Executat Silit De Catre Credius IFN – Avocat Cuculis

Un Alt Debitor SCAPA De Executarea Silita – Am Invins Credius IFN – Le-am anulat dobanda abuziva – Contestatie la executare silita Credius IFN

Executat silit de catre Credius Ifn , care pune in executare silita, in mod ilegal, un contract de credit. Am reusit si in cadrul altor dosare de clauze abuzive Credius IFN sa anulam chiar in integralitate contractul de credit pe fondul acestor clauze abuzive.

Astfel, daca sunteti executati silit de catre Credius IFN, trebuie sa stiti ca puteti invoca in cadrul contestatiei la executare silita, caracterul abuziv al acestor clauze contractuale care v-au adus in pragul falimentului.

De asemenea, executarea silita pornita de catre Credius IFN, poate fi ilegala si prin prisma faptului ca datoria este prescrisa.

Nu uitati ! Puteti contesta executarea silita care va afecteaza viata! Aflati totul de mai jos si vedeti hotarari castigate pe partea de contestatie la executare.

Sunteti executat silit de Credius IFN? Completati Formularul De Mai Jos :

Executare silita Credius IFN Debitorul Cauza O Cale De A Scapa

Mai jos avem o solicitarea primita de la un debitor care s-a imprumutat la IFN-ul Credius.


Problema Juridica: Buna ziua.Anul trecut în decembrie am luat un credit de la
Credius.Nu a fost un credit foarte mare așa că în momentul în care am ajuns aproape
de finalul de rambursare am plătit anticipat ultimele două rate.Asta a fost la
sfârșitul lunii septembrie anul acesta.Am sunat la ei ,am spus că am achitat tot ,nu
au fost probleme.De o săptămână primesc mesaje că trebuie să achit rata ,iar acum
două zile am fost sunată de cineva de la biroul de recuperare.Nu înțeleg ce pot face
dacă eu am achitat tot.Din păcate nu mai am chitarele .Poate CEC sa- mi elibereze
ceva să dovedesc că am plătit? Va rog să mă ajutați.Multumesc.

Credius IFN, pune in executare silita, prin incalcarea normelor de competena, un contract de credit incheiat cu un debitor.

Debitorul formuleaza contestatie la executare cu ajutorul SCPA Cuculis&Asociatii si anuleaza integral executarea silita.

Vedeti mai jos, toate detaliile.

  INVOCAREA NECOMPETENTEI INSTANTEI CARE A INCUVIINTAT EXECUTAREA SILITA – MOTIV DE CONTESTATIE LA EXECUTARE IMPOTRIVA CREDIUS IFN

Ca urmare a perioadei anilor 2007 – 2008, în care creditele se ofereau cu ușurință, precum si a crizei economice din anii 2010, foarte mulți români au intrat in imposibilitate de plata a sumelor ce decurg din contractarea creditelor respective. Ca o consecinta, impotriva acestora, bancile sau recuperatorii de creanta care au cumparat creantele de la banci au demarat executari silite in vederea recuperarii sumelor datorate.

Insa, trebuie avut in vedere ca nu toate aceste executari silite sunt legale, in multe cazuri existand nereguli si incalcari ale legislatiei care pot fi folosite de catre debitor in vederea anularii acesteia.

Chiar daca a trecut criza din 2007-2008, in 2022 foarte multi se imprumuta la IFN-uri precum CREDIUS IFN fara sa stie ca acele contracte sunt ilegale si acest lucru l-am dovedit in instanta.

Atunci cand sunteti pusi in situatia de a fi executati silit de catre un IFN precum CREDIUS, trebuie sa stiti ca sunt multe elemente care pot face ca executarea silita prin care treceti sa fie ilegala.

Important este sa NU va lasati abuzati si sa va cunoasteti drepturile!

In primul rând, este bine de știut că  orice neregularitate a procedurii de executare siliă poate fi invocată doar prin intermediul unei contestații la executare, care se poate face într-un termen de decădere de 15 zile de la data la care primele acte de executare s-au comunicat la domiciliul celui executat.

Totuși, in cazul în care a fost înființată o poprire, dar nu s-au comunicat acte, termenul începe să curgă de la data popririi.

Daca ati depasit termenul de 15 zile se poate face contestatie in continuare insa trebuie sa discutati cu avocatul de la SCA CUCULIS&ASOCIATII pentru a gasi calea optima pentru a contesta executarea silita impotriva CREDIT IFN.

In continuare vom prezenta un motiv de nulitate a executarii silite care consta in nelegalitatea incuviintarii executarii atunci cand aceasta a fost dispusa de catre o instanta necompetenta.

Astfel,  incuviintarea executarii silite este, in toate cazurile, de competenta instantei de executare, potrivit art. 666 alin. (1) si art. 651 alin. (3) Cod procedua civila. Determinarea competentei instantei de executare se realizeaza dupa regulile prevazute de art. 651 Cod procedura civila.

Executat Silit De Catre Credius IFN, instanta retine ca executarea este nula!

 In acest sens, este de retinut ca instanta de executare este judecatoria in a carei circumscriptie se afla, la data sesizarii executorului judecatoresc, domiciliul sau sediul debitorului. 

Astfel, in cazul in care debitorul este o persoana fizica, competenta instantei de executare se stabileste raportat la domiciliul acestuia. In acest sens, domiciliul  este acolo unde persoana fizica declara ca isi are locuinta principala, potrivit OUG 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani.

Vizualizati si :

Astfel, cererea de încuviinţare a executării silite este de competenţa exclusivă a instanţei de executare, aşa cum rezultă din art. 666 alin. (1) şi din art. 651 alin. (3) CPC, care prevede că „Instanţa de executare soluţionează cererile de încuviinţare a executării silite, contestaţiile la executare, precum şi orice alte incidente apărute în cursul executării silite, cu excepţia celor date de lege în competenţa altor instanţe sau organe”.

Astfel, avand in vedere dispozitiileart. 704 NCPC, care prevad ca ,,nerespectarea dispozițiilor privitoare la executarea silită însăși sau la efectuarea oricărui act de executare atrage nulitatea actului nelegal, precum și a actelor de executare subsecvente”, debitorul poate   invoca neregularitatea pe calea contestaţiei împotriva încheierii de încuviinţare a executării. Nulitatea acesteia va atrage nulitatea tuturor actelor de executare îndeplinite, potrivit art. 179 alin. (3) NCPC.

Acest motiv a fost invocate si in cazul clientului nostru, care desi locuia in judetul Dolj la data sesizarii instantei de incuviintare, acesta a primit  de la executor o incheiere de incuviintare a executarii silite pronuntata de catre Judecatoria Ramnicu Valcea.

Acesta a  introdus contestatie la executare in termenul legal de 15 zile de la primirea primelor acte, iar instanta a dispus admiterea contestatiei la executarea propriu – zisa si a anulat formele de executare incepute indosarul de executare, precum si incheierea de incuviintare a executarii silite.

Ca urmare a admiterii contestației la executare, debitorului urmează să i se ridice popririle de pe conturi/salariu/pensie și să i se restituie sumele percepute în cadrul procedurii de executare de către executor.

Desigur, toate cheltuielile efectuate  în cadrul procesului constând în taxe de timbru, precum si onorariu avocat, se recuperează în cazul în care contestația la executare se admite.

Așadar, procedura  contestației la executare este dreptul debitorului, drept de care trebuie să uzeze prin contactarea unui avocat specializat  în domeniul executării silite și introducerea unei cereri introductive de instanță în termen de 15 zile de la comunicarea primelor acte de executare.

Executat Silit De Catre Credius IFN - Executare silita

Ce fac daca sunt executat silit de Credius IFN?

Executarea silita pornita impotriva dvs. de catre CREDIUS IFN trebuie sa stiti ca poate fi contestata.

Nu trebuie sa va speriati ca nu veti mai putea face nimic fiindca nu o singura data am reusit sa anulam executarile lor silite.

Aveti mai sus un formular de contact si ulterior completarii lui , avocatii nostri va vor ajuta sa scapati de executarea silita care v-a blocat efectiv viata!

Av.Drd. Cuculis Adrian

23 comments to “Executat Silit De Catre Credius IFN – Avocat Cuculis”
  • Bună seara am luat un credit în 2021 de 6900lei am primit doar 6200lei am sunat sa întreb de ce a oprit 700lei a spus ca asa trebuie după aceea am depus ca vreau sa plătesc tot creditul și mi.a spus ca nu pot fiindcă nu este creditul la ei este la o firma fnipro sau asa ceva și ma vor suna iar acum sa primesc ca sunt executat silit pentru aproape 60000lei.Va rog frumos sa ma ajutați.

  • BUNA ZIUA AM FOST EXZECUTATA SI MIA LUAT TOTI BANI DIN SALAR SI TREBUIA SA INCHID LICHIDAREA CU IEI IN 31 01 2026 SI AU LUAT TOTI BANI . Trebuia sa nu ia dobinda pe 2 ani daca am achitat anul acesta.

 1. Buna ziua, am luat un credit de la credius , cand am facut online la cat ma pot incadra am facut pe 8000 de lei pe 24 de luni, dupa mi sa spus ca mi-a fost acordata si dupa ce semnez contractul , imi apare in cont suma de 4950 de lei, pe 5 ani de zile cu rata de 700 de lei, adica eu sa le dau inapoi 8 mii de euro 40000 mi de lei. Ce pot face in acest caz ? imi poate face preoprire de salar? Sa ma bage la executare silita chiar daca nu am nimic pe numele meu? Sau dupa 5 ani chiar daca nu platesc nimic ce mi se poate intampla? Sau cum sa fac sa nu platesc atata cat vor ei? Multumesc

 2. BUNA ZIUA VA SCRIS DE MULTE ORI SI IEU AM.LUAY UN CREDIT DE LA CREDIUS DE 4000 DE LEII AN 2016 AM PLATIT CATEVA RATE SI AM RAMAS AN URMA CU TREI RATE CAN AM MERS SA PLATESC NU MIO MAI LUT RATA A VADUTO LA O FIRMA DE RECUPERARE SI MA TREZIT DUPA CATEVA LUNI CA AM OPRIRE PE SALARI DIN 2017 TOT AMI TRAGE BANI JUMATATE DIN SALAR NU STIU CE SA MAI FAC VA ROG SA MA AJUTATI MULTUMESC

 3. Am avut creditul la Bancpost care acuma nu mai ieste și nu știu ce recuperatori de la București mi-a preluat dosarul creditul ieste în franci elvețieni din 2009 și după 4 ani jumate am fost executat silit de atunci mi se ia 33 la sută mai se poate face ceva

 4. Bună seara eu am făcut un credit la credius acum 2017 am plătit ratele un an de zile ca asa mi sa spus unde am făcut creditul ca ,dacă plătesc în termen de 13 luni câte 730 rata pe luna termin creditul
  Am plătit în aceasta perioada și după iam dat în judecata pt ca era dobânda foarte .are bineînțeles am pierdut procesul acum plătesc în continuare rate dar mi-au pus sechestru pe masina și poprire pe salariu ce pot sa fac în cazul asta?

  • Bună seara am luat un credit în 2021 de 6900lei am primit doar 6200lei am sunat sa întreb de ce a oprit 700lei a spus ca asa trebuie după aceea am depus ca vreau sa plătesc tot creditul și mi.a spus ca nu pot fiindcă nu este creditul la ei este la o firma fnipro sau asa ceva și ma vor suna iar acum sa primesc ca sunt executat silit pentru aproape 60000lei.Va rog frumos sa ma ajutați.

 5. Bună ziua! Am un credit la IFN HAPPY CREDIT din 2019, acum am primit notificare de reziliere și plata creditului anticipat, nu am toți banii, vor să mă bage în executare silită dar cu toate astea ei îmi cer să fac plăți pe niște sume foarte mari, pe care nu le am.Mai fac plăți și amîn executarea sau indiferent de plăți ei mă execută silit la termenul de 3luni care l-au specificat în notificare?

  • Împrumut făcut la provident anul 2011 ptr care am soțului i sa făcut executare SILITA prin proprire pe venit anul acesta . Însă nu am certitudinea ca poprirea este îndreptățită , prescrisa . Și Menționez ca plata se face săptămânal , însă la executori nu se regăsește momentan decât o singura suma virată . Cum putem contesta ?

 6. Buna ziua. In dimineata aceasta, 12.10.2022 am primit o executare de la Credius IFN innaintata probabil de catre Finopro, cu valoarea de 9700 de lei pentru un credit pe 12 luni luat in vara anului trecut de 2000 de lei. Dupa achitarea sumei de 1350 de lei, reprezentand 3 rate, am intrat in incapabilitate de plata si am ajuns in aceasta situatie. Prim prisma faptului ca nu mai locuiesc la vechiul domiciliu, nu am primit instiintarea de executare pentru a avea sansa de a face contestatie. Din luna mai anul acesta, mi-am reinnoit buletinul la o noua adresa. Aceasta dobanda acumulata de 4 ori valoarea creditului acordat mi se pare o hotie josnica si doresc sa stiu daca pot face ceva in aceasta privinta sau daca am vreo sansa in instanta. Va multumesc anticipat – Ciprian

 7. Am avut un credit de la HoraCredit nu foarte mare pe când sa îl achit mia mărit creditul și nu mia calculat o rata mai mica sa pot sa achit mia trimis în fiecare lunatic mai mult ma raportat la biroul de credit cu executare silitanu mia dat voie sa plătesc atât cât am luat ce trebuie sa fac va rog frumos sa ma ajutati

 8. Buna seara am si eu o problema cu Credius ifn , am un credit din septembrie 2022 in valoare de 5000 lei . acum m-au preluat o firma de recuperare care cred ca este pa mana cu ei si se numeste FINOPRO SI AMI CER IN 7 ZILE SUMA INTEGRALA CU RATA PANA LA 5 ANI IN AVANS DE 42000 LEI . Nu sunt sanatosi este un abuz total !!! nu am decat sa ma omor

  • Este un abuz pe care il pot face cei de la FINOPRO pe contractele CREDIUS IFN si daca dvs. nu veti actiona sa eliminati clauzele abuzive si sa anulati executarea silita, ei vor continua. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

 9. Buna ziua
  .Ma numesc Macovei Antonela am luat un credit de la IFN CREDIUS in valoare de 50 mil lei in anul 2020 ama achitat sumadfde1035 lei Executareade este pe suma de 55 mil cand am fost executata silit in 2022 suma totala este 37.128,52 lei.Va rog din suflet sa ma ajutati

 10. Buna ziua.Am luat un credit de la Credius IFN si tot ma ameninta prin mesaje si telefonic o alta firma Integral collections pentru executare sililta si proprire de pe salar!Fara hirtie judecatoresc au voie sa faca asa ceva?Sau cum sa procedam?

 11. Buna ziua.Am un credit la INF Credius si acum ma ameninta o firma integral collection pentru executare silita si proprire pe salar!Nu trimit nici o hartie judecatoresc sau ceva numai prin mesaje si telefonic verbal!Ce am de facut?multumesc

 12. Buna ziua!am făcut un credit la credius IFN și să întâmplat că nu am avut bani cu ce sa plătesc deoarece sunt prea multe necesități pentru casa și copii,mă sună într-una și problema e că salariul meu este prea mic încât nu pot plati ratele la ei,se poate pune sechestru pe casa din cauza acestui IFN?

 13. Am am cerut un credit de 10000 de milioane și misa aprobat doar 3500 si când am semnat contractul mie îmi dă spus că trebuie să dau 12000 înapoi în rate 450 pe 2 mi se pare mult prea mult 2000 de euro și ceva pentru 3500 ce pot face în privința asta

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.