Contestatie La Executare Adresa De Infiintare Poprire

Contestatie la poprire – Adresa De Infiintare Poprire emisa de catre executorul judecatoresc trebuie sa respecte intocmai dispozitiile legale, altfel poate fi anulata.

Prin adresa de infiintare poprire emisa de catre executorul judecatoresc, practic, toate sumele de bani pe care le aveti in conturile bancare cu titlu de depozit sunt blocate pentru ca ulterior sa fie transferate catre exectorul judecatoresc si mai apoi la creditor.

Contestatie Poprire – limitele in care se pot institui adresele de poprire.

De asemenea, in limita a 1/2 (daca sunt mai multe popriri infiintate) sau 1/3 daca aveti o singura poprire, pot fi blocate si veniturile pe care le generati si aici ne referim la salariile lunare, pensiile primite lunar, venituri cu titlu repetitiv, indemnizatii etc.

Adresa De Infiintare Poprire
Contestati adresa de infiintare a popririi.

De ce este important sa intelegeti ce inseamna adresa de infiintare poprire?

Sa clarificam ce spune legea despre poprire si adresa de infiintare poprire.

Articolul 781 codul de procedura civila reglementeaza obiectul popririi (1) si se arata ca sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deţinute în numele său de o a treia persoană sau pe care aceasta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente.

De retinut, ca banii sunt catalogati in dreptul civil ca BUNURI.

ATENTIE – Tertul poprit poate fi banca sau chiar angajatorul, astfel atunci cand apare adresa de infitare poprire la angajator, acesta se comporta exact ca institutia bancara si popreste lunar 1/2 sau 1/3 din salariul dvs.

Vizualizati si :

NU POT FI POPRITE SI SUMELE DIN BANCA SI SALARIUL DE LA ANGAJATOR, ALTFEL ESTE ILEGALA EXECUTAREA SILITA

De asemenea, în condiţiile art. 733 alin. (1), pot fi poprite şi bunurile mobile corporale ale debitorului deţinute de un terţ în numele său.

Acest lucru inseamna ca tehnic, bunurile din casa dvs. pot fi sechestrate insa la fel de bine se poate contesta executarea silita.

(2) În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât şi încasările viitoare, cu respectarea limitelor prevăzute la art. 729, dacă este cazul.

(3) Poprirea se poate înfiinţa şi asupra sumelor sau bunurilor mobile incorporale pe care creditorul le datorează debitorului, dacă ambele creanţe sunt certe şi lichide.

ATETNTIE- Daca sunteti executat silit si prin poprire, asta nu inseamna ca nu puteti fi executat si pe bunurile imobile.

Important este sa verificati legalitatea actelor de executare.

Adresa de infiintare poprire nu poate sa vizeze blocarea sumelor care deriva din:

a) sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;

b) sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanţări primite de la instituţii sau organizaţii naţionale şi internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;

c) sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi.

Atunci când asupra aceluiaşi cont sunt înfiinţate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăţi aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înfiinţării primei popriri.

O intrebare cu care ne confruntam aproape zilnic si la care bancile refuza sa dea un raspuns si fac un abuz in acest sens este daca debitorul poate sa solicite bancii unde s-a pus poprirea, adresa de poprire emisa de catre executor.

Raspunsul este DA, banca are OBLIGATIA ca atunci cand va blocheaza conturile sa va puna la dispozitie, adresa de infiintare poprire prin care a primit ordinul de la executor sa faca acest lucru.

NU UITATI, angajatii bancii sunt asimilati functionarilor publici si astfel daca acestia refuza sa dea curs unei asemenea solicitari si totusi va tin conturile blocate se fac responsabili de abuz in serviciu.

Exemple concrete castigate in instanta de catre SCA Cuculis&Asociatii cu privire la adresele de poprire ilegale.

Cititi si :

Astfel, de observat ca nu toate executarile silite pornite impotriva debitorilor sunt si legale.

Spunem aceste lucruri de peste 10 ani de zile si vrem sa clarificam urmatorul aspect.

In cazul de mai sus Prosperocapital Sarl a pus in executare silita in mod ilegal un contract prescris.

Executarea silita este o etapa administrativa si nu are nicio legatura cu partea judiciara, adica nu cunoaste o dezbatere in contradictoriu ci doar o procedura pur formala de incuviintare a executarii silite.

De aceea atunci cand se primeste o adresa de infiintare poprire si se ajunge la blocarea conturilor pasul urmator si extrem de periculos pentru debitor, este acela de urmarire imobiliara, adica executorul va poate scoate casa la vanzare si atunci este esential sa atacati prin calea contestatiei la executare silita.

Adresa de infiintare a popririi poate fi emisa de catre executor, la cererea bancii, la cererea Ifn-urilor sau chiar a recuperatorilor de creante, insa sunt cateva elemente obligatorii pe care trebuie sa le cuprinda, altfel aceasta este ilegala si poate fi anulata pe calea contestatiei la executare, dupa cum urmeaza:

(2) În adresa de înfiinţare a popririi i se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile pe care i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit.

Cititi si :

(3) Adresa de înfiinţare a popririi va cuprinde numele şi domiciliul debitorului persoană fizică ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi codul numeric personal sau, după caz, codul unic de înregistrare ori codul de identificare fiscală, dacă sunt cunoscute.

(4) În cazul în care se solicită înfiinţarea popririi pentru toate conturile unei persoane fizice sau juridice, inclusiv pentru conturile subunităţilor fără personalitate juridică ale acesteia din urmă, se vor indica, dacă sunt cunoscute, elementele de identificare pentru fiecare cont în parte, respectiv pentru fiecare subunitate fără personalitate juridică a debitorului persoană juridică.

Practic daca aceste elemente nu sunt respectate adresa de infiintare poprire este ilegala.

Pe scurt o parte dintre motivele pe care le puteti invoca in cadrul contestatiilor le executare vizeaza fie prescrierea debitului, cesiunea ilegala de contract si nu numai.

Contestatie Poprire Executor :

Acest mod de a contesta executarea silita reprezinta de fapt, apanajul pe care il are un debitor executat silit de catre executor, in scopul unic de a bloca executarea prin poprire, ridicarea popriri si de a isi salva patrimoniul , in cazul unei executari silite.

Av.Drd. Cuculis Adrian

23 comments to “Contestatie La Executare Adresa De Infiintare Poprire”
 1. Bună dimineața! Este legal sa se pună poprire pe alocația copiilor și pe pensia de urmaș a acestora ?

 2. Buna ziua!AM CONTUL BLOCATE PENTRU UN CREDIT din anul 2007!probabil ca a fost o restanta sau o rata ,sincer nu mi mai amintesc, dar suma este de 1650 lei.Va rog sa ma ajutati,lamuriti cum trebuie sa procedez in aceasta situatie,mentionez ca sunt o persoana singura,cu un venit minim,lucrez doar 8-9 luni pe an si imi este imposibil sa achit aceasta suma dupa atatia ani!Va multumesc!

  • Buna ziua,am 3 opriri pe cont și al rămas în urmă cu rata și mi-au făcut 4 oprire,deci toții banii din cont al lor sunt .ce pot face?nu am nici un venit să îmi pot plati datoriile,plus un copil de crescut.

 3. ADRESA DE INFIINTARE POPRIRI CONTURI BANCARE DE CATRE EXECUTOR JUDICIAR , ANAF .. fara Hotarare Tribunal este legala ?

 4. Am 3 dosare de înființare poprire pentru 3 împrumuturi făcute de firma la care eram acționar unic, am semnat ca fidejusor, și care ulterior a întrat în faliment. Dosarele sunt de la același creditor, Banca Transilvania. Poprirea este de 1/3 sau 1/2 din pensie?. Suma este foarte mare și 1/2 din pensie este mult în condițiile în care mai am 2 împrumuturi la bănci, făcute
  pe numele meu.

 5. Buna ziua. Ce pot face în cazul în care mi se oprește 33% din salariu si am o rata la casa în valoare de 1200 lei. Se depășește 50% din salariu. Lucrul aceste se face se mai mult de 6 luni….în condițiile în care eu mai trebuie sa intetin altu 3 membri ai familiei…

 6. Ce pot face în cazul în care mi se oprește 33% din salariu si am o rata la casa în valoare de 1200 lei. Se depășește 50% din salariu. Lucrul aceste se face se mai mult de 6 luni….în condițiile în care eu mai trebuie sa intetin altu 3 membri ai familiei…

 7. buna ziua! dupa incetarea procesului penal, prin prescrierea faptei, mi sa pus poprire pe veniturile salariale, datorita faptului ca am de plata o suma mare, ce trebuie platita statului! mentionez ca aceasta suma nu sunt cheltuieli de judecata, fiind scutita de plata acestora, datorita incetarii procesului penal! ce mai pot face? multumesc

 8. Buna ziua. Prin dosar de executare (ANAF)mi-a fost retinuta o suma din contul bancar. Suma reprezinta CHELTUIELI JUDICIARE, stabilite prin ordonanta emisa de Prim-procuror la o contestatie de a mea formulata impotriva solutiei de clasare intr-un dosar in care ma consider parte vatamata, Prim-procurorul a mentinut solutia de clasare. Am contestat la instanta ordonanta, a fost admisa plangerea, desfiintate ordonantele de clasare iar prin hotarare s-a dispus de catre judecator ca acele cheltuieli judiciare raman in sarcina statului.Pana la pronuntarea sentintei parchetul a inaintat ANAF-ului documentatie iar suma a fost si retinuta deja din cont. Ce pot face in aceasta situatie ? O actiune in instanta presupune taxa de timbru ? Pot cere daune ? Suma nu este mare (50lei) dar avand in vedere experienta cu ceea ce inseamna parchet si politisti judiciari sunt decis sa lupt pentru dreptate. Multumesc!

 9. ce pot sa fac ca am proprire pe salar si pe 2 masini cum pot sa fac ca sa pot sa imi ridice propirea pe masini sa pot lucra sa le platesc datoria?

 10. Bună ziua, este normal sa mi se oprească 50%din SALARIUL? menționez ca poprirea provine de la ANAF ȘI ESTE ÎN VALOARE DE 5300 LEI. Poprirea o oprește direct firma la care sunt angajata. Am și 2 copii în întreținere. Mulțumesc.

 11. Buna ziua! In 2020 am avut contract cu Restart Energy care după 2 luni nerespectând contractul a scumpit abuziv gazul, totuși am platit facturile la zi până când după câteva luni m- a transferat la un furnizor de ultimă instanță pe motiv că ei nu mai furnizează gaz. După 6 luni timp în care am platit facturi uriașe la furnizorul de ultimă instanță m- am trezit și cu o factura de cca 300 de lei de la Restart Energy pe care am contestat-o și nu am pkatit- o. Acum mi-au pus poprire pe cont în valoare de 1280 de lei. Ce sa fac?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.