Definitiva Credit Europe Bank NV- Banca Pierde Pe Dare In Plata- Boala Caz De Impreviziune -Stergere Datorie

Credit Europe Bank NV si contractul de 168000 de CHF pe care debitorul desi putea sa-l plateasca, faptul ca 70% dintre venituri mergeau catre rata a fost suficient incat judecatorii sa considere valabila notificarea de dare in plata.

Este boala caz de impreviziune? DA!

Faptul ca starea de sanatate a devenit brusc precara si incerta, contractul a devenit INCERT si el iar instanta a apreciat ca se impune mentinerea notificarii de dare in plata si a considerat ca aplicabila impreviziunea asupra acestei situatii.

Stramutarea dreptului de proprietate catre Credit Europe Bank se va face doar dupa ce debitorul va deshide si procedura secundara reglementata de legea 77/2016 prin care sa oblige banca sa ia plata imobilul.

Este definitiva hotararea fiindca la finalul anului 2018 prin efectul legii 310/2018 au fost aduse o serie de modificari la codul de procedura civila printre care si amputarea recursului in cazul dosarelor pe dare in plata.

(2) Nu sunt supuse recursului hotărârile pronunțate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a)-j3), în cele privind navigația civilă și activitatea în porturi, conflictele de muncă și de asigurări sociale, în materie de expropriere, în cererile pronunțate în materia protecției consumatorilor, a asigurărilor, precum și în cele ce decurg din aplicarea Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. De asemenea nu sunt supuse recursului hotărârile date de instanțele de apel în cazurile în care legea prevede că hotărârile de primă instanță sunt supuse numai apelului.

Caz de boala impreviziune – asa a motivat instanta de judecata aplicarea impreviziunii

Ce a retinut instanta de judecata cu privire la impreviziune si de ce starea de boala trebuie interpretata ca avand efect imprevizibil si supra-adaugat ce ar trebui sa justifice aplicarea impreviziunii.

De esenta retine instanta, ca debitorul a incheiat un contract pe durata de 30 de ani incepand cu anul 2007. Astfel debitorul a facut dovada negocierii CHIAR prin cererea de are in plata si anume a propus bancii o varianta de reechilibrare a situatiei si anume cedarea bunului imobil.

Instanta a retinut ca solutia oferita de catre banca de reducere a ratei cu 80 chf este o solutie temporara si care nu ii permite de fapt debitorului care sufera de o boala cronica ce presupune cheltuieli iminente si imbunatatirea conditiilor de viata sa desfasoare pe mai departe in conditii NORMALE atat plata creditului dar si plata oricaror alte sume de bani pentru a mentine creditul la zi.

Solutia instantei in apel-

22.01.2019Ora estimata: 09:00
Complet: C8-APEL
Tip solutie: Alte soluţii
Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelanta Credit Europe Bank NV, ca nefondat. Obligă apelanta Credit Europe Bank NV la plata către intimat a sumei de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Admite apelul formulat de Credit Europe Ipotecar IFN S.A.. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că admite contestaţia formulată de Credit Europe Ipotecar IFN S.A.. Constată că notificarea înregistrată sub nr. 1128/24.07.2017 adresată Credit Europe Ipotecar IFN S.A., nu îndeplineşte condiţia prevăzută de Legea nr. 77/2016 de a fi adresată unui creditor, în privinţa Credit Europe Ipotecar IFN S.A.. Obligă intimatul la plata către contestatoarea Credit Europe Ipotecar IFN S.A. a sumei de 20 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile apelate.[….]

De ce instanta a admis apelul CREDIT EUROPE IPOTECAR IFN?

Asta pentru ca acel credit fusese cesionat si din solutia data pe fond de respingere a contestatiei la dare in plata s-a retinut calitatea procesuala a ambelor entitati, ceea ce nu era legal, insa in apel, cu privire la CREDIT EUROPE BANK NV s-au mentinut dispozitiile din sentinta apelata.

Chestiunea impreviziunii este strict legata de faptul supra-adaugat, de ipoteza pe care nu o puteai cunoaste si de tot ceea ce inseamna asa cum spune si teoria impreviziunii , de imposibilitatea de a prevedea anumite aspecte.

Consider ca orice boala cronica ar trebui sa primeasca din start conotatia unei situatii imprevizibile.

De aceea si modificarea la legea darii in plata o sa poata sa aduca normalitatea cu privire la incadrarea unor situatii la fapte impreviziune.

Av. Drd. Cuclis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

Puteti solicita asistenta specializata din partea unui avocat aici.

Pentru alte probleme de natura juridica puteti completa formularul de mai jos in vederea repartizarii catre un avocat specializat in problema dvs.juridica –

4 comments to “Definitiva Credit Europe Bank NV- Banca Pierde Pe Dare In Plata- Boala Caz De Impreviziune -Stergere Datorie”
  1. Buna ziua.
    Ati putea sa imi spuneti despre ce dosar este vorba? Fratele meu se afla intr-o situatie similara, iar Tribunalul Bucuresti nu a admis boala survenita dupa incheierea contractului ca impreviziune.
    Toate cele bune,
    Sofia Cuca

  2. Buna ziua am și eu o întrebare, sunt pensionară pe caz de boala am HIV și băncile mi-a pus oprire pe cont pensia este de 100 de leii și am primit o înștiințare de executarea silita la o suma de bani foarte Mara suma care face parte din cheltuielile de suplimentare și alte sume , întrebare este are dreptul să-mi blocheze contul bancar la boala mea vă mulțumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.