Credit Europe Bank NV Pierde Contestatia La Notificarea De Dare In Plata-Impreviziunea Explicata-Darea In Plata Pe Intelesul Bancilor-Sectorul 5 Bucuresti-Avocat Cuculis

Darea In Plata Pe Intelesul Bancilo-Contestatia La Dare In Plata A Credit Europe Bank NV Respinsa De Catre Judecatoria Sectorului 5 – Avocat Cuculis

Darea in plata mai pe intelesul bancilor-

Darea in plata nu trebuie obstructionata prin manopere dolosive ale reprezentantilor zonei bancare.

De retinut este faptul ca in acord cu politica CEB, cel putin pana acum, toate demersurile debitorilor de a da in plata pe cale amibila, s-au soldat cu vehementa opozitie a zonei bancare (CREDIT EUROPE BANK/NV,etc) la acest demers, pe atat de ligitim pe atat de simplu, precum legea 77/2016 a darii in plata in varianta modificata de catre CCR.

Propun, pentru acele banci care au  urechi sa asculte, ca atunci cand un debitor vrea sa dea in plata sa nu-l mai catalogati ca pe un infractor ce vrea sa va diminueze veniturile, ci ca pe un partener pe care l-ati impovarat pana la faliment ce acum incearca sa scape de contractul gaunos, apeland la o varianta legala si nu prin masuri sau poate stiti mai bine, clauze abuzive.

Daca s-au inteles lucrurile cu darea in plata pana aici, va mai spun ceva ce poate este o noutate pentru reprezentantii zonei bancare, negocierea nu a adus niciun rau nimanui si sa stiti ca legile sunt facute tocmai pentru a preveni anumite litigii, iar daca va intelegeti pe cale amiabila, puteti evita solutii precum cele de mai jos, prin care instanta stabileste ca pur si simplu si imi iau libertatea de a ma parafraza ” nu ai dreptate tu banca”.

Chestiunea impreviziunii: false piste inoculate in mod gresit instantelor – 

Inca se trambiteaza prin instante ca debitorul este de rea credinta fiindca isi poate plati rata de 2000+lei, si ca are un salariu de 3000+lei si astfel isi poate permite sa plateasca debitul in integralitate si de ce ar trebui sa fie obligata banca ( saracuta) sa ia toata povara asta si mai ales sa-si treaca si-n patrimoniu casa debitorului!

Pista este din start falsa daca ne raportam asa la situatie si ii rog vehement pe toti colegii mei care se ocupa la acelasi nivel sau mai putin de aceste dosare, sa nu se lase trasi in capcana “adeverintelor de venit” de la ANAF.

Riscul supraadaugat, despre care vorbeste si CCR in decizia 623, nu inseamna sa ramai , ma scuzati “gol pusca” dupa ce iti platesti rata si asta inseamna ca a intervenit impreviziunea, ci acel risc despre care se discuta, doctrinar si reconfigurativ de catre curtea noastra de “CONSTITUTIONAL”

este si acel risc pe care eu, parte, lipsita de orice informare coerenta si corecta, nu mi l-am pus la socoteala celor 30 de ANI de plata la un credit nesfarsit!

Adica daca eu am avut un salariu de 1000 de lei din 2007 si pana in 2018 iar rata mea a crescut de la 150 de lei la 500 de lei, CHIAR DACA EU O POT PLATI, CONTRACTUL MEU ESTE DEBALASANT SI AVEM DE-A FACE CU UN RISC SUPRAADAUGAT.

Sper totusi ca cel putin partial, pot edifica orice consumator, sa lupte pentru dreptul sau si cateodata, chiar daca mori cu dreptatea in mana, fiindca de ce sa nu spunem cinstit, se poate intampla si asta, cel putin stii ca ai facut tot ce ai putut pentru a lupta pentru cauza in care crezi.

Cu privire la faptul ca prin darea in plata, banca, ifn sau orice calitate ar avea debitorul, incaseaza ani de-a randul tone de dobanzi si mai apoi intra si in posesia unui imobil, nu vad cum vreodata in viata asta, s-ar putea produce un prejudiciu creditorului.

Vedeti, cam asa s-a pus problema si in dosarul de ai jos si judecatoria sectorului 5 a ajuns la concluzia absoluta, ca sunt indeplinite si conditiile impreiviziunii si debitorul este lasat liber de datorie, confirmandu-se notificarea emisa de catre noi, creditorului.

Solutia mai jos – Felicitari debitorului pentru castig!

 

Dosar: 14094/302/2016

SC CREDIT EUROPE BANK NV Contestator
Barbu Florian la SCPA Cuculis&Asociatii Intimat
Barbu Manuela SCPA Cuculis&Asociatii Intimat

 

Şedinţe

14.02.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C 7 civil 2018
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată contestaţia. Cu drept de apel în termen de 10 de zile lucrătoare de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14.02.2018.
Document: Hotarâre  1302/2018  14.02.2018

http://portal.just.ro/302/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30200000000293434&id_inst=302

Av.Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Credit Europe Bank – Comision Administrare Declarat Clauza Abuziva In Apel-Avocat Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.