Executat Silit De Catre Credius IFN – Avocat Cuculis

Executat silit de catre Credius Ifn , care pune in executare silita, in mod ilegal, un contract de credit.

Executare silita Credius –


Problema Juridica: Buna ziua.Anul trecut în decembrie am luat un credit de la
Credius.Nu a fost un credit foarte mare așa că în momentul în care am ajuns aproape
de finalul de rambursare am plătit anticipat ultimele două rate.Asta a fost la
sfârșitul lunii septembrie anul acesta.Am sunat la ei ,am spus că am achitat tot ,nu
au fost probleme.De o săptămână primesc mesaje că trebuie să achit rata ,iar acum
două zile am fost sunată de cineva de la biroul de recuperare.Nu înțeleg ce pot face
dacă eu am achitat tot.Din păcate nu mai am chitarele .Poate CEC sa- mi elibereze
ceva să dovedesc că am plătit? Va rog să mă ajutați.Multumesc.

avocat@indrumari-juridice.eu

Puteti trimite email pentru intrebarile dvs. juridice!

Credius IFN, pune in executare silita, prin incalcarea normelor de competena, un contract de credit incheiat cu un debitor.

Debitorul formuleaza contestatie la executare cu ajutorul SCPA Cuculis&Asociatii si anuleaza integral executarea silita.

Vedeti mai jos, toate detaliile.

  INVOCAREA NECOMPETENTEI INSTANTEI CARE A INCUVIINTAT EXECUTAREA SILITA – MOTIV DE CONTESTATIE LA EXECUTARE

Ca urmare a perioadei anilor 2007 – 2008, în care creditele se ofereau cu ușurință, precum si a crizei economice din anii 2010, foarte mulți români au intrat in imposibilitate de plata a sumelor ce decurg din contractarea creditelor respective. Ca o consecinta, impotriva acestora, bancile sau recuperatorii de creanta care au cumparat creantele de la banci au demarat executari silite in vederea recuperarii sumelor datorate.

Insa, trebuie avut in vedere ca nu toate aceste executari silite sunt legale, in multe cazuri existand nereguli si incalcari ale legislatiei care pot fi folosite de catre debitor in vederea anularii acesteia.

In primul rând, este bine de știut că  orice neregularitate a procedurii de executare siliă poate fi invocată doar prin intermediul unei contestații la executare, care se poate face într-un termen de decădere de 15 zile de la data la care primele acte de executare s-au comunicat la domiciliul celui executat. Totuși, in cazul în care a fost înființată o poprire, dar nu s-au comunicat acte, termenul începe să curgă de la data popririi.

In continuare vom prezenta un motiv de nulitate a executarii silite care consta in nelegalitatea incuviintarii executarii atunci cand aceasta a fost dispusa de catre o instanta necompetenta.

Astfel,  incuviintarea executarii silite este, in toate cazurile, de competenta instantei de executare, potrivit art. 666 alin. (1) si art. 651 alin. (3) Cod procedua civila. Determinarea competentei instantei de executare se realizeaza dupa regulile prevazute de art. 651 Cod procedura civila.

Executat Silit De Catre Credius IFN, instanta retine ca executarea este nula!

 In acest sens, este de retinut ca instanta de executare este judecatoria in a carei circumscriptie se afla, la data sesizarii executorului judecatoresc, domiciliul sau sediul debitorului.  Astfel, in cazul in care debitorul este o persoana fizica, competenta instantei de executare se stabileste raportat la domiciliul acestuia. In acest sens, domiciliul  este acolo unde persoana fizica declara ca isi are locuinta principala, potrivit OUG 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani.

Vizualizati si :

Astfel, cererea de încuviinţare a executării silite este de competenţa exclusivă a instanţei de executare, aşa cum rezultă din art. 666 alin. (1) şi din art. 651 alin. (3) CPC, care prevede că „Instanţa de executare soluţionează cererile de încuviinţare a executării silite, contestaţiile la executare, precum şi orice alte incidente apărute în cursul executării silite, cu excepţia celor date de lege în competenţa altor instanţe sau organe”.

Astfel, avand in vedere dispozitiileart. 704 NCPC, care prevad ca ,,nerespectarea dispozițiilor privitoare la executarea silită însăși sau la efectuarea oricărui act de executare atrage nulitatea actului nelegal, precum și a actelor de executare subsecvente”, debitorul poate   invoca neregularitatea pe calea contestaţiei împotriva încheierii de încuviinţare a executării. Nulitatea acesteia va atrage nulitatea tuturor actelor de executare îndeplinite, potrivit art. 179 alin. (3) NCPC.

Acest motiv a fost invocate si in cazul clientului nostru, care desi locuia in judetul Dolj la data sesizarii instantei de incuviintare, acesta a primit  de la executor o incheiere de incuviintare a executarii silite pronuntata de catre Judecatoria Ramnicu Valcea.

Acesta a  introdus contestatie la executare in termenul legal de 15 zile de la primirea primelor acte, iar instanta a dispus admiterea contestatiei la executarea propriu – zisa si a anulat formele de executare incepute indosarul de executare, precum si incheierea de incuviintare a executarii silite.

Ca urmare a admiterii contestației la executare, debitorului urmează să i se ridice popririle de pe conturi/salariu/pensie și să i se restituie sumele percepute în cadrul procedurii de executare de către executor.

Desigur, toate cheltuielile efectuate  în cadrul procesului constând în taxe de timbru, precum si onorariu avocat, se recuperează în cazul în care contestația la executare se admite.

Așadar, procedura  contestației la executare este dreptul debitorului, drept de care trebuie să uzeze prin contactarea unui avocat specializat  în domeniul executării silite și introducerea unei cereri introductive de instanță în termen de 15 zile de la comunicarea primelor acte de executare.

Executat Silit De Catre Credius IFN

Av.Drd. Cuculis Adrian

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.