Cesiunea De Credite Bancare Catre Entitati Din Afara Tarii Sau Recuperatori-Contestare Cesiune Credit

Contestare Cesiune Credit Bancar – Cum Puteti Sa Contestati Cesiunea De Credite Bancare Sau Creante Bancare In Caz De Executare Silita

Contestare Cesiune Credit – Orice cesiune de creanta  ce nu respecta Oug 52/2016 este ilegala – Verificati daca si cum puteti anula executarea silita!

Contestare Cesiune Credit Bancar

Contestare Cesiune Credit Bancar

Cesiunea De Credite Bancare Poate Fi Ilegla – Verificati

Daca Sunteti Executat Silit De Un Recuperator Puteti Contesta Cesiunea De Creanta Facuta De Catre Banca Sau Ifn

Cesiunea De Credite Bancare poate fi cotestata mai ales ca prin cesiune in sine nu se poate ceda de fapt contractul de credit ci din contra, doar creanta.

In conditiile in care se cesioneaza doar creanta, evident nu mai pot curge dobanzile si nici celelalte conditii contractuale nu mai sunt active, cum ar fi comisioane sau dobanzile penalizatoare colosale.

Vedeti si cum instanta anuleaza executarile silite pentru ca nu este recunoscut caracterul executoriu al unui credit/creanta cesionata catre un recuperator de creante-

https://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/premiera-sentinta-definitiva-creditele-vandute-catre-recuperatori-nu-pot-fi-executate-avocat-cuculis/

In caz contrar, executarea sau notificarea firmei de recuperari, este ilegala.

ATENTIE – art. 58 alin. (1) din O.U.G. nr. 52/2016 stabileste posibilitatea debitorului cedat de a opune cesionarului orice mijloc de apărare pe care l-ar fi putut invoca în fața creditorului cedent.

Mii de procese pornite de catre debitori pentru anularea executarilor silite-

Haideti sa vedem distinctiile :

a) Cesiunea de contract:

Art. 1315 cod civil 

Noţiune

(1) O parte poate să îşi substituie un terţ în raporturile născute dintr-un contract numai dacă prestaţiile nu au fost încă integral executate, iar cealaltă parte consimte la aceasta.

(2) Sunt exceptate cazurile anume prevăzute de lege.

b) Cesiunea de creanta  –

Art. 1573 cod civil 

Forma cesiunii

(1) Creanţa este cedată prin simpla convenţie a cedentului şi a cesionarului, fără notificarea debitorului.

(2) Consimţământul debitorului nu este cerut decât atunci când, după împrejurări, creanţa este legată în mod esenţial de persoana creditorului.

Lucrurile deja devin clare in conditiile in care analizam si dispozitiile legii 190/1999 dar si conditiile din oug 52/2016 si oug 50/2010(modifica prin oug 52/2016) in care se arata conditiile in care un recuperator de creante poate primi o creanta de la o insitutie bancara –

Niciun debitor nu si-a dat acordul pentru cedarea CONTRACTULUI astfel incat unele entitati precum ERB NEW FUNDING BV II dar si cu complicitatea BANCPOST si-au inselat clientii punandu-i  sa semneze acte aditionale cu noii creditori desi ei nici macar nu stiau asta!

Insa in cazul celorlalte banci nici nu incape in discutie cesiunea de CONTRACT fiindca pe de-o parte aceasta era ilegala atunci cand era facuta catre un recuperator de creante fiindca nu era de acelasi nivel ca banca(sub forma aptitudinilor legale) iar cu privire la entintatile din afara tarii s-a intamplat acelasi lucru, cesiunile erau ilegale.

In ce conditii un recuperator poate sa primeasca o creanta de la banca sau ifn?

Contestare Cesiune Credit Bancar in conditiile in care bancile v-au vandut creantele catre recuperatori ce nu aveau dreptul sa adauge dobanzi.

In primul rand, cesionarul trebuie sa fie o entitate autorizata de BNR;

 • recuperatorul nu va avea dreptul sa sicaneze debitorul; ( primiti telefoane repetate si amenintari? ii puteti chema in judeata pentru daune);
 • de asemenea recuperatorul de creante trebuie sa conlucreze la un plan de restituire a datoriilor debitorului conform veniturilor sale; ( da, da daca nu respecta acest lucru iarasi folosesc o procedura ilegala);
 • recuperatorul de creante trebuie sa fie o persoana juridica inregistrata legal si sa aiba cel putin un reprezentat in Romania ( deci gata cu recuperatorii ce dadeau cu undita din Olanda in Romania).

Oug 52/2016 ii apara pe debitori impotriva abuzurilor – Trebuie sa fiti precauti si sa contestati actele de executare sau cesiune atunci cand vin daca va aduc un prejudiciu.

Vedeti ce obligatii trebuiau indeplinite de catre banca sau ifn si daca nu au fost respectate puteti contesta cesiunea si executarea silita – 

Articolul 70 (1) din recent modificat din oug 50/2010 arata –

(2) Contractele de credit şi creanţele rezultate din acestea pot fi cesionate numai către creditori, astfel cum sunt definiţi la art. 7 pct. 5. (3)

Acest lucru inseamna ca numai catre creditori de acelasi RANG adica tot banci, altfel este ILEGAL!

Creantele neperformante pot fi cesionate DOAR catre anumite entitati in schimb , nu vor putea fi adaugate dobanzi.

(4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), creanţele rezultate din contractele de credit neperformante, pentru care creditorul a declarat scadenţa anticipată ori a iniţiat procedura executării silite a consumatorului, pot fi cesionate către entităţi care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe, astfel cum sunt definite la art. 7 pct. 17.

În materia cesiunii unei creanțe ipotecare, Legea nr. 190/1999 condiționează valabilitatea convenției de calitatea specială a cesionarului, care, conform art. 24 din actul normativ arătat, trebuie să fie o instituție de „același tip” cu cedentul sau o „altă entitate reglementată în acest sens prin legi speciale”.

Atentie la ce drepturi aveti si invocati-le in cadrul contestatiilor la executare.

Consumatorul trebuie sa fie informat de cesiune – altfel cesiunea este nula si in caz de executare silita si aceasta poate fi anulata prin intermediul unei contestatii la executare silita sau  Contestare Cesiune Credit .

 • Debitorul Consumator este informat cu privire la cesiunea prevăzută la art. 70.
 • Cesiunea, individuală sau în cadrul unui portofoliu de creanţe, devine opozabilă consumatorului prin notificarea adresată acestuia de către cedent.
 • (2) Cesionarul contractului de credit, respectiv cesionarul creanţei, este obligat să aibă sediul social, o sucursală sau un reprezentant în România pentru rezolvarea eventualelor litigii şi pentru a răspunde contravenţional şi/sau penal în faţa autorităţilor publice.
 • (3) Cesiunea se notifică de către cedent consumatorului, în termen de 10 zile calendaristice de la încheierea contractului de cesiune, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
 • (4) Notificarea este redactată în scris, într-un limbaj clar, vizibil şi uşor de citit, fontul utilizat fiind Times New Roman, mărimea de minimum 12, pe hârtie, şi vor menţiona cel puţin următoarele:
 • a) numele şi datele de contact, inclusiv numărul de telefon, fax, e-mail ale creditorului, ale entităţii care va încasa de la consumator sumele pentru rambursarea creditului după cesiune, precum şi, după caz, ale reprezentantului acesteia din România;
 • b) numele creditorului original de la care a fost preluată creanţa;
 • c) data la care s-a realizat cesiunea;
 • d) cuantumul sumei datorate şi documentele ce atestă această sumă;
 • e) conturile în care se vor efectua plăţile.

Ati fost cesionat catre un recuperator de creante si debitul dvs. a crescut in loc sa scada? Contestare Cesiune Credit

Atunci puteti formula o contesatie fie la executare daca sunteti in executare fie bazata pe intinderea debitului.

(5) În plus faţă de obligaţiile prevăzute la alin. (4), entităţile care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe atenţionează consumatorul cu privire la:

a) termenul în care consumatorul ia legătura cu entitatea care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe.

Acest termen nu poate fi mai mic de 5 zile lucrătoare de la data primirii notificării de către consumator;

b) dreptul de a transmite entităţii care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe o contestaţie a existenţei debitului ori a cuantumului acestuia în termen de 30 de zile calendaristice de la primirea notificării;

c) un alt drept este acela  de a primi răspuns în termen de 15 zile calendaristice la contestaţia formulată;

d) dreptul consumatorului de a se adresa direct instanţei de judecată în cazul în care contestă existenţa debitului ori a cuantumului acestuia;

e) faptul că necontestarea de către consumator, în termenul de 30 de zile calendaristice, a debitului nu reprezintă o recunoaştere a sumei de către acesta şi nu îl privează pe consumator de dreptul de a se adresa instanţei de judecată.

ATENTIE – Contestare Cesiune Credit in fata instantei de judecata – Nu uitati, entitatile de recuperare a creantelor nu au dreptul sa adauge dobanda contractuala de la contractul bancar cumparat.

Spre exemplu recuperatorul strain Agio Wierzytelnosci Plus pierde procesul de contestatie la executare, pentru demararea ilegala a executarii silite. Contestare Cesiune Credit

Atentie – recuperatorul nu are dreptul sa declare scadenta anticipata a creditului.

Cesiunea de credite bancare in Romania s-a facut in mii de cazuri in mod ilegal.

Nu pierdeti sansa de a face fie contestatie la executare in 15 zile de la primirea actelor fi contestatie la intinderea debitului in 30 de zile de la primirea cesiunii de creanta.

Aici gasiti si mai multe despre alti recuperatori de creante ce au fost infranti in instanta si poate ca ar fi bine sa verificati si elementele prin care am reusit sa le anulam executarile silite

– https://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/definitiv-ddm-invest-xx-ag-pierde-contestatia-la-executare-instanta-anuleaza-executarea-silita-ddm-invest-xx-ag-pornita-ilegal-avocat-cuculis/

Aveti probleme cu bancile sau ifn-urile?

Puteti stabili o programare la sediul nostru – Aici sau puteti completa formularul de mai jos – 

21 comments to “Cesiunea De Credite Bancare Catre Entitati Din Afara Tarii Sau Recuperatori-Contestare Cesiune Credit”
 1. Buna ziua ! Va salut cu respect !
  Stiti cumva o.u.g 52/2016 mai este in vigoare ? Eu am vazut ca a fost declarata neconstitutionala. Multumesc.

  • Buna seara!
   Am avut un credit la Bancpost cesionat către Getbackrecovery si in urma executării silite am plătit prin intermediul executorului judecătoresc datoria(negociată cu contract) si dupa 2 ani si jumatate am primit notificare de cesiune de la kruk cum ca ar fi preluat creanta,bineinteles suma dublată.Am toate documentele:chitanța cu suma achitată si contractul cu înțelegerea sumei pt a stinge datoria,încheiere de stingere a datoriei de la getbackrecovery si cum ca nu mai au nici o pretentie, încetarea executării silite de la executor întrucât s a stins datoria.Ce ma sfătuiți să fac împotriva unui astfel de abuz?Efectiv e bătaie de joc.

 2. As dori o progamare l urgenta.sant intro situatie grava mi au luat casa in doua luni si miau pus o dobanda de 300 ron pe zi si evident ca nu am putut sa platesc .edte strigator la cer ce mi au facut .ma puteti ajuta va multumesc

 3. Buna ziua dl. avocat.

  Am doua credite la OTP Bank (performante, fara restante) amandoua au fost cesionate in Olanda (OTP Financing Solutions) in perioada 2009 – 2015.

  Anul acesta, dupa lungi solicitari si notificare pt. Darea in Plata am reusit sa ajung la intelegere cu banca, am facut conversia din chf in lei si mi-au acordat un discount.

  In acest caz, mai pot formula pretentii pentru recuperarea dobanzilor si comisioanelor platite in perioada cesiunii?

  In noile contracte sunt intradevar prevazute si enumerate cateva obligatii de renuntare la pretentii de natura financiara din vechile contracte dar eu nu am gasit nimic care sa-mi interzica sa formulez pretentii de natura financiara din cesiunea ilegala a acestor 2 contracte, iar sumele rezultate din achitarea dobanzilor si comisioanelor in acea perioada sunt foarte mari.

  Daca exista vreo sansa de recuperare as dori, cu ajutorul dvs.sa deschid actiune in instanta pe aceasta tema.

  Va multumesc foarte mult si pt. buna colaborare anterioara si in special dnei av. Diana Badea pentru profesionalismul si amabilitatea dovedita in rezolvarea cauzei.

  Cu deosebita stima.

 4. Bună ziua! Ma numesc Daniel și Sunt în executare silita din 2010 pentru un teren de 3000 mp, nu au reușit sa l vina la licitație, de 9 ani se chinuie, acum am primit o notificare precum ca BCR intenționează sa cesioneze creanță către o firma de recuperare, e vb de 72 mii euro cu tot cu penalități, cum ma sfătuiți sa acționez? Mulțumesc anticipat cu respect DANIEL

  • Ma numesc Lazarescu Irinel ,anul trecut am obtinut un amprumut an valoare de 66000 lei,de la otp bank,de nevoi personale.Mai este ancheiat si un contract de ipoteca mobiliara asupra conturilor si a viitoarelor conturi detinute de mine.Mentionez ca la adresa unde locuiesc legal,este propietar fratele meu,dar el nu face obiectul contractului cu otp bank.As dori sa stiu daca poate fi executat silit imobilul respectiv ,deci fratele nu a semnat nimic la banca ca girant ,deci nu este parte an contractul cu banca.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.