Dare In Plata Eurobank Ergasias, Banca Transilvania si Bancpost-Impreviziune : Scadere Salariu – Debitorul Scapa De 68000 Franci Elvetieni

Impreviziunea dovedinta prin imposibilitatea de sustinere a ratelor lunare si anume prin scaderea salariului debitorului.

Desi pare de neatins, impreviziunea se poate demonstra prin mai multe metode iar aici in cazul acestui dosar aflat in APEL deci cu sanse as spune de 100% ca hotararea sa ramana asa, instanta a apreciat ca lipsa posibilitatii de sustinere a ratelor este un fapt imprevizionar si cumva riscul ar trebui sa fie impartit intre banca si client si mai ales ca atunci cand semnezi un contract pe 30 de ani, nu te poti astepta (fara mecanisme clare contractuale) ca relatia de lapunct T0 sa ramana neschimbata mai ales ca economia de esenta este una flcutuanta.

Au retinut si alte instante ca un alt caz de impreviziune ar fi ipoteza aparitiei unei stari de sanatate precare.

Dosarul a fost preluat de catre noi in etapa Apelului fiind de esenta gestionat de catre biroul nostru teritorial Timisoara. Pe fond dosarul a fost pierdut, instanta neconsiderand ca discutam despre o impreviziune clar dovedita, iar in apel lucrurile s-au intors 180 de grade, debitorul castigand procesul iar contestatia bancii la notificarea de dare in plata fiind de astfel respinsa.

In urma admiterii apelului debitorului, notificarea de dare in plata ramane DEFINITIVA.

Nu uitati ca pentru cei ce se afla in procedura de executare silita, incepand cu anul 2019 modalitatea efectiva de combatere a executarilor silite s-a modificat si astfel procedura pe care trebuie sa o urmeze un debitor executat silit este diferita.

Şedinţe

26.02.2019Ora estimata: 09:00
Complet: C2A-LP-2019
Tip solutie: Admis apel
Solutia pe scurt: Admite apelul exercitat de către apelanţii intimaţi : Cristescu-Duca Eelonora-Cornelia,Dunca Gheorghe şi Dunca Anuţa în contradictoriu cu intimata Banca Transilvania S.A., în calitate de succesoare cu titlu universal a contestatoarei cedentă Bancpost S.A. şi cu intervenienta forţată Eurobank Ergasias, în calitate de cesionară a creanţei aferentă obligaţiei de restituire a creditului acordat apelanţilor, împotriva sentinţei civile nr. 1791/17.04.2018 pronunţată de Judecătoria Arad în dosar nr. 7489/55/2017, pe care o schimbă în tot, în sensul că : Respinge contestaţia formulată faţă de notificarea de dare în plată emisă de către apelanţi şi înregistrată la fosta Bancpost S.A. sub nr. 3642/02.05.2017.
Document: Hotarâre  20/2019  26.02.2019

http://portal.just.ro/108/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=5500000000225970&id_inst=108

Darea in plata, mecanism de blocare a executarilor silite, mecanism de forta pentru ca debitorul sa inceapa o noua viata si in cele din urma de combatare a abuzurilor bancare.

De data recenta în dosarul nr.2880/1/2018 Inalta curte de Casatie si Justitie a stabilit prntr-un RIL ca inclusiv celor executati silit li se aplica procedura de dare in plata –

Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Oradea – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, în dosarul nr. 13952/271/2016, privind pronunțarea unei hotărâri prealabile și, în consecință, stabilește că:

În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 8 alin. (5) din Legea nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, pot solicita stingerea obligațiilor izvorâte din contractele de credit debitorii care sunt supuși în continuare unei executări silite, deși executarea silită a imobilului ipotecat a fost finalizată prin adjudecare, instanța de judecată astfel învestită urmând să verifice dacă sunt îndeplinite condițiile referitoare la existența impreviziunii.

Pronunțată în ședință publică, astăzi, 11 februarie 2019”.

Impreviziune : Scadere Salariu – Consideram ca inclusiv scaderea salariului poate fi considerata ca fapt imprevizibil debitorul avand obligatia sa arate instantei de judecata prin probe concrete, ceea ce inseamna de fapt toata perioada de la semnarea contractului si pana la notificarea de dare in plata, cum a fluctuat salariul acestuia si suplimentar sa aduca si dovezi cu privire la membrii familiei pe care ii are in intretinere plus dovada altor obligatii pe care le are de indeplinit.

Astfel, concluzionam in mod definitiv ca indiferent in ce stadiu al procedurii se afla debitorul, are posibilitatea sa apeleze la legea 77/2016 in vederea suspendarii oricaror acte de executare silita si evident de stergere a datoriilor ce au rezultat dintr-o executare silita mai veche sau aflata in curs de desfasurare.

Puteti stabili o intrevedere cu un avocat specializat in dosarele de dare in plata – aici.

Verificati daca puteti da in plata si ce pasi aveti de facut pentru a vi se sterge datoria. Completati formularul de mai jos.

2 comments to “Dare In Plata Eurobank Ergasias, Banca Transilvania si Bancpost-Impreviziune : Scadere Salariu – Debitorul Scapa De 68000 Franci Elvetieni”

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.