Anularea Actualizarii Debitului Executat Silit Prin Contestatie La Executare

Anularea actualizarii debitului executat silit de catre recuperator – Prosperocapital SARL dispune actualizarea debitului din cadrul executarii silite cu inca 22000 de lei pentru un dosar de executare silita din 2012.

Avand in vedere ca actualizarea de poprire a fost emisa intrun dosar in care nu se mai facusera acte de executare silita, a fost invocata perimarea intregului dosar executional.

Anularea Actualizarii Debitului Executat

Acum, dupa anularea dosarului / constatarea faptului ca executarea era perimata, debitorul poate sa solicite intoarcerea executarii silite si sa recupereze toti banii pe care i-a platit in decursul timpului din 2012 si pana la zi.

Contractul de credit a fost incheiat initial cu Bancpost SA, actual cesionata creanta catre recuperatorul Prosperocapital SARL.

Avand in vedere ca cererea de executare silita depusa de catre BANCPOST S.A., a fost incuviintata de instanta la data de 20.10.2011 prin incheierea pronuntata de Judecatoria Cornetu in dosarul 8861/1748/2011, se observa ca toate actele emise in dosarul de executare, inclusiv adresa actualizarii debitului executat, au fost emise in baza legii vechiului cod de procedura civila.

Contestatia la executare, formulata in 2019 pentru un dosar de executare silita pornit in 2012. 7 ani de executare silita neintrerupta pentru ca mai apoi in urma contestatiei la executare sa fie anulat intreg dosarul.

Am calificat actiune drept o contestatie la executare asupra intregului dosar de executare silita cu nr. 1269/2012 aflat pe rolul BEJA DRAGANESCU, IONESCU, CRAFCENCO, avand in vedere ca in urma copiei primite de pe dosarul de executare nr. 1269/2012, solicitata in baza cererii formulate la data de 23.08.2019, copie emisa la data de 23.08.2019, am constatat lipsa de diligenta in gestionarea dosarului de executare prin faptul ca in perioada 31.08.2018 (data la care executorul a fost instiintat despre incetarea popririi asupra veniturilor mele prin decizia nr. 11 din 31.08.2019 de la fila 34 din dosar) – 05.07.2019 (cand a emis un proces-verbal si o somatie) nu a emis niciun act de executare in cauza.

In primul rand trebuie sa stiti ca aveti dreptul sa cereti copii de pe dosarele de executare silita fie ca vorbin despre tot dosarul de executare sau doar o parte din acesta incercand anularea actualizarii debitului executat silit.

Vizualizati si :

Cum pot sa imi dau seama daca dosarul este perimat si cum pot obtine o actualizare a debitului de la executorul judecatoresc?

Debitorul ,la indrumarea SCA Cuculis&Asociatii , a solicitat o actualizare de debit prin care sa i se comunice suma pentru care era executat in prezent, actualizare care NU I-A FOST COMUNICATA astfel termenul legal de 15 zile pentru introducerea contestatiei la executare raportat la copia de pe dosarul de executare transmis urma sa se implineasca

Datorita implinirii termenului de perimare de 6 luni, se impunea desfiintarea tuturor actelor de executare indeplinite in cauza, atat cele incheiate anterior expirarii termenului, cat si cele ulterioare si acest lucru trebuia sa fie facut DIN OFICIU chiar si de catre executorul judecatoresc.

Cititi si:

Solutia data in dosar: 12636/1748/2019 Anularea Actualizarii Debitului Executat

Respinge exceptia tardivitătii formulării contestatiei la executare invocată de intimată, ca neîntemeiată.

Acest lucru dovedeste CLAR ca si o contestatie la executare silita facuta dupa 7 ani de zile de la comunicarea primelor acte, POATE FI FORMULATA, fara ca aceasta sa fie tardiva.

Admite în parte contestaţia la executare formulată de către contestatoarea Tudosă Nicoleta în contradictoriu cu intimata Prosperocapital SaRL.

Constată intervenită perimarea executării silite desfăsurate în cadrul dosarului de executare silită nr. 1269/2012 aflat pe rolul Biroului de Executori Judecătoresti Asociati Drăgănescu, Ionescu si Crafcenco.

Anulează actele de executare întocmite ulterior datei de 10.11.2018 în dosarul de executare silită nr. 1269/2012 aflat pe rolul Biroului de Executori Judecătoresti Asocia?i Drăgănescu, Ionescu si Crafcenco.

Admite în parte cererea de întoarcere a executării silite.

Dispune întoarcerea executării silite în sensul că intimata Prosperocapital SaRL va restitui contestatoarei sumele retinute ulterior datei de 10.11.2018.

Prin urmare, Prosperocapital SARL recuperator de creante care nici macar nu face parte din lista ANPC, este obligat sa restituie banii incasati prin adresa de actualizare a debitului.

Solutia prin care am anulat integral executarea silita, invocand perimarea.

Anularea Actualizarii Debitului Executat a fost posibila in acest caz, prin invocarea perimarii la un act de executare silita pe care l-a emis executorul in mod provocat, prin solicitarea actualizarii debitului executat silit.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.