Formular Plangere Penala Credite Exportate Pentru Care S-au Incasat Dobanzi Bancare Ilegale De Catre Recuperatorii De Creante – Avocat

Creditele aflate in desfasurare cesionate catre alte institutii decat banci sau ifn-uri nu sunt purtatoare de dobanzi bancare contractuale!

Actualizare 2020 – 

Creditul dvs. a fost cesionat catre recuperatorii de creante? Puteti anula toate dobanzile platite catre aceste institutii avand in vedere ca nu puteau sa va perceapa dobanzi contractuale- Vedeti raspunsul emis de ANPC !

In premiera BANCPOST AMENDATA SI OBLIGATA SA VA RESTITUIE TOTI BANI E CARE I-ATI PLATIT CATRE INSTITUTIILE DE CREDIT UNDE ATI AVUT CREDITUL EXTERNALIZAT-

ATENTIE – In instanta se pot recupera dobanzile contractuale platite catre EFG SI ERB NEW FUNDING II BV si alte entitati din afara tarii.

In aceeasi situatie este si OTP BANK DAR SI CREDIT EUROPE BANK!

Din 2005 si pana in prezent, bancile comerciale din Romania au ales sa faca “banking”, cu dvs. prin metode abuzive. Nu si-au respectat partenerul de drum si cu atat mai mult in 2020  acest lucru este cu atat mai vizibil.

Scopul formularului( din josul paginii) este acela de a formula o plangere penala colectiva/individuala, adresata DNA si de a ne adresa instantei de judecata civile pentru a constata acest ABUZ(explicam de ce DNA) prin care sa se cerceteze abuzul savarsit de anumite institutii bancare din Romania, ce au exportat in afara tarii sau chiar in tara, catre institutii ce nu aveau aptitudinea necesara sa incaseze dobanzi bancare, pentru creditele romanilor, aflate in desfasurare  si astfel sub paravanul platii ratelor, catre banca, s-a ascuns de fapt ca plata se facea catre un creditor extern(nebancar) ce nu avea dreptul sa incaseze aceste dobanzi.

De ce plangerea este de competenta DNA?

Legea numarul 255 din 2013 la capitolul III ne arata ca “(1) Sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie infracţiunile prevăzute înLegea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, săvârşite în una dintre următoarele condiţii:
a) dacă, indiferent de calitatea persoanelor care le-au comis, au cauzat o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a 200.000 euro ori dacă valoarea sumei sau a bunului care formează obiectul infracţiunii de corupţie este mai mare decât echivalentul în lei a 10.000 euro;

Valoarea prejudiciului GLOBAL adica pentru toti cei care au platit dobanzi nedatorate catre firme cu un singur angajat in afara tarii, este de 100 de ori mai mare decat 200.000 de euro.

Este ilegala cesiunea de credite catre firme din afara tarii care nu sunt banci sau ifn-uri?

NU, cesiunea in sine NU este ilegala, insa este ILEGALA INCASAREA DOBANZII ,astfel, trebuie inteleasa diferenta clara intre cesiunea de creanta si cesiunea de credite.

Daca cesiunea se face cu privire la suma si nu la credit iar ea este cedata catre o firma din afara tarii ce nu este decat un simplu SRL si catre o banca, atunci asa cum am explicat DOBANZILE SUNT INTERZISE.

Condiţiile cesiunii de contract Art.1315 NCC permite cesiunea drepturilor şi obligaţiilor deţinute de una dintre părţi (cedent) către un terţ faţă de momentul formării contractului (cesionar), terţul devenind astfel parte în contract şi urmând a avea o relaţie contractuală cu co-contractantul iniţial (contractantul cedat).

Condiţiile de bază ale cesiunii contractului sunt ca (1) prestaţiile să nu fi fost încă integral executate şi (2) contractantul cedat să consimtă la cesiunea contractului.

Cesiunea de creanta, a sumei de bani efective art 1556 Cod Civil  (1) Cesiunea de creanţă este convenţia prin care creditorul cedent transmite cesionarului o creanţă împotriva unui terţ.

Diferente?

Daca intre Banca si Recuperatorul de creante se incheie un contract de cesiune de creante atunci recuperatorul nu are dreptul sa perceapa dobanzile aferente contractului de credit fiindca nu a primit contractul ci doar creanta, ce poate avea doar o valoare FIXA, respectiv, suma pe care imprumutatul o datoreaza bancii la momentul cesiunii creantei.

Daca intre Banca si Recuperatorul de creante se inchide un contrat de cesiune de contract, acesta este ILEGAL SI NUL si evident ca recuperatorul NU ARE DREPTUL SA INCASEZE DOBANZI.

Rationamentul este unul logic, dat fiind faptul ca un contract de credit, un imprumut bancar, nu poate fi incheiat decat de un anumit tip de creditor si anume cel banacar sau nebacar insa sub coordonarea BNR. Daca contractul de credit ar fi cesionat catre un recuperator de creante care este un S.R.L, acesta NU AR AVEA CALITATEA NECESARA DATA DE LEGE pentru a putea sta parte intr-un contract de credit unde ca si calitate primordiala, imprumutatorul sau creditorul trebuie sa fie Banca Comerciala ORI Institutie financiara Nebancara.

avocat cuculis dna dosare penale deschise baci

 De ce nu este legal ca atunci cand creditul este exportat catre orice alta institutie in afara de o banca sau ifn, aceasta sa incaseze dobanzile bancare din contract?

Acest lucru deriva dintr-o serie de aspecte ce DOAR coroborate duc catre aceasta concluzie, dupa cum urmeaza –

In primul rand, care este conditia esentiala, pentru ca o anumita persoana juridica sa poata functiona in legalitate din punctul de vedere al legii?

OUG 99/2006 aceea ce reglementeaza activitatea bancara in Romania –

Art. 5.

(1) Se interzice oricărei persoane fizice, juridice sau entitate fără personalitate juridică, ce nu este instituţie de credit, să se angajeze într-o activitate de atragere de depozite sau de alte fonduri rambursabile de la public, într-o activitate de emitere de monedă electronică ori într-o activitate de atragere şi/sau gestionare de sume de bani provenite din contribuţiile membrilor unor grupuri de persoane constituite în vederea acumulării de fonduri colective şi acordării de credite/împrumuturi din fondurile astfel acumulate pentru achiziţionarea de bunuri şi/sau servicii de către membrii acestora.

Legea 312 a BNR –

ARTICOLUL 25
Reglementarea, autorizarea şi supravegherea prudenţială
a instituţiilor de credit
   (1) Banca Naţională a României are competenţa exclusivă de autorizare a instituţiilor de credit şi răspunde de supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit pe care le-a autorizat să opereze în România, în conformitate cu prevederile Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancară, cu modificările şi completările ulterioare.
Legea camatariei 216/2011
Art. 3
(1) Darea de bani cu dobanda, ca indeletnicire, de catre o persoana neautorizata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(2) Sumele de bani obtinute prin savarsirea infractiunii prevazute la alin. (1) se confisca.

ATENTIE – Un simplu SRL,SA,SCSA,SCA, sau orice alta forma de organizare, ce nu este conforma legilor in vigoare, autorizata de catre BNR, nu poate functiona legal si nu poate incasa dobanzi bancare.

In urma plangerii penale conform dispozitiilor  legale in vigoare se va cere siConstituirea ca parte civilă (1) Constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătoreşti. Organele judiciare au obligaţia de a aduce la cunoştinţa persoanei vătămate acest drept.

DOVADA CA ATI PLATIT DOBANZI CONTRACTUALE SI CEI CATRE CARE ATI FOST CESIONATI NU AVEAU ACEST DREPT

Cum pot sa stiu daca creditul meu a fost exportat?

Acest lucru il sesizati daca ati primit din partea bancii o informare prin care vi se aduce la cunostiinta ca ati fost cedat catre o firma ce poate avea de multe ori nume apropiat cu cel al bacii, tocmai pentru a va induce in eroare.
De preferat este, atunci cand nu stiti acest lucru, sa depuneti o cerere la banca pentru a va raspunde acestei intrebari.
Perioada in care creditul dvs. a fost exportat si dvs. ati platit dobanzi bancare,  acestea au fost platite ilegal catre acele firme fara calitatea necesara solicitata de catre lege pentru a percepe dobanzile aferente contractului, practic dvs. trebuia sa platiti DOAR principalul din graficul de rambursare.
Aceste lucruri vor fi sustinute  in plangerea penala, ce urmeaza sa o adresam DNA.
Aici gasiti si raspunsul BNR cu privire la aceasta nedreptate si momentul la care am anuntat acest lucru  –
Pentru a decapita balaurul plangerea penala o facem PROBONO pentru toti ce implicati care merg in litigiile civile!
FORMULARUL DE INSCRIERE IN PLANGEREA PENALA COLECTIVA PENTRU CREDITELE EXPORTATE  SI PENTRU CARE S-AU INCSAT DOBANZI BANCARE ILEGALE

Av.Drd. Cuculis

247 comments to “Formular Plangere Penala Credite Exportate Pentru Care S-au Incasat Dobanzi Bancare Ilegale De Catre Recuperatorii De Creante – Avocat”
 1. Buna ziua .v-am trimis 2 situatii diferite in care ma afli si încă nu am primit raspuns.va rog frumos sa îmi spuneti o părere.Multumesc frumos

   • Bună ziua!
    În anul 2007,am făcut un credit ipotecar la OTP BANK ROMÂNIA-Sucursala Sibiu în valoare de 40600 CHF,am achitat ratele lunar conform graficului de rambursare.
    În 2016, am refăcut contractul cu banca mai având de rambursat 85,679.58 RON.
    În anul 2007, când am făcut împrumutul valoarea CHF, era sub 2(doi) RON.
    Am șanse de câștig dacă dau banca în judecată???
    Vă mulțumesc pentru colaborare!

  • Buna ziua.am avut un credit la Bancpost in valoare de 3150 CHF ,din care am achitat 637 CHF.in anul 2013 nu am mai putut plati si creanta a fost preloata de sc erb new europe funding ,prin executorul jud. firma la care lucrez a facut propire platind rate pana in prezent conform unui desfasurator in lei.conf.hj.suma de11242 ron,echivalentu sumei CHF .zilele acestea mam interesat la executorul jud.daca mai am de plata si mi-sa spus ca mai am 6800ron dobanzi calculate. nustiu ce sa fac sunt 8 ani de cand platesc si nu mai termin pur si simplu sunt disperata VA ROG AJUTATIMA…..

  • Eu am făcut conversia in lei. Anterior am primit o adresă prin care mi se aducea la cunoștința faptul ca otp România a adus creditul meu in România de la o adresa din Olanda. Este vorba de perioada 2007 – 2016. Se mai poate face ceva ?

  • Am luat in 2006 4000 lei de anunci pina in prezent am platit rata lunara de 100 -120 lei la momentul actual mai am de platit 3289 lei de curind am primit o infirmare de la banca transilvania in calitate de client ERB si nu EFG cum este contractul semnat in 2006 platesc rata lunara la BT. de exemplu suma minima de plata 196,34 dun care comision de administrare 98,92 dobinda 45 lei

  • Am avut un contract in sensul acesta cu BCR Banca pentru locuinte care a ajuns la maturitate anul trecu(2019)In luna iunie și mă simt înșelat de către aceștia prin nerespectarea termenilor contractuali, prin faptul că nu mi s-au virat banii-prima de la stat, le care la data încheierii contractului(cu 5 ani in urma-2014)Banca si-a asumat raspunderea aducerii la îndeplinire a contractului și acum se activează ca statul ar fi răspunzător.
   Am toate actele posibile la dispoziția dumneavoastra pentru am ajuta in solutionarea cauzei.
   Va multumesc mult.

  • Buna ziua,am un credit din 2006,am fost executat ai am.platit toată suma care era în executare,respectiv 5600 lei..am primit chitanța de la recuperator și a spus că e totul închis,dar,din păcate ,nu am știut să cer toate documentele care sa ateste acest lucru..fapt pt care m-am trezit dat la recuperator după 1 an că mai am de plată o sumă restanță de 2000 lei,care s-au făcut acum 4000..deci,practic mai plătesc o data suma…plus că m-au tot dat din recuperator in recuperator..că rog să mă îndrumări ce sa fac

  • Bună ziua si eu am primit o înștiințare ca mise vor bloca conturile dupa 11 aniam luat un produs prin banca si am platit aproape tot dar mau dat la recuperatori KRUK ce pot face Va multumesc

  • Am două credite luate în 2017 si contractele au fost vândute în 2019 către KRUK. Nu am plătit timp de 10 ani cât nu am avut serviciu, în prezent lucrez de 2 ani si am poprire pe salariu de 50 %. Firma la care lucrez nu a virat cota către KRUK 2 luni, drept pt care mi s-a pus sechestru pe mașină,creditul a fost făcut cu buletinul nu am girat cu nimic, creditul inițial s.a dublat in toți acești ani. Cum pot afla daca creditul s.a prescris sau daca e normal sa mi se puna sechestru pe autoturism. Mulțumesc anticipat.

 2. Buna seara,
  Daca am semnat un act aditional in 2010 in care aveam trecut ca parti ,,creditor initial” Bancpost si ,,creditor actual” EFG NEW EUROPE FUNDING II B.V. Olanda inseamna:
  1.ca am recunoscut, prin semnatura, ca noul meu creditor este EFG NEW EUROPE FUNDING II B.V. Olanda, nu? desi vreo alta notificare nu am primit. Doar am fost ,,imbroboditi” atunci ca de fapt sunt doar Bancpost etc si etc;
  2. ca EFG NEW EUROPE FUNDING II B.V. Olanda fiind un SRL cum este specificat foarte clar in actul aditional la parti, nu ar trebui sa-mi incaseze dobandala platile facute, nu?

  Multumesc anticipat de raspuns!

   • Buna ziua,

    Dupa inscriere pe formular, se primeste o confirmare?

    V-am trimis pe mail toate documentele ctr + acte aditionale spre analiza, dar inca nu am primit nici o confirmare de primire.

    Multumesc

    • Am un contract cu Unicredit din 13.12.2010 si nu am platit cateva rate si a fost cesionat creditul in iunie 2013 la kruk. Platesc si acum la kruk si mai pana in 2023. Pot recupera dobanzile? Multumesc!

    • Buna ziua, am doua popriri pe cont din luna ian. 2019, pana acuma stiam ca firma la care lucrez imi plateste datoria, adica imi directioneaza jumatate de salar catre executori. Astazi am aflat ca firma mi-a tras banii respectivi din salar, dar nu a platit nici o datorie catre executori, ce ma indrumati sa fac? Si care ar putea fi consecintele ca nu s-a facut nici o plata pana acuma?

  • Buna ziua. Am avut un contract de imprumut pentru firma la care eram administrator. Firma a dat faliment iar bsnca s-a indreptat impotriva mea. Ulterior a cesionat contractul catre o firma de recuperare. Creditul a fost achitat dar platesc incontinuare , zice ca dobanzi. Ma incadrez in situatia expusa de d-voastra?. Ca multumesc!

 3. Buna seara , o intrebare creditul nostru a fost vandut de Raiffeisen pt o firma greceasca si firma greceasca la randul lui pt firma Top Factoring , ce sanse avem pt recuperarea dobanzii ? V a multumesc anticipat

 4. Este valabil si pentru debitorii care din diverse motive nu au mai achitat ratele si acum se afla in executare silita inceputa de cesionar SRL?

  • Acolo discutam despre o contestatie la executare si tineti minte ca cel ce a inceput executarea silita nu are dreptul sa va aplice dobanzile bancare, chiar si in executare silita. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 5. Buna seara , o intrebare creditul nostru a fost vandut de Raiffeisen pt o firma greceasca si firma greceasca la randul lui pt firma Top Factoring , ce sanse avem pt recuperarea dobanzii ? V a multumesc anticipat

 6. Bună ziua, am fost executat silit de eos internațional, mam pomenit cu o suma dublă față de ce am luat,ce pot face?

 7. Buna ziua. La doua luni de zile de cand am contractat creditul 20.03.2008, OTP ma instiinteaza ca acest credit este cesionat catre OTP Ungaria. Din surse stiu ca el a plecat de acolo spre Olanda. Mentionez ca in acel moment nu aveam nici 1 zi intarziere. Cand am fost acum 2 saptamani la Banca, mi-au comunicat ca a ajuns din nou la OTP Romania. Nu este posibil asa ceva

 8. Buna ziua. Ma aflu si eu in situatia unui credit in CHF, luat la OTP, si cesionat ulterior. V-am trimis un mail si un mesaj pe Facebook cu rugamintea, cand timpul va permite, sa discutam mai in detaliu. Multumesc.

 9. Buna ziua! Am un credit de nevoi personale, in valoare de 14.000 la OTP bank, deschis in mai 2014. Am intirzieri de plata dar nu asa mari, pina in 90 de zile! Am avut o singura data intirzieri de 100 de zile, moment in care OTP-bank mi-a trimis dosarul la o firma de executare silita ! Va rog mult sa-mi spuneti daca aceasta metoda este prioritara ,sarindu-se peste cea a popririi pe salariu! Ma ingrijoreaza faptul ca-mi pot lua casa pentru o valoare asa mica , raportata la pretul unei case!!! Va multumesc!

 10. TOATA DOCUMENTATIA D-VOASTRA ESTE FOARTE LOGICA SI PROFESIONISTA-CRED CA AM MAI AFIRMAT ACEST LUCRU-,PROBLEMA MEA ESTE CA AM INTELES CEEA CE DV .SPUNETI;DAR UITINDU-MA IN ACTELE PE CARE LE AM,NU STIU SA DISCERN;NU INTELEG TERMENII DE STRICTA SPECIALITATE,NU POT LEGA EVENIMENTELE,CARE SA SCOATA IN EVIDENTA EVENTUALE INADVERTENTE-POATE PENALE.MENTIONEZ CA AMTRIMIS COPII DUPA DOCUMENTELE PE CARE LE AM IN ACEST MOMENT D-NEI CATALINA PE MAIL-UL DUMNEAEI.MULTUMESC !CU RESPECT,CARARE C

   • Am un creditla Banca transilvania..am sunat la ei sa renegiciez rata.. Ca nu am mai putut plati aceiasi suma divortând..si nu au acceptat propunere.. Si asa nu am mai putut plati rata ulterior am ramas si fara loc de munca.. Si m-am trezit cu executare silita de la un executor din bucuresti.. Ce e de facut?Mentionez ca nu am bunuri pe numele mei.. Iar de muncit muncesc cu ziua cum s-ar zice..

 11. Domnule av, Cuculis Adrian,
  Va multumesc pentru prietenie>
  La categoria ABUZURI BANCI – RECUPERATORI SI EX. JUD. va relatez cazul meu INCREDIBIL!!
  In perioada 2004-2006 am garantat cu bunuri personale (terenuri) pentru o firma a fiului meu “LIDARIN SRL”, care in 2008 a intrat in faliment, fiind radiata din reg. com., ramanind garantiile la dispozitia BCR Beius in vederea valorificarii lor. In 08.04.2014, primesc de la banca Volkbank unde eu si SC. Mobil Prod SRL firma pe care o administrez ( de atunci fara activitate) aveam cont, popriri si blocarea conturilor de la Ex. Jud. MIHALCEA BENONE din Negresti Oas, pentru suma de 1.243.817,56 RON x 5 =6.219.087,80 RON ,prin incuvintarea de la SUPORT COLECT. pt. Farcut Vasile, Farcut Maria (parinti) si Mobil Prod SRL Ce reprezinta sumele NU STIM. Am aflat cu greu de la BCR la sfarsitul anului 2015, diferentele ramase de la SC. LIDARIN SRL. dupa faliment si radiere, suma care e doar de 45.882 lei din contr. 262/2.03.2006 si 54.800 lei din contr. 857/7.06.2006, la care noi am fost garanti ipotecari. Dar suma INCREDIBILA de 1.243.817,56 Ron pentru fiecare contract si persoana, plus firma, nu reusim sa aflam de unde provine. De la acea data am incetat orice activitate, suntem pensionati de boala si cu POPRIRE pe pensie. !!! TRIST! Dar ce putem face?

 12. In anul 2008, o firma a fiului meu SC. BELDER COM SRL a contractat cu BT. Oradea un credit in suma de 280.000 Lei cu 17% dobanda, 30% dobanzi penalizatoare, alte 30% penalitati, 2% com de acordare, 1% semestrial la sold, 0,5 % com. de gestiune, 0,10% din soldul lunar tot com. de gestiune, pt. care motiv firma intra in faliment. Sunt obligat da iau prin Contr, de Novatiune, creditul ramas de 261.417 lei, avind garantiile mele pt. SC. CLAR SRL, care in aceleasi conditii intra si aceasta in faliment. Cele 3 active- restaurant, magazin si sediu, acoperea de cateva ori creditul. Dar dupa valorificarea lor prin Ex. Judiciar, vine BT. prin Ex. Judecatoresc Gardan Marius si pune poprire pe pensie si SECHESTRU pe alte 7 (SAPTE ACTIVE) terenuri intravilane si arabile si locuinta, blocandu-ne orice posibilitate de a vinde ceva, pentru a plati diferenta. Dupa faliment suma a ajuns aproape dubla !! 381.073 LEI. Din creditul initial s-a recuperat pana acum 215,713 LEI , iar suma tot creste. Aceste ABUZURI le consider PENALE, fiindca pe cale civila nu ma pot judeca cu ei, Sunt prea mic.
  Ce pot face?? .

 13. In anul 2007, prin Contractul de vinzare-cumparare cu garantie imobiliara, am cumparat un imobil casa de locuit si spatii comerciale prin EGNATIA BANK acum MARFIN- credit in suma de 502.000 lei. In anul 2008 firma intra in faliment, iar activul se VINDE prin lichidator judiciar, fiind adjudecat de banca MARFIN, fara licitatie la pretul de 538.332 lei + TVA 129.200 lei, Total 667.352 LEI, conf. Contract de vanzare cumparare si factura. OK. Dar dupa un an, in 24.10.2011, banca prin executor jud. a-mi pune poprire pe salar pentru suma de 237.142 lei !!! incredibil !! Acum in ian 2016, mai vine poprire de ANAF. Oradea pentru inca 135.200 LEI, dupa cinci ani. Intrebarea e cum sa valorificat la pret mai mare decat creditul si sa-mi vina in continuare aceste POPRIRI ? in suma de 472.342 lei. LICHIDATORUL EUREXPERT IPURL , mi-a comunicat atunci in 2009 ca firma a fost radiata si nu mai am nici o obligatie! CE SE POATE FACE in fata acestor ABUZURI ?

 14. Cunoașteți cazuri în care Volksbank a practicat externalizarea creditelor chf? Am avut un credit început în 2008 și refinanțat în lei la Transilvania în 2015

  • Am luat un credit de 6000 Ron,in anul 2008.in 2010 nu a mai putut păți,am platit 3000 am fost dat la diverse firme de recuperare,ultima fiind KRUK.Am fost judecat în lipsă firma cu sediul în Luxemburg.de un an jumate poprire pe salariu,suma datorată este de 11000,pe înștiințarea de executare.Creditul este la Bancpost,am plătit 4500pîna în prezent plus cei 3000 în primi doi ani.pîna nu a da la recuperare,nu am niciun contract de convenție.Cu stimă.

 15. Buna ziua,

  Am mai postat pe site un comentariu pe data de 11 ian dar vad ca inca nu a aparut.
  Era important pentru mine sa stiu daca mai continui sa platesc ratele care nu sunt deloc de neglijat ca valoare, sau fac ceva pentru a ma apara si demasca toate abuzurile pe care le-au facut impotriva mea inca din 2003 de cand am achizitionat acest credit.

  Deci pe scurt in 2003 am luat un credit ipotecar in dolari de la BancPost. Am facut tot posibilul pana astazi sa ne tinem sa-l platim, cu mici exceptii in sensul ca in 12 ani am avut cateva luni in care efectiv nu am putut sa platim ratele intregi sau 2-3 luni le-am sarit.

  In anul 2010 la solicitarea inspectorului de credit am semnat un act aditional in care BancPost apare ca creditor initial si EFG NEW EUROPE FUNDING II B.V. OLANDA apare trecut ca creditor actual.
  Ni s-a explicat si atunci si zilele trecute (dupa ce am citit artcolul dvs. si mi-am intrebat inspectorul de credit cine este acest EFG) ca la momentul respectiv s-a impartit portofoliul de credite si catre ei pentru ca fac parte tot din BancPost si doar pentru o mai buna administrare.

  Va rog sa-mi spuneti ce date detineti despre acestia si ce ar trebui sa fac mai departe.

  Va voi trimite pe mail documentele pe care le detin pentru analiza, dar va rog sa raspundeti si pe site pentru a fi utila informatia si altor clienti de ai BancPostului care sigur au si ei problema asta.

  Va multumesc anticipat!

 16. Buna seara,

  Revin cu aceasta postare pentru a mai pune o intrebare, a carei raspuns pe care il veti da sigur ajuta si multe alte persoane care sunt in aceeasi situatie.

  Acum cand am citit mai atenta primul act aditional semnat de noi in 2010, la creditul ipotecar luat in 2003 am vazut trecut la scopul incheierii contractului:

  ,, Intre creditorul Initial (adica BancPost) si Creditor (adica EFG NEW EUROPE FUNDING II B.V. OLANDA care este societate privata cu raspundere limitata su sediul in Amsterdam Olanda) a intervenit Contractul Cadru de Vanzare Cumparare Creante din data de 11.07.2008 (desi noi nu am stiut nimic pana la data semnarii acestui act in aprilie 2010), prin care s-a cesionat creanta de 12.500 USD izvorata din Contract, in consecinta, au inteles pe deplin faptul ca: (i) a avut loc schimbarea Creditorului initial care a fost inlocuit cu Creditorul si in ceea ce priveste toate garantiile personale si/sau reale mobiliare si/sau imobiliare, drepturile si actiunile constituite anterior in vederea garantarii obligatiilor rezultate din Contract; (ii) inteleg sa pastreze toate garantiile personale si/sau reale mobiliare si/sau imobiliare, drepturile si ctiunile constituite anterior in vederea garantarii obligatiilor rezultate din Contract si ca acestea au fost transferate catre Creditor si apartin in totalitate acestuia de la momentul transferului.
  Intre Creditorul initial si Creditor a intervenit Contractul Cadru de Administrare din data de 11.07.2008, prin care Creditorul initial a pastrat calitatea de Administrator al Contractului”

  Intrebarea este:

  Ce fel de contract este acesta: de cesiune de creanta sau de cesiune credit? Sincer m-a zapacit toata formularea lor ambilicata.

  Multumesc mult anticipat!

  • Exista in esenta doua tipuri de cesiune – de contract si de creanta. De aceea se ascund in spatele termenilor fiindca este ilegala cesiunea oricarui credit ce nu se afla in default. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 17. Buna seara, sunt in proces pe clauze abuzive, cu banca Piraeus, pt un credit nevoi personale fara ipoteca de 16400 chf.Nu am mai platit rata, am fost sunat de CYRCLE EUROPEAN, am mesajele Am un venit pe care pot fi executat, atat. .Ma incadrez in acest demers? In cazul casatoriei, viitorul sot preia acest credit si datoriile? CU stima,

 18. Buna ziua,
  Domnule avocat, cesionara creditului de la Europe Credit Impotecar IFN SA la EuropeCredit Bank NV poate fii considerat ca si motiv sa ma inscriu pentru plangerea panala?
  Multumesc mult.

 19. Buna ziua,

  Impreuna cu sotul, avem doua credite de nevoi personale garantate cu ipoteca, la OTP Bank Romania SA, unul in valoare de 70000 euro din 2010, iar celalat 6690 euro din 2011. Ambele au fost cesionate catre OTP Financing Solutions BV din Amsterdam (nu stiu exact data intrucat am pierdut notificarile de la Banca, insa sigur in 2012, prin martie, erau deja cesionate). In data de 23.11.2015 ne-au notificat ca OTP Financing Solutions BV din Amsterdam a cesionat creditul catre OTP Bank Romania SA, dupa ce in data de 20.11.2015, noi am depus o solicitare, pentru eliminarea comisionului de administrare credit reprezentand 0.1% din sold, si rambursarea sumelor achitate pana in acel moment. Ne-a surprins faptul ca ne-au raspuns dupa 30 zile, acceptand numai eliminarea comisionului, dar nu si rambursarea sumei achitate pana in prezent (cca 3500 EUR la creditul mai mare).
  Ne puteti spune, va rog, cum am putea recupera aceasta suma si cum ne-ar putea ajuta cesionarea ilegala a creditului, in acest sens?

  Va multumesc anticipat!

  • Buna ziua. Dvs. va incadrati atat pentru plangerea penala ce trebuie sa o formulati impotriva celor ce v-au incasat dobanzi ilegale cat si impotriva bancii cu actiune pe clauze abuzive. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 20. Buna ziua , am trimis prin mail , ce ma sfatuiti sa fac?Cu aceea soc de leasing, cred si soc de recuperare a pus cam 2500 de euro de dobanda. Va multumesc

 21. Buna seara,
  Am credit pentru apartament din 2008 in CHF, contract incheiat cu Credit Europe Ipotecar IFN S.A. semnat de mine pe 21.03.2008. In planul de rambursare a creditului anexat la contract este stipulat Credit Europe Ipotecar IFN S.A . Un alt plan de rambursare din 19.12.2008 e cu aceeasi denumire. Planul de rambursare din 23.04.2009 e emis de Credit Europe Bank NV cu sediul in Holland, Karsperldreef 6A 1101 CJ Amsterdam. Instiintarile de dobanda sunt trimise de Credit Europe Bank NV Holland prin Credit Europe Ipotecar IFN S.A. Bucuresti iar instiintarile de plata numai de Credit Europe Ipotecar IFN S.A Bucuresti.
  E externalizat creditul?
  Mai am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.
  In martie 2015 am fost la banca sa reactualizez ambele asigurari, si mi s-a spus ca nu pot sa-mi faca o noua asigurarea pe viata deoarece am implinit 50 ani si am platit numai asigurarea pe locuinta. Dar in momentul cand am semnat contractul de credit aveam deja 50 ani si am platit asigurarea pe viata din 2008 pana in 2015. Voiam la aceeasi banca. Nu am inteles de ce pana atunci am platit polita de asigurare pe viata. Ce masuri pot lua?
  Eu am mai trimis o aderare la grup dar fara detalii.
  Multumesc frumos!
  Cu stima,
  Silvia Lopatnic.

 22. BUNA ZIUA DOMNULE AVOCAT IN 2006 MAMA A FACUT UN ABONAMENT LA TELEKOM SI A ȚINUT ABONAMENTUL 8 LUNI DE ZILE DUPĂ ASTEA 8 LUNI NU A MAI AVUT BANI SĂ-L PLĂTEASCĂ SI TIMP DE 6 LUNI NU A MAI PLĂTIT ULTERIOR A VENIT O FACTURA DE 15 MIL PE CARE CU GREU A PLĂTIT-O DUPĂ ASTA A SUNAT LA TELEKOM SI A CERUT SA I SE ÎNCHIDĂ ABONAMENTUL CEA CE SA SI ÎNTÂMPLAT. DUPĂ 10 ANI DE ZILE PRIMEȘTE O NOTIFICATE DE LA GETBANK RECOVERY CUM CA AR AVEA DE PLATA SUMA DE 140 DE MILIOANE DE LEI O SUMA IMENSA ȚINÂND CONT CA MAMA IA 7 MIL PE LUNA.. ÎNTREBAREA MEA ESTE CE ASI PUTEA SA FAC IN SITUAȚIA ASTA
  AM FACUT GREȘEALA DE A SUNA LA IEI SI MA ASALTEAZĂ ZILNIC CU TEMEFOANE NU TOCMAI PLCUTE..
  VA MULȚUMESC

 23. BUNA ZIUA DOMNULE AVOCAT IN 2006 MAMA A FACUT UN ABONAMENT LA TELEKOM SI A ȚINUT ABONAMENTUL 8 LUNI DE ZILE DUPĂ ASTEA 8 LUNI NU A MAI AVUT BANI SĂ-L PLĂTEASCĂ SI TIMP DE 6 LUNI NU A MAI PLĂTIT ULTERIOR A VENIT O FACTURA DE 15 MIL PE CARE CU GREU A PLĂTIT-O DUPĂ ASTA A SUNAT LA TELEKOM SI A CERUT SA I SE ÎNCHIDĂ ABONAMENTUL CEA CE SA SI ÎNTÂMPLAT. DUPĂ 10 ANI DE ZILE PRIMEȘTE O NOTIFICATE DE LA GETBANK RECOVERY CUM CA AR AVEA DE PLATA SUMA DE 140 DE MILIOANE DE LEI O SUMA IMENSA ȚINÂND CONT CA MAMA IA 7 MIL PE LUNA.. ÎNTREBAREA MEA ESTE CE ASI PUTEA SA FAC IN SITUAȚIA ASTA
  AM FACUT GREȘEALA DE A SUNA LA IEI SI MA ASALTEAZĂ ZILNIC CU TEMEFOANE NU TOCMAI PLCUTE..
  VA MULȚUMESC

 24. Buna ziua,

  Va rugam sa ne spuneti daca nu ar fi bine, in prima instanta, sa ne adresam direct bancilor cu o solicitare scrisa clara de lamurire si “negociere” , cu argumente directe si la obiect din legislatie.
  Credeti ca ne-ar ajuta?
  Multumim!

 25. Sunt intr-o situatie fff delicata si as avea nevoie de un sfat , de o parere autorizata. Am mai transmit formularul de inscriere dar nu am primit raspuns. Stiu , sunteti extrem de ocupat . Va rog daca e posibil as dori sa vorbesc cu cineva la telefon pentru mai multe detalii.
  Cu stima,

  Elena Chibzui

 26. Buna seara.Domnule Avocat.Am cumparat o masina Dacia Logan prin BRD in anul 2007, pe numele baiatului .Din pacate nu am putut plati ratele 3 luni.In 14 . 12. 2013 am primit o instintare ptr.Executare Silita.Mam dus la Executor ca sa putem plati suma ceruta de banca 24500 Ron. in rate. La Banca am ajuns la o intelegere daca platim o suma mai mare din credit atunci putem plati lunar rata ramase.In 28.02.2014 am platit 15000 Ron din care Executorul a retras cheltuielie ptr.executare silita 2800 Ron.Din 11.04.2014 am platit lunar 500 ron pe contul dat de Banca .Dupa ce Banca nu a comunicat catre executor platile achitate,iar in luna 02.2015 iar am primit o instintare de catre executor sa predam talonul si cheile masini ptr.neplata creditului.Cind mam dus la Executor ca sa clarificam situatia si am aratat platile efectuate atunci mi sa spus ca pe contul Executorului trebuia sa efectuam rata lunara 500 de ron,Pana acum am platit 26500.Si inca mai cere 2560 ron.Cind am intrebat Executorul ptr.ce trebuie sa platim inca 2560 ron mi a zis ca Banca percepe dobanda lunare si in plus dobanda penalizatoare. Intrebarea mea este : Unde putem sa apelam in cazul asta?Va multumesc anticipat ptr.raspuns

 27. Buna ziua d-le avocat,

  Care este stadiul demersurilor privitoare la formularea plangerii penale pentru cesionarea de credite, mai ales a celor performante si cu garantie imobiliara?

  O actiune colectiva, pe banci, in aceasta materie v-ati gandit sa promovati? Dau una individuala?

  Cu respect!

 28. Buna ziu
  In anul 2008 am contractat de la Unicredit Tiriac Banc un credit de nevoi personale in cuantum de 29.300 ron (cf, contract).Am platit pana ii anul 2012, este adevarat cu unele intreruperi dar am platit cca.14000 lei. In anul 2012 m-am prezentat la banca sa platesc rata si penalizarile aferente.Mi-au spus ca banca au vandut datoria unei firme de recuperari fara sa se specifice numele acesteia.Mentionez ca nu am fost notificat de banca pentru a fi declarat creditul scadent.
  In anul 2013 m-am trezit executat silit am platit (chiar si in somaj fiind) pana la cesta data catre firma de recuperari cca 12780 lei. Acum cand m-am dezmeticit in data de 24.03.2016 am solicitat firmri de recuperari notificarea. In afara faptului ca mi-au solicitat doband de cca 3000 lei , am constatat ca datele din notificare nu corespund cu datele contractului meu, (decat adresa de corespondenta pe care am notificat-o bancii atunci cand am schimbat domiciliul) si creanta a fost vanduta catre Staford Credit S.A.R.L -Luxemburg, acesta a fost recesionata catre Serraghis Loan Management Ltd cu sediul la Larnaca si acestia imputernicesc pe Asset Portofolio Servicing SRL sa recupereze de la mine intregul credit si dobanzile aferente.
  In acesta notificare nici succesiunea derularii evenimentelor nu corespunde.
  Fata de cele expuse succint va rog sa ma sfatuiti ca nici nu stiu pe cine sa actionez in justitie.
  va multumesc

 29. Buna seara,d-l avocat,am intrat in legatura telefonica cu unul dintre asociatii sau colaboratorii d-voastra,d-l Claudiu ,am prezentat problema noastra pe mailul dumnealui,va rog sa-mi spuneti ce sfat concret imi puteti da? Va rog sa ne ajutati
  Cu respect
  Teodora

 30. Buna seara,am luat in 2006 un imprumut impreuna cu fostul meu sot Manta Viorel de la Wolksbank in valoare de 64.000 ,iar in 2014 Iulie banca a vandut creditul catre Rabon Credit Solutions Romania S.R.L,iar in Decembrie 2015 Rabon mi a vandut imobilul garantat pe termen de 31 ani.Sunt in proces cu Rsbon,dar refuza vehement sa depuna acte ce se cer in Istanta.
  Cum este posibil sa fie lasati sa vanda imobole stiindu se cate inegalitati se fac .Din cauza lor am ajuns pe drumuri iar Autoritatile nu iau masuri pt ai opri.
  Se poate daca se vrea foarte usor am dosar pe rol nr 17303/303/2014.
  Va multumesc!

 31. Revin si intreb ,daca trebuie documente si care sunt importante ,cele de la firma de recuperare ?de la executor ? deoarece de la banca cum ca a fost vanduta creanta (asa cum scrie in prima notificare trimisa de firma de rec.) nu am primit nici o instiintare.Mentionez ca s-a vandut creanta si nu creditul(m-am uitat prin cele zecile de scrisori primite)
  Multumesc

 32. Buna ziua,
  Cum aflam daca in plangerea penala pe care ati spus ca s-a facut deja, facem si noi parte.
  Am fost contactata de o colega a dvs. d-na Anamaria dupa ce am trimis toate copiile dupa contract si acte aditionale, dar doar atat. Nu mai stim nimic.
  Care e stadiul plangerii? Ce urmeaza?

 33. Buna, as dori sa stiu daca mesajul Dl Av Cuculis legat de plangerea penala impotriva recuperatorilor de creante probono, mai este de actualitate?
  Mentionez ca am 4 credite ipotecare externalizate, carora li s-au adaugat niste dobanzi(nu tocmai ortodoxe)

   • Eugenia
    Am avut un abonamet la Cosmote in 2014 am ramas datoare cu 150 lei Luna asta am primit in plic in care ma anunta ca daca nu schist 470 lei in 5 zile ma executa silit va rog frumoas sami spuneti ce pot sa fac eu nu am nici un venit si cum sa platesc in 5 zile atatia bani ?
    Va rog din inima ajutatima

    • Buna ziua. Sfatul meu pentru dvs. este sa nu faceti nicio plata fiindca este vorba despre o suma care s-a prescris. Daca vor aparea acte de executare silita, va las numarul de telefon si puteti sa ne sunati pentru a intocmi o contestatie la executare cu sanse de 100% pentru acel credit prescris. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 34. efg new europe funding II (actual erb new europe funding II ) este societate care are dreptul sa perceapa dobanzi?multumesc

 35. Buna ziua
  intrebarea mea este
  daca un credit luat de la Raiffeisen in anul 2008 poate fi cesionat la un srl
  s-au mai bine zis daca si banca Raiffeisen are credite cesionate la alte institutii decat banci sau ifn-uri

 36. Buna ziua
  intrebarea mea este
  daca un credit luat de la Raiffeisen in anul 2008 poate fi cesionat la un srl
  s-au mai bine zis daca si banca Raiffeisen are credite cesionate la alte institutii decat banci sau ifn-uri

 37. Buna ziua, va rog sa imi spuneti, daca am un credit ipotecar la RBS, iar acum platesc intr-un cont la CEE Collect pot sa ma inscriu pentru plangerea penala? Multumesc.

 38. Cu respect si admiratie pentru tot ceea ce faceti, domnule avocat, va salut!
  As dori sa va relatez pe scurt cazul meu: sunt executat silit (de 6 luni), de catre EOS, intr-un dosar de credit la BRD, in care am calitatea de co-debitor. Nu am beneficiat de banii respectivi, de fapt n-am avut nimic de-a face cu acest credit si am aflat numarul dosarului la momentul intrarii in vigoare a executarii. Mentionez ca nu am fost notificat de transferul creantei de la banca la firma de recuperare, nu dispun de dosarul de cesiune. Am ratat termenele, iar avocatii consultati mi-au spus ca nu se poate face nimic, singurul mod de rezolvare a situatiei fiind o negociere directa cu EOS. Singurele documente de care dispun sunt: contractul de credit-doar conditiile generale, decizia EOS de continuare a procedurii in justitie, somatia de executare silita de la executor si adresa poprire salariu.
  Credeti ca mai exista vreo alta posibilitate de rezolvare a problemei decat cea mentionata?
  Va multumesc anticipat!

 39. Buna ziua!
  Eu am luat credit de le Unicredit in 2008 de 15000 eur . Banca in 2013 dupa 5 ani de plata mi-a propus stingerea dobanzilor (care erau atunci la 14600 de euro ) contra unei sume de 4500 eur. Nu aveam de unde drept urmare creditul a fost vandut la o firma offshore unde am mai platit 4600 eur ca sa acopar valoarea care imi ceruse banca. De 2 luni m-am trezit cu poprire pe salar, conturi blocate( chiar si alea de credit), etc. si mi se cere sa platesc 15800 eur cu taxele executorului cu tot. Ce pot sa fac?

   • Am pornit 3 procese simultan :
    1.Suspendarea la suspendare -aprobat
    2.Suspendarea definitiva -respins
    3. contestatie la executare – amână cauza
    pentru a delibera.
    Imi este groaza acum dupa ce am pierdut suspendarea la executare, ce sanse mai am sa castig procesul (3)
    Spuneti-mi ce sa fac???

   • Buna ziua!
    Am inceput sa ma apar si am deschis 3 procese simultan:
    1. Suspendarea la suspendare – aprobata
    2. Suspendarea pana la definitivarea procesului -respinsa
    3.Contestatie la executare Amână cauza pentru a delibera
    Din moment ce am pierdut procesul cu suspendarea(2)
    ce sanse reale am sa castig cel de-al trilea proces?
    Ce mai pot face acum???

 40. Buna ziua,
  Eu am facut o cerere la Raiffeisen Bank. si am primit …

  Solicitarea dumneavoastra a fost inregistrata cu numarul 1-3425258938/13.05.2016 si a fost transmisa la analiza catre departamentul implicat.

  In momentul in care analiza se va finaliza veti fi contactat pentru a vi se comunica raspunsul.

  Pentru orice alte informatii va stam la dispozitie.

  Întrebarea e – cât timp trebuie sa aştept?
  şi dacă în acest timp, creditul meu revine în ţară mai pot face ceva?
  Mulţumesc anticipat.
  Cu respect, Alin

 41. V-am trimis dosarul meu cu situatia mea cu procesul intre ANPC si Bancpost.Eu am ajuns la capatul puteri,numai dumneavoastra puteti face lumina in dosarele exportate si al meu cu siguranta sa procedat la fel.Eu am trimis adresa la banca dar mi-a raspuns cu totul altceva numai ce am intrebat eu nu au raspuns.Va rog din suflet sa face-ti dumneavoastra lumina in cazul meu.

 42. Buna ziua!
  Am o poprire pe salariu in urma unei hotarari judecatoresti data in favoarea unui BEJ, la cererea SECAPITAL. Pe hotararea data scrie ca e fara cale de atac. O alta hotarare are si sotul ,intr un alt dosar, cu EOS KSI ROMANIA SRL, cu diferenta ca la el scrie ca e definitiva.
  Ambele hotarari le am primit in aprilie 2016.
  Este posibil sa nu ti se ofere nici o cale de a contesta aceste hotarari, mai ales ca la unul din dosare pot invoca prescriptia?!
  Va multumesc!

 43. Bună seara! V am trimis un email si v am cerut sprijinul din punct de vedere legal. Curge termenul de formulare a contestației în executare. Executarea este din partea unei firme de recuperari creante. Vrem ajutorul dvs. Speram sa ne răspundauzim cineva și sa preia cazul. Va mulțumesc!

 44. Buna ziua!
  In 2006 am contractat la BCR un credit contractat pentru alte persoane, care ulterior nu si-au mai respectat obligatiile, fapt pentru care am actionat in instanta persoanele si am castigat. In anul 2014 n-am trezit cu poprire pe pensie pentru o suma exorbitanta de 68000 lei, desi firma Krug careia ii concesionase creditul BCR primise sentinta definitiva prin care se specifica ca nu eu am fost beneficiarul creditului si prin care persoanele beneficiare recunosc acest lucru. Am contestat executarea, am pirdut si in prima instanta si la apel. Suma este exorbitanta, iar instanta a considerat ca este legal sa m-i se puna dobanzile exorbitante. Precizez ca am poprire atat pe pensie cat si pe sumele pentru care am instituit titlu executoriu si care intra in conturile Krug. Ma puteti indruma daca se mai poate face ceva, vis-a-vis de sua exorbitanta(dobanzi abuzive). Multumesc.

 45. Buna seara,eu am luat un credit in fraci elvetieni in anul 2007 pe 15 ani de la volksbank unde am si incheiat(am rambursat mai repede) in2014 am sanse la recuperare?

 46. Cu respect,va salut,o rugaminte,este valabil formularul de plangere penala si in cazul unui CAR-IFN,care face in TG-JIU legea asa cum doresc,dat fiind faptul ca sotul administratorei a fost seful baroului,actual executor judecatoresc.Ma puteti ajuta in sensul asta?Ma intereseaza o actiune in instanta dar nu in Tg-JIU…intelegeti motivul.

 47. Buna ziua . Eu am facut o refinantare a creditului in franci elvetieni de la Bancpost cu un credit in lei la BCR. Mai pot face ceva impotriva Bancpost pentru recuperarea dobanzii? Multumesc.

 48. buna seara, dl avocat
  acelasi lucru am patit si eu. un credit la brd, de20000 ron in 2007,platesc jumatate dar restul de 10000 ron nu mai pot si este cesionat catre krug. imi pun poprire pe salariu prin executor judecatoresc. si de la 10000 se da hotarare 17000 ron plus cheltuieli executor vreo 2500. total 20000 ron. incep sa platesc dar dupa ce achit vreo 7000 am sunat la krug sa vad soldul restant. o tipa de la juridic, roxana yasan imi spune ca am alti 8000 ron in plus dobanda adica vreo 24000 ron. intrebarea este la dvs.desi creditul restant la banca a ramas 10000 ron, de ce prin hotarare s/a stabilit 17000 iar dupa plata lunara si fara intarzieri a inca 7000, restul nu e 10000 ci 18000 ron . ce e de facut sau la dna se poate face plg chiar daca poprierea pe cont a inceput prin 2013.multumesc mult

 49. Buna ziua,

  In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale de la BCR. Am platit ratele pana in luna aprilie 2012.La data de 07.07.2014, a fost admisa cererea de incuviintare a executarii silite formulate de catre EOS INVESTMENT RO GMBH PRIN ADMINISTRATOR SC EOS KSI ROMANIA SRL. In luna septembrie 2015 am fost instiintat ca am conturile poprite la cererea BEJ Copuzeanu. Am luat legatura cu BEJ si am convenit sa achit in rate lunare suma restanta, pentru a-mi fi ridicate popririle de pe conturi. Mentionez faptul ca a fost poprit si contul BRD Prima Casa, iar rata virata in luna septembrie a fost transferata in totalitate in contul BEJ. Ce se poate face in situatia in care ma aflu?

 50. Credit Europe Bank N.V. are dreptul sa incaseze dobanzi.. Societatea e inregistrata in Olanda si creditul a fost exportat catre ei cativa ani…apoi a revenit Credit Europe Bank (Romania) S.A.?
  Creditul a fost contractat de la Credit Europe Ipotecar IFN S.A.

  E legala aceasta transmitere a creditului. Eu nu am semanat ci doar am primti informare prin posta

  Multumesc anticipat,

  Dragos Stanescu

  • Noi am descoperit de curand aceasta misculatie a lor de aceea ne-am coalizat si fiind sunt foarte multi pagubiti cu credite externalizate, vom putea sa actionam colectiv. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 51. Buna ziua,

  aceste nereguli legate de externalizarea creditelor se aplica sii daca creditul este ipotecar in Ron? am un astfel de credit din 12.2005, si aqcum suntem preluati de Banca Transilvania.
  In 2008 am avut dobanda de 8,25 %pa pt crediyl nostru. Dobanzile au scazut de-a lungul timpului. Este posibil sa ni se recalculeze si restituie aceasta dobanda retroactiv?
  Daca am intrebat la Transilvania mi s-a raspuns sa fac o cerere pentru alinierea dobanzii cu situatia actuala a dobanzilor ( undeva in jur de 4%) si sa mi se micsoreze astfel rata dupa recalculare. Va multumesc anticipat pentru raspuns

  • Buna ziua, nu exista niciun impediment, faptul ca discutam despre un credit in ron sau in orice moneda straina nu are importanta.Ei nu au dreptul sa va puna dobanzi si penalitati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 52. Si noi avem credit externalizat de la Bancpost catre ERB NEW EUROPE FUNDING II B.V va rog sa ne spuneti care sunt pasii de urmat in aceasta situatie pt a ne recupera banii.Va multumesc

 53. Buna ziua,

  Am un credit in CHF la Bancpost din octombrie 2008.

  Le-am cerut in scris sa imi spuna daca mi-au externalizat creditul, cand si catre cine. Raspunsul lor a fost ca nu mi-au externalizat creditul.

  Facand o verificare in internet banking, am vazut ca incepand cu anul 2011 (pentru ca de atunci au datele online) ceea ce eu am platit la ghiseul bancii imi apare in data scadenta ca se imparte intre principat rata credit si creanta catre EFG EUROLIFE.

  Credeti cumva ca EFG Eurolife este indreptatit sa primeasca rata mea (principal + dobanda).

  Va multumesc,
  Andreea

   • Buna ziua Dl. av. Cuculis si felicitari pentru toata activitatea dv-stra!

    Credeti ca daca aceste firme care nu sunt banci sau ifn-uri, care sunt active in domeniul servicii financiare, fara autorizatia Bancii nationale, nu sunt nici sub autoritatea Agentiei nationale de prevenire si combatere a finantarii terorismului si spalarii de bani, respectiv sub incidenta legii 656/2002? Va multumesc!

 54. Buna ziua!
  Am si eu o creanta pe societate care a fost la Volsbank si a fost vanduta catre Rabon Credit SOl. (firma de recuperari). Firma este in faliment, creanta fiind publicata in tabelul definitiv, dar intrebarea mea este daca as face contestatie la executarea imobilului societatii, s-ar amana executarea? Ar fi luata in considerare aceasta contestatie de catre judecatorul sindic?
  Multumesc. O zi buna!

  • Problema este ca va executa pe dvs pe persoana fizica, in cazul in care ati ataca clauza de renuntare la beneficiul de discutiune atunci ati putea sa il puneti in dificultate pe executor si sa va poata executa doar dupa ce executa firma! Cu stima, av Cuculis 0722298011

 55. Buna ziua!
  Am si eu o creanta pe societate care a fost la Volsbank si a fost vanduta catre Rabon Credit SOl. (firma de recuperari). Firma este in faliment, creanta fiind publicata in tabelul definitiv, dar intrebarea mea este daca as face contestatie la executarea imobilului societatii, s-ar amana executarea? Ar fi luata in considerare aceasta contestatie de catre judecatorul sindic?
  Multumesc!

 56. Buna ziua,
  Am avut un credit la Erb Retail Service IFN la care am achitat timp de 4 ani pana la sfarsitul creantei. Nu am incheiat contractul de credit si am folosit ulterior cardul de credit ajungand in imposibilitatea de a achita creditul. S-au implinit 2 ani de cand nu mai primisem nici o notificare de la erb retail service, iar recent am primit o instiintare de la Kruk Romania in care imi spun ca Erb Retail Service IFN a cesionat creditul catre Prospero Capital S.ar.l. cu sediul in Luxemburg si ca la data scadenta 06.09.2016 trebuie sa achit 4000 lei din care care componenta de principal este in valoare de 2560lei.
  Ce este de facut in aceasta situatie?
  Va multumesc!

 57. buna ziua,ma numesc iordache stefan,si in 2008,am luat un credit de nevoi personale in suma 5800euro,la banca romaneasca suc victoriei,am platit 2 ani,dupa care nu am mai avut venit,creditul mi a fost cesionat vandut la firma sc coface romania credit management services srl,firma care cere executarea mea silita ,in calitate de mandatar,apoi au inceput sa curga penalitatile ,datoria ajungand azi la suma de 9800euro,doresc sa stiu daca ma incadrez la contestarea ,anularea executarii silite ,conf cpc,84,si a penalitatilor,cu multumiri,

 58. Buna ziua ma intereseaza cum pot afla daca un credit acordat de catre banca Transilvania a fost externalizat,mentionez ca nu am avut intarzieri la plati si daca le fac o cerere oficiala sa nu imi raspunde ca nu a fost externalizat dar in realitate el sa fi fost.Mai exista alta posibilitate de a afla daca a fost externalizat.Am citit contractul precum si actele aditionale semnate dar in ele nu apare un alt nume decat al bancii scrie numai ca pot sa cesioneze creditul.Astept raspuns.
  Cu stima.

 59. D.me avocet,am Doha credits in valuta,la Band Post in franci si am primit mereu plicuri de la Cycle Europen cu somatii as platesc 9600 franci si ptr in card de debit de 1000 lei ptr care am platit 3000 lei so imi mai cereau Inca 2100 lei.DIn august am primitive de LA Kruk somatie de plata.Nu mai inteleg mimic.Oricum EU nu am dat curs ancestor somatii.Mai am la RAiffaisen in euro,am primitive de LA BEJ Bucuresti somatie de proprire LA firma so din 2014mi we retain 35%din venituri.V-am transmission doc.in vara ptr.prices clause abusive so denominate.Momentan nu dispun de bani ptr Adele spete,dar macar lamuriti-ma cu CE s-a discutat mai sus daca ma incadrez.Sunteti sigur can bancile ne vor raspunde daca facem solicit area as ne transmita daca so cane ne-au externalizat creditele?VA multumesc

 60. Imi cer scuze ptr scris nu stiu ce se intampla cu tablets.Eu scriu corect ,am credit ca nu m-am verificat,sper sa intelegeti CE am vrut as scriu

 61. buna ziua dl avocat ,
  multumim pt aceste informatii pretiase si pentru actiunile dvs sustinute in aceasta lupta.

  eu am avut un credit micut la BCR , cesionat catre Kruk…in cele din urma executat de un BEJ .
  in prezent s-a achitat prin proprire .
  Nu am stiut sa fac contestatie in cele 15 zile .

  Acum vazand cele postate as dori sa stiu daca as avea dreptul la o contestatie pe aceste criterii :
  – dobanda ilegala .
  – am achitat mult mai mult decat zicea BCR ca a cesionat
  – executarea s-a facut pe baza unei ” incheieri cu formula executorie ” a contractului . atat . Nu exista pe site-ul judecatoriei si o ” incuvintare a executarii” . este suficienta investirea ?

  multumesc,

 62. Buna ziua…creditul meu de CHF a fost cesionat de catre Bancpost la ERB Europe Funding…suntem in proces de clauze abuzive de 2 ani si jumatate….mi au declarat creditul scadent anticipat in 2013 si in baza unui angajament de plata achit 300 CHF lunar…dupa ce am achitat toata restanta comunicata de ei..de 5307 CHF…si acum aflu ca mai am dobanzi penalizatoare de 9800 CHF, deoarece cei 300 CHF pe care ii achit lunar reprezinta rata credit, si doar dupa achitarea integrala a datoriei mi se incaseaza si dobanzile penalizatoare, care cresc exponential, pe zi, astfel ca nu voi acoperi niciodata datoria. Credeti ca este legal? multumesc

 63. buna dmineata daca nora a divortat de fiul meu si au lloat un credit inpreuna si ea a achitat creditul la banca intesa si fiul meu a cotixat 3 ani de zle ratele la banca mai poate sa recuperze suma ,daca ea a castigat imobilul,,multumesc,,

 64. Buna ziua,
  am un credit de nevoi personale fara ipoteca din 20. 08. 2008, la Piraeus, in valoare de 16500 chf. Am venit pensia, nu am alte bunuri personale, sunt vaduv. Intr-o somatie de plata scrie ca s-a incheiat un contract intre banca Piraeus si Cycle European din 26.04.2007.Dupa iesirea la pensie, am semnat si 2 acte aditionale cu Piraeus. pentru a plati mai putin pe luna . Nu am mai putut plati din dec 2015. Sunt in proces cu banca pe clauze abuzive, in apel facut de banca. Daca ma recasatoresc, viitoarea sotie va plati creditul meu? Din 15.08.2015, am aflat ca sunt la Cycle, in evidenta.

 65. Buna .Am avut un credit la banpost si miau tot crescut ratele de la 274 pana la 475…am ajuns in situatia ca nam mai putut plati si mam trezit cu o scrisoare ca banca a cedat crantele catre open finance wierzytelnosci si am inceput sa platesc de 2 ani cate 200 luna trecuta nam platit si au inceput inceput telefoanele…leam cerut un desfasurator…si au zis ca nus obligati sa mil dea….ce pot face ? Multumesc o zi buna

 66. Buna ziua,

  Va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea speta:
  am avut un credit respant la BCR in suma de 6273 lei, cesionat in data de 14.12.2014 de catre banca catre Secapital SaRL. astazi am primit o notificare de la Secapital ( soc. din Luxembrurg ) reprezentata de Kruk. ca daca nu voi achita aceasta suma sau daca nu voi incheia angajament de plata cu ei pentru suma respectiva va incepe executarea silita asupra bunurilor mobiliare, imobiliare si venituri. Spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac eu inainte de a cere ei incuviintarea executarii silite prin executor judecatoresc . Va multumesc.

 67. Dl.avocat,respect pentru ambitia cu care luptati impotriva neregulilor comise de institutiile bancare si pentru speranta oferita oamenilor.

 68. Buna ziua! Ma scuti de deranj, dar am o problema si va adresez o intrebare.
  Am fost garant la un credit prin C.A.R., acesta a ajuns la executare silita, iar ulterior s-a infiintat proprirea pe salariu. Dupa 3 ani de poprire am fost sa intreb cat mai am de plata la respectivul credit si mi s-a spus ca am aceeasi suma de plata intrucat s-au recalculat dobânzile. Practic Din suma de 37000 de lei, suma pentru care s-a incuviintat executarea silita prin hot. jud., am platit suma de 27000 lei, dar la acest CAR figurez ca mai am de plata 22000 lei. Este normal sa mai calculeze dobanzi conform contractului de credit dupa infiintare executarii? Va multumec anticipat. Astept un raspuns cu nerabdare si o intrumare cu ce anume ma sfatuiti sa fac in vederea stopari acestor dobanzi, in acest mod nu voi reusi sa acopar acel credit niciodata…..

   • Buna ziua,
    Am contractat un credit la BCR in anul 2006.In anul 2007 am avut ceva probleme financiare,iar in anul 2008 a fost cesionat catre EOS.Am facut ceva plati dar suma a crescut de la 34 000,la 52 000.Am sistat platile, crezand ca vom fi chemati in instanta.In anul 2012 am fost dati in executare silita.In acel moment am depus contestatie,iar acum avem sechestru pe imobil.Acum contestatia a fost respinsa pe motivul netimbrarii.Vreau sa va mentionez ca citatia nu am primit-o nici eu,nici avocatul,iar ei au spus ca am refuzat afisarea aratand o semnatura indescifrabila,acolo locuind copiii cu matusa mea.In primul proces s-a mai intamplat asta o data sau de doua ori,citatia fiind trimisa la vechea adresa,desi mentionasem ca adresa de corespondenta adresa de pe buletin si a cabinetului de avocatura.Ceva e putred aici.Acum am de plata 62 000 lei.Va multumesc.

 69. Buna ziua,am luat un credit in anul 2007 de la BCR in lei am achitat corect până când în anul 2010 când practic au dublat rata și am rămas in urma.Dupa aceasta am fost informat că creditul a fost cesionat de EOS KSI .Am platit la ei cat m-am înțeles cu dânșii timp de trei ani și acum m-am trezit ca mai am de plata dublu față de cât am împrumutat și cu creditul pe masa unui executor judecătoresc .Ce pot face,mă puteți ajuta. Vă mulțumesc.

 70. Buna seara! Am luat un credit la BRD in anul 2006, decembrie pentru achizitionarea unei masini Dacia Logan, pe o perioada de 10 ani, in valoare de 39400 lei. S-a facut proprire pe salariu unuia dintre giranti in jur de 300 lei,bani pe care ii achitam luna de luna pana in prezent. S-a cesionat creditul catre SC CREDITEXPRESS FINACIAL SERVICES SRL care ma anunta printr-un executor judecatoresc ca urmeaza sa fiu executat silit pe imobil, imobil care nu a fost oferit spre garantie, garantia fiind mobilul Dacia Logan care a fost vanduta in 2007. Acum mai am de platit 49200, in conditiile in care se plateste pe luna o rata de aproximativ 300 lei (bani opriti prin proprire la girant) Ce credeti ca ar fi de facut? Mentionez ca ultima somatie a fost pe 8.5.2017 in care ma informeaza ca daca nu se plateste in 14 zile se va scoate la vanzare prin procedura licitatiei publice imobilul.

 71. Am facut contestatie la executare, am invocat aspectele prezentate de dumneavoastra, chiar si mai multe in plus fata de dobanda ilegal incasata, dar instanta de judecata a respins contestatia ca fiind neintemeiata si in instanta de fond si in apel. Nu stiu daca am completat si am trimis formularul mult prea tarziu, abia acum am vazut posibilitatea de a adera la grupul de clienti bancari reprezentat de dumneavoastra.
  Va multumim pentru eforturile depuse de dumneavoastra in sprijinul consumatorilor de produse financiare.

 72. daca noi am platit rata timp de 3ani si nora nu platit rata ca era pe numele ei si na vrut sa plateasca si am platito noi si judecatoare de caz ea dat imobilul ei si noi am fos evacuati din imobil mai putem sa ne rucuperam bani investit de noi in acest imobil va multumim. de intelegere,,

 73. Domnule avocat Cuculis – va prezint speta mea, la care am urmand, sa spun, caile juridice mentionate de Dv – pentru ca va urmar,esc si citesc zi de zi si totusi…
  De facto
  – In luna noiembrie 2007 am luat de la Credit Europe Bank din Iasi un credit „punte„ pentru nevoi personale in valoare de 240.000 Euro pentru o perioada de 12 luni – asa mi s-a aprobat (Contract credit nr. 0707NPI0010/28.11.2007), cu o dobanda de 1%/an, dar cu un comision de acordare platit anticipat la data de 04.12.2017 in valoare de 20.160 Euro
  Am garantat cu imobilul proprietate in care locuim 8 persoane – eu cu prietena si fiica acesteia de 15 ani, fiica mea cu sotul si fiul student, fiul meu cu sotia si copilul lor, in clasa a 3 a – imobilul a fost evaluat de catre Banca la valoarea de 480.000 EUR – adica dublul sumei acordate mie !!!
  Recunosc faptul ca la acea data, lucrurile decurgeau normal si nu constituia un impediment sa returnez suma imprumutata dupa un an, dar a venit „criza„ cu urmarile acesteia…, iar in perioada 2008-2010, prin acte aditionala, am prelungit de 3 ori „maturitatea creditului„ pentru „comisioane de acordare„ in crestere, astfel…:
  – 10.10.2008 — 24 840 EUR
  – 20.11.2009 — 27 401 EUR
  In total, de la inceputul perioadei de creditare am achitat la dobanzi urmatoarele sume.
  – 72 401 EUR cu titlu de comisioane de acordare
  – 10 000 EUR in data de 20.11.2008 (conditie pentru a mi se aproba prelungirea maturitatii creditului
  – 91 000 RON/22.232 Euro – rambursare anticipata din credit in data de 22.09.2008, cu mentiunea ca pentru aceasta suma instanta nu a dorit sa raspunda acestui comandament, in conditiile in care la dosar, exista actul de depunere in numerar pentru aceasta suma !!!
  – 8 560 EUR reprezentand dobanzi la creditul principal, conform contract
  * In total am rambursata la dobanzi suma de = 121.753 EUR
  ** Deasemeni, pentru a mi se aproba o noua prelungire la termenul din 20.11.2009 am fost obligat sa aduc o garantie suplimentara, care a constat in 10 (zece garsoniere) — acestea fiind executate deja in anul 2016 de catre BEJ Darie Andreea din Iasi, pentru suma de 55.000 Euro, suma ce a fost debitata tot ca dobanda !
  TOTAL SUME ACHITATE LA DOBANZI = 176.753 !!!
  Mentionez faptul ca la data de 27.12.2012 Credit Europe Bank a cesionat Contractul meu de credit (de fapt numai creditul) catre Credit Plus (Gulf) Dubai, pentru suma de 10.000 EUR – fara sa fiu consultat – in conditiile in care eu as fi oferit 20.000 EUR, ori chiar mai mult !!!
  Mai mentionez ca in termenul legal am contestat executarea precum si clauzele abuzive ale contractului – dar am pierdut pe linie la Iasi, la Judecatorie, Tribunal, Curte apel – la Iasi nu s-a castigat nimic pe clauze abuzive si anularea executarii…!
  Din 2013 si pana in prezent s-au derulat 65 termene de executare, la care nu s-a prezentat nimeni – este normal ?!
  Arat faptul ca in luna august 2015, cand Dv a-ti prezentat spetele privind ilegalitatile „Recuperatorilor„ – Credit Plus (Gulf) Dubai, prin CRC a solicitat BEJ Darie Andreea din Iasi sa opreasca sedintele de licitatie, iar in 20.09.2016, au repus pe rol termenele de executare, iar eu, in termen legal – am facut contestatie la executare – Dosar 35431/245/2016 Jud Iasi, unde instanta de fond -Admite excepţia lipsei calităţii de reprezentant a mandatarului. Admite contestaţia la executare.
  Document: Hotarâre 968/2017 02.02.2017 – dar instanta a admis numai contestatia din 20.09.2016 si nu a facut referire la intreaga executare in ansamblul ei si am facut apel care se va judeca in data de 14.09.2017
  La Tribunalul Iasi instanta, din eroare, stabileste ca nu ne-am incadrar in termenu legal – dar am castigat prin „contestatia in anulare – Dosar 2169/99/2017
  La aceasta data asteptam ca Judecatoria Iasi sa raspunda solicitarii noastre privind Executarea, in ansamblul ei, declansata de „Gulf„ in 2013, iar la Tribunalul Iasi exista termen pentru 21.09.2017 pentru judecarea hotararii Judecatoriei Iasi, care se va da la termenul din 14.09.2017
  Domnule avocat Cuculis – la speta mea as avea trei intrebari…
  1. Daca Credit Europe Bank a cesionat catre Credit Plus (Gulf) Dubai datoria mea de 230.000 EUR la data de 27.12.2012, contra sumei de 10.000 EUR si a incasat integral creanta solicitata – de ce, dupa 5 ani, eu, precum si toti acei care au avut cesionate sumele catre straini – aparem drept „rau platnici„ in evidentele arhivei electronice – aceasta speta nu reprezinta un abuz „penal„ — cum considerati ca ar trebui rezolvata speta ?!
  2. Asa precum v-am prezentat speta – ce credeti ca, legal, as mai avea de intreprins ?!
  3. In contestatia la executare facuta in termenul legal – la reluarea executarii, dupa 13 luni de intrerupere – derulata in Dosarul nr 35431/245/2016 la Jud Iasi si dosarul 2169/99/2017 – Tribunal Iasi — Ce considerati ca ar mai trebui facut ?!
  Cu tot respectul pentru deosebita Dv competenta si nu numai – voi achita onorariul avocatial stabilit – Cu deosebit respect, va multumesc.

 74. Prin executarea silită demarată de ben roșu cristian cornel din mun.Campina cod 105600 bld.Carol l nr.90 bloc 20 G sc A partea ap 3 județul prahova telefon o244376037 / 0737502891 e mail
  rosucristiancornel@yahoo.com dosar de executare nr.573/2017 desi am depus contestație la executare la judecătoria Câmpina la data de 19.06.2017 in termen legal si cu plata unei taxe de timbru de 50 ron iar instanțele având vacanța judecătorească nu s a stabilit un prim termen de citarea in vederea soluționării contestației ce formează obiectul dosarului nr.4827/204/2017 complet doi civil la judecătoria Câmpina bej Roșu Cristian Cornel a si demarată procedurile de executare silită infiintandu mi poprire din pensie începând cu luna august 2017 a sumei de
  497 lei ron la care se mai adaugă încă o executare silită de 1055 lei in alt dosar 678/2016 al BEJ Stănescu Mihai din Târgoviște calea Bucuresti bloc G.9 parter județul Dâmbovița telefon 0745091689 fax 0245 / 614082 pentru o sumă de8789,00 lei reprezentând valoare credit nerestituit dobânzi ” legale” penalitati de intarziere de1164 lei taxe înscriere AEGRM de 62 lei si cheltuieli de executare de 977 lei măsura luată la solicitarea creditorului SC TIC GLOBAL EXPERT SRL I.F.N. Cu sediul in Bucuresti strada Latea Gheorghe nr.3 bl.C81 ap.28 sector 6 pentru contractul de împrumut nr.649/32.03.2016 contract încheiat in numele Auto – Credit.ro http://www.auto-credit.ro mail :office@auto-credit.ro telefon 021.9908 ,totalizând astfel rețineri de1552 lei, adică fix jumătate din cuantumul veniturilor din pensie, in conditiile in care am si alte credite in delurare nu mai le pot acoperi reținerile fiind exagerat de mari la fel nu mai pot plăti facturile de utilități si nici macar hrana si pâinea necesare zilnic, ca sa nu mai vorbesc de multiplele afecțiuni medicale foarte grave de care sufăr, prin aceste propriei fiindu mi pusa in pericol insasi viata si existenta fizica. De aceea va solicit ajutor juridic pro bono pe ntru a putea solutiona aceste executari silite si a le reduce ca grad de indatorare putand fi esalonate intr un cuantum mai mic ce nu ar depăși 500 lei lunar pentru ambele executării atât as putea oferi maxim din venitul meu pentru ca trebuie sa am un regim de viata foarte echilibrat din punct de vedere al alimentației cu asigurarea unei diete stricte dar foarte costisitoare pentru a nu mi fi periclitata viata asa cum am ajuns in prezent sa nu mi mai rămână nimic din pensie acoperind si celelalte credite si partial aproape deloc facturile de utiltati.Va cer un ajutor disperat sa ma consultați si sa ma reprezentați pro bonom public față de executarile silite deoarece stiu ca un avocat in conditii legale poate negocia ca sumele executate sa poata fi platite intrun cuantum mai mic si intr un termen mai lung.
  Roșu Cristian Cornelo

 75. Confirmati mi daca va pot contacta telefonic sa va ofer detaliat situația mea iar după soluționarea executarilor sper sa mi pot reveni financiar

 76. Buna ziua
  Domnule Avocat, in anul 2008, am contractat un credit pe 10 ani de nevoi personale de la Unicredit Tiriac.In anul 2013 am fost executat silit fara notificare prealabila a bancii (notificarea cesiunii de creanta am solicitat-o personal in anul 2016 de la recuperatorii Asset Portofolio Servicing ), in anul 2016 am dat banca in judecata prin intermediul colegilor dvs.(dosar 17010/299/2016) procesul fiind pierdut.In acest moment mai am de platit recuperatorilor cca 8000 lei +Cheltuieli de executare de cca 2900 lei . In discutia mea cu executorul am intelees ca cei de la firma de recuperare doresc ca la finalul platii sa-mi perceapa dobanda ,,?”. Mentionez ca inainte de executare am platit bancii o suma de cca. 15000 lei .
  Creditul dupa ce a fost cesionat a fost plimbat astfel:
  La data 21.02.2012 Unicredit a cesionat creditul in favoarea Stafford Credit S.A.R.L cu sediul la Luxembourg,apoi acesta in caliatate de cedant la data de 23.12.2014 tranfera toate drepturilre creditului catre Serraghis Loan Management cu sediul la Larnaca care acestia imputernicesc pe Asset Portofolio Servicing cu toate drepturile sa recupereze intreaga suma acordata ca si credit.
  In atare situatie ca rog sa-mi spuneti, sa ma sfatuiti carui for al acestei ,,tari” sa ma adresez
  Va multumesc
  Cu stima 0744339511

 77. Buna ziua!
  O sa va spun pe scurt ce am patit, in ordinea intamplarilor pe care mi la amintesc in acest moment:
  – in anul 2007 am imprumutat de la Bancpost 10.000 CHF: cu nr contract 080………3
  – in anul 2010, in urma unor rate neplatite integral, am semnat un act aditional, prin care am fost instiintata ca in 2008 s-a incheiat contract intre Bancpost si EFG NEW EUROPE FUNDING BV, prin care EFG preia creanta, iar Bancpost ramane administrator (dvs cunoasteti exact formularea, care coincide cu foarte multe acte aditionale ale altor datornici)
  – actul aditional modifica intregul contract, acum avand numarul 080……..2
  – in anul 2011 am mers la sucursala Bancpost, rugandu-i sa-mi faca o recalculare a ratelor, deoarece desi aveam salariul destul de bunicel, rata reprezenta aproape 70 procente din venitul meu, iar eu nu ma mai descurcam (am explicat ca am divortat, ca am copilul in intretinere, dar cu aceste rate nu mai raman nici cu jumatate din salariu)…am primit un refuz verbal, motiv pentru care am hotarat sa nu mai platesc nici o rata, avand in vedere ca daca m-ar fi dat in judecata, s-ar fi decis sa mi se puna poprire pe 1/3 din salariu si nu mai plateam atat de mult
  – in anul 2012, s-a emis hotarare judecatoreasca, prin care EFG… prin intermediul executorului judecatoresc, imi opreste 1/3 din salariu (nu din alte venituri)….eu nu stiam in perioada aceea ca sunt data in judecata / nu mi s-a adus la cunostinta…probabil pentru ca m-am mutat la alta adresa, dar la Primarie se putea afla foarte usor noul meu domiciliu, sau la ITM, numai cu CNP-ul meu, pe care il aveau
  – la inceputul anului 2014 am mers la banca Raiffeisen pt a-mi retrage niste economii, iar acolo mi s-a spus ca am contul blocat, de catre un popritor (nu este banca prin care primeam salariul)
  – in octombrie 2014, abia, am primit de la locul meu de munca instiintarea ca mi se pune poprire pe salariu, am primit si copii ale documentelor prin care executorul judecatoresc dovedeste datoria mea si hotararea judecatoreasca -astfel, suma pe care trebuia sa o achit fiind de 11000 si ceva CHF, mai mare decat imprumutul
  – aceasta poprire a mers pana la jumatatea anului 2016, cand eu am renuntat la munca, pt a urma studii universitare la zi
  – acum, in 2 octombrie 2017 am primit la adresa parintilor mei, din alt judet (numele meu din contract, dar adresa lor) o notificare stampilata de executor judecatoresc din acel judet, prin care mi se arata ca PROSPERO CAPITAL, prin mandatar KRUK, a preluat prin contract de cesiune de la ERB NEW EUROPE FUNDING creanta impotriva mea, referindu-se la contractul cu nr 080……..3 – suma care mi se cere sa o platesc este de 14000 CHF, conform unui tabel in care se arata: debit principal, dobanada, penalitati.
  Ce credeti, este ceva de facut, sau este prea tarziu pentru mine?
  Multumesc frumos pentru rabdare…o zi frumoasa!

 78. Buna ziua. Am un contract de credit ipotecar la Bancpost incheiat in 02.09.2005 iar in oct. 2010 am primit instiintare de la ei si efg new europe funding ii bv ,ca trebuie sa incheiem un act aditional ca urmare a aparitiei OU 50 din 2010. Tot aici imi spun ca contractul meu a fost cesionat in iulie 2008 catre efg new europe funding ii bv. Se mai poate face ceva pt recuperare dobanzi ilegale si anulare clauze abuzive? Precizez ca am completat si eu datele pentru plangerea penala la dna.

 79. buna seara. eu am avut , incepind din 2007 si pina in prezent , mereu credite la 2 banci . din nefericire am tot facut curatenie si am aruncat multe din hirtii. cum as putea afla exact ce sume am tot platit in acesasta periada? unde si cum ma pot adresa pentru a avea o situatie clara ? va multumesc mult pentru indrumari . daca este nevoie si de telefon , acesta este 0743727071.

 80. buna seara. v-am trimis zilele trecute un mesaj referitor la imprumutul meu de la bancpost. as dori sa-mi spuneti ce parere aveti.

 81. am primit hotarare de executare silita si mi s-a facut poprire pe pensie si pe conturi pentru suma de 1800 lei la cererea unei firme din cipru care, la randul ei a preluat debitul de vreo 400 lei avut la bank post, fara sa fiu instiintat, intr-un contract din 2000. de atunci au trecut 17 ani si in ziua de 23.12.2017 am gasit actele de executare in cutia postala.

 82. Buna seara, sunt si eu in aceeasi situatie….Am incheiat un credit ipotecar in data de 26.03.2008 prin Credit Europe Ipotecar IFN SA. Acest credit a fost cesionat catre Credit Europe Bank NV (Olanda ) in data de 08.04.2009.
  Mentionez ca , personal , am intrat in posesia acestei notificari abia azi 17.01.2018 , in urma unei cereri adresate bancii in acest sens.
  Va rog sa imi spuneti daca mai pot face ceva in acest sens sau este prea tarziu? Va multumesc frumos!

  • Buna seara!
   Sunt intr-o situatie similara,pe care am constatat-o acum,vazand cele scrise de Dv..Nu am nici un fel de notificare din partea bancii.Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac!?Mentionez ca pana acum am platit doar dobanzi si ca in prezent ma judec cu banca care nu accepta darea in plata(proces pierdut la prima instanta).Multumesc!

 83. Buna ziua. Am avut un credit luat in 2007(12000 EUR) la BCR Valcea, aceasta a cedat creanta in 2013 catre Secapital S.a.R.L. din Luxemburg(reprezentata de Kruk). Am semnat in 2013 un contract cu acestia pt suma de 7660 EUR(34062 RON) din care 7198 EUR debit restant plus 544 EUR dobanda(in contract dobanda era trecuta 3.75 % insa suma de 544 EUR reprezinta aproximativ 7.5%!!!- abia acum am observat). Ulterior am incheiat un nou contract in februarie 2016 dupa ce achitasem mare parte din bani, din nou am primit drept principal restant o suma mai mare decat cea reala. Acum, dupa ce am achitat 31.850 Ron, am primit o notificare in care sunt anuntata ca dosarul meu este pregatit pentru a fi trimis catre executorul judecatoresc pt suma de 1900 de euro. Va rog sa imi spuneti ce pot face.

 84. Bună seara,

  2 întrebări aș avea:

  1) există o modalitate, alta decât a cere informația de la bancă, de a afla când mi-a fost cesionat creditul? Banca inițială – Banc Post, firma către care a fost cesionat creditul – ERB New Europe Funding II B.V.

  2) am un credit de nevoi personale cu ipotecă în valoare de 97.400 CHF luat în 16.06.2008, din care, conform Banc Post, au rămas de achitat în momentul acesta circa 79.500 CHF din sold (nu caut acum valoarea exactă, e mai puțin important). Dacă cesiunea în sine nu este neapărat ilegală (doar faptul că nu am fost vreodată anunțat de ea, am aflat doar întâmplător prin 2012 probabil), dar, în mod cert, încasarea de dobânzi de către acel SRL, este ilegală, și presupunând loc că cesiunea a avut loc în iulie 2008, întrebarea este: am vreo șansă ca o instanță să recunoască și să decidă ca toate plățile făcute până acum să fie considerate plată din sold? Nu mă interesează returnarea banilor, dar ar fi o mare realizare dacă s-ar recalcula datoria, adică soldul actual mi-ar fi probabil la circa 38.500 CHF. Am citit că ar fi cel puțin o decizie a instanței care recunoaște că este ilegală încasarea de dobânzi de către acel SRL, dar, de asemenea, că acele instanțe n-au decis și vreo măsură reparatorie în acest sens.
  Mulțumesc!

 85. Bună ziua,

  Îmi cer scuze că n-am scris totul din primul mesaj și m-am grăbit să-l trimit, mai este și o altă speță extrem de interesantă, astfel că mai am alte 2 întrebări:

  3) ținând cont că BancPost SA apare în continuare ca beneficiar al ipotecii, în caz că s-ar ajunge în situația ipotetică în care ERB NewFunding II BV ar vrea să beneficieze de acea ipotecă, are cum să facă acest lucru în mod legal? Nu era normal ca dacă tot au cedat creditul, să se înregistreze acest lucru și la ANPCI, în cartea funciară? Am cerut acum 2 zile un CF actualizat și confirm că tot BancPost este beneficiarul ipotecii. Nu au nicio problemă și nu au nicio emoție în privința valorificării ipotecii cei de la ERB în cazul în care nu mi-aș mai plăti de acum înainte creditul?

  4) ținând cont că BancPost dispare și nu va mai exista probabil până la finalul anului, cum pot scăpa de această ipotecă? În varianta simplă în care îmi achit până la capăt creditul (în următorii 20 de ani sau anticipat)?

  Mulțumesc!

 86. Buna ziua

  Domnule Avocat, revin la dumneavoastra cu urmatoarea rugaminte: In anul 2008, am contractat un credit pe 10 ani de nevoi personale (30000 lei) de la Unicredit Tiriac.In anul 2013 am fost executat silit fara notificare prealabila a bancii (notificarea cesiunii de creanta am solicitat-o personal in anul 2016 de la recuperatorii Asset Portofolio Servicing ). In anul 2016 am dat banca in judecata prin intermediul colegilor dvs.(dosar 17010/299/2016 procesul fiind pierdut)In acest moment mai am de platit recuperatorilor cca 6000 lei +Cheltuieli de executare de cca 2900 lei . :
  Va prezint pe scurt datele din notificare
  ,,La data 21.02.2012 Unicredit a cesionat creditul in favoarea Stafford Credit S.A.R.L cu sediul la Luxembourg,apoi acesta in caliatate de cedant la data de 23.12.2014 tranfera toate drepturilre creditului catre Serraghis Loan Management cu sediul la Larnaca care acestia imputernicesc pe Asset Portofolio Servicing cu toate drepturile sa recupereze intreaga suma acordata ca si credit.
  Avand in vedere noua decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind limitarea recuperatorilor de creante, va rog sa-mi spuneti daca exista o posibilitate care sa ma ajute in acest sens,.mai ales ca dupa achitarea intregii datorii voi fi somat sa platesc dobanzi penalizatoare,Am urmarit cu atentie interviul dvs pe Realitatea TV astazi 21.03.2018 insa pregatirea mea profesionala nu imi permite sa inteleg termenii si conditiile prezentate .Mentionez ca pana a fi executat am platit bancii cca 15000 lei.

  Va multumesc
  Cu stima 074433s11

 87. Buna ziua,
  In anul 2006 am contactat un credit de nevoi persoanele cu ipoteza la B C R. In 2008 m-am confruntat cu probleme dificile familiare. Nu am fost informată si am fost vândută Societății Suport Collect. Aceasta hotărâre a băncii mi-a parvenit prin alte surse, accidental. Am întreprins multe demersuri sa redevin client al băncii. După îndelungate încercări , în 2010, am reusit sa obtin un contract de “refinantare” si sunt din nou client BCR. In răstimpul 2008- 2010 am plătit in continuare lunar “rata” la credit. As dori sa imi spuneti cum as putea sa intru in posesia unui document oficial care să certifice sumele plătite în acest interval de timp? Stiu, unde este locația firmei Support Collect SRL,însă nu am nici o sansa sa primesc documentele solicitate. La această firmă, cu sediul pe Știrbei Vodă, accesul , primordial este imposibil. Nu mai vorbesc de soluționarea solicitării mele.
  De altfel, la ora actuală, doar pentru administrarea de cont plătesc lunar băncii 18.34 €. Bineînțeles, banca nu are nici un interes sa imi diminueze, macar aceasta suma. Nu mai vorbesc de percepția unor sume colaterale pe diverse considerente. Multumesc anticipat si va doresc mult spor in tot ceea ce întreprinderi!

 88. Buna ziua,
  In anul 2007 am luat un credit pentru achizitie bunuri de la BRD FINANTE IFN, in baza deciziei de indemnizatie crestere copil. Un an mai tarziu am terminat indemnizatia de crestere a copilului si ,firma care daduse faliment intre timp, am ramas fara servici si tot odata mi-a fost imposibil sa mai platesc creditul, ultima plata in noembrie 2008.
  Din diverse surse am aflat ca sa emis hotarare judecatoreasca de executare silita pentru acel credit. In acest moment nu am proprietati pe numele meu si nici nu lucrez. Intrebarea mea este daca pot face contestatie la executare si cum trbuie procedat.
  Ps. Sunt executata de INTRUM DEBT FINANCE AG.
  MULTUMESC

 89. Mai fratilor, in ce tara traim? Astia sunt racheti? Am platit o datorie catre UPC dupa ce am incheiat contractul cu ei si m a contactat o moldoveanca din Chisinau cred dupa accent ca am o datorie catre ei.Eu suma respectiva am achitat o catre UPC si ca sa scap de ei, am virat si lor aceeasi suma sa ma lase in pace. Dupa cateva luni, mi a trimis mesaj ca mi pune poprire pe conturi daca nu achit suma achitata. Ajutati ma, ce trebuie sa fac? Ce mai trebuie sa platesc?

 90. CREDIT PLUS (GULF) LTD PRIN MANDATAR SC COLECTARE RECUPERARE CREANTE CRC SRL AU DREPTUL DE A SOLICITA DOBANZI SI PENALITATI SUPLIMENTARE?

  MULTUMESC!

 91. Buna ziua,

  Am un credit ipotecar pe un cabinet medical indivdual (asimilat unui PFA) contractat la Bancpost in 2007. Initial a fost in lei dar l-am schimbat ulterior, in 2009, in CHF. Am putea fi si noi in aceasta situatie cu cesionarea catre o entitate externa? Cum putem afla? Multumesc.

 92. Buna ziua! Am un credit nevoi pers. cu ipoteca laBP. in chf pe 30 ani din 2008, mentiones ca sunt cu ratele la zi, nu am fost censionat sunt preluat am inteles de BT. mi s-a facut oferta de 18% la care vreau sa va intreb sa accept aceasta oferta? Nu am avut si nici nu am nici un litigiu cu ei. Ce pasi pot sa urmez ca m-am saturat de hotiile lor.

 93. Buna ziua.Am avut un card Euroline efg in valoare de 5000 lei din 2009.Anul acesta am achitat datoria.Intrebarea mea este..eu mai pot sa recuperez dobanzile exagerat de mari din moment ce am achitat?Mentionez faptul ca nu mai am contractul incheiat cu ei.Va multumesc

 94. buna ziua ..as vrea sa ma lamuresc itr-o situatie ..am avut un abonament la orange pe care am refuzat sa-l platesc din motive ..incalcare drepturi de contract..a fost cesionat catre EOS care ma terorizeaza de ceva timp cu tot felul de citatii ,,acum mi-a trimis avertisment cu executare silita la domiciliu ..e posibil sa viina la usa mea dupa 7 ani de la acel contract?ideea este ca la aceasta adresa actuala nu detin proprietate si nici bunuri pe jumele meu

   • Buna seara ..Am un credit de 77000 de franci la fosta banca pireus din 2007 ..iar in 2018 mi-au facut o propunere de schimbarea francului in lei ..fiind un pic mai mica” rata” ..am 2 amici care au facut si ei la aceasi banca tot cu franci ..si am avut de primit niste sume frumusele inapoi in franci ..eu m-am interesat dar bineinteles ca nu aveam nimic..Un amic mi-a spus ca a venit cu o ordonata data de catre ANPC referitor la acele dobanzi puse ilegal sau mai mari .
    Cum as putea sa aflu daca eu as beneficia de acei bani sau ce as putea face in privinta asta ..Va multumesc si va doresc SARBATORI FERICITE SI UN CALDUROS LA MULTI ANI !!!

 95. Buna ziua.
  Va a As doduc la cunostinta urmatoarea situatie: mi sa pus o propriere la un credit, in noiembrie 2015 pentru suma de 4560 CHF. La adresa mea referitoare la banutii opriti mi sa raspuns decatre domnul executor astfel:
  ,,Pana la data de 07.05.2019, in dosarul dvs. de executare 702/2015 s-au incasat 14.189,36 lei. De asemenea, venim cu precizarea ca la data de 07.05.2019, mai sunt de recuperat 3.960,80 CHF (debit principal, dobanda penalizatoare) + 1.255,14 lei (rest onorar + cheltuieli executare). La debitul comunicat de catre creditoare se adauga zilnic dobanzi si penalitati, conform contractelor de credit incheiate.,,
  Din ce am citit in cazul creditelor externalizate si proprite nu sunt generatoare de dobanzi.
  As dori un raspuns din partea dumneavastra

 96. buna ziua….am avut un card der credit la raiffeisen bank de 25oo lei, pe care nu l am mai putut achita la un moment dat ,in 2010….apoi a fost cesionat la top factoring cu suma de 3500 lei…..si unde a ajuns in prezent la 8700 lei….intre tim firma ce creante este Intrum….ce pot face?

 97. Buna ziua,
  Creditul meu de nevoi personale a fost cesionat de Raifeisen catre Top Factoring cu o dobanda de 2000 lei. Am achitat toate ratele la Top Factoring ( 2015-2016), dar raspuns la mailurile mele catre Raifeisen referitoare la acea dobanda, nu am primit.
  Credeti ca am sanse sa-mi mai recuperez dobanda?
  Multumesc

 98. An un credit la bank post din 2007 in franci cum pot recupera dobanda deoatece creditul a fost vandut altei firme

 99. Am un credit in executare silita la Kruk Romania .Pe data de 15.12 2017 am primit o notificare rin care eram informata ca creditorul este Invest Capital Ltd iregistrat in MALTA ADRESA COMLETA The Hub,Sant Andrija, San Gwan, SGN 1612 MALTA TE L 03743944438

 100. Buna ziua
  ma numar printre cei ce au fost executati silit, in lipsa (deoarece la acea data nu mai eram in tara).
  Am avut un credit la Bancpost de 7780 franci elvetieni in2007 pe care datorita cresterii francului nu am mai putut plati.Am platit pina in 2011.In 2012 mi s -a pus poprire pe pensie prin hotarire judecatoreasca Executor Borica Bogdan Laurentiu iar creditul a fost vindut la ERB NEW EUROPE FUNDIG II B.V.
  Din acel moment si pina azi platesc pt. a achita suma de 355 730 000 lei dublu sumei imprumutata la data respectiva. In 2017 am mai luat legatura cu dumneavoastra am trimis si copie dupa actul prin care se solicita poprirea din pensie a sumei respective dar nu am primit nimic. As dorii sa stiu ce pot face si care este comisionul pt.avocat. creditul a fost luat pe numele de Costache Maria Mariana . Va multumesc anticipat

  • Buna ziua stimata doamna. Am rugamintea, ca dupa data de 6.01.2020 sa reveniti cu un telefon in legatura cu problema dvs. cu executarea silita, si cu siguranta vom gasi o solutie. Cu stima, av. drd. Cuculis – 0722298011

 101. Buna seara am si eu un dosar in executare la momentul accesta de CREDIT EUROP BANK cu o suma de 26000 sunt executata de cel putin 4ani ce pot sa mai fac creditul a fost facut an 2008 am platit pana in 2011 si ma executat an 2015 ce pot sa fac ?

 102. Incepind cu anul 2007 am avut credite la BCR, Raifazen Banka si am facur refinantari , incit am platit pina in 2018.
  In sept 2019 am facut un imprumut de 1000 de lei si mi se cere sa restitui peste 1800 lei.As dori sa stiu daca ma incadrez in aceste conditii
  va multumesc.

 103. Buna ziua, am optinut un credit de nevoi personale cu nr 080CSF207304oooi acordat in dt de 30 10 2007,in suma de 7400 CHF. Dupa multii anii am reusit sa optin o refinantare am reusit sa achit total in data de 22 02 2016 Exista oposibilitate de a recupera din dobinda platita. Multumesc, cu respect.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.