Ce Bunuri Nu Pot Fi Executate Silit Si Ce Sume De Bani Nu Se Urmaresc SIlit – Contestatie La Executare Poprire – Avocat Cuculis

Cum pot fi contestate executarile silite? Poprire executorie.

Executarea silita in Romania ultimilor ani de zile a cunoscut ABUZURI de tot felul. Printre cele mai dese, execuarea bunurilor ce nu puteau fi executate, popriri pe pensiile de intretinere, sau alocatiile copiilor, nici soldele pentru soldati si ajutoarele sociale nu au fost scutite, insa totusi, va propun sa vedem ce spune legea si cum pot fi combatute aceste abuzuri?

images (3)

Poprire – Contestatie la executare – Avocat 

 

I. Bunurile Neurmaribile – respectiv bunurile ce nu pot fi executate silit!

Nu sunt supuse urmăririi silite:

a) bunurile de uz personal sau casnic indispensabile traiului debitorului şi familiei sale şi obiectele de cult, dacă nu sunt mai multe de acelaşi fel;

b) obiectele indispensabile persoanelor cu handicap şi cele destinate îngrijirii bolnavilor;

c) alimentele necesare debitorului şi familiei sale pe timp de 3 luni, iar dacă debitorul se ocupă exclusiv cu agricultura, alimentele necesare până la noua recoltă, animalele destinate obţinerii mijloacelor de subzistenţă şi furajele necesare pentru aceste animale până la noua recoltă;

d) combustibilul necesar debitorului şi familiei sale socotit pentru 3 luni de iarnă;

e) scrisorile, fotografiile şi tablourile personale sau de familie şi altele asemenea;

f) bunurile declarate neurmăribile în cazurile şi în condiţiile prevăzute de lege.

II. Bunurile destinate exercitării ocupaţiei sau profesiei debitorului

(1) Bunurile mobile care fac obiectul unei diviziuni a patrimoniului afectate exerciţiului unei profesii autorizate nu pot fi urmărite decât de către creditorii ale căror creanţe s-au născut în legătură cu exercitarea profesiei respective. Dacă bunurile nu sunt afectate unui patrimoniu profesional individual, însă servesc la exercitarea ocupaţiei sau profesiei debitorului persoană fizică, pot fi supuse urmăririi silite numai dacă nu există alte bunuri urmăribile şi numai pentru obligaţii de întreţinere sau alte creanţe privilegiate asupra mobilelor.

(2) Dacă debitorul se ocupă cu agricultura, nu vor fi urmărite, în măsura necesară continuării lucrărilor în agricultură, inventarul agricol, inclusiv animalele de muncă, furajele pentru aceste animale şi seminţele pentru cultura pământului, în afară de cazul în care asupra acestor bunuri există un drept real de garanţie sau un privilegiu pentru garantarea creanţei.

III. Care sunt limitele in care un credit poate urmari un debitor?

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

(5) Urmărirea drepturilor prevăzute la alin. (4) se va putea face în limita a jumătate din cuantumul acestora.

(6) Sumele reţinute potrivit prevederilor alin. (1)-(4) se eliberează sau se distribuie potrivit art. 863 şi următoarele.

(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

IV) Ce se intampla daca regulile de mai sus sunt incalcate?

Toate acele popriri sau urmariri vor fi ANULATE confor art. 730 cod procedura civila care araa ca urmarirea cu incalcarea acestor dispozitii sunt nule de drept

V.) Ce trebuie sa faca un debitor?

El va trebui in mod obligatoriu sa se adreseze instantei de judecata printr-o cerere de chemare in judecata denumita specific contestatie la executare si sa solicite anularea intregului act de procedura executionala.

av. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

125 comments to “Ce Bunuri Nu Pot Fi Executate Silit Si Ce Sume De Bani Nu Se Urmaresc SIlit – Contestatie La Executare Poprire – Avocat Cuculis”
 1. Buna ziua,d-l avocat,multumesc pentru postare.
  In cazul nostru s-au incalcat multe reguli,poprire calculata 30%dintr-o pensie sub sal.minim pe economie,poprire aplicata si asupra indemnizatiei de detinut politic(considerata de ei ca fiind tot venit probabil).Impreuna pensia si indemnizatia nu ajung la sal.minim net pe economie .Intrebarea era daca se mai poate face actiune daca deja a trecut 1 an de la inceperea executiei,si daca nu cumva se supara domnii si vin sa ceara si casa, asa cum am fost amenintati de multe ori,sau sa puna poprire si pe venitul meu la fel de mic,ca sa ne ducem sa ne spanzuram in final.Cu respect pentru lamuriri si pentru timpul acordat

   • Bună ziua domnule avocat…Vă rog să mă lămuriți si pe mine cu o înștiințare de masura popririi…Am primit această înștiințare de a depune o sumă de bani in contul unui executor judecătoresc…Eu am o restanță la o bancă dar aș vrea să știu dacă depun acești bani mai trebuie sa restitui si suma care este restanță la bancă sau nu? Vă mulțumesc si aștept răspunsul dv…Cu stimă si respect LILIANA..

     • Buna ziua domnule avocat,, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie daca se poate, am un credit pe firma ipotecar,firma de 2 ani numai are activitate , ratele la banca le-am platit la zi ,, insa balanta este pe minus pot fi fortata sa platesc creditul anticipat ? va multumesc si astept raspunsul dv… cu respect si stima DANA.

   • Buna ziua dle avocat. Ajutati-ma cu o lamurire…am poprire pe salar retinuta de catre angajator in cuantum de 1/2 intrucat subt 2 creditori. Am intrat in concediu pentru sarcina si lauzie de 126 zile urmand sa nasc in perioada urmatoare si tot mi se retine jumatate din venituri, justificarea angajatorului fiind aceea ca aceste sume sunt venituri periodice cf codului fiscal. Este corect sau nu?

 2. Am o datorie de 9000 lei si un salariu lunar de 100 de lei. Este posibila executarea silita pe un salariu asa de mic sau se impune executarea pe bunuri imobiliare ?

  • Buna ziua, din ce precizati dvs este posibil sa fie necesara urmarirea pe bunurile imobile, cand spun necesara, in sensul ca creditorul dvs. o sa vrea sa sa-si recupereze suma de bani insa veti putea sa faceti o cerere de restrangere a executarii silite! Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. Buna ziua,d-l avoca,am si eu o intrebare..,ce inseamna Solutia pe scurt: Admite cererea. Dată în şedinţa din Camera de Consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi 27.10.2014.
  Document: Încheiere – de executare silită 14370/2014 27.10.2014.
  Va multumesc anticipat!

  • Domnule Avocat daca am avut un credit si din cauză că nu am mai avut servici nu am mai platiit iar acum un execuor a contactat primaria pentru ai cere bunurile de pe numele meu ce pot sa fac desi ma confrunt cu problema banilor deoarece suntem o familie de 5 persoane si este foarte greu de intretint dintrun salar de 1000 ron

 4. Buna ziua,Domnul avocat!Va rog să-mi răspundeți la următoarea întrebare:dacă venitul meu lunar sr compune dintr-o pensie de boala de 560 lei si o indemnizație de însoțitor de 650 lei,din care suma mi se va face proprirea?Menționez ca am girat pt un credit de 3000 lei la o instituție non-bancara(un CAR) și din acest credit s-a achitat jumătate din sumă.Va mulțumesc!

 5. Buna ziua! Daca am primit o somatie de executare silita insa nu am bunuri pe numele meu poate fi executat apartamentul parintilor mei? Multumesc

 6. Buna ziua,! Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat,
  Am fost chemat in judecata in instanta intr-un proces avand cauza cerere de validare a propririi fiind executat silit pentru o datorie fata de RALFI. In acelasi timp mi se retine din salariu in alte 2 dosare de executare toate cele 3 retineri depasesc 50% din venitul meu net. In acelasi timp executorul judecatoresc care mi-a facut ultima executare mi-a blocat contul de salariu si din sumele virate in cont banca imi retine inca o data 33% inclusiv din sumele care reprezinta diurna de deplasare. Procesul privind validarea propririi inca nu are termen. Ce motive pot invoca in apararea mea astfel incat sa nu fiu executat de doua ori?

 7. Buna ziua!
  Vin cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat in urmatoarea situatie.
  Am fost executat silit pentru o datorie avuta catre RALFI. Executorul judecatoresc inaintand in acest sens adresa de infintare a propririi la angajator si bancile unde am conturi. In baza acestei adrese angajatorul a trecut la retinerea din salariu a unor sume de bani conform legii. Datorita faptului ca in acelasi timp am proprire in alte dosare anumite sume angajatorul retine o suma de 60% din venitul salarial net . In acelasi timp banca imi blocheaza 30% din veniturile care intra in cont ca salariu. Cu toate acestea executorul ma cheama in judecata intr-un dosar pentru validarea propririi. Mentionez ca in contul de salarii angajatorul imi vireaza si sumele aferente diurnei de deplasare din care banca imi blocheaza din nou 33%. Procesul de validare a propririi nu are inca termen si as vrea sa depun intampinare. Ce pot invoca in apararea mea??

 8. Buna seara!
  As avea nevoie de o îndrumare.un PFA are datorii față de organele fiscale.s-a făcut un proces verbal de sechestru a unei autoutilitare și a unor bunuri.PFA ul după acel proces verbal a vândut pe baza de factura tot ce avea la un srl.pfa ul și a închis toate pct de activitate și a rămas doar sediul.acuma au venit cei de la finanțe cu o hârtie prin care trebuie pregătite listele de inventariere a bunurilor și predate.intrebarea mea este ce se poate întâmpla acuma care sunt consecințele și cum ar trebui procedat.multumesc mult

 9. Buna ziua,ma puteti lamuri si pe mine ce pot face:am o executare din 2010,in suma de 125.000LEI,am o pensie de 764LEI(1/2 din pensia sotului) si o poprire de 222LEI pe pensie!Nu am alte venituri si nici proprietati,sunt vaduva,este normal sa-mi opreasca suma aceasta?Va multumesc

 10. buna ziua,
  sant o persoana cu handicap, cu o pensie de invaliditate de 530 lei ,
  casa de pensi, imi retine o poprire de 155 lei cheltuieli de judecata, intr-un proces la care nu am primir hotararea din recurs si nu pot sa depun contestatie in anulare sau revizuirea dosarului
  este posibil ca din pensia de invaliditate sa se retina popriri ???, intrucat banii nu-mi ajung nici pentru mancare dupa ce imi platesc intretinerea – apa – curent ,,,alte utilitati
  va multumesc anticipat

 11. Buna ziua! Am si eu o intrebare. In cazul in care am un dosar la un executor, poprire pe toate conturile , pot trece o masina pe numele meu, in siguranta? Sau risc sa raman fara ea? Multumesc!

 12. Bu a ziua! In cazul in care am un dosar la un executor si poprire pe toate conturile, as putea trece o masina pe numele meu, in siguranta? Sau risc sa raman fara ea? Multumesc!

 13. Buna ziua. Am si eu o intrebare, daca se poate. Se poate executa silit un bun dobandit in timpul casatoriei, dar pe numele sotului? Va multumesc.

 14. Buna ziua.am o restanta ka banca de 4000 lei +PENALIZARI taxe de executare etc…poate sami ia casa? Sau sami umble la venit de jumate de norma….

 15. Buna ziua am un dosar penal pentru infrctiune in valoare de 40000lei nu am bunuri pe numele meu daca nu platesc risc ceva?

 16. Buna ziua am o datorie de 40000lei facand un furt a venit executorul a constatat ca nu am nimic pe numele meu mia fixat o rata de 500lei pe luna eu muncesc in spania si daca nu as mai putea sa muncesc sa o platesc de sa intampla?

 17. Buna ziua. Am primit acasa un plic prin care sunt executata silit pentru un credit din 2007 in valoare de 20000 de lei ,am plătit pana in 2011 după care am rămas fără servici și nu am mai putut plăti . La un credit de 20 000 de lei plăteam 405 lei pe luna. Menționez ca nu am bunuri pe numele meu și nu m-a înștiințat nimeni 5 ani despre plata. Ce îmi pot face dacă nu dețin nimic. Va mulțumesc.

 18. Buna ziua.Va rog frumos un sfat, am o datorie la banca Raiffeisen, angajatorul mi-a virat din greseala diurna intr-un cont la aceata banca .Banca mi-a luat toti bani si ia tranferat la datorie.Unde pot face o reclamatie cu banca nu ma inteleg? Va multumesc.

 19. Domnule avocat am si eu o intrebare am girat niste persoane la cAr si ei nu platesc ratele si imi trage mie din pensie iam dat in judecata am cistigat au ajuns dosarele la titlu executor si acesta nu poate face nimic caci una e in concediu de cresterea copilului iar cealalta nu mai lucreaza si nu au nimic ca bunuri pe numele lor In acest caz cum imi pot recupera suma de bani pe care eu am platito in locul lor va multumesc

  • Buna ziua,
   Am mai multe imprumuturi ifn pe care nu am reusit sa le rambursez.Nu am bunuri pe numele meu ,dar tot vin notificari la adresa din buletin,unde nu locuiesc eu ,ci o ruda apropiata.Pot intra abuziv acolo,daca nu am drept de proprietate pe acel imobil?Cum pot impiedica masurile acestea?

 20. Buna ziua, daca sunteti amabil,am o intrebare, sotia nu are servici,are doar indemnizatia de crestere a copilului si atat, nu are nimic pe numele ei cat nici pe al meu, daca este executata silit,cum vor proceda? multumesc anticipat!

 21. Buna ziua. Si eu sunt executat silit si conform legii banii pe diurne si indemnizația lunară pt chirie nu se supune p opririi. Totusi Raiffesen Bank îmi ia si aceste drepturi. Luna trecuta au luat o treime din salariu si am mai lăsat in cont suma de 320 de lei,au intrat banii de chirie 420 . În total 776. Si mi au retras 520. Iar restul de bani rămasi sunt blocați de banca. Ce as putea face ca pe viitor sa nu mai patesc asa ceva? Va mulțumesc.

 22. Buna ziua. Lucrez la Politia Locala si am o poprire pe salariu. Nu contest suma si nici poprirea….acum, sa nu fiu ipocrita…cand am luat banii era bine…dar, voim sa stiu daca norma de hrana oate fi poprita. Multumesc anticipat pentru raspuns.

 23. Buna seara.
  Va deranjez cu o intrebare, am o datorie la asociatie mai veche, in valoare de15000lei prin ordin judecatoresc am fost data la executor pentru recuperarea creantei, am inceput sa platesc la executoer am dat 4000lei dar ei au inaintat dosarul pentru vanzare imobil, cu toate ca am fost am discutat si am spus ca achit in lunar,nu pot achita toata suma o data.
  Este corect sa inainteze dosarul daca eu am inceput sa platesc?
  Va multumesc.
  Cu respect.

 24. Buna ziua am avut un credit n p in 206 in 2012 am ramas f servici si nu am mai avut de unde plati o perioada cu toate ca am incercat sa vorbesc cu d- si dar nu am gasit intelegere ma exzecutat fara sa fiu anuntata in urma exzecutari exzecutotul mia spus ca mi se pun in continoare dobinzi de17,5%pe an in exzecutarea care mi- au trimiso la job nu reiese asa ceva imi puteti spune daca este legal am intrebat la Banka si au slus ca ei nu percep dobinzi pe cind exzecutorul spune alceva va multumesc

 25. Buna ziua , am si eu o intrebare .. am divortat de 2 ani ,eu am intentionat divortul cu lasare minori 2 la tata pe motiv ne avand locuinta pentru ai lua la mn , intre timp eu m am refacut viata rezultand un copil ne avand posibilitatea de a plati pensia alimentara la copii fostul sot ma dat in judecata pt suma stransa cu tot cu cheltuieli judecatoresti si sunt silita k in 30 zile sa i platesc daca nu ma executa silit…. va rog sa mi spuneti daca eu nu am bunuri personale ce poate sa mi faca? Multumesc

 26. Buna ziua .Am avut un PFA. cu care am realizat activitati de comert in cursul anilor 2008 si 2009.
  in decembrie 2009 am suspendat activitatea la registrul comertului.fara datorii iar in 2013 am radiat Pfa.fara nici o datorie.
  mentionez ca in 2011 am primit de la casa de pensii 2 instintari sa ma prezint sa fac contract cu ei de asigurari .ceea ce nu am facut .in 2013 am primit o alta instiintare sa ma prezint la ei (casa de pensii)
  cum ca trebuie sa inchei contract cu ei peb
  ntru anii 2008 si 2009.nu am dat curs invitatiie.
  mentionez ca PFA.era radiat la data cand am primit aceasta ultima instiintare.
  intrebarea mea este.pot sa ma oblige sa fac contract de asigurari cu ei si sa ma oblige sa platesc pentru 2008.si 2009.asigurari de somaj?Acum suntem in luna 9/2017 deci din 2009 cind am suspendat activitatea la Registrul comertului pe 3 ani si dupa aceea am radiato in 2013 au trecut 8ani de la suspendare respectiv 4ani de la radiere .mentionez ca nu am desfasurat nici o activitate de la data suspendarii(12/2009 pina la radiere 1/2013)
  eu cred ca asa zisa datorie sa prescris..Mentionez ca nu am primit scrisore de executie de la casa de pensii.
  Va rog sa i_mi raspundeti Domnule Av.Cuculis.
  Va multumesc cu anticipatie
  Cu respect Eugen

 27. Buna ziua.Va multumesc pentru raspunsul prompt.
  Asa m-am gandit si eu in momentul in care am postat intrebarea.Mentionez ca nu am facut nici o solicitare catre dumneavostra .
  Doresc sa pastrez confidentiale actele.
  Va multumesc Domule Av.Cuculis
  Cu stima Eugen

 28. Buna ziua, sunt administratorul unei gradinite cu program prelungit, unde se pregateste hrana pentru copiii din gradinita, iar contributa pentru aceasta hrana este suportata de parinte. Asa se obliga parintele , prin Contractul educational , sa respecte Regulamentul de ordine interioara, iar in acest regulament este scris ca are obligatia sa achite pana in data de 15 a lunii contributia de hrana pentru luna intreaga. La sfarsitul lunii se face comparatia intre zilele achitate si zilele frecventate, iar luna urmatoare se scad zilele in care copilul a absentat. Mentionam ca la alimente ne autofinantam doar cu acesti bani, care-i achita parintii, 8 lei/ zi. Nu primim niciun sprijin de la nicio institutie a statului. Intrebarea mea este ce parghii legale avem sa recuperam sumele neachitate de la parinti, avand in vedere ca la inscrierea in gradinita parintii trebuie sa prezinte adeverinta de salariat, consider ca putem face poprire pe salariu, dar daca parintele nu mai lucreaza la firma respectiva, unde ne putem adresa sa-i gasim noul loc de munca sau cum altfel sa ne recuperam datoria.Ca institutie de stat banii incasati se vireaza in cont de Trezorerie, iar noi de acolo platim facturile catre furnizorii de alimente, iar contractele cu furnizorii sunt cu plata la 15 maxim 30 zile, in cazul acesta nu ne putem noi achita facturile integral catre furnizori.Baza legala dupa care functionam ar fi Legea educatiei, ROFUIP si ar mai fi un HG 1252/ 2012,unde se vorbeste de crese si educatia timpurie , iar la art 71 alin 1,2,3 se aminteste de aceasta contributie, dar cresele sunt cu alt statut, apartin de Primarii, iar acestea compenseaza ceva din costuri. La gpp-uri nu se compenseaza nimic.Pana la un moment dat in legislatie am fost tratati la fel cresele cu gradinitele cu program prelungit, dar mai tarziu gradinitele au fost omise din acest HG, se aminteste doar ca grupele anteprescolare pot functiona si in gradinite, de aceea consider ca acest HG il putem considera si noi o baza legala, existand si in gradinite cu pp grupe de educatie anteprescolara. Va multumesc.

 29. Buna ziua, am un credit in franci elvetieni, accesat in 2008, ma gandesc la darea in plata, avand in vedere ca am platit 8 ani cu foarte mari eforturi, OTP a transferat creanta catre OTP FACTORING cu suma de 173000 franci, iar eu am imprumutat de la OTP in 2008 suma de 148000 franci. Astept un raspuns daca ma puteti ajuta in instanta. Multumesc!

 30. buna ziua, am facut un credit de nevoi personale acum 14 ani din care am platit creditul dar mi-a ramas 600euro dobanzi de plata. Intre timp am plecat din tara, acum sora mea ma anuntat ca am primit o executare silita, intrebarea mea este, cat eu am o mostenire de 1/3 din decesul de tata si nu avem iesirea din diviziune, cum procedeaza executatrea?? Care este solutia de anularea de procedura? cu stima

 31. Buna ziua, în cazul în care pierd un prim proces, în civil, cu pretenții, se poate pune proprii pe bunuri fiscale, până la apelul meu? Sau se așteaptă hotărârea definitivă? Și în acest caz, nu am un termen în care sa înstrăinez bunul între timp!? Mă refer la o mașina, să pot elibera certificatul fiscal rapid!?

 32. Buna ziua!Va rog frumos sa imi raspundeti la o intrebare.Am avut un proces cu o firma si instanta a hotarat suma de 12500 lei,m am inteles cu ei sa le dau banii in transe…le am achitat suma de 4400 lei dar dupa 2 luni mi a venit proprire pe toate conturiile de 19330 lei.Se poate sa ma execute silit chiar daca eu am.platit o parte din suma?Suma pe care ei nu mi au scazut-o din debit.si ma poate executa un executor din timis daca eu de exeplu am domiciliul in bucuresti?Multumesc

  • Cred ca acolo discutam despre manifestarea unor abuzuri cu privire la acele sume de bani si v-as ruga sa ne trimiteti actele sa vedem ce putem face pentru aceasta executare silita. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 33. buna ziua,dle avocat.contul bancar este poprit prin hotărâre judecătorească obținută de executor judecătoresc pt.o creanță bancara. daca in cont intra o suma de bani reprezentând ajutor acordat de primărie pentru integrare socială, aceasta suma poate fi supusă popririi?aștept cu interes răspunsul dvs.va mulțumesc.

 34. buna ziua,dle avocat.contul bancar este poprit prin hotărâre judecătorească obținută de executor judecătoresc pt.o creanță bancara. daca in cont intra o suma de bani reprezentând ajutor acordat de primărie pentru integrare socială, aceasta suma poate fi supusă popririi?aștept cu interes răspunsul dvs.va mulțumesc.

 35. Buna seara…am un imprumut din 2007…dupa cateva luni platite am fost nevoit sa plec 3 luni din tara…cand m am intors am plecat la banca sa mi achit restantele si sa intru in normal…acolo surpriza,cica nu mai eram dator la ei,pt ca mi au preluat datoria vestita firma kruk…bineinteles ca m a contactat aceea firma si eu nu le am platit nimic pt ca nu mi s a parut normal…acum 2017 m am trezit ca ma executa silit…sunt administrator la o societate de transport taxi…in executare scrie ca trebuie sa mi opresc 1/3 din salariu si sa i pun intr un cont…daca imi incetez contractul de munca se poate lua executorul de cele 2 masini pe care le am pe taxi!??sau ce pot face in cazul asta!?…multumesc!!!

 36. Buna ziua…imi cer scuze daca ma repet dar cred ca am sters din greseala ce am scris ieri…am un imprumut facut la BCR in 2008,am platit cateva luni atunci si dupa am fost nevoit sa plec pt 3 luni din tara…cand m am intors am plecat la banca sa platesc restantele ca sa revin la normal…acolo surpriza,doamna de la ghiseu mi a spus ca,creditul meu a fost dat la vestita firma kruk…bineinteles ca nu mi s a parut normal acest lucru si nu am platit nici un leu la firma respectiva…acum,in 2017 m am trezit cu o executare silita…vreau sa mentionez ca sunt administrator la o firma de transport taxi si imi platesc singur darile la stat…mi s a spus sa mi opresc 1/3 din salariu si sa i pun intr un cont de al lor la o banca…daca imi inchei contractul de munca se pot lua de cele 2 masini care sunt pe societate!?eu fiind administratorul si imprumutul este facut pe persoana fizica…sau cum trebuie sa procedez!?…imi cer scuze daca m am repetat…multumesc frumos…

 37. Buna zoua .am o poprire pe salariu si am intrat in concediu de crestete copil 2luni nu iau bani si apoi voi primi indemnizatia de crestete copil imi poate face poprire pe indemnizatia de crestete copil.va multumesc .

 38. Bună ziua. Am avut o societate care din 2009 din ce imi amintesc nu am reusit sa plătesc taxele către anaf . M-am interesat în 2015 a fost radiată. Acum am primit o somatie împreună cu o executare silită pe persoană fizică emise în noiembrie 2017 dar pe executare am termen legal de plata noiembrie 2015. Ma puteti sfatui ce pot sa fac bani sa achit datoria nu am, nici bunuri pe numele meu decat o masina cu valoare sub 2000 euro, stau cu chirie. Cu stima!

 39. Am fost executat silit in anul 2012 ,imobiliar pentruun credit ipotecar luat in CHF , doar pentru ca rata lunara ajunsese sa depaseasca cu mult venitul familiei mele.
  Va rog sa-mi spuneti daca acum dupa 5 ani de la executarea imobiliara mai pot fi executata silit daca, cu ajutorul unor buni prieteni imi deschid un SRL. Va multumesc .

 40. buna ziua.Se poate face poprire din salariul meu de insotitor al copilului meu?.Mentionez ca am salariu de insotitor nu indemnizatie.Va multumesc

 41. Buna
  Am poprire pe salarii în urma unui credit ipotecar in CHF. Sunt angajat MAI si vreau sa va întreb daca norma de hrana si banii de echipament sunt supusi
  Mie deja mi s-au oprit acesti bani, adică 1/3 di tot venitul care a intrat pe care. Ce as putea face in aceasta situație? Cu respect va multumesc anticipat!

 42. Buna seara, va rog, domnule avocat, sa ma ajutati pentru ca nu stiu ce sa mai fac.. in 2014 am luat de la II Lazar Petrisor ( o firma care oferea doar pensionarilor) mobila in valoare de 2400 de lei, creditul este pe numele tatalui meu iar eu si sotul fiind giranti. Am platit ratele pana cand acesta a inchis magazinul din Bucuresti. L-am sunat si tot timpul ne spunea ca va deschide un punct de incasare, sa stam linistiti. Cand nu a mai raspuns la telefon, am mers la sediul din Teleorman si am achitat integral. Ni s-a spus ca ne vor suna cand vor fi calculate si penalitatile. La cateva zile am primit instiintare ca ne-a dat in judecata pentru SUMA “RESTANTA” PE CARE O PLATISEM!! La procesul pe fond am demonstrat ca am platit dar judecatorul nu a tinut cont si a hotarat sa platesc DIN NOU aceeasi suma “restanta” plus penalizari pe toata durata, plus cheltuieli de judecata.Am depus apel impotriva hotararii judecatoresti.Apoi un executor judecatoresc a trimis instiintare de poprire, pe care am contestat-o! Acum la Apel mi sa spus ca nu am platit taxa de timbru desi nu am primit nimic acasa care sa ma instiinteze,deci nu am dreptul sa vorbesc…ce sa mai fac acum??? Nu e corect sa platesc iar ceea ce deja am platit….daca cereau doar penalitatile intelegeam…
  Va tog din suflet sa ma ajutati!!
  Multimesc frumos!

 43. Buna ziua,
  Am primit o înștiințare de executare silita acum 2 luni pentru un credit din 2008, dosarul fiind din 2013. Am înțeles că normal se prescrie la 3 ani însă trebuia să mă prezint la proces pentru a cere acest lucru. Însă neprimind înștiințările de judecată deoarece eu nu mai locuiam la adresa aceea unde au fost trimise, nu am știut de proces iar acum persoana care sta acolo mi-a trimis aceasta înștiințare de la executorul judecătoresc să mă prezint la dânsul pentru a da lămuriri in scris cu privire la bunurile ce pot fi executate. Menționez că nu am nimic pe numele meu, locuiesc la părinți și totul este pe numele lor. Ce se poate întâmpla în acest caz ? Pot sa execute bunurile părinților ? Mai pot contesta executarea silita si\sau prescripția ? Sau trebuia in 15 zile ?
  De asemenea menționez a eu deja am conturile blocate de ANAF din cauza unei datorii pe firma care s-au transmis pe persoana fizica și pentru care, înțelegând una cu cei de la ANAF plătesc lunar o suma stabilită de comun acord până se stinge datoria… Va rog daca se poate un răspuns… Mulțumesc mult !

 44. Buna ziua! In 2005 am facut niste credite de nevoi personale la mai multe bănci. Am plătit o perioada, iar apoi nu am mai putut plăti. La scurt timp am plecat in străinătate definitiv, iar acum venind in tara , pe adresa din buletin am primit mai multe plicuri cu înștiințări de executări silite si plata unor sume exorbitante către firmele de asigurări. Menționez ca in Romania nu mai am bunuri pe numele meu, nici măcar un cont bancar .Întrebarea mea este, cat timp va dura aceasta urmărire a firmelor de asigurări pentru plata creanțelor, dobânzilor, etc. fiindcă nu mi se pare normal sa platesc acestor firme de asigurări in afara de creditul respectiv care oricum nu a fost mare la vremea respectiva, tor felul de taxe si dobânzi. Mulțumesc!

 45. Buna ziua domnule avocat. In ianuarie 2017 am facut o rata in valoare de 2400 lei la Media Galaxy lucrand cu TBI credit. Am platit suma de 1400 deocamdata , si din motive personale, nu am mai putut achita o rata. Am ramas in urma si acun cateva zile am mai achitat suma de 180 lei. Astazi imi trimite mesaj si imi aduce la cunostinta ca au inceput demararile executarii silite si am sunat imediat la ei sa vad care este treaba si mi-au spus ca daca nu achit suma de 360 lei sa ajung la zi ma vor executa silit. Problema e ca am si eu niste probleme si nu le pot achita mai mult de jumate dar ei au spus ca nu ii intereseaza. Am incercat sa le spun ca le.voi plati cum pot si eu , in mai multe transe dar fara raspuns. Ce mi-ar putea lua daca nu am nimic pe numele meu dar lucrez cu un.salar de minim pe economie ? Va rog un raspuns ! Multumesc frumos !

 46. Bună ziua ! In 2016 am luat de la ING suma de 15.000 de lei si nu a mai putut plăti ! Am primit de la oficiul de cadastru o somatie ca casa a fost scoasă la licitație ! Casa am luat-o de la bancă BCR cu programul prima casă ! Sunt la zi cu plata ei , dar normal casa inca apartine băncii ? Poate recuperatorii de la ING sa imi ia casa ?

   • Buna ziua dl. Avocat,

    O situatie asemanatoare, va explic :

    In anul 2008, casatorita fiind, am luat un credit de nevoi personale. In procesul de partaj bunuri comune instanta de judecata a decis ca este doar in obligatia mea de a achita restul creditului, nefiind considerata datorie comuna. Intre timp nu am mai achitat ratele desigur dosarul a ajuns la executor. Nu am intrat in posesia notificarii, nu am putut sa ma apar prin contestatie la executare silita. Suma datorata cu cheltuieli de executare este de 8500 eur.

    Intre timp am achizitionat un imobil prin programul prima casa, care este inca in termenul de 5 ani cu interdictia de instrainare, la care achit ratele lunar.
    In masura in care pot fac plati in contul executorului (m-am adresat prin email cerand un iban). Pana la acest moment nu am intrat in posesia unei copii a dosarului s-au vreunui act de executare, nu ma aflu in localitate.
    De mentionat ca am in intretinere un minor, pensie alimentara minim pe economie. Dar nu cred ca are prea multa importanta in Romania !!!

    Intrebarile mele sunt :

    1. Ce este indreptatit sa faca executorul judecatoresc in continuare ?
    2. Care este limita prevazuta de lege pentru scoaterea la licitatie a imobilului ?

 47. Buna ziua domnule avocat.Sotia a contractat un credit si un card de credit in 2007 respectiv 2008 de la Europe Credit Bank.Astazi am primit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc reprezentant al CREDIT PLUS GULF LTD(cesionar de care n-am avut cunostinta pina astazi) in baza unei sentinte ramase definitive din 2013,la pachet cu o alta somatie legata de cardul de credit bazata pe o sentinta ramasa definitiva LA FOND,la doua luni dupa un alt proces cu absolut acelasi continut(practic aceeasi cauza), evident tot la fond dar care a hotarit o sentinta de respingere . Mentionez ca sintem casatoriti de 3 ani-mult dupa data contractului, sotia nu are venituri si nici alte bunuri in proprietatea sa, si locuim impreuna in casa mostenita de la tatal meu. As avea nevoie de sfatul dumneavoastra.

 48. Buna seara!
  Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate.
  Mamei mele i s-a pus o popriere pe cont pentru un impozit la masina neachitat.
  Inainte de a se ajunge la poprire am contestat titlul executoriu si somatia, am depus si o cerere de suspendare a executarii si s-au respins toate acestea.
  De 8 luni de zile hotararea nu s-a comunicat, pentru a face apel.
  Mama poate face dovada ca banii care ii avea in cont proveneau din despagubirile de la CEDO, prin care eu i-am facut o procura ca banii sa fie transferati in contul ei.
  Exista posibilitatea ca asupra acestei sume, fiind despagubire, sa nu se puna poprire?
  Va multumesc!

 49. Buna seara dl avocat….am si eu o poprire de 5300 Ron la bancă …..întrebarea mea este următoarea : eu am copii cu gradul 1 si drepturile sale bănești din partea scolii am fost obligata sa le primesc prin banca. Doar ca banca a pus poprire pe acești bani…ce as putea face? Este corect ca banca sa îmi ia drepturile bănești ale copilului? Ce as putea face ? Va mulțumesc anticipat ….o seara buna

 50. Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr o dilema,mamei mele tocmai I s-au oprit peste 40% din ajutorul pentru caldura de catre cei de la primarie pe motiv ca eu fiul ei am datorii din amenzi 1500ron este posibil sa opreasca mamei mele din moment ce amenzile sunt pe numele meu? Multumesc anticipat!

 51. Buna ziua domnule avocat,as avea nevoie de o lamurire daca se poate.am avut un proces pentru vatamare corporala si in dosar suntem 3 inculpati,am fost obligati sa achitam suma de 36000 de lei la comun,daca eu mi-am platit “partea”12000 de lei poate sa imi puna poprire pe casa.casa parintilor este trecuta pe mine si fratele meu,si nu poate fi vanduta cat sunt ei in viata,gen uzufruct,nu ma prea pricep…

 52. Buna ziua am un ordin de executare silita de la BRD eu nu dețin nimic dar soțul deține o mașină fiind girant .exista riscul de a rămâne fără mașină? Mulțumesc

 53. Buna ziua ! Acum cativa ani am facut un credit de imprumut la CEC BANK .Am intarziat si dosarul meu a fost transferat catre cei de la Credit Inkaso . In prezent am mai ramas cu suma de 510 lei . As dori sa stiu daca pentru aceasta suma pot sa fiu executata silit . Va multumesc !

 54. Bună ziua. Am avut o executare silita din partea fostului soț după partaj, as dori sa știu ce pot face pt ca bani i- au fost dați doar ca lipsesc bunuri care i- au fost plătite care rezulta în sentință ca îmi aparțin, o parte fiind chiar vândute de către dansul.

 55. Buna ziua . Am facut un imprumut la banca pentru cineva,care nu avea venit iar persoana respectiva a plecat din tara . Am platit aproximativ un an dar daca el a plecat nu am mai platit ca nu mi-a mai dat bani si nu mai stiu nimic de el de 4 luni . Am o pensie de incapacitate temporara de munca . Imi opreste din pensie sau imi pune sechestru pe bunuri? Va multumesc anticipat.

 56. Buna ziua, am fost in instanta unde am pierdut procesul, iar acuma am primit executarea silita a cheltuielilor judecatoresti in valoare de 11.000 RON. Daca achitam o parte din suma astfel incat sa ajungem sub 10.000 RON, atunci vor mai avea dreptul de a scoate casa la licitatie sau sa puna sechestru pe casa. Exista un articol in codul civil care specifica, ca la sumele sub 10.000 RON nu au dreptul de a vinde casa

 57. Buna ziua, am fost in instanta unde am pierdut procesul, iar acuma am primit executarea silita a cheltuielilor judecatoresti in valoare de 11.000 RON. Daca achitam o parte din suma astfel incat sa ajungem sub 10.000 RON, atunci vor mai avea dreptul de a scoate casa la licitatie sau sa puna sechestru pe casa. Exista un articol in codul civil care specifica, ca la sumele sub 10.000 RON nu au dreptul de a vinde casa. Multumesc frumos

 58. Buna ziua! Am o problema cu care ma confrunt. Efectiv vestea de astazi mi a intors lumea pe dos. In anul 2015 am incetat achitarea unui credit din cauza faptului ca nu am mai fost salariata. Si nu mi am permis sa platesc. In anul 2017 m am angajat , bineinteles ca banca a vandut dosarul unui executor care mi a pus oprire p salariu cu 31% . Si de abia astazi sa aflu dupa un an jumate ca bunul pe numele meu si anume un autoturism a fost pus sub sechestru dupa ce mie mi se retineau acei 31% din salariu ..eu nu am fost instiintata cu acest fapt. Este legal acest lucru? Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns!

  • Buna ziua, sunt multe abuzuri in lumea aceasta a executarilor silite.Stiu ca o executare are puterea de a va bulversa, insa daca luam toata treaba cu pasi mici, faceti o programare la noi la birou, o rezolvam, cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 59. Buna ziua,
  acum 4 ani am facut un credit, din care am achitat cam 1/3, apoi nu am mai putut achita rata. Intre timp am lucrat si cu contract de munca nedeterminat si determminat. Am observat ca din cel pe perioada determinata nu se retinea poprirea ( infiintata in baza unui titlu de executare silita).
  Intrebarea este, daca acum am inceput sa lucrez iar si contractul de munca este pe perioada determinata de 6 luni, se va infiinta iar poprirea.
  Multumesc anticipat!

 60. Buna ziua Dnl Av Cuculis am o intrebare cu respect, am restanta la banca pentru 5 luni mi sa comunicat telefonic deoarece la adresa nu am acces pe ap mamei mele care este in litigiu dar concluzia comunicarii este ca mi se preda imprumutul la firme de creante pentru aceste 5 luni deaja nu mai este afisat debitul . Eu nu lucrez de circa 10 luni deoarece am caderi convulsive si am fost luat de nenumarate ori cu ambulanta de la servici sau de pe strada din pacate iau un tratament care nu imi permite pt moment sa lucrez. Situata este ca si mama a fost blocata cu banii dar acum are banii
  si doreste sa achite la banca cele 5 rate restante si in continuare .Banca este ING ce pot sa fac in acest context.Cu stima si respect va multumesc !

 61. Buna seara ! Am o executare silita din 2012 (in urma unui partaj) mia fost scoasa casa la vanzare (de mai multe ori ) fara a se vinde….VA ROG sa-mi spune-ti daca nu a reusit s-o vanda (casa fiind grevata de uzufruct viager) mai poate fi scoasa (la nesfarsit ) la licitatie precizez ca nu am venituri… Va rog care e modalitatea de a termina aceasta executare silita…..De primit somatii si comunicari in fiecare an deci..de perimare nu cred ca poate fi vorba .Pozele de la casa sunt facute cu tot cu casa vecinilor si a altor cladiri care nu fac obiectul sechestrului… ce articole ar trebui sa invoc VA MULTUMESC

 62. Buna ziua,
  Am mai multe imprumuturi de la ifn pe care nu am reusit sa le rambursez.Nu am bunuri pe numele meu,locuiesc la o cunostinta.Notificarile ajung la adresa din buletin unde sta o ruda.Pot intra abuziv peste ei?Nu am niciun drept de proprietate pe acel imobil si nu stau acolo.

 63. Buna ziua,tatăl meu a primit un ordin de executare silită cu privire la promitea pe conturile bancare,el in România este șomer nu are niciun venit,astăzi mi s-a comunicat au venit așa-ziși executori siliți pentru a pune sechestru pe casa la adresa unde am locuit acum 5 ani,țin sa Menționez ca nu am primit la adresa curenta nici o alta citație inafara de cea cu privire la poprirea pe conturi. Exista posibilitate ca pentru suma de 50mil lei vechi sa i se pună sechestru fără ca noi sa stim? Multumesc anticipat

 64. Buna seara sunt o persoana cu handicap grav gradul 1 si mi-am pierdut total capacitatea de muncă. Beneficiez de indemnizația de handicap si de o pensie de boala revizuibila anual sub forma venitului minim garantat ANAF si banca mi -au blocat cardul în care îmi sunt virate indemnizațiile în urma unor restanțe si penalitati CAS si sanatate din trecut fiind nevoit să retrag banii de la ghișeul băncii. Cum pot debloca cardul tinand cont de faptul că în acel cont nu sunt facute alte plăți doar indemnizația de handicap si pensia de boala iar aceste sume nu sunt supuse popririi

 65. buna ziua , am introdus un text , pentru Avocat Cuculis , privind o poprire ANAF , cred eu nelegala , fara a sti despre ce este vorba in acel dosar . As fi foarte recunoscator , daca ati putea s-ami comunicati o solutie . Multe multumiri !

 66. buna ziua . sotia a facut un credit acum multi ani in urma si am primit o scrisoare de executare silita pe numele mamei mele ..probabli a semnat si ea de 6 luni mama este internata ca bolnav de altzhaimer dementa ..toata pensia ei se duce la acel camin. am primit o scrisoare de executare silita .. am vb cu ei si leam spus ca in 30 de zile am sa platesc suma nu este mare .acum cateva zile alta scrisoare ..ca ii face poprire pe conturi mamei acei bani se duc la azil .Doresc sa stiu ce pot face?

 67. Bună ziua.Domnule avocat, executarea silită de bunuri mobile se face pe adresa din buletin a datornicului,sau pe adresa unde locuiește?Practic,cred că un datornic ce urmează a fi executat silit are buletin cu valabilitate nelimitata la adresa mea,unde am cumpărat locuință de la cel care a cumpărat de la datornic locuința!!Deci,a mai fost un alt proprietar înaintea mea.Datornicul nu a schimbat adresa din buletin,nici eu pe a mea!Însă,proprietatea se poate demonstra la cadastru și la primărie… Presupun că la evidenta populației datornicul figurează cu domiciliul la adresa mea.Si a doua întrebare:Dacă nu este nimeni acasă,au dreptul să îmi spargă ușa sa intre in lipsa mea? Mulțumesc anticipat de răspuns.

 68. Buna ziua D-nul Avocat
  Am si eu o poprire pe conturi am aflat printr-un email nu am primit nimic la adresa .Problema mea este ca am impresia ca este in abuz… nu am primit nici o instiintare nimic care sa confirme ca am luat la cunostinta ca sunt in urma cu platie sau ca dosarul meu a fost trimis la firma recuperatoare….am facut credit in August 2007 iar in Martie 2009 nu am mai platit… iar anul trecut m-am trezit cu email de la un executir ca am poprire pe conturi…conturi in care eu nu virez nici un ban.Este
  vorba de o suma de 28000 de RON … intre timp doresc
  sa achizitionez un
  apartament pe numele meu
  si al sotului (m-am casatorit ulterior) ce se poate intampla…

 69. Buna ziua,

  Rogu va lamuriti ma si pe mine – credit facut inainte de casatorie – in 2008, din cauza crizei, s a pierdut locul de munca si a sirvenit imposibilitatea de a plati. Ulterior a plecat din tara si nu intentioneaza sa se intoarca, prin urmare nu exista niciun bun in proprietate si nici nu va exista in viitor. In 2015 s a intors in tara pentru casatoria civila si, dupa asta, s a trezit cu hartiile de executare silita la noua adresa din buletin, adica cea a soacrei. In apartamentul soacrei locuiesc soacra si cumnatul care are un handicap. Socrul a decedat, iar sotul are mostenire o treime din apartament(nu stiu daca prin acte deja sau doar cu numele). Intrebarea este, in cazul decesului soacrei, vor putea urmari executarea partii sotului din mostenire, desi nu a avut nimic de a face cu creditul?

 70. Buna ziua. Sant persoana cu handicap gr.1 cu insotitor si am o pensie de 640 si pentru insotitor am 880 lei si o indemnizatie de handicap gr.1 de 500 lei. Am facut un credit de nevoi personale, am( avut nevoie pentru tratamente) la ifn mozipo si nu am putut sa-l returnez si mi-au facut poprire pe ambele conturi de la bt si de la cec si m-au lasat fara nici un ban. Pentru cei 1000 lei imprumutati imi cer acum 6697.95 lei. Sunt disperata ca nu am cu ce sa traiesc.

 71. buna ziua d-le avocat asi dori sa aflu daca de la o persoana angajata ca si asistent personal ai persoanei cu handicap se poate face poprire 1/3 din venitul net in urma unei hotarari judecatoresti prin executor,Va multumesc!!

 72. Buna ziua Domnule Avocat.
  Sunt executat silit pt un imprumut de nevoi personale cu poprire pe conturi si salariu.
  Zilele acestea am primit o alta notificare ca daca nu le achit intreaga suma vin cu politia sau jandarmeria sa imi puna sechestru pe bunurile din casa…
  Mentionez ca NU am nimic pe numele meu si locuiesc in casa socrilor….
  Ce ma sfatuiti…ce pot veni sa imi sechestreze….hainele???

  Va multumesc mult

 73. Buna ziua, am primit un SMS de la banca cum că am poprire pe cont de la un executor judecătoresc pentru suma de 5619 lei , precizez faptul că eu am un venit din chirie de 1100 lei pe lună. Care este suma pe care o poate lua executorul in fiecare luna? Și vă rog să îmi spuneți dacă pentru aceasta sumă îmi poate lua bunuri mobile?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.