Executat Pe Casa-Ipoteca Anulata-Perimare Si Prescriptie In Acelasi Dosar De Executare Ce A Fost Anulat Integral-

Doua cauze extrem de interesante in materia executarii silite.

Pe de-o parte anularea integrala a executarii silite si obtinerea prescrierii ipotecii imobiliare intr-un termen de 3 ani de zile impotriva recuperatorului de creante KREDYT INKASO PORTOFOLIO INVESTMENTS LUXEMBOURG PRIN ŞTEFĂNUŢ CIPRIAN PETRU dar si obtinerea in premiera in materie de executare silitaatat a perimarii cat si a prescriptiei ce au fost pronuntate in cadrul aceluiasi dosar de executare silita.

Astfel, instanta a dispus anularea integrala a debitului inregistrat catre recuperatorul de creante dar a dispus prin aceeasi hotarare si constatarea intervenirii prescriptiei executarii silite pentru un debit de 25000 de euro contravalaorea a 125000 de lei, de esenta acest lucru in observam din cererea de chemare in judecata.

Mai jos avem actul de incepere al executarii silite si anume somatia emisa intr-un dosar executional din 2018. Pe scurt si pentru a intelege mai bine, perioadele de creditare dar si de demarare a operatiunilor de executare silita sunt ciclice.

Daca pana acum observam credite perfectate in 2006 sau 2008, aici observati ca de esenta creditul a fost contractat in 2010, ceea ce inseamna ca au inceput bancile sa puna in executare silita ilegala si credite de data mult mai recenta decat acelea ce erau pline de clauze abuzive.

Concluzia? Chiar daca discutam despre o executare silita pornita pentru un credit semnat mai aproape de 2019 , executare este in continuare anulata pentru ilegala ei incepere.

De altfel, o sa explicam mai jos si cateva elemente ce fac ILEGALA executarea silita imobiliara pornita fie de catre bani fie de catre recuperatorii de creante ilegali.

Solutia instantei de judecata cu privire la anularea dosarului de executare silita si constatarea prescriptiei in cuantum de 25000 de euro.

Motivarea instantei – Ipoteca – drept accesoriu supus prescriptiei generale de 3 ani de zile.

ATENTIE – Pont juridic – intodeauna observati actele de executare silita emise impotriva dvs. si invocati prescriptia dar si alte neregularitati ale executarii silite in termenul de 17 zile procedurale de la primirea actelor de executare silita adresandu-va unui avocat specializat in executare silita si procedura judiciara, doar asa va veti putea salva casa de la executare silita.

28.02.2019
Ora estimata: 09:00
Complet: Cu10
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatorii Andrei şi Andrei , în contradictoriu cu intimata Kredyt Inkaso Portfolio Investments (Luxembourg ) S.A., împotriva executării ce formează obiectul dosarului de executare nr. 270/2018 al BEJ Costoaie Marcel.

Desfiinţează toate formele de executare emise în dosarul de executare nr. 270/2018 al BEJ Costoaie Marcel şi executarea silită însăşi.
Prezenta hotărâre se va aduce şi la cunoştinţa BEJ Costoaie Marcel.

Executorie.

Document: Hotarâre  1003/2019  28.02.2019

Astfel debitorul chiar daca a fost executat pe casa, scapa de plata a peste 25000 de euro dar in acelasi timp are si posibilitatea sa incaseze de la recuperatorul de creante absolut tot ce i-a fost poprit prin executarea pornita si mentinuta ilegal.

De ce? Fiindca avem institutia intoarcerii executarii silite care precizeaza in mod expres faptul ca atata vreme cat titlul executoriu sau executarea au fost desfiintate, debitorul poate sa ceara sa fie pus in situatia anteriora si astfel sa beneficieze de efectele restituirii in integralitate a banilor popriti.

O alta situatie, asa cum am si mentionat mai sus, tine de o premiera in materia executarii silite si anume, constatarea in cadrul aceluiasi dosar atat a perimarii dosarului de executare silita, dar si a constatarii prescriptiei.

Solutia de mai jos reprezinta de fapt o inchidere a oricarei posibilitati a recuperatorului de creante de a porni o noua executare silita impotriva debitorilor, fapt pentru care opinam ca in toate dosarele unde se merge pe atacarea dosarului executional in temeiul perimarii sa fie ceruta de-o potriva si constatarea prescriptiei executarii silite.

14.03.2019
Ora estimata: 12:30
Complet: CN33
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Constată că a intervenit perimarea executării silite demarate în dosarul executional nr. 63/2013 al BEJ Tudor Florentina. Dispune desfiintarea executării silite efectuate în cadrul dosarului executional nr. 63/2013 al BEJ Tudor Florentina.

Constată prescris dreptul intimatei de a solicita executarea silită a contestatoarei în baza titlul executoriu reprezentat de contractul de credit nr.80/23.05.2007.

Document: Hotarâre  1012/2019  14.03.2019

Avand in vedere ca unul dintre cazurile prezentate mai sus comporta si efecte negative impotriva debitorului pe partea de executare silita imobiliara iar celalalt doar pe partea de poprire executorie, singura sansa pe care o are un debitor impotriva unei executari silite este contestatia la executare ce apare ca unic apanaj impotriva dosarelor deschide impotriva lor.

Executat Pe Casa – Astfel, identificam urmatoarele situatii in care nici banca si nici recuperatorul de creanta sau alta persoana fizica ori juridica NU poate sa inceapa sa-l execute silit pe imobil pe debitor.

  • Astfel, in cazul titlurilor executorii cum ar fi contractele semnate cu banca sau cu un IFN sau cesionate la recuperatorii de creanta, ce contin o suma certa,lichida si exigibila dar care nu depaseste 10000 de lei, categoriile de creditori de mai sus, nu pot scoate la vanzare bunurile imobile ale debitorilor.
  • O alta situatie se refera la coproprietatea asupra unui bun,astfel creditorul nu va putea sa vanda acel bun pana cand nu -l partajeaza de ceilalti coproprietari.
  • Atentie – actele de dispozitie cu privire la locuinta familiala nu pot fi facute de un sot fara consimtamantul celuilalt ori altfel executarea este nula.
  • Nu se poate dispune inceperea executarii imobiliare pentru un credit care ar face nejustificata executarea unui bun de o valoare mare;

Daca sunt incalcate oricare dintre cele de mai sus dar si normele de procedura executionala, puteti sa demarati o contestatie la executare. Daca sunteti Executat Pe Casa de catre executor, puteti bloca procedura prin suspendarea executarii silite.

Avand in vedere ca un debitor nu poate sa faca evaluarea unei situatii cu privire la cat de abuzive sunt anumite acte indreptate impotriva lui sau din contra, daca ele sunt legale si nu ar trebui sa deschida un demers judiciar, este important, inainte de a contesta o executare silita, sa faceti o analiza completa asupra situatiei.

Completati formularul de mai jos in vederea identificarii unor solutii pentru a anula executarea silita.

6 comments to “Executat Pe Casa-Ipoteca Anulata-Perimare Si Prescriptie In Acelasi Dosar De Executare Ce A Fost Anulat Integral-”
  1. De la un credit de 2100 lei s-au ajuns la 3500 lei. Din cauza unei operații nu am reușit să achit și am fost executat silit fara a primii o hârtie, până acum câteva zile, când am primit actele de executare.

  2. credit luat in 2007(desc.pe card) in martie 2011 se cesioneza la KRUK IN FEB 2015 seinvesteste cu formula executorie la solicitarea Kruk in martie 2015 incheiere executare tamas marcu in sept 2016 se infinteza proprire pe 1/3 din Cim , se plateste pana in dec 2016 cred (cand a incetata Cim) in 2 feb 2018 primesc o noua instintare de proprire dar timpul de lucru este de 4 ore. De atunci nu am mai primit nimic.

  3. Badea Costel Un credit făcut în 3.10.2008 ING de 170 RON am plătit pina 2013 când am fost executat silit cu poprire pe salariu unde eram plătit la 4 ore pina în acest an 2019 când am primit alta somație ca am de plătit încă 4.940.06.ptr.ca firma la care lucrez acum ne da bani cu i tarzuete de chiar 2 sapt. nu au o zi de salariu nu exista un fluturaș…. Am sunat la executor Compuzeanu Florin Traian sa întreb de suma respectiva și mi s a spus ca se adaugă dobânda pina la achitare creditului prin firma de recuperare EOS KSI România. ma îngrozește nu vad normalitatea acestor cămătari. Mulțumesc din suflet

  4. Buna ziua, am luat 2 credite de nevoi personale in 2019 si in 2020 banca a vandut creantele la 2 firme care prin bej mi-a pus poprire pe cont. din 2020 pana acum am poprire pe cont. La momentul respectiv, totul s-a petrecut foarte repede, nu am primit nimic acasa ca trebuie sa merg la tribunal (in2020) si prima notificare a fost de la banca ca a fost facuta poprire pe cont de 2 bej,ulterior am primit si acasa cam dupa 1 an cred o instiintare ca cele 2 bej a facut poprire pe cont. Se poate sa fie prescrisa datoria? Daca da, ce trebuie sa fac? Poate sa imi ia casa avand in vedere ca nu e credit cu garantie ipotecara?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.