Cum Contest Executarea Silita In 2020-Contestatie La Actele De Executare

Cum Contest Executarea Silita ? Ghid al executatuli silit 2020. Ca orice inceput de an, este bine sa ne pregatim pentru cele mai neasteptate evenimente si executarea silita are capacitatea sa fie destul de neasteptata.

SCA Cuculis&Asociatii au conceput un scurt ghid pentru cei care trec prin procedura de executare silita si care sunt pasii pe care trebui sa-i urmati atunci cand executorul va “bate” la usa sau chiar va bate la usa.

Executarea Silita A Debitorilor si procedura de contestare a executarii silite atunci cand primiti o somatie de executare silita, o poprire pe salariu sau pe contul bancar, atunci cand aveti imobilul scos la vanzare prin publicatia de vanzare sau cand vi s-a instituit un sechestru pe bunurile mobile.

Cum Contest Executarea Silita
Contestatie la executarea silita

Cum arata o executare silita ? care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a o contesta si alte ponturi juridice, vi le explicam mai jos.

Practic ceea ce am indicat mai sus, se refera cam la toate posibilitatile prin care un debitor poate fi executat silit.

Ca la fiecare inceput de an si in 2020 ne-am propus sa facem un ghid al executatului silit si cum se poate apara o persoana executat silit, in fata unei executari cu posibile valente abuzive.

O sa incercam in Ghidul de mai jos, sa atingem toate problemele pe care le intampina debitorii executati silit de catre banci, ifn-uri sau recuperatori de creante, ori alte persoane fizice sau juridice dar si firmele care sunt si ele executate silit la randul lor.

Desigur, exista particularitati in executarea silita si fiecare persoana la randul ei are dupa cum am spus o particularitate in cadrul executarii indreptate impotriva sa.

Ce are de facut un debitor atunci cand primeste o adresa de executare silita atunci cand vrea sa formuleze o contestatie la executare silita?

Inainte de a explica in detaliu ce avem de facut si la ce trebuie sa ne uitam cu atentie, insiruim pasii pe care ii are de urmat, un executat silit, pentru a se asigura ca are cele mai bune sanse in instanta:

 • Dupa ce primeste actele de executare, preferabil sa ia legatura cu un avocat specializat in proceduri executionale civile si sa identifice impreuna care sunt posibilele abuzuri savarsite de catre executor,recuperator, banca,ifn sau CAR.
 • Se redacteaza actiunea de chemare in judecata ( contestatia la executare silita), se depune la instanta de judecata alaturi cu toate actele de executare primite de catre debitor(in copie);
 • Daca procedura de executare silita este una imobiliara se alege varianta suspendarii executarii silite;
 • Daca prine xecuarea silita asupra conturilor, debitorul nu se poate descurca cu sumele de bani, se va face cerere de micsorare a cuantumului popririi;
 • Taxa de timbru poate fi MAXIMM 1000 de lei;
 • Intodeauna se solicita si intoarcerea executarii silite;
 • Daca nu se primeste termen de judecata in maximum o luna de zile, se face adresa la instanta fiindca cererile de contestatie la executare, NU SUNT SUPUSE PROCEDURII FILTRU;
 • Se vor lua masuri pentru protejarea debitorului pana cand se va judeca cererea de contestatie la executare.

In principal este bine sa stiti ca momentul la care incepe executarea silita, este echivalent cu momentul la care veti primi instiintare din partea bancii ca aveti o poprire pusa pe contul dvs. sau chiar angajatorul este cel care va face acest anunt.

Atunci veti sti ca impotriva dvs. s-a demarat aceasta procedura extrem de nociva, de executare silita.

Legea spune ca impotriva oricarui act de executare silita PUTETI formula o contestatie la executare, insa nu va spune ca trebuie sa aveti un motiv efectiv. Pur si simplu orice debitor are DREPTUL si nu doar daca identifica el o anumita neregula in executarea silita, sa depuna la judecatoria de pe langa domiciliul sau, o contestatie la executare.

Desigur, parerea noastra subiectiva este ca aveti obligatoriu nevoie de reprezentarea unui avocat specializat in contestatii la executare, avand in vedere faptul ca procedura de executare silita este una extrem de complicata.

Astfel, debitorul atunci cand primeste o executare silita fie in forma popririi fie in forma somatiei imobiliare, cand banca sau ifn-ul ori recuperatorul de creante, vor sa ii vanda casa, trebuie sa depuna acesta UNICA metoda de atac, contestatia la execuatrea silita.

Pot sa scap de o poprire? Cum Contest executarea silita prin poprire?

Poprirea este metoda prin care aveti conturile bancare blocate de catre executor la cererea bancii, ifn-ului sau recuperatorului de creanta.

De cele mai multe ori popririle sunt ILEGALE si prin contestatia la executare silita le puteti anulata.

Spre exemplul, nu stiu cati dintre dvs. stiu ca textul de lege vorbeste despre limitele popririi ca fiind de PANA LA 1/3 si PANA LA 1/2 insa executorii emit adresele de poprire pe maximum din cota.

Articolul 729 Limitele urmăririi veniturilor băneşti

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Astfel, dvs. in calitate de debitor puteti fie sa contestati intinderea popririi si sa solicitati pe calea contestatiei la executare, scaderea procentului din poprire tocmai pentru a putea face fata platilor fie sa solicitati chiar anularea integrala a popririlor pentru ilegala infiintare a popririi.

Un motiv spre exemplu ar putea sa fie ilegala incuviintare a executarii silite sau chiar prescriptia datoriei, insa toate elementele de nulitate a executarii silite trebuiesc verificate in mod concret si invocate ca atare in contestatia la executare.

Daca am scoasa casa la vanzare cum contest executarea silita si cum pot sa opresc aceasta procedura?

Procedura prin care recuperatorii de creanta sau bancile incearca sa va vanda imobilele poate fi blocata atat pe calea suspendarii executarii silite provizorii cat si prin diferite metode cum ar fi notificarea de dare in plata sau chiar si fara cautiune adresa facuta la instanta prin care se invoca motive ce tin de falsuri in procedura executarii.

Nu uitati ca spre exemplu prin notificarea de dare in plata facuta de avocat si depusa la executor, executarea silita se suspenda DE DREPT.

Imobilul scos la licitatie publica poate fi blocat la vanzare spre exemplu daca raportul de evaluare este facut ILEGAL, vedeti exemplu de data recent aici.

Un alt motiv ce raspunde la intrebare, cum contest Executarea Silita , care poate duce direct la suspendarea vanzarii imobilului de catre executor este si contestatia la executare depusa iar pentru a nu fi prejudiciat debitorul , se poate solicita suspendarea acestei proceduri.

PONT JURIDIC: Cum Contest Executarea Silita ? Atunci cand va judecati pe calea contestatiei la executare este obligatoriu sa notati in cartea funciara litigiul pentru ca dupa ce veti castiga dosarul, cel care adjudeca la licitatie publica sa fie de rea credinta la cumpararea imobilului dvs.

Pretul derizoriu este un alt element pe care il puteti invoca, atunci cand vine vorba de contestarea unei licitatii publice.

Ce modificari au intervenit pentru anul 2020 in materia executarii silite?Pot sa invoc existenta clauzelor abuzive in cadrul contestatiei la executare?

In cat timp pot sa fac contestatia la executarea silita?

Marea noutate a anului 2020 este aceea ca a intervenit decizia data de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene din cauza C-75/19 prin care toti cei care sunt executat silit de catre banci sau ifn-uri, CAR-uri sau alte institutii de la care ati luat credit si ati pierdut termenul de 15 zile de contestatie la executare, vor putea sa formuleze contestatia si peste termenul de 15 zile.

Astfel, CJUE da liber ca toti cei care au posibile clauze abuzive in contract sa le atace prin calea acestei contestatii la executare si sa se apere de abuzurile bancilor, ifn-urilor si Car-urilor si recuperatorilor de creante.

Cititi si :

Ce ilegalitati as putea sa identific in actele de executare silita si cum contest executarea silita?

Cum Contest Executarea Silita daca sunt ilegalitati inserate in actele emise in dosarul executional?

Cele mai mari probleme se refera la punerea in executare silita in mod ilegal a contractelor cumparate de catre recuperatorii de creante de la banci.

Posibil sa fie cele mai multe dintre ele, prescrise iar presciptia va da dreptul SA NU MAI PLATITI.

Este extrem de important sa verificati daca sumele pe care vi le cere banca,ifn-ul sau recuperatorul de creante, sunt certe, lichide si exigibile.

PONT JURIDIC: Stiati ca daca nu primiti o notificare de scadenta anticipata a creditului, acesta nu poate fi executat silit de catre creditor?

Practic, daca prindeti pe picior gresit orice creditor care nu a facut acest lucru, ii puteti anula integral executarea silita.

O alta chestiune ce tine de ilegala executare silita, se refera la lipsa din incuviintarea executarii silite, a sumei pentru care urmeaza sa se faca executarea dar si lipsa indicatiilor prin care se arata in ce forme se va face executarea silita.

Ilegal este si ca executorul judecatoresc sa adauge TVA peste sumele de bani pe care le are de incasat cu titlu de onorariu de executare silita.

Daca ati avut creditul cesionat catre recuperatorii de creante, trebuie sa stiti ca in lipsa notificarii de cesionare a dvs. in calitate de debitor cedat, catre noul creditor, executarea silita nu va este opozabila si o puteti anula, invocand acest aspect.

Una dintre cele mai frecvente greseli se refera la lipsa emiterii Notificarii de incepere a executarii silite.

Astfel, daca primiti direct somatia de plata de o zi sau somatia imobiliara de 15 zile sau poprirea pe conturi , fara a exista si o notificare de demarare a executarii silite, trebuie sa stiti ca INTREAGA executare silita este NULA.

Daca s-au descoperit clauze de natura abuziva in contestatia la executare, de asemenea, executarea silita INTEGRALA, trebuie anulata ca atare.

Vizualizati si :

In 10 ani de zile am descoperit atat de multe abuzuri care exista si in prezent in cadrul executarilor silite incat este IMPOSIBIL sa le aducem aminte pe toate aici.

Un lucru vi-l pot spune cu siguranta. In urma verificarii a peste 5000 de contracte de credit si mai mult de 24000 de dosare pe care SCA Cuculis&Asociatii le-au gestionat, intodeuna s-au identificat lucruri mai putin legale in cadrul executarilor silite indreptate impotriva debitorilor.

De asemenea dupa inceperea procedurii de executare silita Banca, Ifn-ul sau Recuperatorul de creante nu are dreptul sa mai adauge dobanzile contractuale.

Astfel, daca se intampla acest lucru, puteti invoca aspectul acesta pe calea contestatiei la executare avand in vedere urmatorul lucru:

Articolul 55 oug 52/2016

(2) Prin excepţie de la prevederile art. 53 alin. (1) şi ale art. 54 alin. (1), dobânda penalizatoare se aplică la datoria exigibilă. Se interzice perceperea altor dobânzi după declararea scadenţei anticipate.

(3) Pe parcursul procedurii de executare silită se interzice perceperea dobânzilor şi a dobânzilor penalizatoare. (4) Creditorul poate declara creditul scadent anticipat după înregistrarea unui număr de 90 de zile consecutive restanţă de către consumator. (5) Perioada dintre declararea scadenţei anticipate şi declanşarea executării silite nu poate fi mai mică de 3 luni.

La solicitarea expresă a consumatorului, creditorul reduce această perioadă.

Ce dosare aveti prin care sustineti ca asa stau lucrurile?

La momentul adevarului, pentru a elimina orice dubiu, va prezentam doua dosare de data recente, cel din 2019 ramas deja definitiv cu titlu de practica judiciara si cel din 2020 castigat de catre noi pe fond.

Mai jos, aveti un model de adresa de infiintare a popririi, pe care am contestat-o iar conform deciziei de mai jos, instanta a dispus anularea intregii executari silite.

Practic, discutam despre o ilegala demarare a procedurii executionale prin care Secapital SARL prin Kruk Romania si Investcapital LTD, au pus in executare silita un contract CUMPARAT de la BCR S.A.

Avand in vedere ca a fost constatata ilegala pornire a dosarului de executare, instanta a dispus si intoarcerea executarii silite.

Un alt caz, se refera la anularea unei alte sume de peste 14000 de euro in echivalent, astfel dosarul pe care-l vedeti mai jos este ramas definitiv, el putand fi cu succes folosit cu titlu de practica de catre toti cei care se afla in litigii cu recuperatorii de creante.

Si aici, procedura de execuatre silita a inceput tot printr-o adresa de poprire, ce ulterior a fost anulata de catre instanta.

Decizia obtinuta in data de 20.12.2019 in apel,

20.12.2019Ora estimata: 10:00
Complet: C1A
Tip solutie: Respingere apel
Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat de apelantul- intimat INVESTCAPITAL LTD în contradictoriu cu contestatorul-intimat Căpitanu Florin Şerban împotriva încheierii din 27.06.2019 pronunţată de Judecătoria Bacau în dosar nr. 4647/180/2019. Obligă apelantul INVESTCAPITAL LTD a plăti intimatului contestator Căpitanu Florin Şerban suma de 2000 lei reprezentând cheltuieli de judecată în apel (onorariul de avocat). Definitivă. Pronunţată azi, 20.12.2019, în condiţiile art. 396 alin. 2 C.proc civ.
Document: Hotarâre  818/2019  20.12.2019

Cum Contest Executarea Silita prin poprire
Decizia Data in APEL

Decizia de mai jos este obtinuta pe fond, practic momentul la care am si anulat executarea silita:

27.06.2019
Ora estimata: 9:00
Complet: Complet CIVIL 15
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul C F Ş în contradictoriu cu intimata I LTD. Anulează încheierea de încuviinţare a executării silite din 22.01.2019 pronunţată de Judecătoria Bacău în dosarul nr.736/180/2019.

Anulează executarea silită care face obiectul dosarului de executare nr.90/2019 al BEJ M S şi toate actele de executare emise în cadrul dosarului de executare. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, cale de atac care se depune la Judecătoria Bacău. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 27.06.2019.

Cum Contest Executarea Silita in instanta

Vedem zilnic mii de dosare de executare silita puse in lucru de catre executorii judecatoresti insa foarte multe dintre ele, asa cum arata si practica, ajung sa fie ilegale.

Ceea ce poate sa faca un debitor pentru sine, este sa fie vigilent si sa verifice daca executarea silita pornita impotriva lui, este legala sau din contra ilegala si atunci sa obtine o justa solutionare prin anularea ei.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Cum Contest Executarea Silita ? Daca treceti printr-o procedura de executare silita si vreti sa verificati legalitatea ei, completati formularul de mai jos.

75 comments to “Cum Contest Executarea Silita In 2020-Contestatie La Actele De Executare”
 1. La data de 23.07.2008 eu şi soţia am contractat un credit pentru persoana fizică de la BCR .Restituirea creditului am făcut-o lunar, cf. grafic, ultima plată fiind făcută pe 06.02.2015.Din motive financiare, ne-am oprit plăţile.BCR nu ne-a înaintat nicio atenţionare şi nici nu ne-a comunicat faptul că ar fi transmis creanţa altei persoane .In data de 31.10.2019 am primit din partea Executorului judecătoresc Stărică Radu o înştiinţare prind procedarea la executare silită,o somaţie, o adresă de înfiinţare poprire cître Casa de pensii Botoşani,o adresa înfiinţare poprire către Banca Transilvania unde primi pensia, încheierea Secţiei civile a Judecătoriei Botoşani din data de 15.10.2019, precum şi copia contractului de credit.

  • buna ziua, pe 23 mai 2017 am discutat cu o doamna de la banca BRD unde am facut creditul, cerandui doamnei respective un alt mod de plata de exemplu o factura la adresa din buletin in fiecare luna pentru a o platii. Deoarece pe 1 iulie 2017 am pasarist tara. Doamna nu a vrut sa accepte si din cauza asta nu am putut platii rata la banca. Acum o firma de recuperari mi-au pus sechestru pe masina personala si urmeaza cred si pe salariu. Ce ar trebuii sa fac? Va multumesc

  • Am proprire pe salariu, de la ING si 2 inf-uri, si mi-a venit prin posta si la angajator, incat de 6 Luni mi se ia din salariu 500 de lei pt 3 ani de plata, cum Reusesc sa opresc proprirea aceasta pe contul de salariu??.. Va multumesc.

 2. Buna seara, Am citit documentele expuse de d voastra.
  Am urmatoarea problema,locuiesc in jud. Cluj ,pe unde este prevazuta a trece autostrada.Autostrada nu va trece aproape de imobilul meu dar este prevazut un pod care va deservi pe locuitorii localitatii . Nu ne opunem proiectului ,dar fiindca fiindca Primaria a dat date eronate ca este teren arabil, in conditiile in care platim impozit de 25 si locium tot atatia ani .Drept urmare ne au despagubit cu 100 RON pentru 17 m.p.si gard de piatra care a costat foarte mult in anul in care l am contruit.Am primit notificare ca in termen de o luna sa dam gardul jos sa eliberam terenul .Este gresit si nr. TOPO trecut in Notificarea transmisa.Cu toate ilegalitatile demonstrate prin avocatura ,au venit executorii si au daramat gardul.Au urmat si doua amenzi de 3000 Iar a doua de 6200 Ron .D
  nul avocat a contestat fiecare amenda si asteptam procesul care va avea loc in 5 Martie.Intrebarea mea pot sa si permita asa ilegalitati executorii…..MULTUMESC. M ar ajuta saftul d voastra.

 3. Dorec asistenta specializata din partea d-voastra intr-o problema de cesionare a unui contract RFB către Kruk-I Ltd pentru care procedura de ex.silita s-a încheiat în 05.2017 și acum m-am trezit cu surpriza kruk.Mai multe în email după ce confirmați sprijinul,documente, etc.onorariul d-voastra.Este sesibila,jenanta și de urgenta problema și ma bazez pe sprijinul d-voastra și al echipei pe care o aveti.Multumesc.

  • De 3 ani mi she opresc bani din Salariu care sunt virati catre doi executori judecatoresti. Sumele datorate mi se par exagerat de mari, cel putin cea in cazul imprumutului la BCR de-abia acum a ajuns LA valoarea sumei pe care o aveam de return at LA momentul acordarii creditului. Va multumesc

   • În primul rînd Buna ziua,ma numesc Ionescu Iulian si sunt din Buzău dar proaspăt revenit în țară, în primul rînd va deranjez cu o întrebare.
    În 2005 am facut un credit la o bancă si din cauza unor motive personale nu am mai putut plati ratele si pînă săpt trecuta nici un fel de înștiințare,absolut nimic nu am primit acasă,acum fiind angajat cu contract de munca am primit o înștiințare la locul de munca ca am proprire pe salariu.
    Ce se mai poate face în situația dată? Va rog daca sa poate un raspuns pe Email.
    Cu respect Ionescu Iulian

 4. Doresc asistenta specializata din partea d-voastra intr-o problema de cesionare a unui contract RFB către Kruk-I Ltd pentru care procedura de ex.silita s-a încheiat în 05.2017 și acum m-am trezit cu surpriza kruk.Mai multe în email după ce confirmați sprijinul,documente, etc.onorariul d-voastra.Este sensibila,jenanta și de urgenta problema și ma bazez pe sprijinul d-voastra și al echipei pe care o aveti.Multumesc.

  • Buna.as dori o informatie legata de o plata facuta catre ANF.
   IN 2008 am lucrat pe firma si am primit o amenda de 2000 lei.Eram pe perioada de criza si efectiv nu am putut plati aceasta amenda.
   Pe urma am plecat din tara si numai am efectuat lucrari pe firma.
   Dupa 6 ani am primit o sezizare de la finante ca as avea o suma de 40.000 de lei de plata catre ei.
   Aceea suma de 2000 lei sa transformat cu penalitati in 40.000 lei.
   Am contactat un avocat sa verifice toata situatia si mea spus in felul urmator:
   Trebuia sa existe o hotarare judecatoreasca si cum a fost posibil ca de pe persoana juridica sa treaca datoria pa persoana fizica ,aici nu inteleg pentru ca am fost si ma-m interesat si intradevar nu exista nimic legat de firma mea si de numele meu.
   In 2018 am primit o Executare silita pe numele meu si domiciliul meu.
   Ne avand o scapare din acesta marsavie am decis sa ma duc sa imi eau pe proprie raspundere ca platesc lunar o anumita suma catre ei.
   Pana in prezent am platit cred ca vreo 12.000 de lei.
   Rugamintea mea este se poate face ceva in sensul asta pentru ca eu numai pot continua cu aceasta plata in conditiile in care fapta sa prescris de mult si ei tot au continuat.
   Astept raspuns ;Cu respect Varga

   • Buna ziua. Din nefericire ati platit ceea ce pare sa fi fost prescris. Posibilitati ar exista insa doar daca identificam anumite anomalii de natura juridica in perfectarea acestor acte. va rog sa ne sunati la 0722298011 . Cu stima, av. drd. Cuculis.

   • Am fost executati silit pentru un apartament. Nea vindut apartamentul banca apoi nean pomenit cupopriri de la creditori ce putem face? Acum stam cu chirie si avem popriri . Mentionez. Creditul a fost facut in2007 si am platit ratele pina in 2009/10 nu mai stiu exact,cînd a venit criza si eu si sotul am fast bagati in somaj si am rămas cu restante. De atunci noi avem la creditori popriri care se opresc la salariu . Dar creditorul nea trimis suma pe care noi nu am luato pentru apartament . Nu avem posibilitati penru un avocat bun ce ne sfatuiti ? Cu respect Leu Ioana oraș Mioveni ,Argeș.

    • Buna ziua. O sa trabuiasca sa va pregatiti pentru o lupta pe somatia imobiliara. Adica contestatia la executare o sa vizeze contestarea somatiei imobiliare. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

  • Buna ziua! I 2005 pana in 2011 am avut un A.F,nu am platit CAS motiv pentru care am de plata acum la Fisc Faurei suma baza 1500,plus diferennta pana la 10 000 lei ,dobanzi.De 4 ani imi pune poprire pe cont la banca Transilvania pe pensie de urmas.E normal? Ce pot face ca nu stiu unde sa merg.Multumesc!

    • Buna ziua !am și eu proprie pe salariu ,plătesc constant de vreo 3ani deși nimeni nu mă lămurește cat mai am de plata ,însă ceea ce mă da peste cap este faptul că de câte ori primesc înștiințări de la acei recuperatori mereu îmi este trecuta alta sumă (mai mare ) .Sa va dau un exemplu: in data de 13.08.2019am primit înștiințare de la Cătălin Vișan și Andrei Dorcioman că am suma de 34.944.79 lei ,in26.02 2020 ,primind alta înștiințare am suma de 35.830.97.De ce? Pentru că am fost dată de dânșii către firma KRUK? Nu mi se pare ok sa mi se pună mie bani in plus.Va repet mi se oprește din salariu de mai bine de trei ani și jumătate .nu înțeleg de ce vin hârtii cu sume mai mari .eu sunt un om simplu și nu îmi permit financiar pentru ai da in judecata .poate îmi puteți da dumneavoastră o informație de ce se întâmplă așa .vă mulțumesc .o zi superbă

   • Buna ziua! Am si eu o problema. O societate de recuperare mi-a trimis o instintare cum ca o-sa imi puna sau au pus sechestru pe autoturism! Care ar fi pasi de urmat?

    • Buna ziua. Sechestru executoriu pus pe autoturismul dvs. poate fi contestat doar pe baza unei contestatii la executare. Un avocat contestatie la executare va poate formula actiunea in instanta cu privire la secehstrul pus pe autoturism. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Buna ziua,
    Am executare silită pe casă, si bunuri, am casa scoasa la vanzare prin licitatie publica pe data de 21 – 07 – 2020.
    Societatea mea este datoare creditorului, garantie bilet la ordin fara acoperire și fidejusor persoana fizică, numai că executorul judecatoresc a inceput executarea cu bunurile persona fizică.
    Se mai poate face ceva ?

 5. Am o întrebare,ce înseamnă terți popriri?Am primit un plic pentru executare silităsi îmi pune poprire pe salariu de la Alpha Bank,dar apare si terți popriri de la celelalte bănci care le am,ma puteți lămuri și pe mine ce înseamnă,multumesc.

 6. Bună seara as dori sa știu dacă pe perioada stării de urgenta pot beneficia de o suspendare temporara la executarea silita pe care o am pe salar

 7. Buna am o descoperire de card si ma bagat in biroul de credit cum pot sa scap de acolo si de propirea pe salariul

 8. Buna ziua.ma numesc Ciumasu Dan, am propire pe salariu si pe contul de la banca pentru suma de 6000 ron,,imi opresc bani din luna dec, anul trecut,,,acum sint in somaj tehnic,,mai au dreptul sa mi retina sumele respective?,,,,dar cu situatia asta de criza nu se suspenda propirile?

  • Buna ziua,somajul tehnic poate fi executat silit. In ipoteza asta daca vreti sa contestati executarea silita, trebuie obligatoriu facuta o contestatie la executare.Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 9. acum 2 ani am renuntt la abonamentul rds fiind bolnava si in imposibilittea de a ma deplasa am anuntt telefonic ca nu mai doresc abonamentul considerand ca daca te poti abona telefonic tot asa poti solicita si incheierea contractului m am inselat si acum ma urmresc prntru suma de aproximativ 500 de lei deoarece nu au luat in considerre solicitarea mea au continuat sa ma factureze ca abonat eu consider ca nu e corect ce pot fce sa rezolv aceasta problema

  • .BUNA seara .În luna ianuarie 2020 AM vrut să vand mașina. Am fost la o firmă și am facut actele de vânzare cumparare impreuna cu cel care cumpara mașina. După aceea am fost împreună la secția financiară din piata amzei pt certificatul fiscal. La ghișeu mi s.acomunicat că mașina nu se poate vinde fiind sub sechestru de executor judecătoresc. Nu am primit notificare în acest sens și nu stiu cine este executorul. Vă rog să îmi spuneti daca acum cand sant suspendate executarile judecatoresti pot să scot certificatul fiscal pt vânzarea mașinii. S.au alta solutie pentru a putea vinde mașina. Trebuia să primesc o notificare din partea executorului sa știu și eu cine mă execută. Am fost pusă Iintr.osituatie jenantă față de cumpărător. Cred ca s.a facut un abuz impotriva mea de către executor.Multumesc

 10. Bună ziua , am accesat un împrumut de nevoi personale 13.600 € în 2007 , am plătit până în 2010 când a venit criza economica și a tăiat din salarii. In 2012 mi-a venit executare pe suma de 15000 € , după 2 ani a venit altă executare pe o sumă de 20000 € , că au vândut creanță. E legal? Menționez că am poprire pe salariu 10% din suma datorată de 20000 €.

 11. Buna Ziua am si eu o intrebare
  M-am trezit ca primaria mi-a pus preoprie pe contul bancar doar ca habar nu am avut ca existat un proces nici o citatoe absolut nimic doar cu un email de la banca precum primaria a instintat banca sa imi puna preoprire m-am interesa de unde am suna care ar trebui sa o platesc este legal cum au procedat?

   • Buna ziua, intoarcerea executarii silite se face dupa ce se anuleaza executarea silita inceputa impotriva dvs. si in baza unei contestatii la executare silita. Un avocat contestatie la executare va poate ajuta sa obtineti banii prin intoarcerea executarii silite. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 12. Buna ziua! Am si eu o problema. O societate de recuperare mi-a trimis o instintare cum ca o-sa imi puna sau au pus sechestru pe autoturism! Care ar fi pasi de urmat?

 13. buna ziua, am si eu o intrebare pentru dumneavoastra , daca in contractul incheiat cu banca nu este specificat ca banca poate cesiona contractul respectiv catre altcineva ,se poate cesiona contractul? este vb despre un contract cu BRD incheiet in 2008 si au cesionat contractul catre KRUK in prima data iar acum este cesionat catre INVEST ,vreau sa va mai aduc la cunostinta ca intre timp de atunci am platit unele rate si in continuare catre KRUK iar in prezent sunt executat silit , MULTUMESC ANTICIPAT

  • Buna ziua. In mod normal toate contractele au acesta clauza de cesiune. Oricum ar fi, daca ati fost cesionat catre KRUK, este posibil sa fie ilegala. Puteti face o contestatie la executare silita. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 14. Bună seara, am un card de cumpărături la Banca Transilvania de anul trecut nu am mai depus bani pe el sin motive financiare soțul meu fiind bolnav de cancer de 3 ani, este pensionat de boala cu o pensie de 960 lei noi mai având o rata la BC R de 1300le pe luna nu am mai putut plăti de anul trecut nici acolo dar am rezolvat o acum micsorandune rata la 480 lei lunar pan în 2027 și sptaman trecuta pe dat de 12 06 2020 mi a vn un plic acasă cu o executare silita cu o poprire pe salariu, ce trebuie sa fac în acest caz, menționez am un salariu lunar de 1400 lei și mi sa impus poprire 480 lei!

 15. Buna ziua am luat credit in anul 2006 si am platit un an si ceva aproape 2 dupa nu am mai avut posibilitatea acum orice cont mi as face imi este blocat ce se poate

 16. BUNA ZIUA! MA NUMESC BODEA EMILIA SI IN URMA DISCUTIEI TELEFONICE CU UN REPREZENTANT AL CABINETULUI DE AVOCATURA,AM EXPEDIAT VINERI UN DOSAR DE EXECUTARE ,SPRE A FI VERIFICAT,IN VEDEREA UNEI EVENTUALE CONTESTATII.AM INCERCAT SA VA CONTACTEZ PE ACEL NUMAR,DAR N-AM REUSIT.MENTIONEZ CA AM RECURS LA ACEST MOD DE COMUNICARE PT CA SUNT DIN PRAHOVA,FILIPESTII DE PADURE SI NU AM POSIBILITATE DE DEPLASARE,FIIND LA SERVICIU.VA ROG SA-MI CONFIRMATI DACA ATI PRIMIT ACEL DOSAR,COSTUL CONSULTATIEI SI PUNCTUL DV DE VEDERE.MULTUMESC ANTICIPAT!
  TEL.

 17. Am lucrat la o firmă de transport Avitrans ne intârzia cu banii și a spus șefa mea ca o sa-mi ia lunar banca și nu a plătit 8 luni m-am mutat la altă firmă și a venit oprire pe salariu plătesc de aproximativ 1 an si acum mi-au blocat conturile ce e de facut?

 18. Buna seara! Ma numesc Grigorie Cristian, si am inteles ca urmeaza sa mi se faca proprire pe salariu si cont, pentru neachitate unui împrumut pentru nevoi personale facut in 2011, la Un credit Țiriac, împrumut ce nu am mai avut posibilitatea sa-l achit din 2014..Exista posibilitatea sa contest aceasta proprire? Va multumesc anticipat Si va doresc o seara plăcută!

 19. Salut am si eu o problema.
  Acum 8_9 ani am avut un abonament la cosmote pe care lam închis dupa ce am dupa ce mia expirat contractul cu ei dupa 2 ani am sunat la ei pentru inchidere de abonament lam inchis si totul bine frumos pina in prezent. Acum o luna ma trezesc ca la locul de munca ma trezesc cu un plic de la cruk ca am de plata o suma frumoasa de plata. Observind ca dupa copia semnata cu cei de la cosmote nu apar doate datele mele personale. apar nume adresa cnpsi restul nu apare si nici numarul de tlf pe care a fost întocmit contactul credeti ca am vro șansă da ii dau in judecata

 20. Buna ziua
  Eu stau la socrii mei
  Socrul meu si soacra a luat un imprumut dar la terminat de platit
  Ia venit acasa hartii ca sa incetat cu plata ratelor
  Socrul meu a decedat acuma 2 ani
  In tot acest timp nu a mai venit nicio hartie sau instiintare de nicaieri
  Din pacate soacra a decedat si ea de 3 saptamani
  Dupa o saptamana de la deces , mai exact de vreo doua saptamani a venit 2 plicuri de la executoriu
  Sunt executati silit amândoi pt sume la fel doar ca difera cativa lei
  Mai exact 26000 lei
  Acuma vreau sa va intreb , in acest caz , ei nu au girat cu casa
  Si li sa transmis ca au gatat de achitat ratele , de ce oare au venit tocmai acuma aceste hartii, pe cardul soacrei sa facut propire pe pensie
  Efectiv nu am putut scoate banii adunati pe card pt a inmormanta
  A fost cheltuiala familiei, dar vreau sa va intreb , in acest caz ce trebuie sa fac ? Spune in hartii ca sunt executati silit , si imobiliar , ( ce inseamna imobiliar ? ) ei sunt amandoi decedati
  Ce trebuie sa fac si unde trebuie sa merg pt a demostra ca au fost decedati la primirea acelor plicuri
  E vreun risc sa se atinga de casa executoriul ? Bunuri cum ar fi pe numele lor nu este nimic , tot ce este in casa aparatura si mobila este pe numele meu
  Casa este doar pe numele lor
  Se poate anula aceasta executare ?
  Si mai grav este si nu inteleg de ce sa facut propire pe pensie ? Ca pe hartii scrie ca nu se face propire pe pensie , sa nu se atinga de pensie
  Si totusi cardul cu pensia e blocat
  Un mic sfat near fi de mare ajutor din partea dumneavoastra
  Va multumesc mult
  Va las adresa mea de email pt raspuns

 21. Bună ziua D-nule avocat!Intâmpin următoarea situație,angajatorul român la care lucram cu contract pe perioada nedeterminată in Germania,refuză să îmi plătească șomajul tehnic(Kurzarbeit) pe o perioadă de 45 de zile,refuză să îmi plătească lichidarea,iar în momentul în care am insistat ca aceste plăți sa fie făcute,mai precis pe data de 7.09.2020,spunandu-i că nu voi mai continua cu angajatorul la noul loc de muncă,mi-a dat o foaie cum că mi-a inchis contractul cu data de 1.08.2020!Adică într-o zi de Sâmbăta!ce pot face?

 22. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: am la 4 banci cate un card de credit, in acest moment in urma unei executari silite, executorul a instituit poprire pe aceste carduri! Este normal sa nu imi mai pot platii datoriile pe acele carduri (acestea fiind pana la urma niste credite nu economii)? Mentionez ca sunt carduri de credit pe care as dori sa le acopar in timp asa cu am facut de ceva ani! Care este solutia pentru a ridica poprirea de pe aceste carduri? Multumesc mult pentru un eventual raspuns! O zi cat mai buna!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.