Poprire salariu – cat se poate pune poprire pe salariu si cum pot sa fac contestatie la poprirea pe salariu

Poprirea Pe Salariu De 50% Din Venituri Este Ilegala Daca Este Doar De La Un Singur Creditor

Poprirea pe salariu si cum se face o contestatie la poprire pe salariu!

Fraza poprire pe salariu face de multa vreme, parte din viata debitorilor executati silit prin aceasta metoda intruziva.

Suspicionati o Poprire Salariu ilegala? Cu siguranta sunteti indreptatit sa o contestati in instanta.

Mii de executari silite pornite prin poprire sunt ILEGALE si asta inseamna in mod evident ca nu trebuie sa le platesti. De ce? Fiindca sunt metode cum este evident contestatia la executare prin care puteti scapa DEFINITIV de orice obligatie de plata in baza unei popriri pe salariu.

In esenta, poprirea pe salariu inseamna ca angajatorul dvs. va opreste un procent din salariu pe care il incasati si mai grav este ca si banca daca aveti un cont de salariu, va pune exact aceeasi poprire pe salariu incasat si care ajunge sa va dubleze suma blocata.

O sa va aratam mai jos mai ales angajatorilor, de ce nu este obligatoriu sa retineti banii din salariile angajatilor si va vom arata si cum puteti contesta poprirea cand executorul cere validarea popririi pe salariu.

Mai multe popriri pe salariu inseamna deja un dezastru pentru debitor si asta pentru ca poprirea pe salariu poate sa ajunga si la 50% iar in cazuri abuzive va sunt luati tot banii!!

Dar stii ce este ilegal sau nu atunci cand se pune o poprire la angajator? Pe salariu? Sau poate la banca?

Cert este un lucru in opinia noastra, singura cale de a putea scapa de executarea silita prin poprirea pe salariu este asa cum am indicat si mai sus, contestatia la executare silita.

Poprirea impusa pe salariu inseamna BLOCAREA CONTURILOR bancare si nu in putine cazuri FURTUL BANILOR DVS. , atunci cand executarea este ilegala.

Pentru a intelege notiunea de poprire pe salariu, este necesar sa intelegeti ce efecte are asupra dvs., asupra conturilor dvs. si asupra sanatatii dvs. financiare si poate chiar si sanatatii propriuzise si mai ales sa intelegeti cum puteti contesta poprirea pe salariu si cum puteti cere suspendare poprire salariu.

Daca si dvs. sunteti pus in situatia in care angajatorul va pune poprire pe salariu trebuie sa aflati totul despre cum se contesta popririle salariale si cum puteti scapa de executarea silita atunci cand este ilegala.

Sa incepem!

Sunteti executat silit? Completati formularul de mai jos pentru a putea contesta poprirea pe salariu!

Ce este poprirea pe salariu?

Poprirea pe salariu, reprezinta de esenta, metoda prin care o banca un ifn sau un recuperator de creante, ajunge sa va execute silit prin poprire pusa pe salariul dvs, incasat fie pe card fie chiar la angajator.

Stiati ca daca primiti banii in mana , prin executare silita, executorul trimite o adresa de infiintare a propririi pe salariu si angajatorul este OBLIGAT sa va opreasca 1/3 sau 1/2 din salariu la fiecare final de luna?

2 popriri pe salariu inseamna de fapt un dezesatru pentru dvs. fiindca angajatorul va popreste salariul 50%!

Daca veti 3 popriri pe salariu sau mai multe, trebuie sa stiti ca angajatorul poate sa dispuna oprirea din banii de salariu intr-un maxim de 50% si nu mai mult, indiferend cate popriri pe salariu aveti si din partea cator creditori primeste infiintarea popririi fie ea cu validare a popririi fie fara.

Poprirea instituita pe salariul dvs. inseamna ca atunci cand veti merge la casieria locului de munca sau la banca sa incasati banii la final de luna de la angajator, nu ii veti mai primi pe toti si mai grav este ca avand contul blocat nu veti mai putea extrage sumele de bani din cont ci veti fi nevoit sa apelati la casieria bancii, lucru care este total imoral. Doar contestand executarea silita prin poprire pe salariu, puteti dovedi asta si puteti scapa de corvoada popririi.

Imaginati-va ca sunteti la cumparaturi cu plasele la casa de marcat si cand vreti sa platiti, casiera va zice NU PUTETI FOLOSI CARDUL. Desi acolo discutam despre o poprire pe contul bancar, tot ca urmare a unei popriri pe salariu se pune si aceasta poprire.

Poprirea pe salariu – Este obligat angajatorul sa imi puna poprire pe salariu?

Retinerea Din Salariu Este Nelegala Fara Validarea Popririi

Suntem deja in sectiunea destinata patronilor, angajatorilor, in contextul in care acestia primesc adresele de infiitare a popririi pe salariile angajatilor lor.

Trebuie sa spunem faptul ca intotdeauna, angajatorul este cel care primeste prima data adresa de la executor prin care il someaza sa ii popreasca salariul angajatului sau.

Haideti sa vedem ce spune legea cu privire la poprirea pe care ar trebui sa o opereze angajatorul:

Articolul 787 din codul de procedura civila, ne arata care sunt Obligaţiile terţului poprit, adica pe scurt, ale angajatorului:

In esenta, se arata ca :

(1)În termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadenţa acestora, terţul poprit este obligat:

1.să consemneze suma de bani, dacă creanţa poprită este exigibilă, sau, după caz, să indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite şi să trimită dovada executorului judecătoresc, în cazul popririi înfiinţate pentru realizarea altor creanţe decât cele arătate la pct. 2;

2.să plătească direct creditorului suma reţinută şi cuvenită acestuia, în cazul sumelor datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii, precum şi în cazul sumelor datorate cu titlu de despăgubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii. La cererea creditorului, suma îi va fi trimisă la domiciliul indicat sau, dacă este cazul, la reşedinţa indicată, cheltuielile de trimitere fiind în sarcina debitorului.

Prin urmare, tragem concluzia ca angajatorul dvs. este obligat, daca dvs. sunteti executat silit de o banca, un ifn, sau un recuperator de creante ori alte persoane fizice sau juridice, sa va opreasca banii din salariu si sa ii trimita la executor.

ATENTIE – Angajatorul nu trebuie sa va puna poprirea pe salariu fara o hotarare a instantei de validare a popririi!! Daca sunt suspiciuni cu privire la adresa de poprire, o poate refuza!

Acest lucru este important pentru salariatii dar mai ales pentru angajatori! Daca primiti o adresa de infiintare a popririi de la un exedcutor judecatoresc, asa cum aratam adresa de infiintare a popririi mai jos, emisa catre angajatorul debitorului, daca sunt suspiciuni ca este ceva nelega, asa cum vom indica mai jos, NU PUNETI POPRIRE PE SALARIUL ANGAJATULUI DVS.

Legea arata ca :

(5)Terţul poprit nu va putea face contestaţie împotriva popririi. El îşi va formula apărările în instanţa de validare.

Vedeti in mod evident ca executorul judecatoresc TRANCA BOGDAN, care a pierdut sute de procese prin anularea executarilor instrumentate in mod ilegal de catre acesta, pe diverse criterii, trimite adresa de infiintare a popririi pe salarii, anagajatorului debitorului.

Asa cum o sa vedeti mai jos, noi am contestat executartea silita prin poprire pe salariu si am castigat!!

In ce cazuri pot fi considerate adresele de infiintare ale popririi ca nelegale si poprirea pe salariu sa nu fie pusa? Circumstanțele în care poprirea pe salariu poate fi suspendată sau anulată

Intodeauna ca angajator, inainte de a pune o poprire pe salariul angajatului sau de a verifica cate popriri se pot pune pe salariu, trebuie sa stiti ca pot fi ilegala, urmatoarele adrese de infiintare a poprii, emise de catre executori:

 • popririile care va cer sa retineti din salariul angajatului dvs. o suma ce nu a mai fost platita de catre acesta de mai bine de 3 ani de zile;
 • o executare silita care este pornita in baza unui contract de credit fiindca este foarte posibil ca suma aceea sa fie o emanatie a unor clauze abuzive;
 • o executare silita perimata si care incearca prin activarea ei sa execute silit pe salariu in mod ilegal;
 • executarile silite prin poprire pe salariu ale recuperatorilor de creante, intodeaua trebuie sa verificati legalitatea lor in instanta;
 • popririle precum adresa de infiintare de mai sus care are greseli evidente, este adresata unei firme si vorbeste in interiorul ei despre banci;
 • si alte elemente de nulitate ce pot fi identificate de catre avocatul specializat in banci.

Validarea popririi atunci cand angajatorul nu infiinteaza poprire pe cont fiindca considera ca executarea silita prin poprire este ilegala! Atentie – angajatorul dvs. va poate scapa de executarea silita!!!!

Executarea silita prin poprire pe cont poate fi contestata chiar si de catre angajatorul dvs. Tot ce trebuie sa faca este sa NU va infiinteze poprirea iar pentru asta este bine atunci cand se primeste o poprire pe salariu sa mergeti sa discutati cu angajatorul dvs. si sa ii enumerati unul dintre motivele de mai sus si impreuna sa formati o coalitie impotriva executorului si a creditorului care va executa silit prin poprire in mod ilegal.

Ce se intampla daca angajatoul REFUZA infiintarea popririi pe salariu? Daca trece o luna, executorul NU mai poate cere validarea popririi!!

Daca instanta nu valideaza poprirea, poprirea pe salariu se defiinteaza!!

Legea arata ca :

 • Dacă terţul poprit nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin pentru efectuarea popririi, inclusiv în cazul în care, în loc să consemneze suma urmăribilă, a liberat-o debitorului poprit, creditorul urmăritor, debitorul sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi.

Prin urmare, daca executorul judecatoresc nu solicita instantei de judecata validarea popririi intr-o luna de zile de la primirea adresei de infiintare, angajatorul nu mai are nicio obligatie sa plateasca suma catre executor.

De asemenea, daca se constata ca executarea silita este ilgala, angajatorul NU plateste sumele prin poprire pe salariu iar in instanta de judecata, tertul poprit, adica angajatorul poate sa invoce ORICE lucru cu privire la legalitatea executarii si sa obtina anularea executarii silite prin poprire pe salariu si astfel angajatul sau SCAPA!

 • Instanţa îi va cita pe creditorul urmăritor şi pe cei intervenienţi, dacă este cazul, precum şi pe debitorul şi terţul poprit şi, la termenul fixat pentru judecarea cererii de validare, va putea dispune administrarea oricărei probe necesare soluţionării acesteia, care este admisibilă potrivit normelor de drept comun. În instanţa de validare, terţul poprit poate opune creditorului urmăritor toate excepţiile şi mijloacele de apărare pe care le-ar putea opune debitorului, în măsura în care ele se întemeiază pe o cauză anterioară popririi.

Prin, urmare, NU VA GRABITI sa trimiteti bani la executor, cititi inainte verificati cat de legala sau deloc legala este executarea silita si apoi procedati ca atare. Intodeauna DOAR un avocat specializat in contestatii la executare silita va poate ajuta.

Cuculis&Asociatii, singurii din Romania specializati in executare silita si contestatii la executare silita inca din 2010!!

Cititi si :

Proces poprire pe salariu castigat – Sentinta anulare executare silita prin poprire – Adresa de infiintare a popririi pe salariu, anulata de instanta

Procedura de contestare a unei decizii de poprire pe salariu.

Asa cum spuneam si mai sus, daca facem un calcul, cat se opreste din salariu la poprire puteti folosi mai degraba suma respectova sa contestati poprirea ilegala in instanta si sa obtineti o anulare a acesteia.

Astfel, am invocat in instanta pentru poprirea pusa pe salariu, PRESCRIPTIA EXECUTARII SILITE si am castigat, am reusit anularea integrala a executarii silite asa cum o aratasem mai sus prin adresa de infiintare a popririi pe salariu.

Desigur, in solutia castigata de catre noi cei de la SCA CUCULIS&Asociatii, am reusit anularea unei executari silite unde fusese trimisa o adresa de infiintare a popririi pe salariul debitorului in cuantum de 22000 de euro!!!

Cate popriri se pot pune pe salariu?

Trebuie sa stim ca retinerea din salariu este abuziva daca va aflati intr-una dintre cauzele de mai sus!!!

Avand in vedere legislatia in materie executorul judecatoresc poate sa puna 2 popriri pe salariu sau 3 popriri pe salariu ori mai multe popriri pe salariu sau oricate datorii aveti la banci sau in alta parte. Nu exista un numar maximal de popriri in schimb exista un procent maxim pe cat se poate pune poprirea pe salariul dvs.

Procedura de instituire a popririi pe salariu

Poprirea pe salariu se instituie asa cum arata si legea, FARA SOMATIE. Sunt foarte multi cei care ma intreaba daca nu cumva este ilegal ca o poprirea sa fie infiintata fara sa fie si debitorul anuntat.

Ei bine, acest lucru nu este ilegal si va puteti trezi cu poprire pe conturile dvs. oricand. De aceea este important ca atunci cand stiti ca puteti fi executat silit prin poprire pe salariu sa va adresati de urgenta SCA Cuculis&ASOCIATII pentru a putea face verificarile de rigoare.

De la ce suma se pune poprire ?

Puteti sa fiti executati prin poprire pe salariu cu privire la orice valoare.

Fie ca datorati 100 de lei sau 100000 de lei, poprirea pe salariu prin infiintarea ei la locul de munca sau la alti terti popriti, reprezinta in esenta, forma cea mai intruziva in zona dvs. financiara si este cel mai des uzitata.

Exista intradevar o interdictie pe care o are executorul judecatoresc, NU va poate executa silit imobiliar adica sa va vanda casa la licitatie, daca datoria este sub pragul de 10000 de lei!!

Vedeti si :

Poprire Salariu angajator sau banca

Poprirea pe salariu reprezinta o forma prin care conturile dvs. pot fi blocate si astfel nu veti mai avea acces la banii din acele conturi.

Anul 2024 a inceput sub semnul celor mai multe executari silite si cele mai multe popriri le-am vazut instituite la casele de pensii pentru pensionari dar si pe conturile bancare iar pentru angajati, au fost opriti banii acestora direct prin infiintarea popririi la angajator.

Asa cum spuneam si mai sus, infiintarea popririi la angajator este posibil sa fie dublata si cu o poprire la banca iar asta inseamna ca sunteti executati silit de 2 ori in mod total ilegal.

Cum se infiinteaza o poprire pe salariu?

Actul prin care contul va este blocat sau angajatorul este fortat sa nu va mai dea banii pe care ii meritati la finalul lunii, se numeste adresa de infiintare a poprii.

Conform legii, daca poprirea ( adresa de poprire pe salariu ) a fost trimisa la angajatorul dvs. atunci acesta se va numi tert poprit si va fi obligat sa vireze sumele de bani respectiv 1/2 din salariu sau 1/3 din salariu, catre executor.

Daca infiintarea popririi pe salariu se face la banca, atunci banca va avea calitatea de tert poprit si cand veti merge cu cardul sa va obtineti banii, nu veti putea sa faceti retrageri de la bancomat ci doar de la casieria bancii.

Atentie, alaturi de poprirea pe salariu, implicit pe cardul bancar, acesta NU va mai putea fi folosit.

Poate va este bine sa stiti ca despre infiintarea popririi pe salariu,. NU VETI FI INSTIINTAT decat dupa ce veti fi avut conturile blocate sau angajatorul va refuza sa va mai plateasca salariul intreg.

Calculul Popririi pe Salariu – Cat are voie sa imi opreasca din salariu la o poprire?

Asa cum am aratat mai sus, limitele popririi sunt stabilite in doua etape, 1/3 sau un maximum de 1/2 din salariu sau orice alt venit periodic cum ar fi pensia sau alta renta lunara sau oricum periodica.

De aici desprindem doua situatii si va rog sa fiti atenti citind aceste randuri ca va pot sala efectiv viata, casa, economiile:

 • Daca aveti o SINGURA poprire, executorul NU ARE VOIE SA VA PORPREASCA PE SALARIU mai mult de 1/3 sau mai bine spus PANA LA 1/3 din acel venit salarial;
 • Daca aveti DOUA sau sau mai multe popriri pe salariu, executorul NU ARE VOIE sa ia mai mult de 1/2 ori mai bine spus, pana la 1/2 din acest venit salarial.

Cum se calculează suma popririi în funcție de salariul brut și alti factori

Atentie la conotatii: de pana la si nu de 1/2/ sau 1/3, asta inseamna ca daca nu va descurcati cu plata altor datorii pe care le aveti, puteti contesta o poprire salariu pe motivul acesta si puteti diminua poprirea pe salariu si sa o transformati in 1/4 sau 1/5 sau alta cota care va va permite sa va platiti si alte obligatii.

O contestatie la poprirea pe salariu este ideala in orice caz pentru a putea verifica cat de legala este executarea silita pornita impotriva dvs.

Utilizarea unui calculator de poprire salarială

Un sfat pentru cei care sunt angajatori si au salariati ce primesc de la executorii judecatoresti, adrese de infiintare a popririlor, poate ca este bine sa aveti un calculator de poprire salariala si sa il folositi pentru a nu afecta slariul angajatului dvs.

Poprirea pe salariu si alte forme de executare silita, aflati totul din materialul video de mai jos:

Cine poate executa silit si cand se face poprire pe salariu??

Singurul care va poate institui o poprire pe salariu este executorul iar daca vorbim de o executare silita a statului o poprire salariu ANAF poate fi instituita prin executor fiscal.

Astfel, nimeni in afara de executorul fiscal sau judecatoresc, NU are dreptul sa instituie o poprire pe salariu si ori de cate ori mergeti la banca si vi se spune ca aveti contul blocat pe salariu, solicitati si obtineti pentru a putea contesta, ADRESA DE INFIINTARE A POPRIRII.

Atentie totusi, poprire salariu ANAF, ea poate fi instituita electronic de catre ANAF, pe cand o poprire salariu comercial, poate fi instituita doar de catre un executor judecatoresc.

O varietate mare de persoane pot avea in schimb calitatea de CREDITORI, fie ca vorbim de un recuperator de creante, poate de o Banca sau de un IFN, ori o persoana fizica sau juridica, poate cere infiintarea popriri prin adresa de infiitare a popririi emisa de catre executor, iar statistica a aratat ca de foarte multe dati, executarea silita a fost ilegala insa au putut sa o anuleze doar cei care au formulat o contestatie la executarea silita.

Pentru a intelege mai usor fenomenul si pentru a explica cel putin in aceasta postare, o mica parte din ceea ce inseamna a fi o executarea silita ilegala, am decis sa raspundem unei intrebari provenite din partea unei persoane care a scris in rubrica avocatul raspunde online.

Care este cadrul legislativ al unei popriri puse pe contul de salariu?

Codul de procedura civila la art. 781 arata de fapt cum opereaza poprirea pe contul bancar de salariu.

Poprirea pe salariu – Art. 781: Obiectul popririi (1)Sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deţinute în numele său de o a treia persoană sau pe care aceasta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente.

De asemenea, în condiţiile art. 733 alin. (1), pot fi poprite şi bunurile mobile corporale ale debitorului deţinute de un terţ în numele său.(2)În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât şi încasările viitoare, cu respectarea limitelor prevăzute la art. 729, dacă este cazul.

Veniturile salariale care fac exceptie de la poprire sau care sunt veniturile salariale ce nu pot fi poprite ?

Existe o serie lunga de bunuri care nu pot fi supuse popririi pe salariu, pe cont sau in general executarii silite.

Codul de procedura civila reglementeaza clar care sunt acele sume de bani asupra carora nu poate opera o poprire pe salariu:

(5)Nu sunt supuse executării silite prin poprire pe salariu pe cont sau la angajator, urmatoarele :

a)sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;

Aici poate fi dat un exemplu clar, sumele de bani pe care le plateste spre exemplu un membru al asociatiei de proprietari catre asociatia de proprietari iar asociatia NU are drept de dispozitie pe banii platiti de catre locatar.
b)sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanţări primite de la instituţii sau organizaţii naţionale şi internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;

Putem include imposibilitatea de a pune o poprire pe contul si nu neaparat de salariu, in conditiile in care banii din acel cont au fost donati cu titlu de credit nerambursabil pentru o operatie sau ate asemenea;

c)sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi.

In aceasta ultima situatie, legea se refera la patroni.

Sunt si alte situatii pe care le puteti identifica cum ar fi NU AU DREPTUL SA FIE LUATI banii din pensia de intretinere a minorului sau sume ce sunt destinate pentru operatii sau ajutoare umanitare, banii pentru cumpararea de lemne pe timp de iarna sau plata de intretinere in anumite conditii in care dispune instanta o micsorare a catimii popririi.

Ce se întâmplă cu poprirea de salariu când îți schimbi locul de muncă

Am auzit de mult ori din partea debitorilor ca cel mai bine isi schimba locul de munca si vor ajunge sa nu mai aiba probleme cu poprirea pe cont sau cu poprirea la vechiul angajator.

Nimic mai fals! Conform legii, angajatorul atunci cand desface contractul de munca al unui angajat care are o poprire in fiinta, este obligat sa il incunostiinteze pe executor si cu privire la viitorul loc de munca unde pleaca fostul sau angajat, in limita in care stie, sau ce putin sa anune plecarea.

Executorul afla unde lucrati de la ITM.

Astfel, desi poprirea se ridica de la acel angajator, ea ramane in continuare la banca pe cardul de salariu si se MUTA atunci cand schimbati locul de munca.

Sfat avocatial: contestati poprirea si rezolvati problema dvs. financiara, mai ales atunci cand sunt abuzuri la mijloc.

Cum scapi de poprirea pe salariu?

Vestea foarte buna pentru toti debitorii care sunt executati pe salariu si nu numai, este ca ORICE POPRIRE poate fi contestata cu o contestatie la poprire execuatre silita.

Intodeauna trebuie sa stiti ca si in ipoteza in care ati pierdut termenul de 15 zile pentru a contesta executarea silita, puteti deschide un proces de contestatie la poprire salariu si sa anulati chiar retroactiv INTEGRAL executarea silita.

Desigur, este posibil sa inchideti executarea silita si sa il obligati pe executor sa inceteze orice forma de urmarire silita, daca platiti integral debitul insa si acolo s-ar putea sa aveti surprize fiindca recuperatorii va pun dobanzi ilegale.

Debitorii executati silit prin poprire pe salariu trebuie sa formuleze o contestatie la executare silita prin poprire si sa se lamureasca cu ajutorul instantei DACA intradevar este legala poprirea pe salariu pusa sau este un abuz grosolan.

Abuzirile pe care le fac bancile impreuna cu IFN-urile si recuperatorii pot fi contracarate iar popririle pe salarii pot fi si ele la randul lor contestatie si evident, anulate.

Pentru a intelege mai bine cum puteti anula sau suspenda o poprire pe salariu, va dau cateva indicatii mai jos!

Suspendarea si/sau anularea Popririi pe Salariu

Suspendarea popririi pe salariu se poate face folosind mai multe proceduri. Fie ca depunem pentru dvs. o notificare de dare in plata si reusim sa suspendat IMEDIAT executarea silita si sa va ridicam poprirea fie ca folosim procedura de suspendare a popririi prin suspendarea executarii silite prin poprire, puteti pana cand se judeca dosarul de fond sa obtineti o asemenea suspendare a popririi si astfel fie ca sunteti cu 2 sau 3 popriri, toate se opresc pana cand ne judecam pe fondul cauzei si anulam executarea silita in integralitatea ei.Intrebare adresata de catre o persoana executat silit prin poprire pe salariu

Daca si cand este ea abuziva poprirea pe salariu? Caz real mai jos, prin ce trec romanii executati silit prin poprire pe salariu si cum se pot salva!

Buna seara. Domnul avocat, traiesc o situatie fara precedent: Kruk imi opreste 50% din salariu in conditiile in care familia mea este compusa din 3 membrii, iar eu sunt singura din familie care am loc de munca.

Sunt profesor in sistemul preuniversitar, am un salariu de 1400 lei net. Nu este posibil a supravietuii 3 membrii cu 700 lei pe luna.

Situatia sta in felul urmator: in anul 2007 am luat suma de 100.000.000 lei vechi de la bcr.

De fapt, am ramas cu 80.000.000 lei vechi in mana, intrucat mi-au oprit tot felul de comisioane.

Tot in acea perioada am luat imprumut de la banca tiriac (intentionat scriu denumirile cu litere mici), in suma de 200.000.000 lei vechi, pentru nevoi personale (reabilitarea locuintei, fiind casa veche, batraneasca).

Ambele credite sunt luate fara girant, fara ipoteca mobiliara sau imobiliara, ci pur si simplu cu buletinul. In anul 2008 salariile profesorilor au fost reduse la aproape 50% in realitate. In regim de ,,avarie” am tot platit lunar ratele la ambele banci (rate care cresteau in fiecare luna!), pana in 2011, moment in care m-am prezentat la bcr pentru a verifica suma ramasa de plata.

Am constatat ca timp de 4 ani am platit numai jumatate din dobanda, astfel mai aveam de plata inca vreo 150.000.000 lei vechi.

In acel moment le-am comunicat ca nu mai platesc nici un leu, ca este o bataie de joc. Imediat am fost pasata recuperatorilor, fiind amenintata ca imi confisca masina, in conditia in care nu garantasem creditul decat cu salariul.

Dupa 4 ani de amenintari prin telefoane si scrisori, mai precis in luna aprilie a acestui an, am gasit contul de salariu GOL! kruk a trimis adresa atat la angajator sa imi opreasca 50% din salariu, cat si la banca transilvania unde aveam contul de salariu, care si ei mi-au oprit 50% din ce ramasese.

Vizualizati si :

Adica, toata luna aprilie 2019, inclusiv sarbatorile de Pasti am supravietuit cu 200 lei!

Ceea ce spun se poate dovedi cu acte. In prezent mi se opreste 50% din salariu, in conditiile in care ,,hotararea judecatoreasca”  imi comunica scris ca sunt executata pentru suma de 30.000 lei (RON), adica 300 milioane lei vechi!!!

Practic Kruk ma executa silit cred eu in mod ilegal prin Poprire Salariu.

Hotararea judecatoreasca pare un fals – fara posibilitatea de contestatie, FARA STAMPILA VREUNEI JUDECATORII, fara mentionarea vreunui complet de judecata, ci numai stampila biroului executoresc!

Nu am semnat cu hotii de la kruk nici un angajament, ci pur si simplu ei au adaugat de la sine sumele astronomice, practic, dobanda la dobanda astronomica a bancii matca.

Fata de cele aratate, va rog sa ma ajutati, sa ma indrumati, ca aceasta este o hotie la drumul mare! Cu respect, prof. Sandu Viorica

Exemple in care avocatii nostri au anulat poprirea pe salariu

Raspuns Av. Drd. Cuculis – Poprire Salariu

In mod obligatoriu, trebuie sa deschideti o actiune ce vizeaza o contestatie la executare.

Mai jos, dam un alt exemplu prin care avocatii din cadrul SCA CUCULIS&ASOCIATII au anulat o poprire pe salariu pusa in mod ILEGAL.

Caz castigat de anulare a popririi

De asemnea daca veti cauta pe site-ul nostru veti observa ca masura asta de poprire este ilegala daca vorbi doar despre un singur creditor.

Astfel, va indrum sa observati care sunt limitele popririi pe care le puteti gasi in articolul despre limitele infiintarii popririi executorii si astfel doar instnta de judecata va poate anula aceasta executare silita despre care si eu opinez ca este una ilegala.

Nu uitati dragii mei. Tot ce le trebuie celor care vor sa va execute silit in mod nelegal este ca dvs. sa stati in pasivitate.

Legea arata foarte clar ca intotdeauna cand vine vorba despre o executaer silita asupra careia aveti dubii, singura varianta pe care o aveti este promovarea unei contestatii la executarea silita din poprire!

Este dreptul dvs. de a nu va lasa abuzati! Sunt zeci de mii de romani care au scapat de popriri si au scapat de plata unor sume ce i-ar fi dus la faliment, dar care au crezut in drepturile lor si le-au folosit.

Av. . Cuculis Adrian

285 comments to “Poprire salariu – cat se poate pune poprire pe salariu si cum pot sa fac contestatie la poprirea pe salariu”
 1. Buna seara spuneti-mi va rog in cat timp de la primirea prin posta a instiintarii de executare si hotarerea judecatoreasca se va face poprire pe conturi si ma intereseaza daca este vorba de 2 titluri executorii (2 contracte) cu aceeasi banca, cat va fi retinerea pe cont? Multumesc mult

   • Buna seara! As vrea sa stiu daca in cazul in care platesc o pensie de întreținere in cuantum de 25%din venitul net pt un copil dintr o căsătorie anterioară, iar in prezent prin alta hot jud de divorț am.fost obligat la plata a 33 % pt doi copii minori rezultați din a doua căsătorie,de la serviciu mi se opreste cei 25% anterior la care se adauga adresa executorului prin care imi opreste încă 25% total 50% din venitul net. Pentru diferenta de 8% lunar ,din a doua hot .jud.ma poate obliga executorul sub altă formă sa platesc ,atata timp cat deja mi se opreste 50%?

     • Buna ziua! Am o poprire pe salariu pe care firma pentru care lucrez s-a angajat sa o plătească, respectiv 33%, numai ca Unicredit BANK, unde se livreaza și restul salariului a decis sa îmi retraga restul sumelor, nu îmi dau nici o explicație unde și cum s-au dus banii, iar cei de la recuperări refuza sa trimită băncii un document care sa ateste faptul ca poprirea este deja plătită de firma. Deci teoretic luna asta nu mai am nici un leu, ma rog de ei de pe data de 8 sa rezolve cumva situația și aparent toți se fac ca ploua. Ce ar trebui sa fac in acest caz?

       • Buna ziua Domnu avocat ! Deranjez cu o intrebare . Este vorba de 2 creante din 2014 una a mea personal , cea de a doua a unui coleg care nu a mai platit . Au trecut 6 si ceva una sa prescris am primit acasa instintare cea de a doua in schimb am primit executare silita dupa 6 ani . Eu nu am lucrat in Romania in acest timp , acum am revenit si lucrez , imi vor pune popriere , este legal sau dupa prescriere nu mai au voie ? Multumesc pentru un eventual raspuns

        • Buna seara, daca am 3 executari silite pe salariu minim pe economie, cat trebuie sa am proprire? Mulțumesc mult.

       • Am 6 opririi pe salariu este corect sa mi se oprească din lichidare jumătate si din avans toți bani

       • Bună dimineața :: Am prorire pe salariu :: sunt dator 15 000 RON către stat (Primărie) și au acumulat o dobândă de am ajuns la 73.000 de RON este posibil să mai am partea de liniște din partea statului roman ??? Mor și nu scap de această sumă colosală ::: Ce credeți că este de făcut Vă mulțumesc mult !!!!

        • Buna ziua daca am preoprire pe salariu și angajatorul livrează bani ,ie normal să-mi oprească tot ce intră pe card din alta parte ?odată ce firma plătește preoprirea de ce ia și restul din ce primesc de la frați

        • Buna seara!
         Eu am un salariu decent, nu am mai plătit pt ca pana acum nu am avut un loc de munca și acum vreau sa plătesc din noi rata , dar mi s a făcu t oprire pe salariu . Cum procedez ?

       • Buna seara mă puteți ajuta și Pe mine am de 3 ani de zile poprire pe salariu din 2000de lei ieu mai iau în mână decât 1000 de Lei și sânt atâția ani in nu se mai oprește

        • Buna ziua. In mod clar este un abuz din partea executorului judecatoresc. Atunci cand vorbim de un singur creditor, poprirea se intinde la maximum de 1/3 sau in cazuri exceptionale cum ar fi pensiile de intretinere, 1/2 Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

       • Bună ziua. Am luat un credit “prima casă” în 2010. În 2014 nu am mai reușit să – mi mai plătesc ratele, mi-au trimis poprire la serviciu 1/3din salar. Până acum e ok. De atunci și până acum tot am plătit, nu mi-au scos apartamentul la licitație iar acum un domn de la Anaf mi-a comunicat că pe lângă banii pe care îi opresc cei de la Anaf trebuie să plătesc și la bancă o sumă de bani, în caz contrar îmi vor scoate apartamentul la vânzare. Acum vă întreb ce nu inteleg: dacă creditul “Prima casă” sunt bani jumătate de la bancă și jumătate de la stat, nu cumva ca și poprirea adică banii opriți să se împartă jumătate – jumătate pentru că în acest moment cei de la Anaf opresc toți banii, nu virează jumătate în contul băncii. E legal ca cei de la Anaf să oprească toți banii? Și încă o întrebare : nu trebuia până acum să scoată apartamentul la vânzare, sunt atâția ani, nu este nici un termen? De ex. îl scotea la licitație în 2016 și scăpam atunci de poprire. Vă mulțumesc și sărbători fericite.

      • Bună ziua! Am și eu o întrebare la dumneavoastră. Soacra mea este pensionara și are un împrumut la Provident și altele la bănci. Acum câteva luni sa îmbolnăvit și nu a mai putut sa plătească suma pe fiecare luna la Provident. Doamna care încasează bani vine lunar pentru a încasat, iar când ia zis ca nu mai poate sa plătească doamna sa revoltat foarte tare amenințand ca o sa vine cu șeful peste ea acasă. Problema este ca are o rara foarte mare de 1100 de lei pe luna, în condițiile în care ia are pensie de 1700.O amenință că o să-i pună oprire pe bunuri, se poate asa ceva? Menționez faptul ca nu are nimic trecut pe numele ei toate bunurile sunt pe numele soacrei ei care este decedata.

      • Bună seara. Se pot face doua popriri pe salariu in condițiile in care venitul este de 1500 lei lunar? E singurul care lucrează si intretine 3 persoane. Anume, soțul meu. Are o pornire de 500 RON si una de 300 RON. Nu ne mai rămân banii nici de mâncare practic

      • Bună seara. În 2020 fiul meu a primit o amenda ca a prins fără adeverință. Amenda era de 1000ron iar dacă a plătit în termen a dat 50 RON la primărie. Acum ia fost reținut de către anaf suma de 1000 RON din salariu. Băiatul a fost la anaf și a dovedit ca acea amenda a fost plătită. Cei de la anaf refuza sa i dea banii și vor ca primăria sa le returneze acei 50 RON. Și uite asa e plimbat de 2 luni ba la uni ba la alții și a rămas păgubit fără sa aibă vro vina. Ce sfat ii puteți da?

      • Buna ziua daca am.poprire jumătate din salariu am doi copii minori în întreținere se poate diminua din suma de poprire deoarece nu mă descurc cu cheltuielile menționez că îmi cresc singura minori tatăl nu participă cu nici un ban la întreținerea lor

     • Bună seara, pe data de 16 februarie trebuia să plătesc rata la credit, nu am avut bani în cont, după 14 zile am primit un telefon prin care mă înștiințează că sunt restanta și ce s_a întâmplat de nu am plătit, am explicat că am unele probleme și nu pot plăti, atunci au spus că vor apela la girantul meu, acesta fiind o colegă de servici, am spus să nu apeleze că are și ea minori în întreținere ca și mine, că voi rezolva cumva, fix după 3 săptămâni de la neplata ratei aceasta având scadența la data de 16 februarie 2021,pe data de 8 martie au retras alocațiile copiilor mei apoi în data de 9 martie 2021 alocațiile copiilor colegei mele, nu a trecut nici măcar 30 zile de la neplata ratei, este corect?, doamnă de la telefon când am explicat de ce nu pot plăti, a spus că citez… Notez că refuzați să plătiți…., eu spunându-i că nu am bani până la întrarea salariului, vă rog să mă credeți că am fost sunat de colega, girant, la pauză de masă spunându-mi că i-au oprit alocația, și acum când vă scriu îmi este rău, nu știu cum să îmi revin dureri de cap și înțepături la inima din cauza la ce s-a întâmplat, totul în urma unui telefon după doar câteva zile de la scadență, este corect să se întâmple asa ceva, creditul este laBRD, ce ar trebui să fac, nu voi putea răspunde la telefon în cazul în care mă contactați, fiind la serviciu, nu avem voie, primim referat, dar vă sun eu când se termina programul, mulțumesc frumos!

     • Buna ziua am si eu pe fratele meu a semnat ca consemnatar pentru un credit la ifn pentru un coleg acela nu a mai plătit nimic si dupa un an sa trezit cu executare silită…

     • Buna ziua dnul av. Cuculis,am si eu o intrebare:
      Am o poprire pe salari 1/3 ,dar fiind singura cu 2copii minorí in intretinere si locuind cu chirie, oare pot face ceva ca sa o reduca din ea lunar??? Oare instanta poate sa stabileasca o rata lunara pe care sa o pot plati? Va multumesc

       • Buna ziua..am o rata la brd de 1000 de lei..intre timp am fost executat silit pentru un ifn..daca eu am 1000 de lei datorie lunar la brd pe cat mi se pune poprirea din salariu?se scad cei 1000 de lei care ii am rata lunara?

     • Bună ziua Mă numesc Sas Andrei și din anul 2011 am anulat autorizația persoană fizică dar în schimb îmi vine de la ANAF să plătesc în jur de 8000 RON pentru sănătate eu nu am știut că trebuie să plătesc atunci pentru sănătate și acuma am o pensie de 1300 RON nu am posibilitate deoarece sunt și bolnav și mă costă foarte mult întreținerea și medicamentele Ce pot să fac

     • Buna seara ,am si eu o rugaminte am proprire pe salariu si am un card avantaj care mi.a pus proprire pe el si nu imi da voie sa imi achit rata lunara,va rog din inima sa ma indrumati ce sa fac sunt dispersta ca nu imi pot plati rata lunara

     • Bună ziua! Va rog sa ma îndrumați cumva cum as putea rezolva situația în care ma aflu: mi- a fost pusă poprire pe salariu de către ANAF,în urma unei asa zise datorii a unei firme pe care am administrat o pana in anul 2019 in Spania.A funcționat cca 3 ani, apoi am închis-o .In 2022, ANAF primește din Spania un sumar de datorii ale firmei către statul spaniol in suma de cca 2000 euro…eu, din anul 2021 m-am intors in Romania si in prezent sunt angajat cu salariul minim pe economie.Pe data de 19.06.2023, firma la care lucrez mi-a infiintat oprire pe salariu, în urma unei simple hârtii trimise de ANAF.In Spania mie imi este foarte greu să mai ajung acum, firma de contabilitate care se ocupa de evidențele mele contabile nu mai exista, iar la ACIENDA Spania am sunat si mi s-a spus doar ca au avut un control pentru firmele închise si asta este ce au constatat, ca am de plata aceasta suma către statul spaniol.Am scos hârtiile de la ANAF, sunt sin 2018, 2019, 2020.Intrebarea mea este daca as putea sa fac ceva sau sa ma conformez si sa plătesc statului spaniol timp de vreo 2 ani fara a înțelege măcar ce anume si de ce plătesc. In 2019, cand am închis firma mi s-a restituit suma de 1240 euro, ca fiind bani platiti in plus.Va multumesc pentru un eventual răspuns!

      • Buna ziua. Este adevarat ca procedura de recuperare fiscala internationala permite si contestarea acestor tipuri de creante, in tot cazul trebuie sa identificati erorile alaturi de un coleg avocat. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

    • Am fost instintat de o firma de recuperari ca am 2 popriri din salalariu de 2150 cat mi se opreste a doua poprire mia venit ieri pot face ceva

     • Buna ziua.Asi vrea sa stiu daca sant executata de un executor judecatoresc,adica mai bine spus trei,si imi trage din salariu jumatate mai pot face ceva? Din 700 de lei e greu sa traiesti si sant in urma cu intretinerea,mi e frica sa nu raman pe drumuri. Va multumesc

    • Bună dimineața.Am o poprire pe pensie și am contul bancar blocat. Poprirea este pentru Cetelem, dar executorii Petroaica și Asociații numai sunt. Și nu știu unde se duc banii. Eu am o pensie sociala de 800 roni. Ce trebuie sa fac? Va mulțumesc.

    • Buna ziua Direcția Taxe și Impozite mi a făcut oprire la banca pentru o mașină care o vândusem cu 10 anii in urma și la care sa pierdut certificatul fiscal atunci când a fost efectuată vânzarea ,ce pot face in acest caz deoarece după 10 anii sa mi deschide dosar pentru așa ceva și pentru o greșeală din partea lor nu mi se pare normal

    • Buna ziua,am trei popriri ,se opreste jumatate din venitul net,plus ca mai am un credit bancar in derulare in valoare de 1200 lei,cum as putea sa procedez? Mentionez ca am facut o cerere catre unul dintre executori despre acest fapt ,nu am primit niciun raspuns

    • Bună seara. Dacă am o poprire de la Kruk de 14000 lei și a venit încă una de 19000 lei de la un birou executor judecătoresc.. Cat îmi va opri dea locul de munca. Menționez ca am salariul minim pe cartea de munca, iar poprirea pentru Kruk este de 630 lei.

    • Este obligat executorul judecătoresc că la rambursarea integrala a creditului sa elibereze i copie a dosarului execuțional.Incalitate de frate am cerut să îl asist pe fratele meu,având studii juridice,instanța a refuzat,solicitand procura notariala sau prezenta fratele meu ,toate acestea au n condițiile în care am avut o procura olograf data de fratele meu in fata executorului judecătoresc la înființarea popririi,executorul a lipsa calității procesuale a subsemnatului.Care vska ilitatea procurii olograf,nu este valabilă pana la stingerea creditului.Multumesc.

     • Buna ziua .Am si e o problemă poate puteți sa ma îndrumați am 4 popriri pe salariu de la ifn si nu mai știu ce sa fac nu mai imi rămân numai 1100 pe lună si am 4 copii de crescut plus chirie etc. Ce e de făcut?

    • BUNĂ, în 2021 în decembrie am luat 10 mil de la credit fix am plătit 3 luni câte 225 ron iar a 4 lună nu sa mai oprit nimic pe motiv că nu mai pot intra în cont nu din vina mea,După 4 luni mă trezesc cu un plic de la Beja Executoris prin care mă anunță că am poprire pe salariu, Bun am poprire pe salariu în septembrie, octombrie și noiembrie anul 2022 mă achit de suma datorată iar acum suntem în februarie 2023 iar eu am contul blocat în continuare, Am sunat la Executoris să mă interesez de dosarul meu ptr că am uitat să vă zic că sa și judecat în lipsă și îmi spune o doamnă pe cel mai aspru ton pe care l-am auzit vreodată că nu e treaba lor că angajatorul întârzie cu plata către ei la ora actuală sau mai găsit 180 lei de plată după 3 luni de când eu mi-am achitat datoria am plătit și cei 180 de lei de pe cardul ginerelui meu ,Nu știu ce să fac mai departe ca să mi deblocheze contul cei de la BT unde am cardul sunt foarte degajati de situație VĂ MULȚUMESC FRUMOS

    • Buna seara ! Am o oprire pe salariu mai exact 1/3…mi s-a oprit suma respectiva și am primit o alta suma de bani pe care o împrumutasem unui prieten, iar suma aceea a fost blocată.
     De ce ? Și cum pot rezolva sa îmi pot folosi banii ?

    • Dacă am rămas în urmă cu 5 rate la banca, în cât timp se pune poprirea? Pot să depun un continuare rata lunară sau puțin mai mult fără să am alte probleme? Au voie să nu primească ratele,chiar dacă nu le dau integral? Vă mulțumesc frumos anticipat, cu respect.

    • Da am o singura propire pe salar dar asta durează pana în 2049.cei de la credius fac asta eu cred ca iau prea mult aici ori dobânda sau comisioane

   • Buna ziua,am mai multe propriirii pe salar,iau în mana in fiecare luna doar 1000 ,și stau in chirie .Am propriri încă și din anul 2004,și propriri cesionate de vreo trei ori și nu știu cine a fost creditorul.Executorii știu că nu am bani sa contest.Ce pot face?

   • Buna ziua, va rog sa ma ajutați și pe mine, am avut un credit in 2008, pe care l-am plătit , la banca Pyreus , după mult timp am aflat ca sunt data in judecată ca nu am plătit , când am sunat la kruk, au spus sa dovedesc ca eu am plătit , ne mai având nimic , nu am putut dovedi, de un an plătesc acel împrumut din nou, poprire pe salariu , ce pot sa fac in acest caz? Va mulțumesc și sper sa ma puteți ajuta!!!

   • Buna ziua.Am fost înștiințat de banca unde am contul de salariu ca mi sa pus oprire pe cont pentru un credit din 2014.Vreau sa contest oprirea.Cat costa sa fac acest lucru.Multumesc.

   • Daca am doua popriri de 50% si contul imi este blocat care astept sa-mi deblocheze bani mereu iar firma la care lucrez opresc pentru 2 popriri. Primesc bani in cont la pers fizice si imi zice ca sunt alte venituri adica cum? La 50% fin salariu se opresc toate sumele ce imi intra in cont? Ca aia merg la noi

     • Buna ziua. Sotul meu in data de 06.07 a primit un mesaj de la unicreditbca i sa pus poprire pe cont. Este a doua poprire care o are. A vorbit la societatea care lucreaza, cei de la firma a trimis adresa catre birou de executorie sa sisteze poprirea de la banca. Cei de la birou de executorie a trimis adresa pe data de 13.07 catre banca sa nu i se mai opreasca din bani ( ambele popriri se face de la firma). In data de 15.07 sotului i s-a virat salariul din care banca chiar daca a primit adresa tot ia oprit din bani. Aceasta diferenta se poate recupera inapoi de la banca? Multumesc. Cu stima.

   • Am o poprire pe salariu pe card si executare silita as dori sa imi spuneti si mie cum se procedeaza . Va multumesc

   • Buna ziua, am girat o persoana la care dupa ceva timp a decedat, acum mi sa facut proprire pe salariu, cum procedez sa iau legatura cu dv, la el in familie nu au mai ramas decat copii mostenitori, ai sun pe copii nu rasp, eu la 2000 de lei imi este f greu sa traiesc, ca din astia m8 se opresc 500 de lei pe luna, cum ma ajuta ti sa-mi rezolv acest caz, Va multumesc

   • Bună ziua Domnul Avocat sant Carmen Achim din Com Tartasesti, Sat.Baldana ,Jud.Dambovita Str. Nordului Nr362.am o indemnizație creștere copil cu probleme cu gândirea în urma și îmi face convulsii nu merge în picioare și fac recuperare cu ia și mia pus oprire pe indemnizație 417 am sunat executorul iIchim Mihai am spus că nu contează că este cu probleme .

   • Bună ziua, este normal după 15 ani să mi se pună poprire pe salariu 50% și ce as putea să fac în acest sens?

   • Bună ziua, va deranjez cu o întrebare. Am 3 popriri la angajator si in luna aprilie am liat 760 lei din 2250.Atunci ai fost 4,cea de a 4 s-a încheiat atunci și am rămas cu acestea 3 Acum angajatorul spune ca o sa ma lase aproape fără nici un ban în baza propriilor de la executori

   • Bună.As dori să știu dacă mă puteți ajuta întro problemă pe care o am de multă vreme.Am cumpărat o casă întro comună în anul 2001/2002 împreună cu un pămînt extravilan de 29 de arii.Am făcut contract de vînzare cumpărare de mînă în momentul cînd am cumpărat aceste bunuri cu doi martori.După aceea am mers cu fostul proprietar la notar unde am trecut casa și anexele pe mine și soție la notar unde am plătit și întăbularea iar ulterior am și întăbulat casa și anexele care erau intravilane dar pămîntul extravilan care l-am cumpărat odată cu casa nu l-am putut întăbula la momentul respectiv deoarece fosta proprietară nu avea emis de la primărie un act cu Nr.topografic dacă mai țin eu bine minte cum mi-a spus notarul atunci.Menționez că fostul proprietar avea titlul pe pămîntul respectiv pe care este trecut și toți vecinii care mă înconjoara și care a rămas la mine titlu care a fost emis în 1991.Pe baza contractului de vînzare cumpărare făcut de mînă cu doi martori și a titlului respectiv atunci cînd am cumpărat casa cu anexele și pămîntul respectiv am mers la primărie unde fostul primar de atunci care acuma este decedat a venit personal și mi la măsurat și mă pus în posesie și de atunci este înregistrat la primărie pe numele meu după care plătesc impozit de 22 de ani.Am lucrat pamîntul vreo zece ani după care a intervenit preotul din sat la primărie să îi de-a primăria 7ha de pămînt spunînd că biserica mai demult înainte de colectivizare a avut pămînt acolo.Atunci primăria avea alt primar care ia retrocedat nu știu cum cele 7 hai și a început să lucreze pămîntul de la marginea pămîntului meu încolo și la și întăbulat.După un timp preotul de atunci care acum de șase luni a murit sa mutat cu pămîntul mai încoace peste pămîntul meu spunîndu-mi că biserica avea pămîntul mai încolo și mi la cuprins și pamîntul meu.Acuma deoarece preotul vechi a murit a rămas preot actual în comună ginerele său cu care am luat legătura prin telefon.Vreau să vă spun despre o discuție veche pe care am avut-o în trei eu preotul cel vechi și preotul actual care și atunci era ginerele său în anul 2007 în care fostul preot ia cerut actualului preot care și atunci îi era ginere să mă ajute să îmi întăbulez pămîntul deoarece știa că era cumpărat de mine și era trecut pe mine la primărie că să poată să întăbuleze și ei deoarece atunci nu erau întăbulate pămînturile acolo iar preotul actual ia răspuns,lasă că ne descurcăm noi și altfel.Discuția asta dintre noi trei i-am adus-o aminte preotului actual atunci cînd am vorbit cu el la telefon și mi-a spus că nu își mai aduce aminte de acea discuție dar mi-a zis,stai liniștit că pămîntul tău nu ți-l mută nimeni cu Roaba de acolo că or să vină întăbularile gratuite și că cineva a modificat harta la primărie și acolo sînt mulți care au intrat și lucră pămînturi acolo ilegal.Menționez că am fost la notarul care mi-a făcut hîrtiile de atunci și la un avocat și mi-au spus că nimeni nu putea să întăbuleze peste pămîntul meu numai dacă mi se anula titlul adică dacă eu eram de acord să mi se de-a pămînt în altă parte.Am fost de multe ori la primărie pînă acum iar primarul actual îmi spune să îi dau în judecată pe preot și pe fostul primar care a retrocedat atunci pămîntul bisericii deoarece ceea ce au făcut este ilegal.Tot așa mi-a spus și actualul inginer agricol de la primărie bă mai mult mi-a spus că dacă nu îmi rezolv treburile cu pămîntul o să rămîn fără el acuma cînd se fac întăbulările extravilane gratuite.Vă mai menționez că în urmă cu cîțiva ani deoarece nu pot să îmi mai lucrez pămîntul de atunci de cînd la luat preotul secretarul de la primărie care era și pe vremea respectivă cînd am cumpărat pămîntul și știa că e al meu mi-a spus stai liniștit că nimeni nu-ți poate lua pămîntul deoarece eu știu cu ochii închiși unde ți-e pămîntul tău.Anul trecut cînd am fost iarăsi la primărie să îmi cer pămîntul spunîndu-i primarului să mi-l de-a deoarece l-am lucrat atîta timp și plătesc și în ziua de azi impozitul după el primarul a zis că el nu poate face nimic că el nu era primar atunci și să mă duc în judecată că o să cîștig deoarece am dreptate și ia spus secretarului de față cu mine să aibă grijă că nu este corect ce a făcut.Vă rog din suflet să mă ajutați deoarece numai acel pămînt îl am și plătesc și în ziua de azi impozit după el și nu pot să îl lucrez.Aștept din suflet răspunsul dumneavoastră.

   • Buna ziua domnule avocat!
    Am și eu o poveste puțin mai încâlcită la care doresc un răspuns din partea dumneavoastră!
    Anul trecut am luat un credit de 500 de lei de la un IFN, la scurt timp am plecat din țară și m-am întors după 8 luni de zile. Din păcate menționez că am uitat sa plătesc acest credit!
    In cele din urmă creditul a fost executat( creditorul și-a respectat obligația de a îmi aduce la cunoștință asta prin email)
    Doresc a menționa că nu mă opun deciziei de executare silita și vreau doar sa știu dacă a fost pusă legal sau nu de către biroul executor nu de către creditor!

    In cursul zilei de ieri(18.05.2023) am primit un SMS de la banca Transilvania prin care mi-a fost adus la cunoștință că mi-a fost înființată poprirea pe cont de către biroul executoresc Aquitas
    Am sunat la banca pentru mai multe informații, într-un final am primit un număr de dosar 1258/2023 mi-a fost menționat că ultima ședință a fost pe data de 09.05.2023
    Caut numărul de dosar peste tot și nu găsesc nimic, fac o căutare extinsă după numele meu și la fel nu găsesc nimic!
    In cursul zilei de azi 19.05.2023 sun la biroul de executare sa cer mai multe informații
    Doamna care îmi răspunde la apel era deja foarte plictisita in cat abia mi-a răspuns la întrebării:
    1. De ce nu am fost somat pentru a mă prezenta in instanta?
    Răspuns: nu suntem obligați să vă somăm pentru a va prezenta in instanta!
    Din câte știu eu legal sunt obligați să mă someze pentru a mă prezenta in instanta este dreptul meu de a mă apără și decizia mea dacă doresc sa o fac sau nu
    2. Am înțeles că nu aveți obligația de a mă soma să mă prezint in instanta, dar totuși din câte am înțeles ultima ședință a fost în data de 09.05.2023, nu aveți obligația să îmi aduceti la cunoștință acest lucru în termen de 5 zile?
    Răspuns:
    Nu am primit un răspuns, probabil că doamna a primit o mare virgula din partea mea

    Acum vă întreb eu pe dumneavoastră domnule avocat
    Este normal ca eu sa fiu parte implicată într-un dosar judecătoresc iar eu să nu am habar despre acest lucru, nici măcar sa fiu înștiințat despre asta?

   • Buna ziua. Daca exista deja un angajament de plata lunar respectat cu doi executori judecatoresti pentru doua banci,o a treia banca are dreptul sa ceara proprire sau sa solicite un alt anajament de plata?

   • am 2 executări silite cu opriri direct din cont ,îmi oprește 1/2 din venituri…1/ 2 din veniturile mele se duc doar către o singura executare …este normal asa ceva? Ce pot face ?

   • Buna Ziua,daca mi se pune o poprire pe salariu,se pot opri bani simultan și de la mine și de la coplatitor,va mulțumesc anticipat pentru răspuns

   • Buna ziua
    As dori sa mă sfătuiți am contul unui card care l-am făcut pentru a-mi trimite o mătușă bani menționez că nu lucrez trăiesc din ajutor social blocat de ANAF pentru amenzi contravenționale date de poliție pe timpul pandemiei in valoare de 5200 lei iar in cont am 360 lei blocați și nu am putut retrage acei bani trimiși de mătușa mea pot face ceva mulțumesc

   • Buna seara domnule avocat. As dori sa stiu ce pot face in situatia in care fratele meu are poprire pe 1/2 din pensie el fiind internat in stare grava la spital unde medicamentele si cazarea in clinica depasesc cu mult ceea ce I ramane din pensie restul fiind asigurat de mine. Recent banca i-a blocat si celalalta jumatate de pensie din motive numai de ei stiute. Orice contact cu banca e blocat la nivel de refuz orice dialog cu alt membru al familiei chiar daca fratele nu este apt sa se deplaseze sau sa i contacteze deoarece a fost victima unui grav AVC. Multumesc pt raspuns.

   • Bună ziua am o proprire pe salariu și soțul e codebitori au voie sa ne oprească la ambii 30 la suta din salariu ? Și acum orice suma întra soțului pe card și duce către proprire asa neau zis cei de la banca raifasen adică nu se poate debloca ?

  • buna ziua,am 2 opriri la care imi opreste jumatate din salariu este normal ?au acest drept sa opreasca jumatate?

   • Jumatate da pentru ca sunt 2 popriri insa puteti sa ajungeti pe calea unei contestatii la executare sa diminuati aceasta poprire daca va afecteaza modul de viata in sensul ca pune in pericol alte activitati pe care le aveti de prestat.

    • Va salut!! Deci în urma unui derapări pe zgura am derapat și să stricat mașină în incinta societatii ! Acum îmi oprește salariul fara să mi aducă la cunoștința suma de reparatii și cota 1/2 cat poate să mi oprească lunar.deci cum s-ar zice .japca ! Va rog sa mi ziceți ce pot face pt că am de întreținut famlia!! Ma lăsat fără salariu in pragul sărbătorilor de Pascale!!

  • Buna ziua! Am o poprire pe cont și mi s-a luat salariul întreg cât și alocația copilului. Este legal ce au făcut ? Ce pot face in aceasta situație?

    • Am o poprire și vreau sa știu dacă pot depune eu suma de bani în cont sa nu mi se oprească la locul de munca

    • Buna ziua,am doua popriri de la doi executori judecătorești ,daca angajatorul va trimite adresa către acesti executori că vor aplica poprirea banca mai face poprirea ?? Și cât va fi poprirea in cazul celor doi executori ,ce procent va fi poprit in total de către angajator..
     Mulțumesc

      • Bună ziua am o problema cu cei de la aps România trebuie sa plătesc o datorie de prin 2012 și am început sa le plătesc mai se poate face ceva nu miau pus proprie nu nimik ,pot face ceva acum sa nu le mai plătesc sau vreo posibilitate sa îmi recuperez bani care iam dat pana acum .va mulțumesc

      • Buna ziua,am si eu o intrebare.Am un credit luat de la Garanti Bank Ifn .in anul 2020 mai precis in luna martie am ramas in somaj tehnic,firma la care lucram atunci .am stat in somaj tehnic pana in mai iar ulterior firma ma dat in somaj.am avut amanare de plata pana in luna iulie la banca ca rata nu creasca.am sunat la banca si am anuntat ca sunt in somaj si pot sa achit o rata de 528 lei lunar,somaju meu fiind de 477 lei.am cerut sa acopere firma de asigurari pe perioada cat sunt in somaj ,iar raspunsu care lam primit este ca nu pot beneficia de amanare deoarece creditu luat a fost cand eram pe perioada nefeterminata iar dupa somaju tehnic furma ma reangajat dar pe perioada determinata si nu acopera asigurarea,iar cei de la banca cand am vb mia spus ca asigurarea nu acopera numai in caz de invaluditate sau deces.eu am platit atatia bani la rata pt asigurare si nu pot beneficia de ea.acum banca ma dat la executor,mia blocat contu la brd unde intra alocatia copulului si am primit o hartie unde scrie ca daca nu dau spun ce venituri am vor veni cu politia si cu executoru si in lipsa mea vor intra in casa,si ca pot sa plateasca si copii mei.aceste lucruri mi se pare ca suna a amenintari la adresa mea.multumesc

    • Buna seara, am de primit pe sir de intretinere pentru minor 25% din venitul fostului sot plus suma restanta de 4856 lei reprezentand pensie de intretinere. Mentionez ca mai are 2 popriri. Ce are prioritate pensia si suma restanta sau popririle?este pensionar MAI, au fost transmise la Casa de Pensii documentele, adica hotararea judecatoreasca pentru pensie si totusi mi s-a solicitat sa apelez la un executor judecatoresc pentru a transmite hotararea judecatoreasca pentru retinerea pensiei alimentare si se taraganeaza acest lucru de 6 luni. Conform art. 786 din CPV trebuia sa se faca continuarea popririi,

    • Buna seara ma scuzati ca va deranjez la ora asta astazi am aflat si eu ca am 5 popriri in loc de 3 cat stiam in nomentul de fata de abia m-am angajat undeva la stat si salariul este cam micut iar bani ii voi primi in cont ca doar asa se face plata cum as putea proceda si eu pt ca sunt singura cu un copil si cu un salariu de 2300 de lei daca imi ca face oprire pe el cat vor putea ?si daca as putea proceda in vreun fel sa fac un angajament de plata sau ceva sa nu mai am popririi Va multumesc

  • Buna ziua, va rog sa ma indrumati catre un avocat care lucreaza in Cluj si cunoaste bine legea popririi. Si eu m am trezit ca banca m a plasat la Eos ,iar acum ei se ocupa de popririle mele…

  • În luna iunie 2022 Mi a venit o adresa de înființare poprire la bancă
   Deci bancă mi a oprit în luna iunie.La începutul lunii iulie mi a venit aceeași adresă și la angajator.Am trimis la executor adresa de la angajator, pentru a ridica poprirea de la bancă. Executorul a trimis la rândul lui la bancă, dar deoarece au trimis cu poșta, banca a primit târziu înștiințarea de la executor. Deci în iulie mi-a oprit și banca și angajatorul. I-am rugat să trimită la bancă în format electronic, să nu îmi oprească de două ori, dar au spus că banca nu acceptă decât originalul prin poștă. Este corect ce au făcut?Nu puteau trimite în același timp la angajator și la bancă?Am dat foarte multe telefoane, i am contactat în fiecare zi ,pentru a rezolva situația. Altfel pateam ca unul dintre colegi căruia i au oprit 3 luni și banca și angajatorul.

  • Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o problema. Am credite la mai multe IFN-URI și nu mai reușesc sa le plătesc. Sunt înregistrat și la biroul de credit. Au început sa ma sune și să-mi trimită mesaje de executare silita. Am încercat sa fac o refinanțare și nu am reușit. Ce pot face în stfel de situație? Multumesc frumos.

  • Bună seara!De șase luni de zile banca nu îmi dă nici un ban din salariu ( suma cuvenită).Am avut o propire pe care am achitat o și mai am una . ce să fac ?

  • Bună ziua!acum câțiva ani am făcut un împrumut la o bancă pe nume BRD, pentru a-mi plăti o altă datorie rezultată dintr-un mic accident rutier din care a rezultat și încetarea activității mele de salariat pe o perioadă.iar din din acest motiv nu mi-am putut plăti ratele.acum după ani am ajuns să fiu executat silit prin poprire pe conturi.intrebarea mea e, dacă eu încasez spre exemplu 10000 lei pe lună fie sau 2000€ banca îmi poate opri o treime din toată suma asta sau sau din venitul lunar de 1900 lei minim pe economie? specific eu datorez BRD ului suma de 16741 lei.

  • Bună ziua as dori sa va întreb dacă pe bursa fiului meu de la școală și pe, pensia de urmaș au voie sa îmi puna poprire?? Am 2 carduri și pe ambele mi au pus poprire e corect??? La Raiffeisen și Transvania dar la Raiffeisen întra doar bursa și pensia de urmaș va mulțumesc frumos

  • Bună ziua,
   Am făcut mai multe credite la anumite ifn-uri pe care nu le-am mai putut plati, iar in ziua de salariu m-am trezit fără niciun leu. Am sunat la banca si mi-a spus ca cei de la Viva Credit mi-au pus proprie pe salariu.
   Cum este posibil sa muncești pe gratis? Din ce bani sa mai trăiești? Ce soluție imi oferiți? Este ilegal sa mi se opreasca tot salariul?!

   Mulțumesc

  • Am 3 propiri pe salariul .Angajatorul dacă îmi oprește 1/3 din salariul face ceva ilegal ?Doresc sa vb cu compania unde lucrez sa nu mai opresca 1/2 din salariul …Mulțumesc

  • Cum se procedează când Anaf a pus poprire pe cont prin banca unde mi se livrează salariul 1/3din el, și acum și o firma de executări solicita angajatorului meu o alta poprire pe salariu ? Deci sunt 2 popriri, din doua datorii, dar cei care trebuie sa mi oprească la sumele îmi popescu fiecare câte 1/3 din același salariu.. ? Angajatorul 1/3 apoi virează banii în contul de salariu și apoi banca 1/3 din ce întra în cont.

  • Bunã am fost gãsitã cu o amendã din 2012 şu mi au pus proprire pe toatã suma de 1300 de lei, cei de la Anaf au voie având un vedere cã am 3 copii minori in cont intrã indemnizația creştere copil,alocații şi pensie de urmaş?vã mulțumesc

  • Domnule avocat ajutați-mă va rog.hora credit de la o suma de 800 de lei au ajuns la 5616 lei si poprire pe salariu și conturile bancare.am și alte bănci plus tratamente iar salariul de 2700 de lei cu 3 bănci și poprirea asta chiar nu știu cum sa mai ies la suprafață.ajutati-ma va rog

 2. Buna ziua domnule avocat. Am luat un credit in 2015 de la BRD. Fiind căsătorit sotia a fost trecuta in contract coplatitor in caz ca nu mai plătesc. Din anumite motive după un timp nu am mai putut să mai plătesc. Eu am intrat in crestere copil. Nu au putut să imi puna oprire pe salariu. M-am intors la munca in septembrie anul trecut si pana la data aceasta mie cel care am luat creditul nu mia venit oprire pe salariu dar in schimb ia venit soției mele pe creditul meu. Nu am nimic impotriva chiar vreau sa il plătesc. Intrebarea mea poate sa mai imi puna si mie in viitorul apropiat oprire pe salariu pe acelasi credit tot daca ia pus soției mele. Cu stima, va multumesc

   • Bună ziua, va rog frumos a ma lamuri și pe mine, am primit mesaj pe telefon de la banca unde mi se vira doar alocația fetitei k mi sa pus poprire, eu primesc salariul la alta, am vb la banca mi sa spus ca am poprire din cauza la impozitului pe garsoniera, as vrea sa știu la banca unde mi se virează salariul poate întra și cât poate sa îmi blocheze dacă eu am doua popriri pe cont din cauza la impozit adică suma de 2100de lei, deși salariul meu net e 2000pe luna și am în întreținere și doi copii pe care ii cresc singura… AȘTEPT un răspuns de la dumneavoastră pt a ști ce am de făcut.

  • Buna ziua, problema mea este că trec printre un divorț complicat in care este implicat și un minor.
   In ultimul an ,datorita unor situații justificate ,…un bebeluș de 8 luni ,chirie ,etc nu am putut plăti regulat pensia alimentara,acum mă trezesc cu o oprire de 12000 lei pe salar ,cu o proptire de 50/ la sută adică jumătate.
   In conditiile de fata cu soția pe maternitate și atâtea cheltuieli nu putem face fata ,ce pot face,eu as vrea să plătesc dar o sumă normală ,mai ales că fosta locuiește în Italia cu fața și nu au probleme financiare că și eu în România.

 3. Buna seara! Am avut un imprumut la brd de 70 de mil lei vechi. Am platit ratele vrei 2 ani si intre timp mi-a nascut nevasta si din probleme medicale cu copilul nu am mai putut sa-mi platesc rata la banca. Intr-un final am primit instiintare acasa ca am fost bagat la forma de recuperari. Azi fiind zi de salariu, am fost la atm sa scot banii. Am avut ,,surpriza” neplacuta sa gasesc Sold -4900 lei. Adica minus 49 mil lei vechi. Nu cred ca este legal sa-mi opreasca tot salariul pe o luna intreaga. Mentionez ca am minimul pe economie si trebuie sa intretin nevasta+copilul de 1an si 8 luni. Absolut niciun leu nu am retras pentru ca imi arata ca am pe minus 49 de mil. Mi se pare ilegal. Ce ma indrumati sa fac. Am foarte mare nevoie de bani. Nu e posibil asa ceva. Astept un raspuns, va rog! Multumesc!

   • Bună ziua, ma aflu într-o situație delicata am ieșit la pensie anul trecut în aprilie și la angajator aveam o reținere de o treime pentru un credit bancar la RBS. Timp de un an și 2 luni casa de pensii nu mi-a reținut niciun leu acum la 1 iulie fără sa primesc nimic în scris s-a retinut o treime din pensie. Este legal sa se procedeze astfel? Și va rog încă o întrebare retinerea se face la total suma sau după ce s-a reținut impozitul pe venit? Va mulțumesc anticipat!

   • Buna ziua, problema mea este că trec printre un divorț complicat in care este implicat și un minor.
    In ultimul an ,datorita unor situații justificate ,…un bebeluș de 8 luni ,chirie ,etc nu am putut plăti regulat pensia alimentara,acum mă trezesc cu o oprire de 12000 lei pe salar ,cu o proptire de 50/ la sută adică jumătate.
    In conditiile de fata cu soția pe maternitate și atâtea cheltuieli nu putem face fata ,ce pot face,eu as vrea să plătesc dar o sumă normală ,mai ales că fosta locuiește în Italia cu fața și nu au probleme financiare că și eu în România.

  • Buna ziua, domnule avocat!
   Sotul meu a facut un imprumut in banca acum 11 ani. A platit o perioada din acest imprumut dupa care ratele s-au marit si nu a mai putut achita. A plecat in strainatate sa munceasca. Acum, dupa 11 ani s-a angajat din nou in Romania si o firma de recuperari a venit la firma unde lucreaza si i-au pus preoprire pe salariu. Ii opresc 25% din salariu.
   Mentionez ca stam cu chirie si din salariul lui nu mai ramane mai nimic…
   Intrebarea este urmatoarea: dupa 11 ani este legal sa se procedeze in acest mod?

 4. Buna seara!Mi-au venit 2 popriri pe salariu si mi-au blocat contul bancar.Au voie sa imi faca poprire daca nu este vreun ordin judecatoresc semnat si stampilat decatre judecatorie si nu doar de firma de executare judecatoreasca?

 5. Vii se pare ok sa mi se facă poprire pe contul bancar și pe salariul nu? Menționez ca iau salariul în mana

 6. Buna ziua,

  Asupra sumei platita de angajator pentru concediu medical se poate aplica poprire. Angajorul meu a aplicat o treime si pe plata concediului medical. Este corect?

 7. Buna ziua,
  Numele meu este Daniel , din cauza unor probleme medicale nu am putut sa mai lucrez și mi-au pus poprire pe cont. Cu cateva zile in urma mi-au blocat diurna iar cu cateva luni in urma mi-au trasferat banii din contul de euro in contul de lei (fiind ~400 €- diurna) fara sa dau vreun acord. A fost o greseala de operator dupa cum au spus la telefon.

  Era o tranzactie de 3 luni in asteptare si am sunat sa aflu ce se intampla cu aceasta. Mi-au intrebat daca vreau sa urgentez acea tranzactie…am raspuns cu ‘da’ fiindca de 3 luni era in asteptare…(din luna August). Suma in asteptare era de 1000 lei. Dupa 2 zile am vrut sa fac cumparaturi cu cardul, dar norocul meu a fost ca am avut alti bani la mine… erau fonduri insuficiente pe card….am verificat si 4.3€ mai aveam in cont. Am verificat tranzactiile si erau trimisi cu acei 1000 lei si banii din contul de euro respectiv 396,85€ (reprezentant banii din diurna) care au fost trasferati in contul de lei de catre operator…am sunat la ei si raspunsul lor a fost:
  `Nu avem ce face,colega noastra asa a inteles sa trimitem toti banii din conturi, singura varianta este sa sunati la executor si sa cereti banii inapoi,ne cerem scuze’

  Apoi…
  De in data de 13.12.2019 mi-au trimis diurna 1000€,cate 500€ pentru ca au fost pe 2 luni
  Au blocat 500€
  Am sunat la ei, am intrebat ce se intampla de imi opresc diurna. ‘Dar nu este diurna’ imi raspunde operatoarea. Ii trebuie un document care sa reiese ca,ce primesc acolo este diurna in limba romana. `Este diurna`,am adaugat.` Ce inseamna acel cuvant din specificatii? Inseamna diurna,lucrez in Estonia si primesc in limba engleza diurna`…Dupa un pic de timp,adauga… ‘ Aaa,nu am stiut ca inseamna diurna,imi cer scuze.`
  In data de 18.12.2019 , am primit si salariu. Tot 2 luni ca si diurna. Am primit notificare pe telefon ca au fost deblocate sumele si am verificat contul folosind aplicatia Home Bank. In contul de lei aveam jumatate de suma pentru ca incasarile salariale au fost de : 2574 si 1562 deci 2068 lei. In cel de euro, aveam diurna care ulterior a fost deblocata de 476.4€ pentru ca au mai oprit alte taxe din ei… Fiind in tara ( pentru ca lucrez in Estonia de aceea este diurna in €) , m-am gandit sa retrag suma de 2068 lei si sa trasfer banii din contul de € in contul de lei (fiind diurna primita in data de 13.12.2019 care a fost blocata si ulterior deblocata pentru ca domnisoara nu a stiut ca `Daily Allowance` inseamna diurna) prin aplicatia Home Bank pentru ca are inclus si `Schimb Valutar`. Dupa ce am ales toata suma de 476.4€ si am dat finalzare doar 439,28€ s-au folosit pentru schimbul valutar si suma rezultata a fost de (atentie) 2068 lei.
  Intre timp, am folosit schimbul valutar pentru a transfera si cei 37.12€ rezultand suma de 174,45 lei.

  In urmatorul minut la verificarea contului in lei pentru a stii exact suma totala care pot sa o retrag de la ATM , am observat ca in cont aveam doar 2068 lei. Am crezut ca este o eroare pentru ca in urma cu cateva zile am procedat la fel cu suma de 500€ fiind una din cele 2 diurne si in cont inca imi aparea ca am acei 500€ desi eu i-am retras de la ATM.
  La ATM am constatat ca intradevar am suma de doar 2068 lei. Fiind jumatate din salariu sau acei 439,28€ trasferati din contul de € (nu stiu exact sistemul,dar presupun ca ce a ramas din salariu).

  Am sunat la banca si mi s-a spus ca este ok contul. Am intrebat de banii proveniti din diurna , unde sunt. Mi s-a raspuns ca s-au retinut acei bani pentru ca provin fara detalii (diurna). Am incercat sa explic, ca acei bani sunt din contul de € . In acel cont am incasat de 2 ori diurna a cate 500€ . Jumatate i-am retras si urma sa retrag si jumatatea ramasa impreuna cu banii proveniti din salariu pentru ca nu am avut posibilitatea sa retrag tot deoarece mi-a fost blocata jumatate si deblocata apoi. Isi sustinea aceeasi idee, contul este ok, s-a retinut jumatate din salariu si ceea ce am trasnferat din contul de €, intr-un finat a spus ca o sa faca legatura la un coleg care se ocupa cu popririle, au trecut aproape 24 ore si nici o informatie … Am fost la banca a doua zi si mi s-a spus sa sun la ING Bank pentru ca in cont ~4000 lei si sa ii deblocheze. Am sunat iar la ING Bank pentru deblocare, mi s-a raspuns ca am contul deblocat si nu am in cont ~4000 . I-am explicat problema si mi-a spus ca revine cu un telefon cand afla mai multe detalii (sa verifice contul). La fel, astept degeaba… Nu inteleg…

  Este corect asa ceva?

 8. Bună seara acum 9 ani am facut un împrumut la Provident unei persoane dar toate actele le-am facut pe numele meu .stiu ca eu trebuie să plătesc suma in totalitate pt ca persoana aceea nu mai stiu nimic de ia problema este daca este corect sa imi blocheze cardul de salariat și să îmi oprească tot salariu având în creștere 2 copii care ai cresc singura

 9. buna ziua ,am si eu o poprire singura in valoare de 5000 lei
  din care cred ca mi sa tras vreo 2000
  vreau sa stiu cum scap de restul pentru ca mi se ia prea mult
  poprirea insemnand un telefon pe abonament ..

 10. Buna ziua, am 2 credite la aceasi banca:
  1 de nevoi personale 5000 lei si
  1 card de cumparaturi de 4000
  Am poprire pe salarul minim pe economie de la acelasi judecator pe ambele credite.
  Intrebarea este: cat din salar mi se va opri? O treime sau jumatate, precizez ca aceste 2 credite sunt la aceasi banca, si executarea este emis de la acelasi judecator!
  Va multumesc!

 11. Buna seara am si eu o întrebare am o oprire pe salariu la provident problemea este ca mai iam o banca cetelem vrea si ei oprire pe salariu poate sa opreasca de doua ori sa pleteaca la amandoua banci

  • Buna ziua, este esential sa va aparati drepturile pe calea unei contestatii la executarea silita. Nu se potopri de doua ori sumele de bani, deci banuiesc ca este un abuz al executorului judecatoresc si al creditorului dvs. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 12. Buna ziua ! Am si eu o poprire de salariu , de fapt doua , de la intrum ! Dupa ce am primit instiintarea de poprire , la cateva zile mi-au blocat contul de la BT si mi- au extras de pe cont suma de 330 lei , asta inainta sa primesc instiintarea de la locul de munca ! Dupa care am primit fluturasul pe luna urmatoare , in care se arata , ca mi- au oprit 1012 lei , din care faceau parte si banii primiti de stat pentru Covid , lucrand la Spital si am un copil sub 12 ani , cu scoala suspendata , etc ! Au mai ramas pe card 1778 de lei . Cand am deblocat contul , ca sa- mi pot scota banii , am fost uimit ca pe contul meu mai erau 1342 de lei ! Este legal acest lucru ? Dupa ce ca este lege , care mentioneaza , clar ce si cum , ei retreg banii de doua ori ! Ce as putea sa fac ? Au dreptul sa retrega din banii , ce au fost dati de stat , pentru Covid , legea 13/2020 ? Au dreptul sa retraga de doua ori banii din cont ? Astept un raspuns ! Multumesc anticipat !

  • Buna ziua, prin ceea ce ati trecut dvs. trec zilnic mii de oameni care pot sa isi faca dreptate doar pe calea unei contestatii la executarea silita. Acolo este vorba despre un abuz, o duba impunere. Cu stima,a v. drd. Cuculis 0722298011

 13. Bună ziua, am primit un mail de banca ca mi s-a pus poprire pe cont. Din partea executorului judecătoresc nu am primit nici o înștiințare în scris sau e-mail cit mise reține din salariu. Suma mia fost comunicată de banca dar sunt două sume diferite. Precizez ca mai am o rata de credit de nevoi personale care este plătită la zi. Cum pot afla cît îmi va reține din salariu, dacă îmi opresc ambele bănci?

  • Buna ziua stimate domn. Eu opinez ca dvs. puteti formula o contestatie la executare silita si mai ales daca apar diferente de sume pe care vi le solicita executorul, ele pot fi abuzive sau chiar ilegale. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 14. Bună ziua.
  Am și eu o întrebare.
  Daca mă execută silit din salariu de 1300 lei pe lună, 3 executori.
  Cat la sută au dreptul din acest salariu.
  Țin să mentionez ca valoarea totală din 3 credite de consum,este maxim 15000 lei.
  Deoarece mi să oprit din salariu mai mult de 50 la sută.
  Vă rog a mă ajuta cu o parere sau chiar și un sfat.

 15. Bună ziua, va rog sa ma ajutați, am 3 popriri pe salariu, salariu find minimul pe economie. 3 sferturi din salariu îmi este oprit. Stau cu chirie, am un copil care este la școală, am fata care este despărțită și cu copil, care o întrețin tot eu.. Numai știu ce sa fac, nu ma pot descurca cu banii care îmi rămân. Va rog sa ma îndrumați ce trebuie sa fac.

  • Buna seara .Am proprire pe salariu si eu si sotul.Banca mia blocat cardul si mia oprit toata suma de 2.500 de lei.E normal sa imi opreasca toti banii.Cit la suta lunar ar trebui sa-mi opreasca.Astept raspuns.si ce trebuie sa fac.

   • Buna seara!Am poprire 50% din pensie, evaziune fiscală 2011-2016,nu sa platit TVA,Am un singur dosar, persoana fizica,lunar am dobânzi și penalități.Se m-ai poate face pentru poprire de 1/3.Multumesc!

   • Buna seara. Daca am facut intelegere cu executorul pt o suma de bani si mi sa cerut sa platesc lunar. Doar de teama sa nu pierd imobilu. Mai pot sa fac ceva in acest moment. Si al doile lucru. Mi ss cesionat o datorie ce a fost la orange la kruk. Cei de la kruk miau facut o intelegerebde plata lunara de 500 de lei sa achit datoria care a fost. Daca acea dstorie sa cesionat anul trecut dupa 4 ani in care nu am mai stiut nimik de datorie. Multumesc

 16. Buna seara .Am proprire pe salariu si eu si sotul.Banca mia blocat cardul si mia oprit toata suma de 2.500 de lei.E normal sa imi opreasca toti banii.Cit la suta lunar ar trebui sa-mi opreasca.Astept raspuns.si ce trebuie sa fac.

 17. Buna ziua , am o proprire trimisa de o primarie pentru niste amenzi , angajatorul a fost notificat de primarie si imi opreste 1/3 din salar , iar banca la care am cardul de salar , mi-a blocat restul salariului, desi am dus hirtie de la angajator ca ,el imi opreste suma, acesta refuza sa mi deblocheze salarul. pe motiv ca la banca e trecut un nr de dosar cu aceeasi suma si acelasi cont de virament si la angajator e un nr diferit de dosar dar sumele si nr de cont de executie a primariei este identic.Vă rog din suflet spuneti-mi ce pot face intrucit nu am bani cu care sa ma pot plati ( chiria, utilitatile)

 18. Buna ziua! Am primit mail de la banca unde am avut contul de salarii,prin care ma instiintat ca ,,S A INSTITUIT O POPRIRE PE ACEST CONT,, pentru un icontract de credit din anul 2007. Mentionez ca in prezent sunt somera.Va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac in acest caz.Va multumesc anticipat pentru rasuns!

 19. Eu am o problema încă am avut poprire pe salariu timp de 4⁹ de luni 600 de roni numai că executorul nu a plătit la eos timp de 10 luni niciun leu executorul a fost înlocuit cu altul eu figurez și acum cu 6000 de lei datorie da nu mi se mai oprește de la locul meu de muncă pt că eu obligațiile mi le-am onorat da încontinuu sant sunat de eos că să iau eu legătura cu executor și să rezolv situat însă ce să rezolv eu? Da problema e că executorul nici acum după 14 luni de când am terminat plățile nu a închis dosarul! întrebarea e că din nou mă pot trezi cu poprire ? Am toate op,-urile da nu sânt liniștit și așa am plătit extrem de mult!

 20. am o poprire pe salariul minim de 1/3 ! este adevarat , ca legal se poate popri doar 1/3 din ce depaseste jumatate din salariu minim pe economie? daca da ce pot sa fac? cu deosebita stima !

 21. Buna ziua. In 2012 am fost executat pentru un credit cu suma de 54.000 lei cu o poprire pe salariu. In aceasta luna am terminat de dat banii dar la biroul executor mai figurez cu 10.000 lei dobanzi si penalitati si cel mai probabil vor trimite o actualizare la poprire.e legal acest lucru? Va multumesc.

 22. Buna ziua,

  As vrea sa stiu daca este legal sa se puna poprire pe toata suma din contul me de economii in conditiile in care sumele respective provin strict din salariu. Am la ING un cont curent in care primesc salariu si mai am un cont la ING de economii in care lunar virez mare parte din salariu. Practic banii nu au plecat niciodata din ING si nici nu am primit alti banii decat cei proveniti din salariu.
  Multumesc

 23. buna ziua ma nuesc gabriel siva deranjez cu o intrebare? angajatorul imi spune ca de 1 an si jumatate poprirea pe salariu meu se face din contul lui este adevarat sau este un mincinos?mentionez ca salariul il primesc in mana nu pe card..multumesc

 24. Bună ziua, ma numesc Gabriela, problema mea începe în felul următor, am un credit la BRD și un descoperit de cont după un timp din anumite motive nu am mai putut sa îl plătesc, acum 26.03 mi-a venit acasă niște hărți de la birou executoresc ca am poprire pe salariu și eu și coplatitorul meu. Întrebarea mea pentru dvs este: poate sa mi se pună sechestru și pe bunuri dacă am poprire? Mulțumesc!

  • Buna ziua, da va poate pune sechestru si pe alte bunuri. Puteti formula o contestatie la executare mai ales daca este disproportionata masura popririi si a sechestrului. Cu bine, av.drd. Cuculis 0722298011

 25. buna ziua .

  am si eu o intrebare simpla la care va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns .

  in momentul de fata cun executata de catre un BEJ pentru o treime din salariu de 2260 ron pe care il primesc lunar ( in mana ), din acest salariu care intra pe card la banca BRD se retrage in mod automat si o rata de 1200 ron care este platita la zi .

  in prima luna de executare silicita din 2260 s au retras 1200 rata + executarea silicita de 750 ron ( 1/3 din venit ).

  este legal sa mi opreasca aceasta suma in conditiile in care eu achit si alte datorii la zi ?

 26. Buna ziua,
  In cazul suspendarii activitatii institutiei si a CIM, cu salar de 75%, mai este valabila poprirea de 1/2 din salariu?

  Va multumesc!

 27. Buna ziua
  sunt angajat la o societate cu 2 ore/zi cu o suma de 500 ron pe luna
  Eos KSI a obtinut o sentinta prin care imi opreste 1/3 din salariu
  apoi Executorul a poprit la firma la care lucrez toata suma datorata vreo 2800 ron
  Este legal sa se popreasca salariul daca am numai 2 ore pe zi pe salariu minim ?
  Este legal sa blocheze contul tertului poprit firma unde locrezz pentru toata suma ?

 28. Bună seara va rog sa imi spuneți domule avocat dacă se poate efectua poprire pe un contract cu 2 ore de munca am primit azi ca mi se va opri 1/3din salariu. Mulțumesc frumos

 29. Buna ziua.am o poprire de 1/2 din salariu in urma unei bănci neachitate din 2014 și a unui credit de 6000 lei mai nou 2019.este la kruk.din 2014 până anul trecut în octombrie nu mai contactat.nu mau înștiințat.miau pus direct poprire pe cont de salariu.nu mia venit înștiințarea popririi acasă.pot face ceva sa fac contestație la executare.?mulțumesc am vreo șansă să câștig?

   • Bună ziua domnule avocat mia venit executare silită ce se poate întâmpla si daca se poate sa imi oprească din salariu pentru ca imi este frica sa nu imi ia casa

 30. Am integral o preoprire,a zis k daca platesc integral ma scoate di biroul de credite a trecut aproapec4 ani si tot sunt ce este de facut

 31. Va salut.
  Am o problema destul de serioasa. Am doua banci. La una (wolsbank) am avut un credit cu ipoteca luat prin 2008, la care atunci cand s-au taiat veniturile in 2010, am avut intarzieri repetate, nu mai mari de 60 de zile, (ma judecam cu ei pentru clauze abuzive si n-au vrut sa-mi reduca din rata, sa pot supravietui pe timpul reducerilor salariale) motiv pentru care, datorita unui art din contract, pentru intarzieri repetate, mi-au declarat creditul scadent. Totodata m-au fraierit si le-am facut o plata (anticipata) de 3200 €, plus cate o rata de 300€ pe o perioada de 6 luni, cu promisiunea ca-mi repun creditul pe curent. Apoi chipurile ei (wolsbak)nu au mai putut lua decizii intrucat vreun an de zile erau in preluare de catre Transilvania…apoi dupa ce a fost preluata de Transilvania, acestia au continuat exec silita…acum, am vreo 4 ani de cand platesc prin executor, pe baza de intelegere, care se reinoieste la fiecare 6 luni. Mentionez ca nu am contestat exec silita deoarece sumele pe care trebuia sa le platesc ca taxa judiciara erau peste puterile mele. Ok, aceasta banca Transilvania, inainte de a incheia acea intelegere, mi-a pus poprire pe conturi.
  La o a doua banca (Garanti) aveam un overdraft si cand au vazut suma aia mare de aprox 120.000 de lei poprire de la Transilvania, s-au speriat ca nu le mai pot plati si au luat hotararea sa-mi declare overdraftul scadent, desi poprirea pe cont de la Transilvania a fost ridicata in mai putin de o luna de zile. Cu toate astea cei de la Garanti, desi eu le plateam in fiecare luna sumele datorate (dobanda conform contractului), întrucât ei nu aveau gaj pe cont, asa au motivat daca am inteles bine, au continuat sa-mi numere zile de intarziere la plata, desi eu le puneam lunar in cont suma datorata. Intr-un final l-au declarat scadent anticipat, m-au exec silit. Am contestat in instanta ca desi s-a declarat scadent pentru intarzieri, (cu chitantele am facut dovada platilor lunare) in fapt executarea silita s-a facut in baza altui art din contract, pe care avocata a incercat sa-l anuleze ca fiind abuziv, si anume un art. prin care banca,unilateral, imi poate declara creditul scadent daca ei considera ca din cauza altor terti nu o sa le mai pot plati. Am pierdut pe fond…am facut apel, am pierdut si apelul. Ok. In februarie 2020, executorul de la Garanti, mi-a pus poprire pe salariu pentru o suma, care cu tot cu cheltuieli de excutare se ridicau la 30.000 de lei. Acum in 2021, imediat in luna urmatoare dupa ce am terminat judecata cu ei, mi-au trimis somatie imobiliara, iar in 15 zile sa achit 20.000 de lei. Am cerut de la locul de munca totalul sumelor retinute din februarie 2020 pana in luna mai 2021 inclusiv si totalizau aprox. 19.000 de lei. Va reamintesc ca la inceput aceste sume cu tot cu cheltuieli de exec erau de aprox 30.000 de lei si dupa calculul meu ar fi trebuit sa mai am de plata cam 11.000 de lei. Nu inteleg, am poprire pe salariu, le virez lunar intre 1250 si 1300 de lei. De ce si somatie imobilira? Si de ce sume in plus? Am trimis mail executorului prin care am cerut explicatii si mi-au raspuns sec, asta este suma transmisa de banca care trebuie recuperata. Ma puteti ajuta cu un sfat in aceasta privinta? Intelegeam somatia imobiliara daca pe timpul judecatii s-ar fi suspendat executarea, daca nu le-as fi platit nimic. Dar asa? Si pana la finele anului isi pot recupera toata suma din poprirea pe salariu.

 32. Ma judec din 2016 am facut toate demersurile necesare,domni judecători nu mi au dat dreptate mai am un proces pe 29,in timp ce mă judec ei au dreptul să îmi facă oprire,

 33. Imi trimite plicuri la firma domnul executor eu le trimit certificatul de greva domnul executor dorcian Es te și judecător la curtea de apel nu sa prescris in aproape 17 ani

 34. Buna ziua!
  prin ordonanta presedintiala s-a stabilit pensia de intretinere pentru fiica mea minora, pana la finalizarea divortului. Hotararea judecatoreasca prin care s-a stabilit pensia este executorie de drept. Intrebarea mea este daca aceasta hotarare va fi comunicata angajatorului tatalui pentru a i se retine direct din salariu pensia sau va trebui sa apelez la un executor judecatoresc.
  Eu doresc ca suma sa fie livrata lunar din salariul sau, iar tatal este de acord. Ce trebuie facut in acesta situatie?
  Multumesc!

 35. Buna ziua.Ma numesc Mutcoglo Cristina și din luna februarie a acestui an am primit notificare pentru proprie pe salariu,o treime din venituri.In fiecare luna angajatorul îmi oprește o anumita suma de bani și mi virează restul în cont.Zilele trecute am făcut o cerere către executor,care a trimis o mai departe debitorului,prin care ceream sa plătesc jumătate din suma oprita de angajator din mana,eu având și alte credite și nu rămân din salariu cu nici un ban.Am primit răspuns ca nu a fost de acord cu cererea mea,debitorul.Ce ma sfătuiți sa fac în continuare?Nu știu sigur dacă debitorul este KRUK sau direct banca unde am făcut creditul.

   • Buna ziua! Am 2 popriri pe salariu care se retin de la angajator si primesc jumatate de salariu. De 3 luni, banca Raiffaisen a blocat si restul de bani ramasi, motivand ca am restante la ei si cardul de salariu il am la ei si ca politica bancii le da dreptul sa blocheze contul.Efectiv de e luni nu am acces la nici macar un leu din salariu. Este normal? Ce se poate face in acest caz?

 36. DOSARUL MEU ESTE LA EXECUTOR EVIDENT…COSTA FABULOS PENTRU MINE CA SUMA SA INTRU IN POSESIE SI SA MA POT PREZENTA CU ACESTA LA DVS LA CABINET , EXISTA ALTA SOLUTIE ? TEL . 0743363657

 37. pensionar. Am facut cerere la arhiva Petrom pentru eliberare ad de venit. am primit ad .de venit brut,-pana in 2001 sau 2004,aprilie. Se specifica pe cerere raspuns ca ,din 2004 ,parca! aprilie , veniturile au fost evidentiate prin fisa fiscala ,fiind virate impozite si altele ,fiind o alta modalitate prin internet,mai acceptabila si clara. In 2019 am intentat proces pentru recalcularea pensiei. Dar ,adeverinta de la Petrom am depus-o pe cea care mi se eliberase,respectiv ,pana in 2004 aprilie. Deoarece am fost uimita ca verdictul tribunalului era un procent nedemn de ce venit brut am avut real,am cerut ,prin un avocat,,,Desfasuratorul ,, venitului care fusese luat in calcul . Mentionez ca am avut valori foarte mari in gestiunea pe care am avut-o ,de aceea nu am putut lua concediu madical,desi copilul a avut probleme de laringita,alergie . Mi s-a impus ca nu mi se poate da concedii medicale. Trec peste faptul ca mama statea internata ziua cu copilul ,iar eu noaptea … si direct la lucru ,dimineata. Am primit ,,Desfasuratorul,, cu venitul brut de la Casa de Pensii.Aici ,figurez ca am avut intreruperi partiale ,incepand de cand nu mi-au mai dat ,legal ,adeverinte -pe considerentul ca s-a calculat conform noului mod fiscal. Am avut venit mare ,dar acum o parte figura la asigurari sociale pentru intreruperi temporare de munca. Ex., intr-un an as fi avut trei luni intreruperi ,mai trbuia o zi si intram in comisia de pensie! In situatia ca eu nu am putut lua concediu medical din cauza gestiunii ,nimeni nu voia sa stea in locul meu nici o zi. Am telefonat la OMV Petrom ,Bucuresti ,unde este centrala unitatii Petrom ,imi spune ca trebuie sa faca un avocat cererea de eliberare de adeverinte de salariu brut,ca….etc., am avut un atac neasteptat ,de insulta care mi s-a facut la recalculare. Avocatul cere mult ,eu sunt ca majoritatea cu situatia cotidiana,..ma puteti consilia ,eventual si accepta cererea de recomandare a unui onorat avocat,caruia sa-i platesc onorariul pentru proces ,in etape,cu o conventie intre mine si onoratul avocat??

 38. BUNA ZIUA
  Daca exista mai multe executari silite sepoate face decat o singura contestatie pentru toate sau pentru fiecare in parte ?
  Cu multumiri
  Georgiana

 39. Buna ziua. Aș dori să știu dacă banca ar putea să pună poprire pe salariu sotului în cazul în care eu nu îmi mai permit să achit rata lunară (creditul este de nevoi personale și este al meu, iar rata este de 575ron pe lună) Mulțumesc frumos și aștept răspunsul dumneavoastră!

 40. Buna ziua. Aș dori să știu dacă banca ar putea să pună poprire pe salariu sotului în cazul în care eu nu îmi mai permit să achit rata lunară (creditul este de nevoi personale și este al meu, iar rata este de 575ron pe lună) Mulțumesc frumos și aștept răspunsul dumneavoastră!

 41. Buna ziua Domnu avocat ! Deranjez cu o intrebare . Este vorba de 2 creante din 2014 una a mea personal , cea de a doua a unui coleg care nu a mai platit . Au trecut 6 si ceva una sa prescris am primit acasa instintare cea de a doua in schimb am primit executare silita dupa 6 ani . Eu nu am lucrat in Romania in acest timp , acum am revenit si lucrez , imi vor pune popriere , este legal sau dupa prescriere nu mai au voie ? Multumesc pentru un eventual raspuns

 42. Bună seara.Am poprire pe salariu pt un credit de la Raiffeisen din 2008 dar acest credit a fost cesionat de 2 ori. Odată la Kruk prin 2016 și acum de Eos, parcă.Am plătit un an pr acesta prin poprire după care am plecat în străinătate iar acum m-am trezit din nou cu poprire pe salariu,o suma de 4 ori mai mare decât creditul luat,după 4 ani în care nu a mai venit nimic,adică nici o somație sau hârtie. Ce ma sfătuiți?

 43. Buna ziua!!Am primit de la executor o înștiințare de poprire in 2019…fiind girant…respectiva doamna a reușit să facă angajament de plata..dar a făcut doar 2 plăti!! Azi am primit dupa 2 ani o altă înștiințare de poprire…doamna nu mai raspunde la telefon iar eu se pare ca sunt buna de plata!!Intrebarea este…dacă eu am salariul minim pe economie…O rata la casa de 600 lei și plătesc si pensie alimentară de 315 lei…cum as putea sa onorez acesta poprire in conditiile in care mai sunt si facturi de plata…Nu pun in calcul traiul zilnic…?As putea gasii o soluție în acest sens?

 44. Buna ziua. Angajatorul la care imi desfasor activitatea a primit de la acelasi creditor (ANAF Prahova)) 4 adrese diferite de poprire pe salariu. Mi se retine lunar 1/2 din salariul net, si nu 1/3, cu explicatia ca este vorba despre mai multe popriri, desi repet, este vorba despre unul si acelasi creditor. Este legala poprirea salariului in cuantum de 1/2, fiind vorba, intr-adevar, despre mai multe popriri, dar care au fost infiintate de acelasi unic creditor ?

 45. Buna ziua!

  Imi puteti spune exact articolul care stipuleaza ca daca exista un singur creditor – in speta ANAF – se poate popri pana la 1/3 din salariu si nicidecum 1/2?

  Multumesc!

 46. Cum se pot recupera banii ce mi s-au tras că girant la banca.iar cel care a ridicat bani a decedat…mai am șansa să-mi văd bani opriți pe salar…multumesc

 47. Buna ziua,

  Am fost executat de un executor judecătoresc pan prin 2017 ,iar de atunci nu am mai avut loc de munca iar el nu a mai avut ce executa . Întrebarea mea este ;au trecut mai bine de 3 ani pana in prezent ,dacă ma angajez în prezent el ma mai poate executa sau datoria s-a prescris?
  Va mulțumesc!

 48. Va rog, as avea o intrebare, excutorul juecatoresc poate infiinta poprire si pe salariu (la angajator) si pe contul bancar (de salariu) in acelasi timp, in cadrul aceluiasi dosar de executare silita? Multumesc.

 49. MI SA PUS OPRIRE PE CONT DUPA 9 ANI DESI DUPA 6 ANI SE PRESCRIE CE AS PUTEA FACE MAI ALES CA NU AM NICI O INSTIINTARE DE LA CEI CARE AU PUS OPRIREA SI NICI MACAR UN ACT JUDECATORESC IN CARE SA MI SE SPUNA DE CE DUPA APROAPE 10 ANI MI AU PUS POPRIRE PE CONT. AVOCATII STERCA SI SANDU SUNT CEI CARE SE OCUPA DE ACESTE EXECUTARII SILITE SI NU VOR SA MI ARATE NICI O HOTARARE JUDECATOREASCA. CE AS PUTEA FACE SAU DACA MA PUTE TI AJUTA. CU MULTUMIRII

 50. Buna ziua . Cojocaru Mihai ma numesc. Am uncontract de credit din 09/11/2005,emis de TBI CREDIT IFN .La 31/01/2022 ,am primit instintare din partea recuperatorului BIROUL EXECUTORULUIJUDECATORESC Nicolescu Gheorghe-Alin ,la solicitarea creditorului EOS CREDIT FUNDING DAC ,cu sediul in DUBLIN ,BAGGOT 118, Et 1 ,IRLANDA , ca am executare silita pentru 5295,82 lei . Sunt pensionar din 09/10/2021 , am gasit si un loc de munca cu salariul minim .INSTINTAREA contine atentionare de poprire din pensie si poprire din salariu . Va rog frumos , spuneti-mi ,este legal poprirea si pe pensie si pe salariu ? va multumesc

 51. Bună ziua! Dacă în urma înființării popririi contul este blocat, cu ce se presupune să supraviețuim totuși?

 52. Buna ziua! Va rog , daca se poate sa imi spuneti care este cadrul legal prin care imi este retinuta din salariu o poprire. Mentionez ca am un contract de munca de 2 ore/zi, iar angajatorul imi retine din salariu pentru o poprire.

  Multumesc mult. O zi buna

 53. Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca pe remuneratia primita de un zilier, angajatorul are obligatia sa infiinteze poprirea primita de la executor judecatoresc? Mentionez ca zilierul este platit la sfarsitul fiecarei zile de lucru, iar in registrul electronic de evidenta a zilierilor nu exista rubrica de eventuale retineri.
  Va multumesc!

 54. Buna ziua
  Am avut o poprire pe salariu până în ianuarie 2019. După ce am schimbat locul de munca cu alta program și grila de salarizare nu am mai dat nimic că era salariu mic și ore puține. Conform art 409 din cod procedura civila nu pot sa mai oprească nici un ban. In cazul asta cum se procedează trb sa negociez cu banca ( până acum nu au vrut) executorul mă trimite sa vorbesc cu banca și nu găsesc nici o cale de rezolvare. Am înțeles că se poate prescrie daca trece 3 ani și jumătate ( de când nu au mai încasat nimic).
  Am intrebat în dreapta și stânga toți își dau cu părerea.
  Am zis da vă întreb pe dumneavoastră că sunteți specialist in astfel de situații.
  Mulțumesc anticipat.

   • Bună ziua, mă numesc Ionuț Alexandra Rozalia, locuiesc în Baia Mare și acum 5 ani am luat un credit de la ING Bank în valoare de 20000 RON.Acum îmi fac poprire pe salariu dar mi-au clasat suma in 2 dosare și îmi popescu jumate salariul.Ideea e că sunt dispusă să plătesc dar ei îmi iau foarte mult și nu mă mai pot întreține. Am 2 fete de 13 și 8 ani, sunt mamă singură, locuiesc cu chirie și nu ne putem întreține. Am încercat să vorbesc cu executorul și nu primesc răspuns, i-am cerut ajutorul dar degeaba .Plus că dobânzile sunt foarte mari, am plătit până acum aproape toată suma și ei încă mi-au spus ca mai am 20000 de Ron. Îmi iau de pe card până și pensia alimentară a fetelor. Aș dori să știu dacă se poate face ceva să îmi ia mai puțin să pot trăi și eu măcar. Mulțumesc

 55. Bună ziua.

  Sunt angajat pe un proiect pe fonduri europene neramburasabile, iar salariul este plătit din aceste fonduri.
  Îmi puteți spune dacă pot să pună poprire pe salariu?

   • Veniturile salariale care fac exceptie de la poprire sau care sunt veniturile salariale ce nu pot fi poprite ?

    (5)Nu sunt supuse executării silite prin poprire pe salariu pe cont sau la angajator, urmatoarele :

    b)sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanţări primite de la instituţii sau organizaţii naţionale şi internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;

    Putem include imposibilitatea de a pune o poprire pe contul si nu neaparat de salariu, in conditiile in care banii din acel cont au fost donati cu titlu de credit nerambursabil pentru o operatie sau ate asemenea;

    Salariul meu se încadrează aici

 56. Buna ziua! Daca ai descoperire de cont si banca nu te anunta ca imi expira, banca poate sa imi opreasca alocatiile copiilor si stimentul de insertie?

  • Bună seara,am primit o hotărâre de executare silita pe salariu de la KRUK SI EU DE DOUĂ LUNI NUMAI PRIMESC NICI UN BAN AM CONTUL BLOCAT SI AM O FAMILIE DE 5 PERSOANE SI NUMAI EU LUCREZ SA LE INTRETIN E POSIBIL ASA CEVA IN ROMÂNIA.VA MULȚUMESC

  • Bună ziua,am 3 popriri pe cont în fiiecare luna la avans îmi oprește 850 de lei iar la lichidare la fel sau poate chiar mai mult,este ok ?pentru ca eu nu îmi pot întreține familia de 2 copii minori și soția plus pensie alimentara de 400 de lei lunar

 57. Buna ziua, va rog foarte mult daca puteti sa ma ajutati cu un sfat in urmatoareie doua probleme:
  Sunt pensionara, am girat un imprumut al unei rude, imprumut din care nu a platit decat cateva rate si m-am trezit ca sunt buna de plata, cu executare silita.
  Persoana respectiva nu are un venit legal (la momentul respectiv detinea o casa de amanet la care a renuntat intre timp) si am aflat ca mai are inca 12 imprumuturi la banci sau IFN-uri pe care nu le plateste.
  1. Ce as putea sa fac in potriva acestei persoane?
  2. Din pensie mi s-a retinut de la inceputul anului prin Casa de Pensii 1/3 respectiv 700 lei dar, luna trecuta mi s-a retinut si de pe cardul in care intra numai pensia(deci aceeasi sursa de venit) inca 1/3 din rest respectiv 400 lei. Este legal ca di pensia de 2100 lei sa raman cu 1200, deci aproape 57%? Eu nu am girat decat un singur imprumut al acelei persoane. Ce as putea sa fac in aceasta a doua situatie?

  • Buna ziua doamna Barzu. In principal daca sunteti garant pentru altcineva si platiti in locul acelei persoane, aveti dreptul sa o exeutat dvs. silit. ORICUM AR FI, in mod clar in acele contracte cu IFN-ul sunt clauze abuzive. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 58. Buna ziua,
  daca platesc pensie alimentara pentru 3 copii, aceasta insumand 1/2 din salariu, pensia fiind virata catre copii direct de catre angajatorul meu, in baza hotararii judecatoresti si nu in baza unei executari silite emise de executor (pentru ca sunt cu plata la zi, nu exista restante), se considera ca am poprire pe 1/2 din salariu?
  Se mai poate infiinta poprire pe salariu pentru alte creante?

  Multumesc!

 59. Bună ziua, am un angajament de plata cu Eos pe care îl respect de mai bine de 1 an și sunt la zi,la care m-am trezit ca sunt executata silit cu poprire pe salar de către un Bej și mai sunt adăugate și cheltuieli de judecata.
  Menționez ca am toate chitanțele și înțelegerea de plata .Ce pot face în cazul asta ? Este a doua oara dar cu diferiți Bej.

 60. Cum să fac am preoprire și tot ce îmi mai întra bani în plus ei mi rețin pe toți? Bani să angajez un avocat nu am 🥺 sunt și în incapacitate de muncă mam îmbolnăvit la locul de muncă sunt pe medical din iunie aștept să fiu operată în februarie la serviciu își bat joc de mine mă costă 7000 de euro operația, o asociație a vrut să mă ajute cum ar fi firma să sponsorizeze dar ei au spus că nu se poate sub nici o formă 🥺🥺💔vă rog ajutați-mă ce să fac cum să fac?

 61. Bună ziua. În cazul unei popriri (eu fiind garant) și având deja o alta rata de aproximativ 30% din venit pot solicita o reducere de l 1/3 la 1/4 din partea executorului? Mulțumesc.

 62. Buna ziua, ;Doresc sa pun o intrebare dar nu inainte de a consemna un fapt; am citit aici la Dvs. cat si in alte zeci de locuri,comentarii,stiri,site-uri,etc despre executari silite si multitudinea de situatii reportate la acestea/ cca 90% din executari,din blocari card,din popriri,etc sunt ILEGALE dupa cum am citit; DECI : nu exista nimeni intr-un stat normal sa puna capat situatiei,sa pedepseasca autorii ,sa reglementeze situatiile?
  Va rog sa-mi dati un raspuns cat de mic dar raspuns. Deja eu consider ca intr-un stat atat de corupt nu se pot rezolva nenorocirile provocate de aceste specimene decat prin eliminarea lor fizica.. Voi milita pentru aceasta.

 63. Buna ziua! Numele meu este Mincu Alexandra , am mai multe împrumuturi la ifn-uri care nu mai pot sa le achit și 2 rate la banca care sunt la zi in curând mi se va face poprire pe salariu, întrebarea mea este cât m-ar costa dacă as apela la serviciile dnv pentru a va ocupa de aceste împrumuturi. Multumesc!

 64. buna ziua am 4 popriri :garanti mai am 3400 ron,unicredit 10.000 ron si inca doua 1200 lei si 950 ron cat imi opreste din salariu am 1880 ron salariu net !!! stiu ca 1/3 dar cat mai raman in mana mentionez ca urmeaza sa stau cu chirie si chiria este 700 ron+utilitati=1000 ron mentionez ca iau si bonuri in valoare de 620 ron.astept un raspuns.va multumesc.

 65. Bună ziua , am și eu o întrebare vă rog….am un contract de munca la 4 ore și doresc sa știu dacă este normal sa-mi oprească 1/3 din salariul net… patronul meu le-a precizat acest lucru recuperatorilor de creanțe dar ei au spus ca asa trebuie….este normal așa??? Va mulțumesc

 66. Buna Seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema de poprire executorie in ceea ce priveste pensia alimentara datorata fiicei mele care anul acesta face 18 ani! Poprirea este pentru diferentele stranse pe decursul a 15 luni aprox 7800 ron dupa calculele executorului, iar pe langa suma datorata ei executorul imi retine 2200 ron comisioanele lui ceea ce consider ca este enorm pt o munca de max o ora de calculat diferente!
  Mentionez ca, conturile bancare de salariu si unde depun ratele pt creditul ipotecar mi-au fost blocate si momentan mi-au fost blocate toate sumele din conturi, mai exact acum am – 3500 (cu minus) ron in contul de salar!
  Instanta a hotarat ca eu sa sa dau 1/4 din salariul net fiicei mele, dar eu am depus lunar cam 75% din suma respectiva deoarece nu am avut posibilitate de mai mult pt ca am rate si eu si nu ma descurc altfel! Suma o trimit eu in contul fiicei la fiecare salar nefiind retinuta de angajator!

  Sfatuiti-ma va rog ce sa fac pt a debloca conturile, pt ca si eu am nevoie de bani pt a supravietui si a platii ratele in continuare!
  Daca urmatorul salar o sa intre in cont o sa-l blocheze si pe acela? sau doar 33%?

  Mentionez ca fetita nu vorbeste deloc cu mine iar fosta sotie la fel! Nu am cum sa iau legatura cu ele pt ca, ele considera ca le hartuiesc :)) !

  Multumesc anticipat!

 67. Buna ziua am facut Un credit La cei de La hora credit , mi Sa aprobat suma de 2000 de lei pe Petipa da de 345 de zile , dar in fiecare Luna imi cereal 590 de lei Sa Mai prelungesc creditul cu Inca 30 de zile , mentionez ca nu am depășit zilele respective am primit mesajul după fix 30 de zile de la luarea creditului , și am spus clar ca nu mai plătesc deoarece este hoție pe fata ok plăteam dar aceea am înțeles ca este dobânda si la telefon mi-au zis ca este la 2 săptămâni , am reușit sa citesc contractul exact după ce sau virat banii in cont nu am avut acces la contract deoarece aplicația lor nu permitea acest lucru ce se poate face in momentul de fata ? Mulțumesc frumos

 68. Buna ziua.
  Am rugamintea daca ma puteti lamuri cu un lucru.
  Am primit la firma o instiintare de infiintare a popririi pe salariul unui angajat, emisa de un executor judecatoresc. Noi platim salariile cash, si ar trebui sa ii retinem o treime din salariu. Creditorul este o firma dintr-un paradis fiscal, a fost o datorie care s-a tot mutat de la o firma de recuperare la alta.
  Ce se intampla daca nu ii retin din salariu aceasta suma si ignor poprirea? Ce poate face creditorul in acest caz?
  Multumesc mult pentru raspuns.

 69. Prin anul 2009 casa de asigurări de sănătate mia emis o decizie de impunere din oficiu pe aproximativ 5,6 ani mi-a făcut dobânzi, penalități, eu fiind plecat din tara,mi-au trimis la ANF,reîntors în tara mam angajat la o firma securitate și intervenție, am avut în cot bancar ptr. Salar trei salarii,miau luat banii din cont și acum deja de 4 luni îmi opresc din salar la firma,Menționez din 2005,2009si pana în anul 2023 nu au oprit neavând cum,după atâtea ani de zile ,neavând contract cu casa de asigurări sănătate, prin aceasta decizie din oficiu în anul acesta miau luat aproape 6000 lei ,va rog este posibil asa ceva după 18 ani sa fiu executat prin poprire ptr. Acea decizie din oficiu

 70. Buna ziua ,
  Am primit o amenda in perioada covid din cauza ca am iesit din casa dupa ora 22 , insa organele de politie nu m-au instintat ca o sa primesc amenda , nu am fost de fata cand mi-au facut procesul verbal , dupa 3 ani , mai exact in mai anul acesta am fost instintat de banca ca am un numar de dosar si am o poprire de 2000 de lei , am fost la anaf sa vad despre ce este vorba , am primit o copie a procesului verbal care nu era semnat de mine , apoi am decis sa platesc suma de 2000 de lei prin brd unde am contul in care imi intra salariul , si apoi mi-au deblocat contul si am avut acces la diferenta de bani din salariu , astazi dupa 2 luni aflu ca a venit poprirea si la locul de munca in data de 13 iunie , cei de la resurse umane mi-au comunicat dupa ce am vazut pe fluturas-ul ca am poprire , deci cumva cei de la anaf mi-au luat banii de 2 ori sau cel putin a doua oara urmeaza sa ii ea , eu in data de 12 incasez salariu ,inca nu au ajuns a doua oara banii la ei dar o sa urmeze pentru ca am mai patit la o suma mai mica acum 10 ani acceasi chestie cu directia fiscala ,m-au tot chemat de vro 3 ori la ei pana m-am saturat si fiind suma asa mica am renuntat la bani , insa acuma am nevoie de acesti bani si pana la urma sunt banii mei .ma puteti ajuta cu un sfat va rog frumos ! va multumesc ! o zi frumoasa !

 71. Am mai multe popriri înființate pe salariu.
  Plătesc și alte rate la contracte pe care le am pana in 2027…
  Cui trebuie sa ma adresez ca sa micșoreze suma popririlor astfel încât sa pot plăti și celelalte rate?

 72. Bună ziua, am doua propririi, dar din salariu mi se oprește 1/2 din salariu dar banca îmi oprește și el din salariu o parte de banii și orice banii care sunt virați in cont. Deși executorul a cerut sistarea parțială către banca dar banca tot îmi oprește banii din salariu. Cum pot ca banca sa nu mai opreasca in banii de salariu și banii care sunt virați.

 73. Se prescriu vreodata datoriile unui srl catre anaf? Care sunt conditiile de prescriere? Am datorii din 2008🤦🏻‍♀️ multumesc

 74. Buna seara am proprie pe salar și luna aceasta mi-au luat tot salariul adică 4580 având în vedere că firma mi-a platit 1200 ce pot sa fac ajutați mă cu un sfat

 75. Bună ziua eu am terminat cu poprirea și cei de la birou nu au trimes sistare de o săptămână la banca și stau cu banii blocați în cont ce pot face

 76. Buna Ziua eu am 2 popriri pe salariu din mai 2023 si de atunci nu primesc nici macar un leu de la salariu este normal sa mi se retina 100% din salariu

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.