Poprire Salariu de 50% ilegala doar de la un singur creditor

Fraza poprire pe salariu face de multa vreme, parte din viata debitorilor executati silit prin aceasta metoda intruziva. Suspicionati o Poprire Salariu ilegala? Cu siguranta sunteti indreptatit sa o contestati in instanta.

Poprirea impusa pe salariu inseamna BLOCAREA CONTURILOR bancare si nu in putine cazuri FURTUL BANILOR DVS. , atunci cand executarea este ilegala.

Pentru a intelege notiunea de poprire pe salariu, este necesar sa intelegeti ce efecte are asupra dvs., asupra conturilor dvs. si asupra sanatatii dvs. financiare si poate chiar si sanatatii propriuzise si mai ales sa intelegeti cum puteti contesta poprirea pe salariu.

Sa incepem!

Ce este poprirea pe salariu?

Poprirea pe salariu, reprezinta de esenta, metoda prin care o banca un ifn sau un recuperator de creante, ajunge sa va execute silit prin poprire pusa pe salariul dvs, incasat fie pe card fie chiar la angajator.

Stiati ca daca primiti banii in mana prin executare silita, executorul trimite o adresa de infiintare a propririi pe salariu si angajatorul este OBLIGAT sa va opreasca 1/3 sau 1/2 din salariu la fiecare final de luna?

Poprirea instituita pe salariul dvs. inseamna ca atunci cand veti merge la banca sa incasati banii la final de luna de la angajator, nu ii veti mai primi pe toti si mai grav este ca avand contul blocat nu veti mai putea extrage sumele de bani din cont ci veti fi nevoit sa apelati la casieria bancii, lucru care este total imoral insa doar contestand executarea silita prin poprire pe salariu, puteti dovedi asta.

Poprire Salariu angajator sau banca.

Poprirea pe salariu reprezinta o forma prin care conturile dvs. pot fi blocate si astfel nu veti mai avea acces la banii din acele conturi.

Anul 2020 a inceput sub semnul celor mai multe executari silite si cele mai multe popriri le-am vazut instituite la casele de pensii pentru pensionari dar si pe conturile bancare iar pentru angajati, au fost opriti banii acestora direct prin infiintarea popririi la angajator.

Cum se infiinteaza o poprire pe salariu?

Actul prin care contul va este blocat sau angajatorul este fortat sa nu va mai dea banii pe care ii meritati la finalul lunii, se numeste adresa de infiintare a poprii.

Conform legii, daca poprirea ( adresa de poprire pe salariu ) a fost trimisa la angajatorul dvs. atunci acesta se va numi tert poprit si va fi obligat sa vireze sumele de bani respectiv 1/2 din salariu sau 1/3 din salariu, catre executor.

Daca infiintarea popririi pe salariu se face la banca, atunci banca va avea calitatea de tert poprit si cand veti merge cu cardul sa va obtineti banii, nu veti putea sa faceti retrageri de la bancomat ci doar de la casieria bancii.

Atentie, alaturi de poprirea pe salariu, implicit pe cardul bancar, acesta NU va mai putea fi folosit.

Poate va este bine sa stiti ca despre infiintarea popririi pe salariu,. NU VETI FI INSTIINTAT decat dupa ce veti fi avut conturile blocate sau angajatorul va refuza sa va mai plateasca salariul intreg.

Cat are voie sa imi opreasca din salariu la o poprire?

Asa cum am aratat mai sus, limitele popririi sunt stabilite in doua etape, 1/3 sau un maximum de 1/2 din salariu sau orice alt venit periodic cum ar fi pensia sau alta renta lunara sau oricum periodica.

De aici desprindem doua situatii si va rog sa fiti atenti citind aceste randuri ca va pot sala efectiv viata, casa, economiile:

 • Daca aveti o SINGURA poprire, executorul NU ARE VOIE SA VA PORPREASCA PE SALARIU mai mult de 1/3 sau mai bine spus PANA LA 1/3 din acel venit salarial;
 • Daca aveti DOUA sau sau mai multe popriri pe salariu, executorul NU ARE VOIE sa ia mai mult de 1/2 ori mai bine spus, pana la 1/2 din acest venit salarial.

Atentie la conotatii: de pana la si nu de 1/2/ sau 1/3, asta inseamna ca daca nu va descurcati cu plata altor datorii pe care le aveti, puteti contesta o poprire salariu pe motivul acesta si puteti diminua poprirea pe salariu si sa o transformati in 1/4 sau 1/5 sau alta cota care va va permite sa va platiti si alte obligatii.

Poprirea pe salariu si alte forme de executare silita, aflati totul din materialul video de mai jos:

Cine poate executa silit si cand se face poprire pe salariu??

Singurul care va poate institui o poprire pe salariu este executorul iar daca vorbim de o executare silita a statului o poprire salariu ANAF poate fi instituita prin executor fiscal.

Astfel, nimeni in afara de executorul fiscal sau judecatoresc, NU are dreptul sa instituie o poprire pe salariu si ori de cate ori mergeti la banca si vi se spune ca aveti contul blocat pe salariu, solicitati si obtineti pentru a putea contesta, ADRESA DE INFIINTARE A POPRIRII.

Atentie totusi, poprire salariu ANAF, ea poate fi instituita electronic de catre ANAF, pe cand o poprire salariu comercial, poate fi instituita doar de catre un executor judecatoresc.

O varietate mare de persoane pot avea in schimb calitatea de CREDITORI, fie ca vorbim de un recuperator de creante, poate de o Banca sau de un IFN, ori o persoana fizica sau juridica, poate cere infiintarea popriri prin adresa de infiitare a popririi emisa de catre executor, iar statistica a aratat ca de foarte multe dati, executarea silita a fost ilegala insa au putut sa o anuleze doar cei care au formulat o contestatie la executarea silita.

Pentru a intelege mai usor fenomenul si pentru a explica cel putin in aceasta postare, o mica parte din ceea ce inseamna a fi o executarea silita ilegala, am decis sa raspundem unei intrebari provenite din partea unei persoane care a scris in rubrica avocatul raspunde online.

Care este cadrul legislativ al unei popriri puse pe contul de salariu?

Codul de procedura civila la art. 781 arata de fapt cum opereaza poprirea pe contul bancar de salariu.

Poprirea pe salariu – Art. 781: Obiectul popririi (1)Sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deţinute în numele său de o a treia persoană sau pe care aceasta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente.

De asemenea, în condiţiile art. 733 alin. (1), pot fi poprite şi bunurile mobile corporale ale debitorului deţinute de un terţ în numele său.(2)În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât şi încasările viitoare, cu respectarea limitelor prevăzute la art. 729, dacă este cazul.

Veniturile salariale care fac exceptie de la poprire sau care sunt veniturile salariale ce nu pot fi poprite ?

Existe o serie lunga de bunuri care nu pot fi supuse popririi pe salariu, pe cont sau in general executarii silite.

Codul de procedura civila reglementeaza clar care sunt acele sume de bani asupra carora nu poate opera o poprire pe salariu:

(5)Nu sunt supuse executării silite prin poprire pe salariu pe cont sau la angajator, urmatoarele :

a)sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;

Aici poate fi dat un exemplu clar, sumele de bani pe care le plateste spre exemplu un membru al asociatiei de proprietari catre asociatia de proprietari iar asociatia NU are drept de dispozitie pe banii platiti de catre locatar.


b)sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanţări primite de la instituţii sau organizaţii naţionale şi internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;

Putem include imposibilitatea de a pune o poprire pe contul si nu neaparat de salariu, in conditiile in care banii din acel cont au fost donati cu titlu de credit nerambursabil pentru o operatie sau ate asemenea;

c)sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi.

In aceasta ultima situatie, legea se refera la patroni.

Sunt si alte situatii pe care le puteti identifica cum ar fi NU AU DREPTUL SA FIE LUATI banii din pensia de intretinere a minorului sau sume ce sunt destinate pentru operatii sau ajutoare umanitare, banii pentru cumpararea de lemne pe timp de iarna sau plata de intretinere in anumite conditii in care dispune instanta o micsorare a catimii popririi.

Ce se întâmplă cu poprirea de salariu când îți schimbi locul de muncă

Am auzit de mult ori din partea debitorilor ca cel mai bine isi schimba locul de munca si vor ajunge sa nu mai aiba probleme cu poprirea pe cont sau cu poprirea la vechiul angajator.

Nimic mai fals! Conform legii, angajatorul atunci cand desface contractul de munca al unui angajat care are o poprire in fiinta, este obligat sa il incunostiinteze pe executor si cu privire la viitorul loc de munca unde pleaca fostul sau angajat, in limita in care stie, sau ce putin sa anune plecarea.

Executorul afla unde lucrati de la ITM.

Astfel, desi poprirea se ridica de la acel angajator, ea ramane in continuare la banca pe cardul de salariu si se MUTA atunci cand schimbati locul de munca.

Sfat avocatial: contestati poprirea si rezolvati problema dvs. financiara, mai ales atunci cand sunt abuzuri la mijloc.

Cum scapi de poprirea pe salariu?

Vestea foarte buna pentru toti debitorii care sunt executati pe salariu si nu numai, este ca ORICE POPRIRE poate fi contestata cu o contestatie la poprire execuatre silita.

Intodeauna trebuie sa stiti ca si in ipoteza in care ati pierdut termenul de 15 zile pentru a contesta executarea silita, puteti deschide un proces de contestatie la poprire salariu si sa anulati chiar retroactiv INTEGRAL executarea silita.

Desigur, este posibil sa inchideti executarea silita si sa il obligati pe executor sa inceteze orice forma de urmarire silita, daca platiti integral debitul insa si acolo s-ar putea sa aveti surprize fiindca recuperatorii va pun dobanzi ilegale.

Debitorii executati silit prin poprire pe salariu trebuie sa formuleze o contestatie la executare silita prin poprire si sa se lamureasca cu ajutorul instantei DACA intradevar este legala poprirea pe salariu pusa sau este un abuz grosolan.

Intrebare adresata de catre o persoana executat silit prin poprire pe salariu

Daca si cand este ea abuziva poprirea pe salariu? Caz real mai jos, prin ce trec romanii executati silit prin poprire pe salariu si cum se pot salva!

Poprire Salariu
Contestatie la executare poprire

Buna seara. Domnul avocat, traiesc o situatie fara precedent: Kruk imi opreste 50% din salariu in conditiile in care familia mea este compusa din 3 membrii, iar eu sunt singura din familie care am loc de munca.

Sunt profesor in sistemul preuniversitar, am un salariu de 1400 lei net. Nu este posibil a supravietuii 3 membrii cu 700 lei pe luna.

Situatia sta in felul urmator: in anul 2007 am luat suma de 100.000.000 lei vechi de la bcr.

De fapt, am ramas cu 80.000.000 lei vechi in mana, intrucat mi-au oprit tot felul de comisioane.

Tot in acea perioada am luat imprumut de la banca tiriac (intentionat scriu denumirile cu litere mici), in suma de 200.000.000 lei vechi, pentru nevoi personale (reabilitarea locuintei, fiind casa veche, batraneasca).

Ambele credite sunt luate fara girant, fara ipoteca mobiliara sau imobiliara, ci pur si simplu cu buletinul. In anul 2008 salariile profesorilor au fost reduse la aproape 50% in realitate. In regim de ,,avarie” am tot platit lunar ratele la ambele banci (rate care cresteau in fiecare luna!), pana in 2011, moment in care m-am prezentat la bcr pentru a verifica suma ramasa de plata.

Am constatat ca timp de 4 ani am platit numai jumatate din dobanda, astfel mai aveam de plata inca vreo 150.000.000 lei vechi.

In acel moment le-am comunicat ca nu mai platesc nici un leu, ca este o bataie de joc. Imediat am fost pasata recuperatorilor, fiind amenintata ca imi confisca masina, in conditia in care nu garantasem creditul decat cu salariul.

Dupa 4 ani de amenintari prin telefoane si scrisori, mai precis in luna aprilie a acestui an, am gasit contul de salariu GOL! kruk a trimis adresa atat la angajator sa imi opreasca 50% din salariu, cat si la banca transilvania unde aveam contul de salariu, care si ei mi-au oprit 50% din ce ramasese.

Vizualizati si :

Adica, toata luna aprilie 2019, inclusiv sarbatorile de Pasti am supravietuit cu 200 lei!

Ceea ce spun se poate dovedi cu acte. In prezent mi se opreste 50% din salariu, in conditiile in care ,,hotararea judecatoreasca”  imi comunica scris ca sunt executata pentru suma de 30.000 lei (RON), adica 300 milioane lei vechi!!!

Practic Kruk ma executa silit cred eu in mod ilegal prin Poprire Salariu.

Hotararea judecatoreasca pare un fals – fara posibilitatea de contestatie, FARA STAMPILA VREUNEI JUDECATORII, fara mentionarea vreunui complet de judecata, ci numai stampila biroului executoresc!

Nu am semnat cu hotii de la kruk nici un angajament, ci pur si simplu ei au adaugat de la sine sumele astronomice, practic, dobanda la dobanda astronomica a bancii matca.

Fata de cele aratate, va rog sa ma ajutati, sa ma indrumati, ca aceasta este o hotie la drumul mare! Cu respect, prof. Sandu Viorica

Exemple in care avocatii nostri au anulat poprirea pe salariu

Raspuns Av. Drd. Cuculis – Poprire Salariu

In mod obligatoriu, trebuie sa deschideti o actiune ce vizeaza o contestatie la executare.

Mai jos, dam un alt exemplu prin care avocatii din cadrul SCA CUCULIS&ASOCIATII au anulat o poprire pe salariu pusa in mod ILEGAL.

Caz castigat de anulare a popririi

De asemnea daca veti cauta pe site-ul nostru veti observa ca masura asta de poprire este ilegala daca vorbi doar despre un singur creditor.

Astfel, va indrum sa observati care sunt limitele popririi pe care le puteti gasi in articolul despre limitele infiintarii popririi executorii si astfel doar instnta de judecata va poate anula aceasta executare silita despre care si eu opinez ca este una ilegala.

Cu stima, Av. Drd. Cuculis

139 comments to “Poprire Salariu de 50% ilegala doar de la un singur creditor”
 1. Buna seara spuneti-mi va rog in cat timp de la primirea prin posta a instiintarii de executare si hotarerea judecatoreasca se va face poprire pe conturi si ma intereseaza daca este vorba de 2 titluri executorii (2 contracte) cu aceeasi banca, cat va fi retinerea pe cont? Multumesc mult

   • Buna seara! As vrea sa stiu daca in cazul in care platesc o pensie de întreținere in cuantum de 25%din venitul net pt un copil dintr o căsătorie anterioară, iar in prezent prin alta hot jud de divorț am.fost obligat la plata a 33 % pt doi copii minori rezultați din a doua căsătorie,de la serviciu mi se opreste cei 25% anterior la care se adauga adresa executorului prin care imi opreste încă 25% total 50% din venitul net. Pentru diferenta de 8% lunar ,din a doua hot .jud.ma poate obliga executorul sub altă formă sa platesc ,atata timp cat deja mi se opreste 50%?

     • Buna ziua! Am o poprire pe salariu pe care firma pentru care lucrez s-a angajat sa o plătească, respectiv 33%, numai ca Unicredit BANK, unde se livreaza și restul salariului a decis sa îmi retraga restul sumelor, nu îmi dau nici o explicație unde și cum s-au dus banii, iar cei de la recuperări refuza sa trimită băncii un document care sa ateste faptul ca poprirea este deja plătită de firma. Deci teoretic luna asta nu mai am nici un leu, ma rog de ei de pe data de 8 sa rezolve cumva situația și aparent toți se fac ca ploua. Ce ar trebui sa fac in acest caz?

       • Buna ziua Domnu avocat ! Deranjez cu o intrebare . Este vorba de 2 creante din 2014 una a mea personal , cea de a doua a unui coleg care nu a mai platit . Au trecut 6 si ceva una sa prescris am primit acasa instintare cea de a doua in schimb am primit executare silita dupa 6 ani . Eu nu am lucrat in Romania in acest timp , acum am revenit si lucrez , imi vor pune popriere , este legal sau dupa prescriere nu mai au voie ? Multumesc pentru un eventual raspuns

     • Bună seara, pe data de 16 februarie trebuia să plătesc rata la credit, nu am avut bani în cont, după 14 zile am primit un telefon prin care mă înștiințează că sunt restanta și ce s_a întâmplat de nu am plătit, am explicat că am unele probleme și nu pot plăti, atunci au spus că vor apela la girantul meu, acesta fiind o colegă de servici, am spus să nu apeleze că are și ea minori în întreținere ca și mine, că voi rezolva cumva, fix după 3 săptămâni de la neplata ratei aceasta având scadența la data de 16 februarie 2021,pe data de 8 martie au retras alocațiile copiilor mei apoi în data de 9 martie 2021 alocațiile copiilor colegei mele, nu a trecut nici măcar 30 zile de la neplata ratei, este corect?, doamnă de la telefon când am explicat de ce nu pot plăti, a spus că citez… Notez că refuzați să plătiți…., eu spunându-i că nu am bani până la întrarea salariului, vă rog să mă credeți că am fost sunat de colega, girant, la pauză de masă spunându-mi că i-au oprit alocația, și acum când vă scriu îmi este rău, nu știu cum să îmi revin dureri de cap și înțepături la inima din cauza la ce s-a întâmplat, totul în urma unui telefon după doar câteva zile de la scadență, este corect să se întâmple asa ceva, creditul este laBRD, ce ar trebui să fac, nu voi putea răspunde la telefon în cazul în care mă contactați, fiind la serviciu, nu avem voie, primim referat, dar vă sun eu când se termina programul, mulțumesc frumos!

     • Buna ziua am si eu pe fratele meu a semnat ca consemnatar pentru un credit la ifn pentru un coleg acela nu a mai plătit nimic si dupa un an sa trezit cu executare silită…

    • Am fost instintat de o firma de recuperari ca am 2 popriri din salalariu de 2150 cat mi se opreste a doua poprire mia venit ieri pot face ceva

     • Buna ziua.Asi vrea sa stiu daca sant executata de un executor judecatoresc,adica mai bine spus trei,si imi trage din salariu jumatate mai pot face ceva? Din 700 de lei e greu sa traiesti si sant in urma cu intretinerea,mi e frica sa nu raman pe drumuri. Va multumesc

    • Bună dimineața.Am o poprire pe pensie și am contul bancar blocat. Poprirea este pentru Cetelem, dar executorii Petroaica și Asociații numai sunt. Și nu știu unde se duc banii. Eu am o pensie sociala de 800 roni. Ce trebuie sa fac? Va mulțumesc.

   • Buna ziua,am mai multe propriirii pe salar,iau în mana in fiecare luna doar 1000 ,și stau in chirie .Am propriri încă și din anul 2004,și propriri cesionate de vreo trei ori și nu știu cine a fost creditorul.Executorii știu că nu am bani sa contest.Ce pot face?

   • Buna ziua, va rog sa ma ajutați și pe mine, am avut un credit in 2008, pe care l-am plătit , la banca Pyreus , după mult timp am aflat ca sunt data in judecată ca nu am plătit , când am sunat la kruk, au spus sa dovedesc ca eu am plătit , ne mai având nimic , nu am putut dovedi, de un an plătesc acel împrumut din nou, poprire pe salariu , ce pot sa fac in acest caz? Va mulțumesc și sper sa ma puteți ajuta!!!

   • Buna ziua.Am fost înștiințat de banca unde am contul de salariu ca mi sa pus oprire pe cont pentru un credit din 2014.Vreau sa contest oprirea.Cat costa sa fac acest lucru.Multumesc.

   • Daca am doua popriri de 50% si contul imi este blocat care astept sa-mi deblocheze bani mereu iar firma la care lucrez opresc pentru 2 popriri. Primesc bani in cont la pers fizice si imi zice ca sunt alte venituri adica cum? La 50% fin salariu se opresc toate sumele ce imi intra in cont? Ca aia merg la noi

     • Buna ziua. Sotul meu in data de 06.07 a primit un mesaj de la unicreditbca i sa pus poprire pe cont. Este a doua poprire care o are. A vorbit la societatea care lucreaza, cei de la firma a trimis adresa catre birou de executorie sa sisteze poprirea de la banca. Cei de la birou de executorie a trimis adresa pe data de 13.07 catre banca sa nu i se mai opreasca din bani ( ambele popriri se face de la firma). In data de 15.07 sotului i s-a virat salariul din care banca chiar daca a primit adresa tot ia oprit din bani. Aceasta diferenta se poate recupera inapoi de la banca? Multumesc. Cu stima.

   • Am o poprire pe salariu pe card si executare silita as dori sa imi spuneti si mie cum se procedeaza . Va multumesc

  • buna ziua,am 2 opriri la care imi opreste jumatate din salariu este normal ?au acest drept sa opreasca jumatate?

   • Jumatate da pentru ca sunt 2 popriri insa puteti sa ajungeti pe calea unei contestatii la executare sa diminuati aceasta poprire daca va afecteaza modul de viata in sensul ca pune in pericol alte activitati pe care le aveti de prestat.

    • Va salut!! Deci în urma unui derapări pe zgura am derapat și să stricat mașină în incinta societatii ! Acum îmi oprește salariul fara să mi aducă la cunoștința suma de reparatii și cota 1/2 cat poate să mi oprească lunar.deci cum s-ar zice .japca ! Va rog sa mi ziceți ce pot face pt că am de întreținut famlia!! Ma lăsat fără salariu in pragul sărbătorilor de Pascale!!

  • Buna ziua! Am o poprire pe cont și mi s-a luat salariul întreg cât și alocația copilului. Este legal ce au făcut ? Ce pot face in aceasta situație?

    • Am o poprire și vreau sa știu dacă pot depune eu suma de bani în cont sa nu mi se oprească la locul de munca

    • Buna ziua,am doua popriri de la doi executori judecătorești ,daca angajatorul va trimite adresa către acesti executori că vor aplica poprirea banca mai face poprirea ?? Și cât va fi poprirea in cazul celor doi executori ,ce procent va fi poprit in total de către angajator..
     Mulțumesc

      • Bună ziua am o problema cu cei de la aps România trebuie sa plătesc o datorie de prin 2012 și am început sa le plătesc mai se poate face ceva nu miau pus proprie nu nimik ,pot face ceva acum sa nu le mai plătesc sau vreo posibilitate sa îmi recuperez bani care iam dat pana acum .va mulțumesc

      • Buna ziua,am si eu o intrebare.Am un credit luat de la Garanti Bank Ifn .in anul 2020 mai precis in luna martie am ramas in somaj tehnic,firma la care lucram atunci .am stat in somaj tehnic pana in mai iar ulterior firma ma dat in somaj.am avut amanare de plata pana in luna iulie la banca ca rata nu creasca.am sunat la banca si am anuntat ca sunt in somaj si pot sa achit o rata de 528 lei lunar,somaju meu fiind de 477 lei.am cerut sa acopere firma de asigurari pe perioada cat sunt in somaj ,iar raspunsu care lam primit este ca nu pot beneficia de amanare deoarece creditu luat a fost cand eram pe perioada nefeterminata iar dupa somaju tehnic furma ma reangajat dar pe perioada determinata si nu acopera asigurarea,iar cei de la banca cand am vb mia spus ca asigurarea nu acopera numai in caz de invaluditate sau deces.eu am platit atatia bani la rata pt asigurare si nu pot beneficia de ea.acum banca ma dat la executor,mia blocat contu la brd unde intra alocatia copulului si am primit o hartie unde scrie ca daca nu dau spun ce venituri am vor veni cu politia si cu executoru si in lipsa mea vor intra in casa,si ca pot sa plateasca si copii mei.aceste lucruri mi se pare ca suna a amenintari la adresa mea.multumesc

    • Buna seara, am de primit pe sir de intretinere pentru minor 25% din venitul fostului sot plus suma restanta de 4856 lei reprezentand pensie de intretinere. Mentionez ca mai are 2 popriri. Ce are prioritate pensia si suma restanta sau popririle?este pensionar MAI, au fost transmise la Casa de Pensii documentele, adica hotararea judecatoreasca pentru pensie si totusi mi s-a solicitat sa apelez la un executor judecatoresc pentru a transmite hotararea judecatoreasca pentru retinerea pensiei alimentare si se taraganeaza acest lucru de 6 luni. Conform art. 786 din CPV trebuia sa se faca continuarea popririi,

  • Buna ziua, va rog sa ma indrumati catre un avocat care lucreaza in Cluj si cunoaste bine legea popririi. Si eu m am trezit ca banca m a plasat la Eos ,iar acum ei se ocupa de popririle mele…

 2. Buna ziua domnule avocat. Am luat un credit in 2015 de la BRD. Fiind căsătorit sotia a fost trecuta in contract coplatitor in caz ca nu mai plătesc. Din anumite motive după un timp nu am mai putut să mai plătesc. Eu am intrat in crestere copil. Nu au putut să imi puna oprire pe salariu. M-am intors la munca in septembrie anul trecut si pana la data aceasta mie cel care am luat creditul nu mia venit oprire pe salariu dar in schimb ia venit soției mele pe creditul meu. Nu am nimic impotriva chiar vreau sa il plătesc. Intrebarea mea poate sa mai imi puna si mie in viitorul apropiat oprire pe salariu pe acelasi credit tot daca ia pus soției mele. Cu stima, va multumesc

   • Bună ziua, va rog frumos a ma lamuri și pe mine, am primit mesaj pe telefon de la banca unde mi se vira doar alocația fetitei k mi sa pus poprire, eu primesc salariul la alta, am vb la banca mi sa spus ca am poprire din cauza la impozitului pe garsoniera, as vrea sa știu la banca unde mi se virează salariul poate întra și cât poate sa îmi blocheze dacă eu am doua popriri pe cont din cauza la impozit adică suma de 2100de lei, deși salariul meu net e 2000pe luna și am în întreținere și doi copii pe care ii cresc singura… AȘTEPT un răspuns de la dumneavoastră pt a ști ce am de făcut.

  • Buna ziua, problema mea este că trec printre un divorț complicat in care este implicat și un minor.
   In ultimul an ,datorita unor situații justificate ,…un bebeluș de 8 luni ,chirie ,etc nu am putut plăti regulat pensia alimentara,acum mă trezesc cu o oprire de 12000 lei pe salar ,cu o proptire de 50/ la sută adică jumătate.
   In conditiile de fata cu soția pe maternitate și atâtea cheltuieli nu putem face fata ,ce pot face,eu as vrea să plătesc dar o sumă normală ,mai ales că fosta locuiește în Italia cu fața și nu au probleme financiare că și eu în România.

 3. Buna seara! Am avut un imprumut la brd de 70 de mil lei vechi. Am platit ratele vrei 2 ani si intre timp mi-a nascut nevasta si din probleme medicale cu copilul nu am mai putut sa-mi platesc rata la banca. Intr-un final am primit instiintare acasa ca am fost bagat la forma de recuperari. Azi fiind zi de salariu, am fost la atm sa scot banii. Am avut ,,surpriza” neplacuta sa gasesc Sold -4900 lei. Adica minus 49 mil lei vechi. Nu cred ca este legal sa-mi opreasca tot salariul pe o luna intreaga. Mentionez ca am minimul pe economie si trebuie sa intretin nevasta+copilul de 1an si 8 luni. Absolut niciun leu nu am retras pentru ca imi arata ca am pe minus 49 de mil. Mi se pare ilegal. Ce ma indrumati sa fac. Am foarte mare nevoie de bani. Nu e posibil asa ceva. Astept un raspuns, va rog! Multumesc!

   • Bună ziua, ma aflu într-o situație delicata am ieșit la pensie anul trecut în aprilie și la angajator aveam o reținere de o treime pentru un credit bancar la RBS. Timp de un an și 2 luni casa de pensii nu mi-a reținut niciun leu acum la 1 iulie fără sa primesc nimic în scris s-a retinut o treime din pensie. Este legal sa se procedeze astfel? Și va rog încă o întrebare retinerea se face la total suma sau după ce s-a reținut impozitul pe venit? Va mulțumesc anticipat!

   • Buna ziua, problema mea este că trec printre un divorț complicat in care este implicat și un minor.
    In ultimul an ,datorita unor situații justificate ,…un bebeluș de 8 luni ,chirie ,etc nu am putut plăti regulat pensia alimentara,acum mă trezesc cu o oprire de 12000 lei pe salar ,cu o proptire de 50/ la sută adică jumătate.
    In conditiile de fata cu soția pe maternitate și atâtea cheltuieli nu putem face fata ,ce pot face,eu as vrea să plătesc dar o sumă normală ,mai ales că fosta locuiește în Italia cu fața și nu au probleme financiare că și eu în România.

  • Buna ziua, domnule avocat!
   Sotul meu a facut un imprumut in banca acum 11 ani. A platit o perioada din acest imprumut dupa care ratele s-au marit si nu a mai putut achita. A plecat in strainatate sa munceasca. Acum, dupa 11 ani s-a angajat din nou in Romania si o firma de recuperari a venit la firma unde lucreaza si i-au pus preoprire pe salariu. Ii opresc 25% din salariu.
   Mentionez ca stam cu chirie si din salariul lui nu mai ramane mai nimic…
   Intrebarea este urmatoarea: dupa 11 ani este legal sa se procedeze in acest mod?

 4. Buna seara!Mi-au venit 2 popriri pe salariu si mi-au blocat contul bancar.Au voie sa imi faca poprire daca nu este vreun ordin judecatoresc semnat si stampilat decatre judecatorie si nu doar de firma de executare judecatoreasca?

 5. Vii se pare ok sa mi se facă poprire pe contul bancar și pe salariul nu? Menționez ca iau salariul în mana

 6. Buna ziua,

  Asupra sumei platita de angajator pentru concediu medical se poate aplica poprire. Angajorul meu a aplicat o treime si pe plata concediului medical. Este corect?

 7. Buna ziua,
  Numele meu este Daniel , din cauza unor probleme medicale nu am putut sa mai lucrez și mi-au pus poprire pe cont. Cu cateva zile in urma mi-au blocat diurna iar cu cateva luni in urma mi-au trasferat banii din contul de euro in contul de lei (fiind ~400 €- diurna) fara sa dau vreun acord. A fost o greseala de operator dupa cum au spus la telefon.

  Era o tranzactie de 3 luni in asteptare si am sunat sa aflu ce se intampla cu aceasta. Mi-au intrebat daca vreau sa urgentez acea tranzactie…am raspuns cu ‘da’ fiindca de 3 luni era in asteptare…(din luna August). Suma in asteptare era de 1000 lei. Dupa 2 zile am vrut sa fac cumparaturi cu cardul, dar norocul meu a fost ca am avut alti bani la mine… erau fonduri insuficiente pe card….am verificat si 4.3€ mai aveam in cont. Am verificat tranzactiile si erau trimisi cu acei 1000 lei si banii din contul de euro respectiv 396,85€ (reprezentant banii din diurna) care au fost trasferati in contul de lei de catre operator…am sunat la ei si raspunsul lor a fost:
  `Nu avem ce face,colega noastra asa a inteles sa trimitem toti banii din conturi, singura varianta este sa sunati la executor si sa cereti banii inapoi,ne cerem scuze’

  Apoi…
  De in data de 13.12.2019 mi-au trimis diurna 1000€,cate 500€ pentru ca au fost pe 2 luni
  Au blocat 500€
  Am sunat la ei, am intrebat ce se intampla de imi opresc diurna. ‘Dar nu este diurna’ imi raspunde operatoarea. Ii trebuie un document care sa reiese ca,ce primesc acolo este diurna in limba romana. `Este diurna`,am adaugat.` Ce inseamna acel cuvant din specificatii? Inseamna diurna,lucrez in Estonia si primesc in limba engleza diurna`…Dupa un pic de timp,adauga… ‘ Aaa,nu am stiut ca inseamna diurna,imi cer scuze.`
  In data de 18.12.2019 , am primit si salariu. Tot 2 luni ca si diurna. Am primit notificare pe telefon ca au fost deblocate sumele si am verificat contul folosind aplicatia Home Bank. In contul de lei aveam jumatate de suma pentru ca incasarile salariale au fost de : 2574 si 1562 deci 2068 lei. In cel de euro, aveam diurna care ulterior a fost deblocata de 476.4€ pentru ca au mai oprit alte taxe din ei… Fiind in tara ( pentru ca lucrez in Estonia de aceea este diurna in €) , m-am gandit sa retrag suma de 2068 lei si sa trasfer banii din contul de € in contul de lei (fiind diurna primita in data de 13.12.2019 care a fost blocata si ulterior deblocata pentru ca domnisoara nu a stiut ca `Daily Allowance` inseamna diurna) prin aplicatia Home Bank pentru ca are inclus si `Schimb Valutar`. Dupa ce am ales toata suma de 476.4€ si am dat finalzare doar 439,28€ s-au folosit pentru schimbul valutar si suma rezultata a fost de (atentie) 2068 lei.
  Intre timp, am folosit schimbul valutar pentru a transfera si cei 37.12€ rezultand suma de 174,45 lei.

  In urmatorul minut la verificarea contului in lei pentru a stii exact suma totala care pot sa o retrag de la ATM , am observat ca in cont aveam doar 2068 lei. Am crezut ca este o eroare pentru ca in urma cu cateva zile am procedat la fel cu suma de 500€ fiind una din cele 2 diurne si in cont inca imi aparea ca am acei 500€ desi eu i-am retras de la ATM.
  La ATM am constatat ca intradevar am suma de doar 2068 lei. Fiind jumatate din salariu sau acei 439,28€ trasferati din contul de € (nu stiu exact sistemul,dar presupun ca ce a ramas din salariu).

  Am sunat la banca si mi s-a spus ca este ok contul. Am intrebat de banii proveniti din diurna , unde sunt. Mi s-a raspuns ca s-au retinut acei bani pentru ca provin fara detalii (diurna). Am incercat sa explic, ca acei bani sunt din contul de € . In acel cont am incasat de 2 ori diurna a cate 500€ . Jumatate i-am retras si urma sa retrag si jumatatea ramasa impreuna cu banii proveniti din salariu pentru ca nu am avut posibilitatea sa retrag tot deoarece mi-a fost blocata jumatate si deblocata apoi. Isi sustinea aceeasi idee, contul este ok, s-a retinut jumatate din salariu si ceea ce am trasnferat din contul de €, intr-un finat a spus ca o sa faca legatura la un coleg care se ocupa cu popririle, au trecut aproape 24 ore si nici o informatie … Am fost la banca a doua zi si mi s-a spus sa sun la ING Bank pentru ca in cont ~4000 lei si sa ii deblocheze. Am sunat iar la ING Bank pentru deblocare, mi s-a raspuns ca am contul deblocat si nu am in cont ~4000 . I-am explicat problema si mi-a spus ca revine cu un telefon cand afla mai multe detalii (sa verifice contul). La fel, astept degeaba… Nu inteleg…

  Este corect asa ceva?

 8. Bună seara acum 9 ani am facut un împrumut la Provident unei persoane dar toate actele le-am facut pe numele meu .stiu ca eu trebuie să plătesc suma in totalitate pt ca persoana aceea nu mai stiu nimic de ia problema este daca este corect sa imi blocheze cardul de salariat și să îmi oprească tot salariu având în creștere 2 copii care ai cresc singura

 9. buna ziua ,am si eu o poprire singura in valoare de 5000 lei
  din care cred ca mi sa tras vreo 2000
  vreau sa stiu cum scap de restul pentru ca mi se ia prea mult
  poprirea insemnand un telefon pe abonament ..

 10. Buna ziua, am 2 credite la aceasi banca:
  1 de nevoi personale 5000 lei si
  1 card de cumparaturi de 4000
  Am poprire pe salarul minim pe economie de la acelasi judecator pe ambele credite.
  Intrebarea este: cat din salar mi se va opri? O treime sau jumatate, precizez ca aceste 2 credite sunt la aceasi banca, si executarea este emis de la acelasi judecator!
  Va multumesc!

 11. Buna seara am si eu o întrebare am o oprire pe salariu la provident problemea este ca mai iam o banca cetelem vrea si ei oprire pe salariu poate sa opreasca de doua ori sa pleteaca la amandoua banci

  • Buna ziua, este esential sa va aparati drepturile pe calea unei contestatii la executarea silita. Nu se potopri de doua ori sumele de bani, deci banuiesc ca este un abuz al executorului judecatoresc si al creditorului dvs. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 12. Buna ziua ! Am si eu o poprire de salariu , de fapt doua , de la intrum ! Dupa ce am primit instiintarea de poprire , la cateva zile mi-au blocat contul de la BT si mi- au extras de pe cont suma de 330 lei , asta inainta sa primesc instiintarea de la locul de munca ! Dupa care am primit fluturasul pe luna urmatoare , in care se arata , ca mi- au oprit 1012 lei , din care faceau parte si banii primiti de stat pentru Covid , lucrand la Spital si am un copil sub 12 ani , cu scoala suspendata , etc ! Au mai ramas pe card 1778 de lei . Cand am deblocat contul , ca sa- mi pot scota banii , am fost uimit ca pe contul meu mai erau 1342 de lei ! Este legal acest lucru ? Dupa ce ca este lege , care mentioneaza , clar ce si cum , ei retreg banii de doua ori ! Ce as putea sa fac ? Au dreptul sa retrega din banii , ce au fost dati de stat , pentru Covid , legea 13/2020 ? Au dreptul sa retraga de doua ori banii din cont ? Astept un raspuns ! Multumesc anticipat !

  • Buna ziua, prin ceea ce ati trecut dvs. trec zilnic mii de oameni care pot sa isi faca dreptate doar pe calea unei contestatii la executarea silita. Acolo este vorba despre un abuz, o duba impunere. Cu stima,a v. drd. Cuculis 0722298011

 13. Bună ziua, am primit un mail de banca ca mi s-a pus poprire pe cont. Din partea executorului judecătoresc nu am primit nici o înștiințare în scris sau e-mail cit mise reține din salariu. Suma mia fost comunicată de banca dar sunt două sume diferite. Precizez ca mai am o rata de credit de nevoi personale care este plătită la zi. Cum pot afla cît îmi va reține din salariu, dacă îmi opresc ambele bănci?

  • Buna ziua stimate domn. Eu opinez ca dvs. puteti formula o contestatie la executare silita si mai ales daca apar diferente de sume pe care vi le solicita executorul, ele pot fi abuzive sau chiar ilegale. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 14. Bună ziua.
  Am și eu o întrebare.
  Daca mă execută silit din salariu de 1300 lei pe lună, 3 executori.
  Cat la sută au dreptul din acest salariu.
  Țin să mentionez ca valoarea totală din 3 credite de consum,este maxim 15000 lei.
  Deoarece mi să oprit din salariu mai mult de 50 la sută.
  Vă rog a mă ajuta cu o parere sau chiar și un sfat.

 15. Bună ziua, va rog sa ma ajutați, am 3 popriri pe salariu, salariu find minimul pe economie. 3 sferturi din salariu îmi este oprit. Stau cu chirie, am un copil care este la școală, am fata care este despărțită și cu copil, care o întrețin tot eu.. Numai știu ce sa fac, nu ma pot descurca cu banii care îmi rămân. Va rog sa ma îndrumați ce trebuie sa fac.

  • Buna seara .Am proprire pe salariu si eu si sotul.Banca mia blocat cardul si mia oprit toata suma de 2.500 de lei.E normal sa imi opreasca toti banii.Cit la suta lunar ar trebui sa-mi opreasca.Astept raspuns.si ce trebuie sa fac.

 16. Buna seara .Am proprire pe salariu si eu si sotul.Banca mia blocat cardul si mia oprit toata suma de 2.500 de lei.E normal sa imi opreasca toti banii.Cit la suta lunar ar trebui sa-mi opreasca.Astept raspuns.si ce trebuie sa fac.

 17. Buna ziua , am o proprire trimisa de o primarie pentru niste amenzi , angajatorul a fost notificat de primarie si imi opreste 1/3 din salar , iar banca la care am cardul de salar , mi-a blocat restul salariului, desi am dus hirtie de la angajator ca ,el imi opreste suma, acesta refuza sa mi deblocheze salarul. pe motiv ca la banca e trecut un nr de dosar cu aceeasi suma si acelasi cont de virament si la angajator e un nr diferit de dosar dar sumele si nr de cont de executie a primariei este identic.Vă rog din suflet spuneti-mi ce pot face intrucit nu am bani cu care sa ma pot plati ( chiria, utilitatile)

 18. Buna ziua! Am primit mail de la banca unde am avut contul de salarii,prin care ma instiintat ca ,,S A INSTITUIT O POPRIRE PE ACEST CONT,, pentru un icontract de credit din anul 2007. Mentionez ca in prezent sunt somera.Va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac in acest caz.Va multumesc anticipat pentru rasuns!

 19. Eu am o problema încă am avut poprire pe salariu timp de 4⁹ de luni 600 de roni numai că executorul nu a plătit la eos timp de 10 luni niciun leu executorul a fost înlocuit cu altul eu figurez și acum cu 6000 de lei datorie da nu mi se mai oprește de la locul meu de muncă pt că eu obligațiile mi le-am onorat da încontinuu sant sunat de eos că să iau eu legătura cu executor și să rezolv situat însă ce să rezolv eu? Da problema e că executorul nici acum după 14 luni de când am terminat plățile nu a închis dosarul! întrebarea e că din nou mă pot trezi cu poprire ? Am toate op,-urile da nu sânt liniștit și așa am plătit extrem de mult!

 20. am o poprire pe salariul minim de 1/3 ! este adevarat , ca legal se poate popri doar 1/3 din ce depaseste jumatate din salariu minim pe economie? daca da ce pot sa fac? cu deosebita stima !

 21. Buna ziua. In 2012 am fost executat pentru un credit cu suma de 54.000 lei cu o poprire pe salariu. In aceasta luna am terminat de dat banii dar la biroul executor mai figurez cu 10.000 lei dobanzi si penalitati si cel mai probabil vor trimite o actualizare la poprire.e legal acest lucru? Va multumesc.

 22. Buna ziua,

  As vrea sa stiu daca este legal sa se puna poprire pe toata suma din contul me de economii in conditiile in care sumele respective provin strict din salariu. Am la ING un cont curent in care primesc salariu si mai am un cont la ING de economii in care lunar virez mare parte din salariu. Practic banii nu au plecat niciodata din ING si nici nu am primit alti banii decat cei proveniti din salariu.
  Multumesc

 23. buna ziua ma nuesc gabriel siva deranjez cu o intrebare? angajatorul imi spune ca de 1 an si jumatate poprirea pe salariu meu se face din contul lui este adevarat sau este un mincinos?mentionez ca salariul il primesc in mana nu pe card..multumesc

 24. Bună ziua, ma numesc Gabriela, problema mea începe în felul următor, am un credit la BRD și un descoperit de cont după un timp din anumite motive nu am mai putut sa îl plătesc, acum 26.03 mi-a venit acasă niște hărți de la birou executoresc ca am poprire pe salariu și eu și coplatitorul meu. Întrebarea mea pentru dvs este: poate sa mi se pună sechestru și pe bunuri dacă am poprire? Mulțumesc!

  • Buna ziua, da va poate pune sechestru si pe alte bunuri. Puteti formula o contestatie la executare mai ales daca este disproportionata masura popririi si a sechestrului. Cu bine, av.drd. Cuculis 0722298011

 25. buna ziua .

  am si eu o intrebare simpla la care va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns .

  in momentul de fata cun executata de catre un BEJ pentru o treime din salariu de 2260 ron pe care il primesc lunar ( in mana ), din acest salariu care intra pe card la banca BRD se retrage in mod automat si o rata de 1200 ron care este platita la zi .

  in prima luna de executare silicita din 2260 s au retras 1200 rata + executarea silicita de 750 ron ( 1/3 din venit ).

  este legal sa mi opreasca aceasta suma in conditiile in care eu achit si alte datorii la zi ?

 26. Buna ziua,
  In cazul suspendarii activitatii institutiei si a CIM, cu salar de 75%, mai este valabila poprirea de 1/2 din salariu?

  Va multumesc!

 27. Buna ziua
  sunt angajat la o societate cu 2 ore/zi cu o suma de 500 ron pe luna
  Eos KSI a obtinut o sentinta prin care imi opreste 1/3 din salariu
  apoi Executorul a poprit la firma la care lucrez toata suma datorata vreo 2800 ron
  Este legal sa se popreasca salariul daca am numai 2 ore pe zi pe salariu minim ?
  Este legal sa blocheze contul tertului poprit firma unde locrezz pentru toata suma ?

 28. Bună seara va rog sa imi spuneți domule avocat dacă se poate efectua poprire pe un contract cu 2 ore de munca am primit azi ca mi se va opri 1/3din salariu. Mulțumesc frumos

 29. Buna ziua.am o poprire de 1/2 din salariu in urma unei bănci neachitate din 2014 și a unui credit de 6000 lei mai nou 2019.este la kruk.din 2014 până anul trecut în octombrie nu mai contactat.nu mau înștiințat.miau pus direct poprire pe cont de salariu.nu mia venit înștiințarea popririi acasă.pot face ceva sa fac contestație la executare.?mulțumesc am vreo șansă să câștig?

   • Bună ziua domnule avocat mia venit executare silită ce se poate întâmpla si daca se poate sa imi oprească din salariu pentru ca imi este frica sa nu imi ia casa

 30. Am integral o preoprire,a zis k daca platesc integral ma scoate di biroul de credite a trecut aproapec4 ani si tot sunt ce este de facut

 31. Va salut.
  Am o problema destul de serioasa. Am doua banci. La una (wolsbank) am avut un credit cu ipoteca luat prin 2008, la care atunci cand s-au taiat veniturile in 2010, am avut intarzieri repetate, nu mai mari de 60 de zile, (ma judecam cu ei pentru clauze abuzive si n-au vrut sa-mi reduca din rata, sa pot supravietui pe timpul reducerilor salariale) motiv pentru care, datorita unui art din contract, pentru intarzieri repetate, mi-au declarat creditul scadent. Totodata m-au fraierit si le-am facut o plata (anticipata) de 3200 €, plus cate o rata de 300€ pe o perioada de 6 luni, cu promisiunea ca-mi repun creditul pe curent. Apoi chipurile ei (wolsbak)nu au mai putut lua decizii intrucat vreun an de zile erau in preluare de catre Transilvania…apoi dupa ce a fost preluata de Transilvania, acestia au continuat exec silita…acum, am vreo 4 ani de cand platesc prin executor, pe baza de intelegere, care se reinoieste la fiecare 6 luni. Mentionez ca nu am contestat exec silita deoarece sumele pe care trebuia sa le platesc ca taxa judiciara erau peste puterile mele. Ok, aceasta banca Transilvania, inainte de a incheia acea intelegere, mi-a pus poprire pe conturi.
  La o a doua banca (Garanti) aveam un overdraft si cand au vazut suma aia mare de aprox 120.000 de lei poprire de la Transilvania, s-au speriat ca nu le mai pot plati si au luat hotararea sa-mi declare overdraftul scadent, desi poprirea pe cont de la Transilvania a fost ridicata in mai putin de o luna de zile. Cu toate astea cei de la Garanti, desi eu le plateam in fiecare luna sumele datorate (dobanda conform contractului), întrucât ei nu aveau gaj pe cont, asa au motivat daca am inteles bine, au continuat sa-mi numere zile de intarziere la plata, desi eu le puneam lunar in cont suma datorata. Intr-un final l-au declarat scadent anticipat, m-au exec silit. Am contestat in instanta ca desi s-a declarat scadent pentru intarzieri, (cu chitantele am facut dovada platilor lunare) in fapt executarea silita s-a facut in baza altui art din contract, pe care avocata a incercat sa-l anuleze ca fiind abuziv, si anume un art. prin care banca,unilateral, imi poate declara creditul scadent daca ei considera ca din cauza altor terti nu o sa le mai pot plati. Am pierdut pe fond…am facut apel, am pierdut si apelul. Ok. In februarie 2020, executorul de la Garanti, mi-a pus poprire pe salariu pentru o suma, care cu tot cu cheltuieli de excutare se ridicau la 30.000 de lei. Acum in 2021, imediat in luna urmatoare dupa ce am terminat judecata cu ei, mi-au trimis somatie imobiliara, iar in 15 zile sa achit 20.000 de lei. Am cerut de la locul de munca totalul sumelor retinute din februarie 2020 pana in luna mai 2021 inclusiv si totalizau aprox. 19.000 de lei. Va reamintesc ca la inceput aceste sume cu tot cu cheltuieli de exec erau de aprox 30.000 de lei si dupa calculul meu ar fi trebuit sa mai am de plata cam 11.000 de lei. Nu inteleg, am poprire pe salariu, le virez lunar intre 1250 si 1300 de lei. De ce si somatie imobilira? Si de ce sume in plus? Am trimis mail executorului prin care am cerut explicatii si mi-au raspuns sec, asta este suma transmisa de banca care trebuie recuperata. Ma puteti ajuta cu un sfat in aceasta privinta? Intelegeam somatia imobiliara daca pe timpul judecatii s-ar fi suspendat executarea, daca nu le-as fi platit nimic. Dar asa? Si pana la finele anului isi pot recupera toata suma din poprirea pe salariu.

 32. Ma judec din 2016 am facut toate demersurile necesare,domni judecători nu mi au dat dreptate mai am un proces pe 29,in timp ce mă judec ei au dreptul să îmi facă oprire,

 33. Imi trimite plicuri la firma domnul executor eu le trimit certificatul de greva domnul executor dorcian Es te și judecător la curtea de apel nu sa prescris in aproape 17 ani

 34. Buna ziua!
  prin ordonanta presedintiala s-a stabilit pensia de intretinere pentru fiica mea minora, pana la finalizarea divortului. Hotararea judecatoreasca prin care s-a stabilit pensia este executorie de drept. Intrebarea mea este daca aceasta hotarare va fi comunicata angajatorului tatalui pentru a i se retine direct din salariu pensia sau va trebui sa apelez la un executor judecatoresc.
  Eu doresc ca suma sa fie livrata lunar din salariul sau, iar tatal este de acord. Ce trebuie facut in acesta situatie?
  Multumesc!

 35. Buna ziua.Ma numesc Mutcoglo Cristina și din luna februarie a acestui an am primit notificare pentru proprie pe salariu,o treime din venituri.In fiecare luna angajatorul îmi oprește o anumita suma de bani și mi virează restul în cont.Zilele trecute am făcut o cerere către executor,care a trimis o mai departe debitorului,prin care ceream sa plătesc jumătate din suma oprita de angajator din mana,eu având și alte credite și nu rămân din salariu cu nici un ban.Am primit răspuns ca nu a fost de acord cu cererea mea,debitorul.Ce ma sfătuiți sa fac în continuare?Nu știu sigur dacă debitorul este KRUK sau direct banca unde am făcut creditul.

   • Buna ziua! Am 2 popriri pe salariu care se retin de la angajator si primesc jumatate de salariu. De 3 luni, banca Raiffaisen a blocat si restul de bani ramasi, motivand ca am restante la ei si cardul de salariu il am la ei si ca politica bancii le da dreptul sa blocheze contul.Efectiv de e luni nu am acces la nici macar un leu din salariu. Este normal? Ce se poate face in acest caz?

 36. DOSARUL MEU ESTE LA EXECUTOR EVIDENT…COSTA FABULOS PENTRU MINE CA SUMA SA INTRU IN POSESIE SI SA MA POT PREZENTA CU ACESTA LA DVS LA CABINET , EXISTA ALTA SOLUTIE ? TEL . 0743363657

 37. pensionar. Am facut cerere la arhiva Petrom pentru eliberare ad de venit. am primit ad .de venit brut,-pana in 2001 sau 2004,aprilie. Se specifica pe cerere raspuns ca ,din 2004 ,parca! aprilie , veniturile au fost evidentiate prin fisa fiscala ,fiind virate impozite si altele ,fiind o alta modalitate prin internet,mai acceptabila si clara. In 2019 am intentat proces pentru recalcularea pensiei. Dar ,adeverinta de la Petrom am depus-o pe cea care mi se eliberase,respectiv ,pana in 2004 aprilie. Deoarece am fost uimita ca verdictul tribunalului era un procent nedemn de ce venit brut am avut real,am cerut ,prin un avocat,,,Desfasuratorul ,, venitului care fusese luat in calcul . Mentionez ca am avut valori foarte mari in gestiunea pe care am avut-o ,de aceea nu am putut lua concediu madical,desi copilul a avut probleme de laringita,alergie . Mi s-a impus ca nu mi se poate da concedii medicale. Trec peste faptul ca mama statea internata ziua cu copilul ,iar eu noaptea … si direct la lucru ,dimineata. Am primit ,,Desfasuratorul,, cu venitul brut de la Casa de Pensii.Aici ,figurez ca am avut intreruperi partiale ,incepand de cand nu mi-au mai dat ,legal ,adeverinte -pe considerentul ca s-a calculat conform noului mod fiscal. Am avut venit mare ,dar acum o parte figura la asigurari sociale pentru intreruperi temporare de munca. Ex., intr-un an as fi avut trei luni intreruperi ,mai trbuia o zi si intram in comisia de pensie! In situatia ca eu nu am putut lua concediu medical din cauza gestiunii ,nimeni nu voia sa stea in locul meu nici o zi. Am telefonat la OMV Petrom ,Bucuresti ,unde este centrala unitatii Petrom ,imi spune ca trebuie sa faca un avocat cererea de eliberare de adeverinte de salariu brut,ca….etc., am avut un atac neasteptat ,de insulta care mi s-a facut la recalculare. Avocatul cere mult ,eu sunt ca majoritatea cu situatia cotidiana,..ma puteti consilia ,eventual si accepta cererea de recomandare a unui onorat avocat,caruia sa-i platesc onorariul pentru proces ,in etape,cu o conventie intre mine si onoratul avocat??

 38. BUNA ZIUA
  Daca exista mai multe executari silite sepoate face decat o singura contestatie pentru toate sau pentru fiecare in parte ?
  Cu multumiri
  Georgiana

 39. Buna ziua. Aș dori să știu dacă banca ar putea să pună poprire pe salariu sotului în cazul în care eu nu îmi mai permit să achit rata lunară (creditul este de nevoi personale și este al meu, iar rata este de 575ron pe lună) Mulțumesc frumos și aștept răspunsul dumneavoastră!

 40. Buna ziua. Aș dori să știu dacă banca ar putea să pună poprire pe salariu sotului în cazul în care eu nu îmi mai permit să achit rata lunară (creditul este de nevoi personale și este al meu, iar rata este de 575ron pe lună) Mulțumesc frumos și aștept răspunsul dumneavoastră!

 41. Buna ziua Domnu avocat ! Deranjez cu o intrebare . Este vorba de 2 creante din 2014 una a mea personal , cea de a doua a unui coleg care nu a mai platit . Au trecut 6 si ceva una sa prescris am primit acasa instintare cea de a doua in schimb am primit executare silita dupa 6 ani . Eu nu am lucrat in Romania in acest timp , acum am revenit si lucrez , imi vor pune popriere , este legal sau dupa prescriere nu mai au voie ? Multumesc pentru un eventual raspuns

 42. Bună seara.Am poprire pe salariu pt un credit de la Raiffeisen din 2008 dar acest credit a fost cesionat de 2 ori. Odată la Kruk prin 2016 și acum de Eos, parcă.Am plătit un an pr acesta prin poprire după care am plecat în străinătate iar acum m-am trezit din nou cu poprire pe salariu,o suma de 4 ori mai mare decât creditul luat,după 4 ani în care nu a mai venit nimic,adică nici o somație sau hârtie. Ce ma sfătuiți?

 43. Buna ziua!!Am primit de la executor o înștiințare de poprire in 2019…fiind girant…respectiva doamna a reușit să facă angajament de plata..dar a făcut doar 2 plăti!! Azi am primit dupa 2 ani o altă înștiințare de poprire…doamna nu mai raspunde la telefon iar eu se pare ca sunt buna de plata!!Intrebarea este…dacă eu am salariul minim pe economie…O rata la casa de 600 lei și plătesc si pensie alimentară de 315 lei…cum as putea sa onorez acesta poprire in conditiile in care mai sunt si facturi de plata…Nu pun in calcul traiul zilnic…?As putea gasii o soluție în acest sens?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.