Poprire Salariu de 50% ilegala doar de la un singur creditor

Poprire Salariu angajator sau banca.

Poprirea pe salariu reprezinta o forma prin care conturile dvs. pot fi blocate si astfel nu veti mai avea acces la banii din acele conturi.

Anul 2020 a inceput sub semnul celor mai multe executari silite si cele mai multe popriri le-am vazut instituite la casele de pensii pentru pensionari dar si pe conturile bancare iar pentru angajati, au fost opriti banii acestora direct prin infiintarea popririi la angajator.

Cine poate executa silit?

O varietate mare de persoane pot avea aceasta calitate astfel, un creditor, fie ca vorbim de un recuperator de creante, poate de o Banca sau de un IFN, ori o persoana fizica sau juridica, poate cere infiintarea popriri prin adresa de infiitare a popririi emisa de catre executor, iar statistica a aratat ca de foarte multe dati, executarea silita a fost ilegala insa au putut sa o anuleze doar cei care au formulat o contestatie la executarea silita.

Pentru a intelege mai usor fenomenul si pentru a explica cel putin in aceasta postare, o mica parte din ceea ce inseamna a fi o executarea silita ilegala, am decis sa raspundem unei intrebari provenite din partea unei persoane care a scris in rubrica avocatul raspunde online.

Intrebare adresata de catre o persoana executat silit – Pentru poprirea pe salariu, daca si cand este ea abuziva?

Poprire Salariu
contestatie la executare

Buna seara. Domnul avocat, traiesc o situatie fara precedent: Kruk imi opreste 50% din salariu in conditiile in care familia mea este compusa din 3 membrii, iar eu sunt singura din familie care am loc de munca.

Sunt profesor in sistemul preuniversitar, am un salariu de 1400 lei net. Nu este posibil a supravietuii 3 membrii cu 700 lei pe luna.

Situatia sta in felul urmator: in anul 2007 am luat suma de 100.000.000 lei vechi de la bcr.

De fapt, am ramas cu 80.000.000 lei vechi in mana, intrucat mi-au oprit tot felul de comisioane.

Tot in acea perioada am luat imprumut de la banca tiriac (intentionat scriu denumirile cu litere mici), in suma de 200.000.000 lei vechi, pentru nevoi personale (reabilitarea locuintei, fiind casa veche, batraneasca).

Ambele credite sunt luate fara girant, fara ipoteca mobiliara sau imobiliara, ci pur si simplu cu buletinul. In anul 2008 salariile profesorilor au fost reduse la aproape 50% in realitate. In regim de ,,avarie” am tot platit lunar ratele la ambele banci (rate care cresteau in fiecare luna!), pana in 2011, moment in care m-am prezentat la bcr pentru a verifica suma ramasa de plata.

Am constatat ca timp de 4 ani am platit numai jumatate din dobanda, astfel mai aveam de plata inca vreo 150.000.000 lei vechi.

In acel moment le-am comunicat ca nu mai platesc nici un leu, ca este o bataie de joc. Imediat am fost pasata recuperatorilor, fiind amenintata ca imi confisca masina, in conditia in care nu garantasem creditul decat cu salariul.

Dupa 4 ani de amenintari prin telefoane si scrisori, mai precis in luna aprilie a acestui an, am gasit contul de salariu GOL! kruk a trimis adresa atat la angajator sa imi opreasca 50% din salariu, cat si la banca transilvania unde aveam contul de salariu, care si ei mi-au oprit 50% din ce ramasese.

Vizualizati si :

Adica, toata luna aprilie 2015, inclusiv sarbatorile de Pasti am supravietuit cu 200 lei!

Ceea ce spun se poate dovedi cu acte. In prezent mi se opreste 50% din salariu, in conditiile in care ,,hotararea judecatoreasca”  imi comunica scris ca sunt executata pentru suma de 30.000 lei (RON), adica 300 milioane lei vechi!!!

Practic Kruk ma executa silit cred eu in mod ilegal prin Poprire Salariu.

Hotararea judecatoreasca pare un fals – fara posibilitatea de contestatie, FARA STAMPILA VREUNEI JUDECATORII, fara mentionarea vreunui complet de judecata, ci numai stampila biroului executoresc!

Nu am semnat cu hotii de la kruk nici un angajament, ci pur si simplu ei au adaugat de la sine sumele astronomice, practic, dobanda la dobanda astronomica a bancii matca.

Fata de cele aratate, va rog sa ma ajutati, sa ma indrumati, ca aceasta este o hotie la drumul mare! Cu respect, prof. Sandu Viorica

Raspuns Av. Drd. Cuculis – Poprire Salariu

In mod obligatoriu, trebuie sa deschideti o actiune ce vizeaza o contestatie la executare.

De asemnea daca veti cauta pe site-ul nostru veti observa ca masura asta de poprie este ilegala daca vorbi doar despre un singur creditor.

Astfel, va indrum sa observati care sunt limitele popririi pe care le puteti gasi in articolul despre limitele infiintarii popririi executorii si astfel doar instnta de judecata va poate anula aceasta executare silita despre care si eu opinez ca este una ilegala.

Cu stima, Av. Drd. Cuculis

38 comments to “Poprire Salariu de 50% ilegala doar de la un singur creditor”
 1. Buna seara spuneti-mi va rog in cat timp de la primirea prin posta a instiintarii de executare si hotarerea judecatoreasca se va face poprire pe conturi si ma intereseaza daca este vorba de 2 titluri executorii (2 contracte) cu aceeasi banca, cat va fi retinerea pe cont? Multumesc mult

   • Buna seara! As vrea sa stiu daca in cazul in care platesc o pensie de întreținere in cuantum de 25%din venitul net pt un copil dintr o căsătorie anterioară, iar in prezent prin alta hot jud de divorț am.fost obligat la plata a 33 % pt doi copii minori rezultați din a doua căsătorie,de la serviciu mi se opreste cei 25% anterior la care se adauga adresa executorului prin care imi opreste încă 25% total 50% din venitul net. Pentru diferenta de 8% lunar ,din a doua hot .jud.ma poate obliga executorul sub altă formă sa platesc ,atata timp cat deja mi se opreste 50%?

    • Am fost instintat de o firma de recuperari ca am 2 popriri din salalariu de 2150 cat mi se opreste a doua poprire mia venit ieri pot face ceva

  • buna ziua,am 2 opriri la care imi opreste jumatate din salariu este normal ?au acest drept sa opreasca jumatate?

   • Jumatate da pentru ca sunt 2 popriri insa puteti sa ajungeti pe calea unei contestatii la executare sa diminuati aceasta poprire daca va afecteaza modul de viata in sensul ca pune in pericol alte activitati pe care le aveti de prestat.

  • Buna ziua! Am o poprire pe cont și mi s-a luat salariul întreg cât și alocația copilului. Este legal ce au făcut ? Ce pot face in aceasta situație?

 2. Buna ziua domnule avocat. Am luat un credit in 2015 de la BRD. Fiind căsătorit sotia a fost trecuta in contract coplatitor in caz ca nu mai plătesc. Din anumite motive după un timp nu am mai putut să mai plătesc. Eu am intrat in crestere copil. Nu au putut să imi puna oprire pe salariu. M-am intors la munca in septembrie anul trecut si pana la data aceasta mie cel care am luat creditul nu mia venit oprire pe salariu dar in schimb ia venit soției mele pe creditul meu. Nu am nimic impotriva chiar vreau sa il plătesc. Intrebarea mea poate sa mai imi puna si mie in viitorul apropiat oprire pe salariu pe acelasi credit tot daca ia pus soției mele. Cu stima, va multumesc

  • Buna ziua, problema mea este că trec printre un divorț complicat in care este implicat și un minor.
   In ultimul an ,datorita unor situații justificate ,…un bebeluș de 8 luni ,chirie ,etc nu am putut plăti regulat pensia alimentara,acum mă trezesc cu o oprire de 12000 lei pe salar ,cu o proptire de 50/ la sută adică jumătate.
   In conditiile de fata cu soția pe maternitate și atâtea cheltuieli nu putem face fata ,ce pot face,eu as vrea să plătesc dar o sumă normală ,mai ales că fosta locuiește în Italia cu fața și nu au probleme financiare că și eu în România.

 3. Buna seara! Am avut un imprumut la brd de 70 de mil lei vechi. Am platit ratele vrei 2 ani si intre timp mi-a nascut nevasta si din probleme medicale cu copilul nu am mai putut sa-mi platesc rata la banca. Intr-un final am primit instiintare acasa ca am fost bagat la forma de recuperari. Azi fiind zi de salariu, am fost la atm sa scot banii. Am avut ,,surpriza” neplacuta sa gasesc Sold -4900 lei. Adica minus 49 mil lei vechi. Nu cred ca este legal sa-mi opreasca tot salariul pe o luna intreaga. Mentionez ca am minimul pe economie si trebuie sa intretin nevasta+copilul de 1an si 8 luni. Absolut niciun leu nu am retras pentru ca imi arata ca am pe minus 49 de mil. Mi se pare ilegal. Ce ma indrumati sa fac. Am foarte mare nevoie de bani. Nu e posibil asa ceva. Astept un raspuns, va rog! Multumesc!

   • Bună ziua, ma aflu într-o situație delicata am ieșit la pensie anul trecut în aprilie și la angajator aveam o reținere de o treime pentru un credit bancar la RBS. Timp de un an și 2 luni casa de pensii nu mi-a reținut niciun leu acum la 1 iulie fără sa primesc nimic în scris s-a retinut o treime din pensie. Este legal sa se procedeze astfel? Și va rog încă o întrebare retinerea se face la total suma sau după ce s-a reținut impozitul pe venit? Va mulțumesc anticipat!

   • Buna ziua, problema mea este că trec printre un divorț complicat in care este implicat și un minor.
    In ultimul an ,datorita unor situații justificate ,…un bebeluș de 8 luni ,chirie ,etc nu am putut plăti regulat pensia alimentara,acum mă trezesc cu o oprire de 12000 lei pe salar ,cu o proptire de 50/ la sută adică jumătate.
    In conditiile de fata cu soția pe maternitate și atâtea cheltuieli nu putem face fata ,ce pot face,eu as vrea să plătesc dar o sumă normală ,mai ales că fosta locuiește în Italia cu fața și nu au probleme financiare că și eu în România.

 4. Buna seara!Mi-au venit 2 popriri pe salariu si mi-au blocat contul bancar.Au voie sa imi faca poprire daca nu este vreun ordin judecatoresc semnat si stampilat decatre judecatorie si nu doar de firma de executare judecatoreasca?

 5. Vii se pare ok sa mi se facă poprire pe contul bancar și pe salariul nu? Menționez ca iau salariul în mana

 6. Buna ziua,

  Asupra sumei platita de angajator pentru concediu medical se poate aplica poprire. Angajorul meu a aplicat o treime si pe plata concediului medical. Este corect?

 7. Buna ziua,
  Numele meu este Daniel , din cauza unor probleme medicale nu am putut sa mai lucrez și mi-au pus poprire pe cont. Cu cateva zile in urma mi-au blocat diurna iar cu cateva luni in urma mi-au trasferat banii din contul de euro in contul de lei (fiind ~400 €- diurna) fara sa dau vreun acord. A fost o greseala de operator dupa cum au spus la telefon.

  Era o tranzactie de 3 luni in asteptare si am sunat sa aflu ce se intampla cu aceasta. Mi-au intrebat daca vreau sa urgentez acea tranzactie…am raspuns cu ‘da’ fiindca de 3 luni era in asteptare…(din luna August). Suma in asteptare era de 1000 lei. Dupa 2 zile am vrut sa fac cumparaturi cu cardul, dar norocul meu a fost ca am avut alti bani la mine… erau fonduri insuficiente pe card….am verificat si 4.3€ mai aveam in cont. Am verificat tranzactiile si erau trimisi cu acei 1000 lei si banii din contul de euro respectiv 396,85€ (reprezentant banii din diurna) care au fost trasferati in contul de lei de catre operator…am sunat la ei si raspunsul lor a fost:
  `Nu avem ce face,colega noastra asa a inteles sa trimitem toti banii din conturi, singura varianta este sa sunati la executor si sa cereti banii inapoi,ne cerem scuze’

  Apoi…
  De in data de 13.12.2019 mi-au trimis diurna 1000€,cate 500€ pentru ca au fost pe 2 luni
  Au blocat 500€
  Am sunat la ei, am intrebat ce se intampla de imi opresc diurna. ‘Dar nu este diurna’ imi raspunde operatoarea. Ii trebuie un document care sa reiese ca,ce primesc acolo este diurna in limba romana. `Este diurna`,am adaugat.` Ce inseamna acel cuvant din specificatii? Inseamna diurna,lucrez in Estonia si primesc in limba engleza diurna`…Dupa un pic de timp,adauga… ‘ Aaa,nu am stiut ca inseamna diurna,imi cer scuze.`
  In data de 18.12.2019 , am primit si salariu. Tot 2 luni ca si diurna. Am primit notificare pe telefon ca au fost deblocate sumele si am verificat contul folosind aplicatia Home Bank. In contul de lei aveam jumatate de suma pentru ca incasarile salariale au fost de : 2574 si 1562 deci 2068 lei. In cel de euro, aveam diurna care ulterior a fost deblocata de 476.4€ pentru ca au mai oprit alte taxe din ei… Fiind in tara ( pentru ca lucrez in Estonia de aceea este diurna in €) , m-am gandit sa retrag suma de 2068 lei si sa trasfer banii din contul de € in contul de lei (fiind diurna primita in data de 13.12.2019 care a fost blocata si ulterior deblocata pentru ca domnisoara nu a stiut ca `Daily Allowance` inseamna diurna) prin aplicatia Home Bank pentru ca are inclus si `Schimb Valutar`. Dupa ce am ales toata suma de 476.4€ si am dat finalzare doar 439,28€ s-au folosit pentru schimbul valutar si suma rezultata a fost de (atentie) 2068 lei.
  Intre timp, am folosit schimbul valutar pentru a transfera si cei 37.12€ rezultand suma de 174,45 lei.

  In urmatorul minut la verificarea contului in lei pentru a stii exact suma totala care pot sa o retrag de la ATM , am observat ca in cont aveam doar 2068 lei. Am crezut ca este o eroare pentru ca in urma cu cateva zile am procedat la fel cu suma de 500€ fiind una din cele 2 diurne si in cont inca imi aparea ca am acei 500€ desi eu i-am retras de la ATM.
  La ATM am constatat ca intradevar am suma de doar 2068 lei. Fiind jumatate din salariu sau acei 439,28€ trasferati din contul de € (nu stiu exact sistemul,dar presupun ca ce a ramas din salariu).

  Am sunat la banca si mi s-a spus ca este ok contul. Am intrebat de banii proveniti din diurna , unde sunt. Mi s-a raspuns ca s-au retinut acei bani pentru ca provin fara detalii (diurna). Am incercat sa explic, ca acei bani sunt din contul de € . In acel cont am incasat de 2 ori diurna a cate 500€ . Jumatate i-am retras si urma sa retrag si jumatatea ramasa impreuna cu banii proveniti din salariu pentru ca nu am avut posibilitatea sa retrag tot deoarece mi-a fost blocata jumatate si deblocata apoi. Isi sustinea aceeasi idee, contul este ok, s-a retinut jumatate din salariu si ceea ce am trasnferat din contul de €, intr-un finat a spus ca o sa faca legatura la un coleg care se ocupa cu popririle, au trecut aproape 24 ore si nici o informatie … Am fost la banca a doua zi si mi s-a spus sa sun la ING Bank pentru ca in cont ~4000 lei si sa ii deblocheze. Am sunat iar la ING Bank pentru deblocare, mi s-a raspuns ca am contul deblocat si nu am in cont ~4000 . I-am explicat problema si mi-a spus ca revine cu un telefon cand afla mai multe detalii (sa verifice contul). La fel, astept degeaba… Nu inteleg…

  Este corect asa ceva?

 8. Bună seara acum 9 ani am facut un împrumut la Provident unei persoane dar toate actele le-am facut pe numele meu .stiu ca eu trebuie să plătesc suma in totalitate pt ca persoana aceea nu mai stiu nimic de ia problema este daca este corect sa imi blocheze cardul de salariat și să îmi oprească tot salariu având în creștere 2 copii care ai cresc singura

 9. buna ziua ,am si eu o poprire singura in valoare de 5000 lei
  din care cred ca mi sa tras vreo 2000
  vreau sa stiu cum scap de restul pentru ca mi se ia prea mult
  poprirea insemnand un telefon pe abonament ..

 10. Buna ziua, am 2 credite la aceasi banca:
  1 de nevoi personale 5000 lei si
  1 card de cumparaturi de 4000
  Am poprire pe salarul minim pe economie de la acelasi judecator pe ambele credite.
  Intrebarea este: cat din salar mi se va opri? O treime sau jumatate, precizez ca aceste 2 credite sunt la aceasi banca, si executarea este emis de la acelasi judecator!
  Va multumesc!

 11. Buna seara am si eu o întrebare am o oprire pe salariu la provident problemea este ca mai iam o banca cetelem vrea si ei oprire pe salariu poate sa opreasca de doua ori sa pleteaca la amandoua banci

  • Buna ziua, este esential sa va aparati drepturile pe calea unei contestatii la executarea silita. Nu se potopri de doua ori sumele de bani, deci banuiesc ca este un abuz al executorului judecatoresc si al creditorului dvs. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 12. Buna ziua ! Am si eu o poprire de salariu , de fapt doua , de la intrum ! Dupa ce am primit instiintarea de poprire , la cateva zile mi-au blocat contul de la BT si mi- au extras de pe cont suma de 330 lei , asta inainta sa primesc instiintarea de la locul de munca ! Dupa care am primit fluturasul pe luna urmatoare , in care se arata , ca mi- au oprit 1012 lei , din care faceau parte si banii primiti de stat pentru Covid , lucrand la Spital si am un copil sub 12 ani , cu scoala suspendata , etc ! Au mai ramas pe card 1778 de lei . Cand am deblocat contul , ca sa- mi pot scota banii , am fost uimit ca pe contul meu mai erau 1342 de lei ! Este legal acest lucru ? Dupa ce ca este lege , care mentioneaza , clar ce si cum , ei retreg banii de doua ori ! Ce as putea sa fac ? Au dreptul sa retrega din banii , ce au fost dati de stat , pentru Covid , legea 13/2020 ? Au dreptul sa retraga de doua ori banii din cont ? Astept un raspuns ! Multumesc anticipat !

  • Buna ziua, prin ceea ce ati trecut dvs. trec zilnic mii de oameni care pot sa isi faca dreptate doar pe calea unei contestatii la executarea silita. Acolo este vorba despre un abuz, o duba impunere. Cu stima,a v. drd. Cuculis 0722298011

 13. Bună ziua, am primit un mail de banca ca mi s-a pus poprire pe cont. Din partea executorului judecătoresc nu am primit nici o înștiințare în scris sau e-mail cit mise reține din salariu. Suma mia fost comunicată de banca dar sunt două sume diferite. Precizez ca mai am o rata de credit de nevoi personale care este plătită la zi. Cum pot afla cît îmi va reține din salariu, dacă îmi opresc ambele bănci?

  • Buna ziua stimate domn. Eu opinez ca dvs. puteti formula o contestatie la executare silita si mai ales daca apar diferente de sume pe care vi le solicita executorul, ele pot fi abuzive sau chiar ilegale. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 14. Bună ziua.
  Am și eu o întrebare.
  Daca mă execută silit din salariu de 1300 lei pe lună, 3 executori.
  Cat la sută au dreptul din acest salariu.
  Țin să mentionez ca valoarea totală din 3 credite de consum,este maxim 15000 lei.
  Deoarece mi să oprit din salariu mai mult de 50 la sută.
  Vă rog a mă ajuta cu o parere sau chiar și un sfat.

 15. Bună ziua, va rog sa ma ajutați, am 3 popriri pe salariu, salariu find minimul pe economie. 3 sferturi din salariu îmi este oprit. Stau cu chirie, am un copil care este la școală, am fata care este despărțită și cu copil, care o întrețin tot eu.. Numai știu ce sa fac, nu ma pot descurca cu banii care îmi rămân. Va rog sa ma îndrumați ce trebuie sa fac.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.