Cum Contest Executarea Silita In 2024-Contestatie La Actele De Executare

Cum Contest Executarea Silita ? Ghid al executatuli silit 2024. Ca orice inceput de an, este bine sa ne pregatim pentru cele mai neasteptate evenimente si executarea silita are capacitatea sa fie destul de neasteptata.

SCA Cuculis&Asociatii au conceput un scurt ghid pentru cei care trec prin procedura de executare silita si care sunt pasii pe care trebui sa-i urmati atunci cand executorul va “bate” la usa sau chiar va bate la usa.

Executarea Silita A Debitorilor si procedura de contestare a executarii silite atunci cand primiti o somatie de executare silita, o poprire pe salariu sau pe contul bancar, atunci cand aveti imobilul scos la vanzare prin publicatia de vanzare sau cand vi s-a instituit un sechestru pe bunurile mobile.

Cum Contest Executarea Silita in 2024 ? Daca treceti printr-o procedura de executare silita si vreti sa verificati legalitatea ei, completati formularul de mai jos.

Cum arata o executare silita ? care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a o contesta si alte ponturi juridice, vi le explicam mai jos.

Practic ceea ce am indicat mai sus, se refera cam la toate posibilitatile prin care un debitor poate fi executat silit.

Ca la fiecare inceput de an si in 2024 ne-am propus sa facem un ghid al executatului silit si cum se poate apara o persoana executat silit, in fata unei executari cu posibile valente abuzive.

O sa incercam in Ghidul de mai jos, sa atingem toate problemele pe care le intampina debitorii executati silit de catre banci, ifn-uri sau recuperatori de creante, ori alte persoane fizice sau juridice dar si firmele care sunt si ele executate silit la randul lor.

Desigur, exista particularitati in executarea silita si fiecare persoana la randul ei are dupa cum am spus o particularitate in cadrul executarii indreptate impotriva sa.

Ce are de facut un debitor atunci cand primeste o adresa de executare silita atunci cand vrea sa formuleze o contestatie la executare silita?

Inainte de a explica in detaliu ce avem de facut si la ce trebuie sa ne uitam cu atentie, insiruim pasii pe care ii are de urmat, un executat silit, pentru a se asigura ca are cele mai bune sanse in instanta:

 • Dupa ce primeste actele de executare, preferabil sa ia legatura cu un avocat specializat in proceduri executionale civile si sa identifice impreuna care sunt posibilele abuzuri savarsite de catre executor,recuperator, banca,ifn sau CAR.
 • Se redacteaza actiunea de chemare in judecata ( contestatia la executare silita), se depune la instanta de judecata alaturi cu toate actele de executare primite de catre debitor(in copie);
 • Daca procedura de executare silita este una imobiliara se alege varianta suspendarii executarii silite;
 • Daca prine xecuarea silita asupra conturilor, debitorul nu se poate descurca cu sumele de bani, se va face cerere de micsorare a cuantumului popririi;
 • Taxa de timbru poate fi MAXIMM 1000 de lei;
 • Intodeauna se solicita si intoarcerea executarii silite;
 • Daca nu se primeste termen de judecata in maximum o luna de zile, se face adresa la instanta fiindca cererile de contestatie la executare, NU SUNT SUPUSE PROCEDURII FILTRU;
 • Se vor lua masuri pentru protejarea debitorului pana cand se va judeca cererea de contestatie la executare.

In principal este bine sa stiti ca momentul la care incepe executarea silita, este echivalent cu momentul la care veti primi instiintare din partea bancii ca aveti o poprire pusa pe contul dvs. sau chiar angajatorul este cel care va face acest anunt.

Atunci veti sti ca impotriva dvs. s-a demarat aceasta procedura extrem de nociva, de executare silita.

Legea spune ca impotriva oricarui act de executare silita PUTETI formula o contestatie la executare, insa nu va spune ca trebuie sa aveti un motiv efectiv. Pur si simplu orice debitor are DREPTUL si nu doar daca identifica el o anumita neregula in executarea silita, sa depuna la judecatoria de pe langa domiciliul sau, o contestatie la executare.

Desigur, parerea noastra subiectiva este ca aveti obligatoriu nevoie de reprezentarea unui avocat specializat in contestatii la executare, avand in vedere faptul ca procedura de executare silita este una extrem de complicata.

Astfel, debitorul atunci cand primeste o executare silita fie in forma popririi fie in forma somatiei imobiliare, cand banca sau ifn-ul ori recuperatorul de creante, vor sa ii vanda casa, trebuie sa depuna acesta UNICA metoda de atac, contestatia la execuatrea silita.

Pot sa scap de o poprire? Cum Contest executarea silita prin poprire?

Poprirea este metoda prin care aveti conturile bancare blocate de catre executor la cererea bancii, ifn-ului sau recuperatorului de creanta.

De cele mai multe ori popririle sunt ILEGALE si prin contestatia la executare silita le puteti anulata.

Spre exemplul, nu stiu cati dintre dvs. stiu ca textul de lege vorbeste despre limitele popririi ca fiind de PANA LA 1/3 si PANA LA 1/2 insa executorii emit adresele de poprire pe maximum din cota.

Articolul 729 Limitele urmăririi veniturilor băneşti

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Astfel, dvs. in calitate de debitor puteti fie sa contestati intinderea popririi si sa solicitati pe calea contestatiei la executare, scaderea procentului din poprire tocmai pentru a putea face fata platilor fie sa solicitati chiar anularea integrala a popririlor pentru ilegala infiintare a popririi.

Un motiv spre exemplu ar putea sa fie ilegala incuviintare a executarii silite sau chiar prescriptia datoriei, insa toate elementele de nulitate a executarii silite trebuiesc verificate in mod concret si invocate ca atare in contestatia la executare.

Daca am scoasa casa la vanzare cum contest executarea silita si cum pot sa opresc aceasta procedura?

Procedura prin care recuperatorii de creanta sau bancile incearca sa va vanda imobilele poate fi blocata atat pe calea suspendarii executarii silite provizorii cat si prin diferite metode cum ar fi notificarea de dare in plata sau chiar si fara cautiune adresa facuta la instanta prin care se invoca motive ce tin de falsuri in procedura executarii.

Nu uitati ca spre exemplu prin notificarea de dare in plata facuta de avocat si depusa la executor, executarea silita se suspenda DE DREPT.

Imobilul scos la licitatie publica poate fi blocat la vanzare spre exemplu daca raportul de evaluare este facut ILEGAL, vedeti exemplu de data recent aici.

Un alt motiv ce raspunde la intrebare, cum contest Executarea Silita , care poate duce direct la suspendarea vanzarii imobilului de catre executor este si contestatia la executare depusa iar pentru a nu fi prejudiciat debitorul , se poate solicita suspendarea acestei proceduri.

PONT JURIDIC: Cum Contest Executarea Silita ? Atunci cand va judecati pe calea contestatiei la executare este obligatoriu sa notati in cartea funciara litigiul pentru ca dupa ce veti castiga dosarul, cel care adjudeca la licitatie publica sa fie de rea credinta la cumpararea imobilului dvs.

Pretul derizoriu este un alt element pe care il puteti invoca, atunci cand vine vorba de contestarea unei licitatii publice.

Ce modificari au intervenit din 2020 si pana in 2023 in materia executarii silite?Pot sa invoc existenta clauzelor abuzive in cadrul contestatiei la executare?

In cat timp pot sa fac contestatia la executarea silita?

Marea noutate a anului 2020 este aceea ca a intervenit decizia data de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene din cauza C-75/19 prin care toti cei care sunt executat silit de catre banci sau ifn-uri, CAR-uri sau alte institutii de la care ati luat credit si ati pierdut termenul de 15 zile de contestatie la executare, vor putea sa formuleze contestatia si peste termenul de 15 zile.

Astfel, CJUE da liber ca toti cei care au posibile clauze abuzive in contract sa le atace prin calea acestei contestatii la executare si sa se apere de abuzurile bancilor, ifn-urilor si Car-urilor si recuperatorilor de creante.

Cititi si :

Ce ilegalitati as putea sa identific in actele de executare silita si cum contest executarea silita?

Cum Contest Executarea Silita daca sunt ilegalitati inserate in actele emise in dosarul executional?

Cele mai mari probleme se refera la punerea in executare silita in mod ilegal a contractelor cumparate de catre recuperatorii de creante de la banci.

Posibil sa fie cele mai multe dintre ele, prescrise iar presciptia va da dreptul SA NU MAI PLATITI.

Este extrem de important sa verificati daca sumele pe care vi le cere banca,ifn-ul sau recuperatorul de creante, sunt certe, lichide si exigibile.

PONT JURIDIC: Stiati ca daca nu primiti o notificare de scadenta anticipata a creditului, acesta nu poate fi executat silit de catre creditor?

Practic, daca prindeti pe picior gresit orice creditor care nu a facut acest lucru, ii puteti anula integral executarea silita.

O alta chestiune ce tine de ilegala executare silita, se refera la lipsa din incuviintarea executarii silite, a sumei pentru care urmeaza sa se faca executarea dar si lipsa indicatiilor prin care se arata in ce forme se va face executarea silita.

Ilegal este si ca executorul judecatoresc sa adauge TVA peste sumele de bani pe care le are de incasat cu titlu de onorariu de executare silita.

Daca ati avut creditul cesionat catre recuperatorii de creante, trebuie sa stiti ca in lipsa notificarii de cesionare a dvs. in calitate de debitor cedat, catre noul creditor, executarea silita nu va este opozabila si o puteti anula, invocand acest aspect.

Una dintre cele mai frecvente greseli se refera la lipsa emiterii Notificarii de incepere a executarii silite.

Astfel, daca primiti direct somatia de plata de o zi sau somatia imobiliara de 15 zile sau poprirea pe conturi , fara a exista si o notificare de demarare a executarii silite, trebuie sa stiti ca INTREAGA executare silita este NULA.

Daca s-au descoperit clauze de natura abuziva in contestatia la executare, de asemenea, executarea silita INTEGRALA, trebuie anulata ca atare.

Vizualizati si :

In 10 ani de zile am descoperit atat de multe abuzuri care exista si in prezent in cadrul executarilor silite incat este IMPOSIBIL sa le aducem aminte pe toate aici.

Un lucru vi-l pot spune cu siguranta. In urma verificarii a peste 5000 de contracte de credit si mai mult de 24000 de dosare pe care SCA Cuculis&Asociatii le-au gestionat, intodeuna s-au identificat lucruri mai putin legale in cadrul executarilor silite indreptate impotriva debitorilor.

De asemenea dupa inceperea procedurii de executare silita Banca, Ifn-ul sau Recuperatorul de creante nu are dreptul sa mai adauge dobanzile contractuale.

Astfel, daca se intampla acest lucru, puteti invoca aspectul acesta pe calea contestatiei la executare avand in vedere urmatorul lucru:

Articolul 55 oug 52/2016

(2) Prin excepţie de la prevederile art. 53 alin. (1) şi ale art. 54 alin. (1), dobânda penalizatoare se aplică la datoria exigibilă. Se interzice perceperea altor dobânzi după declararea scadenţei anticipate.

(3) Pe parcursul procedurii de executare silită se interzice perceperea dobânzilor şi a dobânzilor penalizatoare. (4) Creditorul poate declara creditul scadent anticipat după înregistrarea unui număr de 90 de zile consecutive restanţă de către consumator. (5) Perioada dintre declararea scadenţei anticipate şi declanşarea executării silite nu poate fi mai mică de 3 luni.

La solicitarea expresă a consumatorului, creditorul reduce această perioadă.

Ce dosare aveti prin care sustineti ca asa stau lucrurile?

La momentul adevarului, pentru a elimina orice dubiu, va prezentam doua dosare de data recente, cel din 2019 ramas deja definitiv cu titlu de practica judiciara si cel din 2020 castigat de catre noi pe fond.

Mai jos, aveti un model de adresa de infiintare a popririi, pe care am contestat-o iar conform deciziei de mai jos, instanta a dispus anularea intregii executari silite.

Practic, discutam despre o ilegala demarare a procedurii executionale prin care Secapital SARL prin Kruk Romania si Investcapital LTD, au pus in executare silita un contract CUMPARAT de la BCR S.A.

Avand in vedere ca a fost constatata ilegala pornire a dosarului de executare, instanta a dispus si intoarcerea executarii silite.

Un alt caz, se refera la anularea unei alte sume de peste 14000 de euro in echivalent, astfel dosarul pe care-l vedeti mai jos este ramas definitiv, el putand fi cu succes folosit cu titlu de practica de catre toti cei care se afla in litigii cu recuperatorii de creante.

Si aici, procedura de execuatre silita a inceput tot printr-o adresa de poprire, ce ulterior a fost anulata de catre instanta.

Decizia obtinuta in data de 20.12.2019 in apel,

20.12.2019Ora estimata: 10:00
Complet: C1A
Tip solutie: Respingere apel
Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat de apelantul- intimat INVESTCAPITAL LTD în contradictoriu cu contestatorul-intimat Căpitanu Florin Şerban împotriva încheierii din 27.06.2019 pronunţată de Judecătoria Bacau în dosar nr. 4647/180/2019. Obligă apelantul INVESTCAPITAL LTD a plăti intimatului contestator Căpitanu Florin Şerban suma de 2000 lei reprezentând cheltuieli de judecată în apel (onorariul de avocat). Definitivă. Pronunţată azi, 20.12.2019, în condiţiile art. 396 alin. 2 C.proc civ.
Document: Hotarâre  818/2019  20.12.2019

Cum Contest Executarea Silita prin poprire
Decizia Data in APEL

Decizia de mai jos este obtinuta pe fond, practic momentul la care am si anulat executarea silita:

27.06.2019
Ora estimata: 9:00
Complet: Complet CIVIL 15
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul C F Ş în contradictoriu cu intimata I LTD. Anulează încheierea de încuviinţare a executării silite din 22.01.2019 pronunţată de Judecătoria Bacău în dosarul nr.736/180/2019.

Anulează executarea silită care face obiectul dosarului de executare nr.90/2019 al BEJ M S şi toate actele de executare emise în cadrul dosarului de executare. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, cale de atac care se depune la Judecătoria Bacău. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 27.06.2019.

Cum Contest Executarea Silita in instanta

Vedem zilnic mii de dosare de executare silita puse in lucru de catre executorii judecatoresti insa foarte multe dintre ele, asa cum arata si practica, ajung sa fie ilegale.

Ceea ce poate sa faca un debitor pentru sine, este sa fie vigilent si sa verifice daca executarea silita pornita impotriva lui, este legala sau din contra ilegala si atunci sa obtine o justa solutionare prin anularea ei.

Av.Drd. Cuculis Adrian

165 comments to “Cum Contest Executarea Silita In 2024-Contestatie La Actele De Executare”
 1. La data de 23.07.2008 eu şi soţia am contractat un credit pentru persoana fizică de la BCR .Restituirea creditului am făcut-o lunar, cf. grafic, ultima plată fiind făcută pe 06.02.2015.Din motive financiare, ne-am oprit plăţile.BCR nu ne-a înaintat nicio atenţionare şi nici nu ne-a comunicat faptul că ar fi transmis creanţa altei persoane .In data de 31.10.2019 am primit din partea Executorului judecătoresc Stărică Radu o înştiinţare prind procedarea la executare silită,o somaţie, o adresă de înfiinţare poprire cître Casa de pensii Botoşani,o adresa înfiinţare poprire către Banca Transilvania unde primi pensia, încheierea Secţiei civile a Judecătoriei Botoşani din data de 15.10.2019, precum şi copia contractului de credit.

  • buna ziua, pe 23 mai 2017 am discutat cu o doamna de la banca BRD unde am facut creditul, cerandui doamnei respective un alt mod de plata de exemplu o factura la adresa din buletin in fiecare luna pentru a o platii. Deoarece pe 1 iulie 2017 am pasarist tara. Doamna nu a vrut sa accepte si din cauza asta nu am putut platii rata la banca. Acum o firma de recuperari mi-au pus sechestru pe masina personala si urmeaza cred si pe salariu. Ce ar trebuii sa fac? Va multumesc

    • Bună ziua
     A-și dori sa va întreb eu am rămas fără casa și am datori mai bine de 15 ani la niște credite l
     Și am primit acum ezecutare silita
     Nu am niciun venit
     Ce se poate
     întâmpla stau pe la copil
     El e în străinătate
     Mulțumesc

     • Am înțeles ca limita propriri este de 50 % însă în fiecare luna executorul voit sau nu .După ce angajatorul ii trimite banii iar diferența se duce pe cardul de salariu im ia încă odată niște banii și sigur ca depășește cei 50% Acum am un contract part time(700 de lei)m am trezit cu proprire și am înțeles ca sub venitul minim nu se pot pune propriri .

      • Bună ziua am făcut contestație și pe 7 martie amjudecata va rog domnule avocat să-mi răspundeți dacă se poate sint o femeie amarita și nu am posibilitate să-mi plătesc un avocat ce se va întâmpla dacă nu are cine sa mai apere

     • Buna ziua am trei propriri la societatea unde lucrez și mi se retine lunar 1/2 din salariu dar cei de la ANAF mi-a blocat și contul in banca unde mi se virează avans și salariu și îmi retine de fiecare data 1/4 din salariu și respectiv avans cu toate că societatea unde lucrez îmi retine pentru aceeași proprire de la ANAF și le virează sumă așa că eu efectiv din salariu minim pe economie adică 1800 net ajung sa plătesc lunar 900 de la societate și încă 280 din banca. Ce să fac cum să procedez am chirie de plătit plus că efectiv nu am bani de pâine goala. Mulțumesc . Menționez că nu am alte surse de venit și nici un fel de proprietate. O zi buna.

       • Buna seara am ptomit o executare silita de la Infanul Hora Credit pentru o suma de 900 de lei imi fac acuma prirei prin executor pentru suma de 5354 eu avid o.pensie de 2200 si li sa pus di sechestru pe masina .Acuma sint instintara de banca la care am cont ca a venit o executare dolita pe toy ce va inta in cont baistul mei.mia yrimis niste bani in cont din care mi sau optit toata suma acuma miine mer la executor sa imimfaca formslitatile de ridicarea sechestrului de pe masina.Eu sint o.persoana imvirdta de71 de ani si mu ma pricep.la contests ti ce pot sa fac in aceadtastiuayie ca duma a fodt oprita din cont.Stimate domn Avovat Cuculis ce ma sfatuitibsa fac in aceasta situatie.Nu mi se pare normal sa platesc asa o suma pentru 900 de lei pe care mu am putut pjati ca mia murit sotul si am avut alte cheltuieli.Va multumesc.

      • Bună ziua dacă am 2 propriri pe salariu și între timp mi s-au blocat contul in banca cu o altă proprire de la ANAF cum sa procedez menționez că salariul mi se virează in banca avans și salariu cu minimum pe economie nu știu cum să mă descurc. Vă rog să frumos sa mă ajutați Mulțumesc O zi frumoasă.

       • Bună seara eu am făcut un credit de nevoi personale acum 17 ani și am primit un plic de la executor că trebuie să plătesc dublu cât am luat+ cheltuieli judecătorești din care este adăugat și TVA, + mi sa pus sechestru și pe mașină, ce-i de făcut, este legal așa ceva, nu este prescrisă datoria?

    • Alexandru Gica casa caren nu e pe numele meu copi au cumpărat-o banca walsbank acum Transilvaniea am dosar execuional din 2015 .Recuperatori din București preluat creanțele și am vorbit pri telefon sale dau 50.000 Euro au pus-o în vânzare dar fiind într-o zona flatata vin clienți le arat imobilul și cu asta scap ma tot amenință o angajata acestei firme de recuperatori ca ma executa casa este si aparține de Loc Tărlungeni Jud.Brașov .Nui pe numele meu .Copii mei au cumpărat-o pentru noi pe numele Coman Dumitru și fica Mirabela ei sant in Belgiea nu vorbim sau supărat. E opoveste lunga cu Respect Respectos Gica.

   • Eu am oprire pe salariu dar in fiecare dată am contul blocat cand imi livrează de la muncă bani

    • Bună ziua lucrat cu firma MOVIDA naval construcțion an Franța mai am o restant de bani pe care na iam primit pe luna februarie și martie problema esta a băgat firma an insolventa de pe data de 17 martie 2020 bine anteles au schimbat denumirea la firma am șanse sa mai recuperez bani va multumesc

     • Bună ziua! Astăzi 06.06 2022 am primit înștiințarea de executare silita. Datoria este din 2012 la Provident. În tot acest timp nu am primit nici o înștiințare. Întrebarea este :datoria nu se prescrie după atâta timp?

   • Buna,

    Cum pot afla daca sunt executat silit prin vinderea casei. Mi sa spus ca se ia din salar pana la achitare. Dar cum am vazu multe cazuri mie teama sa nu ajung pe strazi cu copilul. Imi puteti spune cum as putea sa aflu? In acest moment am proprire la angajator.

    Multumesc.

   • Bună ziua mă numesc Ciobăbescu Oana și am Executat silit și sechestru pe o Dacie care nu mai este în circulație.

  • Am proprire pe salariu, de la ING si 2 inf-uri, si mi-a venit prin posta si la angajator, incat de 6 Luni mi se ia din salariu 500 de lei pt 3 ani de plata, cum Reusesc sa opresc proprirea aceasta pe contul de salariu??.. Va multumesc.

  • Sunt pacient oncologic..
   .operata cu extirpare de sin stg si cancer de col uterin.
   Pot cere stoparea retinerii din pensie, a executării silite ?
   Casa de pensii Iasi imi retine banii din pensie si le da executori.
   Ma ajuta legea dreptului de a fi uitat ? MULȚUMESC !

    • Buna seara soțul meu a lucrat in Germania a luat alocația vreo 10mii de euro iar după 6ani au trimes la ANAF 15mii 700de euro am daca facem contestație ptr executarea silita ce se întâmplă după trimet dosarul înapoi în Germania?credeți că va putea să dovedească aici în România că a luat alocația pe dreptate?

  • Buna seara.Daca telefonic s- a dat acord ptr girare este legal sa fie executat silita persoana?Fără a fi semnat vreun act.Multumesc mult.

  • Ce opțiuni are o persoană care nu și-a mai putut plăti creditul de nevoi personale (folosit pentru renovare apartament propriu) care ulterior a primit hotărâre definitivă și care între timp a divorțat, a lăsat apartamentul fostei soții și nu a mai avut niciun bun sau venit propriu (excepție un automobil).
   Au trecut în jur de 3 ani de atunci, și-a revenit din punct de vedere psihic după toate întâmplările și deși nu mai are niciun document își dorește să știe cum poate contesta/anula executarea (el fiind în continuare lipsit de bunuri).
   Vă mulțumesc

 2. Buna seara, Am citit documentele expuse de d voastra.
  Am urmatoarea problema,locuiesc in jud. Cluj ,pe unde este prevazuta a trece autostrada.Autostrada nu va trece aproape de imobilul meu dar este prevazut un pod care va deservi pe locuitorii localitatii . Nu ne opunem proiectului ,dar fiindca fiindca Primaria a dat date eronate ca este teren arabil, in conditiile in care platim impozit de 25 si locium tot atatia ani .Drept urmare ne au despagubit cu 100 RON pentru 17 m.p.si gard de piatra care a costat foarte mult in anul in care l am contruit.Am primit notificare ca in termen de o luna sa dam gardul jos sa eliberam terenul .Este gresit si nr. TOPO trecut in Notificarea transmisa.Cu toate ilegalitatile demonstrate prin avocatura ,au venit executorii si au daramat gardul.Au urmat si doua amenzi de 3000 Iar a doua de 6200 Ron .D
  nul avocat a contestat fiecare amenda si asteptam procesul care va avea loc in 5 Martie.Intrebarea mea pot sa si permita asa ilegalitati executorii…..MULTUMESC. M ar ajuta saftul d voastra.

 3. Dorec asistenta specializata din partea d-voastra intr-o problema de cesionare a unui contract RFB către Kruk-I Ltd pentru care procedura de ex.silita s-a încheiat în 05.2017 și acum m-am trezit cu surpriza kruk.Mai multe în email după ce confirmați sprijinul,documente, etc.onorariul d-voastra.Este sesibila,jenanta și de urgenta problema și ma bazez pe sprijinul d-voastra și al echipei pe care o aveti.Multumesc.

  • De 3 ani mi she opresc bani din Salariu care sunt virati catre doi executori judecatoresti. Sumele datorate mi se par exagerat de mari, cel putin cea in cazul imprumutului la BCR de-abia acum a ajuns LA valoarea sumei pe care o aveam de return at LA momentul acordarii creditului. Va multumesc

   • În primul rînd Buna ziua,ma numesc Ionescu Iulian si sunt din Buzău dar proaspăt revenit în țară, în primul rînd va deranjez cu o întrebare.
    În 2005 am facut un credit la o bancă si din cauza unor motive personale nu am mai putut plati ratele si pînă săpt trecuta nici un fel de înștiințare,absolut nimic nu am primit acasă,acum fiind angajat cu contract de munca am primit o înștiințare la locul de munca ca am proprire pe salariu.
    Ce se mai poate face în situația dată? Va rog daca sa poate un raspuns pe Email.
    Cu respect Ionescu Iulian

 4. Doresc asistenta specializata din partea d-voastra intr-o problema de cesionare a unui contract RFB către Kruk-I Ltd pentru care procedura de ex.silita s-a încheiat în 05.2017 și acum m-am trezit cu surpriza kruk.Mai multe în email după ce confirmați sprijinul,documente, etc.onorariul d-voastra.Este sensibila,jenanta și de urgenta problema și ma bazez pe sprijinul d-voastra și al echipei pe care o aveti.Multumesc.

  • Buna.as dori o informatie legata de o plata facuta catre ANF.
   IN 2008 am lucrat pe firma si am primit o amenda de 2000 lei.Eram pe perioada de criza si efectiv nu am putut plati aceasta amenda.
   Pe urma am plecat din tara si numai am efectuat lucrari pe firma.
   Dupa 6 ani am primit o sezizare de la finante ca as avea o suma de 40.000 de lei de plata catre ei.
   Aceea suma de 2000 lei sa transformat cu penalitati in 40.000 lei.
   Am contactat un avocat sa verifice toata situatia si mea spus in felul urmator:
   Trebuia sa existe o hotarare judecatoreasca si cum a fost posibil ca de pe persoana juridica sa treaca datoria pa persoana fizica ,aici nu inteleg pentru ca am fost si ma-m interesat si intradevar nu exista nimic legat de firma mea si de numele meu.
   In 2018 am primit o Executare silita pe numele meu si domiciliul meu.
   Ne avand o scapare din acesta marsavie am decis sa ma duc sa imi eau pe proprie raspundere ca platesc lunar o anumita suma catre ei.
   Pana in prezent am platit cred ca vreo 12.000 de lei.
   Rugamintea mea este se poate face ceva in sensul asta pentru ca eu numai pot continua cu aceasta plata in conditiile in care fapta sa prescris de mult si ei tot au continuat.
   Astept raspuns ;Cu respect Varga

   • Buna ziua. Din nefericire ati platit ceea ce pare sa fi fost prescris. Posibilitati ar exista insa doar daca identificam anumite anomalii de natura juridica in perfectarea acestor acte. va rog sa ne sunati la 0722298011 . Cu stima, av. drd. Cuculis.

    • Seara bună dacă angajatorul îmi retine pentru 3 propriri 1/2 din salariu de ce banca BCR unde mi se virează salariu și avans îmi retine 1/4 din cont de fiecare data când mi se virează salariu respectiv avans. Cum sa procedez?

   • Am fost executati silit pentru un apartament. Nea vindut apartamentul banca apoi nean pomenit cupopriri de la creditori ce putem face? Acum stam cu chirie si avem popriri . Mentionez. Creditul a fost facut in2007 si am platit ratele pina in 2009/10 nu mai stiu exact,cînd a venit criza si eu si sotul am fast bagati in somaj si am rămas cu restante. De atunci noi avem la creditori popriri care se opresc la salariu . Dar creditorul nea trimis suma pe care noi nu am luato pentru apartament . Nu avem posibilitati penru un avocat bun ce ne sfatuiti ? Cu respect Leu Ioana oraș Mioveni ,Argeș.

    • Buna ziua. O sa trabuiasca sa va pregatiti pentru o lupta pe somatia imobiliara. Adica contestatia la executare o sa vizeze contestarea somatiei imobiliare. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

     • .buna ziua.am avut o propire pe care am achitat o si la o luna distanta mi a venit alta propore de la acelasi executor cu cheltuielili de judecata.este legal asa ceva

  • Buna ziua! I 2005 pana in 2011 am avut un A.F,nu am platit CAS motiv pentru care am de plata acum la Fisc Faurei suma baza 1500,plus diferennta pana la 10 000 lei ,dobanzi.De 4 ani imi pune poprire pe cont la banca Transilvania pe pensie de urmas.E normal? Ce pot face ca nu stiu unde sa merg.Multumesc!

    • Buna ziua !am și eu proprie pe salariu ,plătesc constant de vreo 3ani deși nimeni nu mă lămurește cat mai am de plata ,însă ceea ce mă da peste cap este faptul că de câte ori primesc înștiințări de la acei recuperatori mereu îmi este trecuta alta sumă (mai mare ) .Sa va dau un exemplu: in data de 13.08.2019am primit înștiințare de la Cătălin Vișan și Andrei Dorcioman că am suma de 34.944.79 lei ,in26.02 2020 ,primind alta înștiințare am suma de 35.830.97.De ce? Pentru că am fost dată de dânșii către firma KRUK? Nu mi se pare ok sa mi se pună mie bani in plus.Va repet mi se oprește din salariu de mai bine de trei ani și jumătate .nu înțeleg de ce vin hârtii cu sume mai mari .eu sunt un om simplu și nu îmi permit financiar pentru ai da in judecata .poate îmi puteți da dumneavoastră o informație de ce se întâmplă așa .vă mulțumesc .o zi superbă

   • Buna ziua! Am si eu o problema. O societate de recuperare mi-a trimis o instintare cum ca o-sa imi puna sau au pus sechestru pe autoturism! Care ar fi pasi de urmat?

    • Buna ziua. Sechestru executoriu pus pe autoturismul dvs. poate fi contestat doar pe baza unei contestatii la executare. Un avocat contestatie la executare va poate formula actiunea in instanta cu privire la secehstrul pus pe autoturism. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

     • Buna ziua am primit o executare silită la un abonament de telefon din 2019 mi-a trimis o somație sa plătesc in 5 zile sau îmi pun sechestru pe mașina ținând cont ca nu lucrez la ora acutuala ce pot face?

   • Buna ziua,
    Am executare silită pe casă, si bunuri, am casa scoasa la vanzare prin licitatie publica pe data de 21 – 07 – 2020.
    Societatea mea este datoare creditorului, garantie bilet la ordin fara acoperire și fidejusor persoana fizică, numai că executorul judecatoresc a inceput executarea cu bunurile persona fizică.
    Se mai poate face ceva ?

  • Buna ziua! Sotul meu are mai multe popriri pe salariu, mai exact 7 dosare de executare silita. Am vrea sa stim daca aceste executari sunt legale, daca exsta clauze abuzive si daca se mai poate face contestatie la vreuna din ele, avand in vedere ca s-au depasit cele 15 zile. Va multumesc anticipat!

 5. Am o întrebare,ce înseamnă terți popriri?Am primit un plic pentru executare silităsi îmi pune poprire pe salariu de la Alpha Bank,dar apare si terți popriri de la celelalte bănci care le am,ma puteți lămuri și pe mine ce înseamnă,multumesc.

 6. Bună seara as dori sa știu dacă pe perioada stării de urgenta pot beneficia de o suspendare temporara la executarea silita pe care o am pe salar

 7. Buna am o descoperire de card si ma bagat in biroul de credit cum pot sa scap de acolo si de propirea pe salariul

 8. Buna ziua.ma numesc Ciumasu Dan, am propire pe salariu si pe contul de la banca pentru suma de 6000 ron,,imi opresc bani din luna dec, anul trecut,,,acum sint in somaj tehnic,,mai au dreptul sa mi retina sumele respective?,,,,dar cu situatia asta de criza nu se suspenda propirile?

  • Buna ziua,somajul tehnic poate fi executat silit. In ipoteza asta daca vreti sa contestati executarea silita, trebuie obligatoriu facuta o contestatie la executare.Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 9. acum 2 ani am renuntt la abonamentul rds fiind bolnava si in imposibilittea de a ma deplasa am anuntt telefonic ca nu mai doresc abonamentul considerand ca daca te poti abona telefonic tot asa poti solicita si incheierea contractului m am inselat si acum ma urmresc prntru suma de aproximativ 500 de lei deoarece nu au luat in considerre solicitarea mea au continuat sa ma factureze ca abonat eu consider ca nu e corect ce pot fce sa rezolv aceasta problema

  • .BUNA seara .În luna ianuarie 2020 AM vrut să vand mașina. Am fost la o firmă și am facut actele de vânzare cumparare impreuna cu cel care cumpara mașina. După aceea am fost împreună la secția financiară din piata amzei pt certificatul fiscal. La ghișeu mi s.acomunicat că mașina nu se poate vinde fiind sub sechestru de executor judecătoresc. Nu am primit notificare în acest sens și nu stiu cine este executorul. Vă rog să îmi spuneti daca acum cand sant suspendate executarile judecatoresti pot să scot certificatul fiscal pt vânzarea mașinii. S.au alta solutie pentru a putea vinde mașina. Trebuia să primesc o notificare din partea executorului sa știu și eu cine mă execută. Am fost pusă Iintr.osituatie jenantă față de cumpărător. Cred ca s.a facut un abuz impotriva mea de către executor.Multumesc

 10. Bună ziua , am accesat un împrumut de nevoi personale 13.600 € în 2007 , am plătit până în 2010 când a venit criza economica și a tăiat din salarii. In 2012 mi-a venit executare pe suma de 15000 € , după 2 ani a venit altă executare pe o sumă de 20000 € , că au vândut creanță. E legal? Menționez că am poprire pe salariu 10% din suma datorată de 20000 €.

 11. Buna Ziua am si eu o intrebare
  M-am trezit ca primaria mi-a pus preoprie pe contul bancar doar ca habar nu am avut ca existat un proces nici o citatoe absolut nimic doar cu un email de la banca precum primaria a instintat banca sa imi puna preoprire m-am interesa de unde am suna care ar trebui sa o platesc este legal cum au procedat?

   • Buna ziua, intoarcerea executarii silite se face dupa ce se anuleaza executarea silita inceputa impotriva dvs. si in baza unei contestatii la executare silita. Un avocat contestatie la executare va poate ajuta sa obtineti banii prin intoarcerea executarii silite. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 12. Buna ziua! Am si eu o problema. O societate de recuperare mi-a trimis o instintare cum ca o-sa imi puna sau au pus sechestru pe autoturism! Care ar fi pasi de urmat?

 13. buna ziua, am si eu o intrebare pentru dumneavoastra , daca in contractul incheiat cu banca nu este specificat ca banca poate cesiona contractul respectiv catre altcineva ,se poate cesiona contractul? este vb despre un contract cu BRD incheiet in 2008 si au cesionat contractul catre KRUK in prima data iar acum este cesionat catre INVEST ,vreau sa va mai aduc la cunostinta ca intre timp de atunci am platit unele rate si in continuare catre KRUK iar in prezent sunt executat silit , MULTUMESC ANTICIPAT

  • Buna ziua. In mod normal toate contractele au acesta clauza de cesiune. Oricum ar fi, daca ati fost cesionat catre KRUK, este posibil sa fie ilegala. Puteti face o contestatie la executare silita. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 14. Bună seara, am un card de cumpărături la Banca Transilvania de anul trecut nu am mai depus bani pe el sin motive financiare soțul meu fiind bolnav de cancer de 3 ani, este pensionat de boala cu o pensie de 960 lei noi mai având o rata la BC R de 1300le pe luna nu am mai putut plăti de anul trecut nici acolo dar am rezolvat o acum micsorandune rata la 480 lei lunar pan în 2027 și sptaman trecuta pe dat de 12 06 2020 mi a vn un plic acasă cu o executare silita cu o poprire pe salariu, ce trebuie sa fac în acest caz, menționez am un salariu lunar de 1400 lei și mi sa impus poprire 480 lei!

 15. Buna ziua am luat credit in anul 2006 si am platit un an si ceva aproape 2 dupa nu am mai avut posibilitatea acum orice cont mi as face imi este blocat ce se poate

 16. BUNA ZIUA! MA NUMESC BODEA EMILIA SI IN URMA DISCUTIEI TELEFONICE CU UN REPREZENTANT AL CABINETULUI DE AVOCATURA,AM EXPEDIAT VINERI UN DOSAR DE EXECUTARE ,SPRE A FI VERIFICAT,IN VEDEREA UNEI EVENTUALE CONTESTATII.AM INCERCAT SA VA CONTACTEZ PE ACEL NUMAR,DAR N-AM REUSIT.MENTIONEZ CA AM RECURS LA ACEST MOD DE COMUNICARE PT CA SUNT DIN PRAHOVA,FILIPESTII DE PADURE SI NU AM POSIBILITATE DE DEPLASARE,FIIND LA SERVICIU.VA ROG SA-MI CONFIRMATI DACA ATI PRIMIT ACEL DOSAR,COSTUL CONSULTATIEI SI PUNCTUL DV DE VEDERE.MULTUMESC ANTICIPAT!
  TEL.

  • Buna ziua . Ieri dimineata am primit un SMS de la Unicredit Bank ca contractul meu de credit este scadent anticipat si urmeaza sa fie preluat de un recuperator de creeante . Asta a fost la ora 9.16 la care eu am sunat imediat si am zis ca as fi ajuns la banca pentru a depune o anumita suma din restanta . Raspunsul a fost ca nu voi mai putea discuta cu banca si voi fi contactata de o firma de recuperare ! Cat este de legal aceasta abordare prin SMS si daca eu aveam promisiune de plata vineri 18.11.2022 dar din motive financiare nu am avut decat luni 21.11.2022 banii ei au dat deja contractul meu spre cesiune ! Multumesc !

 17. Am lucrat la o firmă de transport Avitrans ne intârzia cu banii și a spus șefa mea ca o sa-mi ia lunar banca și nu a plătit 8 luni m-am mutat la altă firmă și a venit oprire pe salariu plătesc de aproximativ 1 an si acum mi-au blocat conturile ce e de facut?

 18. Buna seara! Ma numesc Grigorie Cristian, si am inteles ca urmeaza sa mi se faca proprire pe salariu si cont, pentru neachitate unui împrumut pentru nevoi personale facut in 2011, la Un credit Țiriac, împrumut ce nu am mai avut posibilitatea sa-l achit din 2014..Exista posibilitatea sa contest aceasta proprire? Va multumesc anticipat Si va doresc o seara plăcută!

 19. Salut am si eu o problema.
  Acum 8_9 ani am avut un abonament la cosmote pe care lam închis dupa ce am dupa ce mia expirat contractul cu ei dupa 2 ani am sunat la ei pentru inchidere de abonament lam inchis si totul bine frumos pina in prezent. Acum o luna ma trezesc ca la locul de munca ma trezesc cu un plic de la cruk ca am de plata o suma frumoasa de plata. Observind ca dupa copia semnata cu cei de la cosmote nu apar doate datele mele personale. apar nume adresa cnpsi restul nu apare si nici numarul de tlf pe care a fost întocmit contactul credeti ca am vro șansă da ii dau in judecata

 20. Buna ziua
  Eu stau la socrii mei
  Socrul meu si soacra a luat un imprumut dar la terminat de platit
  Ia venit acasa hartii ca sa incetat cu plata ratelor
  Socrul meu a decedat acuma 2 ani
  In tot acest timp nu a mai venit nicio hartie sau instiintare de nicaieri
  Din pacate soacra a decedat si ea de 3 saptamani
  Dupa o saptamana de la deces , mai exact de vreo doua saptamani a venit 2 plicuri de la executoriu
  Sunt executati silit amândoi pt sume la fel doar ca difera cativa lei
  Mai exact 26000 lei
  Acuma vreau sa va intreb , in acest caz , ei nu au girat cu casa
  Si li sa transmis ca au gatat de achitat ratele , de ce oare au venit tocmai acuma aceste hartii, pe cardul soacrei sa facut propire pe pensie
  Efectiv nu am putut scoate banii adunati pe card pt a inmormanta
  A fost cheltuiala familiei, dar vreau sa va intreb , in acest caz ce trebuie sa fac ? Spune in hartii ca sunt executati silit , si imobiliar , ( ce inseamna imobiliar ? ) ei sunt amandoi decedati
  Ce trebuie sa fac si unde trebuie sa merg pt a demostra ca au fost decedati la primirea acelor plicuri
  E vreun risc sa se atinga de casa executoriul ? Bunuri cum ar fi pe numele lor nu este nimic , tot ce este in casa aparatura si mobila este pe numele meu
  Casa este doar pe numele lor
  Se poate anula aceasta executare ?
  Si mai grav este si nu inteleg de ce sa facut propire pe pensie ? Ca pe hartii scrie ca nu se face propire pe pensie , sa nu se atinga de pensie
  Si totusi cardul cu pensia e blocat
  Un mic sfat near fi de mare ajutor din partea dumneavoastra
  Va multumesc mult
  Va las adresa mea de email pt raspuns

  • Bună seara, poate fi considerat un contract de ipotecă încheiat la notar de acum 22 ani pe un imobil care n-a avut cadastrul,intabularea,inregistrarea in cartea funciară,cum dealtfel și înscrierea acestui contract de ipoteca in registrul special de ipoteci?Cumva n-a fost finalizat contractul de ipoteca si nu poate fi considerat valid?Vă mulțumesc.

 21. Bună ziua D-nule avocat!Intâmpin următoarea situație,angajatorul român la care lucram cu contract pe perioada nedeterminată in Germania,refuză să îmi plătească șomajul tehnic(Kurzarbeit) pe o perioadă de 45 de zile,refuză să îmi plătească lichidarea,iar în momentul în care am insistat ca aceste plăți sa fie făcute,mai precis pe data de 7.09.2020,spunandu-i că nu voi mai continua cu angajatorul la noul loc de muncă,mi-a dat o foaie cum că mi-a inchis contractul cu data de 1.08.2020!Adică într-o zi de Sâmbăta!ce pot face?

 22. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: am la 4 banci cate un card de credit, in acest moment in urma unei executari silite, executorul a instituit poprire pe aceste carduri! Este normal sa nu imi mai pot platii datoriile pe acele carduri (acestea fiind pana la urma niste credite nu economii)? Mentionez ca sunt carduri de credit pe care as dori sa le acopar in timp asa cu am facut de ceva ani! Care este solutia pentru a ridica poprirea de pe aceste carduri? Multumesc mult pentru un eventual raspuns! O zi cat mai buna!

   • Bună seara, poate fi valabil un contract de ipotecă de acum 22 ani pe un imobil care n-a avut cadastrul,intabularea,inregistrarea in cartea funciară,cum dealtfel și înscrierea acestui contract de ipoteca in registrul special de ipoteci?va mulțumesc

 23. Buna ziua! Am poprire pe salariu din 2013 de la un executor pt. un credit preluat de creditoarea COGILANE HOLDING LIMITED CU SEDIUL laS.C.CREDIT EXPRESS S.R.L. mi se opreste lunar pe statul de plata. Nu am mai primit nici o instiintare cu privire la datorie din 2013. Va rog sa mi spuneti daca se poate face ceva?daca se poate prescrie datoria ramasa?

 24. Buna ziua,

  As avea si eu o intrebare am o proprire pe cont lanvechiul angajator proprirea era in jur de 1700 1800 de lei. Acum cand salariul este mai.mare mie teama ca mi ss va lua in jur de 2600 de lei. Nu stiu daca o sa ma descurc. Pentru ca in acset moment dintrun aalar trebuie sa platesc rate cheltuieli si datorii. Si sa ne intretinem 3 persosne (eu sotia si fetita de 2 ani )Am vreo optiume in care sa ma inteleg cu banca si sa replatesc din noul la ei ca rate lunare si sa se ridice proprirea. Rata catre bamca era 1600 lei.

  Multumesc

 25. Buna seara, ma numesc Stan Silviu, as dori sa stiu daca pot face ceva impotriva executarii silite. Mentionex ca sunt angajat al CEH HUNEDOARA, de aproximativ 4 ani mi se retine suma de 600 ron ,in contul unei datorii catre bcr de 17.000 ron contractat in anul 2007. Am ajuns in incapacitate deplata ramanand somer, iar dupa cateva luni m-i s-a cedat creditul unei firme de recuperare, decand m-am angajat, mi-a venit o hotarare executorie in valoare de 42500 ron Vreau sa stiu, daca mai pot face ceva? Va multumesc!

  • Buna ziua!
   Am un sechestru pus la BRD de catre Tranca Buluga … ideea este ca in urma cu ceva timp am vorbit cu un manager de la BRD si le-am facut o oferita pentru a stinge datoria si nu ai acceptat-o … si l-am intrebat daca in caz de neplata ca nu mai am loc de munca exista posibilitatea sa imi mai puna penalități etc … asta insemnanad ca au trecut cei 5 ani de cand s-a semnat contactul de credit … si cred ca si executorul si-a luat cheltuielile etc … intrebare … daca executorul si-a încasat toti banii de la mine cum a mai putut sa imi deschisa proces cu sechestru ? Multumesc !

 26. Am luat un credit în 2016 pînă in 2019 luna septembrie am fost cu ratele la am rămas fără serviciu 2 luni pe urmă nu am intrerupt ratele din cauze financiare salariu minim pe economie din luna august2021 am inceput să platesc ratele dar mia pus poprire și am bani blocati în cont ce pot face în acest caz

 27. Buna ziua! Am inchiriat in anul 2019 un apartament unei firme pentru sediu social. In anul 2021 a fost prelungit contractul prin act aditional pentru inca 2 ani. Contractul a fost inregistrat la ANAF. Firma nu a achitat utilitatile incepand cu noiembrie 2021 si chiria pentru anul acesta. Am trimis o notificare firmei cu termenul prevazut de contract-60 de zile- ca se incheie de drept contractul si ca trebuie sa plateasca sumele restante. Dupa trecerea termenului, pot sa ma adresez unui executor pentru recuperarea sumelor?

 28. Buna ziua.
  Sunt executata silit prin poprire din anul 2014. In urma primirii unei Incheieri a executorului am observat ca Incheierea incuviintarii executarii silite nu a fost depusa la instanta competenta. Incheierea incuviintarii mi-a fost transmisa in 2014, dar nu am stiut ca o pot contesta. As vrea sa va intreb daca la acest moment se mai poate depune o contestatie la executare pentru acest motiv?
  Va multumesc.

 29. Buna ziua.

  Din 2014 sunt executata silit prin poprire. In urma transmiterii unei Incheierii a executorului a observat ca Incuviintarea executarii silite nu a fost luata de la instanta competenta. Incheierea mi-a fostransmisa in 2014 dar n-am situt sa o contest. As vreaa sa va intreb daca se mai poate face contestatie la acest moment.
  Va multumesc

 30. Bună am doi copi luați în plasament și timp de 3 ani nau luat alocația în timpu asta de 3 ani nu prea au fost la școală ca nau avut acte pîna anu trecut în octombrie au luat alocația doar pe o luna se mai poate recupera alocația din urma dacă au stacnat anu școlar și la luat înapoi din octombrie anu trecut

 31. Buna ziua . Am luat 2 credite in valoare de 5000 euro in total in 2006, am plătit un an apoi nu am mai avut servici si am încetat plata. Am mutație la părinții mei. Eu nu am nimic pe numele meu , si sunt plecată din tara din 2014. Prima data am primit somație de la kruk apoi anul aceasta de la EOS ski , cu silire . Pot fi siliți părinții mei , doar pt ca am domiciliul acolo. Menționez ca anul acesta imi expira buletinul . Pot sa fac mutație in alta parte ? Nu trebuia sa fie prescrise de atâta timp ?

 32. SC. CONTABIL GRUP MUSTEATA a fost cedata unor persoane conform adresei 02/06.10.2011 inregistrata si la registrul comertului conform Certificat de inregistrare mentiunila data de 11.10.2021, in baza rezolutiei nr 92935 din 11.10.2011, sa schimbat sediul social al societatii in Bucuresti B.-dul Theodor Pallady, nr.15, bl. U28, et5, ap. 32.sect. 3,a preluat contractul de leasing 021/CONTGRUP-1-INCHEIAT DE UNICREDIT LEASING,CONTRACT DE
  CREDIT BCR SI CONTRACTUL BU27P/17.06.2009 IN care eu Musteata Anetica aveam calitatea fidelusiune nr 38P 17.06.2009 unde nu au mai continuat sa achite rata.
  este drept ca nu am stiut sa trimit adresa la banca. dar nici la celelate societati cu care am colaborat.. si eu am fost executata. am toate actele . daca considerati ca se mai poate face ceva . sa-mi spuneti. ne intalnim va dau actele si incepem colaborarea. mi-au luat din cont 2000 lei, 8000 lei..
  a fost executori ASOCIATI CREANGA , TUDORACHE ION DUPA CARE SOCIETATEA CIVILA PROFESIONALA DE EXECUTORRI JUDECATORESTI THEMIS. IN ACEA PERIOADA NU PUTEAM FACE NIMIC CA ALTII MI-AU LUAT CASA (FRANCI ELVETIENI) acum am poprire pe pensie.
  Multumesc anticipat,
  ANETICA MUSTEATA

 33. De vreo 8 ani sunt restant (o grămadă de probleme, decese, reparații la casa putredă, etc) am zis să plătesc cînd fac ceva bani afară dar nu am reușit.
  Îmi cer să plătesc dublu și ceva față de cît sunt restant. Mi-a venit executare silită pe adresa mamei, eu nu am nimic pe numele meu. Cum o contest? Mulțumesc! Fac plata dacă-mi dați un cont, pentru consultația asta zic 🙏

 34. Buna ziua!

  Numele meu este Bandics Mariana Radita. Am o poprire pe salariu impusa de catre B E J A Mihailescu si Asociatii pentru un imprumut nerambursat facut de prietenul ( concubinul meu ) la OTP Bank In anul 2019 ca si coplatitor. Mentionaez ca eu nu am dat nici o semnatura in fata unui angajat al bancii OTP pentru acest imprumut. Prietenul meu a decedat in anul 2020 si imprumutul a ramas nerambursat. Eu nu am stiut de imprumut si m-am trezit cu decizia de executare slitita.Dupa o perioada am ptimit alta instiinare prin care eram anuntata ca se renunta la executare. Dupa alta perioada si dupa reorganizarea executorulu, vine alta decizie de executare silita si o instiintare de infiinatare de sechestru asigurator pe proprietatea mea care ca valoare este de trei ori valoarea imprumutului. Ba mai mult, parerea mea este ca executorul trebuia sa ia in considerare bunurile celui care a facut imprumutul chiar daca acesta a decedat, Mentionez ca din salariul meu de cca 2800 lei platesc si ratele catre executor si am si in intretinere doi batrani bolnavi. Va rog din suflet sa ma ajutati. Va rog sa ma reprezentati in instanta la o contestatie la executare. Gasesc sigur resursele necesare pentru a plati onorarii catre firma dumneavoastra. Va pun la dispozitie toate documentele necesare .Fac si precizarea ca de la primirea deciziei de executare, am platit toate ratele la zi.

 35. Domnule Adrian toata stima.
  Indicatiile sunt bine-venite insa daca nu ai un jurist abil sa-ti sustina cauza este un caz pierdut deja.
  Cum o astfel de contestatie implica niste cheltuieli peste masura pagubitului aceste demersuri raman la indemana paratului.

 36. Salut Domnule Avocat am si eu o nelamurire referitor la un abonament ce l-am avut in 2008 la Compania Cosmote care din pacate numai exsista si mi-au trimis un plic nerecomandat ca ma va executa silit pentru o anumita suma de bani foarte mare in momentul de fata nu am acea suma ca nu lucrez am niste probleme de sanatate ce as putea face pentru a rezolva acesta problema va multumesc mult.

 37. Salut am pățit-o și eu la fel m-au căutat la locul de muncă după nouă ani și i-am dat un judecată am avut câștig de cauză și ar trebui să plătească despăgubiri asta numai dacă ești tu sigur pe tine că ți l-ai închis și n-am mai avut datorii la ei normal după trei ani se prescrie dacă nu te caut în perioada asta

 38. Buna ziua, sunt executata silit i n urma unui proces,mai exact in anul 2018 am obtinut o hotarire judecatoreasca definitiva cu despagubire de la CEO Oltenia, ami primit bani dar fara sa autorizez avocatul meu a facut o executare silita si a luat acei bani inca odata si executorul a disparut cu ei,, s a facut proces iar in anul 2020 instanta in urma unei adrese de la banca in care se spune ca bani sunt in contul executorului si sa i iau eu si sa i restitui la CEO, dar banu au fost retrasi de executor din 2018 si am depus extras cum i a retras dar cu toate acestea mi s a respins contestatia la executare si trebuie sa dau eu bani.

  • Dosarele de executare silita pe hotarari definitive sunt ceva mai greu de contestat fiindca nu poti contesta decat actele de executare silita si atat. O sa va rog sa ne sunati la 0722298011 Cu bine, av. dr. Cuculis

 39. Buna seara,mama mea a făcut un împrumut la finansbank in 2006 și a plătit 4 rate,după la credit europe bank până în 2010 și in data de 07.04.2023 a primit mesaj ca i sa pus poprire pe cont.
  Banca Finansbank nu mai exista.
  Este legal sa i se pună poprire după atâta timp dacă banca nu mai exista?
  Mulțumesc anticipat!

 40. Bună ziua! Pe adresa societatii unde lucrez au sosit, de la același executor, 3 popriri pentru un singur angajat. Având în vedere ca soția lui nu are niciun venit și au 3 copii minori, exista posibilitatea ca retinerea din salariu sa fie mai mica de 1/2 din salariu? Precizez ca a luat legătura cu executorul, a făcut o cerere, dar, din păcate, a fost respinsa. Mulțumesc! Zi frumoasa!

 41. Buna ziua,

  in anul 2022 am primit o poprire pe contul firmei pentru o amenda din 2011 la neplata rovignettei la o masina inscrisa pe societate.Nu era o suma mare(120lei amenda si 500 lei onorariul executorului??!!).Doresc sa precizez ca nu sunt un rau platnic,dar rovignetta o platesc anual si am omis ca a expirat si am luat la acea vreme toate camerele de pe DN1 la weekend primind pt. aceeasi zi 6 amenzi din care am platit 5 pt. aceeasi fapta.Cred ca fapta oricum era prescrisa din 2011 si stiu ca s-au anulat in instanta amenzile multiple pt. acceasi fapta.M-am adresat executorului trimitindu-i copia platilor,care a promis ca retrage poprirea,dar a mers mai departe si a obligat banca sa-i plateasca.
  Nu am dat faliment din 600 de lei ,dar nu numai ca este un abuz,este si o mare afacere/excrocherie cu aceste amenzi care nu s-au anulat retroactiv.

 42. Buna ziua .O executare silita demarata de un executor judecatoresc chiar si in situatia unei sentinte judecatoresti definitive care a fost stinsa de debitor prin plata , adusa la cunostinta la dosarul cauzei prin actul de plata si care a generat acordarea incuvintaarii executarii silite de judecatorul de camera preliminara bazata pe art .622 cpc care se dovedeste ca solutia este abuziva , nu exista culpa si rea vointa este corecta ?

 43. In.10 dec.2019 executorul mi-a vindut ap. cu 75 mii lei. Abia în 20 febr.2020 a virat 73 mii lei creditorului(B.R.D.). Aveam poprire pe pensie. Nici până azi executorul nu a comunicat casei de pensii suma încasată pentru a fi scăzută din debitul inițial. Ce trebuie să fac?

 44. Buna ziua ,
  Domnu’ avocat am o intrebare scurta la dumneavoastra !
  Daca am refuzat posta cu notificarea BCR ca au demarat executarea silita, banca nu avea obigatia sa mi afiseze notificarea sau orice alta modalitate? sau curge de drept ca si comunicata?
  Sanatate multa si va multumesc anticipat!

 45. Buna ziua,
  Am o poprire totala de 75.000 lei, mi se opreste 1/2 din salariu. La momentul infiintarii popririi nu aveam sursa de venit, dar dupa cateva zile m-am angajat cuc ontract d emunca si deja mi s-a oprit poprirea pe primul salariu.
  Sunt de acord cu poprirea, problema e ca acum mi-au pus sechestru pe masina. Cum pot proceda pentru a scapa de sechestrul pe auto?
  Va multumesc.

 46. Cum sa fac o contestație pt niste IFN care de la 1000 de lei sunt executată silit și tb să plătesc 5000 de lei

 47. Sunt executat silit din 2013 și am observat ca stampila de pe notificarea cesiunii de creanta este falsa și cred ca și semnătura este falsa și ea. Creanta mea a fost cedată unei firme de recuperatorii și eu sunt trecut ca debitor pe o anexa a contractului de cesiune, anexa pe care nu am văzut-o și posibil ca creanta sa nu fie trecută acolo. Publicitatea sa făcut pentru toate creanțele cedate, dar eu am văzut doar avizul de ipoteca mobiliara-aviz inițial fără anexa originala unde ar fii trebuit sa fie scrisă și creanta mea, in schimb sunt trecut pe anexa scrisă de firma de recuperatorii. Ce se poate face intr-o asfel de situație. Va amintesc ca stampila se vede clar ca e falsa. Cu stima!

 48. Sora mea avand o pensie de 2100 lei , a primit o adresa de instiintare privind infiintarea unei popriri pentru o suma datorata catre ANAF de 134432 de lei , datorie care se refera la o firma care si a incetat activitatea in urma cu 20 de ani. Vreau sa intreb daca aceasta firma care si-a incetat activitatea in urma cu 20 de ani nu beneficiaza de termen de presprictie si la pensia de 2100 lei ce suma ii poate fi poprita. Avand in vedere ca din pensia respectiva ea plateste lunar in jur de 1500 lei datorii la banca , casa etc, inseamna ca ar putea ramane fara nici un venit practic? Ce ar putea sa faca in acest caz? Instiintarea de poprire a primit o pe data de 7 iunie 2024.
  Multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.