Credit Vandut La Kruk Sau Kredyt Inkaso Portfolio Ori Alt Recuperator De Creante?Posibilitati De Contestare A Executarii Si Cesiunii De Creante.

Ati avut un credit la banca pe care nu ati mai putut sa-l platiti? Foarte posibil ca el deja sa fie vandut la Kruk sau la un recuperator de creante.

Este cesiunea de creanta facuta catre Kruk legala? Dar cesiunea catre alti recuperatori de creante?

Din moment ce creditul dvs. a fost declarat scadent anticipat, incepe de fapt tot periplul catre recuperatorii de creante asta dupa ce el a fost vandut pe 1% din valoarea lui.

Pentru moment retractul litigios ar fi singurul care ar putea sa il califice pe debitor sa poata solicita recuperatorului de creante, sa ii achite dublul fata de pretul derizoriu platit pentru creanta sa si asa sa scape de datorie fata de creditor.

Credit Vandut La Kruk sau alt recuperator de create? Daca primiti o instiintare de executare silita din partea unui recuperator de creante, este util sa stiti urmatoarele –

 • aveti DREPTUL sa formulati o contestatie la executare silita si sa solicitati instantei sa anuleze integral executarea silita;
 • aveti DREPTUL daca ati primit o cesiune de creanta de la Banca catre recuperator, sa formulati o cerere de chemare in judecata conform oug 52/2016 prin care sa contestati DEBITUL MAJORAT ILEGAL;
 • aveti DREPTUL daca ati fost cesionat catre un recuperator de creante din afara tarii sa solicitati ANULAREA cesiunii de creante catre recuperator avand in vedere LIPSA autorizatiei de functionare din tara de origine a recuperatorului.
 • aveti DREPTUL sa cereti instantei de judecata sa constate de fapt ca dobanzile adaugate debitului dvs. sunt ilegale;

Astfel, are dreptul un debitor sa conteste in instanta, executarea primita din partea recuperatorului de creanta?

Raspunsul este da si in mod cert cei mai multi care primesc acte de executare silita au parte de abuzuri care pot fi indreptate DOAR in instanta.

Facem precizarea ca doar in instanta, fiindca sunt multi debitori , care din dorinta de a se apara insa din necunoastere, trimit contestatiile la executare la EXECUTOR, ceea ce este gresit si in felul asta isi pierd si termenul de contestatie.

Vedeti mai jos, cazuri concrete de anulare a executarilor silite prin intermediul contestatiilor la executare.

Dosar: 11461/306/2018 – Executare silita anulata!

14.02.2019Ora estimata: 9:00
Complet: C9 Civil Urgente
Tip solutie: Admite cererea
S
olutia pe scurt:
Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul ISTRATE DANIEL în contradictoriu cu intimatul KREDYT INKASO PORTFOLIO INVESTMENTS (LUXEMBOURG) SA.

Dispune anularea încheierii civile nr.3648/25.07.2018 a Judecătoriei Sibiu şi a încheierii camerei de consiliu din data de 30 august 2018 a Judecătoriei Sibiu pronunţată în dosar nr. 7774/306/2018/a1 precum şi anularea executării silite înseşi, efectuată în dosarul execuţional nr. 526/2018 al SCPEJ Dumitru Marius-Vasile şi Stoian Codruţa – executor judecătoresc Dumitru Marius-Vasile.

Document: Hotarâre  726/2019  14.02.2019

http://portal.just.ro/306/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30600000000199135&id_inst=306

Astfel, daca debitorul nu s-ar fi aparat prin intermediul contestatiei la executare, s-ar fi ajuns ca o executare constata prin hotarare judecatoreasca ca fiind ilegala, sa produca efectele iar debitorului sa-i fie vandut bunul imobil pe care il avea in proprietate.

In urma contestatiei la executare pornita de catre recuperatorul de creante
KREDYT INKASO PORTFOLIO INVESTMENTS (LUXEMBOURG) SA, acesta pierde dreptul de-al mai executa pe debitor.

Un alt exemplu de la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, prin care un alt recuperator care a pronit in mod ilegal o executare silita, este obligat, dupa ce executarea lui este anulata, sa restituie inclusiv sumele pe care le-a executat de la debitor prin poprire.

14.02.2019Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. PĂTRAŞCU P.
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare.Anulează executarea silită ce face obiectul dos. de executare nr. 1031/2018 al B.E.J. „Terinte Florin Cătălin”.
Dispune întoarcerea executării silite, în situaţia în care aceasta s-a realizat efectiv, prin restituirea de către intimată către contestator a sumelor executate silit în cadrul dosarului de executare sus-menţionat.Ia act de poziţia contestatorului, în sensul că va solicita cheltuielile de judecată pe cale separată.În baza art. 45 alin. 1 teza I C. proc. civ., instanţa dispune restituirea către contestator a taxei judiciare de timbru aferentă contestaţiei la executare, în cuantum de 1.000 lei, la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe.În baza art. 717 alin. 2 C. proc. civ., obligă pe intimată la plata în contul B.E.J. „Terinte Florin Cătălin” a sumei de 147,56 lei, TVA inclus, reprezentând cheltuielile de copiere a dosarului de executare.Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 
Document: Hotarâre  908/2019  14.02.2019

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000769818&id_inst=299

Executarea silita pornita de catre unul dintre cei mai mari recuperatori de creante si anume Kruk Romania, a comportat si in trecut si comporta si in prezent mari probleme de legalitate si de ce nu de moralitate.

Astfel, sunt puse in executare sute de mii de creante prescrise , creante care si-au pierdut puterea executorie, insa acest lucru trebuie reclamat atunci cand primiti acte de executare.

Mai bine de jumatate dintre executarile pornite comporta elemente de nulitate absoluta, fie ca nu sunt mentionate instiintarile de incepere a executarilor silite, fie ca nu sunt mentionate in incheierile de incuviintare, modalitatile EFECTIVE prin care urmeaza sa fie facuta executarea insa un element ce va poata salva de efectele executarii silite se refera la lipsa notificarii de scadenta anticipata, ce echivaleaza cu lipsa de exigibilitate a creantei.

Nu uitati ca toate executarile pot fi contestate in conditiile in care exista ORICE suspiciune cu privire la debit sau cu privire la calitatea creditorului dvs.

De asemenea, daca nu ati primit adresa de cesionare(notificarea de debitor cedat), chiar daca recuperatorul de creante incepe o executare impotriva dvs. ea este ilegala si poate fi anulata in instanta. Un credit vandut la Kruk spre exemplu nu mai poate fi purtator de dobanzi! Astfel, daca dobanda creste, este ilegal si trebuie sa mergeti in fata instantei si sa anulati sume pe care recuperatorul vi le cere.

Astfel, este important sa formulati contestatiile la executare doar in cadru specializat si sa aveti in vedere ca din 2019 procedura de contestatie la executare s-a modificat drastic si este important sa respectati noile modificati in scopul de a ajunge la solutia de anulare a executarii silite incepute impotriva dvs. fie prin procedura de poprire fie prin incercarea de vanzare a imobilului dvs.

Concluzionand, orice procedura de executare silita poate fi suspendata si partea buna este ca dupa ce obtineti suspendarea, inclusiv poprirea se va ridica de pe conturile dvs. pana cand procesul de contestatie la executare ramane definitiv.

Ati primit notificari din partea firmei de recuperari creante sau aveti o executare silita inceputa impotriva dvs.?

Verificat legalitatea actelor de executare prin completarea formularului de mai jos –

7 comments to “Credit Vandut La Kruk Sau Kredyt Inkaso Portfolio Ori Alt Recuperator De Creante?Posibilitati De Contestare A Executarii Si Cesiunii De Creante.”
 1. Creditul are clauze abuzive iar BCR-ul a fost obligat sa-mi restituie in termen de 15 zile comisioanele. BCR refuzând si concesionând contractul in 2014.

  • Dacă nu am primit acasă și nu mai sună la ce să aștept.ma tot suna un avocat cami dă drumul la dosar.mai departe în instanță pt proprire dacă suma depășește 20000 de lei și nu am pus casa ipoteca poate sami scoate casa la vînzare? Că stau întru stres.

   • Buna, am avut un credit si a fost transferat la inkaso, am primit rate lunare am platit, trebuia sa termin de platit in luna iunie, am platit rata mai mult de cat aveam pe actele de le ei, acum am primit un act ca am terminat de platit, am sunat mi-au spus ca nu mai am de plata, nu mai stiu ce sa fac, plus dobanzi si tot ce am platit.

 2. Am un credit la CEC BANK am luat 450 milioane vechi credit ipotecar pe 15 ani . Dupa 12 ani de plata tot mai am 300 de milioane de dat la banca .

  • Buna ziua, cu privire la situatia reclamata va putem ajuta desigur, v-am trimis si un email in acest sens si va rog sa aveti in vedere si o programare la noi la 0722298011 Cu stima, av. drd. Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.