prestatia initiala si repararea prejudiciului. In aceste cazuri, garantiile oferite de terti nu renasc.

Prin urmare, instanta de judecata a stabilit ca –

Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: 1.Admite în parte actiunea formulată de către reclamantii GEAMĂNU MIHAI şi GEAMĂNU LIANA RUXANDRA în contradictoriu cu pârâta BANCA TRANSILVANIA SA. 2. Constată caracterul abuziv al clauzelor stipulate în convenţia de credit nr. 0132399/06.12.2007 şi în convenţia de credit nr. 0159683/23.10.2008 la art. 3 lit. d (în forma iniţială stabilită prin convenţia de credit) şi art. 5 lit. a din Condiţiile Speciale şi în consecinţă declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior. 3. Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de comision de risc, în baza convenţiilor de credit nr. 0132399/06.12.2007 şi 0159683/23.10.2008, de la data achitării şi până la zi, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate, până la data plăţii efective a debitului restant. 4. Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de dobândă excedentară faţă de dobânda de 4,25% pe an şi respectiv 5,95% an, fără a fi fost datorate, în baza convenţiilor de credit, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate, până la data plăţii efective a debitului restant 5. Respinge celelalte cereri formulate de către reclamantă ca fiind neîntemeiate. 6. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, conform art. 466 alin. (1) NCPC raportat la art. 468 alin. (1) NCPC. 7. Apelul se va depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. 8. Hotărârea se va comunica părţilor în copie, potrivit dispoziţiilor art. 427 alin. (1) NCPC. 9. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23.03.2016.
Document: Hotarâre  3871/2016  23.03.2016

http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000354872&id_inst=300

Ce clauze isi rezerva Banca Transilvania daca vreti sa va scada comisionul de risc din sold?

Atentie – renuntati inclusiv la posibilitatea de a-i actiona in instanta pentru dobanda sau inghetare curs, pentru viitor.

renuntare procese

 

Cum pot chema in judecata banca pentru contractele pentru care s-au semnat aceste oferte?

avocat Cuculis

2 comments to “Banca Transilvania Pierde Comisionul De Risc Si Dobanda Excedentara Si Este Obligata Sa Plateasca Dobanda Legala – Avocat Cuculis”
  1. Buna ziua ,
    Domnule avocat, I-mi puteti spune ce relatie este intre Banca Transilvania si Improvement Credit Collection , Aceasta din urma ma ameninta cu executarea silita , in situatia in care am citit pe internet ca este un pui al bancii care a luat nastere in 2014, mai se poate aplica art. 82 din Codul de Procedura Civila ?

    multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.