Credit Vandut La Kruk Sau Kredyt Inkaso Portfolio Ori Alt Recuperator De Creante?Posibilitati De Contestare A Executarii Si Cesiunii De Creante.

Ati avut un credit la banca pe care nu ati mai putut sa-l platiti? Foarte posibil ca el deja sa fie vandut la Kruk sau la un recuperator de creante.

Este cesiunea de creanta facuta catre Kruk legala? Dar cesiunea catre alti recuperatori de creante?

Din moment ce creditul dvs. a fost declarat scadent anticipat, incepe de fapt tot periplul catre recuperatorii de creante asta dupa ce el a fost vandut pe 1% din valoarea lui.

Pentru moment retractul litigios ar fi singurul care ar putea sa il califice pe debitor sa poata solicita recuperatorului de creante, sa ii achite dublul fata de pretul derizoriu platit pentru creanta sa si asa sa scape de datorie fata de creditor.

Credit Vandut La Kruk sau alt recuperator de create? Daca primiti o instiintare de executare silita din partea unui recuperator de creante, este util sa stiti urmatoarele –

 • aveti DREPTUL sa formulati o contestatie la executare silita si sa solicitati instantei sa anuleze integral executarea silita;
 • aveti DREPTUL daca ati primit o cesiune de creanta de la Banca catre recuperator, sa formulati o cerere de chemare in judecata conform oug 52/2016 prin care sa contestati DEBITUL MAJORAT ILEGAL;
 • aveti DREPTUL daca ati fost cesionat catre un recuperator de creante din afara tarii sa solicitati ANULAREA cesiunii de creante catre recuperator avand in vedere LIPSA autorizatiei de functionare din tara de origine a recuperatorului.
 • aveti DREPTUL sa cereti instantei de judecata sa constate de fapt ca dobanzile adaugate debitului dvs. sunt ilegale;

Astfel, are dreptul un debitor sa conteste in instanta, executarea primita din partea recuperatorului de creanta?

Raspunsul este da si in mod cert cei mai multi care primesc acte de executare silita au parte de abuzuri care pot fi indreptate DOAR in instanta.

Facem precizarea ca doar in instanta, fiindca sunt multi debitori , care din dorinta de a se apara insa din necunoastere, trimit contestatiile la executare la EXECUTOR, ceea ce este gresit si in felul asta isi pierd si termenul de contestatie.

Vedeti mai jos, cazuri concrete de anulare a executarilor silite prin intermediul contestatiilor la executare.

Dosar: 11461/306/2018 – Executare silita anulata!

14.02.2019Ora estimata: 9:00
Complet: C9 Civil Urgente
Tip solutie: Admite cererea
S
olutia pe scurt:
Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul ISTRATE DANIEL în contradictoriu cu intimatul KREDYT INKASO PORTFOLIO INVESTMENTS (LUXEMBOURG) SA.

Dispune anularea încheierii civile nr.3648/25.07.2018 a Judecătoriei Sibiu şi a încheierii camerei de consiliu din data de 30 august 2018 a Judecătoriei Sibiu pronunţată în dosar nr. 7774/306/2018/a1 precum şi anularea executării silite înseşi, efectuată în dosarul execuţional nr. 526/2018 al SCPEJ Dumitru Marius-Vasile şi Stoian Codruţa – executor judecătoresc Dumitru Marius-Vasile.

Document: Hotarâre  726/2019  14.02.2019

http://portal.just.ro/306/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30600000000199135&id_inst=306

Astfel, daca debitorul nu s-ar fi aparat prin intermediul contestatiei la executare, s-ar fi ajuns ca o executare constata prin hotarare judecatoreasca ca fiind ilegala, sa produca efectele iar debitorului sa-i fie vandut bunul imobil pe care il avea in proprietate.

In urma contestatiei la executare pornita de catre recuperatorul de creante
KREDYT INKASO PORTFOLIO INVESTMENTS (LUXEMBOURG) SA, acesta pierde dreptul de-al mai executa pe debitor.

Un alt exemplu de la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, prin care un alt recuperator care a pronit in mod ilegal o executare silita, este obligat, dupa ce executarea lui este anulata, sa restituie inclusiv sumele pe care le-a executat de la debitor prin poprire.

14.02.2019Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. PĂTRAŞCU P.
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare.Anulează executarea silită ce face obiectul dos. de executare nr. 1031/2018 al B.E.J. „Terinte Florin Cătălin”.
Dispune întoarcerea executării silite, în situaţia în care aceasta s-a realizat efectiv, prin restituirea de către intimată către contestator a sumelor executate silit în cadrul dosarului de executare sus-menţionat.Ia act de poziţia contestatorului, în sensul că va solicita cheltuielile de judecată pe cale separată.În baza art. 45 alin. 1 teza I C. proc. civ., instanţa dispune restituirea către contestator a taxei judiciare de timbru aferentă contestaţiei la executare, în cuantum de 1.000 lei, la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe.În baza art. 717 alin. 2 C. proc. civ., obligă pe intimată la plata în contul B.E.J. „Terinte Florin Cătălin” a sumei de 147,56 lei, TVA inclus, reprezentând cheltuielile de copiere a dosarului de executare.Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 
Document: Hotarâre  908/2019  14.02.2019

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000769818&id_inst=299

Executarea silita pornita de catre unul dintre cei mai mari recuperatori de creante si anume Kruk Romania, a comportat si in trecut si comporta si in prezent mari probleme de legalitate si de ce nu de moralitate.

Astfel, sunt puse in executare sute de mii de creante prescrise , creante care si-au pierdut puterea executorie, insa acest lucru trebuie reclamat atunci cand primiti acte de executare.

Mai bine de jumatate dintre executarile pornite comporta elemente de nulitate absoluta, fie ca nu sunt mentionate instiintarile de incepere a executarilor silite, fie ca nu sunt mentionate in incheierile de incuviintare, modalitatile EFECTIVE prin care urmeaza sa fie facuta executarea insa un element ce va poata salva de efectele executarii silite se refera la lipsa notificarii de scadenta anticipata, ce echivaleaza cu lipsa de exigibilitate a creantei.

Nu uitati ca toate executarile pot fi contestate in conditiile in care exista ORICE suspiciune cu privire la debit sau cu privire la calitatea creditorului dvs.

De asemenea, daca nu ati primit adresa de cesionare(notificarea de debitor cedat), chiar daca recuperatorul de creante incepe o executare impotriva dvs. ea este ilegala si poate fi anulata in instanta. Un credit vandut la Kruk spre exemplu nu mai poate fi purtator de dobanzi! Astfel, daca dobanda creste, este ilegal si trebuie sa mergeti in fata instantei si sa anulati sume pe care recuperatorul vi le cere.

Astfel, este important sa formulati contestatiile la executare doar in cadru specializat si sa aveti in vedere ca din 2019 procedura de contestatie la executare s-a modificat drastic si este important sa respectati noile modificati in scopul de a ajunge la solutia de anulare a executarii silite incepute impotriva dvs. fie prin procedura de poprire fie prin incercarea de vanzare a imobilului dvs.

Concluzionand, orice procedura de executare silita poate fi suspendata si partea buna este ca dupa ce obtineti suspendarea, inclusiv poprirea se va ridica de pe conturile dvs. pana cand procesul de contestatie la executare ramane definitiv.

Ati primit notificari din partea firmei de recuperari creante sau aveti o executare silita inceputa impotriva dvs.?

Verificat legalitatea actelor de executare prin completarea formularului de mai jos –

28 comments to “Credit Vandut La Kruk Sau Kredyt Inkaso Portfolio Ori Alt Recuperator De Creante?Posibilitati De Contestare A Executarii Si Cesiunii De Creante.”
 1. Creditul are clauze abuzive iar BCR-ul a fost obligat sa-mi restituie in termen de 15 zile comisioanele. BCR refuzând si concesionând contractul in 2014.

  • Dacă nu am primit acasă și nu mai sună la ce să aștept.ma tot suna un avocat cami dă drumul la dosar.mai departe în instanță pt proprire dacă suma depășește 20000 de lei și nu am pus casa ipoteca poate sami scoate casa la vînzare? Că stau întru stres.

    • Bună ziua, am o poprire pe drepturi de natură financiară de la KREDYT INKASO,înființată pe 25.01.2017,în baza încheierii de încuviințare a executării silite nr.3271 din 30.05.2016,pronunțată de JUDEC.GALAȚI în dosar nr.9743/233/2016 și a titlului executoriu Contract de credit nr.6184384/17.01.2011,încheiat cu BRD și încheierea de stabilire cheltuieli de executare din 28.06.2016.
     Le-am plătit acestor indivizi o parte din credit după care devenind șomer,nu am mai putut plăti. Mi-a venit acasă luna trecută un proces verbal de sechestru încheiat pe 24.10.2019,de la executor jud. Eftene Petruț,sechestru pe autoturism. Am primit și somație că în termen de 15 zile dacă nu achit împrumutul, îmi vor lua mașina.
     Menționez că în contractul cu BRD,nu am girat cu nici un bun mobil sau imobil ci doar cu drepturi financiare.
     Nu știu cum această firmă îmi bagă cheltuieli de 5100lei executare silită și nici în ce condiții au calculat debitul rămas de plată când l-au preluat de la BRD. Ce se mai poate face acum?
     Vă mulțumesc!

     • Buna ziua, este posibil sa fie si o problema cu incalcarea ordinului ministrului justitiei cu referire la onorariile executorilor. Puteti face contestatie la executare tocmai pentru a verifica legalitatea acestei executari silite.

   • Buna, am avut un credit si a fost transferat la inkaso, am primit rate lunare am platit, trebuia sa termin de platit in luna iunie, am platit rata mai mult de cat aveam pe actele de le ei, acum am primit un act ca am terminat de platit, am sunat mi-au spus ca nu mai am de plata, nu mai stiu ce sa fac, plus dobanzi si tot ce am platit.

 2. Am un credit la CEC BANK am luat 450 milioane vechi credit ipotecar pe 15 ani . Dupa 12 ani de plata tot mai am 300 de milioane de dat la banca .

  • Buna ziua, cu privire la situatia reclamata va putem ajuta desigur, v-am trimis si un email in acest sens si va rog sa aveti in vedere si o programare la noi la 0722298011 Cu stima, av. drd. Cuculis

 3. Buna ziua. Am luat in 2007 un credit de la Banc Post. pe care nu l-am achitat integral. creana a fost vanduta catre o firma de recuperare, prosperocapital. I-am dat in judecata si am pierdut procesul, iar executorul judecatoresc a trimis dosarul pentru punerea in aplicare a executarii catre KRUK. ce pot face acum? astept sa trimita la firma unde lucrez poprirea sau pot face ceva intre timp? Multumesc anticipat

 4. buna ziua am un credit luat la patria bank sa cesionat de catre invest capital si nu inteleg de ce suma nu scade mentionez ca am oprire pe salariu.

 5. Buna ziua. Ma adresez dvs. in numele cumnatului meu BIRTA IOSIF din mun. Bistrita,jud.BN.Fiica lui a conractat un credit de la CEC Bank Bistrita in val. de aproximativ 5500euro prin 2006-2007.Tatal ei a girat cu casa.La un moment dat fiica nu a mai putut plati,s fost executata silit locuinta, titularul creditului afost numit girantul. S-a solicitat proprire pe pensie de catre executorul judecatoresc(Campean Daniel)cu virarea sumelor intr-un cont deschis la Banca Transilvania Bistrita.Dupa o luna creditul a fost vandut catre KRUG.Toate acestea le-am aflat foarte tarziu-gen 2016-solicitand diferite documente.Am facut aceste demersuri catre CEC, Casa nationala de pensii, executor judecatoresc, deoarece,desi plateste lunar, datoria parca nu mai scade deloc.De la executorul judecatoresc,desi am solicitat copie dupa dosar,am primt doar doua foi,pentru ca sa se vada ca lunar executorul vireaza suma retinuta de Casa de pensii,catre KRUG,fapt neadus la cunostiinta titularului de credit.Inteb,cu respect-SE MAI POATE FACE CEVA? ca oamenii mor si nu ajung la nici un capat

 6. Buna ziua. Ma numesc Alina Paun si am luat un credit de la Banca Romaneasca. In 2009 s-a procedat lqa executarea silita asupra imprumutului acordat in valoare de aproximativ 11.000 lei. M-am prezentat la executor iar acesta m-a pus in legatura cu un reprezentant al banicii care mi-a propus un acord de plata si o scutire din valoare urmand a face plata in 30 de zile. Nu am reusit sa fac toata plata de de 9.000 de lei in 30 de zile conform acordului dar am reluat discutia cu banca pentru a mai ma pasui un timp.in termen de 6 luni am achitat diferenta.De atunci din 2009 nu am mai primit nimic de la executor pana in anul 2016 prin care ma anunta ca s-a cesionat creanta la KRUK SI ca executarea siita continua.
  De atunci nu s-a mai facut nimic pana pe data de 30.10.2019 cand am primit din nou adresa pri care kruk face cerere de staruinta in dosarul de executare. Ce pot sa fac? Pot invoca prescriptia avand in vedere ca nu a mai existat nici un fel de corespondenta intre mine si executor timp de 3 ani si cateva luni? Multumesc anticipat

 7. Buna ziua, o firma de recuperari mi-au pus poprire pe conturi iar pt ca am un card de debit azi am fost la banca ,ca sa renunt la el si banca imi spune ca nu este posibil pt ca am conturile blocate.va multumesc

 8. Am o poprire de la CAR Învățământ dar cred că plătesc dobânda până când se termină împrumutul peste 5ani
  ING poprire a vândut împrumutul la Kruk fara înștiințare scrisa după ce am făcut o înțelegere de plata lunara,urmând să mă contacteze cum și când sa depun banii
  Nu am primit nimic,nici verbal nici notificare scrisa
  Mi se oprește jumătate din salariu,am un fiu student la medicină,sunt și divortata
  Cu banii nu reușesc să mă descurc
  Consider că e un abuz,e prea mult să ți se pună poprire pe salariu jumătate din el
  Nu am alte posibilitati și am avut și probleme de sănătate și cei de la UNG nu au vrut să-mi ofere cele 3 luni in care sa nu plătesc rata Oana reveneam la normal

 9. buna seara am si eu o poprire pe salariu de la kruk cum as putea sa vorbesc cu dumneavoastra sa ma lamuriti mai bine va multumesc

 10. Buna seara.
  Am avut in 2012un abonament la orange, am rămas cu o factură de 348de lei neplătită, la vremea respectivă avand ceva probleme financiare, prin 2016 pe tot parcursul anului am primit câteva scrisori de la cei de la Kruc precum ca datoria mea am fost preluată de ei,care a crescut in mod miraculos de la 380 la 1678de lei .
  Nu am raspuns nici unei din acele scrisori iar anul acesta mai exact pe 12.11.2020,am primit din nou o notificare in care ma informează ca pot achita datoria cu o reducere de 68la sută reducere adica undeva la 678de lei.
  Ce ma sfătuiți ,cum să procedez.
  Multumesc anticipat.

 11. Buna ziua ! am primit pe 01.09.2020 o notificare de la Intrum Romania in calitate de mandatar al creditorului cesionar Intrum Debt Finance AG,care spun ei m au notificat cu privire la un dosar Raffeisen Bank prin care imi propun sa stabilim o valoare a ratei sa lichidam debitul ramas neachitat,debitul fiind neachitat din 2011 din motive obiective,boala ,ramanere fara serviciu.
  Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac?
  Va multumesc tare mult,sanatate!

 12. Buna ziua
  Am primit in posta o scrisoare de la kredyt inkaso cum sa ii sun sa stabilim un plan de plati pt un credit de acum 10 ani si care apare ca o suma triplata, nu se poate anula in instanta?
  Multumesc

 13. Bună dimineața,
  mama mea a decedat având un credit la o IFN…..am notificat acel în despre acest lucru,mi-au spus condoleanțe, etc etc și că gata,am terminat cu creditul.La 18 luni după eveniment, ma trezesc cu notificare de la Inkaso, ca au preluat creanța de la IFN și ma somează sa achit în calitate de moștenitor, creditul ….
  Sunt foarte insistenți dacă pentru un credit de cca 3500 lei suna de 3 ori pe săptămână?Au o baza legala sa ma poată executa silit?
  Vă mulțumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.